Böjte Csaba imája a politikusokért…

2018 február 6 9:34 de.168 hozzászólás

Böjte Csaba azt mondja, hogy az igazi kereszténység nem a védett felelőségnélküliségről szól. Igaza van. De. Mondott pár egyebet is, amiben már nehezebb felhőtlenül egyetérteni a szerzetessel. Akkor sem, ha a napi munkája alapján nagyságrendekkel tesz többet az emberekért, mint a jelenlegi kormány.

Mert az, hogy ki kiért imádkozik a maga hátsó szobájában, az természetesen magánügy. Annyira, hogy maga a templomi jelentéttel való hivalkodás sem mindenben felel meg az evangéliumok elvárásainak. Mert azok szerint az igazi ima nem az utcán, nem a közösség előtt kivagyiskodva történik meg. Ahogy a hit megvallása sem harsányságában kellene, hogy megnyilvánuljon. De, ahogy nap nap után tapasztaljuk, erről egyelőre szó nincs. Mármint a visszafogottságról. Amikor egy vezérigazgató feltünősködik azzal, hogy ő imádkozva hozza-viszi a gyermekeit, akkor ezt aligha tekinthetjük visszafogott vallásgyakorlásnak. Akkor sem, ha teljesen megfelel annak a politikai közhangulatnak, amit a mindennapokban láthatunk. Ami abból látszik kiindulni, hogy minél hangosabban mondja valaki, annál keresztélnyebb.

Hát nem. Márcsak azért sem, mert ez a szemlélet sokkal inkább hasonlít a „minél nagyobb, annál szocialistább” szemlélethez, mint ahhoz, amit Jézus és követői hírdettek annak idején. Egyben ez az a pont, ahol jelentősen elágazhatnak a vélemények. Ahonnan nem igazán értek egyet az annak idején, az állampolgárosítási kampányban is reklámarcságot vállaló szerzetessel. Nem is elsősorban az említett PR-szerepért. Sokkal inkább, mert a jelenlegi hatalom-politika a melldöngetés, a megosztás, és nem egy ponton a néphülyítés politikájának tűnik. Az utóbbi, a folyamatosan lelepleződő hazugságokkal szegélyezve, közvetve is igaz. De a szétvert oktatással közvetlenül is.

Így Böjte Csaba azon imája, amelynek záró gondolata az azért való imádkozás, hogy a nép vezetőinek esetében „munkájuknak gyümölcse beérjen”, legyen a szerzetes kiváltsága. Meg azon kevesekét, akik részesülnek a kondérból fröccsenő szaftból. Akiknek a gyermekei a közoktatásban maradnak le a nemzetközi szintről, akiket a közrabszolgaság érint, vagy fenyeget, akik sorban állni kényszerülnek egy ételosztáson, akik hajszálra vannak a sorban állástól, akiknek a rokona ismerősen külföldre menekült az egzisztenciális nyomor elől, akit a hatlomtechnikai manipuláció ér, illetve negatívan érint, az valószínűleg kevésbé szeretné, hogy beérjen az a gyümölcs. Akármennyire is tukmálja a kétségtelenül méltán ismert szerzetes.

168 hozzászólás

 • Szosem szimpatikus ha egy pap nekiall celebeskedni es politikusokhoz dorgolozkodik.

 • Úgy látszik, hogy a klérus – első sorban a katolikus – átment Júdásba. Hadd csörögjön a zsebben a 30 ezüst. Tisztelet a kivételnek, van pár püspök, főapát, (talán egyszerű pap is) akik nem orbanisztán hívők

 • Nemtudom mi értelme, mikor amúgyis Istensegedelmével vannak a hatalmon.

  Ima itt már nem segít se pro, se kontra.

 • Béla István
  2018 február 6
  10:16 de.

  Majd csak lemondanak előbb-utónn Mondjuk a korukra hivatkozva, mint Várszegi Asztrik.

 • Simay ur ismét Jézus-szakértő lett. Azt kell hinnem, hogy csöndben kikeresztelkedett. S ehhez csak szívből gratulálni tudok! Sursum corda.

 • Minden felekezet papjának joga van véleményt nyilvánítani társadalmi ügyekben is.
  Vannak papok, akik “jobboldali-“, vannak akik “baloldali-mozgalmakat tartják a közössége számára elfogadhatónak.

  Liberális alap gondolat: “Nem értek egyet vele, de az életemet adnám, hogy elmondja a véleményét”

 • Nos az,hogy ki kiért miért imádkozik az tényleg magánügy,de az is ismert,hogy Böjte atya ott segít ahol csak tud(karitatív tevékenység,idősek betegek,szegények támogatása,alapítványok)amiért joggal elismert és népszerű!
  “Érdekes” kifogást emel a szerző a cikk végén,amiért az atya
  azért fohászkodik,hogy a kormány az itt élő embereket segítő,támogató pozitív intézkedései valóra váljanak(vallási hovatartozástól,hittől függetlenül!!)????
  Talán azért kellene fohászkodnia,hogy bukjon meg a kormány és az
  ellenzék(győzzön..)amivel megvalósíthatja a kétes migránsok beözönlését?megszűnjön
  a biztonság?ismét romba döntsék a gazdaságot?
  Na nem hiszem,hogy ez összeegyeztethető lenne egy becsületes pap lelkiismeretével!

 • Mellesleg ezért csak az ellenzék képes “imádkozni”(már aki tud?),de ugye se
  FENT…se LENT …..nem lelnek támogatókra,kívánságaik(fohászaik) nem hinném,hogy meghallgatásra találnának,szerencsére!!!!!

 • OIM* megnt hozzászólt okosban.
  Ha nem szóltál volna hozzá, most okosabbnak tűnnél..

 • Boda Marcsi
  2018 február 6 2:01 du.

  Szerencsére Böjte atya valóban hívő ember, és követi Isten igéjét, ezért a menekülőkről is teljesen más véleményen van mint Marcsi. Böjte atya ésszel, és hittel, Marcsi meg… hát ennek ellenkezőjével közelíti meg a kérdést.
  Apropó: Ha a Fidesz igazat akarna plakátolni propaganda helyett, akkor épp Böjte atyát kellene felrakni a pajszeros kerítésbontó plakátra, Vona, Gyurcsány, Szél, Soros, Karácsony helyett, mert Böjte Csaba tényleg azt mondta, hogy a kerítésen egy nagy lukat kellene vágni, ha már megépült. https://goo.gl/d3mhxg

  olvasnivaló Marcsinak: http://www.bumm.sk/turmix/2015/08/16/bojte-atya-a-menekultre-nem-feltetlenul-ugy-kell-gondolnunk-mint-valami-isten-veresere
  néznivaló Marcsinak: https://www.youtube.com/watch?v=uK39QcuCO1I&feature=youtu.be

 • Na, szegeny Bojte Csaaba is megkapta a magaet! Hogy mit tesz ma a kormany a hit vonalan, igazabol nem tudom. DEehogy a szerencsetlen Bojte Csaba is mar a HMH n egy tema az kisse nevetseges.
  Szaz es szaz arva gyemeket nevel Bojte minden ellenszolgaltatas nelkul a gyerekek javara! Ha minden JOT kikezd a mai magyar tarsadalom, mi marad meg?

 • Kis Ferenc
  2018 február 6
  12:57 du.

  Minden felekezet papjának, magánemberként joga van a véleményéhez. Sőt! Otthon azér imádkozik mindenki akiért akar. De a nyilvános felhívás egy politikusért valá imára nem egészen ugyanez a kategória.

 • NAGY István
  2018 február 6
  12:51 du.

  Zsidózgatunk, zsidózgaunk? Jézus, mint zsidó meg majd elzavar a feltámadáskor. Ha ugyan méltónak talál a feltámadásra egyáltalán.

 • Figyelő
  2018 február 6
  4:22 du.
  “Na, szegeny Bojte Csaaba is megkapta a magaet! Hogy mit tesz ma a kormany a hit vonalan, igazabol nem tudom. ”

  Itt a pont. Másról sem nagyon szoktál tudni.

 • Andrew_s
  2018 február 6
  4:49 du
  Te mit tudsz Kanadarol?
  Igen 6 ezer km. re vagyok a magyarok tol. Amit tudok, legtobbet innen tudom. Amit te es tarsaid terjesztenek.
  Bojte Csabarol tobbet tudok viszont, mert tobbszor jart itt mar.

 • Andrew!

  Kissé tévedett…ugyanis Jézus zsidóként született, és nem véletlenül halt meg….,de ugye keresztényként…de oda se neki,maradjunk a cikknél,Böjte atyát nehéz és nevetséges,sőt szánalmas “kikezdeni”,bírálni!
  Tájékoztatásul közlöm,hogy itthon a mai kormány alatt,mindenki
  szabadon,büntetlenül gyakorolhatja a vallását,(akár keresztény akár zsidó)na ezt teszi….,és a többség ezt pontosan tudja,értékeli!

 • Figyelő
  2018 február 6
  4:22 du.

  Kedves Figyelő, jó szokása szerint megint nem olvasta a cikket, vagy csak igen felületesen minden ötödik sort lóugrásban :-)))

  Egyébként a lényeg ott van Andrew_s válaszában amit Kiss Ferencnek írt, épp a tiéd alatt – röviden három mondatban összefoglalva, mi a gond most épp Böjte atyával, akinek a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységét nem is vitatta senki, mert az valóban maximális tiszteletet érdemel!

 • Böjte Csaba nem hülye, hanem egy ferences rendi szerzetes. Hírnevet az éhhalál közeli utcagyermekek felkarolásával szerzett. Gyermekmentő tevékenységéhez adományok és pénz is kellett, ezért hamar rájött, hogy a legjobban jár, ha a Fidesszel ápol szoros kapcsolatot. Lelkes NER-tag, miközben végzi gyerekmentő tevékenységét.

  Mint szerzetes, nem rejti véka alá politikai nézeteit sem. Ezt vélhetően apja sorsa váltotta ki belőle, akit egy verse miatt a Ceaușescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélt, ahonnan négy és fél év múlva szabadult. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása után másfél hónappal meghalt.

 • Hollósy Gerti

  Böjte atya karitatív tevékenysége tiszteletre méltó, ezt én maximálisan elismerem.

  DE

  Sajnos és egy nagyon szomorú, hogy itt megint előjön az, hogy az egyház és az állam tevékenységét szét kéne választani, egyértelműen. Nem véletlen, hogy helyesen és nagyon bölcsen Deák Ferenc és államférfi társai már a kiegyezés után megtették ezt.

 • Hollósy Gerti

  egy=ez

 • Boda Marcsi Jézus zsidóként született és zsidóként halt meg. Ezen a keresztvíz nem változtat.

 • SchumackerLadi

  Nagy István 12:51

  Jézus a Máté 5/17-19-ben kijelenti,hogy
  >nem szándékozik új vallást alapítani<.
  Ebből az következik, hogy magának kellene
  emelt szívvel a Tórához ragaszkodó, zsidó
  Jesuához megtérnie nem pedig fordítva …

 • SchumackerLadi

  BodaMári! 5:15

  Ajánlom a maga figyelmébe is Máté evangéliumának 5.rész 17-19. szakaszait, ahol Jesua a saját zsidósága melett tesz hitet. Olvassa el, minden fordításban a zsidó, a mózesi törvény, mellett foglal állást.
  Ki tudja, hogyan csináltak belőle hitehagyott, renegátot ?

 • SchumackerLadi

  Drizari! 5:30/II.bekezdés

  Ezen az alapon az ő véleménye, elfogult tanúságtétel.

  .

 • Súméker 5:16

  A római születésű zsidó [Saul] később Pál, kreált belőle – ma ugy mondják – keresztényt.

  .

 • “a gyermekei a közoktatásban maradnak le a nemzetközi szintről,”

  Erről azért a pösze Hiller urat vagy a műkedvelő Magyar Bálintot is illene megkérdezni, nemcsak Balogot!

  Közhely a magyar társadalomtudományos közbeszédben, hogy a magyar iskolarendszer a legrosszabb az EU-ban abból a szempontból, ami a gyerekek előbbre jutását méri a szülők társadalmi helyzetéhez képest.

  Én például a Horn-kormány idején jártam gimnáziumba, és nem volt informatikai oktatás, még gépelni se tanultunk meg. Mindenki önerőből tanulta a számítógép használatot, ha volt rá anyagi lehetősége a családnak. Szerencsére ez változott a későbbi kormányok alatt, bár annak nem vigasz, aki hátrányokat szenvedett el emiatt.
  Az is közismert, hogy a magyar iskolarendszerben nem lehet megszerezni a középfokú nyelvvizsgát az iskolai tanórák segítségével.

  És nem kell a fideszre mutogatni, mert ez az elmúlt harminc évre jellemző helyzet.

 • “akiket a közrabszolgaság érint, vagy fenyeget, akik sorban állni kényszerülnek egy ételosztáson, akik hajszálra vannak a sorban állástól, akiknek a rokona ismerősen külföldre menekült az egzisztenciális nyomor elől,”

  Ezek megint olyan problémák, amikről el lehet mondani, hogy ezekből akkor nem volt probléma, mikor a ballib kormányok működtek? Ugyanis a ballib kormányok alatt is volt közmunka (rövid ideig), ételosztás és külföldre vándorlás (EU-ba lépés után gyorsult fel).

  Ezt a jelenséget hazánk félperiférikus jellege okozza, hasonló van a szomszéd országokban is. Ennek oka, hogy nincs elég munkahely (vagy nincs elég a képzetleneknek), viszont a jóléti rendszerre nincs annyi bevétele az államnak, mint a nyugati országokban. Talán nem kellett volna annyi adómentességet adni a multiknak?

  Értem én, hogy kritizálni kell a kormányt, de talán nem ezerszer megcáfolt közhelyeket kéne mantrázni.

 • Kovách Imre: A vidék az ezredfordulón

  2008-as vizsgálatok eredményei olvashatók Az iskolarendszer fejezetben (105. old.)

  A falusi kisiskolákban sok a hátrányos helyzetű, roma tanuló. A jobb helyzetű szülők városi iskolákba viszik a gyerekeket, mert onnan nagyobb a lehetőség a továbbtanulásra (pl. azokat pénzzel jobban ellátja az önkormányzat).

  Sok gyerek van a vidéki gettóiskolákban, aki 15-17 éves koráig tanul, de ez idő alatt maximum egy-két szakiskolai osztályt végez (szakmunkásképző), vagy az általános nyolc osztályát. A vidéki iskolabezárásokat nem indokolta az ott folyó oktatás eredménye (amire Magyar Bálint hivatkozott).

  A rendszerváltás utáni kormányzatok a közép- és felsőoktatás bővítését hirdették meg, és ezt a politikát folytatták két évtizeden keresztül. Mindeközben egyre több gyerek, egyre messzebb került még a középiskolai végzettség megszerzésétől is! Ugyanis nem került sor kapacitásbővítésre középszinten, és kevés pénz jutott az oktatásra.

 • hazai lámpa
  2018 február 7
  7:05 de.

  Az előzőhöz mondanám a saját véleményem.

  Nyilván a felsőoktatásban a továbbtanulás támogatása segített sok középosztályból származó gyereknek. Még azoknak a miniszter gyerekeknek is, akik a bizonyítványuk alapján legfeljebb egy büfészakot végeztek el …
  De azért tegyük hozzá, hogy sokan a (büfé)diplomával nem találtak megfelelő állást vagy kivándoroltak.

  A mostani középiskolai fejlesztés szerintem nagyon is indokolt, ha a vidéki vagy az alsó-középosztálybeli, pláne a roma népesség gyerekeit megnézzük. Aki a nyolc osztályt 16 év alatt végzi el, vagy kimarad még a szakmunkásképzésből is, annak nem segítség a felsőoktatás támogatása!
  Az igaz, hogy mostanában nem támogatja a kormányzat a gimnáziumban továbbtanulást széles tömegek részére, ahonnan könnyebb bekerülni egyes szakokra. A lecsökkentett létszámú gimnáziumok valóban jó helyezéseket érnek el.
  Az elmúlt húsz évben viszont olyan gimnázium volt a sláger, ahol sok gyerek bukdácsolva, kettes-hármas átlaggal végezte az iskolát, és a végén ott állt egy papírral, ami a munkaerőpiacon semmire nem jó manapság sem.

 • hazai lámpa
  2018 február 7
  7:17 de.

  Szerény véleményem szerint nem a gimnáziumi férőhelyek csökkentése a gond, mert az már régen indokolt volt.

  A kérdés, amiről senki nem beszél, hogy lesz-e pénz színvonalas középiskolai rendszer kiépítésére (szakgimnázium, szakiskola)? Ha a fidesz most annyit csinál, hogy megnöveli a hároméves szakmunkásképzők számát jelentősen, azzal tényleg szalagmunkásokat fog képezni.

  Amit a ballib kormányok se csináltak meg, az az érettségit adó szakközépiskolák számának és férőhelyeinek növelése. Innen a továbbtanulás is megoldott, na persze nem egyenesen az orvosi, jogi karra.

 • hazai lámpa
  2018 február 7
  5:38 de.
  “a gyermekei a közoktatásban maradnak le a nemzetközi szintről,”

  Erről azért a pösze Hiller urat vagy a műkedvelő Magyar Bálintot is illene megkérdezni, nemcsak Balogot!

  Butaságot írsz.
  Balog mióta miniszter? Leváltották az előző kormányt? z utóbbira a válasz igen.
  Nem érzed úgy, hogy a visszamutoigatás lassan a hülyeséggel takaródzás kategóriája?

  Jó. Te nem érzed. De attól még az.

 • Andrew_s
  2018 február 7
  9:44 de.

  ” a visszamutoigatás lassan a hülyeséggel takaródzás kategóriája?”
  Ezt a mondatot még értelmeznem kell, pedig szerintem jól tudok olvasni.:)

  Aki most munkanélküli, vagy a szülei nyakán él a mamahotelben, akinek évtizedek óta (!) munkanélküli a családja stb, azok tíz-húsz éve jártak iskolába! Balog akkor még legfeljebb tibeti zászlót lobogtatott az utcán, ahova busszal járt. Csak kívülről nézte az oktatást, mint a Hilton-hotel éttermét.

 • @lámpa
  “Az elmúlt húsz évben viszont olyan gimnázium volt a sláger, ahol sok gyerek bukdácsolva, kettes-hármas átlaggal végezte az iskolát, és a végén ott állt egy papírral, ami a munkaerőpiacon semmire nem jó manapság sem.”
  _______________

  Na igen. De NEM CSAK munkaerőt képzünk, hanem magyar kultúrát is oktatunk. Ha mégoly kevés is, AKKOR IS tudáskezdemény, gondolkodásváltozás…

  Ha valaki csak végigbukdácsolja is a gimnáziumot, összeszed valamit a tudáskultúrából. Olyan ez, mint a klasszikus zene és a sznob. A sznob hallgatja a zenét, mert “meg akar felelni”, de nem élvezi. Kezdetben. De ahogy egyre többször meghallgat bizonyos műveket, egyszer csak ráérez, és akkor már nem sznob, hanem kultúrált zenehallgató.

 • Kenny!

  Óriási tévedésben vagy,lehet,hogy csak zsidó származású vagy és nem hívő zsidó,de azért nem ártana tájékozódnod,mielőtt butaságot
  írsz!
  Jézus halála előtt kikeresztelkedett,Keresztelő Szent János által a Jordán folyónál!
  Röviden:Jézus zsidónak született,az utolsó vacsorán beszéde után
  Júdás elárulta,Heródes szövetkezve a rómaiakkal bíróság elé
  állították,ahol Poncius Pilátus felmentette,ennek ellenére Heródes kivégeztette…..
  Tehát keresztényként halt meg!
  Ennek tagadása ugyanolyan értelmetlen,mint az,hogy ha valaki áttér más vallásra,mint például sok zsidó is tette az üldözések
  idején,és azt nem ismerik el…..
  A különbség csak annyi,hogy míg Jézus megfontoltan,átgondoltan
  tette,addig a veszélyben lévő zsidók a saját életük mentése miatt,bár az utóbbi is érthető!
  Amúgy egy hozzászólásom “eltünt”,de megismétlem,Böjte atya a jelenlegi kormányt intézkedéseiben bízva kívánja,hogy megvalósuljanak az egész országot,a magyarok biztonságát,jövőjét érintő hasznos törekvések,amit ugye a hit
  és (többnyire…)jellem nélküli ellenzékiek nem garantálnak,akiket nem érdekel,ha a kereszténység (de a zsidóság is)a kétes migránsok befogadásával veszélybe kerül!
  Na erről ennyit!
  Nem kéne a történelmet,bibliát,tényeket cáfolni,mert az kissé
  nevetséges!

 • Andrew!

  Szó sincs zsidózásról,de ugye a történelem,a tények ……
  akkor a zsidók szembeszálltak Jézus tanításaival,nézeteivel,és Jézus nem “öncélúan ” cselekedett!!!
  Nem véletlen,hogy Húsvét nem a zsidók ünnepe…persze ettől még
  semmi bajom velük,sőt a nácizmust,a holokausztot is mélységesen elítélem,meg azokban az egyes szélsőséges nézetekben sem hiszek,hogy az
  utóbbi talán “nem véletlen volt…..”(anno Jézus keresztre feszítése a történelem első gyalázatos koncepciós pere volt!)
  Sajnálom a sok ártatlanul elpusztult embert,akik egy őrült(Hitler)miatt haltak meg!!!

 • HunCanada!

  Már megint feleslegesen erőlködik…..Bőjte nem közömbös az elesettek,üldözöttek iránt,csak különbséget tesz az igazi menekültek és a kétes muszlim illegális bevándorlók között,akik
  a keresztények pusztulását kívánják……Allah nevében.
  Na ezt azért nem lehet elvárni egy keresztény embertől,aki nézeteivel nem a jelenlegi kormány mellett korteskedik,csak
  megérti és üdvözli az álláspontját,intézkedéseit a magyar nép
  érdekében,vallási hovatartozás nélkül!
  Na ez ilyen egyszerű,már ha felfogja!
  Részemről ennyi,nem érek rá tovább értelmetlen “eszmecserére”!

 • Az meg külön érdekes, “nevetséges”,hogy HunCanada Böjte atyáról
  szóló (persze félreértelmezett…)véleménye teljesen ellenkezik a “neves”cikkíróétól!
  Talán egymásközt…(cikkíró és helyeslő bólogatok….)meg kéne állapodni mielőtt égetik magukat.
  HunCanada nem érti Böjte atya mondanivalójának lényegét,a cikkíró meg ok nélkül támadja őt(szintén nem érti…)
  Jó,hogy ilyen összhangban vannak….

 • Lehet 8 elemit vegezni es az is valami.
  Nem kotelzo gimnaziumba jarni. Valamikor a gimnazium mellett volt polgari es liceum is. En utsaltam s latint es a felso iskola nekem a liceum volt. Ahol nem kellett latint tanulni.
  Most mi a problema?

 • Bojte Csaba azert imadkozik szerinem a mai kormanyert,. mert neki talan jutott valami penz a kasszabol az embermento akktivitasara.
  Minden ertheto. Bojte Csaba allandoan uton van a vilagban penzszerzes okan. A hatalmas arva
  hazat, ugy tudom mar ketto is van fenn kell tartani valamibol.
  Azert volt Amerikaban, Kanadaban is , hogy kolduljon anyagi segitsegert.
  Talan a mai magyar kormny is segitette.

 • Boda Marcsi
  2018 február 7
  4:02 du.

  Szerintem a cikkíró nem támadja az atyát. Én pedig pontosan értem Böjte Csaba szavait, és éppen azt hiányolom Magánál Marcsi a Böjte atya szemléletét a menekültekkel kapcsolatban. Pontosan erről beszélek és az atya is erről beszél, és Önnek is különbséget kellene tenni menekülők és illegális bevándorlók között. De maga képtelen különbséget tenni.

  Egy gyors teszttel be is bizonyítom: Ön szerint a 2016 október 2-i érvénytelen népszavazás kérdése milyen menekültekről szólt? Illegális bevándorlókról, vagy menekültekről?

 • Schumackerladi!

  Én kereszténynek születtem,régebben olvastam a Bibliát,ismerem
  a történelmet,tényeket,így megmaradok a katolikus vallásom mellett,nem kívánok áttérni a zsidó vallásra,nincs rá okom,de ezzel együtt tisztelem a hitüket…és azokat ,akik azt meg is érdemlik!
  Minden jót kívánok a más hitűeknek,akik nem tehetnek a régi időkról,árulásról!

 • Hollósy Gerti
  2018 február 7
  4:08 de.
  Hat azert van valami kulonbseg. Bojte Csaba RA VAN szorulva anyagi segistsegre, hogy karitativ munkajat folytaatni tudja. Itt nem egyhaz es allam viszonyarol van szo, itt humanizmusrol.
  A szerzetes a magyar allam segitsegeert imadkozik, hogy segitse munkajat.

 • Boda Marcsi. Sok beszédnek sok az alja. Jézus zsidó volt, és zsidóként halt meg. Lehet ragozni, de Jézus zsidó volt, és sosem tagadta meg a zsidó vallást. A keresztény vallást a Niceai zsinat rendeletére öntötték formába, Krisztus után 300 évvel.
  Ezen nem óhajtok vitatkozni, mindenki azt gondol róla amit akar.
  Jézusnak a keresztelés nem a zsidóság megtagadását jelentette.
  Már a keresztelés meghatározása is érdekes, mert a kereszt csak három év múlva lép be a történetbe, tehát keresztelő Szent János valószínűleg nem keresztelt, hanem más módszert használt.
  Inkább a megmerítés játszhatott. Így a kereszténység mint kereszténység sem valószínű, hogy ebben a formában létezhetett Jézus halála előtt.
  Krisztusnak egyébként sem volt szüksége keresztelésre, mert bűntelen volt, nem volt eredendő bűne, hiszen Isten volt nem ember. Ezzel csak leereszkedett közénk az emberek közé.
  Még érdekesség, hogy az első kétszáz év alatt, nemigen használták a keresztet. Használatát Jézus után 400 évvel kezdték el általánosságban használni, de képes ábrázolásban csak 600 év után. Azt is kétségbe vonják, hogy Jézust a zsidók ölték volna meg, mert a kereszt római kivégzési módszer, a zsidók cölöphöz kötözték az áldozatokat. Ha zsidók végeztek ki zsidót, miért voltak ott a római katonák, mikor Poncius Pilátus nem akarta a halálát? Alexandriai Barnabás írásában nem is keresztet említ, hanem “T” alakot. Ezeknek az adatoknak birtokában Te hogyan lehetsz biztos a véleményedben, az felettébb érdekes. Hirtelen ennyi butaság jutott eszembe. Kételkedek, tehát gondolkodom. Biztos van, aki jobban ért hozzá, de mivel mai napig vitatkoznak és magyarázzák a Bibliát, így nem lehetsz biztos semmiben. Még Te sem. Sajnálom.
  Böjte atyáról van véleményem, de megtartom magamnak.

 • Boda Marcsi Kereszténynek nem lehet születni. Keresztény úgy lettél, hogy néhány napi pogányság után megkereszteltek. Bizalmat kaptál. Szigorúan véve akkor sem voltál keresztény, hiszen nem is tudtad mi történik veled.
  Te most sem vagy keresztény, mert az igazi keresztény MINDENKIT tisztel, nem csak azt aki szerinte megérdemli. Ki vagy Te, hogy ítélni mersz? A keresztény hithez alázat kell, és benned egy csepp sincs belőle. Barátkozzál a pokol gondolatával, jobban jársz, visszaéltél a bizalommal.

 • De hiába minden.
  OIM* mindenkinél jobban tudja.
  És ha kell ha nem megmagyarázza nekünk, tudatlanoknak.

  Mert O.S.T.O.B.A.

 • Kenny
  2018 február 7
  5:01 du.
  Nem mindegy neked, hogy halt meg.? A kereszt viszont azota a keresztenyseg szimboluma.
  Ma mar, mindent mindenki jobban tud es kozben fogalma sincs az akkori esemenyekrol. A Biblia es kulonbozo irasok is sok evet megertek. Egy viszont biztos, hogy ennyi ev utan is millioan hisznek benne.

 • hazai lámpa
  2018 február 7
  10:30 de.

  Az oktatás most egy nagy vödör sz.r
  Az unortodox workfare is orbán lelkén rohad különben, és hiába terelsz.

  Az, hogy az oktatás most milyen, az Balog sara.
  Rendben. Régen sem volt jó (ennyire rossz sem, de jó sem). Az a kormány ment. Ez jött. Rosszabb lett. Hurrá. háromszor.

  De komolyan. Hülye nem vagy, azt tudom. De másokat se nézzél annak.

 • Boda Marcsi
  2018 február 7
  3:19 du.
  “Szó sincs zsidózásról,de ugye a történelem,a tények ……

  1. Olvass vissza, és szövegösszefüggsében nézd, ha megy;
  2. Jézus zsidó volt, ha elfogadjuk Dábvid házát zsidónak;
  3. A “zsidók” nem szálltak szembe Jézussal. A zsidó főpapok egy részének volt vele problémája. Jézus szabadon tanított a zsidó nép között. Alkalmasint a Tórából (is).

  Ha nem hiszed, olvass utána.

 • Kenny
  2018 február 7
  5:01 du.

  János megmerítette az embereket. Jézust is.
  A kereszt a lázadó rabszolgáknak fentartott kivégzó-eszköz volt. A vallás jelépévé András tette.
  A kereszténység, mint önálló papsággal rendelkező vallás Péter, Pál és András (a bürokrata, az ideológus és a térítő demagóg) munkássága nyomán öltött testet. Majd a halódó birodalomban lett államvallás I. Constatin után.

  De ezt a mi Bodánk az életben nem fogja sem elhinni, sem tudomásol venni.

 • Boda Marcsi
  2018 február 7
  4:02 du.

  Tévedésben élsz. Miért kéne a cikket jegyzőnek és HunCanadáénak egyeztetni.
  Miért ne lehetne ellentétes véleményük. Vagy akár ütköző véleményük?
  Értem én, hogy Önnek, a Fidesz-irodából serkentve ez egy teljesen idegen állapot, de azért létezik véleménypluralizmus.

 • Figyelő Nem, nem mindegy nekem Jézus miért és hogyan halt meg. Miért lenne mindegy?
  Ti itt állandóan a Bibliát mint kősziklát hozzátok végső érvként. Azt a Bibliát, amelynek keletkezéséről és tartalmáról a legtöbben nem is tudnak. Hallottak Ádámról és Éváról, pokolról és mennyről, meg amit a pap prédikál.
  Lám Boda tele van tévhittel, fogalma sincs az egészről, bár Ő olvasta a Bibliát. Kétségeim vannak.
  Nem értem, Ti milyen alapon mondjátok kősziklának a Bibliát, mikor a mai napig vitatkoznak rajta a hittudósok?
  Ha Jézus halálában téved a Biblia, akkor miért hihetek neki másban? Jézus nem a Tied, mikor meghalt értünk halt meg, nem értetek.
  Ez nem hit kérdése, itt nem Jézus megkérdőjelezése a téma.
  Pontosítanék, 2 milliárd keresztény van a világon, nem millió. De ebből hányan ismerik a vallásukat, hányan gyakorolják tiszta szívvel, és hányan hiszik és nem csak a leendő büntetéstől félnek? Most van egy tiszta szívű Pápánk, aki Jézus tanítását próbálja követi, a “tiszta szívű” hívők pedig alpári módon gyalázzák. Érted ezt? Tudom elkeserítő, de egy muszlim éppen olyan kedves Istennek, mint Te. Erre ugye nem gondoltál?
  Hegedűs félék vannak a papi karban, miért nem lázadtok ellene, mikor gyűlöletet szít? Nem, Ti a békét hirdető Pápát szidjátok. Ez nem ellentmondás Jézus tanainak?
  Itt a KMH-n egy kivételével egyetlen magát kereszténynek nevező nem viselkedik úgy, ahogy engem tanított a tanítóm. Ő igazi hívő keresztény volt, remélem “még van”.
  Biztos jó dolog az egészséges hit. Szeretném én is hinni, hogy Szent Péter ujját és láncát láttam, tényleg Jézus keresztjéből láttam egy darabot, de biztos nem lehetek benne soha. A vak hit egészségtelen, nem használ az emberiségnek. Tehát nekem nem mindegy, Jézus miért és hogyan halt meg.

 • Akkor Böjte atyáról… (elvégre ez a cikk róla szól). Böjte atya csapdában van, ezt látni kell. A segítő munkájához pénz kell, azt meg onnan veszi, ahol (és amiért) kapja. Én tisztelem – és sajnálom is – ezért a kényszerhelyzetért.

  Melyikőtök látta az Ötödik Pecsét című magyar filmet a 60-as évekből? Egy időben fenn volt a YouTube-on, de már letiltották…

 • Bocs, nem 60-as, hanem 70-es évek. Elírtam…

 • Almási Alma
  2018 február 7
  11:57 de.

  “Ha mégoly kevés is, AKKOR IS tudáskezdemény, gondolkodásváltozás…”

  A szakközépiskolából se műveletlen szakbarbárok jönnek ki, ha jól tudom. De a gimnáziumból előfordulhat, hogy úgy jön ki a gyerek, hogy alapvető készségeket nem sajátít el. Pl. az élethosszig tartó tanulást, és ezért nem tudja magát átképezni, de az érettségivel se tud elhelyezkedni.

  Én megértem, hogy neked ez a véleményed, de nekem más a tapasztalatom. A gimnáziumi szintű elméleti kémia, fizika, történelem stb. nem biztos, hogy megfelelő a tudomány megcsillantására. Attól, hogy sznob módjára valaki felcsipeget bizonyos definíciókat, még nem alakul ki benne a képesség a tanulásra. Szerintem gyakorlatban kell kipróbálni a tudományt a legtöbb gyereknek, és ehhez az elméleti magolás kevés.

  Tehát a hagyományos gimnáziumot szerintem az tudja hasznosítani, aki nagyon céltudatos, nagyon jó tanuló, és legtöbb esetben a szülő is értelmiségi, aki valamilyen értelmiségi szakma felé nyomja a gyerekét. Persze mindig vannak tehetségek, akik maguktól is megugorják ezt a szintet.

 • Andrew_s
  2018 február 7
  7:22 du.

  Nem terelek, csupán leírom a tapasztalataimat. Ha valakinek annyi számít, hogy Balog pukkadjon meg, azt mennyire érdeklik a diákok valódi problémái?

  “Az oktatás most egy nagy vödör sz.r”
  Mivel több gyereket is ismerek, aki most iskoláskorú, ezért ezt így nem jelenteném ki, mert okosak és érdeklődőek valamennyien. Természetesen ez elsősorban nem Balog érdeme. Azt nem tudom, mi az oktatásban az “unortodox”.

  Az, hogy a felméréseken milyen eredmény születik, abban valóban része van a fidesznek, azoknál pl. akik az ő idejük alatt kezdtek suliba járni.
  De a munkanélküliség, ételosztás és kivándorlás jellemzően olyan embereket érint, akik az elmúlt tíz-húsz évben jártak iskolába, vagy régebben. Talán el kéne végre gondolkodni, hogy az ő életükhöz mit tett hozzá az akkori oktatáspolitika? Hogyan lehetett volna megelőzni, hogy pl. tömegesen, életmódszerűen segélyből élő emberekké váljanak?
  Ez az, amit nem látok az ellenzéki kritikákban. Mi az a csodás eredmény, amit szerintük lerombol a fidesz oktatáspolitikája? Mi az, amire le szeretnék cserélni a mostani rendszert? A régi, munkanélkülieket gyártó oktatást hoznák vissza? Kösz, nem kérjük, ha nem muszáj.

 • Figyelő
  2018 február 6
  5:13 du.
  Andrew_s
  “Te mit tudsz Kanadarol?”

  Kedves Figyelő!
  Nagyon keveset. Ebből kifolyólag, ha hozzád hasonló magabiztossággal próbálok majd belebeszélni, hogy milyen miniszterelnököt szeressél Kanadában, és milyen a foglalkoztatáspolitika, a szociális helyzet, stb. akkor teljesen joggal lehet a szememre vetni a tájékozatlanságom.

  Természetesen nem vitatom a véleményhez való jogod. Sőt! Messziről jobban látszik a térkép. De a pártaktivista Bodával olyan dübörgő magabiztossággal beszéltek bele a mindennapok kérdéseibe, amihez érvek, tapasztalatok kellenének. Tapasztalatod nem igazán van. Érvelni sem nagyon szoktál. Ez az ami kicsit zavar.

  (Boda esetében is zavar, de neki simogatják a buksiját a Fidesz-irodában, és csak olyan érvei vannak, amit a párt bizottsága jóváhagy)

 • Jézus, ill.Jesuah az Újszövetség o l v a s a t á b a n (is) az akkor már 100 éve a hatalmas Rómától elnyomott (király nélküli*) kis zsidó nép reménysége, mint annak végre megérkezett királya [azaz felkentje, vagyis mesiah-ja {magyarul messiása}] c s a k i s . ebben az értelemben a . m e g v á l t ó j a k é n t . lépett fel. Ez a fajta megjelenés, szamárháton és pálmaágakkal díszített diadalkapu alatti bevonulás, természetesen egy régi prófécia betűről betűre történt pontos dramatizálásának felelt meg, ami nem volt véletlen, hisz a már korábban az őhozzá csatlakozott követők voltak azok, akik ezt >így rendezték meg<…
  Ezzel szemben a Róma szolgálatában álló személyeket – pl. az adminisztratív állami feladatokra kötelezett főpapok – ugyanez megrendítette. Na nem azért, amiért a keresztény [katolikus] mendemonda valamiféle haszonlesőként állítja be őket, hanem figyelmesen olvasva, azért mert a római provinciák jogi gyakorlata az ilyesmit a császár, azaz Róma elleni lázadásként értékelheti. Ergo, többek közt akár még háborúra okot adó veszélyt is sejtettek benne, mely rossz sejtéseiket az évtizedek óta tartó súlyos társadalmi, ill. vallási feszültségek, lázongások, terrorcselekmények mellett, a későbbi "zsidó háborúk" is igazolni látszanak. Ezen kívül a jogos aggodalmukat még a nagyszámú negatív tapasztalatuk is szerepet jogossá tette, hiszen Jézus [Jesuah] előtt már 7, azaz Hét álmessiás játszotta már el a zsidókat – a "provinciális sors" alól megváltó király szerepét…

  .

  .

  *A sajátosan király nélküli 100 év:

  A Hasmoneus dinasztia kihalását, kr.e. 63-at követően mintegy 30 év szünet után, Heródest (él: kr.e.73.- kr.e.4.) (uralk.: kr.e.37-től kr.e.4-ig) ültették a nép nyakára. A kliens, tehát a zsidó jog szerint nem zsidó(!!), ergo a zsidók által nem legitim, már ezért is eleve egy gyűlölt római uralkodó volt…

 • Figyelő
  2018 február 7
  4:14 du.

  Ebben nagyon igazad van, hogy minden iskolatípust a saját értékén kéne kezelni!

  A baloldal túlbecsüli a gimnáziumi érettségit, a jobboldal meg a szakiskolai képzést emeli most piedesztálra.

  Aztán a gyerekek közt is nagy különbség van, ahogy írod. A tény az, hogy sok hátrányos helyzetű gyereknek siker lenne elvégezni a szakmunkásképzőt! Viszont sok alsó-középosztálybeli gyereknek meg lecsúszás lenne, ha nem szerezhetne érettségit.

 • lámpa írta:
  “kivándorlás jellemzően olyan embereket érint, akik az elmúlt tíz-húsz évben jártak iskolába, vagy régebben. Talán el kéne végre gondolkodni, hogy az ő életükhöz mit tett hozzá az akkori oktatáspolitika? ”
  ______________________

  Például azt, hogy nyugaton is megállják a helyüket a szakmájukban…

  Na persze tudom én, hogy ez nem volt helyes. A rabszolga az legyen tudatlan és menjen olcsó közmunkára, a fideszpolgármesterek nagyobb dicsősége (és gazdagodása) érdekében… Ugye, lámpa?

 • Almási Alma
  2018 február 8
  9:22 de.
  A magyar oktatst mindig jonak tartottam. Miert volt az, hogy 57-ben erkezo magyar diakok minden problema nelkul bekerultek a legjobb itteni ergyetemekre? Lehet, hogy kellett felveteli vizsgat tenni, de a magyar kozoktatas mindig jo volt.
  itt van egy magyar baratnom, aki erettsegi utan erkezett es felvettek a montreali McGill egyetemre a mernoki karra.

 • málnaszőr
  2018 február 8
  6:38 de.
  Mellesleg, a keresztenyseg kialakulasalval, megbukott orokre a romai nagy hatalom. Talan, volt valami koze ehhez Szent Palnak.

 • Kenny
  2018 február 8
  3:27 de.Nem tudom, miben teves a biblia, de biztos, hogy nem Jezus halalaban.
  Ketezer ev utan igen nehez az egyszeru halandonak mindent ugy venni, mint amit akkoriban leirtak a kortarsak.
  A katolikus egyhaz viszont ezt koveti. A mai papat igenis nem szeretjuk, mert hamis, hipokatikus ember . Mindenkinek nem lehet a kedvebe jarni. O politizal, nem a zt a szerepet tolti be, amire felszenteltek.
  Ja,, II. Janos papa is politozalt igen helyesen, az o szerepe is kozrejatszott, hogy megbnukott a szovjet rendszer. Viszont a mai papa ugy politozal, hogy azt hiszi, mindenki kedvebe kell jarni es ezert ki kell dobni az ablakon a lenyeget.
  igen, a katolikusok NEM kedvelik, sot ellenzik, a mai papat!

 • Kenny és a többiek!

  Nem érdemes vitatkozni értelmetlen dolgokon,pláne olyanokkal,akik
  vallást,történelmet,tényeket próbálnak megváltoztatni!
  Aztán én keresztény családba születtem,természetesen utána megkereszteltek,de a nem tették volna akkor is keresztény származású lennék,mint ahogy a zsidó szülök gyerekei zsidók,tehát felesleges kötekedni!
  Egyébként soha semmi bajom nem volt a zsidó emberekkel,nem én gyűlölködöm,hanem egyesek…. elvakult politikusok,hitetlen fanatikusok,akik az állandó önsajnálatukkal “üldöztetésükkel”vannak még mindig elfoglalva,amiért minden ártatlan,békés embert felelősség tesznek,időnként nácizással,fasisztázással fűszerezve(még napjainkban is!)…..és többekből kiváltják
  az utóbbiakat….
  Mindezzel maguknak ártanak,aminek nincs értelme a keresztény többséggel szemben,akik mindenkivel békében akarnak élni!

 • Igen Alma:
  Teljesen elrontotta a régebbi generációt az akkori közoktatás.
  Nem alkalmasak rabszpolgának !
  Inkább elhúztak innen Nyugatra.

  Nade..majd az új !
  Az már döfi lesz !
  A NER szellemében dőlni fognak a tanulatlanok a földesurak birtokaira !
  Még drága traktorokat sem kell venniük az új uraságoknak, lesz kiket az eke elé fogni.

 • Andrew_s
  2018 február 8
  6:15 de.
  Igaz, messzirol irom a velemnyem. DE sajnos, nem latok jobb kormanyt otthon a lathataron. Az ellenzek nagyon gyenge es erotlen,. Hiaba alakult csomo ellenzeki part, keptelenek egyutt lenni es egy partot letesiteni. Ha majd lesz egy eros ellenzek, akkor remenykedhetnek a kormany bukasaba. Addig nem!

 • Koszonet Malnaszornek a tortenelmi magyarazatert.
  Bar attol tartok, nem sokat erunk vele.
  {mindenki-hite szerint ertelmezi}.
  Talan nehany sort- kiegeszitesul.
  A Biblia- magaban foglalja- a zsido nep tortenetet,
  nyelvet,os-hazajanak foldrajzat {csak ra kell nezni
  Izrael terkepere}- es {remelhetoleg}-jovojet.
  Igy latta a jovot-
  Ezekiel profeta {i.e.622 Jeruzsalem-i.e 570 Babylon}
  37/11
  “Ezert profetalj es ezt mondd nekik:
  Igy szol az en Uram,az Ur.
  En felnyitom sirjaitokat,es kihozlak en nepem,
  es beviszlek benneteket Izrael foldjere .”

  37/14

  “Lelkemet adom beletek,eletre keltek
  es letelepitelek a sajat foldeteken”.

  Aki latta a halaltaborok menekultjeit, tudja,
  hogy milyen feltamadasrol beszelt-Ezekiel.
  Ezek a menekultek, a foldalatti mozgalmak
  zsido fiataljaival-vivtak meg,nagy veraldozattal-
  Izrael Fuggetlensegi Haborujat.
  Sajnos,ennek meg nincs vege- mert “egy nepnek sem adnak
  hazat- ezust talcan.”{Chaim Weizman}.

  Natan Alterman ~ Az ezust talca {forditotta Dan Livni}

  Es csondes lett az orszag.A hatarok sebere
  a fust boritja lassan
  homalyos halyogat.
  S ott all a nemzet fajo,feldult szivvel,de elve
  hogy atvegye a foldet,
  a paratlan csodat.

  Ott all a nemzet es keszul az unnepelyre,
  Uj kor van szuletoben az osi tajakon.
  Egy lany es egy fiu
  Indul nepunk elebe
  Uj orom eled bennuk,es meg friss fajdalom.
  Kek ing,nehez bakancs,hetkoznapi ruhaba
  oltozve jottek el,
  egyiknek sincs szava,
  nem oltozhettek at,nem volt ido, hiaba,
  dolgoztak nappal es ort alltak ejszaka.

  Mennyi ideje mar,s nyugalmat nem talaltak,
  de rajtuk csillog a toretlen ifjusag
  akar a koszobor,oly mozdulatlan allnak,
  nem tudni,el e szivuk,
  vagy golyo jarta at.

  Es megkerdi a nemzet,konnyei kozt,csodalva
  Hat kik vagytok ti, ketten? S ok csendben allnak ott,
  es halkan igy felelnek;vagyunk az ezust talca,
  melyen atnyujtjak nektek a zsido allamot.

  Csak ennyit mondanak,s lehunynak fenytelen.
  A tobbit elbeszeli majd a tortenelem.

 • Na visszamentem Kenny Figyelőnek szánt “magas szintű észosztására”
  amiben azt írja Jézus a zsidókért halt meg……(talán miattuk????!!)
  Ennyi okos ember egy rakáson nem semmi!
  Visszatérve a cikkhez Böjte mindenkiért(keresztények,zsidók stb)
  imádkozik,bízva a jelenlegi kormány azon törekvésében,hogy
  MINDENKI békében,biztonságban élhessen!
  Talán a zsidókhoz,vagy az ellenzékhez kellene fohászkodnia?…..
  egyesek olyan szinten vannak,hogy ezt még el is hiszik….!
  Részvétem!

 • Figyelő
  2018 február 8
  11:38 de.

  Andrew_s
  2018 február 8
  6:15 de.
  Igaz, messzirol irom a velemnyem. DE sajnos, nem latok jobb kormanyt otthon a lathataron.

  Hát az meg is lepne, ha látna még bármilyet a jelenlegin kívül miután kormány csak egy van! Ám ahhoz képest, hogy fogalma sincs semmiről nem ismeri a kormányt, nem ismeri az ellenzéket, nem ismeri a belpolitikai viszonyokat, ezt saját maga többszöri leírta, – azért totál biztos kijelentést tesz rendre : “addig nem”! Punk-tum!
  Figyelő megmondta 6 ezer kilométerről, nulla ismerettel!

 • Marcsi, ne tereljen, és ne a több nappal ezelőtti másik postnál lévő kommentemhez reagáljon értelmetlen hadovákat. Fentebb írodott egy felvetésem az Ön állítására! Van kurázsija megválaszolnia, vagy gyáván elmenekül, eltereli ezt is? Az is egyfajta válasz és kórkép magáról ha nem tud válaszáolni. Szóval Marcsi menekül?! :))

 • Besancon
  2018 február 8
  4:37 du.
  Latom , nem tetszett ez a beirasom. Tud jobbat?
  Van otthon eros ellenzek, ami megbuktathatja a kormanyt?
  Csak szoljon, ne csak kritizaljon folyton.

 • Kenny
  2018 február 8
  3:27 de.

  Ezt a hozzam szolo irast csak most lattam. Elnezest. Sok mindenrol irsz , kisse zavarosan.
  A Bibliarol, mar iskolas koraban tanitanak gyerekeket, tehat nagyon jol tudjuk hogyan keletekezett stb.
  Eloszor is, nem tudok rola, hogy JEZUS halalararol vitatkoznanak az okosok. Ez ujsag szamomra.
  A papaprol mar megirta a katolikusok velemenyet. Hegedus NEM katolikus. az egy szektanak a tagja.
  Vannak mindenfele alakulatok a vilagban ahol szeretik a bibliat magyarazni. Nekem nem kell,. Minden kerezteny hazban megvan az O es UJtestaentum. Ha eddig jo volt millio es millio embenek, moat ketezer ev utan hadd tanulmanyozza aki raer es ketelkedik. Persze az is erdekes, hogy az Oszovetsget te sem kritizalod. Hogy lehet, hogy csak a Ujtestamantum a promlemad?

 • Figyelő 11.03!

  Kétségtelen, hogy Róma akkor alakult át egy másfajta birodalommá amikor Konstantin bizánci (akkor még római) császár felismerte a kereszténység PR-fogásaiban az uralkodásra alkalmas “mesterfogásokat”; nagy tömegek szellemi egy irányba terelését csodák, látomások és lózungok hangoztatásával, illetve ezek szakadatlan ismételgetésével.
  Mindezt isz. 325-ben alkotta meg, amikor a Niceai Zsinat keretében, ahol az ott résztvevők több évszázada vitatott hittételeket (sokszor saját szájízük és érdekeik szerintkiegészítve azokat) tettek hivatalossá, másokat pedig elvetettek, ill. eretnekké nyilvánítottak. Mind eközben kánonokkal rakták le az egyházjog alapjait is. Így alapították meg az igazi keresztény világegyházat, ahol Pál természetesen ott sem lehetett.
  Azonban Konstantin igazi célja mindezzel a Római Birodalom továbbélésének a biztosítása volt, ami ha más hatalmi formában is, de az egykori Róma által határolt földrajzi területeken követi a régit még ma is.

  Tény, hogy ezt megelőzően a zsidó hittől való elszakadáson munkálkodó, római Pál volt az első, minthogy vele szemben Jézus zsidó oldalról még a Tórához való betű szerinti ragaszkodás, a tiszta hit és hű vallásosság szószólója volt…
  Ők ketten sem ismerték egymást, egészen mást is hirdettek. Pál szemben jézussal – csak rá hivatkozva – a római behódolás indirekt szónokaként, szemben állt a Jakab vezette, ősegyháznak nevezett szintén hithű zsidó vezetőkkel, miközben az évezredes zsidó hagyomány, szabályok lejáratásán és bomlasztásán fáradazva zsidó tömegeket igyekezett magának, a saját – illetve Róma – ügyéhez megnyerni. Tény, hogy ez a próbálkozása a politikai helyzet nyomása miatt nem volt sikertelen. Róma érdeke pedig az volt, hogy a birodalom legnagyobb akadálya Izráel kolonializációja előtt, a zsidó nép tántoríthatatlan hite és vallásossága, önálló államiságának visszanyerése, valamint a mindebből fakadó mély megvetése a hódító Róma iránt szűnjön meg.

 • Almási Alma
  2018 február 8
  9:22 de.

  “Például azt, hogy nyugaton is megállják a helyüket a szakmájukban…”

  Ez igaz, a kivándoroltakra az jellemző, hogy képzettek, akár diplomások, akár szakmunkások. Csak azért írtam, mert Endre is belevette a felsorolásába.

  Endre: “a rokona ismerősen külföldre menekült az egzisztenciális nyomor elől,”
  Szerintem sokan már a fidesz előtt kimentek, mert a fizetések soha nem voltak itt nyugati szinten. Persze, azóta ez fokozódott.

  Megjegyzem, ez egy lehetőség is az itthon maradottak számára, mert most sok helyen munkaerőhiány van! Sokan talán épp ezért találnak most munkát.
  Sok viszont a betöltetlen álláshely, pont azért, mert rengeteg a szakképzetlen az országban! Ők meg az elmúlt tíz-húsz évben jártak iskolába, tehát ők most nagyon rosszul járnak a képzetlenségük miatt.

  “Ugye, lámpa?”
  Fogadni mernék, hogy a te nyugdíjad több, mint az én fizetésem, de persze nem vagyok kíváncsi az összegre.
  Az nagyon jó, hogy volt egy középosztálybeli réteg, aki jól járt a ballib oktatási rendszerrel, de ez még nem jelenti azt, hogy mindenkinek jó volt.
  Pl. az általad olyan nagyon sajnált közmunkások a ballib kormányok alatt segélyből éltek. Arra se volt esélye a gyereküknek, hogy szakmunkásképzőt végezzen! Legtöbben a falusi gettóiskolákban az általánost végezték 14-17 év alatt (Kovách Imre: A vidék az ezredfordulón).
  Ugye “milyen jó” a segélyes hadsereg, aki rád szavaz, ugye Alma?

 • Geyza
  2018 február 8
  11:33 de.

  “Igen Alma:
  Teljesen elrontotta a régebbi generációt az akkori közoktatás.
  Nem alkalmasak rabszpolgának !
  Inkább elhúztak innen Nyugatra.”
  Igen, azok húznak Nyugatra, akik a ballib oktatási rendszerben szereztek egy jó diplomát vagy egy jó szakmát, orvosok, ápolónők, burkolók és buszvezetők.

  “A NER szellemében dőlni fognak a tanulatlanok a földesurak birtokaira !
  Még drága traktorokat sem kell venniük az új uraságoknak, lesz kiket az eke elé fogni.”
  A tanulatlanokat, aki az elmúlt tíz-húsz évben jártak iskolába, ugyan miért nem lehetett a szakmunkásképzők felé irányítani? Magyar Bálint, miközben a bolognai rendszer dilettáns bevezetésén fáradozott, nem ért rá a sok nyolc általánosban bukdácsoló gyerekkel foglalkozni? Inkább bezáratta a kisiskolákat? Vagy a gimnáziumban bukdácsolók, a szakmunkásképzőt otthagyók sorsa? Nem ért rá a pösze Hiller középiskolák korszerűsítésével foglalkozni?

  Na igen, ahol volt pénze az elmúlt húsz évben a szülőknek, ott különórákra járatták a gyereket angolból és a felvételi előkészítőkre. Mondtam már Géza, a baloldalon röhögjél, de inkább sírni kéne …
  Egyébként pont az a baj, hogy nem tud a magyar mezőgazdaság munkát adni ezeknek a vidéki, képzetlen embereknek. A közmunkásbér egyébként többe kerül, mint amennyit napszámba kifizetnek a gazdák.

 • Hazzay:
  TE most nekem csobogtál kispatak ?

 • Lámpa írta:
  “Fogadni mernék, hogy a te nyugdíjad több, mint az én fizetésem…”
  ___________

  Közmunkás vagy? Mer’ akkor igen. 😀
  =====================================
  Lámpa írta:
  “Pl. az általad olyan nagyon sajnált közmunkások a ballib kormányok alatt segélyből éltek. Arra se volt esélye a gyereküknek, hogy szakmunkásképzőt végezzen! Legtöbben a falusi gettóiskolákban az általánost végezték 14-17 év alatt (Kovách Imre: A vidék az ezredfordulón).
  Ugye “milyen jó” a segélyes hadsereg, aki rád szavaz, ugye Alma?”
  _____________

  Aha.. gettóiskolákban…

  Sajnos a ballib kormány sem volt a helyzet magaslatán ebben a kérdésben… Leginkább a sok hülye miatt, aki vadul cigányozott… De hálistennek most már a közmunkások Orbánra szavaznak – na jó, még pár kiló krumplit is ki kell osztani köztük… Ugye, milyen jó?

  Lámpácska, azt hiszem még nem írtam: rendszerint aljaskodsz.

 • ALJASKODÁS:
  Ez szinte kedveskedő kifejezés.
  Nem passzol erre a náci illetőre.
  Hogy nő e, az is kétséges.
  Azok után amennyit itten idáig össze hazudozott.

 • Figyelo,

  Mi a baj a mostani papaval? Szerintem nepszeru is es minden pillanatban azt mondja amit Jezus is mondana.

 • Laszlo
  2018 február 9
  12:22 du.

  Teved, minden pillanatban azt mondja amit a mai halado politika megkivan.

 • Geyza! lámpa nem náci. Ő csak egy érdekes betegségben szenved, hogy megvédjen mindenkit, akit a komcsik vagy a libsik bántanak… Homonkulusz Humanitáriusz…

 • Alma:
  Há meglehet, de akkor mér nyalja Szálasit ?

 • HunCanada!

  Mi ez az erőszak?Ki maga főnök?… Amire akartam válaszoltam,reagáltam,ha nem érti
  az nem az én bajom és nem engem minősít!
  Nekem régóta nem válaszol több kérdésemre(ami nem véletlen)és
  levontam a konzekvenciát…..
  “Tanító” néni,bácsi feleltem,csak nem fogja fel….
  adjon egy intőt….most jobb szórakozásom van!

 • Figyelo,
  Kerem mondjon egy peldat!

 • hazai lámpa!
  Sok dologban igazad van!(amit Geyzának írtál)
  Az igazság relatív ki honnan nézi,a tények meg tények!

 • kiegészítés:
  Alma meg ugye mindig kitesz magáért…..

 • Figyelő
  “…minden pillanatban azt mondja amit a mai halado politika megkivan…”
  _________________

  A mai magyar szlogenben a “haladó” politika bibsi-libsi politikát jelent… Csak úgy mondom. Szóval ha nem ezt akartad mondani a pápával kapcsolatban, akkor ezt így ne használd, engedd át ezt a szót a kedves Szikszainak…

 • HunCanada és más “bölcsek”!
  Szerencsére itthon az értelmesebbek pontosan tudják,hogy mi a a különbség a menekültek és a migránsok között,persze az ellenzék is tudja,csak Soros és az EU.rabszolgája,lefizetett bandája,aki
  cseppet sem törődik az ország EGÉSZ NÉPÉNEK biztonságával,sok pénz reményében…..
  Na a “gyengébbek” kedvéért,már csak ezért is(bár másért is) győzni fog a jelenlegi kormány!
  Na lehet szomorkodni,sopánkodni,szégyenkezni…..választ nem várok,vége a reklámnak!
  PÁ!

 • Almási Alma
  2018 február 9
  4:42 du.
  Erre gondoltam akkor.

 • Almási Alma
  2018 február 9
  2:18 du.

  “megvédjen mindenkit, akit a komcsik vagy a libsik bántanak… Homonkulusz Humanitáriusz…”

  Kádárt vagy a magyar nemességet is meg szoktam védeni, ha igazságtalanul bántják őket.

  Írtam már, hogy engem bizonyos bibliai ige vezet. Ahol Jézus arról beszélget a farizeusokkal, hogy a múltban bizony az ősök üldözték vagy megölték a prófétákat, akiket Isten küldött, hogy tanítsák a népet.
  A farizeusok szerint haragudni kell az atyákra, Jézus szerint viszont az ilyen ember saját életében sem tud igazságos lenni. A saját prófétáit az ilyen ember ugyanúgy üldözi, és nem veszi észre.

  Máté evangéliuma, 23. fejezet

  “29Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert síremlékeket emeltek a prófétáknak, és felékesítitek az igazak sírköveit, 30és ezt mondjátok: Ha atyáink idejében éltünk volna, nem vettünk volna részt velük a próféták vérének kiontásában. 31Ezzel csak azt bizonyítjátok magatokról, hogy fiai vagytok a próféták gyilkosainak.”

 • Figyelő
  2018 február 9
  2:05 du.

  Laszlo
  2018 február 9
  12:22 du.

  “Teved, minden pillanatban azt mondja amit a mai halado politika megkivan.”

  Ehhez persze tisztázni kellene mit ért Ön “mai haladó politikán?”

  Csak hogy tudja, Ferenc pápa az abszolút keresztény, mind retorikájában, cselekedeteiben egyaránt, mellette kevés kivétellel a legkeresztényibb keresztény is csak szakipari tanuló! Persze, ha különbséget tenne ember és ember között, netán még ki is rekesztene egyeseket a krisztusi kegyelemből, Ön valószínűleg másként látná! Szerintem emberöltőkön keresztül nem volt ilyen pápája az emberiségnek, hát csak imádkozzunk, hogy minél tovább élvezhessük őszinte, emberséges személyét, talán ez az ami némely magát kereszténynek valló személyt még egy kissé kordában tart – ki tudja meddig?

 • Almási Alma
  2018 február 9
  9:29 de.

  Nem vagyok közmunkás, de minimálbéren vagyok.

  Magyarországon is vannak gettók, de nem a nagyvárosokban, hanem a szabolcsi falvakban. Ezekben az iskolákban erőltette a szegregált oktatás beszüntetését a liberális minisztérium, de ez nem igazán volt lehetséges.

  Viszont amit elmulasztott a ballib kormányzat: jó lett volna a differenciált oktatás a középiskolákban, és sokkal szélesebb kínálat a középfokú oktatásban! Pl. egy erős tehetséggondozás a középiskolában a kiemelkedő tanulóknak, és erős felzárkóztatás a leszakadóknak.
  Főleg vidéken, és nem csak a hátrányos helyzetű térségekben, de ott főleg. Ezt nem lehet az integráció jelszavával pótolni! Biztos lennének olyanok, akik elleneznék a “cigányok kitaníttatását”, de amúgy sem volt erre politikai akarat.

  A fidesz sajnos erősen visszafogja az anyagi ráfordítást az oktatás irányításában. Még a jövő zenéje, hogy mit valósítanak meg? Ha a szakmunkáshadsereg mellett egy közmunkáshadsereg képzése valósul meg, az tényleg csak szalagmunkások, összeszerelő munkások országa lesz. Az egyéb, emberi hátrányokról nem is beszélve.
  De a régi rendszer is keveseknek volt jó, főleg azoknak, akiket a szülők tudtak otthonról segíteni. Ez a rendszer a képzetlenek, és munkanélküliek hadát képezte.

 • hazai lámpa
  2018 február 10
  5:23 de.

  Kádárt vagy a magyar nemességet is meg szoktam védeni, ha igazságtalanul bántják őket.

  Írtam már, hogy engem bizonyos bibliai ige vezet. Ahol Jézus arról beszélget a farizeusokkal, hogy a múltban bizony az ősök üldözték vagy megölték a prófétákat, akiket Isten küldött, hogy tanítsák a népet.
  __________________________

  Hinnye… Horthy, Szálasi mint próféták?
  És a komcsi Kádár is?
  😀 😀 😀

 • Boda Marcsi
  2018 február 9
  5:03 du.
  “Szerencsére itthon az értelmesebbek pontosan tudják,hogy mi a a különbség a menekültek és a migránsok között,”

  Köszönöm, hogy ezt írtad. Tekintettel arra, hogy Orbán folymatosan összemossa, legalább a hívei is megerősíthetik, hogy idióta.

 • Boda Marcsi
  2018 február 9
  3:35 du.

  Marcsi, saját magának is hazudik? Ebben teljesedik ki? Nem nem válaszolt, csak menekül folyton! Maga kis szellemi migráns. Milyen erőszakról beszél, kérdeztem egyet, erre itt tajtékzik, fortyog ahelyett, hogy válaszolna egy adott kérdésre a témában.
  Ezt kérdeztem: Mondja meg, hogy a 2016-os október 2-i bukott és érvénytelen népszavazás milyen menekültekről szólt? Vastagon szedtem, hogy biztosra felismerje melyik a kérdés a sok betű és szó között. Állítólag Ön különbséget tud tenni menekültek és migránsok között. (mondjuk azt sem tudja Marcsi, hogy mit jelent a migráns kifejezés :D) Kire gondol migráns-ok címszó alatt? (ez egy másik kérdés, bár lehet két kérdés meghaladja a képességeit, úgyhogy most az elsőre koncentráljon. A vastagon szedettre legyen kedves, és nem megfutamodni a válasz elől.

 • Kenny
  2018 február 7
  5:01 du.
  Vissaolvastam, valoban a romaiak fogtak el, de nmivel zsido volt a zsido fopaphoz vittek es az itelte Jezust halalra. Legalabb is igy van a Bibliaban.

 • Besancon
  2018 február 10
  5:31 de.
  Embereek ;s velemenyek kulonbozok.Sajnalom.
  Mint idos katolikus mar sok papat megeltem, ezt nem szeretem.

 • HunCanad!
  Nincs semmi programja,szórakozása?……
  a 2016-os népszavazáson a szavazatok száma nem érte el az 50 %-ot,így a törvény értelmében nem érvényes,de ugye attól még létezik a probléma,2017-ben és manapság a többség nemmel szavaz
  a kvótára,pláne a környező országokban migránsok által elkövetett
  bűncselekmények miatt.
  Nyugodjon bele szépen,attól ,hogy maga kint a biztonságból ócsárolja és semmibe veszi a volt hazáját,(nem minősítem ….)az itthoniak többsége ezt másképp gondolja,mint ahogy az utóbbi időkben ezt be is bizonyította,meg ugye a választás eredményét is előrevetíti!
  Ne legyen büszke magára,nem szolgált rá…..örülök,hogy nem itthon él!
  is jelentősen

 • Amúgy szégyelleném,nagyon szomorú lennék,ha magától és a hasonlóktól kellene
  megtudnom,hogy mi a különbség a valódi menekült és a migráns között!
  Ne értékelje túl a “szellemi képességeit” már ami van…..mert
  egyre nevetségesebb és szánalmasabb lesz!

 • Andrew!

  Képzelje itthon már egy óvodás is tudja,hogy mi a különbség
  a menekült és a migráns között.
  A menekült legálisan a határon kér bebocsájtást,akit a hazájában
  politikai vagy vallási okokból üldöznek,veszélyben az élete,míg
  a migráns illegálisan,nem a határátkelőn,papírok nélkül próbál
  bejutni,otthon senki nem üldözi,képzettsége nincs,dolgozni nem szeret,beilleszkedni nem akar,csak hőbörögni,követelni és a
  “krémje”esetleg erőszakolni,a beszervezettek merényletet elkövetni!Na ezt a kormány és az emberek is tudják,nem csak itt,hanem a környező országokban is!
  Ne osszák az észt olyanoknak ,akiknek több van mint több itteni
  szerencsétlen,fanatikusnak!

 • ja kifelejtettem:
  A migráns vagy hamis (pénzért vett!)papírokkal érkezik,hazudik
  az állampolgárságát illetően,tehát olyan országból jön,ahol senki
  nem üldözi,nem veszélyeztetett!
  Azt hiszem a válaszom érthető,ha valaki mégsem fogja fel,akkor
  az ő “készülékében”van a hiba…..

 • Marcsikám, kár volt ilyen részletesen kifejtened az igazságot, mert EZEK most képesek bebizonyítani a mondataid alapján, hogy butuska vagy (sőt még rosszabbat is, hogy például Miviktorunk direkte gaz migráncsokat hoz ránk titokban, kenőpénzért…) Sokkal egyszerűbb, és hozzád illőbb lett volna azt válaszolni: A menekült az jóember, a migráncs pedig gonosz.

 • Besancon
  2018 február 10
  5:31 de.
  Nem akrtam hosszan belemenni a ;paparol szolo k;rd;s;be. De nagyon eroskodik.
  Hat a helyzet az, hogy a mai papa probal kedvebe jarni az emberi gyarlosagok elengedesebe. Pl. mikor a valasokrol beszel. Aztan, buzdit mindenkit, hogy fogadjak be a menekulteket. A Vatikan hany menekultet fogadott be? stb.stb. hipocritical.

 • Figyelő/11:03

  Írja, hogy “magának senki ne magyarázza a Bibliát”…

  Na látja ez a maga v a l l á s a , vagyis melynek során könnyedén legyintve v a l l j a meg, hogy maga már mindent tud. Pontosabban azt, hogy maga pl. ITT a KMH-n még egyszer sem hivatkozott sem az Ó, sem pedig az Új szövetség egyetlen tételére, még az említés erejéig sem, mert maga a mindig csak politikai paneljei szerint gyakorolja a saját, különbájáratú katolicizmusát is. Magának ne idézzen és ne is magyarázzon senki, még maga a Szentatya se ! Azt különben is itt e lapokon szenilis hülyének minősítette kiskegyed csak azért, mert a Pápa hivatásához hűen komolyan merte venni Jézusnak a szegényekre, illetve a rászorultakra vonatkozó intelmeit…

  “Bukfenc mindent tud”.
  [Talán emlékszik még a maga idejében a Magyar Rádió Csinbumm Cirkusz bohócának e híres szlogenjére.]
  Na! Hát ez a maga egyedüli hite, az Ego.
  A maga istene: sajátmaga kedves Figyelő … 😀

 • +még Figyelő!

  A maga katolicizmusa a fennhéjázás és a dicsekvés szelleme. A szentatya bizony nem áldaná meg ezért…

 • Aurora Boreálisz

  Figyelő!
  1:03

  Hetykén veted oda Kenny-nek, hogy ” Jézus zsidó volt és ezért a főpapok ítélték halálra”.
  Te tudatlan! Mint más provinciákban, úgy az akkori Júdeában sem volt joguk halálos ítéletet hozniuk a helyi bölcseknek, népi veztőknek, csakis a római hatóságnak. Így tehát, hülyeség amit írsz. Ez nem a Biblia, ez te vagy…!

 • Aurora Boreálisz

  Hazai Lámpa! 5.23

  Minden korban üldözték a hamisnak vélt prófétákat és sok esetben megkövezték, de újabb időkben már ezerszám máglyán égették meg őket.

  Mit is mondjak? Giordano, Galilei, szt.Johanna és . s o k e z e r . más eretnek társuk… – Sokkal több, mint kivégzett ószövetségi próféta, az Anyaszent Egyház, ill. a Szent Inkvizíció (mai nevén Hittani Kongregáció) nevében.

  Kérdésem; és ezek a . t é n y e k . pedig ugyan mennyire vezetnek téged utad során ?

 • Almási Alma
  2018 február 10
  9:27 de.

  “Hinnye… Horthy, Szálasi mint próféták?
  És a komcsi Kádár is?”

  Alma, ne legyél már értetlenebb, mint amilyen vagy! Az evangéliumi példabeszédben Jézus a hallgatósággal azokról az ATYÁKról (ősökről) beszélget, akik megöltek valakit.

  De ha ilyen értetlen vagy, akkor tényleg fölösleges bármiről is beszélgetni.

 • Figyelo,

  A papa azert mondja azt, hogy fogadjuk be a menekulteket, mert tudja pontosan, hogy Jezus is ezt mondana. Ha a papa nem ezt mondana, akkor szembemenne mindennel amit Jezus kepvisel es osszemoshato lenne egy politikai vonallal, igy viszont kristaly tisztan Jezust kepviseli.
  Az a hipokrata aki melyen vallasosnak tartja magat es megsem igy gondolja.

 • Laszlo
  2018 február 11
  9:17 de.

  Tökéletesen mondod. Én azt “bírom”, amikor valaki hívőnek tartja magát azért, mert mondjuk azt gondolja, hogy ő bizony hisz Istenben. Az ilyen hívők azt nem fogják fel, hogy hittel hinni nem merül ki annyiban, hogy Isten létezését elfogadjuk, netán néha elmondunk egy imát. Ha valaki hisz, akkor minden körülmények között követi Isten kinyilatkoztatásait mert csak az az egy helyes út van. Hiszen Isten mindenható és az ő szabályai csak is az üdvösségbe vezetnek a rögös kacskaringós utakon is. Na pont ez a nagybetűs HIT, hogy ezt elhisszük és földi életünket ennek szenteljük. Erről nincs letérés, akkor sem, ha Bayer Zsolt demensnek nevezi a Pápát, akkor sem ha a magyar kormány megy szembe Isten igéjével. Isten az elsődleges egy hittel hívő és nem ájtatoskodó embernek. Erről önkényesen kény és kedv szerint letérni és megtagadni az a mennybe vezető útról való letérést is jelenti. Ferenc Pápa Isten igéjét közvetíti a hívők felé. Földi helytartójaként pontosan ez a dolga. De nagyon egyszerűen megfogalmazva az igét elutasítani, annyi mint az Urat elutasítani, azaz megszűnni Isten számára, és ezzel együtt csak hiábavalóan ájtatoskodni.

 • Monj igazat, betorik a fejed. Hanyan irtak itt most “nevelo” szovegakat nekem.? Van legalabb valami temajuk, kedves uraim.
  Csaak privat velemlnyemet mertem megirni. Mindig tanul valami ujat az ember.

 • Mekkora baromságokat hord itt össze OIM*
  Ráadásul több részletben.

  *OIM = PÁRTKANCA

 • Figyelő:
  Ideje lenne elgondolkodnod azokon a tényeken amiket itt jó sokan részletesen leírtak (leírtunk) Neked a Horthy-rezsimről és a 2006-os eseményekről.

  Ha mindenkit tudatlannak vagy rosszultájékozottnak tartasz, nem gondolod hogy ideje lenne “tükörbe nézni” ?

 • Boda Marcsi
  2018 február 10
  1:55 du

  Marcsi írt megint 20 mondatot, de a kérdésre nem sikerült felelnie, helyette minden egyébre. Pedig a kutyát nem érdekelte, hogy elmagyarázza mi az érvénytelen és mi nem. Aztán egyáltalán nem vitattam, hogy létezik a probléma és a többit sem kérdeztem amit írt. Látom magának többször kell feltenni a kérdést, hogy megértse egyszer is: A kérdés az volt, hogy

  Milyen menekültekről szólt a 2016-os októberi érvénytelen és értelmetlen népszavazás, amire egy egész média és propaganda kampány épült?

  Olyan nehéz erre felelnie? Állítólag Ön tudja ki az “igazi menekült” és ki a “nem igazi menekült”, úgyhogy ez sem volt a kérdés. Vastagon szedett mondatocskára legyen kedves felelni, amennyiben sikerül felfognia és értelmeznie a kérdést.

  Vagy adjak válaszokat, hogy a kvóta népszavazás miről szólt? Jó rendben. Legyen Ön is milliomos..tessék:

  A) illegális menekültekről, akik mind terroristák és megerőszakolják az összes magyar nőt, a lányainkat miközben elveszik a magyarok munkáját és felrobbantják az országot ezzel párhuzamosan minareteket és mecseteket emelnek templomaink helyén

  B) Kopt keresztények befogadásáról

  C) legálisan az EU területén tartózkodó menekülőkről, akiknek a kérelmét kell elbírálni saját hatáskörben, majd ha pedig nem felelnek meg a genfi egyezménynek akkor kiutasíthatóak Magyarországról.

  D) Délszláv háború muzulmán menekültjeiről és leszármazottaikról

  Marcsi, annyit segítettem magának, hogy csak na. Bökjön egy bötűre. Már csak ennyi a feladat, ha nem tudja szavakba önteni sokadjára sem a fenti vastagon szedett kérdésre a válaszát.
  Ha nem biztos a válaszban megfelezhetjük még azért!

 • Még az lenne a legjobb ha PÁRTKANCA minden betűt beválasztana.
  Mert akkor biztos lehet abban, hogy csak közte van a jó válasz.

  Dehát..még ennyi logikája sincsen neki.

 • HunCanada!

  Nekem nem kell segíteni ,itthon élek… és nagyon szomorú lennék,ha olyan szinten állnék,mint maguk,de különösen Geyza…..
  Nincs miről tárgyalnunk,tudom mit beszélek és szerencsére az információmat nem maguktól és a fórumtól szerzem.
  Az időmet hasznosabban töltöm,mint,hogy sok “gyengeagyú” fanatikusnak ismételgessem a tényeket!
  Foglalkozzon a “beteg” társaival,és ne idegeskedjen feleslegesen!

 • Geyza
  2018 február 11
  11:34 de.
  Kedves Geza, mivel a Horthy rezskimet csaladommal egyutt ateltem, es Gyurcsany minisztereelnoksege alatt, sajnos otthon voltam es azt is ateltem, mikor a rendor kordon felallt az 56 -osok megemlekezesen, es volt akinek kilottek az egyik szemet.

 • Boda Marcsi
  2018 február 11
  12:58 du.

  Marcsi muszáj reagálnom minden sorára, csak szólok, hogy a vastaggal írottakat én mondom, a simát maga.

  Marcsi: “Nekem nem kell segíteni ,itthon élek…”
  HunCanada: Nem ez volt a kérdés, felőlem a Jupiteren is élhet. Bárhonnan lehet(ne) konkrétan és tisztességesen válaszolni a témában feltett kérdésre.
  Marcsi: “és nagyon szomorú lennék,ha olyan szinten állnék,mint maguk,de különösen Geyza…..”
  HunCanada: Ez a maga dolga. Tudom, hogy alacsony szinten él és virul, az a lételeme. Ha nívóját feljebb emelné és attól szomorúbb lenne, azt nem szeretném. Maradjon ott lent ahol van, ha ez a boldogság forrása.
  Marcsi: “Nincs miről tárgyalnunk,tudom mit beszélek és szerencsére az információmat nem maguktól és a fórumtól szerzem.”
  HunCanada: Nem információt osztottam meg magával, hanem kérdést tettem fel! Ha itt elakad, akkor tényleg nincs miről tárgyalni. Ön még nincs azon a szinten, hogy értelmezzen egy kérdést úgy fest.
  Marcsi : “Az időmet hasznosabban töltöm,mint,hogy sok “gyengeagyú” fanatikusnak ismételgessem a tényeket!”
  HunCanada: Persze, tudjuk filmekre szánja idejét a tájékozódás és a valóság elemzése helyett. Bárcsak egyszer tényleg mondana már valamikor tényeket, hát még ha ismételten is tenné”
  Foglalkozzon a “beteg” társaival,és ne idegeskedjen feleslegesen!
  HunCanada: Én teljesen nyugodt vagyok, idegeskedésre nincs okom. Beteg társaim sincsenek, de BM monogrammal rendelkező tudatlan hazudozó szavait igaz lehet betegesnek nevezni.

  Térjünk vissza a témához:

  Szóval képtelen válaszolni a többszörösen feltett tök egyszerű kérdésre mindenfajta mellébeszélés, terelés helyett?! Pedig csak egy jó betűt kell mondania Marcsi, nem nehéz feladat. De leginkább a saját szavaira volnék kíváncsi. Jaaa, hogy akkor meghazudtolná önmagát megint és újra meg újra? Akkor kibukna feketén-fehéren, hogy szeretett uralkodói hülyét csináltak magából a népszavazáson IS?! Értem már Marcsi, hogy miért nem válaszol.. Hagyja. Nem kell felelnie, megtette a hallgatásával!

 • Nos kedves normálisak(különösen Figyelő és hatai lámpa)!

  Az a helyzet,hogy itt sokan osztják a nemlétező eszüket,bírálják Böjte atyát,a Pápát van amikor szidják,van amikor nemlétező kijelentései miatt dícsérik….hát nagy zavar van a fejükben,ugyanis egyikük sem akarja,hogy itthon és Európában megszűnjön a kereszténység,sőt még a normális zsidók is felfogják
  az ellenőrizetlen muszlimok beáramlásával jelentkező veszélyt!
  Talán csatlakozzanak a megháborodott Jobbik elnökéhez Vonához,aki újabban Allahhoz fohászkodik…..
  Aztán akik senkiben sem hisznek,ugyan miért is szövegelnek?
  Oda se neki…..majd a tájékozatlan,fanatikus bérencek majd
  megmondják a “tutit”,mi meg jót derülünk,vagy többnyire szánakozunk…!

 • Figyelő:
  Én is átéltem a legutóbbi Világválságot, nem mondom hogy nem voltak benne APRÓBB kényelmetlenségeim, de a LÉNYEGET nem láttam.
  Bizony a sajtóból és más forrásokból tudtam megszerezni azokat az infókat, miknek alapján világos kép alakult ki bennem az egészről.

  És mit ne mondjak: a hideg futkározott a hátamon !
  Hogy milyen közel voltunk az éhhalálhoz!

  Még jó hogy a Bajnai-kormány tudta kezelni a helyzetet.

  Ezért most mocskolják őt azok akik gyakorlatilag a haszonélvezői annak a gazdaság-politikának.

  Szóval csak annyit akartam mondani:
  Hogy Te benne éltél a Horthy-rndszerben, az semmit nem jelent.
  Továbbá:
  Hogy egy hepciáskodónak véletlenül kilőtték gumilövedékkel a szemét, az még kevesebbet jelent egy egész ország szempontjából.

  Amint olvastam Svédországban is volt valamikor hasonló szélsőjobbos megmozdulás és randalírozás.
  Aholis megpróbáltak nyomorékká tenni pár rendőrt.
  (Csakúgy mint itt. Biztos nem láttad azokat a TV-nél készült képeket ahol ELTÖRTÉK nagy vasrudakkal a rendőrők lábait. ÉS nem láttad amint 100 métereket viszik futva a távolabb álló mentőautókhoz a vérbeborult zsarukat.Mert a huligánok megtámadták a mentőautókat is.)
  A svédeknél csak annyi történt hogy meghalt pár ilyen neonáci balhékeltő. És utána SENKINEK nem jutott eszébe a rendőröket vegzálni.
  Én személy szerint helytelenítettem hogy pl. a TV-nél nem volt tűzparancsa a rendőrségnek.
  EZ A GYURCSÁNY-KORMÁNY GYENGEKEZŰSÉGÉNEK A JELE VOLT !

  Fel is gyújtották rendesen a TV épületét és fosztogattak benne.

  De akkor mivégre a Rendőrség?
  Miért volt fegyverük?
  Azért hogy a szabálytalankodó autósra ráfoghassák,vagy mire?
  A nagy balhét képtelenek voltak felszámolni.
  Ez volt inkább a baj, nem a gyengécske tömegoszlatás gumilövedékkel vagy annélkül.

 • HunCanada!

  Duguljon már be végre,a “díjáért..béréért” már megdolgozott…
  Nem jegyzem a beképzelt,fennhéjázó,tájékozatlan embereket,pláne
  ha a kint él és a hazája ellen agitál….az ilyeneket megvetem!

 • hazai lámpa!

  Nagyon sajnálom,ha minimálbérért dolgozik,az értelme,jellemessége
  alapján többet érdemelne!!!!!
  Kívánom,hogy sikerüljön kitörni ebből a helyzetből!!!

 • hazai lámpa!
  Az a helyzet,hogy a Fidesz nagyon sok pénzt fordított mostanában
  az iskolák fejlesztésére,a pedagógusok béremelésére(ezek tények)
  remélhetőleg Te is profitálsz belőle,érdeklődj,járj utána a lehetőségeknek!
  Sok sikert kívánok!!!!!

 • Marcsi, én neked szurkolok, ugyan HunCanada nem Geyza szintű kaliber, de szerintem meg tudod ezt is oldani. Ha Ille Pityut ügyesen, érzelemmentesen megválaszolgattad, akkor a tények ismeretében ez is menni fog.
  Hajrá Marcsi!

 • Boda Marcsi
  2018 február 11
  3:40 du.

  Hmmmm Óriási tetszik lenni 🙂 De én válaszolok a mondataira.
  Marcsi:”Duguljon már be végre,a “díjáért..béréért” már megdolgozott…”
  HunCanada: Ez aztán a vitakultúra :D. Hát szép. Megint elkussoltat válaszadás helyett a Marcsi. Akinek van véleménye és kérdése azt el kell kussoltatni, aki meg semmit, de semmit nem közöl tényszerűen az meg óbégathat? Hol tanulta ezt Marcsi, olyan ismerős ez a kibújás minden alól. Ja ugyan ezt csinálja a regnáló kormány is. Jó tanítvány Marcsi:)) . Tán önt fizetik? Engem sajnos nem, csak szimplán kérdést tettem fel Önnek, vagy máskor tételesen megcáfoltam az agymenéseit forrásokkal. Én még nem hallottam ilyet, hogy ezt valahol megfizetnék. Be tud ajánlani oda?
  Marcsi :”Nem jegyzem a beképzelt,fennhéjázó,tájékozatlan embereket,pláne ha a kint él és a hazája ellen agitál….az ilyeneket megvetem!”
  HunCanada: Miért nem magvakat vet, abból lenne haszna is. Így meg csak gyűlölködik, ami nem jó dolog. De most rám gondol? 🙂 Noooormális? Mert ha igen akkor valamit nagyon benézett ugyanis ezek a jelzők nem illenek rám. Még ilyet, hogy hazám ellen agitálok? Mivel Marcsi? Soha nem tettem ilyet és nem tettem ilyen kijelentést sem, sőt a hazámért dolgozom. De mondja meg mivel, hagyom hadd terelje csak el megint másfelé teljesen a témát. Szóval mivel agitáltam a hazám ellen? Azzal ha megkérdezem önt és szembesítem a hazudozásaival amivel lehull a lepel, hogy mennyire ostobának kezelik önt az imádott uralkodói, akik sorozatosan átverik?!

  Megkérdem ismét. Felel a kérdésre vagy gyáván továbbra is kimenekül előle? Én erre tippelek, hogy gyáván tova tipeg a szokása szerint és hazugságban tartja magát, de felelet hiányában még ráadásul sunyi módján teszi is ezt.

 • charlie
  2018 február 11
  4:49 du.

  Charlie, hát nem nekem drukkolsz? 😀 Pedig azért több érvet és valódi vitatémát sorolok fel, mint Marcsi azt azért beláthatod. De most teljesen elkeseredtem, hogy nem vagy legalább pártatlan ebben a parttalan vitában. Na, de megértem ha az elesetteket, az együgyűeket, a szerencsétleneket istápolod. Így van ez rendjén, csak dicsérni lehet ezért a nemes cselekedetért. Kell a segítő kéz Marcsinak, egyedül azt sem ismeri fel, hogy egy párhuzamos világban él, egy alternatív Magyarországon amit elé vetítenek. Tiszta Mátrix 🙂

 • aha..annyira megválaszolgatta ez az ostoba nöszemély hogy el is tűnt innen hálistennek.

 • Mármint az OIM* tűnt el.
  Szép idők voltak azok!
  Nem kellett a hányinger szövegeivel találkozni.

 • Geyza
  2018 február 11
  2:57 du.
  Eloszor is nem volt vilagvalsag, csak Gyurcsany feltettea poziciojat. Az egeszbol semmi sem ertesz, mert az ujsagbol mindent megtudtal. Az akkori ujasgot kik irtak?
  Kulonben, hazudni nem szoktam es az akkori emlekek
  eleg volt nekem, ahhoz, hogy minden honvagyam meghaljon es megfogadtam, hogy nem megyek haza amig elek.
  Ennyi.

 • Marcsi, kerem szanjon ra egy reklam blokkot, hogy beilleszt ide egy idezetet HunCanada-tol amikor a hazaja ellen agitalt. De kerem ne azt irja le amire ugy elmekszik, hogy minha olvasta volna, hanem ctrl-c/ctrl-v. Tudom, hogy sokat kerek, de ha ez sikerulne, az hatalmas teljesitmeny lenne.

 • Figyelő
  2018 február 11
  8:45 du.
  “Eloszor is nem volt vilagvalsag, csak Gyurcsany feltettea poziciojat”

  Hogy mennyire nemvolt, azt itt olvashatod.. (KÉK !!! )

  http://hvg.hu/gazdasag/20090907_deka_bank_elemzes_valsag_nemet_magyar

 • Figyelő
  2018 február 11
  8:45 du.

  Kedves Figyelő, ezt most komolyan meggyőződésből mondja, hogy nem volt világválság 2007 decemberétől? A 2008-as válság az 1930-as utáni legnagyobb pénzügyi válság volt a történelemben.

  Sokszor hivatkozik a Wikipédiára és látom az újságoknak nem hisz (nem is kell mindegyiknek, ez tény). Szóval akkor wikipédiás hivatkozást mutatok az egyszerűség kedvéért, mert úgy látom Önnek ez új, hogy volt egy világválság 10 éve:
  https://hu.wikipedia.org/wiki/A_2008-ban_kirobbant_gazdas%C3%A1gi_vil%C3%A1gv%C3%A1ls%C3%A1g

  Amikor alapismeretű dolgokról kellene egyáltalán konszenzusra jutni, amelyek nyilvánvaló tények ott teljesen értelmetlen érdemi vitába keveredni az ebből következő kérdésekben. Pedig érdekes kérdés igazán az lenne, hogy ha volt világválság, akkor milyen mód kezelte azt az akkori világ, köztük a magyar kormány. De hát, ha Figyelőnek nem volt világválság :O akkor ez a kérdés nem is létezik.

  A gazdasági világválság idején valamennyi ország visszaesett és nőtt az országok államadóssága kivétel nélkül. Pedig Magyarországon kívül más országok élén nem a Gyurcsány volt a vezető. A Gyurcsány kormány pénzügyi lehetőségeit ez az időszak alapjaiban meghatározta, amit Bajnai a neki jutott egy évben a pénzügyi szakembereivel az elvárható mód maximumán korrigált.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_korm%C3%A1ny_int%C3%A9zked%C3%A9sei_a_gazdas%C3%A1gi_v%C3%A1ls%C3%A1ggal_kapcsolatban_2008._okt%C3%B3ber_2._%C3%A9s_2008._december_5._k%C3%B6z%C3%B6tt

  Írja be a keresőbe, hogy “Great recession 2008” vagy “Financial Crisis 2008” és végeláthatatlanul válogathat a témában olyan fórumokon amelyeket szívlel. Ha körbenézett ebben a témában, akkor egy kérdésem van ezek után kedves Figyelő: Volt világválság, vagy sem?

 • Laszlo
  2018 február 11
  8:53 du.

  László, tudjuk mit fog tenni Marcsi. Mindenkit el fog hallgattatni, egy “duguljanak el!” felszólítással, aztán “szerencsétlen”, “szánalmas” ballibsibibsigyurcsánybajnaiszéldettikarácsonyvonagárdistasorosbérencként leszünk aposztrofálva, mondjuk nem tudom mi alapján kategorizál be a hasra ütésén kívül. Aztán jön az, hogy “főleg a kintiek ne osszák az észt” neki, elvegetál a sajátjával is. Utána az következik, hogy több és hiteles forrásból tájékozódik, majd a végén persze nem válaszolja meg a hazugságait és köszönésképpen el megy filmet nézni, és azt mondja Pá!

  Én ezt várom Marcsitól. Esélyes, hogy ilyesmi válasz jön, pedig én is szeretném tudni, hogy mikor mivel agitáltam.

 • Ejnye László! Hát a fidesz nem a haza? Hát Miviktorunk [b]NEM A HAZA[/b]?

 • Bocs, HunCanada, hogy csinálod a bold-ot? Látom, nem a [b]-vel…

 • Értem Figyelő.
  Szóval az 2008-as világválság csak egy ballib trükk volt.

  Ezt az írást is a gaz Gyurcsányiak tették fel angolul:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_crisis_of_2007%E2%80%932008

  Aki mást mond az nem ért semmit.

  ENNÉL AZÉRT TÖBBRE TARTOTTALAK !!
  (Igy, múltidőben.

 • HunCanada, persze hogy nem neked szurkolok, nehezen viselem, ha más is azt a technikát használja egy vitában, amit én is rendszeresen gyakorlok. Még csak az kellene, hogy egy kis cinizmussal és humorral fűszerezz, repedezne is jócskán az önbizalmam . 🙂

 • Laszlo
  2018 február 11
  8:53 du.

  “Marcsi, kerem szanjon ra egy reklam blokkot, hogy beilleszt ide egy idezetet HunCanada-tol amikor a hazaja ellen agitalt. De kerem ne azt irja le amire ugy elmekszik, hogy minha olvasta volna, hanem ctrl-c/ctrl-v. Tudom, hogy sokat kerek, de ha ez sikerulne, az hatalmas teljesitmeny lenne…”

  Kedves László, lássa be ez lehetetlen “kérés” – szerintem előbb éri el, hogy egy orangután szépen szabályosan megkössön egy nyakkendőt (férfi hozzátartozóimtól tudom, hogy ez egy embert próbáló meló) mint hogy B.M.az Ön egyetlen feltett kérdésre is célzatosan válaszoljon – nem azért mert nem akar, hanem mert nem tud!
  Az intelligens és logikus gondolkodás, a tisztességes hangnem amit Ön (is) alkalmaz, kizáró ok egy nagyjából értelmes beszélgetéshez az említett hozzászólóval szemben! Nulla tudással, agymosott demagógiákkal, és szándékosan ferdített ismeretelemekkel valamint a kb 50 szavas szókészletével semmi másra nem futja neki, mint amit itt naponta előad – legfeljebb ha sarokba szorítva érzi magát, meghatványozza a jelzőit – Önnek tényleg erre van szüksége?

  Nem néz ez a hölgy semmiféle reklámot sem “jófilmet” ez kamu duma – helyesebben az tőle függetlenül mehet egész álló nap a bekapcsolt TV-ben, néha oda, néha ide “figyel” – de kampány lévén munka van! Ezért, amit máskor 10-szer szokott, azt most 20-szor írja le, érvek ugyan változatlanul nincsenek, de Marcsi ezt nem észleli, ő bizakodó, bízik a nagyszámok törvényében, úgy gondolja ha valamit nagyon sokszor leírnak az előbb utóbb úgy is lesz! Másnap aztán az aktuális borozóban (vagy sörözőben, mindegy)egy jó kis fröccs vagy egy pohár sör mellett előadja a híveinek, hogy mostanság kevesebb ideje van/lesz, már totál ki van idegileg, mert “ezek az idióták”(jellemtelenek, tájékozatlanok, gerinctelenek stb) annyi melót adnak neki, de hát nincs mit tenni, ezt a missziót felvállalta, úgy gondolja ez a minimum, amit megtehet a hazája, a kinti és a hazai normálisok “hiteles tájékoztatása” érdekében… stb stb – mert ha még esetleg nem vetted volna le, ő csakis ezért van itt! A többiek meg csak állnak, hallgatják ezt a nem akármilyen fontos embert, és némi büszkeséggel vegyes elismeréssel nyugtázzák Marcsit és az ő nagy vállalkozását, hümmögnek, majd meghúzzák a poharaikat,és sok erőt, kitartást kívánva Marcsinak odébb állnak!

  Ha még élne Örkény, micsoda “egypercest” tudott volna ebből a sztoriból kihozni! :-))))

 • charlie
  2018 február 12
  7:29 de.

  😀 Jó fej vagy! Egyelőre maradok tárgyilagos és objektív.

 • Almási Alma
  2018 február 12
  5:28 de.

  OFF – szolgálati közlemény

  Kedves Alma nem [b]-vel, hanem kezdettel és zárással.

  ON

 • Almának, újra.

  Na ez jó lett, pont nem jeleníti meg. 🙂 Bocsánat, akkor küldöm képileg:

  https://i.imgur.com/2IviQN1.jpg

 • Geyza, már hogy lehetne ballib trükk a válság, amikor tudjuk hogy a Lehman Brothers és bűnös gyakorlata mögött a náci és mindig vérszomjas norvég fókavadászok állnak.

 • Ezt én is kipróbálom

 • Nahát..
  Neocsárlinak HUMORA is van…

 • Csárli pajtás:
  Attól hogy TE úgytartod hogy szellemes vagy, még nem válsz azzá.

  Ez kb olyan dolog mint az amerikai áruházban a szöveg, amit mellékelnek a Batman-jelmezhez:

  “Az öltözék nem teszi röpképessé annak viselőjét.”

  Szaal mondogathatod ítéletnapig 😀 😀 😀

  Csak szólok..

 • charlie
  2018 február 12
  8:28 de.

  Sikerült Charlie. Látod, lehet egymástól tanulni is 🙂 ezt is, mást is.

 • Besancon,

  Ezt igy el is tudom kepzelni.

 • Figyelő!

  Most tévedtél,mert sajnos volt világválság 2007-2008-ban is,de abban igazad van,hogy itthon a szocik…Gyurcsány jóvoltából még magyar válság is volt.
  Szerencsére túléltük,most már csak az itthoni ellenzék van válságban,de majd megoldják……ha tudják(?)!

 • HunCanada, szuper, én örülök.
  De ugye tudod, most már senki nem mossa le rólad, hogy a segítségeddel tudom vastagított betűkkel szórni a “jobbikos propagandát”? 🙂

 • Elnezest, de nem gondoltam a gazdasagra, csak vilagvalsagrol volt szo. Mivel, nem erdekel Gyurcsany milyen jo es okos, igy a tema amugyis elavult. Sajnalom Geyza, hogy csalodtal bennem.

 • Geyza
  2018 február 11
  12:29 du.

  Most akkor az vicces dolog vagy dehumanizáló, ha állatokhoz hasonlítod az embereket?

  Majd ha eldöntötted, akkor írd le légyszi a véleményed a botrányos disznóvágás témájú topikban!

 • Hazai Lámpa! 5.23

  “Kérdésem; és ezek a . t é n y e k . pedig ugyan mennyire vezetnek téged utad során ?”

  A jézusi példabeszédben nincs benne, hogy az áldozatok számától, foglalkozásától függene az atyák megítélése. Pl. hogy prófétát vagy tudóst vetettek a máglyára, ez nem tesz különbséget köztük az evangéliumi ige szerint.
  Egyébként az sincs benne, hogy mi van azokkal, akiket nem eretnekség, hanem anyagi okokból vetettek máglyára? De ettől még ez az evangéliumi ige szólhat róluk, én úgy érzem.

 • Boda Marcsi
  2018 február 11
  4:32 du.

  Én most nemrég egy EU által finanszírozott programon vettem részt, és nagyon hasznos volt.

  Örülök annak, hogy van munkám. Ha nekem sikerülne is kitörnöm, attól azért még tömegjelenség az alacsony bérezés, és ez nemcsak a fidesz miatt van így.

 • Neokám:

  charlie
  2018 február 12
  8:24 de.

  És most ha megengeded: Ha.Haha.

  /Géjza komoran röhög.De csak kínjában./

 • Hazudóssykám:
  Nem látlak jó színben:
  Kezdesz hasonlóvá válni mint OIM*, a PÁRTKANCA.
  Olyan dolgokat tulajdonítasz nekem amikhez semmi közöm.
  (Pl, valami ember-állat hasonlat.Nem is értem mit takar ez.)

 • Terry Glavin: Is the Pope abandoning China’s Christians to Beijing’s …
  nationalpost.com/…/terry-glavin-is-the-pope-abandoning-chinas-christians-to-beijings-br…
  22 hours ago – Terry Glavin: Is the Pope abandoning China’s Christians to Beijing’s brutal regime? The Vatican is cozying up to Communist officials despite the fact at least 1,000 church leaders have been arrested and churches ransacked, blown up. Chinese Christians pray during a service at an underground …

  Mar neem is lehet csodalkozni

 • Helytelenítem hogy Kína neobrutál-sztálinista államkapitalizmusát nyalja ma mindenki.

  Egy szovjet-orosz (sci-fi) író, bizonyos Jefremov aki egyik kedvenc íróm, a hatvanas években eképpen jellemezte Kínát:

  ” Hangyaboly-álszocializmus ”

  Mosthatolnomlévőnk nem nyalja, hanem egyenesen bemászik neki hátulrul.

  Pedig a kinaiak nemis tudják mijaza a Turul.

 • \Foleg ha a papa nyalja……….

 • Figyelő írta:
  “\Foleg ha a papa nyalja……….”
  __________________

  Érdekes megközelítés. Szerinted, buzgó Jézus hívő katolikus szerint, vajon Jézusnak mi lenne most a véleménye a muszlim menekültekről, ha köztünk járna?

 • Almási Alma
  2018 február 16
  9:47 de.
  Jezus a mai papat kidobna. Volt olyan mondsasa, hogy kiadna magabol,a farizeusokat, azaz kihanyna.
  A tegnapi National Postban van egy cikk a mai paparol. A cikk angol cime “:Is the Pope Abanding China,s Christians?”

 • Rosszul valaszoltmm sajnos.Mivel a paparol szolt a szoveg. A menekulteket befogdta a Vatikanba a papa? NEM.
  O valoban egy farizeus.

 • Figyelő
  2018 február 16
  12:01 du.

  Sajnos megint az látszik, hogy itt szerepek tévesztéséről van szó és a katolicizmus de az egész kereszténység félreértelmezéséről is. A Pápa Isten földi helytartója, és mint ilyen az az elsődleges feladata, hogy közvetíti Isten igéjét, valamint jó példával járjon elöl.
  Éppen emiatt nem igaz amit mond kedves Figyelő, mert igen a Vatikán szokott befogadni menekülteket : http://www.magyarkurir.hu/ferenc-papa/ujabb-menekult-csaladot-fogadott-be-vatikan

  De ezen felül természetesen vatikáninak nevezhetjük a világ összes katolikus intézményét, így pedig nyilvánvaló, hogy nem csak a lokáció szerinti Vatikánban, hanem szerte a világon irgalmas a Pápa az elesettekkel.

 • Hun Canada , ha igaz amit irsz, szep azoktol, akik befogadjak a musylim menekulteket Nekem van emlkem itt muszlim csaladok eletereol.
  En nem vagyok jo kereszteny es te vagy az elso aki allitja, hogy a Vatikan befogadta oket. Koszonom az infot es ezek szerint tevedtem. Bar az itteni sajtoban vagy egyhaznal errol nem hallottam.

 • Mellelsleg az ujsagra utaltam.
  Valoban a papanak krne Jezus helytartojanak lenni itt a foldon, de errol a paparol nehezen hiszem el. Ot a puspokok vallasztottak meg rosszul Szegeny Benedek papat felretoltak es nygdijba tettek. Mar sok papat meg;eltem, de egyet sem tettek soha nyugdijba.

 • Peldaul, II. Janos papa , aki halalos beteg volt mar es meg mindig mukodott, de mint papa halt meg!

 • Figyelő
  2018 február 17
  8:21 du.

  Kedves figyelő. Köszönöm a válaszát, megjegyzését. Igen, azt kell mondjam, hogy attól, hogy valamit nem ismerünk, vagy valamiről nem hallottunk az még nem biztos, hogy nem is létezik, vagy nem történt meg. Tessék megkérdezni Licskó atyát, hogy igaz-e az a cikk amit linkeltem a magyarkurirban, ahol egyébként a montreáli magyarok nagyasszonya egyházközség hírei is meg szoktak jelenni.

 • HunCanada
  2018 február 18
  4:23 de.
  Ismerem Licsko atyat es azota nem jarok a magyar templomba, miota kisse ossze -zordultunk.
  koszi. En a helyi National Post ujsagra hivatkoztam a mi jar nekem Montrealban.Ott van egy cikk a paparol.
  A multheten jelent meg, sajnos a lap mar nincs itt, a fiamnak adtam.

 • Hun canada
  “Terry Glavin: Is the Pope abandoning China’s Christians to Beijing’s brutal regime?”
  Ez a cikk cime, ha beuti a keresobe megtalalja.
  Ez a cikk igazolja , a rossz erzesemet a mostani paparol. Pl.

  Miert kuldtek Benedek papat nyugdijba? O sem volt oregebb a mostaninal.

 • Ket csalad nem a vilag, ha szazezrek jonnek Europaba mint menekultek.
  Roluk csak a lapon tudtam meg. Mindig a fejemhezz vertek es verik a Katolikus Egyhaz nagy vagyonat. Hat jo volna latni, hallani egy igazi segitsegrol.az egyhaz reszerol. Az bioztos hogy a plebaniak segitenek a menekulteknek ahogy tudnak, de sehol nem bovelkednek vagyonnal.
  Hat lassunk igazi aldozatot is mar valahol vegre.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.