Pussy Riot

2018 február 17 8:12 de.46 hozzászólás

Puncilázadás – angolul jobban bírja a nyilvánosságot, a nyomdafestéket? De a hölgyek radikalizálódnak! Amíg mifelénk zajlik az épületes vita: politizálhat-e a művész – „suszter maradjon a kaptafánál!” -, addig szerte a világon lánglelkű amazonok jobbítják a világot. Az amerikaiak elnökének beiktatásakor a Föld számos pontján vonultak utcára a nők védelmezve a demokráciát, a nők jogait, a környezetvédelem ügyét, tiltakozva az idegengyűlölet, a faji megkülönböztetés, a homofóbia, a bigott képmutatás, a gyűlöletbeszéd ellen. A Nők Menete alighanem az Egyesült Államok történetének legnagyobb demonstrációja volt – több, mint ötszáz városban legalább három és félmillió résztvevő! A szókimondó szónokok közt: Scarlett Johansson, Alicia Keys, Carole King, Cher, Madonna… De a többi földrészen is lázadtak a… nők, Amsterdamtól Varsóig. Igen: Budapesten is.

A Budai Csajok – vagy valami hasonló – elnevezésű, függetlennek (sic!) és jobboldalinak [Amikor legutóbb úri szabónál jártam (talán az érettségi-öltönyömet varrta), az ősz mester a combomat méregetve kérdezte: melyik oldalon hordja? Miután rájöttem, mire gondol, akkor is habozás nélkül a bal oldalt választottam. És ehhez tartom magam azóta is.] álcázott sajtóorgánum (vigyázat: eufemizmus!) az amerikai elnök (nem az előző!, a mostani, akinek első dolga volt aláírni az abortusztörvényt büszke férfiak társaságában) ars poeticájára – „Grab her by the pussy!” (gondolom, nem a költészet lényegének gondolati megragadásáról lenne itten szó) reflektáló transzparenseket imígyen fordította: „ez a nemi szerv visszaharap”. A politikai korrektség eltörlése tehát nem minden területen szabadította fel a szóhasználat rabszolgáit; zsidózni, komcsizni, niggerezni, buzizni, libsizni… ildomos, de a punci kimondhatatlan. Az orosz vezér önkényuralma ellen hősiesen, még a börtönbüntetést is vállalva, tiltakozó moszkvai punk együttes neve is a torkukon akad.

Éry Balázs

46 hozzászólás

  • the „human right watch” is the greatest fake bullshit in this world

  • Trump beiktatásakor – olvasom – óriási női tüntetések voltak. Spontánul, és a demokráciáért aggódtak. Hirtelen rájuk jött a frász ! Amikor Clinton – évekkel korábban – megalázta azt a bizonyos Monicát, akkor csak a kis házi kedvenc buksiját simogatták és a TV-t nézték. (Furcsa a női lélek…)

  • bar-lev
    2018 február 17
    9:14 de.
    IGAZ!

  • Muzsikusnkent igen jol adta jelenteset. Sot sokkal szakosaban mint az allitolagos magyar kepzett ujsagirok, vagy akik annak allitjak,de inkabb csak kepzelik magukat.

    Hogy mijet melyik oldalon tartja az ember, az termeszetes.

    Sot a vilagegyetem is bal-ra forgo. Ugy a Naprendszer bolygoik mint Nebulea-k, sot az electronok is, s nem csak a Muzulmanok a Kaba korul jarva.

    Sot a sziv leve a baloldalon, (persze van am abban is rendkivulli kivetel).
    Az agy-bal-tekeje tobb oxygent kap, de annak eredmenyekent vele az emberiseg zome jobb-kezes es jobb labas.
    Tehat a „bal”-osag eredmenye a „jobb”-ossag az eletben,s a termeszetesseg eredmenye.

  • Mashol mar irtam, nem vagyok no-barat. az amerikai noi tunteteseken jot mosolyogtam. Mivel mar elodeik kiharcvoltak a noi egyenrengusagot , jobb ha hallgatnak. Tuntetes helyett jobb ha dolgoznanak valahol vegy a csaldjukkal torodnenek, ami az igazi hivatasa a noi nemnek.

  • Mellesleg, ;en nagyon oreulok, hogy Daniel Trump lett az elnok, nem pedig a rossz eletu Mrs,.Clinton. Nalanal csak jobb lehet Trump.

  • Nagy N István:
    Mondjad már el mivel alázta meg Clinton a Monikát.
    Nem inkább arról volt AKKOR szó az USA-ban, hogy az embereknek egyszerűen elege lett abból hogy mindenféle piszlicsáré ügyeket felfújva akarják az Elnököt megbuktatni ?

    Egy igazi férfi nem kérdez olyasmit egy nővel kapcsolatban egy másik férfitól, amit az mittoménhogyhivják nevű szenátor kérdezett Clintontól nyilvánosan, egy olyan aktusról amiről mindenki tudja hogy csak az aktusban résztvevő két emberre tartozok még akkor is ha történetesen az egyik az USA Elnöke.

    És azt is érezte akkor Amerikában a legtöbb nő és férfi, hogy JÓL JÁRT EL Clinton, mikor hazudott azon kongresszusi vagy miféle meghallgatáson.
    Ha nem hazudott volna akkor valszeg megtudták volna buktatni de igy mindenki melléállt.

    Minden nő és férfi volt már hasonló helyzetben és senki nem örülne annak ha a partnere indiszkrét lenne. Mégha fontos köztisztviselő is az illetö.

  • Hol vannak a „jobboldali” lázadó puncik?

  • Valaki kerdezte itten;

    „..mivel alazta meg Clinton a Monikat”?

    Egy eletfogytiglanra valo hirnevet kapott.
    Kepetelen elbujni ezen a Foldon.
    Nem csak egesz eletere megbelyegzte magat, de meg ha gyermekei es unokai is lennek valaha.

    Maig sem kepes meg steady dated sem talalni.
    Szegeny leanyzo,vajon miben remelkedett az oval-offie iroasztala alatt?

  • KISS FERENC;

    Azok nok, felesegek es anyak, dolgoznak, csaladjaiknak,gyermekeiknek veszik gondjat,neha tuntetnek az abordalasok ellen es szavaztak a nemzetkozi,globalista szocilaizmus jeloltje ellen.

  • Nemcsak a férfiak, a nők sem egyformák. A nők között akadnak számosan olyanok, akik mint vadászpilóta érzik jól magukat, mások imádnak kamiont vezetni, előfordul F1-es csapatnál autószerelő is, sokan mérnökök, de vannak köztük bokszolók, súlyemelők és birkózók is, sőt: kardvívók(!).

    Ami a címben szereplő orosz punk-rock bandát illeti, merészen lázadnak Putyin és diktatúrája ellen, ami miatt ma már börtönviseltek. Bátorságuk minden elismerést megérdemel, nálunk ma nem sok férfi vállalkozna olyan tettekre, amiket ez a háromfős társaság végrehajtott.

  • Az csak Moskvaban lett „RIOT”, mert ottan tiltva lett. vilagszeret csak egy noi tuntetes,ill. felvonulas bekesen.

  • Hülyeséget beszélsz Bendeguz.
    Nem Clinton alázta meg hanem az a szarházi alak aki kipatantotta az ügyet.

  • Mérei-Binét Gyermeklélektan könyvben is megírták ezt már vagy ötven éve.

    A magyar nyelvben nincs elfogadott polgári elnevezés a női nemi szervre!

  • Valaki hozta fel a Bill Clinton esetet,a Feb.17,11;51 de. sorokban.

    Bill Clinton pereleve volt Paula Jones altal.
    A birosagi eljarsban mindket felnek eloirt joga kerdore venni barmi kerdesket az ugy alanyan. Az u.n. discovery. Ami leheto irasban,felelni igen vagy nem-el, esku alatt.
    Hasonloan valaszolni kerdesket irasban,esku alatt,
    es
    szemlyesen szobelileg, az u.n. „deposition”.
    Bill Clinton esku alatt valotlansagot allitott, amit tenyek ellen-bizonyitottak. Az u.n. „perjury”.
    A kerdesk Monikaval valo ugyben volt.

    De „perjury” az buntett. „Falony”.
    Buntettert az elnok es barki mas valasztott allamtisztviselo elleni Alkotmanyos eljaras eloirva.

    A biralakodas a Kepviselo-kaz altal, s a buntetes kiszabasa a szenatus altal.

    A kepviselo-haz bunosnek talalta, de a szenatus csak hivatalos dorgalast dontott buntetesenek.
    Az az u.n. „impeachment” eljaras.
    Tehat bun-elkovetest tett, de nem lett eltavolitva hivatalabol bunteteskent.

  • Geyza
    2018 február 17
    11:51 de.

    Hát persze : Clinton ELVTÁRS baloldali : így neki mindent meg lehetett tenni,jól cselekedett , minden helyes volt amit tett!!!???
    Hát nemhiába azon az oldalon minden erkölcsöl.NEM kellene még most is felmentését simogatni!!!
    Milyen üdvözlettel.

  • Orsós Elemér

    Ezek csak erős feltünési és altesti viszketegségben szenvedő ötödrendű zenészek és még prostitucióra is lusta ribancok, viszont csodálatos szponzoraik lehetnek.

  • Hollósy Gerti

    A világon sokáig volt matriarchatus, még ma is előfordul szórványosan.
    Az apajogú társadalomban alakult ki, hogy amit a nők csinálnak az valami más, másabb mintha ugyanazt férfiak csinálnák. Lehet bőven szavakat találni, a más szó behelyettesítésére. (különös, megdöbbentő, zavaró, megbotránkoztató, felemelő, szokatlan, hősies, példamutató, van bőven, pedig nincs benne semmi különös. Vannak okos, kezdeményező, a maguk területén kiemelkedőt nyújtó férfiak és ugyanúgy nők is. Ez így természetes. (persze egy vasakalapos „macsók” vezette országban kevésbé természetes)

    a szóhasználatokról egy érdekes és bőséges cikk:

    https://www.nyest.hu/hirek/hogy-hivod-a-hogyhijjakod-nemi-szervek-es-tabuk

  • hehehe ennek a HUNT*nak is kezd begőzölni az a náci agya!
    Már az USA Elnökei is komcsik neki…

  • Nakéremszépen.
    A matriarchális berendezkedés ma is megtalálható, különös módon egy arab népcsoportban, nevezetesen a tuaregeknél* akik eredetileg a Szahara belsejében laktak.

    Ez azért is különös mert a kékruhás kardos-fegyveres tuaregeknél* nem sok harciasabb törzs létezett.

    És mégis..náluk nőuralom van.

    A tuareg* harcos kijárt a civilizáltabb muzulmán vidékekre és embereket raboltak el, aztán azokat a Szahara másik oldalán eladták rabszolgának. Ebből éltek.
    A pénzt aztán hazadták az aszonynak aki balátása szerint gazdálkodott vele.

    Ma már nem járnak ki embereket rabolni, de a nők akkor válnak el a férjeiktől mikor nekik tetszik, természetesen a nekik járó anyagi javakkal együtt.

    Olyat is láttam egy TV riportban, hogy a nő rájött hogy nem jó neki anyagilag a három gyerekkel szűkösködni, hát visszaköltözött a volt férjéhez aki közben ismét megnősült. De ez ott abban a jókora udvarházban senkit nem zavart, a nő azt mondta a riporternek hogy természetesen besegít a házi munkában, a (két nő nevelte a pár gyereket),aztán ha talál egy jóravaló pasast akkor ahhoz költözik majd.

    *Tuareg = annyit tesz :Kívülálló.Hogy nem muzulmánok, az biztos.A hatalmas sötétkék turbánjaik és réémes kék burnuszaik ellenére sem.Az asszonyaik hasonlóan járnak mint a muzulmán nők de látható hogy a sivatag pora miatt csak.A nem családtag férfiakat a tuaregek behívják házaikba és ott már az asszonyaik leveszik a csador-szerű kendőiket.Úgy kínálják a vendégeket kávéval, stb.
    (Szexel azé nem hehehe.Az az eszkimóknál van divatban, de azok a nők nagyon halszagúak.Sarkutazók mesélik.)

  • TOTH PETER soraira a Bill Clintonon.

    Bill Clinton egyaltalan nem egy ideolog.
    Csupan az az egyeniseget bizonyitotta mint barki mas epikurianus egyen.

    Sot Hilary nelkul nem lett volna soha public-fenyben sem.
    Hilary az ambicios,eroszakos es aki soha nem fogadna-el semmi mast mint csak a sajat sikereit.
    Tavalyi vesztessege utan hosszuideig eltunt, s oreg-roncskent jelent meg a nyilvanossag elott.

    A fiatal Hilary elsokben mint „Goldwater-girl” mukodott fiatal leany koraban a politikai mezon. Majd a Nixon propaganda terjesztokent.
    Majd Washingtonban dolgozott mintfiatal alkalmazott ugyved.
    De ottan nem volt kepes a „BAR”, az az ugyvedi vizsgajat a minimum eredmennyel tenni.

    Akkor volt egy ferfi-baratja, Bill Clinton, aki vegzett ugyesz volt, de soha nem mukodott egy napot sem onallo- ugyeszkent. De Bill Arkansas orszagbol volt. Egy igazi „tanyavilag” annakidejen.
    Hilary a kezdettol dicsekedet barati korokben ,hogy majd a boyfriendje elnok lessz.

    Mivel Washingtonban nem volt kepes az ugyvedi vizsgat letenni, Arkansasba nemtek. Ott remelve egyszerubb a feltelek. S Hilary, Bill-t politikaba osztokelte.
    Kezdve mint Arkansas orszag fo-allamugyesze-allasaert.

    Habar Bill, a Demokrata part neve alatt szaladt, de mint elnok az elso ket eve utan remesen le-egtek.
    A Newt Gingrich altali „Contract with America” mozgaloma sikeresen a kepviselohaz es a szanatusban is az ellenzeki part altal.
    S masodik elnoksegi remenye alkalmaval Bill Clinton egy 100%-os Conservative-kent versenyzett. Teljes politikai-ideologiai hatra-arcot tett!
    „The area of big government is over..” volt politikai szlogananak kezdo sora.

    Sot Bill Clinton, a Conservative volt aki sikeresen korlatozta a „welfare”, ( a jotekony-rendszert)
    Kihasznalva a nemzet es a valasztok altalanos meglatasait.
    Mind ami a 30 eves liberal-socialista modszerek ellentete. A Demokrata Part eredeti elveivel szemben.

    Tehat Bill tisztan csak a sajat politikai sikereit szolgalta, barmi politikai elvek es gyakorlatai altal.

    Nem hazafi, nem allamferfi, csupan igazi karieristak.
    S politikai sikereikert semmi nem volt gatlas utjaikban.
    Mindeg mindent;”tuzzel-vassal” modszerek alapjan tettek.

  • Nehany megjegyzest a MATRIARCHIAL tarsdalmakon.

    Az afrikai torzsi-tarsadalmak voltak negyreszben matriarchalasok, sot afrikaban maig is tulnumoan megyaz.

    De meg itten a US-ban is, az u.n. African-American tarsadfalmi korokben is az igen termesztesnek veve.
    A nok, ugy a csaladban mint tarsdalami koreikben a nok az uralkodo szemlyek.
    De meg volt lehetosegem szemlyesen is tanuja lenni hogy a nok, ha a dolg nem megy az ohajaik alapjan, neha jol elverik ferjeiket. S az elfogadott az afro-korokben.
    Tehat velheto hogy a matriarchalis modszert igen osi, sot lehet biologiai alapja is.

    De manapsag, a teljes egyejogusag nem csak egyenlo lehetosegeket, de remes felelosegeket is tesz a nokre.
    Az egyenlo katonaskodas, taratasdij fiztes, stb.stb.
    Az teljesen eltorolte az u.n. gyengebb-nem lehetosegeit, ill. vedelmeit.

  • Miért él sok magyar Canadabán?

  • Auguszta:
    Talán mert Lichtenstein-be nem férnének be.
    Tudod az pici ország,(független hercegség) és egy 15 négyzetméteres kis szoba-konyha ott többe kerül mint egy luxus-appartmant a Central-park szélén.

    Ez lehet neki az oka…

  • Bill Clinton, az nem normalis, hogy a koz TV/n lathatta a nagy vilag, ahogy megcsokolja Monikat az amerikai elnok az Oval officeban. Aki hazas volt egy kislanya is van.
    Senki newm haborodott fel a sajtoban vagy a mindenkori politikai hirekben.
    Viszont, Bill Clinton soha nem volt megbunteteve vagy kikialtva disznonak,de ha nem Demokrata, hanem Republikanus lett volna Bill, akkor milyen viszhangja lett volna tettenek?.

  • Figyelő:
    Semmilyen.
    Lásd fennti bejegyzésemet:

    Itt van ni:
    Geyza
    2018 február 17
    11:51 de.

    egyébként bármilyen is volt Clinton,
    Vietnámban (mikor odalátogatott, már nem volt elnök)
    úgy fogadta a nép mintha valami Megváltó lett volna.
    A felvonulási út két szélén irdatlan tömeg, a gyarekek kezében kis USA és Vietnam papírzászlócskák,élje4nzés, hangzavar, anyák nyújtották feléje kisdedjeiket..nem hazudok, a TV akkori híradójában láttam !

    Most hogy milyen a magánéletében az kit érdekel ?
    Elnöknek bevált.Legalábbis úgytűnik.

  • Az hogy Bill Clinton mire hasznalta sajat lenaynal csupan 4 evvel idosebb not az iroasztala altti tettekre azt vannak akik „magan ugynek velik”.

    Pesze minden troger es utccai-bunozo annak veli sajat buntetteit.

    De a Clinton eseteben hogy hol tortent az?
    S nem csak hogy a nemzet legmagasabb erdeku jelekepet viselo Oval office-ban, hanem hogy amig Minika ____le, a telephonon egy Congreszusi taggal nemzeti ugyet intezett.
    Azert csoppent a Monika sotet-kek estelyi koktel ruhajara.

    A Vit Nami eset bizonyitja hivatalanak jelenteset.

    Az nem magan ugy volt, hanem nemzeti szegyen es gyalazat.
    Az Oval offive-ban, ahol mas elnokok meg zakojukat sem vettek le soha. Abban is Obama, egy balos-ugyved aki ing-ujban toltotte idejet ottan.

    No de amondas a piros-kancsi-vereblabu-sutotok velemnyen, „ki mint el ugy itel” !

  • Tovabba;

    Mint elobb jeleztem, a Bill Clinton esete egy allampolgar altai polgari per esete volt.Aki perelte az elnokot.

    Hasonloan tortent egy Taliban harcos is aki Quantanamoban, perelte Bush elnokot es neyerte a pert.

    Ugy szinten mostan 44 tagja a MS-13 street-gang gyilkosok, akik kiskoruk lettukre a rendor elszedte oket az utcakrol.
    Az ACLU perelte a fo-ugyeszseget.

    S mi volt regebben az Amerikai Nemzeti Szocialista Part v. City of Cicero. Ahol a Nacik pereltek a 94%-os zsido varost ottan tunteni, s nyertek, az ACLU zsido-ugyvedje altal.
    Csupan azt tortenhet mert mindenki egyenklo jogu, s a torveny elotti egyenlosegen nincsen kivetele.

    Azt nem kepesek felfogni ahol az soha nem tortenhetett!

    P.S. Hanoi-ban a tomeget kimasiroztak a zaszlokkal, az elvtars nem emlekszik hogy az hogyan ment a „nepkoztarsasagokban”.

  • toldi auguszta
    2018 február 19
    9:22 de.

    Mert MO élhetettlen a több mint 70 éve regnáló komcsik miatt….

  • Sztárcsild:
    De miért csak az utóbbi nyolc évben vált azzá?
    Lehetséges hogy a „komcsi uralom” negatív hatása pont a NER idejére ozta meg átkos gyümölcsét?

    Megjegyzem eléggé élhető volt Magyarország.
    A harmadik szoci kormányzás idején kezdett romlani a helyzet a hülye rendelkezéseik mitt és mert a FIDESZ valahogyan minden előremutató törvényjavaslatukat megfúrt.

    Nomeg a Világválság is a harmadik szoci kormányzás derekán kezdődött.

    Sztarcsild kispofám, nem emlékszem hogy imádottjaid kormányzása előtt menekültek volna az emberek innen.

  • Amúgy igaza lehet Sztárcsild-nek, csak apró pici tévedése van:
    Egy nullával többet írt mikor megjegyezte hogy idézem:

    „Mert MO élhetettlen a több mint 70 éve regnáló komcsik miatt….”

    (Így, két TT -vel hehe..pedig nem is múltidő..még.)

  • toldi auguszta
    2018 február 19
    9:22 de.
    Egxszeru a valasz, mert jo orszag es itt beke van. Nincs politikai hozonges mint az USA ban.
    1957 ben m,i is az USA ba akartunk menni, de mar betelt az akkori magyar „quvota”, igy jottunk Kanadaba.
    Kanadaba mar a 2O as evekben is jotte magyarok, szeg;eny foldmuvesek. Itt ingyen foldet kaptak, ok voltak az elsok. Majd 48-ban a magyar katonatisztek menekultek ide, de vannak szep szammal m. zsidok is.
    1957 ben viszont 39 ezer ,magya menekult kert itt befogadast. Rendes lagerben laktunk napi harom szoros etkezessel. Volt aki hamar kikerult onnan, munkat vallalt, en gyari munkas lettem, ferjem taxizott. Ez mind azert volt, mert meg kellett tanulni egy nyelvet, de jobb ha ket nyelvet tanult, angolt es franciat. Quebec tartomany t.i/. francia, mi meg itt voltunk Montrealban.

  • Geyza
    2018 február 19
    11:39 de.
    Clinton
    t nem szerettuk, nem sok az erdeme, mint elnoknek. Mi REagen elnkot szerettuk de nagyon, Okos iss volt es o volt az aki az orosszal nbeket kotott es azok mjad kiv onultak a megszallaunkbol. Clinton, nem sokatb tett, .

  • TOLDI AGUSTA;

    Az igazi kerdes inkabb lenne; miert nem elnek Kandaiak magyaroorszagon?

  • STARCHILD biztosan hivatkozott az idore amikor Moszkva az uj magyar szocialista embert teremtette.
    Amikor csak az „end justify the means”.
    (A vegeredmeny barmi modszert jovahagy) Pont azt ertek el!
    Miert nem elvezi ?

    Velne hogy a mai „vezetoik” nem annak termekei ?

  • Figyelő
    2018 február 19
    9:08 du.

    Geyza
    2018 február 19
    11:39 de.
    Clinton
    t nem szerettuk, nem sok az erdeme, mint elnoknek. Mi REagen elnkot szerettuk de nagyon, Okos iss volt es o volt az aki az orosszal nbeket kotott es azok mjad kiv onultak a megszallaunkbol. Clinton, nem sokatb tett, .

    Kedves Figyelő, Ön egyre értelmetlenebbül zagyvál össze vissza – miért nem figyel egy kicsit jobban? Szövegeiből nem csak az ékezet hiányzik – úgy tűnik az volna már a legkevesebb – de sorozatosak a betűtévesztései, betűkihagyások,felcserélések, egy-egy szót ezer darabra vág, oda nem illő plusz betűkkel toldja meg stb így hiábavaló az erőfeszítése, hisz időnként totál értelmetlen az egész irománya! Néha önmaga is észleli, oda biggyeszt egy- egy helyesbítést, de mindig csak utólag, már amikor elküldte, veszi észre, hogy mit is írt! Mi lenne, ha nyugodtabban írna és fogalmazna, ez a hebrencskedő kapkodás már nem igazán illik önhöz! Ráadásul azzal sem kell számolnia, hogy lejár a hozzászólásra engedélyezett időintervallum, és azért kapkod nehogy irománya elszálljon az éterbe, hisz láthatóan nem úgy működik a rendszer – velem pl gyakran előfordul, hogyha nem tudom befejezni amit írtam, még órák múlva is itt van anélkül, hogy eltűnne! Mindennek nem sok köze van ahhoz, hogy Ön hány éve él kinn és mennyire bírja még a magyart, mert nem nyelvtudásról, nem kommunikációs készségről van szó, hanem arról, hogy kapkod, melléüt, és mielőtt elküldi a hsz-át, nem olvassa át, nem ellenőrzi le. Miután Ön nem szokott hosszú szövegeket írni, ennek az ellenőrzése max.1-2 perc, hát ennyit csak megér, hogy érthető is legyen mit akart mondani? Régebben ez nem volt jellemző (ennyire) Önre, de mostanság rendszeres sajnos.

  • Figyelő:
    Há lehet, de Clintotn legalább nagy kárt nem csinált.
    Ellentétben ezzel a se hal se hús Mr. Obamával.
    Aki lehetővé tette Iránnak hogy tovább barkácsolja az atombombáját.

  • Starchild
    2018 február 19
    3:53 du.

    toldi auguszta
    2018 február 19
    9:22 de.

    Mert MO élhetettlen a több mint 70 éve regnáló komcsik miatt..

    Bizony, ezek a piszok komcsik regnálnak – most éppen Fidesz néven!

  • BESANCON soraira a Starchild hoz.

    Barmi neveket is oahjtan maga vagy bar ki is alkalmazni, mi a fene kulomseg volt valojaban mind az ottani eletmodnak, ill. allamhatalmak modszerei kozott.
    Talan nemely kisse kevesebb vert ontott az utcakra mint valami masik.

    De lenyegeben mind a barbar keleti modszerek alapjan mindeg,igazi kigyo-olaj-kereskedok voltak, s azok ma is.
    Ma talan kisse csuszobb-maszosabbak nemi modernebb trukkoket alkalmazva.

    Csak a nevek valtoztatva, a tenyek, modszerek es eredmenyek valtozatlanok !!!

  • Besancon
    2018 február 20
    4:12 de.
    Koszonom a kioktatast. Sajnalom, hogy nem tudja olvasni a mit irok, de azert tulelem, ezt is. Miert van az, hogy masok rendesn valaszolni tunak szornyu irasaimra, csak maganak nem tetszik.Ha maga n tobb mint 6O evig idegenben elne es gyerekei, unokai mar a helyi nyelven irnak es komunikalnak, maga sem irna jobban mint en. Sajnos, az ekezeteim megvoltak de elvesztek a „hosszu harc alatt!”

  • Besancon
    2018 február 20
    4:12 de.
    Koszonom a kioktatast. Sajnalom, hogy nem tudja olvasni a mit irok, de azert tulelem, ezt is. Miert van az, hogy masok rendesn valaszolni tunak szornyu irasaimra, csak maganak nem tetszik.Ha maga n tobb mint 6O evig idegenben elne es gyerekei, unokai mar a helyi nyelven irnak es komunikalnak, maga sem irna jobbanBesancon
    2018 február 20
    4:12 de. mint en. Sajnos, az ekezeteim megvoltak de elvesztek a „hosszu harc alatt!”

  • STARCHILD;

    Sajnalom ertesiteni de itt vanak nehanyan akik nem kepesek felfogni hogy a maga 70-eves megjegyzese mire vonatkott.
    2018-70=1948.
    Aki csak 7-ig erti a szamokat, annak erthetelen a NULLA a 7-es szam utan.
    Az itteni zseniknek fogalamuk nem letezik hogy mi is tortent akkor Magyarorszagon.
    Tehat ne csodalkozzon a valaszokon.

  • Besancon
    2018 február 20
    4:31 de.
    „Bizony, ezek a piszok komcsik regnálnak – most éppen Fidesz néven!”

    Igen, őket is beleszámítottam a több mint 70 évbe. Ha jól emlékszem ők se szavazták meg az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát. Továbbá ők se mondták még fel a rózsadombi titkos paktumot, inkább ők is jól összelopták magukat.

  • Bizony 7O ev men el azota. Ebben a 7O evben az orosz megszallas is benne van, igaz en csak 61 eve jottem el.

  • Besancon!

    Tenyleg nem muszaj elolvasnia senkinek a hozzaszolasat, meg az enyemet sem.
    Es akarhogy is szurja a ket szemet, en is ekezetek nelkul irok.
    Okés?

    ez mimi-mama, jujuj, ez nagyon visszatetszo, amivel megkritizalja azokat, akiknek nincsen magyar klaviaturaja. Mintha az valami kulonleges ertek lenne.
    En megforditom a helyzetet, aki ekezetek nelkul nem tudja elolvasni a magyar irast, – szomoru, de teny, – hogy az nem tud magyarul.
    A heberek egyebkent maganhangzo nelkul irnak, es nagyon jol el tudjak olvasni.
    Kell egy kis kepzeloero, egy kis tehetseg, …. hmmm
    Nem igy van inkabb?
    Ugyhogy jobban venné ki magát, ha nem megalazni probalna itt tisztesegben megoszult embereket, akik kozel hetven ev tavollet utan is ilyen szinten tudnak magyarul irni.
    Hozzaszolhatna angolul is, hiszen ez egy kanadai ujsag, de Figyelo veszi a faradtsagaot, es magyarul szol hozza, hogy azok is ertsek, akik „nem birjak” az angol nyelvet.
    Ha mar ennyire magas lovon csucsul kegyed, akkor legalabb az orrat ne hordja annyira fenn, mert beesik az eso!

  • Besancon és Gabriel,
    ne veszekedjetek mert szét lesztek ültetve.
    https://www.kephost.com/image/JBNv
    : DDDDDDDDD