Lázadás Hódmezővásárhelyen — Történelmi bukást szenvedett a Fidesz

2018 február 25 2:14 du.198 hozzászólás

A Fideszben már reggel tudták, hogy baj van a kormánypárt leghűségesebb vidéki fellegvárában, amelyet Orbánék 1998 óta uraltak, a jobboldali pártok pedig 1990 óta. Ott ahol 2010-ben Lázár János akkori polgármester még 67 százalékkal győzött. Ma reggel Hódmezővásárhely összellenzéki polgármester-jelöltje –Márki-Zay Péter, aki 2009 előtt Kanadában élt–összefutott a Fidesz polgármester-jelöltjével a piacon. A fideszes politikus, Hegedűs Zoltán meglepetést okozott: udvarias volt. Mint tudjuk, ez ritksaság fideszes politikusoknál. Aztán kiderült, hogy talán életében először a hódmezővásáhelyi Lázár János, a Miniszterelnökség minisztere, titokban szavazott kora reggel, kikerülve a kamerákat meg a médiát. Aztán az is kiderült, hogy a Fidesz nem is tart ma este semmilyen eredményvárót Hózmezővásárhelyen. Mintha már a reggeli órákban érezte volna az Orbán rendszer, hogy igen nagy baj van és jobb lesz eltűnni.

És az is lett. Egész nap rengetegen szavaztak. A részvételi arány végül 63 százalék lett, az eredmény pedig (78%-os feldolgozottságnál):

  • Márki-Zay Péter (FÜGGETLEN): 57.35%
  • Hegedűs Zoltán (FIDESZ-KDNP): 41.83%
  • Hernádi Gyula (FÜGGETLEN): 0.82%

(Fotó: Márki-Zay Péter február 25-én)

Az amúgy jobboldali beállítottságú Márki-Zay Pétert a kampány alatt a Fidesz mindennek lehordta. Lázár például őrültnek nevezte és természetesen Simicska-bérencnek és pénzéhesnek. A Fidesz szerint Márki-Zay „a város kasszájának kifosztásában” érdekelt, ami a Fidesz korrupciós botrányai, különösen az Elios tükrében igencsak érdekes vád. A Fidesz választási propagandájában úgy döntöttek, hogy nem csak Márki-Zay-t támadják meg, hanem név szerint olyan egyszerű hódmezővásárhelyi polgárokat, akik az ellenzéki jelöltet támogatták. Igy próbál embereket megfélemlíteni az Orbán állam. Ezúttal nem sikerült a megfélemlítés és megszégyenítés.

Márki-Zay személyes árat is fizetett azért, mert szembe mert menni a rezsimmel, amiről azt mondta, hogy hamarosan teljes diktatúrává fog válni. Decemberben – pont Karácsony előtt – kirúgták a hét gyerekes családapát munkahelyéről. A magánvállalat amely alkalmazta állítólag már októberben döntött kirúgásáról, de valamiért jó öltetnek találták, hogy az ünnepekig várjanak és akkor rúgják ki–amiután már bejelentette polgármester-jelöltségét. Márki-Zay családja és barátai óváintették: veszélyekkel jár a mai Magyarországon választáson indulni és a Fidesszel szembeszállni. A jelölt több alkalommal is bizonytalannak tűnt a jelöltséggel kapcsolatban.

A Fidesz gőzerővel kampányolt Hódmezővásárhelyen. Ellátogatott Orbán Viktor, rendszeresen jelen volt Lázár János. A honvédelmi miniszter 5,2 milliárd forintos beruházást ígért a városban, Kósa Lajos pedig 12 milliárd forintot és tízezer forintot ajándékként minden 62 év feletti hódmezővásárhelyinek.

De ez ma már nem volt elég és a migránsozás, illetve sorosozás sem.

Néhány héttel ezelőtt az Index újságírója a fideszes jelölt hódmezővásárhelyi fórumán járt. Azt kérdezte az egyik idősembertől, hogy szerinte mi lesz Hódmezővásárhely sorsa, ha elbukik a Fidesz és jön egy ellenzéki polgármester. Az újságíró arra utalt, hogy vajon milyen anyagi hátrányt szenved el a város. Erre az idősember nemes egyszerűséggel a következőt válaszolta: „Felszabadul a város.”

198 hozzászólás

  • Nem, még nem szabadult föl a város, a polgárainak kőkeményen ki kell állniuk új polgármesterük mellett!

    A Fidesz mindent el fog követni, hogy ostromzár alá helyezze a lázadó várost! Szenvedés, veríték és könnyek várnak a lázadókra, de ne adják föl, az ország is lassan ébredezik, és kiállnak a Vásárhelyiek mellett!

    (megjegyzem, 1956 február végén is piszkos hideg napok következtek egymás után)

  • Christopher Adam

    Drizari, igazad van. Ráadásul a hódmezővásárhelyi fidesz-többségű közgyűlés gátolhatja majd az új polgármestert. De szerintem ha félni kezdenek a közhangulattól, akkor talán jobban szivükön viselik majd a kormánypártiak a „nemzeti együttműködést.” A lényeg viszont az, hogy ha az ellenzék győzni tud egy ilyen fideszes fellegvárban (már pedig fölényesen győzött), akkor talán máshol is omladozik a rezsim.

  • EGYSZERU KERDES !

    1., A polgarmesteri szek az egyeni pozicio,az az csupan egy egyen lehet barmi varos polgaemestere. Hat nem az egyent valassza a lkossag?
    A Part, a hattereben csupan valami befolyasolo lehet. Nem? Fokent az anyagi tamogatasban.

    2. Van a polgarmestereknek szavazo joguk magyarorszagon? Az nem csupan a varosi bizotsegok lehetosege? Mas szoval, a polgarmester nem hatarozz, csupan ki-vitelezi a bizotsag/tanacs hatarozatait?

    De a mai hirekben Californiabol is hasonlok. A Californiai Democrata Part visszautasitotta Sen. Dian Feinstein tamogatasat az ujra-valsztasara. Hasonloan senki nem tamogatta a Part ohajtott jeleoltjet a California orszag-fo-allam-ugyeszi szekere.

  • A cikk korrekt, annyival egészíteném ki, hogy Márki-Zay Péter katolikus, a helyi plébánia világi vezetője, öt diploma tulajdonosa.
    Az „igazi” baloldal jelöltje egy százalékot sem ért el.

  • Christopher Adam

    Charlie, ez igy félrevezető és szerintem te is tudod. A teljes baloldal és liberális ellenzék felsorakozott Márki-Zay mögé, kivéve egy szocialista politikus, akitől elhatárolódtak a baloldalon. Ha ezt úgy próbálod beállitani, mint egy jobbikos vagy jobboldali győzelem, amit a Jobbik a baloldal nélkül ért el, akkor óriásit tévedsz. A baloldal természetesen elfogadta, hogy a jelölt aki mögé beállnak jobboldali beállitottságú. Úgy tűnik, most nem ez számitott, hanem az, hogy tisztességes és demokrata.

  • Charlie, kérlek ne nevezd azt a barmot baloldalinak, mindenki tudja, hogy miért indult az a volt MSZP-s jelenleg Fidesz által felbérelt ember, aki végül nem zavart egy csepp vizet sem!
    A teljes baloldal és a jobbik, azaz a teljes ellenzék közösen tudott egy alternatívát állítani Márki-Zay Péter személyében a Fidesszel szemben. Nagyon megverték Lázárékat.

    Gratulálok Márki-Zay Péternek a bátorságáért és a kemény munkájáért!

  • Ha lenne olyan párt, ami Márki-Zay Péter felfogását és értékrendjét képviselné, áprilisban a Fidesz még a parlamentbe se jutna be.

  • Christopher Adam

    Ha lenne ilyen párt, a Fidesz valóban az MDF, az FKGP és a MIÉP sorsára jutna.

  • Chris, Márki sírva beszélt a szeretet erejéről, a családról, mint legfontosabb fogalomról, hogy együtt kell legyőzni a bűnt, arról hogy indította decemberben el a Jobbik független jelöltként. A régi liberális baloldal már visszakézből nácizta a hasonló intellektusúakat, remélem ez a siker megmutatta nekik, hogy értékes emberek mögé állni közös siker.

  • Christopher Adam

    Nem kérdés, hogy értékes ember mögé állni közös sikert hozhat. Ráadásul óriási szüksége van Magyarországnak arra a konzervativ szemléletre, amit eddig Márki képviselt. Amire nincsen szüksége, az az áljobboldali, romlott, cinikus, etatista, oligarchikus bűnszövetkezetre, amely jelenleg kormányoz.

  • HunCanada, rendben nevezzük közös sikernek, becsületes emberek összefogásának.

  • Neocsárli következetesen „baloldalinak” nevezi az MSzP-ből kilépett nemtudni milyen elveket követő jelöltet.

    Eképpen hazudoznak a nácik:
    Féligazságokból kreálják monumentális,
    ámbár jól hangzó ,sokaknak tetsző hazugságaikat.

    Á La herr Goebbels.

  • Félő hogy ez a dolog is csak egy múló felvillanás a nagy hazai FIDESZ-es égbolton.
    Magam részéről kb. 18 évet jósolok még nekik.
    Másik variáció:
    Kivágnak minket a németek-franciák az EU-ból,ennek következtében az USA a NATÓ ból rak ki minket.
    Ekkor elhagyják az országot a „multik”:
    (Mercedes, Audi, Suzuki, az áruházak, meg még jópár.)
    Emiatt államcsőd közeli helyzet állhat elő.
    El tudom képzelni hogy derék vezetőink lelépnek a Nemzeti Bankban található maradék valutával.
    A megalakuló új kormánynak pediglen fel kell(ene) vennie a harcot a határaink mentén felsorakozó román és szlovák hadakkal.

    Remélem nem lesz igazam…

  • Szukits Rezső

    Reméljük, hogy egy történelmi bukás kezdete.

  • Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter lesöpörte a Fidesz jelöltjét. Igaz, a magyar politikában szinte példátlan összefogás állt mögötte. Csak remélni lehet, hogy tényleg sikerül a gerincet még nyomokban tartalmazó, ma a Fidesznek lefekvő, nyaló bürokratákat megszabadítani a félelemtől. Hogy ne Esztergom esete, a betartás győzedelmeskedjen.

    Miközben szinte várom, hogy Németh Szilárd, Kósa Lajos, vagy leginkább Lázár János hamarosan leleplezi, hogy Márki-Zay Péter győzelmének az oka, illetve az okai, hogy:
    1. Soros-bérenc;
    2. Ha nem, akkor Soros-bérencek támogatták;
    3. Különben is csaltak az érdekében a Soros-bérencek;
    4. Mivel a kötvénnyel, pénzért letelepedőket nem szeretné számolatlanul importálni, ezért Orbán, tehát a haza ellensége;
    Vagy hasonló.

    Mert legalább a kommunikációt meg akarják majd nyerni. Ha már a választást nem sikerült

    http://endresy.blogspot.hu/2018/02/hodmezovasarhelyi-repedes.html

  • Rezső:
    Pesszimista vagyok.
    De így legalább nem ér meglepetés.
    Ha mégis, akkor meg felhőtlen lesz az örömöm.

  • charlie
    2018 február 25
    3:17 du.

    Köszönöm, de nem a sikert igénylem, bár nagyon szorítottam Márki-nak, mert egy végtelen tisztességes ember! Hanem azt, hogy egy disznót ne tuszkolj be egy „baloldali” jelzővel a baloldalra, mikor mindenki elhatárolódott tőle. Van elég vaj a baloldal füle mögött, úgyhogy csak az objektivitást kértem Charlie, de köszönöm a „közös sikert”. Az ilyen emberek, mint a Hernádi Gyula se nem baloldali, se nem jobboldali, hanem egy elvtelen disznó. Ebbe a sorba soroljuk be őt és mindenkit, akit ugyan így megvesz a Fidesz és ne a bal, vagy jobb oldalra, vagyis ne politikai oldalra ill. irányvonalba.

  • Nagyon örülünk és szívből gratulálunk Péter győzelmének! Megtört a jég,csak így tovább!!

  • Ha mindenhol egyetlen jelölt mögé állna az ellenzék, akkor sikerülhetne 1/3-ad alá szorítani a Fidesz-KDNP parlamenti jelenlétét. Ez lehetőséget adna az ellenzéki 2/3 birtokában helyrehozni a törvénykezésben az elmúlt 8 év ámokfutást.
    Ebben az esetben koalíciós kormány megalakítására volna lehetőség, de most történelmi kompromisszumos készséget muszáj tanúsítani valamennyi parlamenti ellenzéki pártnak.
    Vatta pártok és a jelöltjeik szóra se érdemesek.

  • Geyza
    2018 február 25
    3:34 du.

    1,5-2 év felfutás, utána kb ugyanennyi beomlás
    Mert leállnak a kohéziós alapok, és a kivéreztetés megteszi a magáét.
    Utána:
    1./ polgárháború, és Orbán vagy menekül, vagy lóga körúton;
    2. Baráti orosz szakértők megszakértik az országot (pufajka reloaded);
    3. Baráti Eu-s hatalmak megsegítik az országot (kis-Antant reloaded);

    4. Orbánt a saját pártja teszi hidegre, érdemei elismerésével kényszerzubbonyba, és bemutatják a jó-királyt

  • György Molnár

    Lázár egy már bűnben fogamzott „politikus”, akinek része volt annak idején a Rapcsák András akkori polgármester által „lenyúlt” BILLA telek megszerzésében, amely telket Rapcsák 2 millióért vett meg, amikor tudta, hogy utána tőle 84 millióért veszi meg a BILLA osztrák kereskedelmi cég. Ezzel 82 millió Ft-os kárt okozott Hódmezővásárhely lakóinak. Akkor Lázár volt -ha jól emlékszem- friss diplomásként Rapcsák titkára…..Erről a Rapcsákról ma utca van elnevezve a városban…Lázár közlekedési balesetet is okozott „szolgálati” kocsijával, amelyben a vétlen kocsiban meghalt egy ember, pedig Lázár akkor közismerten „Lézer” Janinak a rendőrségi sebességmérőket megzavaró, azokat jelző készülék volt felszerelve „szerény” AUDI A8-as gépkocsiján….Lehetne sok disznósággal folytatni a sort, de hagyok helyet másoknak is….Ez egy tömeggyilkos rabló- és tolvajbanda….

  • Andrew_s :
    Na igen.
    Több féle „forgatókönyv” is elképzelhető.
    De egyik sem ad okot a Szebb..izé…felhőtlen jövönek.

  • NHC*:
    Anyukám arra tanított
    „Ne fogadj el ismeretlen bácsiktól cukorkát”

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli

  • HunCanada, oké, ebben a baloldali „disznótuszkolásban” elfogadlak sorvezetőnek, de akkor viszonzásul erre én is megkérlek, ha valamelyik „magunkfajta” van a repertoáron. 🙂

  • Molnár Gyuri:
    „Szemesnek áll a világ”

    Nem tudtad??

  • Ez az első lépes Magyarország Fidesztelenítésében. Az első lépés, és a kísérlet még simán elbukhat. De most legalább van egy kis remény. Ha elvesztik többségüket április 8-án okvetlen szorgalmazni kell a Fidesz feloszlatását. Soha többé nem játszhatnak ezek szerepet a magyar közéletben. Azt nem mondom, hogy fel kell őket akasztani (mert demokrata vagyok), de eltiltani a politikától, a közélettől, kiűzni őket a közigazgatásból? Azt mindenképpen!!!

    Pusztulj, Orbán rezsim!

  • Szocdem:
    van kettőmillió Marcsi-féle agyatlan támogatójuk.
    És ambivalens érzéseim vannak a Jobbik VALÓDI ellenzéki szerepéről.

  • Hun Canada :
    Csak vigyázzzzzz
    NHC* húzogattya orrod előtt mézesmaddzagját.

  • charlie
    2018 február 25
    4:05 du.

    Igazad van Charlie, de a magam részéről azt mondom, hogy biztos lehetsz abban, hogy nem tuszkolok be egy olyan „disznót” sem a jobbikba, aki nem oda tartozik. Ez nálam alap is, hisz az objektivitásra törekszem.

  • Göllner András

    Márki-Zay Péter rákapcsolta Hódmezővásárhelyt a nyugati áramlatra, és egyáltalán nem függetlenül attól, hogy Kanadában élt korábban. A Katolikusok, a keresztények nyelvétől nem idegenkedik, mint a legtöbb liberális, aki ezzel az idegenkedésével a liberalizmus sírját ássa Magyarországon. Márki-Zay megtanulta a nyugati áramlat nyelvét de azt is, hogy az emberek bizalmáért meg kell dolgozni.

    Valami elindult ma, Putyin bábja ellen Magyarországon ! Adja Isten, hogy a magyarok ne hallgassanak azokra, akik az április választási bojkott mellett okoskodnak. Adjon nekik bátorságot, bölcsességet,egyenses gerincet, hogy szembeforduljanak Leviathánnal.

    Adjon ennek a népnek az Isten tartást, merészséget, hogy lesöpörje Magyarországról a mocskot amit a volt KISZ titkár, a szeretet és összefogás látszatát keltő átverésével rájuk kent világszerte. Akár már Március 15-én is elzavarhatnák őt a sittre.

    De leginkább áldja meg ezt a népet az Isten olyan politikusokkal akik képessek lesznek a jó kormányzásra, képesek lesznek a magyarok figyelmét visszaterelni az igazságosság, alkotmányosság és a fenntartható társadalmi jólét felé vezető útra. A Dumát hagyjuk a Ruszkikra ! A tetteket a Magyarokra !

  • Geyza
    2018 február 25
    4:15 du.

    Nem szeretem a madzagot, a mézet is csak a Teába, szal akár huzogathaSSSa is 🙂

  • Óvok az egetverő eufóriától! Kiskunhalason is volt ma egy választás, tök-hasonló felállással, és a FIDESZ-es 68-30 -ra győzött. (Ha a Jobbik nem áll be kakukk-tojásnak a baloldali összefogásba, aligha győzött volna az egyébként szuper szimpatikus jobboldali(!) Márki úr…) Én már annak is örülnék, ha Kerekes úr be tudná gyűjteni az 500 db ajánlását (mint tette a Fidesz órákon belül). S ami most még a baloldalnak veszélyes is lehet: a Fidesz leszáll a magas lóról és észbekap a hódmezővásárhelyi példa kapcsán !

  • Látom többeknek hirtelen rózsaszínű lett a világ, de felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy a Jobbik vezető ereje szeretne lenni az országnak és nem kissámli a bejutási küszöbbel küszködőknek. A Fidesz „erkölcsi gatyába rázása” rokonszenvesebb feladat nekünk mint a liberális „értékek” visszaengedése a kormánykerékhez, hiába gratulál lógó nyelvvel Fodor Gábor.

  • Hoppá, itt egy nagy siker, és már itt is döngicsél Göllner körülötte. A bebábozódásnak vége, gyönyörű pillangók másznak elő a siker meleg sugaraira. Bolgár Gyuri bácsitól Kuncze Gáborig, még lehet hogy Bajnai is hazajön, hogy az élére álljon a „rendszerváltásnak”. Elvtársak, a koppanásra vigyázni!

  • Nagyon érdekes, tudomasom szerint a Zaj csalad grofi szarmazasu.

  • Na, ide figyelj, Csárli!

    Négy éve a jobbik hódmezővásárhelyen 17 százalékot kapott, az MSZP-Együtt-DK jelölt 15 százalékot, a keményen balos Európai Baloldal pedig 7 százalékot. Ne tedd úgy, mintha a mai nap sikerült volna a balos és liberális voksok nélkül! Többen szavaztak helyben négy éve a baloldalra mint a jobbikra.

  • NHC* és bandája nagyon várja már hogy végre levethessék a cukor-álarcot és ismét felhúzhassák patáikra a Martens-bakkancsot.

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli

  • Szocdem, ismerem az erőviszonyokat, a Lázárt anno 70%-al megajándékozó fideszes szavazók egy része most egy másik JOBBOLDALI jelöltre szavazott. Baloldali nem tudott volna itt nyerni.
    Ne félj, én se jobbikos sikernek állítom majd be, ha Angyalföldön nyer a baloldali jelölt a fideszes ellen.

  • szocdem89
    2018 február 25
    5:02 du.
    miota part otthon az „europa baloldlali” part? nem hinnem, hogy regi , nagy part. Csak hozzaadta a meglévo szavazatokhoz a part nehany szavazatat, igy kerult tobbsegbe a valaszto.

  • Neocsárli:

    Göllner Bandi valaki lett, TE pedig -hogy Hofit idézzem- már akkor egy senki voltál mikor még valaki voltál.

  • Vigyázó szemetek Charlie-ra vessétek…

  • Neonáci Hitlerista Charli rajtatartja itten a kezét a dolgokon.

    Majd nem úgy állítja be,,,.

  • Alma:
    a szemetet esetleg…,

  • Szerintem a Fidesz mostantól fogja beindítani a totális terrort. Egyszerűen nem engedheti meg, hogy a rendszer bukjon. Fel kell készülni a véres megtorlásra.

  • Drága fideszesek!

    Ma este kinyílt a bicska a magyar nép kezében. Nem lesz kegyelem!!!

    Hajrá Magyarország!

  • Göllner András
    2018 február 25
    4:25 du.

    Szerintem a liberalizmus és az egyik első, azóta világhírnévre szert tett liberális, Jézus tanításai nincsenek egymástól messze.

    Ha választhatok magam is inkább a humanista liberálisok, vagy liberális humanisták közé sorolnám. Függetlenül attól, hogy mások mikor éppen hova tesznek 🙂

    S talán éppen azért, mert ha csak hobbi-szinten is, de foglalkoztam vallástörténettel, vallásszociológiával. Ez nem azonos az egyháztörténettel 🙂 Annak az egyháznak a történetével, amelyik a hitet, Jézust, vallást bármit kiforgatott, hogy a saját nagyon is világi hatalmát egyengesse, alátámassza, és hitelesítse.

  • szocdem89
    2018 február 25
    5:31 du.

    Lásd a korábbi beírásom a forgataókönyvekkel.

  • charlie
    2018 február 25
    4:42 du.

    Nem lett rózsaszín a világ, és ha csak a szavazatomon múlik, a Jobbik nem jut be sehova. Ahogy a Fidesz sem. Nem indulati okokból, hanem azon pragmatizmus alapján, hogy a Fidesz és a Jobbik valójában ugyanannak az éremnek a két oldala.

    A Fidesz középről, szinte már baloldalról indult, de folyamatosan vette át a szélsőjobboldali retorikát. A Jobbik a vérhányó szélsőjobbal kokettálva, a szélsőjobbról indult és elindult középre. Miközben roll-outolta, temporary módon a saját szélsőségeseinek a legszembántóbbjaikát (pl. Novákot). Bízva az emberek feledékenységében.

    Jelenleg nagyjából ugyanazon a pontján toporognak a politikai palettán. Szinte természetes szövetségesként, vagy hallgatólagos koalíciós partnerként. Függetlenül attól, hogy ki mire esküdözik jelenleg. Ld. Torgyán doktor esetét a pörkölttel.
    Aki azt hiszi, hogy a Jobbikos kormányváltás előrébb viszi az országot az legfeljebb egy alapos önbecsapásra szavaz szerintem. Vagy nincs tisztában az „előrébb” irányával. Ha a Jobbik hatalomba kerül pont úgy korrumpálni fogja a hatalom, mint bármelyik másik pártot.

    Legfeljebb nem stadionokat fog építeni. Már csak azért is, mert már adottak. Akár tömegsírnak is. Chile, Bosznia után szabadon….

  • De kár hogy nem tudom olyan összefogottan prezentálni a véleményemet mint Andrew.

  • Jó szaga van a szabadságnak, ugye? Nagyszerű siker és inspiráció…
    Egy viszonylag kis város megváltoztathatja az egész hangulatot, közgondolkodást és végül a történelmet is.
    Különösen a két Andrew csodálatosakat szólt hozzá!
    Megbűnhödte már e nép a Fideszt, let the sun shine!

    ps. Csárli csárli marad, figyelő: szegénykémmmm, de Maresz holtra itta magát..

  • @szocdem89
    Igen. Korai még az öröm…

    @Andrew_s
    Minden szavaddal egyetértek.

    @Miklos Banfi
    Most jön a NEHEZE…

  • Drizari,

    „A Fidesz mindent el fog követni, hogy ostromzár alá helyezze a lázadó várost! Szenvedés, veríték és könnyek várnak a lázadókra, de ne adják föl, az ország is lassan ébredezik, és kiállnak a Vásárhelyiek mellett!”

    Igy van!!!
    A gonosz naci FIDESZ-esek most le fognak mindenkit geppuskazni ott, mert azt mindenki tudja, hogy ha egy olyan hatalmas varosban, mint Hodmezovasarhelyen gyoztek a haladok meg a jo eg tudja kik, akkor nyilvanvalo, hogy az aprilisi valasztasokat is meg fogjak nyerni Soros Gyuri ba’ emberei.

    Rettegjetek artatlan haladok velem es a Drizari haladotarssal egyutt, az jot tesz az emesztesnek!

    Banfi Mikivel is egyutt szaglom mar a szabadsagot, soha nem gondoltam volna, hogy ez a hosi nap fel fog virradni Magyarorszag ege felett!!!
    Vegre a magyarok nem moslekot zabalnak! Tudtam en!!!

    Ha igy megy tovabb, Magyarorszag lesz Kanada utan a masodik legjobb muszlim orszag!!! Soros Gyuri ba’ elintezi! Elore!
    Akarom mondani: إلى الأمام

  • charlie,

    „Látom többeknek hirtelen rózsaszínű lett a világ, de felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy a Jobbik vezető ereje szeretne lenni az országnak és nem kissámli a bejutási küszöbbel küszködőknek.”

    Csak nem azt akarod mondani, hogy egy Jobbikos nyert Vasarhelyen?

  • ‘2014 decemberében az RTL Klub híradója kiderítette, Lázár János 10 éves kisfiának nevén van egy 60-70 millió forintra taksált 120 négyzetméteres svábhegyi lakás illetve szőlőbirtok is a Tokaj-hegyalján fekvő Mádon. Lázár azt mondta, hogy „megtakarításból, hitelből és családi összefogásból” vették a luxusingatlant.’

    Lázár hódmezővásárhelyi polgármesterként 2008-ban azt mondta a képviselőülés előtt, hogy akinek „nincs semmije, az annyit is ér.”
    Ez a beképzelt Lázár János, ez a piperkőc pojáca, bűntudatában jól értelmezte, hogy a hódmezővásáhelyiek lázadása mit jelent; a népnek elege van a Fidesz korrupciós botrányaiból, a ‘Fidesz családi összefogásból’ származó rablásokból és előnyösnek látta, kora reggeli szavazása után titokban lelépni.

  • Igaz, a jegenye fák nem nőnek az égig.

  • Úgy látszik, lazsálnak a fijjug. Hol van Boda? Nyilván még nem érkezett meg a központi direktíva a történtek kommentálására.
    Figyelő! Mi a túró jelentősége van annak, hogy valakinek a felmenői arisztokraták voltak valaha. Az csak az olyan felkapaszkodott úritököknek számít, mint Lázár, meg nagy barátja.
    De. Hogy épp Lázár latifundiuma törött meg, annak nagy a jelentősége a továbbiakra. Nagyjából látható volt, hogy a nagyívű terv szerint ő veszi majd át a munkás kormányfői szerepet, legkésőbb ’22 után. Eleget téve ezzel a „fiatalítás, megújulás” igényének a néhai fiatal demokraták között. A nagy öreg meg visszavonul a felhőrégiókba,mint legfőbb szentség,hadúr, „világverő lószerszám” tudomisén.

  • Ejnye Andrew,: ” Ha a Jobbik hatalomba kerül pont úgy korrumpálni fogja a hatalom, mint bármelyik másik pártot.”
    ….
    Ezzel a logikával már attól is félnünk kellene, nehogy hölgyismerőseink séta közben az utcasarokhoz érjenek, mert bizonyára rögtön strichelni kezdenének.
    A tömegsíros stadion képét vizionálni olyan szintű tőled, mint Geyza nevű gondolkodónk krematóriumos, kéményes jövőképe.
    Ha csak ez a portékátok maradt az eszköztáratokban, akkor még ez a mostani 1% is elporlad.

  • A fidesz kapott egy nagy pofont Vásárhelyen, megérdemelte.

    Kb akkora fülest kapott a fidesz mint mrs Clinton kapott mr. Trumptól, bár az analógia nem jó, mert a döntő ütközet április 8-án lesz.

  • Geyza!
    febr.25.7:00

    Ne búsulj Geyza, mert nincs okod rá -:))) A te véleményed éppoly meghatározó, és érthető mint Andrew-é, legfeljebb a stílusod más: míg A. hsz-i tömörek, szakszerűek, hisz egy egy válaszában sokféle gondolatot érint és több felvetésre reagál, addig te mint „civil” megengedheted magadnak a laza humor kategóriát(is)hidd el mindkettőre szükség van! A tetejében meglepően jól és világosan látsz dolgokat, és amikor átmenetileg felhagysz a „bodaságok” ostorozásával és átmész komolyba, bárki tanúja lehet, hogy megvan a magadhoz való eszed, no és az ismereteid is hozzá!

  • Hollósy Gerti

    Örülni kell a hódmezővásárhelyi győzelemnek, de nem szabad még leengedni, küzdeni kell mindenütt, megállás nélkül április 8-ig, hogy sikerüljön legyőzni a Fideszt. Nincs vége a sok hazugságnak, korrupciónak, lejárató és gyűlöletkampányoknak. Indításnak és jó előjelnek számít ez a nagy győzelem.

    Charlie, az alább idézett hozzászólásoddal tökéletes magyarázatot adtál arra, hogy miért nem szabad bízni a Jobbokban és a cukiság kampányában. Kissé óvatlan voltál, de megerősítettél, a Jobbikkal soha!

    „Látom többeknek hirtelen rózsaszínű lett a világ, de felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy a Jobbik vezető ereje szeretne lenni az országnak és nem kissámli a bejutási küszöbbel küszködőknek. A Fidesz “erkölcsi gatyába rázása” rokonszenvesebb feladat nekünk mint a liberális “értékek” visszaengedése a kormánykerékhez, hiába gratulál lógó nyelvvel Fodor Gábor”

    köszi charlie!

    Szóval vezető ereje…csak jusson be…meg se állna míg a Fidesz nyomdokaiba nem lépne…sőt…remek.

  • talalom
    2018 február 26
    3:50 de.

    Hát hol lenne? 🙂 Marcsi mindig később jön, mert délelőtt magolja a napi ukázt. Lehet, hogy most ezt nehezebb lesz megtanulnia mint a :” SorosSorosSorosSoros”, vagy „GyurcsányLibsiBibsli” vagy „SimicskaSimicskaSimicska” féle egyszavas mantrákat.

    ha kizökkennének a biorobotok az agymosásból, akkor ott a zsebben az

    érvelőkártya 1: https://i.imgur.com/4tHikhb.jpg

    érvelőkártya 2: https://i.imgur.com/7F1glW1.jpg

  • szocdem89
    2018 február 25
    5:31 du.

    „Szerintem a Fidesz mostantól fogja beindítani a totális terrort. Egyszerűen nem engedheti meg, hogy a rendszer bukjon. Fel kell készülni a véres megtorlásra.”

    Ez jutott eszembe nekem is, miután magamhoz tértem a „sokkból” amit ez a győzelem okozott!
    Az biztos, hogy most duplán rákapcsolnak, egyenlőre nem nagyon merik bűntetgetni a vásárhelyi lakosságot, nehogy még inkább vérszemet kapjanak – azt elteszik majd a választások utánra! Mert a Fidesz, azon belül Orbán nem felejt, lételemük a bosszúállás. A parkettáncos pedig ha magához tér, megkezdheti eltüntetni a ránézve terhelő nyomokat, túl sok sarat hagyott szanaszéjjel, de míg hazai fellegvárban érezte magát ez nem számított,sosem hitte, hogy ennek vége lehet, ám most megnyúlt a képe és bár jópofizott tegnap este a szokásos billegése közepette, tisztán látszott, hogy először gondolkodott el, hogy hoppá, ezt a pofont több is követheti! Ezért aztán most bevadulnak pénz, paripa, fegyver nem számít kerül amibe kerül,
    a közpénzt a sajátjuknak tekintik, a módszerekben sem hiszem, hogy válogatnak, és nincs olyan amit a cél érdekében meg ne tennének – most kell nagyon észnél lenni, és nem megenni, amit ígérnek, adnak mondanak, mert ahogy Kövér pedellus László annak idején kifejtette „kommunista kutyából nem lesz szalonna” – nem bizony, bizonyíték erre maga a Fidesz gyülekezet!

  • Szikszai, a pontos meghatározás: több párt által támogatott független jelölt. A Jobbik sokat tett Márki-Zay győzelméért.

  • Besancon:
    Nedícsérjen kérem, még elbízom magam 😀 😀 😀

  • charlie
    2018 február 26
    4:31 de.

    Mellébeszélsz, de megértelek. A politikai azonosulást a Fidesz és a Jobbik között jobbnak látod inkább agyonhallgatni.

    Amúgy, ha Te azt hiszed, hogy egy jobbikos hatalmi pozíció esetén Simicskától felfele és Ángyántól lefele nem fog senki bejelentkezni egy kis teljesítendő szívességre, akkor Te, ne haragudj, de nem a valóságban élsz, hanem valami képzeletvilágban az Orbán melletti szobában. A Jézusok és helikopterek között.

    Másrészt milyen „1%-okotok”-ról vizionálsz? Ha hiszed, ha nem, nem mindenki pártkatonaként fórumozik itt. Párt-időfelajánlásból. Te és Marcsi igen. De azért elképzelhetnéd, hogy nem mindenki.

    De ne is izgasd magad. Olyan mellébeszélő terelést folytatsz, hogy a tények a legkevesebbek 🙂 Neked 🙂

  • Geyza
    2018 február 25
    7:00 du.

    Megtisztelsz, ahogy Miklós is.
    De Besancon olvtársnak van igaza: mindenki egyéni stílusára szükség van, hogy a hegyet minden oldalról, ne csak egy kötött ösvényről, szűk látókörrel lássuk.
    Ebből a szempontból még Boda is igen fontos szereplő. Közvetlenül olvasható tőle a Fidesz aktuális fórum-troll direktívája. Ugyanúgy, ahogy charlie-tól a Jobbiké.

  • Andrew_s:
    Hja a jól bevált göebbelsi propaganda-fogásaik…

  • talalom
    2018 február 26
    3:50 de.
    Talalom, a grofi szarmazas ott jon be, hogy nem is olyan regen, minden arisztokrata es annak gyermekeit kiuldoztek magyar honbol. Mind, mind gazembernek szamitott. De ugy latszik, az ido kereke forduloban van,es ha valaki arisztrokata szarmazau megis talal utat a haldoklo kommunista eszme kozott.

  • charlie,

    „Szikszai, a pontos meghatározás: több párt által támogatott független jelölt. A Jobbik sokat tett Márki-Zay győzelméért.”

    Koszi. Tehat a hodmezovasarhelyi polgarmester egy partoktol (legalabbis ugy allitva) fuggetlen egyen lett.

    Gondoltad volna, hogy ilyen hatalmas gyozelmet fognak majd a haladok aratni?

    Persze tudom, hogy ez a Jobbiknak is remenysugar, de legalabb te nem szagoltal szabadsagot azonnal. 🙂

    Az uldozesi maniaban szenvedok hozzaszolasai pedig egyszeruen elkepesztoek. Nem tudom, hogy sirjak-e vagy nevessek rajtuk? Komolyan mondom, mar kezdek aggodni ertuk, sokkal jobban elhatalmasodott az rajtuk, mint azt gondoltam volna.
    Ajanlanam nekik a risperidone, vagy a quetiapine, esetleg az olanzapine nevu dilibogyokat, allitolag ezek segitenek a paranoiaban szenvedokon.

  • Figyelő,

    „Talalom, a grofi szarmazas ott jon be, hogy nem is olyan regen, minden arisztokrata es annak gyermekeit kiuldoztek magyar honbol. Mind, mind gazembernek szamitott. De ugy latszik, az ido kereke forduloban van,es ha valaki arisztrokata szarmazau megis talal utat a haldoklo kommunista eszme kozott.”

    Hadd segitsek egy kicsit!

    Eloszoris, nem csak Magyarorszag letezik a vilagon. Meg ma is akad jonehany olyan orszag, vagy orszagresz, amit egy-egy kiraly iranyit.
    De Mexicoban es meg Angliaban is nagy szo az, ha valaki a nemesseg koze tartozik. Elsosorban a vagyon, azaz a foldbirtok miatt.

    Masodsorban pedig erdemes lenne tudni, hogy nem minden herceg es grof menekult el Magyarorszagrol 1945-tol. Sokan ugy ereztek, hogy a beteg komcsi rendszer ugysem fog sokaig fennmaradni, sot meg segiteni is akartak az osszeomlasahoz. Tehat beleptek a partba (vajon melyikbe), fontos allami allasokhoz jutottak es csaltak, loptak, hazudtak – mindezt a haza szent ugye erdekeben.

    Peldanak okaert (bar ez nem nemes volt) ismertem olyan boltvezetot akinek az atkosban cipoboltja volt. Belepett a partba, jol bemagolta azt a sok baromsagot ami azzal egyuttjar, parttitkar lett a cegnel, es rabiztak egy boltot, ahol kegyetlen jol megszedte magat, jobban, mint a maszek cipoboltjaban elozoleg. (Ha jol remlik Fejer Megyei Allami Kiskereskedelmi Vallalatnak hivtak azt, gyakorlatilag minden allami bolt agytrosztje volt ez.)

    A katonasaghoz is juthatott boven a nemes ifjakbol, akiket szandekosan kuldhettek oda. Bar ezekbol keveset ismertem, de gondolom volt joval tobb is.

    Igy probaltak meg atmenteni magukat, a javaikat, es a folytonossagukat a kovetkezo rendszerbe.

  • Gerti, nem értem a meglepődésedet, hisz egy politikai párt elfogadja a nép által neki felkínált hatalmat. Hogy most a Jobbiknak erre van esélye, és ez neked nem tetszik – hátra kellene lépnünk, hogy a morzsalékpártok is fényhez jussanak?
    Vagy tiltsuk be magunkat, mert nőni kezd a népszerűségünk?
    Vagy hagyjuk abba a vidéki terepmunkát, mert a többi párt mozgalmárjai nem szeretnek reggel felkelni a piacra igyekvőkhöz? Mit tegyünk Gerti, hogy neked is szimpatikusak legyünk?

  • Andrew, pedig próbálok megfelelni:
    „A politikai azonosulást a Fidesz és a Jobbik között jobbnak látod inkább agyonhallgatni.”
    Már százszor leírtam, a Fidesz a Jobbik programpontjait hajtja végre, ezeket a Jobbik a kormánynál persze hogy támogatja. A gazdaságpolitikát nagy vonalakban szintén támogatja. Ha a Fidesz nem tud egyedül kormányt alakítani, akkor a Jobbik fog, és minden támogató voksot elfogad majd a parlamentben.
    ……
    Az 1%-al bocsi ha mellélőttem, légy szíves mond már akkor hogy hova is tartozol. A mindig mindent köpködőkhöz, vagy az utolsó pillanatban a nyertesekhez csapódókhoz? Valami kedves ideológiához, vagy egy modern messiáshoz kötődsz?
    Szabad a gazda.

  • Kár a „bizonyítványt”,eredményt szépíteni,magyarázkodni….
    Érdekes,hogy a teljes baloldal kiállt M.Z.P.mellett(most ezzel kozmetikáznak…).miért nem a baloldali jelöltjükre szavaztak?,na azért,mert tudták nincs semmi esélye a megválasztott polgármesterrel szemben!
    Remélhetőleg demokratikus,normális együttműködést sikerül a győztesnek megvalósítani,és sikerül leszerelni a hőbörgőket…!

  • Gerti és egy velünk ugyan nem baráti újság cikke, de a lényeg benne van:
    http://hvg.hu/itthon/20180226_MarkiZay_gyozott_Vona_nyert_bemutatjuk_ki_orul_es_ki_duhong

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Alig több mint 24 órával ezelőtt azzal vádolta a kormánypárt a győztest, hogy ha nyer: kirabolja a városkasszát, hogy őrült, meg káoszt okoz majd, hogy Simicska-bérenc, stb. Mi történt 24 óra alatt, hogy ilyen pozitiv véleményed lett róla?

  • A Fidesz pillanatyilag nem elérhető. Látszik, hogy teljesen szétestek. A vén komcsi Bencsik András pedig bejelentette, hogy nem számít többé a Soros, nem kell többé bántani a Soros-bérenceket. Most már csak az a kérdés, hogy hány fideszes fog átállni a Jobbikhoz. Lesznek jópáran….

  • Boda Marcsi
    2018 február 26
    2:05 du.

    Marcsi, a baloldalnak nem volt jelöltje MZP-n kívül. Tessék már felfogni! A jobboldalnak sem volt más jelöltje MZP-n kívül. Azonkívül itt már régesrég nem jobb és baloldal van, hanem Fidesz versus mindenki más! Nehéz, igaz?

  • Christopher!

    Én ilyet nem írtam,próbálja nem kiforgatni a szavaim,mint egyes
    fanatikusok,szemébe mondom,hogy inkorrekt módon próbál meghazudtolni,amit az „allatvalóitól”is nehéz elfogadni,de magát többre becsültem……
    Azok előtt akik olvassák a hozzászólásaimat sikerült lejáratnia
    magát!!!!

    Láttam a végét a HírTV-én a híreknek,de utána egy szomorú,de jó filmet néztem,ahogy írtam!
    Egyébként utánanéztem,olvastam, informálódtam az új polgármester személyét illetően minden normális helyi politikussal együtt akar működni,nem megosztani a várost,meg ugye keresztény,becsületes és mellesleg többdiplomás ember,ami nem éppen jellemző sok baloldali gyűlölködőre!
    Nem kell magyarázkodnia a sikertelenségért….

  • Szépséges Marcsim!

    Mondta, hogy tegnap este a hírek után egy szomorú filmet nézett. Helyes! Ha netán jó zenét keres, javasolnám a Szomorú vasárnapot. Hallgassa csak jó sokat! Pusszancs!

  • Hollósy Gerti

    charlie, engem semmilyen újság nem tud meggyőzni, semmivel, abban a véleményemben, (kizárólag, mint saját véleményben) hogy a Jobbikkal nem.

    Az én képzeletemben lejátszódik a jobbikos jövő, mint ahogy írtad, a Jobbik vezető erő akar lenni, de mikor az lesz, rövid úton elő fog kerülni Novák Előd, a Gárda és a hasonlóak és szépen félresöprik a most cuki és szolid Vona féle néppártos vonalat, az én emlékezetem ezt súgja, de nem szeretném megélni. Azt hiszem ezt te se.
    Mit tegyetek? Miattam semmit. Természetesen jogotokban áll bármit tenni és hinni, dolgozni, kampányolni, de nekem soha nem fog tetszeni a Jobbik. (Én az Unióval folyó normális együttműködésben hiszek, az átjárható határokkal bíró, békésen egymás mellett élő európai országokban, számomra az a jövő. Ahol minden hangsúlyozottan nemzeti, ahol minden második szó a „mi magyarok” meg a „ti másféle magyarok” nem a nekem tetsző világ, nem ez a jövő útja, nem a bezárkózás, hanem a nyitottság, nekem ez a lényeg. A régi jobbikos véleményt ismerjük, de Vona újabban egy szót nem szól az Unióról, vagyis nincs változás. (sőt már a törökökkel is szimpatizál)A Jobbik rendezvényein nincs uniós zászló)
    Na, ha már így kijött belőlem, ha kérdezted, szóval miattam semmit, charlie.

  • Amúgy már az is döbbenetes,hogy magyar „származásúként”, a szülei volt hazájának ott árt ,ahogy tud…..de az,hogy gusztustalan módon szerkesztőként meghazudtol, feketít be becsületes hozzászólókat,az már enyhén szólva
    „minősíti”magát,azért nem kellene ennyire azonosulnia a baloldali
    erkölccsel….
    Simicskát (bár megvetem!!!)egy szóval sem említettem,de a mondat többi része is hazugság!
    Szegény kinti magyarokat és az itthoni talpnyaló idiótákat sikerül befolyásolnia,de a TÖBBSÉGET NEM!

  • charlie
    2018 február 26
    12:35 du.
    „Már százszor leírtam, a Fidesz a Jobbik programpontjait hajtja végre, ezeket a Jobbik a kormánynál persze hogy támogatja.”

    Azaz középen összeért a Fidesz és a Jobbik. Magam sem mondtam mást. Te ismételgeted, hogy de nem, meg egyébként sem 🙂
    Most írod, hogy de igen.
    Amellett, hogy igen burkoltan, de világosan leírtad, hogy várható egy Fidesz-Jobbik hallgatólagos szövetség, koala is.
    Gyakorlatilag inkább megerősítetted, mintsem cáfoltad azt amit írtam. Azon meg veszekedj Marcsival, hogy melyikőtök pártja a nagyobb gaz és ki lopta kitől a demagógiát 🙂

    Az 1% kapcsán az Téged jellemez, hogy csak pártkatona vs. senki közt tudsz gondolkodni. Ne rajtam kérd számon a gondolataidat. A pártodét sem. De nem vagyok maximalista.

  • Persze az más kérdés,hogy a Simicska által bitorolt HírTV közvetítette a választást….,de a mondanivalóm egy percig sem róla szólt!!!!

  • HimCanada!

    Na megint butaságokat beszél,mint mindig(!!!) a Fidesznek volt jelöltje
    különben hogyan is veszíthetett volna?(azt hiszem Hegedűsnek hívják)meg a baloldalnak is,annak nem tudom a nevét,de valaki itt azt írta,hogy 1%-on állt….
    Na ennyi tájékozott észlény egy rakáson nem semmi!!!

  • Elirtam nem Him (bár ki tudja?kac-kac…)hanem Hun (az esze…)
    Tévedni emberi dolog…..itt azért nem mindenkit érhet ez a vád…

  • Gerti, mi történne ha a választókerületedben a fideszes Rogán Antal és a jobbikos Kovács Tamás világbajnok vívó között választhatnál?

  • Szegény HunCanada 1 perc alatt meg lehet keresni……az MSZP 1 %-os esélytelen jelöltje Hernádi Gyula volt…..
    Mindezt a gyengébbek kedvéért!

  • Andrew, ” igen burkoltan, de világosan leírtad, hogy várható egy Fidesz-Jobbik hallgatólagos szövetség”
    Miért, gondolod egy fidesz-mszp szövetség nem várható, megakadályozandó az „ordasnyilas, náci rémuralom” kormányra kerülését? JÓ REGGELT!! EZ A POLITIKA!!
    ……
    Tőlem a „független, érték-semleges, pártatlan és objektív” álarcodat is felteheted, ha akarod a továbbiakban úgy csinálok, mintha az lennél.

  • Istenem rám tagadt egyesek hülyesége….nem is kellett volna
    keresgélnem,mivel C.Á is felsorolta a cikkében a jelölteket ….
    Ha HunCanada nem csak jó alattvalóként osztja az észt,hanem el is olvassa a cikket,akkor nem égeti ennyire magát!
    Na már megint egy jó film alatt fecsérlem itt az időmet…..
    Részvétem,a társaságnak!

  • charlie
    2018 február 26
    3:57 du.

    Független vagyok a pártoktól. Sosem mondtam, hogy értéksemleges lennék. Pont azért nem szavazok a Jobbikra, mert van egy értékminimum, ami alá nem megyek. Ergo, egy szinten túl pártatlan sem vagyok, és ugyanúgy nem vagyok objektív, mint ahogy senki más sem. Lévén az emberi személyiség a szubjektum maga.

    A politika iránt sincsenek illúzióim. Aki valami ezoterikus fellengzősséggel próbálod eladni a Jobbikot, az Te vagy. Valami ma született bárányka-szemlélettel. Mintha mindenki a 60 -assal jött volna frissen születve.

    Amúgy sosem állítottam, hogy lenézlek vagy megvetlek azért, mert jobbikos pártkatona vagy. Csak leszögeztem, hogy az vagy. Ha Te emiatt úgy érzed, hogy védekezned kell és megvetésnek gondolod, akkor ez legfeljebb azt a kérdést involválja, hogy minek csinálod? Van az a pénz? Különben az is a magánügyed.

  • Andrew!
    ne uszíts,én charlie-val nem veszekszem,csupán véleményt cserélünk,a Jobbikban is tisztelem a tisztességes,becsületes embereket,ugyanúgy mint a Fideszben,sőt még a baloldali pártokban is akadnak…(bár sajnos kevesen)mindenki oda szavaz ahová akar,de vitatkozni,érvelni kulturáltan és hitelesen érdemes,amit itt többen be is tartunk!
    Na erről ennyit,már ha értitek?…..

  • Persze Marcsi, egy perc alatt ki lehet bármit keresni, sőt még gyorsabban is. De magával az a baj, hogy csak keres-keres aztán halvány lila gőze sincs semmiről és még nagy büszkén ide is tolja, hogy mekkora sületlenségeket hordott össze.

    Tehát kezdjük el mégegyszer: Hernádi Gyula a mostani polgármester választáson független jelölt volt. A baloldalnak és az MSZP-nek is MZP volt a jelöltje. Hernádi Gyulát azonnal kizárták az MSZP-ből miután megvette őt a Fidesz és függetlenként indult. Tetszik érteni?? Vagy belerágjam mégjobban a szájába, hogy Hernádi Gyula nem MSZP-s, nem baloldali, nem jobboldali, hanem „független” jelöltként indult.

  • Marcsi maga teljesen meggárgyult? Christopher cikkében is független-ként van írva Hernádi. Miről zagyvál? Ennyire nem lehet valaki ostoba, hogy MSZP-s jelöltnek hazudja még ezután is a Hernádi Gyulát, mint maga Marcsi. Egy pártnak egy jelöltje lehet, értse már meg, hogy az MSZP és mindenki más párt a DK-tól a Jobbikig Márki-Zay-t támogatta.

    Hogy ne keresgéljen, mert csak eltévedne idemásolom: Christopher ezt írta:
    Márki-Zay Péter (FÜGGETLEN): 57.35%
    Hegedűs Zoltán (FIDESZ-KDNP): 41.83%
    Hernádi Gyula (FÜGGETLEN): 0.82%

  • Boda Marcsi
    2018 február 26
    3:39 du.

    Ki az Isten mondta, hogy a Fidesznek nem volt jelöltje? Mit tulajdonít nekem olyan kijelentéseket amiket én nem mondtam?

    Aztán a híresen jó tájékozottsága mellett sem mehetek el mert kabaré amit művel itt Marcsi. Csak be kell másolnom az ideírt mondatait. Amiben olyan jelzőket használ, hogy „azt hiszem”, meg „annak nem tudom a nevét” meg, hogy „valaki azt írta, hogy …”

    Valóban, teljesen „meggyőző” a „tájékozottsága” Marcsi.

  • HunCanada!
    belátom,a cikkben függetlenként szerepel Hernádi(tévedtem!),de
    ugye ha utána néz kissé…akkor ez az ember eredetileg nagy MSZP-és volt,akit pontosan azért zárták ki,mert függetlenként jelöltette magát!!Ezt nem olvasta?
    Na ez tény!nem várom,hogy egy ilyen tájékozatlan és elfogult,fanatikus baloldali belássa a tévedését…..
    Őrjöngjön csak tovább,kedvére,de ugye teljesen értelmetlen a baloldal kilátásai ismeretében……vigyázzon az egészségére,mert
    valószínűleg nem az ellenzék fogja ápolni…(nem olyan fontos ember….bár ki tudja?)
    Nekem nem ez a központi kérdés,nem ebből élek,mint egyesek
    Na jobbulást kívánok!

  • Amúgy megsúgom,bár nem titok,hogy eddig is és ezután is a Fideszre szavaztam,és ha tisztázódna a Jobbik mostani még zavaros,sokakat megosztó helyzete,a második verzió lenne,a
    baloldalra,sem a múltjuk….,pláne a jelenük és a megélt tapasztalataim,ismeretében soha
    nem szavaznék,ha csak ők lennének inkább tartózkodnék,el sem mennék!
    Na további,de felesleges agitálást kívánok a híveinek,de engem ki lehet hagyni….!

  • Atttyaúristen…
    Micsoda palávert vernek itt a pökhendi gyobberek, csak mert a baoldal és az inkább balra húzó „bitonytalanok” kivételesen a Gyobbik jelöltje mellé álltak.

    Látszik hogy ezeket itt semmi nem érdekli sajátmagukon kívül.

    Amúgy parteinkamerad Vona és hívei ma bejelentették hogy semmiféle együttműködésre nem hajlandóak az MSzP-vel és a többi demokratikus párttal.

    Szaal nem kell aggódni.Minden marad a régiben.

    Mondjuk…jobbszerettem volna ha ugyanezt az MSzP és a többi demokratikus párt jelenti be.

    Ez azt jelenti hogy továbbra is várom a Messiást és szarok bele az egészbe.

  • Gerti:
    **Hollósy Gerti
    2018 február 26
    3:14 du.
    **
    Nálad az öt point 😀 😀

  • Hun Canada:
    Van egy pont, amin túl már nincs értelme magyarázni egy ekkora idiótának mint ez a Boda.

    Láthatólag gőze sincs semmiről.

    Olvas mondatokat aztán egészen mást hámoz ki belölük mint amik le vannak írva velük.

    Ez a spíné egy orvosi eset:
    „Kóros Értelmezés-elferdülésben szenved”
    /A kórismét Dr.Géjza állította fel./

    A gyógymód:
    „Igyon háromszor annyi sört mint eddig.Attól jól fog aludni, hányni. Így mentesül a kényszeres gondolat-közlésektől.”
    /Az orvosi javallatot Dr.Géjza állította össze, a Nagy Ragálykönyvből/

  • Boda Marcsi
    2018 február 26
    3:49 du.

    Szegény HunCanada 1 perc alatt meg lehet keresni……az MSZP 1 %-os esélytelen jelöltje Hernádi Gyula volt…..
    Mindezt a gyengébbek kedvéért!

    HEHEHEHEHEEEEEEHEHEHEHEeheeeh heheeeeeheheheeheh höhöhöhöhhö—höhöhö..IGYIJOTYKA MATYRJOCSKA

  • Hát ez kész ez a Marcsi….

    Nem azért zárták ki az MSZP-ből, mert függetlenként indult, hanem azért lett független mert kizárták.

    tudja: Ok-okozat!
    Atyaég, ez hihetetlen még mindig, ennyi év után is rácsodálkozom Marcsira, hogy alap dolgokat kell megmagyarázni amit egy 6 éves elsős jobban tud értelmezni. ..És Marcsi csak köti az ebet a karóhoz.
    Megmagyarázza 😀

  • Tessék Marcsi egy kis vigadalom 🙂 Ön nagy film rajongó! Akkor biztos ismeri „A tanú” című filmet. Hát már a mai elvtársak is úgy beszélnek mint a régi elvtársak és nem csak ez az egy jelenet illik rá a mai Fideszre, hanem az egész film: https://coub.com/view/13zjwi

  • Andrew_s
    2018 február 25
    6:28 du.

    Jot mosolyogtam azon, hogy a lgeralis partot, Jezushoz hasonlitod’
    Jezusban nem volt egy szikra gyulolet sem, ellentetben a liberalisokkal akik mindenki mast gyulolnek, akik nem libetalisok.

  • HEHEHEHEeheheeheheehehe
    HunCanada
    2018 február 26
    6:19 du.
    HÖHÖHÖHÖHhöhhööööhhhhhhh

    Ha nem hagyod abba, a röhögéstől ÉN fogok meggárgyulni…
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Már totál szenilis ez az OIM*

    Láthatólag azt sem tudja mi van körötte.

    *OIM = Oldalovicska Igyijotyka Matyrjocskaja

  • Szocdem:
    ez a jóslatod frankón bejött:

    szocdem89
    2018 február 25
    5:31 du.

    Már szervezik a”Békemenetet”
    És jajveszékelnek hogy a gonoszak
    összeállása megvalósulni látszik na de majd ők…

  • Geza!

    En nem mertem hivatkozni itt Bartus soraira, mivel mar igen lehurrogtak miatta. Es ugyse olvassak….
    De ismet nagyon jol osszeszedte az igazsagot.

    A politikusnak a politikabol van a jovedelme – ha elveszti a statuszat, akkor mibol el meg? Csak korrupcibol lehetetlen penzhez jutnia, mert annak az a feltetele hogy benne kell maradnia a politikai verkeringesben. Minimum a partjanak, ha o szemely szerint nem is, de a part ott kell hogy maradhasson a Parlamentben.
    Tehat nyista osszefogas!

    Ezert probalom mondani regota, hogy a parlamenti valasztasokon megoldas egyetlen:
    Minel tobben elmenni szavazni. (Hodmezovasarhelyen is ez volt a gyozelem alapja)
    Es mivel a FIDESZ annyira rafinaltan megvaltoztatta a valasztasi torvenyt, ezert a szavazatok szetaprozasara nincs lehetoseg. A valasztoknak kellene osszefogni!
    Es keresni egy olyan partot, aki a „legkevesbe ellensege” a hazanak, es arra szavazni.
    Minden ellenekezo esetben a FIDESZ nyer.

  • Marcsi, es Charlie,

    Titeket kerdezlek, mert a haladoktol felesleges barmit is kerdezni:

    1., Mitol ilyen jelentos egy kisvaros? Mitol „fellegvar” az?

    2., A polgarmester-valasztas resze a miniszterelnok-valasztasnak? Ha nem, mitol izgultak itt be a haladok?

    3., Ha ezt a polgarmestert azert valasztottak meg, mert ugyesen „eladta” a valasztoknak azt az otletet, hogy o partokon feluli (mindegy most, hogy hazudott-e vagy sem) akkor ez hogyan tudna befolyasolni a „nagy” valasztast, ahol mindenki partokra fog szavazni? Hacsak valaki addigra be nem adja a jonepnek, hogy o fuggetlen es partokon felul all. De erre kicsi eselyt latok.

  • Gabriel,

    „Es mivel a FIDESZ annyira rafinaltan megvaltoztatta a valasztasi torvenyt, ezert a szavazatok szetaprozasara nincs lehetoseg. A valasztoknak kellene osszefogni!”

    Na, ezert le fognak teged torrkolni a „halado”tarsak! Eddig itt azt magyaraztak a „haladok”, hogy a valasztasi rendszer olyan ugyesen lett megvaltoztatva, hogy csak a FIDESZ nyerhessen.
    Erre te ellentmondasz a mainstream hazugsagnak. Nem szegyelled magad?

  • Azt akartad mondani, kedves Gábriel, hogy a választóknak kell gondolkodni? Hát igen… Kinek másnak? A többi csak szemfényvesztés, propaganda…

  • Geyzának:

    Mégis csak elolvastam Bartus cikkét. És nem csalódtam: kár volt.
    Mit is mond Bartus?

    _Orbán leváltásának az akadálya az ellenzék.
    _Következtetése: az ellenzék monnyon le, mindjárt el lesz zavarva Orbán.
    _A választó bojkottáljon! Mindjárt el lesz zavarva Orbán (merthogy nem lesz ő legitimálva, és ettől úgy de úgy el fogja szégyellni magát, hogy csak na! Mindjárt le is mond a hatalomról, a fidesszel együtt…)

    Na, ennyi dióhéjban…

    Ja, hogy miért nem mond le az ellenzék? Hát mert pénzéhes! Teccik érteni… Nem a fidesz pénzéhes, dehogy… a fidesz ízibe lemondana, ha esetleg egy bojkott nem legitimálná szegényt. De hát ugye, ezek az ellenzékiek sehogy sem hajlandók lemondani, így ezzel szegény fidesz kénytelen kormányozni.

    Tény, hogy Bartus gondolatelemei valósak. De amikor ezekből fölépíti a maga elmélet-palotáját, hát az, tisztesség ne essék szólván egy nagy… semmi…

    (Elnézést kérek a hívőktől…)

  • Geyza
    2018 február 26
    7:30 du.

    Megnyugodtam. Először furcsa volt, hogy se direkt DK-szidás, se gyurcsányozás nincs benn. De aztán vigaszdíjként megint ír a bojkott nagyszerűségéről 🙂 Megjegyzem a passzív bojkott eszméjének szépségét 4-5 éve nem tudja Bartus érvekkel alátámasztani, de ez igazán mellékes 🙂

    Az anyagi érdekeltség meg igaz. Már a 2014-es választási bukta okai között is szerepelt (anno elég sokat írtak is erről). Nem is teljesen véletlen, hogy Gyurcsány elég alaposan kezdett játszani a szociális demagógia húrjain. Ettől a pártoknak nem lesz több pénzük, de nehezebb ettől elzárkózni, mint egy senkiáltalsosemlátottmszp-programtól.

    Gabriel
    2018 február 27
    12:16 de.

    Nincs igazad. Pont az a baj sokszor, hogy olvassák. Az még megvan, amikor elfogytak az érvek, akkor megszűnt a kommentelési lehetőség? Először Bartus cikkei alatt, majd mind alatt a régi szerveren? BTW, nekem is volt már az úrral olyan vitám a FV-on (egy közös ismerős beírása alatt), amiben a legfőbb érv, ami mindent vitt, az volt, hogy gyurcsányista vagyok (különben nem), és így alanyi jogon marhaság, amit írok. De ez személyes véleményem.

    A választással kapcsolatban valóban a közös jelölt és a közel 80%-os részvétel a megfejtés. Nem véletlenül próbálja a Fidesz a fásultságot növelni, illetve elvinni a kommunikációt a kínos témákról.

  • Figyelő
    2018 február 26
    6:38 du.
    „ellentetben a liberalisokkal akik mindenki mast gyulolnek, akik nem libetalisok.”

    Eddig Orbántól igen masszív gyűlöletpolitikát láthatunk. Anno Hitler és Sztálin esetében is. Melyiküket tartod liberálisnak?

    Azt nem kérem, hogy fejtsd ki, hogy a liberalizmus szerinted miért gyűlölet-ideológia, miközben a rasszizmus (Hitler), az intézményesített ellenségmegsemmisítés (Sztálin), és a globális, másokat lenéző paranoia (Orbán) nem. Mert erre a kifejtésre, noha érdeklődve várnám, valószínűleg nem menne a válasz.

    Az olyasmit, mint az egyházi antiszemitizmus, most nem is hoznám ide 🙂 Mert Jézusnak ehhez pont annyi köze volt, mint Erdő Péternek Jézus tanításaihpz: semmi.

  • Hollósy Gerti

    charlie, a kérdésedre válaszolva:

    1. Azért kérdezel ilyet, mert mást nem tudsz válaszolni, persze nincs is mit, mert egyértelmű voltam…

    2. A kérdés a fentiek fényében övön aluli…

    3. Ez a helyzet nem fortdulhat elő…

    4. Ha mégis előfordul, akkor érvénytelenül fogok szavazni, ebben a kérdésben, de elmegyek szavazni, mert sosem egy dologra szavazunk…

    (sosem szoktam az elveimmel ellentétes módon cselekedni)

    Remélem kielégítő a válaszom!

  • Hollósy Gerti

    Geyza, köszi a „pontokat”, de azt hiszem sosem titkoltam ezen a téren a véleményemet, legfeljebb most egyértelműsítettem…

  • Hollósy Gerti

    charlie, ajánlom ezt az interjút: http://nepszava.hu/cikk/1153807-marki-zay-peter-ereztuk-a-valtozas-hangulatat

    különösen ezt a részét:

    „- Vasárnapi beszédében szóba hozta a Jobbikot: megköszönte a helyi elnöknek, hogy terelgette az indulás felé. Mi ennek a jelentősége?

    – Nincs jelentősége. A jobbik hódmezővásárhelyi elnöke már nyolc éve kapacitált az indulásra. A legelején elmondtam neki, hogy nem vagyok jobbikos, szó szerint két indokot hoztam fel: a cigányság iránt érzett pozitív gondolataimat, valamint az Európai Unió iránti elkötelezettségem. Nagyon örülök a néppártosodásuknak. Jobboldali emberként eddig egyáltalán nem forogtam olyan körökben, ahol szocialista politikusok vannak, viszont nagyon pozitív benyomásom van a hódmezővásárhelyi szocialistákról. A helyi elnökük az egyik legnagyobb támogatóm volt.”

  • Ma olvastam egy jo hirt:

    A FIDESZ ugy tunik meghatraloban van.
    Lehet, hogy megis sok vaj van a kalap alatt?
    Komolyan megijeszzthette oket Hodmezovasarhely.
    >>>….azert a viz ur!<<
    itt a hir:
    http://hvg.hu/itthon/20180227_A_jovo_heten_mar_leszedhetik_a_sorosozos_plakatokat_Kispesten

  • Gabriel:
    Bartuslaci a barátunk,ezek a károgók itten meg nem a barátaink.
    Kit érdekel mit rikoltoznak pártmegbízásból?
    Nyilván kárognak mert a Bartus rendre a tyúkszemükre lép.

    (Megjegyzem Bartust a szélsőbalos agyamentek is útálják)

  • Gabriel írta:
    „Ezert probalom mondani regota, hogy a parlamenti valasztasokon megoldas egyetlen:
    Minel tobben elmenni szavazni.”

    Ajaj… Bartus viszont azt mondja, senki se menjen, legyen bojkott! Most akkor ezt hogy..?

  • Baj van…

    Nehézfejű Bencsik Andriska ilyet szólt az Echo tévében:

    „Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb” – mondta az Echo Televízió Sajtóklub című műsorában hétfőn este Bencsik András, a Békemenet egyik főszervezője.

    Miközben Orbán Viktor egy nappal a hódmezővásárhelyi vereség után még egy lapáttal rátett: saját hibáikkal való szembenézés helyett az „ellenfeleikkel” való szembenézést, továbbá kétszer-háromszor nagyobb erőbedobást ígért, hogy nehogy „bevándorló ország legyen Magyarországból”, számára ugyanis a választás tétje ezt, Bencsik már tegnap délután szembement a kormányzati kommunikációval és Orbánnal.

    Na most akkor ezt hogy…? Marcsikám?

    http://balramagyar.hu/2018/02/27/szetesoben-a-fidesz-sajat-embere-vitt-be-elkepesztoen-nagy-gyomrost-orbannak/

  • Alma és Andrew-s
    Lehet hogy több dologban téved Bartus de SAJNOS idáig még minden jóslata beigazolódott.

    Én lennék a legboldogabb ha ezek rendre nem következnének be.

    Az is kétségtelen hogy időnként túlságosan sarkosan fogalmaz de tudjuk jól :
    Jobb félni mint megijedni.

    Mondjuk a hozzászólási lehetőség letiltását én sem értem.
    De ez az ő dolga.

  • Ma reggel élveztem még ezt a fickót is:
    Sok vicceset nyilatkozik…
    Egyet kiemelek:
    „Így visszamenőleg azért látjuk: már azon is el kellett volna gondolkodni, hogy két évig nem volt vezetője az Állami Operaház balettkarának pusztán amiatt, mert Orbán nem ért rá ezzel foglalkozni. Akkor ez extremitásnak tűnt – ma ez a normalitás.”

    http://fuhu.hu/csaba-laszlo-2-3-ev-mulva-robbanas-lesz/

  • Alma!

    En nem vagyok Bartus „hive” se majmoloja, mar bocs.
    Neki is megirtam, hogy ostobasag a „bojkott”

    Az orban ugyis gründolna annyi partot a bojkottalok helyett, amennyit akarna – az allamkassza kulcsa az o zsebeben van – vagyis van mibol fizetnie.

    A vita fonala itt kozottunk, hozzaszolok kozott, epp azon volt, hogy miert nem tudnak osszefogni az ellenzeki jeloltek, ezt vezette le erthetoen a Bartus, Ebben igaza van.
    Sok masban is, es sok masban nem.
    Mindannyian igy vagyunk ezzel.

    Mivel hala Istennek az Ur nem klonozassal allit elo bennunket, ezert mindannyiank kicsit masok vagyunk. Az ujlenyomatunk is, az iriszunk is, es az igazsagerzetunk is egyeni.

    Ezert tudunk vitakozni, de ha kell egyeterteni is!

    Ja, hogy vannak, akik az atyauristennek se? Ez azoknak a baja!

    En nem erzem magam az igazsag egyeduli letetemenyesenek, ha igy lenne, gondolom bele bolondulnek. Nyilvan vannak akik soha nem hiszik el, hogy a fal kemeny, ezert van sok maniakus ember, de bocs, en szeretnek szabadon elni, lelkiekben es szellemiekben is!
    Ahogy Geyza megjegyezte, Bartust utalja a szelsobal is (nyilvan egyutt a szelsojobbal)
    Igen a fanatikusok nem szeretik a gondolkodast, nekik „elveik” vannak.

  • Summa summárum, lassanként fordul a hajó, az eszesebbje már menekülőre fogta…

    Pedig a 2018-as választáson még nekik áll a zászló… Ti értitek ezt?

    Marcsikám?

  • Alma:
    OIM* semmit nem ért de nem is kell neki értenie bármit is.
    Ő az EchoTV-ből és hasonló helyekről kapja meg a véleményét.

  • Andrew!

    A fanatizmussal nem lehet vitaba szallni, es nem is erdemes, ebben teljesen egy velemenyen vagyunk.

    Nem lehet ugyse meggyozni a fanatikusokat, mivel azok az igazsag letetemenyeseinek gondoljak magukat, mint ahogy fentebb is irtam.

    A Bartus Laci is egy elegge fanatikus leny, hiaba van teli nagyon sok jo gondolattal, o is kitart jo nehany balgasaga mellet is konokul.
    Ettol meg erezhetem baratnak.

    A valodi szabadsagban elo elme az valodi szabadsagot ad arra, hogy el tudjak fogadni az enyemtol eltero velemenyt, ha az jobban lefedi az igazsagot mint az enyem. Es nem kerul szenvedesbe nekem kidobni a regi rosszat, mert az elmém szabad, a lelkem nem beklyokban raboskodik.

    Azert nem kerek semmilyen emberi dogmabol se, ami rosszab mint egy drogfuggoseg. Ezert soha nem is jutott eszembe eletem soran drogot se magamhoz venni.

    Viszont hive vagyok annak, hogy aki akarja azt is szabadon szivhassa, ihassa ha kedve szottyan rá!

    Ezek az egyeni szabadsagunk jogai.

    Ha viszont valasztasokrol van szo, akkor nem egyeni szabadsagjogainkkal jatszadozunk, hanem KÖZÖS csonakba szallunk, ahol valasztanunk kell egy kormanyost!

    Ez viszont mar engem is, az en gyerekeimet is, es azoknak a jovojet erinti, befolyasolja, megszabja – ez pedig nem jatek.

    Na itt jon be, hogy a fanatikusok szemeben ez is eppen csak egy jatek es csakis kizarolag az altaluk „elfogadott” „szent ügy” kereteben lehet! „Elfogadott”! Ertheto nem?, valaki más altal sugallt!

    Hat nem! Mert nekem is eppen annyi isten adta jogom van beleszolni mint akarki masnak!

  • Hollósy Gerti
    2018 február 26
    3:14 du.

    „…(Én az Unióval folyó normális együttműködésben hiszek, az átjárható határokkal bíró, békésen egymás mellett élő európai országokban, számomra az a jövő…”

    Igen Gerti, nagyon örülök, hogy ezt leírtad, tulajdonképpen ezeket a gondolatokat naponta kéne leírni, elmondani és tudatosítani mindenkiben, mert szerintem minden demokratikusan gondolkodó és mérlegelésre képes egyén ma ezt az elvet vallja, hiszen ez a jövő bárki bármit állít, és ez egy cseppet sem mond ellent annak, hogy emellett valaki a saját nemzetét, országát is magáénak érezze, tisztelje annak értékeit, hagyományait, múltját stb. De – mert a jövőjét is szem előtt tartja, akarja magát odatartozónak érezni! Nem kell ahhoz senkinek sem megtagadni a „magyarságát”(vagy bármilyen nációhoz tartozik akkor azt) ha azt mondja, én az „Európai Unió Polgára akarok lenni” mert én elsősorban európai vagyok, és azon belül magyar! Csak és kizárólag a jogállamban hiszek, és a kettő szorosan összefügg! Felesleges az embereket válaszút elé állítani és az unió ellen fordítani, mert az unió mi magunk (is) vagyunk! Ez olyannyira természetes, ezerszer elmondott, már-már közhelyes dolog, hogy újra és újra meglepődöm, ha értelmesnek (gondolt) emberek előjönnek az EU szkeptikusságukkal és megkérdőjelezik annak szükségességét? Ezzel az ostoba „állítsuk meg Brüsszellel” meg Stop Sorossal egyet érnek /tek el, hogy az emberek totál elbizonytalanodnak és nem ismerik fel a saját érdekeiket sem, ami pedig egyértelműen a nyitottság Európára, nyugatra, a világra, mindenre és mindenkire, a normális együttműködésre, természetesen az ésszerű határokon belül.

    Többek között ezért (sem) gondolkodom a Jobbikban, viszont a pártválasztásomban a – korrupciós tényezőkön túl – csakis olyan szempontok fognak dönteni amelyek az európai eszméken túl elsődlegesnek tartják a demokráciát és a jogállamot! További, de nem elhanyagolható szempont persze, hogy a szavazatom ne vesszen el, tehát olyan pártot kell „becserkésznem” akinél erős remény van, hogy megugorja a bejutási küszöböt stb – jelenleg két ilyen pártot ill. szövetséget látok, kérdés a hátralévő bő egy hónap mit hozhat még – ki kivel, miért hogyan stb mert természetesen jó szokás szerint megint bele vagyunk késve egy kissé a dolgokba?
    Látom, kicsit lejjebb beidézted M.Z.Péter nyilatkozatát – jól tetted, ezt mindenkinek látnia és olvasnia kellene!

  • Gabriel
    2018 február 27
    9:34 de.

    Ezért győztem hangoztatni, hogy magam is csak a véleményemet írom. Több dologban nem értek egyet Bartussal. De ez nyilván nem jogost fel arra, hogy leszóljam azt, aki meg egyet ért vele.
    Abba pedig, hogy ki kivel barátkozik, tart kapcsolatot szintén magánügy.

    Ezt mondtam akkor is, amikor nekem morogtak, hogy miért van a FB-os ismerőseim között olyan volt évfolyamtárs, aki azóta elsodródott a nagyon-jobb felé 🙂

  • Almási Alma
    2018 február 27
    8:44 de.

    Azt, hogy Orbán a robbanás felé kormányoz, már jó páran mondtuk régebben is.
    Azért persze az is valami, ha lassan Csaba Lászlónak is feltűnik 🙂

    Személyes véleményként mindig kicsit vicces, hogy egyes „szakértők” több brossurával lemaradva tesznek olyan szakértéseket, amelyeket előttük évekkel megírtak, felvetettek valahol.

  • Kedves Geyza, kedves Gábriel…

    Bartus fő hajtóereje a hiúság. Ezért én az okosságára nem adok semmit. Amit ő „megmond” előre, azt én is megmondom -könnyen lehet, hogy még előbb, mint Bartus. (Én már a temetési beszéd idejében tudtam, hogy Viktorral baj van. Igaz, ez először csak egy rossz benyomás volt nálam, de aztán valaki, aki jól ismerte, megerősített benne: 1989-ben.)

    Van azonban köztem és Bartus között egy lényeges különbség. ÉN nem nézem le, hanem tisztelem és BECSÜLÖM a vitapartnereimet. Talán ezt már észre is vettétek…

    Egy közös ismerősünk posztjában egyszer összetalálkoztunk a FaceBook-on. Ez még a 2014-es választások előtt volt. Akkor is a bojkottot szorgalmazta. Én pedig megkérdeztem, hogy szerinte miért zavarná a fideszt, hogy kevesen mennek el szavazni, és a fideszen kívül csak a mesterségesen pénzért létrehozott kis kamupártok vennének részt a választásokon… Akkor engem lájtosan lekurvázott (lehülyézett?)… 😀 😀 😀

    Sajnos Bartus okossága nekem nem imponál (vagyok én is olyan okos, de nem vagyok sem hiú, sem vetélkedés-kényszeres). Nem vallom a „minél rosszabb, annál jobb” elvet…

  • Almási Alma
    2018 február 27
    10:31 de.

    A sajátos vitakultúrát magam is megtapasztaltam (ld Andrew_s 2018 február 27 4:12 de.) 🙂

  • Almási Alma
    2018 február 27
    10:31 de.

    „Bartus fő hajtóereje a hiúság.” Inkább valami beteges bosszu! 😀

  • Orsóskám te ehhez nem értesz.
    Semmit nem is tudsz a téma körül.
    Nem kéne hozzá szólnod csak hogy szólj valamit.

  • Szikszai,1:44, Hódmezővásárhely megyei jogú város – annak összes hatalmi erejével – a rendszerváltás óta csak Fidesz-Kdnp-s vezetője volt. A legmélyebb fidesz-jobboldali beágyazottságú térség, a „sasfészek” az országban.
    A volt polgármester meghalt, az új választásra Lázár miniszter jelöltje – aki akár a Bodri kutya vagy a Cirmos cica is lehetett volna – ahelyett hogy korrekten készül a posztjára, elkezdte méltatlanul gyalázni a szintén jobboldali értékeket nemcsak hirdető, hanem példamutatóan gyakorló és megélő Márki-Zay Pétert.
    Erre az összes párt a megtámadott mögé állt, és valljuk be, a nép is szereti látni, ha a szépen, ünnepien kicicomázott főszereplőre ráborul egy szekérnyi gané.
    Ettől, az ellenzéknek szerencsés eseménytől vérszemet kaptak a sikerélmény szót mostanában nem ismerő balosok, és már hatalomátvételről, rendszerváltástól, koalíciós kormányról, elszámoltatásról és egyéb egymást hergelő fogalmakról álmodoznak.
    ……..
    Egy szó sem esik már arról, hogy nincs médiaszabadság, hogy diktatúra van, hogy ebben a választási rendszerben senki nem nyerhet, és hogy a Fidesz ha vesztét érzi úgy is elcsalja a választást.
    A „nagy választáshoz” ennek semmi köze, a Fidesz legközelebb jobban figyel, ha meg nem, az is jó, akkor jövünk mi. 🙂

  • Orsós, itt egy videó, ahogy Bartus egy embert Geyza-vá átalakít.

  • Alma!

    Nem értem kristálytisztán,hogy kik is menekülnek?
    Az ellenzékiek egymás elől?Talán tettlegességig fajul a helyzet?

    HunCanada és a többi okos!A gyengébbek kedvéért:
    Előbbi azt írta nem is volt fideszes jelölt
    Almási István polgármester halála miatt került sor a választásra

    Márki- Zay Péter nyerte meg 57,47 %-al függetlenként
    a második (ugye létező jelölt) Hegedűs István végzett 41,61 %-kal
    majd a harmadik helyen a szoci Hernádi Gyula igyekezett,függetlenként(amiért a pártja ki is rúgta)Kb 1 %-kot
    kapott!További jó nevetgélést…..magukon!

  • Gerti, köszönöm a cikket, vidéken a helyi pártviszonyok ilyenek, évtizedes barátságok nem borulnak, mert a politika úgy szeretné. Márki-Zay Péter cigányságról alkotott véleménye tisztelhető, de nekem szakmailag az Ózdon vagy Tiszavasváriban sikeresen tevékenykedő jobbikos polgármester a mérvadó.
    Gerti ragaszkodj csak az elveidhez, legfontosabb az életben ha a tükörbe és unokáink szemébe tudunk nézni.

  • Aztán „Almácska”!
    Lehet,hogy neked nem tetszik,hogy az 1948-a forradalom kerek 70.évfordulóján hatalmas nemzeti zászlóval ünnepel a kormány és az emberek,az a te dolgod….
    Tudod akkor a magyarok kivívták a szabadságot,most is az van
    a közbenső időkről meg ugye a történelem tanúskodik(már aki
    tanult…)
    Ha akarsz vonulj fel egy vörös zászlóval,hátha „nagy sikered” lesz…..de az is lehet,hogy neked kell „menekülnöd” a népharag
    elől…..!Jól futsz?……
    Na ehhez és a másik cikkhez sincs több mondanivalóm!
    Részvétem!

  • Andrew_s,

    Figyelotol kerded:

    „Azt nem kérem, hogy fejtsd ki, hogy a liberalizmus szerinted miért gyűlölet-ideológia…”

    A Figyelo nem ezt irta, hanem azt, hogy a liberalisok gyulolnek mindenkit, aki nem kozejuk tartozik.

    Sajnos o pongyolan fogalmazott, vagy tenyleg liberalisnak tartja azokat, akik ma liberalisnak hazudjak magukat.
    Tobbseguk, itt a „fejlett” Nyugaton ma mar szocialista, kommunista, anarchista, vagy epp iszlamista. Nagyszeru kis gyulekezet!

    Charlie,

    Koszi a magyarazatot. Igy mar ertem miert nyert az illeto.

    Viszont ettol meg jobban elkapott a rohoges egyes fenti komenteket olvasva. 🙂

    ——–

    Ha barki kanadai megprobal CRA account-al osszekotve adobevallast csinalni az interneten, tartozkodjon az ingyenes Turbotax-tol (a fizetett lehet, hogy jobb).

    A StudioTax jol mukodik, egyszeru, konnyu.

    Tegnap este es ma 3 programot probaltam ki, mire vegre a StudioTax normalisan mukodott.

  • Hollósy Gerti

    Köszi, Besancon, én ezt bárhol, bárkinek elmondom, én így tartom jónak…

    (Sajnos a példa kicsit sántít, mert csak 2019. márciusig lehetséges, de öröm volt – nem is oly rég – egy szemlyigazolvánnyal és egy interneten kinyomtatott beszálló kártyával Londonba repülni.

    Ugyanilyen élmény volt korábban uniós országokban, Luxemburgban és Franciaországban, Németországban autóval utazgatni, sehol nem kérték az okmányokat. Külön öröm számomra, hogy le vagyunk fényképezve a schengeni emlékműnél.)

    Ezt feladni (és persze sok minden mást, komolyabb és fontosabb dolgokat) nacionalista érzelmekért, nemzetállami bezárkózésért én biztos nem szeretném, azaz nem akarom.

  • Hollósy Gerti

    charlie, a tükör valóban fontos, mindenkinek a magáé és persze az utódok…nekem még nincsenek unokáim, de biztos lesznek…

    Egyébként nincs harag, örülök a kulturált kommunikációnak, és természetesen szeretem Magyarországot, csak másképp gondolkozom.

  • Hollósy Gerti

    és

    charlie, azért nem ilyen egyszerű, és kicsit kiestél a szerepből…

    „A volt polgármester meghalt, az új választásra Lázár miniszter jelöltje – aki akár a Bodri kutya vagy a Cirmos cica is lehetett volna – ahelyett hogy korrekten készül a posztjára, elkezdte méltatlanul gyalázni a szintén jobboldali értékeket nemcsak hirdető, hanem példamutatóan gyakorló és megélő Márki-Zay Pétert.
    Erre az összes párt a megtámadott mögé állt, és valljuk be, a nép is szereti látni, ha a szépen, ünnepien kicicomázott főszereplőre ráborul egy szekérnyi gané.
    Ettől, az ellenzéknek szerencsés eseménytől vérszemet kaptak a sikerélmény szót mostanában nem ismerő balosok, és már hatalomátvételről, rendszerváltástól, koalíciós kormányról, elszámoltatásról és egyéb egymást hergelő fogalmakról álmodoznak.
    ……..
    Egy szó sem esik már arról, hogy nincs médiaszabadság, hogy diktatúra van, hogy ebben a választási rendszerben senki nem nyerhet, és hogy a Fidesz ha vesztét érzi úgy is elcsalja a választást.
    A “nagy választáshoz” ennek semmi köze, a Fidesz legközelebb jobban figyel, ha meg nem, az is jó, akkor jövünk mi. 🙂”

    Azért a Cirmos cica, Bodri kutya, a szekérnyi gané, a vérszemet kapó balosok, kicsit erős, mint cukiság. „A Fidesz legközelebb jobban figyel”, szóval azért nagy ellenzékiként mégis jó lenne a Fidesz még? És igen szó esik még majd mindenről, ami az utolsó bekezdésben van, hiszen fontos dolgok. Egy kis öröm nem árt, de nyugi, nem alszunk.

  • Hollósy Gerti

    Andrew-s, Csaba László túl óvatos, vagy inkább pesszimizmust sugall, okosan, de egyáltalán nem bíztat…

    nincs 2 – 3 évünk a robbanásra várni, addig még mindent lenullázna a Fidesz és nem kell „robbanás és áldozatok”, szavazni kell és most áprilisban.

  • charlie
    2018 február 27
    12:52 du.
    Orsós, itt egy videó, ahogy Bartus egy embert Geyza-vá átalakít.

    NHC* : Ne udvarolj. Ott van Marcsi meg a többi agyatlan.

    Azokat nyald.

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli

  • Az ilyen nácik szerint, mint Neocsárli, mindenkinek nácivá kell(ene) válni.
    Mertha nem akkor nem magyar , nem ember, gázkamrába vele.

    Most még jópofáskodnak (a Gyöngyöspatai mutatványuk után) de senkinek ne legyenek kétségei:
    Amint hatalomra jutnának egyből kimutatnák a foguk fehérjét.

    A náci nem változik. Hozzájuk képest a fasiszták csak kis hableánykák.

  • Charlie!

    Egyébként az agyament,fanatikus,sértegető idiótákkal nem kell
    foglalkozni,érzik a vesztüket, mind a maguk és mind a „valamelyik”
    be nem vallott „támogatott törpepártjukat” illetően!
    A szerencsétlen „észosztók”… egyike sem tudott még egy konkrét
    pártot sem megnevezni,hogy kivel is szimpatizálnak,miközben Te meg páran vállaljuk a véleményünket!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    azt tudja, hogy ezen a fórumon eléggé fanatikusnak tűnnek hozzászólásai?

  • Boda Marcsi,

    „” A szerencsétlen “észosztók”… egyike sem tudott még egy konkrét
    pártot sem megnevezni,hogy kivel is szimpatizálnak…””

    Nincs is ra szukseg. A hozzaszolasaikbol lehet kovetkeztetni a valasztasukra. Kiveve Geyzat, hacsak azota meg nem gondolta magat, hogy nem olvasom a butasagait.

  • Gerti, „… szóval azért nagy ellenzékiként mégis jó lenne a Fidesz még?”
    Ha csak szigorúan az ország érdekeit nézzük, akkor egy kevéssel nyerő összellenzék lenne a legkárosabb. A Fidesz nagyon erős maradna, mindent gátolni tudna, napi szintű perlekedéssel a káosz fenntartásában és a leendő kormány sikertelenségében lenne érdekelt.
    Az empatikus államigazgatás hiányáról ne is beszéljünk, a Jobbiknak is főhetne a feje emiatt.

  • Gerti:
    Mondtam én mindig hogy a Jobbik és a FIDESZ kéz a kézben halad, csak épp mostanság a Vona-féle párt-politika arra irányul hogy nagyobb részt hasithassanak ki a „torából” ha esetleg a FIDESZ kénytelen lesz velük koalicióba menni.

    Vona kamerad MÁR RÖGTÖN TEGNAPELŐTT sietett kijelenteni hogy elképzelhetetlen részéről az hogy bármelyik másik ellenzéki párttal szövetkezzen a parlamenti választásokra.

    Szóval..minden marad a régiben.

    Hogy Szikszai meg Neocharli mit hörög, az az ő dolguk.

    Más egy polgármester-választás és más a parlamenti választás.

    Itt lehetett szimpátia alapján voksolni egy szimpatikus emberre, ott meg nem lehet.Ott csak a számomra egyáltalán nem szimpatikus pártokra lehet.

  • NHC*
    Mi történt veled szépfiú?
    Kezdesz kiesni az álkedélyes jóságos mindentudó szerepéböl.

    Szedd össze magadat pajtás, a beszólásaid kezdenek közröhely tárgyává válni:

    „MARCSI, HASS ODA A PÁRTODBAN ” : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    &
    „A “nagy választáshoz” ennek semmi köze, a Fidesz legközelebb jobban figyel, ha meg nem, az is jó, akkor jövünk mi!
    AKKOR JÖVÜNK MI : DDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDD
    &
    „Már százszor leírtam, a Fidesz a Jobbik programpontjait hajtja végre, ezeket a Jobbik a kormánynál persze hogy támogatja.”
    Hát..szarul is áll a gazdaság…a különbség annyi hogy egyenlőre nem a Jobbik nyúlja le a pénzünket.

    Stb…Stb….Stb… HASS ODA DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli

  • charlie,

    „Ha csak szigorúan az ország érdekeit nézzük, akkor egy kevéssel nyerő összellenzék lenne a legkárosabb.”

    Tokeletesen egyetertek veled ebben. Viszont a magyarorszagi baloldali partok sosem az orszag erdekeit neztek, tehat oket az ilyen „naci szokasok” nem erdeklik.

    Veluk szovetsegre lepni nagy hiba lenne a Jobbik reszerol. Kulonosen, ha van esely arra, hogy sok FIDESZ szavazo szerint is tulzasba viszik a lopast a FIDESZ vezetoi. Ugyanis ebben az esetben a csalodott FIDESZ szavazok semmi esetre sem fognak a magukat mar megbizhato tolvajnak bizonyito baloldalra szavazni, hanem akkor mar inkabb a tolvajlasban eddig jaratlan Jobbikra fognak szavazni, mar csak azert is, mert azok is jobboldaliak.

    De hogy mit dont a Vona, az majd elvalik. Ahogy elnezem szeret bohockodni ujabban mindenhol es mindennel.

  • Gerti Hollósy

    charlie, te most merre beszélsz.

    „Az orszàg szempontjából…nem idézem tovàbb

    Szóval azt mondod, szerinted, aki ellenzéki jobbikos:

    1. A Jobbik győz, ez a tuti…

    2. Ha nem győz marad az erős Fidesz…

    Ha az ország szempontjából szerinted az jó ha marad a Fidesz, akkor hog is vagy te ellenzeki?

    Azt igazolod hogy a Jobbik=Fidesz

    Akkor mire vannak az erőfeszitéseid

    A Jobbik is hangoztatja,hogy a Fidesz korrupt, le kell győzni.

    Akkor hogy is van ez?

    Az empátia szó pedig a Jobbiktól elég hamis.

    Persze, tudom,Te mérsékelt jobbikos vagy…

  • Szikszai!

    Pedig érdemes olvasni,az értelmetlen őrjöngéseit,már teljesen
    becsavarodott az ürge…..Lehet,hogy egy zárt intézetből írogat…

  • C.Á!

    Nagy tévedés,nem én vagyok fanatikus,hanem több itteni hozzászóló,és csak tájékozódom több forrásból,meg itthon élek(!!!)….és sok emberrel beszélgetek,meg az is igaz,hogy ők és én is a valós,megélt tapasztalatainkra és történelmi tényekre alapozunk,míg itt többen csak álmodoznak……
    Egyébként még soha egy kérdésemre sem tudott,vagy akart válaszolni….(hogyan vált ilyenné?),esetleg „irányt” mutatni…mert csak „lavírozgatnak” a törpék között,ami magára nézve nem nagy „dicsőség”!
    Még ne ünnepeljek feleslegesen….

  • Gerti, vannak a csodák:
    – a Jobbik kétharmaddal győz
    – a Jobbik többséget szerezve győz
    és vannak, amik megtörténhetnek:
    – nyer a Fidesz, de a többséghez kell a Jobbik, a kormányfőt a Jobbik adja – nekem ez a legszimpatikusabb
    – nyer az ellenzék, a kormányfőt a Jobbik adja – nekem ez a legijesztőbb, mert működésképtelen és a szimpatizánsaink is berágnának
    És ami nehogy megtörténjen:
    – kétharmaddal nyer a Fidesz
    – nyer a baloldal, – fidesz, jobbik ellenzékben
    – nincs többsége a Fidesznek, de koalíciót köt a baloldallal, ez a „legmunkásabb” variáció, újra mehetnénk az utcára
    Lehet hogy van még variáció, szerintem ezek az esélyesek.
    És Gerti ne szemérmeskedj, lássuk a te vágyaidat.

  • C.Á!

    Amúgy én nem vagyok olyan jóstehetség,mint a vén ,szenilis ,letünt Konrád György,de a megérzéseim eddig még nem hagytak
    cserben,meg ugye én konkrétan(!!!!)tudom melyik párttal szimpatizálok és miért,meg ebből nem is csinálok titkot,nyíltan
    vállalom!
    Na nagy különbség!

  • C.Á!

    „Mellesleg” én itt születtem,itt dolgoztam,adóztam,itt éltem,tapasztaltam és itthon is fogok meghalni……és nem mindegy milyen rendszerben!
    Talán Gyurcsányt kellene megkérdezni,hogy a kint élő magyarok
    szavazati jogának megvonását, miért csak a környező országokba
    önhibájukon kívül kénytelen élőkre „tervezi”,a messzi Amerikában
    Kanadában élőkre vajon miért nem?….
    Na ezen is el kellene gondolkoznia…..

  • Hollósy Gerti

    charlie, én nem ennyire konkrétan átpolizáltan gondolkozom, noncsenek ilyen részletes variációim és egy kis faluban lakom, itt csak a szavazás egy részének értelmében számíthat a gondolkodásom és a szavazatom…

    Nem tudjuk, hogy mi lesz még később, de ettől függetlenül én az egyik bejegyzésen már megírtam az én meggyőződésemet…azt hiszem itt

    (Nem szívesen osztom meg mire és kire fogok szavazni, (de nem is túl nehéz kitalálni) mert utálom a mocskolódást és esetleg várható…nem vagyok semmilyen párt tagja, a magam feje szerint gondolkodom, mindig azt választom, ami az én belső idíttatásomnak megfelel…ahhoz már nem vagyok mai csirke, hogy mindenféle propagandák és ellenpropagandák megingassanak)

    A választás szövetsége, ha jól tudom még ez a címszó, – ha lesz később is ilyen – és én a Párbeszéd és Karácsony Gergely miatt, az ő részletes programja tetszik, és az ember maga megfelel az elvárásaimnak, abszolut pozitív személyiség, nem vagdalkozik, nincsenek gyűlöletbeszédei…

    Kielégítő a válasz?

  • charlie!
    Én tisztellek,becsüllek,de ne legyenek irreális elvárásaid a Jobbik 2/3-os győzelmével kapcsolatban…..
    Ha jobban is szerepel mint a baloldal(ez biztos)kormányt biztosan
    nem tudna alakítani,de a már régebben részletezett véleményem
    szerint,amennyiben a szélsőséges szárnyától,elveitől sikerül
    megszabadulnia,akkor sokkal inkább népszerűbb koalíciós partner
    lenne,(hazaszeretet,célok..)mint például a baloldal…..amire soha nem kerülhet sor,mert az a Fidesz azonnali bukását,kormányválságát jelentené.
    Hát majd elválik,hamarosan!

  • nos elszállt a fél levelem!
    csak azt akartam írni,hogy a Jobbik se 2/3-dal,de kevesebbel sem tud győzni,de velük (ha felszámolják a szélsőséges szárnyukat!)
    már régebben részleteztem…
    sokkal inkább el tudok egy koalíciót képzelni,mint a baloldallal,mert az egy azonnali kormányválságot eredményezne!
    na majd meglátjuk!

  • Mindezt a hazaszeretetükre,elképzeléseikre alapozom,pláne,ha
    azonosulnak a Fidesz migráns ellenes biztonsági intézkedéseikkel.
    Vonát és a zavarodott „Allah” imádatát,talán a leváltásával,vagy
    észre térítésével kellene megoldani,hogy a többség számára elfogadható „szalonképes” legyen a párt!

  • Boda Marcsi
    2018 február 27
    1:00 du.

    Marcsi mikor ér fel legalább már egy hároméves gyerek agyának a szintjéig és fogja fel, hogy az MSZP jelöltje Hódmezővásárhelyen Márki-Zay P. volt. Őt támogatták, mást nem indítottak, akire Ön gondol az a hülye félkegyelmű, aki függetlenként indult magánakcióként és ezért ki is zárták és 1%-ot sem kapott azt a Fidesz bérelte fel, hogy megossza a szavazatokat, de nem sikerült, mert az emberek nem hülyék – mármint az, aki legalább a 3 éves kisgyerek szintjét meghaladta!

    Felfogja végre?

    Marcsi, miért hív valakit (Hernádi Gyulát) „szoci” jelöltnek, akit az MSZP és senki más sem támogatott, aki függetlenként indult? Ráadásul az MSZP deklaráltan Márki-Zayt támogatta, így még egy embert ugyanott, ugyanazon a választáson nem is támogathatott volna!!? Érti Moooorgit, vagyis Marcsi! Szóval miért trollkodik napok óta ezzel a hazudozásával is, meg tudja fogalmazni?

  • Gerti:
    Azthiszem Karácsony Gergely programja a legjobb.
    De hiába.
    Jelen választási rendszerben ezek a dolgok nem sokat érnek.

    Az államilag megvalósított választási csalásban.

  • Hun Canada:
    Azért mert ez az OIM* ENNYIRE ostoba,

    Nincs neki agya.Kiégett a narancslétől.

  • HuncCnada!

    Én mindent felfogtam…a maguk szánalmas ellentmondásait,hazugságait,felesleges (de érthető…)gyötrődéseit,nem ismétlem, amit leírtam….nem vagyok
    gondozó….
    Gondolkozni,tájékozódni,hitelesnek lenni,na ennyi a javaslatom!
    Pá,egyébként őszinte részvétem a veszteseknek!

  • Gerti, nem teljesen kielégítő a válasz, ugyanis nem tudom mi fog történni, ha Karácsony barátunk – egyedüli pártként – koalícióra lép a Fidesszel.
    Mi történik, ha velünk lép koalícióra?
    Mi történik, ha nem lesz 10% és kiesik a parlamentből?
    Egy csomó variáció vár ránk, és nálam is van olyan verzió, ahol befejezném a „jobbikos szekér” tolását.

  • Gerti Hollósy

    Geyza egyet értünk annyiban, hogy Karàcsony programja jó és plusz én próbálok hinni abban, hogy sikerülhet neki…

  • Gerti Hollósy

    Charlie, én ilyen variációkban nem tudok és nem is akarok gondolkozni. Tényleg nem tudni,még mi minden lehet. Mindenki fokozni fog nyilvan, minden part es partvezető. A végén majd csináljuk, ahogy jónak érezzük. A véleményem nem váltzik, én a szociális demokráciában hiszek.

    (Az érthetőség kedvéért nem szoci és nem komcsi, mást jelent)

  • Boda Marcsi
    2018 február 28
    4:57 du.

    Marcsi, maga fogyatékos? Ki az a „maguk”, én egyedül írok ide. Mit skatulyázgat be csak azért, hogy a hazudozásait leplezze? szóval nem „maguk” vagyok és nem is gyötrődöm, hanem tényt közöltem pont a maga hazugságával szemben. Világos, vagy magánál is már az Elios lámpa sötétít?

    Szóval Marcsi, miért hazudja szoci indulónak a Hernádi Gyulát, amikor független jelölt volt, és ugyanekkor a szocik jelöltje Márki-Zay?

  • Apropó Elios lámpa. Nem úgy működik a közvilágítás, ahogy kellene HBöszörményben ahogy másutt sem, nem elég h nem világít jól, még tízszer több is vele a hiba mint a korábbi világítással. (Ja és most nem a közbeszerzési csalásról (a magyar emberek meglopásáról) beszélek, csak a technikai dolgokról).

    http://civishir.hu/helyben-jaro/2018/02/hajduboszormenyben-is-dolgozott-az-elios-van-baj-

    Marcsi mivel semmihez sem ért és szintiszta propagandát nyomja, így egy nagyon egyszerű, nem politika, hanem egy általános kérdést megválaszolását bízom ezennel Önre: Megtudja mondani, hogy egy olyan cég évekkel ezelőtt, hogyan kaphatott, hogyan nyerhetett pályázatot közvilágításra, amely korábban soha nem csinált ilyet és nem is ért hozzá, nincs semmi referenciája azon kívül, hogy a miniszterelnök veje volt a cégvezére? Nem nem is volt referenciája korábbról, de még nem is ért hozzá…ahogy az sorra kiderül a már lecserélt világítású városokban. Tessék már elmagyarázni, hogy ez hogy eshet meg. Még egyszer mondom a kérdés nem politikai, hanem üzleti. Hátha ahhoz ért egy kicsit. Meglátjuk.

  • Gerti:
    Én is hiszek benne.És adnám rá a voksomat is.
    (Csak tegnap olvastam róluk.)

    De látod: A nácik máris kapparásznak utána(is)

  • Boda Marcsi
    2018 február 28
    4:57 du.

    HuncCnada!

    Én mindent felfogtam

    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    MINDENT FELFOGOTT !!!
    Azt is hogy az MSzP csak 1 %-ot kapott Vásárhelyen.
    Gondolom hogy jól felfogta mert még mindig azt magyarázza hogy a baloldal megbukott.

    MERT Ő FELFOGTA DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Marcsa.Miért erőlteted?….,,,.,,

  • Nakéremszépen 17 perce már tavasz van.
    A németek meg finnek ilyenkor már fürdeni szoktak a Balti tengerben.
    Lehet lenézek én is a Balatonra.
    A biztonság kedvéért a fürdönadrág mellé viszek korcsolyát is.

  • Üzlethez ?

    Érteni ??

    EZ ???

    Uggggyan kérem…

  • Boda Marcsi,

    „Pedig érdemes olvasni,az értelmetlen őrjöngéseit,már teljesen
    becsavarodott az ürge…..Lehet,hogy egy zárt intézetből írogat…”

    A feneket! Csak nem tudja levetni a kommunista enjet. Arra mar rajott, hogy valami nem stimmelt azzal a rendszerrel, aminek a szekeret tolta husegesen, de nem tud teljesen megszabadulni tole.
    Azt hitte, hogy a „haladasban” megtalalja a megoldast (mert az a nyugati cocjalistaktol es komcsiktol jon), de arra is rajott mar, hogy azzal is vannak problemak.
    Pl. vilagosan latja a nyugati „halado”tarsak abszolut alszenteskedeset, kepmutatasat amikor az arab-zsido haborurol van szo, azt is tudja, hogy nagyon is hasznos az a kerites Magyarorszag deli hataranal, de nem meri bevallani, mert a haladotarsak meg visszavonnanak tole ket piros, es adnanak neki ot fekete pontot.
    Meg nem jott ra, hogy bizonyos dolgokat nem lehet otvozni.

    Apropo, „haladas”, vagy „halado” utopia (angolul):

  • charlie,

    „” Egy csomó variáció vár ránk, és nálam is van olyan verzió, ahol befejezném a “jobbikos szekér” tolását. „”

    Na ez meglep. Miert?

    Bar, oszinten megvallva, ha Jobbikos lennek nem neznem jo szemmel en sem az iszlammal valo bratyizast. Mi lesz, ha a Jobbik 2/3-al nyer? Nem azt fogja elvarni Ördögám kartars Torokorszagbol, hogy leszedjetek a keritest, es minel tobb bekeharcost bevigyetek az orszagba? Kepes lenne erre a Vona, vagy csak jatsza a hulyet nehany fillerert?

  • Naaa..
    Végre,,
    Megtalálták az új ellenséget.
    A neve : ENSZ

    A kormány a Facebook-oldalán bejelentette, hogy úgynevezett „tájékoztató kampányt” indít az „ENSZ migrációs csomagjáról”. Az ENSZ ugyanis a kormány szerint azt akarja, hogy „bontsuk le a bevándorlás útjában álló kerítést, folyamatosan fogadjunk be migránsokat, fizessük a migránsok letelepedését és munkavállalását”. A kampány tömör üzenete: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy mi dönthessünk a saját jövőnkről. „Magyarország dönt, nem az ENSZ!” – olvasható a jelszó a kormány híradásában.

    Itt a cikk:
    http://nepszava.hu/cikk/1154110-megvan-a-fidesz-uj-ellensege

  • Szikszai, „muszlimokkal való bratyizás” akkor történt, amikor a Jobbik a karanténból való kitörést próbálgatta különböző irányokba. Még se szír helyzet, se muzulmán népvándorlás nem volt. Ha rajtunk múlik, hozzánk egy bevándorló sem jön a jövőben.
    …..
    A Jobbik liberálisok felé való elhajlásakor – drogliberalizáció, genderőrület, abortusz-pártiság, szingli életmód propagálása, stb. – más közösséget kellene keresnem.
    A kétharmados győzelem nem lenne az igazi, ahhoz erős beágyazottság vagy az államapparátus teljes behódoltsága kellene, hát erről egyelőre szó sincs.

  • hehehe NEOCSÁRLI

    „KÉTHARMADOS GYŐZELEM”
    : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Álmodj királylány

  • zikszai
    2018 február 28
    10:31 du.
    Jo az angolszoveg, nekem tetszzik.

  • charlie,

    „Ha rajtunk múlik, hozzánk egy bevándorló sem jön a jövőben.”

    Akkor legalabb ebben jok vagytok. 🙂

    „A Jobbik liberálisok felé való elhajlásakor – drogliberalizáció, genderőrület, abortusz-pártiság, szingli életmód propagálása, stb. – más közösséget kellene keresnem.”

    Epp az elobb olvastam a Magyar Idokben, hogy egyes gimikbe jarnak a melegek, meg az Amensty International „orakat adni”.

    „A kétharmados győzelem nem lenne az igazi, ahhoz erős beágyazottság vagy az államapparátus teljes behódoltsága kellene, hát erről egyelőre szó sincs.”

    Csak nem azt akarod mondani, hogy Magyarorszagon sem lehet kirobbantani az elvtarsakat a pozicioikbol?

  • Figyelő,

    „Jo az angolszoveg, nekem tetszzik.”

    Szerintem is.

    Viszont vagy en vagyok vak, vagy valaki levette a KMH oldalarol azt a cikket, amiben a Starchild-al vitattuk meg Kanada nagyszeruseget.

    Tehat ide kuldok nehany linket, ha meg szabad.

    Az elso egy 70 eves oregemberrol szol, aki a kezeben tartott egy kis tablacskat, amire ez volt irva: „Freedom of Expression and Religion. No Censorship” es ‘God save our Charter rights”.
    Azaz „Szolas es vallasszabadsagot. Ne legyen cenzura.” es „Isten vedje meg a Charter(ben leirt) jogainkat”.
    Letartoztattak a kisoreget, a vilag legjobb es legszabadabb orszagaban!!! Hiszen a szolasszabadsagot es a cenzura hianyat csak nacik akarhatjak, tipikus naci dolog.

    Most megmutathatjak az ide irogato kanadai magyarok, hogy mennyire erdekli oket a szolasszabadsag uj hazajukban. Itt van a peticio, ala lehet irni! (Nem mintha sokat erne, de tobb a semminel.)
    http://www.citizengo.org/en-ca/lf/157700-first-free-speech-arrest-ontario?m=5&tcid=46015611

    Kozben pedig a Trudo kormany kinevezte annak a terroristanak az ugyvedjet federalis (ossz-kanadai) bironak, aki kapott a Trudo „halado”tarstol 10,5 milliot mert volt olyan kedves, hogy megolt egy amerikai katonat (aki feher zaszloval ment hozza targyalni).

    https://gellerreport.com/2018/02/trudeau-khadr-judge.html/

    Hiaba na! Azt hittem, hogy nem lehet mar tokeletesebbe tenni a vilag egyetlen tokeletes orszagat, de ugy latszik meg van hely a tokeletesedesre.
    Ugye, Chris, most nem hazudtam?

  • Szikszai te nyálcsorgatva szoktad bámulni saját idereittyentett förmedvényeidet?

    Hát nincsenek arrafelé jó lélekbúvárok?

    Vagy csóringer vagy és nem tellik kezelésre..,

  • HunCanada!

    Maga fogyatékos és nem kicsit,hanem nagyon lassan utoléri Geyzát…..nem csak észben,de bunkóságban is…!
    Ismét és utoljára írom,talán képes felfogni????(de nem biztos…)
    Mindenki tudja M.Z.P függetlenként pályázott,
    A fideszes jelölt (Hegedűs) a párt színeiben pályázott és több mint 41 %-ot
    ért el,míg Hernádi függetlenként,1%-ot ért el,de mindenki tudja,hogy MSZP-és és ezért is rúgták ki!!!!
    Mielőtt kintről a prériről méri a nemlétező eszét,kezeltesse magát Geyzával együtt,aki a nála értelmesebbeknek javasolja ezt…lehet,hogy neki nem telik rá,mert elissza amit keres…
    de magának a kinti jólétben lehetősége lenne rá!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    honnan tudja, hogy HunCanada a prérin él? Kanada nem csak prériből áll, én sem ott élek.

  • Szikszai, nem szabad altalanositani. A helyzet az, hogy ma a liberalisok vannak Kanadaban hatalmon. Justin, meg ennel is rosszabb. Nem kellett a kanadaiaknak Steven Harper. Okos volt es jo volt a gazdasagi erzeke. Nem volt viszont karizmaja. Justinnak ez viszont van es a neve is sokban segiti.
    Sokan aelefeltkeznek a fiatal nok valasztasarol, aminek koszonheto az uralkodasa.

  • Nos a tájékozottságáról….amivel felül akarja múlni azokat,akik
    itthon élnek.
    Aztán megint baromságot írt,ugyanis M.Z.P nem MSZP-és és nem is
    az ő színeikben indult,mivel katolikus,az egyházban is van világi
    pozíciója ,meg ugye több diplomás,rendezett körülmények között
    élő többgyermekes családapa.
    Na ennyi értékkel,jó tulajdonsággal teljesen kizárt,hogy az MSZP
    szimpatizánsa,pláne(!!!)tagja legyen,pláne az egyházzal
    való kapcsolata miatt!
    Ez kb.olyan mintha egy plébános MSZP tag lenne…na agyrém!
    Ezt minden normális ember tudja és nem állít baromságokat,amivel csak még jobban égeti magát!

  • Szikszai!

    Ha olvasod a „bölcseket”,gondolom Te is levonod a konzekvenciát?
    nagy az Isten állatkertje…..

  • Ja azt hallották,hogy a váci püspök MSZP párttag?……(he-he..)
    Mertén nem!
    na elmentem,jó film jön,amin lehet szórakozni és izgulni,nem
    úgy mint ezen a fórumon!

  • Figyelo,

    Igen, a Trudo gyereknek van „karizmaja”, amit idiotak dijaznak is.

    Viszont lemaradt egy link az elozo beirasbol:

    https://gellerreport.com/2018/02/first-speech-arrest.html/

    Mellesleg, Harper sem volt sokkal jobb, de konnyen lehet, hogy annal nem lehetett tobbet csinalni, mint hogy egyensulyba hozza a koltsegvetest. Itt Albertaban is a sajat jobboldali partja menesztette azt a premier-t, aki nem engedte lopni az „urtarsait”.
    Itt egy nagyon nagy nagytakaritasra lenne szukseg.

    ———

    Marcsi,

    Kezdek ugy lenni vele, hogy a „haladok” butasagai es hazugsagai mar nem erdekelnek. Geyza meg habzik?

  • Szikszai
    2018 március 1
    3:10 du.
    Ez az ami nem tetszik, ha letaroztatnak valakit a tablai miatt. Biztos, kihivta a rendorseget, az „angyalt csinalo ” tarsasag.

  • Kedves Figyelo,

    Epp az elobb kuldtem egy videot Kanadarol egy masik cikkhez. Az megmagyarazza ezt is. A mi csodas uj torvenyunk szerint a tenyek is buntetendok, ha azok valaki erzelmeit sertik, vagy a mi a derek biroink ugy gondoljak, hogy azok a tenyek esetleg valakit, vagy valakiket cselekvesre kesztetnek.
    Ebbe minden belefer a vilag legszabadabb demokraciajaban.

    Ezert rohogok nagyokat, amikor itt egyesek azt hajtogatjak, hogy Magyarorszagon diktatura, vagy fasizmus, vagy nacizmus van.

  • Szikszai, ez mind a liberalizmus adomanya.

  • Figyelo,

    Sajnos nem a liberalizmuse, inkabb az al-liberalizmuse, amit szeretnek ujabban „haladasnak” hivni, de lenyegeben csak a marxizmus nyugati valtozata.