Igen, igen: a bölcsődéknek is kéne a HIT

2018 január 2 10:52 de.31 hozzászólás

“Fél évet kaptak a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak. Erről december végén értesítette az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).”

Előre is megköszönöm a majdani, pártoktól független, magasan képzett szakemberek óvó és előrelátó áldozatos munkáját, amelyet a magyarországi óvodák és iskolák által fél esztendő alatt elkészítendő HIT (Honvédelmi Intézkedési Terv) alapján majdan elvégeznek. Igen, ők majd megvédik az álmomat, mert lehetővé teszik, hogy gyermekeim és unokáim egy fenyegető terrortámadás elhárítását célzó, esetlegesen bevezetendő különleges jogrend szabályaihoz igazodva biztonságban éljenek ebben az országban.

Merthogy az iskoláknak küldött levél szerint a potenciális terrorfenyegetettség miatt minden intézménynek fel kell készülnie egy “esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre”.

És ennek a különleges, esetlegesen bevezetendő, majdani jogrendnek is az óvodákban és az iskolákban kurta félév leforgása alatt elkészítendő HIT (Honvédelmi Intézkedési Terv) dokumentumaira kell támaszkodnia. Amelyeknek arra kell szolgálniuk, “hogy az iskolák akkor is el tudják látni a feladatukat, ha

-megelőző védelmi helyzet,
-terrorveszélyhelyzet,
-rendkívüli állapot,
-szükségállapot, vagy
-váratlan támadás
-miatt különleges jogrendet vezetnének be az országban.”

Ezért kell “2018 júniusáig minden iskolának a saját HIT-ében összeírnia, hogy ilyen helyzetben milyen rendkívüli intézkedéseket hozna”, azaz “a HIT alapján kell meghatározni a riasztás-értesítési feladatok végrehajtását, az abban érintettek meghatározott helyen és időn belüli rendelkezésre állását, a készenléti szolgálatba lépés, a honvédelmi feladat vagy a válságkezelés katonai feladatai támogatásának feltételeit”.

Mielőtt bárki hülyének tartana, megköszönöm még bizonyos Ócsai Zoltán László mindezt baromságnak minősítő megjegyzésemre írt barátságos figyelmeztetését: “Aki ezt megtagadtatja, vagy a védelem megtagadására biztat, na annak robbantsák fel a szeretteit a nemkívánatos elemek…”

Eme Ócsai szövege még:

“Pártoktól független magasan képzett szakemberek, védik az álmodat, és hogy gyermeked, unokád biztonságban élhessen ebben az országban. Köszönd meg inkább óvó-, előrelátó áldozatos munkájukat. Ők nem Fidesz és nem ellenzék… “

Aczél Gábor

31 hozzászólás

 • Van még kétsége valakinek, hogy a választások HELYETT nagy valószínűséggel különleges állapot lesz bevezetve (ha Miviktorunknak szemernyi kétsége is lesz a győzelmét illetően)? Amelyben azért az iskolák és az óvodák természetesen továbbra is működni fognak…

 • Annakidején, 2006 nyár elején, amikor megjelent néhány óriásplakát 1956-os Rádiófoglalásra emlékezve azzal a szöveggel, hogy “most mit foglalnál el?”, akkor is megkérdeztem a környezetemet, hogy csak nem lesz valami? De lehurrogtak…

 • 1998-ban a választások előtt volt néhány (vértelen) terror-robbantás, ha jól emlékszem, Áder lépcsőházában, meg Torgyánéknál… Aztán amikor Miviktorunk győzött, már nem vót több ilyen.

  Ha egy állat úgy hápog, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, és úgy néz ki, mint egy kacsa…

 • Voltaképpen csak azt akarom mondani, hogy NEM AZ A MAGYARÁZAT, bármily kézenfekvő is lenne, hogy “ezek hülyék”…

 • Ja, és egy személyes élmény: a legnagyobb hidegháború kellős közepén (úgy kb. Kennedy meggyilkolása után valamivel) a kerületben, ahol laktam, behívtak néhány egyetemet végzett embert a Tanácsba, engem is, kineveztek minket “kitelepítési biztos”-nak, és köteleztek egy párhetes tanfolyam elvégzésére…

  De az iskolákat és az óvodákat békénhagyták…

 • Christopher Adam

  Valóban. Most 2018-ban nincs okuk aggodalomra, de ha majd lesz – talán 2022-ben – akkor már meg is született a megoldás. Itt egy hosszútávú berendezkedésről van szó, amit az EU tart életben.

 • Nem ertem, mi a problemaja Almanak. Milyen hitrol van szo? Abban hinni, hogy nem lesz magyar foldon terrortamadas, vagy Isten hitrol. A hit meg nem artott senkinek. A vallas barmi legyen az, a tarsadalmat osszefogja es bizonyos tartalmat ad az eletnek. Akinek nincs ez megadva, az sajnalatot idez bennem. A terror tamadas mas dolog, arra jobb ha vigyaz az orszag es a rendfentarto tarsulat.

 • Ja, figyelmesebben olvastam masodszor, kivetelesen nem vallas hitrol van szo. Tevedtem.

 • Pénz is kell a harchoz, csekket kap egy Orbán-levél kíséretében mindenki, aki támogatón küldte vissza a konzultációs levelet (nem volt egy sem megjelölve, mi?), hogy lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítsék a Soros elleni háborút.
  Íme:

  http://hvg.hu/itthon/20180102_Orban_penzt_ker_a_fideszesektol_Soros_ellen

 • Nem, kedves Christopher Adam!

  Sajnos ezek még az idén meglesznek – de legfeljebb jövőre. Ha ugyanis a fidesz győz, annyira be fogják gyújtani az ellenszenves rakétákat, hogy az már a stabil hívek egy részének is sok lesz. És akkor a bili alighanem kiborul…

  Én egy higgadtan politizáló ember vagyok, aki a praktikus eszemmel tartom magam kordában. De ez csak látszat, mert érzelmeim nekem is vannak – néha egészen furák – csak azokat nem engedem érvényesülni. Viszont azt már észrevettem, hogy az érzelmeim mindig olyanok, mint a Magyarországi többségé. Voltaképpen ezen az alapon jósolok…

 • Még jó hogy va kölköm már felnőtt és hálistennek nem terveznek gyereket.

 • Kedves Almási Alma,

  elolvastam. Szóval ezért pampogja Demján, hogy elég az országban 20 kórház. Inotai Andrást olvasva, elég is lesz annyi, annak megmaradó 5-6 millió embernek.

 • Mi a gyerekeinket már kimentettük külföldre.
  De már megint ki ez a kretén diktátor, aki uszitva tartja rettegésben az országot?!
  Adja mán meg neki azt valaki, ami jár a diktátoroknak!

  Minden alkalommal tételesen le kéne irni, h mindenki számára világos legyen, h milyen jogtipro állapotokat kényszeritene ránk orbán egy ilyen különleges állapot tetszöleges kikiáltásával. Amivel bármikor élhet, ha hatalmát veszélyben érezné.
  Most is valami hasonlo már be lett jelentve, igy a szankciokkal bármikor élhet, de addig a szabadságotok látszatát fenntartja.
  De bármikor egy tetszöleges prokácioval, terrortámadásnak kikiáltva sulyos állapotokat idézhet elö. A célja, h a nemszimpatizáns lakosokat bármikor a fegyveres hordáival terrorizálhassa, akár likvidálhassa is tetszölegesen.
  Ö az országunk terroristája!
  Hideg-polgárháborut generált, amit folyamatosan gerjesztve irányit.
  Tragikomikus az a háboru, amiben az egyik fél demokratikus szabályokat önként magára kényszeritve botladozik az ezt megoldani nembiro szabályrendszerben!
  Látom magam elött, h az egyik egy sakktáblát szorongatva jelenik meg nyakkendöben, amig a másik a maffiozotársaival, végrehajtokkal körülvéve állig gépfegyverben.
  Mondhatnánk közel azonos eséllyel, hiszen eddig a felfegyverzett banda még nem lötte szitává ellenfelét, hanem csak néha hátbaveregette fegyverével kedélyesen, barátságbol, h véletlenül eltévedt a tekintete a “helyes utrol”.

 • Alma:
  Há me nem kell hungaró-TV-t nézni, nem kell hungaró-sajtó-szemetet olvasni.
  Vigyél be egy féltéglát, tedd a TV mellé és nézzed azt.
  Garantálom sokkal nyugodtabbak lesznek a napjaid.

  Vedd szemügyre pl. OIM* -ot : Egészen bele van már feketedve a TV-nézésbe. Álló nap azt nézi, nemcsoda hogy elhülyült !
  Pláne hogy már délben elkezdi inni a söröket hozzá.
  Ő maga mondta itten pár hete.

 • Figyelő önkéntelen elnézése bizonyítja, mennyire fontosak a szavak, megnevezések. Már a ma uralgó Párt (a néhai fiatal demokraták) elnevezésében is munkált a profi marketing. Egy feltehetően hosszú életre szánt párt nevében veszélyes az életkorra utaló szó (fiatal), hiszen az évek múltával elég disszonáns az idősödő, esetleg kopaszodó, pocakosodó “fiataldemokrata”. Előny viszont, hogy óvatosan eltakarja a csoportosulás világnézeti irányultságát: az 1993-as jobbra át-nál utaltak is az 1956-os “se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar” jelszóra.
  Tanulságos, hogy miközben minden magyarországi nagy párt a nevének kezdőbetűit használta rövidítésre – MDF, SZDSZ, FKGP, MSZP -, a Fiatal Demokraták Szövetsége mozaikszót választott: FiDeSz. Ez lenne a helyes írásmód mozaikszó esetén, de ez ún. megengedő szabály: a jelentés alakulásával elfogadott a sima tulajdonnévi (Fidesz) írásmód. Ráadásul a latin “fides” kifejezésnek van vagy tucatnyi jelentése: mind pozitív. Ilyenek: szavahihető, hűséges stb. (A magyar nyelvben sok latin eredetű kifejezés található, ami általánosan ismert,hiszen 1844-ig a latin volt a Magyar Királyság területén az hivatalos nyelv.)
  Hogy ez véletlenül vagy tudatosan alakult így? Úgy vélem, hogy is-is. Eleinte nyilván több volt a véletlen, ma azonban már patikamérlegen mérik még a látszólag véletlenül alakuló szavak jelentését, hangulatát, az azokat kísérő asszociációkat.
  Egyetlen esetben voltak eddig óvatlanok: a PÖCS-öt nagyon elnézték. (Pedagógusok önminősítő csoportjait vagy valami ilyesmit vezettek be – sürgősen elfelejtették.)
  Elnézést a hosszú fejtegetésért. De talán sikerült felhívni a figyelmet arra: akármilyen pozitív jelentésű is a HIT vagy a honvédelmi intézkedési terv elnevezése, a mai reális helyzetben nem más, mint egy beszari hatalom megelőző-fenyegető akciója más, keményebb eszközök bevetésére a közelgő választásokra tekintettel.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  Orbanfun!

  Jó a szimbolikád (ti. ez a sakk és gitár 🙁 ) 😀 Óh, mi naiv demokraták!!!

  És mostmár a tét sem akármi, de nem is akármennyi, mint mondjuk az a tíz év előtti pár milliárd vezéri birtok volt… Nézzük csak meg Stróman Lőrinc vagyonát. Vagy Arogáns Tónijét. Ja! Ezek növekedési ütemét. Kész Guinness rekord, ha benevez magasan győz. Mindez nemcsak magyarhonban, hanem a nemzetközi píz-porondon is elrejtve. Orbán – úgy tervezi – ő ezetet mán nem adja mán vissza senkinek. Denemám! Na, ennek védelmére készül.
  Az a enyim !!!!! Mongya.
  Enyim a vár – tijétek a legvár !!! A’lá Felcsút… népijes játék… Gyűjtötte: Vittorio Orbanini fiatal demokrata…

  .

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  folyt:

  No de előbb megkoronáztatja magát a Budai Várban*

  .

  .

  * A budavári siklót már ki is cserélték uborkafára… _ azon mászott, mászik fel oda a mi csúti kiskondásunk…

  .

 • Óvodák, bölcsödék és a nemzett katasztrófavédelem figyelmébe:

  x-edik pont:

  A bili fülét belülre kell szereltetni külső detonációk megelőzésére, annak megsüketülése elkerülése, valamint a spontán belső feszültségek elvezetése végett!

  🙂

 • Sajnos a menekültválság kezdetén a ballibek azt a propagandát folytatták, hogy nem lesznek terrortámadások Európában. És sajnos lettek.

  Szerencsére eddig hazánk nem vált a terrortámadások célpontjává. De ha neadj’ Isten történne valami, akkor a ballibek viselik majd a felelősséget? Vagy Aczél úr ott terem majd, mint egy Szupermen?

  Megértem, hogy a levél zörgésétől is reszkető ballibeknek a saját korlátozásuk jut mindenről eszükbe. De talán nem ennél a témánál kéne a kormánykritikát teli szájjal harsogni.

  Egyébként fontosnak tartom megjegyezni, hogy ámokfutás sajnos már történt Magyarországon is oktatási intézményben (egyetemen), bár szerencsére a Nyugathoz képest elenyésző számban.
  Itt lenne az ideje, hogy az óvodákat megvizsgálják ebből a szempontból, és ne csak az elitóvodákban legyen fontos a biztonság! Jellemző, hogy a fidesznek is csak akkor lesz fontos egy téma, ha politikai tőkét lehet belőle kovácsolni.

 • hazai lámpa
  2018 január 4
  7:12 de.

  Sajnos a menekültválság kezdetén a ballibek azt a propagandát folytatták, hogy nem lesznek terrortámadások Európában.
  ____________________

  Azt hiszem, hogy elérkezett az idő, hogy definiáld, kik is azok a “ballibek”…

 • Alma:
  Ballib = Ballibsi = bibsi

  (Egy burkolt antiszemita definíció.Elébe gyövök ennek a Hazzay méltóságának a meghatározás kérdésében,mert majd kilóméteres hülyeségeket fog iderittyenteni félkézzel.Szaal innentől akár el se kell olvasni az agyömleményét))

 • Geyza szófejtáse helyes.
  Ahogy annak idején Victor Klemperer megírta LTI (Lingua Tertii Imperii) a Harmadik Birodalom nyelve címmel naplókönyvét az 1933-1945 németország pterméke, történelmilgolitikai és népi nyelvhasználatáról, itt és most megírható lenne a NER Magyarországának nyelvéről.

  Tartalmilag persze a szokásossá vált “ballib” kifejezés a NER-rezsim jellegzetes terméke, túl sok értelme nincs már középtávon sincs; Európában a liberalizmus és a baloldaliság (ellentétben az Egyesült Államokkal) nagyon ritkán esett egybe, sokkal gyakrabban voltak a politikai spektrum más-más oldalán.

 • Belzebub:
  Az nem számít.
  Ha lehet egy jót zsidózni.

 • Marosi Daniel

  Belzebub
  2018 január 4
  2:16 du.

  “Geyza szófejtáse helyes.”
  Blabla, ez nem szofejtes, csak egy satnya provokator szofosasa!

 • Marosikám provokálva érzed magad?

  Akkor már megérte hogy fáradoztam fennti beírásommal.

  Tekis fostos.

 • Geyza, ne is haraguddj, de a nolsi, vagy balos szoban semmi antiszzemita nincs, meg byrkolva sem. Van aki nem antiszemita de nem balos, vagy bolsi koveto. Nincs a ket szo kozott semmi osszefugges, csak ha valaki annak magyarazza.

 • Figyelő:nem ismered a hazai náci és jobber szlenget.

 • Nem ismerem a szlogamot. De a velementem az, hogy mar be kene fejezni a felelem terjeszteset az antiszmitizmusrol. Ha nincs meg az alap, akkor ne idezzuk fol, a multat, ha lehet.

 • Almási Alma
  2018 január 2
  11:52 de.

  1998-ban a választások előtt volt néhány (vértelen) terror-robbantás, ha jól emlékszem, Áder lépcsőházában, meg Torgyánéknál… Aztán amikor Miviktorunk győzött, már nem vót több ilyen.
  ::: Biztos a szocik csinálták,hogy végre viktort juttassák hatalomra,mert már nekik elegük volt belőle.És amikor megtörtént akkor meg már minek csinálják tovább.

 • Ovodasok tomege az elso vonalban kis lapattal es kis vodorrel. na ettol berosal az a franya terrorista biztosan………vagy legalabbis ugy meghokken hogy elfelejti miert jot.
  ha masnak elo pajzsnak -/megvedendo a hon imadott mein vezer orban/- jok lesznek.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.