David Mamet – Viszontlátás — a Bethlen Téri Színházban- Manna produkció

2018 január 17 12:50 de.1 comment

„-Szeretnélek megismerni.
-Én is szeretnélek megismerni téged. De ez nem fog varázsütésre kitörölni húsz évet, amíg te felnőttél, mert muszáj volt, én meg részegen fetrengtem.”

Mindketten felnőttek már, és húsz éve nem látták egymást. Közös emléktöredékek, kisiklott életek, a viszontlátás öröme és az újrakezdés esélytelensége. Egy vágyott család és egy váratlan találkozás története. A milliószor elképzelt, apró részletekig megálmodott viszontlátás. De lehet, hogy már csak az idők kezdete előtt, az indián mesék világában képes apa és lánya újra beszélgetni egymással?

Az előadás David Mamet Reunion és Dark Pony című drámáinak szövegéből jött létre.

Fordította: Zsigó Anna

Carol Mindler – Barna Lilla e.h.
Bernie Cary – Márton András

Rendező: Vadász Krisztina e.h.

Mentor rendező: Vajdai Vilmos

(forrás: színház)

„Újabb bemutatóhoz érkezett a Bethlen Téri Színház és a Manna Egyesület Találkozások-programja. A kezdeményezés lényege, hogy fiatal rendezők tapasztalt mentorokkal és két, különböző generációhoz tartozó színésszel dolgoznak együtt, hogy közös munkával hidalják át a generációs különbségeket.

A David Mamet két drámájából készülő, Viszontlátás című előadás témáját tekintve is illik a programba, hiszen arról szól, hogy húsz év szünet után újraépíthető-e az apa–gyermek kapcsolat. Az apát Márton András, lányát Barna Lilla játssza, az előadást Vadász Krisztina rendezi, mentora Vajdai Vilmos. A január 17-ei bemutató előtt jó egy héttel Vadász Krisztinával és Márton Andrással beszélgettünk.” (…)

Az teljes interjú itt olvasható:

Fotók: Gergely Bea

 

1 Comment

This site is protected by Comment SPAM Wiper.