Fiúk és apák

2018 január 12 4:44 du.15 hozzászólás

Se kutyám, se macskám a Momentum és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (továbbiakban ismert becenevén: Fegyőr), azt pedig egyáltalán nem tudtam, hogy édesapja, idősebb Fegyőr, egészen mostanáig felelős beosztásban dolgozott, 2020-ig szólt ügyvezető igazgatói kinevezése az Országos Betétbiztosítási Alapnál.

Azért a múlt idő, mert idősebb Fegyőr ma már nincs felelős beosztásban az Országos Betétbiztosítási Alapnál. Sőt, jelenleg sehol nincs semmilyen beosztásban. Leváltották ugyanis, ám a hivatalos magyarázat szerint menesztésének nincs köze ahhoz, hogy a fia egy ellenzéki pártnak a vezetője.

Most ne menjünk bele abba, hogy ifj. Fegyőr és pártja valódi ellenzéke-e Orbán Viktornak és a Fidesznek, mint állítják magukról, vagy, csupán arról van szó, hogy tetszik nekik az Orbán rendszer, csak nem Orbánnal az élen – mint mondják róluk mások.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy idősebb Fegyőr most kénytelen munkát keresni. Fia, aki az RTL Klub híradójában nyilatkozott a történtekről politikai indítékot sejt apja menesztése mögött. Mondjuk, nem nehéz erre gondolni, volt már ilyen az elmúlt egy-két évtizedben, igaz, fordított előjellel.

Csurka István nevéhez fűződik a híres-hírhedt kifejezés. Ő dobta be a köztudatba, amikor 1990. március 31-én az általa szerkesztett Magyar Fórumban megjelentette az Apák és fiúk című írását, mely cikkben sok más mellett, arról ír, hogy az apák egykori bűneiért a fiúknak kell felelniük.

Idősebb Fegyőr most minden valószínűség szerint fia politikai tevékenysége miatt veszítette el állását. Pedig, ifj Fegyőrnek nincsenek bűnei, olyanok legalábbis biztosan nem, amikről mi is tudnánk. Ha csak az nem számít bűnnek, hogy mint sok millió ember az országban, nem odaadó és lelkes híve a Fidesznek és Orbán Viktornak. Idősebb Fegyőr abba bukott bele, és ezért van jelenleg állás nélkül, mert a fia, ifj. Fegyőr, nem szeret állva tapsolni a fensőbbségnek, legyen az kopasz pártfunkcionárius, vagy szotyola-köpködő stadionépítő.

Föld S. Péter

15 hozzászólás

  • Hát ennél szörnyűbb dolog is történt a politikában.
    Álljunk meg egy percre Bokros Lajos politikai hullája fölött, és emlékezzünk a nevéhez kapcsolódó kifosztásunkra. Ilyen mélyen a legelvetemültebb jobbikos sem vágta volna a jégcsákányt Lajosunk hátába, mint Ferenc testvér, akinek köszönet, hogy az összes karaktert eltakarítja a baloldalról.

  • Mr.Fold egyik soraban feltetelezi, de masik soraban tenykent allitja hogy az apa politilai okobol votl levaltva.

    Persze egyik sem ad semmi biztosat, sem bizinyithatot.

    De az elso kerdes amit nem jelzrtt egyualtalan, de nagyon fontos lenne, hogy mi a fuzetese a burokratanak aki azt a beosztast tartott?

    Van valasza ?

    G]Fogadnek hogy nem hajlando azt tenni.

  • Marosi Daniel

    A szerzohoz intezem tisztelettel:
    Nem kellene azert vilagtragedianak beallitani, ha egy ugyvezeto igazgatot kirugtak a libazsiros allasabol, mert ez csak skandallum, de ha egy kisfizetesu sokgyermekes csaladapaval teszik ugyanezt az valosagos tragedia, raadasul nagysagrendekkel nagyobb az ilyen esetek elofordulasi szama! Ilyenekrol miert nem keszulnek felhaborodo, vilagfajdalmas vezercikkek ezrei? Ja, az mas, a csoro plebsz nem szamit?

  • „Most ne menjünk bele abba, hogy ifj. Fegyőr és pártja valódi ellenzéke-e Orbán Viktornak és a Fidesznek, ”

    Butaság! Bele kell menni. Különösen a cikk rendszerét tekintve. Ha ugyanis nem ellenzéke Orbánnak, akkor ez a mondat értelmét veszti: „Idősebb Fegyőr most minden valószínűség szerint fia politikai tevékenysége miatt veszítette el állását. ”

    A szerző legalább a saját rendszerében lehetne kicsit következetesebb…..

  • charlie
    2018 január 12
    5:24 du.

    A Bokros-csomag kapcsán meg emlékezzünk meg arról, hogy az előtte regnáló jobboldali kormány kártételénél kevesebbért is lőttek már tarkón tartományi főkufárt a Mennyei Béke terén.

  • Van olyan is, hogy id. Fegyor tul van mar a koron, es vannak nalanal fiatalabbakk is arra a poziciora.
    A mai magyaroknak, foproblemajuk, hogy mindenbol , mindenben valami politikat latnak.

  • FIGYELO soraira

    Nem politikat latnak, hanem minden azon nev alatt a sajat propagandajukka forditjak.

  • Andrew, egyetértek, de mivel akkoriban Mark Palmer szorgalmasan gyakorolta helytartói jogait, ezért kevés mozgástér maradt a nemzetükért tenni akaróknak – lásd Csurka mocorgását.

  • Nem lenne egy megfelelo hely Fegyornek valamely TSZ-ben ?

  • Wauuu.
    Lattam mar megnyerobb megjelenesu urakat is kidobva a bouncerek alatal nemi barpkbol.

  • Nem ohajtanek „hajszal-hasogato” lenni, de az egy fiu es egy apa esete nem „singular”. Az az nem tibbes szamu?

    Nem a „fiu es apa” (talan inkabb az apa es fia)esetrol van szo a cikkben?

    Allando gyalazasoknak voltam az aldozata a magyar-nyelvi iras hibaim alapjan. De latva nem vagyok egyedulli azt megerdemelni.
    Meg a KMH szerzoi is azt tanusitjak.

  • A hála nem fog elmaradni

    Nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik Fegyőr úr útjában lenne Orban úrnak, hiszen a . f i a t a l . v á l a s z t ó k .
    e l t é r í t é s é v e l . a valódi ellenzéktől, ez a fiú akkora szívességet teljesít a vezérnek, amiért az még hálás is lesz neki. A Führer eddig minden ehhez hasonló vazallusát búsásan megjutalmazta… – Ő nem hálátlan.

    Egyébként ez a fiú, a bejövetelét tekintve kísértetiesen hasonlít az egykori Fiatal Demokrata Orbaninire, akiből azóta egy despota lett ?

    .

  • Bendegúz 9:19

    TSZ-ben fegyőr ???

    Hát tudja meg kedves huckleberry yankee barátom onnan 5000 km-ről, hogy a rendszerváltás után hatalmas űr keletkezett a termelékeny és tagjainak biztos megélhetést biztosító TSZ-ek után. Nem kellett ott fegyőr…
    A vákum ma is gyászos hatást gyakorol a magyar falura…

  • Ui Bendegúznak!

    Most viszont már időszerű lett, és nagyon is elkelnének a jó fogdmegek az Orbán és a Mészáros nagybirtokokon, ültetvényeken és kastélyokban az egykori TSZ földeken…

    .

  • Charlie, eddig se voltam veled sokszor egy véleményen, de ez még hozzád képest is hatalmas ferdítés: Bokros Lajos valóban nagyon kemény megszorítási csomagja 1995-ben megmentette a legyilkolt magyar gazdaságot. Ő nem lerabolta az országot, hanem egy nagyon népszerűtlen programmal megvédte, 1-2 éven belül talpraállította, aminek aztán 98-tól a gazdasági antitalentum, impotens de legalább rabló Orbán kormány látta igazán a hasznát…
    DonGolo: Nagyon hasonlóan látom a Momentum szerepét hozzád. Az idősebb Fegyőr esete pedig nem is lehet más, mint egy politikai játszma része.
    Andrew_s konzisztens hozzászólásaival szinte mindig egyetértek.