A pártok között (mínusz Fidesz) közmegegyezés van Magyarország sorskérdéseiről

2018 február 11 8:38 de.36 hozzászólás

Civilek kezdeményezésére a Fideszen kívüli világ elfogadott több alapvető stratégiai szöveget. Nincs ennél fontosabb a mai magyar viszonyok között, hogy alapvető politikákról közmegegyezés legyen, ami hosszú távra szól. De a Kétharmad, amely örökösnek és mindenhatónak gondolja magát, nem része a köznek…

Van már közös egészségügyi minimum, köszönet Kincses Gyulának:

„A pártok vezetői úgy tűnik, megértették az ebben rejlő lehetőséget, mert a meghívót 9 párt elfogadta. A Fidesz sajnos nem. Pedig többen megmozgattak informális csatornákat is. Többször deklaráltuk, hogy ez nem egy ellenzéki szervezkedés, hanem egy olyan szakmai kerekasztal, amihez sajnos a Fidesz nem ült le. Ez a szakpolitikai fórum tehát nem a Fidesz ellen, hanem nélkül jött létre.”

Van már oktatási minimum, amit az állampárt figyelemre sem méltatott. pedig a Tanítanék Mozgalom által kidolgozott dokumentum közös alapértékként beszél a személyközpontúságról, az esélyegyenlőségről, a méltányosságról, a befogadásról, a képességfejlesztésről, az iskolák demokratikus működéséről és autonómiájáról és az elszámoltathatóságról. Ezt is 9 párt írta alá, de ebből, khm, kimaradt a Jobbik. Itt egy jó összefoglaló a 24.hu oldalon.

Van már nyugdíj minimum, amiről a Mészáros-Habony-Vajna média elfelejtett tudósítani, pedig 11 párt elfogadta. A Nyugdíjas Parlament által tető alá hozott ellenzéki megállapodás az idős nemzedék méltóságáról, a kiszolgáltatottság csökkentéséről, az idősek jogairól és a megtakarítási formák átalakításáról szól.

Budapest, 2018. január 25. Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét üdvözlik a résztvevõk az Országos Nyugdíjas Parlament második ülésén az Országház Felsõházi termében 2018. január 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Van közösen elfogadott választási koncepció, ami, persze, a Fidesz számára nem elfogadható. A Közös Ország Mozgalom hozta tető alá, és minden komoly párt aláírta (a Jobbik ebben az értelemben sem tekinthető komoly pártnak!).

Megvannak tehát a következő kormány programjának alapvetései, már csak a választásokon kell nyerni!!

Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László

36 hozzászólás

  • Csupan egyetlen egy dolog hianyzott a ‘parbeszedekbol’.

    Ki fogja majd mind az igeretek koltsegeit fizetni ?

    A beszed az olcso, amig a szamlakat nem kell fizetni.

    Valojaban, abbol eredt a mondas; ‘a szocializmus jol hangzik, amig a masok penze elfogy.’

    A vilag proletarjai sem egyesultek a teljesen ures elelmiszer-uzletekben !

  • Ha ismét nyer áprilisban a fidesz, akkor indítványozom az összes „ellenzékinek” nevezett, és egyezségre nem hajlandó pártok/pártocskák vezetőinek, dísz kormányfő-jelöltjeinek és korifeusainak bebörtönzését „FIDESZ-fogytiglan.
    Mert akkor világos lesz (számomra most is világos), hogy csak a Staatsführer kedvére járnak/jártak el.

  • Hadd ne bántsam meg tulságosan a Szerzőt, de ugy viselkedik mint egy „nyeretlen kétéves” (a lóversenyen).

  • Bármiben benne van a Gyobbik, azt én kikerülöm mint utcán a…

  • Nyugdíjminimum vagy minimálnyugdíj? Nem mindegy az értelmezése e két összetett szónak. Használatos még egy harmadik is, amit kodifikátorok fogalmaztak és ami egyértelmű és félre nem érthető, ez az „öregségi nyugdíj legkisebb összege”. Ez utóbbi nagyon fontos elnevezés, mert alapja több szociális célú juttatás számítási alapjának.

    E nyúlfarknyi dolgozatban a „nyugdíjminimum” lett nevesítve, és a szövegkörnyezetében valami olyasmi havonta fizetendő összegről lenne szó, amit az adófizetők pénzéből biztosítana az állam azoknak az öreg kort és a nyugdíjazást elérőknek, akiknek kevés pénz jutna valamilyen okoknál fogva.

    Illetve olvastam olyan verziót is, amiben minden nyugdíjba menő ezt az összeget kapná, és valamiféle bónusz elbírálás szerint erre az összegre egyesek kapnának még plusz pénzt.

    Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az emberek ma már NEM EGYFORMÁK!

    A rendszerváltással (1990) megszűnt az egyforma helyzetük – habár előtte se volt teljesen egyforma!

    Eljátszva a gondolati ötlettel : miért kapjon mondjuk havi 100000 forint nyugdíjminimumot az, aki a felosztó-kirovó tőkefedezet nélküli nyugdíjrendszerben, aktív korában, nem járult hozzá befizetéseivel a közöshöz?! Ez lehet szándékos(!) és lehet önhibán kívüli. Az utóbbiak esetében valóban lehetne kérelemre és egyéni elbírálásra plusz kiegészítést adni.

    De aztán, sokaknak ma látszólag igen alacsony a nyugdíja, azonban más jövedelemforrásból bőséges bevételre tesznek szert! Ilyenek többek között pl. a szerzői jogdíjban részesülők. Megint mások lakásokat és házakat örökölve, ezeket bérbe adják, nem ritka a fővárosban kiadni havi 500-800 ezer, de akár havi 1,5 millió forintért ilyen lakhelyeket. Andy Vajna is egy ilyen villában lakik, és Brad Pitt a nejével meg a gyerekeivel is bérelt ki ilyen hatalmas összegért villát filmforgatásul ideje alatt.

    Velem ne akarja senki elhitetni, hogy pl. Kóbor János zenész a havi 40-45 ezer forint nyugdíjából tart vitorláshajót a Balatonon, ami nyugdíja a saját bevallása szerint nem elég neki havi kétszeri tankoláshoz.

    Hasonló összegű nyugdíjat kap Korda György is, nem hiszi ugye senki, hogy ebből újíttatta föl a Korda-villát?!

  • Parács Péter Pál

    Nos, Tisztelt Hölgyeim, Uraim!

    Ki tud Jobbikat vagyis, hogy kire tudnék voksolni?
    Ezen gondolkodván azt gondolám, hogy hol lehet Toldi „Bá”, aki meg tudná mutatni melyik út vezet Budára. Ki az aki kiáll „elkobzott” illetve menekülni kényszerült Honfitársainkért. Szűkebb értelemben a mostani Magyarország létezik egyáltalán vagy csak a térképen rajzolják, mint ahogy a történelem során már többször „nagyhatalmi szabászollók” határozták meg sorsát területileg és politikailag egyaránt. Hogy miért? Meg kellene kérdezni korábban pozícionált nagyjainakt.
    Ha találkoznék Toldi „Bátyóval”,akkor most azt kérdezném tőle, hogy hová lett Magyarország és melyik út vezet a történelmi Hazához.
    Bárhogy is, de most úgy érzem, hogy most nagyon „talpra kellene állni” különböző „pártbablák”-tól elvonatkoztatva!

    ***NA-DE! HOGYAN? Úgy tűnik, hogy pörgünk a centrifugában és onnan kiszédülve kell megnyomni az „entert”.
    Akár milyen szédült is leszek, akkor is a „voks-enter” indításában az lesz bennem, hogy:
    -Legyen már ennek a szerencsétlen Magyarországnak szava saját magáért és végere ne sodródjon a „kiszolgáltatottságba”. Főleg ne külföldről motiválva.
    -Vegyük már észre, hogy az Anyaországnak meg kellene magyarázni „elkobzott gyermekeinek” pl.Trianont, stb. és miért kellett egy kicsit robotolni a ruszkiknak? De főleg miért kellett elhagyni szülőföldjüket többek között 56-ban.
    -Mindezek után főleg nonszensz, hogy a szétszabdalás után nem a honfitársainkkal kellene foglalkozni, hanem más embereket kellene befogadni kötelezően.
    -Aki,akik Magyarországra gondolnak, azoktól meg kellene kérdezni, hogy pl. Kárpátalja milyen jogon tartozik per-pillanat Ukrajnához, holott a nyolcszázas évektől kezdve 1920-ig Magyarország volt és ezt követően Ukrajna, mint Ukrajna, csak 1991-től létezik.

    Nos, az én voksom a Talán Párt lesz, amely közelít Magyarország szuverenitásához és tiszteletben tarja Magyarország történelmi múltját. Kiáll a magyarság mellet a nemzetiségiek tiszteletben tartásával a barátság motivációival.
    Mindezek logikus függvénye az emberek „elégedettsége”. Azaz, a választottak ne kerteljenek felettük,hanem tisztességgel szolgálják és képviseljék a polgárokat a korrekt és békés út nyomvonalának kiépítésével.

    PP’P

  • Parács P.Pál:
    Hát a ruszkiknak főként azért kellett kissé robotolni sok magyarnak, mert az idióta Horthy megtámadta a Szovjetúniót, ami még nem lett volna baj de veszített.Országával együtt.
    Namármost ha gyözött volna, akkor a ruszkik lettek volna a magyarok meg germánok rabszolgái.

    Ezt elkerülendő, az oroszok pacallá verték az addig is eléggé puha honi haderőket és mivel ez jó sok pénzükbe került, meg sok orosz meg is halt közben, meg a magyarok az orosz civilek között is sokat kegyetlenkedtek és gyilkoltak raboltak fosztogattak, hát pénz kértek tőlünk a háború után.Nomeg szorgos munkáskezeket.

    Mit lehettt tenni ellene ? Semmit.
    Még örülhettünk hogy ennyivel megúsztuk ezt a hülyeségünket.

  • Parács Péter Pál
    2018 február 11
    2:20 du.
    Sajnos, a magyarok nem tudnak szavazni igazan.
    Ezt a akkor vettem eszre, mikor szabad vallasztas volt eloszor Magyarorszagon,
    Mivel hazankban soha nem volt igazi demokracia, annak utjat es modjat soha nem tanultak meg.

  • Orsós Elemér

    Parács Péter Pál
    2018 február 11
    2:20 du.
    Kedves PPP! Ezek megint olyan jó kis átpolitizálatlan aggodó patrióta kérdések voltak, hogy egy-két lihegő önjelölt antimagyar ki fog akadni az öszinte kivánságaid „sovinizmusától, revizionizmusától, irredentizmusától, rasszizmusától”! Én imádnám az ilyen kérdések millióit, de sajnos vészesen fogynak a pártatlan patrióták!

  • PPP,

    Lehet azon aggodni, hogy a magyarsag, meg Karpatalja meg Trianon, meg meg ott van Erdely is. Lehet neptanc utan kosarat fonogatni, kozben nepdalokat enekelgetni meg a csodaszarvas legyen minden magyarral, biztosan mind fontos dolog persze, de azert kellene olyan dolgokat is figyelembe venni, mint az oktatas, egeszsegugy. Lehet a multban elni es azt magyarazni, aztan majd 2200-ban meg mindig tobbsegben lesznek azok akik megmagyarazzak mi tortent a 21. szazad elejen.

  • Oszinten mondhatom,hogy minden eggyes hozzaszollas amit olvasok a KMH es a HFP sorokban erositi meggyozodesemet hogy Kartesz Akos nem volt messze a valosagtol !

  • „Van közösen elfogadott választási koncepció, ami, persze, a Fidesz számára nem elfogadható. A Közös Ország Mozgalom hozta tető alá, és minden komoly párt aláírta (a Jobbik ebben az értelemben sem tekinthető komoly pártnak!).

    Megvannak tehát a következő kormány programjának alapvetései, már csak a választásokon kell nyerni!!”

    Mármint a fidesznáci pártállam „választásán”… A hazug, tetű disznaja…

  • Laszlo:
    Ne álmodozzzzzz…
    A Csodaszarvast is kinyírta valami Magor vagy Hunor..mindegy

    Lényeg hogy az aggancsát a kandalló fölé biggyeszthették.

  • Orsós:
    „Antimagyarok ” mi?

  • T.Cikkíró!

    „A Jobbik ebben az értelemben sem tekinthető komoly pártnak”, írja.

    Az én véleményem szerint egy nagyon is komolyan veendő, náci alapvetésű pártról van szó, amely jelen állapotában csupán egy báránybőrbe bújt farkas. A szociális demagógiája csak zavarórepülés, amely csak naiv embert tud megtéveszteni. Megfigyelhető, hogy miközben a FidSS teljesen egyértelmű jogsértéseit – csak amelyek már letagadhatatlanok – tartja a retorikája fókuszában, közben a jobboldali kormánypárt parlameti indítványait szép csendben, fű alatt – ezek a 2/3-a érdekében – sunyimód velük együtt összefogva szavazza meg. Az elmúlt egy évben 8 ilyen együttszavazásról tudunk, miközben radikális szövegeikben hangosan ágálnak a FidSS ellen…
    Sajnos hasonlóan sunnyog az LMP is, miközben az Orbántalanításban ő sem hajlandó senkivel összefogni, ill. szavazási visszaléptetésről tárgyalni. Ha tényleg akarnák a kormány, ill. orbánváltást akkor megegyeznének. De nem teszik, mert ahogy a Jobbiknál Vona, úgy az LMP-nél Schhiffer, a másik, az eredeti vazallus áll az ilyen sorsdöntő kérdések, de még Szél Bernadett mögött is. E két alak, mint pártjuk is, mindkettő a Vezér kreálmánya, az . u d v a r i . e l l e n z é k . alapító oszlopa. Orbántól az alapötletet és a mandátumukat is, mondhatnók tehát, az életet kapták – de azt nem ám ingyen… Ennek vagyunk szemtanúi, ha odafigyelünk.

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt Hozzászólók!
    Hozzászólásomhoz vettem a lapot és köszönöm a korrekt válaszokat.
    Mindezektől függetlenül még mindég „lebeg” azon felvetésem, hogy pl. Kárpátalja hogyan és milyen nemzetközi „hókusz-pókusz” paktum vagy egyezség illetve nagyhatalmi szerződések értelmében került Ukrajnához. Tudom értetlen vagyok, de nem találok rá egyetlen írást, mely kifejezetten erre utalna. Erdély más téma és más kérdés, mivel nem tartozott a SZU-hoz. A Trianon értelemben pedig Kárpátalja sem tartozhatott a SZU-hoz, de Ukrajnához sem. Akkor hová lett a „kárpátoknak vadregényes tája”?

    Kedves Figyelő!

    Az én aggodalmam ugyanaz, hogy nem igazán látom a ködösítések közben azt a pártot, amelyben többnyire megbízhatnék. Majd meglátjuk, hogy a centrifugából milyen szennyezésű víz fog kifolyni és lesz-e benne tiszta ruha, akár színes is, de összhangban lesz a polgárok összképével.

    PPP

  • Laszlo írta:
    „Lehet azon aggodni, hogy a magyarsag, meg Karpatalja meg Trianon, meg meg ott van Erdely is. Lehet neptanc utan kosarat fonogatni, kozben nepdalokat enekelgetni meg a csodaszarvas legyen minden magyarral, biztosan mind fontos dolog persze, de…”

    Hát igen. Ma inkább a mai mindennapi problémákat kellene megoldani, mert lassan már nem is lesz tisztességes Magyarország… Aztán miről fognak kinti hazánfiai ábrándozni?

  • PPP február 11. 2:20
    Precízen felsorolta a magyarságfeldarabolásának, kifosztásának összes érvét – megélhetési magyarok által.
    Megmutatta:hogyan válhatunk végképp sunyi, gyáva nemzetté, amelynek annyi ereje sincs, hogy maga talpra álljon, nemhogy támaszt nyújthasson a másiknak.

  • Parácskám történelmi ismereteid a nulla felé tendálnak.
    Olvassál egy történelemkönyvet.

    De addig is: A gyöztes jogán került Kárpátalja Oroszországhoz.

    Sajna ez van.
    Jobb ha ebbe beletörődsz, minthogy gyomorfekélyt kapsz ilyen hülyeségek miatt, amin változtatni nemigen lehet.

  • MEGÉLHETÉSI MAGYAROK

    😀 😀 😀

  • Geyza
    2018 február 12
    8:44 de.

    Parácskám történelmi ismereteid a nulla felé tendálnak.
    Olvassál egy történelemkönyvet.

    De addig is: A gyöztes jogán került Kárpátalja Oroszországhoz.
    ________________________

    Tegyük hozzá, Kárpátalját nem tőlünk, magyaroktól, hanem Csehszlovákiától csoportosították át Ukrajnába 1945-ben. Feltehetően a ruszin lakosságra hivatkozva (de ezt nem tudom biztosan). Minden esetre Trianonban Csehszlovákia kapta meg Kárpátalját, úgy tudom…

  • Állítólag Hruscsov visszaadott volna területeket százötvenezer magyarral Kádárnak a hatvanas években, de Kádárt nem érdekelte a dolog.

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 12
    11:57 de.
    Állítólag Kucsma is felajánlotta ugyanezt a lehetőséget, de attól meg Antall fosta össze a bokáját, mert attól félt, ez számára precedens indok lehetne a körben belőlünk létrejött nemzetállamoknak, akiknek első, legfontosabb dolguk a lakosság csere volt a fajtiszta nemzetállamiságuk bizonyításához.

  • Kedves Orsós! kijaza Kucsma?

  • Elemér, igaz, ezt már el is felejtettem.
    Itt egy tényszerű leírás a hazaárulásról:
    http://hir6.hu/cikk/105225/miert_mondott_le_a_magyar_miniszterelnok_karpataljarol

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 12
    4:05 du.
    Kedves Alma!
    Leonyid Danyilovics Kucsma 1991-ben a Szovjetúnióból kilépő, majd a FÁK-ban megfigyelői státuszt foglaló Ukrajna miniszterelnöke volt.
    https://mno.hu/velemeny/gondolatok-egy-tortenelmi-sulyu-vetekrol-2419420

  • Neókám szteem te megint ködösítesz.

  • Kedves Orsós Elemér, köszönöm a választ. Nomármost: Van neked fogalmad arról, hogy Ukrajna (és benne Kárpátalja) mekkora csődben volt a rendszerváltáskor? Mert nekem van egy kevés infóm, ugyanis éppen akkortájt voltam a dubnai kutatóintézetben néhány hétig, és ott direktbe hallgathattam a tv-híreket… Nem csodálom, ha Antall összecsinálta magát a gondolattól, hogy esetleg „visszakapjuk”…

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 12
    8:24 du.
    Kedves Almási Alma, az a csekély felzárkóztatás megérte volna, hogy precedensre hivatkozva igazságos reviziót követelhessünk a belőlünk túltáplálkozóktól, még akkor is ha csak 50000 négyzetkilométert és közel 3 millió beolvadásra kényszerített bozgor(románul ótvaros hazátlant jelent, szlovákul és szerbül nem tudom a megfelelőjét) magyart kapunk vissza!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 12
    8:24 du.
    Mellesleg Antall szerintem, nem Kárpátalja visszatérésétől, hanem a belőlünk túlajándékozott Kisantant soviniszta -szerintük jogos- felháborodásától, no meg a hatalomba helyezőinek a paktum megszegése miatti sarokba szorításától!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 12
    8:24 du.
    Pardon, a felkiáltó jel elöl kimaradt:
    … került zabszem próba negativ állapotba

  • Parács Péter Pál

    Geyza „Bátyó”! Hello!

    IGAZAD van! Történelmi ismereteim a nulla felé tendálnak.
    -Tudod ez, azért van így, mert mindég mást akarnak a tökfejembe tömni és meg is magyarázzák különböző módszerekkel. Logikus tökfejem azonban azon gondolkodá, hogy végül is mi az igaz történelmi archívum és az „egyszerű” emberek köröl forgó nagyhatalmi világ.
    *Fizika törvénye, hogy az ellentétek kvázi kiütik egymást és valószínű, hogy agyam ezért nullás.
    NOS! Sokat nem segítettél, nem lettem okosabbá.

    Annyi viszont tény, hogy:
    1.) Kijev hamarabb létezett, mint Moszkva, ami a Kijevi Rusz-ból származó orosz lett és ezt követően Ukrajna minimum háromszor bukott függetlenségéért. Majd, a mongol, lengyel és német viszontagságok után a 16-17. században orosz befolyás alá került.
    *Ukrajna tehát – ellentétben pl. Magyarországgal és Csehországgal- nem tudta középkori államiságát átmenteni az újkorba, s főleg mindezen idők alatt és után a kijevi/ukrán státusz nem motiválhatta Kárpátalját.

    2.) A további részleteken túlhaladva!
    – A Csehek, még a Trianon előtt „elfoglalták” 1919-ben Kárpátalja nagy részét.
    3.) Ezt követően jött a Trianoni paktum 1920-ban, mely szerint Kárpátalja hová lett csatolva és Kitől????!!!!
    – Egy biztos!!!! NEM Ukrajnához!! és NEM a SZU-hoz!!!!
    – Azt is úgy tudom, hogy mindezen „hókusz-pókot” félre téve Ukrajna, csak a kb. 1921-22-től lett a SZU tagállama.
    *** Azaz!! Trianonnak, eredetei értelmében semmi köze nem lehetett 1920-ban Ukrajnához és a SZU-hoz.
    AKKOR MOST MILYEN JOGON ÉS HOVÁ TARTOZIK KÁRPÁTALJA????!!
    Az, hogy a Szovjet hadsereget egyszer felszabadítónak, máskor megszállónak említik, akkor elgondolkodom azon is, hogy a bécsi, lajtai, párizsi stb. „sakkparti” után mi történhetett, hogy pl. a Nyugat-és Kelet Németek végre visszataláltak egymáshoz, annak rendje módja szerint illetve Csehszlovákiából lett Csehország és Szlovákia. Mitöbb a KRÍM érdekessége.

    AZ EGYSZERŰ EMBEREK AZONBAN NEM ÉRTENEK A SZABÁSMINTÁK VARIÁLÁSÁHOZ. ŐK SZERETNÉNEK A MEGSZOKOTT „MÓDI”-ban élni.
    Aki a hangyabolyra,darázsfészekre stb. mondjuk „kematoxot” permetez, az előbb próbálja ki saját magán vagy olvassa el a tájékoztatót vagy kérdezze meg a házi orvosát.
    DE! Legfőbb képpen az érintettekkel egyeztessen kábítás nélkül.

    Köszi és Üdv.
    PPP

    TISZTELT ALMÁSI ALMA! Figyelő! Talalom!

    Köszönöm megtisztelő véleményüket és a megfontolt észrevételeket!

    Szerintem nem csak korrekt, hanem tényleg elgondolkodtató.
    Azért próbálok korrekt és iránymutató tanácsot, hozzászólást kérni, merthogy „több szem többet lát stb. és
    logikus illetve tényszerűen alátámasztott gondolatmenetekből talán ki tud kerekedni valami realitás.

    Tisztelettel és Koszonettel

    PP’P

  • Parács Péter Pál írta:
    „AKKOR MOST MILYEN JOGON ÉS HOVÁ TARTOZIK KÁRPÁTALJA????!!”
    ___________________________

    A II. Világháború győztesei ebben állpodtak meg, ENNEK A JOGÁN. Nem kell semmi különösebb okot keresni, egy alkufolyamat végeredményéről van szó.

  • A II.vh után a Párizs környéki békék hatálytalanították a két bécsi döntést, amelyeknek alapján 1940-ben Magyarországhoz csatolták a Felvidék és Kárpátalja egy részét, valamint Észak Erdélyt.
    Felhívnám a figyelmet, hogy az I. vh után NEM Magyarországtól vették el az érintett területeket! A győztesek az Osztrák-Magyar Monarchiáról mondták ki, hogy soha többé nem állhat össze ilyen államalakulat. Olyannyira, hogy Habsburg leszármazottak a lábukat sem tehették Ausztriába (birtokaikat elvették, stb.) egészen a közelmúltig.Tehát nem Magyarországtól, ami 1918 táján nem létezett, hanem a Habsburg birodalomtól vették el ezeket a területeket.Ez nem jelenti azt, hogy igazságos lett volna, hogy a lakosság nemzeti összetételét nem vették figyelembe. Kárpátalján egyébként sem volt magyar többség, ahogy ma sincs.

  • Bocs, a fenti hsz PPP-nek is szól