Belügyi becsületpuccs?

2018 február 11 11:13 de.131 hozzászólás

Arra emlékezve, hogy a németek, illetve a velük szövetséges magyar csapatrészek vissza akartak csatlakozni a náci csapattestekhez ismét rendeztek megemlékezést. Az alaposabb szélsőjobbos agymosás érdekében egyre kiterjedtebb eseménysorozattal. Közte emléktúrákkal. No meg várbéli összejövetellel.

Az utóbbiról szóló tudósításban van egy ugyanakkor egy utalás a miniszterelnök megnyilvánulására, ami mellett nem érdemes szó nélkül elmenni. Mindjárt a tudósítás elején: „Megint megtartották az úgynevezett becsület – más néven: kitörés – napját, pedig Orbán Viktor is a rendezvény megakadályozására kérte a Belügyminisztériumot”. Az esemény megtartása azt jelzi, hogy a Belügyminisztérium nem tartotta szükségesnek meggátolni a paramilitáns erőkkel kapcsolatot tartó, és ezt egyenruha-jellegű öltözettel is kinyilvánító szélsőjobb felvonulását. Amiből a paritás elve alapján az is következik, hogy amennyiben a volt munkásőrségre kíván valaki megemlékezni, és ehhez a pufajkásokra emlékeztető ruházatban jelenik meg, azt is lehetővé kellene tenni. Utána már csak tippelni lehetne, hogy ez mikor vezetne nyílt utcai összecsapásokhoz. Amennyiben az utóbbi ellen fellépne a rendőrség, abból az következne, hogy a Belügyminisztérium egyértelműen a szélsőjobboldal pártján áll.

Így legfeljebb csak sejthetjük. Amennyiben a miniszterelnök kívánságát komolyan vesszük. Még akkor is, ha az is billeg a gyülekezési szabadság határán. Bár valószínűleg van egy emberiességi minimum, amin állva értelmezhető lenne az óhaj. Már csak azért is, mert a budapesti civil áldozatok nagy részének a haláláért is felelős az a hitleri direktíva, amely feláldozta a magyar fővárost. Addig hátráltatva a szovjet csaapatokat, ameddig csak lehet. Aki ezt, illetve a rasszista népírtásokat, követően, a nácikkal hallgatólagosan, illetve tevőlegesen együttműködő csapatokra, politikusokra pozitív példaként tekint, az alámegy az emberiesség látszatának is. Aki pedig becsületről beszél ennek kapcsán, az egyszerűen hazudik. Talán még önmagának is. Mert szeretném remélni, hogy nem mindenki lenne képes a szomszédja gyermekének a szemébe nézve meghúzni, a gyermek homolákára célozva, a ravaszt. De lehet, hogy ez meg önáltatás a részemről, és a túrasorozaton, a Várban megjelentek mindegyike képes lenne bárkit, hidegvérrel, kivégezni.

De kanyarodjunk vissza a kormányfői kérésre, ami a látszat alapján süket fülekre talált. Amely látszat, tekintettel Orbán korábbi, az önbevallása szerint is antiszemita Horthyt méltató, megszólalásaira, akár a kérésre is vonatkozhat. Amennyiben így van, akkor a belügyi vezetés nyugodtan hagyhatta figyelmen kívül. Pontosan tudva, hogy Orbán Viktor valójában, számítva a szélsőjobboldali szavazatokra, valójában nagy ívben tesz az egészre. Illetve, ha mégsem, akkor hallgatólagosan pártfogásába veszi az embergyűlölőket. A miniszterelnöki szándék dacára. Ebben az esetben hamarosan várható lehet a belügyminiszter menesztése. Ha ez a menesztés elmarad, és kísérlet sem törénik rá, akkor mindennél világosabbá válik, hogy Orbán Viktor minden, a fasizmust, a rasszizmust elítélő nyilatkozata nem más, mint egy lépés pávatáncban.

Miközben a másik olvasat sem feltétlenül jobb. Mert az azt jelentené, hogy valójában egy belügyi puccs zajlott le az országban. Amikor a belügy már nem felelős a miniszterelnöknek. Ebben az esetben meglehetősen leleplező lehet a helyzet. Arra nézve is, hogy Orbán Viktor mennyiben egy báb a háttérben igazgatók kezében. Az oligarchikus gazdagodásokat nézve, megvásárolva. Kilóra. Ami a választások előtt sem tűnik túl vígasztalónak.

131 hozzászólás

  • Erről kellene valami kormányhatározat, vagy kormányrendelet. Szóbeli utasítások korát ne akarjuk ismét visszahozni.

    Ezzel mindössze csak azt mondom, hogy bármit mond Orbán a belügy felé, az nem elég, és ezt tudja ő is. Talán ezért mondta, és nem adta ki rendeletben. Vagy mert eleve nem teheti az alaptörvény és más törvények miatt. Van törvény a tiltott jelképek használatáról, de nincsenek tiltott megemlékezésekről. Helyesnek nem tartom ezt a megemlékezést, ahogyan a munkásőrség napját se tartanám helyesnek.

  • Egészséges lelkületű (és sikeres) népek a győzelmeiket szokták ünnepelni, nem pedig a legalávalóbb tetteiket.

    Például az egész Világon mindenhol ünneplik a fasizmus alóli felszabadulás napját.

    Kivétel a magyar ! Ők sajnálkoznak rajta és titkolják a felnövekvő nemzedék előtt.

    Ha egy nép nem képes tanulni a tragédiáiból, arra ítéltetik hogy újra és újra végigélje azokat.

    Most mintha pontosan efelé haladna az Ország.

    Ez az egyenruhásított footballhuligán-jamboree egy kicsiny része ennek a folyamatnak,

  • Már valaki magyarázza el értelmesen, mi abban a BŰN, ha bekerített katonák ki akarnak törni az ostromgyűrűből. Miközben 98 százalékuk odavész… (Ezek sokkal inkább megérdemlik a hősi címet, mint azok az angolszász pilóták, akik rágógumit rágva bombázták porig Budapestet,- s most páran Solymáron alusszák örök álmukat dísz-sírhelyeikben.) Csak ajánlani tudom Simay urnak, látogasson ki a budaörsi német-magyar katonai temetőbe, nézze meg a dátumokat és az elesettek éveinek számát, húzza meg diszkréten a lélekharangot, s mondjon el csöndben egy kadist vagy miatyánkot. És vegye le a kalapját !

  • Ki akartak törni mert tartottak a felelősségrevonástól.

    A rémtetteik miatt.

  • Tudod NAGY istván, akkoriban az SS katonákat egyből falhoz állították.
    Nem volt kecmec.

    Csakugy mint manapság a kurdok az ISIS elfogott bűnözőit.

    Az a baj a jelen Világgal hogy

    1 megpróbálják ezeket „kimosdatni”
    2 olyan jogokat próbálnak adni nekik amik csak embereknek járnak.

  • Drizari
    2018 február 11
    11:33 de.

    A rendeleti kormányzás mindig necces, mint demokrácia. De erre hivatkozva nem lehet átlépni egy egy küszöböt. Azt, amit egyébként Orbán is rendszeresen átlép.

    Igazad vagyon: nem véletlenül nincs a neonácik ellen rendelet, illetve betartott törvény.

  • NAGY István
    2018 február 11
    11:54 de.

    „Természetesen” csúsztatsz és maszatolsz.
    Ha a katonára, mint emberre megemlékezik a családja, rokonai a temetőben, akkor azzal miért lenne gond? Ha bajtársak elmennek és mondanak egy imát a temetőben, természetesen azzal sem. De azzal, ha neonácik a holtak emlékét is megtiporva az embertelenségnek állítanak dicsőitő emléket a holtakra hivatkozva, és ehhez a belügy támogatást ad, az már hatalmas probléma.
    Az egyes katonának lehetett akár becsülete is. Annak a Budapestet feláldozó fasiszta, illetve náci vezetésnek, amelyik dicsőítésére felhasználják, annak csak becstelensége volt. Valamint maradt.

  • Geyza
    2018 február 11
    12:16 du.
    „Ki akartak törni mert tartottak a felelősségrevonástól.”

    Mert pontosan tudható volt, hogy a szovjet területeken falvakat kiírtó WaffenSS tagjai még hálát adhattak a teremtőnek, ha csak simán tarkón lőtték őket. Ahogy a velük puszilkodó magyar nyilasok is számíthattak egy kis „kérdezősködésre”, esetleg lincselésre.

  • Agyrem meg mama is. En lecsuknam ezeket a tuntetoket egy idore. Nincs jobb dolguk? Ugy tudom a nacik, azaz a nemetek akartak kitorni es azok nagy reszet el is tettek akkor labalol. Az Olaszfasornal , azaz a Szepvolgyi uton volt a remenyuk a kitoreshez, az ott lakok, nemelyik meg emlekszik az esemenyre.

  • Figyelő, ez a több ezer ember nem tüntető, hanem megemlékező.
    Apja, nagyapja veszett oda sokaknak, miért ne róhatnák le a kegyeletüket évente a hozzátartozók?
    ……
    Itt egy másik, mai gumicsont, ha ez már ellaposodott:
    http://nepszava.hu/cikk/1152546-istentisztelet-es-ellentuntetes—horthy-miklosra-emlekeztek

  • charlie
    2018 február 11
    1:11 du.

    A holtakra a temet[kben syoktak a rokonok eml;keyni. M’r akkor, ha igay lenne, amit \rsy. De val=j’ban Te is tudod, hogz nem igay.

  • charlie
    2018 február 11
    1:11 du.

    A holtakra a temetőkben szoktak a rokonok emlékezni. Már akkor, ha igaz lenne, amit írsz. De valójában Te is tudod, hogy nem igaz.

    (Elnézést a nyelvkiosztási hibáért az előzőben)

  • Nos az egy alapvető tény,hogy Horthy nem volt se fasiszta,se náci
    hanem egy megszállt,elnyomott ország kormányzója,aki a lehetőségei szerint mindent megtett a zsidóüldözés ellen és egyetlen zsidót sem ölt meg,sőt őt és a családját is meghurcolták..
    A méltatást megérdemelte!
    A nácik mellett nem „önként” harcolók, életüket mentő kitörési kísérlete teljesen jogos és emberi volt…sokan meghaltak ártatlanul.
    Aztán a szerző „felháborodása”
    az önkényuralmi jelképek,munkásőrségi egyenruhában vonulók ellen,magáért beszél!
    A munkásőrök aljas,primitív részegen gyilkoló állatok voltak…
    aki őket védi magát minősíti…(vagy az őseire emlékszik?).
    A mai kormány mind a szélsőjobb,(pld. gárdisták)mind a szélsőbal (kommunista jelképek,megmozdulások) rendezvényeit ellenzi,próbálja betiltani és joggal,(bár nem mindig sikerül a csőcselék miatt)ez így igazságos,nem kell mellébeszélni!

  • Ez nem a ” holtakra való emlékezés ” hanem neonáci demonstráció.

    Magyarország, mikor 1947-ben aláírta a Második Világháborút lezáró békekötési okmányt, vállalta és megígérte hogy területén SOHA nem fog engedni náci szerveződéseket és területéről SOHA nem fognak kiindulni irredenta nézetek.

    Ehhez képest mi van a Rendszerváltás óta ?

    Gyakorlatilag folyamatosan megszegi a MINDENKORI magyar kormány az 1947.-ik évi párizsi békeszerződést.

    Magyarország jelenleg az Európai Únió első fasiszta államberendezkedésű országa.

    Ennyire mélyre még a fasiszta Berlusconi idején sem süllyedt Olaszország és Ausztria sem Hajder idején.

    (Hogy mostanában mi lesz Ausztriában, az még kérdéses.)

  • Helyesbítés (gyengébbek kedvéért..)
    A szerző felháborodása a kommunista jelképek,és a munkásőrség egyenruhájában vonulók
    betiltása ellen,ő magát minősíti……nem kicsit,nagyon,vagy nem gondolkozott?!

  • Andrew, teljesen értelmetlenül fújtok egy lufit, amivel azt éritek el, hogy már az ország 80%-a „szélsőjobbos”.
    Ha ezeket a marginális eseményeket észre se vennétek, pár százan vonulgatnának ahova akarnak, kit érdekelne.
    Inkább valami rokonszenves jövőképet adjatok, meg dolgozzatok a falvakban, városokban emberközeli témákban.
    Jó, mondjuk ez roppant fárasztó.

  • charlie
    2018 február 11
    1:11 du.
    Naiv vagy. Nezd meg, hogy beoltoztek. Ezek tuntetok. Minden europai orszagb an van meg ma is naci szimpatizans, Igy magyaroknal is. Mikor kijottem erre a videkre, az USA-ban volt valodi naci part is. Nem jut eszembe most a vezetojuk neve.

  • charlie
    2018 február 11
    1:11 du.
    Az viszont kulonos, hogy a nacikra sokan eml;ekeznek es a tetteikre. En azt seretnem meg megelni, hogy a kommunizmus aldozatairol is egyszer megemlekezzenek.

    A Wikipedia szerint, 1OO millio aldozata volt a vilgban, annak a mozgalomnak.

  • szeretnem megelni

  • Boda Marcsi
    2018 február 11
    3:26 du.

    A gondolkodás hiánya eddig leginkább Téged szokott jellemezni. Ahogy most is. Illetve bocs. Szerintem egészen egyszerűen fogaémd sincs mi a „paritás” szó jelentése.

    Javaslom az Őrség-könyvek olvasását Úgy mellékesen.

  • charlie
    2018 február 11
    3:54 du.

    Annak idején, elv-elődeid tornaklubban szerveződtek, majd a tornászgatás népírtásba torkolt.
    Tudom, hogy a jobbikosok nagyon szertnék fű alatt végigjátszani ezt a meccset a maguk kis klubbocskáival. Amihez nagyon kellene az a bizonyos észrevétlenség, amit emlegetsz.
    A lakosság valójában nem szélsőjobbos, hanem opportunista egoista. Nem 80%, csak hatvan körül. Kétségtelenül befolysáolhatóan a demagóg jobbikos retorika által. Ahogy anno Goebbelsnek is felültek. A végeredményt ismerjük.

  • Figyelő
    2018 február 11
    4:07 du.

    Igen erről is volt pár napja szó:

    https://i.imgur.com/atZ79YB.jpg

    Egyébként ismétlem magam, a felvetés helytálló, de gyanítom azért nem ad annyi témát a kommunizmus áldozatainak megvitatása ezen a lapon és úgy általában napjainkban bárhol, mert eleve nem emelnek mondjuk Sztálin, vagy Rákosi szobrokat a regnáló kormány támogatásával. Ezért nincs aktualitása olyan mértékben. Horthy és vele együtt kikerülhetetlen mód a nácik tettei is akkor kerülnek szóba, ha épp valahol Budapesten szobrot avatnak, vagy misét tartanak neki a magyar kormány biztatásával, mert mostanság ez a divat.

    Egyébként a kommunizmus áldozataira is kellene emlékezni, egyetértek ebben Figyelővel! Minden áldozatra emlékezni kell,
    aki önszántán kívül vált áldozattá bármilyen rendszerben. (Kis pontosítás, hogy a 100 millió az nem halálos áldozatot jelent – miközben egy ember halála is pótolhatatlan veszteség – hanem magának a rendszernek az áldozatai. Mindazok beletartoznak ebbe a 100 millióba világszinten, akiket abban a rendszerben bárminemű korlátozás, vagy hátrány élt. Ez fontos mert úgy tűnhet, hogy 100 millió az halálos áldozat. De igen, ha csak egy halálos áldozata lett volna, arról is meg kell emlékezni! Remélem nem kell ehhez Sztálin vagy Rákosi szobor emelést megélni ehhez)

  • 80% ??
    Ugyan Neókám..
    Ne ringasd azért magad hiú ábrándokba

  • OIM*
    Talán olvasd el Horthy Miklós műveit.
    Azokból megtudhatod hogy már Mussolini előtt feltalálta a fasizmust, csak akkor még nem annak nevezték.
    Ezt viszont abból tudhatod meg ha eloölvasod Mussolini államelméletét.

    Te idióta te!

  • Nagy testvér sieg/

    11:54-es kérdésére válaszolva:

    Ebben az ünneplésben az a BŰN, hogy azok az alávaló gazemberek, maga szerint „”katonák””, nem csupán maguk voltak bekerítve, hanem éppen őmiattuk a sokszázezres, v. milliós civil lakosság is, mint ezek t ú s z a i, várta
    „…pincékbe bújva,
    míg jelt nem ír hazánkra a béke ujja…”,
    – de hiába várta…

    …Mert ezek a brigantik a bekerítők ultimátumát, amely a lakosság és a főváros gazdag építészeti kincsei, stb. megkímélése érdekében, megadásra felszólítását semmibe véve, először is gépfegyverekkel lesorozták a parlamentereiket. – Ez volt a nyitánya Budapest ostromának.

    Hozzátéve, hogy a szovjet front éle már jóval, többszáz kilométerrel nyugatabbra járt, megelőzve, maga mögött hagyva az ostromgyűrűt is… Tehát értelmetlen és BŰNÖS hősködésről szól ez a történet is, mint maga a háborús részvételünk is, a mások, százezrek és milliók kárára.
    Ugyanakkor ezek a „héroszok”, a fenti fotón is látható, ott felidézett gyilkos hentesöltözékeikben, jelképeikkel, már addig is vértől csatakos zászlaikkal bokáig dekoráltan a civil – történetesen épp a maradék zsidó vallású – lakosok között éktelen tömegvérengzésbe kezdtek, amit egészen cikk témáját adó a sikertelen kitörés utolsó pillanatáig folytattak.
    De a direkt mód’ felkoncolt asszonyok, gyerekek és aggokon túl teljesen világos, hogy a lakosságot úgy általában is BŰNÖS cinizmusukkal kitették a szovjet ultimátumban a front szörnyűségeit előre-bocsátó(!), mindenkit előre figyelmeztető(!) veszélyeknek; a háború házról házra zajló gyilkos valóságának.

    És ezt, a végső „kitartás”/ ban vérmocsokban érdekelt BŰNÖS disznócsordát ünnepli ma újra a Budai Vár már miattuk is oly sok vért magába szívott macsakakövein a hálás (szellemi, vagy kitudja) rokonság… (fotó)

    .

  • Tisztelt Hölgyeim és Uraim !
    ˙

    NEM ATTÓL NÁCI VALAKI, HA BELÉP A NÁCI PÁRTBA, HANEM FASISZTA,

    SZOCIÁLDARWINISTA, HIPERNACIONALISTA GYILKOS IDEOLÓGIÁJA MIATT.

    .

  • „A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját.”

  • Carlie!1:11 írja:

    „Apja, nagyapja veszett oda sokaknak”

    – No igen:”veszett oda”

    a . s z a k a d é k b a

    , ahová előbb belerohant

    , aztán meg belerokkant

    ” a szittya fergeteg, a

    . r o h a n ó . s e r e g”

    🙁

  • Boda/Figyelő

    Ha Horthy fiatalabb lett volna és Németországban él, biztosan belép a Nemzetiszocialista (népszerű nevén náci) pártba, hisz lényegben egyetértett Hitler zavaros eszméjével, amit nemcsak barátságuk, de az is bizonyít, hogy a kis Magyarország több dologban is, már legalább tizenhárom évvel(!) korábban megelőzte a III.Birodalom pl. faji diszkriminációs intézkedéseit is…

  • Geyza
    2018 február 11
    7:29 du.

    Szerintem az olyan tények nem érdeklik a nohorthystákat, hogy Európa első zsidótörvényét a Horthy-féle Magyrországon hozták. A most éppen Orbánban megdicsőült pártnyaloncokat a tények nem érdeklik.

  • Andrew_S gratulálok és örömmel olvasom mindig, hogy átvetted ezen a fórumon a mentális proféta szerepét a legjobb értelemben. Túlzott indulatok nélkül, tömören helyreteszed a dolgokat. Talán arra a mentális vákumban szenvedőkre még ennyi energiát se kellene fordítanod, mert ők ott voltak, vannak és lesznek mint a talajvíz, érveik nincsenek, aggastyán infantilizmusuk kényszerével nekünk sok munkánk nem kell hogy legyen már.
    Én pl. nagyon szórakoztatónak tartom, amikor a királynő odaírja, hogy a gyengébbek kedvéért:)

  • emleknapot tartani ma 2018-ban Magyarorszagon -(a 2-te SSS Panzerdivision Wiking es a 21-te Panzerlehr brigade emlekere net kifeledve Pfeiffer Wildenbruch SS Gruppenfuhrert a magyarorszagi osez SSs erok foparancsnokat, es az oket kinyalo kiszolgalo szinmagyar Hunyadi es Maria Theresia SS divizok,)-megveszekedett neonacik altal -(mort a „plut und ehre” -/itt blood and honor/-egy ujnaci szervezet koztudottan)-valosagos gyalazat.
    meg nemetorszagban se unneplik meg oket pedig szintiszta nemetekbol allo panzerrdiviziokrol van szo.
    a nemetek tudnak-tudtak zen tue lepni. a magyarok nem ok a mmultbol a multban elnek, lasd az evente kurultajkodast,samankodast,taltoskodast egy „kereszteny” hit alapu tarsadalomban; nonszensz az egeszz.
    a magma reszerol -(ugy is mins holcaust tulle)- az osszest a kiallitanam sorban a dunapartra arcal a vis file es belegeppuskaznam omet porokre.
    ego neuves tomes gyilkosokat elteto naci EZT erdemli tolem.
    akinek ez nom tetszik?…………..nysgm

  • NAGY IOstbvan

    Buchenwald kz lagerbol torteno kiszabadulasomkor sikerult -(ha nom is telles mertekben…)- elegtetelt vennem. egy angol katona oda adta a revolver hogy en lohessek fejbe 4 SS-t es 2 Kapot.
    szemet szemert……..mondja az iras.
    nem bantam meg sosem amit tettem.

  • charlie

    „mire ne rohatnak le kegyeletuket…”
    igy van mire ne. de ego temetoben es nom masokban felemet celte felvonulva SS es Nyilas ruhakban.
    az NEM kegyelet lerovas hanem nyilt PROVOKACIO.
    mellesleg eppen ti neo-k rojatok fel ugyanezt a zsidoknak akik lerojak kegyeletuket evente szinten egyszer a holocauste emleknapon. net hinnem hogy az „elet menete” ugyanolyan felelemkelto lenne mint ezeke a fergeke nacio jelmezekben uvoltozve a varban.

  • Orbannak minden jo csak hatalmon maradhasson, meg ennek a szenny-nek az engedelyezese is,
    GYALAZAT…………..tobbszazezerni civil Magyar artatlanul legyilkoltak emleket sarbatiporjak ezzel.

  • Az oldal „Bölcse” megint megszólalt,de minek?…..
    Én nem olvasom Horthy emlékezéseit,műveit,de többről hallottam,aztán „mellesleg”a fasizmus Németországból(Hitler)
    indult el és Mussolini a németek bábállamának a kormányzója volt.
    Horthy soha nem ölt meg senkit és bár a német hatalom alárendeltjei voltunk,ahol lehetett segített a zsidókon,sok intézkedést megakadályozva,meg is hurcolták és Portugáliában
    emigrálóként halt meg.
    Egyébként elsősorban kormányzó,tengerésztiszt volt.
    na erről ennyit!
    Ja és most jut eszembe,hogy egy náci írásait olvassa a fórum
    hírmondója?….Ejnye ejnye!

  • Boda Marcsi
    ne mon el senkinek de a fasizmus az 1920-aqs evekben italiaban kezdodott;
    az ami a nemeteknel volt 1932-tol az a nemzetiszocializmus.
    a ketto koszono viszonyban sincsen.
    a fasizmus socialis alapokon allt az elso idokben,;- fasciste movimento sociale.
    az alaptopja Francesco Badoglio volt,; mussolini csak kesobb csatlakozott

  • Boda Marcsi
    2018 február 12
    12:18 du.
    „Én nem olvasom Horthy emlékezéseit,műveit,”
    kkor ezzel el is mondtál mindent. Innnetől, ha hozzászólsz Horthy kapcsán bármihez, az beismerten egyenlő a nullával.

  • art irjatok itt odavesztek;
    fegyverrel a kezukben ellensegkent az oroszokkal szemben.
    vissant a tulmnyomo tobbsege a magyar aldozatoknak Nighy a koozel 457000 zsido is fegyver nelkuli artatlan ciovil aldozat volt.
    ezen utobbiiak emlekett tapossak sarba most is

  • barlev, szívesen beszélgetnék veled bármilyen érdekfeszítő témában, de sajnos nálad sokadszorra felfedezhető a pimasz provokátor, az áldozati álarc mögött.
    Ezzel a zsidó mentalitást járatod le, és ebben nem tudok segítségedre lenni.

  • Orsós Elemér

    bar-lev
    2018 február 12
    4:33 de.
    Jobb lenne, ha a kitalált Irgunos trollkalandjaiddal hősködnél, fogatlan vicsorgó!

  • Andrew!és a többi hőzöngő okos!
    Horthyról van TÖRTÉNELEM,tények,!megírtam,nem ismétlem!
    Az hogy nem olvastam a „Horthy összest…)attól még tájékozott vagyok!ha olvastam volna akkor persze náci,fasiszta lennék…míg az itteni balosok részéről ez nagy erény…..
    Hát ehhez nincs mit hozzátenni,mint,hogy részvétem!!!!

  • Boda Marcsi
    2018 február 12
    4:05 du.

    Nos. Többször fejtegetted, hogy Horthy a zsidók nagy barátja volt. Ezzel szemben saját kezüleg írta meg, hogy antiszemita. Valamint a regnálása szülte a kontinens első újkori zsidótörvényét.

    Nem az a baj, hogy vannak történelmi tények, és az sem, hogy nem tudod kívülről Horthy irásait. Hanem az, hogy egyiket sem ismered, de osztod azt a keveset, ami még rezeg valahol a pártirodás konzultációid utána fejedben.

  • Orsós:
    Már te is szivesen kijárnál mi?
    Jó kis éjszakai lincselésre ,fosztogatásra és megeröszakolásra.
    Valami zsidó-házakhoz.

    Jó is az komám, szellemi elődeitek is imádták az ilyesmit.
    Nem csoda hogy már annyira kívánják vissza azokat arany időket.

  • Jichak Perlmutter

    Javaslom!

    A fenti fotót „Benjamin Netanjahu-nak a nagy barátnak” címezett budapesti anzixként, azzal a szívélyes üdvözlettel, hogy úgymond „Magyarországon [így] jó zsidónak lenni” 😀 ;
    Orbán Viktor és Köves Slomó aláírásával Jeruzsálembe.*

    .

    .

    * Tudniillik:
    Ezek az alakok ezt a jelmondatot ország-világ felé fennen hirdetik, és kóser csemegeként adják (gyömöszölik) minden ide csalogatott látogató zsidó potentát szájába…

  • Corsos Elemer

    nyomorult kis senki vagy, mars vissza a putridba te fereg,
    antiszemita kis kocsog vagy, ezt mar le se tudod mosni,

  • charlie
    te meg „segits” inkabb magadon hogy mielobb elpatkolj, a te pofazasodbol en nem kereek picit se,
    egy megveszekedett nyomorult utolso senki vagy,
    -(anyad is inkabb nyelle volna le……)-

  • Jichak Perlmutter

    Boda 12:18 !

    Van hozzá pofája ezt leírni, hogy
    „Horthy soha nem ölt megsenkit” !

    Hát vegye tudomásul, hogy . s a j á t k e z ü l e g . Hitler se .
    – Persze csak akkor, ha leszámítjuk azt a szegény holtantalált unokahugát, akit „öngyilkosnak” állított be a goebbelsi propagandagépezet (kb az M T I-nek megfelő) sajtó főosztálya…

  • Badar Marcsi!

    Ha egy cég veztője, egy vezérigazgató, vagy egy ügyvezető a gazdálkodásban a cég tönkremeneteléhez vezető, végzetes „hibákat” követ el, már akkor is törvényes kötelssége a társaság többi tagjának őt beperelni, tisztázandó az általa, mint mindenért felelős személy által elkövetett mulasztások, esetleg bűncselekmények mibenlétét. Horthynál ez nem történt meg.
    Horthy ilyen direkt (törvények, rendeletek) és indirekt (egyes alsóbb intézkedések ellenőrzésének elmulasztása, vagy úmegakadályozása), közvetett bűnein túli mérlege a több-milliárd pengős háborús káron felül is, a minimum mintegy 1-millió ember halálához vezető 26 év . t u d a t o s . gyűlöletkeltés, illetve az a permanens háborús uszítás amely rendszerének az . a l a p p i l l é r é t , egyben folyamatos eszmei municióját képezte.

    Azt pedig, hogy az ílymódon összehozott égbekiáltó bűnöket mégiscsak megúszhatta felelősségre vonás nélkül, azt nem a bíróság felmentő ítéletének, hanem egyedül és csak, az addigi propagandája főcsapásaként minden mocsoknak lefestett* szovjet rendszer veztője , S z t á l i n . tábornagy hiúságának köszönhette. Ti. a kiugrási kísérlet során a neki mégiscsak megfogalmazott levelében – az addig bezárólag még fő-ellenforradalmár – az . e g e k i g . m a g a s z t a l t a .
    aki hálából kivonta Horthyt a Nemzetközi Bíróság hatálya alól.

    .

    *E horthysta propaganda terméke volt már előre, a harmincas években – háborúnak még nyoma se volt akkor – az az „ázsiai horda”, amely mindenkit megerőszakol, stb. amerre jár… Hát ’41-ben Kormányzónk is kiküldte jó katonáinkat, könnyű nyári ruházatban, hogy előzzük meg azt a kinti hordát, és még mielőtt elindulnának, legalább ebben előzzük meg őket – az orosz nőkön… nagy sikerrel, s ha lehet még akasszuk is föl egy-egy közeli fára őket… Aztán már az egyedüli haszna a doni hadjáratnak az a sok rabolt muzeális ikon és szamovár, amiket a fíjjug még hazafelé futtukban sem hajigáltak el… Még ma is a magyar régiségpiac kedvelt darabjai.

  • Nem olvastam el a cikket, mert sok a házimunkám, és nincs időm rébuszokra.

    De az már a kép és a téma alapján feltételezhető, hogy megint a katonák hírbe hozásával akar a KMH kétes lájkokat szerezni.

    A katona oda megy a háborúban, ahova irányítják. A várbeli németeket, akiknek nagy részét legéppuskázták a Városmajorban, mondhatni állat módjára pusztították el. Ezen nem változtat, hogy most kik emlékeznek rájuk, és ezt a sajtó felfújja. Németországban egyébként volt arról vita, hogy a náci rémtettekhez valamennyi köze volt a hadseregnek, ők ezt a vitát lefolytatták demokratikusan.

    Ha a KMH igazán komoly témát akar, akkor ajánlom pl. a szélsőjobboldali katonai klikket, akik belerántották Magyarországot a háborúba vagy megakadályozták a kiugrást. Nem feltétlen gonoszságból, hanem mert harcoltak az 1.v.háborúban, ahol emberek tömeges halálát látták évekig a lövészárokban. Aztán hazatérve a nyomor és a forradalmak fogadták őket.

  • FORTIMBRAS
    2018 február 13
    4:31 de.

    Több kelet-európai ország a harmincas években ki volt szolgáltatva a németeknek, mert Németország felvásárolta az itteniek mezőgazdasági termékét, a gabonát. Máshol a nyugatiak az olcsó tengerentúli gabonát vették.

    Diktatúrák alakultak ki a legtöbb k-európai országban, különböző okokból. A náci és a fasiszta párt azért jutott uralomra, mert a liberális kormányzatok megbuktak a nép szemében. Máshol megelőző diktatúrát emelt a politikai vezetés, hogy a szélsőségesek ne jussanak uralomra, pl. Románia.
    A Horthy-korban Magyarországon tekintélyelvű kormányzás volt, parlamenti elemekkel.

    A „papírtalpú” bakancsok meglétét, amiben állítólag kiküldték a Don-kanyarhoz a katonákat, azt semmi nem bizonyítja. Mégis széles körben elterjedt ez a vélekedés Magyarországon, mert sokáig így tudták az emberek. Ez az ikon meg szamovár csencselés többször felbukkant Talalom írásaiban is, én magam soha nem hallottam róla, még legenda szintjén sem.

  • hazai lámpa
    Bár apám nem vett részt a kitörésben – szakszolgálatos volt – annyit tudok, hogy a magyar és náci katonák kezében fegyver volt.
    Ellenben nem volt fegyver Osztyapenko kezében december 29-én, sőt ! a Dunába dec.31-én lőtt Richter Gedeon kezében sem.
    Most akkor a kitörő csapatok megsemmisítését tekinted gyilkosságnak ?!
    Szervusztok, jó napot !

  • Kedves Moderátor, barlev fórumtársunk kulturált eszmecserékben nem érdekelt, a moderálás szabályai nem érdeklik.
    Szeretném megtudni, hogy az indulatok szítása és azáltal valaminek a bebizonyítása a cél, vagy csak szimpla felületességről van szó a fenti írásainak meghagyásakor?

  • Csárli ne remegj már.
    Idegesnek tűnsz..végy be egy kupica Mein Kampf-ot, attól megerősödsz.

  • Hazudossy:
    Akkor a faterom ebben is hazudott.
    Csak úgy kitalálta hogy papírtalpú bakkancsot kellett vételezniük mielőtt kiküldták a MUSZ-os századot a Szovjetúbióba,

    Hazudozzóssy szerint egy háborúban amit a nácik kezdtek,a nácik megölése gyilkosság?

    Érdekes hozzáállás…
    Mondjuk..undorító és hányingerkeltő hozzáállás.

    Ennyi tellik ki a hazúg áltörténésznőből, aki azt sem tudta ki volt Göncz Árpád de folyamatosan dől belőle a diaré.

    Csak épp nem a hátsófelén hanem a fejéből de a lényeg ugyanaz: szar !!!

  • Fortinbras:
    Had egészítsem ki irásodat:
    A Vörös hadsereg Vezérkarának az volt az elképzelése hogy Budapestet a földdel teszik egyenlővé, aképpen eljárva ahogy később Berlin esetében.
    Miért kellett volna bármiben is kedvezni egy olyan nép fővárosának, akinek a hadserege olyan rémtetteket követett el a Szovjetúnió megszállt területein (a Csernyigovi Járásban, ami többszöröse Magyarország területének) hogy még maguk a németek is megdöbbentek rajta?

    Amint olvastam már megvoltak a körbezárt Bpest határában a beton-alapzatok a nehéz ostromágyúknak és a Frontparancsnokság domborműves térképein mérnöki precizitásal, rézdrótokkal ki voltak jelölve a a lövedékek röppályái.

    Az utolsó pillanatban Sztálin lefújta az egészet !!!

    A nehéz ostromágyukat elindították Berlin irányába és Budapestet F.E.L.SZ.A.B.A.D.Í.T.O.T.T.Á.K elképesztő emberáldozatok árán.(80 000 szovjet katona halt hősi halált ebben az akcióban)

    Mert Sztálin valami miatt megsajnálta Budapest ártatlan lakosságát, ennyi !

    Ezek után még bárki merészeli kinyitni a bagólesőjét, hogy egy maréknyi háborús bűnöst megdaráltak?

    Mégis mit kellett volna csinálni velük?
    Elbeszélgetni az időjárásról?
    Az SS-eket amugy is azonnal falhoz állították, ha ott volt a hónuk alatt az odatetovált kis halálfej.

    A nyilasok is csak később kaptak kegyelmet a kivégzés alól, szerintem eléggé helytelenül.
    (Ez is Sztálinnak „köszönhető” és bonyolult öszefüggésben van a magyar hadsereg csenyigovi vérengzésivel de ebbe most nem mennék bele.)

    Még annyit: Jóval a háború után az SS gyanús „kádereket” akkor is falhoz állították ha ott volt a hónuk alatt a tetováció eltávolítását jelző heg.

    NEM VOLT MENEKÜLÉSÜK !!!

  • Simaykám,
    Jó lenne már ha írnál valami jókat és nem olyan dolgokkal foglalkoznál ami már rég volt és nem is biztos, hogy éppen úgy volt. Mint ahogy már máskor is már írták, jó lenne a történelmet a maga idéjeben megitélni és nem a mai normák szerint. Jobb lenne ha arról írnál, hogy minként finaszírozták a II. VH-t a wallstreetről és még emberek milliójai gyilkolászták egymást addig a fináncok halálra röhögték magukat, hogy mennyi lóvét fognak kaszálni. Arról is írhatnál, hogy hogyan lett a komcsi ideológiának vagy 100 millió áldozta és miért vagytok még mindig oda ezekért a beteg eszmékért. De az se lenne rossz ha segítenél abban is, hogy minnél többen aláírják a Minority Safepack Initiative-t(http://www.jogaink.hu/)…’mer, hogy ezen az oldalon még csak említést se tettek róla. Elég féknyúzók vagytok…

    charlie
    2018 február 13
    12:08 du.

    Barátom, nem fog megtörténni. Amit neki szabad, az teneked nem szabad….’mer, hogy nincsen kettősmérce csak te nem érted…érted??

  • az oroszok nom felszabaditani vonultak be magyarorszagra.
    ne feledje senki hogy a magyarok hadât uzentek az oroszoknak ellensegek voltak,
    szo nincsen felszabaditasrol es jogosan

  • Starchild, te sitten voltál idáig mint megrögzött és visszaeső „gyűlöletbeszélő”?
    Mert maximum azt tudom elfogadni ilyen hosszú távollétre. 🙂
    Mi meg páran húzzuk az igát és már alig van töltényünk.
    Na jó, ez képzavar volt, de remélem megfejted. 🙂

  • Starchild
    Hagyd a komcsi ideológiát ! A magyar parasztgyereket a náci ideológia jegyében küldték a Don kanyarba meghalni.
    Az oroszok védték a hazájukat , aztán a győzelmük után bosszút álltak.Ez benne volt Mo. szégyenletes szerepében, amely Horthy hadüzenetével kezdődött.
    Szervusztok, jó napot !

  • 1.Igen Barlev:az oroszok nem az „aszvabazsgyennije” (felszabadítás) szót használták, hanem az „akkupácija” (megszállás) kifejezést. A nyolcvanas években nem is értették, hogy lehet, hogy ők, a háborúban győztes nemzet miért élnek rosszabbul, mint a vesztes magyarok és ndk-sok.
    2. Charlie! Mit szólnál hozzá, ha Asztalos János, Mező Imre, meg a kivégzett,meglincselt kiskatonák utódai „emlékeznének” október 30-án vörös csillaggal, vastag, szürke munkáskabátban?
    Tessék tudomásul venni: ahol lőnek, vissza is lőnek. Ezért kéne elkerülni.
    A bűnösök minden esetben a gyáva uszítók, akik a zavarosban merítgetik a hálóikat.
    Pont, mint a beszari magyar kormány.

  • Geyza
    2018 február 13
    1:05 du.

    és mavtelep

    Látom, a szocialista közoktatás jól a fejébe verte egyeseknek, hogy a szovjet katona= jó, akkor is, ha börtöntöltelék volt, és nőket erőszakolt, arany karórát rabolt. Viszont a magyar, német katona=rossz, akkor is, ha csak a kötelességét végezte, és a parancsot alulteljesítette, nem bántott ártatlan civileket.

    Hangsúlyozom, nem lehet általánosítani, mindkét seregben voltak ilyenek meg olyanok is! De ha valamit megtanult a normális ember a holokauszt szörnyűségeiből, akkor az az, hogy nem lehet kollektívan ítélkezni. A normálisakról beszélek, nem az agymosott párt-propagandistákról.

  • Lámpa!

    Még nem hallott a szamovár és ikon (bizniszről) a magyar megszállási övezetekben.

    Hát kérem én magam nem egy emberrel találkoztam, aki saját élménye szerint is igazolta ezt, valamint a Magyar megszálló erők a Szovjetunióban c. ezer oldalas dokumntum munka több helyen is tárgyalja ezt.
    Kezdő időmben albérletben laktam. A házi néni mesélte, hogy „nekik” volt két ikonjuk, amit „Péter-bácsi” a frontról hozott magával, de amikor az oroszok bejöttek gyorsan tüzelőt csináltak belőlük”. Vagyis keresztények keresztény ereklyéket raboltak és pusztítottak lelkifurdalás nélkül. Még mindig jobb, mint emberekkel ugyanezt tenni – a Donnál…

  • Geyza
    2018 február 13
    1:24 du.

    Sztálin atyuskádról. Elsősorban politikus volt, akinél politikai szempontok döntötték el, hogy kit hagy futni. Például a nyugati frontot megjárt katonák nagy része úgy tudom, hogy később Gulagra került.
    Ez, hogy a német katonák min döbbentek meg, ugyanolyan propaganda szöveg lehetett, mint hogy mindig abban az országban volt a legnagyobb a feljelentés, amit a németek elfoglaltak (a a nácik szerint). Nem valószínű, hogy a számbelileg sokkal kisebb magyar katonaság miatt viselkedett úgy a Vörös Hadsereg, ahogy. Nekik ki volt adva, hogy a fritz-et ütni kell.

    Budapest ostromáról tudható, hogy azt Hitler és Sztálin is presztízskérdésnek tekintette. Harcászatilag semmi nem indokolta, hogy ostromolják ill. védjék. Ráadásul Sztálin valami jeles napra rögzítette az elfoglalás napját, ezért nem engedte pihenni a hadsereget, hanem menetből kellett (volna) elfoglalniuk a fővárost. Ez persze nem sikerült nekik.

  • T. Chritopher Adam
    Főszerkesztő Úr!

    Ahogy elnézem újra csak túl erős itt a náci vissza-szivárgás…

    .

  • mavtelep
    2018 február 13
    11:07 de.

    Osztaypenko halálát állítólag a véletlen okozta, és egy saját gránátrepesz. Ebből akkor nem csinált botrányt a szovjet hadvezetés, de később propagandacélra használták a követek alakját. De csak a csóró történészek állítják ezt, persze Géza majd jobban tudja ezt is …

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_ostroma

  • mavtelep
    2018 február 14
    4:20 de.

    Szerintem ezt itt senki nem mondja, hogy az oroszoknak ne lett volna joga megvédeni a hazájukat, vagy hogy elkerülhetetlen volt Magyarország háborúba lépése.

    A komcsi ideológia viszont abból a szempontból nagyon is fontos, hogy azzal ijesztgették az embereket az uralkodó osztályok, hogy szovjet győzelem esetén náluk is szovjet rendszer lesz. Ez Kelet-Európában be is következett. És pont az uralkodó osztályok hatalmát el is söpörte, a vagyonukkal együtt, pl. földbirtokosok, gyárosok, katonatisztek, csendőrök stb.
    Az egyszerű emberek természetesen nem az uralkodó osztályok vagyonát védték, mikor háborúba indultak. Inkább a katonai behívóparancsnak engedelmeskedtek.

    Ami az orosz gőzhengert illeti: az ugyanazt adta büntetésül a német szövetségeseknek, mint jutalmul a német ellenes szerbeknek, lengyeleknek. A nemzeti ellenállás erőit elüldözve a kommunistákat segítette hatalomba.

  • FORTIMBRAS
    2018 február 14
    6:37 de.

    Rejtély, hogy egy kommunista műben kinek fáj, hogy mi lett a keresztény ereklyékkel?

    Amúgy a történelem folyamán többször is volt hasonló pusztítás, ők voltak az ún. képrombolók. Bizáncban sok ikont elpusztítottak a vallásos szekták, akik tagadták a képek tiszteletét. A protestánsok pedig a katolikus templomokból dobáltak ki értékes szobrokat, kegytárgyakat.

  • talalom 6:32, mivel a törvényesség fontos nekünk, ezért a betiltott vöröscsillagot mellőzniük kellene, de tőlem oda vonulnak és emlékeznek akire, amire akarnak lásd pl. a Ságvári Endre megemlékezések a Népszínház utcában.

  • Hazudozzóssy te csak ne adj gondolatokat a fejembe jó?
    A szovjet katona se nem jó se nem rossz.
    Mindenesetre a nácizmust és a fasizmust elsöpörték az USA-val közösen és ez JÓ.

    Te meg nyaljad tovább Miurunkat, ahhoz jól értesz.

  • Hát hogyne.
    Osztyapenko öngyike lett mikor meglátta a mosolygós Wehrmacht kádereket, akik sóval és kenyérrel várták hogy a megadásukról eldumálgassanak némi snapsz mellett.

    Osztyapenkónál persze volt vodka, mégse mongyák a bruderek hogy a ruszki üreskézzel megy vendégségbe.

    Aztán,-útközben- minekutána kissé kortyolgatott a repi wodkowskayából és elszomorodott a Nyugat magasabb életszínvonala láttán, gyorsan kért tőlük egy repeszgránátot és azzal fejbe lőtte magát.

    Te idióta,

  • Hazzazzay:
    Inkább Sztálin mint Hitler.

    Te idióta,

  • Valahogy úgy lehetett a háború utáni években a magyar és a szovjet életszínvonal-beli különbséggel, mint az angolok által megszállt Németország és Nagybritannia életszínvonalbeli különbsége:
    Németországban már rég lehetett kapni tojást vajat húst a boltokban, mikor Angliában még mindig jegyre adták ezeket az alapvető élelmiszereket.

    Csak a különbség annyi hogy a hatvanas hetvenes nyolcvanas évekre az oroszok úgy jöttek Magyarországra tusistaútra, mintha Nyugatra mennének.Náluk meg még mindig üresen kongtak a boltok pultjai.
    Ezt spec egy részeg szovjet kereskedelmi tengerésztől tudtam meg.Az üres pultokat meg volt alkalmam látni egy moszkvai Közértbe, ahová betértem fél kiló kenyérért.
    A vicc az volt benne, hogy mikor a pultos látta hogy nyugati (magyar hehe) vagyok, akart adni a pult alól valami felvágottat, de nem kértem. Én még életemben nem láttam annyira elkerekedett szemeket 🙂 Mikor állva megkajáltam az üres kenyeret.Jó kenyér volt különben…

  • Fortinbras:
    Csodálkozol ?
    Gyönnek a választások.
    Megduplázzák az erőfeszítéseiket.
    Majd nézzed meg 1 hónap múlva hogy fogják itt verni magukat.

  • talalom
    2018 február 12
    12:01 de.
    Jo, eml;ekszem erre. Figyelni fogom ezt a lapot is a megemlekezesrol.

  • charlie
    2018 február 13
    5:20 du.

    Érdekes a megközelítés. Nem vagyok eltűnve csak el vagyok foglalva…végül felér egy sittel mivel nem hagyhatom csak úgy ott. Mifelénk nincs demokrácia hanem liberált diktatúra és annyi lóvét lopnak el tőlünk amennyit az adózáson keresztül nem szégyelnek. Persze ez nem vonatkozik az állami alkalmazottakra és nekik több idejük van ide írogatni…. 🙂

    mavtelep
    2018 február 14
    4:20 de.

    Hmm…ugye nem gondoltad komolyan? Akkor amikor a barbárállat ruszkik bejöttek a magyar honvédségnek nem volt joga védeni hazáját? Azt is áruld már el, hogy a nemzeti cocjalizmus és a nemzetiettlen cocjalizmus közt mi a külömbség? Ha jól tudom, akkor az utóbbiban kb. 100 millióan belehaltak….’mer olyan kurva jó volt. Mégegyszer, minden a maga idejében kell elemezni. Egy mocskos háború volt ahol rengeteg ember meghalt csak azért, hogy egy maroknyi szarmadzag jól megtollasodjon. Minden a pénzről és hatalomról szól, mint mindig is.

  • talalom
    100%-ig dacord avec Vou……..

  • talalom
    100%-ig dacord avec Vou……..
    mais faut que ces cons d’ici se comprennent enfin

  • Starchild
    2018 február 14
    10:51 de.

    és

    Starchild
    2018 február 13
    2:03 du.

    A történelmi hűség kedvéért, nem haltak bele 100 millióan. Ebbe nem a halottakat, hanem a rendszert bármi mód megsínylőit számolják áldozatnak a történészek 100 milliónak szerte a világban. De az tény, hogy egy ember halála is felbecsülhetetlen vesztesség akármilyen rendszer által pusztul el 🙁

  • talalom
    2018 február 14
    6:32 de.
    Ne is haragudj, a kis katonakat a mindenkori kormany KOTELEZI a haboruba meneshez. Ha behivtak, akkor ha nem megy fejbelovik
    A kis katonakat kar bantani, azaz szegyen bantani..

  • Geyza 10:30, én is voltam Leningrádban, ott egy billenős Zil leöntött pár tonna halat az utcasarkon, melléállt egy fehérköpenyes matróna, aztán árulta a halat. Rakták a vevők szatyorba, ridikülbe, vagy csak szorongatták a kezükbe.
    Se papír, se mérleg, se zacskó.
    A szállodai vízautomata egy hűtőnyi fémdoboz volt, amin volt egy lyuk, a lyukban egy üvegpohár. Ha megittad a vizet, vissza kellett tenni az üvegpoharat.
    Amúgy gyönyörű, monumentális hely, negyedóra átérni a szemben levő járdára.

  • azokban az evekben VILAGHABORU volt,
    . Akkor eppen Horthy volt a kormanyunkon. Mivel Magyarorszag is szovetseges volt azokkal akik az oroszok ellen harcoltak es ezrek estek el a haboruban. A nemetek vegsofokon Afrikaban vesztettek el a haborut. Majd az orosz , azaz a szovetsegesek( Anglia, Amerika es orosz) megszallta es megverte a nemeteket.A baj csak az volt, hogy mi is a nemetek szovetsegesei voltunk.

  • Figyelő!Veled nem az a baj, hogy úgy hiszed, feltétlenül egy nagy,okos, erős stb. személyt kell kiszolgálni ahhoz, hogy egy ország boldogulhasson. Vannak ilyenek sokan. Hanem az, hogy végiggondolás nélkül örökké mentegetsz: hááát, mi nem is csináltunk semmit, csak üldögéltünk a sziklán, reszeltük a körmünket és hülyeségeket beszéltünk,mint az egyszeri nyuszika…
    Egy magára valamit is adó nemzet tagjaitól – nemcsak vezetőitől! – azonban némi felelősségérzet is elvárható! Hogy kiálljon, és legalább annyit mondjon: vak voltam, nem tudtam, elítélem! Mentegethető „hazaszeretettel, honvédelemmel”, hogy amikor minden menetkilométer számított, amivel fegyvert, élelmet lehetett volna vinni a harcoló csapatoknak, akkor ezt a kapacitást a „belső” ellenség kiirtására fordítják?
    Ajjaj, hát „itt voltak a németek”! Ja, mind a 200 darab gestapós, meg az akkor már halálosan fáradt Wehrmacht alakulatok.(Mellesleg még olyan is előfordult, hogy Wehrmacht tiszt mentette meg sárgacsillagos házak lakóit a magyar brigantiktól.)
    Hogy a brigantik hangot kaphattak – sőt, csak az ő hangjuk hallatszott – abban a korábbi vezetők felelőssége természetesen nagyobb és át nem hárítható.
    Pontosan úgy, mint ma itthon: nem a migránsoknak szól a vicsorgó gyűlölet, hanem a magyaroknak. Azokat kell megfélemlíteni a lopakodó terrorral. Régi recept: sajnos mifelénk szinte mindig beválik.

  • Geyza
    2018 február 14
    10:19 de.

    Nem baj, ha nekem egyik se kell?

    Egyébként meg az ukránok, akiknek meghalt a családja a nagy éhínségben, azoknak még a német is elfogadhatóbbnak tűnt, mint az orosz uralom.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő! 1,44

    „Akkor éppen világháború volt és Horthy éppen kormányon volt”
    úgy mesél nekünk elemista stílusában, mintha egy kanadai migránsklubb tudatlan közösségéhez beszélne…

    Először is, Horthy nem „kormányon volt”, hanem akkor már jó húsz éve mint minden kormányok felett álló intézmény, az ország legfelső f e l e l ő s veztője, azaz k o r m á n y z ó j a, és plusz még – ami csak fokozza a személyes felelősségét – a legfelső . h a d u r a . is. – A kis ártatlan.

    Aztán meg! Maga vagy t u d a t l a n, vagy csak h a z u d i k, mintha könyvből olvasná azért, hogy e l b a g a t e l l i z á l j a . a szovjet erők hősi és jól irányított a betolakodókra mért viszontcsapását a betolakodókra. Többekközt amikor állítja, hogy a háborús vereség afrikában kezdődött. )) 😀 ((
    Az El-Alameini vereség ugyanis 1942.nyarán következtt be, míg a Vöröshadsereg is ugyanakkor indította meg a számunkra és az összes tengelyhatalmak számára végzetes offenzíváját, a Doni Áttörését amely aztán elvezetett Sztálingrádon és Budapesten át egészen Berlinig.

    Ami pedig az európai hadszinteret illeti, hát bizony „a szövetségesek” mindezt követően csupán 1 év múlva (!!!) 1944. nyarán szálltak partra Normandiában, s ez alatt idő alatt milliószám hullott a szövetséges szovjet vér…

    Tisztelettel THu

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő

    Az afrikai hadszintér egyébként az egész háború tekintetében nem volt számottevő jelentőségű.

  • talalom
    2018 február 15
    6:45 de.

    „amikor minden menetkilométer számított, amivel fegyvert, élelmet lehetett volna vinni a harcoló csapatoknak,”

    Nem tudom, itt esetleg a Don-kanyarban harcoló csapatokra gondolsz? Tudott dolog, hogy a Kijev közeli raktárak dugig voltak meleg holmival és étellel, viszont azt nem tudták eljuttatni a harcoló katonáknak. Többek között azért, mert a partizánok felrobbantották a vasútvonalakat.
    Na nem kell felháborodni, a háború már csak ilyen, ahogy te szoktad mondani! Nagy hiba volt 1941-ben belépni a harcba, a villámháborúnak ígérkező német-orosz összecsapásba.

    Csak azt nem értem, hogy a Fujj, mocskos-náci-fasiszta-patás Horthyról még te is elismered, hogy bizony felhalmozott olyan készleteket, ami bőven elég lett volna a kiküldött csapatoknak?

  • Figyelő
    2018 február 14
    1:44 du.

    Bocs, de én úgy tudom, hogy a németek 1941 decemberben akadtak el Moszkva alatt. Akkor derült ki, hogy ez nem lesz villámháború.
    Előtte ugyanis a németek villámgyorsan megszállták egész Franciaországot, és a Balkánt, valamint kisebb államokat.

    A magyar vezetés azért lépett be a háborúba, mert a katonai vezetők nagyon bíztak abban, hogy az orosz-német harc is villámgyorsan eldől.
    A moszkvai kudarc után még egy évnek kellett eltelnie a sztálingrádi vereségig. Az urivi áttöréskor (1943. január) a 2. Magyar hadsereg több, mint fele elesett vagy fogságba került. Ekkor derült ki Horthy és a magyar politikai vezetés számára, hogy a németek elvesztették a háborút.

    De több katonatiszt még ezután is hitt a német győzelemben, pl. az ún. csodafegyverre számítva!

  • talalom
    2018 február 15
    6:45 de.

    „némi felelősségérzet is elvárható! Hogy kiálljon, és legalább annyit mondjon: vak voltam, nem tudtam, elítélem!”

    Álljál ki feltétlen, csak ugye te már közben a kezedben félmázsás követ markolsz, amit rádobhatsz az akkori magyarokra.

    Egész Európában üszkös és véres romok maradtak a 2. v.háború után, amibe belerántották a kontinenst az „okos” politikusok. Erre te ártatlan képpel azt sugallod, hogy Magyarország hótiszta maradhatott volna és a Béke szigete, ha nem lépünk be a háborúba.
    Csak azt felejted el közölni, hogy a kimaradó országokban is ugyanannyi volt a civil áldozat, pl. a lengyeleknél és szerbeknél!

    Egyébként voltak a magyar vezetésben háborúellenesek és háborúpártiak. Horthy meg közvetített közöttük. Te melyikükkel akarsz szembenézni, ha lehet egy kérdésem?

  • Hazzaykám kuvvául nem érdekel neked mi kell.

    (Én ugyan tudnám hogy neked mi kell(ene) de nem mondom ki hehe)

  • Tisztelthölgyeimésuraim:
    Az kétségtelen hogy nem volt számottevő az ott lévő csapatok mennyiségét tekintve, de geopolitikai szempontból nagyon is hogy sokat számított az északafrikai terület elvesztése vagy megtartása.
    A másik pedig hogy az angol seregek ott érték el első jelentős győzelmüket a nácizmus és fasizmus felett és ez NAGYON FONTOS tényező volt Anglia és az egész brit haderő moráljának a szempontjából.

  • Csárli nagyon érdekes amit mesélsz a tonna vagy tonhalról

    Ez ugye valami városi legenda?

  • Geyza, charlie története nagyon is hihető, ahogy én az orosz életet dubnai útjaimon megtapasztaltam. És képzeld, ezt a kultúrát szeretné Miviktorunk (és Vona?) újra behozni hozzánk, a gaz brüsszeli migráncssimogató kultúra helyett…

  • tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 február 15
    7:47 de.

    Ott kezdodik , hogy hazudni nem szoktam.
    Masodszor, kis gyerek voltam akkor
    Harmadszor, a tortenelmet azota a magyarok mar 3 kulonbozo verzioban tanultak.

  • Attol fuggott eppen, ki van a hatalmon.

  • Én azzal akarok szembenézni, aki ma uszít, hergel, – alattomban készíti elő a terrort. Nem, nem a bevándorlóknak – nekünk.
    De csak nyugodtan mosd a szennyest, legalább húsz év múlva, ha túléled, lesz már gyakorlatod. Meg mutogathatsz siránkozva a politikusokra.

  • Geyza 10:44

    Az, hogy az afrikai hadszíntér nem volt számottevő, szerintem inkább abban áll ajelentősége, hogy Sztálin a szövetség kezdetétől fogva Churchillel történt levelezéséből is kitűnik, hogy előbb kérte, majd követelte, hogy a szövetség(esek) lépjenek be az európai hadszíntérre, és legalább a szovjet front tehermentesítése érdekében ott folytassanak hadműveleteket.
    Ám a jó öreg „oroszlán”, régi brit ösztönének köszönhetően, miközben Londonra is hullottak a V1 és V2 tömegpusztítók, fontosabbnak tartotta a gyarmatok megvédését és esetleg – miért is ne – a gyarmatbirodalom bővítését is…
    Hangsúlyozom nemtartom fölöslegesnek az északafrikai hadjáratot, elismerem az egyes katona morálja szempontjából, viszont rengeteg hasznos energiát, haderőt és időt(!) vont el a már teljesen megszállt Európa tömény náci tengelyének a szándékos megtörésétől.
    Gondoljuk csak meg, a megszállt szovjet területeken gyakorlatilag már ’42. augusztusában, a Donnál megfordult a front, hogy l943.februárjában(!) száguldó úthengerként indultjon meg, maga előtt kergetve a németeket és sunyi szövetségeseiket, mint a horthysta Magyarország odaküldött, ill. maradék seregeit…
    ÉS MÉG, ezt követően is majd’ EGY ÉV- nek kellett eltelni ahhoz, hogy Roosevelt és Churcill – persze Sztálin nélkül – Casablancában öszeüljön. Ezzel egy időben az orosz területeken túl (vagy erre), a szovjet haderő – lényegében egyedül – már felszbadította Ukrajna jelentős hányadát és még megtörte a leningrádi blokádot is. MAJD végre ugyancsak alig egy (3/4) évvel később került sor a Teheráni Konferenciára, ahol Sztálint is méltóztattak tárgyaló partnerként fogadni. Ezt a fajta időhúzó taktikát a fociban kivéreztetésnek is szoták nevezni, de tételezzük föl jóhiszeműen, hogy csak a butaság és nem a taktikázás játszhatott az efajta, szakaszos, évenkénti késlekedésben miközben egyre csak milliók(!) vére folyt, a keleti harctereken, mondhatnók, más megoldás híján (?) fölöslegesen. (Gondolok itt azokra az energiákra amiket az afrikai front lekötött.)
    Mire már aztán Jaltára [Krím félsziget!] sor került, ahol a maga területeit egyedül felszabadító Szu mint vendéglátó fogadta szövetségeseit, addigra általa szinte egész keleteurópa megszabadult náci betolakodóktól, mely helyzet másfelől kemény feltételeket szabott egész Európa politikai térképének újra rajzolásához. Akkorra, 1945-re . b e z z e g . már erősebben rákapcsolt a „szövetség”, nehogy aztán még a lendület Sztálint egészen az Antlanti óceánig sodorja tovább… 😀

    Mindez a történet az Észak-afrikai Hadjárat
    >katonai, kontra szövetségesi morálja<
    kapcsán jutott eszembe, mint
    "számtalan,
    Szebbnél-szebb gondolat,
    Mig állni látszék az idő,
    Bár a szekér szaladt…"

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő!

    Maga az itt már százezerszer bizonyított tényállásokat is százezeregyedszerre is hamisan interpretálja. És nemcsak egy esetben, de számtalanszor. Ez már nem tévedésból hanem hazug hozzáállásból fakad.

    Másodszor:
    Érdekes módon hsz-ében tájékozatlanságát az akkori gyerekkorára fogja. Más alkalmakkor viszont mégis arra hivatkozik, hogy egy-egy – vitatott – esemény idején „maga már élt”. A vitában így igyekszik a maga előnyére, mintegy hitbizományt felhozni, ill. fordítani.

    Tényleg nem érzi, hogy ez a kétfajta, e g y m á s s a l merőben e l l e n t é t e s, életkorra való hivatkozás nonszensz, hiszen egyszer a maga hosszú, nagy tapasztalatokban dús, másszor pedig a naiv kisleány ártatlan tudatlan élettapasztalatát hívja segítségül konok harcához ?

    Magát márcsak e feltúnő trükkjei révén is könnyebb utólérni mint a sántakutyát…

    Ami pedig a történelemkönyvek realtív cáfolatát illeti, a levéltári adatoknak csak hisz, hacsak nem strucc természetű asszony. Hivatkozzon adatokra!

  • talalom írta:

    „Én azzal akarok szembenézni, aki ma uszít, hergel, – alattomban készíti elő a terrort. Nem, nem a bevándorlóknak – nekünk.”
    ________________________

    Igen, én is. Pontosan erről van szó. A terror előkészítéséről, amelynek itt a fórumon is nem egy lelkes híve van.
    Ma reggel az Origó azt írta, hogy a StopSoros törvényt majd az újonnan választott parlament fogja megszavazni. Na, akkor lesz majd az „eső után köpönyeg” eset azoknak, akik akkor fognak ébredni. Sajnos az én köpenyem már rongyosra szakadt, ahogy próbálom ezeket a fafejűeket meggyőzni…

  • Alma:
    Én a következő sztorit hallottam mikor a BME-n dolgoztam:

    Valahol Szibériában felépítettek egy korszerű gyártócsarnokot, mikrochipek előállítására.A csarnok két végén dupla ajtó, hogy kinnt lehessen tartani a szennyezett levegőt.
    Bennt steril környezet, temperált levegö, kitűnő világítás klima minden ami kell.

    Egyszercsak nyílik az egyik végén az ajtó és belép Grisa bácsi kucsmában bundában havas bakkancsban, egy kisebb hóekével, majd miután végigvonszolta a csarnokon a döbbent technikusok sorfala között, távozott a túlvégen.

    Az aznapi chip-gyártásnak ezzel annyi is lett.

    Mikor megkérdezték tőle ezt miért csinálta, csak a vállát vonogatta hogy hát „ebben a szélviharban és méteres hóban nagyon nehéz lett volna megkerülni az épületet”

  • talalom
    2018 február 15
    7:59 du.

    Még erre válaszolok, mielőtt szabadságra küldöm magamat.

    Nekem meg abból a forradalmárból van elegem, aki a barikádokra küldi még a tizenöt évest is maga előtt.

    Ha a szennyest mosnám, akkor azt írnám, hogy muszáj volt belépni a háborúba. Én nem mondom, hogy ezt vagy azt kellett volna csinálni a magyar vezetésnek. Illetve hibába követeled tőlünk a szembenézést, pl. a háborúpárti, németbarát vezérkari katonatisztek tetteiért! Azzal csak ők maguk tudnának szembenézni.

    Az 1941-es hadjárat nem bizonyult villámháborúnak. Magyarország elvesztette a szövetségesek bizalmát (USA, Anglia). Belekeveredtünk az orosz fronton történt háborús bűnök elkövetésébe. Másrészt saját magunk előtt is sérült a becsületünk, mert a náci németek oldalán léptünk a háborúba (ez inkább a politikai vezetésnek okozott erkölcsi összeférhetetlenséget, nem a háborúpárti tiszteknek).

    A vélt előnyök, hogy ez majd előny lesz a revízióban, nem teljesült. Valamint az antibolsevista harcot sem jutalmazta a nyugati közösség (legalábbis a háború idején nem). Talán annyi előnyünk volt, hogy Magyarország később lett megszállt ország, és később vált hadszíntérré, de ez nem annyira az 1941-es, hanem az 1942-es szerepvállalásnak köszönhető.

    Szerintem mindenki maga döntse el a tények alapján, hogy mi volt a helyes, vagy mit lehetett volna tenni! Nem kell ítélkezni, mert az akkori embereknél nekünk már sokkal pontosabb a tudásunk arról, hogy mi történt 1941 után.
    Illetve akik 1943 után is hittek a német győzelemben, azok annyira fanatikusak voltak, hogy őket senki nem tudta volna meggyőzni az ellenkezőjéről. Az ő bűneikért miért kell az összes magyart számonkérni?

  • Almási Alma
    2018 február 15
    12:26 du.

    „És képzeld, ezt a kultúrát szeretné Miviktorunk (és Vona?) újra behozni hozzánk, a gaz brüsszeli migráncssimogató kultúra helyett…”

    De milyen érdekes, hogy mikor az oroszok a 2. v.háború után itt maradtak nálunk, akkor jó volt neked a kultúrájuk? De az is érdekes, mikor az oroszoknál teherautókról vették a halat, akkor Kádár Magyarországán nagy kanállal ettük a gulyást. Mellesleg senki se hozta őket, jöttek ők maguktól is.

    Most Brüsszel van bent, akiket mi magunk hívtunk, de nemigen zavarja őket, hogy a dolgozó emberek sokszor 18 fokos szobákban fagyoskodnak, és zacskós levest esznek a nehéz fizikai munka közben! De az is lehet, hogy ez az információ el se jut a nyugati emberekhez.
    De ez valahogy nem éri el az ingerküszöbödet. Mellesleg azt se tudod, hogy mi van a mostani Oroszországban, mert harminc éve nemigen járhattál arrafelé.

  • Hazudossy:
    Tudtuk hogy abban is hazudsz hogy végre más tájakat próbálsz „bevilágítani”

  • Hazudossy:
    semmiféle kultúrát nem próbáltak az oroszok ránk „oktrojálni”

    Hazudóssy:
    Brüsszel nem tud foglakozni a -18 fokban fagyoskodókkel.
    Tekintve hogy manapság seholsincs -18 fok.

    Hazudóssy:
    honnan tudod mi jut el a nyugati emberekhez?
    Gondolod hogy arrafelé is a FIDESZ uralja az összes médiát?

    Hazudossy:
    Magyarország nem veszíthette el a szövetségesek bizalmát mert sohasem bíztak bennünk.
    Csak annyit akartak hogy maradjunk ki a „buliból”

    Hazudossy:
    Összegezve:
    Megint sokat írtál de semmit nem mondtál.

    Mennyél „szabadságra.”
    És felejts el visszajönni,

  • Hazudóssy:
    Aztatotat írod fenntebb hogy TE nem kérnél sem a Sztálinizmusból sem bedig a Hitlerájból.

    Ebben is hazudtál.

    Amikor megpróbáltad kinyalni Szálasit a saját vérmocskából, gyakorlatilag letetted a voksot Hitler elméletei mellett.

  • hazai lámpa írta:

    „… hibába követeled tőlünk a szembenézést, pl. a háborúpárti, németbarát vezérkari katonatisztek tetteiért! Azzal csak ők maguk tudnának szembenézni. ”
    ___________

    Nem is azzal kell nekünk szembenéznünk, hanem azzal, hogy a magyarság még mindig tele van olyanokkal, mint például te is, akiknek tetszik ez a fajta háborúskodás…

    _______________

    hazai lámpa írta:

    De milyen érdekes, hogy mikor az oroszok a 2. v.háború után itt maradtak nálunk, akkor jó volt neked a kultúrájuk? De az is érdekes, mikor az oroszoknál teherautókról vették a halat, akkor Kádár Magyarországán nagy kanállal ettük a gulyást. Mellesleg senki se hozta őket, jöttek ők maguktól is.”
    ____________________
    Most ezzel pontosan mit is akartál mondani azon kívül, hogy én állítólag örültem (biztos ott voltál valahol a sutban, és lesekedtél… 😀 )

    _____________________

    hazai lámpa írta:

    „Most Brüsszel van bent, akiket mi magunk hívtunk, de nemigen zavarja őket, hogy a dolgozó emberek sokszor 18 fokos szobákban fagyoskodnak, és zacskós levest esznek a nehéz fizikai munka közben! De az is lehet, hogy ez az információ el se jut a nyugati emberekhez.”
    _________________

    Brüsszel egy sereg pénzt küld nekünk, többek között azért, hogy ne így legyen. Csak ezt Miviktorunk ízibe’ lenyúlja…
    _________________

    @lámpa írta:

    Mellesleg azt se tudod, hogy mi van a mostani Oroszországban, mert harminc éve nemigen járhattál arrafelé.
    _______________

    15 éve ez tény. Viszont van több ismerősöm, aki most is rendszeresen kiutazik holmi tudományos együttműködések keretein belül…
    Erre nem számítottál, mi?
    😀 😀

  • Többeknek. Nekünk nem a nagybányai vitézzel kell szembenéznünk hanem mai utódaival. Akik ugyanazoknak az elveknek az alapján hergelik a népet, pusztán azért, hogy piti hatalmukat megtarthassák.
    Eredményesen:az már látszik, hogy a hazai lámpák fényforrásait a miniszterelnöki család szerelte be…

  • Nem bír magával a horthysta hazudós dumagép…

  • Hollósy Gerti

    /A kommentemet külföldön nem vitte fel a telefon, de leírom újra./

    Az írásahoz csak annyit, hogy a már nem először megrendezett felvonulás és ünnepség nagyon durva szélsőjobboldali provokáció, ennek nem szabadna így lenni. Aki azt hiszi, hogy a halottak iránti kegyeletnek és ennek köze van egymáshoz, az csúnyán téved.

    _______________________________________________________________

    Chris, komolyan kérdézem tőled, hogy Boda Marcsi személye és kommentjeinek száma annyira értékes neked, hogy a liberalizmus jegyében ilyeneket átengedsz? Miért ér ez ennyit? Miért engedheti meg magának elvakult gyűlöletében egy ember, hogy bármilyen durván általánosítson? Vagy valakit ez tényleg szórakoztat? Az öregség és a józan gondolkodásra való képtelenség nem mentség.

    „A munkásőrök aljas,primitív részegen gyilkoló állatok voltak…
    aki őket védi magát minősíti…(vagy az őseire emlékszik?).
    A mai kormány mind a szélsőjobb,(pld. gárdisták)mind a szélsőbal (kommunista jelképek,megmozdulások) rendezvényeit ellenzi,próbálja betiltani és joggal,(bár nem mindig sikerül a csőcselék miatt)ez így igazságos,nem kell mellébeszélni!”

    Mielőtt bárki azt hinné, hogy a munkásőröket védeném, csak helyettesítse be gyorsan a szó helyébe az ember szót. (vagyis, azok az emberek… így) Sem a „fodrászokra”, sem a „pékekre”, sem a „bányászokra”, sem a „katonákra” stb. és senkire sem lehet általánosítva azt mondani, hogy mindegyik, vagyis ők…… Azt hiszem ez világos, és a 7 éves unokám pl. már érti. „A csőcselék miatt”…, azaz ugyebár szerinte a baloldali rendezvények résztvevői, csőcselék…? Ez az egész annyira liberális? Inkább égbekiáltóan primitív!!!

    Nem kell itt senkinek egyet érteni a másikkal. Pl. Charlie is kultúráltan igyekszik elmondani, magyarázni pártja nézeteit, Geyza, aki elvileg az „ellenlábasa” szintén nyomdafestéket tűrően válaszol, Figyelő is idős, sokszor kemény és megrögzött a véleménye, de nem mocskolódik…azt hiszem ennyi példa elég. Nem mondom egy szóval se, hogy tiltsd ki, joga van itt lenni, legyen ettől boldog, de ne menjen már túl a határokon. Ez egy újság, nem a kocsmában beszéli meg valaki a haverokkal, hogy miről mi a véleménye. Ez így nagyon undorító és főleg egy öreg nő szájából. Nem szeretnéd a szólásszabadság mellett kicsit a színvonalat, az újság jelleget is megőrizni?

    Le tudnám írni, hosszú tömött sorokban, hogy mit gondolok erről a gonoszszájú vénasszonyról, de nem teszem, viszont bocs, de nem tudtzam szó nélkül megállni.

    (ÉS SENKI NE KEZDJEN EL MUNKÁSŐRÖZNI ÉS KOMCSIZNI, MERT NEM ARRÓL SZÓL!)

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 február 16
    1:54 de.

    Irtam, hogy minimum haromf;ele poltikai befolyasban ;eltem. MIlyen adat=okra kivancsi?
    Egyet elismerek soha nem voltam baloldali. Hogy 17 eves koromban egy evet kaptam .es az orszag iskolajabol kicsaptak, mert Sztalint szidtam? Kit erdekel 7O ev utan?
    Egyben biztos ehet., hogy ,maradtam az aki voltam.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 február 16
    1:54 de.

    Irtam, hogy minimum haromf;ele poltikai befolyasban ;eltem. MIlyen adat=okra kivancsi?
    Egyet elismerek soha nem voltam baloldali. Hogy 17 eves koromban egy evet kaptam .es az orszag iskolajabol kicsaptak, mert Sztalint szidtam? Kit erdekel kozel 7O ev utan?
    Egyben biztos ehet., hogy ,maradtam az aki voltam.

  • Hollósy Gerti
    2018 február 16
    1:10 du.

    ” Geyza, aki elvileg az “ellenlábasa” szintén nyomdafestéket tűrően válaszol, ”

    Gerti, egy kis csokor Géza szerinted kulturált jelzőiből, történetesen az én személyemről.
    „náci, hazudós, horthysta, hazudóssy, dumagép” stb.

    Ha ez szerinted belefér a liberalizmusba, akkor nincs több kérdésem.

  • talalom
    2018 február 16
    12:04 du.

    Ez az egyetlen érvetek velem szemben, hogy szerintetek fideszes vagyok?

    Nézzél szembe nyugodtan a nagybányaival és utódaival is, csak mondjuk ezt a tények alapján kéne tenni!

    Hiába vered a melled, hogy nézzünk szembe Horthy háborúpártiságával, mikor tudjuk, hogy ő nem volt feltétlen háborúpárti, mint mondjuk a németbarát vezérkar.
    Persze a háborút se utasította el úgy, mint pl. Teleki Pál, aki a békés revízió összeomlása után öngyilkos lett.

    Ugye, ha a tényeket nem veszed figyelembe, akkor nehéz vitatkozni, már ha valakinek a vita a célja! A ballib törzs olvasóbázisról itt nem látszik, hogy a vitában volna érdekelt. Csak nem hergelitek az olvasókat, hogy piti hatalmatokat megtarthassátok?:)

  • Almási Alma
    2018 február 16
    10:11 de.

    „Erre nem számítottál, mi?”

    Engem nem zavar, hogy az ismerőseid Oroszba járnak kutatni. Inkább az az érdekes, hogy ezt eddig elhallgattad. Ezek szerint nem ásták el őket, hanem hazajöttek élve.

    Erről jut eszembe, hogy Talalom annyira szembe akar nézi a nagybányai mai utódaival. Na, akkor mondjátok már nekem, ha lehet egy kérdésem, hogy tudtok-e róla, hogy a szomszédban jelenleg is háború folyik?

    Ugye elvileg egyértelmű lenne, hogy az egyik fél a rossz, amelyik kirobbantotta a háborút, a másik meg csak védekezik. Csakhogy a valóság nem fekete-fehér. Külön érdekesség, hogy mi az „agresszorral” nem vagyunk egy katonai szövetségben, viszont a védekezőkkel elvileg egy szövetséghez tartozunk.
    Az EU, amelyikbe politikailag tartozunk, mindkettővel jóban van!

    De az is hozzátartozik, hogy sokáig voltunk egy szövetségben mindkettővel (Varsói Szerződés). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megmondjátok-e csípőből, hogy kinek van igaza?

  • SchumackerLady

    T. Hollósi Gerti 1,10

    És, a Munkásőrség semmiféle fegyveres akcióban, pláne bevetésben nem vett részt.

    .

  • Gerty! Nem értek egyet a bodaságok kitiltásával.Azért nem, mert attól még léteznek, ha nem veszel tudomást róluk. Viszont nagyon jól láttatják, hogy miféle formátlan, ostoba dühökre építhet egy gátlástalan hatalom. Szerintem a jobboldali konzervatívoknak inkább kínos az effajta „támogatás”. Ahogy egyébként a baloldalon is vannak hasonlóak: nem véletlen, hogy a kétszéli (útszéli) indulatok többnyire összeérnek.

  • Hazai elioslámpa! Legalább olvass néha, esetleg. Ugyanis azt írtam: NEM a nagybányai vitézekkel kell MA szemben állni, hanem a gyalázatos utódaival.

  • @lámpa írta:
    „Engem nem zavar, hogy az ismerőseid Oroszba járnak kutatni. Inkább az az érdekes, hogy ezt eddig elhallgattad.
    ____________________
    Jesszusmária… Most mehetek kukoricára térdepelni, hogy nem vallottam be, egyes magyar fizikusok még mindig együtt kutatnak Dubnával?

  • Persze hogy nem.
    A Munkásőrséget ’56 után hozták létre .
    Olyasmi volt mint más országokban a Polgárőrség.

    Amúgy eléggé szemétül viselkedtek időnként.
    Sztory:
    Mikor gyakorlataik voltak, hozzánk, az MHSz-hez jöttek hogy kellene pár önkéntes akik elbújnak az erdőben mint holmi ellenséges diverzánsok és majd ők megtalálnak minket.
    Erről szól a gyekorlat.
    Aztán valahahogy csak röhögött mindenki de nem jelentkeztek.
    Én naív jelentkeztem, mire páran huzósakat belémrugtak az asztal alatt.
    Mondom „mivan” ?
    Hát elmesélték hogy egy régebbi hasonló akcióban mentek páran a klubtól , azthitték majd jó kis sörözés lesz a vége.
    Tévedtek.
    A derék munkásőrök, mikor megtalálták, jól összeverték a lelkes MHSZ pilóta-növendékeket.
    Merthogy három napig kellett keresniük őket, úgy elbujtak.

  • Találom, elvileg így is fel lehet fogni…

    hazai lámpa, a Boda általánosításairól beszéltem…

    Ha tudod, hogy Geyza vagy bárki rólad ír valamit, meg tudod védeni magad vagy ki tudod kérni, vagy meg tudod kérni, hogy ne tegye, az más, Boda vagdalkozik, nem bevállal valamit, hanem úgy kollektíve osztja az észt, kik és mik milyenek, mintha nála lenne a bölcsek köve…de lelketek rajta élvezzétek, én ezentúl csak átugrom…

  • Zazzaykám:
    Miért ásták volna el a Szovjetúnióban, vagy mostanság Oroszországban a tudományos célból ottlévő kutatókat?
    Én is voltam kinnt az Akadémia „színeiben”, nagy tisztelettel és kedvesen fogadtak minket. A kaja kiváló volt, a szálloda kellemes.
    A vonaton a gyezsurnaja előzékeny és udvarias.Még lopott nekem igazi orosz teázó-készletet is a vonat-büfé raktárából.
    Akartam adni neki érte 50 Rubelt, de csak nevetett. Azt mondta adjak csak tizet. Tudni kell, akkoriban az oroszoknál kb 200 Rubel volt a vidéki átlagfizetés.

    de ez mind semmi:
    Még igazi WC papírt is beszereztek nekünk !!!
    Azon röhögtünk hogy a főnőkség lebaltázta a szovjet kollegákat hogy ne használják el a WC-papírt, használjanak csak Pravdát, ahogy máskor is.
    Vannak különben fotóim erről a mérésről.
    Lehet hogy párat felteszek.

  • talalom
    Ez pontosan így van !
    ” Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér,
    Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort..”
    Vajon mindenki ismeri a folytatást ?…)))
    Szervusztok, jó napot !

  • Hazzay:
    1.
    A „NÁCI” vagy „Fasisztoid” kitételt csak a mostaniak érzik sértőnek, amugy meg nem sértés hanem megvilágítása annak amit ezek az illetők hirdetnek.
    Persze hogy tagadják, többé-kevésbé de attól a te Horthy-imádatod a fascista államelmélet elfogadását jelenti, akik meg Hutler-képmásokkal és stilizált (időnként nem is annyira stilizált) horogkeresztekkel meg nyilaskeresztekkel vonulnak fel, azok az NSDAP ideológiáját teszik magukévá, mégha eleinte azt hazudták is hogy ők csak parlagfüvet akarnak szedni.Vagyis ők NÁCIK.

    2.
    Többször kiderült hogy simán hazudozol csak.Akkor mégis mit vársz? Hogy majd aztmondom te vagy az igazmondás bajnoka?
    Történelmi ismereteid a nulla felé tendálnak, ami meg kinos azt eltagadadod.(Lásd „papirtalpú bakancsok a MUSZ-osoknak)
    Amiket itten összehordasz az csak a mostani szélsőjobbos ideológia mellékterméke, köszönő viszonyban sincs a levéltári kutatásokon alapoló történelemtudmányokkal.
    Továbbá olyan dolgokat állítasz nagy magabiztossággal amikről láthatólag fogalmad sincs. Vagyis HAZUDÓS vagy.

    3.
    Az iderittyentett „novelláid” gyakorlatilag semmit nem mondanak. Le lehetne irni öket pár mondatban is.Láthatólag azért szórod meg szellemi szeméttel ezt az oldalt hogy ÁLLANDÓAN eltereld az esetleg idelátogató tapasztalatlanabb olvasók figyelmét a cikkekről és az azokkal kapcsolatos párbeszédekről.
    Vagyis, egy istenverte DUMAGÉP vagy csak.

    Naon sajnállak nem mondhatok mást köszönöm.

  • Gerti, Talalom, Alma, Lámpa közösen kérjük, a moderálás ne engedje, hogy a beírókat személyükben sértegessék. Volt, hogy Bendegúz beírását törölték, mert magyartalan, vagy terjedelmes volt, ellenben a súlyos sértegetéseket megengedték.
    Nekem nyugodtan szólhattok, ha mégis sokat engednék meg magamnak.

  • Tisz:
    Véleményem szerint sok igazság van abban is ahogy Te vélekedsz az afrikai hadjáratról.
    Ilyen mélységében én nem ismerem az akkori politikai „erővonalakat”, de ha ránézek egy földgömbre, egyből kiviláglik mi volt Náci-németország és Japán célja.
    A Globusz leigázása.
    És úgy éljek, meghaljak ha nem voltak ettől szinte karnyújtásnyira !

    Szerintem tehát az angol gyarmatok megvédése AKKOR egyet jelentett az eddig ismert legpusztítóbb és legaljasabb ideológia térnyerésének a megakadályozásával.

    A gyarmatok meg majdcsak felszabaítják önmagukat.
    Ahogyan az meg is történt.

  • Hollósy Gerti

    Mint mondottam, azaz írtam, a morgolódásom nem a munkásőrségről szólt, szikrányit nem érdekelnek, sem a történetük, csak pusztán azt szeretném elérni, hogy normális hangnemben lehezzen véleményt cserélni a cikkek alatt.

    A történelem folyamán sok ember sok hülyeséget hallott össze mindenről, mindenhonnan, akár igaz, akár nem, akármelyik oldalról is származik egy egy sztori, mindent meg lehet fogalmazni elfogadhatóan is. Aki nem pusztán a véleményét mondja el, hanem a gyűlöletét fröcsögteti ide, az bizony magáról fest egy negatív képet.

  • Hollósy Gerti

    lehessen=lehezzen

  • Geyza
    2018 február 17
    11:23 de.

    1. Géza, az Egy Stein topikban

    Geyza
    2018 február 14
    5:35 du.

    számú hozzászólásodban konkrétan rám írtad azt a jelzőt. Ha nem vonod vissza, kénytelen vagyok távozni.

    2. A musz-osokról én úgy tudom, hogy civil ruhában voltak. Azért volt olyan nagy a veszteségük a Donnál 1943 januárban a visszavonulásnál. A papírtalpú bakancsok az első világháborúban voltak, lelkiismeretlen beszállítók miatt. Ezért is lángolt föl az antiszemitizmus az országban.

    3. Fogalmazd meg pár mondatban Bartus cikkeit, utána beszélhetünk!

  • talalom
    2018 február 17
    8:46 de.

    „NEM a nagybányai vitézekkel kell MA szemben állni, hanem a gyalázatos utódaival.”

    Na igen, de ki ma a gyalázatos utód? Ezért hoztam föl példának a szomszédban folyó orosz-ukrán háborút.
    Melyik fél a gyalázatos, meg tudod mondani? (A 2. v.háborúban persze a nácik voltak a legszörnyűbbek, de már a német népre ez nem mondható egyértelműen.)

    Az nyilvánvaló, hogy Orbán neked a patás ördög a belpolitikában. De például az oroszokkal nem csinált konfliktust, ahogy az Unió sem csinált háborút a Krím-félsziget miatt. Maradna az, hogy az USA itteni politikájával értesz egyet, de azt meg nehezen tudom rólad elképzelni.

  • Csendes megjegyzes az akkori orosz kulturarol.
    Hazankba is bejottek az oroszok Budan. Az evoeszkozt a WC/ben akartak mosni mert ott viz volt.
    Anyam mutatta mweg nekik a vizcsapott a konyhaban. \ budai orosz csapat bizony valahonnan elmaradt videkrol erkezett. Nem ismertek az angol WC/t. a folyovizet hasznalatat stb.
    Errol tudom ok nem tehettek, de csak egy utoiras volt, amit mi tapasztaltunk az orosz megszallas idejen a katonasag kulturajarol.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2018 február 16
    1:54 de.

    Miert hivatkozzak en adatokra.?
    Csak meg kellett elni az elmult 7o evet es megnezni a tortenelmi konyveket a minimum 3 kulonbozo kor kuonbseget, politikai iranyzatok es befolyasok kozott.