A levél, aminek megkapása lezajlott

2018 február 2 9:33 de.377 hozzászólás

Örömhírem van, tisztelt honfitársam, végre megkaptam a levelét! Már a borítékon láttam, hogy öntől kaptam, ott volt, ott van fekete-fehéren:

Feladó
Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke

A levél mondandóját eddig is ismerni véltem, de csak nagyjából, átabotában, a szövegét nem kellő gonddal magamévá téve, nem kellő figyelemmel a részletekre, ahogyan az ember átfutja csupán a más levelének a sorait, miután az illető büszkélkedett vele, s elismerő bólintással, de lényegében olvasatlanul adja vissza neki.

Most alkalmam volt megbizonyosodni arról, hogy a levél küllemére is mennyire ügyeltek.

A borítékból kiemelt, háromrét hajtott 210×297 milliméteres fehér ív első harmada baloldalán a magyar címer, a feladó neve és rangja halványítottan látható, jobboldalán a címzett neve és pontos lakcíme normál betűkkel írva szerepel, alattuk a megszólítás betűi vastagítottabbak.

Más nincs a papírívnek eme harmadán, hadd lássa legelőbb és jól a címzett, jelen esetben én, hogy ő (én) a miniszterenöknek a miniszterelnök által tisztelt honfitársa (vagyok).

Megvastagítottan az!

Ne kiabáljon velem!

Bocsánatát kérem, valahonnan idekerült ez a három szó, éppen itt volt, ezen a felületen, egy majdani, még csak a fejemben formálódó írásom egyik mondatának szántam, s előre leírtam, hogy ne felejtsem el, meg, hogy emlékeztessen az ötletemre, amiből megírás szándéka eredt, amely mondatot aztán vagy felhasználom, vagy nem, ez, tudja, mindig írás közben dől el, nem úgy, ahogyan az öntől végre megkapott levélben, amelyben tán még a betűk helye is megtervezett.

Igen.

Hiszen nem tekinthetem véletlennek, hogy a levél tartalma, a nekem szóló, engem tájékoztató információk szöveghalma egészen pontosan a háromrét hajtott ív papír második harmadát tölti be.

Se több, se kevesebb.

Ne kiabáljon velem!

Kérem, vegye úgy, hogy a fenti felszólítás, amit, úgy látszik, másodszor is leírtam volt, nincs, nem létezik, belebotlottam csupán megint, igaz, a magyarázkodásnál egyszerűbb volna kitörölni, slussz-passz, gémóver. nyista, oszt jó napot, de nem tehetem, mert voltaképpen önnek szól (majd), még ha más összefüggésben is.

Vissza a tárgyra!

Az első bekezdésben volt szíves ismertetni velem a nekem címzett levél megírásának okát.

„Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam, a kormány január 17-i ülésén határozott a Stop Soros törvényjavaslatról.”

Gondolom, szándékosan tette próbára a felfogóképességemet, nos, lassan bár, de ezt az okot sikerült fellelnem, csupán a „tájékoztassam” szót követő, megtévesztésnek szánt vesszőt kellett egy kettősponttal helyettesítenem.

De tovább!

A második bekezdés, megvallom, az ön nyilvánvaló szándéka ellenére fejtörésre is késztetett.

„Az elmúlt év végén lezajlott nemzeti konzultáció során az ország polgárai elsöprő többséggel nemet mondtak a Soros-tervre. A Stop Soros törvényjavaslat célja, hogy érvényt szerezzen ennek. Meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.”

Legelőbb az első mondat múlt idejű igéje foglalkoztatott.Tudom én, hogy az újmagyarban minden, ami történik – az érettségitől a próbaforgatásig, közgyűléstől az esküvőig, a születéstől a temetésig – az egyszersmind zajlhat is. Amikor beütöttem keresőbe, hogy lezajlott a jég, akkor a „lezajlott a JÉG (Jövőt Kutatók Generációja) tagfelvétele a Corvinuson” szöveget is kiadta a gép.

Számomra azonban a nyelv nemcsak tan, ami szabályozza, hogy például minden múlt idejű ige vége „t”, hanem minden szava hangok sora is, ami az értelmezhetőségét segíti.

Újságírói létem hajnalán Pécsett afféle nyelvújító-tanoncként alkottam egy múlt idejű igét, s nagy örömömre a megyei lapban ezrekkel megosztattatott, hogy a Mecsekre felkapaszkodó tömött autóbusz zummogott.

Ami zajlik, annak zaja van, mint a jégzajlásnak, a csatának csatazaja van, s még egy országgyűlési ciklus is lehet zajos.

A tagfevételnek azonban nincsen zaja.

A nemzeti konzultációnak se volt.

Annak során az elsöprő többség, sajnos, szép csendben dobta a kukába a konzultációs papirost.

Meglehet, hogy ez értetlenek egyike-másika közben nemet mormogott, de azt se tudhatni, hogy ez a nem mire vonatkozott. Ezért kétséges, és aggódom is emiatt, hogy a Soros-tervre mondott nemek érvényszerzését célzó tövényjavaslat egyáltalán eltalál-e valamit. Valakiket, persze eltalálhat, de nem értük aggódom, hanem azért, mert mélyen egyetértek önnel, valóban fontos megakadályozni, hogy Magyarország bevándoroljon bárhova.

„A tét hatalmas.”

Nekem mondja?

Igen, mert ezt írja ön nekem.

És a tét irtóztatóan nagy térfogatát illetően magyarázattal is szolgál.

Engem.

Is.

„Az ország határán felépített kerítés megállította a migránsokat, a bevándorlás támogatói azonban most újabb támadást indítottak hazánk ellen. Soros György lebontaná a határárzárat, és milliókat akar betelepíteni Afrikából és a Közel-Keletről.”

Ezek szerint a tét azért akkora, amekkora, mert noha a kerítésünkön a migránsok nem törtek át, legújabban az őket támogatók maguk támadnak hazánkra, ezúttal egyikük, jelesül Soros György nemhogy a kerítés lebontatására készül, hanem ő maga bontaná le azt, hogy személyesen nyisson utat az általa idetelepítendő (tőlünk távoli földrészekről érkező, a miénkétől eltérő bőrszínű és gondolkodású) millióknak.

Ilyen gonosz ez a Soros.

És ennyire veszedelmes.

Meg ekkora ereje és hatalma van.

Ráadásul övé a lé és övé a tét, amit most megemelt, s aminek, ha nyer, mi ihajuk meg a levét.

De nem nyerhet.

Mert, amiként ez az ön nekem írt levelében is benne van:

„Nekünk Magyarország az első (nem ám a második, mint ennek a spekuláns Sorosnak). Ragszkodunk ahhoz (ön és én, meg a többi magyar), hogy csak mi (nem csupán mi, hanem csakis mi), magyarok dönthessük el, kikkel élünk együtt (akik ehhez nem ragaszkodnak, azok nem magyarok). Ezért a Stop Soros törvényjavaslattal és minden eszközzel azon leszünk, hogy megvédjük hazánkat (igaza van miniszterelnök úr, a haza megvédésén folyvást rajta lenni a törvényjavaslat mellett minden más eszköz is szükségeltetik). Össze kell fognunk azért, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak (amíg nincs itt az ideje kimondani, hogy Magyarország igazán magyar ország legyen!). Itt az idő (ja, ha ön mondja, hogy itt van, akkor máris meg kell szabadulnunk a nemmagyaroktól). Álljunk ki Magyarországért (de csakis mi, magyarok)!”

Másoknak majd az Appelplatzon lesz sorakozó.

Ne, miniszterelnök úr, ne üvöltsön velem!

Én csak (nem csakis, hanem csupán) egy vagyok azok közül, akik a háromrét hajtott ív papír második harmadára nyomtatott sorokat nem fedik el a levél harmadik harmadával maguk elől.

Amelyen az ön nyomtatott szignójával illusztrált üdvözlete alatt egy levélhez nem illő, abban szokatlan, egyedi, apróbetűs sor tudatja velem, hogy az ön által feladott, nekem postázott nyomdatermék kiadásáért a Miniszterelnöki Kabinetiroda a felelős.

Nem ön.

Üdvözlettel, a mindezért felelősök egyike,

Aczél Gábor Béla

377 hozzászólás

  • Kéremszépen a fotón nem kiabál a ‘Stenkegyelmébőlvaló, hanem hosszú beszéd közben jött rá az elviselhetetlen fogfájás.
    A beszédet abbafejezni nem lehetett, a közönség mán fel volt tüzelve.
    Ezzé fogorvosai NEM orálisan távolították el a beteg fogat.
    És hát ugye..fogorvosi bravúr ide, fogorvosi bravúr oda, érzéstelenítést így mégsem tudtak beadni…

  • Geyza
    2018 február 2
    12:11 du.

    Köszönöm. Megröhögtettél.

  • Aczél Gábor:
    Célom az Emberiség jobbkedvre derítése…

  • Nagyon szellemes,akár csak a többi cikke……mindenki kapott levelet,és a saját meggyőződése ,tapasztalatai alapján értelmezi…,de aki nem képes felfogni,értelmezni az bizony nem „jópofi” hanem nagyon szánalmas ember!
    Na ne üvöltsön,ha netán megsértődött….!

  • OIM* = a „megtestesült senki”

    /Idézet Laszlo-tól/

  • Na nem a „bólogató csökkent agyúnak” írtam,de mindegy ő reagált „mivel minden kilométerkőnél”ott van szegény,mint a régi sorozatban a szovjet hős,de ő legalább szórakoztató volt, egyébként más kissé….
    értelmesebbeknek sem volt mondanivalójuk …mert ugye nincs mit mondani ?!

  • Juhhé, emberek: „Az MSZP szerint nem szabad elvenni a határon túli magyarok szavazati jogát, és a területi autonómiáról (!) is beszélni kell”
    Elnézést mindenkitől, akiknek valaha is a szocik zavarodottságáról írtam.

  • charlie
    2018 február 2
    5:52 du.

    Lehet, hogy most térnek a jó útra, nem Charlie?
    Miért? Csak a Fidesz „butíthat népet” a külhoniak szavazati jogának játszadozásával, meg területi autonómia újra és újra meg újra előhozott víziójával? 😀 Amúgy meg az MSZP a kis Fidesz, há persze, hogy ezt mondják! 🙂

  • Boda Marcsi Nem bolgar volt az az orosz?

  • charlie,

    „Elnézést mindenkitől, akiknek valaha is a szocik zavarodottságáról írtam.”

    Tegnap, vagy ma olvastam, hogy most mar keritest sem akarnak bontani. Ugy latszik kozeledik a valasztas napja, es tanultak valamit Vonatol.

    Nemzetkozi vonalon (es Kennytol elteroen, nekem a magyarorszagi hirek is nemzetkozinek szamitanak) nekem ez tetszett a legjobban:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=EsuY6V1ID0I

    Ui; az Aczél Gábor Béla fenti „cikke” nagyon gyenge szinvonalu.

  • sharapova2008

    Túl sokat foglalkozunk Orbánnal jogosan vagy igaztalanul! Mert ő egy szkizofrén,nárcisztikus pszihopata lény,akit a hasonlóan elmebetegek juttattak és fognak hatalomra juttatni!Ő az „én vagyok a Napóleon!” jelenkori variánsa,de ezt még az EU sem hajlandó elfogadni…!Sajnos!

  • HunCanada, gondolom érthető, miért nem vagyok híve a mai demokráciának. Kaméleonok, cukiság-kampányok, álszentek, hazugságok reggel, délben, este.

  • Hollósy Gerti

    Aczél Gábor Béla – „Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik” – jól megihletett téged az a levél, szövegértés és mindenféle szempontokból, kár, hogy pont az nem olvassa írásodat, akinek leginkább kéne…

  • Na.
    Hát ezért olvadt le az MSzP ennyire.
    Világosan látható hogy szépen cserbenhagyja a választóit, akik (mink) inkább nem szavazunk rája.
    Nomeg a többire sem nagyon.

    Ha Magyarságnak diktatúra és korbács kell, mi semmit nem tehetünk ellene, max. szépen elmenekülünk innen.

    Volt már ilyen a történelem során, nem is egyszer.

  • Kenny:
    Nem bolgár volt hanem svéd
    (Bírom mikor OIM* idéz egy filmből és jól lejáratja magát vele.)

  • charlie
    2018 február 3
    2:31 de.

    Én értem persze, de azt tegyük hozzá az igazsághoz, hogy nem a demokráciából következik az, hogy a pártok kaméleonok, cukiság-kampányoskodók, álszentek és hazugok, hanem demokrácia kifacsarása olyan mértékben amíg azt embertömegek engedik. Magyarul amíg hagyják magukat hülyének nézni. Tehát a demokrácia nem tiltja, nem zárja ki a következetességet. A politikai széljárás csinálja kb. az összes pártnál a szélkakaskodást és a politikai következetesség tudná azt gátolni.
    De értelek, a Fidesztől az MSZP-ig a Jobbikon át mindegyik körbefordult maga körül már. A Fidesz annyival másabb, hogy gyorsabban (sűrűbben) képes erre, akár egy év alatt is megcáfolja korábbi önmagát, ha kell fordul erről, ha kell fordul arról. Ilyen szempontból nagyon rugalmas egy képződmény, tagjainak meg a gerince sínyli ezt meg.

  • Szikszai
    2018 február 3
    1:06 de.

    Charlie híre tényleg friss volt. De ez nem tegnapi, vagy tegnapelőtti hír, hogy a szocik nem akarnak kerítést bontani. Csodálkozom, hogy csak most hallottál róla. Eddig mindig cáfolták ha felvetődött, hogy lebontanák-e ha hatalmon lennének. Ez csak a Fidesz kamuja, ahogy Vonáról is, hogy ha hatalomra kerül akár az MSZP, akár a DK, vagy a Jobbik akkor ők maguk vágnák szét a kerítést.
    Valószínűleg azért nézi könnyen hülyének a Fidesz az embereket ebben a témában is, mert összemossák a kerítés ÉPÍTÉSével, amikor valóban nagy volt a tiltakozás. De mára, sőt már két éve teljesen világossá tette minden párt, hogy a jelenlegi helyzetben lebontani nem akarnák. Azért érdekes, hogy Vonáról is ezt állítják, mert a Jobbik már a Fidesz előtt ajánlotta a határzárat, erre most a héten olyan plakáttal hülyítik Boda Marcsit, hogy még Vonát is oda tették. Hát persze, hogy oda teszik, Marcsi meg 1-2 milliónyi társa elhiszi, hogy drótvágóval fog a Vona kerítést bontani, vagy Karácsony Gergely, vagy Szél Bernadett, ahogy hatalomra jutna 😀
    Nagyon vicces a magyar politika, tényleg annyit lehet nevetni rajta. De amikor azt veszem észre, hogy ezt mind az emberek pénzéből teljesen feleslegesen csinálja a kormány, akkor azért az nem olyan vicces már. (jó tudjuk nem feleslegesen, mert a saját pénztárcákat fel kell pumpálni 3-4 havonta egy-egy plakátkampánnyal, konzultációval néhány milliárddal folyamatosan)

  • Geyza
    2018 február 3
    7:18 de.

    „Ha Magyarságnak diktatúra és korbács kell, mi semmit nem tehetünk ellene, max. szépen elmenekülünk innen.
    Volt már ilyen a történelem során, nem is egyszer.”

    Ha még a diktatúra diktatúra mivoltát is kétségebe vonják, lényegében a teljes aljadék írástudó-értelmiségi osztály is, akkor az még a korábbi rezsimeknél is mélyebbre süllyedés sok szempontból. Ez a kanadai újság is ezt maszatolja, a rezsim malmára hajtva a vizet.

  • HunCanada:
    „De ez nem tegnapi, vagy tegnapelőtti hír, hogy a szocik nem akarnak kerítést bontani.”

    Így van, már Botka megmondta annak idején, hogy ők majd akkor bontják le a határzárat, ha megvalósul a teljes világbéke. Tehát soha.
    Nem szeretem, ha bezárják mögöttem a rácsot, ezért nem szavazok majd a szocikra se. Marad a Kétfarkú Kutya Párt.

  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=EsuY6V1ID0I
    Arab? Ki ert arabul itt?
    Never mind Orban, ez a figura nem zavar?

  • Én a „Tavasz 17 pillanata” filmre,Stirlitzre gondoltam,lehet,hogy
    egy másikból idéztem,de ugye nem nagy ügy,nem híres írót,költőt idézetem…”Ezer bocsánat” a szörnyű tévedésért……
    A másik film címe nem jut eszembe,de jó volt,szórakoztatóbb mint itt sokan!
    Ezek szerint régebben néztek TV-t?…ne ne…!
    Az ittenieknek csak ennyi lenne a legnagyobb hibájuk!
    Az a magyartalan cím,hogy „Egy levél,aminek megkapása lezajlott”
    senkit nem zavart?…..

  • Belzebub! A szocik összevissza beszélnek,mint a többiek…..ha az érdekük úgy kívánná(jól megfizetnék őket)és főleg ha „hatalomra” jutnának simán lebontanák a kerítést…..
    De ettől a jelenlegi „pártállás” szerint, nem kell tartani,mert a
    meghibbant Vona által vezetett Jobbik is magasabb %-on áll,mint az MSZP,ezzel együtt sem esélyesek szerencsére….

  • Boda Marcsi Te mindig nagyon elnéző vagy magaddal. Ez érzékeny lélekre vall. Miért ne néznék TV-t, csak saját filmtárból építkezem, így azt nézek amit akarok, nem amit mások akarnak nézetni velem.

  • Kenny !
    Egyébként igazad volt,a további véleményemet nem neked,hanem főleg az „agy mosott” szerencsétlen bólogató huszárnak….szántam!

  • HunCanada

    „Nagyon vicces a magyar politika, tényleg annyit lehet nevetni rajta. De amikor azt veszem észre, hogy ezt mind az emberek pénzéből teljesen feleslegesen csinálja a kormány, akkor azért az nem olyan vicces már.”

    Ebben igazad lehet, viszont ha megnezzuk hany milliardot pazarolnak el a valasztasi hadjaratokra Amerikaban, vagy Kanadaban, akkor a magyarok ilyen teren meg jelenti sem tudnak az elobbieknek. Raadasul Kanadaban es az USA-ban is tok mindegy, hogy kit valasztanak meg. Az egyeduli kivetel eddig Trump volt.

  • Figyelő,

    „Arab? Ki ert arabul itt?”

    Meg volt heberul is…

    De itt van angolul amit mondott:

    „This message is for the Palestinian pigs who only know how to curse and defame the Kingdom of Saudi Arabia and its citizens.
    With all due respect to the Palestinian Arab minority, you’ve been milking our economy for decades. We’ve given you billions upon billions of dollars. Our citizens needed that money, but it went to you.
    That’s right, we gave preference you over ourselves. We gave to you, instead of to our citizens. And what have we gotten in return? You’re a bunch of dogs, rabid dogs, who only bark at those that feed them. You’ve turned your issues into a source of income. You’ve turned our shared religion into a way of making money. You’ve turned our shared language into a way of making money.
    You’re more hostile towards us than the Israelis are. You wish more for our destruction than you Israel’s. You wish upon us the most horrible curses a person can conceive of.
    You are the ugliest page in our history – like a bad memory that we’d like to forget. We want to tear this page out of our history, and get rid of it completely, now and forever.
    We’ve had to sacrifice having ties with Israel – the most advanced country in the Middle East because of you and your problems and your use of our religion, language, and the fact that you’re Arabs to demand our support.
    You’ve made a mockery of your own plight – that’s why the world doesn’t take you seriously. You were homeless, so we built you houses. You were sick, so we built you hospitals. You were hungry so we gave you billions of dollars. And what did we get in return for our support? In return for all that, you support our enemy Iran, who didn’t give you even one percent of what we’ve given you.
    Go to hell, you and your whole ‘crisis’. Your situation doesn’t interest us anymore at all. We’re the Kingdom of Saudi Arabia, and we have nothing to do with you.”

    Kenyelmetlen lehet Ali Baba helyzete Ramallahban. Ha elvesztik a szunni muszlimok tamogatasat is, menekulhet Ali Baba az 50 millios luxus-repulogepevel.

  • Kezdem megérteni a 2014. januári Sajnálatos Eseményeket…

  • hehe OIM* tovább sűlyedt a hülyeségbe.
    Ha meg sem szólal, feledésbe merül az oktalan beszólása.
    Így csak elmélyíti hogy mennyire O.S.T.O.B.A.

  • Nyuszika:Én kedvelem ezt a kanadai újságot.
    Mimást tehetnék, kétkezi fémmunkás vok.

  • Hozzáértő segítségét kérném, mit tegyen egy jobbikos, ha ezt a hírt olvassa: Köves Slomó rabbi a Fidesz jelöltjének támogatására szólította fel hittársait?
    Itt ha ellenjelöltet indítunk, aki senkiházi tolvajnak nevezi a senkiházi tolvajt és a mögötte állókat, az már antiszemitizmus lesz?
    Tojáshéjon táncolunk amióta néppárt lettünk.

  • Aczél Gábor

    Boda Marcsi
    2018 február 3
    1:45 du.
    Legyen büszke arra, hogy ön azon kevesek közé tartozik, akiket írásom címének magyartalan volta zavar.
    Boda Marcsi
    2018 február 2
    2:43 du.
    De mi mást várhatna egy olyan embertől, aki az ön megfogalmazása szerint szellemesen szánalmas, illetőleg szánalmasan szellemes.

  • Charlie,

    Gebedjek meg ha ertem… A cikkben nem lattam, hogy barki is senkihazi tolvajnak hivott volna barkit is.

    Hogy Slomo baratunk a jobboldalt tamogatja nem meglepo. O vallasos. De ne izgulj, a vallastalan zsidok boven lekorozik ot es tarsait.
    Vagy az zavar, hogy egy vallasi vezeto politikaval foglalkozik? A zsido vallasban ez nem tabu, sot, ha elolvasod ujra az O-testamentumot latni fogod, hogy a szenteletu profetak tobbnyire politikaval foglalkoztak.

    Ez a 444 valami „halado” szennylap, ugye? Azon poenkodnak a valasztasi kampany soran, hogy valakinek visszano a haja, es aztan csodalkoznak, hogy minden epkezlab ember megundorodik a „haladoktol”.

  • „Tojashejon tancolunk miota neppart lettunk.” Nem egyszeru a koponyegforgatas.

  • „amióta néppárt lettünk”
    😀 😀 😀

  • Szikszai
    2018 február 3
    2:45 du.

    Persze, sokat költenek, itt is ott is, többet is. Nekem nem a mennyiséggel van a problémám, ráadásul a pártok költekezésének törvényileg meg is van szabva egy felső plafon – pont azért, hogy egyenlő feltételek legyenek teremtve. Nekem azzal van a problémám, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség könnyedén átugorja ezt a plafont a hatványozottan többszörösével azzal, hogy kormányzati tájékoztatásként plakátol (tehát nem a fidesz büdzséjéből, hanem az emberek pénzéből), illetve a CÖF ál-civil szervezetet is sűrűn megbízza, de még Fideszként is nyilvánvalóan többet költött – csak őket, egyedül őket a korábban fideszes Állami Számvevőszék elnöke nem bünteti. Ez az egyik problémám, a másik, hogy teljesen egyértelmű hazugságokra költi el ezt a pénzt.

  • charlie
    2018 február 3
    6:15 du.
    Maga indiszkreten vagy Uram!

  • Szikszai, sajnos van egy sajátos bája a magyar politikának, ha valaki anno Zoltai Gusztávot – neves zsidóvezető – támadta a szocikkal és a régi rendszerrel való összefonódás (ÁVH) és kiszolgálás (munkásőr) témájában, az rögtön véresszájú náci lett. Ha manapság Zoltai Gusztávot – ma neves kormány főtanácsadó – bírálja egy magamfajta, hogy miképp lehet egy „fasisztoid rendszer” szekértolója, – mikor teljes életútján állítólag ez ellen küzdött – akkor megint kapom a megbélyegzést.
    Köves Slomó a teljes magyar lakosság vagyonából kap juttatásokat, egyetemet, ha elítélő cikkek jelenhetnek meg a katolikus egyház politikai szerepéről, akkor joggal elvárhatok én is diskurzust a zsidó vallásúak szerepéről.
    Hova jutunk, ha esetleg egy zsidó csoport úgy érzi, a Jobbiknál találja meg érdekeinek védelmét, akkor majd „vissza-antiszemitázzuk” az ezt kifogásolókat?

  • Belzebub, mint régi „motorosnak” és a téma ismerőjének, feltehetek egy kérdést neked?

  • Szikszai:
    a „444” nem szennylap, a „888” a szennylap.

  • HunCanada,

    ” Nekem azzal van a problémám, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség könnyedén átugorja ezt a plafont a hatványozottan többszörösével azzal, hogy kormányzati tájékoztatásként plakátol …”

    Ebben igazad van, ha ez torvenytelen.

    „… a másik, hogy teljesen egyértelmű hazugságokra költi el ezt a pénzt.”

    Ebben mar nem lennek biztos. Konkretan milyen hazugsagokrol van szo?

  • Kenny!

    Nem akarok veled kötekedni(tévedésem beláttam az idézetet illetően!)de,hogy itt egyesek tényleg „minden kilométerkőnél ott
    vannak”…..(de minek?) azt továbbra is fenntartom,meg hogy mostanában nem nagyon néznek TV.t a filmeken kívül,mondjuk híradó,ahol élő egyenes adásban égnek,habognak az általuk dicsőített kétes alakok,(több csatorna!!!!)meg ugye van internet,újságok is,utóbbiaknál nem párt szimpatizáns,politikai lapokra gondolok,csupán sima napi újságokra….Arról már ne is beszéljünk,hogy ugyanazok a politikusok naponként saját magukat is meghazudtolják,cáfolják amit előző nap mondtak…..
    Na ez nem tévedés…,hanem jellemtelen,idióta alakok,hülyének nézik az embereket,lejáratják magukat!

  • charlie,

    ” Ha manapság Zoltai Gusztávot – ma neves kormány főtanácsadó – bírálja egy magamfajta, hogy miképp lehet egy “fasisztoid rendszer” szekértolója, – mikor teljes életútján állítólag ez ellen küzdött – akkor megint kapom a megbélyegzést. ”

    Ez a „haladas”, bele kell nyugodni. 🙂
    A „fejlett” Nyugaton ugyanez megy, azzal a kulonbseggel, hogy tobbnyire nem zsidogyulolonek, hanem nacinak, fasisztanak, bigottnak, rasszistanak, xenophobe-nak, islamophobe-nak belyegeznek meg embereket, hogy elhallgattasak oket. A Kedves Vezeto nem tur kritikat errefele sem.

    „Köves Slomó a teljes magyar lakosság vagyonából kap juttatásokat, egyetemet, ha elítélő cikkek jelenhetnek meg a katolikus egyház politikai szerepéről, akkor joggal elvárhatok én is diskurzust a zsidó vallásúak szerepéről.”

    Eloszoris, mar eleve azzal van problema, hogy valaki kritizalja a papot, mert az politizal. De emogott is az a felelem huzodhat meg, hogy a pap arra keszteti a hiveket, hogy a FIDESZ-re szavazzanak. Ha a „haladok” szekeret nyomna, ne izgulj, minden rendben lenne. (Ha jol tudom van is valami egyhaz Magyarorszagon, aminek a papjai, vagy lelkeszei nagyon nyomjak a muzulmanok mielobbi betelepiteset. Nem jut eszembe a nevuk, de gondolom azon papok politikai otleteivel semmi bajuk nincs az elvtarsaknak.)
    Masodsorban. meg kell ertened szegeny „haladokat” is. Nagyszamu muszlimok, negerek, barnak es sargak hianyaban a „haladok” kenytelenek a zsidogyulolo kartyat elohuzni, mert mas nincs. Ha akadna tobb cigany politikus is, es a „haladok” koze huzodnanak, akkor a ciganykartya is surubben lenne elohuzva.

    „Hova jutunk, ha esetleg egy zsidó csoport úgy érzi, a Jobbiknál találja meg érdekeinek védelmét, akkor majd “vissza-antiszemitázzuk” az ezt kifogásolókat?”

    Lenyegeben mar most nyugodtan „antiszemitazhatnatok” a „haladokat”, ugyanis ha a „haladas” merteke annyira felfejlodik, hogy elbontjak a keritest es befogadnak 100-200 000 muszlimot, a zsidok lesznek az elsok, akiket az ujmagyarok legyilkolnak.
    Tehat az, aki Magyarorszag muszlimok altal valo elozonlese mellett van, automatikusan zsidogyulolo. (Vagy, ha zsido az illeto; egy idiota.)

  • Szikszai, köszönöm, én nem bírtam volna ilyen szakszerűen a dolgokat összefoglalni.

  • Szikszai
    2018 február 4
    1:45 du.
    Nagyon tetszett ez a mesteri levezetes, de ezzel ismet kozelebb kerult a cenzori kitagadasra, mert nem az o szajize szerint demagogizal, ambator neha ugy tunik a laptulajdonosnak a moderatori privilegiumat mintha felette allok szabalyoznak valamilyen bunre tereles es annak tettenerese erdekeben.

  • Szikszai
    2018 február 4
    1:19 du.

    Idő és helyhiány miatt például konkrétan és aktuálisan tényleg csak pár a közelmúltból: hogy Vona, Karácsony, Szél, Soros, Gyurcsány lebontaná a kerítést, ráadásul együtt tennék. Vagy az, hogy Soros milliókat akar betelepíteni Magyarországra. (Megjegyzem már betelepített milliókat, csak dollárban mérve – lehet a kormány is erre gondol? 😀 🙂 ). Aztán most így hirtelen ami eszembe jut, „Gyurcsány és Vona egymásra” találtak című plakát bohóccal ábrázolva őket. De talán egyszerűbb ha azt mondom, hogy az elmúlt évek bármely plakát-, szórólap-, média-, népszavazási-, és nemzetikonzultációs kampánya igen erős, mondhatnók pofátlan hazugságokra épül, ezzel párhuzamosan pedig teljesen felesleges pénzmosoda – Pl az mi, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén? Ez miről tájékoztat? Hogyan buzdítja a magyarokat cselekedetre, hogy megakadályozzák, hogy Soros ne nevessen a végén? Minek a végén? Ennek a mondatnak plakátok tízezrein mi értelme van a pénzmosáson kívül? Szerintem érted Szikszai ami a problémám. Nagyon túl van tolva a bicaj.

  • Szikszai!
    Az utolsó bejegyzésed utolsó mondatai nagyon igazak és elgondolkoztatók….már aki”képes gondolkozni”…..!hát sajnos sok szellemi csökkent él itthon és kint is!

  • Szikszai!
    nagyon igaz, a zsidó származásúak nagyfokú közönyről,butaságról
    sőt jellemtelenségről tesznek tanúságot,ha ezt nem fogják fel és nem izgatja őket,hogy a kétes,bűnöző,fanatikus muszlimok befogadása nagy veszélyt jelentene az itthoni zsidóságra nézve,másrészt az igazi hithű zsidók talán felfogják,hogy a jelenlegi kormány nemcsak a más vallásúakat(történetesen
    többségében a keresztényeket,hanem őket is védi a migráns politikájával!
    Nos mindig azt hittem,hogy a zsidók okosak,összetartanak,de tévedtem,köztük is vannak idióták(Sorossal az élen)lekötelezett,megfizetett fanatikusok és vannak okosak,becsületesek,mert ez nem vallás függő,hanem észt,jellemet kíván!
    Na aki az utóbbival rendelkezik,az még időben elgondolkozhat ezen!

    jellemt

  • Remélhetőleg az itthoni tisztességes,(Hívő,vagy nem hívő..)normális zsidók végiggondolják ezt(akik egyébként békében élnek a más vallásúakkal!)és a választásokon az ország és a saját
    érdekeiket képviselve ésszel és szívvel döntenek!
    A kinti károgók meg nem számítanak,ha tudnak(?) szégyenkezhetnek,bedugulhatnak!

  • Geyza,

    „” a “444” nem szennylap, a “888” a szennylap. „”

    Koszi Geyza. He te mondod tudom, hogy az ellenkezoje igaz.

  • Szikszai Azt remelem tudod, hogy a 888-at azert hoztak letre, hogy a 444-et lejarassak. De gondolom ez nem zavar sziklaszilard velemenyed megalkotasaban?

  • Boda Marcsi Ha olvasol Arany Janost, akkor tudnod kell, hogy karogni a venasszonyok szoktak. Ez a leiras jobban illik rad, mint rank. Tudod, Rebi neni mondja kár!

  • Kiss Béla, ne zavarj már össze, akkor én valójában kinek az embere vagyok?

  • Hun Canada:
    12 milliárd.
    Ennyit költöttek idáig a Soros-kampányra.
    Az ugye természetes hogy „FIDESZ közeli” cégek kapták a témával összefüggő állami megrendeléseket.
    Például a „888” nevű undorító szennylapon, ha belépsz, az utcai óriásplakát ugrik fel teljesen beterítve a képrnyőt és nem találod rajta a kis X jelet hogy lekattinthassad.
    Gondolom egy idő után magától elmegy, ha a reklám megrendelője úgy gondolja hogy eleget gyönyörködtél benne.

    Summa summárum: a pénzek java a visszaosztások révén a tudjukkinek a zsebébe vándorolnak.

  • Lopici Gaspar

    Szikszai
    2018 február 4
    3:46 du.
    Had legyek bekebiro, mindketto az, tehat 1:1!

  • charlie-szikszai-charlie-szikszai…

    és akik ezzel a párbeszéddel „nagyon meg vannak elégedve”:

    Boda Marcsi, Kiss Béla…

  • Kiss Bela,

    „… ambator neha ugy tunik a laptulajdonosnak a moderatori privilegiumat mintha felette allok szabalyoznak valamilyen bunre tereles es annak tettenerese erdekeben.”

    Ez nincs titkolva. Valahol Magyarorszagon gyujtik a hozzaszolasokat (gondolom) a „haladok”, hogy 100 ev mulva es kesobb le lehessen vonni beloluk vegso konzekvenciakat.
    (Nem emlexem a gittegylet nevere, amelyik erdekelt ebben.)

    ———–

    Boda Marcsi,

    Frankhonbol nem gyoznek elkoltozni a zsidok mar vagy 10 eve (ha nem tobb). Valoszinu a vallasos zsidok menekulnek, mert az o ruhazatukon es a fiuk/ferfiak hajviseleten latszik az identitas, oket lehet kiszurni a zsinagogak kozelebol.
    Kozben a vallastalan francia zsidok tobbsege nem gyoz agalni a muszlimok betelepitese mellett. Nehez tudni, hogy hol tartjak az eszuket, de nem a fejben, az biztos.

    Soros kulonben – szerintem – nem idiota, hanem egy okos gazember. Europa tonkretetelevel biztos sokat fog nyerni.

  • HunCanada,

    „… hogy Vona, Karácsony, Szél, Soros, Gyurcsány lebontaná a kerítést, ráadásul együtt tennék.”

    Vona eseteben nem emlexem en sem, hogy ilyet mondott volna. De a tobbi nehany hettel ezelott meg bontos kedveben volt. Csak most „gondoltak meg” magukat, mert tudjak, hogy senki sem valasztana rajuk, ha nem hazudnanak egy kicsit. Ebben a temaban akartam feltenni egy cikket, de a link nem lett elfogadva. Megprobalom megint.
    http://magyaridok.hu/velemeny/menekultek-migransok-tisztesseg-2746591/?utm_source=Napi+hírlevél+a+Magyar+Idők+kiemelt+híreiről&utm_campaign=72edf0d44b-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-72edf0d44b-202048321

    ” Vagy az, hogy Soros milliókat akar betelepíteni Magyarországra. ”

    Milliokrol en sem hiszem, hogy beszelt volna. Sot! Eloszor az EU is csak egyszeri, kotelezo betelepitesrol beszelt (amit az ide irogato „haladok” egy eve meg tagadtak), de azota mar folyamatos betelepitesrol van szo. Hogy ez 10, vagy 100 ezreket, vagy milliokat jelent Magyarorszag eseteben, azt csak a jovo tudja eldonteni. Szerintem, amint a muzulmanok szama eleri a 200 milliot egesz Europaban, Europa is ugyanolyan emesztogodor lesz, mint amibol most mennek oda a bevandorolok. Ekkor meg fog szunni a bevandorlas.
    De itt nem a szamokrol van szo, illetve nem az a lenyeg.

    ” (Megjegyzem már betelepített milliókat, csak dollárban mérve – lehet a kormány is erre gondol? 😀 🙂 ). ”

    Erre is. Mert a kormanynak nem tetszik az a rengeteg „civil” gittegylet, ami politikai felforgatast muvel az orszagban.

    „” … “Gyurcsány és Vona egymásra” találtak című plakát bohóccal ábrázolva őket. ”

    Ez valoban tahosag, nem volna szabad ilyen modon korteskedni.
    Ehhez hasonlo tahosag viszont elofordult Eszak-Amerikaban is mar. (Nem mintha ez mentene oket.)

    „… ezzel párhuzamosan pedig teljesen felesleges pénzmosoda – Pl az mi, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén? Ez miről tájékoztat? Hogyan buzdítja a magyarokat cselekedetre, hogy megakadályozzák, hogy Soros ne nevessen a végén? Minek a végén? Ennek a mondatnak plakátok tízezrein mi értelme van a pénzmosáson kívül? Szerintem érted Szikszai ami a problémám. ”

    Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire esszeru ezt plakatolni. Viszont ha en a tavoli Kanadabol ertem, hogy mit jelent mindaz, amit te nem ertesz, akkor fel merem tetelezni, hogy az otthoni magyarok is tudjak: „Szavazzatok a FIDESZ-re!”

  • Lopici Gaspar,

    „Had legyek bekebiro, mindketto az, tehat 1:1!”

    🙂

    Most megkerestem, olvastam par cikket. A 888 tenyleg gyengebb, mint a Magyar Idok, es abban is valami, hogy a 444-et akarja lejaratni. Ez utobbi felesleges, megteszik azt maguk a 444-esek.

  • charlie
    2018 február 4
    5:42 du.
    Te egy joravalo magyar ember vagy, de meglehetosen indiszkret a nem joravalo magyar embereknek tett ilyen vakarozasra kenyszerito kerdeseiddel, ezt jelentette hosszabban kifejtve az a negy szavas dicsero mondat, ami igaz hogy Geyza stilusaban irodott, de remelem ezert a plagiumert O sem fog ram cenzori kiatkozast kerni!

  • 🙂 🙂

  • Szikszai!

    Igazad van Soros valóban nem idióta,hanem egy jellemtelen,gátlástalan hit nélküli zsidó pénzember,ami ugye nem lenne baj,(sokan nem hisznek,magánügy)de a származása miatt rendkívül aljas
    a saját népével!

  • OIM*
    Honnan tudod te mindezt Sorosról?
    Ja hogy megmondták neked meg olvastad is a plakátokon!
    Akkor egészen biztosan úgy van.Ha imádottad mondotta neked.

  • Boda Marcsi a semmi megtestesülése

    /By Laszlo/

  • G.O.I.P!

    Én nézek TV-t olvasok újságot és nem plakátokból tájékozódom…..
    Amúgy nem neked írtam,ha nem vetted észre ……te „fórum esze”..
    Egyébként a „véleményem megírásának megkapása lezajlott!…akinek szántam.
    Pá,nem érek rá jó vígjátékot nézek!

  • Boda Marcsi
    2018 február 5
    3:07 du.

    Marcsi nem lett volna Marcsi, ha a zsidót mint jelzőt oda nem biggyeszti. :)) Szükségtelen, de ha ettől jobban alszik akkor legyen meg az öröme 😀
    A begyepesedett téziseit kicsit tisztítsuk már meg. Tudom Önnek azt is nehéz felfogni, hogy 1 x 1 az 1, de valahogy képzelje el, hogy Sorosnak a saját népe nem a zsidóság, hanem maga az emberiség. Ő nem áll amellé, aki vagy ami az emberi jogokat sérti, sőt alapítványain keresztül szerte a világban megpróbálja védeni az elnyomottakat. Márpedig Izrael olykor-olykor belecsöppen olyan konfliktusba, amely például a palesztinok alapvető emberi jogain ejt csorbát. Izrael ezért nem szívleli. Soros már túljutott azon az értelmetlen osztályozáson, hogy zsidó, nem zsidó, muszlim, sárga, fekete, fehér vagy réz. Ő nem faji, származási vagy vallási alapon gondolkodik. De nem ő az egyetlen, hanem Isten előtt is minden ember egyenlő. Pál apostol ugyanezt a gondolatot így fogalmazta meg: „nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian eggyé lettetek Krisztus Jézusban.“ A Biblia másutt is utal az ember jogaira, ha úgy tetszik: az emberi jogokra. Például amikor Isten kinyilatkoztatta, hogy senkit, még a legnagyobb bűnözőt sem lehet megfosztani emberi méltóságától.
    Marcsi már megbocsásson, ez nem jellemtelenség, hanem egyrészt a Bibliában számtalan helyen kinyilatkoztatta Isten, másrészt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is úgy kezdődik: „Minden ember szabadnak születik és egyenlő méltósága és joga van.”
    Ön tényleg azt nevezi jellemtelennek, aki mind az Isten kinyilatkoztatását, mind az ember saját maga alkotta egyetemes emberi jogokat védelmezi?
    Sorost évtizedek óta filantrópnak tartják, mert úgy viselkedik, ez pedig megint csak nem a jellemtelenség, gátlástalanság és hit nélküliség szinonimája, ellenben Magára sokkal jobban ráillik mindegyik jelző.

  • Reklám alatt!

    Bár frekventált helyen lakom,egy „szál” plakátot sem láttam…..
    meg nem is érdekelnek!
    Aztán ugye szörnyecskék sem jöttek velem szemben….,igaz józanul szoktam utcára menni….!
    Na ennyi!

  • Szerencsétlen HunCanada!
    Pontosan a tisztességes zsidók (hívők és nem hívők!!együtt)miatt írtam,le a jellemtelen,milliárdos Sorosról a véleményem!!!!amit
    továbbra is vállalok olyan keresztényként,aki itthon békében,megértésben él együtt más vallású honfitársaival!!!!!!
    Talán fel kéne fogni a lényeget és nem Geyza szintjére süllyedni!
    Na tényleg nincs több időm,próbáljon meg értelmesen és tárgyilagosan gondolkozni,hátha sikerül!
    Nem merülök részletekbe,felesleges és többek szellemi szintje miatt teljesen értelmetlen!

  • HunCanada, nem értem.
    Soros gazdagsága úgy keletkezett, hogy olcsón vett és drágán eladott. Akitől vett, arra magyarul azt mondjuk, hogy kifosztották, akinek drágán eladott azt meg átverték. Tehette, hisz a mai világunkban ezt nem rablónak, hanem tanult spekulánsnak hívjuk és a globalizált világban mindenhol spekulálhat, ami nem diktatúra.
    Azoknak majd odacsap a Lockheed-Martin.
    Most ez a spekuláns a kifosztottak humánus védőangyala. Persze mindig azokat védi, akiket más spekulánsok fosztottak ki, oda nem megy ahol személyes sara van.
    Hát Istent meg Jézust ebbe belekeverni…ügyes. 🙂

  • HunCanada
    Próbál érvelni,de minek kinek?
    Úgy gondolom,hogy amíg nem hajlandó arra válaszolni,hogy
    férfi,vagy nő?honnan tájékozódik?(hiteles forrásból?)melyik itthoni pártra szavazna…..
    és miért?addig nincs értelme ,felesleges vitatkozni! Tudja e,hogy Soros,hol nem kívánatos,sőt kitiltott személy(hány országban? és miért?)
    Milyen érdek fűzi ahhoz,hogy a volt hazájának ártson,és miért?
    Régóta adós a válasszal,talán nem véletlenül!
    Nálunk késő este van,elmentem…ha majd nyilatkozik a kérdéseimre,akkor reagálok!

  • Boda Marcsi
    2018 február 5
    5:39 du.

    Marcsi, persze, hogy nem merül részletekbe. Meglepett volna ha részletekbe merül 😀

  • charlie
    2018 február 5
    5:46 du.

    Nem egészen jó a gondolatmeneted, csak a felületes olvasónak volna perfect, mint Marcsi. Azért nem jó, mert akitől olcsón vett, azt nem kényszerítette, hogy olcsón adjon, akinek meg drágán adott, azt szintén nem, hogy vegye meg drágán. Az olcsóság és drágaság pedig relatív fogalmak és helyzet szüli az „árfolyamot”. Igen, aki a helyzetet felismeri az spekulál. Csupán emiatt a két ok miatt nem jó a gondolatmeneted. Egyébként te nem szoktál spekulálni, amikor mondjuk veszel bármit az apró dologtól kezdve az autón át a lakásig, házig? Nem azon spekulálsz, hogy minél jobban jöjj ki TE magad a pénzből? A pénz egy eszköz, ezt az eszközt pedig tetemes mennyiségben bizony humanitárius problémák megoldására, emberek megsegítésére (pl. a kolontári vörösiszapkatasztrófa) fordítja Soros. De nem vagyok Soros védője, Ő sem tökéletes, biztosan nagyon sok a hibája viszont a valóság elferdülése, Marcsi részéről pedig a tudatos elferdítése (hazudozásai) kívánnak kiegyengetést.

  • Charlie:
    „Soros gazdagsága úgy keletkezett, hogy olcsón vett és drágán eladott.”

    Ez egészen biztosan így van. Én úgy tudom, ez a kapitalizmus alapja és szabályos működési módja. Ami ezen kívül esik, az a gazdaságon kívüli tényleges vagy potenciális erőszak útján keletkezett vagyon.

    Ön antikapitalista? Ez kissé meglepne, de hát azért persze lehetséges.

  • Boda Marcsi
    2018 február 5
    6:10 du.

    Marcsi, a kérdéseire válaszoltam a 2018.01.28-i cikk alatt január 30-án 4:56-kor. Megismétlem, hogy ne keresgéljen:

    Idézem magamat „Azt gondolom, hogy az én kérdéseim a cikkek témájába vágnak, míg az Ön kérdései (ki vagyok, mi vagyok, hol vagyok, kire szavazok, mekkora a „lábméretem”) irrelevánsak bármilyen témában, hiszen azok személyemet érintik, mely a KMH fórum szempontjából lényegtelen infókat később újra és újra csak arra használna, hogy vita helyett elterelje egy adott kérdésben a diszkusszió fonalát. Én az Ön személyéről nem kérdezősködöm soha sem mert nem arra fókuszálok, hogy Önnek mi a végzettsége vagy, hogy hol él, de még a pártállása sem érdekel, csak a mondandójára figyelek, illetve helyesebben figyelnék ha lenne. Számomra teljesen mindegy, hogy mik a személyes attribútumai ha számon kérem, vagy kérdést várok Öntől.”

    Tudnám miért fontos magának, hogy kire szavazok ha szavazok, meg hogy nő vagy férfi, vagy gyerek, vagy szépkorú vagyok-e. Adatokat gyűjt valakinek?

  • Boda Marcsi
    2018 február 5
    5:39 du.

    Marcsi, csak úgy süt magáról a béke, a tisztesség, meg a keresztényi érték :)) Az értelméről meg ne is ejtsünk szót, mert az már gőzzé égett.

  • Amúgy Marcsi, nézze meg Charlie-t, Szikszait, Figyelőt, Hazai Lámpát (bocs akit kihagyok). Lehet, hogy rengeteg dologban nem értünk egyet, és nem is kell, de nekik vannak valós kérdéseik, ha normálisan szól az ember hozzájuk normálisan válaszolnak. Azaz lehet velük érdemben vitázni. Tessék agyilag is felnőni és feljönni legalább erre a szintre! Mindig én megyek le az Önére, és azért nem fair Magától.

  • Charlie,

    Az utobbi vitad minimum ket hozzaszoloval egy elirasod miatt volt csupan.

    Ugyan nem vagyok a Soros elvtars bennfentese, de annyit tudok, hogy fiatalon meg szabadrablasbol szerzett vagyont, amirol aztan kesobb atvaltott penzugyi machinaciokra.

    Tonkretette mar nehany orszag bankjat, bar lehet, hogy emellett foglalkozik adas-vetellel is. De szerintem meg a tozsden sem vesz reszt (hacsak nem bankok reszvenyeivel jatszik), mert az olyan mint a lotto. O szeret a biztosra menni.

    Mellette, nagyon ugy nez ki, hogy az amerikai hatterhatalom is megbizza szarkeveressel szerte a vilagban, amiert valoszinu nem o fizet. A szarkeverest a „humanista”, „jotekonykodo” gittegyletei muvelik szerte a vilagban.

    HunCanada „kicsit” teved, ha azt hiszi, hogy ezt a lelketlen gazembert erdeklik az emberi jogok, vagy az elnyomottak helyzete. Ha kell keresztulgazol a legszegenyebb orszagon is, es ahol megjelennek a gittegyletei ott felforduals lesz, kaosz, amitol az elnyomottak meg rosszabb helyzetbe kerulnek.

    Izraellel szerintem nem szemelyes baja van. hanem az amerikai allam megbizasabol keveri a szart ott is.

    Abban viszont igaza van a HunCanadanak, hogy Soros nemre, korra, nemzetisegre, politikai hovatartozra fuggetlenul barkit barmikor tonkretesz, tehat ilyen modon o nagyon univerzalis.
    (Meg ha a HunCanada nem is igy ertette.)

  • Boda Marcsi,

    Nem ertetted, amit a HunCanada irt neked.

    Te azt irtad, hogy:
    „Igazad van Soros valóban nem idióta,hanem egy jellemtelen,gátlástalan hit nélküli zsidó pénzember”

    Ez a mondat tokeletes lenne, ha nem irtad volna bele a zsido szot. Foleg, hogy Soros valoban univerzalis, ot abszolut nem erdekli, hogy zsidonak szuletett.

    No es amikor valaki egy ilyen mondatba beirja a zsido szot, azt sokan zsidozasnak veszik, mert pl. szuksegtelen a mondanivalohoz.

  • Belzebub, te mint régi motoros, és a zsidó témakör ismerője, kérdezhetek valamit tőled? ( már más topicban is szerettem volna, de biztos nem olvastad. A „belsebub” név is téged takar?)

  • Huncanada, és Belzebub, nem a kapitalizmussal van gondom, hanem a hozzáadott érték hiányával. Ha én arra spekulálok, hogy a jövő héten összeomlanak az ikertornyok – lásd 2001, ebből meggazdagodva semmi pozitívumot nem állítottam elő a társadalom számára.
    …..
    „Az olcsóság és drágaság pedig relatív fogalmak és helyzet szüli az “árfolyamot”. Igen, aki a helyzetet felismeri az spekulál.”
    Itt megint nem a helyzet felismerésével van a gond, hanem a helyzet OKOZÁSÁVAL. Ha Soros történetét ismered, akkor tudhatod, hogy milyen helyzeteket okozott és aratta le annak a hasznát. Lehet, hogy ti fogalmatok szerint az ilyen tevékenység „emberbarát”, szerintem meg nem. És ha választható, akkor nem kérnénk a „jóságából”.

  • Nos rövidre fogva!

    Nekem sem a múltamban,sem a jelenemben nincsenek titkok,ködösítések,……amin nem változtatok,mint a cikkekkel
    kapcsolatos véleményemet sem,amit tapasztalatokra,cáfolhatatlan
    tényekre alapozok,és nem „megbízásból”,érdekből írok!
    Vannak akik ezt értik….,aki meg nem azzal nincs miről értekezni!
    Ilyen egyszerű,azt hiszem mindent leírtam,amit akartam!

  • Értjük OIM* te csak délelőtt intézed napi társasági jelenlétedet, amikor is lemész trécselni a piacra a többi elcseszedődőtt társaságnélküli szerencsétlen közé.

    MErthogy -amint irtad pár hónapja- már ebédkéhez is megiszol 1-2 doboz sőrt.

    Ebből következik hogy délután meg este már kissé kampó vagy heheheehehe

    *OIM = Oldal Illuminált Macája.

  • Belzebub:

    Belzebub
    2018 február 5
    7:03 du.

    Erről egy részlet jut eszembe egy Karinthy-humoreszkből:

    „Nagyapám úgy szerezte hatalmas vagyonát hogy nincstelen nőknek pénzt adott”

    Ellenben úgytűnik nácik szerint a kereskedelem bűn.
    Gondolom ezért gyűlölik a zsidóságot és megőrülnek a ruszkikért, akikről tudható hogy még a kiváló szellemi vagy technikai dolgaikat sem nagyon tudták pénzzé tenni a Világpiacon, nagyon kevés kivételtől eltekinteve.

    Mondok példát:
    Olvastam anno hogy mikor kihozták a Lada Szamarát (félbe vágott Porsche-licenszű motorral, USA motorvezérlővel)
    akkor hirtelen nagyon felugrott a kereslet iránta a KGST piacokon. Mindenki azt akart venni de Nyugatról is volt iránta érdeklődés.

    A hülye Szovjetúnió hivatalos válasza:
    „Daragije tovarisi , i goszpodari , meg kell hogy értsék nálunk tervgazdaság van. Az előirányzott mennyiséget legyártottuk és leszállítottuk a vásárlóknak. Tessenek venni Zsigulit, az is nagyon jó kocsi és abból most sok van a raktár-telepeken.”

    Gondolom ezt a világot akarják visszahozni a Csárli-félék.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 3
    6:19 du.
    Gyorsan megérkezett a válasz, amit nincs jogom laikus kívülállóként elbírálni, de nagyon sajnálom, hogy a téma profi szakértői -akik most elmondhatnák véleményüket- meglepetés szerüen egyszerre hagyták el ezt a fórumot.
    https://mno.hu/velemeny/nyilt-level-koves-slomo-rabbihoz-2445291

  • Lehet, hogy Szikszai(február 4. 1:45) összefoglalója „szakszerű”, – ahogy Charlie mondja -, de szakszerűen is nagyon el lehet tévedni.
    Tudósok tudják: egy kutatás sikerét a jól feltett KÉRDÉS alapozza meg. Mire ment volna Becquerel, (vagy pláne Röntgen), ha a radioaktív sugárzás észlelésekor azt próbálta volna keresni, hogy milyen isten áll a jelenség mögött? (Ez nem istenhit ellenesség – csak annak rögzítése, hogy a hit nem használható ürügyként a megismerés ellen.)
    Aki a mai helyzetet valamiféle vallási konfliktusnak tünteti föl: egyéb aljasságokra is képes, legyen akár Allah, Jézus, vagy Mózes követője.
    HELYZET VAN! Főként a kommunikációs technika elterjedése miatt nem tartható tovább, hogy a Föld erőforrásainak 95%-át a lakosok 5%-a használja föl.(Ráadásul pazarlóan és szennyezően, de ez külön polémia tárgya lehetne.)
    Jómagam csak két lehetőséget látok.
    Az egyik az egyszerűbb – és népszerűbb. Világos, hogy a kerítés – de akár kerítésrendszerek sokasága – nem sokat ér önmagában. Amögé őröket kell állítani – és jól felfegyverezve. Ahol fegyver van, azt előbb-utóbb használni kell. A kimenetel nem kérdéses: visszalőnek. Az erre az opcióra bazírozók érdeke tehát, hogy minél magasabbra csapjanak a gyűlölet lángjai: természetesen Allah, Jézus, Mózes stb. nevében. (Vallástalanoknak: magyarok, arabok, oroszok, amerikaiak stb. nevében.) Kockázat ugyan, hogy végül nem lesz-e áldozat az erősebből is, de az effajta megoldást pártolók szívesen hangoztatják: áldozat nélkül nincs győzelem. Áldozatként persze nem önmagukat, hanem a táboruk emberveszteségeit veszik számításba. A gyávák megoldása.
    A másik lehetőség jóval bonyolultabb és macerásabb. Kis lépésekben oldani a földi elosztás mérhetetlen igazságtalanságát. Morzsát adni a legrosszabb helyzetben lévőknek. Az élelemmorzsák mellé hitet csepegtetni (akár az aktuális isten mellé). Hitet abban, hogy az ember értékes és jó, zseniális és nagyszerű. Elpusztítása bűn. Ehhez bizony hosszú idő kell, türelem és bátorság. Türelem a gyávák orvtámadásainak elviseléséhez, meg persze a miskulanciákkal hadakozókhoz. Kockázat csak a személyes bántódásban van.
    A nyereség viszont egyértelmű: otthonunk globális gondjainak enyhítése. A népességrobbanás tiltással nem állítható meg – de még az emberirtás is csak időleges hasznot jelent. Tény, hogy a viszonylagos biztonságban élők nem nevelnek számolatlanul utódot: minek 8 gyerek, ha kettő is felnő, és erőnk hanyatlásával a közösség gondoskodik élelmünkről? A másik nagy probléma, a bolygó végleges elszennyezése is csak így oldható meg. Hiába tartjuk tisztán „a lakásunkat” a küszöbig, ha a szemétledobó bűze felér a szobába. Nem képletesen: ha az Afrika partjainál lerakott szemétszigeteket a mi strandjainkra sodorják az áramlatok.
    Szerintem ez a kérdés.

  • A mostaniak gazdagsága megy íg keletkezik:

    http://nepszava.hu/cikk/1152100-kozpenz-a-semmiert-tulajdonosait-sem-erdekli-a-642-millios-onbox

    Kiváltképpen ajánlom ezt a cikket Figyelő kollegina figyelmébe.

    OIM*-éba nem mert ő fel sem fogná miről van benne szó.

    A nácik és félnáci trollok meg maguktól is tudják mi ez, alig várják már hogy hasonló stikliket büntetlenül elkövethessenek.

  • A népszava : általában nem mond igazat!
    Felbujt!
    Olyan mintha munkásőr-munkásőr néni akarna lenni!
    A kádár munkásai a mai napig beveszik amit írnak!több ismerősöm ilyen!
    Na dehát??? üdvözletével.

  • Elemér, Köves és Radnóti után itt egy harmadik verzió:
    http://hvg.hu/itthon/20180201_Finali_Gabor_rabbi_zsidosag_vallas_Soros_Fideszkormany_Jobbik
    Ember legyen a talpán aki itt megtámadhatatlanul állva marad.

  • Hát hogyne okoska.
    A Kurucinfó meg a Szt.Korona-rádió bezzeg az igazat, a tiszta igazat és csakis a tiszta igazat írja.

    *HUNT = de mit ragozzam, mindenki tudja.

  • talalom, ezt írod: „..a kerítés nem sokat ér önmagában. Amögé őröket kell állítani – és jól felfegyverezve. Ahol fegyver van, azt előbb-utóbb használni kell. A kimenetel nem kérdéses: visszalőnek.”
    Ha jól értem, az országhatárunkat nem szabad megvédeni, mert az új hazát keresők visszalőnek. Mondjunk le önként az önvédelemről?
    Margit, fogalmazd újra légy szíves.

  • HUNT* talán esetleg ha megnéznéd az onbox.hu oldalt.
    És esetleg ha utánanéznél az Alexa vagy más WEB-oldal analizáló helyen hogy mi a tevékenységi aránya.

    Te kis hazudós 😀

    *HUNT = HazUdós Náci Tóthpéter

  • Orsós Elemér,

    „https://mno.hu/velemeny/nyilt-level-koves-slomo-rabbihoz-2445291”

    Amikor eloszor meglattam a Radnoti Zoli kepet nem akartam hinni a szememnek, o az en Mini-Me-m. Detto ugy nez ki, mint en fiatalabb koromban.
    Azonban a lelkesedesem hamar megcsappant amikor elolvastam nehany cikket. Ennek az volt az oka, hogy amikor politikarol ir, o is a „halado” fotolvajok szekeret tolja.

    Es most o oktatja ki a Slomot, hogy a rabbinak nem volna szabad beavatkoznia a politikaba – ami mellesleg hazugsag.
    Nem mintha olyan tulzottan odalennek az ultraktol, mert pl. Izraelben elegge koponyegforgatoan viselkednek, mindig azzal a parttal lepnek koaliciora, amelyik tobbet iger nekik.
    De ebben az esetben semmi rosszat nem latok Slomo ugykodeseben. Es le mernem fogadni, ha Slomo most a masik sorosjugendet – egy bizonyos Szel Bernadettet – tamogatna, akkor Zoli baratunk is tokeletesen meg lenne elegedve.

  • Toth Peter!

    Ebben a kerdesben hiszek a Nepszavanak, mert a vilag minden mas politikusa is igy lesz gazdag. Csak vannak helyek, ahol nem ennyire pofatlanul csinaljak, es nem lehet tudni ki a stroman. Illetve, mint nalunk Kanadaban a demokracia, szabadsag es atlathatosag mintaorszagaban a mediat hidegen hagyjak az ilyen kis aprosagok.

  • talalom,

    „Aki a mai helyzetet valamiféle vallási konfliktusnak tünteti föl: egyéb aljasságokra is képes, legyen akár Allah, Jézus, vagy Mózes követője.”

    Nem hinnem, hogy bekeaktivistakon kivul barki is vallasi konfliktuskent kezelne Europa muszlimok altal valo lerohanasat.
    Nyugat Europaban (aranyaiban) meg kevesebb hivo lelek lehet, mint Magyarorszagon – ha nem szamitjuk a bekeharcosokat.

    „… nem tartható tovább, hogy a Föld erőforrásainak 95%-át a lakosok 5%-a használja föl.”

    Azert ez enyhe tulzas, de az arany semmikepp sem tul biztato a legszegenyebbekre nezve.

    „Az egyik az egyszerűbb – és népszerűbb. Világos, hogy a kerítés – de akár kerítésrendszerek sokasága – nem sokat ér önmagában.”

    Amit errol irtal az sok minden, csak nem megoldas a javak egyenlo elosztasara. Hol volt ebben a megoldas?

    „Kis lépésekben oldani a földi elosztás mérhetetlen igazságtalanságát. Morzsát adni a legrosszabb helyzetben lévőknek. Az élelemmorzsák mellé hitet csepegtetni (akár az aktuális isten mellé). Hitet abban, hogy az ember értékes és jó, zseniális és nagyszerű. Elpusztítása bűn. Ehhez bizony hosszú idő kell, türelem és bátorság.”

    Tehat mindenki keruljon szocialis segelyre?
    Gondolom tudsz arrol, hogy az afrikai orszagok java resze, es nehany azsiai orszag is mar hosszu evtizedek ota „szocialis segelyen” el, amit a vezetoik ellopnak, aztan Svajcban tunnek fol, mint svajci allampolgarok. Szinte mind Potemkin falukat epit a segely 10%-bol, a tobbi pedig lenyulja.
    Egy kanadai fiatal ferfi jonehany eve Etiopiaban dolgozott egy projecten, amit a kanadai allam fizetett. Talan fiatal kora miatt meg ertette, hogy miert epit a kanadai allam egy teljesen felesleges dolgot Etiopiaban. Megmagyaraztam neki, hogy a mi derek Vizfeju Kretyo baratunk igy tud legjobban kickback-eket kapni, amit abszolut nem lehet kovetni. Tehat amit ajanlasz mar regota zajlik, minden eredmeny nelkul.

    De meg ha nem lenne korrupcio, akkor is, szerinted hany ezer evig kellene az amerikai, kanadai, nemet, japan …stb… adofizetonek fizetnie azert, hogy afrikaban az emberek eljek a vilagukat es unalmukban gyartsak a gyerekeket dupla szamjegyben? Ez mar csak azert is izgalmas kerdes, mert Kanadaban is van egy hatalmas szegeny tomeg. Nem inkabb magunkra kellene forditani azt a penzt? Aztan ok, ha majd rajonnek, hogy nem tudnak eltartani 20 gyereket majd megtanuljak, hogy akkor huzzak, amikor a legjobban nyomnak.

    „A nyereség viszont egyértelmű: otthonunk globális gondjainak enyhítése.”

    Enyhulni fog a helyzet, amikor 5 milliard ember lesz Afrikaban szocialis segelyen? Ki es mibol fogja oket eltartani?

    ” Tény, hogy a viszonylagos biztonságban élők nem nevelnek számolatlanul utódot: minek 8 gyerek, ha kettő is felnő,”

    Tehat nem tudsz arrol, hogy pl. Nyugat-Europaban kihalofelben van a feher ember tobb orszagban is. Van ahol a gyerekek atlag szama 1.2 egy csaladban.
    Az en szereny velemenyem szerint a feher embernek el kene arulni, hogy nem minden a penz, nem muszaj a legdragabb kocsit, hazat megvenni, es nem muszaj minden masodik evben vilagkoruli utra menni. Mert ezert nem fer bele a „nagy kepbe” a gyerek.
    Amazokat pedig hagyni kell, hogy sajat maguk oldjak meg a problemaikat. Minel tovabb dedelgetjuk oket, annal jobban ellustulnak meg arra is, hogy gondolkozzanak.

    „A másik nagy probléma, a bolygó végleges elszennyezése is csak így oldható meg.”

    Igen. Minel kevesebb ember van, annal kisebb a szennyezes. Hogyan magyarazod ezt meg a muszlimoknak, akiknek tilos fogalmazasgatlast hasznalni?

  • talalom,

    Meg egy dolgot hadd mondjak el, mert gondolom neked nem volt eddig lehetoseged ilyesmit hallanod.

    Mar korabban irtam, hogy fel-afrikai es swazilandi neger nokkel eltem/elek egyutt egy ideje. Ok total meg vannak gyozodve arrol, hogy a feher ember tartozik nekik, elsosorban a volt gyarmatositok, de nem art ha a tobbi is fizet, beleertve Eszak-Amerikat is. Ez a tartozas sosem mulik el. Visszafizethetetlen, csak allandoan torleszteni kell, es a ma elo feherek (meg a csecsemok) is bunosek az apaik vetke folytan.

    Azt mar nem akarjak meghallani, hogy amig a feher ember gyarmatositott, addig epitett is ott sok mindent. Megismerkedtek az iskola, korhaz …stb… fogalmaval, es lehetoseguk nyilt, sok mindenre, amit azelott el sem tudtak kepzelni.
    Azt sem akarjak beismerni, hogy amint eluldoztek a fehereket egy orszagbol az az orszag tonkrement eppen azert, mert eluldoztek a fehereket. No es persze a feherek eluldozese sem bun, hanem teljesen termeszetes, mint ahogy az is, hogy nekuk nem szabad oket eluldozni innen, mert az rasszizmus lenne.

    Azt ugyan elismerik, hogy a politikai vezetoik korruptabbak, mint barhol mashol a vilagon, de ennek ellenere is kovetelik, hogy a feher ember pumpalja tovabb is a penzt a politikusaik zsebebe.

    Nos, ez az o hozzaallasuk, es ezek az emberek lepik el ma Nyugat-Europat. Izgalmas lesz, mert nem dolgozni mennek oda, hanem hogy a gonosz es bunos feher ember tartsa el oket. Remelem nem hiszed, hogy ezzel enyhulni fog a helyet.

  • A fel-afrikai del-afrikai akart lenni. 🙂

  • Nem, nem kaptam levelet. A legutóbbi konzultációra se lettem méltatva, így nem volt mit akkor nem visszaküldeni és kidobni a szemétbe, és most sincs.

    Ami miatt mégis ide beírok, az a bőséges hely. A témát illetően ugyan kerestem bejegyzést, de abban még olyan kevés a hozzászólás, hogy ott csak szűkösen fértem volna el mondandómmal. A mondandóm alapja egy 1986-os vagy 87-es emlék egy filmmusicalből. Ebben két ragyogó, még fiatalnak mondható tehetséget ismerhettem meg, egyikük Ellen Greene volt, a másikuk Rick Moranis.

    Ami nagy hatással bírt rám, az a Skid Row Downtown dalbetét számuk volt. Akkor találkoztam először a „nyomornegyed” fogalmával, és a rendszerváltás már a proletárdiktatúra ajtaján kopogtatott. Ami kép bennem maradt: lepusztult utcák, szakadt fazonok, járda mellett parkírozó autóroncsok.

    Ehhez a sötét városképhez szöges ellentétként láttatja magát Los Angeles, a filmművészetek városa, amiben található a Hollywood nevezetű városrész valami olyasféleképpen, mint mondjuk nálunk Zugló.

    A népszerű videomegosztón barangolva ismét belebotlottam a Skid Row-ba. A legnagyobb meglepetésemre éppen Los Angeles belvárosában. Amin elcsodálkoztam, hogy közel sem hasonlít az 1986-os filmmusicalben látottakhoz. Sehol macskakő, nincsenek lepusztult házak és járdák mellett parkoló roncsautók. Viszont látni a járdákon sátrakat sorakozni a házak előtt. A házakban meg mintha nem laknának. Állítólag nagyon drága ott egy havi lakbér, elkérhetnek egy lakásért akár 2000-2500 dollárt is. Így jobb híján a segélyen vagy alacsony bérből élők inkább az utcákat választották lakhelyül. Nézzétek csak (a felvétel 2017. karácsonyi):
    .

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 6
    12:48 du.
    Nem akarok semmilyen véleményt formálni, mert ez az Ő vallási és emberi magánügyük, de nekem Finali Gábor rabbi úr véleménye tűnt a legszimpatikusabbnak a békés együtt éléshez vezető út szempontjából, de ehhez mindkét oldalon egyformán többségi jóindulat és becsületes konzekvencia kellene, ami remélem nem reménytelen fixa idea! (Én még valószínüleg nem, de az ükunokáim már remélem nem lesznek bűnösök és kirekesztettek akar -most ez erős és antagonisztikus túlzás- a Pázmány Péter Katolikus egyetemhez hasonlóan még a Lauder Javneból sem!)

  • Ja, és igen. Ha már megemlítettem azt az 1986-os filmmusicalt, és abból is azt a bizonyos dalbetétet, megosztanám itt a nagyérdeművel:
    .

  • Orsós Elelemér:
    „ükunokáim már remélem nem lesznek bűnösök és kirekesztettek akar -most ez erős és antagonisztikus túlzás- a Pázmány Péter Katolikus egyetemhez hasonlóan még a Lauder Javneból sem!)”

    Ön, szokása szerint legalábbis téved. Ha elérté az általános iskolában a megfelelő átlagosztályzatot, és a szülei képesek és hajlandók vállalni a szerintem nagyon-nagyon magas havi tandíjat, etnikai származásra, vallásra tekintet nélkül bárki tanulhat a Lauder Janvéba. Egy időben rendszeresen jártam az iskola környékén, jó néhány feketebőrű gyermek járt oda… nem tudom miért épp oda? Talán mert ott a bőrük színe miatt nem bántják, nem csúfolják őket?

  • Drizari, köszi a videót. Mindig tudtam, hogy a világ legszebb helyén élek, a mi kisvárosunkban egy hajléktalan sincs, a mocsokról nem is beszélve.

  • Elemér, nem tudom elkerülte-e a figyelmedet az alábbi Finali mondat:
    „..nem vagyunk függetlenek az államtól, ott van a bevett vallásoknak járó állami normatíva és az örök kárpótlás, ez több milliárd forint évente.”
    Na most ez az „örök kárpótlás” nem tudom mikor jár le, – ha már említetted az ükunokáinkat.
    Ez ügyben minden felvilágosítás érdekel.

  • Charlie:
    „Elemér, nem tudom elkerülte-e a figyelmedet az alábbi Finali mondat: “..nem vagyunk függetlenek az államtól, ott van a bevett vallásoknak járó állami normatíva és az örök kárpótlás, ez több milliárd forint évente.”
    Na most ez az “örök kárpótlás” nem tudom mikor jár le, – ha már említetted az ükunokáinkat.
    Ez ügyben minden felvilágosítás érdekel.”
    N
    em tudom ki az a Finali, melyik felkezetnek a papja vagy lelkésze, de a többire vonatkozó kérdesre talán tudok felvilágosítást adni.

    Bevett vallásoknak járo állami normatíva: azok az egyházak, amelyek az állammal együttműködve ellátnak bizonyos alapveteőn állami feladatot képezö szolgáltatásokat is, pl. oktatás, egészégügy, szociális ellátás, idősgondozás, stb., ezek finanszírozása céljából normatív állami anyagi juttatásra jogosultak.

    Örök kárpótlás: a magyar állam 1938-44 között, valamint 1945-öt követően elvette, államosította a vallásfelekezetek ingatlan vagyonának legnagyobb részét.
    A rendszerváltást követően született kárpótlási törvények szerint az egyházak az állam által elvett ingatlanjaikat természetben visszaigényelhették, vagy az ingatlanok visszadása helyett úgynevezett örökkárpótlás folyósítását igényelhették az államtól. Ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos, ennek az éves összege a vissza nem kért ingatlan forgalmi értékének 5%-a.
    (Azt hiszem, hogy mindez az 1945-ös földreform során elvett az egyházaktól elvett mezőgazdasági földterületekre nem vonatkozott.)

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 6
    5:45 du.
    Kedves Charlie, nem kerülte el a figyelmemet, de hülyén nézett volna ki ha megbékélésről prédikálok és közben haragot gerjesztek holmi „bagatell” örök kárpótlás miatt! Az örök kárpótlás felmondása nem egyszerű tollvonás, mert ahhoz a szent könyveiket kellene alaposan átírniuk, úgy hogy a kamatról és a goyokról megszűnjön az automatikus kettős mérce!

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2018 február 6
    4:58 du.
    Kedves Belzebub, ez a feketebőrü gyerekekre való hivatkozása szokása szerint legalábbis téves, mert mint az izraeli példák is mutatják meglehetősen nem ritka holló a szinesbőrü zsidó, de ehhez képest érdemes lenne összehasonlítani a Pázmány Péter Egyetemen tanuló zsidó gyermekek számarányát, a Lauder Javnéban tanuló keresztény gyermekekével. Ez utóbbit azonban csak a listázás vétségével lehetne végrehajtani, ezért önkéntes megsaccolásának szívből tudnék örülni.

  • Belzebub, érdekelne a véleményed az „örök kárpótlás” témakörben.

  • Belzebub köszönöm a válaszodat, ha nem veszed zaklatásnak, legközelebb is megkereslek egy-egy kérdéssel, jobban járunk, ha nem az én fejemben születnek kézenfekvőnek tűnő, de hamis válaszok.

  • Orsós Elemér Adnál nekem kölcsön 100 000 eurót? Ígérem kamatot nem fizetek utána, de lehet, hogy visszaadom. Talán. Adnál?
    Más. Te hány olyan keresztény gyereket tudsz, aki a Lauder Javnéban akart tanulni, de nem vették fel? Pontosabb lenne innen kiindulni.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2018 február 7
    1:22 du.
    Ha felvetne a pénz adnék! Egyébként már rokonnak, ismerősnek, sőt még kollégának is adtam kisebb kölcsönt 0 kamatra, sőt még késedelmi kamatot sem számoltam fel amikor egy pár hetet késtek. És kapaszkodj meg, senki sem vert át, pedig semmi nem volt papirra fektetve! A harmadik kérdésedre kérdéssel válaszolok:
    Te hány olyan zsidó gyerekről tudsz, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen akart tanulni, de nem vették fel? (Diszkréten elárulom Neked, hogy mindenkit felvettek és elég sokan vannak! Egyébként meg külön kihangsúlyoztam, hogy erős és antagonisztikus tulzásnak tartom annak az igényét, hogy egy keresztény gyerek ma zsidó vallási iskolába kívánkozzon, mert ahhoz még nem elég érett az egymás iránti tolerancia.)

  • Kenny,

    „Adnál nekem kölcsön 100 000 eurót? Ígérem kamatot nem fizetek utána, de lehet, hogy visszaadom. Talán.”

    Ez is lenyeges pont, mert amikor tobb tizezer, vagy millio kuncsaftja van a banknak, ott lesz eleg sok olyan hitelezo, aki koszoni szepen es…
    Aztan vannak olyan projektek, amik hitelbol epulnek, es mielott epitenek baromi rozsasnak tunik a befektetes, aztan eluszik az egesz.

    Azonban van meg egy harmadik kiadas is. A bankban dolgozo emberek is szeretnenek teto alatt elni, es enni minden nap. Az epuletek karbantartasa (hacsak nem berlik) sem olcso, es egyeb szamlakat is ki kell valamibol fizetni.

    Izraelben sem tudjak megcsinalni, hogy a bank ne kerjen kamatot a kolcson utan.
    Azt nem tudom, hogy a muzulman orszagokban ez hogy megy.

  • Orsós Elemér A bankár nem ismerősöknek ad pénzt, és nem keveset. Ráadásul milliárdokat nem kap vissza. Nem fogom fel, miért baj a tisztességes kamat? Itt semmi bajom a bankokkal, tisztességesen, kulturáltan intézik a pénzügyeinket. Hiteleinket jó kamatokkal kapjuk és törekednek a kétoldalú megelégedettségre.
    Miért csinálnák ingyen? Arról nem beszélve, hogy keresztény bankár nem kér kamatot? Nem értem a kamat negatív felhozását a zsidósággal szemben. Nem Te vagy az első ez ügyben.
    Ha egy bankár ingyen osztogatja a pénzt, meddig tart a bank? Nemrég láttuk az eredményét.
    Nem tudom, hány zsidó és keresztény jár keresztben vallási iskolába. Egyszerűen nem érdekel. De minden zsidó kikeresztelkedhet, és minden keresztény betérhet. Ha olyan fontos, csinálja. De itt is van különbség érdekes módon. A kikeresztelkedett zsidó mindig bélyeget hord magán, mert Ő csak egy kikeresztelkedett zsidó. Pécsen az imaházban a zsidók büszkén mutattak be egy betért társukat, akire büszkébbek voltak mint magukra, mert Ő felnőtt korban választotta a zsidóságot, nem annak nevelték. Érdekes, nem? Minket is meghívtak a pénteki Istentiszteletre és az utána lévő vacsorára, pedig tudták, hogy nem vagyunk zsidók. Vácon, az ellenkezője történt velünk, egy pap lefordult egyik társunkról, mert David csillag volt a nyakában. Nem is válaszolt a kérdésére. Tudom, egyedi esetek, de mégis elmond valamit.

  • Orsós Elemér

    Kedves Belzebub és Charlie!
    Tudják a legvisszataszítobb az egészben amikor még az ilyen, sokáig nagyon okosnak, nagyon műveltnek, nagyon toleránsnak és nagyon inteligensnek tartott emberek is eljátszák a bizalmat(azt hiszik ők megtehetik!), mert sokan még nem veszik észre a gusztustalan provokációt és bután rálicitálnak, melynek csak egyetlen célja van, a lépre csaltak begyűjtése, majd lám, lám! kezdetü bizonygatással a rájuk való megcáfolhatatlanra mesterkélt hivatkozás:
    http://mandiner.hu/cikk/20180208_vago_istvan_nehezen_viselem_a_kaftanos_pajeszos_kalapos_zsidok_latvanyat

  • Gézukám :
    ……”””A Kurucinfó meg a Szt.Korona-rádió …””””
    Ezek számomra ismeretlenek!!!
    Hiába ERŐLKÖDSZ:
    üdvözletével

  • Geyza
    2018 február 6
    12:58 du.
    Úgy látom telibe talált a…szava kérdése!!!

  • Csak benéztem,de minek röhögök és sajnálkozom HunCanadán!

    Én nem plakátokból(egyet sem láttam….nem is érdekelne!)és nem
    erről a mindent”jobban”… tudó fórumról tájékozódom,hanem például az újságokon kívül a TV-ből,ahol élő egyenes adásban(!!!)
    égetik,cáfolják saját magukat a lecsúszott ellenzéki politikusok.
    Aztán a hét legjobb vicce,hogy Soros az egész emberiséget képviselné……csak a saját pénztárcáját,és ugye az sem véletlen
    hogy ennek érdekében még zsidó származásúként a zsidó országnak
    Izraelnek is ott árt ahol tud,na oda se mehet……(a már régebben felsorolt országokon kívül…….!
    Jó amikor egyeseknek ekkora „önbizalma” van,hogy próbál nála értelmesebb,tájékozottabb embereket oktatni!
    Az önkritika hiánya viszont maximálisan minősíti,de sebaj,ezen a fórumon sok „okos” embernek van sikerélménye…!
    Pá!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2018 február 8
    2:54 de.
    Kedves Kenny, Te engem magánemberként kérdeztél és én sem bankárként válaszoltam. A bankok tisztességesen kalkulált kamatával természetesen maximálisan egyetértek, de kérdezem én, hogy a KAMATon felül -ami egyébként a kölcsönadott hitel ÖSSZES járulékos költségét, a hitel ellenszolgáltatásáért járó hasznát és előre kalkulált pénzben mért százalékos kockázatát is tartalmazza- milyen jogon számolnak fel -legalább is Magyarországon- bármilyen hivatkozással újabb havi dézsmákat? A szerződéskötés kori adminisztrativ és közjegyzői költségek egyszeri és azonnali elszámolásával is egyetértek, de ezeken felül minden kamaton felüli BÁRMILYEN rendszeres havi pénz beszedés szerintem törvénytelen és felettébb tisztességtelen, mert azokat is tartalmaznia kell a kamatnak és ez bármilyen felekezetü bankra érvényes! Én szívből és irinység nélkül őszintén örülök, hogy Te és az innen elmenekültek nem a magyarországi nem magyar(mert olyan nincs) bankok uzsoramódszereivel bankoltok!
    A mondandód második részében Te is az általam felvetett kölcsönös tolerancia hiányát igazolod!

  • Jól van Marcsi, írt vagy 15 mondatot, de se eleje se vége egyiknek sem. Össze-vissza hadovál. Esetleg valami érdemi kérdése, ne adj Isten mondandója nem akad? Most elmondta ugyan azt, csak még inkább értelmezhetetlenebbül amit folyamatosan megcáfoltam. Erre felteszi ugyan azt a lemezjátszót, melyen a tű is mindig megakad.
    Szerintem mennie kéne egy filmet néznie, aggasztó az állapota.
    Marcsi önnek mint kívülállónak mi a véleménye az intelligenciáról? 😀

  • Örömmel értesültem,hogy a válaszom „megkapása lezajlott”annak akinek szántam!
    Részemről mindent elmondtam a témával kapcsolatban!
    Most búcsúzom,itthon késő este van!

  • Orsós Elemér. Kedves Elemér Nem tudom, Magyarországon miért engedik a bankokat bomolni, ez a kormányok hibája, ha nem egyszerűen csak összefonódás. Már régen is láttam Németországban, hogy másképpen is lehet.
    Mikor a házat vettük, 4.9% kamatra kaptuk. Fix kamat, felfelé nem módosíthatnak. Még meg sem kaptuk a pénzt, már két tized százalékkal csökkent a kamat. Itt a házvásárlásnál az eladó nem találkozik a vevővel, közjegyzők intézik. Olyan dolgokra is odafigyeltek, amire mi oda se néztünk volna. Ennek természetesen ára volt. Egy hónappal a vásárlás után megjelent a számlánkon 1200 euró. Mi ez? Kiderült, természetesen a Bank állta az illetékeket. Az autóink 0-3.9% kamattal ketyegtek, ezek nagyon tisztességes kamatok. Az első adófizetésnél az adóelőlegre még rá kellett fizetnünk 20 000 eurót. Jó, elküldtük a könyvelőnek. Csodálkozó telefon, hol a másik 20 000? Tessék? Kiderült, a jövő évit is ki kell fizetni előre, ezzel védekezik az állam a csőd miatti nem fizetés ellen. (Mikor befejezed Írországban a munkát, akkor visszakapod). De nincs annyink. Irány a bank. Mosolygás, igen ebbe minden külföldi beleesik az első évben, természetesen erre is van egy hitel, holnapra jó lesz? A kamat fillérek.
    A lényeg, hogy a bankárunk minden veszélyt felsorolt, nem volt a devizahitelhez hasonló csapda. Felhívta többször a figyelmünket, hogy 10 év után változó lesz a kamat, ne kockáztassunk. Így ezért 10 évre vettük fel a pénzt. A hab a tortán, ha nem vagyunk megelégedve, átsétálunk szembe az Ulster bankhoz, és filléres ráfizetéssel átveszik a hitelünket. Havi 15 euróért olyan biztosítást tudtunk kötni, hogy súlyos betegség vagy halál esetén kifizetik a maradék hitelt. A 15 euró egy steak ára. Így is lehet.
    Úgy gondolom nem a zsidók és a bankok miatt ilyen a bankrendszer Magyarországon, hanem a kormányok elnéző szabályozása miatt.
    A végével egyet értünk, ha a magyarok egymással szemben (is) toleránsak lennének, sokkal jobb lenne az életminőség. Mert mi ezt eljárást az Ír Banktól, még mint idegenek, külföldiek kaptuk. A deviza hiteles cirkusz olyan szégyen az ország vezetőire és bankjaira, ami elképzelhetetlen volt előttem. Jó nagyot „offoltunk”, de most úgy is hosszú időre kiszállok. Jó éjt.

  • Elemér, engem már elvitt volna a rendőrség, ha ilyeneket mondanék, hisz erre már törvény is van. Vágó megteheti büntetlenül?

  • Egy olyan nemzetben, ahol a szélesebb népi felfogás szerint a lopás nem bűn hanem erény, mi várható el pont a bankoktól?

    De nem csak a bankok rabolnak:

    A mai Magyarországon egy gázszerelő 30 000 Forintért végez el egy 15 perces égőfej-tisztítást egy gáztűzhelyen !

    Így még a nőgyógyászok sem keresnek.

    Nekem pl. 45 000 Forintért akarták kicserélni a WC kagylót.
    Kb. fél órás munka, csak össze kell dugni a csöveket és kettő csavarral rögzíteni.
    A szemükbe röhögtem és megcsináltam magam.

  • Orsós Elemér,

    ” A bankok tisztességesen kalkulált kamatával természetesen maximálisan egyetértek, de kérdezem én, hogy a KAMATon felül -ami egyébként a kölcsönadott hitel ÖSSZES járulékos költségét, a hitel ellenszolgáltatásáért járó hasznát és előre kalkulált pénzben mért százalékos kockázatát is tartalmazza- milyen jogon számolnak fel -legalább is Magyarországon- bármilyen hivatkozással újabb havi dézsmákat? A szerződéskötés kori adminisztrativ és közjegyzői költségek egyszeri és azonnali elszámolásával is egyetértek, de ezeken felül minden kamaton felüli BÁRMILYEN rendszeres havi pénz beszedés szerintem törvénytelen és felettébb tisztességtelen, mert azokat is tartalmaznia kell a kamatnak és ez bármilyen felekezetü bankra érvényes! ”

    Ezt leforditanad egyszeru magyarra? Nem ertem a nagy reszet.
    Mi az a jarulekos koltseg pl? Mik a havi dezsmak …stb?

  • Csizmadia Barnabás

    charlie
    2018 február 8
    6:59 du.
    Sokkal többet is megtehet! Nem tünik fel önnek, hogy már rég túlhaladtuk a numerus clausust kiváltó állapotokat?

  • Aczél Gábor

    Megfontolandó, felkiáltójeles, a témára szorítkozó sorok:

    Nos rövidre fogva!
    Józanul szoktam utcára menni….!
    Na ennyi!
    Nem merülök részletekbe,felesleges és többek szellemi szintje miatt teljesen értelmetlen!
    A kinti károgók meg nem számítanak,ha tudnak(?) szégyenkezhetnek,bedugulhatnak!
    Hát sajnos sok szellemi csökkent él itthon és kint is!
    Részemről mindent elmondtam a témával kapcsolatban!
    Most búcsúzom,itthon késő este van!
    Pá!

  • Szikszai
    2018 február 6
    1:54 du.

    Az angol gyarmatosítók tényleg úgy gyarmatosítottak, hogy azzal indokolták, miszerint a fehér ember magasabb rendű, mert okosabb. (Ez a polgári, kapitalista társadalom terméke, amit a tények nem igazolnak).
    Aztán az ötvenes években nem tudták fenntartani a gyarmatokat, mert meggyöngültek a 2. v.háborúban.

    Pl. a spanyol gyarmatosítókat a jezsuita missziók segítették, ahol nevelték az őslakosokat. Más kérdés, hogy az őslakosok azt se kérték, hogy neveljék őket.:)

  • Nahát Hazzay..hogy te mennyi mindenféláét tudsz…

    És tessék mondani:
    A maci valóban az erdőbe kullant?

  • hazai lámpa,

    „Az angol gyarmatosítók tényleg úgy gyarmatosítottak, hogy azzal indokolták, miszerint a fehér ember magasabb rendű, mert okosabb. (Ez a polgári, kapitalista társadalom terméke, amit a tények nem igazolnak).”

    Okosabb? Inkabb az lehetett, hogy elmaradottak voltak.
    Viszont veletlenul belefutottam nehany „IQ terkepbe”, amik azt mutatjak, hogy Afrikaban a legalacsonyabb az atlag IQ. Hogy ebbol mennyi igaz, azt nem tudom.

    „Aztán az ötvenes években nem tudták fenntartani a gyarmatokat, mert meggyöngültek a 2. v.háborúban.”

    Igen, valakik meggyengitettek oket. Nem mintha sajnalnam oket, mert meg a jelenlegi amerikai politikanal is rosszabb modon ugykodtek. Egyedul az maradt a regi, hogy meg mindig ugyanolyan hipokritak.

    „…a spanyol gyarmatosítókat a jezsuita missziók segítették, ahol nevelték az őslakosokat. Más kérdés, hogy az őslakosok azt se kérték, hogy neveljék őket.:) ”

    Valoszinu nem kertek, de a spanyolok el voltak ajulva a szokasaiktol, amik kozott borzalmas dolgok is voltak. Az indianoknak sem artott egy kis valtoztatas.

  • FUÚúúú az amgol gyamratosítók..azok asztán..
    Az angol imprulisták …azok ollanok voltak..de igazán !
    Mem viccölködök !!

  • Mesélig hoyg az algol gyarnotosítók hajón érkeztek !!!
    És vittek a benn-születetteknek mindenféle csecsbecsét:

    Tükröt zsebkést cipőpertlit. Meg pénztárcát plasztikból..izé..Angliából…

    Cserébe szűzeket vittek kalaposlánynak akik ezért gyufát ittak.

    Álítólagg.

  • Kenny!
    Ne csatlakozz a bunkókhoz,vénasszonyozol….( tipikus balos kultúra,stílus) bár nyugdíjas vagyok én beszélek!sok baloldali károg,ha jobban tetszik ugat,hörög….stb.kínjában, ráadásul ismert politikusok…irányt mutatva a „híveiknek”,hát magukat adják….!Kínjukban már a látszatra sem adnak,de sebaj…..

  • Egyébként talán mégis a károgás a legmegfelelőbb kifejezés,az ellenzékre
    a varjakról jutott eszembe,ugyanis ők is sötétek és azt károgják
    károgják kár,kár,hogy ide jutottunk és „semmik vagyunk,minden leszünk”,….nem jön be nekik ,helyette a semmik lettünk és azok is maradunk….szöveg van érvényben!

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 február 9
    2:22 de.
    Kedves Szikszai, csak a magam laikus módján mint egy svájci devizahitelt szerencsésen megúszó ritka fehér holló és ennek eredménye képen a bankok felé meglehetősen bosszúállóvá vált túlélő tudom a terminus technikusokat meghatározni, a kamatban foglalt járulékos költségek a teljesség igénye nélkül nagyjából a következők:
    -a hitelezéssel foglalkozó alkalmazottak bérköltségei,
    -a hitelezés lebonyolítására felhasznált helyiségek bérleti,
    fenntartási és közüzemi költségei,
    -a hitelezésre felhasznált irodai és technikai eszközök költségei,
    -a hitelkockázati biztosítás költségei, (apropó, ide
    gusztustalanul beszúrnám, csak úgy a bankok, a bankfelügyeletek
    és az aktuálisan regnálo kormányok bosszantására, hogy elvileg a
    deviza hitelesek is köthettek volna ilyen biztosítást, ami
    megmenthette volna őket a csődtől, de erről
    véletlenül senki sem világosította fel Öket(engem sem),
    A kamatról szakszerőbben:
    https://nemzeti.net/a-kamat-mint-fogalom-2117066.html
    A havi dézsmák a kamaton felül felszámolt bármilyen plusz pénz kivetések.

  • OIM*
    Egy vérbeli gyobber bezzeg másként beszél:
    Így ni hallja csak (vagyis olvassa)
    /Ezt ugyan Ciránó úr mondotta de passzol ide/

    Natehát akkó gyüjjön a szép beszéd, a brüsszeliták előtt :

    http://nepszava.hu/cikk/1152398-orban-az-eu-s-segitseg-megtagadasat-surgette

    Mondjuk hogy rárontott saját népére ?

  • MArcsi, frocsog onbol a gyulolet, meg a tudatlansag. Arra buszke hogy egy halom elvtelen cinikus b@alfasz politikai pecsenyejet sutogeti.
    Azt azert tudni kell, hogy a fidesznek semmi koze a konzervatizmushoz, a fidesz nem egy jobboldali part. Csak azert mert annak hivjak magukat meg nem azok. A fidesz szavazoi nem konzervativ ertekekkel biro emberek. Voltak ilyenek, de mar reg ciki lett nekik, elhatarolodtak tole. A fidesz mogul mar a sajat ertelmisege is kifarolt. Hazajon Pokorni Brusszelbol es azt mondja nincs nincs Soros terv. Allitsuk Pokorni melle Nemeth Szilardot. Az egyik egy volt egyetemi tanar a masik meg egy kocsmai kidoboember. Marcsi kerem erre olyan buszke? A Szilusra, mert o olyan jol megmondja?

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 8
    6:59 du.
    Vajon Veled kapcsolatban is ilyen megbocsátható gyermekcsínyre bagatelizálnának-e, hivatkozva az EBESZ-re?
    http://tev.hu/antiszemita-e-vago-istvan-kijelentese/
    Szerintem még Argentinában is rád találnának.

  • Orsos Elemér:
    „Az örök kárpótlás felmondása nem egyszerű tollvonás, mert ahhoz a szent könyveiket kellene alaposan átírniuk, úgy hogy a kamatról és a goyokról megszűnjön az automatikus kettős mérce!”

    Ehhez semmiféle „szent” könyveket nem kellene tanulmányozni, legföljebb egyrészt az 1948-1951 közötti, az egyházi ingatlanok államosításával kapcsolatos átadási-átvételi jegyzőkönyveket, valamint azt, hogy a kárpótlási törvények kapcsán melyik egyház hány és milyen értékű, 1948 után államosított ingatlanját nem igényelte természetben vissza. Az un. örökkárpótlás, mint ezt már érthetően (de úgy látszik, nem az Ön számára érthetően) vázoltam, az államosított, de a kárpótlás során vissza nem igényel ingatlanok alapján jár. Így például a magyarországi róm.kath.egyház kapja a legnagyobb összegű örökkárpótlást
    évente, emlékezetem szerint két nagyságrendel nagyobbat, mint a zsidó felekezetek összesen.
    Persze, ha Ön bolsevik, akkor érthető, hogy kifogásolja minden egyház örökkárpótlását. Vagy a kifogása netán csak egyetlen vallási felekezet kárpótlására vonatkozik? Utóbbi esetben melyiket kifogásolja, a róm.katholikusokét vagy a reformátusokét, esetleg az evangélikusokét? 🙂 🙂

    Orsós Elemér:
    „a kamatról és a goyokról megszűnjön az automatikus kettős mérce!”

    A kamat kapcsán nem tudom miről fecseg. A „gójim” kifejezést viszont ismerem, tudtommal azt jelenti „népek”,de annak idején a keleteurópai zsidók használták a „nem-zsidó népek” értelemben is.

    Orsós Elemér:
    „érdemes lenne összehasonlítani a Pázmány Péter Egyetemen tanuló zsidó gyermekek számarányát, a Lauder Javnéban tanuló keresztény gyermekekével. Ez utóbbit azonban csak a listázás vétségével lehetne végrehajtani, ezért önkéntes megsaccolásának szívből tudnék örülni.”

    Nem tudok vállalkozni a saccolásra, arra azonban felhívom szíves figyelmét, hogy Ön téved, a Javne Lauder nem vallási, hanem világi iskola, tehát épp úgy mint ahogy Pázmány Péter katholikus vagy a Károli Gáspár ref. egyetem, nem igényli a tanulók vallásának igazolását, és és éppőgy nem is tartja azt nyilván.
    (Viszont a tandíj, illetve alapítványi hozzájárulás fizetésének vállalását éppúgy megköveteli, ahogyan a pl. a Szegény Iskolanővérek – új nevükön Boldogasszony Iskolanővérek) általános iskolái és gimnáziuma is.)

    Viszont úgy tudom, van olyan zsidó vallási iskola, ahol valóban épp úgy igazolni kell a tanulónak jelentkezők zsidó mivoltát, mint nem egy róm.kath. iskolába (hogy csak egyet említsek, pl. a budai Szt.Benedek általános iskolába) a jelentkezőknek mellékelniük kell az illetékes róm.kath.pap írásbeli ajánlását.

    Mi ezzel a próbléma? A nemzeti közoktatásról szóló törvény ezt a felekezeti fenntartási iskoláknak lehetővé teszi. A probléma ott kezdődött, amikor egy településen, faluban csak egyetlen állami/önkormányzati iskola volt, és azt átadták az egyik egyháznak. Olyat viszont nem hallottam, hogy ilyen esetben egy falu, település addig önkormányzati/állami iskoláját épp a zsidó felekezet vette volna át fenntartóként.

    Egy barátom mesélte hogy valami házibulin egy – az Ön habitusától, előítéleteitől feltehetően nem túl távolálló – egyetemista lány hosszan ecsetelte, hogy mily szörnyű, hogy azon az egyetem, ahol ő tanul, milyen sok (szerinte) zsidó hallgató sőt, oktató is akad, s ez milyen szörnyű. A barátom megjegyezte, hogy bár ő nem végzett „faji” vagy vallási felmérést a hallgatói között, nem tudja és nem is érdekli, hogy melyik hallgató zsidó vagy nem-zsidó…, de azért valóban, úgy saccolja, hogy az ő hallgatóinak legalább a fele zsidó. A lány rákérdezett: „na ugye, és te hol tanítasz!?” A barátom válasza: „a Rabbiképzőn”.
    Mit mondjak, a buli vendégei épp úgy kiröhögték a „problémát” ecsetelő antiszemita leányzót, mint ahogyan én is kiröhögöm Önt.

  • Charlie:
    „nem a kapitalizmussal van gondom, hanem a hozzáadott érték hiányával.”

    Értem én Charlie, az Ön által tett megkülönböztetés elég régi és „tiszteletre méltó” pedigrével bír; „Schaffendes Kapital” versus „Raffendes Kapital” propagandisztikus megkülönböztetése.
    Tény hogy kb. 3-4 évig az erre a fikív különbségre alapító gazdaságpolitika látszatra sikeresnek látszott.
    Meg is mondta 1935-ben az akkori Vezér: „Adjatok nekem tíz évet, és Németországra nem fogtok ráismerni!” És milyen igaza lett…! Nem?

    Charlie:
    „Itt megint nem a helyzet felismerésével van a gond, hanem a helyzet OKOZÁSÁVAL.”

    Ezt bármelyik olyan tőkés, kapitalista megteszi, akinek a vagyoni helyzete lehető teszi, hogy megtegye. Amelyik megtehetné, de nem teszi meg, rövidebb hosszabb időn belül valószínűleg megszűnik tőkés lenni, tönkremegy.

    Charlie:
    „Ha Soros történetét ismered, akkor tudhatod, hogy milyen helyzeteket okozott és aratta le annak a hasznát.”

    Részleteiben nem ismerem, és nem is érdekel. Ám ha tőkés lennék, talán próbálnák valamit tanulni a Sorostól vagy más, sikeres vállalkozóktól. De sajnos nem vagyok tőkés, és nyilván nem is leszek az.

    Charlie:
    „Lehet, hogy ti fogalmatok szerint az ilyen tevékenység “emberbarát”, szerintem meg nem.”

    A kapitalizmus működésének gazdasági alapja tudtommal nem az emberbaráti tevékenység. Akad olyan tőkés, pl. Soros vagy Kürt, aki a lehetős profitmaximálás mellett bizonyos financiális határon belül mellékesen ilyen tevékenységet is folytat, és van sok olyan tőkés, aki nem.

    Charlie:
    „És ha választható, akkor nem kérnénk a “jóságából”.

    Charlie most viszont megfogott!! Nem is tudom, kiket javasolhatnék Önnek megválasztásra? A kínai kommunista pártot már nem javasolhatom, az albánt se, a vietnami KP-t se, a mongolt se, talán-talán már a kubait se. Esetleg az észak-koreai kommunista párt még megfelel az Ön kényesen érzékeny erkölcsi felfogásának?

  • Orsós Elemér
    2018 február 6
    4:01 du.

    Nem olvastam végig a vitát, csak megütötte a szemem az iskola neve.
    Én úgy tudom, hogy a Lauder Javne még a vallásos neológ zsidók számára is túl liberális iskola!

    Ha szabad ennyi személyes megjegyzést tennem, ezt biztos forrásból tudom. Közeli rokonom, sajnos már meghalt, zsinagógák felújításán dolgozott. Jóban voltak a volt Mazsihisz-elnökkel. Egyszer szóba kerültek az iskolák, és hogy az ő gyereke sem a Lauderbe járt, hanem valamilyen más gimnáziumba.
    Még annyi személyest elmesélnék, hogy ez az elnök személyesen eljött a rokonom temetésére, pedig pap is volt ott, meg minden.

  • Bocsánat. Én úgy tudom, hogy mivel a dolgok ára a valóságban nem csak a befektetett munka, hanem a kereslet is meghatározza, tehát meglehetősen divatfüggő is lehet. Ehhez a XX. és a XXI. században még hozzá kell venni, hogy a pénz nem arany-alapú, hanem teljes egészében virtuális értékű.

    Ez a két dolog – főleg az utóbbi – azt jelenti, hogy a pénz értéke is fiktív, és szó sincs már róla, hogy annyi pénz van egy rendszerben, amennyi az árufedezet reális értéke. Ha egy-egy ország valutája nagyon megszalad, az rövid ideig hasznos lehet annak az országnak, de a világgazdaságnak nem, és hosszú távon az országnak is ártalmas. Bess-re taktikázni a tőzsdén pontosan azt jlenti, hogy lehetőleg kipukkasztani az érték-lufikat. Ez nagyon fontos a világgazdaság, és a potenciális világválságok megakadályozása szempontjából.

    Ha tehát Soros kipukkasztotta anno az angol fontot – ahogy mondják – akkor jót tett a világnak (és így nekünk, magyaroknak is). Az angolok persze megszívták, de hát minden országnak azért van Nemzeti Bankja, hogy ne engedje elszabadulni a pénzt. Tetszettek volna tisztességesen szabályozni.

    Egyébként nekem, aki egyáltalán nem értek a közgazdasághoz, erősen feltűnik, hogy a mi nagyszerű Matolcsink pontosan egy ilyen felfuvódáson ügyködik. Ha meggondoljátok, hogy a lakásárak 2-3 év alatt megháromszorozódtak, az pont annak a jele, hogy ösztönösen is sokan érzik ezt, és a pénzüket ingatlanba fektetik.

    Szóval egyértelmű, hogy lesz nálunk is krach. Amit a bérből és fizetésből élők, meg a nyugdíjasok fognak elszenvedni, miközben az összeharácsolt vagyonokat még most hamis áron nyugati valutákba váltják, és külföldi bankokban pihentetik.

    Ellenvetés? Talán valami közgazdász másképp látja?

  • Belzebub
    2018 február 9
    7:47 du.

    A Lauder alapítványi iskola, a Pázmány meg állami (vagy egyházi), ha jól tudom.

    „egy településen, faluban csak egyetlen állami/önkormányzati iskola volt, és azt átadták az egyik egyháznak.”
    Én meg úgy tudom, hogy esetleg egy se, mert Magyar Bálinték sok kisiskolát bezártak. Aztán ilyen helyeken az egyház újra indította az iskolát a fidesz idejében.

  • Belzebub, a közösség javainak legharmonikusabb működtetésére voltak kísérletek a történelem folyamán, eddig a kapitalizmus – némi szociális felhanggal – áll nyerésre.
    A javak gondozása!! nem azért került a tőkések kezébe, hogy ők gazdagodjanak, hanem azért mert a társadalom ezt a formációt tartja a leghatékonyabbnak az egész közösség számára. Ezt a hatékonyságot tartja mederben az állam. Aki pl. a gabonát termeli, támogatásban részesül, aki kenyeret süt, az már a hasznából adót fizet, aki pedig szeszt főz a gabonából kénytelen a haszon majd egészét a közösségnek visszaadni. És van egy csomó dolog, amit nem enged a közösség, hogy a tőkések észjárása döntsön, például nem nyithat szintetikus droglabort, vagy kereskedhet emberi szervekkel.
    ……
    Soros úgy gondolja, a világon bárhol megzavarhatja a közösség harmóniáját, itt az egyes kormányok felelőssége, hogy engedi-e, vagy rábízza magát a közösség véleményére.
    Magyarországon a kormány és a közösség sem kér Sorosból.

  • Hazai Lámpa:
    „a spanyol gyarmatosítókat a jezsuita missziók segítették, ahol nevelték az őslakosokat. Más kérdés, hogy az őslakosok azt se kérték, hogy neveljék őket.:) ”

    Sajnos, nagyon-nagyon keveset tudok a paraguyai jezsuita-kommunista kísérlet témájából, de mintha onnét 1767-ben épp a spanyol-portugál telepesek űzték volna fegyveresen el a kétségtelenül internacionalista jezsuitákat.
    Ha Ön többet tud róluk esetleg tud ajánlani a jezsuita kísérletről nem spanyol, nem portugál nem olasz nyelvű könyveket szívesen fogadom a javaslatát.

    Itt egy érdekes, bár a dolog természeténél fogva igen felületes
    mai útibeszámoló, hátha érdekli önt:

    http://clandestino.blog.hu/2016/09/15/a_jezsuita_utopiatol_doktor_mengeleig

  • Szóval ennyit Soros múltjáról.

  • A lakásárakat meg még alá is becsültem. 2014-ben el akartam adni anyám megüresedett lakását. Az ügynök azt mondta, maximum 13 millióért hirdessük, de nem fog elkelni 11 fölött. Akkor visszaléptem. De a következő évben mégis újra próbálkoztam, akkor az ügynök 29 milliós meghirdetést ajánlott. Kevesebbért adtam el ugyan, de vettem a pénzből egy egyszerűbb lakást, olyan helyen, ahol lakni akartam. A pénz a vásárlásra és rendbehozatalra gyakorlatilag el is ment.

    Manapság az anyámhoz hasonló lakásokat 50 mila fölött hirdetik. 3 év alatt megötszöröződött az ára.

  • Belzebub 7:47, itt nem a rabbiképző hallgatói, oktatói arányáról van szó – az ötven százalékot gondolom viccnek szánta a történeted – hanem a magyar viszonyok között monopolhelyzetben levő ágazatok kisajátításáról.
    Ha egy magyar ember ügyvédhez fordul, akkor örül és nagyobb a bizalma, ha olyannal találkozik, akiről feltételezi, hogy sorsközösséget vállal vele a bajában. Ezért fordul a tanácstalan zsidó is a rabbihoz és nem az esetleg jobban felkészült plébánoshoz.
    És még itt van egy kulcsszó, a bizalom. Orvos, történész, bankár, vagy ügyvéd tevékenységét a halandó csak a feltételezett bizalom alapján tudja megítélni, gondolom te is így döntesz, ha két történész eltérő véleményével szembesülsz.
    Ezt a bizalmat kell ápolni mindannyiunknak.

  • Belzebub
    2018 február 10
    6:16 de.

    Szerintem nem csak Paraguayban voltak jezsuita missziók, hanem mindenhol, ahol a spanyolok gyarmatosítottak. Talán a jezsuita történeti művekből sokat meg lehet tudni a tanítási módszereikről. Ez Magyarországon előny vagy hátrány, attól függ, hogy protestáns vagy katolikus a szerző.

    Én a Clandestino c. könyvet olvastam, az rendkívül érdekes könyv a mai Latin-Amerikáról a C. blog szerzőjétől. A fenti cikk azt írja le, hogy kik laktak Paraguay azon részén, pl. a középkortól a 2. v.háború utánig.

  • Charlie írta:
    „Ezt a bizalmat kell ápolni mindannyiunknak.”

    Kétségtelen. Előbb meg kell szerezni a bizalmat, mert csak azután lehet visszaélni vele. Orbán Viktor tudta ezt jól. Nyilván te is tudod jól.

  • Alma

    „Manapság az anyámhoz hasonló lakásokat 50 mila fölött hirdetik. 3 év alatt megötszöröződött az ára.”

    Látod? És még azt mondod nincs isten. De azért remélem, nem komolyan gondoltad, hogy a lakás anyádhoz hasonlít. 🙂

  • Almási Alma,

    „Előbb meg kell szerezni a bizalmat, mert csak azután lehet visszaélni vele. Orbán Viktor tudta ezt jól.”

    Ez nem szuksegszeru. Eleg az, ha a tobbi eljatszotta a belejuk helyezett bizalmat.

  • László!
    nem én gyűlölködöm,terjesztek hamis híreket,hanem itt sok sötét,
    fanatikus,fizetett ember,én a tények,hírek alapján mondok véleményt ,itt a környező országokban történő sorozatos bűncselekményekre is gondolok.
    Aztán ugye Pokorni kételkedett…de mára mindenki tudja,hogy igenis van Soros terv,amit a jellemtelen alak is bevallott,mostanság épp Brüsszelben osztja az utasításait…..
    mellesleg a GYENGÉBBEK!(sokan vannak)kedvéért a kvóta ugye miről szól,ha nem arról.
    Na maga is csak égeti magát,nem kicsit,hanem nagyon!
    Részvétem!

  • A „válaszom megkapása (remélhetőleg)lezajlik”?

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2018 február 9
    7:47 du.
    Na jó, de ha az egyházaknak jár az örök kárpótlás, akkor a magánszemélyeknek miért nem?
    Csak goyimnak, azaz nem zsidó népeknek számolj fel kamatot, mi ez ha nem kettős mérce?
    A kiröhögéssel meg kvittek vagyunk.

  • jani, nyertél…

  • Alma! Nem vagyok közgazdász, de szerintem jól látod. Az nem normális, hogy a hosszú távra (min. 1-3 évre) lekötött összeg után 0,5-1% a kamat.Még a számlakezelés díját sem fedezi, úgyhogy a bankban tartott pénzed folyamatosan fogy. Az sem normális, hogy pl. a 96 nm-es, cirkós, 2000-ben épített, önálló 520 nm-es telken lévő házamért nem kapnék egy 40-50 nm-es lakótelepi panelt. (Pesti oldal, Budára semmi pénzért nem mennék.) Holott egyedül maradván nekem teher már a kertes ház: a rezsi elviszi a (nem kicsi) nyugdíjamnak majd felét. Nem egy káderdűlő de nagyon jó a közlekedése, (két megálló a metró), sokféle bolt, piac van a közelben, az éjszakai busz az utcánk sarkán áll meg.
    Szerintem van elég lakás, nem újat kellene építeni, hanem a mobilitást ösztönözni, meg a felújításokat támogatni.
    De a suttyóknak eddig csak az jutott az eszükbe, hogyha a panel felső emelete nyáron elviselhetetlen, akkor le kell bontani a fölső emeletet! És ez nem vicc!!!

  • Orsós Elemér,

    „Na jó, de ha az egyházaknak jár az örök kárpótlás, akkor a magánszemélyeknek miért nem?”

    Mert akkor a volt elvtarsak most mindenuket elvesztenek.

    „Csak goyimnak, azaz nem zsidó népeknek számolj fel kamatot, mi ez ha nem kettős mérce?”

    Ez az, de semmi sem gatolja meg a tobbi nepet, hogy ugyanezt csinaljak.
    De mint irtam korabban, ezt meg Izraelben sem tudjak betartani. Ez olyan mint a szocializmus, csak papiron lehetseges.

  • Szikszai
    2018 február 10
    1:30 du.

    Almási Alma,

    “Előbb meg kell szerezni a bizalmat, mert csak azután lehet visszaélni vele. Orbán Viktor tudta ezt jól.”

    Ez nem szuksegszeru. Eleg az, ha a tobbi eljatszotta a belejuk helyezett bizalmat.
    ________________________

    Hogyne lenne szükségszerű, EZÉRT VAN az egész igyekezet a bizalom-szerzésre. Ha nem akarnának visszaélni vele – minél hamarább lehet, annál jobb – akkor nem is kepesztenének annyira érte. Mert a „jó bornak nem kell cégér”… (magyar közmondás)

  • Boda Marcsi
    2018 február 10
    2:50 du.
    A “válaszom megkapása (remélhetőleg)lezajlik”?
    ________________

    Nem is értem, kedves Marcsi, minek jársz ide a TE TUDÁSODDAL és KÉPESSÉGEIDDEL, ahol „ilyen csúnya magyarsággal” írnak… Bosszankodni szeretsz?
    😀 😀 😀

  • talalom írta:

    „De a suttyóknak eddig csak az jutott az eszükbe, hogyha a panel felső emelete nyáron elviselhetetlen, akkor le kell bontani a fölső emeletet! És ez nem vicc!!!”
    ______________

    Igen, emlékszem, zseniális megoldás…
    😀 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2018 február 10
    2:12 du.

    Marcsi maga akkora setét egy hölgy és ez nem sértés, hanem tény! Ha László azt mondja magának, hogy Pokorni mondta azt Brüsszelből, akkor minden további nélkül beszopja? 😀 Nem Pokorni volt, hanem Navracsics Tibor, Orbán korábbi miniszterelnök-helyettese (2010-14) most a fidesz EP képviselője Brüsszelben. Na, szóval Navracsics értetlenkedik ott helyben Brüsszelben a saját pártján, hogy mi ez a Soros hiszti, mert nincs Soros-terv és őket nem irányítja Soros. Ő maga mondta, hogy ez egy belpolitikai kampány része. Egyébként annyi igaz Pokorniról is, hogy ő még az értelmesebb régi fideszesek közül való, akárcsak Navracsics. Ezért vannak háttérbe szorítva és vannak helyettük, Tállai elvtársak, Németh elvtársak, szóval ilyen tajparaszt agyatlan bunkók, akik az anyjukat is eladják egy lukas kétfilléresért, hát még a hazát milliárdokért cserébe.
    De, hogy maga kételkedés nélkül beszop mindent, még a Pokornit is visszamondja… hát az maga a tökéletes sötétség 🙂 😀

  • charlie
    2018 február 10
    7:19 de.

    A neonáci idejár gügyögni nekünk.

    Azt képzeli az itt lévő felkészült emberek is olyanok mint az úgynevezett Becsület Napján hőzőngő, „továbbfejlődőtt” futball-huligánok.

  • Tüske Zsófia

    nos, Boda a válaszod megkapása (hajrá, magyar nyelvet megerőszakolók!) legfeljebb nem lászlótól.

    Nos, te egy egybites, ostoba pártkanca vagy, aki itt ingyen zakatol (ahogy Rákosi alatt is tette) ájultan a szaroscsizmás alcsúti hazudozásaitól.
    Éppen elkezdhetnél azon is gondolkozni, – ha egyáltalán képes lennél – miféle terv lakik orbán fejében, amikor azon ügyködik, hogy az eu-s támogatások lezárásával kipöccintse az országot az Eu-ból.

    De nem kellene magadból kiindulni, amikor azokat minősített lefizetettnek és rosszindulatúnak, akik nem veszik be torkig a vezéred…. égbekiáltó hazugságait.

    Inkább nézz egy filmet, addig is eldugultál.

  • CanadaHun, Mea Culpa nem tudom miert irtam Pokornyit, vegig Navracsicsra gondoltam. Viszont talan igy jott ki jol Marcsi miatt 🙂

  • Laszlo
    2018 február 11
    8:46 de.

    László, a tévedésed emberi dolog, mindenki tudja, hogy Navracsics-t idézted meg (Marcsin kívül). de ez így jött ki jól, mert ebből is csak az látszik, hogy Marcsi aztán „mindenevő”. Amit elé tesznek arra ellenőrzés nélkül rábólint. Akkor képzeljük csak el mit csinálhat ha a saját szekértábora tálalja fel neki a ̶ ̶ ̶k̶a̶k̶i̶t̶ ̶ propagandát. Nyeli mint kacsa a nokedlit, de hát ezt látjuk itt évek óta 🙂
    Ennyit Marcsi híresen hiteles, és objektív tájékozódásáról. Na most jöhet Marcsi, ne aprózza el, mindent bele: lehet „szánalmasozni”, „kintizni”, „szoclibsibibsibajnaigyurcsányvonakarácsonyszélmszpsorosozni”. Ezek a legnagyobb „érvei” úgy is.

  • A BM-jelenség előre vetíti a jövőt.
    Egy jóslat: „…általánossá lőn a hülyék ironikus kultusza.” (Tamás Gáspár Miklós: Még nyolc év? Magyar Narancs, 2018/2.)
    http://magyarnarancs.hu/publicisztika/meg-nyolc-ev-108678

  • P Á R T K A N C A
    HEHEEEHEHEHEHEEHEHeheeehehehe hehehehehe heehhh

  • a Pártkanca rábukott Pokorny nevére mint gyöngytyúk a takonyra.
    Ebből is látszik hogy keserű-zöld fingása sincs semmiről.

    Csak mocskolódik.

  • Az itteni „baloldali stílust,tudást,intelligenciát”már megszoktam,magukat adják…..de ugye ha én írnék ilyen stílusban
    mint bunkó Geyza „pártcsődör,”meg pár hasonló „pártkanca” akkor ugye
    belépne a moderátor?!…..de itt ez a természetes „jó modor”…
    Sebaj a fórum (és az ellenzékiek….)szintjét „emelik”!
    Mivel nem vagyunk azonos szinten,böfögjenek csak tovább…..nem izgat!
    Gratulálok!

  • HunCanada,

    ” Nem Pokorni volt, hanem Navracsics Tibor, Orbán korábbi miniszterelnök-helyettese (2010-14) most a fidesz EP képviselője Brüsszelben. ”

    Van errol valahol egy video, ami nem montazs, vagy egy cikk, amiben nem a szovegkornyezetbol kiragadva ideznek?

    Ugyanis meg az ovodasok is tudjak ma mar, hogy letezik Soros terv, csak te es az ide irogato „haladotarsaid” nem tudnak rola (mert nem akarnak).

    Pl. Nigel Farage Sorosrol:
    https://www.youtube.com/watch?v=6LKBlaCpqfg

    Tüske Zsófia,

    „… miféle terv lakik orbán fejében, amikor azon ügyködik, hogy az eu-s támogatások lezárásával kipöccintse az országot az Eu-ból.”

    Hallottal mar a Visegradi Negyekrol?
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Visegrádi_Együttműködés
    Innen idezve es roviditve, hogy terheljen meg tulzottan:

    ” A Visegrádi Együttműködés … Az együttműködés célja ezen közép-európai országok GAZDASÁGI, diplomáciai és politikai érdekeinek közös képviselete…

    A gazdasagi szot en emeltem ki, hatha nem venned eszre az amugy „komplikalt” mondatban.

    Ezenkivul keresnek kolcsonosen elonyos gazdasagi kapcsolatokat Oroszorszag, Kina, Japan es mas azsiai orszagoknal is, hogy fejlesszek az orszagot. De ha igy megy tovabb hamarosan Ausztria is hamarosan jelentkezni fog.

    A te udvoskeidtol ugyanis csak fenyegetesek jonnek, az o segitseguk olyan, mint Soros „haladotarsad” segitsege. Jobb ha nincs.

  • Boda Marcsi,

    „… de ugye ha én írnék ilyen stílusban … akkor ugye
    belépne a moderátor?!”

    Kiszedtem belole azt, amit ugyanolyan stilusban valaszoltal nekik.

    Meg kell ertened, hogy ez egy „halado” blog, semmi koze nincs a hirekhez (hiaba hivjak hirlapnak), itt egymast agymossak es hergelik a „haladotarsak”, abban bizva, hogy jonnek majd a nyugati „haladotarsak” Magyarorszagra, es visszavezetik az eltevelyedett baranykat a kommunista nyajba.
    Ez akkor is elengedhetetlenul fontos nekik, ha uralmuk csak 1-2 evig fog tartani, mielott muszlim orszag lesz Magyarorszagbol is, es ok lesznek az elsok kozott lefejezve.
    Erre te, nehany mas es en emlekeztetjuk oket, hogy nem mindenki szuletett agykarosodassal, tehat felesleges hazudozniuk, ami rosszul esik nekik, mert kizokkenti oket a szerintuk jol meno agymosasbol.

    Miert nehez neked Geyza es a tobbi mocskolodo hozzaszolasait atugranod – ha mar nem birod ki, hogy ne valaszolj nekik ugyanolyan stilusban?
    Legutobb pl. milyen nagy udvrivalgassal fogadtak, hogy nem tiltakoztal egy „hiba” lattan, mintha az lenne a fontos, es nem a mondanivalo tobbi resze. Egyszeruen csak annyit kellett volna irni nekik, hogy tok mindegy ki beszel hulyesegeket, az attol meg hulyeseg marad. (Arrol nem is beszelve, hogy kisse gyanus az eset.)

  • Szikszai,

    Nem tudom mire kérdeztél rá, azzal hogy „van-e video?” Micsodáról? Arról, hogy Navracsics EP képviselő? Vagy hogy miniszterelnök-helyettes volt 2010-14 között? Ugyanis ezt idézted tőlem, de ezek kézzelfogható dolgok, nem igazán kell hozzá videó.
    Viszont gyanítom, hogy talán azt kérdezed, hogy mikor mondott Navracsics olyat, hogy az Európai bizottság munkatervében nem hajtanak végre „Soros utasításokat”, vagy azt, hogy nem tud Soros tervről? Ugye ilyesmi lenne a kérdésed?

    Mindenekelőtt azért azt hadd mondjam el, hogy elég hajmeresztő úgy „nem kiragadott mondatokat” igényelni, amikor a kormány csak tőmondatokban kommunikál, és fogalmaz meg egyszerű lózungokat az emberek hülyítésére TV-ben, plakátokon, mindenütt.
    De azért én korrekt maradok és teljesítem a kérésedet. A számtalan Navracsics interjú közül párat beillesztenék, ahol a Fidesz Uniós Biztosa a saját szájával elmondja, hogy a bizottságban nem játszanak Soros kottájából, nem Soros szerint alakítják a munkamenetüket, hanem saját program szerint dolgoznak. A másik videóban pedig Navracsics megint elmondja, hogy ez egy belpolitikai kampányfogás (Sorosozás), amit egy-két újságcikkre alapoz a kormány. (milyen érdekes, máskor pedig azt mondják ha válaszolni kell valamire, vagy netán nyomozást kellene indítani, hogy újságcikkekkel nem foglalkoznak. De ha Soros ír egy cikket, akkor aztán mégis, és milliárdos kampányokat költenek rá.)

    https://video.mno.hu/embed/191423

    Ez meg 1:12-nél (Oda tekertam)

    https://www.youtube.com/watch?v=qNE_fPo-JEE&feature=youtu.be&t=1m12s

    Nagyon sok audió, videó és írásos anyag van. A fidesz több politikusa is reagált Navracsics szavaira, márpedig ha ők megvetve társukat reagálnak, akkor csak mondott ilyet a Navracic, neeeem Szikszai?

  • Szikszainak mindegy ki mit mondott.

    Csak fújja a pártpropagandát.

  • Szikszai!

    Teljesen igazad van,csak azért válaszoltam,reagáltam,hogy szembesítsem ezeket a senkiket a saját hazugságaikkal,bunkóságaikkal,meg hogy nagy ívben le…..m őket!
    Az is igaz,hogy nincs jövőjük,csak még nem fogták fel!
    Meg tudod jót tesz az alacsony vérnyomásomnak,ha ilyen alakokkal
    „beszélgetek”!persze csak módjával…..én még normális vagyok és nem „párt eltartott”
    Azért köszönöm az együttérzésedet,véleményedet!

  • Kiegészítés:

    Szikszai teljesen igazad van,amiket itt írnak, annak semmi köze a tényekhez,valós dolgokhoz,hírekhez,de abban nincs,hogy ugyanolyan stílusban írtam volna nekik,mint ők nekem,ahhoz ugyanis meg kéne tagadnom magam,hogy olyan primitív legyek mint ők….ami nem megy,persze
    az is tény,hogy a náluk kulturáltabban válaszolókat nem értik…!

  • Marcsi, csak azert jar ide vissza minden nap, mert mashol meg bottal sem bokkodnek meg. Itt meg foglalkozunk onnel Marcsi, itt lelt otthonra, kerem becsulje meg. Lehet, hogy nem a legmeghittebb ez az otthon onnek, lehet hogy nem vagyunk olyan baratsagosak, de cserebe rengeteg torodest kap.
    Cserebe ezert a mindennapi torodesert kerem arulja el mit azok a hiteles forrasok amikre on taszakodik? De ne az legyen a valasz hogy tv meg ujsag, mert azert irgumburgum jar!

  • Charlie:
    „A javak gondozásanem azért került a tőkések kezébe, hogy ők gazdagodjanak, hanem azért mert a társadalom ezt a formációt tartja a leghatékonyabbnak az egész közösség számára.Ezt a hatékonyságot tartja mederben az állam.”

    Jajj! Ezt Ön komolyan állítja, vagy tréfál? Ha az előbbi, akkor azt kell föltételeznem, hogy Ön még „A szocializmus közgazdasági problémái a Szovjetunióban” (by J.V.Sztálin) c. örökbecsű tudományos szakkönyvből szerezte makroökonomiai ismereteit, és azóta is szigorúan elveti az említett alapmű holmi revizionista felülbírálatát. Ez esetben az Ön sziklaszilárd elvhűsége ugyan dícséretetes, csak hát… 🙂

    Charlie:
    „Ha egy magyar ember ügyvédhez fordul, akkor örül és nagyobb a bizalma, ha olyannal találkozik, akiről feltételezi, hogy sorsközösséget vállal vele a bajában.”

    Charlie, Charlie… 🙂 Az a (magyar vagy nem magyar) ember,aki ezt feltételezve fordul ügyvédhez, hülye. Másnak eszébe sem juthat, hogy az ügyvéd majd valamiféle „sorsközösséget” vállal vele a bajában, tehát kifizeti helyette az adóssága felét, vagy a megbízójával szemben kiszabott húsz év fegyházból tíz évet a megbízójával együtt maga is leül.

  • Angolul ertoknek:
    Egy angliai beszed az Eurol, meg Orbant is megemliti.

  • Lemaradt a link:

  • HunCanada,

    Valoban elmondta a Navracsics, hogy az EU a sajat programjat koveti, ami csak egybeesik „egyes” civilek programjaival.
    Hogy mire volt jo neki ez, azt nem tudom.

    Ettol fuggetlenul a Soros terv, Europa tonkretetele, tovabbra is letezik es minden nap kozelebb kerulnek a celhoz.

  • Boda Marcsi,

    ” … de abban nincs,hogy ugyanolyan stílusban írtam volna nekik,mint ők nekem,ahhoz ugyanis meg kéne tagadnom magam,hogy olyan primitív legyek mint ők….ami nem megy…”

    A jelzok, a jelzok! 🙂

  • Kedves Figyelő!

    „Egy angliai beszed az Eurol, meg Orbant is megemliti.”

    Neki kene Anglia miniszterelnokenek lenni, es nem azoknak a tutyi-mutyi, a sajat arnyekuktol is megijedo idiotaknak, akik a buksit melyen a homokba dugjak, hogy ne lassak mi megy az orszagukban… Az utobbi 20 evben nem akadt naluk egy epkezlab miniszterelnok.
    Talan ugy vannak vele, mint Kanadaban: Minel hulyebb, annal kvalifikaltabb.

  • Belzebub, az rendben, hogy leírod valamiben tévedek, de mond meg MIÉRT tévedek.
    A tulajdonviszonyok újraosztása a történelemben mindennapos mihelyt a harmónia erősen csorbul.
    ……
    Az ügyvéd kérdésben akkor mindenki megelégedne a hivatalból kirendelt ügyvéddel, de persze ez nincs így, ahhoz megyünk akiről hallottuk, hogy empatikus, vagy csak sikerdíjat kér, vagy önszántából emberbarát, mint a Nemzeti Jogvédők stb.
    Kell hozzá a bizalom.

  • Szikszai!

    Az én jelzőim messze kulturáltabbak,és jogosak,de ugye nem írom le amit gondolok.. ..én képes vagyok moderálni magam,akkor is ha nehéz!!!

  • Nos a válaszaim „megkapása lezajlott”, aminek örülök,remélhetőleg
    mindenki felfogja?……!

  • HunCanadának csak annyit,(egy régebbi bejegyzésére…)én nem gyűjtök adatokat ugyanis sokakkal ellentétben(!!!) nem abból élek.
    Aztán nem vagyok kíváncsi a cipőméretére,de aki csak vádaskodik,magáról semmit sem árul el,az talán inkább gyanús.
    Na gyűjtsön adatokat rólam,eddig sem volt titkolni és szégyellni valóm,mint itt többeknek.
    Tehetnek egy nagy szívességet.
    Aztán valahol azt írja,hogy a hazáját szolgálja….,na ettől
    egy pillanatra kifeküdtem…kintről és ugyan kit,a kisebbségben
    lévő ellenzék ugyanis nem egyenlő a magyarokkal,a hazához meg aztán semmi közük,csak annyi,hogy nem felejtették el az anyanyelvüket……

  • Aztán,hogy mit is jelent a HAZA szó,azt szerencsére nem ettől a
    fórumtól,nem a kinti és itthoni ellenzéktől tudom,meg ugye a vallásommal,hitemmel sincs semmi baj,(HunCanada ezt is „próbálta” kikezdeni)soha nem kívántam senkinek
    semmi rosszat,pláne a halálát,ezt a FENTIEK(Isten) és a LENTIEK
    (a tisztességes magyar többség)joga eldönteni!
    Na ennyi mára(de talán holnapra is)elég,ha az érintettek képesek megérteni…..!
    Búcsúzom,minden jót,főleg világos elmét kívánok…..!

  • Szikszai
    2018 február 11
    9:59 du.

    Szikszai, most tényleg azt kérdezted, hogy mire jó az, ha Navracsics igazat beszél és nem hazudozik, ahogy hazai plénum előtt teszi a pártja? Tényleg megbolondult a világ. Azt „kell” megvetni és üldözni aki igazat mond, aki meg hazudik és átver egy egész országot az meg maga a Isten. Ezek szerint nem csak a Fidesz fordult meg maga körül számtalanszor és számtalan mód, hanem maga a Világ is.

    Mi a baj abban, ha a bizottság AMELYNEK MAGYARORSZÁG is a szerves része és BELESZÓLÁSA VAN a bizottságon belül a munkamenetben, az saját programját követi és még az egybevág egyes civil szervezetek munkájával is? A civil szervezetek transzparensek, átlátható a gazdálkodásuk és minden jognak megfelelnek amelyet Magyarország is ratifikált. Ellenben nézzük meg a kormány ál civil szervezetét a CÖF-öt. Ők kérésre sem teszik közzé, csak ködösítenek a nekik juttatott közpénzekről.

    Azt mondod, hogy szerinted létezik valamiféle Soros-terv, azt is fentebb elismerted a videó alapján, hogy a bizottság viszont nem követ semmi ilyesmit, hanem a saját munkamenete alapján dolgozik. Akkor mégis ki hajtja végre azt? Kiváltképp ha nem is létezik. Netán a patás ördög, vagy a szellemek? Nincs Soros-terv, viszont ami van, hogy az EU balf…szoskodik, de arra nem az a válasz, hogy „állítsuk meg Brüsszelt” és gátoljuk, gáncsoljuk és lehetőleg verjük szét az EU-t, hanem konstruktíve -mivel van beleszólásunk, hiszen az EU mi magunk is vagyunk – közösen megoldjuk a problémákat. Valahogy nem ezt történik.

  • Boda Marcsi
    2018 február 12
    4:29 du.

    Marcsi folyamatosan mellédurrogtat. A cipőméretemet nyilván nem kérdezte, de minden más olyan dolgot ami nem témába vág, hanem személyes jellegű azt kérdezett. Miért érdekli magát, hogy hol élek, kire szavazok, nő, férfi, öreg, fiatal vagyok? Ön ezeket az infókat csak arra használná fel, hogy cimkéket aggasson rám is. Így is megteszi, holott soha nem mondtam, hogy hol élek. Sem azt, hogy „kint”, sem azt, hogy „otthon”, de Ön a lokációm ismeretének hiányában is képes jelzőket aggatni és aszerint ítélkezik, nem pedig a tartalmi síkon.
    Ha Önnek én gyanús vagyok, akkor még Önön kívül 7,6 milliárd ember igen gyanús lehet, akiről semmit nem tud. Szar lehet gyanakodva élni a világban.

    Mindenesetre nagyon örülök, hogy ennyire érdeklődik felőlem, de el is borzaszt a tudat, hogy érdekesebbnek tartja HunCanada, azaz személyem lokációs, nemi, életkorbeli, pártpreferenciás paramétereim megismerését, mint valódi kérdésekkel, az Ország kérdéseivel foglalkozni és még inkább azokra VÁLASZOLNI!

  • Szikszai Nagyokosnak:
    Azé mégiscsak Anglia a nagyhatalom, szuper életszínvonallal és nem a mindent mindenkinél jobban tudó imádottjaudnak az országa.

    Légyszíves majd akkor magyarázzál ha Angliából özönlenek ide munkáért a derék brittek.
    De amig ez megfordítva zajlik, addig jobb lenne ha már csak gondolatban is „kérnél és jelentenél” a mindenkori brit vezetésnek,
    (Hogy néphadseregbeli szakkifejezést használjak arra hogy alább kéne adnod) pártoktól függetlenül.

  • Szikszai
    2018 február 11
    11:14 du.
    Mar regota figyelem ezt az embert, nagyon kedvelem, okos.
    A Fuggetlen partnak az elnoke.

  • HunCanada,

    ” … most tényleg azt kérdezted, hogy mire jó az, ha Navracsics igazat beszél és nem hazudozik, ahogy hazai plénum előtt teszi a pártja? ”

    Szerinted igazat mondott, amikor mellebeszelt, szerintem pedig ugyesen ugy akarta csavarni a szot, hogy se ne hazudjon, se igazat ne mondjon. Nem tul jol sikerult a kiserlete, az igaz.

    Mint mar irtuk itt tobben is par szazszor az utobbi evekben, csak azok nem veszik eszre a Soros terv szep lassu megvalositasat, akik nem akarjak eszrevenni. Te is kozejuk tartozol.

    „Tényleg megbolondult a világ. Azt “kell” megvetni és üldözni aki igazat mond, aki meg hazudik és átver egy egész országot az meg maga a Isten.”

    Igen, te es meg tobben az ide irok kozul igy vagytok az udvoskeitekkel. Csak remelni tudom, hogy legalabb sajat magatokat be tudjatok csapni.
    Hozzatennem, hogy nekem Orban elsosorban azert tetszik, mert tavoltartja a vadembereket. De a gazdasagpolitikaja sem lehet tul rossz, legalabbis jobb (kevesbe rossz), mint az elozo kormanyoke volt.

    „Mi a baj abban, ha a bizottság AMELYNEK MAGYARORSZÁG is a szerves része és BELESZÓLÁSA VAN a bizottságon belül a munkamenetben, az saját programját követi és még az egybevág egyes civil szervezetek munkájával is?”

    En reklamaltam emiatt? Kiveve a „civil” szervezeteket, amik koztudottan szarkevero gittegyletek, kulonfele nagyhatalmak altal fizetve. Ezeket minden normalis orszagbol ki kell tiltani. Ha van hazai igeny ra, es vannak Magyarorszagon elo magyar allampolgarok, amelyek eltartjak ezeket a gittegyleteket, akkor hajra… amig ki nem derul, hogy kulfoldrol is futik oket.

    „Azt mondod, hogy szerinted létezik valamiféle Soros-terv, azt is fentebb elismerted a videó alapján, hogy a bizottság viszont nem követ semmi ilyesmit, hanem a saját munkamenete alapján dolgozik.”

    En nem ismertem el ezt. Csak azt irtam, amit a Navracsics mondott.

    „… de arra nem az a válasz, hogy “állítsuk meg Brüsszelt” és gátoljuk, gáncsoljuk és lehetőleg verjük szét az EU-t, ”

    Dehogynem. Minel hamarabb, annal jobb minden orszagnak. Ezt most nem fejtem ki, tul hosszu lenne.
    Kulonbenis, irtam mar errol korabban.

  • Geyza,

    „Azé mégiscsak Anglia a nagyhatalom, szuper életszínvonallal és nem a mindent mindenkinél jobban tudó imádottjaudnak az országa.”

    Ketsegtelen, hogy jobb az eletszinvonal Angliaban, mint Magyarorszagon, de ha elmesz egy-egy nagyvarosukba fogsz azert ott is talalni embereket papirdobozokban lakni az utcan. Az allami, vagy allam altal tamogatott lakasokat mar majdnem kizarolag az ujangoloknak adjak. Akik aztan azt „szepen meg is halaljak”.
    No es azt is figyelembe vehetned talan, hogy nem Magyarorszag gyarmatositotta a fel vilagot.

    „Légyszíves majd akkor magyarázzál ha Angliából özönlenek ide munkáért a derék brittek.”

    Ne szarj be Geyza! Konnyen elofordulhat, hogy hamarosan mennek majd Magyarorszagra. Ha nem is az eletszinvonal miatt.

    Olvasol te brit lapokat? Meg lehet halni a rohogestol. Amig kozel ezer rendor vigyaz az „iszlamofobiara”, addig a bekeharcosok amokot futnak az orszagukban.
    De ez csak egy a sok kozul. Szinte minden nap elo tudnak jonni valami iszonyatos nagy baromsaggal, ami utan mindig azt hiszem, hogy ezt mar nem lehet lekorozni … de aztan sikerul nekik.

  • Tüske!

    Én csak idéztem a szerző cikkének magyaros…címét,ha nem vetted volna észre?!és nem először!
    Ti itt mind hasonlóan okosak,értelmesek vagytok,nekem nincs miért
    szégyenkezni az ilyen szinten lévőkkel….!
    Csak dúljatok,fúljatok a természetes a szokásos balos stílusban,
    de ugye nem mondjátok komolyan,hogy egy jó film,könyv helyett itt kéne ülnöm a gép előtt és az ilyen „zsenik”….idétlenségét olvasni?
    Na vigyázzatok az egészségetekre,idegeitekre,mert áprilisig még ennél is rosszabb állapotba kerültök!

  • Szikszai!
    csak gratulálni tudok a Hun(hun is él?)Canadának írt véleményedhez!bár nem biztos,hogy felfogja,vagy meggyőzted….
    Tudod,ők kint mindent jobban tudnak,meg csak „csupa jót” akarnak a volt hazájuknak…..

  • Szikszai
    2018 február 12
    10:40 du.

    Nincs üdvöském 🙂 De kire gondoltál, vagy mire?

    Aztán pedig nem. Én nem tartozom közéjük, mert konkrétan tudom és nem tagadtam azt sem, hogy van menekültválság, de ezt egy mondvacsinált „Soros tervnek” elnevezni, és így hülyíteni a népet, azért hogy milliárdokat söpörjön be a saját cégeik által a kormány baráti köre és családjaik, az konkrétan Magyarországot pusztító tevékenység!

    Európát nem egyedül Orbánnak kell megvédenie (már csak azért sem mert nincsenek eszközei rá) hanem Magyarország, mint EU tag az EU-val közösen kell kidolgoznia a megoldásokat. Ez a feladat, ha van Soros-terv, ha nincs. Navracsics, hogy csűrte-e a szavait abban lehet egyetérthetünk, mert nem akart a saját pártját teljesen kellemetlen helyzetbe hozni. De hát röhögőgörcsöt kap mindig ha Soros-Tervről kérdezik – igen ezek a nevetések, a mimikák amiket nem lehet megjátszani. Teljesen igaznak vélem Navracsics megszólalását, és nem csak, úgy „hiszek” neki, hanem pontosan tudom, hogy így működik a bizottság. De érdekes, hogy ha „rosszat” – értsd kormányprogrammal ellentéteset – mond egy Fideszes vagy bárki az gondolkodás nélkül csak is hazugság lehet. Mi más..

    Írod: „nem ismertem el ezt. Csak azt irtam, amit a Navracsics mondott.”
    Most te csűröd a szavakat és ezzel azt hiszem itt parttalan lett a vita, mert tulajdonképpen nem is a Soros-tervet vitatjuk, hanem azt, hogy vajon Navracsics igazat mondott-e vagy sem.
    Én a Te meggyőződésedet nem kívánom megváltoztatni, de ha azt nem hisszük el ami kézzelfogható – jelen esetben Navracsics által is megerősített dolgok – és hiszünk egy megfoghatatlanban, amiről nincs semmi bizonyíték, sőt milliónyi cáfolat van rá – Navracsics nyilatkozata egy a sokk közül -, akkor az csak a józan ésszel megy szembe. Ültessük át a köznapi esetre, ami a Soros-tervvel kapcsolatban a fenti hozzászólásaidban kirajzolódik mint logikád. Ha átmész a piros lámpán, és megbüntet a rendőr Te csak legyintesz és azt mondod, hogy az zöld volt. Hiába van róla videófelvétel és a tanúk is azt mondják piros volt, akkor is azt mondod, hogy biztos úr az Zőőőld volt és kész, mert neked a meggyőződésed, hogy mindig minden lámpa zöld! Én nem mást mondok, mint hogy szintén pirosat láttam amin áthaladtál! A te meggyőződésedet nem akarom elvenni, de nyilvánvalóan ostobaság a gondolatmeneted – mert az csak sejtésre, a saját szuverén igaznak vélt, de semmivel alá nem támasztható „meggyőződésre” alapul, a megfoghatóval szemben.

    Egyébként érdemi vita lehetne a témába az a javaslat , amit egy újságcikkben írt Soros a menekültválság felszámolására! Tudod ezt nevezi a propaganda Soros-tervnek.

    De hogy lazítsuk a vitát, küldök neked is, Marcsinak is sok szeretettel egyfajta „létező Soros-tervet”. Tessék: http://soros-terv.hu/ 🙂

  • Boda Marcsi
    2018 február 13
    11:55 de.

    „csak gratulálni tudok a Hun(hun is él?)Canadának írt véleményedhez!bár nem biztos,hogy felfogja,vagy meggyőzted….
    Tudod,ők kint mindent jobban tudnak,meg csak “csupa jót” akarnak a volt hazájuknak…..”

    Marcsika, miért ne tudnám felfogni amit Szikszai írt? Nem csak, hogy felfogtam, hanem értelmeztem és válaszoltam is rá. Tudja ezek azok a dolgok egy eszmecserében amire az Ön képességei nem terjednek ki. Pedig alap dolgok. Sőt én még arra sem voltam kíváncsi, hogy Szikszai hol él, hány éves, kire szavaz, milyen nemű.

    Nem kell mindig saját magából kiindulni Marcsi, azért mert maga nem tud se válaszolni, se értelmezni, se semmi. De amit el kell ismerni, hogy a hátsófertály nyalása parádés Szikszai felé 🙂

  • HunCanada, érdemes őszintén beszélni – ha már a politikusok hazudnak, Soros a „nyílt társadalom” propagálója, ami magyarra fordítva: legyen mindenki, mindenkinek farkasa, összekevert népességek, felelősségre vonhatatlan vezetők, pénzszivattyúk senki által nem értett működése, a természet alaptörvényeinek sutba-dobása, hagyományok, kultúrák devalválása stb.
    Köszi, nem kérjük. Majd lehet hogy később kérni fogjuk, ha látjuk, hogy mindenki megelégedésére működik a tesztüzem.
    A tesztüzem: https://www.youtube.com/watch?v=CQQnImJ8-_c
    ………
    A linked nagyon ötletes.

  • Figyelő,

    „Mar regota figyelem ezt az embert, nagyon kedvelem, okos.
    A Fuggetlen partnak az elnoke.”

    Ha jol tudom, sajnos, a Farage nem akar miniszterelnok lenni. Nagy kar, mert meg talan megszunne a bekeaktivisak dedelgetese is arrafele.

    De ha jol ertettem, most Macron es May megegyeztek, hogy Anglia beengedi a megszallokat Calais-on keresztul, ami mar csak a kegyelemdofese lesz Anglianak.

    ——

    HunCanada

    „Nincs üdvöském 🙂 De kire gondoltál, vagy mire?”

    Tehat egyik parthoz sem tartozol, es egyik prtvezerre sem szavazol. Legyen ugy, engem nem zavar. Sokaig en is igy voltam ezzel Kanadaban, mert teljesen mindegy melyik gazember-csoportra szavaznak a kanadaiak.

    „Én nem tartozom közéjük, mert konkrétan tudom és nem tagadtam azt sem, hogy van menekültválság, de ezt egy mondvacsinált “Soros tervnek” elnevezni, és így hülyíteni a népet, azért hogy milliárdokat söpörjön be a saját cégeik által a kormány baráti köre és családjaik, az konkrétan Magyarországot pusztító tevékenység!”

    Tehat az a bajod, hogy Soros tervnek hivjak. Ha a magyar allam mint „EU tervet”, vagy „EU javaslatot” tamadna a Soros tervet, es arra koltene milliardokat, akkor az jo lenne szerinted?
    Vagy EU terv sem letezik? Nyugodtan megprobalhatod letagadni azt is, egy eve meg itt minden „halado” letagadta azt.

    Vagy az EU tervre sem kell kolteni, hadd menjen be Magyarorszagra 20 ev alatt 2 millio fiatal muzulman ferfi? Kit erdekel, hiszen a muszlimoknak olyan sokkal fejlettebb a kulturajuk, hogy a magyarok csak tanulnanak toluk. Pl. 9 eves kislanyok megeroszakolasa mar torvenyes, a lanyok klitoriszainak kivagasa pedig egyenesen fenomenalis, nem is beszelve azokrol a jo kis kozteri show-krol, ahol is fejjel lefele lehajigaljak a homoszexualisokat egy magas epuletrol a betonra.
    Az se kutya, hogy fiatal magyar kislanyokat elkapnak, bezarnak es addig verik oket, amik engedelmes kurvak lesznek.
    De atvehetnek a magyarok a muszlimoktol azt is, hogy a zsidok kepezik a vilag legmocskosabb nemzetet, es ki kell oket irtani.

    Ugye nem ertettelek felre, minderre a magyaroknak egetoen szukseguk van?

    Furcsallom, hogy nem tudod megerteni, miszerint csak azert mert egy politikus hirtelen mast mond az EU gittegyletbol hazaterve, mint amit elozoleg mondott, meg nem biztos, hogy eloszor hazudott. Sot! Ismerve az EU korrput rendszeret …
    Vagy ugy vagy vele, hogy ha azt hazudja amit te hazudsz, akkor csakis igazat mondhat?

  • Hogy ki az 7,6 milliárd ember,akit a „szegény” szoci érzelmű HunCanada emleget,az rejtély…. csak nem mind szimpatizáns?…..egyébként nem érdekel a Föld teljes népessége,mint ahogy őket sem ez a kis ország ,amelyet sokan próbálnak…veszélyeztetni,eltiporni,sokkal inkább a HAZÁM jövője,ami nem HunCanadán és társain múlik szerencsére!
    Ennek ellenére soha egy népnek sem kívántam semmi rosszat és
    sajnálattal nézem az elnyomottakról,üldözöttekről szóló tudósításokat,de ugye nem vagyok
    „Mindenható” és nem nekem kell
    megoldani a világ összes problémáját?!!!!
    de majd HC természetesen megteszi…..

  • Szikszai!

    Nem véletlenül írtam,hogy Soros zsidó származású,hanem azért mert ha nem is hívő,de árt a tisztességes zsidóknak és minden tisztességes embernek a nézeteivel,cselekedeteivel,ténykedésével!
    Pontosan a zsidókat védtem ezzel,akkor is ha az ilyen elvakult, acsarkodó alakok ezt félremagyarázzák!
    És mindezt keresztényként mondtam,amit most is vállalok!!!!!

  • Az elvakult acsarkodó alakoknál természetesen HunCanadára gondoltam,a félreértések elkerülése végett!!!!!Bár a normális hozzászólók ezt biztosan értik?!
    Őt egy fizetett,hiteltelen és tisztességes elvek nélküli embernek tartom!
    na mára ennyi!!!

  • Szikszai
    2018 február 13
    2:35 du.

    Szikszai, köszi a hosszú írást. Már ez egy eredmény, mert mostanában eléggé meg vagyok „áldva” Boda Marcsi-féle semmit nem mondó, papagájszerűen a propagandát visszamondó marhaságokkal. Most legalább van kifejtés, és lehetőség a témában válaszolni, miközben azért itt is van alap nélküli vélemény. No, de olvasva a legutolsó írásodat, azt hiszem elbeszélünk egymás mellett úgyhogy megpróbálok röviden tisztázni.

    Ahogy írtam én nem tagadom a menekültválságot, és szerintem azt senki nem tagadja jobbról balra, sehol sem mert az van és létezik. Nagyon röviden az én problémám az, hogy a magyar kormány az amúgy is jókora és valós probléma mellé felhúz egy árnyékproblémát és Soros-tervvel cimkézi fel. Ezzel pedig teljesen szükségtelen propagandát folytat, de olyan mértékben és olyan összegben ami nem indokolt. Hacsak nem indoknak tartjuk azt, hogy kizárólag egy szűk réteg 2,5 millió szavazópolgár egybentartása a cél ezzel párhuzamosan pedig a közpénzt arra használni, hogy a propaganda anyagokat eljuttató felületek tulajdonosait – azaz a baráti kör cégeit a magyar emberek pénzén jól látható rendszeresen és mérhetetlen összegekkel felpumpálni, majd visszaosztani, majd újra pumpálni.

    Az a problémám, hogy a menekültválságot nem plakátokon és propaganda tevékenységgel kell megoldani, hanem munkával! A nemzeti konzultációs ívekből nem épül fel sem kerítés, sem fal, nem épül ki egy jól szervezett közös európai határvédelem. Ezt és a válságot az Unió különböző bizottságainak munkájával lehet és kell megoldani.

    ..és akkor én még nem beszélte a muszlimokról, hogy jó-e vagy sem, nem védtem és nem is gyaláztam őket. Ezeket mind Te projektálod bele a válaszaimba és ezért beszélünk (beszélsz, beszél a Marcsi is, meg úgy mindenki) el egymás mellett.
    Tehát én a magyar kormányt kritizáltam mindösszesen a fenti aljas és nyereségvágyból elkövetett országfosztásért, néphülyítésért, hogy hazugságot tálal fel. Érted így már, hogy mi a problémám? És ez csak egy icipici kis szelete a problémáim összességének ha a 2010-től eddig eltelt éveket nézzük.

  • charlie
    2018 február 13
    1:39 du.

    Charlie, igen érdemes őszintén beszélni. Például hol van az, hogy Soros össze akarja keverni a társadalmakat? A nyílt társadalom egyáltalán nem ezért dolgozik hanem az általános és minden embert megillető jogokért, illetve a jogtiprások ellen. Aztán most nem ez van amit mondasz? gondolok itt erre a példádra: „felelősségre vonhatatlan vezetők, pénzszivattyúk senki által nem értett működése”. Igen, köszönjük ezt nem kérjük, meg a többit sem. Először a már meglévő problémákat kéne kezelni, és nem újakat, meg teljes árnyékproblémákat kreálni szerintem.

  • Szikszai:
    Minnyá lesírom a zakóm hajtókáját hogy milyen szarul megy ennek a valami kis Angliának..

  • Szikszai,

    „Tehat az a bajod, hogy Soros tervnek hivjak. Ha a magyar allam mint “EU tervet”, vagy “EU javaslatot” tamadna a Soros tervet, es arra koltene milliardokat, akkor az jo lenne szerinted?
    Vagy EU terv sem letezik? Nyugodtan megprobalhatod letagadni azt is, egy eve meg itt minden “halado” letagadta azt.”

    Nem erted vagy nem akarod megerteni amit HunCanada ir!
    Annak, hogy a magyar kormany Soros-tervol beszel es teleplakatolja az orszagot nincs semmi haszna azok kivul, hogy par haver meggazdagszik az adofizetok penzebol, es az amugy sem jol tajekozott es a vilag problemaibol mit sem erto allampolgarjait tovabb terelgeti egy szellemi pocegodor fele.
    A problemat meg sem probalja megoldani, hanem gyuloletkeltessel az emberek felelemben tartasaval probal politikai toket kovacsolni cinikus modon. Ezzen nem a problemat akarom tadgadni, mert igen nagy a problema, hanem annak a kezelese a magyar kormany reszerol gusztustalan, a keresztenyi elveket megtagado es nem utolso sorban korant sem humanus . Ne legyen ketseg affelol, hogy ezt Magyarorszag kezelni tudja, nem is kell neki, Brusszelben kellene az asztalt verni az egyseges unios felepest kovetelve nem pedig otthon Brusszel ellen szabadsagharcot vivni. Mennyivel elorebbmutato lenne egy tarsadalmi vita elinditasa az iszlamrol, az iszlammal valo egyuttelesrol.
    Nemzetallamokban valo gondolkodas 19. szazadi torekves volt, az unio nagy reformalasra szorul, de ez AZ UT!
    Emlekszunk, hogy par eve amikor Orban Viktor eppen vegvari viteznek kialtotta ki magat, kozben meg 800 ezer menekult trappolt at az orszagon. Utoljara amikor egy miniszterelnok nem tudta megvedeni az orszag szuverenitasat akkor azt Teleki Palnak hivtak aki kihuzta a jobbfelso fiokot es fobelotte magat. Persze ezt senki nem varja el Orbantol, de nagy a kontraszt.

  • charlie,

    „” Soros a “nyílt társadalom” propagálója, ami magyarra fordítva: legyen mindenki, mindenkinek farkasa, összekevert népességek, felelősségre vonhatatlan vezetők, pénzszivattyúk senki által nem értett működése, a természet alaptörvényeinek sutba-dobása, hagyományok, kultúrák devalválása stb. „”

    Egesz jol leirtad Kanadat. Csak nem attetted a szekhelyedet ide? 🙂

  • Már csak azt nem tudom, ha Kanada ennyire borzalmas, hogyhogy még nem menekültél haza?

  • HunCanada, „A nyílt társadalom egyáltalán nem ezért dolgozik hanem az általános és minden embert megillető jogokért, illetve a jogtiprások ellen.”
    Na, helyben is vagyunk. Akkor érdemes Sorosnak Szaúd-Arábiával kezdeni a gyógykezelést, ahol nyilvánosan korbácsolnak embereket halálra. Aztán ha már ott minden rendben, jöhet a többi bűnös ország, és ha a magyar társadalom is megérett a változásra, küldünk majd meghívólevelet Soros bácsinak, jöhet a tanácsaival.
    Egyelőre nem tudjuk felfogni miért előremutató, ha két mecset között ingyenes abortuszklinika nyílhatna Pesten, modernizálódna a tűcsere program, meg teljes hozzáférést kaphatnánk a pornócsatorna választékhoz.
    A magyar társadalom immunrendszere sikeresen leküzdötte az SZDSZ nevű betegséget, nem akarunk megint „ágynak dőlni”.

  • HunCanada, „a magyar kormányt kritizáltam mindösszesen a fenti aljas és nyereségvágyból elkövetett országfosztásért, néphülyítésért, hogy hazugságot tálal fel stb.”
    Ebben igazad van, de az általam roppantul utált mai demokrácia kidolgozott egy fejlett technológiát – része az is amit fent leírtál – a hatalom megtartására, megszerzésére. Finkelstein, Ron Werber és hasonló agytrösztök tömegei finomítják ezt a technológiát, és látjuk, hogy remek szakemberek, minden tanácsukat megfogadják.

  • Szikszai, én inkább Buthánban élnék, ahol a GDP helyett „boldogságindex”-szel mérik a halandók helyzetét.
    Gondolom a haladás érdekében hamarosan megdöntik őket.

  • Szikszinak savanyű a szőlő.
    Azért „ostorozza” Kanadát és Angliát.

    De akor miért nem megy lakni mondjuk Azerbajdzsánba ?

    Ot is vannak szép tájak…

  • Tökéletesen osztom Hun Canada és Laszlo véleményét, csak én már fáradt vok örökké ismételni ezeket a tényeket ezeknek a trolloknak.
    Őket azért küldte ide Pártunk és Kormányunk hogy végnélkül ismételgessék a kormánypropagandát és nagy ívben szarnak valóságra.

    Valószínúleg hányingerük van tőlünk, balos vagy jobbos de mindenképpen demokratikus érzelmű emberektől, de erőt vesznek magukon.

    Lásd HUNT* mézesmázos stílusát, vagy Neocsárli és Orsós-náci csöpögős gügyögését.

    De maradnak mert ezt a keserű munkát osztotta rájuk a Párt.

    (A Jobbik és a FIDESZ véleményem szerint közösen intézi ezeket a „missziókat”)

  • @Geyza írta:

    „(A Jobbik és a FIDESZ véleményem szerint közösen intézi ezeket a “missziókat”)”

    Így van. És sajnos azok az „összefogás” trükkök, amelyben a Jobbik is benne van, feltehetően kárba is fognak veszni egy FIDESZ-JOBBIK koalícióban, amelynek könnyel lehet, hogy már megint csak meg lesz a kétharmadja…

  • Laszlo,

    „Nem erted vagy nem akarod megerteni amit HunCanada ir!
    Annak, hogy a magyar kormany Soros-tervol beszel es teleplakatolja az orszagot nincs semmi haszna azok kivul, hogy par haver meggazdagszik az adofizetok penzebol,”

    Ertem en nagyon jol mi a vad, de az annyira gyerekes, hogy ebbe mar nem is akartam belemenni.
    Szerinted hogyan lehetne a Soros es az EU komcsijai ellen tenni valamit? Leloni oket, vagy elmondani az embereknek mi keszul?
    Ennyit nem lattok be, vagy a gyulolet mar megbontotta az elmeteket… esetleg ennyire hulyenek neztek mindenkit?
    Na es szerinted kit kene megbizni a plakatolassal? Gyurcsany elvtars stromanjat? Akkor jo lenne?

    ” es az amugy sem jol tajekozott es a vilag problemaibol mit sem erto allampolgarjait tovabb terelgeti egy szellemi pocegodor fele.”

    Aha! Szoval a magyarok mind butuskak, de szerencsere itt vagytok ti, akik majd felvilagositjak oket.

    „A problemat meg sem probalja megoldani,”

    Viccelsz? Mi a kerites?

    „a keresztenyi elveket megtagado es nem utolso sorban korant sem humanus .”

    A Koran valoban nem humanus. Epp ezert keresztenyi az amit csinalnak. Minden orszag politikusanak az lenne az elso es legfobb feladata, hogy sajat nepet megvedje a kulso tamadoktol. Aztan utana johet a tobbiekkel valo humanitas. Mellesleg ebben is hazudsz, vagy nem tudsz rola, Magyarorszag mar tobb menekultet befogadott, mint amennyit a kvota kovetelt tole.

    „Mennyivel elorebbmutato lenne egy tarsadalmi vita elinditasa az iszlamrol, az iszlammal valo egyuttelesrol.”

    Igen, ez a „halado” hozzaallas Nyugat Europaban, es milyen faszan mukodik! Nemetorszagban mar nagy sikk ujabban az erenyov. Ugy azt sem tudod, hogy miert? No es a tobbi nyalanksagrol sem hallottal, ami az iszlammal valo egyuttelesbol fakad, ugye? Mit akarsz ezen „tarsadalmi vitazni”? Hulyenek nezed az embereket, hogy fogadjak el a rosszat jonak? Ez jol ment Hitler es Sztalin idejeben, de most mar ideje lenne lekoszonnotok.

    „Nemzetallamokban valo gondolkodas 19. szazadi torekves volt,”

    Aha. Tehat a 19. szazad elott nem voltak haboruk nemzetek kozott. Nem kene egy kicsit mar felulvizsgalnod ezt a bugyuta marxi tortenelmet?

  • charlie,

    „” … én inkább Buthánban élnék, ahol a GDP helyett “boldogságindex”-szel mérik a halandók helyzetét. „”

    Az itt is van. A hangulat-meres minden elnyomo rendszerben fontos volt – a vezereknek.

    Alma,

    Mar mondtam egy parszor, hogy ha tudnek lelepnek errol a sullyedo hajorol. Sajnos nem tudok.

  • A Kanadaba vagyoknak:

    http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/canadians-give-up-food-heat-to-afford-prescriptions-study-says-1.4533476

    Egy millio kanadai nem futi a hazat, vagy nem vesz elegendo etelt, hogy fusssssa gyogyszerekre.

  • Szikszai!

    Remélem itthon élsz és normális körülmények között??ha nem,sajnálnám… itt keresed a megoldást,mert van(!!!)meg egyébként gratulálok a kanadai élet színvonallal kapcsolatos válaszodra a fórumnak!Nagyon értelmes és tájékozott vagy!
    Minden jót kívánok és továbbra is írj!

  • Szikszai!

    Arra azért vigyázz,hogy ne add ki magad ennek a népségnek….mint én a sok őszinte információmmal,amivel visszaéltek!
    Ha tudnék, hidd el szívesen segítenék,de remélhetőleg találsz
    segítséget,ha kell!

  • Szikszai te most azért kampányolsz hogy a magyarok ne akarjanak a valami kis Angliába, ill. ebbe a lepukkant csóró Kanadába menni ?

    Imádottjaid már megpróbálkoztak vele egy-két éve :

    Akkor az volt a jelszó hogy jöjjenek haza mert itthon van túrórudi is.

    De nem jöttek. Mert buttták !

  • Szikszai szerint az EU „komcsi”

    ……K.O.M.CS.I………….

    Az E.U.R.Ó.P.A.I. Ú.N.I.Ó.

    KOMCSI !!!!

    Szikszai nagyokos szerint.

  • Szikszai
    2018 február 14
    3:08 du.

    Hogy mi az Európát megvédő kerítés? Hát ez:

    https://i.imgur.com/9MYGHdl.jpg

    Mondjuk nem értem, hogy akkor miért buszoztatta és vonatoztatta maga a kormány a regisztrálatlan menekültek tömegeit a nyugati határhoz had menjenek a nagybetűs EURÓPÁBA, miután felhúzta az Európát megvédő kerítést.

    Ez is tetszik, ahogy ezt a kerítést szinte lehetetlen a Románia felé megkerülni: https://i.imgur.com/QEGimVK.jpg

    Minden szempontból tényleg ez a megoldás a felesleges propagandával együtt, hogy Európa meg legyen védve bárkitől.

    (ja, és megint nem a kerítéssel van a bajom, mielőtt teljesen elmegyünk más síkra.)

  • Szikszai, ez most mi volt ez a link a „Kanadába vágyóknak”? Mit hasonlítunk a mihez? Kanadát Magyarországhoz? A nélkülözők számát a lakosság egészéhez?
    Egy 36,2 milliós országban csak 968 ezer akinek sajnos a fűtésen spórolnia kell a gyógyszerért? Akkor aki Magyarországra vágyik, annak kedvcsináló, hogy a 9,8 milliós országban 1 millióan élnek hideg vagy teljesen fűtetlen lakásban! Azaz nem, hogy spórolni nem tudnak, hanem fagyoskodnak, mert nem tudják egyáltalán fizetni az energiahordozó árát, ergo a gyógyszert sem.
    https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/hiaba_van_lakasuk_ha_odafagy_a_kezuk_a_kilincshez
    Minden negyedik magyar ember éhezik illetve tartósan nélkülöz élelmiszert. Ez 23,8 százalék, azaz 2,3 millió ember, a 9,8 milliós Magyarországon.
    https://www.vg.hu/kozelet/megdobbento-a-magyarok-negyede-ehezik-476815/

    Ezek a legszegényebbek és emellett van az a réteg, amely már tud fűteni és eszik is, de ezeken spórolnia kell, úgy mint az általad belinkelt kanadai 968 ezer. Ez így már egy 9,8 milliós országban is egy nagyon jóindulatú átfedéssel legalább 3-4 millió ember, versus a Te 36,2 milliós kanadai példádban szereplő 968 ezer főhöz viszonyítva.

    Szóval a Példád szerint Kanadában a lakosság 2,67% spórol fűtésen és élelmiszeren a gyógyszerért. Magyarországon meg csak aki nem tud fűteni az 10%, további 23,8% éhezik, tartósan élelmiszerhiányban szenved és van egy külön halmaz aki bár eszik és fűt, de spórolni kénytelen mind a kettőn. De legyünk nagyvonalúak számoljuk csak azokat akik fűteni sem tudnak, hideg lakásban élnek, ez is 1 millió fő, azaz 10%-a magyar lakosságnak vs kanadai lakosság 2,67%-a.

    Azért ne legyünk már teljesen komolytalanok, nehogy már azt a látszatot keltsd, hogy Kanada egy lecsúszott, már-már harmadikvilágbéli nyomorgó szegény ország, ahová nem érdemes menni a „Kanadába vágyóknak”.

    Pár mondatban összefoglalva a 3,6-szor több lakosú Kanadában kevesebb a nélkülöző darabszámra is, mint a 9,8 milliós Magyarországon, hát még ha a lakosság arányaihoz viszonyítva kezdjük boncolgatni a kérdést.

  • Szikszai
    2018 február 14
    3:14 du.

    Nem tudom, hogy a magyarok ingyen kapnak e gyogyszert? Azt tudom, hogy az orvos ingyen van.
    A magyar szeret panaszkodni. Oruljon , hogy ott el es nem az USA/ban. Mar megint lovoldozes volt az egyik iskolaban. 17 halott.

  • Ha hússzal fiatalabb lennék máris indulnék Kanadába, miután eladtam volna házamat órámat bundámat aranyaimat és a termelő eszközeimet.

    Leginkább holmi bozótpilóta lettem volna legszívesebben.

  • Boda Marcsi,

    „Remélem itthon élsz és normális körülmények között?? ”

    Nem, sajnos par evvel kesobb jottem el Magyarorszagrol, mint kellett volna. Akkoriban meg mindenki oda ment ahova akart.
    Ugyan Amerikat nem probaltam – sajnos – igy Kanadaba jottem.
    Nem tudom Izrael mennyivel lenne jobb, vagy rosszabb, de talan inkabb oda kellett volna menni.

    Nincs takargatni valom, a Chris ismeri is a teljes magyar nevemet, tolem jegyzetelgethetnek az elvtarsak, ami belefer.
    Habar az uj kanadai „kuss-torveny” ertelmeben megbuntethetnek, ha nem vagyok elajulva az iszlamtol. Ugyhogy nemsokara az ellenkezojet kell irnom annak amit gondolok. Majd ne lepodj meg. 🙂

    ——–

    Geyza,

    „” Szikszai szerint az EU “komcsi” „”

    Te csak szedd a vadkortet. Es ne felejts el bologatni.

    ———-

    HunCanada,

    „Mondjuk nem értem, hogy akkor miért buszoztatta és vonatoztatta maga a kormány a regisztrálatlan menekültek tömegeit a nyugati határhoz had menjenek a nagybetűs EURÓPÁBA, miután felhúzta az Európát megvédő kerítést.”

    Gondolom nem akartak oket betelepiteni.

    „ezt a kerítést szinte lehetetlen a Románia felé megkerülni: ”

    Konyorgom, nem hallottad, amikor bejelentettek (mar eleg regen) hogy ha kelleni fog, a roman hataron is lesz kerites? Egyelore nem kell.

    ” hogy Európa meg legyen védve bárkitől.”

    Hogy Europat vedik az tulzas. Annak valoban csak propaganda szerepe van, abban bizva, hogy az alkoholtol, kabitoszerektol es a napi „halado” agymosastol elhulyult nyugat-europai polgarokat felebresztik. De ez szerintem sem fog menni.
    Ok csak Magyarorszagot vedik, es az nagyon is helyes es jo.

    „”ez most mi volt ez a link a “Kanadába vágyóknak”?””

    Nem hasonlitottunk semmit semmihez. Csak a Kanadarol szolo cikkek nagy tobbsege mar-mar eleri az „ez a vilag az osszes lehetseges vilagok kozott a leheto legjobb vilag” szintjet.

    Nem mondom, ismerek magyarokat es mas bevandorlokat is, akik nem panaszkodhatnak – egyelore – de erdemes talan megismerni az orszag masik oldalat is azoknak, akik esetleg idekivankoznak.

    „Egy 36,2 milliós országban csak 968 ezer akinek sajnos a fűtésen spórolnia kell a gyógyszerért?”

    Na ja, Malawihoz kepest egesz jo. Csak tudod ebben nincsenek benne azok, akik az utcan laknak, illetve utban vannak afele.
    Arrol nem is beszelve, hogy szerintem a nyugdijasok nagyobbik fele nem tud egyaltalan gyogyszert venni. Kiveve, ha a nyugdij mellett dolgozik is. A volt munkahelyemen az alkalmazottak tobb mint fele 65 even feluli nyugdijas volt, de meg az uj munkahelyemen is akad legalabb egy, mert a nyugdijbol nem lehet megelni, ugyanakkor arra sem elegendo, hogy oregek otthonaba koltozzon.
    Amiota a „halado” Vizfeju Kretyo (Chretien) lenyulta a kanadai nyugdijalapot minden evben vagnak vissza belole.
    Es akkor en meg nem is panaszkodhatom, mert nekem lesz annyi, hogy a fiammal egy lakasban elve megeljek belole – felteve, hogy akad majd olyan hulye bankar aki ad kolcsont Kanadanak meg akkor is.

    „Akkor aki Magyarországra vágyik, annak kedvcsináló, hogy a 9,8 milliós országban 1 millióan élnek hideg vagy teljesen fűtetlen lakásban! …
    Minden negyedik magyar ember éhezik illetve tartósan nélkülöz élelmiszert.”

    Sajnos ehhez nem tudok erdemben hozzaszolni. Kb. egy hete volt errol egy cikk a Magyar Idokben, amiben kigunyoltak ezt. Marmint az adatokat, tehat valoszinu ez is hazugsag. De ha a fele igaz is tul sok. Viszont ezt pont a szocialisan „erzekeny” kormanyok hoztak letre Magyarorszagon 1990 utan. Az Orban kormany szep lassan probal segiteni minden teren. De tudod, amikor elkotyavetyelik a „haladok” az orszaguk vagyonat, illetve egy reszet ellopjak, akkor kicsit nehez talpraallni. Adj a FIDESZ-nek meg 8 evet, aztan meglatjuk.

  • HunCanada írta:

    https://i.imgur.com/9MYGHdl.jpg

    _________________________

    Rövid a kerítés, rövid, ez igaz…
    De KOLBÁSZBÓL van!!!!!!

  • Almási Alma,

    „Rövid a kerítés, rövid, ez igaz…
    De KOLBÁSZBÓL van!!!!!!”

    Nem is olyan rossz otlet. Disznokolbaszbol es szalonnabol kene epiteni, akkor talan egyaltalan nem probalkoznanak a bekeharcosok.

    ————

    Figyelő,

    „Oruljon , hogy ott el es nem az USA/ban. Mar megint lovoldozes volt az egyik iskolaban. 17 halott.”

    Az igaz, hogy az USA az egyszer fenn egyszer lenn hazaja. Kanada viszont az allandoan lenn hazaja. Es ha egyesek elobbre akarnak jutni minden vallalkozo szellemu emberre jut minimum tiz allami alkalmazott, aki visszahuzza oket a mocsarba.

    A lovoldozesrol csak annyit, hogy a spanyol szarmazasu fiatal titan ratalalt a Beke Vallasara valamikor korabban.
    En rendkivul furcsanak talalom, hogy a Keresztenyseghez, Judaizmushoz, Buddhizmushoz, Hinduizmushoz betero egyenek nem allnak neki gyilkolaszni. Csak az iszlam eseteben tapasztalhato ez. Valaki meg tudna magyarazni nekem, kis butuskanak, hogy ez miert van, amikor mi mindannyian tudjuk, hogy az iszlam a Beke Vallasa?

    https://gellerreport.com/2018/02/fla-schol-shooter-islamic-left.html/
    (A page ugy jon fel, hogy semmit nem latsz. Le kell scroll-ozni a jobb oldalon.)

    ———-

    Geyza

    „Ha hússzal fiatalabb lennék máris indulnék Kanadába, miután eladtam volna házamat órámat bundámat aranyaimat és a termelő eszközeimet.”

    Igen, ugy konnyebb kezdeni. Kicsit nehezebb, amikor ket, csak ruhakat tartalmazo boronddel, es ket kisgyerekkel erkezel.

    „Leginkább holmi bozótpilóta lettem volna legszívesebben.”

    A bozotban nem vagyok biztos, de nagyon jol keresnel ha eszakra repulgetnel naponta. Raadasul itt jol is erezned magad, ez itt mar annyira „haladott” hogy mar csak ugy lehet tovabb haladni, ha teljesen megszuntetjuk a szolasszabadsagot, a valasztasokat, es bevezetjuk a Sariat a bunos es avitt kanadai torvenyek helyett – amit amugyis mar regota figyelmen kivul hagynak ha az elkoveto bekegalamb.
    Ha betersz az iszlamba meg jobb. Akkor mar nem neked kell rizikoznod az eletedet egy rozzant repulogepben, mert neked kotelezo tanulod a Korant es a tobbi csodat, amig a feleseged dolgozik, hogy valaki el is tartsa a csaladot.
    Gyere, amig nem keso! 🙂

  • Szikszaikám a gyerekem felnőtt, a nejem meg megszökött egy zölcségessel.
    Mégpedig azért, mert így ingyenből van neki mindennapra a méregdrága vitamindús arcpakolása.
    Ettől oly babaarcú ő !!

    Én viszont hál’stennek csak magamnak tartozom felelősséggel és ezen már kuvvául nem kívánok változtatni az elkövetkezendő 50 évben.

  • Kedves Szikszai!
    Örülök a válaszodnak,bár egy kicsit ledöbbentem a tartalmán.
    Egyrészt azért,mert úgy látszik kint sincs kolbászból a kerítés,és sajnos sok becsületes becsületes kivándorlónak ott is nélkülöznie kell,míg egyes „mindenre képes” ügyeskedőnek áll a világ……
    Másrészt megdöbbentett az is,hogy egyesek itthon hiányolják a
    demokráciát,ahol az ellenzék úgy mocskolódik,gyűlölködik,gyilkossággal fenyegetődzik sajnos
    szabadon……,míg odakint meg kell gondolnod,hogy milyen véleményt osztasz meg nyilvánosan,meg ezen a fórumon…..mert
    „véletlenül” kellemetlenséged adódhat belőle…..
    Na nem semmi…..egy „állítólag” szabad demokratikus országban.
    Becsüllek az őszinteségedért!
    A „fanatikus kinti és itthoni alkalmazottaktól”régóta várom a jó tanácsot,hogy ugyan melyik ellenzéki törpére is kellene szavaznom és miért?????Hiába könyörgök,mint itthoni szegény tudatlan,tapasztalt nyugdíjas az istennek sem akarják elárulni!

  • Egyébként itthon „hivatalosan” szombaton kezdődik a kampány(bár telefonon,levélben már régóta zaklat az ellenzék…)de a túlbuzgó,agilis hívek a fórumon már rég elkezdték,csak érveket,programot,tisztességes jelöltet nem tudnak megjelölni?!!!
    Vajon miért?mert gyengék,hiteltelenek!

  • Szukszai,

    „Na es szerinted kit kene megbizni a plakatolassal? Gyurcsany elvtars stromanjat? Akkor jo lenne?”

    SENKIT, minden plakat az adofizetok penzenek az elherdalasa! Nincs semmi gyakorlati haszna, butitani lehet vele. Nezz korbe Kanadaban milyen plakatokkal szorja tele a kormany az orszagot? 😉

    „Szoval a magyarok mind butuskak, de szerencsere itt vagytok ti, akik majd felvilagositjak oket.”

    Igen sajnos a tobbseg nagyon sotet! Fogalmuk nincs mi tortenik korulottuk, es amig megvan a napi krumpli leves, nem is erdekli oket. Persze minden tisztelet a kivetelnek! Es amilyen az oktatasi rendszerunk ez meg csak rosszabb lesz. De ez egy masik tema.

    „Viccelsz? Mi a kerites?

    Eloszor is szukseg lenne egy kozos unios hatarvedelemre. aztan lehet keritest vagy falat epiteni, de azt meg is kell vedeni.

    „Minden orszag politikusanak az lenne az elso es legfobb feladata, hogy sajat nepet megvedje a kulso tamadoktol.”

    Pontosan, de amikor 800 ezer menekult trappol at az orszagon, akkor az milyen vedelem? Es kozben vegvari vitezhez hasonlitani magam.

    „Mit akarsz ezen “tarsadalmi vitazni”? Hulyenek nezed az embereket, hogy fogadjak el a rosszat jonak?”

    Ne fogadjak el. De mit gondolsz mit tud egy magyar az iszlamrol? El lehetne kezdeni az unionak az imam kepzest, es nem engedni a vahabita imamokat. Kezdetnek nem lenne rossz.

  • Ja Geyza hazug hencegésének ne dőlj be….ha ilyen módos lenne,nem kellene itthon”agitátor munkakörben állnia…..”,de így
    több jut a kocsmára,ahol ő is valaki…..!
    Fontos (de felesleges)munkát végez….

  • Bámulatos ez a Szikszai… Biztos már meg is erőszakolták néhányszor a migráncsok, azért van aranyból a nyelve…

  • Bocsanat, Szikszai

  • Szikszai!

    Egyébként az őszinte válaszod végiggondolva, csak azt tudom tanácsolni,hogy lépj tovább,még mindig nem késő, elmehetsz Izraelbe,(pláne
    ha zsidó származású vagy!)ahol hozzád méltó életet élhetsz!
    Mindezt mint keresztény hívő hidd el tiszta szívből kívánom
    neked,és remélem hallok még rólad?!!!!!!

  • Szikszai!
    Az iszlám szélsőséges tanai ,főleg a fanatikus gyűlölködők(!!!) , mind a keresztényekre,de főleg a zsidókra veszélyesek!Kivételt képeznek az évek óta legálisan itt élő muszlimok,akik szabadon gyakorolhatják a vallásukat és senkinek nem ártanak!

    Ezt itthon mindenki tudja!

  • Marcsi, ez most egy rossz vicc volt!

    „!Kivételt képeznek az évek óta legálisan itt élő muszlimok,akik szabadon gyakorolhatják a vallásukat és senkinek nem ártanak!

    Ezt itthon mindenki tudja!”

  • Almási!Szánalmas vagy,nem kicsit hanem nagyon,bölcsebb maradtál volna,ha hallgatsz!
    Szikszai egy kint élő,de szerencsére nem hazaáruló,tudatlan senki!

  • Szikszai
    2018 február 15
    11:50 de.

    Köszi a válaszodat, aminek hangneme tök korrekt. Marcsi látja, így is lehet! Az meg, hogy nem egyformán gondolunk dolgokat az kimondottan jó, mert ez viszi előre a társadalmakat is a fejlődés útján, mert ez készteti a vitafeleket gondolkodásra. (Szóval Marcsinak mondom, hogy látja, ez már-már egy érdemi diskurzus, és nem az amit Ön Marcsi csinál, hogy nem válaszol semmire, ha válaszol akkor meg azt, hogy elkussoltatja az embert)

    Szikszai ez is jó, hogy ezt észreveszed, az első része: „Hogy Europat vedik az tulzas. Annak valoban csak propaganda szerepe van”
    Ok csak Magyarorszagot vedik, es az nagyon is helyes es jo.

    Kérdem én, hogy védhetik CSAK Magyarországot Orbán, amikor az Unióban, egészen pontosan a Schengeni övezetben szabad a mozgás?! Ha lezárja az Utat Szerbia felől akkor jobbról-balról kerülve ugyan úgy bejutnak Európába és ha a genfi egyezmény szerint megilleti Őket a menedékjog, akkor ugyan azokkal a jogokkal szabadon mozoghatnak kerestül – kasul Európában. Ha meg illegális migránsokról beszélünk, akkor dettó ugyan ez a helyzet. Külön Magyarországot nem lehet védeni, tessék megérteni – úgy általában mindenkinek. Erre mind a két „tájékoztató” plakát, vagy kampány idiótaság. Az is ha Orbán azt mondja, hogy „megvédjük Európát”, és az is, hogy ha csak „megvédjük Magyarországot”. Egyiket sem tudja kivitelezni, ezért ez egy nagy álságos és hazug propaganda, mint a többi.

    Íród:
    Nem hasonlitottunk semmit semmihez. Csak a Kanadarol szolo cikkek nagy tobbsege mar-mar eleri az “ez a vilag az osszes lehetseges vilagok kozott a leheto legjobb vilag” szintjet.

    Ez nem így van, de gazdasági eredményeit el lehet és el kell ismerni amellett, hogy a kanadai egészségügyben is vannak jócskán fejleszteni valók, ugyan úgy vannak hajléktalanok az utcán és nélkülözők, plusz ott vannak az őslakosok akik szintén eléggé sajátos helyzetben élnek. Szóval nem kétlem és nem is cáfolom a gyógyszeres állításaidat, mert bizony vannak Kanadában is akik nem tudnak gyógyszert venni, de összevetve Magyarországgal (nem kell Malawi-hoz lemenni), azért még mindig hatványozottabban élhetőbb és több lehetőséget rejtő ország Kanada. A problémáival együtt.

    Írod: „Nem mondom, ismerek magyarokat es mas bevandorlokat is, akik nem panaszkodhatnak – egyelore – de erdemes talan megismerni az orszag masik oldalat is azoknak, akik esetleg idekivankoznak.”

    Ezzel egyetértek, mert én is találkoztam olyanokkal, akik azt hiszik, hogy Kanadában nem kell semmit csinálni és tejjel-mézzel folyó kánaánba csöppennek. Nekik azt tudom mondani, hogy lényegesen többet kell dolgozni és a magyaros „kummantás” az nem működik. Lébecolni lehet, de akkor valóban nélkülözés lehet érte a jutalom.

    Írod: „Sajnos ehhez nem tudok erdemben hozzaszolni. Kb. egy hete volt errol egy cikk a Magyar Idokben, amiben kigunyoltak ezt. Marmint az adatokat, tehat valoszinu ez is hazugsag. De ha a fele igaz is tul sok. Viszont ezt pont a szocialisan “erzekeny” kormanyok hoztak letre Magyarorszagon 1990 utan. Az Orban kormany szep lassan probal segiteni minden teren. De tudod, amikor elkotyavetyelik a “haladok” az orszaguk vagyonat, illetve egy reszet ellopjak, akkor kicsit nehez talpraallni. Adj a FIDESZ-nek meg 8 evet, aztan meglatjuk.”

    Igen, a Magyar Idők mint kormánylap persze, hogy megkritizálja a számokat. Ez a dolga. De azt tudjuk, hogy 2015-óta a KSH megváltoztatta a szegénység, illetve a létminimum számításait,
    annyira, hogy nem is közli. De ha az EuroStat számainak csak a felét vesszük, akkor az is pokolian sok. Egyébként valószínűleg azért is törölték el a „létminimum számítást”, mert az Orbán-féle gazdaság- és szociálpolitika sikerességét megkérdőjelezte. A KSH 2015-ben megjegyzi, hogy az elmúlt években a háztartások 40 százaléka körül ingadozott a létminimum alatti jövedelemből élők aránya. Igaz, erre Te is írtad, hogy elfogadhatatlan a fele is. Azt pedig pontosan nyomon lehet követni a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adataiban évről-évre, hogy pl. mire költ a magyar és mennyit és az hogyan változott az előző időszakokhoz képest. Ezek alapján én nem hárítanám át a „szociálisan érzékeny” kormányokra minden felelősséget.
    Tudod nehéz várni és bizalmat szavazni annak, aki folyamatosan hazudik, lop és csal. Miközben látjuk, hogy Bulgária vagy Románia mennyire fejlődik és nem csak adatokból, hanem saját szememmel látom, hisz járok oda és jártam oda 10-15 éve is, amikor nem voltak az Unióban. Ugyan ezt látom a Cseheknél, Szlovákoknál, Lengyeleknél, akiknek már csak a hátát látjuk halványan annyival gyorsabban zárkóznak fel a mi sebességünknél, a Szlovénok pedig mindig is „kis-Ausztria” volt amióta független állam. Szóval látva ezt a temérdek ellopott milliárdokat a nyugdíjkasszától az elhazudott rezsicsökkentésen keresztül a TAO támogatások (közpénz) ellopásán, és a több milliárdos teljesen felesleges propagandakampányok/konzultációkon/népszavazáson át, Nem szívesen adnék 8 évet – (hacsak nem börtönre gondolok). És akkor még a jogállamiság teljes felszámolásáról nem ejtettem szót, ahogy sok egyéb másról sem. Nem tudok olyan dolgot megemlíteni, ami miatt 8 éves bizalmat adnék. Pedig szeretem a focit, mint a Viktor, de a stadionokkal is elég nagy problémám van… Na de ebbe most már nem megyek bele, mert ez is hosszúra sikerült 😀

  • Hun Canada:
    Kár minden szóért:
    Akinek az agya olyanná vált mint a nrancs bele, az elveszíti a józan ítélőképességét.

    Mindent derűs mély-napsugár-sárgának lát.

    Momentán stimulálva lett az agyuk.

  • OIM*:
    Savanyú a szőlő mi ? 😀 😀 😀

    Te kis írigykedő mélymagyar*.

    Dolgoztál volna rendesen, hivatali szarkeverés helyett, akkor most neked sem kéne szobakonyhában várnod minden hónapban a pénzespóstást.

    Jobban tennéd ha lemondanád az Internet-et és felhagynál a napi néhány üveg sör legurításával.

    Talán nyugodtabban tudnád átvészelni a hó-végét.

    *mélymagyar = Egy embertípus.Legfontosabb tulajdonsága hogy mindenkire irigykedik.Szomszédokra, szomszéd ország lakóira, mindenkire.
    Jelszava, ha kár éri : „Akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is”

  • Boda Marcsi,

    „Másrészt megdöbbentett az is,hogy egyesek itthon hiányolják a
    demokráciát…”

    Tudod ez ugy van, hogy azok a kanadai magyarok akik ide irnak hianyolva a magyar demokraciat minden gond nelkul elnezik, ahogy itt Kanadaban megszunik a szolasszabadsag.
    Megnyugtatlak, hogy nalatok sokkal kulonb demokracia van, mint itt.
    A kanadai mediakbol egesz nap omlik a „halado” agymosas, az egyetlen „jobbos” radioallomas is ma mar ures locsogassal tolti az egesz idot. Nalatok legalabb van valasztek. Itt nincs.
    Olyan dolgokat, amit egyik-masik magyar TV allomason nezek Kanadaban nem adnak le. Illetve nem is adjak le.

    Izraelbe ugyanugy nem tudok elmenni, mint Magyarorszagra. Sot, meg talan kevesbe a csodalatos arak miatt.

    „Az iszlám szélsőséges tanai ,főleg a fanatikus gyűlölködők(!!!) , mind a keresztényekre,de főleg a zsidókra veszélyesek! Kivételt képeznek az évek óta legálisan itt élő muszlimok,akik szabadon gyakorolhatják a vallásukat és senkinek nem ártanak!”

    Nem ertem pontosan melyik muszlimokra gondolsz. Akiknek az osapaik meg a torok korbol maradtak vissza, vagy nehany ujabban betelepulorol beszelsz?
    Mindenesetre, a nacizmus egyik alapelgondolasa („eszmeisege”) az volt, hogy „old meg, vagy dontsd szolgasorba a nem-nemeteket”. Az iszlam „eszmeisege” azt mondja nekik, hogy „old meg, vagy dontsd szolgasorba a nem-muzulmanokat”.
    Bar tudom, hogy vannak akik ezt hatalmas kulonbsegnek latjak, sajnos es nem. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy voltak nemet nacik, akik segitettek nehany, vagy akar tobb szaz zsidon is a Soah soran. Ugyanigy, vannak muszlimok is, akik nem teljesen fafejuek.
    De ugyanugy, ahogy nem akarunk nacikat importalni, muszlimokat sem akarunk, mert soha nem tudni mikor „latjak meg a fenyt”.

    Ezt sokan nem ertik meg. Pedig szerintem egyszeru.

    ——-

    Geyza,

    „Én viszont hál’stennek csak magamnak tartozom felelősséggel és ezen már kuvvául nem kívánok változtatni az elkövetkezendő 50 évben.”

    Hat akkor adja meg Lenin es Marx elvtars, hogy elj meg egy masik 70 evet. Es bosszubol szoktesd meg egy masik zoldseges feleseget.

  • Laszlo,

    „…minden plakat az adofizetok penzenek az elherdalasa!”

    Lehetseges, de szerintem eleg jol felhivja a figyelmet.

    „Nezz korbe Kanadaban milyen plakatokkal szorja tele a kormany az orszagot? 😉”

    Igen, ez jo viccnek. De itt mar mindennel egyet kell erteni.
    Arrol nem is beszelve, hogy itt nincs igazi jobboldali part.
    Ki plakatolna?

    „Igen sajnos a tobbseg nagyon sotet! Fogalmuk nincs mi tortenik korulottuk, es amig megvan a napi krumpli leves, nem is erdekli oket.”

    Meg kell egyeznunk abban, hogy ebben nem egyezunk meg.

    „Eloszor is szukseg lenne egy kozos unios hatarvedelemre. aztan lehet keritest vagy falat epiteni, de azt meg is kell vedeni.”

    Egyetertunk. De hol van az unios hatarvedelem?
    Nem tudok errol biztosat, de le mernem fogadni nehany dollarba, hogy egyesek fizetik a gorog es az olasz kormanyt, hogy azok hagyjak a muszlimok beozonleset.

    „De mit gondolsz mit tud egy magyar az iszlamrol?”

    Aki veszi a faradtsagot biztos talal a temaban eleg magyar nyelvu irodalmat is.

    „El lehetne kezdeni az unionak az imam kepzest, es nem engedni a vahabita imamokat. Kezdetnek nem lenne rossz.”

    Az mar elkesett, es szerintem kulonbenis edesmindegy. Wahabita, vagy mas, egy kivetellel mind ugyanazt a Korant es Haditot tanitja. Azt az egyet amelyik a Koran veresszaju parancsolatait figyelmen kivul hagyja a tobbi muszlim kikozositette es ahol erik irtjak oket.

    Az egyetlen megoldas az, hogy vagy megtagadjak az iszlamot, vagy hazamennek. Termeszetesen az imamok es egyeb vallasi vezetok eseteben ezt felesleges elvarni, ok mindjart mehetnenek is.
    No es persze ahogy a nacizmust tiltjak, ugy az iszlamot is be kell tiltani. Talan az meg segitene.

  • HunCanada,

    „Kérdem én, hogy védhetik CSAK Magyarországot Orbán, amikor az Unióban, egészen pontosan a Schengeni övezetben szabad a mozgás?!”

    Ebben tokeletesen igazad van, ha mas nem, amikor mar allampolgar lesz, mondjuk Nemetorszagban, barmikor szabadon bemehet Magyarorszagra.
    De azert nagy kulonbseg van abban, hogy magyar, vagy nemet allampolgar-e.
    A masik trukkos dolog ebben az, hogy mivel Magyarorszag az elso schengeni orszag a Balkan felol, ha Magyarorszagon regisztraljak ezeket (bar epp ezert nem akartak ok regisztralni) akkor a menekultekkel foglalkozo nemzetkozi torvenyek szerint barmikor visszatehetik oket – amig nem kapnak mashol allampolgarsagot. Ugyanis ha elersz az elso biztonsagos orszagba ott kell regisztralnod, es ha elmulasztod visszatesznek a kovetkezobol.
    Tudom, hogy jelenleg a nemetek, franciak, svedek… stb mindezt figyelmen kivul hagyjak, de mi lesz, ha „rajonnek” arra, hogy az a par szazezer, vagy millio tkp. illegalisan van naluk? Tehat jobb ha mas orszagon gazolnak at.

    „”Ezek alapján én nem hárítanám át a “szociálisan érzékeny” kormányokra minden felelősséget. Tudod nehéz várni és bizalmat szavazni annak, aki folyamatosan hazudik, lop és csal.””

    Nem tudom miben hazudik, de hogy mennek most is a mutyik, az nagyon valoszinu. Van amelyik meg tetszett is nekem, a foldekkel valo mutyizas, mert ha a „szocialisan erzekenyek” lettek volna megint ott, azt is eladtak volna a nyugati haveroknak egy jo kis kenopenzert. Igy legalabb magyar kezben van.
    De kozben mintha az orbanek vissza is fizettek volna nehany milliardot, amit a „szocialisan erzekenyek” nyultak le korabban.
    Az onmagaban, hogy jelenleg nehany szakmaban mar emberhiany van azt mutatja, hogy osszehasonlithatatlanul jobb a FIDESZ, mint az elodei voltak.

    „Miközben látjuk, hogy Bulgária vagy Románia mennyire fejlődik”

    Romaniarol olvastam, hogy a nagy fejlodest kolcsonokbol hoztak letre, mig az Orbanek attol tavolmaradtak – nagyon helyesen.
    A tobbi orszagrol nem tudok semmit.

    „És akkor még a jogállamiság teljes felszámolásáról nem ejtettem szót, ahogy sok egyéb másról sem.”

    Ez miben mutatkozik meg?

  • Geyza,

    Ejnye-bejnye, szerinted egy hivatalban mar nem is lehet rendesen dolgozni? Ezek szerint tobbszaz millionyi ember szerte a vilagon lusta gazember.
    Es meg te ajanlod neki, hogy ne igyon sort…

  • Kedves Szikszai!
    Van még valaki, aki hitelesnek tart? Aki a szörnyű Kanadai állapotokról mesél, amelyben annyira szenved, de az általa nagyszerűnek tartott orbáni rendszerbe, hőn szeretett hazájába „nem tud visszajönni”… Talán ki vagy tiltva Magyarországról valami bűncselekmény miatt? Na jó, Izraelt felfogtam, nyilván nem vagy zsidó…

  • Szikszaikám köfffike a jótanácsot de nélküled is egész jól elboldogultam az életben idáig és ezen nem kívánok változtatni.

    Inkább Kisbodán segíts, ő láthatólag rászorul.

    Kappaszkodjatok össze : odavalóak vagytok egymás mellé.

  • Különben meg befejezhetnék Kanada állandó „csunderolását”. ha nem vennéd észre éppen egy kanadai oldalon vagy vendégségben.

    Jólnevelt ember, ha elmegy vendégségbe, nem köp a perzsaszőnyeg szélére.

    Csak szólok…

  • befejezhetnéK = befejezhetnéD
    igy helyes

  • Szikszai
    2018 február 15
    11:10 du.

    Most hátulról kezdem a válaszaimat.

    A jogállamiság felszámolása abban nyilvánul meg, hogy a hatalmi ágazatok mind a kormány irányítása alatt vannak a független testületek helyett. A végrehajtó hatalmi ág, a törvényhozói hatalmi ág, az bíró- alkotmánybírói jogkörök, a közigazgatási és igazgatási ágazat bitorlása valamint a köztársasági elnöki jogkörök mind-mind kétharmados többséggel át lettek alakítva, vagy echte Fideszes pártkatonák lettek beültetve. Ja a főügyészséget ki ne felejtsem.
    Ez nem visz előre, én értem, hogy sokkal gyorsabban lehet így haladni, de viszont eltüntették a kontrollt a döntéseik felett. Nincs kontrolláció, így egy vezető illetve egy kontroll nélküli kormány a hatalommal a birtokában teljesen elszabadult hajóágyúvá válik, vagyis Magyarországon vált. Ez pedig mind a hétköznapi biztonságot, mind a jogbiztonságot mind a befektetői bizalmat és biztonságot ássa alá. Azaz teljesen káros. Ezek az autoriter rendszerek, hogy tényleg finoman fogalmazzunk, a diktatúra kifejezés helyett. Ráadásul teljesen ellentétes az EU-val.

    Románia fejlődése nem csak hitelből, hanem az Uniós pénzek optimális felhasználásával történik. Azaz ha egy Autópályát 2 milliárd forintból ki lehet hozni kilométerenként, akkor nem 4,5 milliárból csinálják meg és a többletet lenyúlják a havari építőipari cégeken keresztül, majd annak a felét visszaosztják a PÁRTNAK. Szomorú, de Románia a korrupció tekintetében is európaibb már nálunk. Ebből épül szépül és modernizálódik Románia, hogy nem lopnak annyit, mint a mohó Fidesz.

    Azt mondod, a magyar kormány távol maradt a hiteltől. Ez nem egészen így van, mert az államkötvények amivel kiváltották az IMF hitelt az is lényegében hitel. És az a baj, hogy pénzügyileg (mimásképpen) vizsgálva még rosszabb is hogy az állampapirokat a befektetőknek vissza kell fizetni ami jóval nagyobb kamattal történik majd meg. Az IMF lényegesen alacsonyabb (3% körüli) kamattal nyújtott segítséget.

    A menekülteknek a menekültkérelmük elbírálásáig abban az országban kell lenniük, ahol beadták azt. Azonban azt nem jól tudod, mert nem kell állampolgárság, hanem elég ha megkapják a menedékstátuszt, ekkor a szabad mozgás tekintetében ugyan olyan jogokkal rendelkeznek mint az Uniós állampolgár. Ugyan így egy harmadik országból érkező akárki, mondjuk egy vízummal és munkavállalási engedéllyel rendelkező is szabadon mozoghat Európában (Schengen), ahogy a menedéket, vagy oltalmazott státuszt kapó is.
    Ha ezt nézzük, akkor nyilván ezért vonatoztatta és buszoztatta tovább a menekülteket Nyugatra az Orbán-kormány, hogy ott adják be a kérelmet és nyilván ezért csökkent mostanra a határon tranzitba várakozók menedékkérelmi beadásának sebessége napi 1 főre Magyarországon. Nehogy már megnézzük és segítsünk akár csak átmenetileg néhány elesetten. Ez se nem Európát védő, se nem emberi, de nem is felel meg az 1951-es genfi egyezménynek. És akkor itt összeérnek a szálak, mert, ahogy Altusz Kristóf beismerte és szó szerint azt mondta, hogy titokban befogadtunk tavaly 1300 menekültet. MERT NINCS MÁS LEHETŐSÉGÜNK, hiszen az egyezmények köteleznek. Az embereket meg hülyítjük Európa, meg Magyarországot védelmező plakát és konzultációs marhaságokkal.
    Most megint oda lyukadunk ki, hogy pontosan ezért felesleges a propaganda, ezért kell az Unióban az asztaloknál DOLGOZNI a menekültválság megoldásába, nem pedig Brüsszelt megállítani, szétverni. Külön nem tudjuk sem Magyarországot, sem Európát megvédeni.

  • Szikszai,

    „Az onmagaban, hogy jelenleg nehany szakmaban mar emberhiany van azt mutatja, hogy osszehasonlithatatlanul jobb a FIDESZ, mint az elodei voltak.”

    Az tudod, hogy aki otthon el annak az azert vilagos , hogy azert van szakember hiany, mert az emberek kivandoroltak az orszagbol. Ezert nem jon a gazos, a villanyszerelo a vizvezetekszerelo.
    Kerem ezt ne konyveljuk el sikerkent!

  • Almási Alma,

    „” Aki a szörnyű Kanadai állapotokról mesél, amelyben annyira szenved, de az általa nagyszerűnek tartott orbáni rendszerbe, hőn szeretett hazájába “nem tud visszajönni”… Talán ki vagy tiltva Magyarországról valami bűncselekmény miatt? Na jó, Izraelt felfogtam, nyilván nem vagy zsidó… „”

    Kezdesz a Geyza es mas egyeb csak ocsarlasra kepes zsidok szintjere sullyedni. Gratulalok!

    ———–

    Geyza,

    „” Különben meg befejezhetnék Kanada állandó “csunderolását”. ha nem vennéd észre éppen egy kanadai oldalon vagy vendégségben.
    Jólnevelt ember, ha elmegy vendégségbe, nem köp a perzsaszőnyeg szélére.
    Csak szólok… „”

    Kar volt szolnod.
    Ugyanis ezzel a „csodas” kommenteddel tobb problema is van.

    1. Valamiert nem erted, hogy egy kanadai allampolgar nem vendegsegben van Kanadaban.

    2. Ha neked, mint zsidonak mondana valaki ezt, olyan formaban, hogy te csak vendeg vagy Magyarorszagon, ergo fogd be a pofad, akkor elokeresned a meg regi szep munkasor idokbol elrejtett geppisztolyodat. No es persze meg lennel sertodve, naciznal es fasisztaznal.

    3. Azt akarod mondani, hogy bizonyos embereknek nincs joguk kritizalni az orszaguk vezetoit. Nincs joguk eszrevenni a nyomort es a korrupciot.

    Nem gondolod Geyza, hogy amit idebufikeztel tipikusan naci bejegyzes volt?
    Vagy tevedek es ez inkabb sztalinista?

  • Laszlo,

    „Az tudod, hogy aki otthon el annak az azert vilagos , hogy azert van szakember hiany, mert az emberek kivandoroltak az orszagbol. Ezert nem jon a gazos, a villanyszerelo a vizvezetekszerelo.
    Kerem ezt ne konyveljuk el sikerkent!”

    Ezt nem tudtam. En ugy tudtam, hogy rengeteg munkanelkuli volt Magyarorszagon azutan, hogy par szazezren mar mas orszagokban dolgoztak. De ha te mondod, akkor bizonyara az a kb. 700 000 uj allas is hazugsag.
    Csak ugy mellekesen megkerdeznem: Az elozo kormanyok hany uj allast hoztak letre? Mennyivel nottek a realberek amig ok loptak szet agyukat?

  • HunCanada,

    ” A jogállamiság felszámolása abban nyilvánul meg, hogy a hatalmi ágazatok mind a kormány irányítása alatt vannak a független testületek helyett. ”

    Hat hol lennenek? A hatalmi agazatoknak a kormany iranyitasa alatt kell legyenek, kulonben kaosz van.
    Persze en ertem mire gondolsz. Ugyanugy, ahogy Izraelben is, a legfelsobb birosag a „haladok” altal bitorolt, ami megbenit minden jobboldali kormanyt. En azt elhiszem, hogy a „haladoknak” ez tetszik, de nem mindenki akar igy haladni, mert ez azt jelenti, hogy feleslegesek a valasztasok. Ekkora erovel legyen a „haladok” udvoskeje megvalasztva voros kiralynak. Nem gondolnad?

    Mellesleg ugyanezt – csak mas kiadasban – latod jelenleg az USA-ban. Ok mar ott tartanak a „haladasban”, hogy a legfelsobb birosag donteset is „blokkolja” egy federalis biro. Ez mar kaosz. Nem merem irni, hogy a kaosz legmagasabb csucsa, mert lesz ez meg ennel is rosszabb.

    ” A végrehajtó hatalmi ág, a törvényhozói hatalmi ág, az bíró- alkotmánybírói jogkörök, a közigazgatási és igazgatási ágazat bitorlása valamint a köztársasági elnöki jogkörök mind-mind kétharmados többséggel át lettek alakítva, vagy echte Fideszes pártkatonák lettek beültetve. Ja a főügyészséget ki ne felejtsem. ”

    De ha a „haladok” maradtak volna, ugye ez sem lenne problema?
    Nos, hat ezen konnyen lehet segiteni. Nyerje meg a „halado” ellenzek a valasztasokat, es aztan tegyek be ok az embereiket oda.
    Mellesleg ez igy megy Amerikaban is regota. Minden valasztas utan (ha a masik gyozott) lecserelodnek az emberek kulonfele agazatokban. Ott is labbal tipornak mindent?

    „Ez nem visz előre, én értem, hogy sokkal gyorsabban lehet így haladni, de viszont eltüntették a kontrollt a döntéseik felett.”

    Hat ez az. A szokasos evtizedekig tarto filibustering, ami Kanadara is oly jellemzo, most elmaradt Magyarorszagon. Erdekes, hogy mindjart lettek is eredmenyek. Vajon mitol?

    „Nincs kontrolláció, így egy vezető illetve egy kontroll nélküli kormány a hatalommal a birtokában teljesen elszabadult hajóágyúvá válik, vagyis Magyarországon vált.”

    Kontrol akkor is van, torvenyek meg mindig vannak, amiket mindenkinek be kell tartani, az allami alkalmazottaknak es a valasztott politikusoknak is.
    Mindossze annyi tortent, hogy a „haladok” nem tudjak elgancsolni a jobboldali kormanyt. El tudom kepzelni, hogy ez fajo a „haladoknak”, de hat ez van. Nyerjek meg a valasztast, aztan „haladhatnak”.
    Azt nem gondolhatod komolyan, hogy partunkbol beultetunk poziciokba embereket (akikre senki sem valasztott) akiket aztan onnan ki sem lehet robbantani, es akik lehetove teszik szamunkra, hogy akkor is mi uraljuk az orszagot, amikor elvesztettuk a valasztasokat.
    Ha mar ennyire oda vagy a „labbal tiprasok” miatt, miert nem amellett kardoskodsz, hogy azokba a hatalmi agakba is valasztas utjan keruljenek be az emberek, es ne kinevezessel?

    „Ez pedig mind a hétköznapi biztonságot, mind a jogbiztonságot mind a befektetői bizalmat és biztonságot ássa alá.”

    Az elso kettot egyaltalan nem befolyasolja ez, viszont a befektetoi bizalom kerdeseben most mellefogtal, mert meg nemet cegek is fektetnek be annak ellenere, hogy a magyar „halado” sajto mindenaron le akarja oket errol beszelni.
    Mibol lett az a 700 000 uj allas?

    „Ráadásul teljesen ellentétes az EU-val.”

    Orbaneknek kizarolag a muzulman invazio kerdeseben vannak nezeteltereseik az EU-val. Sajnos.
    Mert en a helyeben kileptetnem ebbol a beteg gittegyletbol az orszagot, mielott keso lenne.

    (folyt kov)

  • „Azt mondod, a magyar kormány távol maradt a hiteltől. Ez nem egészen így van, mert az államkötvények amivel kiváltották az IMF hitelt az is lényegében hitel. És az a baj, hogy pénzügyileg (mimásképpen) vizsgálva még rosszabb is hogy az állampapirokat a befektetőknek vissza kell fizetni ami jóval nagyobb kamattal történik majd meg. Az IMF lényegesen alacsonyabb (3% körüli) kamattal nyújtott segítséget.”

    Az IMF kamatja minimum 6% koruli. A kotvenyek alacsonyabbak, es nem kulfoldrol mondjak meg a „haladok”, hogy mit kell csinalni.
    No es azt tudjuk, hogy az IMF celja epp az, hogy allando, vagy uj kolcsonokre karhoztassa azokat, akiknek kolcsont ad.

    „Azonban azt nem jól tudod, mert nem kell állampolgárság, hanem elég ha megkapják a menedékstátuszt, ekkor a szabad mozgás tekintetében ugyan olyan jogokkal rendelkeznek mint az Uniós állampolgár.”

    Tudom, en csak peldanak hoztam fel az allampolgarsagot.

    „Nehogy már megnézzük és segítsünk akár csak átmenetileg néhány elesetten.”

    Igen, en is aggodom a terroristak sanyaru sorsa miatt.

    „Ez se nem Európát védő, se nem emberi, de nem is felel meg az 1951-es genfi egyezménynek.”

    Abban igazad van, hogy Magyarorszagnak nem Ausztriaba kellett volna kuldeni azt a – ha jol emlexem – 50 000 fos muszlim sereget, hanem vissza Szerbiaba.
    Ok, amint elhagytak Torokorszagot illegalissa, bunozokke valtak, vegsosoron oda kellett volna oket visszakuldeni.

    „És akkor itt összeérnek a szálak, mert, ahogy Altusz Kristóf beismerte és szó szerint azt mondta, hogy titokban befogadtunk tavaly 1300 menekültet.”

    Beismerte? Nagy hulye lehet szegeny, mert az az informacio annyira volt titkos, hogy fenn volt a kormany honlapjan.
    Mindenesetre jokat lehet rohogni a magyar „halado” media baklovesein. Te tenyleg felultel ennek?

  • Szikszai!

    Bizony itthon szép számmal élnek muszlimok,(becslések szerint kb.
    30-50 ezren!,de lehet,hogy több!)beilleszkedtek,dolgoznak,senkinek sem ártanak és szabadon
    gyakorolhatják a vallásukat(Pl.sok török)
    Az,hogy ezt kint nem tudod,nem a Te hibád,de,hogy László ilyen tájékozatlan,megint kötekedik,kételkedik az őt minősíti……
    Nemrég kérdezte,hogy mit is olvasok?hát mint írtam több újságot,persze nem a Népszavát….meg több csatornát nézek,amit
    ő is megtehetne(főleg,ha itthon él),de sajnos vak és süket,csupán erről a fórumról tájékozódik!

  • Szikszai!

    Kihagytam: például a VIII. kerületben két imaház is van és
    a Gutenberg utcában nemrég tervezték egy mecset megépítését,méghozzá egy rabbiképző intézethez közel,lehet,hogy már meg is épült!
    Itthon szabad vallásgyakorlat van és a különböző tisztességes
    hívők békében élnek egymás mellett,az állam is támogatja a felekezeteket!

  • Szikszai!

    Abban is teljesen igazad van,hogy az IMF hitel nem igazán „előnyös” nekünk(pl.Görögország…stb. mi többnyire kinyögtük,amit a
    szoci elődök felvettek….),arról már nem is beszélve,hogy manapság más keleti forrás is létezik,azzal a különbséggel,hogy
    nem pofáznak bele a belügyeinkbe,cserébe…..elég ha fizetünk!

  • Szikszai
    2018 február 16
    1:14 du.

    Látszólag sok mindenben egyetértesz, erre megint jön az ellentmondásod és visszatérsz a terroristákhoz elmaszatolásképpen a történetet. Emlékeztetlek egyelőre menekültekről, oltalmazottakról beszélgettünk az Unióba való szabad mozgás kapcsán.
    Ez volt az:
    „Igen, en is aggodom a terroristak sanyaru sorsa miatt.”
    Ha menedékjogot, vagy oltalmazotti státuszt kapott, az már átment egy átvilágításon.

    „Abban igazad van, hogy Magyarorszagnak nem Ausztriaba kellett volna kuldeni azt a – ha jol emlexem – 50 000 fos muszlim sereget, hanem vissza Szerbiaba.”
    Persze, majd Szerbia megbírkózik egyedül velük – korrekt gondolat. Főleg, hogy most épp Szerbiát támogatjuk, hogy minél előbb EU tag legyen.
    Szóval nem egészen ez lett volna a kötelességünk és nem is lett volna humánus. Szerintem meg kellett volna vizsgálni, hogy ki honnan jött és akire vonatkozik JOGILAG a menekült fogalma azt beengedni, és ellátni – ha csak ideiglenesen is. Igen ez kurvanagy feladat, de ezért vagyunk egy kurvanagy szövetség tagjai, hogy ne egyedül birkozzunk!

    Az IMF hitel és a kötvénykibocsájtás egy valóban izgalmas téma, amin lehet vitázni. Én azt tudom, hogy alapjába véve az IMF hitel legalacsonyabb kamata 1,09% külünböző kvótákat átlépve pedig maximum 4%-ra nőhet. Ezért mondtam a 3% körüli összeget. Így van, az IMF hitelnek az a hátránya, hogy rövidlejáratú és az IMF – mivel ő adja a pénzt – így tudni is akarja mire, és hogyan fordítják az egyes kormányok. Ez egy legitim vita, hogy akkor inkább drágább hitellel finanszírozzuk magunkat elveszítve a kontrollt, vagy olcsóbb hitelt de kontrolláltan vegyünk fel. Ebben azt hiszem nem jutunk dűlőre, mert tényleg mind a kettőnek van előnye és hátránya. A kötvénykibocsájtás a mi esetünkben azért is rosszabb a kamat nagyságán felül, hogy itt megint az aktuális kormányunk szabadon garázdálkodik a pénzzel. Ha egyetlen egy korrupt ügy sem lett volna 2010 óta, akkor talán azt mondom, hogy megbízom a kormányban hadd csináljon a pénzzel amit akar kontroll nélkül. Jelen pillanatban ez fel sem merülhet.

    Megint visszafelé olvastalak, úgyhogy egyelőre ennyi.

  • Jó és izgalmas film jön,kitűnő szereposztással.így most búcsúzom
    egy kis időre,remélem tudnak nélkülözni?…..

  • Szikszai
    2018 február 16
    1:14 du.

    Valamit nagyon rosszul tanultál, mert a hatalmi ágak nem a kormány alá vannak bekötve (Azerbajdzsánban, Oroszországban, Törökországban, Tádzsikisztánban…etc. lehet, hogy így működik az elnyomó rendszer). A hatalmi ágakat teljesen szét kell választani és azok egymástól függetlenül kell, hogy működjenek. Amerika persze egy régebbi demokrácia, de Trump hiába elnök, a keze baromira meg van kötve, ahogy láttuk az elmúlt évben, hogy hiába akar bármit megváltoztatni, ha az agyament dolog, akkor nem fog a szenátuson átmenni. Ez azért van, hogy ne egy ember, ne egy érdekkör döntsön a kérdésekről – azaz kontroll legyen még az amerikai elnök döntései felett is. Más-más szisztémában, de ez így működik a demokratikus berendezkedésű országoknál, mert nem kockáztathatja meg senki, hogy egy ország vezetőjének agya elboruljon és akármilyen katasztrófába vezesse az adott országot. Magyarországon ennek a jogállami rendszernek az alapjait azonnal elkezdték szétverni a kétharmad birtokában, hogy aztán a kontroll hiányában bármit, azaz MINDENT megtehetnek a különböző hatalmi ágak vezetőivel a zsebükben. Ez egészen addig vicces és jópofa, meg lehet rá legyinteni, de amint átcsúszol valami oknál fogva a másik oldalra, ahol nem leszel megvédve, vagy a kormány bárminemű terveivel ellenkező helyzetben/állásponton vagy, akkor nem lesz kontroll ami megvédjen, le leszel dózerolva. Ezért nem szabad a hatalmi ágakat egybegyúrni, és egyetlen „legfelsőbb vezér” kezébe adni a gyeplőt.

    Írod: De ha a “haladok” maradtak volna, ugye ez sem lenne problema?
    Nos, hat ezen konnyen lehet segiteni. Nyerje meg a “halado” ellenzek a valasztasokat, es aztan tegyek be ok az embereiket oda.
    Csak sejtem, hogy „haladók” alatt kire célzol. De a válaszom az, hogy de bizony baj volna! Ugyan ekkor baj, volna. Légyszíves értsd meg, hogy nekem nincs baloldal, nincs jobboldal. Én nem drukkolok nem rajongok pártoknak, mint egy focicsapatnak. Nekem (és egyéb minden embernek) a politikusok azok szolgák, a szolgáim és elvárom, hogy úgy szolgáljanak, hogy soha ne kerüljön visszaélésre sor amikor gyakorolják a szolgálatukat. Magyarországon ezzel szemben a pártoknak drukkolnak az emberek, mint egy sportcsapatnak, a vezetőt meg Istenítik. Ezek a politikusok pedig egyre inkább elhiszik, hogy Ők a nép felett állnak nem csak közjogi értelemben. Nem, ők nem állna felettünk, ők bennünket kell, hogy szolgáljanak alázattal!

    Írod: „Kontrol akkor is van, torvenyek meg mindig vannak, amiket mindenkinek be kell tartani, az allami alkalmazottaknak es a valasztott politikusoknak is.”
    Persze, hogy vannak törvények, de ha a pl. legfőbb ügyész nem akar foglalkozni egy kormányt érintő kényes üggyel, akkor annyit is ér a törvény, azaz semmit. Ha a köztársasági elnök semmit nem vétóz meg, akkor megint annyi. Ha a bírák ki vannak cserélve pártkatonákra, b@szhatjuk.. folytathatnák, de azt hiszem érted amit mondok. Ez így egy kiszámíthatatlan rendszer, ahol nem tudod, hogy másnap nem-e Te leszel valamiért az útban, mindegy milyen relációban, ez csak példa. Nem szabad ekkora hatalmat adni sem haladóknak, sem senkinek. ÉN biztos, hogy max két ciklusra korlátoznám azt, hogy valaki miniszterelnök is lehessen, ahogy az USA elnöke sem lehet 3X elnök. Nem véletlenül van ez így. De hát ez a legutolsó dolgo amit meg kellene változtatni a szolgáink által elrabolt Magyar jogállamiság helyreállításában.

    Írod: „Orbaneknek kizarolag a muzulman invazio kerdeseben vannak nezeteltereseik az EU-val. Sajnos.
    Mert en a helyeben kileptetnem ebbol a beteg gittegyletbol az orszagot, mielott keso lenne.”

    Ez egy korrekt gondolat részedről. Ha így van, akkor ki kell lépni az Unióból. De ez a kormány kettősbeszéde tényleg nem visz semerre. Ha kiáll Orbán és azt mondja, hogy nem értünk az Unióval együtt sok kérdésben és a bizottságokban sem jutunk dűlőre, akkor egy népszavazással megtámogatva és az embereket megkérdezve felajánlhatná azt, hogy kivezeti Magyarországot az Unióból. Ennek ez lenne a menete, és teljesen korrekt volna. De nem ez történik, vagyis ami történik így nevezhetjük inkorrektnek ebben a kérdésben.
    „Muzulmán inváziót nem értem”. Alig van már valaki a határon, akik vannak, azok is a tranzitba kerülnek és menekültstátuszért folyamodnak. Ha lenne, vagy lesz egy valódi invázió, elhiszed, hogy nem fogja meg a kerítés?!! Sem a 3 – 4 pengés karikából álló GYODA (Gyorstelepítésű drótakadály), sem a a 4 méter magas biztonsági határzár. Márpedig én nem most, de egy 15-20 éven belül elég erősen vizionálok egy Afrikából elinduló fekete inváziót. Brutális módon szaporodik Afrika, miközben a termőterületek és az ivóvíz korlátozott, de inkább csökken. A hazájukat a háború, a nyomor és az éhség illetve a környezeti katasztrófák miatt hátrahagyó afrikaiak száma bizonyosan sokszorosára fog nőni. Nigéria 50-60 év alatt megnégyszerezte lakosainak számát 50 millióról jelenleg 200 millióra. Afrika jelenlegi lakossága 2050-re megduplázódik, 1,1 milliárdról 2 milliárdra. Ha csak 1%-a indul el egyszerre, az is 20 millió éhes és kimerült személy lesz (az éhes ember akármilyen színű mindenre képes. Emberi ösztön a létfenntartás), akkor vissza fogjuk sírni a jelenkorunkban teljesen eltúlzott olyan jelzőket, hogy muszlim „invázió”, vagy modernkori „népvándorlás”. Nem ártana már most ezen dolgozni és közösen megtalálni a problémát, mert ha még ráadásul addigra kilépünk az Unióból, a transzatlanti szerződésekből és védtelenek leszünk azt majd megköszönhetjük a mai Orbán Viktornak, hogy ilyen „jól sikerült” az elszigetelése mindentől a pillanatnyi önös hatalmi érdekei és nem a hosszútávú, az országunk jövőjét előtérbe helyező politikája miatt.

  • Szikszai,

    „Az elozo kormanyok hany uj allast hoztak letre? Mennyivel nottek a realberek amig ok loptak szet agyukat?”

    Visszamenoleg a rendszervaltasig? Nem tudom, de konnyu utana nezni. De mit akarsz ezzel mondani? En azokat a kormanyokay is ugyan igy biraltam mint a mostanit, es vagyunk meg ezzel egyparan. Ezt nem erti MArcsi sem. Aki biralja oket mar egybol szocilibsi. Szerintem meg a fidesz nem konzervativ, megcsinaltak a tokeletes kadar rendszert.
    Most akkor ezt mondod, hogy ok is loptak most ezek lopnak es kesz. Te ezeket szereted, inkabb ezek lopjanak mint azok. Ez komoly? Szerintem meg egyik se lopjon!

    Figyi, egy csomo ember elhagyta az orszagot, ahogy mondtam, plusz a fidesz bevezette a kozmunka programot, es a szamok mar rendben is vannak. A szakemberek elmentek, ezekbol hiany lett a tobbi meg kozmunkas.
    Ez egybol felveti a masik temat, hogy azok akik elhagytak az orszagot a jobb megelhetes erdekeben, feltehetoen nem fidesz szavazok. Mit kell csinalni? Hat nehezitsuk meg nekik a szavazast. Es tudod ilyen dologbol van sokmillio. Ti azt mondjatok demotracia van mindenki szavazhat. Mi azt mondjuk nem egyenloek a feltetelek. Te azt mondod demokracia van en azt mondom latszatra igen de az intezmenyrendszeret szetvertek. Folytathatnak reggelig.

  • Szikszai!

    Rövid leszek,reklám van!
    Nem kellett beismerni mindenki tudta,hogy befogadtunk IGAZI!!!
    menekülteket,akik okkal hagyták el a hazájukat(vallási,politikai üldözés,életveszélyes fenyegetés miatt) és többnyire ellenőrizhető papírokkal és a legális határátkelőhelyen át jöttek!
    nem ez az első eset és itthon tudják,hogy mi a különbség a menekültek és a migránsok között!

  • Boda Marcsi,

    Koszi, de azt elfelejtetted, hogy ezek aranylag uj muszlimok, vagy azok, akikkel meg en is egyutteltem annak idejen Magyarorszagon?
    Mellesleg, a 60-as evekben Franciaorszagban is nagyon aranyosan viselkedett az a kb. 300 000 muszlim, akik akkor a teljes lakossag 0,6%-a tettek ki. Varniuk kell, amig eleg nagy szamban lesznek.

    Itt nezelodhetsz a tablazatokban:
    http://www.ijesd.org/papers/29-D438.pdf

    —-

    Laszlo,

    „Aki biralja oket mar egybol szocilibsi.”

    Attol fugg mi az a biralat. Ha butasagokat hazudoznak, akkor nagyon valoszinu, hogy „halado” propagandat hallunk. Amikor letagadtak a kvotakat akkor is olyan szaga volt a dolognak, hogy ok orommel toltenek fel az orszagot 3. vilagbeli vademberekkel. Ez is tipikusan „halado” hozzaallas.
    Ha a korrupciot emlegetik, ami minden bizonnyal megtalalhato az Orban kormanyban is, akkor azt jogos kritikanak tartom, foleg ha nem viszik tulzasba.
    No meg azt is eszre kene venniuk a „haladoknak” hogy a korabbi „halado” magyar partok tettek taccsra Magyarorszagot, es meg kene erteniuk, hogy nem lehet ket het alatt rendbehozni egy orszagot. De nem akarjak megerteni, mert ez is resze a propagandanak. No es persze nem is akarnak tudni arrol, hogy az o udvoskeik tettek tonkre az orszagot.

    Nem vagyok en sem a lopasok hive, de az Orban kormanynak vannak hatarozott elonyei, elsosorban a muszlim invazio kivultartasa, masodsorban a gazdasagi fellendules, ha lassu is.

    A demokratikus valasztast meg kell nyerni. Ehhez tobbsegre van szukseg. Ezt semmifele intezmeny-szetveres nem tudja meggatolni. A „haladok” azert fognak most is veszteni, mert hiteltelenek, semmi epkezlab programjuk nincs, es par nappal ezelott meg hozongtek a kerites lebontasa ugyeben. Most persze hazudnak hogy megtartjak azt, mert tudjak, hogy maskulonben abszolut semmi eselyuk.
    Tehat normalis ember nem fog rajuk szavazni. Ennyi az egesz.

  • HunCanada,

    „Ha menedékjogot, vagy oltalmazotti státuszt kapott, az már átment egy átvilágításon.”

    Igen. Megkerdeztek tole, hogy: „Aztan, mondd csak Mohamed, terrorista vagy?” Mire o azt valaszolta, hogy „nem”, es ezzel le is zarult az „atvilagitas”. Nagyobbik reszuk vagy hamis papirokkal erkezett, vagy papirok nelkul. Hogyan es ki tudja leellenorizni hogy kik ok es mit akarnak?

    „Persze, majd Szerbia megbírkózik egyedül velük – korrekt gondolat.”

    Dehogyis. Szerbia visszakuldte volna oket Makedoniaba. Azok pedig tovabb Gorogorszagba… es igy tovabb.

    „Szóval nem egészen ez lett volna a kötelességünk és nem is lett volna humánus.”

    A nemzetkozi torveny ertelmeben az lett volna a kotelesseguk. Hogy humanus-e? 80-90%-uk egyedulallo fiatalember, ami mar onmagaban gyanus. Mennyire humanus az, amikor gyilkoljak es/vagy eroszakoljak a nyugat-europai polgarokat?
    Ha olyan nagyon akarnak segiteni, adjanak nekik etelt, gyogyszert, es fegyvert, az utobbit, hogy menjenek es tegyenek rendet. De ehelyett azokat fegyverzik tovabbra is, akik okoztak az aradatot – legalabbis a felszinen. Ez persze csak azokra vonatkozik, akik valoban Sziriabol, vagy Irakbol erkeztek. A tobbseguk azonban nem menekult, csak szeretne cocjalis segelyen azon gondolkodni, hogyan lehet a leheto legnagyobb kart okoznia a befogado orszaganak.

    A hitel kapcsan mintha azt olvastam volna valahol, hogy csak az utolso 1,2-2 milliardot fizettek vissza kotvenyekbol.
    De ebben nem vagyok biztos.

  • HunCanada,

    Amit a beultetett partfigurakrol irsz azt mutatja, hogy nem ertetted meg amit irtam. Nem ismetlem.
    Csak annyit, hogy vannak olyan poziciok, amikbe valasztani kene az embereket szerintem, mert pl. az amerikai es az izraeli legfelsobb birosag tagjait kinevezik. Izrael eseteben ok maguk valasztjak be az uj tagot, amikor az egyik eldobja a kanalat. Gondolhatod, hogy ezek a „halado” birok nem fognak egy „gonosz” jobboldalit bevalasztani. Az eredmeny ismert.

    Oh… Amerika eseteben kicsit tevedsz, nem a szenatus gancsolja el a Trumpot (bar talan egyszer az is elofordult) hanem a federalis birok, akikrol azt sem tudjuk kicsodak. Mert ok a torvenyen felul allnak.
    Annak, amit ezek a birok muvelnek, semmi koze nincs az alkotmanyhoz, vagy joghoz, vagy jozan gondolkodashoz. Ok csak siman a hatterhatalmat szolgaljak, hogy Trump ne tegye tonkre az o kis jo elore eltervelt aljassagaikat, es/vagy biznicuket.

    „Nekem (és egyéb minden embernek) a politikusok azok szolgák, a szolgáim és elvárom, hogy úgy szolgáljanak, hogy soha ne kerüljön visszaélésre sor amikor gyakorolják a szolgálatukat.”

    Ebben egyetertunk, de itt Kanadaban meg nagyobb a korrupcio mint Magyarorszagon. Az valahogy nem tunik fel neked. Miert?
    Hogy is van az USA-ban? „Government of the people, by the people, for the people.”
    Oszinten mondd meg, szerinted ez Amerikaban igaz volt az utobbi 100 evben akar csak egyszer is?

    „ÉN biztos, hogy max két ciklusra korlátoznám azt, hogy valaki miniszterelnök is lehessen, ahogy az USA elnöke sem lehet 3X elnök.”

    Annak is van negativ oldala. Meg 8 ev alatt sem lehet erdemi valtozast letrehozni, foleg ha az orszag le van rongyolodva.
    Amikor 4 evenkent valtogatjuk, hogy melyik bunbanda lopjon, azzal csak azt erjuk el, hogy a leheto legtobbet lopjak rovid ido alatt, mert tudjak, hogy esetleg nem lesz ra alkalom megint.

    „Ha így van, akkor ki kell lépni az Unióból. De ez a kormány kettősbeszéde tényleg nem visz semerre.”

    Nincs kettos beszed. Az Orban tobbszor is elmondta mar az Unioban es odahaza is, hogy neki az az egy problemaja van az EU-val, hogy Magyarorszagra akarnak tukmalni olyanokat, akik nem kellenek Magyarorszagnak.

    “Muzulmán inváziót nem értem”.

    Haaaat, az furcsa. Csak Libiaban var minimum egy millio a szallitasra. Torokorszag csontig van „menekultekkel” akik tobbsege olyan muszlim orszagokbol erkezett oda, ahol senki nem uldozi oket. Ok uldozik a keresztenyeket.
    Marokkoban nem tudom hanyan varnak, de ott is valoszinu tobb mint ketten.

    „Ha lenne, vagy lesz egy valódi invázió, elhiszed, hogy nem fogja meg a kerítés?!!”

    A kerites egymagaban most sem eleg. Most is ott vannak hozza az emberek, akik felugyelik. Majd ha megint jonnek tizezrevel lesz tobb, aki vigyaz a hatarra.

    „Brutális módon szaporodik Afrika, miközben a termőterületek és az ivóvíz korlátozott, de inkább csökken. A hazájukat a háború, a nyomor és az éhség illetve a környezeti katasztrófák miatt hátrahagyó afrikaiak száma bizonyosan sokszorosára fog nőni.”

    Nos igen. Az afrikai orszagokban lathato nepessegrobbanas a muszlimok koreben tapasztalhato. Ha ott haboru lesz, az abbol fog allni, hogy kiirtjak a keresztenyeket es mas, egyeb vallasuakat.
    Bar a szaporulat is nagy problema, azert ne felejtsuk el, hogy naluk meg a korrupcio, es a hozza nem ertes is sokkal nagyobb/rosszabb, mint barhol mashol a vilagon.

    Kulon nyalanksag lesz a csodalatos hozzaallasuk. Meg vannak gyozodve, hogy az europai ember tartozik nekik, es el kell oket latniuk. Ezt elsokezbol tudom, volt itt nehany swazilandi baratnom, es most is van egy del-afrikai. Persze mind neger nok. No es raadasul ezek meg keresztenyek is, sokkal megertobbek, mint a bekeaktivistak.
    Hat jo szerencset hozzajuk!

    „Nem ártana már most ezen dolgozni és közösen megtalálni a problémát,”

    Probalj meg adni, akar ingyen is, egy kotont egy muzulmannak. Ha nem tudnad, az resze a zsido konspiracionak, amely arra szolgal, hogy kiirtsak a muszlimokat. Ha meguszod keseles nelkul, meg szerencsesnek is mondhatod magad.

    Szerintem a megoldas abban van, hogy hagyni kell oket megoldani a sajat problemaikat. Amugy sem biznak bennunk, aztan meg ha valami balul ut ki, mi leszunk a gonoszok.

  • Szikszai
    2018 február 16
    10:57 du.

    Írod „Nagyobbik részuk vagy hamis papirokkal erkezett, vagy papirok nelkul. Hogyan es ki tudja leellenorizni hogy kik ok es mit akarnak?”
    Nem egészen a papírok ránézése a módja annak, hogy valakit átvilágítsanak – akinek semmi papírja nincs azt is át lehet világítani. De azt nem értem, hogy akiről konkrétan beismeri a kormány, hogy 1 millió új magyar állampolgárból 5-6 ezer konkrét gyilkos, terrorista bűnözőt tettünk (az állam) nem hogy oltalmazotti státusz alá, hanem egyenesen magyar állampolgárrá, az úgy rendben van? Azzal nincs dolgunk, gondunk, észrevételünk? Ha terroristázunk, bűnözősözünk, akkor említsük meg ezt is.
    Én azt mondom, hogy aki jogilag értve menekült azt ki kell szűrni és oltalom, védelem alá kell helyezni addig amíg a saját országában nem rendeződnek a dolgok. Szerbia sem küldheti vissza azt aki a jogi értelemben véve menekült, ez egy hülyeség. Teljesen képzavar van nem csak nálad, hanem úgy mindenkinél abban, hogy mi az az MI szóval MIIII mondjuk meg most is, hogy kivel éljünk és ideiglenesen mi adhatunk a menekültnek menedéket. Ez nem azt jelenti, hogy örökre. Ahogy a haiti menekülteket is visszaküldi az USA. Ha pedig pár év alatt beilleszkedik valaki, jó polgárrá válik, a munkaerőhiányt jó polgárként enyhíti és maradni is szeretne akkor abban nem látok kivetnivalót. Beilleszkedni viszont úgy senki nem fog, ha állandóan támadják, félnek tőle, ismeretlenül is megvetően néznek, viselkednek vele. Ez a vásár is kettőn áll. Kiszűrve a a terroristákat és bűnözőket, tehát a menedékesekkel miért nem lehet emberien és segítő mód bánni? Miért nem lehet normális integrációs és segítő programokat indítani a plakátolás helyett nekik? Észre sem vennénk őket, mert olyan kevesen vannak hazánkban. A délszláv háborúból a magyar nemzetiségűek mellett muszlimok tízezrei érkeztek országunkba, észre sem vettük, hogy köztünk vannak, mert nem volt göbbelsi propaganda ellenük. Rengetegen ittmaradtak és rengetegen a háború után pedig visszatértek hazájukba vagy Nyugat Európába.

    Írod: „80-90%-uk egyedulallo fiatalember, ami mar onmagaban gyanus. Mennyire humanus az, amikor gyilkoljak es/vagy eroszakoljak a nyugat-europai polgarokat? ”
    Ez nem igaz, és ezért baj hogy mindent elhisznek az emberek amit képileg elé vetítenek, meg mondjuk göbbelsi mód plakátokon 3 szóban kiírnak. A statisztikák és a számok azok szárazak és nem lehet vele manipulálni az embereket mint a fotókkal. Tudom. Éppen ezért nézzünk számokat. Az ENSZ menekültügyi főbiztossága adatai szerint, a menekültek több mint a fele gyermek. Ez pontosan igaz akkor is ha csak Szíria menekültjeit akarjuk megvizsgálni. A menekülésre kényszerült 5 millió szírből 2,5 millió gyermek hagyta el hazáját és rengeteg köztük az egyedülálló gyermek, aki egyedül indul útnak.
    Igen, valóban a szír katonai helyzet nem egy egyszerű, ami a nagyhatalmak „játéka”. Így az egy álságos populista szöveg, hogy :” hát de miééé nem maradnak ott harcolni a fiatal férfiak és védik a hazát…” Azért mert látták rokonukat, barátaikat, ismerőseiket felrobbani, szitává szaggatódni golyók által és nem szeretnének ők is meghalni esélytelenül a nagyhatalmak játékában, viszont a családjukat szeretik, ahogy mi is és együtt békében szeretnének élni. Ezt a konfliktust szír civil polgárok fegyvert kapva nem tudják megoldani.

    „A tobbseguk azonban nem menekult, csak szeretne cocjalis segelyen azon gondolkodni, hogyan lehet a leheto legnagyobb kart okoznia a befogado orszaganak.”
    Ez egy rosszindulató feltételezés jórészt a fentebbi képzavarok miatt kialakulva. Nyilván van ilyen is kár lenne tagadni, mint más nemzetiségek és magyarok közt is akár Angliában, akár Kanadában tömegével, ahogy a magyarok ezrei is szociális segélyen élnek Nyugaton. De nem ez az általános.
    Honnan jön ez az adat, hogy a többségük nem menekült. Ráadásul a befogadott/elfogadott menekültek 100%-a menekült. Ez adja magát. Nem értem ezt az adat nélküli „többségezést” ez így annyira csak az eltorzított meggyőződésen alapuló szubjektív adat, hogy a „többség nem ilyen”… Azt sem egészen pontosan értem, hogy milyen lehető legnagyobb kárt akar okozni egy elfogadott menekült? Ezekre hol van infó, hogy ki mit akar és milyen mértékben? Nagyon szubjektív ez a fenti kinyilatkoztatásod is, és jó eséllyel eleve azért torzul el a valóságtól, mert a muszlimok korábbról jövő „gyűlölete” projektálódik rá a menekültválság minden egyes kérdésére.

  • Szikszai
    2018 február 5
    10:43 du.

    Ez egy korábbi hozzászólásod volt, de csak most vettem észre. Köszi, hogy elmagyaráztad Boda Marcsinak a problémámat. Teljesen jól mondod, felesleges odaírni bárkiről van szó, hogy „zsidó”. Ennyi.

  • HunCanada!

    Ne legyen elégedett…..az említett hozzászólásomban pontosan elítélendően nyilatkoztam egy zsidó származású emberrel kapcsolatban,aki az azonos vallású,származású embereknek árt,ha nem érti ? gondolkozzon!
    Mindezt több zsidó származású emberrel ellentétben,akik alaptalanul,jellemtelenül gúnyolják a keresztényeket!
    Na óriási különbség,csak fel kéne fogni…..
    Erről ennyit!

  • Boda Marcsi
    2018 február 17
    9:56 de.

    Jól van Marcsi! Relax 🙂

  • Örülök,hogy a „válaszom megkapása lezajlott”,az meg ,más dolog,hogy az értelmezése kissé lassú folyamat…..de talán sikerül?!
    Nem kell válaszolni!
    Nálam szülinapi buli van,jó a hangulat és szerencsére idős korunk ellenére is értjük egymást,ami itt kortól függetlenül nem mindenkire mondható el…..

  • HunCanada,

    „Nem egészen a papírok ránézése a módja annak, hogy valakit átvilágítsanak – akinek semmi papírja nincs azt is át lehet világítani.”

    Hogyan? Rontgennel? Kerlek, hogy konkretan magyarazd el, hogyan lehet kiszurni kozuluk a terroristakat? Ha lehet ne ugorj at ezen a teman, mert engem ez roppant erdekel.

    Amikor keszen vagy vele gondolkozz el azon is, hogy amig az elso generacios muzulmanokkal nem volt gond Franciorszagban, az ott szuletettek, ma mar 4. generacios is, vademberre valt. Hogyan fogod megakadalyozni, hogy ez ne tortenhessen meg Magyarorszagon? Honnan tudod elore, hogy melyiknek szuletik majd olyan gyereke, unokaja, amelyik majd „meglatja a fenyt”?

    Aztan ott van a szamuk. Igen, amig csak par ezren vannak, nagyon udvariasak es nyajasak tudnak lenni. Amikor azonban mar eleri a szamuk a 4-5%-ot egy-egy orszagban mar koveteloznek, ami hamarosan atcsap gyilkossagok sorozataba – es meg mas nyalanksagokba, aminek valamiert a „haladok” nagyon orulnek.

    Kovetkezo tema: A muszlim „gyermekek”, akikrol a fogorvos megallapitja, hogy mar minimum 25 evesek. Azert hazudjak, hogy 18 even aluliak, mert ugy kisebb eselyuk van arra, hogy kiutasitjak oket. Pedig hat amikor en voltam menekult, a 18 even aluliakat visszatettek, ha nem hazudtak azt, hogy mar elmultak 18. Minden a feje tetejere allt, amiota a nemletezo Soros terv szerint mennek a dolgok.
    No es az ENSZ-re hivatkozni gyermekien naiv dolog. Nem vetted meg eszre, hogy az EU-n kivul csak az ENSZ az egyeduli gittegylet, amelyik eldicskedhet azzal, hogy ok a vilag legkorruptabb gittegylete?

    Vegezetul, rengeteg kimutatas van arrol, hogy a Daniaba, Svedorszagba, Nemetorszagba …stb… utobbi idokben betelepult muszlimok 98% nem dolgozik, es tulzottan nem is alkalmas barmifele munkara.
    Kuldjek nehany linket errol is, vagy utana tudsz nezni?

    ” De azt nem értem, hogy akiről konkrétan beismeri a kormány, hogy 1 millió új magyar állampolgárból 5-6 ezer konkrét gyilkos, terrorista bűnözőt tettünk (az állam) nem hogy oltalmazotti státusz alá, hanem egyenesen magyar állampolgárrá, az úgy rendben van?”

    Errol nem tudok. Kifejtened bovebben?

    Mas tema:
    A nemzetkozi „menekultugyi” torvenyek szerint a menekultnek az elso szabad es orszagban kell regisztralnia magat, es ott kell maradnia, ha elfogadtak ott menekultnek. Ha nem fogadtak el, vissza kell menjen a hazajaba.
    Valahogy nem latod, hogy azok, akik Torokorszagbol atgazoltak Gorogorszagon, Makedonian es Szerbian mielott a magyar hatarra erkeztek volna mar mind bunozok voltak. Miert kene ezekkel a magyar hatosagoknak foglalkozniuk? Ok Torokorszaghoz tartoznak, ott kellett regisztralniuk, es ott kellett volna maradniuk, amig vagy haza nem mehetnek, vagy egy orszag elviszi oket bevandorlokent. Mint ahogy en is jottem ide Kanadaba. En sem rohantam keresztul kasul Europat, maradtam az osztrak menekulttaborban. Ha megprobaltam volna illegalisan atlepni a hatart visszatettek volna Magyarorszagra.
    Hogyhogy nekem meg mukodott a nemzetkozi torveny, de a muszlimok eseteben mar nem mukodik?

    „Ahogy a haiti menekülteket is visszaküldi az USA. Ha pedig pár év alatt beilleszkedik valaki, jó polgárrá válik, a munkaerőhiányt jó polgárként enyhíti”

    Viccelsz? Abban orszagban enyhiti a munkaerohianyt, ahol minimum 50 millio ember van munka nelkul?

    A muszlimok eseteben pedig jobban szeretnem azt latni, hogy egy muszlim orszagba probalnak beilleszkedni. Igy sikerult beilleszkedniuk Frankhonba is.
    http://barenakedislam.com/2018/02/17/flee-immediately-if-you-want-to-live-warn-muslim-migrants-to-french-jews/
    De eppen kuldhetnek tobbezer linket Sved, vagy Nemetorszag kapcsan is.
    No es amig menekulnek a zsidok Franciaorszagbol, egyik-masik idiota tarsuk tovabbra is az orszag elmuszlimositasa mellett van. Akarcsak a magyarorszagi zsidok tobbsege.
    Mert „haladni” muszaj.

  • Szikszai,

    „Attol fugg mi az a biralat. Ha butasagokat hazudoznak, akkor nagyon valoszinu, hogy “halado” propagandat hallunk. Amikor letagadtak a kvotakat akkor is olyan szaga volt a dolognak, hogy ok orommel toltenek fel az orszagot 3. vilagbeli vademberekkel.”

    Nem akarta senki feltolteni az orszagot vademberekkel. De te nem latod a nagy huhot a semmiert, amikor teleplakatoljak az orszagot, nepet szavaztatnak aztan a vegen meg befogadnak. Amugy azert is volt baromsag a plakatkampany, mert hivhatod oket vadembereknek, de annyi eszuk van hogy nem akarnak Magyarorszagon maradni. Annak az 1300-nak sincs mar ott a nagyresze szerintem. Amugy kevesen vagyunk valakiket tenyleg be kellene telepiteni, de legyen az a mi dontesunk es lehetoleg kereszteny ebben nincs vita.

    „Ha a korrupciot emlegetik, ami minden bizonnyal megtalalhato az Orban kormanyban is, akkor azt jogos kritikanak tartom, foleg ha nem viszik tulzasba.”

    Azt hiszem itt egy kicsit engedekeny vagy. Nem arrol van szo, hogy megtalalhato, hanem ez a kormany quintessential-ja. Ha korrupcio tortenik, mi az a kritika amira azt mondjuk, hogy na ez mar azert tulzas?

    „No meg azt is eszre kene venniuk a “haladoknak” hogy a korabbi “halado” magyar partok tettek taccsra Magyarorszagot, es meg kene erteniuk, hogy nem lehet ket het alatt rendbehozni egy orszagot. De nem akarjak megerteni, mert ez is resze a propagandanak. No es persze nem is akarnak tudni arrol, hogy az o udvoskeik tettek tonkre az orszagot.”

    Nem akarok senkit vedeni, de azert volt egy vilagvalsag. Arrol sem kell elfeledkezni, hogy az elmult evekben omlott hozzank az unios penz, majd amikor ezek a forrasok elapadnak, akkor lehet az igazi teljesitmeny lemerni. De mar most lehet elore latni, hogy ekkor keletre fordulunk es majd jon az orosz es kinai penz. Es akkor te majd cinikusan azt mondod, hogy jaj de jo mert ok nem szolnak bele semmibe, hahahaha :-).

    „Nem vagyok en sem a lopasok hive, de az Orban kormanynak vannak hatarozott elonyei, elsosorban a muszlim invazio kivultartasa, masodsorban a gazdasagi fellendules, ha lassu is.”

    Igen Orban jol latta a menekultvalsagot, ebben igaza volt, de szegyenteljes volt ahogy kommunikalta.

    „A demokratikus valasztast meg kell nyerni. Ehhez tobbsegre van szukseg. Ezt semmifele intezmeny-szetveres nem tudja meggatolni.”

    Leragott csont. Tudod valasztasi torveny modositasaval a korzeket kozmetikazasaval lehet trukkozni. Nem beszelve arrol, hogy Geza aki Budapesten szuletett es nott fel de most Manchesterben el, neki Londonba kell utazni, hogy szavazhasson a nagykovetsegen. Mindekozben Gejza aki Kolozsvaron szuletett es nott fel, de most Manchesterben el, o levelben szavaz. Tudod Geza az aki duhos mert el kellett hagynia a hazajat a jobb megelhetesert, neki kell utazni azert hogy szavazhasson. De itt van Gejza az erdelyi magyar o meg boldog mert megkapta az magyar allampolgarsagot es latja hogy szomoru sorsat a kormany mennyire a vallan viseli o eleg ha csak egy levelet kuld. Igy lesznek az egyenlobbek. Szavazaskor minden kicsi szamit.
    Mult hetvegi hir, a hangfelvetel ahol Kover Laszlo elismeri a kozmetikazast. De nem kell ehhez Laci, mindenki tudja ezt mar 8 eve.

    „A “haladok” azert fognak most is veszteni, mert hiteltelenek, semmi epkezlab programjuk nincs, es par nappal ezelott meg hozongtek a kerites lebontasa ugyeben. Most persze hazudnak hogy megtartjak azt, mert tudjak, hogy maskulonben abszolut semmi eselyuk.
    Tehat normalis ember nem fog rajuk szavazni. Ennyi az egesz.”

    Tuszd par pontot mondani a Fidesz programjabol? vagy el tudod kuldeni a linket, mert leszeretnem tolteni es elovasni! Koszonom!

  • Szikszai!

    Igazad van nincs kettős beszéd Orbán részéről,csupán az a probléma,hogy az EU szerint,minden kontroll nélkül kéne befogadni a kétes migránsokat,amit mind a kormány,mind a normális emberek többsége jogosan
    ellenez,sőt elutasít,meg ugye egye több európai ország. is…..
    Orbán nem uszít az Unió ellen,nem tervezi a kilépést,csak az emberek biztonsága érdekében tiltakozik a befogadás ill, a kvóta ellen!
    Ha semmi másért….(de van sok más amiért!),csupán ezért fog győzni!!!!!
    Aki ezzel nem ért egyet,az csak hazaáruló,buta,vagy fanatikus
    Soros ill,ellenzéki bérenc lehet…..

  • Kiegészítés!

    Bár az Unió tagja vagyunk(nem gyarmata….)de független,szabad ország és tudtommal nincs se német,se orosz ,se más megszállás,így magunk dönthetünk,hogy kiket fogadunk be és kiket
    nem.
    Ezzel nem csak a visegrádi 4-ek vannak így,hanem a mingrás bűnözéstől (erőszak,gyilkosság)szenvedő nyugati országok is,akik
    bár nyíltan nem mernek ágálni,de a gyakorlatban ők sem tartják be
    a kötelező befogadást,különösen a sok bűncselekmény miatt jogosan tiltakozó állampolgáraik nyomására!!!!
    Na ezt csak a hazug ellenzék képes cáfolni,de ugye feleslegesen!

  • Egy erdekes cikk:

    ———————
    A csepeli piacra hirdették meg azt a kampányindító rendezvényt, amin – a plakát szerint – Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely személyesen is megjelenik szombaton reggel. A várakozásokkal ellentétben az MSZP miniszterelnök-jelöltje mégsem érkezett meg, Bangóné és Kunhalmi mellett viszont ott volt az Együtt csepeli képviselőjelöltje, Szabó Szabolcs és rózsaszínkabátos kis csapata, természetesen a Jobbik is képviseltette magát a rendezvényen.

    Bár Karácsony Gergelyt személyesen nem üdvözölhettük, mégis megérkezett, igaz, egy molinó formájában, amin a politikus szavait idézték: „Jobban utálom az MSZP-t, mint a Fideszt”.

    Kicsit sajnálom, hogy Kunhalmi Ágnes és Bangóné Ildikó ekkor éppen lekvárt és/vagy befőtteket vásárolt, így nem élvezhették a piaci performanszot. A téren lézengő szocialista aktivisták pedig rezignáltan vették tudomásul, hogy miniszterelnök-jelöltjük egyébként sokkal jobban utálja őket, mint a leváltani kívánó kormánypártot.

    Persze azt is megszokták a szocialisták, hogy politikusaik többnyire nem tartják be ígéretüket, így Karácsony távolmaradását nem is firtatta egyikük sem.
    —————

    Csak tudnam mit jelent a fenti mondatban a „molino”…
    Spanyol szo, malmot jelent. Hogyan tekertetek ki az ertelmet ti ott Magyarorszagon? 🙂
    A cikk a MI-tol van.

  • Laszlo,

    „De te nem latod a nagy huhot a semmiert, amikor teleplakatoljak az orszagot, nepet szavaztatnak aztan a vegen meg befogadnak.”

    Nem a vegen, kozben. Akik a hivatalos hataratkelohoz mentek, bejutottak.

    „… annyi eszuk van hogy nem akarnak Magyarorszagon maradni. ”

    Igen. De mi lesz, ha kiebrudaljak oket valahonnan Nyugat-Europabol. Mint magyar allampolgarokat, hova fogjak visszakuldeni? Gondolok itt arra is, hogy az EU belathato idon belul szet fog bomlani.
    Neha nem art elore is gondolkodni.

    „Amugy kevesen vagyunk valakiket tenyleg be kellene telepiteni, de legyen az a mi dontesunk es lehetoleg kereszteny ebben nincs vita.”

    Akkor miert faj neked az, hogy a kormany felhivja a nep figyelmet arra, amivel te is egyetertesz? Ha ujsagban hirdettek volna, jobb lett volna? Meg mindig nem arultad el, hogyan kellene egy felelos kormanynak a nep tudtara adni, hogy egyesek armanykodnak az orszag ellen.

    Van itt egy erdekes cikk, csak azt nem latom, mikor irodott. Lehet, hogy megvakultam…

    http://magyarforum.hu/cikk/1052/Jovoutak:–Az-Orban-kormany,-a-Fidesz-es-Magyarorszag/

    A programjukrol ennyit:

    2014 márciusában Orbán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén közölte:

    „Én most itt csalódást fogok okozni Önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva két szóban foglalható össze: folytatni szeretnénk.”

  • Boda Marcsi,

    „Aki ezzel nem ért egyet,az csak hazaáruló,buta,vagy fanatikus
    Soros ill,ellenzéki bérenc lehet…..”

    Egyetertunk, kiveve, hogy fanatikus Sorosberencek nem leteznek. Vannak ugynevezett „hasznalhato idiotak” akik tatott szajjal futnak neki a meztelen seggnek es elvezik is azt, de az aki berenc nem fanatikus, hanem penzert barmire kaphato aljas gazember.

  • Szikszai
    2018 február 17
    2:14 du.

    Kérded:”Hogyan? Rontgennel? Kerlek, hogy konkretan magyarazd el, hogyan lehet kiszurni kozuluk a terroristakat? Ha lehet ne ugorj at ezen a teman, mert engem ez roppant erdekel.

    Nem ugrom át. De visszakérdezek a válaszom előtt, hogy majd a válasz után gondolkodj. Hogyan tudsz kiszűrni egy echte magyar születésű állampolgárt aki Magyarországon él és minden papírja megvan, hogy gyilkolni fog, lekaszabolja a családját, megerőszakolja a feleségét, szomszédra gyújtja a házat, a körúton fog rendőrt robbantani? ésatöbbi. Hogyan? Pedig neki(k) vannak papírjai is.
    No, de a menekültstátusz igénylése ott kezdődik, hogy ujjlenyomatot vesz a hatóság (Ezt párszázezer nyugatra segített, átbuszoztatott menekülőnél valahogy elfelejtette a Magyar kormány megtenni, segítve azt, hogy Európába netán valóban TERRORISTÁK jussanak be). Az ujjlenyomat csak egy módja arra, hogy megállapítsák a személyazonosságot, a DNS-el együtt. Azonban nem csak ujjlenyomatot, hanem további daktiloszkopiai adatokat is vesznek és összevetik például a prümi megállapodás alapján létrejött nemzetközi adatbankkal amely további adatbankokhoz csatlakozik. Azaz kétség nem fér hozzá, hogy aki már bűnözött korábban is, azt ki tudják szűrni, ha akarják – A (magyar állam nem akarta, hanem felelőtlenül, megint csak a pillanatnyi politikai haszon reményében százezreket vitt be Európába). Aki meg még tiszta előéletű azt ugyan olyan nehéz kiszűrni mint a Magyarországon magyarnak született gyilkolót, robbantót, feleségerőszakolót, hiszen a jövőbe még nem lát senki. Még a „Minority Report” korszak nem érkezett el. Jobban nem kívánok belemélyedni a titkosszolgálati eszközökbe, de széles a repertoár. Kifelejtettem és ez nem titok, hogy van olyan is, hogy akár papírral akár papír nélküli az illető a mobiltelefonján vagy más adathordozóit is ellenőrizni lehet, nem csak a tárolt adatokat hanem, hogy hol járt korábban az illető és ott milyen kamerákat lehet visszanézni és így visszafejteni nagyon sok mindent. Összességében bárkit könnyedén be lehet azonosítani, mármint terroristát – mert erről beszélünk. Erre mondtam, hogy ez egy nagyon nagy feladat, de nem egyedül kell ezt elvégezni. Az adatbázisokhoz való hozzáférés, a technika, az anyagi forrás mind biztosított. Az Unió 2014-20 közötti időszakra a csak Magyarországnak 29 milliárdot ad kimondottan a menekültválságra, közben a 2015-évben amikor a legtöbb menekülő érkezett, még ezen felül külön is adott anyagi forrást.

    Olvaslak tovább.. (kicsit sok lett az első mondatodra a válaszom 🙂 )

  • Szikszai, egyre jár az agyunk pedig nem olvastalak előre el. Épp erre világítottam rá csak a másik oldalára is amit írsz, hogy
    „Honnan tudod elore, hogy melyiknek szuletik majd olyan gyereke, unokaja, amelyik majd “meglatja a fenyt”?”
    Onnan ahogy előre „tudod” hogy egy echte magyar születésű állampolgárt aki Magyarországon él és minden papírja megvan, hogy a jövőben „meglátja a fényt” és gyilkolni fog, lekaszabolja a családját, megerőszakolja a feleségét, szomszédra gyújtja a házat, a körúton fog rendőrt robbantani. ésatöbbi. Innen.

    Olvaslak tovább…

  • Szikszai..

    Írtál ott sokmindent, de azok igencsak szubjektív dolgok, amik mélyen berögződtek a fejedbe. Nem tudok mit kezdeni olyannal, hogy az ENSZ egy gittegylet. Azzal sem, hogy 98%-uk nem dolgozik Németországban ezek rosszindulatú megjegyzések, de semmiképp sem a valóság miközben egy nyelvet nem beszélő menekült integrációja nem egy pillanat, különösképpen ha nincs meg a segítség és csak gyűlölettel találkoznak lépten-nyomon. Hogy várod el, hogy hipp-hopp beilleszkedjenek ha nem segítesz neki ebben? Ismered, jótett helyébe jót várj! Rossz helyébe rosszat kapsz. Tök logikus is. Most nem konkrétan Te hanem azok a hangok akik ugyan úgy beszélnek mint Te.
    Nagyjából 5 éven belül a menekültek fele azaz 50%-a dolgozik Németországban. Minél több időt töltenek el annál magasabb ez a szám. 2015-ben érkezettek közül 2016-os év második felében 10 százalék végzett kereső tevékenységet, beleértve a fizetéssel járó gyakornoki munkát is. A 2014-ben érkezettek esetében ez az arány 22 százalék volt, a 2013-ban érkezettek esetében pedig a munkaképes korúak 31 százaléka dolgozott 2016-os adatok szerint. Ezek a Német szövetségi munkaügyi ügynökség kutatóintézetének és a szövetségi bevándorlási, menekültügyi hivatal közös kutatásai.
    A Te 98%-od egy szubjektív szám, ami semmihez sem köthető, hogy mettől meddig terjedő időszakra vetítve, mikor érkezettekre értendő. (Talán az első hónapot Németországban töltőkre illik) De ezt így slendrián kivetíteni mindenkire, nem lehet sem menekültkérdésben sem a világ bármilyen kérdésében.

    Olvaslak tovább… (Jaj, ahogy korábban is mondjuk Soros kérdésben, úgy most sem a menekült mellett beszélek, hanem az igazság korrigálásában, feltárásában és a tévképzetek eloszlatásában)

  • Szikszai:
    „Van itt egy erdekes cikk, csak azt nem latom, mikor irodott. Lehet, hogy megvakultam…
    http://kommentelő és magyarforum.hu/cikk/1052/Jovoutak:–Az-Orban-kormany,-a-Fidesz-es-Magyarorszag/”

    Nincs szebb, mint amikor egy magát zsidónak mondó (hazudó?) kommentelő és a Magyar Fórum, néhai Csurka István antiszemita lapja összeforr. 🙂

    Szikszai:
    „Vannak ugynevezett “hasznalhato idiotak” akik tatott szajjal futnak neki a meztelen seggnek es elvezik is azt, de az aki berenc nem fanatikus, hanem penzert barmire kaphato aljas gazember.”

    És Ön? Gondolom, ha Ön valóban zsidó lenne, aminek hangsúlyozottan mondja magát, akkor talán nem Csurka-fanatikus. Hanem? Csak „használható idióta”, vagy bérenc, „pénzért bármire kapható aljas gazember”?

  • Szikszainak…

    Visszakérdezted ezt:
    ” De azt nem értem, hogy akiről konkrétan beismeri a kormány, hogy 1 millió új magyar állampolgárból 5-6 ezer konkrét gyilkos, terrorista bűnözőt tettünk (az állam) nem hogy oltalmazotti státusz alá, hanem egyenesen magyar állampolgárrá, az úgy rendben van?”

    Pedig itt a KMH-ban is volt róla szó, meg sok-sok sajtóorgánumban, hogy a nagy állampolgársági láz közepette az eddigi egymillió fölötti magyar állampolgárrá váltak között kb. 5-6 ezer posztszovjet, (Csecsen, ukrán, kirgiz, grúz, örmény…stb.) Gyilkos, terrorista, strici, bűnöző lett magyar állampolgár, mivel az Ukrajnán keresztül olcsó ukrán papírok beszerzése után magyaros névvel mindenkit magyarrá tett a magyar kormány. Ebben közreműködtek legalsó szinten helyi polgármesterek is, de magát az átvilágítást a magyar kormány felejtette el normálisan elvégezni, had jöjjenek csak azok a szavazatok. Na de nem csak szavazatok jöttek, hanem gyilkosok és magyarok lettek :\ Ezt az államtitkárság is elismerte, ahogy Semjén is, akinek annyi volt a reakciója, hogy 5-6 ezer az nem is sok az 1 millióhoz képest. Hát brávó-brávó emberek. Örüljünk, hogy gyilkosok tömegével gyarapodott a magyar lélekszám. De akkor még ott van a másik szál, a letelepedési kötvény is, arról is szót lehetne ejteni. Sőt az Orbán-Tiborcz-Habony maffia nem csak a nemzetközi terrorizmussal kőrözött Ghaith Pharaonnal üzletelt és engedte be az országba Orbán kérésére, hanem Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul két testvérének is állampolgárságot adtak a magyar hatóságok annak ellenére, hogy Naffa kétszer is megbukott a TEK nemzetbiztonsági ellenőrzésén. Naffáék segítették Pharaon-t Magyarországra.
    Szóval maradhatunk annyiban, hogy finoman szólva is egy ostobaság arról beszélni, hogy Orbán megvédi Európát, és jaj bejönnek a terroristák az országba, akkor és abban a fennálló esetben, amikor éppen ő maga enged be, és ad letelepedést vagy magyar állampolgárságot közismert és terrorizmus miatt nemzetközi körözés alatt álló befolyásos személyeknek IS.

  • Szikszainak reakció a következő gondolatára:

    Írod nekem: „Valahogy nem latod, hogy azok, akik Torokorszagbol atgazoltak Gorogorszagon, Makedonian es Szerbian mielott a magyar hatarra erkeztek volna mar mind bunozok voltak. ”

    Mire gondolsz? A határátlépésre? Jól ismerem a genfi konvenciót, amely kimondja: senkit nem érhet retorzió, ha iratok nélkül kel át egy határon azért, hogy menedéket kérjen.

    Én az thiszem, hogy a fogalmak összemosódása miatt van kuszaság a fejekben. Erre pedig a magyar kormány konkrétan és tudatosan rájátszik. Ezért lehet nálad is, hogy folyton visszasodródunk oda, ahol össze vannak mosva a fogalmak. A menekült és a migráns fogalmakat célszerű lenne külön választani most és mindörökre. És akkor még ott vannak a bűnözők és terroristák is, akik összevissza vannak mosódva. Menekültek akkor válnak azzá, ha megvizsgálják őket és valóban menekültek a genfi konvenció jogértelmezése alapján. A migráns nem az üldöztetés vagy a halál közvetlen veszélye miatt indul útnak, hanem főleg azért, hogy életét jobbá tegye, munkát találjon, tanuljon, a családját újraegyesítse. Mindenkit a jogállásának megfelelően kell bengedni/kiutasítani, ideiglenesen beengedni/végleg kiutasítani. Munka, munka, munka és megint csak munka! – hát vagy ki lehet lépni az összes nemzetközi egyezményből és elszigetelődni. Majd pedig imádkozni, hogy semmilyen előre nem látható természeti katasztrófa ne érje a Kárpát-medencét ami miatt tömegesen majd menekülnünk kell nekünk magyaroknak egy elszigetelt társadalomból.

  • Szikszai írod..

    „Viccelsz? Abban orszagban enyhiti a munkaerohianyt, ahol minimum 50 millio ember van munka nelkul?”

    Félreértettél, itt nem az USA-ra gondoltam, és nem a haiti menekültekre. Őket abban a relációban említettem, hogy nem örökös menedéket kaptak, és példa is, hogy visszazavarják őket. Ahogy mondjuk nem kell Magyarországon és az Unióban sem örökös menedéket adni. A mi hatáskörünk, hogy 2-3-5 vagy 10 év múlva felülvizsgálva mit látunk bennük ÉS, hogy hazájukban elmúlt-e az életveszély, azaz a menekültstátusz mint jogi fogalom fennáll-e még.

  • Szikszai,

    „Igen. De mi lesz, ha kiebrudaljak oket valahonnan Nyugat-Europabol. Mint magyar allampolgarokat, hova fogjak visszakuldeni? Gondolok itt arra is, hogy az EU belathato idon belul szet fog bomlani.
    Neha nem art elore is gondolkodni.”

    At kell hogy alakuljon az EU. En egy Europai Egyesult Allmokban latom a jovot. Kulon-kulon a nemzetallamot nem fognak megbirkozni az elkovetkezo evszazadok viszontagsagaival.

    „Akkor miert faj neked az, hogy a kormany felhivja a nep figyelmet arra, amivel te is egyetertesz? Ha ujsagban hirdettek volna, jobb lett volna? Meg mindig nem arultad el, hogyan kellene egy felelos kormanynak a nep tudtara adni, hogy egyesek armanykodnak az orszag ellen.”

    Mert a plakat sokba kerult, gyuloletet-felelmet keltett es semmi hasznos informaciot nem kozolt. Jon a migrans es meglatja, magyarul, hogy a magyarok munkajat nem veheti el, mikozben meg sem fordult a fejeben hogy Magyarorszagon marad, de mindegy is mert nem erti mi van a plakaton! Te mondd meg nekem, mennyi haszna volt, milyen informaciot kozolt, hogyan tajekoztatta a lakossagot a helyzetrol, ki lett tole okosabb, ki latta tisztaban a miertjet, a hogyanjat a kialakult valsagnak, hogy segitett az embereknek az hogy „nem veheted el a magyarok munkajat”. Plakatolas szintiszta penzszoras volt a haverok zsebenek kitomese, ismet. Annyit ertek el vele hogy minden eldugott kis falukban felnek az oregasszonyok, mert jonnek es megeroszakolnak mindenkit. Biztos olvastad, hogy halottak napjan valaki idegeneket latott a temetoben es rendort hivott rajuk, mert azt hitte megjottek a migransok. Vagy a Srilankai diakokra rendort hivtak, akik onkentes munkara jottek, mert azt hittek migransok. Csomo ilyen hulyeseg tortent mert az atlag magyar tudatlan es meg tovabb hulyitik oket.
    Szamomra ez a szellemi es kulturalis pocegodor ahol a kormany az allampolgarjait szeretne latni, mert igy manipulalhatoak konnyeden. Tudod ez a csocselekosztonokre epulo politizalas. Putyin, Erdogan, Duterte egy kicsit Trump. Lasd Marcsi, egy sajat gondolata nincs de kivulrol fujja a ripostot meg a magyar idoket. Ebbol a pocegodorbol inkabb kiemelni kellene a nepet pl. Marcsit elmagyarazni neki mi folyik itt. Elismerem, ez nagyobb munka, ehhez kellene kormany program, nem egy Habony Arpad. Nem az a baj a muszlimokkal, hogy mindegyik terrorista, hanem hogy benne van a potencial mindegyikben. Nem menekultek lovoldoznek, meg robbantgattak, hanem Europaban szuletett Europai unios allampolgarok. Elmagyarazni, hogy ki volt Mohamed mit kepviselt, ehhez kepest milyen f@sza csavo volt Jezus. Elmagyarazni mit jelent, hogy az iszlamban most zajlik a reformacio, de nem volt iszlam felvilagosodas. Nincs szetvalasztva az allam az egyhaz es az allam. Nincsenek egymondatos megoldasok. Azt lattam, hogy ez a diszkurzus valamilyen szinten lezajlott minusz a kormany es a tamogatoik reszvetelevel. Azt hianyolom, hogy ebben a diszkurzusban nem vett reszt a kormany es tamogatoik. Ezt a diszkurzust hianyolom mindenfele ugyben nem csak itt. Ok nem allnak szoba senkivel nem vitaznak senkivel, egyszerubb migransozni, Sorosozni. Nem lehet egy problemat egy plakattal megmagyarazni, sokba kerul a zero szinvonal. Remelem ertesz.

    „folytatni szeretnénk.”
    Hat igen! Arra kellene torekedni, hogy a kormanyprogram ennel tobb legyen. Szeretnek latni vitakat, hogy velemenyek utkozzenek. Ertem en, hogy ez mirol szol, szomoru, hogy ez sok embernek ennyi eleg.

  • HunCanada,

    „Mire gondolsz? A határátlépésre? Jól ismerem a genfi konvenciót, amely kimondja: senkit nem érhet retorzió, ha iratok nélkül kel át egy határon azért, hogy menedéket kérjen.”

    Hmmm…. mar legalabb ketszer irtam: Az elso szabad orszagban kell regisztralniuk, es ott kell maradjanak, amig elbiraltatnak.

  • HunCanada,

    ” Hogyan tudsz kiszűrni egy echte magyar születésű állampolgárt aki Magyarországon él és minden papírja megvan, hogy gyilkolni fog, lekaszabolja a családját, megerőszakolja a feleségét, szomszédra gyújtja a házat, a körúton fog rendőrt robbantani? ”

    Ertem. Tehat csak azert mert van a magyarok kozott koztorvenyes bunozo muszaj behordani „vallasi” (bar inkabb politikai) okobol gyilkossagra hajlamos vadembereket.

    „No, de a menekültstátusz igénylése ott kezdődik, hogy ujjlenyomatot vesz a hatóság (Ezt párszázezer nyugatra segített, átbuszoztatott menekülőnél valahogy elfelejtette a Magyar kormány megtenni, segítve azt, hogy Európába netán valóban TERRORISTÁK jussanak be)”

    Ahogy te is irtad, ha meg nem vettek tole ujjlenyomatot, semmit sem lehet megallapitani az ujjlenyomattal. Mivel muzulman orszagokbol jonnek, ahol sok helyen a legdurvabb eroszakos cselekmenyek is el vannak nezve nekik ha egy kufar ellen iranyulnak azok, nagyon valoszinu hogy tobbseguktol nem vettek soha ujjlenyomatot.
    Raadasul sok esetben azt sem tudni melyik orszagbol erkeztek, es hat van egy olyan gyanum, hogy a muzulman orszagok nem adtak be a kozosbe az o adatbazisukat.
    Tehat van egy olyan jo 99%-os esely arra, hogy semmit sem fogsz talalni az ujjlenyomat utan, akkor sem ha valoban terrorista a lelkem.

    De tetszett, hogy az Orban kormanyt vadolod, hogy ok nem vettek toluk ujjlenyomatot. Nem olvastad az ujsagokat akkoriban? Nem voltak hajlando regisztralni, tehat nem voltak hajlandok ujjlenyomatot sem adni. Mit kellett volna csinalnia a magyar rendoroknek? Megkinozni oket?

  • HunCanada,

    „Nem tudok mit kezdeni olyannal, hogy az ENSZ egy gittegylet.”

    Pedig egyszeru. A muszlim orszagok altal kontrollalt gyulekezet, amit kiegeszitenek olyan orszagok, amiknek a vezetoi varnak nemi jattot a megfelelo szavazatok utan.

    ” Azzal sem, hogy 98%-uk nem dolgozik Németországban ”

    Pedig jelenleg ez van. Lehet, hogy par ev mulva valamivel jobb lesz a kep, foleg ha a nemet lanyok kurvava neveleset, a kabitoszerkereskedelmet es a terrortamadasok tervezgeteset is munkanak hivjuk.
    Frankhonban mar a 4. generacios muszlimok tobbsege – akik tokeletesen beszelik a franciat – nem hajlando dolgozni. Persze lehet, hogy a nemeteknek sikerulni fog.

    Koszi, hogy valaszoltal az egymillio bevandorlo kerdeseben.

    ” a nagy állampolgársági láz közepette az eddigi egymillió fölötti magyar állampolgárrá váltak között kb. 5-6 ezer posztszovjet, (Csecsen, ukrán, kirgiz, grúz, örmény…stb.) Gyilkos, terrorista, strici, bűnöző lett magyar állampolgár, mivel az Ukrajnán keresztül olcsó ukrán papírok beszerzése után magyaros névvel mindenkit magyarrá tett a magyar kormány.”

    Hogy oszinte legyek errol nem tudtam. Azt tudom, hogy akarcsak Kanada, ok is fogadtak be olyanokat, akiknek van penzuk (nem ket filler), de azt hiszem azok szama nehany ezer volt.
    Most megneztem, azokrol a magyarokrol van szo, akik az anyaorszagon kivul elnek.
    Sajnos ebben nem tudok erdemben targyalni, sehol nem olvastam meg, hogy mas nemzetisegueket is belevettek ebbe. Ha jol tudom az a prerequisite, hogy beszelnie kell magyarul. Bar az igaz, hogy penzert el lehet intezni dolgokat Magyarorszagon kivul is.

  • Belzebub,

    „Nincs szebb, mint amikor egy magát zsidónak mondó (hazudó?) kommentelő és a Magyar Fórum, néhai Csurka István antiszemita lapja összeforr.”

    Tudtam, hogy valamelyik „halado” ebbe fog belekotni. Ha nincs mas, valamibe muszaj. 🙂

    „Gondolom, ha Ön valóban zsidó lenne, aminek hangsúlyozottan mondja magát, akkor talán nem Csurka-fanatikus.”

    Meghalok a rohogestol… Csupan azert, mert egy aranylag jo cikket elkuldtem a nehai Csurka site-jarol, mar Csurka-fanatikus lettem. 🙂

    Gondolom, hogy a fobumbuska el sem olvasta, pedig meg o is egyetertene a cikk nehany gondolataval.

    Na meg annyit, mielott o vagy egy masik „halado” felvetne a temat, hogy miert mentem arra a site-ra; hat azert mert valamit keresgeltem, ami kapcsolatos volt a HunCanadaval valo vitammal.
    Eloszor eszre sem vettem, hogy a Csurka site-ja volt.

    Persze nem varom el a „haladotarsaktol”, hogy ezt el is higgyek, es nyilvanvalo, hogy nem is erdekel mit hisznek.

  • Na, hogy ne legyen siras-rivas, kuldok egy cikket egy zsido notol is:

    https://gellerreport.com/2018/02/u-s-jewish-establishments-war-israel.html/

    Soros „haladotars” szerepe itt is megjelenik.

  • Nocsak, meg egy amerikai zsido no, aki tud a Soros tervrol.

    http://barenakedislam.com/2018/02/18/hungary-submits-anti-muslim-invasion-stop-soros-bill-to-parliament/

    Hat nem erdekes, hogy mindenki tud rola, csak a magyar „haladok” nem?

  • Könyörgök nevezzük már át ezt a topicot „Szikszai-topic”.-nak !

    Tőle visszhangzik itt minden.

  • Laszlo,

    „At kell hogy alakuljon az EU. En egy Europai Egyesult Allmokban latom a jovot. Kulon-kulon a nemzetallamot nem fognak megbirkozni az elkovetkezo evszazadok viszontagsagaival.”

    De ahhoz eloszor szukseg van arra, hogy kiirtsuk a feher embert. A szent cel erdekeben a homosexualis noknek meg kell gyozniuk minden egeszseges not, hogy az egeszseges ferfiak gonoszak, es minden ferfit bortonbe dugni, aki kezdemenyezni, vagy rajuk nezni mer. Mikozben – es termeszetesen – szemet kell hunyni afolott, hogy a muszlim ferfiak nagyuzemi modon eroszakoljak meg az europai feher noket.
    A ferfiakbol noket, a nokbol pedig ferfiakat kell nevelnunk – de csak az europai feher ember eseteben. A szines bevandorlok termeszetesen azt csinalnak amit akarnak.

    A munka, a csalad es a nemzet fogalmakat ki kell torolni az emlekezetbol, ezek osdi, tobbezer eves berogozodesek. Aki megis megemliti oket, bortonbe csukni. Kulonbenis, az csupa naci propaganda. (Az nem erdekes, hogy a nacik elott tobbezer evig igy maradtunk fenn.)

    A fogalmakat teljesen at kell irni. Ami eddig jonak szamitott legyen rossz, ami szep volt legyen csunya, ami erkolcsos volt legyen erkolcstelen… stb… es vica versa.
    Ehhez elengedhetetlenul szukseges, hogy az „oktatas” kizarolag az agymosasra vonatkozzon, irni, olvasni szamolni felesleges megtanitani az amugyis kihalasra iteltetett gonosz feher ember gyereket.
    Hogy konnyebben menjen, el kell arasztani a kontinenst meg tobb kabitoszerrel, amit majd az ujeuropaiak arulnak az eleve elrendelten bunos fehereknek.

    Es mi lesz az Europai Uj Vilagban? A muszlimok irtjak majd egymast nemzeti es vallasi kulonbozosegeik miatt. Es majd akkor a pokolbol visszanez Merkel asszony es a tobbi agybeteg „halado” es azt fogja mondani: „Ezert erdemes volt!”

    „”Te mondd meg nekem, mennyi haszna volt, milyen informaciot kozolt, hogyan tajekoztatta a lakossagot a helyzetrol, ki lett tole okosabb, ki latta tisztaban a miertjet, a hogyanjat a kialakult valsagnak, hogy segitett az embereknek az hogy “nem veheted el a magyarok munkajat”. „”

    Gondolom, hogy egyreszt emlekezteto, masreszt felkelti azok erdeklodeset, akik nem foglalkoznak a hirekkel, politikaval. Abbol itelve, hogy a magyarok tobb mint fele nem jar el a valasztasokra van boven megcelozhato egyen.

    „Annyit ertek el vele hogy minden eldugott kis falukban felnek az oregasszonyok, mert jonnek es megeroszakolnak mindenkit.”

    Hat akkor megiscsak volt ertelme. Mint korabban irtam, egy felelos kormanynak elso es legfontosabb dolga, hogy megvedje a polgarait.
    Termeszetesen a plakatolas felesleges lenne, ha a bevandorlas es a kerites kerdeseben egyontetu velemennyel lennenek a magyar partok. De a „haladok” le akarjak bontani a keritest es elarasztani Magyaroszagot vademberekkel, tehat szukseges volt a propaganda.

    „Tudod ez a csocselekosztonokre epulo politizalas.”

    Nem, ez a nemzeti hovatartozas, az egeszseges eletosztonok fenntartasa, amit Nyugat-Europaban mar alig ismernek. Az ongyilkossag a sikk egyeni es tarsadalmi meretekben is.

    „Arra kellene torekedni, hogy a kormanyprogram ennel tobb legyen. Szeretnek latni vitakat, hogy velemenyek utkozzenek. Ertem en, hogy ez mirol szol, szomoru, hogy ez sok embernek ennyi eleg.”

    Nezd, Magyarorszagnak eloszor talpra kell allnia gazdasagilag. A nemet/francia otlet, miszerint minden europai orszagot toluk kell fuggove tenni egy baromi jo otlet, ha nemet vagy francia milliardos vagy. A tobbieknek viszont nem annyira jo ez, mert ezzel a fuggoseggel sok minden mocsok jar egyutt.
    A magyar „haladok” hajlandok voltak elfogadni ezt a szerepet es mocskot is. Ebbol kell kiemelni az orszagot, ezert a legfontosabb dolog a gazdasag tovabbi erositese, mikozben persze tavol kell tartani a vadembereket is.

  • Szikszai!

    Ne izgasd fel feleslegesen magad,ugyanis HunCanada egy minden tárgyilagosságot,minden itthoni tájékozottságot,hazaszeretetet nélkülöző, kint élvezkedő „volt magyar”, akit jól megfizetnek a hazaárulásáért(ha meg nem akkor beteg szegény…)
    Szerencsére, amit ő ír az nem mérvadó,nem jelent semmit,sehol sem jegyzik itthon,csak egyedül ő érzi fontosnak képzeli magát !

  • Amúgy a Soros tervről mindenki tud(Ő maga is nyilatkozott,bevallotta)csak vannak , akik még mindig tagadják,amivel csak magukat teszik nevetségessé,hazuggá szánalmassá

    Na ez van!

  • Kedves…Mindenki!

    Ma volt a kormány(Orbán Viktor)évértékelő beszéde,amit minden pártszimpátia nélkül igyekeztem meghallgatni,megnézni(M1 TVcsatorna)!
    Hát beszélt (normálisan nem vihogva mint Kunhalmi Ágica,nem rángatódzva ,mint Gyurcsány….nem ordibálva mint az MSZP,vagy
    nem össze-vissza fecsegve,mint a Jobbik)
    A 8 év eredményeit(amik tények nem lehet letagadni) ismertetve, elismerte a még meg nem oldott feladatokat,hiányosságokat,nem
    fenyegetődzött az ellenzék legyilkolásával,(bár nagyon kulturáltan helyre tette őket…)és nem mellékesen kiállt a magyarok biztonsága érdekben eddig tett és a jövőben is ezt követő intézkedései mellett!
    Hát én és a többség(!!!!)úgy gondoljuk,hogy az országnak erre van szüksége!
    Ha valakik nem így gondolják,azok vagy nem itthon élnek,(nekik mindegy)vagy
    ha igen akkor nem normálisak,hazaárulók,idióták!

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 február 18
    2:22 de.

    2018 február 18
    1:54 du.

    Köszönöm ezeket a linkeket a még normálisan előre gondolkodni képes, egészséges önvédelmi ösztönökkal megáldott és ezért rasszistának és intoleránsnak vádoltak nevében ezeket a jó példákat és erősen drukkolok Netanyahunak, hogy ne tudják Őt a haladók kicsinálni, mert az nem csak az izraelieknek, hanem még a V-4 nek és az egyre több hozzájuk csatlakozó előrelátónak a tragédiáját is jelentené, amit a mi nagyon művelt és nagyon túlliberalizált értelmiségünk sem tud felfogni, az általuk átvert szerényebb inteligenciáju agymosottakról nem is beszélve! Mellesleg nagyon tanulságosak a mellékelt kommentek is!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2018 február 18
    3:32 du.
    Kedves Marcsi, én inkább nem dicsekednék a helyedben Orbán évértékelő mellébeszéléséről!!!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 február 18
    2:13 du.
    Kedves Geyza, megértem kétségbeesett aggályodat, de mintha nem a kommentjei számával és hosszúságával lenne problémád, hanem a mondatai megcáfolásával és az eltévelyedett Szikszainak a ti ideális aklotokba való terelésével! 😀

  • Orsós!

    Én nem dicsekedem,mivel nem én mondtam a beszédet……ami szerintem jó volt,tények,kulturáltság,fenyegetés- menteség,meg hazaszeretet!
    Ez nem mellébeszélés és még egyetlen ellenzéki politikust sem hallottam,régen, most meg pláne ilyen normálisan,gyűlöletmentesen
    beszélni!
    Csak ezt akartam mondani,amit továbbra is fenntartok,anélkül,hogy
    fizetett „pártkatona” lennék.!
    A véleményemmel szerencsére nem vagyok egyedül,több telefont,észrevételt kaptam és pártonkívüli,nem fanatikusoktól!

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 február 18
    2:31 du.
    Igaza van Laszlonak, hogy át kell alakítani az EUt, de azt legelőször is azzal kezdene kezdeni, hogy a konföderációra fölesküdött Eu vizfejet sürgősen le kell cserélni lekötelezettlen föderáció hívőkre, ami nem egy egyszerű feladat, mert akkor senki nem maradhatna ott, maximum a kevésbbé fékentartott, kétséges megbizhatóságu átállók! Ez az EU ebben a felállásában szerintem nem barkácsolható hosszú távonra működő képessé a már rég kitárgyalt, egyre jobban látható kívülről való kézivezérlése és alaposan lekenyerezett vagy zsarolt diktátorai miatt!

  • Szikszai!

    Almásy vádaskodása,érvelése egyszerűen szánalmas és és érthetetlen,ne is törődj vele,ő is egy értetlen,tapintatlan,no meg fanatikus ,megbízott sértegető.”…sajnos nincs egyedül ezen az oldalon,magukról semmit nem árulnak el(nem véletlenül…)míg másokat „próbálnak” kifaggatni,kivesézni….undorító!

  • Orsóskám csak had dicsekedjen vele.

    Ugysem tudja mi volt benne, ha meg tudná,értelmezni nem tudná.

    Tudod komám a mi Marcsink O.S.T.O.B.A.

  • Kedves derága jó Orsós uram!
    Én ugyan nem szándékozom megcáfolni Szikszai urat.
    Ahhoz ugyanis az kéne hogy olvassam állítólagos mélyenszántó sorait.

    Igy aztán csak pusztán gonoszságból (tudod:a ballibsibibsik gonoszak) ostorozom őt !

    Pedig semmi okom nem lenne rá, ő jó, értelmes, igazságos.
    Mint általában a neonácik.

    Dehát komám..ilyenné tett engemet (is) az emúttnyóc év.És ezt értsd ahogy akarod ! Mer mosmár tökmindegy.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 február 18
    5:39 du.
    Igazegykomám, ölég vicces gyerek vagy, ha a másik komádat hetykén leneonácizod! Az emúttnyolcév engem is megviselt volna, ha nem tudnék mindenből viccet gyártani, különösen az igazságosnak belémmagyarázott forintosítás, de mióta megszabadultam az MKB(alias Bayerische Landensbank)Bank jótékonykodásától, már engem sem lehet felbosszantani, még a romlott csirkeláb párizsi is fel tud dobni.

  • Boda Marcsi:
    „a Soros tervről mindenki tud”

    Hát persze! Akárcsak a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvéről, amit szintén Soros alkotott. 🙂

    Boda Marcsi:
    „akik még mindig tagadják,amivel csak magukat teszik nevetségessé,hazuggá szánalmassá”

    Szerencsére Önnek aztán tényleg semmi szüksége rá, hogy az állítólagos Soros-terv tagadásával tegye magát nevetségessé, hazuggá és szánalmassá.

  • Na nee nakképüsköggyél.
    Méghogy te szoktál enni..
    Én nemigen ismerek olyat aki szokott gyakran enni.

  • Boda Marcsi,

    „Ma volt a kormány(Orbán Viktor)évértékelő beszéde…”

    Kosz, hogy szoltal. Megkerestem, tenyleg egesz jo beszed volt. A Youtube-on neztem meg. Az „haladotarsak” hozzaszolasai szeduletesek, de csak az Orbant igazoljak.
    Az egyetlen amit hianyoltam az a reszletesebb evertekeles volt. Inkabb beszelt volna egy fel oraval tovabb.

    —–

    Orsós Elemér

    ” erősen drukkolok Netanyahunak, hogy ne tudják Őt a haladók kicsinálni,”

    Ha nem tud Soros „haladotars” valakit a szokasos politikai modon megbuktatni – mert Izraelben sem kellenek a „haladok” – akkor jon ez. Rafogjak, hogy ajandekot fogadott el, amit nem adott at az allamnak – ami Izraelben kotelezo a miniszterelnoknek.
    Remelem, hogy csak fake-news-rol van szo.

  • Orsós Elemér,

    „Igaza van Laszlonak, hogy át kell alakítani az EUt, de azt legelőször is azzal kezdene kezdeni, hogy a konföderációra fölesküdött Eu vizfejet sürgősen le kell cserélni lekötelezettlen föderáció hívőkre, ami nem egy egyszerű feladat, mert akkor senki nem maradhatna ott…”

    Ez jo erv. 🙂

    Abban en is egyetertek, hogy ha meg akarjak tartani az EU-t at kell azt alakitani, de en nem latok semmilyen mas formaciot, ami kolcsonosen minden orszagnak es minden EU-s polgaranak hasznos is lenne.
    Egyszerubb kitancolni belole mielott magukkal huznak a viz ala.
    Es itt nem is annyira a muszlim bevandoroltatasra gondolok, hanem inkabb a gazdasagi rendszerere, ami szerintem hamarosan osszeomlik.

  • Christopher Adam

    Szikszai,

    Tedd „loop”-ra Orbán beszédét és akkor folyamatosan hallgathatod. Amúgy azt mennyire találod marxista megoldásnak, amikor az állam államosit és lenyúlja az állampolgárok magánnyugdij-megtakaritásait? Ahhoz mit szólnál, ha Kanadában a kormány egyik napról a másikra elvenné a kanadaiak RRSP-számláit?

    http://hvg.hu/gazdasag/20180219_Az_allam_2823_milliard_forinttal_tartozik_a_volt_magannyugdijpenztari_tagoknak_de_nem_fizet

  • Tegnap Cseh ismeroseimmel beszelgettem, megvoltak gyozodve hogy nalunk szocialista kormany van kicsi komcsi beutessel. Mondtam nekik, hogy jol latjak, csak ok konzervativnak hivjak magukat, a magyarok meg ezt elhiszik.

  • Laszlo
    2018 február 19
    9:16 de.

    Igen, cocialista, kommenista, populista-lusta. De volt a Fidesz már minden, kezdve a liberálistól a szélsőjobbig. Mikor mi a széljárás az emberek hülyítésére, és nemzetiszínűbe csomagolva mindenre vevő az a kevéske 2 és félmillió aki teljhatalomban tartja.

  • Szikszai:
    Ne itt hőbörögj!
    Menje el Brüsszelbe és váltsad le őket

  • Christopher Adam,

    „Amúgy azt mennyire találod marxista megoldásnak, amikor az állam államosit és lenyúlja az állampolgárok magánnyugdij-megtakaritásait? Ahhoz mit szólnál, ha Kanadában a kormány egyik napról a másikra elvenné a kanadaiak RRSP-számláit?”

    Elegge marxista volt az, amikor a kanadai nyugdijalapot lenyultak, vagy amikor kiderult, hogy a munkanelkuli segelyre (aminek a neve biztositas) es nyugdijra fizetett penzeket adonak kell szamitani (es lenyulni).
    De beszelhetnenk Kanada visszafizethetetlen adossagarol is.

    Ettol fuggetlenul en mar tobbszor irtam, hogy eszreveszem en is a FIDESZ korrupciojat, illetve azt is eszreveszem.
    Ugyanakkor erdekes, hogy a „haladok” itt nem veszik eszre, hogy a Magyarorszagot az elozo kormanyok raboltak ki, ok teremtettek a foldonfutokat, az otthontalanokat, es a kulfoldre meno vendegmunkasokat. Mielott meg belelepett volna halkan Magyarorszag az EU-ba, mar a 90-es evekben rengetegen dolgoztak feketen Nyugat-Europaban. Hol volt meg akkor Orban?

    —-

    Geyza,
    2018 február 19
    10:40 de.

    Te allitolag nem olvasod, amit irok.

    A hozzaszolasod viszont meglep. Te mint harcos kommunista, nehai munkasor, nem gondolod, hogy ilyen konnyen feladni egyenlo az ongyilkossaggal?

  • C.Á!

    Kicsit le van maradva…..ugyanis a kormány nem nyúlta le a magánnyugdíj befizetéseket,(kölcsönvette)mert az esedékesség időpontjában mindenki megkapja a befizetéseit,legfeljebb azt akadályozta meg,hogy több nyugdíjpénztár ,hosszú és „kétes ”
    ügyletekbe fektette a nyugdíjasok pénzét.
    Anno én is buktam a szocik alatt az önkéntes befizetésemmel,egy év alatt nem hogy gyarapodott,de csökkent a befektetett pénzem,na gyorsan kivettem…..

    Szikszai!

    Orbán beszéde nem volt így sem rövid,a lényegre kitért(!!!)egy nagyobb
    részletezést sem értett volna meg a fanatikus baloldal,az itthoni értelmes és tárgyilagos többségnek meg felesleges ragozni,hogy itthon mi is történt,mit is kapott,mert tudják!

  • A nyugdíjpénztárnál az utolsó egy évre gondoltam,előtte még kamatozott a pénzem!
    Szerencsére nekem már nem volt kötelező a magánpénztárba belépni!
    A szocik sem a magánnyugdíjpénztári (AMIT ŐK VEZETTEK BE…)sem
    az önkéntes pénztári befizetések biztonságát nem garantálták!

  • HunCanada!
    Nem kellene hülyíteni az embereket,már akiket lehet.
    2,5 milliót írt(de kicsit több…)a konzultációs kérdő ívvel
    kapcsolatos válaszokkal kapcsolatban(voltak passzívak is)de ugye
    nem ők tartják kormányon tartják kormányon a Fideszt….?ezt majd az április 8-i szavazás dönti el(mint az előző 2 ciklust is…!!)
    Nagy különbség……
    Na nem kell teljesen „feleslegesen”izgulni,pláne a mai ellenzéki
    „állapotok” ismeretében!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2018 február 19
    2:46 du.

    Jól van Marcsi. Relax! 🙂 Maga mindig bemutatja, hogy mekkora setét?Mindenáron rivaldafénybe akar kerülni, ha nem szól Önhöz senki?
    Ki a fene írt konzultációról? 2,5 millió a fidesz bázisszavazója, az is erős jóindulattal a 2014-es és a 2010-es adatok tendenciáját figyelembe véve.
    Jézusom,..döbbenet! Jobban jár a világ ha filmeket néz, akkor legalább világít maga körül valami.

  • Én hiányoltam Orbán beszédéből azt, hogy mi a terve az országgal, Magyarországgal. Mi a terve és a programja az oktatásban, az egészségügyben, mi a terve a korrupció megfékezésében, mit szól Vejéhez és ahhoz, hogy 35 fideszes polgármester uralta városban lopták el közösen az emberek pénzét. Hiányoltam azt, hogy a bérekkel mi a terve, hogyan teszi versenyképessé, hogy ne legyünk kivándorló ország. Helyette olyanokat hallottam, hogy várja vissza az elítélt Silvio Berlusconi-t Olaszország vezérének. Hát igen, bűnöző az csak is bűnözökkel és terroristákkal haverkodik. Semmit nem mondott a magyar miniszterelnök olyan témában ami a magyar emberek életére kihat.

  • Boda Marcsi
    2018 február 19
    2:11 du.

    Marcsi, tudja, hogy működik egy magánnyugdíj megtakarítás hozama? Fogalma sincs, de elmondom. Ez egy hosszútávú befektetés mivel NYUGDÍJ takarékosságról van szó és az ember akkor kezdi, amikor elkezd dolgozni, és mint ilyen az évek során exponenciálisan nő a kamata. Vagyis minél több idő van a kamatoznia annál nagyobb a hozam.
    De minden évben pontos adat van arról, hogy aki maradt a Fidesz kormány fenyegetése ellenére MyNyuP-os (kb 80-90 ezer ember) és nem tért vissza államiba, azaz nem hagyta magát, hogy meglopja a kormány annak szépen és vártnál jobban kamatozik a pénze. A többieknek meg ellopta a kormány megfenyegetve a tagokat, hogy aki nem lép vissza, az nem kap állami nyugdíjat. Majd miután majdnem ennek az arcátlan fenyegetésnek a hatására visszalépett, akkor bejelentette Matolcsy, hogy csak vicceltek. Persze megígérték, hogy egyéni számlán vezetik majd mindenkinek, de ez azóta sem történt meg mivel a Fidesz a lopott pénzt eltőzsdézte vásárláskori árhoz viszonyítva bukóban lévő MOL részvényekre.

    Ne bolondozzon már, ennél nagyobb biztonságba a ciha alatt tartva is jobb lett volna. De mint ért maga bármihez is?! A kérdés költői, ne fáradjon.

  • Boda Marcsi
    2018 február 19
    2:04 du.

    Marcsi írja: „Anno én is buktam a szocik alatt az önkéntes befizetésemmel,egy év alatt nem hogy gyarapodott,de csökkent a befektetett pénzem,na gyorsan kivettem…”

    Egy év alatt nem hozott, és kivette? Maga egy „géniusz” a befektetések terén is 😀

  • HunCanada,

    Ne izgasd fel feleslegesen magad,ugyanis Marcsi egy minden tárgyilagosságot,minden itthoni tájékozottságot,hazaszeretetet nélkülöző, otthon élvezkedő “volt magyar”, akit jól megfizetnek a hazaárulásáért(ha meg nem akkor beteg szegény…)
    Szerencsére, amit ő ír az nem mérvadó,nem jelent semmit,sehol sem jegyzik itthon,csak egyedül ő érzi fontosnak képzeli magát !

    🙂 ha erted mire gondolok

  • Boda Marcsi,

    „Szerencsére nekem már nem volt kötelező a magánpénztárba belépni!”

    Felkeltetted az erdeklodesemet a „kotelezo” szoval. A hideg futkos a hatamon, amikor a mi derek vezetoink kotelezove teszik, hogy valamit megvegyunk. (Termeszetesen ez Kanadaban is megtalalhato.)

    Elolvastam ezt:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Magánnyugdíjpénztár

    „A szocik sem a magánnyugdíjpénztári (AMIT ŐK VEZETTEK BE…)sem
    az önkéntes pénztári befizetések biztonságát nem garantálták!”

    Az irasbol kiderul, hogy legjobb akarat mellett sem tudtak volna garantalni. Elegge docogos volt, senki sem tudta garantalni, es az Orban legalabb megmondta, hogy lehetetlen garantalni es megszuntette a kotelezo mivoltat.
    Ha jol ertem a felgyulemlett penzt atutaltak a regi tipusu allami nyugdijalapba. Hogy aztan mi tortent vele, azt nem irjak. Lehet, hogy a HunCanadanak van igaza es rossz lora tettek vele. Errol nem olvastam.
    Viszont ha a tozsden kurtak el a penzt, akkor nem lenyulva lett az, hanem elvesztettek a lutrin.

    Mellesleg szolva, ne izgasd magad a bolcs kioktatason, miszerint hagynod kellett volna a penzedet a magannyugdijalapban akkor is, ha az veszit penzt (ahelyett, hogy kamatozna).
    Ilyet en is csinaltam, amikor sorban 3 evig vesztes volt a befektetes, pedig olyan kimutatasokat lattam amikor beszalltam a hulyesegbe, hogy az utobbi 20 evben atlag 18%-os kamatokat hozott be. Hat talan annak, aki a tozsden jatszott vele, de a kis befekteto vesztett rajta.
    No es amikor kivettem a maradek penzt meg „buntetest” is kellett fizetni, amirol ugye a beszallaskor nem dicsekedtek.

  • Buda Marcsi:
    „A szocik összevissza beszélnek,mint a többiek…. főleg ha “hatalomra” jutnának simán lebontanák a kerítést…..

    Ön tehát megpróbál rábeszélni, hogy szavazzak az MSZP-re. Ezzel semmi probléma, minden pártnak vannak önkéntes vagy fizetett agitátorai, az MSZP-nek miért ne lennének.

    Én azonban egyáltalán nem hiszem el (igaz, nem is ígérik), hogy ha az MSZP kormányra kerülne, lebontatná a szögesdrótot – egyebek mellett tehát valószínűleg ezért sem szavazok rájuk. Ha elhinném, hogy legalább a szögesdrótot lebontják, akkor a politikájukkal szembeni más ellenérzéseimet elnyomva, talán rájuk szavaznék.

  • Angol cikk es video arrol, hogy az olasz kormany fizet a libiai „kormanynak” hogy allitsak meg a vandormadarakat (allitolag ez az EU uj politikaja), hogy ne tudjak Soros „haladotars” csonakjaival elerni a felvevo hajokat.
    Ugyanakkor a libiai ideiglenes vandormadar-szallasokon borzalmas allapotok uralkodnak es egyes szomaliai bekeharcosokat allitolag eladtak rabszolganak es megkinoztak.
    (Az Al Jazeera-tol van, ovatosan kell banni a hirrel.)

    http://barenakedislam.com/2018/02/19/bad-conditions-in-libyan-detentions-camps-are-forcing-somali-economic-migrants-pretending-to-be-refugees-to-return-home/

  • Marcsi, emeld meg a labad, gurul a hantagolyo! 🙂

  • Naés ha lebontanák?
    Akkor ugyan mi változna meg?
    Semmi !

  • Szikszai:
    TE most tulajdonképpen mit akartál mondani?
    Az értelmezhetetlen jelzőiddel meg kifejezéseiddel ?

  • Belzebub
    2018 február 19
    8:57 du.

    Buda Marcsi:
    “A szocik összevissza beszélnek,mint a többiek…. főleg ha “hatalomra” jutnának simán lebontanák a kerítést…..

    Ön tehát megpróbál rábeszélni, hogy szavazzak az MSZP-re…

    …Én azonban egyáltalán nem hiszem el (igaz, nem is ígérik), hogy ha az MSZP kormányra kerülne, lebontatná a szögesdrótot – egyebek mellett tehát valószínűleg ezért sem szavazok rájuk.
    ______________________________

    Ja! Én is pontosan így vagyok ezzel… 😀 😀 😀

  • Látom Szikszai mester és Boda nagysos kezdenek összeborulni.

    Szép ezt látni…

    Legalább ketten megértik egymást ebben a gonosz , balos világban.

    Csak igy tovább gyerekek !!

  • Geyza,

    Azt mar megszoktam, hogy ertelmesen nem tudsz irni, de hogy nem is erted amit olvasol, azt nem hittem volna.

    Mindenesetre itt van neked egy masik „neonaci” zsido.

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/242182?utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=nl

    Es ide juttok, amikor az orszag fele muzulman lesz:

    https://www.jihadwatch.org/2018/02/nigeria-muslims-wipe-out-15-villages-in-mass-slaughter-of-christians-government-does-nothing

    Drukkolj hat csak tovabb a „haladoknak”. Mar csak azert is, mert a jelenlegi nigeriai miniszterelnokot a te imadott „haladod”, Clinton nyanya kenyszeritette ra Nigeriara amikor kulugyminiszterkent probalta gyeprevagni az egesz vilagot, beleertve Amerikat is.

  • Kedves Szikszai!

    „Klinikai” esetekkel…,ész és érv nélküli agitátorokkal ….felesleges vitatkozni,haszontalan időtöltés!
    Meggyőzni semmivel nem tudod őket,annál értetlenebbek,fanatikusak!

  • Nézd Szikszaikám.
    ENGEMET ne győzködj jó?
    1 Nem érdekelnek a linkjeid
    2 Jópár hazugságon kaptalak,tehát a továbbiakban nem nagyon olvaslak.
    3 a hozzádhasonló agitátorok Parteingenosse Goebbels módszerével apró igazságokat hoznak fel és ezekből vezetik aztán le ordas eszméiknek a szükségességét.

    Szóval nem nagyon érdekelnek a linkjeid.
    És tévedés ne essék : eszem ágában sincs téged meggyőzni eszméid helyes vagy helytelen voltáról.

    Én nem agitálok senkit.

    De megvan rólad a sommás véleményem és engedelmeddel ennek hangot is fogok adni.

  • Szikszai:
    Megaztán kuvvául útálom ha engemet használsz fel arra hogy a linkjeid propagálásának meglegyen a látszólagos alapja.

    Pontosan ismerem ezt a csetes módszert:
    „A vitapartnert, társalgás ürügyén ki lehet használni arra hogy a többieknek a saját véleményünket hangoztassuk bár látszólag nem nekik van szánva „

  • Marcsi, Te itt magasan kilogsz a mezonybol azzal, hogy eszt, tenyeket, targyilagossagot mellozod a hozzaszolasaiban. Te inkabb az alparisagoddal operalsz.
    Ne erts felre, nekem ezzel semmi bajom, csak nevezzuk neven a dolgokat.

  • Laszlo:
    Szteem már Alpáron sem használják ezt a stílust.

  • Geyza,

    ” Jópár hazugságon kaptalak,tehát a továbbiakban nem nagyon olvaslak. ”

    Ez igen! Jol meghataroztad azt a rengeteg hazugsagot, amiken engem kaptal – legalabbis szerinted.

    „apró igazságokat hoznak fel és ezekből vezetik aztán le ordas eszméiknek a szükségességét.”

    Mi az ordas neked?
    Csak nem az, hogy tul sok kereszteny es zsido el a vilagban?

    Mellesleg, hadd aruljam el, nincsenek „apro igazsagok”, csak igazsagok vannak.

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 február 19
    9:01 du.
    Kadhafi jóslata beteljesült, amikor előre megmondta mi várható, ha Libiát, öt és rendszerét meghekkelik csak azért mert makacsul merészelte a saját országának hatalmas és olcsón kitermelhető olajkincsei árát és fizetési módját megszabni. Másrészről nehogy már ne az a libiai tavaszban aktivan segítkező exgyarmattartó finanszírozza a volt gyarmatát aki 1947-ig istenesen kiszipolyozta azt! És ez az utólagos kárpótlás jogos az összes, most összeurópai szolidaritásért kapálózó volt gyarmattartóra akik a volt gyarmataik szétharácsolása által lettek az úgynevezett európai fejlett civilizáció dáriuszai! Nem kell a saját több évszázados sarukat a haszonból kirekesztett ártatlanokra is álságos módon átkollektivizálni!

  • Orsós Elemér,

    „Kadhafi jóslata beteljesült…”

    Igaz, de talan epp ezert kellett ot eltavolitani. Mivel logika nincs Afrika es Azsia Europaba valo betelepitese mogott, csak valami nagy aljassag keszulhet, amirol egyelore nem tudunk.

    „És ez az utólagos kárpótlás jogos az összes, most összeurópai szolidaritásért kapálózó volt gyarmattartóra akik a volt gyarmataik szétharácsolása által lettek az úgynevezett európai fejlett civilizáció dáriuszai!”

    Van benne valami, de ugye tudod, hogy amikor a nyugat-europai hatalmak odamentek, ezek meg mindig szamarhaton kozlekedtek, agyagviskokban eltek, az utak foldutak voltak, korhazrol, iskolarol hirbol sem hallottak. Az eletszinvonaluk nagyban nott, mert kaptak egeszseges etelt, a gyermekhalandosag nagy mertekben csokkent, es hosszabb ideig eltek, egyreszt az egeszsegugyi ellatas, masreszt az egeszsegesebb taplalkozas, es a gyogyszerek miatt.
    Ha beleszamitjuk a cehhbe mindazt amit a gonosz gyarmatositok adtak nekik, vajon mennyivel fognak tartozni, es kik?

    De abban egyetertek 101%-ig, hogy ha a „halado” Nyugatnak kellenek a vademberek, akkor hordjak be oket 100 millio szamra, csak hagyjak beken azokat, akik meg nem estek a fejukre, es nem akarnak nemzeti ongyilkossagot elkovetni.

    Errol jut eszembe! Emlexel arra a kis indulora, vagy notara, amiben az volt, hogy:
    „Edes hazankert, a forradalmi partert, a neppel tuzon-vizen at.”
    Erdekes a volt elvtarsak eseteben, hogy mara elfelejtettek ebbol az „edes hazat”. Szerinted mi lohette oket?

  • Orsóskám , érdemi vitába bocsájtkozok veled mert megnevettettél.

    Gyarmattartó ide vagy ida, Kadhaffit leverni nem volt rossz ötlet.
    Csak éppen van egy súlyos hibája a nyugati demokráciáknak:
    Bakugrásokkal és tévedésekkel közelitik a helyes társadalmi megoldásokat.Közben sok emberi élet kerül végveszélybe.
    Ellentétben a diktatúrákkal:
    Ők helyes kiinduló pozíciókból helytelen végső megoldást szorgalmaznak, irdatlan ember-áldozatok révén.

    A nácizmus is egyfajta válasz volt csakugy mint a Nagy Októberi Forradalom az akkor fennálló súlyos társadalmi válságokra az adott országokban.
    Az angoszász országokra (és féligmeddig Franciaországra) nem annyira jellemző -idáig- a súlyos TÁRSADALMI válság, ellenben hülyeséget hülyeségre halmoznak mikor beavatkoznak más országok dolgaiba.
    Nem a beavatkozással van a probléma hanem a mikéntjével.

    Kadhaffit le kellett verni ez kétségtelen, de nem tudtak alternatívát teremteni ez is kétségtelen.

    Talán Öregbush csinálta jól az Első Őbölháború végén:
    Leveerte Szaddámot a bagdadi mészárost, aztán meghagyta hatalmában.

    De a „kurd kérdést” már jól elcseszte.

  • Orsós Elemér

    Szikszai
    2018 február 22
    11:07 du.

    „Van benne valami, de ugye tudod, hogy amikor a nyugat-europai hatalmak odamentek, ezek meg mindig szamarhaton kozlekedtek, agyagviskokban eltek, az utak foldutak voltak, korhazrol, iskolarol hirbol sem hallottak. Az eletszinvonaluk nagyban nott, mert kaptak egeszseges etelt, a gyermekhalandosag nagy mertekben csokkent, es hosszabb ideig eltek, egyreszt az egeszsegugyi ellatas, masreszt az egeszsegesebb taplalkozas, es a gyogyszerek miatt.

    Indiszkrét kérdések:
    -vajon akarták-e ezt a nem kért hatalmas szívjóságot a cserben hagyottak?
    -jó példák, mert mi is az élővilág része vagyunk, szabad-e a természet rendjébe manipulativ módon belekontárkodni, kellett-e volna Ausztráliába rókákat telepíteni, ha valami nagy okos angol gyarmatosító le tudott volna mondani a nyúlvadász szenvedélyéről, kellene-e hivatásos kinai virág beporzókat alkalmazni, ha Mao hallgatott volna az aggodó tudósaira, hogy nem szabad a mezőgazdaságot agyonkemizálni?
    -kell-e a birkát etetni, hogy nyírni lehessen őket?
    -ha nem hagytak ott semmi nyersanyagot a jótevők, akkor most miből lehetne nyugati módon élni?

    „Ha beleszamitjuk a cehhbe mindazt amit a gonosz gyarmatositok adtak nekik, vajon mennyivel fognak tartozni, es kik?”

    Ne a betolakodók mutogassák a cehhet, mert senki nem óhajtotta a kéretlen „humanista” szolgáltatásaikat, sem a kurva felsőbbrendű civilizációjukat, sem a lealázkodásra, szolgaságra serkentő vallásukat, sem az éhbérüket! Felül kellene már emelkedni a fejlett nyugat ebül szerzett mindenhatóságának tévhitéből!
    (Félre ne érts, nem rád vagyok dühös!)

  • Orsós Elemér,

    ” -vajon akarták-e ezt a nem kért hatalmas szívjóságot a cserben hagyottak? ”

    Hadd kezdjem a vegevel. Nem lettek cserben hagyva, csak el lettek foglalva. Mellesleg, ha jol emlexem, az atmeneti szabadsagukat is a nyugati hatalmaknak (es talan Oroszorszagnak) koszonhettek, akik a torok uralom alol segitettek nekik felszabadulni.

    Az persze csunyan nez ki, hogy eroszakkal foglaltak el az orszagukat, ezt nem vitatom. Ez majdnem egesz Afrikara, es fel Azsiara is ervenyes.

    Ugyanakkor, es allitolag, nehany millio evvel ezelott az elso emberpar Afrikaban „evolucionalta” magat valamibol. Ha ez igaz, es ha csak az utolso 105 000 evet vesszuk is, az afrikai negerek 100 000 eves elonnyel indultak a tobbi emberhez kepest, hogy kialakitsanak maguknak egy fejlett kulturat es technologiat. Ok mar 100 000 evvel ezelott eljuthattak volna a Holdra. Ha megtettek volna, ok foglaltak volna el Europat.

    „-jó példák, mert mi is az élővilág része vagyunk, szabad-e a természet rendjébe manipulativ módon belekontárkodni, kellett-e volna Ausztráliába rókákat telepíteni,”

    Mas tema, de a nyulakkal valo bakloves utan – ha jol tudom – egy bizonyos kigyofajtat telepitettek be, hogy azok irtsak a nyulakat.
    A genetikailag kiherelt es agyon-vegyszerezett novenyekkel kapcsolatban nekem is futkaroz a hideg a hatamon. A hormonokkal es egyeb dolgokkal taplalt allatokrol mar ne is beszeljek…

    ” -ha nem hagytak ott semmi nyersanyagot a jótevők, akkor most miből lehetne nyugati módon élni? ”

    De hagytak. Libiaban pl. a Kadhafi elvtars egesz jo eletet teremtett azoknak, akik nem akartak okosabbak lenni, mint o.
    Algeriaban is lehetne, de a muszlimokra oly jellemzo antidemokratikus hozzaallas, hogy mindenki egyszerre akar diktator lenni lehetetlenne teszi azt.
    Ugyanakkor erdekes, hogy tudomasom szerint egyik arab orszag sem igyexik azon, hogy ipart teremtsen maganak. Talan arra gondolnak, hogy amint elfogy az olaj, a nyugati vilagban felvasarolt real estate-ekbol fognak megelni.

    ” Felül kellene már emelkedni a fejlett nyugat ebül szerzett mindenhatóságának tévhitéből! ”

    Mielott a Nyugaton atvettek a hatalmat a komcsibol lett „haladok”, itt valoban fejlett es elheto tarsadalom letezett. Hogy mindenhato lett volna az tulzas, de mondjuk az agyagviskokban, vagy a termeszhangyak altal epitett „hazak” lakoihoz kepest valoban erosebbek voltak.

    Megegyszer mondom, hogy ertem en, hogy senkinek sem tetszik a megszallas, meg ha az elonyokkel is jar. Nekunk sem tetszett a szovjet megszallas, se a tatar, se a torok, vagy az osztrak elozoleg.
    Csupan annyit akartam kozolni, hogy ha egyenleget akarunk felallitani, hogy ki es mivel tartozik, akkor mindent bele kell szamolni a cehhbe.

  • Geyza,

    Semmi ertelmes oka nem volt Kadhafi eltavolitasanak. Ugyan kicsit utodott volt a lelkem, hetfon cocjalizmust epitett, kedden kapitalizmust, szerdan pedig egy kalifatust. Es ez igy valtakozott tovabb.
    No es o legalabb feken tartotta az iszlammal agymosott vadakat. Ugyanez igaz Szaddam elvtars eseteben is. Nagyon sajnos, de nagyon ugy nez ki, hogy a vadembereknek ilyen diktatorok kellenek, kulonben elszabadul a pokol naluk.

  • Szikszai:
    Szerinted.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 február 23
    3:27 de.
    OK! Akkor kezdjük!

    „Nem a beavatkozással van a probléma hanem a mikéntjével.

    Kadhaffit le kellett verni ez kétségtelen, de nem tudtak alternatívát teremteni ez is kétségtelen.”

    Na szóval, lehet hogy, Kadhafi és Szaddam is európai szemmel és mentalitással szemlélve tényleg diktátor volt, DE mint a következmények is igazolják, ezeket az arab törzsi hierachhiához szokott társadalmakat csak ilyen kemény kézzel lehet kordában, egységben, békében és viszonylagos jólétben tartani! Most jön egy csúnya kérdés: vajon ha ez a két fertelmes diktátor olaj nélküli szegény országokat sanyargat, akkor is lettek volna-e az országaiknak ilyen gáláns, önfeláldozó és önzetlen diktatúra aloli megmentői? És még egy nagyon csúnya kérdés: ennek a két diktatúrának -de vegyük ide még Janukovics sikeresen levert diktatúráját és Szudánt is- miért ilyen jóságos idegen kezekbe kerültek a nemzeti olajvállalatai, megóvandó őket a felszabadított országok „spontán” káoszaitól?
    És a szemtelen kérdések csimborasszójaként egy utolsó utálatos kérdés: valójában miért is kellett a szentéletü nyugati demokráciáknak megdönteni ezeket a diktatúrákat?

  • Ja, Khadafi meg Szaddam, időszerű…
    Vitatkozzatok csak derekasan! 😀

  • Elemér:
    Mondtam: meg kellett volna hagyni őket úrnak a szemétdombjaikon.
    Ahogy Öreg Bush tette Irakkal anno.
    Szaddám leverésére -véleményem szerint helytelenül- azért került sor mert „túl tolta a bringát” .
    Nagy szakértelemmel sikerült elhitetnie a Világgal hogy vannak tömegpusztító fegyverei.
    És tudható volt hogy amilyen örült , képes bevetni is amint olyan stádiumba kerül a gyártás.
    A háború végülis tudtommal ENSZ felhatalmazással indult.
    Elb..szták ez kétségtelen.Meg kellett volna hagyni ismét a hatalomba, had terrorizálja a népét, de a KURD TERÜLETEKET LEKELLETT VOLNA VÁLASZTANI ! Ez nagyon fontos lett volna szerintem.
    Lybia.
    Háát..azt én sem nagyon értem, elég gusztustalan egy rendszert tartott fennt Kadhafi de legalább nem fenyegetett senkit.Az hogy elintézték szerintem igazságos dolog volt, más kérdés hogy mekkora baj származott belőle utóbb.
    Összegezve:
    Ezeket a szarháziakat hagyni kellett volna had főjenek a saját levükbe.
    Most már késő.
    Egyenlőre le kéne verni az Iszlám Államot de nem lehet mert -szokás szerint- a ruszkik megint halásznak a zavarosban.
    A sok menekült ( nem „migráncs”) javarészt az ő áldásos tevékenységük miatt fut az életéért.
    Szerintem.

  • Alma:
    Elő is készítettem a vitához a golfütőt.
    Az „acél-fejű golfütőt”.

    /Idézet a „Van aki forrón szereti c.filmből:Kisnapóleon mondja mikor megtalálják a golf-zsákjában a dobtárasokat./

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 23
    3:21 du.
    Bizony időszerű, mert ők valószínű nem türték volna, hogy az országuk menekült tábor, átjáróház, törzsi és vallási háborúk szintere, de legfőképen amerikai támaszpont és olajkút legyen! 😀

  • Orsóskám:
    Dehát egész IRAK merő egy olajkút!
    És azt azért el kell ismerni hogy az amcsik (csakúgy mint a többi ország)szépen fizet a kőolajért.
    Miért pont Irak lett volna kivétel?

    Nem az olaj volt a második Öböl háború mozgatórugója hanem az hogy az ENSZ besokallt a Szaddám-rezsimre.

    Momentán nem volt hajlandó teljesíteni azokat a feltételeket amiket az Első Öböl-háború végén feltételként szabtak neki és alá is írta őket.

    Mondok példát:
    Iraknak tilos volt merevszárnyú légijárművet emelnie.
    (Hülye egy rendelkezés volt mert igy helikopterekről irtották gázbombákkal a kurd lakosságot, de ezt most hagyjuk.)
    Ennek ellenére a végefelé minden tiltás ellenére utasgépeket kezdtek repülni.Persze hogy nem lőtték le őket, de akkor is..
    Vagy például Iraknak tilos volt harci lokátort átkapcsolni tűzvezető módba.
    Mégis megtették gyakran, aztán meg rikoltoztak nemzetközi fórumokon mikor AZONNAL tűzcsapás érte ezeket a harci radarokat.
    De ezek csak a jéghegy csúcsai voltak.

  • Orsós Elemér,

    ” vajon ha ez a két fertelmes diktátor olaj nélküli szegény országokat sanyargat, akkor is lettek volna-e az országaiknak … megmentői? ”

    Geyza veletlenul jol erti azt, hogy Irak eseteben nem az olaj miatt mentek oda. Persze az a mondvacsinalt ok nagyon bugyuta volt akkor is, es ma mar Geyzan kivul senki sem hisz benne.

    Szereny velemenyem az, hogy az amerikai kulugyminiszterium (amit Deep State-nek hivnak ujabban, mert ettol a „hatterhatalom” kifejezesnek nincs konspiracio szaga) keveri a szart mar az 1. Vilaghaboru ota szerte a vilagban. De hogy „csak” Irakrol beszeljek, meg kell emlitsem az Irak-Iran haborut, ami ha jol remlik 8 even at dult. Szaddam pajtast epp ezert tettek fel a tronra Irakban, meg kellett volna dontenie a mullahok uralmat, de legalabbis haboruzni eveken at, hogy legyen mit eladni az olajert. Amerika arulta boldogan a fegyvert Szaddamnak, mikozben allitolag mindket orszag ellen embargo volt eletben.
    Szaddam megneszelte, hogy az amerikaik Izraelen keresztul fegyvert arulnak Irannak is, amitol kisse kiakadt, es az akkoriban eppen haldoklo Szovjetuniohoz fordult. Ez okozta a halalat. Az amerikai vezetes ezt nem vette jo neven.
    A Szu pedig atverte Szaddamot, igertek, de nem adtak se fegyvert, se segitseget. Akkoriban az oroszoknak kellett nehany fontos dolog Amerikatol, es azok fontosabbak voltak, mint Irak.

    Libia eseteben sem hinnem, hogy az olaj miatt csinaltak, hacsak nem az europai szovetsegeseknek kellett egy kis ingyen olaj. De nagyon ugy nez ki, hogy a nepvandorlast akartak beinditani. Valakiknek nagyon utban lehet a nyugat-europai jol meno gazdasag (mar ahol jol megy).

    „… valójában miért is kellett a szentéletü nyugati demokráciáknak megdönteni ezeket a diktatúrákat?”

    Remelem, legalabbis Irak eseteben valaszt adtam erre. Libia kerdeseben meg varni kell szerintem, amig kiderul milyen aljassag keszult.

    Mellesleg, en az iraki-irani jatekot latom kialakuloban Szaud Arabia es Iran kozott jelenleg.
    Majd meglatjuk, ha meg elunk addig.

  • Geyza,

    „Egyenlőre le kéne verni az Iszlám Államot de nem lehet mert -szokás szerint- a ruszkik megint halásznak a zavarosban.”

    Ugye, arrol azert tudsz, hogy az IS Obama elvtars talalmanya volt, mikozben a kozel-keleti szunni orszagok is tamogattak oket, elsosorban Katar.
    Az Asszadon es a Hezballah-n kivul csak az oroszok harcoltak az IS ellen.

    Ettol fuggetlenul, a jelenlegi helyzetben jobb lenne az Asszad kormanyt levaltani egy szunni kormanyra – jobb lenne Izraelnek.
    Az izraeliek nagyon odavannak az Asszad miatt, es kezdem erteni miert. Igazuk van.

    „A sok menekült ( nem “migráncs”) javarészt az ő áldásos tevékenységük miatt fut az életéért. Szerintem.”

    Igen, de mint legtobbszor most is tevedsz. A pakisztani, katari, jordan, indonez, malajziai, nigeriai, ghanai, szudani … stb… muszlim nem menekult, hanem a hidzsrajukkal vannak elfoglalva.
    Erdekes, hogy a legtobb sziriai menekult nem is akar Europaba menni.

  • Szikszai má megint kuvva okos vagy.
    Kár hogy nem olvaslak.
    Hülyeségre csak ritkán vok vevő.

  • Azé annyit Szikszia hazudozásához:
    Egy magyar forgatócsoport járt a kurdok által ellenőrzött fronton.
    Élménybeszámolót tartottak a Klubrádióban.
    A csaj elmondta hogy bárhová mehettek, a kurd ezredtörzsnél roppant előzékenyek voltak velük.
    Tudni kell hogy jelenleg a mindenre elszánt kurd haderő az egyetlen amely érdemben felveszi a harcot az IS ellen.
    Csak annyit mondtak nekik hogy mikor kezdődik az AMERIKAIAKKAL ÖSSZEHANGOLT TÁMADÁS akkor menhenek hátra nehogy sebesülés történjen.
    A magyar riportercsaj megkérdezte a kurd tisztet hogy hát honnan tudható mikor kezdődij az USA támadás?
    a válasz:
    „Ó hát az nagyon könnyen megállapítható.Előtte fél órávak a mobiltelefonokról eltűnik a térerő.”

    Konklúzió:Jobb lenne Szikszai ha máshová mennél hazudozni és okoskodni.

  • „OBAMA ELVTÁRS” mi?
    Majd megmondom én kik a te efftassaid:
    Íme ők azok:

    Orbán Győző (Viki apuci) MSZMP párttitkár volt

    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök

    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kommunista kormánytag

    Matolcsy György – MSZMP tag

    Martonyi János – MSZMP tag, kommunista kormánytag

    Chikán Attila – MSZMP tag

    Pintér Sándor – MSZMP titkár

    Kövér László – KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

    Pozsgai Imre – MSZMP KB tag

    Harrach Péter – MSZMP tag

    Hoffmann Rózsa- MSZMP tag

    Boross Péter – MSZMP tag

    Balogh Gyula – MSZMP tag

    Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök

    Fónagy János – MSZMP tag

    Rogán Antal – KISZ titkár

    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr

    Varga Mihály – KISZ titkár

    Deutsch Tamás – KISZ titkár

    Orbán Viktor – Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár

    Schmit Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár, majd a Grósz Kormányban.

    Túri-Kovács Béla MSZMP tag

    Ezek masszív figurák a hazai jelenkor politikai sakktábláján, lelökni nem lehet őket.

    De TE Szikszai mekerülheted őket, kerülj szórosan mögéjük, persze térdenállva.És aztán tiéd a Világ hehehehehe.Ha ügyes vagy, jóllakhatsz akár úgy is hogy nem sok trutymó kerül a szép fehér gallérodra.
    Kedves „elvtárs”.

  • Geyza,

    „Szikszai má megint kuvva okos vagy. Kár hogy nem olvaslak.
    Hülyeségre csak ritkán vok vevő.”

    Ha nem olvasol engem, honnan tudod, hogy hulyesegeket irok?

    Nem lehet veletlen, hogy megartott neked a sok radiohullam, mint a Duma Gyulanak?
    Ot persze nem ismerted, legalabbis nagyon valoszinuen.
    En a Magyar Nephadseregnek nevezett leanybalett intezetben radaros voltam.
    Illik tudni (te tudod, de masok talan nem) hogy a radarok hatalmas energiat sugaroznak ki (es nekunk volt 6 beloluk egy kupacban), olyan nagy energia megy ki beloluk, hogy amikor az egyik muszer idiotai rakotoztek egy macskat a tolcsersugarzojukra (amibol dol az elektromagneses sugarzas) a macska fel ora utan doglott volt.
    Hogy hany perc utan doglott meg azt nem tudni, de szerintem nem kellett hozza ket perc sem.
    Ez az eros sugarzas a kiskatonakra nezve nem volt tul veszelyes, mert mi csak ket evig voltunk ott. De a tisztek eseteben kicsit maskepp nezett ki a dolog.
    Az egyik tisztunk keresztneve Gyula volt. Azert hivtak Duma Gyulanak, mert aranylag fiatal kora ellenere (es nem is volt alkoholista) magaban beszelt, vitatkozott egy odakepzelt emberrel, ahogy a laktanyan belul ment valahova.
    Kezdem gyanitani, hogy neked is hasonlo problemad lehet. Talan kevesebbet kene maszkalnod az antennaidra. Hagyd rajtuk a madarszart, jobban jarsz.

    „Azé annyit Szikszia hazudozásához:
    Egy magyar forgatócsoport járt a kurdok által ellenőrzött fronton.
    … Konklúzió:Jobb lenne Szikszai ha máshová mennél hazudozni és okoskodni.”

    Erdekes, de semmit nem jelent. Az amerikai hattarhatalomra rendkivul jellemzo, hogy mindket harcolo felt ellatja fegyverrel, es attol fuggoen kik allnak nyeresre segiti az egyiket.

    Tudod mit? A francba az elozo javaslatommal! Allj ele te is egy tolcsersugarzonak, a te agyadnak mar nem arthat. (Ugye nem baj, hogy en is szemelyeskedek, ugy ahogy te?)

  • Jól van Szikszai.
    /Géjza fel fel röhög ennyi hülyeség láttán./

  • Különösen ennél:

    „HÁTTÉR-HATALOM”…aszongya 😀 😀 😀 😀

  • Na jo, nem ugrok ugy mint a Marcsi a Gezya agyhalott butasagaira.
    (Es valoban, Marcsi, te ugrassz ra.)

    Eloszor nem olvassa amit irok, utana pedig rohog azon amit irok, de hogy miert azt nem tudja elmagyarazni. Ugy altalaban csak az az egy erve van mindenre, hogy a masik hulye, mikozben szinte minden teren a tudatlansag netovabbjat bizonyitja. Jobb esetben „csak” elfogult, es szelektiv memoriaval rendelkezik.

    Ez ez kicsit tul alacsony szint nekem, tehat innentol fogva kenytelen leszek mellozni a mi derek kommunista, hajdani munkasorunket.

  • „Ez ez kicsit tul alacsony szint nekem, tehat innentol fogva kenytelen leszek mellozni a mi derek kommunista, hajdani munkasorunket.”
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Szikszaikám:
    Tégedet nem szükséges végigolvasni ahhoz hogy kb. tudható legyen miről firkálsz.

    Régi módszeremet ajánlom ennek a különösen érdekes szellemi pondrónak a tanulmányozásához :

    Elegendő elolvasni a gyűlölet-irományainak az első két sorát meg az utolsó előtti kettő sorát.

    Ennyi nagyjából elég is ahhoz hogy képben legyünk mit is akar ismét beadni.

  • Pedig te, kedves Szikszai, nem hülye vagy, hanem rosszindulatú és hazug. Ezért csak ritkán olvasok bele abba, amit írsz – és csakis akkor, ha olyan rövid, mint ez itt:

    Szikszai
    2018 február 24
    9:26 du.

    Csókos üdvözlettel… (a’la tóthpéter :D)

  • Almási Alma,

    „Pedig te, kedves Szikszai, nem hülye vagy, hanem rosszindulatú és hazug…”

    Azt szeretem bennetek a legjobban, hogy az allitasaitokat ilyen reszletesen ala is tamasztjatok.

    De mivel ma mar Uj Emberre valtam, tobbe nem hazudhatok es nem is lehetek rosszindulatu. Tehat: Magyarorszagon nacik uralkodnak, fasizmus megy a javabol, diktatura van, megszunt a jogallam, nincs a mediaknak szabadsaguk, uldozik a szamizdatokat titokban terjeszto halado gondolkodasuakat, es minden magyar rasszista, idegengyulolo, moslekot zabal es rofog hozza elegedetten. Mindezekert az EU hadseregenek mihamarabb fel kell szabaditani Magyarorszagot a gonoszok uralma alol. Hogy ez pontosan mit is jelent, hany magyart kell kiirtani a szsent cel erdekeben, azt most nem teszem kozze, mert felsobb utasitasra varok toled.

    De ha eszedbe jut meg valami, amit kifelejtettem a repertoarotokbol csak szolj, es bologatni fogok hozza en is.

    Kanada pedig meg El Doradonal is jobb (nem a colombiai repterre gondolok), abszolut tokeletes, minden a leheto legnagyobb rendben, amit az is bizonyit, hogy Kanada a 36 millio mosoly orszaga!

    Haladoi udvozlettel;
    אהיה אשׁר אהיה

  • Szikszai
    2018 február 25
    11:35 de.
    Vedd már észre, hogy túl szépséges vagy ahhoz, hogy okos is lehess!!

  • Orsós Elemér,

    Nahat, azt mar regota nem mondta senki sem, hogy szep vagyok. 🙂

  • Há minnyá el ne ríjjam magam…

  • Almási Alma
    2018 február 25
    7:31 de.

    Ha cáfolni nem tudod Szikszait, akkor legalább nevezd meg, mely soraival nem értesz egyet. Vagy szerinted milyen okból, érdekből vagy haszon reményében „hazudik”? Szikszai mondataiból felelősség tudatot, nem párthűséget érzek. Mellesleg, többször kiderült már, h ő is érzékeny a rasszizmusra.

    Viszont a te soraidból ideológia mentes, elvakult és felelőtlen sima Orbán-gyülölet jön át. Annyira, hogy keresztény kultúránkat is lazán lecserélnéd egy túlméretezett szekta barbár szokásaira.

  • kedves jani!

    hagyjuk Szikszait… hidd el (vagy sem), szóra sem érdemes…

    Írod:
    „Viszont a te soraidból ideológia mentes, elvakult és felelőtlen sima Orbán-gyülölet jön át. Annyira, hogy keresztény kultúránkat is lazán lecserélnéd egy túlméretezett szekta barbár szokásaira.”

    ideológia-mentes? Ez most dicséret, vagy elmarasztalás? 😀 Nem, nem ideológia-mentes. Határozott baloldali, keresztény és LIBERÁLIS ideológia.

    elvakult Orbán gyűlölet? Nem, hanem csak higgadt és józan megítélés… Sajnos már első megjelenésekor (a temetési beszéd idején) is sejtettem, hogy ide jutunk vele. Pedig akkor még óriási liberálisnak mutatta magát…

    felelőtlen? Éppen ellenkezőleg, minden mondatomat felelősségem teljes tudatában írom.

    A szektán, gondolom, a muszlim vallást érted… 😀 Szó sincs róla, nem cserélném le a keresztény kultúráMAT semmire, hanem éppen ellenkezőleg, a keresztény kultúráM késztet arra, hogy más vallásokat, más kultúrákat és más EMBEREKET is toleráljak és tiszteljek. És ne hagyjam magamat elbutított és megfélemlített emberek pánikhangulata által elsodortatni ettől a toleranciától és tisztelettől. Nem vagyok ugyan hívő ember, de ha jól emlékszem, az újszövetség minden mondata erre szólít fel Jézus által, Jézus példája nyomán. És az bizony nagy szégyen rátok, keresztény hívőkre, hogy nekem kell erre benneteket figyelmeztetnem…

  • A stílusom ne tévesszen meg, kedves jani, mondták már, hogy csípős, szarkasztikus. Tudod, olykor már egyszerűen nem látok más módszert, hogy felébresszem a vitapartneremet. De biztosíthatlak, senkit sem utálok, senkit sem vetek meg, ha mégoly csacskaságokat vagy gorombaságokat ír, akkor sem. És nyugodtan szőrözd végig bármelyik hozzászólásomat, nem találsz benne gyűlölködést. Ugyanis BENNEM nincs ilyesmi.

  • Jani,

    Na, ebbol hitvita lesz! 🙂

    Az ateista kereszteny ugy emlexik, hogy az Ujszovetseg minden mondata a toleranciat es tisztelet sugaroz, beleertve azt is, hogy aki meg akarja olni az Almasi Almat annak o meg kest is ad a kezebe, hiszen az intoleranciat is toleralni kell. Mi lesz a kovetkezo, vajon?
    Szerintem ki fog derulni postafordultaval, hogy Jezus kommunista volt titokban!

    Az viszont tokeletesen varhato volt, hogy a kerdesedet velem kapcsolatban el fogja haritani, mert valaszolni nem tud ra.

  • Jani:
    Eddig abban voltam hogy TE megalapozott jobboldali véleményeket hangoztatsz itt.
    De úgylátom tévedtem…

  • Almási Alma

    Ezt írod: „hagyjuk Szikszait… hidd el (vagy sem), szóra sem érdemes…”

    Hát, igen. Azzal hívtad fel magadra először a figyelmem, mikor ilyesmit mondtál Wass Albertre is.

    ———————

    Ezt írod: „És ne hagyjam magamat elbutított és megfélemlített emberek pánikhangulata által elsodortatni”

    Először is, amikor az EU szankciókkal, kirekesztéssel, stb.-vel fenyeget, olyankor nem a migránsok beengedéséhez, hanem sokkal inkább a kerítésépítéshez kell a bátorság. Az EU is félelmetes.

    ———————————

    Ezt írod: „keresztény kultúráM késztet arra, hogy más vallásokat, más kultúrákat és más EMBEREKET is toleráljak és tiszteljek”

    A kereszténység térítő vallás. Nem arról szól, hogy jó képet kell vágni bármihez. Az idegen vallási köntösbe bujt gonoszság is gonoszság. Mi tolerálni való van pl. a kannibalizmusban vagy a hindu kasztrendszerben? Vagy a múltban miért lett volna tiszteletre méltó a római kultúrában az, mikor a nép állatok és emberek legyilkolásán szórakozott?

    „KÉT ÚRNAK NEM LEHET SZOLGÁLNI”- mondja az ige. Nem tisztelhetem egyformán a keresztény és a muzulmán kultúrát. Sajnos jelentős különbségek vannak. Legalábbis akkorák, hogy elkerülhetetlenek az ebből fakadó feszültségek. Az erőviszonyok változása (tömegek beáramlása) pedig magával hozhatja, hogy a feszültségek konfliktusokba, ami aztán polgárháborúba mehet át, mint Boszniában vagy Koshovóban. Ahol azóta is folyna az öldöklés, ha nem jönnek az amerikai bombázók…

    Egyébként, az Újszövetség óva int a hamis prófétáktól, akik „juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.”

  • B.M. helyett, akit jó ideje hiányolni vagyok kénytelen:
    Nos…

  • jani
    2018 február 27
    4:44 de.

    „Almási Alma

    Ezt írod: “hagyjuk Szikszait… hidd el (vagy sem), szóra sem érdemes…”

    Hát, igen. Azzal hívtad fel magadra először a figyelmem, mikor ilyesmit mondtál Wass Albertre is.”

    Hát ebben igaza van Almának.
    Ez a Was Albert, mint író, valóban szóra sem érdemes.
    Azonban mint háborús bűnös, igen…