Ferenc pápa asztalánál — könyvbemutató

2018 március 11 12:28 de.6 hozzászólás

Ferenc pápa asztalánál címmel jelent meg a Kossuth Kiadónál Roberto Alborghetti, olasz újságíró könyve egy időben az olaszországi kiadással.

Ez a sok szempontból különleges kötet eddig még nem ismert történeteket feldolgozó életrajz, gasztronómiai utazás az olasz és az argentin konyha világába negyven ízletes, egyszerű recepttel illusztrálva és kultúrtörténet is. Kiderül belőle, hogy a közös étkezés, a főzés milyen fontos szerepet játszik Ferenc pápa életében, de az is, hogy a pápa a mai napig következetesen fellép az élelmiszerpazarlás ellen.

A kötet bemutatójára az újságírók nagy érdeklődéssel várták Beer Miklós váci megyés püspököt, az Örkény István Könyvesboltba, aki vonattal érkezett Vácról és a tőle megszokott közvetlenséggel mesélt személyes találkozásáról a pápával és arról mennyire biztos támpont számára Ferenc pápa emberi gondolkodása és küzdelme azokért az ügyekért, amelyek ma legnagyobb gondokat jelentik a világban. Mesélt személyes küzdelmeiről, hitvallásáról és arról, hogy bár sok támadás érte, de továbbra is kitart amellett, hogy minden felelősen gondolkodó embernek következetesen meg kell szólalnia az elesettek, a bajbajutottak érdekében, azért, hogy ne a gyűlölet vezérelje a gondolatainkat.

A könyvet Kassai Zsigmond, a kötet szerkesztője mutatta be.

(forrás: Kossuth Kiadó)

Fotók: Gergely Bea

Dr. Beer Miklós a Váci egyházmegye püspöke, dr. László Ágnes a Kossuth Kiadó kommunikációs vezetője és Kassai Zsigmond szerkesztő

 

6 hozzászólás

  • Remélem,a magyarság legaljának, a pápagyalázó Bayer Zsoltnak is küldenek egy „tiszteletpéldányt”…

  • Sharapova:
    Na ja.
    A Pápa csak addig volt jelen kurzusnak és talpnyaló klérusának Isten földi helytartója, amig az ő szája-ízük szerint nyilatkozott.
    Most, hogy követni kéne iránymutatásait, inkább mocskolják.

    Ezek után mi várható?

    Pl ha a Jóisten csodát tenne és manifesztálódna a magyaroknak a Kossúth téren, akkor elhurcolná a TEK államellenes propaganda okán?

  • MÁR KETTEN VANNAK;

    Ferenc Pápa és Beer Miklós Püspök, akik szó szerint veszik a krisztusi tanítást… 🙂

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Nemcsak szép törekvés, de szép teljesítmény is egy könyvet az olasz eredetivel egy időpontban magyarul is kiadni.
    Ezen kívül a szentatya gondolatai különösen jelentős tananyaga lehet még a „nemzeti katolikusok” pápatagadó frakciójának is…

  • Geyza 5:24/ a példa

    He-he-hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe 😀

  • No Comment!