Alfonso Paso: Hazudj inkább, Kedvesem! a Játékszínben

2018 január 7 12:05 de.2 hozzászólás

Adva van egy vonzó, ám kissé hazudós feleség, egy roppant megértő, de rendkívül elfoglalt férj, a kedves, ámde hihetetlenül feledékeny családi barát és a megbízható, bár kissé merev szobalány. Szenteste van, a feleség és a szobalány a családi szertartást készítik elő. És akkor…

Január 6-án újabb bemutatóval jelentkezik a Játékszín. Alfonso Paso bűnügyi komédiáját Radó Denise állítja színpadra Tóth Enikő, Kerekes József és Csonka András főszereplésével. A produkció címe: Hazudj inkább, Kedvesem!
A Teréz krt. 48-ban a szórakoztatás a fő irányvonal, ehhez alkalmazkodik a darabválasztás, amely ismét egy közkedvelt és klasszikus vígjáték. A középpontban egy vonzó, ám hazudós feleség, mellette egy roppant megértő, de rendkívül elfoglalt, ügyvéd férj, körülöttük pedig egy kedves, ámde hihetetlenül feledékeny családi barát és egy megbízható, bár kissé merev szobalány. Szenteste van, a feleség és a szobalány a meghitt szertartást készíti elő. Innen indul a történet.

A november 27-i olvasópróbán a rendező, Radó Denise kiemelte, hogy a szűkre szabott (valódi ünnepekkel terhelt) próbaidőszakban igyekszik mindenki számára praktikus időbeosztást kialakítani, ami persze a három főszereplőre nézve így is feszes lesz, hiszen a Tóth EnikőKerekes József és Csonka András trió szinte végig a színen van. „Az előadás titka annyi, hogy a bemutatóig komolyan gyakorolni kell – mondta a rendező –, mert minden mondatnak és mozdulatnak időben kell történnie.” A szerzőt is méltatta röviden, elmondása szerint Alfonso Paso tökéletesen szerkesztett poénokkal operál.

Az előadás díszletét Bátonyi György tervezte, a jelmezeket Kovács Yvette Alida álmodta meg. Utóbbi az első próbanapon elárulta, hogy a rendezővel egyetértésben valósította meg elképzeléseit, amelyekben a legfőbb feladat ezúttal a karakterépítés, és a személyiség kiemelése volt, amit az alapvetően kevés öltözék indokol. A díszlettervező, Bátonyi György egy tipikusan spanyol enteriőr megalkotása helyett a funkcionalitásra koncentrált, „lévén ez egy ajtódarab” – fogalmaz. „Ez nem azt jelenti, hogy egyfajta minimalista irányba vittem volna a látványvilágot, inkább a térformálást rendeltem alá Radó Denise és az írott szöveg igényeinek. A díszlet ettől függetlenül részletgazdag, kicsit inkább az angol gyarmati és a marokkói hatás érezhető rajta egy csipetnyi modern extravaganciával, eklektikával.”

A szövegkönyvet Horvát János fordította, a további szerepekben pedig Román JuditSzőlőskei TímeaVadász GáborKocsó Gábor és Gieler Csaba lép színpadra.

Az olvasópróba előtt Bank Tamás igazgató sok sikert kívánt a művészeknek az új szerepekhez és az előadássorozathoz. Kiemelte, a Hazudj inkább, Kedvesem! a repertoár fontos darabja lesz, mivel a teátrum alapküldetését, a könnyed, ám igényes szórakoztatást szimbolizálja.

A darab alkotója, Paso, a legsikeresebb 20. századi spanyol szerző 1946-ban debütált első egyfelvonásosával. A mai napig több mint kétszáz színdarabját játsszák világszerte, műveit huszonnégy nyelvre lefordították – neve önmagában garantált siker. A Játékszín új bemutatójára 2018. január 6-án, szombaton, 19 órára várják a közönséget.

(forrás: színház)

Júlia   TÓTH ENIKŐ
Eliza   ROMÁN JUDIT
Lorenzo   CSONKA ANDRÁS
Carlos   KEREKES JÓZSEF
Rosa   SZŐLŐSKEI TIMEA
Juan   VADÁSZ GÁBOR
Detektív   KOCSÓ GÁBOR
Pap   GIELER CSABA
Apácák  PETYI JÁNOS

Díszlettervező: BÁTONYI GYÖRGY
Jelmeztervező: KOVÁCS YVETTE ALIDA
Ügyelő: LACZKÓ EDIT
Súgó: SAJBEN ANITA
Rendezőasszisztens: PETYI JÁNOS

Rendező: RADÓ DENISE

Fotók: Gergely Bea

 

2 hozzászólás

 • Anita Szászy

  Biztosan hatalmas siker lesz.A könnyed hangvételű,szórakoztató darabokat kedveli a munkában megfáradt közönség.A remek szereposztás ,csak fokozza a siker lehetőségét .

 • Marosi Daniel

  Anita Szászy
  2018 január 8
  2:49 de.
  Ketes kimenetelu valasztasok elott johet a reg bevalt beetetes, ugy mint a kadari aremelesek elott: szappanopera, operett, magyar nota, nyugdijpremium, zsakos krumli, lejart szavatossagu szarazteszta, budos kortespalinka, mindenkinek a megfelelo.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.