Oleksandr Mardan: Valentin nap éjszakája a Rózsavölgyi Szalonban

2017 december 19 7:53 de. Oleksandr Mardan: Valentin nap éjszakája a Rózsavölgyi Szalonban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bármi megtörténhet Valentin nap éjjelén. Oleksandr Mardan darabjában meg is történik. Lehetne az is a címe: Valentin napi pszicho. Egy varázslatos este hátborzongató éjszakába fordul át egy férfi és egy nő életében, akik ugyan házasok, de leginkább már csak a közös emlékeik kötik össze őket. Azon a különösen misztikus éjjelen azonban felidéződnek az elhallgatott, ki nem beszélt történeteik, vádak, fájdalmak, csalódások is.

Persze mégsem ilyen egyszerű az egész. Mert aztán megjelenik egy ismeretlen, aki mégiscsak ijesztően ismerős. A világítás kialszik, a gyémánt nyakékek eltűnnek, ujjlenyomat sehol. Szövevényesen izgalmas helyzetek. De lehet, hogy csupán bizarr képzelődés mindez? Vagy a valóság bizarr ennyire? Teljes a rejtély, és olykor még a tükrök is hamis képet mutatnak. Ebben a párkapcsolati krimiben senki sem az, akinek látszik. Vagy talán mégis?

Oleksandr Mardan kortárs ukrán szerző műve nem klasszikus krimi, bár felsejlik a skandináv bűnügyi történetek hangulata. De közben mégiscsak az a kérdés, mi lesz a házaspár sorsa, képesek-e megoldani a legnagyobb rejtvényt, párkapcsolatuk válságát.

 

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

 

 

 

Comments are closed