Kalmár Szilárd az ajánlásgyűjtésről és az antifasiszta elvek megőrzéséről

2018 március 5 10:01 de.80 hozzászólás

Most jövök a választási irodából, ahol leadtam 329 ajánlást és valamennyi átvett ajánlóívet. Mivel az indulás feltétele 500 érvényes ajánlás, így sajnos nem lettem képviselőjelölt. Ez így természetesen kudarc, amiben benne vannak a mi hibáink és a kedvezőtlen körülmények is. Hibáztathatnám a politikai apátiát, a kamupártok miatti hisztit, az összefogás fóbiát vagy a végig szélsőséges időjárási körülményeket. Nem teszem, mert igazából számomra ez nem kudarc, hanem nagyon sok szempontból siker volt.

Siker, mert mellettem álltak erőn felül mozgalmi aktivistáink, kerületben élő barátaim. Egy baloldali jelölt számára hihetetlen siker az is, ha látja, hogy az általa képviselt politikai értékek támogatásra találnak. Éppen ezért vagyok büszke arra, hogy sok ismerősöm mellett magam mellett tudtam a választókerületben élő sok hajléktalant, cigányt, holokausztot túlélt idős zsidókat és olyan görög kommunista partizánokat is, akik máig őrzik rendületlen hittel antifasiszta elveiket.

Magát a választási ajánlásgyűjtési rendszert nem minősítem. Hosszú órákat töltöttünk kopogtatva ajtóról ajtóra, más gyűjtőkkel egyszer találkoztunk és a legtöbb helyre rajtunk kívül más nem jutott el. Ezt figyelembe véve rendkívül nagy csoda, hogy ilyen szép számmal tudták sokan prezentálni a szükséges ajánlásokat.

Kalmár Szilárd

80 hozzászólás

  • meglatjuk mit hoz a jovo

  • Vagyis be kellene látni, hogy a kamu pártok és a kamu jelöltek ügyesebbek voltak.

    Az előzetes hírek szerint több mint 1600 egyéni jelöltet jelentettek be országosan a mindössze 106 egyéni választókerületre. Ha csak a fele összegyűjtötte a szükséges 500 ajánlást, már az is 7-8 egyéni jelölt versenyét jelenti az első helyezésért, ami mandátummal jár.

    A jelölés viszont az adófizetők pénzéből egy millió forinttal járt kampánycélokra, vagyis eddig kifizettek 1600-szor egy millió forintot.

    Az adófizetői kampánypénzt azoknak kell(ene) visszafizetni, akik nem érnek el 2 százalékot. Becslések szerint erre az országgyűlésbe bejutottakkal együtt talán 250 jelöltnek van esélye, viszont az eddigi gyakorlat szerint egy fillér pénzt nem fizettek eddig vissza a legutóbbi kamu jelöltek, így a jelenlegi kamuzóktól se várható. (hiszen pont az egy millió forint miatt jelöltették magukat, hülyék volnának visszafizetni)

  • Kedves Kalmár Szilárd!

    Sajnálom,hogy így alakult….(lehet,hogy nem voltak elég aktívak?).bezzeg Czeglédy „begyűjtötte”a szükséges ajánlást,de szerencsére semmit sem ért el vele,visszavitték ahová való….!
    A becsületes ,népszerű és tenni akaró embereknek nem mindig sikerül,amit szeretnének!
    Mindezt pártszimpátia mellőzésével írom!

  • Kalmár, „antifasiszta elvekre építeni” egy kampányt Magyarországon teljes őrültség. Senkit sem érdekel, arról nem is beszélve, hogy nincs ok amely a létjogosultságát alátámasztaná.
    Biztos jószándékú legény vagy, – roppant elkeserítő lehet évről évre szembesülni a sikertelenséggel – de érdemes lenne ennyi energiával és ilyen fiatalon valami sikerélményt adó foglalatosságba kezdeni.

  • K.Sz!

    Ha nem is sikerült győznie,úgy is segíthet a kerület hátrányos helyzetű és rendes lakóin,(cigányok hajléktalanok,önhibájuk miatt nélkülözők)hogy mint tájékozott ember, ha elmondja nekik
    a lehetőségeiket,jogaikat amivel élhetnek!

  • Undorító vagy OIM*

    Gyülölködő agyatlan szerencsétlen magányos öregasszony életének romhalmazán már csak az eszeveszett, minden józan észnek ellentmondó gyűlölködésre képes.

    Sajnálnálak ha nem kéne röhögnöm minden egyes OSTOBA megnyilvánulásodon.

  • …és miként sikerkedett Kerekes Sándor ? Ki hallott róla ?

  • Sajnálom, kedves Szilárd.Ne adja fel, jövőre lesz önkormányzati választás, ott megint megpróbálhatják. (pedig már”kampányoltam” Önöknek az ott élő ismerőseim körében.)
    De talán megérte a tanulság. Most már látja,hogy a politikai munka bizony nehéz, állandó készenlétet igényel. Nekünk úgy sikerült összegyűjtenünk, ahol lakom, hogy 8 ÉVE(!), minden szombaton ott állunk a helyi piacon, -20 és +40fokban is. (Ha elegen vagyunk, akkor a lakótelepen is.) Megszoktak, megismertek az emberek: a legtöbben odajöttek aláírni. De ez 8 évi folyamatos munkába került. És még így sem biztos, hogy győz a jelöltünk, aki egyébként szintén folyamatosan járja a kerületet, és másik párt is támogatja (baloldali természetesen). Ezért nem szeretem, ha valaki – miközben fogalma sincs, mit csinál egy képviselő akár a parlamentben, akár az önkormányzatban – csak fumigálni tud, meg csúfolódni azokon, akik talpalnak. Aztán meg hőzöngenek.
    Jó lenne, ha nem vesztené el a kedvét: Magyarországnak sok demokratára lenne szüksége – még akkor is, ha nem gondolkodnak azonosan.

  • Nagy István, a Nemzeti Választási Iroda nem szerepelteti még az elutasítottak között sem K.Sándort, tehát valószínűleg nem sikerült a legkönnyebb lépcsőfokot sem megugrania az 500 ajánlás összegyűjtésével.

  • charlie
    2018 március 5
    3:26 du.

    Megint elszaladt Veled a pártpropaganda 🙂

    „Kalmár, “antifasiszta elvekre építeni” egy kampányt Magyarországon teljes őrültség.”

    Nem őrültség. Az őrültség a sok neofasiszta. Illetve az sem. Azok a politikusnak látszó hominidák, akik élesztgetik a xenofóbián alapuló idológiákat, a neohorthyzmust.

    ” Senkit sem érdekel, ”
    A Jobbikot pl. nem. Ezt készséggel elismerem. Ebben az értelemben értetted a senkiket? Kétlem. Viszont az is butaság, ha szerinted Te vagy a mindenki.

    „arról nem is beszélve, hogy nincs ok amely a létjogosultságát alátámasztaná.”
    Orbán korporatívizmus alapú bolsevizmusára gondolsz? Az éppen alátámasztaná. Esetleg a Jobbik és holdudvarának rasszizmusára?

    Nem Charlie. Magyarországon nem azért vannak fasisztoid pártideológiák, mert bárki bejelenti, hanem mert Orbán, Durófi, Gyöngyösy, Kövér, és társaik olyan eszméket képviselnek, amilyeneket.

  • Mifele „damokracia” az ahol az allamnak fizetnie szukseges egy millio Forintot (1,000.000 Ft)az dolgozo0adofizetok zsbebeol minden valalkozo politikusnak ,csak hogy valami allitolagos demokracianak tunjon a helyzet?

  • Azok az antifasiszta görög partizánok – miután a legnagyobb részt vették ki Görögország felszabadításából – nem a szövetségesek által a görög nép nyakára ültetett reakciós-monarchista rezsim ( amely a náci-kollaboráns hazaárulók lefegyverzése és felelősségre vonása helyett az antifasiszta erők lefegyverzését és üldözését tekintette prioritásnak ) által diktált játékszabályok szerint játszottak https://en.wikipedia.org/wiki/Dekemvriana , jól fizető képviselői állások, meg párttámogatások reményében…

    https://nepszava.us/az-ellenzek-a-penzt-valasztotta-veresegre-van-itelve/#comment-4171

  • charlie
    2018 március 5
    3:26 du.

    “antifasiszta elvekre építeni” egy kampányt Magyarországon teljes őrültség.”

    Hát persze te csontnáci.
    Te aztán biztosan tudod.

    charlie
    2018 március 5
    3:26 du.

    „roppant elkeserítő lehet évről évre szembesülni a sikertelenséggel”

    Bezzeg NEKTEK aztán kuvva nagy a „sikerélményetek” ezidáig sikerült kiirtanotok pármillió embert.
    Ezért a szabadságszerető népek fiai a saját szarásotokba verdeste a mocskos pofátokat.
    De most ismét kezdtek feltápászkodni és azt képzelitek tiétek a világ.

    charlie
    2018 március 5
    3:26 du.

    „de érdemes lenne ennyi energiával és ilyen fiatalon valami sikerélményt adó foglalatosságba kezdeni.”

    Csak várd ki végét Neonáci Hitlerista Charli.
    Ne legyenenk kétségeid:
    ismételten sem lesz a tiétek a világ.

    Hitler csak 8 évet kért a meghülyített népétől és azt rikoltozta hogy „nem fogtok ráismerni a Faterlandra”
    Tizenhárom évet kapott és mikor megbukott valóban nem lehetett ráismerni Németországra.

    Ezt soha nefeledd Neonáci Hitlerista Charli

  • Andrew, „Megint elszaladt Veled a pártpropaganda..”
    Látod milyen könnyű ezt minden irányból észrevenni?
    Most jobb lenne ha én is „független, objektív, pártatlan szakértőnek” adnám ki magam, ahogy mindennapos a baloldalon?
    …..
    „Xenofóbián alapuló ideológia” – gondolom ez a „magyarságtudat erősítése” kifejezés rosszindulatú megfogalmazása.
    …..
    „Magyarországon nem azért vannak fasisztoid pártideológiák, mert bárki bejelenti, hanem mert Orbán, Durófi, Gyöngyösy, Kövér, és társaik olyan eszméket képviselnek..”
    Ha ez igaz lenne, akkor nem a magyarok hagynák hátra százezres számban a szülőföldjüket, hanem mások.
    A Jobbik azért küzd, hogy a magyarság ne megszenvedője hanem haszonélvezője legyen a történéseknek.
    Lehet ennek ellenkezőjével is kampányolni, csak akkor Kalmár meg Kerekes Sándor sorsára jut az ember.

  • A fönti hozzászólásomban olvasható egyéni jelöltek számát kissé alábecsülte a talált hírforrásom. Ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság honlapján 3740 név olvasható. Ennyien jelentkeztek be a 106 elnyerhető egyéni választókerületekbe.

    A választási szavazólistára kerülést egy részüknek már elutasította a bizottság, állítólag nyolcszázét a kellő számú ajánló meglétével elfogadta, és még tart a többi leadott ajánlóív hitelesítése.

    Vagyis 800-szor egymillió forint már biztosan ki lesz fizetve az adófizetők pénzéből kampánycélokra.

    Akit érdekel, itt részletesen tájékozódhat (pl. a bejelentett pártok száma 105):

    http://www.valasztas.hu/jelolo-szervezetek?p_p_id=ogyszervezetek_WAR_nvinvrportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3&_ogyszervezetek_WAR_nvinvrportlet_tabId=tab1

  • Christopher Adam

    Most láttam, hogy 23 az országos listák száma–sok-sok olyan párttal, amelynek még honlapja, FB oldala sincs. Felháboritó.

  • Hát persze.
    A kamu-pártok.
    Megismétlik a négy évvel ezelőtti trükköt.
    Anyagi hasznocska is van rajta meg politikai hozadéja is van.

  • Christopher Adam,

    ez az „igazi” demokrácia, semmi perc alatt alakítható egy párt (és hivatalosan be is jegyzik), aztán jelölheti magát országgyűlési választáson. 😀 Persze ez csak a kampánypénz felvételének lehetősége miatti jelenség, mert majd a valóságban szavazók zöme az ismert pártokra és a jelöltjeikre fog szavazni.

  • 12 part eddig.
    S hany lessz majd mire a valsztasok elerkezne?

    Ismetelik a nemet 1932-es valasztasokat?
    Amikor 34 politikai part vett reszt a valasztasokban.

    A kulombseg hogy ma az allamnak fizetni szukseges a jelentkezoket. Az egy millio Forint hianyaban hany lenne a jelentkezok szama?

    S fog majd ugy vegzodmi ez a valasztas is mint nemetorszagban 1932-ben ?

  • Bocsanat, 23 a teljes szamuk. 12 az ismertebbek.
    S velve hogy majd lessz tobb is.

  • Geyza!

    Nem hozzád szóltam,hanem Kalmár Sz-hoz és normálisan kulturáltan,neked legfeljebb csak magadtól kellene undorodnod,ha felfognád a
    jellemed,de annyira hülye vagy,hogy az állapotod miatt erre képtelen vagy…..!

  • charlie
    2018 március 6
    8:30 de.

    Ha hiszed, ha nem, szoktam tudni, hogy mit írok. Teljesen felesleges, hogy megmagyarázd, hogy a xenofóbia helyett mit értek xenofóbián. Pontosan a xenofóbiát.

    „Ha ez igaz lenne, akkor nem a magyarok hagynák hátra százezres számban a szülőföldjüket, hanem mások.”
    Nahát, nahát, Neked pontos anyakönyvi kivonatod van a gazdasági exodusban távozókról? Csak nem listázgatsz? Vagy csak szeretnéd? 🙂

    A Jobbik magyarságfelfogása közelebb áll Szálasihoz, mint Németh Lászlóhoz. Azt a magyarságtudatot a nemzetvezető híveként természetesen jogod van megtapsolni. Csak akkor ne kérd ki magadnak a neofasiszta jelzőt. Vagy, vagy.

    Az én szememben magyar továbbra is az, aki magyarnak érzi magát, és nem az, akit Vona, Orbán, Novák, Kövér vagy bárki más kinevez magyarnak. Miközben másokat kinevez „idegenszívüeknek”. Csak azért, mert nem nyalja fel a fent nevezetek előtt és után az utat. tagokat. Te, és a pártod fenntartod ezek szerint a jogot magadnak, hogy származási alapon listázd az itt lakókat. (másként honnan tudnád, hogy kik a kivándorlók).

    Lebuktál. Ennyi volt(ál).

  • Némá,
    Az agyatlan nyanya mondja meg ki mit írhat itt és kinek.

    Álmodozol? ÁLMODOZOL ??? : DDDDDDDDDDD OSTOBA

  • Csak halkan jegyzem meg,hogy a „kamupártok” általában a baloldalon vannak,mindenki be akar jutni a parlamentbe,sőt miniszterelnök is szeretne lenni,na még az ismertebbeknek sincs
    sok okuk a bizakodásra,az tingli-tangli ismeretlenek,meg az ellenzék, amúgy sem magas esélyeit rontják!
    Hát ez van részvétem!

  • Vidám hír a nemzetben gondolkozóknak: a híresen magyarellenes, az olasz baloldal vezetője, Matteo Renzi csúfos bukásba vezette bevándorlás- és megszorításpárti formációját az olasz választásokon. Egy év alatt tíz millió!! szavazót vesztve a jelentéktelenség határára zuhant a pártja.
    Nyertek a családban, patriotizmusban, hagyományokban értéket látó, az EU-t bíráló pártok.

  • Andrew_s
    2018 március 6
    2:22 du.

    Ez így van. Persze nyilván kellemetlen, hogy a 21. századi újfasizmus elől többen mentek immár külföldre, mint ’56-ban… ( pedig még csak puha diktatúra van, viszont a tendencia az ellenkező irányba mutat, mint hat évtizede ). Nyilván csak az ötvenhatos kisnyilas, ex-horthysta emigránsok nem voltak „idegenszívűek” ( de a reformkommunisták, baloldaliak persze akkoriban is azok voltak ). Nincs új a nap alatt.

  • Andrew, legalább mi ketten ne játsszuk a hülyét.
    Ha te és a liberálisok megállapíthatták, és évekig az orrunk alá dörgölhettétek, hogy a rendszerváltásunk vesztesei a cigányok lettek – nem barnásbőrű magyarok -, akkor persze nem kellett minden kárvallotthoz anyakönyvi kivonat ennek bizonyítására.
    A lényeg: szégyellje magát a magyar, aki ezért a rendszerváltásért felelős.
    ….
    A magyarok kivándorlásához nem kell listázni. Minden cigányhoz vagy zsidóhoz tartozó esetleges kivándorlást nagyítóval figyelnek a jogvédőik, éves összesítést is nyilvánosságra szoktak hozni.
    A zsidók nem mennek, hisz a világ legbékésebb helyén élhetik a „reneszánszukat”, a cigányok meg nem üldözöttek – lásd Kanadai befogadás – és a képzettség hiányában nem is kapkodnak értük sehol a világon. Tehát ők is maradnak. A többi kisebbség elenyésző létszámú a kivándorolt több százezerhez.
    ……..
    „Az én szememben magyar továbbra is az, aki magyarnak érzi magát…”
    Aha, akkor ha már nem kifizetődő „magyarnak éreznem magam”, akkor átugorhatok egy másik identitásba, aztán megint vissza.
    Szerinted ha Izraelben a te eszed szerint gondolkoznának, mennyi idejük maradna az arab tenger közepén?

  • Boda Marcsi
    2018 március 6
    3:03 du.

    Okos Boda tényleg csak halkan jegyezze meg, hogy csak maga hallja meg a hülyeségeit, úgy kevésbé kínos. Persze, hogy a kamupártok „baloldaliak”, melyeket a Fidesz zsoldosai hoznak létre, hogy megosszák és elaprózzák a szavazatokat. Okoska.

    Na tessék, hát néha mond maga is igazat, csak annyira ostoba, hogy fel sem fogja amit beszél.

  • Geyza!

    Pihizned kellene,hogy holnap is a „szinteden” tudj teljesíteni,amit ugye levárnak tőled?….
    Na pá!
    Filmet nézek,ami nálad szórakoztatóbb….(nem nagy elvárás)!

  • Helyesbítés!a normálisoknak!
    Elvárnak tőled,de neked mindegy úgysem érted….

  • charlie
    „antifasiszta elvekre epiteni a kormanyt….”
    hat hogyne mert a fasiszta kortmany az jobb ugye?
    orban mondta a kisalfold c ujsagnak a valasztasok alatt -(a 2/3-ad elott)- „a tortenelembol az en legnagyobb peldakepem benito mussolini”
    ezek utan lehet mondani hogy o v fasiszta fereg,
    mert ha nem igy van, akkor miert is volt oly egetoen elsodleges rogton a nyereseguk utan eppen az 1944-es allapotokra vissza allitani a parlamenty elotti teret??!!
    ez volt a legelso amit tettek,

  • bodamarcsi
    te kis fidesznyik , jol fizet a gazdad legalabb?

  • charlie
    2018 március 6
    3:54 du.

    Látom Izrael az eszedbe jutott, de annak folytatása már nem vitte át az ingerküszöböt. A teljes mondat,
    „Az én szememben magyar továbbra is az, aki magyarnak érzi magát, és nem az, akit Vona, Orbán, Novák, Kövér vagy bárki más kinevez magyarnak. Miközben másokat kinevez “idegenszívüeknek”.”

    Amellett én még azt sem írom elő, hogy ki mitől érzi magát magyarnak. Momentán Te akarod fenntartani a jogot magadnak még annak eldöntésére is, hogy ki érezheti magát magyarnak.
    Úgyhogy elhiszem, hogy nem akartad az egész mondatot idézni. Mert utána még leleplezőbb lett volna az egyre nyilvánvalóbb fasisztikus gondolatfüzéred.

    „Minden cigányhoz vagy zsidóhoz tartozó esetleges kivándorlást nagyítóval figyelnek a jogvédőik, ”
    Ezt a kurucinfon mondták neked? Mert azok esetében, akik nem a nemzetiségi üldöztetésre hivatkoznak pont lesz..ják a származásukat. Globálice. Tehát marad az, hogy Te és a pártod szeretné rohadt módon listázni ezek szerint.

  • Andrew_s

    1 nem fasisztoid ez a Charli hanem egy echte náci.
    Ha fasisztoid lenne akkor a Fideszre szavazna de ő a náci pártra szavaz, nemegyszer bejelentette itt mintha bárkit is érdekelne hogy egy náci miért szavaz a náci párta.

    2
    Nem „szeretnének” ezek listázni, hanem már listáznak is.Erre akár mérget vehetsz.

    Már nagyon várják hogy éjszaka kijárhassanak védtelen emberekhez fosztogatni gyilkolászni. Mint valamiféle hazai Klu Klux Klan.

    Gyöngyöspata volt nekik a főpróba.

  • .

    Bendegúz 4:49

    Igaza van:

    Ez egy miféle demokrácia!?

    .

  • ˙

    A kamupártok . t u d a t o s a n .

    a Führer . t r ó j a i-f a l o v a i.

    *

    Tróját elfoglalni 1 is elég volt,

    itt kb. 1600 a falovak száma…

    *

    – Különben mire valók is lennének a titkosszolgálatok:

    . a mi adópénzünkön fizetett sz@rkeverők¨…

    *

    ¨ A kevert sz@r alatt pedig értsd:

    a jelenleg fungáló Fid-SS választási törvényt.

    🙁

    .

  • Voronyezs 12:39 Bendegúzhoz – helyesbítése:

    Igaza van:

    Ez egy olyan miféle demokrácia.

    .

  • Geyza
    2018 március 6
    6:06 du.

    Az a baj, hogy személyiség-fejlődésében sérült, gyerekkorában talán sokszor csúfolt, talán a szüleitől sem akart, jobbára tehetségtelen, de mindenképpen irigy és komplexusos embereket mindig eredménnyel találja meg a náci, és általában is a gyűlöletkeltő ideológia. Mert alternatívát és hatalmaskodási terepet kínál.
    Alternatívát abban, hogy nem ők a tehetségtelenek, a buták, a középszerű és ebből kitörni sem akaró figurák, hanem a másik elveszi a munkát (amit valószínűleg esze ágában sem lenne emberünknek megcsinálni), felveszi a segélyt (amibe emberünk alig tesz bele valamit), ide akar jönni, vagy nem akar elmenni, stb.
    Ha megfigyeled a portás-.effektus is így működik. Ezeknek az embereknek adj hatalmat, fegyvert, lehetőséget, és Gyöngyöspata gyorsan összejön. Meg a besúgók hálózata (hatalom felelősség nélkül). Gyakorlatilag az SS-től a pufajkásokig ez mozgatott sokakat. Ezért volt támogatottsága is.

  • Voronyezs 1:14-hez

    Az 1600-as létszámot én Drizari-tól vettem, azóta ez már 3740 fő.

    – Mit mondjak, jól dolgoznak a fiúk kenyéradó Vezérük érdekében.

    .

    Amúgy,átvitt értelemben valahol a”szolgálatok” is trójai falovak.

    .

  • Barlev 5:35

    .

    VITTORIO ORBANINI … ? A mi Duce-énk. Sajnos reális 🙁

    .

  • Geyza 6:06

    Igazad van.

    *

    Szálasi végső szavai az akasztófa árnyékában:kitartás, éljek én !

    *

    A nála sokszorosan bűnösebb – márha lehet ezt még fokozni –
    Horthynak sajnos sikerült megúsznia még a bitót is… Ő aztán, az ajándékba kapott élete végén igazán ügyesen és mintaszerűen játszotta el a béna, vergődő kacsát, hogy még Sztálin is megsjnálta. Ami, épp a nácik számára egy jó hivatkozási alap az ártatlanságához tapadó mítoszt illetően. Sokan még ma is hisznek abban, az ő tiszta erkölcsi indíttatású, jó szándékában (az ilyeneknél az az uszkve 1millió halott és a háborús sebek sokasága is, mit se számít). A Jobbik pont erre a Charlie (szép magyar név) típusú, náci – valójában nyilas – rétegre építi a jövőjét. Most az utóbbi 1-2 évben az ún cukiskodó, szintén „pávatánccal” pedig már az elbutult, megfáradt és feledékeny korábbi baloldali szavazókra fókuszál. Hiszen anno, demagóg retorikájukkal már 1933-ban Németországban is sikerült nekik a magukat előbb még kommunistáknak vallókat is a hálójukba keríteni.

    *

    Minden esetre megfigyelhető a lényeg, hogy ez a Charlista parlamenti frakció miközben látszatra vitázik a diktátorral, a legkényesebb kétharmados kérdésekben még mindig a Fid-SS-sel szavaz…

    *

    Üdvözlettel: V

  • Élete vége alatt értsd az utolsó, migránsként eltöltött 12 évet.

  • Andrew,
    ” Mert azok esetében, akik nem a nemzetiségi üldöztetésre hivatkoznak pont lesz..ják a származásukat. Globálice.”
    A fentiekből megint egy szó sem igaz:
    http://nol.hu/kulfold/torontoi-romateleprol-a-manchesteri-cigany-utcaba-1483803
    ……..
    Magyarrá a sorsközösség vállalásával válsz, és nem a felsorolt politikusok ítélete által.
    Azért meg nehogy már én szégyelljem magam, ha a manchesteri, segélyeken élő cigányokkal nincs sorsközösségem, és ezt ki is merem mondani, vagy azzal a Dániel Péterrel, – ő ittléte alatt szakmányban gyalázta a magyarságot – aki Izraelbe alijázott, mert az őneki az igazi hazája.
    Semmi gond, legyen.
    De Péterünk gondolt egy merészet – miután kihasználta a zsidó állam által nyújtott befogadási kosarat – és visszatért a „fasizmus, nácizmus és az újnyilasok” hazájába, Magyarországra.
    Itt megint én szégyelljem magam, ha nincs sorsközösség-tudatom Péterrel?
    És ezt szerinted el kellene titkolnom, ha nem akarok fasisztasággal „felcímkézett” lenni?

  • Charlie! Te olyan rasszista (hungarista) vagy, aki észre sem veszi, így lépten-nyomon elárulja magát. Miért nem mondod pl. Csányi Sándor bankárra, hogy jász-magyar, vagy Rogán Antalra, hogy vend-magyar? Pedig mindkét illető hivatkozott már a népcsoportra, ahonnan származik. Miért magyar katolikus, és nem katolikus-magyar pl. Prohászka Ottokár – a békesség kedvéért maradjunk az elhunytaknál, – és miért zsidó-magyar Neumann János, és nem magyar zsidó?
    A magyarság – nagy bánatodra – nem kinevezés alapján létezik, számtalan népcsoportból származik, sokféle vallás híve. Szerencsére sokféleképpen képzeli a nemzet jövőjét is. Ez nem nemzeti identitás kérdése: akik szerint csak egyféle felfogás mentén képzelhető el magyar identitás, azok kiirtják (egyelőre csak szóban) a magyarság minimum felét.
    Ennél csak az „ismertem rendes zsidókat”, meg a „vannak rendes cigányok” szövegek az álságosabbak. Mert azt jelenti: „rendes” az, aki velem egyetért.
    Te és eszmetársaid – közöttük az egyre idültebbnek tűnő jelenlegi kormányfő – SOHA nem vehetitek el a magyarságomat. Viszont sokat tesztek azért, hogy nemzetünk neve egyre szégyenletesebbnek tűnjön más nemzetek előtt.

  • charlie
    2018 március 7
    4:06 de.

    Csúsztatsz, és szelektíven idézel, majd annak alapján terelsz.
    Kanadába és Angliába is nemzetiségi üldöztetés alapján érkeztek cigányokból sokan.
    Aki nem erre hivatkozik, hanem dolgozik, arra nézve fenntartom, hogy senkit sem érdekel a származása.

    „Magyarrá a sorsközösség vállalásával válsz, és nem a felsorolt politikusok ítélete által.”
    Ez igaz. Miközben a felsoroltak habzó nyállal akarják eldönteni, hogy ki a magyar. Az ellenzékük pl. nem. Majd, ha eldöntotted, hogy a szöveged, vagy a pártvezetőid szövege alapján gondolkodsz, okvetlen szülj. Addig ne erőltesd a témát szerintem, mert Te se tudod, hogy mi a véleményed ezek szerint.

  • Charlie! Közben megjelent a 4:06-os hsz-ed, és az végképp leleplező. Te nem a nemzetedet szereted, CSAK saját magadat. Úgy vélem, az ember szülei lehettek akármilyenek, felelősséggel tartozik értük, ahogyan a szülő is a gyerekéért: ha az kábszeres csavargó, akkor is.
    Magyar volt Szálasi Ferenc is. Az én felelősségem, hogy minél többekkel megértessem: az, hogy magyar vagy, nem ment föl az emberség – ha úgy tetszik kereszténység – parancsai alól. Hogy ez a kártékony eszmerendszer viszi a magyarságot a szétszóratásba, a káoszba és a pusztulásba.
    Amikor fiatal voltam, szívesen elmentem volna a világba körülnézni, tanulni. Nem tettem, mert 1965-ben az volt a kockázat, hogy többé nem térhetek HAZA, a szüleimhez, testvéreimhez, a Balatonhoz és a Dunához, a zalai szelíd dombokhoz, szeretett szülővárosomhoz, Budapesthez. Ma is úgy vélem: nekünk dolgunk, hogy ez a haza sokak Magyarországa legyen: jászoké és kunoké, tirpákoké és palócoké, cigányoké és zsidóké.
    Ami szörnyű: mostanában, hogy egyre hangosabbak vagytok az ön- és közveszélyes gyűlölködésetekkel, uszításotokkal, időként szelíden rákérdezek a fiamra: nem akarna-e békésebb tájat választani otthonukul a családjával?
    Egyelőre nem akar – képzeld, szereti a hazáját! De ahogy egyre fenyegetőbbé válik a hangotok, pökhendibbé az önteltségetek, előfordulhat, hogy akar vagy sem, kénytelen lesz odébbállni, ha élni akar. Nem zsidó, nem is cigány, munkahelye is van, 21 éves kora óta dolgozik,bár az iskola mellett már 14 évesen is vállalt munkát.Nincs devizahitele,és a saját házában lakik, a kislánya elitiskolába jár,és a különórákat is meg tudják fizetni. De nagy nyomás nehezedik a lelkére az egyre terjedő agresszív ostobasággal. Talán Figyelő tudna hasonlókról mesélni Rákosi korszakbeli emlékeiből.

  • Talalom, párszor leírtam már, hogy nálam a rasszista szó pozitív kicsengésű, nemzetéért tenni akaró, közösségét megvédeni tudó, az övéit legjobban szerető emberekre jellemző. Ez ügyben nem tudom „lépten-nyomon elárulni magam”, hisz ennek a viselkedésformának a jóságát hirdetem, vagy hiányát kérem számon.
    Tőled senki nem veheti el a magyarságodat, esetleg te önszántadból lemondasz róla, vagy viselkedésmódod miatt a téged ismerőkben tudatosul, hogy szakítottál velük.
    Magyar állampolgár persze addig lehetsz, amíg jól esik, mivel érzelmileg semleges fogalom.

  • charlie
    2018 március 7
    9:20 de.

    ” …párszor leírtam már, hogy nálam a rasszista szó pozitív kicsengésű,,,,”

    Tudjuk NHC*.
    Mert náci vagy, azért.

  • talalom, „…Mostanában nem igazán szeretek magyar lenni
    – írja a Guardianen megjelent cikkében Karáth Kata, egy szabadúszó újságíró, aki jelenleg(!!??) Magyarországon él. Az írás magyarul és angolul is olvasható az oldalon, a címe: „Orbán Viktor bigott elképzelései miatt szégyellem, hogy magyar vagyok… Karáth Kata a leginkább azt gyűlöli, hogy a magyar kormány elő akarja írni, hogy ki az „igazi” magyar.
    …….
    Tehát foglaljuk össze: liberális szabadúszónk nem szeret magyar lenni, szégyenli hogy magyar, azt meg végképp gyűlöli, ha bárki arra vetemedik, hogy paraméterezni merészeli a magyarsághoz tartozást.
    Tehát ha valakire azt mondjuk, hogy magyar, az a jövőben bármit jelenthessen, senki ne merje körülírni a fogalmat. Illetve azért egyeseknek ez is megengedett, azoknak, akiknek valami negatív fogalom jut a magyarokról az eszébe, lásd „mélymagyarok jönnek a szarból, a magyar genetikusan alattvaló, dagonyázik, zabálja a moslékot, gyilkos nép, bűnös nép” stb.
    ……
    talalom, most a fiadnak mi is a konkrét problémája?

  • charlie!

    Jól és érthetően írtad le a gondolataid,persze ezt több fanatikus képtelen megérteni!
    Az más kérdés,hogy sajnos még mindig vannak a Jobbikban szélsőségesek,akik bizony beárnyékolják…..a választási esélyüket!
    Na ezen kellene sürgősen változtatni!

  • Boda Marcsi
    2018 március 7
    12:35 du.

    „…még mindig vannak a Jobbikban szélsőségesek…”

    Ez a nő egy agyrém.

    „Még mindig vannak benne szélsőségesek…”

    Láthatólag nem tudja miről mit beszél

    Szélsőségesek.
    A jobbikban.
    Benne

  • charlie
    2018 március 7
    12:22 du.

    Mostanság sokan nem szeretünk magyarnak lenni.

    Az ember csak szégyenkezik.

    Miattatok,

  • Marcsi, köszi, igyekszem, de nincs mindig nagy sikerem. 🙂
    Ezt írod: „vannak a Jobbikban szélsőségesek,akik bizony beárnyékolják…..a választási esélyüket!
    Na ezen kellene sürgősen változtatni!”
    Marcsi, köszi a jó tanácsot, továbbítom, hátha ennyi kell a nyerésünkhöz. 🙂

  • Charlie! Szerinted mit jelent a rasszizmus?

  • Nem valasztas, hanem inkabb vasar lessz majd ottan Aprilis 8-an.
    Az allam az adofizetok zsebebol nyujt egy milliot minden sejszter probalkozonak, azok meg igernek 13-ik nyugdij fizetest valami kb. 1 millio par-szaz-ezer nyugdijasnak,plusz a 10 ezer forntos Erzsebet fizetest.

    Talan a legsikeresebbek lesznek majd ottan akik a papirt es festeket nyujtjak a penz-verdenek.

    De a nemzet csodbe jut gyorsan.
    De legalabb a cirkusz remelve nem lessz unalmas?!

  • talalom7:17, szerintem amikor az illetőnek negatív fogalom jut például a magyarokról az eszébe és általánosít, lásd “mélymagyarok jönnek a szarból, a magyar genetikusan alattvaló, dagonyázik, zabálja a moslékot, gyilkos nép, bűnös nép” stb.
    Ha azt képviselem, hogy a magyarság a saját hazájában pozitív diszkriminációban részesüljön, hogy a magyaroknak a saját hazája legyen a világon a legélhetőbb, legharmonikusabb hely, a saját kultúrája, a saját hagyománya legyen a legértékesebb, akkor én egy pozitív gondolkodásmódot valósítok meg, amiért ezen az oldalon már kapom is a rasszista bélyeget, szerintem helytelenül.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 március 7
    7:17 du.

    „Charlie! Szerinted mit jelent a rasszizmus?”

    És szerinted a pártsovinizmus? Mert Bodához, Charliehoz hasonlóan, Te is abban szenvedsz! 😀

  • Tudod Charlie nehéz úgy élni, hogy a napod felében még az arcvonásaidra is vigyáznod kell, ha valami bődületes baromságot hallasz a kinevezettől. Már nem elég a hallgatás. Úgy tudom, Te diákként kóricálsz a világban, és ha néha dolgozgatnod is kell, az más, mint amikor egy családért vagy felelős. Nem is említve, hogy egy hivatás tudatos és teljes tönkretételét kell végignézned.
    Más. Az állampolgárságomat bármikor elveheted, a magyarságomat soha. Ezt nem érted, mert egyszerűbb falvédőszövegeket szajkózni. Idézhetnék én is számtalan indulatos szöveget – minek.
    Aki egy „nemzetet szeret”, az nem szeret senkit. Olyan könnyen dobálóztok ezzel a szóval. „Szeretem a nemzetem” – kivéve, ha cigány, zsidó, másként véli a nép boldogulását megtalálni, nem utál zsigerből minden más nációt stb. stb. Ezek a „kivételek” szoktak aztán elburjánzani: jönnek a sötétebb bőrűek, a barna szeműek, azok, akik más templomba járnak, mint én. A vége az: kivéve azt, akire rámutatok.
    A nemzet én is vagyok: az ateista, szabadelvű szocialista, és nem vagyok egyedül: vagyunk olyan másfél milliónyian. Ez persze ma úgy tűnik, kisebbség.
    És kérlek, NE védjél meg, mint Orbán-kormány a nyugdíj-megtakarításokat. Magadat óvd attól, hogy bedőlj minden aljas trükknek, ha az nemzeti színűre van festve.

  • Hollósy Gerti

    Találom, nagyon vagy, minden szavad! Nincs is mit hozzá tenni…

  • Akármit is jelent NHC* szerint a „rasszizmus”, neki pozitív a kicsengése.

  • De csak mert NHC*
    NEM SZÉLSŐSÉGES.
    Ö tárgyilagos normális derék magyarember.

    OIM*, az idióta szerint.

  • talalom, ha nem figyelsz, nem tudunk tovább lépni.
    Semmiféle „dolgozgató vándordiák” nem vagyok, vagyok ellenben egy hétpróbás, fekete-öves, hagyományos nagypapa, aki végigdolgozta az életét – ezt közöltem már itt egy párszor.
    …..
    „Aki egy “nemzetet szeret”, az nem szeret senkit – írod és közben engem ledorongolsz, hogy miért „szajkózok falvédőszövegeket”. Kicsit következetesebben legközelebb.
    …….
    „..a cigány, zsidó, másként véli a nép boldogulását megtalálni..” – írod. Az valahogy kimaradt, hogy melyik „nép boldogulását akarja megtalálni”?
    A magyarét? Azt köszönjük nem kérjük „megtalálni”, majd mi saját magunk megoldjuk.
    A sajátjukét? Hajrá, teljes erőből szurkolunk, hogy sikerüljön.
    …….
    „A nemzet én is vagyok: az ateista, szabadelvű szocialista, és nem vagyok egyedül: vagyunk olyan másfél milliónyian.”
    Margit, ha kigyullad egy ház felénk, az összes környékbeli összerohan és oltja a tüzet. Mindannyian TŰZOLTÓK leszünk, legyünk ateisták, keresztények vagy cigányok. És a tűzoltók elvárják a majdani segítséget, ha esetleg ők kerülnek bajba. Ez a sorsközösség vállalása.
    Ugye nem akarsz lelkiismeret-furdalást okozni nekünk, amiért a gyújtogatókat nem szívesen látjuk a hagyományaink szerint megrendezett tűzoltóbálon, – de ha mégis beszivárognak valahogy kisebbségként, – és ha nem ők nyerik a tombolán a fődíjat, akkor ne mink tűzoltók legyünk már a megvetendő „antipirománok”.

  • NHC*
    inkább mesélj a rasszizmus pozitív kicsengéséről.

    Az ömlengések helyett.

  • Az ismert antifasiszta, kozmopolita jogvédő és radikális feminista, a balos orientációjú, mszp-s Lévai Katalin még a bűncselekményt és a lebukás kockázatát is bevállalta azért, nehogy a „fasiszta diktatúrát” működtető „jogtipró” Fidesz hatalmon maradhasson.
    Bátor lépésének dicsfényét kicsit árnyalja, hogy bűntársai most nem balosok, hanem ismert fideszesek voltak.
    https://444.hu/2018/03/08/nem-indulhat-levai-katalin-zugloban-mert-kiszurtak-hogy-megegyeznek-az-alairasai-a-fideszes-jelolt-alairasaival
    ………..

  • Charlie írta:

    „ha kigyullad egy ház felénk, az összes környékbeli összerohan és oltja a tüzet. Mindannyian TŰZOLTÓK leszünk, legyünk ateisták, keresztények vagy cigányok. És a tűzoltók elvárják a majdani segítséget, ha esetleg ők kerülnek bajba. Ez a sorsközösség vállalása.
    Ugye nem akarsz lelkiismeret-furdalást okozni nekünk, amiért a gyújtogatókat nem szívesen látjuk a hagyományaink szerint megrendezett tűzoltóbálon, – de ha mégis beszivárognak valahogy kisebbségként, – és ha nem ők nyerik a tombolán a fődíjat, akkor ne mink tűzoltók legyünk már a megvetendő “antipirománok”.”
    ___________________

    Ez igen! Csupa nemes cselekedet!
    most derekasan meghatódtam…

    És mi van azokkal a magyar nemzetvédő hősökkel, akik felgyújtják a cigány család házát, hogy aztán puskával egyenként „leszedhessék” a menekülő felnőtteket, gyerekeket? (Konkrét eset… nemzetvédési tanfolyam első gyakorlat… Mikor is vót? te biztosan jobban tudod, mint én…)

  • Közben telik az idő, és Lévai Katalin rájött, hogy volt párttársa, az mszp-s Tóth Csaba „megbukott ellenzéki és egy maffiózó”. (mi, magunkfajták már 15 éve tudjuk)
    Arra is rájött Katalin, hogy mától kifizetődő a magyarság szót egy mondatba helyezve nagybetűvel írni: „Az igazi baloldal, a Magyarság identitását megvédi.” – gondolom a „nemigazi baloldaltól” 🙂
    Nézzük Katalin másik megvilágosult kampánymondatát: „A baloldali szavazók sem támogatják az illegális bevándorlást.” Hmm..
    A szórólapjukon vonzza a szemet a : NEMZETI BALODAL felirat, amire én – Geyza után szabadon – azonnal kéményekre, vagonokra, kemencékre és gázkamrákra asszociálok.
    Őszinte Katalin Szent Ferencet egy hiteltelen párt (DK) bohócelnökének tartja, cserébe azért mert Katalinról az undorító féreg jut sokaknak eszébe.
    http://www.atv.hu/belfold/20180308-levai-katalin
    ……..
    És ezek járnak canossá-t a Jobbiknál, mint hiteles baloldali politikusok…

  • Voronyezs
    na igen sajna realis ez a felcsuti mini Duce, a benito orbanini,
    felo hogy ha ujra nyernek meg realisabba valik, kimutatja mitol peldakepe mussolini,
    az uj magyar allamforma igy konnyeden valik „movimento social-fascista”-va,
    eppen mint mussolini tette kozvetlenul a „marcia sul roma” utan azonnal,
    ott uvoltoztek -„lassciare mamma la bimba…..”-kezdetu fasiszta dalukat

  • Charlie!
    1.”..kapom is a rasszista bélyeget, szerintem helytelenül.” Léci, döntsd el, hogy akkor most pozitíve rasszista vagy-e, vagy megbélyegeznek ezzel. De ez a magánügyed. Az már nem, hogy hadonászol az égő fáklyával a benzineshordó felett, és gyújtogatókról fecsegsz.
    Pld a egyik égő fáklya: „Az valahogy kimaradt, hogy melyik “nép boldogulását akarja megtalálni”?
    A magyarét?” A magyar cigány és a magyar zsidó éppúgy magyar, mint a hungarista gyújtogató.
    2. Elnézést, hogy nem emlékeztem a nacionálédra, tán Slapikával kevertem. Én 52 évet dolgoztam: bejelentve, adózva, nem egy borravalós szakma az enyém (egyik sem). De ez nem jogosít fel sem Téged, sem engem arra, hogy bárkinek is kétségbe vonjuk a magyarságát. Te is magyar vagy: csak hát ilyennek sikerültél…

  • Charlie:
    „Arra is rájött Katalin, hogy mától kifizetődő a magyarság szót egy mondatba helyezve nagybetűvel írni: “Az igazi baloldal, a Magyarság identitását megvédi.” – gondolom a “nemigazi baloldaltól” 🙂
    Nézzük Katalin másik megvilágosult kampánymondatát: “A baloldali szavazók sem támogatják az illegális bevándorlást.” Hmm..
    A szórólapjukon vonzza a szemet a : NEMZETI BALODAL felirat, amire én – Geyza után szabadon – azonnal kéményekre, vagonokra, kemencékre és gázkamrákra asszociálok. Őszinte Katalin Szent Ferencet egy hiteltelen párt (DK) bohócelnökének tartja, cserébe azért mert Katalinról az undorító féreg jut sokaknak eszébe.”

    Kínos. Ez talán az első és egyetlen eset, hogy kénytelen vagyok Charlievel többé-kevésbé egyetérteni.

  • charlie
    2018 március 8
    1:24 du.

    Te tulajdonképpen miabúbánatos francnak „kampányolsz” itten nem veszed észre hol vagy?

    Kis erőszakos Neonáci Hitlerista Charli.

  • talalom
    2018 március 9
    8:41 de.

    Biztos hagy magyar?
    Ez az NHC* ?

    Szteem ha megkaparnánk a családfáját, kiderülnének fura dolgok.

    Csakúgy mint mindannyiunkról.

    A különbség csupán annyi hogy MI nem vágunk fel a magyarságunkkal.
    Mert az nem érdem (netán dicsőség hehe) hanem állapot.
    Nincs benne semmi különös.

  • Alma, tudnám, írnám, olvasnám a ha nem lenne olyan kusza az akkori katonai elhárítás és a politika szerepe a cigány-gyilkosságokban. Minden erőszakos tevékenységet elítélek most talán itt már századjára, de ez valahogy nem úgy rögzül, ahogy szeretném.

  • charlie
    2018 március 9
    10:53 de.

    Miért blablálsz?

    Nem azt írtad pár hónapja hogy te a DIKTATÚRA híve vagy ?

    Hát akkor meg???

  • Geyza, Belzebub után te is örömet okozol nekem, nem hittem volna hogy az államberendezkedési elhajlásomat megjegyzed.
    Bizony Geyza, a diktatórikus vezetés rengeteg előnnyel jár, például a hibáknak van felelőse, a felelős elítélhető, a közös vagyon nem ellopható, a nép a méltatlanná vált diktátorát elzavarhatja stb.
    Valami öszvér megoldás kellene, mert ez a mai állapot nem jó.

  • Geyza, és a sokadik cikk, ami engem igazol:
    https://444.hu/2018/03/09/orban-lerendelte-magahoz-hatvanpusztara-puch-laszlot-hogy-vegye-meg-neki-a-nepszavat
    ………….
    Vagy ez neked bejön?

  • charlie
    2018 március 9
    2:00 du.

    NHC*
    Csak nehogy magömlésed legyen a nagy örömködésben.
    Persze…megértelek.A diktatúrát kedvelőket különös borzongással-bizsergéssel töltheti el a tudat, az érzés hogy dominálhatnak sokakat.

    Én pl. hányok az ilyesmitől.

  • NHC*
    Nyugi kisöreg.
    Ha majd a Népszavában nácikat éltető cikkek kezdenek megjelenni, majd olvasunk mást.
    Pl. a New-yorki Times-t.
    Az sem rossz lap.
    Szaal ne szarj be a gyönyörűségtől. DDDDDDDDDDDDDDD

  • Charlie 2:35 és Geyza 2:50

    Egy József-Attilai megjegyzés a Népszabadság és a Népszava sorsát tárgyaló 444.hu melléklethez:

    ” Tőke és fasizmus jegyesek
    Minden előzetes értesítés helyett”

  • Cukihara
    2018 március 11
    7:29 de.

    Azért ezt vitatnám, bár anno nekem is így tanították.

    (Mégha József Attila is írta.)