Csaknem 400 ezer külhoni magyar szavazna április 8-án

2018 január 11 2:57 du.152 hozzászólás

Áder János magyar államfő 2018. április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választásokat és eddig 384.173 külhoni állampolgár regisztrálta nevét a Nemzeti Választási Irodával. A szavazásra jogosult külhoni magyarok száma az elkövetkező hetekben bizonyára meghaladja majd a félmilliót, ami elvileg jelentős befolyást jelenthet egy olyan országban, ahol összesen 8 millió körüli választópolgár van és ahol az útóbbi években hatvan százalék alatti volt a részvétel.

Ha a 2014-es országgyűlési választások levélben leadott külhoni szavazatok nézzük, összesen 128.596 voks érkezett. Ebből 122.638 a Fideszre lett leadva, a Jobbikra pedig 2.926, a baloldai összefogásra (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 1.495 és az LMP-re 574. Érdekességként: a nyilt kádári nosztalgiára épülő, de valószínű burkolt fideszes támogatást is élvező Thürmer Gyula-féle Munkáspárt (akinek elnökét anno a KMH-ban is meginterjúvoltam) 61 voksott kapott külhoni magyaroktól.

Az eddig bérkezett csaknem 400 ezer regiszrációs kérelem közül messze a legtöbben erdélyi lakcímmel jelentkeztek be, illetve erdélyi címékre kérik, hogy a hivatal postázza ki a visszaigazolást. Ez a szám jelenleg 160.713. Szerbiai lakcímmel pedig 46.244 regisztráció érkezett eddig, a kettős állampolgárságot tiltó országokból pedig összesen 23.416. Kanadai lakcímmel 1246-an regisztráltak, amerikaival pedig összesen 1.725. A Kárpát-medencén kívülről a legtöbben Németországi címmel iratkoztak fel (4065). Sokan pedig email címet adtak meg a visszaigazolásra (133.335), közülük bizonyára akad még bőven észak-amerikai.

A magyar lakosság jelentős többsége elutasítja a határon túli magyarok szavazati jogát, amelynek köztudott célja a Fidesz megerősítése. A Republikon Intézet felmérése szerint a lakosság 70 százaléka utasítja el a külhoni szavazati jogot. A fideszes szavazók pusztán 37 százaléka ért egyet a szavazati jog kiterjesztésével.

152 hozzászólás

 • Agnes Gartner

  En szavazok .segiteni akarok az ott elo rokonok es baratokon,megkerdeztem szemelyeket akiknek adok a velemenyere es azt mondtak szavazzak Orban ellen, minden szavazat segit.

 • Ezekben a percekben zajlik az Év Sportolója Gála 2017 a Duna-parti Nemzeti Színházban, amit közvetít az M4.

  Az ünnepi megnyitóbeszédet Szöllősi György 40 éves fiatalember mondta, aki a Nemzeti Népsport főszerkesztője, aki egyben a Puskás-ügyek hivatalos nagyköveteként is tevékenykedik.

  A beszéde megdöbbentett!

  Szerkezete és tartalma, mint a kommunista vezetőké, csak a mondanivalója a Horthy időket idézte! Volt ebben minden, ami az irredenta füleknek kedves. A múlt ezzel a fiatalemberrel újraszületett.

 • Christopher Adam

  Én még azt próbálom eldönteni, hogy szavazzak-e vagy sem. (Ha szavazok, akkor nyilván valamelyik ellenzéki listára.)

 • “A magyar lakosság jelentős többsége elutasítja a határon túli magyarok szavati jogát, amelynek köztudott célja a Fidesz megerősítése. A Republikon Intézet felmérése szerint a lakosság 70 százaléka utasítja el a külhoni szavazati jogot. A fideszes szavazók pusztán 37 százaléka ért egyet a szavazati jog kiterjesztésével.”

  Igen, ez azért van mert a világon ez az egyetlen nemzet amely síma írígységből, butaságból letagadná a külföldön élő állampolgárait. Nem tudok egyetlen olyan országról ahol a külföldön élő honfitársaiktól megvonnák a szavazati jogot csak azért mert…
  Mellesleg az is csak találgatás, hogy a külhoniak a fideszt támogatnák. 2014-ben még lehet, hogy el tudták adni az átverés show-t de az idén már nem hiszem. Viszont nem nagyon van kire szavazni és nagy az esélye annak, hogy sokan nem is fognak szavazni.

 • Marosi Daniel

  Drizari
  2018 január 11
  3:18 du.
  Mar a gala elnevezese is nevetseges, azok alapjan, hogy profin ebbol elnek es a munkaltatoiknak mekkora hasznot hajtanak, az Ev Dolgozoja Gala 2o17 cim lenne realis.

 • En nem fogok szavazni, nincs jogom ra. Mar 6o eve elek kint.

 • Én nem szavazok.
  Várom a Messiást.
  De csak a Puklik jönnek…

 • Starchild
  2018 január 11
  3:20 du.
  Valahogy tevedesben lehet, mert nem hinnem , hogy a Fidesz vagy a kormany letagadna a kulfoldon elo magyarokat.
  A masik topik viszont arrol szol, hogy a diszno Fidesz anyagilag tamogatja a kanadai magyarokat. akkor valaki, vagy valakik tevednek, de nagyon.

 • Bocs Krisz, de a dolog úgy áll, hogy rosszul tudod. Ez az adat csak azokra vonatkozik, akik MO-n nem rendelkeznek lakcímmel sem! =))

 • Drizari:
  “A múlt ezzel a fiatalemberrel újraszületett.”

  Tévedsz. A múlt – ti. a Horthy-idők – nem ezzel a fiatalemberrel született úja, hanem már jóval régebben, kb. 1998-ban egy másik fiatalemberrel akit Orbán Viktornak hívnak.
  Persze, nem az ő “érdeme” a Horthy-idők felélesztése, hanem a magyar társadalomé.

  Ez a hőkölő harcok népe
  S mosti lapulása is rávall,
  Hogy az úri kiméletlenség
  Rásuhintott szíjostorával.

  Mindig ilyen volt: apró kánok
  Révén minden igának barma,
  Sohse harcolt még harcot végig,
  Csak léhán és gyáván kavarta.

  Erőt mutattak, erőt látott,
  Vertnek született, nem verőnek.
  Önerejét feledte mindig,
  Sohse szegzett erőt erőnek.

  Betyár urai így nevelték,
  Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
  S ki egyszer rugott a magyarba,
  Szinte kedvet kap a rugáshoz.

  Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
  Fejét, jussát, szivét kobozzák
  S ha nehányan nem kiáltoznánk,
  Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

  Csak a Csodák-Ura meglátná
  Végre ezt a szánalmas népet,
  Adna neki csak egy dárdányi,
  Úri, kis kiméletlenséget.

  Hogy néhány maradt sereghajtó
  Törötten, fogyva azt ne vallja:
  Ezért a népért úgyis mindegy,
  Ebsorsot akar, hát – akarja.

  (Ady Endre: A hőkölés népe)

 • Starchild:
  “Igen, ez azért van mert a világon ez az egyetlen nemzet amely síma írígységből, butaságból letagadná a külföldön élő állampolgárait.megfosztja Nem tudok egyetlen olyan országról ahol a külföldön élő honfitársaiktól megvonnák a szavazati jogot csak azért mert…”

  Tévedsz, ez a kormány “csak” szelektíve tagadja meg a külföldön élő magyar állampolgárokat. “Csak” azokat a magyar politikai közösséghez tartozó állampolgárokat tagadja meg, pontosabban a lehetősége lehetetleni, nehezíti meg, hogy éljenek alapvető politikai jogukkal, a választással, akik munkavállalás vagy tanulás céljából átmenetileg tartózkodnak külföldön. Ők csak a magyar követségen, konzulátuson és személyesen szavazhatnak.

  A kormány a legkevésbé sem fosztja meg a ténylegesen legtöbbször csak etnikailag magyar leszármazású és a magyar kulturális közösséghez tartozó, de mai magyar állam területén soha nem élt, netán Magyarországon még soha nem is járt polgárokat. Ellenkezőleg, ők 9 (kilenc!!) évente történő regisztráció alapján síma levélben is szavazhatnak. Sőt, mivel az ő választási regisztrációjuk kilenc évig érvényes, nem lehet kizárni, hogy az időközben elhunyt “holt lelkek” helyett mások adják le levélben a szavazatot.

 • Kedves Crihstoper!
  Sajnos a magyar emberek eltunyultak.Őket az sem érdekli,ha nyakukra kést tesznek.Eltürik,hogy egy külföldön lakó,Magyarországon nem dolgozó és egyetlen fitying adot sem fizetnek,több nyugdijat kapjon a magyar kormánytol,mint a 40-50 évet keményen dolgozó magyar nyugdijas.Az ő nyugdijukat lopja el tőlük a kormány azért,hogy a hatalmon maradhasanak.Ezek a Magyarországon egy fityingel sem támogatták az itteni nyugdijalapot,de szemrettenés nélkül,minden szégyenkezés nélkül elfogadják ezt a judáspénzt.Mit érdekli őket a magyarországon élő és keményen dolgozó magyar ember.
  Kedves Szerkesztő Ur.Ilyenné válta magyar.Meg is érdemli a sorsát.

 • Geyza, mert túl sok babot eszel… 😀

 • Úgy volt szükségünk nekünk, határon túli magyaroknak a mo-i választójogra, mint púpra a hátunk közepén!
  A MAGYARSÁGUNK MEGMARADÁSÁT ILLETŐEN A HITVALLÁSOM, MINDEN KEZDEMÉNYEZÉST, ELKÉPZELÉST MEG KELL VALÓSÍTANI, AMIRŐL MEG VAGYOK-VAGYUNK GYŐZŐDVE, HOGY NEM ÁRT A MAGYARSÁGUNKNAK, DE A VÁLASZTÓJOG NEM TARTOZIK EZEK KÖZÉ.
  Épp fordítva, a választások-pártok megosztják a magyar közösséget, de amíg az Anyaországban ez egyáltalán nem befolyásolja a magyarság asszimilációját, a határon túli magyarságnál eléggé nagymértékben befolyásolja, tehát a választójog megadásával eleve megosztást exportált Orbán kormánya a határon túli magyarok közé, tessék az ajándék, marjátok egymást!
  És az a szomorú és sajnálatos ebben az “ajádékozásban”, hogy ezt tudatosan teszi Orbán Viktor, TUDJA, HOGY ÁRT A HATÁRON TÚLI MAGYARSÁGNAK, és ezt a határon túli szolgái (MKP, ifjú MKP…) szintén tudják, mégis tapsolnak neki.
  Orbán Viktor csak kelléknek használ bennünket a mo-i politikai csatatéren, de nem csak OV, hanem minden párt és a sok nemzetmentő-nemzetegyesítő, miközben annyit értenek a mi megmaradásunkhoz, mint eszkimó az oroszlánvadászathoz!

  2010-ben a 2-ős állampolgársági törvény elfogadása előtt Csáky Pál és Bugár Béla is kérte Orbán Viktort a törvény elfogadásának az elhalasztására a szlovákiai parlamenti választások utánra, ami nem egész 3 hét volt, de Orbán Viktor elutasította, bár tudta, hogy ezzel felhergeli ellenünk a szlovák “hazafiakat”, vagyis kampánytémát adott a kezükbe és a Fico kormánynak, amit rendesen meg is lovagoltak.
  Orbán elővette a magyar kártyát, Fico pedig überelte, ugynazon a napon, mikor a magyar parlament elfogadta a 2-és állampolgársági törvényt, a szlovák parlament is elfogadta a 250/2010-es ellentörvényt, ezért nem lehetünk kettős szlovák-magyar állampolgárok!!!
  A törvény és ellentörvény 2010.5.26-án voltak elfogadva, a szlovákiai választások pedig 2010.jún.12-én, tehát jól jött a szlovák nacionalistáknak, amit sikerrel beépítettek a választási kampányukba, aminek pedig az lett a következménye, hogy ahelyett, hogy alkotmányos többséghez közeli eredményt érhettek el a jobboldali pártok, szoros eredmény született, mivel a baloldali Fico Smernek több képviselő helyet sikerült szerezni és Slota SNS-nek és sikerült becsúszni, így a jobboldali kormánypártoknak a parlamentben csak 79 képviselőjük volt, vagyis csak 4!!! képviselő mozgatta a mérleg nyelvét, ami 2 év múlva a kormány bukásához vezetett és ismét Fico lett a miniszterelnök.
  Ha 2010-ben Orbán Viktor nem utasítja el Csáky és Bugár kérését a 2-ős állampolgársági törvény elfogadásának elhalasztására a szlovákiai parlamenti választások utánra, akkor nincs Fico ellentörvénye és lett volna legalább annyi szlovák-magyar állampolgár, mint Magyar Igazolvánnyal rendelkező (120000 feletti!
  És a másik következmény, hogy ha Orbán nem elutasít, nincs ellentörvény, a szlovák nacionalistáknak nem lett volna kampánytéma, 2012-ben nem bukik meg a Radicová kormány, Fico pedig nem lett volna ismét miniszterelnök, már rég Meciar útját járná!!!
  Tehát ezt köszönhetjük Orbán Viktornak, ez volt az ajándék, amit Orbán Vikortól kaptunk!!!

 • Köszönöm Figyelő. Nem azért nem korrekt a nem itt élők szavazása, mert nem “fizetnek adót” – hanem azért, mert semmilyen következménye nincs rájuk a voksaiknak. Ez nem “irigység” kedves Csillaggyerek (Starchild). Csak annak a jogállami alapvetésnek a betartása, hogy a döntést azok hozzák meg, akik érintettek az ügyben.
  Ami viszont sima választási csalás, az a külföldről érkező levélszavazatok – sőt már a regisztráció – kezelése. Egyszerű e-mailben, vagy postai levélben lehet regisztrálni – sőt, megengedett, hogy egyvalaki “összegyűjtse” a regisztrálásokat, és a lista alapján arra az egy címre küldik ki a szavazólapokat. Mi akadályozza meg a lelkes orbánistát, hogy a környező levélládákról összegyűjtse a magyar hangzású neveket, és a listára érkező szavazólapokat egymaga kitöltse, és pakkban visszaküldje? Egy “lebukási” lehetősége van – ha a listáján szereplők között van, aki nem magyar állampolgár.
  Ráadásul a “regisztráció” 10 ÉVIG ÉRVÉNYES, nem kell szavazásonként megismételni. Kíváncsi lennék, hogy 2018-ban hány, 2014-ben még élt, de azóta eltávozott magyar lélek adja a voksát a bodaságok kormányára?
  De hiába lennék kíváncsi: szorosra zárták a választási csalás kapuit. A külföldről érkező levélszavazatokat ugyanis nem a szabályos szavazatszámláló bizottságok ellenőrzik – amelyekben az ellenzéki pártok által delegált tagok is vannak -, hanem a központi kormányhivatal, a Nemzeti Választási Hivatal alkalmazottai.
  Komolyan Chris: fogalmam sincs,mit tegyél? Ha regisztrálsz, majd elküldöd a szavazólapodat, a kormányhivatali alkalmazottak simán kidobhatják, sőt, kitölthetnek helyette egy “kedvezőbbet”. Ha elküldöd egy barátodnak, hogy dobja be ő, közvetlenül az urnába: még nagyobb a zavar. Ugyanis, ha ő bedobja, abban a szavazókörben eggyel TÖBB lesz a szavazat, mint ahány szavazólapot kiadtak. Akkor annak a szavazókörnek az összes voksát meg kell semmisíteni. 1-2 szavazólap ugyanis mindig hiányzik – ez nem gond, 1-2 ember mindig akad, aki elteszi a papírját. De ha több szavazóív van, akkor felmerül a gyanú: hamisított szavazólap került az urnába. Szóval, ki van ez találva, aljasul és számítóan.

 • Talalom!
  Nagyon jol látod a dolgot.Egyet értek veled.

 • talalom
  Drága Margit Néni!
  Itt Kanadában aki regisztrált, sejti, hogy szavazata lelkiismereti (szimbólikus) voks, és nem befolyásolja az otthoni belpolitikát…A mostani kormány, nincs rászorulva, hogy olyan csalásokhoz folyamodjon amilyeneket az Önök országlásakor méltóztattak elkövetni…
  A FIDESZ-KDNP rémálma az újabb kétharmad, mert akkor a vesztesek, és ellendrukkerek, újabb négy évig, despotáznak, diktátoroznak, fasisztáznak, tolvajoznak, terrort vizionálnak… stb.
  Aki nem vesz részt a voksoláson (ehhez joga van) az jószívvel rabízza a döntést azokra akik élnek jogaikkal…
  Chris- nek üzenem : – A legértékesebb, voks az ellenzékre leadott szavazat, (ha nem veszik el az aprózódás miatt), mert az esélyes kormánypárttal szemben, figyelmeztet a demokráciára…

 • Azt mondja a rövidfilm egyik főszeplője:

  – Néhány év múlva újra visszajövünk, majd meglátod, akkor minden rendben lesz.
  – Igen, rendben lesz – mondja a kislány, aki a rövidfilmben nagyjából Figyelővel lehetett egyidős.

  És valóban, az amerikás magyarok tevőleges részvétele nélkül, a köznapi emberek helyreállították romjaiból az országot, és a háborús jóvátételt is kifizették, amibe egy petákot nem adtak bele a diaszpórás magyarok. Ma sem adnak egy fillért sem, sőt, a magyar adófizetők járulnak hozzá az Orbán-kormánynak tetsző közösségeik működéséhez.

  Ajánlom a kisfilmet megnézésre már csak azért is, mert ma 75 éve omlott össze a Donnál a 2. magyar hadsereg:
  (remélem, külföldről is nézhető)

  https://vimeo.com/247321290

 • Alma:Látom nemtudod ki volt a Pukli.
  Per pill ő az utolsó a remélt messiások sorában, akikben bíztunk.
  Első a Gyurcsányferi volt.

  A zember lassan lassan belefárad ebbe…

 • Balkó Gabi:
  Emlékeszem a hazai sajtóból én is arra a három hetes huzavonára.
  Pont az volt ‘Stenkegyelmébőlmiurunknak a célja:
  Feszültséget kelteni és utána a Magyarság Védelmezőjének a szerepében tetszelegni.

  Van erre egy mondás a Mörfitörv-könyvéből:

  “Kelts fel egy igényt, majd elégítsed ki”
  /Ely siker-receptje/

 • Figyelő kollegina:
  Mostan sokat nőtt Maga a szememben 😀 😀

 • …A mostani kormány, nincs rászorulva, hogy olyan csalásokhoz folyamodjon amilyeneket az Önök országlásakor méltóztattak elkövetni…

  /By Slapay/

  Áááá..háppersze hogy nincs rászorulva.
  Hisz mevvan akkis kétharmad, de nemsokára akár hámnegyed is lehet !

 • Geyza, most mondok valamit, ami nem fog tetszeni gyakorlatilag senkinek.

  Ez a kurva magyar politikai élet már annyira zavaros és hiteltelen, hogy jószerivel egyetlen fix pontja van. Olyan, amilyen, de 2006 óta fix. Igen, Gyurcsányról beszélek.

  Én szeretem a kiszámíthatóságot, és úgy gondolom, javítani sohasem késő, HA VAN KARAKTERE egy politikusnak. Ezért én a DK-ra fogok szavazni. Mellette szól még, hogy a végtelenül gyámoltalan, de korrekt Molnár Gyula, az MSZP elnöke mellette áll. (Molnár Gyula kiváló, becsületes, eredményes polgármester volt errefelé, amig hamis vádakkal le nem tartóztatták.)

  Ha kavarognak a szennyes vizek körülötted, állj az egyetlen akármilyen pici fix szigetre. Ez az alapelvem.

 • Geyza, tudom én, az egyik fizetett trollja, aki napi 24 órában a szlovákiai fórumokon ontotta az észt a kormány poitikája mellett elszólta magát:
  Fico győzelme lottó ötös lenne, mert ami rossz Szlovákiának, az annál jobb Magyarországnak!
  De amikor figyelmeztettem őt, hogy ami rossz Szlovákiának, az még rosszabb az itt élő magyaroknak, arra már nem volt válasza, és hamarosan eltűnt a fórumról, gondolom az elszólása miatt kiiktatták a kenyéradói!

 • Geyza
  2018 január 12
  11:06 de.
  Pukli Istvan hivatasos babgazszakerto es orok balek, masodallasban a Teleki Blanka Gimnazium igazgatoja vagy exe!

 • Geyza
  2018 január 12
  11:15 de.
  Ez akkor most nagy megtiszteltetes volt egy becsuletes oregasszony reszere? Ki vagy te? Joisten?

 • A mostani kormány nincs rászorulva,hogy a kint élők szavazatával nyerjen,épeszű emberek ezt tudják.
  Aztán az Erdélyben élő magyaroknak a döntő itthoni TÖBBSÉG szerint,igenis joga van szavazni,mivel szoros kapcsolatot ápolnak
  az anyaországgal,önhibájukon kívül (Trianon..)élnek a határokon kívül,jogokat,juttatásokat,segítséget kapnak a mai kormánytól.
  Csupán a hazaáruló,jellemtelen Gyurcsány csekély szimpatizánsai
  hörögnek,mivel Fletó évekkel ezelőtti 23 milliós román (magyar!!)betelepülővel riogatta sikertelenül az itthoniakat….ami egyébként nem jött be neki,a kint élő és egyébként kettős állampolgárságú magyarok vonatkozásában!
  Na a cikk szerzőjének nem kellene ennyire aggódnia,az itthoni magyarok többségétől sem fog “elsöprő” szavazatot kapni……
  Ő csak a kétes migránsokat látná itthon szívesen!

 • Figyelő!

  Úgy tudom a kormány a kanadai magyarokkal is jó kapcsolatot ápol,az hogy kapnak -e támogatást nem tudom,de gondolom nincsenek is rászorulva,sem politikai sem gazdasági téren,mint a Romániában,vagy Ukrajna területén élők!
  Ennek ellenére, aki a világban bárhol is él,szereti a volt hazáját
  és “netán” a komcsi,szoci elnyomás,megtorlás elől menekült…az
  ha szavaz,akkor biztosan nem a fentiek utódjaira….már csak
  az itthoniakkal való szolidaritás miatt sem!

 • Füstös Maria:
  Engedd meg hogy bemutatkozzak:
  Kovács Jóisten Géza vok.
  De..psszt..El ne áruld senkinek se 😉

 • Alma:
  Csak azért gondolkozol így, mert még fiatalka vagy.
  Én má kinőttem belőle…

 • Boda Marcsi
  2018 január 12
  2:28 du.
  Kedves Marcsi, biztos vagyok abba, hogy a Fidesz bejon, mert nincs megfelelo ellenfele.
  Mar egyszer szavaztam, es valoban ugy
  erzem, hogy nincs jogom most szavazni.

 • OIM*:Akkor miért vásárolnak külföldi szavazatokat?
  És miért nem hagyják szavazni a FIDESZ elől külföldre menekült fiatalokat?

  *OIM = O.S.T.O.B.A.

 • Hát, Geyza, ez a mi közös országunk. Mindnyájunké. Úgy tesszük tönkre, ahogy úri kedvünk tartja… Húzd rá, cigány…

 • Alma:
  Én nem teszem tönkre mert nem szavazok egyikőjükre sem.
  Várom a Messiást.
  De nem gyön.

 • G.O.I.P csak megjegyzem: Alma már nyugdíjas és unokája is van (állapotod katasztrofális,ami még romlani is fog!). …..
  Nem vásárol a kormány szavazatokat, nincs rá szüksége,…a jogosultak szavaznak,ahogy jónak látják!Felfogtad ?…..
  Amúgy jobboldaliként és EMBERKÉNT(!!!!)soha nem kívántam a szennyes baloldali pártoknak,embereknek, még Gyurcsánynak sem gyilkos végzetet,halált,csupán megleckéztetést,büntetést,eltakarodást a
  többség érdekében!
  Eddig “fentről” mindig meghallgattak,a megérzéseim,jóslataim beigazolódtak!
  Ne válaszolj ,ne írj,mert csak égeted magad…őrjöng tovább és
  várd a pirulákat,vagy a szurit….
  Pá!Reklám alatt….

 • Amúgy Geyzának sem kívánok semmi rosszat,csupán egy jó szakembert(orvos,v,pszichológus )aki kissé javít az állapotán!

 • Figyelő!
  Jók a megérzéseid…..és megértem a döntésed,az ismert múltad ellenére
  is(!) egy kinti szavazaton semmi sem múlik,agitátor meg nem vagyok…!
  Köszönöm,hogy válaszoltál,minden jót kívánok !

 • Jólvan te ostoba liba nyugodj szépen le.
  Béke van. Mit harcolsz állandóan?
  Igyál meg még három üveg sört, csak ne Heinekent.
  Még megárt..a pénztárcádnak hehehe

 • Marosi Daniel

  Boda Marcsi
  2018 január 12
  5:02 du.
  Batran merem ajanlani a teheneim orvosat!

 • Marosi Daniel

  Ha egyesek szerint tenyleg nincs semmi tetje az elcsatoltak kiszamithatatlan partszimpatiaju szavazatainak, akkor miert kell kilometeres nyalat csorgatni miattuk? Felelembol vagy az irantuk erzett abnormalis indulatokbol?

 • Starchild,

  “Nem tudok egyetlen olyan országról ahol a külföldön élő honfitársaiktól megvonnák a szavazati jogot csak azért mert…”

  Egy ausztral ha 5 eve mar nem Ausztraliaban el nem havazhat. Nem ellenszenvbol, hanem mert igy helyes. En ezt az egyet tudom kapasbol, meglepne ha az egyetlen orszag lenne.

 • Nem “vásárol” szavazatokat, ebben Marcsinak igaza van. De hogy a levélben megérkező névtelen szavazócédulákat hogyan értékeli ki a zártkörű, fideszes szavazatszámláló bizottság, arról már van némi tapasztalat a nemzeti konzultációs levelekkel kapcsolatban. Ugye, Marcsi?

  Marcsikám, ne légy naív. Választási csalás esete forog fenn. Csúnya dolog tőlem, hogy nevén nevezem, de hát én má’ csak ilyen csúnya vagyok. Egyébként maga a nagy fideszes Mikola kotyogta el valamikor 2010 körül egy nyilvános gyűlésen, mire jó az egész kettős állampolgárság… Legalább a sajátjaid mondataira emlékeznél, Marcsikám…

 • Geyza, úgy gondolom, hogy Orbán volt az utolsó Messiás… és remélem, több ilyen mágikus istenpalánta már nem jön. Inkább valami eccerű emberi lényre vágyom, sok ügyetlenkedéssel, de sok jóakarattal, és javító szándékkal.

  Az a baj, hogy ez mind rajtunk múlik. Most például elgondolkodtam a magán-nyugdíjak lenyúlásáról. Hallottam a hírekben, hogy aki nem mondott le róla, annak ma mekkora gyarapodást jelent. És hát tényleg, ellopták, ellopták, de hát mindenki ÖNKÉNT mondott le róla!!! És az egészet egyenesen a kiflirágcsáló szőke tündérre bízta…

  Na, ilyenek a magyarok. És most megint VÁLASZTANI fognak… És aki nem szavaz, az is Orbánra szavaz…

  szüzmáriaédesanyám, most segícccs!

  (Marcsit meg hagyd békén, egyrészt kiváló fidesszavazó-kijózanító, másrészt meg méltatlan is hozzád, ha ennyire nekiugrasz…)

 • Almási Alma,

  Nekem is a napokban jutott eszembe a magannyugdijak lenyulasa. Maig nem ertem, hogy hogyan fordulhatott elo, es hogyan lehetett csak ugy tullepni rajta. Van az a par millio ember akinek semmi nem szamit.

 • Alma!

  Te jó ég……ha ilyen szorosan barátkozol Geyzával,még teljesen a szintjére kerülsz…..!
  Csak közlöm a szavazatokat egy független bizottság válogatja,összesíti,amelyben minden jelentős párt képviselője jelen van(jobb és baloldali),már a szavazó helységekben is
  ők fogadják a szavazókat és adják oda a lapokat.
  Ezen kívül a független Nemzeti Választási Iroda dolgozói ,valamint más szervezet is ellenőrzi a szabályosságot!
  Már előre jöttök a “süket” választási csalás dumával….ami röhejes,a magyar szavazatokkal is megnyeri a kormány a választásokat,ha nem lenne világos…?
  Régebben a szocik idején bizony derültek ki csalási botrányok,
  cigányok lefizetése stb.ujság és TV is közölte,a szereplőkkel
  egyenes adásban….
  A többi ellenzékinek is csak azt tanácsolom,nyugodjanak le szépen,”nincs miért aggódniuk”…..

 • Geyzának!!!!!
  meg azt üzenem,hogy annyit emlegeti a piát velem kapcsolatban,hogy a tőle már felér,egy alkoholista önvallomásával
  amin csak derülni lehet……igyon tovább,neki már semmilyen mennyiség nem árthat….!
  Fontos!
  Hétvégén nincs orvosi rendelés,de “sürgős” esetben több helyen
  van ügyelet…..sőt ünnepnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak!!!!
  Akinek sürgős az keresse fel!
  Én nem rendelek,”kikapcsolódom”,szórakozok!

  Üdvözlettel kívánok jobbulást!

  Dr.Boda

 • Marcsika, bocs… Én úgy hallottam, a külföldről érkező levélszavazatok sorsa kissé necces… Például hogy abban a bizottságban nincsenek ellenzékiek…

 • Marcsi,

  A kulfoldrol beerkezo szavazatok a problema.
  Az hogy egy szervezetnek “fuggetlen” a neve meg ne tevessze meg.
  Pl. Kovacs Akos nem kovacs hanem enekes, ahogy Juhasz Peter sem juhasz viszont Stadler Jozsef juhasz volt.

  Nagyon sok szerv van ami nem fuggetlen, de az kellene hogy legyen. Pl. az ugyesszeg, Polt Peter Akossal. Ugye Marcsi nem kepzeli, hogy azert a haverom a legfobb ugyesz mert o bortonbe kuld. Pont forditva, azert o az ugyesz, hogy biztosan ne menjek bortonbe.

  Aztan mart megint a szocik a valasztasi csalassal. Marcsi on szerint csak a szocik ilyen kreativak hogy egy zsak krumpliert szavazatokat vesznek. Ugyan Marcsi?
  Aztan itt van Hodmezovasarhely. A fidesz ellen indulo ur utcajat bekamerazzak, es miutan bejelenti indulasat kirugjak allasabol. Nyilvan ez unnek nagyon tetszik Marcsi, es teljesen rendben van.
  Nem csak a szocik minket oldal keze mocskos. Nezzuk csak amikor a szocik annak ellenere hogy egy ev 12 honapbol all 13. havi nyugdijat vezettek be. Aztan erre licitalni kellett es 14. havi nyugdijrol is volt szo anno a fidesz reszerol. Hala isten nem lett belole semmi. De tavaly ev vegen a gazdaja bejelentette, hogy szokasosnal nagyobb lesz a nyugdijemeles. Jonnek a valasztasok ugye, cserebe Latom Marcsi nagyon halas. Roviden igy lett az orszagbol nyuggerterror. Minden tiszteletem a kivetelnek!

 • Alma:
  Eléggé fárasztó valóban.
  Ez az istencsapása nő MINDIG kiharcolja hogy mindenki vele foglalkozzon.

 • Geyza
  2018 január 12
  4:19 du.
  Tudod? : A gyuriferi elől volt a menekülés,meg a ránk erőltetett devizahiteltől,amit a bankok kezébe adtatok!De a
  gyuriferi idejében még nem lehetett kimenni,mert a határok még nem voltak megnyitva.Ez a zorbán idejében kezdődhetett meg -amiről ő nemigen tehet-mert nem ő állapodott meg az unio-val,és azt a zorbán nyakába varrni, amit nem ő követett el –csak két hörpintés között lehet elvégezni ( mármint a kannás borból).
  Nagy megértő üdvözléssel!Kedves Barátomnak.

 • Slapika! “…szavazata lelkiismereti (szimbólikus) voks, és nem befolyásolja az otthoni belpolitikát…”
  Csalódtam.Ennyire hülye nem lehetsz: hogy egy országban melyik párt kormányoz, az nem BELPOLITIKA? (Hogy a fenében kerülhetett egyetemre?!!!)
  Kérem, a “baoldal választási csalásairól” a tényeket, ahogyan a külföldi szavazatok ügyében a törvény alapján tényszerűen elmondtam.
  A külföldiek regisztrációja és szavazatainak kezelése VÁLASZTÁSI CSALÁS!!!
  A kormányhivatali tisztviselők csak egy dolgot tudnak ellenőrizni a regisztrációnál – tekintve, hogy nekik csak a magyar népességnyilvántartás áll rendelkezésükre, a román, szlovák, kanadai stb. nem. Ezért csak azt tudják megállapítani: az illető magyar állampolgár. Hogy él-e, hal-e, nincs-e korlátozva a szavazati joga, egyáltalán, személyesen kéri-e a regisztrációt, vagy akár a TUDTÁN KÍVÜL jelentette be valaki – arról fogalmuk sincs, ahogy arról sem, hogy valójában ki töltötte ki a szavazólapot. Ahogy én a mai kormány szellemi nívójának zuhanását tapasztalom, az sem tűnne fel nekik, ha Szibinyáni Jank regisztrálna…
  Van a törvényben még csalás: az egyéni győztesre adott szavazat kb. másfelet ér, a vesztesre adott elvész. (kompezáció)
  De ez annyira bonyolult, hogy nincs remény arra, hogy Slapika megértse.

 • tóth péter “Az Egyesült Királyság, Írország és Svédország nem élt a lehetőséggel, és már a csatlakozás pillanatától (2004) kezdve alkalmazta a szabad munkavállalást biztosító uniós jogot. A korlátozások országonként fokozatosan szűntek meg: 2006-ban Görögország, Spanyolország, Portugália, Finnország és Olaszország, 2007-ben Hollandia és Luxemburg, 2008-ban Franciaország, 2009-ben pedig Belgium és Dánia búcsúzott el a munkavállalási engedélyek megkövetelésétől. Ausztria és Németország azonban a legutolsó időpontig fenntartotta a korlátozásokat.”
  Tehát el lehetett menekülni Gyurcsány elől, mi is alatta kezdtünk csomagolni.
  A deviza hitel sem ilyen egyszerű. Deviza hitelemet a Fidesz!!! alatt vettem fel, és nem is volt vele semmi baj, pozitív mérleggel szálltam ki belőle. A baj akkor kezdődött, mikor a Fidesz megint hatalomra került, és elszállt a forint. Ha annyira tudták a Fideszesek, hogy rossz, akkor miért vettek fel tömegesen devizahitelt, illetve első uralkodásukkor miért nem tettek ellene? Lázár ezek szerint szándékosan adósította el Hódmezővásárhely városát devizában? Alig hiszem.
  A Fidesznek és Orbánnak nem sok baja volt az EU szerződéssel, csak az, hogy nem Ő került a történelemkönyvbe. Mese, hogy ellenezte volna, mert ha igen, nagyon halkan tette. A hős, aki “kizavarta” a szovjeteket, ne tudott volna egy ilyen aprócska gonddal megbirkózni? Aki minden kormánykezdeményezésnek keresztbe tett? A később felmerült gondokat már könnyű utólag előre látni, a zseni előre lát, nem utólag.
  Biztos jó, hogy imádsz gúnyolódni, meghazudtolni és vádaskodni, de akkor figyelj oda, ne írj valótlanságokat, az elvakultságod nem indok rá.

 • László!

  A szocik a választások előtt ígérték a 13.havi nyugdíjat,egyszer kaptunk teljes összeget,következő évben már maximálták 80 e Ft-ra,majd eltörölték…..mivel amikor ígérték,már akkor is tudták,hogy csőd szélén van az ország(ami be is következett!!!) és nincs rá fedezet.Választási csalás,etetés volt!!!!!
  A Fidesz is ígért,de akkor még nem vették át a “kasszát” és nem látták a siralmas állapotokat…..nyögtük az adósságot,így nem
  állíthatták vissza,de évek alatt az emelésekkel kompenzálták,tavaly meg infláción felüli juttatás,prémium,utalvány is volt!
  Pontosan tudom,nem vagyok amnéziás és 2006-ban mentem nyugdíjba!!

 • Geyza
  2018 január 12
  4:19 du.
  en meg a bolsik elol menekultem.
  Nem hinnem, hogy aki most kimeegy az a Fidesz elol menekul, inkabb jobbmegelhetest akar. Hiszen “A szmoszedban mindig szebb a fu!”

 • Ne hazudozz Tóth !!

  tóth péter
  2018 január 14
  2:51 de.

  Itten minden állításod színtiszta arcátlan és aljas hazugság.

  Akit érdekel , bőven talál adalékokat a NET-en hogy milyen okai voltak a devizahitelek példátlan elterjedésének és arról is hogy pont Gyurcsány emelt szót ellene miniszterelnök korában ( vagy előtte talán ) hogy ennek nem lesz jó vége.
  Mire ellenzékből előugrott Orbán és elkezdett rikoltozni hogy a baloldal megakarja fosztani a zembereket a boldogulástól.

  Tóth úgy tesz mintha nem tudná hogy akkoriban igen jók voltak a makrogazdasági adatok mégis a FIDESZ-es akkori Nemzeti Bank elnök, bizonyos Járai Zsigmond magasan tartotta a Forint kamatokat. (Nyilván az akkor ellenzékben lévő pártjának az utasítására.)

  Ezért aztán nem lehetett Forintban hiteleket felvenni, a megfizethetetlen törlesztőrészletek miatt.

  Tóth most azt hazudja hogy az MSzP -idézem- :
  R.Á..E.R.Ő.L.T.E.T.T.E a szegény magyar lakoságra a deviza-hiteleket.

  Az is kérdés miért döntötte be a FIDESZ ( háronszor) a Forintot, 2010-ben,hatalomrakerülésének a harmadik napján.

  Aki aljas hazudozó troll volt az az is fog maradni.
  Mert a végső lökést ez adta meg a divizahiteleseknek.

  Most meg hazudoznak összevissza mert a magyar az hülye.Nem képes visszaemlékezni ki vágta öket anyagilag romba.

 • Kenny:
  Tóth csak egy hazudozó propagandista.
  Igyekszik lyukat beszélni az emberek hasába.
  Ez neki a dolga.
  Értelmes észérvekkel nem lehet rá hatni, nem a vita kedvéért van itt hanem hogy terjessze pártjának a választási propagandáját.

 • Kedves tóth péter!

  Na Te is megkaptad a magadét egy fanatikus,”csökkent”elméjű
  bólogatótól…..oda se neki,neked és a többi épelméjű normálisnak
  azt üzenem,hogy ne adjuk fel!!!!!!!
  A balosok nem bírják elviselni a hiteles, tényeken alapuló és érvekkel alátámasztott hozzászólásokat!
  Az ilyenek nincsenek azon a szellemi és erkölcsi szinten,hogy
  megsérthessenek….!

 • Péter!

  Amúgy az “észérveken” nagyon jót derültem,mivel egy szerencsétlen csökkent elméjű hivatkozik észre…..
  Se ész,se hitelesség,se tisztesség,se modor…!csak értelmetlen,idióta, delériumban írt szöveg!

  Na ezért sem kell az ilyenekkel szemben meghátrálni,különösen,hogy több kinti magyart ne tudjon félrevezetni egy ilyen alak…..

 • C.Ádám!

  Ha nem szavazol az sem tragédia,de ha netán igen(de minek?miért?) és a sok szánalmas ellenzéki párt közül netán választani tudsz… ,hogy melyikre…és voksolsz kintről..
  az sem lesz sorsdöntő,elhiheted !
  Az itthoniak többsége fog alapvetően dönteni,az eredmény pedig
  már most megjósolható!

 • Ja és mint a fórum szerkesztőjétől elvárható (lenne),hogy kire és miért?meg lehetőleg az eredményhirdetés előtt!
  Remélhetőleg felvállalod?….!

 • Boda Marcsi A szavazas titkos. Semmi kozod hozza, ki szavaz es kire. Az adatokat nem igy kell gyujteni.

 • Marcsi,

  “A Fidesz is ígért,de akkor még nem vették át a “kasszát” és nem látták a siralmas állapotokat”
  Ez igy hazugsag, ezzel csak a valasztokat hulyitik akik erre fogekonyak (nem az ital). Ezek az adatok nem titkosak, pontosan tudni oket. Viszont nem felelos politizalas az amikor olyat igerunk szavazatokert cserebe amit nem tudunk betartani. Volt egy ilyen idoszak amikor a ket nagy part reszerol ez az egymasra licitalas ment. Medgyessy Peter betartotta a hires elso 100 napos programjat meg is ett az eredmenye. Jelzem az on altal nagyra becsult fidesz is megszavazta ezt a 100 napos programot, pedig ha valaki ok tudtak igazan, hogy baj lesz. Politikai felelosseg?????????

  “A balosok nem bírják elviselni a hiteles, tényeken alapuló és érvekkel alátámasztott hozzászólásokat!”
  Marcsi itt on a legnagyobb maszatolo aki keruli a tenyeket erveket. Csak itt mismasol, csak nyomja nagyivu semmitmondast. Lasd az elozo idezete?

  “Na Te is megkaptad a magadét egy fanatikus,”csökkent”elméjű
  bólogatótól”
  “Amúgy az “észérveken” nagyon jót derültem,mivel egy szerencsétlen csökkent elméjű hivatkozik észre…..”
  “Se ész,se hitelesség,se tisztesség,se modor”
  Marcsi milyen jomodort ker on szamon barkin is????

 • OIM*
  Melyik “itthoniak” ?
  az a 400 000 akiket megvásároltak a határon túl?
  Te O.S.T.O.B.A.

 • A mostani magyar kormány a bodaságok kormánya. Amikor a rosszindulatú ostobaság szorgalommal párosul. Igen, a 13. havi nyugdíjat 80 ezer forintban maximálta a Gyurcsány kormány – akkor, amikor a minimálbér nettója 36 ezer forint körül volt. Azt viszont elfelejti, hogy 1998 és 2002 között az orbánykormány NEM fizette ki az infláció téves felméréséből adódott kompenzációt. Nagymértékben emiatt veszített akkor: nem is felejtette el. Azóta szórja szét az aprót az idősek körében: hogy befogja a szemüket, ne lássák, hogyan szórja szét az országot.

 • talalom,

  Ez roviden, tupontossaggal lett megfogalmazva.

 • Én sem alvakult,sem elfogult jobboldali nem vagyok,csak igyekszem
  tájékozódni nem csak újságokból(bár az is engem igazol!),hanem a TV-ből,ahol nap mint nap égetik egymást az ellenzéki pártok,ma is ÉLŐ EGYENES ADÁSBAN nyilatkoztak, ment a “kabaré”tehát nem a vakvilágba beszélek és nem hülyeségeket,mint itt több el ill.lekötelezett…..!
  Na csak így tovább,majd csak belebolondulnak többen áprilisig….amikor
  meg végre belebuknak a buta, hazugságaikba,a tehetségtelen,jellemtelen hatalomvágyók!

 • talalom!

  A Magyar Kormány csak próbálta kompenzálni a szocik.csalását,szemétségeit az “átadott”csőd miatti mínusz kassza ellenére is,ami a több év alatt sikerült,meg ugye az akkori és a mostani infláció között volt némi különbség…..
  A szocik az időseket)(és több generációt) leírták…ami nagy hiba volt,majd most
  rájönnek,de ugye már későn?!!!!!

 • tatalom!
  Amúgy 1998 előtt Horn Gyula volt kormányon…az őket követő Fidesz nem tudott akkor minden elmaradást ,lemaradást pótolni,de
  Fletó gaztetteit mostanság (több ciklus óta…)igyekszik korrigálni!
  na elmentem,jó film van!

 • MArcsi,

  MAradjunk annyiban, hogy hall dolgokat, de nem erti es kerem ne sertse meg azokat akik valoban tajekozottak, azzal, hogy magat kozejuk sorolja.

  Szoval, a Bokros csomagnak koszonhetoen eleg jo allapotban adta at Horn a kormanyt Orbannak. Nem volt konnyu Orbannak de elismerte kesobb. Aztan ahogy tegnap is irtam Marcsi de arra nem reagalt, mert onnek is kellemetlen is kellemetlen elismerni, ha valaminek az igazsagerteke az egyhez konvergal, szoval hogy Medgyessy megnyerte a valasztasokat es betartotta az igeretet a szaznapos programmal kapcsolatban. Mivel erre nem igazan volt penz, nem tett jot a gazdasagnak. Ahogy ezt tegnap is irtam ezt a fidesz is megszavazta. Ok adtak at a kormany tudtak pontosan, hogy nincs ra penz, de ugye Marcsi erre megint nem reagalt. Medgyessy viszonylag hamar megbukott es jott Gyurcsany amokfutasa. Mindenki ismeri. Viszont mikozben Marcsi itt inflacios adatokat hasonlit ossze, erdemes elmondani, hogy akkor valsag volt. A vilag nagy resze megszenvedte. Ha ugy hozta volna a sors hogy nem Gyurcsany van hatalmon hanem valaki mas az is megbukott volna.
  Es a vegere meg annyit, hogy meg mielott kikiallt balos szocisnak, elmondom, hogy amikor ok voltak hatalmon oket szidtam, most meg a fidesz van hatalmon oket szidom. A ket kurzus koze szorultam. Orulnek nagyon ha a szocik felismernek, hogy nagyot lenditenenek Magyarorszagon ha szep csendben eltakarodnanak, es vinnek Gyurcsanyt is.

 • tóth péter
  2018 január 14
  2:51 de.
  Ez tevedes, mert a hatarok megnyiltak 199O ben, mikor a komcsik uralma vegetert, azaz az oroszok kimentek,

 • Kommentelők! Nincs új a nap alatt.

  Mindez már benne volt Herr Mikola Fid-SS-Unterführernek
  a “bebetonozott 40-éves uralmat” megjósló próféciájában,
  amelyet valójában Orbán Führertől szopott ez a nagyképű kifecsgő
  ,csak akkor még – a 2002-es választások előtt(!) – e szenzitív adatot nem tehették nyilvánossá, amiért a Kamerádot egy pár év szilenciumra, nyilatkozati karanténba zárta hőnszeretett Vezére.

  Azóta viszont már – 2010 után – nyilvánvalóvá váltak a megvalósult és gátlástalan illiberalitás ide vezető módszerei. Sajnos ugyanakkor az ellenzék bűne is, vagy tehetségtelensége az, hogy már akkor a gyökereiben nem sikerült felfedniük, mit is jelentett ez, illetve, hogy meg se próbálta elfolytani ezt, a fundamentumba telepített, folytogató demokráciadöntő folyondárt. 🙁

  .

 • Geyza
  2018 január 14
  1:25 du.
  Igen nagyon kedves GÉZA Barátom!Megható ahogy hozzám írsz,igazán nagyszerű.
  Úgy látom ez azt mutatja –rájöttél milyen fájdalmas az igazság!
  Elég sok marhaságot írogattál itt össze! De most emberi megértésből ezekkel nem foglalkozom,nem bántom lelki világodat!
  Az ahogyan itt néhány hozzáírásodban megjelentél megerősítette bennem annak elfogadását hogy : az Oldal Idióta Pacákja címet megérdemelted –bárki találta ezt ki neked és neked ajánlotta azt, az megfelelő helyre került.Különösen figyeémes a korábban megjelent kisjelző is : bk.
  Bizonyos folyamatok megtörténtekor mintha a pincében lettél volna és oda nem jutottak el a történések.De sebaj–mi mindent megértünk.
  Barátságos Baráti üdvözlettel.

 • Geyza
  2018 január 14
  1:25 du.
  Még egy : amióta nem vagyok egyetlen pártnak sem tagja —azóta párt nélküli vagyok—-még 45 előtt kiléptem minden pártból—kár itt célozgatni akármire.
  Lelkedre vigyázó üdvözlettel Barátod.

 • Fustos Mária!

  Ne izgulj Geyza miatt,ő csak az oldal csökkent elméjű,modortalan
  bohóca(idiótája)!

 • Boda Marcsi:
  “Se ész,se hitelesség,se tisztesség,se modor…!csak értelmetlen,idióta, delériumban írt szöveg!”

  Tükörbe nézett?

 • tóth péter
  2018 január 17
  12:19 du.

  Geyza
  Igen nagyon kedves GÉZA Barátom!
  __________________________

  Geyza fórumozó egy kedves, ősrégi magyar (székely?) nevet választott nickjének. Mi bajod vele? (Elvtársi üdvüzlettel…)

 • Mindenki arra szavaz ,akire akar világos?
  Itt csak a volt komcsi.szocik és utódjaik agitálnak,erőszakoskodnak,de minek,kinek?…(nem véletlenül,múltjuk és jelenük ismeretében)
  Kétségben vannak esve(amit nagyon megértek!)de ugye többpártrendszer, és szabad választások vannak,ne hergeljék magukat,mert még “lebetegszenek” a választás előtt!
  Amúgy érdekes módon senki nem nyilatkozik,hogy ugyan melyik “törpére” és miért is szavazna,se ész,se érvek,csak pánik….!

 • Kimaradt:

  Amúgy nem kell aggódni én ha iszom( és nem vedelek,mint egyesek…!!!!)akkor minőségi italt fogyasztok(még jobb konyakra,sörre is telik szerencsére!)nem úgy mint egyeseknek,csak kannás borra….mivel nem kidobólegény vagy csapos voltam…!
  Mindig tudom,hol a határ és egy ilyen idiótának különben sincs
  köze hozzá!!!!
  Na részvétem részben egyesek szellemi szintje és az irreális
  álmodozása miatt!

 • Boda Marcsi Kedves Marcsi. Ezeken az ostoba mantrákon kívül nem tudsz már valami más marhaságokat írni? Hagyjál már ki egy napot a TV-nézésből, és találj ki valami újat. Lehet az is marhaság, csak valami új legyen. Ez már olyan uncsi. Itt a külföldön élőknek teljesen mindegy Te miben élsz, azt szeretnék ha a többiek valami jobban élnének. Azt mindenki tudja, hogy nagyon megfelel neked ami van, hisz ebben érezheted magad valakinek. Pedig Lázár megmondta hol a helyed, elfelejtetted? Szavazzál csak nyugodtan arra, aki szerint egy senki vagy. Megérdemled sorsodat.
  A törpéket pedig ne emlegesd, mert elvisz a NER. 🙂

 • Hogy hazudik ez a Boda.
  Szarik rá a hivatalos államháztartási adatokra, melyek nem titkosak.

  “Ha a valóság nem fedi az elképzeléseidet, változtassál a calóságon”

  /Idézet a Murphy Türv.könyvéből/

 • HUNT*
  Ne nyalj kisöreg, nincs haver-felvétel.

 • Laszlo:
  Há én is szidtam a szocikat mikor hatalmon voltak.

  Hogy egy magát “szocialistának” nevező kormányban ne legyen egy csepp szociális érzék sem, az egészen hihetelennek tűnt.

  Ellenben a benzin hónapról hónapra csökkent, az élelmiszerárak meg nagyon lessan emelkedtek annak idején.

  Nem úgy mint emútt hétévben.

  Utólag nézve már nem érdekelnének az emberi érzéktelenségeik, csak jönne vissza az a nyugis gazdasági környezet ami akkoriban volt.

  (de azé nem szavaznék rájuk 😀 😀 )

 • Kenny:
  Gondolod hogy “panel-proli” a Kárpát medence hervadó szépsége?

  (Ő írta két éve itt magáról hogy anno nagyon hasonlított Claudia Cardinalére.)

  Nem tudtam csak sejtettem.

 • Kenny!

  ne erőszakoskodj,erőlködj egy jó filmből profitálok…de itt nem…
  Én itthon voltam és vagyok is valaki,ami nem mindenkiről mondható el…kösd le valami hasznossal
  magad …..!
  Pá!

 • Azonosulj a hazug és őrült geyzával….aki most azt állítja,hogy én valaha is olyat írtam,:hasonlítottam C.C-re(röhej)
  vagy ennyire hülye,vagy megint részeg?….de nem érdekel!Nagyon lejárattad magad,de nem vagy egyedül,ez vigasztaljon “valahol”?
  (remélem kint!)
  Idiótáktól nem hagyom magam sem befolyásolni,sem cukkolni nincsenek normális szinten!

 • Geyza Nem írom le mit gondolok róla, mert azt még én is kicenzúráznám. 🙂

 • Egyébként aki hazudik (azon kívül,hogy jellemtelen)az lop is….
  de mindegy,mindig tudtam,nagy az Isten állatkertje…..!
  Én meg normális,tisztessége emberekkel cserélek véleményt,a szerethető állatokat legfeljebb megsimogatom,a többitől elhatárolódom!
  Ez a szint,amit itt egyesek produkálnak,minden képzeletet
  felülmúl!de ez az ő szégyenük!
  Nézem a filmet,most reklám van,de még ezt az időt is szívesebben
  töltöm más dologgal!

 • Lampedusa: “Párduc”-ának a megfilmesített változatában Claudia Cardinale játszotta “Szaros Peppe” unokáját, a gyönyörű prolilányt, akinek az apja derekasan meggazdagodott, ezért a herceg megkéri a kezét a léha unokaöccse számára… De hogy ez most miért jutott eszembe?

 • Geyza! Ne bántsd a panel-prolikat, léci. Én is az vagyok: panellakásban lett először saját fürdőszobám. Egyébként nem Lázár panelprolizott, hanem Kövér. Lázár olyasmit mondott, hogy mindenki annyit ér, amennyije van.
  Én inkább valami belvárosi naccságának képzelem – tekintve, hogy az ablakai mindenhová nyílnak.Van erről egy vicc: az ötvenes években, az igazgatónak kinevezett cipészsegéd felesége léptem-nyomon szidja a rendszert. Megkérdezi tőle a szomszédja: Ugyan Marcsika, miért szidja maga ezt a rendszert? Hiszen megkapták a háztulajdonos lakását, a férje jól keres, autóval hozzák-viszik munkába, magát meg a piacra! Mi baja van ezzel? Mire Marcsika: Na ja, de ha ezek a piszkos kommunisták nem lennének, én már naccságosasszony lehetnék!

 • Boda Marcsi
  2018 január 18
  3:30 du.

  Na Marcsi, ez remek. Eddig azt tudtuk, hogy Ön rendszeresen hazudik, láttuk, hogy jellemtelen, de arról nem volt infónk, hogy lop is. Viszont köszönhetően a definíciójának, újabb dolgot is megtudhattunk Magáról. Én éreztem, hogy Ön is olyan mint a Tiborc, Rogán, Habony, Vajna, Lázár, Kósa, Orbán, Szijjártó, Semjén..-jaj de hosszú a sor. Szóval Ön pont olyan, mint akik bolondot csinálnak Magából. Pedig esküszöm, szerintem régen azért nem lehetett ilyen ostoba mint most a szemellenzőjével, jól gondolom?

 • talalom:
  Botsánat : )
  De a panelban élés nem feltétlenül jelent “panel-proliságot”

  Valahol olvastam hogy kik a panelprolik, idézem :

  …A “panelproli” kifejezés azokra a panellakókra érvényes, akik alacsonyan iskolázottak és emelett tuskók is, szűklátókörűek, dologtalanok és a panelházakon kívül képtelenek máshol szocializálódni.Továbbá az a legfőbb szórakozása, szakadt ruhában kiáll a környékbeli kisbolt elé a többi prolival társalogni egy üveg kőbányai sörrel vagy félrészegen bámulja a tévéjében a sorozatokat. Ilyenek a “panelprolik”.

 • Boda Marcsi:
  “Én itthon voltam és vagyok is valaki”

  Elhiszem, Marcsi, miért ne hinném.
  Vannak emberek, akik már akkor is nagy senkik voltak, amikor még valakik voltak.

 • Kenny:
  Isten örizz hogy odáig vetemedjél hogy cenzurázni kelljen Magadat 😀

 • MArcsi,

  “Én itthon voltam és vagyok is valaki,ami nem mindenkiről mondható el…”

  Megol a kivancsisag, kerem mondja el, mindenki szeretne tudni ki is on valojaban?

 • Mar kerdeztem korabban, tulajdonkeppen, mi azaz ki az ellenzek, hogy az egyszeru magyar esetleg, arra szavazhat.?

 • Figyelo,

  van ugye:
  – szocialistak az MSZP
  – Demokratikus Koalicio a DK Gyurcsany partja
  – Parbeszed Magyarorszagert a PM az o miniszterelnok jeloltjuk Karacsony Gergely probalja osszefogni az ellenzeket.
  – A szelsojobbrol indult Jobbik akinek ma mar a szocialistakak megszegyenito balos programja van.
  – Lehet Mas a Politika LMP kicsit zold kicsit balos, szemelyes kedvencem. Bar amiota Ron Werber a kampany menedzser nem tetszik az irany.

  Ennyi hirtelen ami eszembe jut.
  Miutan a fidesz nyert 2010-ben 2/3-dal ugy valtoztatta meg a valasztasi rendszert, hogy az nekik kedvezzen. Megneztek, hogy mely helyeken allnak jol, atrajzoltak a valasztasi korzeteket ennek megfeleloen. Valamint ugy sulyoztak, hogy 2014-ben a szavazatok 44%-val 2/3-ot nyertek, vagyis a parlamenti helyek 66%-at.
  Az eredeti terv amit Karacsont Gergely talalt ki az volt, hogy az osszes ellenzeki partnak egyetlen egy tengely menten kellene osszefogni, megpedig, hogy levaltjak a fideszt 2/3-dal. Ez ugy lenne kivitelezheto, hogy minden korzetben kozos jeloltet inditanak a fidesz ellen, tehat egymas ellen nem indulnak az ellenzeki partok. Mivel 2014-ben is tobben szavaztak a fidesz ellen, mint mellett igy mukodhetne a dolog. Ha igy megnyernek a valasztasokat 2/3-dal, csak annyi lenne a feladat, hogy megvaltoztatjak a valasztasi rendszert, amely az osszes part altal elfogadott igazsagos rendszer, es levaltjak a legfobb ugyeszt aki a fidesz embere es egy fuggetlen ugyeszt kell valasztani, hogy meginduljon az elszamoltatas. Ezutan a kormany lemond es kiirja az uj valasztast, melyet akar a fidesz meg is nyerhet.

  Ez volt az elmelet, jelenleg ugy all a helyzet, hogy nehogy 2/3-dal nyerjen a fidesz megint, mert akkor vege a dalnak egy idore.

  `

 • Laszlo Marcsit légyszíves ne bántsd. Ő a legfontosabb alkatrésze a KMH-nak. Tökéletesen és pontosan leképezi a Fidesz hívők és szavazok szellemi szintjét. Ha a baloldal valaha győzni akar, akkor erre a szintre kell lemennie.
  Ő egy fontos ember volt, fontos pozícióban. Felkent apostola a Fidesznek, joga van felosztani a világot normálisokra és hülyékre. A normális persze Ő, és elvtársai. Mindenki más agyatlan, nem normális, gondolkodni képtelen senki, aki lop, csal hazudik és gyűlöl, némelyik még ingyenélő is. De legfőképpen képtelen felfogni a Fidesz emberfeletti hősiességét Magyarország megvédéséért. Aki külföldön él, az még gyökértelen hazátlan hazaáruló is (ez mondjuk magyarázatra szorulna, ha nincs hazája, hogy lehet hazaáruló, de kicsire Marcsi nem ad), aki azért ment el mert egy senki, és nem tudott otthon érvényesülni. Ebben persze van igazság, mert elég sok gyökeret ott hagytunk. Bezzeg Ő, aki elvégzett egy középfokú iskolát estin, itt már fizikusokat is gyalázhat. Kizárólag a TV-ből és a kormánysajtóból táplálkozik, és el is hisz mindent, amit ott lát, kivéve ha libsi mondja. Elalvás előtt imádkozik Orbán Viktorért és a NER-ért. Ebből még lehet baja, mert olvastam, hogy nem elég egyszer imádkozni érte naponta, óránként kell. Lehet ezért nem kapott levelet a kormánytól szegény? Ha holnap Orbán szerint Soros jó ember lesz, akkor Marcsi itt élete árán is megvédi Soros becsületét. Minden igazság és érv ellen páncélt visel. Hatásos páncélt. A reklámok alatt leszáll hozzánk, és elmondja véleményét az idióta bagázsról, akik mi vagyunk,
  sosem feledve, hogy neki vannak normális zsidó, cigány és libsi barátai is. Marcsira vigyázni kell, mert Ő egy mértékegység. Az átlagos Fideszes szavazó mértékegysége.
  Ő nagyon kritikus a Fidesszel, vannak még hibák, csak Ő nem lát egyet sem. Ha mégis van, az csak libsi ármány lehet, és Gyurcsány a hibás. Ők nem lopnak, csak áldozatos munkájuk után elveszik ami nekik jár. Hát ennyi jutott eszembe róla hirtelenjében, kommentjei után. Hiába szidják, Orbán egy zseni, kiismerte és csodálatosan kihasználja a Marcsikat.

 • Figyelő 7:35, a politikai térkép leegyszerűsödött Magyarországon, vannak a nemzetben gondolkodók és vannak az erkölcsi felhígulásban, az anyagi kiszolgáltatottságban érdekelt csoportok. Szerencsére napjainkra ez a szembenállás eldőlt az előbbiek javára, olyannyira, hogy nemzetellenes retorikára már csak a külföldről fizetett “civil” csoportocskák képesek.

 • charlie!

  Azért roppant örülök,hogy minden ellenkező híresztelés ellenére itthon demokrácia van,mindenki arra szavaz akire akar,és a “félelmetes”kinti megvásárolt… jobboldali szavazóréteg mellett,a kinti ballibsik is szavazhatnak(ezt ugye nem tagadhatják le…)
  Talán őket a baloldalnak kellene megvásárolni?ha lenne rá képességük,pénzük…..de emiatt nincs ok aggodalomra!

 • Marcsi,

  Ott torzul a demokracia, hogy a szavazatok 44%-val lehet a parlamenti helyek 66%-at 2/3-ot megszerezni. Ha valaki 44%-at kapta a szavazatoknak az azt jelenti, hogy tobben szavaztak ellene mint ra, es o megis nem csupan abszolut tobbseggel kormanyoz hanem a 2/3-dal ami annel sokkal nagyobb hatalom.

  Valamint a demokracia ott torzul, hogy lehet valasztasi rendszert modositani. De azt osszparti egyeztetessel szoktak nem onkenyesen.

  Es meg ott is serul, hogy a koztarsasagi elnok nem a haverom, a fougyesz nem a regi parttarsam, az ASZ elnoke sem, hanem ezek az intezmenyek fuggetlenek, azert hogy a demokracia ne seruljon. A sor szinte vegtelen.

  Ez nem demokracia, ez troll demokracia. Orban Viktor troll demokrata olyan mint Puytin, a torok elnok Erdogan, a Fulop-szigeteki Rodrigo Duterte. A pillanatot uralja mindegyik es a csocselekosztonokre epit.

  Amugy nem szavazok meglehet nyugodni, nem erzem ugy hogy ehhez jogom lenne, megha a torveny lehetoseget is biztosit.

 • Marcsi, egy kicsit el kell hogy keserítselek, én nem vagyok demokrácia-hívő, ha egy lépést hátralépsz és egy kicsit is függetlenül tekintesz a hazai állapotokra, láthatod, nincsenek “egyenlő pályák – egyenlő esélyek”.
  Már pedig akkor vegytiszta demokráciáról sem beszélhetünk.

 • Laszlo, hazugság, a 44% a listás szavazatokra igaz csak, az egyéni fidesz jelöltek 90%-ban nyertek. Ezt miért kell elhallgatni?

 • Kenny,

  Nem bantom MArcsit, kedvelem ot, sot miota megtudtam, hogy Claudia Cardinale-ra hasonlit abrandozni is szoktam. Azt hiszem a kettonk kozt levo nezetbeli ellentetek nagyon kicsik inkabb csaka hangsulyeltolodas van. Azt hogy neha az alapveto civilizacios normakat sem eri el annak tudom be hogy o is ember, es mi mind gyarloak vagyunk. Egyedul van itt koztunk es egyedul tartja a lampat az alagut vegen es mi ezt nem latjuk. Lassuk be nem nem keveset valalt.

 • Laszlo:
  “-Vigyázat, mert röhögök.Szólt Géjza s nagyon komoran nézett maga elé..”

  /Idézet Erich Kästner után szabadon,az”Emil és a deketívek”-ből/

 • Tuggyuk Neocsárli.
  TE már a füstölgő kémények majálisát várod…

 • OIM* valaki !A férje révén:
  -Szívem VALAKI kimoshatná a gatyáimat, valaki levihetné a szemetet, stb…

  (Lehet hogy tévedek és nem akadt olyan elszánt pasas aki mellékormányozta vóna élete csolnakját ennek a szörnyetegnek.Akkó culpa, mea culpa. De a maximát azé kihagyom 😀 … )

 • charlie!

  Úgy gondoltam érted(?)én mit is nevezek demokráciának,főleg szólásszabadságnak,ami itthon bizony működik!
  Eddig sok dologban egyezett a véleményünk,szerintem továbbra is fog.
  Nem gondolkoztam a “vegytiszta” demokrácia jelentésén,de azt nem fogadom el,hogy “nincsenek egyenlő esélyek”,bizony vannak(!)de
  arról kizárólag a pártok tehetnek ,hogy mennyire esélyesek(ha a választásokra gondolsz?)Aki hiteles,programja is van,nincs sötét múltja,nem csapja (csapta..)be az embereket,
  az most is esélyes lenne a választók körében!

 • Kiegészítés!

  Az,hogy a pártok a választások előtt szapulják egymást,harcolnak az minden más országban így van,de hogy ordenáré stílusban támadnak,hazudnak,életveszélyesen fenyegetnek a baloldaliak,az
  bizony egyedi (magyar…)eset,amit máshol egyetlen kormány sem tűrne (tűrt…!)el szankciók,következmények nélkül,na a erre gondolok,akkor
  itthon túl nagy demokrácia van!
  Én így gondolom!

 • Marcsi, ha valamely véletlen folytán ellenzéki párt nyerné a választást és pontról pontra visszaadná a Fidesznek azt, amit eddig tőle kapott, te sem tartanád azt rokonszenvesnek. Arról nem is beszélve, hogy a sok szócsata mögött érzi az ember a titkolt összefonódást, hisz se pro se kontra nem történt elszámoltatás, szerinted ez véletlen?
  De mindent összevetve pozitív a kép.

 • Charlie!

  Szerintem és a többség szerint elképzelhetetlen,hogy a “jelenlegi”ellenzék győzzön…..,de annyi mocsok, cáfolható hazugság,amit az ellenzék zúdított a Fideszre,csak tőlük telik ki
  és valótlan!
  Aztán nap mint nap egyenes TV.adásban harsogják, követik ezt el a szerencsétlen baloldali hadakozók bizonyítva bunkóságukat is….,míg a kormány részéről ezt a stílust,hazugságot egyetlen csatornán sem tapasztaltam!ezért
  erre,ekkora hazugságra a Fidesz nem hiszem,hogy képes
  lenne….
  Minden elfogultság és párttagság nélkül remélem nem a leszerepelt balosok győznek,így legyen ötösöm a lottón….!

 • Amúgy a jelenlegi pártokat tekintve, senki sem tökéletes,(most is vannak hiányosságok,hibák….) én sem állítottam ezt soha,(de a valóságot, a tényeket,a jelenlegi helyzetet,az ország állapotát ismerve különösen, akik itthon élnek)ha másért nem is…..a migráns válság kezelése
  miatt a Fidesz abszolút nyerő!!!

 • László!
  A kint élő Figyelőnek felsorolt feldarabolt …,felsorolt pártokkal
  ugyan mi volt a célod?vajon kikre is és főleg, MIÉRT szavazol Te és a többi “rendszerváltó”szándékú elkötelezett ember……?
  Aztán az említett 44 % az összes népességet tekintve jött össze szerinted?(a nem szavazókat is beleértve?…..na nem mindegy!.)vagy a ténylegesen
  leadott voksok alapján? na nem mindegy….de én nem aggódom,bízom
  a jelenlegi tisztességes választási rendszerben és főleg abban,hogy az eredmény az itthoni többség akaratát,véleményét tükrözi,az ellenzéki kinti népség meg nem számít!

 • Boda Marcsi
  2018 január 19
  4:35 du.

  Marcsi. Örülök, hogy most józanul kezdte a sorát. Komolyan. Lehet, hogy ebből még egy értelmes diskurzus is lehet.
  Én így állok ehhez és akkor kezdem is a kérdésemet, és teljesen komolyan kérdezem Önt.
  Ön szerint a mostani Fidesznek, vagyis a kormánynak mik a hiányosságai, hibái? Mit lát bennük hibásnak, amin jó lenne változtatniuk?

 • Egyébként: László!
  Nem gondolja,hogy több régebbi (2010,2014…) választás jogosságát,szabályosságát,és a végeredményt kétségbe vonni ,kissé megkésett dolog …..és nevetséges?Több itthoni és kinti független szervezet is ellenőrizte!Na ezért tart ott…a szánalmas ellenzék ,ahol van!
  elmentem,pihi van!
  Jó éjt!

 • OIM* egyéni magyaros szófordulati találmánya:
  Zárójelben kérdőjel, de úgy hogy nem passzol amugy sekélyes mondanivalójához.

  Te…TE…te kis Kazinczy…sőt…Kazinczyna !

  /Lásd ITT a nyelvtani gyöngyszemet:
  Boda Marcsi
  2018 január 19
  1:49 du./

 • KEdves Marcsi,

  Megtisztelve erzem magam, hogy megszolitott, kerem maskor on is tiszteljen meg valaszaval, amikor kerdezek.

  Lassuk,
  “A kint élő Figyelőnek felsorolt feldarabolt …,felsorolt pártokkal ugyan mi volt a célod?

  Figyelo kerdezte, milyen ellenzeki partok vannak, en csak valaszoltam, a teljesseg igenye nelkul. Semmi mas celom nem volt.
  ————————
  “vajon kikre is és főleg, MIÉRT szavazol Te és a többi “rendszerváltó”szándékú elkötelezett ember……?”

  Mar egyszer irtam, hogy nem szavazok. Bar Magyarorszagon szulettem es nottem fel, jelenleg nem elek egy sorskozossegben a magyarokkal, ezert nem tartom helyesnek, hogy szavazzak. Amugy az LMP-vel szimpatizalok, ami azt is jelenti, hogy biralom is oket soket, foleg miota Rom Werber kampanya elkezdodott. Nekem egy part nem egy focicsapat, nem dobog erte a szivem.
  ——————————
  “Aztán az említett 44 % az összes népességet tekintve jött össze szerinted?(a nem szavazókat is beleértve?…..na nem mindegy!.)vagy a ténylegesen leadott voksok alapján?

  A leadott szavazatok 44%-t kapta a fidesz. Nem szerintem, a szavazatok szerint. On is lathatja,hogy ez nem a tobbseg.
  ——————————–

  “Nem gondolja,hogy több régebbi (2010,2014…) választás jogosságát,szabályosságát,és a végeredményt kétségbe vonni ,kissé megkésett dolog …..és nevetséges?”

  Nem vonom ketsegbe a valasztasi erdmenyt, inkabb rendszer torzsagara akartam ramutatni, azzal hogy 44%-kal 2/3-ot lehet nyerni.

 • charlie,

  “Arról nem is beszélve, hogy a sok szócsata mögött érzi az ember a titkolt összefonódást, hisz se pro se kontra nem történt elszámoltatás, szerinted ez véletlen?”

  Talan ez a legszomorubb az egeszben. 🙁 Egy generacio mar felnott es elvesztegettuk az idot.

 • Kenny Mikor a Fidesz megbukott, és az MSZP visszakapta a kormányzást, volt még egy MSZP politikus barátom. Már akkor elmondta, mi lesz ma. Tökéletesen látta a helyzetet, és vázolta mi fog történni, ha az MSZP így folytatja. Már akkor mondta, nagyon szűk az MSZP mozgástere, mert a Fidesz mindenhova betette az emberét, akiket nem lehetett kitenni, mert a Fidesz hatalmas zajt csapott rögtön, hogy politikai tisztogatás. Viszont ezek az emberek jól tudtak keresztbe tenni az MSZP-nek, ha Ők nem csináltak volna elég hibát. Csodálatos élességgel látta a hibákat, és addig látta, amíg ki nem tették Őt a vezetőségből, mert terhes lett az ítélőképessége. Az is nyilvánvaló, hogy hiába nyer az ellenzék, ezzel a garnitúrával semmit sem fognak tudni tenni a Fidesz bebetonozott embereivel szemben. Jobban járnak ha csendben veszítenek, és továbbra is kapják a morzsákat. Már minden a Fideszeseké, ezzel a pénzzel hatalommal szemben iszonyú nehéz szembeszállni, ahhoz kevés a jót akarni. Az más kérdés, hogy ez az országnak tragédia.
  Nagy valószínűséggel az egész Parlamentet ki kellene cserélni, mert semmire se jók. Az LMP szerintem sumák, mert minden mozdulatuk a Fideszt segíti. Mindig úgy mutatják magukat, mint egy külön egység, azután véletlenül mindig azt csinálják, ami a Fidesznek jó. Komolyan el tudom hinni, hogy Orbánék fizetik az egész ellenzéket, és Ők a pár morzsáért csinálják a pici cirkuszokat. A pénz megvan hozzá, és félek az ellenzék készsége is. Aki egy kicsit átlépi a határt, annak meghúzzák a fülét mint most Vonának. Nem szeretem Nagy Ferót, de félek igaza van. “Magyar vagyok, magyarnak születtem,
  Árulók és gonosztevők uralkodtak felettem,” Bár tévednék.
  Orbán nagy varázsló, az emberek nem a valóságot látják, hanem amit mutat nekik, és Ők félnek meglátni a valóságot. Így biztos a választási végeredmény. Szerintem. A kétharmad lehet kétséges, de már nagyon nincs is szükség rá, ami fontos nekik, azt a törvényt már meghozták. Megette a fene az egészet.

 • talalom
  2018 január 18
  3:56 du.

  “Geyza! Ne bántsd a panel-prolikat, léci. Én is az vagyok: panellakásban lett először saját fürdőszobám. ”

  Nem tudom, mi volt az előzmény, de véletlenül megláttam ezt a mondatod.

  Tudod, a falusi lakásokban is a Kádár-rendszerben komfortosították a lakásokat fürdőszobával. Nagy különbség, hogy a lakótelepen beleültek az ipari dolgozók a készbe!
  A falusiak meg a saját két kezükkel csinálták meg a fürdőszobát! Sokszor hónapokig várva a csempére, mert hiánygazdaság volt!

  Szerintem ez fáj azoknak, akik panelprolit emlegetnek! Persze maga a kifejezés egy politikai termék, nem volt a kisemberek közt ennyi megkülönböztetés régen. Sok panellakónak volt falusi gyökere vagy rokonsága.

 • HunCanada!
  Hibája mindenkinek van,(ezt most nem részletezem)de,hogy kissé cinikus legyek,a legnagyobb az,hogy elnézi és tűri a baloldal
  trágárságait,hazugságait……
  A hiányosság meg ugye abból adódik,hogy a sok pozitív intézkedés mellett(aki itthon él tudja,nincs értelme és időm sincs felsorolni),hogy a szociktól átvett csődközeli országban,képtelenség egyszerre mindent helyrehozni,de számok,tények igazolják a sok juttatást,támogatást,minden szférában (van ahol 200 %-os) béremelést,nyugdíjemelést,értékmegőrzést,családtámogatást stb.,amire régen nem volt példa!és emellett irdatlan adósságot törlesztettünk utánuk,a gazdaság (növekedett)stabil, amit még a kinti hitelminősítők, egyéb szervezetek is elismernek,és ugye tények!
  Az itthon megjelent kék füzetben mindent részletesen felsoroltak,megkapták az emberek(!!)aki itt él az pontosan tudja,ezt még a ballibsi
  H.V.G sem tudta,próbálta cáfolni!
  a gazdaság stabil !
  Aki nem itthon él az ne dumáljon ezek ismerete nélkül!

 • Christopher Adam

  Boda Marcsi,

  HunCanadának adott válasza komolytalan. Arra kérte Önt, hogy legyen önkritikus és mondja el konkrétan, hogy miben hibázott a kormányoldal. Erre az volt az Ön válasza, hogy túlságosan elnézőek az ellenzékkel szemben, meg amúgy is: a szocik felelnek mindért ami esetleg rossz.

 • Boda egyre agresszivabb, egyre aktivabb, es egyre ostobabb szovegeket mantraz. Teljesen elvesztette a laba alol a talajt. Sok ez mar neki, ez a eroltetett trollkodas mar meghaladja kepessegeit. Baj lesz ebbol, idegosszeomlas lesz a vege. Sok neki ez a megfelelesi kenyszer.

 • Kenny
  2018 január 20
  4:21 de.

  Kenny Mikor a Fidesz megbukott, és az MSZP visszakapta a kormányzást, volt még egy MSZP politikus barátom. Már akkor elmondta, mi lesz ma. Tökéletesen látta a helyzetet, és vázolta mi fog történni, ha az MSZP így folytatja.
  ____________________________

  2002 után már egyre jobban lehetett ezt látni. Akkor indult a gyűlöletbeszéd, akkor kezdődtek az utcai események – teljesen világosan a fidesz fizett drukkerei által.

 • Marcsi,

  Lehet, hogy amikor on szocializalodott ez a nagyivu semmitmondas meg eleg volt egy sikeres elethez, de masapsag ez szegyenerzetet okoz. En szegyenlem magam amikor a sorait olvasom, hogy tudja ehhez a nevet adni?

  “nincs értelme és időm sincs felsorolni” Ez azt jelenti, hogy fingja sincs rola. Pont hogy lenne ertelme es az idot is ra kellene szanni. De megint inkabb a masaslo es a masik lenezese.

  “de számok,tények igazolják” mindig buszken irja hogy tenyszeru, kerem neha irjon tenyeket, amikek szamokkal tamaszt ala. Ez lenne egy kiindulasi pont egy epito jellegu vitahoz.

  “juttatást,támogatást,minden szférában (van ahol 200 %-os) ” Melyik az a szfere? Kerem arulja el a tutit!

  ” irdatlan adósságot törlesztettünk ” Szokasos maszatolas Mennyit? Az irdatlant nem tudom ertelmezni.

  Ez igy nagyon gyenge Marcsi!!!!!! Sajos egy reklam alatt csak ennyi jon ki onbol es ennek pontosan ott a helye, ahova ilyenkor jarni szoktak. Vagy egy teljes film idejet kellene raforditani a szinvonal novekedese erdekeben vagy ezen a szinvonalon talan nem erdemes ezt eroltetni.

 • Kenny!

  Tévedésben vagy,legfeljebb te és az általad képviselt,dicsőített..pártok omlanak össze…..de jót derültem a
  jóslatodon!
  nekem nem “kötelező” megfelelni senkinek,mint itt többeknek,nem is díjaznak ….a véleményemért,amit a tények és személyes tapasztalataim alapján írok!
  Na lehet,hogy sok ez neked,de talán felfogod?
  Én csak az alacsony vérnyomásom miatt levelezek itt,de sajnos többször már ez sem viszi fel,annyira komolytalanok vagytok…!

 • Amúgy az agresszivitás a vesztesekre jellemző…..
  Vége reklámnak!

 • Kenny:
  “Már minden a Fideszeseké, ezzel a pénzzel hatalommal szemben iszonyú nehéz szembeszállni, ahhoz kevés a jót akarni. Az más kérdés, hogy ez az országnak tragédia.”

  A technológián kívül kevés javult itt az utóbbi százegynéhány esztendőben..

  http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/korvin.htm

 • Boda Marcsi Ide posztolnad melyik partot Dicsoitettem? A kepzelgesed mar koros.

 • Laszlo:
  “juttatást,támogatást,minden szférában (van ahol 200 %-os)”

  Melyik az a szfera? Kerem arulja el a tutit!

  Hogyhogy melyik? Csak egyetlen példa: Mészáros Lőrinc… 🙂

 • Hagyd csak Chris! Aki egy ártatlan és tényleg vitaindító kérdést sem tud értelmezni, majd arra és nem másra válaszolni – mindegy mit, az a sötétségben elveszett ember. Látod én megpróbáltam tiszta lappal közelíteni és teljes komolysággal kérdezni Marcsit arról, hogy Ő mit lát negatívnak, és min változtatna a mai kormányon. Igen, érdekelt volna a személyes saját véleménye, meglátása esetleg javaslata hogy ez vagy az rossz és ezt vagy azt íggy vagy úgy is csinálhatná a kormány. De nem. Sajnos még egy ilyen kérdésre sem tud válaszolni, ami nem sértő, nem bántó, hanem egyszerűen érdeklődő kérdés lett volna. Viszont ez a válasz is egyfajta válasz. Megint kiderült, hogy Marcsinak az égadta világon semmilyen személyes véleménye nincs a legegyszerűbb, legártatlanabb kérdésben sem. Egyszerűen gondolkodás nélkül visszamondja a propaganda média agymosását. Tényleg hihetetlen, de vigasztalja a tudat a teljes magyarságot szerte a világban, hogy a Marcsi-féle elvakult és teljesen eltorzult valóságképben élő Fidesz szavazó emberből ha mindegyikőjük ilyen is volna, akkor is legfeljebb 2,5 millió körül él. Azért a szignifikáns TÖBBSÉGÜNK hála Istennek nem ilyen, és ez azért biztató a nemzetünk jövőjére nézve.

 • …és ezzel az egy tömbbé hülyített 2,5 millióval ma akár kétharmados – gyakorlatilag teljhatalmú – többséget lehet szerezni a magyar Parlamentben. Ez viszont katasztrófa nemzetünk jelenére és középtávú jövőjére nézve.

 • Szerintem a fidesznek van egy titkos laborja ahol emberkiserleteket vegeznek. Balog Zoltan vette Nemeth Szilard es Hoffmann Rozsa genkeszletet, kinyerte belole azokat a geneket amelyeket egy altalanos fidesz szavazot jellemeznek, es ebbol letrehozta Marcsit. Marcsi nem egy elo szemely csak egy szamitogepen futo prototipus akit rajtunk tesztelnek. Mi mint egy kiserlet reszesei vagyunk, kerem ennek fenyeben viselkedni!

 • Laszlo:
  “Marcsi nem egy elo szemely csak egy szamitogepen futo prototipus akit rajtunk tesztelnek.”

  Érdekes, egy korábbi kommentemben majdnem hasonlóan vélekedtem, azzal a különbséggel, hogy a Marcsi app szoftverjét szerintem nem a Fidesz alkotta meg, hanem egy, az általános iskola alsó tagozatába járó ügyes kisgyerek. Onnét tudom, hogy még alsó tagozatos a gyerek, mert ha már felsőtagozatos lenne, akkor a Marcsi app szókincse meghaladná az ötven szót.

 • Belzebub:Nana!!!
  Tessék ragaszkodni az IGAZSÁGHOZ:
  M.Lörinc esetében a növekedés nem 200% hanem approx. 200 000%

 • Laszlo:
  Lehet hogy ez az OIM* csak egy komputer-bot ?
  Számítógépes, intelligens asszisztens amivel korlátozott mértékben lehet koomunikálni, de csak egy feladat elvégzésére van létrehozva.
  Ez az OIM* is képes adni válaszokat ha irnak neki, de a tevékenysége csak a hivatalos brossurák szövegeinek a közlésére irányul.
  Semmi változatosság, hónapról hónapra, hétről hétre napról napra ugyanazt helyezi ide ki.

  TV nézés, csak reklám idején kommunikál,
  Szánalmas ellenzék,
  Bukott baloldal,
  Bűnözö balos politikusok,
  Szerencsére mi vagyunk a többség,
  Hihetetlen jólét köszönhetően a most regnáló kormánynak, Aljas migránsok és más külhoniak ,
  De vannak jó migránsok és jó zsidók is,
  Magyarellenes Soros.

  Kb ennyi a repertoárja .

  Ha ember akkor lelki-szegény.
  Ha bot akkor ügyes iparos munka de már kissé igazíthatnának rajta.
  Csak köznevetséggé teszi létrehozóit.

  (Végülis..igazuk van a gazdáinak:csak sokkal olcsóbb egy ilyen “computer-asszisztenssel” nyomatni a mákonyt mint élő embert, trollt megbízni és fizetni.Megaztán hátha a troll elszégyenli magát és abbahagyja.)

 • Istenem…..László piszok szellemes(!)persze,ha a teóriája létezik,akkor ő a baloldal “selejtes gyártmánya”,vele, szemben,én aki normális emberi élőlény,anya szült és mint pártonkívüli(!!!)nem veszek részt semmilyen “kísérletben”,főleg
  agymosásban nem,mint itt egyesek.Mindenesetre ha az “elképzelése”
  igaz,akkor a kormány tényleg jól végzi a dolgát!

 • HunCanada!

  Nem az országnak katasztrófa,hogy a jelenlegi kormány fog győzni,méghozzá magasan…..hanem az ilyen görcsösen harcoló,balliberális “kísérleti” alanyoknak,de kívánom kísérletezzenek ki egy hatásos gyógyszert a tüneteik enyhítésére,vagy 4 évre altassák el őket….!

 • Geyza Ez a komputertechnika indokolatlan lenézése. 🙂

 • Boda Marcsi
  2018 január 21
  7:59 de.

  Marcsi ezt szerintem nem nekem címezte. Én nem írtam kisérletről, nem vagyok ballibsi, nem harcolok görcsösen, alany sem vagyok, és gyógyszert sem szedek. A többi mind stimmel a mondandójába. Ilyenek pl., hogy “a”, “az, “de”, “….”.

  Egyébként ha értelmezni a saját hülyeségét, abból visszajutunk az én állításomhoz. A hozzám hasonlóak, akikben az a közös, hogy nem szavaznak a Fideszre több mint 3X többen vannak, így Ön most pont azt támasztotta alá (brávó, brávó), hogy az Ország nagyrészének katasztrófával ér fel a következő ciklus. Köszönjük Marcsi néni. 😀

 • Kenny:
  Pont hogy nem !
  Ha OIM* egy bot, akkor csak gratulálni tudok az informatikusnak aki kiszülte őt.

  De a tulajdonosai túlzásba vitték OIM*-bot alkalmazását.

  ( OIM*bot…nabaaazz.. )

 • Geyza Akkor Isten mégis bottal ver? 🙁

 • Belzebub,

  Mennyire egyre jar az agyunk. Ezen ritka szep pillanatokert erdemes elni. Tulajdonkeppen Marcsinak koszonhetjuk 🙂

 • Marcsim,

  “normális emberi élőlény,anya szült és mint pártonkívüli”
  En is ezt allitottam, Nemeth Szilard es Hoffmann Rozsa szerelemgyermeke. A partonkivuli nagyon meresz, szerintem most kevesebb penzt utal a part.

 • George Orwell -1984
  Ha ujraolvassok,vagy visszaemlekszunk akkor jobban erteni fogjuk MArcsit.

 • HunCanada!

  (néni?bácsi?na ezt sem árulta el már régóta..)
  katasztrofális az értelmi szintje,memóriája,ugyanis csupán 2 napja(!!!)írta(20-án),hogy katasztrofális,ha az országban 2,5 milliós támogatóval győz egy párt….na kire is gondolt,mert a kormánypárt nem ennyivel fog győzni,az ellenzék meg. ettől is messze van…).ennél fogva egyértelmű az aggódása a baloldaliak
  miatt,csak egy kis ész és logika kell hozzá,hogy ezt a következtetést vonjam le…..(na nekem van!)
  Mint kinti kötekedő és tájékozatlan”magyar”…..mindegy,hogy melyik oldalon is áll( bár ehhez nem kell nagy ész,hogy bárki rájöjjön..csak minek tagadja?…)elhiheti,hogy az ilyenek és hasonlók nem rúgnak labdába,ha igen akkor is csak szánalmas öngólra képesek!
  Na részvétem: se önkritika,se ész csak szánalmas és össze vissza duma!

 • Az értelmi fogyatékos “alkalmazottakra” meg nem pazarolom az időm!
  Na jobb programom van,aki tud az gondolkozzon a hülyeségein,aki meg nem az kapja be….a gyógyszerét!

 • Laszlo:
  “Mennyire egyre jar az agyunk.”

  Van amiben igen, de korántsem mindenben. Én például a legkevésbé sem osztom az Ön határkerítéssel kapcsolatos nézeteit.

  Elsősorban azért nem, mert kormány propagandáját és “határvédelmi” intézkedéseit gyalázatnak tartom, még inkább nemzeti gyalázatnak, hogy a lakosságnak egy nem jelentéktelen része támogatja azokat.
  Másodsorban pedig azért nem, mert ha valóban komoly, sok-sokmilliós migráció indul be, akkor azt nem lehet a magyar határokon megállítani. (Igaz, Szálasi is azt képzelte, hogy a Vörös Hadsereget a Rottenbiller utcai erődítmény fogja visszafordulásra kényszeríteni…)

 • Belzebub,

  A kormany propagandaja migracios ugyben gyalazatos es az adofizetok penzenek a pazarlasa, ebben nincs vita.
  Sot meg azt is gondolom, hogy Magyarorszagnak szuksege van betelepitesre, mert fogy a magyar. Nagy az elvandorlas es nem szuletik eleg gyerek. Magyarorszag tortenelme soram mindig telepitett be mas nepcsoportokat akiket sikeresen integralt, mint a kunok, jaszok, …, talan most szukseg van erre.
  Viszont legyen mar jogunk eldonteni hogy kiket akarunk az orszagba betelepiteni. Nagyon lesulyto velemenyem van Orban Viktort, de szerintem azt jol latja, hogy az iszlam vallas sok veszelyt hordoz magaban. Ismetlem elitelem a plakatkampany, mert az az emberek hulyitese, de hianyolok egy tarsadalmi vitat az iszlammal valo egyuttelesrol, nemcsak Magyarorszagon, az unioban is.
  En szemely szerint azon az allasponton vagyok, hogy amig nem kovetkezik be az iszlam felvilagosodas, ahol megtortenik az allam es a vallas szetvalasztasa, addig nagy veszelyt jelent Europara az a tomeges iszlam bevandorlas. Az iszlam most tart a reformacional.
  A kopt keresztenyeket meg mar reg be kellett volna fogadnunk, mert oket szep lassan kiirtjak.
  Nem gondolom, hogy Magyarorszagnak kell a helyzetek kezelnie, megoldania, hanem az unionak kellene, hogy legyen bevandorlas politikaja. Ehhez politikusnak lenni nem eleg hanem olyan allamferfiakra- nokre van szukseg mint amilyen Winston Churhill volt a vilaghaboruban, a vilaghaboru elott. O elore latta a veszelyt.
  Az amit Merkel muvelt, Nemetorszagba mindenki johet, de nincs terv hogy mi lesz, aztan majd szetosztunk titeket, ez nem mukodik hosszu tavon. Nem vitatok Merkel politikai kepessegeit, de ezt a helyzetet nem tudta kezelni.

 • Laszlo
  2018 január 22
  9:20 de.
  Minden szavaval egyetertek, meg a koptok bevallalasaval is, es ok szerintem a nyelvi es mentalitasbeli kulonbsegek ellenere is valoszinu nagyobb hajlandosagot mutatnanak az integraciora mint a 7oo eve sikertelenul probalkozo ciganyok, pedig nem rajtunk mult.

 • Laszlo:

  Laszlo
  2018 január 21
  2:14 du.

  De miért kéne “értenünk” ezt a Marcsi izékét itten ?
  Mikor peg “sok dolgok vannak Földön s Égen…” /idézet Sékszpírtől/ amik VALÓBAN érdekesek és nincs időnk megérteni.

 • A temahoz.
  A helyzet az , hogy vannak nemzeti es inetrnacionalis orszagok. Az USA< Kanaada ilyen. Kanadaban is sok muyulman ;l de eszre se venni. Mert ugyaakkor van sok zsido , vagy ,as vallasu is.'

  Viszont a nemzeti allamo mas osztlyba tartoznak.A nemzeteknek megvan a sajat nyelve, tortenelme es ideologiaja, melyet evszazadok, vagy ezer ev alatt szerzett,

 • Figyelő,

  ” inetrnacionalis orszagok”
  Szerintem a multikulturalisra gondol. A nagyvarosok es vonzaskorzeteben bizony eszrevenni a deverzitast.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.