Forrásfenyegetéssel az aktivistákért? — Az újabb Orbán-levélről

2018 január 3 9:20 de.96 hozzászólás

Orbán Viktor újabb levélhez adta az aláírását. Ezúttal a sorosozó, a hívei által már régen a vékonybélig benyelt szöveg mellé a tarhálás látszik a fő attitűdnek. Ami kétségtelenül nevetségesnek látszik, és egy szintig az is. A hatalomban levő pártnak olyan lehetőségei vannak, amelyek egyszerűen feleslegessé teszik azt, hogy a további választási kampányhoz levélben lejmoljanak pénzt a lakosságtól.

Ettől kezdve valószínűleg a közvetett célok azok, amelyek indokolhatják a népszavazást pótló bemondásos levelezéshez hasonló megoldást. Az egyik cél kétségtelenül lehet az antiszemita. akár goebbelsinek is tekinthető, uszítás agyakba maszírozása. Önmagában ezért azonban kár levelezgetni. Egyszerűen azért, mert mindazok, akik erre fogékonyak, már úgyis hónapok óta uszulnak. Nekik bőven elegendő a szóvivők, és németszilárdok által fenntartott feszültség. A szövegelés az általuk sosem látott migránsokról, és a mély hallgatás azokról, akiket pénzért juttat a kormányközeli pénzbegyűjtő uniós útlevéhez. Így a nyilvánvaló felszín mögött nyugodtan feltételezhetünk egy sokkal mélyebb réteget. Amelynek kulcsa az orbáni levél utóirata. Az, amely a mellékelt csekk felhasználását népszerűsíti.

Egyszerűen azért, mert a csekknek általában van feladója. Annak az adatai, aki hajlandó pénzt áldozni egy párt támogatására, aranyat érhetnek. Több szempontból is. Az egyik nyilvánvaló szempont, hogy olyan biztos támogatónak számít. Olyannak, akit érdemes megkeresni, és abban a kétes megtiszteltetésben részesíteni, hogy legyen a párt aktivistája. Nagyobb valószínűséggel fogja elvállalni, mint az, akit az utcán szólítanak le. Ha pedig egyszer elvállalta, akkor futni fog az anyagi és személyiségi befektetése után. Tényleg lelkes lesz, és tőle telhetően hatékony. A címlátogatásokat diákmunkában vállaló majdnem-aktivistáknál szinte biztosabban hatékonyabb.

De lehet egy olyan nézőpontja ugyanennek, hogy akár fel sem keresni az adakozókat. Egészen egyszerűen meg kell lebegtetni azt a kommunikációs brossurát, ami a régi „B”-listázós reflexeket kelti életre. Azt, hogy mindaz, aki pénzzel, névvel, címmel támogatta a Fideszt, azt majd felkeresi a végrehajtó hatalom egy kormányváltás után. Akár közvetlenül, akár közvetve. Egyfajta retorziós fenyegetést belengetve. Amit az tesz hatékonnyá, hogy elég a lehetőségét felvetni, mert a többit már megteszi a pánikra való önhangolás. Azzal a várható hatással, hogy a befizető nem csak maga fog elmenni, és lelkesen szavazni a Fideszre, hanem az egész rokonságot és baráti kört is megpróbálja rábeszélni. A valószínűleg sosemvolt „lebukástól” való félelem hatására. Úgy válva a kormánypárt leglelkesebb aktivistájává, hogy valójában senkit sem kell ismernie a pártból. Így még valós, és később a pártot kompromittáló, címlisták — egyébként vajon csekk-feladói listát is meg kell majd semmisíteni? — sem kellenek. Elég a puszta lehetőség felvetése.

No, igen! Ez feltevés egy igen aljas, talán nem is létező terv meglétét feltételezné. Senkit sem beszélek rá, és senkit sem beszélnék le arról sem, ha az ilyen mélyre sülyedést nem tételezi fel a kormánypártról. Hátha nekik, az utóbbiaknak van igazuk.

96 hozzászólás

  • Majd az OIM* megküldi nekik a háromhavi nyugdíját…

  • Nem erről van szó, hanem egy nagyon is okos lépésről. A szöveg mellékes miért és mire kell a pénz, a lényeg a valóban föladott csekk. Na nem az értéke, hanem minden egyes feladott csekk egy szavazat. Ezzel már most tökéletesen föl tudja mérni Orbán, hogy tavasszal mire számítson a választáson. Aki pénzt falad, az szavazni is elmegy és a Fideszre voksol.
    Ha 2/3-nál kevesebb csekk érkezik vissza, még van egy kis ideje néhány, de neki fontos törvénymódosításra.

  • Ja, és igen: ha valaki felad 1000 forintot, bármi nevet és lakcímet írhat, nem fognak tőle feladáskor lakcímkártyát kérni.

  • „No, igen! Ez feltevés egy igen aljas, talán nem is létező terv meglétét feltételezné.”
    Az ilyen feltevések, fikciók gyártása helyett értelmes program kidolgozására lenne szükség az ellenzék és az ellenzéki értelmiség részéről, de az túl macerás, ez meg megy csípőből!

  • Ez megint egy idétlen(nem az első,sokadik…)de sajnos uszító cikk is,az meg egyszerűen elfogadhatatlan,buta ,értelmetlen és aljas rágalom,hogy „antiszemitizmus”vádjával fűszerezik.(????)
    Valóban felesleges az adomány gyűjtés (én is csodálkoztam)mivel
    a konzultációra az itt élő többség szerencsére megfelelő választ adott,de azért nem kellene ennyire égetni magukat a fórum cikk irójainak(persze tipikus baloldali ésszel rendelkeznek….)

  • Drizari!

    Van némi logika abban,amit írsz,de a széleskörű és több (jobb,bal)véleménykutató által végzett felmérések szerint a Fidesz már most
    magasan vezet az ellenzékkel szemben,így nem születhet nagy meglepetés!

  • lelszi:
    Ugye fenti írásocskádat viccnek szántad

    Remélem azt levetted
    Kérdőjelet nemtettem.

  • A cikk nagyon jó. Valóban az a célja, hogy számításba vegye a tökéletes agyhalottak számát és adatait, azokét, akik még azt is elhiszik, aminek már az ellenkezője se igaz. Ez már közelít ahhoz, hogy dobjanak össze pénzt Mészáros Lőrinc vasárnapi vacsorájára.

  • Boda Marcsi
    2018 január 3
    3:03 du.

    A válaszod árulkodó.
    „a konzultációra az itt élő többség szerencsére megfelelő választ adott,”

    Egy népszavazáskor nincs „megfelelő” válasz. Egy demokráciában. A soraid árulkodnak, hogy antidemokratikus vagy, és a konzultáció sem volt más. A demokrácia nem konzultál, hanem népszavaz. A legutóbbi népszavazás viszont kimutatta: az emberek nagy ívben tesznek a vezéredre.

    „persze tipikus baloldali ésszel rendelkeznek”
    Nincs tipikus „baloldali ész”. Vannak baloldali eszmék. Ezek közül nagyon sok fellelhető Jézus, Paulus, és a többiek tanításában is. Jézus tehát „baloldali ésszel” rendelkezett. Vele mi a problémád? Mármint azon kívül, hogy nagyjából az ellenkezőjét hirdette, mint amit Orbán kereszténység címen elkövet.

  • lelszi
    2018 január 3
    1:43 du.

    Te milyen programot dolgoztál ki legutóbb? A szombati kocsmalátogatáson kívül

  • A helyzet egyszerű: Aki nem akar adni, az nem ad, aki akar az ad pénzt a kormánynak.

    Kérdezném a cikk írójától. Miért használ alpári kifejezéseket mint pld. „…sorosozó, a hívei által már régen a vékonybélig benyelt…, tarhálás, lejmolás”
    Ez minősíti magát a cikk jegyzőjét. Aki ad a színvonalra, az ilyet nem ír le nyilvános fórumon. Persze a megjegyzésem csak az igényesekre vonatkozik-:)

  • Miklos Banfi írta:
    …Ez már közelít ahhoz, hogy dobjanak össze pénzt Mészáros Lőrinc vasárnapi vacsorájára.
    _______________

    mér’? Mészáros Lőrinc má’ ne is vacsorázzon? Pláne hogy LEGALÁBB vasárnap…

    Ennyire nem lehecc szívtelen…

  • Olyan cinikus tudsz lenni Te Bánfi Miki 😀 😀 😀

  • Kis Ferenc!

    Mind a cikkírók,mind a „feltétlen” híveik gyakran használnak alpári kifejezéseket…….nem adhatnak mást csak mi lényegük(szabadon idézve!)
    A mostaninál „különbeket” is produkáltak már,noha egy fórumtól elvárható lenne a kulturáltság!

  • Miklos Banfi
    2018 január 3
    8:22 du.

    Aki Isaurának gyűjtött az Mészárosnak is adni fog. Orbán ebből a táborból merít. Híveket.

  • Andrew_s:
    Isaurának én is akartam adni!
    Írtam neki levelet, jó babgulyás van !
    A eljön adok neki egy tányérral !

    De nem jött 🙁

  • Kis Ferenc Kedves Ferenc. A helyzet nem egyszerű. Egy miniszterelnök egyszerűen nem engedheti meg magának az ilyen pénzszerzési módot.
    Egyébként nem igényesség kérdése, a lejmol és a tarhál ige már szerves része a magyar nyelvnek, a koldulás alacsonyabb rangú formája. Esetleg a szerző a lejmol igazi eredetére is gondolt, hiszen a szó a börtönszlengből jött át a köztudatba. Valószínűleg nem igénytelenségből írta a szerző, hanem komoly szándékkal, mondandójának megerősítésére, jelezve mennyire nem tudja elfogadni ezt a stílust. Igaz, nem engem kérdeztél.

  • Kis Ferenc
    2018 január 4
    8:05 de.

    „Miért használ alpári kifejezéseket mint pld. “…sorosozó, a hívei által már régen a vékonybélig benyelt…, tarhálás, lejmolás”

    Bár Kenny is kifejtette az általad idézettek egy részét, folytatnám.
    Egyik kifejezés sem alpári, hanem szleng, illetve anatómiai.
    A „lejmol” illetve „tarhál” igék
    A lejmol, mint olvashattad a börtönszlengből jött és megalázkodó kéregetést jelent.
    A tarhál szó jelentése szintén koldulás, de az erőszakos kéregetést jelenti. Amúgy német/zsidó eredetű szó és nem alpárból való 🙂
    ld. még
    https://wikiszotar.hu/index.php?title=Tarh%C3%A1l

    A „benyel” kifejezés a horgászatból érkezett a köznyelvbe és feltétel nélküli tudomásulvétellel rokonítható. Az alpári megfelelője a „beszop” lett volna.
    A vékonybél egy a szájüregtől kicsit lejjebbi szakasza az emésztőrendszernek.
    ld. még https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9konyb%C3%A9l

    S örültem, hogy segíthettem az ismeretszerzésedben 🙂

  • Marcsi, milyen többség adott megfelelő választ a konzultációra? Tételezzük fel valóban ennyien visszaküldték és persze gondoljuk azt is, hogy mindenki az igeneket jelölte be egytől egyig. De akkor is, mondja már meg hogy a 2,3 millió minek a többsége, Mariska néni? Magyarország lakosságának? Vagy a felnőttkorú lakosságnak? Netán a választásra jogosultaknak? Vagy M I N E K a többsége? Annyira dobálja mindenre ezt a többség kifejezést, hogy néha azért árulja már el, hogy mihez viszonyítsunk. Konkrétan most erre, hogy ez minek a többsége? :)) Jaj Mari néni.

  • HunCanada:
    „Marcsi, milyen többség adott megfelelő választ a konzultációra?”

    Milyen többség? Az ő többségük:

    „Rettenthetetlen hülyék kora jő.
    Pojácák vagy gazemberek? Is-is.”

    (Petri György: Sziszifosz visszalép)

  • Marosi Daniel

    HunCanada
    2018 január 5
    6:46 du.
    Tobb oka is lehet annak, hogy miert csak 2,3 millio kerdoiv erkezett vissza;
    rejtelyes okokbol elkallodott a levelek ketharmada,
    csak azok kaptak kerdeseket akik az eddigi konzultaciokon jol
    valaszoltak,
    eltuntek a rossz szavazatok, mert tul sokan tamogatjak az intenziv
    lakossag cseret,
    csak 2,3 millioan ertekelik a demokracia legfobb vivmanyat,
    hallgatni arany, mert vissza johet meg az AVH,
    valakik felvasaroltak 5,5 millio levelet,
    nem Sorosra, hanem az orszag jovojere kellet volna hivatkozni,

    Ennek ellenere a visszaerkezett levelek szignifikans tanulsaga egyertelmuen a magyar embereknek arrol a jogos szuverenitas vagyarol arulkodik, ami a korszeru nyugati identitasbol mar talanyosan kipusztult!

  • MArosikám ugye viccel

    Méghogy kétegészhárom millió.

    Álmodozzál csak maga.

  • Marosi Daniel
    2018 január 6
    6:37 de.

    De Dániel, ne csináljunk úgy mintha valóban visszaérkezett volna ennyi levél, pláne, hogy azt a ami visszaérkezett azt bárki ki is értékelte. Ráadásul a konzultációk visszaküldésének módozatai közül az elektronikussal nyíltan lehetett csalni. Egy ilyen rendszer teljesen alkalmatlan valódi kérdések megvitatására és akkor még nem is beszéltünk a tartalmi kérdésről, hogy miképpen fogalmazódtak meg nyelvtanilag, illetve mennyire igaztalan dolgokat kérdeztek benne. Az egy másik vitatéma.
    Dániel egészen nyugodt lehet, hogy mindenki kapott konzultációs kérdőívet, az összes családtagom, barátom, még én is pedig egyetlen egy listán nem szerepelek ami a Fideszhez kötődik. Szóval amit feltételez indokként, hogy elkallódott, vagy már csak azok kaptak akik korábban „jól válaszoltak” teljességel bugyutaság, hiszen össsznemzeti konzultációról beszélünk, a neve is a: nemzeti konzultáció, azaz mindenki kapott ehhez képest a 2,3 millió szám az egy nagy nulla, ami nem véletlen. Nincs itt beidegződés, hanem jól látható, hogy ez egy teljesen felesleges konzultáció volt. Egyébként a demokrácia legfőbb vívmányát sem találta el Dániel, mert az nem egy ilyen saját pénztárcát gazdagító, hülyítő konzultáció, hanem az a NÉPSZAVAZÁS, ami elől eddig minden egyes témában elmenekült, kihátrált a Fidesz kormány, nehogy a népet valódi kérdésekkel, valódi problémákról ügydöntően meg lehessen kérdezni. Ennyit a demokrácia legfőbb vívmányáról és a nemzeti konzultációról, meg a többség kérdéséről. Na de
    Marcsi hátha tudja a választ, hogy az általa folyton emlegetett többség, ez esetben a 2,3 millió minek a többsége! Marcsi néni, hallgatom (olvasom)!

  • ….””””Az egyik cél kétségtelenül lehet az antiszemita””””….. ::: AKI mindenben zsidózást,antiszemitizmust lát –és állandóan ezt sulykolja : beteges hajlamokkal rendelkezik.
    …””””hatalomban levő pártnak olyan lehetőségei vannak”””… : Ha azt látná az író akkor az lenne a baja , hogy azt használják ki,mert ugye akkor az visszaél a hatalmi pozíciójával: mindegy mi történik,mi nem történik : ahogy történik az sosem jó -ennyire futja egy ilyen nagy írástudónak.
    Az író rémálmait írja le sok mindenről.
    Van valami–ami az országban egyáltalán jó??? Persze a liberalizmuson,a migráció barátságon,az önmagának a hatalomba való juttatásán kívül?
    …”””Hátha nekik, az utóbbiaknak van igazuk”””…. :::Kizárt dolog , itt egyedül a cikk írójának van igaza –senki másnak—ugyanis ő tévedhetetlen-nek véli magát.
    Üdvözlettel.?

  • Miklos Banfi
    2018 január 3
    8:22 du.
    Miklós ! Ez enyhén szólva baromság , amit itten írtál.

  • tóth péter!

    Gratulálok….de ugye meddő fáradozás egyesekkel vitatkozni…!

  • Mondom én:
    Ebbe a Tóthba annyi humort tett a gondviselés hogy még mikroszkóppal sem lehetne felfedezni benne a molekuláját sem.

    „Akinek van humora, mindent tud.Akinek nics, mindenre képes.”

  • OIM* gtatulál a nagy semmihez.

  • Drakulál.
    Granulál.
    Gratulál..naa csak kigyött

  • Marosi Daniel

    HunCanada
    2018 január 6
    12:27 du.
    Mindenben igaza van, elore lehetett latni, hogy kidobott penz lesz ez a tetnelkuli demagog valasztasi petting vagy inkabb hangulatfelmeres, de akkor sem hiszem, hogy csak a Fidesz fanatikusok valaszoltak, magyarul hova tuntek a dafke ellenszavazatok? Kerem ne kezdje nekem bemeselni, hogy a boykottalok voltak az ellenszavazok, mert az bizonyithatatlan talalgatas! Abban viszont megint igaza lehet, hogy a tobbseg okosan atlatott a szitan ezert siman leszarta az egeszet es mert csak a Fidesz tudta aktivizalni a fanatikusait, a zoldek joggal orjonghetnek, hogy a felhasznalatlan levelekre elpocsekolodot egy kisebb erdo!

  • tóth péter
    2018 január 6
    1:07 du.

    „itt egyedül a cikk írójának van igaza”
    Nem hiszem. De azt ugye Te sem gondolod komolyan, illetve ha igen, akkor legfeljebb Boda elvtársnőddel vagytok, hogy az érv, hogy Te lehülyézel valakit, illetve hülyeségnek titulálsz valamit?

    „AKI mindenben zsidózást,antiszemitizmust lát”
    Minden ben nem. De aki a zsidózásban nem lát zsidózást, annak is lehetnek furcsa hajlamai. Goebbels is ezt használta ki annak idején.

    „…””””hatalomban levő pártnak olyan lehetőségei vannak”””… :”
    Lehagytad a többit. Miszerint:
    A hatalomban levő pártnak olyan lehetőségei vannak, amelyek egyszerűen feleslegessé teszik azt, hogy a további választási kampányhoz levélben lejmoljanak pénzt a lakosságtól.

    Amellett ez a mondat nem szól hatalmi visszaélésről, hanem hatalmi lehetőségről. Az, hogy Te mégis a visszaélést látod bele és eleve védekezel, az felér egy önvallomással arról, hogy Te valóban pontosan tudod: a Fidesz számos ponton visszaél a hatalmával és lop, mint a vásári zsebes.

    „Van valami–ami az országban egyáltalán jó??? Persze a liberalizmuson,a migráció barátságon,az önmagának a hatalomba való juttatásán kívül?”
    Egész biztosan van. De a szabadságjogok megtiprása egészen biztosan nem az. Te elitélheted a liberalizmust. De többek között a liberalizmus egyik vívmánya, hogy létezik véleménypluralizmus. Ez Neked és Orbánnak lehet, hogy nem tetszik. De képzeld magad a másik oldalra úgy, hogy a szélsőbal kerül hatalomra. Biztosan szeretnél rézércet bányászni Recsken? Mert éppen a liberalizmus tenné lehetővé, hogy amennyiben Orbán megverik (választáson vagy az utcán), akkor Te ne lóg a szomszéd fán.

  • Na Andrew-s ismét kitett magáért….
    Senki nem fog lógni a szomszéd fán…..,és Orbánt egy ilyen tehetségtelen,hiteltelen,jellemtelen,egymással is hadakozó ellenzék nem tudja,fogja legyőzni!
    Amúgy ez ugye mostanság kiment a divatból.pláne,hogy nincs rá ok…
    Nyugodjon le szépen,nincs ok az aggodalomra….!!!!

  • Az ellenzék nem fog győzni,így a falógatás is elmarad,nem kell aggódni!

  • HUNT* .-nak kár ilyen dolgokat mondani.
    Ő csak egy szimpla troll itten.
    A véleményét irásban kapja valahonnan.

    *HUNT = Humor Nélküli Tóthpepe

  • Andrew-s!

    Valóban nincs teljesen rászorulva a kormány az adományokra,de mivel jelenetős(milliárdos!!!)összeget költöttünk a határvédelemre,amiből Brüsszelnek téríteni kellene,de nem teszi (mivel nem csak magunkat,hanem Európát,a környező országokat is védjük ezzel,ugyanis a befogadott migránsok tovább mennének,a környező nyugati országokba….akik ugyan kussolnak a kvóta ügyben,de ők sem akarnak több kétes,munkakerülő,vagy veszélyes elemet befogadni mint eddig és most már nem is teszik, ha lehet…..,helyette visszaküldenék őket hozzánk,amiből köszi nem kérünk!
    Egyébként a gyengébbek kedvéért tudjuk hogy más a menekült és más a migráns!!!(itt nem mindenki..)
    hozzánk
    Tehát részben hazánkat,de nagyrészt őket is védjük!!!
    Na aki ezzel egyetért és jó anyagiak között él,az biztosan adakozik a lehetőségei szerint!
    Ilyen egyszerű a dolog!

  • Egyébként nem kötelező az adakozás,de ha egy ilyen kis ország ekkora összeget költ a határvédelemre,ahelyett,hogy az eddigi a sok pozitív és költséges intézkedést bővíteni tudná,talán jogos a felhívás és aki szereti a hazáját az nem sajnálja az adományra
    fordított pénzt!

  • Egyébként eddig én még nem kaptam csekket…senkit sem agitálok,mindenki maga dönt!

  • Amúgy a Fidesz a felmérések szerint az ösz népesség körében is nyerő ,de a biztos szavazók körében magasan vezet,tehát nincs szüksége egy ilyen „feladócsekk”alapján történő felmérésre,pláne,hogy aki nem ad pénzt attól még vígan rájuk szavazhat!
    A rejtőzködő…szavazók miatt sem kell aggódniuk,legfeljebb a
    kilátástalan baloldalnak,akik közül akiknek eszük van, ezt már rég
    belátták,hogy 2018-ban semmi esélyük….,amiért még most is naponta „dolgoznak”.

  • Boda Marcsi
    2018 január 8
    1:29 du.

    Marcsi, a nagy Orbán vezér európai megvédése közepette, ne zavarja a valóság, hogy épp a magyar kormány buszoztatta keresztül az országon a menekülteket nyugatra, had menjenek csak. Annyira „védjük” Európát. 😀
    A kerítésépítésre nem kérte fel senki Magyarországot külön, hiszen a határvédelemre van saját ügynöksége az EU-nak, ami Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex). Azon túl, hogy Marcsi a szokásos tájékozatlan sületlenségeit mormolja, azért csak emlékeztetem önt, hogy tanuljon valami újat megint.: Az Európai bizottság támogat minden tagországot az EU külső határainak védelmében és a migráció kezelésében A 2014-2020 közötti időszakban 93,4 millió eurót (28,5 milliárd forint) bocsátanak Magyarország rendelkezésére, emellett 6,7 millió eurót (2 milliárd forint) sürgősségi támogatásként. Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség 18 fős kontingense folyamatosan jelen van a magyar-szerb határon, ezt a létszámot a magyar hatóságokkal egyeztették. Emellett 2015-ben hazánk támogatást kért és kapott az EU polgári védelmi mechanizmusából is.
    Marcsi miről hablatyol már megint? Jó érzés hazudoznia, és tudatlannak lennie enyszerre?
    A Fidesz nem ezért kér csekken pénzt Mari néni, hanem azért, hogy a következő kampányra illetve kampányokra költendő (ellopott) adó forintokat emögé tudják majd bújtatni, hogy Ők azt kapták a Zemberektől. Nem furcsak, hogy most, hogy az összes ellenzéki pártot megbüntette a fidesz által bitorolt ÁSZ, csak a Fideszt nem. Hogy a jövőben ne is legyen még gyanú sem erre, ezért van ez az ócska és átlátszó pénzkunyerbálás az emberektől. Mert bizony az UNIÓ a határvédelmet – ahogy fentebb adatokkal mellékeltem – nem kis összeggel támogatja folymatosan. Akkor mégis mihez kell a kamu pénzkunyera? Marcsi néni!?

  • Boda Marcsi
    2018 január 8
    1:29 du.

    Látom behergelted magad egy nem is neked szóló válaszon…. 🙂
    Gratulálok. Gondolom egy kormányváltás után majd leveszed ezt a szemüveget és visszateszed a szép vörös, csillagalakút. Ha kell.

  • HunCanada,Andrew!
    Én nem hergelem magam ilyen felesleges és hazug állításokon,csupán reagálok”Vörös” eddig sem voltam,ha figyelmesen olvasnátok rájöhettetek volna….
    Aztán ugye a kerítésépítésre egy fillért sem kaptunk……
    Amúgy HunCanada (néni,bácsi…)nem kellene idétlenséget állítani,erre a célra egy fillért sem kaptunk,pályázati támogatást más célra meg ugye jogosan,mivel tagállam vagyunk és ezért fizetünk is!!!
    Én tényeket írtam a több sunnyogó nyugati országról,akik ugyanúgy nem hajtják végre az EU „ukászt”…
    Na mindezt csak röviden,mert más jobb programom van!
    Ne mérje az észt,akinek nincs!
    Pá(reklám alatt…)

  • Andrew_s:
    OIM* -saját elmesélése szerint- egyszer már csontig benyalt az akkori tótumfaktumoknak*.
    Hogy hivatali elődjét mentsék fel és őt nevezzék ki a helyére.
    Volt oly ostoba a nyanya hogy itten szépen leadta a sztorit.
    Hogyan fúrta meg a volt főnökét.

    *Akkori tótumfaktumok:
    MSZMP csatlósszervezetei: szakszervezet, népfront, nőszövetség.

    Ezeknél nyalt mint a gép.

    És nyilván a helyi párttitkárnál is mert olyan az mint kenyérben a kovász: az adja meg az egész ügy ízét-zamattyát hehehe

  • Szerencsétlen súlyosan terhelt terhelt Geyza!

    Nekem a hivatali elődöm felmondott(nem is ismertem!)mivel régen
    ott dolgoztam az igazgató felkért,( ismerte a képességeimet,képzettségemet) ,hogy vállaljam el a gazdasági igazgatói állást,amit közel 20 évig töltöttem be,majd saját kérésemre nyugdíjba mentem,szép búcsúztatás után!
    Amúgy rólad nem derült ki,hogy ugyan hol futottál be „fényes karriert”,de gondolom egy kocsmában lehettél csapos,ahol az eszed elittad,és kirúgtak….de őszintén nem is érdekel….!
    Próbáld a „józan” időszakaid valami hasznos,értelmes dologgal tölteni ha az „állapotod” engedi….!
    Többeknek üzenem a jótanácsaim,akik hasonló szinten vannak…!
    Na megyek vége a reklámnak!
    Elmentem és részvétem,neked és a hasonlóknak!

  • Amúgy a jóval előttem nyugdíjba vonult gazd.ig.utáni hölgy
    képtelen volt ellátni a feladatát,ezért kértek fel az állásra!
    Bár semmire sem becsüllek,de ennyi szennyes és primitív megnyilvánulásod után kíváncsi lennék,hogy te milyen területen és milyen „fényes” karriert futottál be?…..Na ezzel eddig nem dicsekedtél,talán nem véletlenül?!

  • Amúgy nagyon szánalmas,ha valaki ennyire sötét!!!!!

    Az elődöm nem lehetett a főnököm,mert nem dolgoztam akkor ott.
    Aztán aki ilyen hosszú idő után jobboldaliként MSZP-és kapcsolatokra,nyalásra sosem volt szükségem,mert a végzettségemmel,tudásommal érvényesültem,nem úgy mint itt többen
    akik ezért sírják vissza a „régi szép időket” amikor párttagok
    8 elemivel is főnökei lehettek a náluk iskolázottabb,értelmesebb
    embereknek!

  • helyesbítés:aki mint jobboldali embert azzal vádol,hogy pártkapcsolataim
    révén érvényesültem,az „enyhén szólva” nem normális….(de ezt eddig is tudtam)
    Soha nem voltam semmilyen párt tagja, és ezután sem leszek,pláne az MSZP-é,amit most
    nagyon szégyenlenék!

  • OIM* nem is ismerted az elődödet???!!
    Legalább ne hazudnál ekkorát.
    Itt magyaráztad pár éve hogy azért akartál a helyére kerülni mert -idézlek, nem szószerint:
    „nem értett a munkájához..stb.”

    (A „stb” egyébb degradáló jelzőket takar a volt munkaköri elődödre, miket itt közöltél, bár senki nem kérdezte.)

    Azért mert te O.S.T.O.B.A. vagy, mi még jól emlékszünk ezekre a „fuvallataidra”.

    Ha a szenilitásod miatt nem vagy képes visszaemlékezni a közelmúltadra, ne másokat okolj. Magadba keresd a hibát.
    Te ostoba.

  • Te szerencsétlen alak, nemcsak buta és sötét vagy,arra sem emlékszel tegnap mi történt,….hanem rágalmazol,hazudsz és másokat hazudtolsz meg!
    Én igazat írtam akkor is és most is,az elődöm elment betegállományba mert nem tudta megcsinálni az éves mérleget,így
    az igazgató engem kért meg,főleg a határidő miatt.
    Az elődömet csak akkor ismertem meg amikor már kilépett és átadta
    a munkaköréhet tartozó iratokat.
    Egy jellemtelen idióta bunkó vagy,a fórum egyik „büszkesége”!
    Többször megfogadtam nem reagálok a szemétségeidre,de időnként
    betelik a pohár!
    Fulladj bele a kannás borodba…..!!!!!!!!!!!!

  • Nem mintha bárkinek is magyarázkodnom kellene,de a többi tisztességes fórumozónak írom:
    Érettségi után nem sokkal ebben az iskolában helyezkedtem el,mint pénzügyi előadó,munka mellett elvégeztem a felsőfokú állam számviteli 3 éves tanfolyamot,és mivel akkor volt egy jó,idősebb
    gazdasági igazgatója az iskolának,(AKIT NEM FÚRTAM MEG…..)így
    jóval magasabb fizetésért vállaltam máshol belső ellenőri munkát,az iskolától barátsággal váltam el.
    Amikor az említett hölgy (elődöm)nem tudta elkészíteni az éves beszámolót,akkor az igazgató kért tőlem segítséget és visszahívott gazdasági igazgatónak,mivel ismert,szeretett és tudta,hogy a képesítésem is megvan!!!!
    Engem mindenhol megbecsültek,sehonnan nem rúgtak ki mint G.OIP-t a kocsmából…….
    Na ennyi!

  • Az idős gazdasági igazgató évekkel később nyugdíjba ment és az ő helyére vették fel a hozzá nem értő elődöm!

  • Figyelitek?
    Hogy remeg…

  • Geyza, hagyd má’ békén…
    Nincs a Marcsival semmi baj, nem árt itt senkinek.

  • Dehogynem árt.
    ELDRAD-ot is kimarta ez a perszóna.
    És hogy hiányoznak Eldrad tárgyilagos politikai elemzései!
    Helyette itt az az OSTOBA nőszemély az idiótikus ömlengéseivel.

  • Szerencsétlen elmebeteg O.I.P nem tudom kit emleget(ELDRAD?),de
    ugye ő és a hasonló „észlények” próbálnak normális hozzászólókat
    elmarni,sikertelenül,bár van aki csak ritkábban ír (fél,hogy elkapja a hülyeségeiket….)mivel a fórum „szellemisége” nehezen tudja elviselni az esetleg másképp gondolkozó értelmes,tájékozott
    és jellemes(!!!)embereket!
    Tény,hogy az alacsony vérnyomás kezelésére….kiválóan alkalmas
    ez a fórum,a másik előnye,hogy csak akkor „fertőz”ne a hülyeség,ha
    valaki minden idejét itt töltené….de ugye ez normális embereknél nem szokás!

  • Ne remegj Kisboda szedd be a gyógyszereidet.

    Különben szép gyűjteményét mutattad be az állítólagos végzettségeidről.

    Mennyiért vetted őket?

    /Külhoniak kedvéért: Itthon erősen divatba jött olyan 15-20 évekkel ezelőtt a végzettségeket és diplomákat igazoló hamis bizonyítványok vásárlása. Még az ország nem oly régi egyik legfőbb „méltósága” is doktornak aposztrofálta magát hivatalos aláírásaiban, holott nem volt neki olyan végzettsége. Pár éve ezzel volt tele a sajtó.Szaal..volt kitől tanulnia Kisbodának.)

  • Geyza!
    Mint a másik cikkben írtam,hétvégén nem rendelek,nem vagyok
    ügyeletben….
    Alma!
    A mai napig sem a házunkban,se az ismeretségi körömben senki nem kapott levelet és csekket Orbántól….
    Őszintén:egy hölgy ismerősöm, aki nyugdíjas Fidesz tag(tagdíjat is fizet,évi(!!) 1.200 Ft-ot)kapott csekket…..
    Így most nem is tudom elképzelni…..hogyan is mérik fel,hogy ki szavaz a kormányra és ki a baloldalra?,de ha ők „nem aggódnak
    feleslegesen”…gondolom nekem sem kell,legfeljebb az ellenzéknek,de ha cseppet gondolkodnak,nincs értelme…..
    nzéknek

  • Az Oldal Idióta Pacákja : gyógykezelése után rosszabb állapotba került,mint előtte volt ! Elképzelhető,hogy illeputyu lelke tért vissza benne?
    Olykor, olykor mintha a pocskondiázáson kívül a Mi Geyza-nk máshoz nem is értene,ez valószínű tényleg a tablettás-kannás bor terméke!
    Hát ide jutottunk,de most úgy érzem veszettül nekem fog esni,foggal körömmel!?
    nagyon megértő üdvözlettel.

  • HunCanada!

    Nem tudom honnan veszed azt a horribilis összeget,amit állítólag a kerítésépítésre kaptunk volna?….
    Naponta elhangzik,hogy erre semmit sem kaptunk(több helyen csatornán,újságban!),és pontosan ezért is tiltakozunk a kvóta ellen mivel sokat költöttünk nemcsak az ország,hanem Európa védelmére!
    Ettől függetlenül én csak feltételeztem,de nem állítottam,hogy
    esetleg a kormány erre kér támogatást az emberektől…..
    Majd kiderül,sem tőlem se a lakóktól,se ismerőseimtől eddig nem kértek(egy fideszes tag ismerősöm kivételével,amit megírtam)
    Nem kell parázni…nem kötelező,aki akar és tehetős az biztosan ad,aki meg nem azt sem büntetik.
    Ezzel szemben a Jobbik nyíltan koldul a megérdemelt büntetése
    miatt,amiről a Simicska féle bratyi,csalás miatt tehetnek!
    Na csak nyugalom,hiteles információ gyűjtés,tájákozódás!
    Véleményt írtam és szerencsére nálam nem ez a központi kérdés,probléma,mint sok szánalmas embernél!

  • Hun(élsz?)Canada!

    Biztosan nem itthon,mert akkor tudnád,hogy a kormány írt az EU-nak amiatt,hogy az Európa határvédelmére egy fillért sem adtak
    eddig,amivel ugye nemcsak hazánkat védtük meg az illegálisan érkező migránsoktól( és nem a jogosan menekültektől…..)!
    Na eddig kussoltak,és még nekik áll feljebb,hogy fizessünk a kvóta megtagadása miatt!
    A kinti vagy a fórumos forrásaid nem adnak hiteles informűciót!
    Vége a reklámnak,befejeztem!

  • Bizony, Marcsikám, mi védjük Európát a hatalmas, hosszú, erős kerítésünkkel (ott a képen az a kis piros):

    https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26219581_715512818658157_6803252038905753484_n.jpg?oh=7b430baf00b31c6c41f1c01918ccb5c1&oe=5AF644A1

  • Alma:
    Kicsi kerítés, de a miénk !!

  • OIM*
    Akkor az uccátokban nem lesznek megfürdetve a kutyák.
    Ha nem rendelsz a hétvégén.

    *OIM = Oldal Idióta Macája aki azt képzeli MI védjük az Európai Úniót a bevándorlóktól. A pici piros kerítésünkkel.

    Aki idióta és nem volt képes megtanulni az általános iskola földrajz óráján azt hogy hol van Magyarország, az állít ekkora böszmeségeket.

    Vagy pedig csak hazudik.

    Nade mért pont itt ?
    Ahol azért világlátott emberek vannak ?

    Itt a cikk:

    https://444.hu/2017/09/01/az-eu-nem-fogja-kifizetni-a-magyar-kerites-felet

    883.2 millió Euróért épült meg 175 Km kerítés.
    Osszunk-szorozzunk kérem:
    Lefele kerekítve is ennek a drótkerítésnek a métere 5000 Euró !!!!!!!!!

    ÖTEZER 5000 ÖTEZER A MÉTERE 5000 1 méter ÖTEZER EURO EGYMÉTER
    ——–Az annyi mint annyi USD.ban (aprox.)——
    HATEZER 6000 HATEZER MÉTERE 6000 1 MÉTER HATEZER USD EGYMÉTER

    Forintban : Jóindulattal lefelé kerekítve :másfélmillió Forint ennek a kerítésnek a métere !!!!!!

    Ebből a kerítésből 10 méter annyiba került az adófizetőknek, mint egy felső középkategóriás luxus autó.

    Asszem erre nem kell már semmi kommentet írni 😀 😀 😀 5000… 6000… 1.5 millió…(MÉTERE)

  • Csak annyit kell írni : szelektíven gondolkodva ez egyszerűen ennyi!
    De hol vannak az utak,ellátási épületek,barakk épületek,autók,előzetes földmunkák, szolgálatban lévők bérei,járulékai és lehetne sorolni tovább!
    De ugye ehhez nem borvirágos állapotban kell nekiülni.
    Nagyon baráti üdvözlettel Géza ? barátunknak.

  • Mert ugye határ védelemről van szó és nem kerítésépítésről!!!

  • Tóth te ugye hü…appardon..savanyú a szőlő ?

  • 5000… 6000 … 1,5 millió…(métere)

  • Autó is van a kerítésben?
    Nem mondod..akkó mobil kerítés mi ?
    Esőben beviszik a barakképületbe nehogymá ottan megrozsdásoggyék nekünk, jómagyar embereknek !

  • Meg kell..nagyon kell a ellátási épület is.
    Lehetőleg minnél több.
    A kerítést el kell látni. Kell neki pl. ződfesték.
    Kb. hetente a zembereknek, ( persze takarékosan csak, minimálbér feléért,) le kell festeniük.
    A kerítést.
    Nehogymáasztán ottan megrozsdásoggyék minékünk a pici kis piros kerítésünk. hogy nézne az ki.

  • Gondókoggyun akkó szelektíven (by Tóth).
    Én pl. azt gondolom ( szelektíven) hogy valakik kuvvául jól jártak annak a kerítésnek az összetákolásával.
    (Amint hallottam közbeszerzési pályázat kiírására sem vették már a fáradságot.De lehet hogy téverdek és volt.Kb 1 azaz egy jelentkezővel , aki tudta hogy vasn ilyen pályázat hehehe. )

    Naná hogy most teljes mellszélességgel propagálni kő a kerítés ( 5000..6000.1,5 millió métere) fontosságát. Kár hogy az EU nem kér belőle.

  • Na már „tiszta ideg vagyok”,mert még mindig nem kaptam se levelet,se csekket Orbántól,de az ismerőseim,barátaim sem,egyetlen kerületben sem……
    Már azon gondolkodom,hogy nagy sértődésemben valamelyik baloldali
    pártra szavazok,de a (7?több..!!)törpék közül egyszerűen nem tudok
    választani……a Momentumban, most meg éppen megfúrják a „vezért”
    napjainkban már ketten is kiléptek tőlük….mire döntenék, addigra
    egyesek már nem is léteznek…..hát rém kellemetlen!

  • tóth péter és a normális itthoni magyarok!

    Bizony épült kerítés,főleg a legveszélyesebb határszakaszon,amit
    a kormány bizonyítani is tudott, sok pénzbe került,megírta,bizonyította Brüsszelnek, ahonnan nem kaptunk erre költségtérítést,holott ezzel
    nemcsak magunkat,hanem más európai országokat is védünk.!Aki kevesli a költségeket az „adakozzon”…..
    Akik a kétes bevándorlók korlátozásával,a kerítés építésével nem
    értenek egyet,azok nem normálisak és kötelezni kellene őket
    fogadják ők be a családjukba a kétes elemeket,természetesen szigorú őrizet
    biztosításával,hogy csak náluk „vendégeskedhessenek”……

  • kiegészítés,helyesbítés!
    aki akar az adakozzon a további kerítés bővítésre a saját pénzből,vagy hallgasson…..

  • Boda Marcsi Nem akarlak elkeseríteni, de míg Rómában voltunk kaptunk itt levelet Orbán Viktortól, nem értjük miért. Tartalmáról nem tudok beszámolni, úgy jártunk el vele, mint Dobó István a törökök második levelével. Isten áldása a két kandalló. Jogos, hogy tiszta ideg vagy, hálátlan a pártod, pedig nagyon aktív lettél. Sajnálom.

  • Jó film van,elmentem!
    Pá!

  • Kenny!

    Csak benéztem,de minek?Kapsz egy levelet Orbántól és nem tudod
    miről is szól?
    Hát nem semmi…
    Na sebaj semmi sem múlik rajtad!.
    Elmentem!

  • Boda Marcsi
    2018 január 15
    3:02 du.

    Marcsi mikor jön vissza? Nevetni akarok az ostobaságain! :))

  • Boda Marcsi Na szolj hozza. Nem erdekelt.

  • ” Levelet kaptam..Life…Náánánááá..”
    /Amint Opusék mondották már 1985-ben/

  • Amúgy „érdekes”,hogy egy állítólagos magyar, egy magyarul írt
    levelet nem tud elolvasni,értelmezni…..na ezen lehetne „nevetni”…de ha hazugsággal tetézi az illető,akkor legfeljebb megvetni…..
    Az is érdekes,hogy sem én,sem a különböző kerületekben,sőt vidéken élő ismerőseim nem kaptunk se levelet,se kérvényt,se csekket…
    Ezzel szemben ma találtam a levélszekrényemben egy borítékot a
    kormánytól,kék füzet volt benne,amiben felsorolták,hogy idén melyik réteg milyen juttatásokat kapott,gazdasági mutatók,pozitív intézkedések stb.amelyek igazak és aki itthon él az tudja,meggyőződhetett róla!!!!Tények!
    Aki meg kintről tudatlanul fröcsög az tényleg nevetséges,és ez
    pártszimpátiától független!

  • Helyesbítés: nem idei,hanem tavalyi 2017-es eredmények,változások
    voltak felsorolva, füzet címe:”Magyarország jobban teljesít”
    Kaptam egy számlát is az internet-TV előfizetésről,ami a szolgáltatás 27 %-os ÁFÁ-jának 5 %-ra történő csökkentésével készült,tehát a díj csökkent!

  • OIM* TE bentről fröcsögsz ostobaságokat.

  • Hogy leájult a nyainger..kettőszázötven Forinttal (kb 0.95 USA Dollár) kevesebbet fizet havonta az Internetért.
    Azt persze nem veszi észre hogy maga az alapdij piszok drága.
    Hiába no.
    Aki ostoba volt az az is marad.

    http://www.origo.hu/itthon/20160819-draga-magyar-internet-europai-osszehasonlitas-arak.html

  • Igaz,”aki ostoba az az is marad…”és nem veszi észre,ha valaki
    próbálja megvilágosítani a ködös agyát……több hozzászólónak sem sikerült eddig,és egyre inkább reménytelen a helyzete!

  • Na Kenny is erősen töri a magyart(amiért más tisztességes régóta
    máshol élő hozzászólót Bendeguz79-t ok nélkül megszólnak..)vagy nem figyel
    mit ír,kapkod(?))a hasonló HunCanada,aki ugyan még ír magyarul,de biztosan nem itthonról,és tájékozatlanul nagyképűsködik……mérné az eszét,ha lenne….
    mint sok kinti és itthoni ballibsi!

  • Geyza!

    Ha itthon élsz és tájékozódsz, pontosan tudod,hogy nemcsak az internet díjának csökkentéséről van szó,hanem sok másról is,persze ha lenne eszed….de csak az ellenzék bólogató Gézája ….önálló véleményre képtelen szerencsétlen alak vagy!
    Részvétem nyilvánítanám,ha a hülyeséged mellé nem lennél még
    rosszindulatú is…..ez együtt,már katasztrófa(neked!!!)

  • Boda Marcsi
    2018 január 16
    4:03 du.

    Na végre visszatért Marcsi. 🙂 Látja megint rosszul érzékeli a valóságot. Egyáltalán nem nagyképűség, hanem bók részemről, hogy mindig megnevettet, mégha az ostobaságaival teszi is azt.

  • Ugyan Kisboda…
    A világpiacon folyamatosan csökken pl. a gáz és elektromos energia meg a kőolaj ára.
    Itt meg csak a nagy duma megy a ” rezsicsökkentéssel ”

    Közben a Kormány(közeli cégek) szépen elteszik az itthon eladott de külföldről megvásárolt energiahordozók közötti árkülönbséget.
    A hasznuk ebből H O R R I B I L I s.
    És mind magánzsebekbe megy. Olyan nyolc 10 emberébe.

    http://nepszava.hu/cikk/1112236-atveres-volt-a-rezsicsokkentes—a-szamlak-megmutatjak

  • Geyza
    2018 január 14
    6:47 du.

    Esszem Geyzám.. Nézz utána. A kerítés építőjének sem fizették ki a szerződésben megállapított összeget…

  • Boda Marcsi No, ilyen vád sem ért még. Hol törtem el azt a szegény magyart, ami így sérti érzékeny ízlésedet?
    Egyébként ahhoz, hogy eldöntsd ki a tisztességes, neked kellene rendelkezned ezzel a tulajdonsággal. Mivel Te nem rendelkezel vele, így nem is ítélhetsz. Világos, kedves Marcsi?

  • Istenem ennyi nagyképű,de mire?(mellesleg tájékozatlan,eszetlen,modortalan,fanatikus)embert egy rakáson még nem láttam…Kenny és HunCanada meg csak nevessen kínjában saját magán!
    Én is szoktam rajtuk(amivel nem vagyok egyedül!)

  • Amúgy még mindig nem kaptam Orbántól se levelet,se csekket……
    és itthon mások sem,már tiszta ideg vagyok,hogyan adakozzak?!
    Kenny bezzeg kapott és egyenesen Rómába küldték utána,hát irigykedem,biztosan „fontos ember” lehet(csak titkolja..)annak ellenére,hogy sem elolvasni,sem értelmezni nem tudta szegény,de ez ugye a baloldalon nem ritkaság….!

  • Boda Marcsi Ezek szerint nem vagy jó elvtársuk. Még sok reklámot kell végigírnod ezek szerint. Ki mondta, hogy Rómában kaptam? Amíg Rómában voltunk. Érzed a különbséget? Ízlelgesd. Nem értelmezhettem Te kis butus, mert bontatlanul elégettem. Megbuktál, Te nem olvastad az Egri csillagokat. Ejnye.

  • HunCanada (néni,bácsi?)elárulhatnád végre a nemed…ha nem titok?

    A „gyengébbek”….kedvéért,nem mindenki küldte vissza a kérdőívet,(betegség,posta,baloldaliak,stb okok miatt)”csupán” 2.3 millióan,de ugye, akik válaszoltak, visszaküldték több mint 90 %-ban ép ésszel nem kérnek a bevándorlásból,kvótákból!
    Na ez a lényeg!
    Én is mindig jó derülök rajtad és a többieken……
    Na ki nevet a végén?hát majd meglátjuk!……
    Szerencsére nem a fórum és nem Te,meg a hasonlók a legfontosabbak
    az életemben,csak egy kis derűt hoztok a hétköznapjaimba…..

  • Boda Marcsi
    2018 január 17
    1:29 du.

    Ejj Marcsi-Marcsi. Vegye kézbe a tükrét és ha nem is rakáson de azonnal láthat egy igazi „tájékozatlan, eszetlen, modortalan, fanatikus embert”. Hogy a fenébe tudja ilyen pontosan leírni azt a tulajdonsághalmazt amivel rendelkezik. Ez bámulatos Marcsi néni. Mondjuk én még tudnám bővíteni a jelzőket, de ez elég pontosan leírja Magát.

  • Boda Marcsi
    2018 január 17
    1:29 du.

    Hogy érdemi téma is legyen mára, azt azért érzékelte amit Geyza írt, vagy eljutott a tudatáig? MErt megint nem reagált, csak a személyeskedésre futotta.

    Geyza ezt írta: „A világpiacon folyamatosan csökken pl. a gáz és elektromos energia meg a kőolaj ára.
    Itt meg csak a nagy duma megy a ” rezsicsökkentéssel ”

    Mai lecke, hogy amíg Önt mélytorkosan megszopatják a közüzemi számlára írt ál-rezsicsökkentés összegével, addig valójában ellopják Öntől azt az összeget. Mert „rezsicsökkentés” nélkül pusztán piaci áron is sokkal kevesebbet kellene fizetni, mint a „rezsicsökkentett” összeg. De hát maga Fidesz-Zombi és szereti ha korbácsolják, meg mellé hülyének is nézik. Cserébe Ön annyira ostoba, hogy szavazatával tovább ostoroztatja magát, mert már megszokta, sőt kívánja a fájást. Nem tud nélküle létezni.

  • HunCanada!

    Értem az „észlény”geyzát,én sokakkal szemben tájékozódom…
    tudom,hogy csökkent a gáz világpiaci ára mennyivel?…,de azt is,hogy nálunk nem csak most,hanem évek óta jelentősen csökkent,míg más országokban nem mindenhol…és nem csak ez!
    Mi itthon tudjuk,hogy mi minden ára csökkent és mely rétegek kaptak jelentős állami támogatást,fizetés,szolgáltatás vonatkozásában.Most se időm,se kedvem a nem itthon élőket részletesen tájékoztatni, és nem Geyza rosszindulatú,idétlen böfögéséből tájékozódom…
    Na tényleg jó film jön,amin izgulni,tanulni lehet mnem úgy mint itt…
    Az sem mindegy,hogy honnan vesszük a gázt….
    Kár erőlködni feleslegesen,mert még sérvet kapnak!