Carmina Burana – A Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatóinak tánc- és mozgásszínházi előadása a Bethlen Téri Színházban

2018 február 1 12:22 de.3 hozzászólás

Carl Orff világhírű műve élőzenével, mozgással, kórussal.

Bemutató

Blaskó Borbála a Kaposvári Egyetem Cserhalmi osztályának készítette a Carmina Burana vizsgadarabot, s most a szélesebb nyilvánosság elé tárja az élőben elhangzó kórusműveket és zenei motívumokat, ezzel lehetőséget adva a színművészhallgatóknak, hogy komplex képességeiket egy összetettebb feladat kapcsán is kibontakoztathassák. Az előadás olyan kivételes formában mutatja meg ezt a közismert és közkedvelt kantátát, melyben a szereplők tanulmányaik esszenciáját kamatoztathatják, mind mozgásban, hangszeres zenében, éneklésben, kifejezésmódban, színpadi jelenlétben.

Az előadás a fiatalabb korosztályhoz is szól, akik kevésbé jártasak a kortárs előadóművészetben, a színpadi megfogalmazási módokban, de nyitottak és kíváncsiak a zenei és színpadi értelemben vett sajátosságokra, az egyéni hangvétel és személyes ízlésvilág megmutatkozására.

Szereplők:

Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Cseke Gyöngyvér, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsik Ádám, Varga-Huszti Máté, Várai Áron

Osztályvezető tanár: Cserhalmi György

Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

3 hozzászólás

  • Judith Kopacsi

    Mi tavaly juniusban láttuk ezt Torontóban. Csodás élmény volt! De, irigyellek, mert előreláthatóan ez a feldolgozás egyedi és remeknek igérkezik. Milyen jó lenne, ha valaki majd feltenné a Youtubra, hogy mi, itt a mesziségben is láthassuk!

  • Gergely Beatrix

    Készült az előadásról videó, de nem tudom kik voltak akik készítették. Minden esetre profi kamerával vették. Igaz a sajtófotózásra csak stábokat és színházi fotósokat engednek be.

  • Egy baba talpig bagett-ban…