Orbán leszámolással fenyeget

2018 március 15 4:53 du.136 hozzászólás

Lezajlott a március idusára tervezett tüntetések java. Nyilvánvalóan sokan fogják megmagyarázni, hogy szerintük mit kellett volna hallkania másoknak. Úgyhogy majd jönnek a kiragadott mondatok, amelyekről mindenki megmagyarázza, hogy szerinte mit jelent. Ilyen kiragadásra ad okot, több helyen már meg is tették, Orbán Viktor nyílt fenyegetése a társadalmi többségnek. Amiért egyébként köszönettel tartozunk.

Nem a fenyegetésnek, hanem a kimondásának. Az őszinteség értékeléséhez tekintsünk kicsit vissza. Annak idején volt egy pártkongresszus a Szovjetunióban, ahol korántsem a társadalmi többség volt többségként képviselve. Ettől a kongresszustól számíthatjuk a „bolsevik” szó elterjedését. Mint olyanét, amely a valós kisebbség döntéshozási többségén, majd a pozíció diktatórikus megőrzésén alapul a hatalomgyakorlás. Ez akkor is igaz, ha Sztálin később „gondoskodott” róla, hogy a társadalomban is többségbe kerüljön. Elég Trockij távirányított kivégzésére, a Gulag-rendszerre, a politikai megtorlásokra, a koncepciós perek gyakorlatára gondolni. Amelyek gyakorlatát aztán hazánkban is honosították. Csak nálunk Recsk lett a szimbóluma az ellenzék elsűllyesztésének. Nem mintha nálunk nem lettek volna koncepciós perek.

Ennek fényében érdemes azt az orbáni böffenetet szemlélni, illetve olvasni, amiben azt ecsetelte, hogy „A választás után elégtételt veszünk, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt”. Gyakorlatilag világosan meghirdetve az egzisztenciális ellehetetlenítés és koncepciós perek programját. Megsemmisítendő mindenki, aki nem ért vele egyet. Igazi bolsevik megoldásként egy párttól, amelyik csak az átmókolt választási törvénynek, és a megosztott ellenzéknek köszönheti az országgyűlési programját. Egy pillanatra sem téve kétségessé, hogy Orbán abban a kádárizmusban nevelkedett, amelyben mindez, retorzió nélkül, megengedhető volt. Megerősítve azt, amiről korábban már írtam. Azt, hogy stadionok rendszere még könnyedén válhat belépőponttá egy diktatórikus rendszer leszámolórendszerébe.

Hatalomban levő miniszterelnöktől egy ilyen beharangozás egyértelműen az ellenzékre szavazók megfélemlítését szolgálja. Összekapcsolva, azzal, hogy kicsit mérsékelje a demaszkuszi út felé ácsingózó patkányok menekülési hajlandóságát. Mert neki továbbra csak egy zászló, és tábor létezik. A demokrácia meg csak leírt szóként a tiltólistán. Amitől jelenleg pánikrohamot kap, ha belegondol a jelentésébe. Már csak azért is, mert Orbán már büntetőjogilag sem engedheti meg magának a választási vereséget. Könnyen lehet, hogy egy végső bekattanásban inkább meleggé teszi a jelenlegi hideg polgárháborút, ha úgy adódik.

136 hozzászólás

  • A leszámolással való fenyegetőzés:

  • Nem hallgattam és utólag se hallgatom meg a beszédét. Egy mondatát azonban megjegyzem, és jó lesz, ha megjegyzi mindenki, aki nem tartja magát fideszesnek és a NER tagjának.
    Ez az egy mondata a következőképpen hangzott el ma, a szabadságharc kezdőnapjának 170. évfordulóján:

    „A választás után elégtételt veszünk, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt.” – mondotta Magyarország miniszterelnöke miheztartás végett.

    (mit szólsz ehhez Figyelő?)

  • Én se nagyon bírtam hallgatni a lapos, kinkeservesen előadott mondókoját, de azért be-be kapcsoltam a rádiót.
    És vele szenvedtem hehehe .
    Ezt a kiszólását spec véletlenül hallottam.

  • Elégtételt fognak venni azokon akik Alkotmányt követelnek.
    És eljárást az ezermilliárdos lenyúlások miatt.
    Meg hogy legyen sajtószabadság.

    ÉS MINDEZT AZ 1848-as Polgári Forradalom és Szabadságharc ünnepén !!!!!!!!

    A mogyorik meg ájultan hallgatják és bólogatnak neki.

    EZZÉ VÁLT PETŐFI ÉS KOSSÚTH NÉPE !

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 március 15
    5:51 du.
    Nem kell beszarni, ez pont olyan lózung az újra betetett fanatikusoknak, mint amilyen a 8 évvel ezelőtti „két hét alatt rend lesz” vagy az „egymillió új munkalehetőség” volt!

  • Orsós Elemér,

    nem szartam be, csak elképzeltem, ahogy az ifjonc rendőrök mennek majd letartóztatni a szüleiket. 😀

  • Orsóskám.
    Ne szépícsük a dolgot.
    Ilyesmiben Orbán eddig nem hazudott.
    Az illiberális demokrácián is csak röhögött Európa oszt lám..

  • Ahogy nézem, a blogtársadalom jelentős része felháborodott. Az egyik blogger mindössze ennyit írt „Szelíd megjegyzés” főcím alatt:

    „A jóédesanyád fenyegesd, te kis fasiszta tolvaj.” (Soren Kierkegaard, Tre Taler ved tænkte Leiligheder)

    Itt válaszul írta az egyik lelkes kommentelő:

    „Szerintem félreértitek. Az volt, hogy jött egy háztartásbeli, bizonyos K. Gézáné H. Aranka Rozália, a köröstetétleni 186. számú áfész italboltban bejegyzett székhelyű Far East-West Plast Inc. Co. igazgatótanácsának elnöke, és jelezte, hogy nagy tétel vietnami papucs azonnali szállítását tudja biztosítani. A kijelentés valójában erre volt válasz, miszerint: „Elég tételt fogunk venni”

    Nem tudom, hogy a Facebook-on milyen a hangulat, nem jegyzem magam azon a fórumon. Érdekelne, milyen a visszhangja a diaszpórások között, mint mondjuk Figyelőé, aki most mélyen hallgat.

    Érdekelne a kanadai magyar házé vagy mifenéjé is, akiket a magyar adófizetők pénzéből támogat az Orbán-kormány.
    Ők mit szólnak hozzá?

  • Off! Bocsi, de az Oroszországi Kommunista Párt 1917-ben szakadt ketté: a bolsevikok mellett léteztek a mensevikek (kisebbség) is. Ekkor vette föl az OK(b)P nevet, a Szovjetunió megalakulását meg csak 1922-től számítják, és először nem is hívták Szovjetuniónak, így a párt neve is Össz-oroszországi K(b)P volt, csak 1952-ben vette föl a Szovjetunió Kommunista Pártja nevet. (Bocs)
    Szokásomtól eltérően meghallgattam a kormányfő beszédét. (Általában csak elolvasom, miket mond, nehezen viselem az intonációját.) De most lenyűgözött. Egész egyszerűen nem bírtam elkapcsolni a közvetítésről. Csak bámultam. OK, minden politikus beszélt a közelgő választásokról. De hogy egy választásra készülő valaki ilyen mélységesen lenézze a szavazóit! Hogy a megkaparintott nemzetet lenézi, azt már megszoktam. De hogy valósággal szembeköpje a rajongóit, az azért erősnek tűnt. Hogy úgy magyarázzon a pulpitusról, mint imbecilliseknek szokás! Nem választás lesz, á, azt csak úgy mondják a bácsik! Soros jelöltjei támadást indítanak! Lesznek valami pártocskák, de az nem igaz ám! Azok mind a Soros-jelöltek. De majd mi szólunk a csúnya mumusnak, hogy hess, ki az ágy alól! És szólt: Gyuri bácsit (így, per bácsi) megkérjük, hogy menjen innen!
    Aztán jött a már említett fenyegetőzés az „elégtételről”.
    Azt már korábban is tudtam, hogy közveszélyes az illető, de ma úgy tűnt, önveszélyes is.
    Azt kívánom neki, mindannyian, akik önfeledten hallgatták a téren a csicskáztatásukat, szavazzanak a pártjára.
    De senki más, aki ad magára, a magyarságára valamit is.
    Ja, igaz, 170 évvel ezelőtt ezen a napon volt valami lárma is Pesten – ahogy egy Kossuth nevű illető írta a feleségének – erről nem sok szó esett a mai kormányfő verbális ámokfutásában.

  • talalom
    2018 március 15
    7:24 du.

    Jogos korrekciónak tűnik.
    Azon azonban nem igazán változtat, hogy a „bolsevikok” valójában a nagy tisztogatások és koncepciós perek előtt nem voltak valós többségben. Csak a pártközpontban.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 március 15
    7:13 du.
    Kedves Geyza, szerinted magára borítaná a küblit? Szerintem most sem hazudott, csak egy átlátszót blöffölt, tudván hogy ő is úgy járna mint a viccbeli cigány prímás aki be akart lépni a pártba, de nem sikerült neki mert a párttitkár rábizonyította, hogy a múlt rendszerben a burzsujoknak bazsevált! 😀

  • De a bolsevizmus eredetéhez. Ha más.
    Az OSZDMP második kongresszusa Brüsszelben, majd Londonban ült össze 1903. július 30. és augusztus 23. között, hogy egyesítse az erőket és az elképzeléseket. Ehelyett a pártban két kibékíthetetlen frakció keletkezett: a Lenin vezette bolsevikok (большеви́к, a „többség” jelentésű orosz bolsinsztvo szóból) és a Julij Martov vezetése alatt álló mensevikek (меньшеви́к, azaz „mensinsztvo”, „kisebbségi”).

    Az elnevezések nem tükrözik a korabeli erőviszonyokat, hiszen valójában a mensevikek voltak többen. A nevek egyetlen szavazás eredményéből származnak: amikor a kongresszuson arról szavaztak, ki kerüljön a párt lapja, a Szikra (Iszkra) szerkesztőségébe, a bolsevik szavazatok kerültek többségbe, és aztán már az egész kongresszuson, és később is az ezen a szavazáson győztes oldalt nevezték bolseviknek, a másikat pedig menseviknek, az erőviszonyoktól függetlenül. (A mensevikek egészen az 1917-es orosz forradalomig többségben maradtak.)

    Később a bolsevikok alapították az SZKP -t.

    Úgyhogy azon nem igazán változtat, hogy a bolsevikok nem kéepzték a társadalom , de a párt többségét sem. Amikor Orbán 43%-ra hazudja be a kétharmadot egy jogi trükkel, akkor valójában Lenin, de inkább Sztálin örökébe lép

  • orban csak kopirozni tud mint mindig eddig is,;- az „ein reich, ein volk, ein fuhrer” mar lefutott lemez orban ur!!
    a mussolini is…..
    tessek ujat mutatni! unjuk a multban elest!!

  • Bocsánat Andrew, nem akarom elvinni a vitát, de a leninisták szerint sem azt jelentette a többség, hogy a pártban vannak többen, vagy a kongresszusban. Hanem azt, hogy ők képviselik a társadalom többségét (matrózokat, munkásokat, muzsikokat). Pont mint a Boda.

  • Bocsi, Orsós. A vicc csattanója: kérdi a barátja: Hát miért nem tagadtad le, hogy a burzsujoknak bazseváltál? Mire a prímás: Nem lehetett, ott ült köztük a párttitkár is.

  • Jo tema a bolzsevizmus marcius 15 en. Ilyenkor lathato kik jarnak ide.

  • Figyelő,

    „Jo tema a bolzsevizmus marcius 15 en. Ilyenkor lathato kik jarnak ide.”

    Anelkul is lathato. De kulonben nekik is unnep volt marcius 15., mert belepasszolt a marxista tarsadalomelmeletbe. Igaz, nem volt szabad tulzasba vinni a unneplest akkoriban.

    Nekem hatarozottan tetszett az Orban beszede, bar csak olvasva jutottam hozza eddig.

    Csak remelni lehet, hogy minden normalis magyar partallastol fuggetlenul a bevandoroltatas ellen fog szavazni.
    Mert kulonben nem tul sok kulonbseg van a partok kozott, bar a FIDESZ mintha kevesbe lenne annyira korrupt, mint a tobbi.

  • szikszai
    alomvilagban elsz?
    a fidesz altal begozolt kodositett alomvilag reszese vagy te is,mint a tobbi.
    orban most fogja bevaltani azt amit a korabbi valasztasok alatt mar pedzegetett, vagyis es most idezem szo szerint,;-„amint a fidesz ujra hatalomra kerul tulajdonkeppen mar nem is lesz szukseg ujabb valasztasokra es mas partokra hiszen a fidessz kepes lesz egyedul is kormanyozni…”
    hozzatette meg kesobb -„a vilagtortenelembol az en legnagyobb peldakepem benito musssolini….”
    ez nekem eleg is ahhoz hogy tudjam kire semmikeppen se szabad voksolni.

  • Te! Ez a szikszai! Ez tréfálkozik velünk!
    Mintha minden mondatában leirtaknak az ellenkezöjét gondolná!De, ha nem is úgy gondolná, pont az ellenkezöje igaz….

    Én karosszékben ernyedve csukott szemmel, mosolyogva vártam az orbánbeszédtöl a 48-as események hosszas méltatását, de bosszankodva tekergettem egy idö után a Szokolrádio keresögombját, hátha csak a téridö rosszul lett beállitva.
    Miután majdnem minden csatornán a nagyvezir 48-mentesitett fröcsögése zengett, ezért hamar felocsudtam, és megijedtem. Már nem szavazhatok a jobbikra, mert nyiltan megfenyegetett, hogy egzisztenciálisan és fizikailag is tönkre tesz, megsemmisit? Ez most félnem kell, hogy arra is vonatkozik, ha nem megyek el szavazni?
    Akkor most nekem és családomnak is emigrálnunk kell a közel egymillio hontársunkhoz hasonloan?
    Beteget jelentenem sincs értelme, hiszen utánam hozzák a mobilurnát….
    Hát akkor nekünk is ugy kéne csinálni, mint a vagy 300.000 romániai, ukrajnai magyar szavazoknál, hogy a fideszaktivistáknak átadni kezelésre a szavazolapot, hogy nehogy véletlenül tévedésböl ne a fideszre szavazásomban segédkezet nyujtsanak, segitenek ikszelni és a szavazatomat is kontrollálás után eljuttatják a titkositott szavazolap-gyüjtöládába?
    Vagy már holnap politikai menedékjogot kell kérjek valamely demokratikus állam követségén, mint megfenyegetett politikai menekültként?

  • Szikszai, minthogy nem tételezem fel, hogy ennyire ostoba lennél, következésképp troll vagy, csak egy picikét bonyolultabb, mint mondjuk a kocsis…

  • Drizari

    Nem néztem, nem hallgattam a beszédet, de véletlenül pont ezt az egy mondatot hallottam!
    A rohadt paradicsomon nem csodálkozom! 🙂

  • Ugyanakkor Orsós Elemérről nem gondolom, hogy troll volna, hanem inkább kissé naiv…

    Orsós Elemér írta:

    „Nem kell beszarni, ez pont olyan lózung az újra betetett fanatikusoknak, mint amilyen a 8 évvel ezelőtti “két hét alatt rend lesz” vagy az “egymillió új munkalehetőség” volt!…
    …Kedves Geyza, szerinted magára borítaná a küblit? Szerintem most sem hazudott, csak egy átlátszót blöffölt”

    Nem, kedves Elemér, ez fenyegetés, méghozzá SZÁNDÉKOS. Orbán sokat hazudik, az igaz, de nem egyszer „szivárogtat”, ha úgy látja, hogy ez előnyös neki – A Tusványosi beszédek tele vannak ilyen látszólag ostoba blöffökkel, amiket megvalósított azóta… Mást ne mondjak, az „illiberális” rendszer… anno csak röhögtünk ezen is, hogy micsoda baromság…

    Szerintem ő úgy képzeli – és lehet, hogy igaza lesz – hogy az ellenfelei most villámgyorsan csomagolnak, és a választások után külföldre menekülnek, és már nem mernek ugrálni…

    Orbán idegbeteg, de nem hülye.

  • Ezutan a beszed utan ki merem jelenteni, hogy mindenki, aki a FIDESZ nevu bunszovetkezetre szavaz, az maga is egy nyomorult, ocska bunozo!
    1948-ban a haborus vereseg es az elotte valo horthy-fele naci fasiszta/kommunista kormanyzas orszag es nemzet pusztitatasai utan utan meg akar el is lehetett fogadni, hogy az emberek nem tudjak, hogy mit jelent rakosira szavazni.

    Sot akkor ugye meg TV se volt, nemhogy internet. (Informacios csatornak)

    Na de a jelenkori viszonyok kozott majd 10 ev mulva majd valami ilyesmivel megindokolni, hogy akkor egyszeruen csak megtevesztettek, hat az nem megy!

    Akit ma megtudott „teveszteni” ez az elmebeteg pszichopata bandita, az maga is az.

    A legsunyibb, ocsmanylelkuletu drogos, reszeges, kivenhedt hippi haverjanak kedvenc szavaival:
    „Ennyi”

  • ˙

    Ennek az egésznek a legnagyobb értéke az a fantasztikus
    . s p o n t a n e i t á s , ahogy Kamerad Bayer mindössze 3 nappal korábban jelenti ki, hogy „békemenet”, oszt rajta: micsoda dekoráció, micsoda kamera-állások és mekkora, rengeteg busszal – köztük luxusbuszok is – összeszedett spontán lelkes tömeg…

    Nagy Imre szobránál pedig egy teherkocsiból éppen . s p o n t á n . pakolták kifelé valamely dekor-műhely többhavi termékeit; többekközt transzparenseket és táblákat spontán jelszavakkal… A HírTV riportere rákérdezett, hogy „melyik cég adományáról is van szó, és kinek a részére, meg hogy ki a megrendelő ?”, mire úgy küldték el őt p@ába, mint annak a rendje…
    – Itt Orbanisztánban…

    Mert, ha’ja Führer aztat izeni, minnyájunknak ott kell lenni! JA!!!

    😀

  • Figyelő! Úgy tűnik, Te azokhoz tartozol, akik szerint tilos bármit is tudni egy-egy eszmerendszerről, mert megingathatja a meggyőződésedet. Holott a Bibliát is olvasgattam (az nem az a Könyv, amit egyvégtében végig lehet olvasni, mint valami krimit, vagy édes-bús történetet), mégsem lettem istenhívő.
    Ezek szerint a kormányfő mégiscsak jól célzott: mi a fenének beszélt volna Nektek polgári forradalomról, a márciusi ifjak törekvéseiről, a pozsonyi követek akcióiról, a Magyar Királyságnak a Habsburg birodalomban elfoglalt helyéről. Vagy legalább arról: az a forradalom ugyan elbukott, de jelentős hatása volt Magyarország további sorsára. Pont elég volt a StopSoros, soros,soros,soros, ki innen gyuribácsival, meg a lakájaival stb.
    Szegény Petőfi: az országból is kizavarnátok a „világszabadságával” meg a jog mindenkinek egyenlően terített asztalával.

  • talalom
    2018 március 15
    10:45 du.

    Azt hiszem azon kár itt vitatkoznunk, hogy mit gondoltak 🙂
    Kétségtelenül úgy lehettek vele, mint a Fidesz és Boida, hogy mert a döntéshozásban többségben voltak, ezért ők képviselik a többségi társadalmat is. Valójában sem a párt teljes egészében, sem a társadalomban nem voltak többségben.
    Ha nem így lett volna, akkor a tisztogatási akciókra sem kellett volna sort keríteni.
    Arra sem a Sztálinnak tulajdonított mondásra, hogy az apparátus 3 részből áll. Az egyik harmad már börtönben, a másik majd lesz börtönben. A harmadik pedig figyeli a másik kettőt és jelent róluk.

  • Szikszai
    2018 március 15
    11:28 du.

    „Nekem hatarozottan tetszett az Orban beszede, bar csak olvasva jutottam hozza eddig.”

    Ne is problémázz rajta. Orbán is olvasta. A Himnuszt is.

  • Lelszi:
    NE NYALJ
    Keress nőt.
    Ha tudod még miaz.

  • Ez a Szikszai láthatólag nem teljesen száza hehehe

    Tetszett neki.
    A sűrű semmitmondás.
    Meg a leszámolással való fenyegetőzés.
    Szikszai te ugye valami hazaáruló vagy ott Kanadában?

  • Szikszai mester Orbán meghosszabbított jobbkeze.
    Ha épp nem arra használja amire egy jobbkezet szoktak időnként használni*, akkor belülről bomlasztja vele a gaz kanadai imprulista kapitalista libsibolsi komcsi államot.

    * Csak királyok engedhetik meg maguknak hogy arra alkalmas, igen igen megbízható alattvaló törülje nekik ki hehehehehe

  • bar-lev
    2018 március 16
    3:22 de.

    Pont erről szövegelek folyton én is:
    Orbán a Mussolini-féle fasiszta ideológiát erőlteti ránk.
    Maga az államberendezkedés már megtörtént, vannak még berzenkedők.
    De azt is mogoldják „okosban” erre bárki mérget vehet.
    Ha többségben maradnak a Parlamentben.

    Márpedig maradnak, azért hozták létrea Jobbik nevű távolról sem fasiszta pártot. Ők nácik.
    A kettő ideológiája eltérő, de a diktatórikus módszerekben nem válogatnak.
    Csak még nincs itt az ideje.

  • Figyelő
    2018 március 15
    10:58 du.

    „Jo tema a bolzsevizmus marcius 15 en. Ilyenkor lathato kik jarnak ide.”

    Például Ön (is) kedves Figyelő!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 március 16
    4:43 de.

    Ugyan mégis kinek a trollja lennék? Maximum az unokáimra(öt gyönyörűség!) lehetne gyanakodni, de még a legnagyobb is csak jövő hónapban lesz 4 éves és a párt elkötelezettségét még a szüleitől is makacsul titkolja. Troll helyett viszont még a betegesen naiv patriótát is szivesebben bevállalom, bár az is csak a család és a becsület után következik az érték sorrendemben! 😀

    „Szerintem ő úgy képzeli – és lehet, hogy igaza lesz – hogy az ellenfelei most villámgyorsan csomagolnak, és a választások után külföldre menekülnek, és már nem mernek ugrálni…”

    Hát ha tényleg ezt képzeli az ellenfeleiről, akkor még nálam is naivabb! 😀

  • Vogelein
    ja wohl mein vezer sind wir da!
    ein volk! ein fahne! ein orban!
    wir folgen was unser fuhrer uns befehlt…………ungarn uber alles!! orban sieg heil!!

  • Szerintem Orbán „inkriminált mondata” volt akkora hiba mint Gyurcsány szödibeszédében a „mindig hazudtunk” kitétel.
    Mostmár csak az ellenzékrn múlik ki tudja e használni?

    Szteem nem képes rá.
    Nyolc év óta átlag háromnaponként ad fel a FIDESZ magaslabdákat de még egyiket sem tudták lecsapni.

    Mostanra pl. tele kéne lenni a falvaknak a Tiborzos szórólapokkal.

    De nem.

    Tudnám miben reménykednek…

  • – Orbán leszámolással fenyeget

    – A jobbik párt kemény magja (akik valszeg elkergetik rövidesen Vonát) antiszemitizmussal, cigányozással és általános rasszizmussal fenyeget.
    ld: http://mandiner.hu/cikk/20180315_jobbikos_tuntetok_nem_kellenek_ide_se_zsidok_se_ciganyok

    ps: Nem lehet kétséges: A jobbik párt lényege az antiszemitizmus, a rasszizmus – amit pillanatnyilag félre tettek Simicska Lajos pénzéért.

  • Bar-lev!

    Hol es mikor mondta ez fasiszta kispocs, hogy mossulini a legnagyobb peldakepe?

    Erre mar 1990-ben rajottem, de azt nem tudtam, hogy ezt már nyiltan is vallja.

    Bar tiszta bolondsag, hogy senki nem latja, hiszen ha a part nevet latinul irjuk le – akkor azt jelenti, hogy

    „HÜSÉG” vagyis latinul „FIDES”. (ejtsd: fidesz)

    Nezzuk mi a fasizmus:

    latin eredete: fasces.
    Jelképe csomóba kötött rudak középen kalapács.
    Jelentése: egyesült néptömeg, amely együttes akarattal engedelmeskedik az állam tekintélyének, amely a törvény és a nemzeti élet rendfenntartásának a legfelsőbb forrása.
    VAGYIS a koveto HUSEGES (MEGBIZIK BENNE) TELJES LELKÉBOL – Latinul kifejezve: F I D E S
    A fasizmus a római birodalom élő hagyománya, ennél fogva a fasizmus állama az impérium, a népeket átfogó birodalom eszméjéhez vezetett. Az impériummá való teljesedése olyan kérdések elé állította a fasizmust, mint a fajok keveredésének problémája: érdeke-e magyarorszagnak, hogy magyar nép „idegen” fajokkal keveredjék, vagy nem rontja-e meg erkölcsi gondolkozását a kevertfajúság? Évtizedekkel ezelőtt ezért került előtérbe a fajkérdés, ami egyben a zsidókérdést is felvetette.

  • Drizari,

    A torontoi nagyar haz es par erdelyi akit en ismerek, megosztotta orban beszedenek egy rovid osszefoglalojat sok like van es szivecske. Par magyarorszagi meg hanyos gif-eket kommentelt. Szerintem ezek hamar le lesznek veve. MAr engen is letiltott a nagyar haz mert kommentbe feltettem par kinos kerdest.

  • Olvasom, a szépszámú, „kormány kritikus” hazai komment felületeket… ahol igen durva, de igényes szövegekkel lehet találkozni…
    Szomorú vagyok, hogy a legprimitívebb, orbán-fóbiások ide verődtek, kedvenc médiumom hasábjaira, nulla mondanivalóval, még egymást is gyalázva … Tudva, és vállalva, hogy lapom milyen alapállású, akkor is legalább nyelvünk tisztelete elvárható …(a nyelvünk cizellált mocskolódásra igen alkalmas)
    Ollvassanak, hazai gyűlölet-blogokat, inkább, mielőtt ide pötyögik eszmei nyomorúságukat…

  • Igaza van Almának: a kormányfő ilyenkor teszteli, meddig mehet el. De érezhetően hiányzik a guruja – egyedül többször hibázott már a határ bemérésében. Más meg nincs, aki meg merné (vagy tudná) neki pendíteni, hogy esetleg, netántán kicsit, aprócskát illenék feltételezni, hogy az „etnikailag homogén” nemzetnek – még a „keresztény-nemzetieknek” is -, vannak olyan tagjai, akik némiképp meghaladják a rezsiszilárdi, gránitszilárdságú szellemi nívót.
    A tömeghangulat meg nagy úr ám! Magam is rekedtre ordítottam magam 1963-ban (vagy 67-ben, nem emlékszem pontosan) a Népstadionban a Fradi-MU, meg a Fradi-Bilbao meccsen, amiken az FTC győzött, és el is hozta a VVK-t (a mai Bajnokok Ligája) kupát. Pedig a Népstadionban csak nyolcvanezren voltunk.
    Tegnap meg legalább 200 ezren üvöltöttek föl lelkesen a bosszú (bocs elégtétel) lehetőségére. Nem állítom, hogy mindegyikük kész lett volna kapát-kaszát ragadva azon nyomban repülőre, vonatra hajigálni „Gyuri bácsit” és „jelöltjeit” – de a tizedük biztosan indulna. (Az is húszezres tömeg.)
    Egy olyan személy számára, akinek az önértékelése sose volt túl kritikus önmagával szemben, és immár nincs, aki kordában tartsa, az ilyen magával ragadó hangulat önveszélyes. Már nem ismeri ki magát abban, mi lenne a saját érdeke: rabja lett a mákonynak.
    Ettől még nyerhet áprilisban – de csak akkor, ha kevesen lesznek azok, akik Magyarországnak nem rémekkel teli jövőt vizionálnak.

  • slapaj
    2018 március 16
    9:01 de.

    Akkor húzzál vissza a Kurucinfóra.
    Kb az a nívó való neked

  • Gabriel:
    Fascus: A régi Római Birodalomban a vándor-ítéletvégrehajtóknak, mint a Hatalom megbízott büntető karjának az eszközei:
    Vesszőnyaláb, benne egy bárd zsinórral átkötözve.
    Így vitték a liktorok (ítéletvégrehajtók) a vállukon.

    Ezt stilizálta magának a Mussolini féle fascista , múltba visszatekintő párt jelképnek.

    Innen az elnevezés : fasiszta.

    Egy különös dolog:
    A Rendszerváltás idején, az MDF alatt, ez a fascus jelkép MEGJELENT A MAGYAR RENDŐRAUTÓK OLDALÁN, egy pajzsban !!!!
    Aztán szerencsére hamar eltűnt.
    Hányingerkeltő volt.

  • „Orbán leszámolással fenyeget”
    Ez kb ezt jelenti:
    – Simicska médiumainak bezúzása (HírTv, Index, Magyar Nemzet(?!), Lánchíd Rádió), Info Rádió)
    – A hitgyülis Atv további „lájkosítása”.
    – Az RTL híradó kitoloncolása Magyarországról.
    – A Soros-féle ellenzéki írott- és online- sajtó médiumokból csak azok továbbélésének lehetősége amelyek „beállnak a sorba”
    Szép új világ.

  • slapaj,

    jogodban áll hülyének lenni (a torontói házzal együtt), ezt a jogodat senki nem veszi el.

  • Geyza:”Tudnám miben reménykednek…” – mármint az ellenzék, írod. Például abban, hogy felemeled a hátsódat és segítesz széthordani a létező szórólapokat. Merthogy nem elég, hogy a posta drága lenne,de tilos is nekik az ilyesmi.

  • talalom,

    A magam részéről pl. felemeltem a fenekemet, és tegnap kimentem meghallgatni a felszólalókat. Kunhalmi mondandóját pl. egy bullshit-generátor előadta volna. Na jó, a 70%-át. A többit is olvasta.
    Ettől garantáltan nem vinnék szórólapot sehova.
    Holott tudom: Kunhalmi ennél sokkal, de sokkal többre is képes. Nem tudom tehát, hogy melyik pártbéli agyhalott kényszerítette bele ebbe a szerepbe, de nem volt jó benne.

  • Gabriel!
    8:51

    A fasces – helyesen vesszőnyaláb (nem rúdköteg). Ezentúl, az a másik tárgy az nem kalapács(!), hanem . b á r d , amit valami egészen másra használnak – ti. a kalapácsról naiv lelkek még azt hihetnék, hogy az bírói kalapács, ami a jog előtti egyenlőségre utalhatna… De, a fasces nem a gondoskodó állam, hanem éppenséggel a kegyetlen birodalom elnyomó hatalma, az elnyomás egyértelmű szimbóluma…

    Bocs’

  • Ez nagyon durva.Erre nincsenek szavak.

  • György Molnár

    Elmebeteg diktátorok szeretnek golyóval a fejükben távozni…..

  • Talalom
    6:36
    Jól írod:
    „Szegény Petőfi, azt is kizavarnátok a ˙˙világszabadságával˙˙, meg a jog mindenkinek egyenlően terített asztalával. ”

    Ki kell egészítselek:
    Na, és pláne a >piros zászlóival< nekije…

    Egyébként az igazmagyar poétát ezek parasztősei zavarták el a Kiskunságból az akkori választások idején…

  • Valami féleszű itten azt magyarázta pár napja hogy majd egy majd’ két kilóméter hosszú zászlót hurcolnak végig a Városon.
    https://varosikurir.hu/hova-tunt-wittner-zaszloanya/

    Várom a híreket az prezentációval kapcsolatban, de egyenlőre semmi…

  • Talalom:
    Hát én már nem fogok szórólapozni.
    Másfél hónapig agyaltam Gyurcsány éhségsztrájkja előtti hónapokban, összetrombitáltam egy csomó balos gondolkodású kiváló villamosmérnököt és kitaláltunk egy elektronikus eljárást arra hogy a Klubrádió műsorát eljuttathassuk a kis falvakba is.
    Akkoriban még lehetett ilyesmiket csinálni, ma már nem lehet.

    Aztán elmentem a dokumentációval az MSzP székházába, hogy akarok beszélni Gyurcsánnyal.
    Nem hívtak vissza.
    Lementem az éhségsztrájkra és személyesen előadtam nagy vonalakban az elgondolásomat.
    Nagy örömmel bólogatott, aztán nem hívtek vissza részletes megbeszélésre.

    Hát innentől én szarok az egészbe.
    Ennél többet nem tehetek és nem is akarok tenni.

  • Mar valahol irtam, en jelen voltem 1948 as marciusi unneppsegen, akkor valt ez az unnepely kette!. Van aki a szabadsagot NEM a szocializmus diktatosaga alatt kepzeli el, es van aki igen.

  • Meg annyit, nem erdekel Orban beszedje, nem hallgattam meg a videot.
    Sajnos, o sem tud jobbat , mint csak azt, amiben felnott!

  • talalom
    2018 március 16
    6:36 de.

    Valamikor, regess regen mint diak szavaltam a Talpra Magyart az iskolaban. Valahogy akkor sokkal komolyabban vettem a szavak ertelmet..
    Ma mar tudom, hogy a magyarsag kette valt es van olyan ,akinek a mai magyar politika szabadsag es van olyan , akinek NEM>

  • Jaj, Figyelő! Szerinted mi a szabadság? Amikor mindenki azt csinálhatja, amit szabad? Vagy valaki kiporciózza, hogy ennek szabad, annak meg nem?

  • Geyza, „összetrombitáltam egy csomó balos gondolkodású kiváló villamosmérnököt és kitaláltunk egy elektronikus eljárást arra hogy a Klubrádió műsorát eljuttathassuk a kis falvakba ..”
    Minket érdekelne ez a dolog, csak nem a Klub rádió, hanem a Szentkorona Rádióval kapcsolatban. Keress meg minket:
    Budapest 1113. Villányi út 20.
    Hivatkozz rám a portán.

  • Gerti Hollósy

    Figyelő,

    „Jöjj szabadság, te szülj nekem rendet” – József A.: LEVEGŐT

    ennyi elég is…

  • Geyza
    2018 március 16
    11:52 de.

    Wittner annyira nem hiányzik.
    Előre sajnálom az ördögöket, ha egyszer találkoznak vele.
    Egy ilyen beteg lelkű gyűlületcsimbók ott is ritka kuriózum lehet

  • charlie
    2018 március 16
    2:40 du.

    Aggyatok le füstjeleket

  • talalom
    2018 március 16
    1:47 du.
    es Gerti. Feljebb irtam a kette valt orszagrol. Ezert nem megyek haza tobbe.
    Itt t.i. tenyleg szabadsag van. Az is igaz, hogy nincs nagy hazafiaskodas sem. DE itt mondhatja mindenki szabado a velemenyet, a jot is, es a rosszat is. Nem lesz ezert elitelve. Ma olvastam egy arab szoveget , aki az egyik nagy partanak az elnoke. Az illeto a sichi szabadsagot koveteli. DE ki ijed meg ettol? Senki. A kormany teljes szabadsagot ad minden vallasnak, politikanak stb. Ha meg orszagos valasztas van, akkor az gyoz, aki a legnepszerubb es a legtobben akakrjak vezetonek a kormnyban. A vesztes meg hallgat, megvarja a 4 evet mikor uj valasztas van, hatha akkor sikere lesz.

  • talalom, viszont ugy soha nem gyoz a baloldal otthon, ha 5-6 balodlali part van., sajnos a magyar keptelen osszefogni.
    jobboldal csak egy van otthon.

  • Baráti üzenet Simicska Lajos ex-oligarchának – nem másnak:

    „A választás után elégtételt veszünk, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt”

  • Geyza, a Párt ökle részére:

  • Gabriel
    meg az elozo valasztasok alattt mondta gyori latogatasa-(kampanyolas)-alatt a kisalfold c ujjsagnak nyilatkozva!!

  • Nagykám:
    „A video nem érhető el”
    /youtube/

    Meséld el élőszóval.

    Szóval??!

  • Drizari,

    „A torontoi nagyar haz es par erdelyi akit en ismerek, megosztotta orban beszedenek egy rovid osszefoglalojat sok like van es szivecske. Par magyarorszagi meg hanyos gif-eket kommentelt. Szerintem ezek hamar le lesznek veve. MAr engen is letiltott a nagyar haz mert kommentbe feltettem par kinos kerdest.”

    Ahogy mondtam, estere eltuntek az ellenzeki kommentek. Gondolom orban lefekves elott vegignezi a diaszporas (hogy en hogy utalom ezt a szot) magyar hazakat a facebook-on es ha valami nem odavalot talal, akkor leallitja az utalast.
    En probaltam korabban korabban sporolni nektek par milliot, de egybol letiltottak. Nincs vesztenivalo, probaljatok meg ti is.
    https://www.facebook.com/pg/HungarianCanadianCulturalCentre/posts/

  • Geyza, tényleg peches ember vagy… Pedig mintha láttalak is volna ott mint zászlóvivőt! 3/4 1 körül a Köröndnél egy orkánkabátos szimpatikus kisnövésű uriember vált ki a („zöld-oldali”) sorból, kb. 300 méterrel a menet elejétől. Rád véltem ismerni… Zuhogott az eső!

  • Kis Ferenc
    2018 március 16
    5:22 du.

    Baráti üzenet Simicska Lajos ex-oligarchának – nem másnak:

    “A választás után elégtételt veszünk, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt”
    ________________________

    Meglehet, Simicska lenne a kezdet.
    De „az úton nem lehet megállni”…

  • Geyza
    2018 március 16
    8:12 de.

    bar-lev
    2018 március 16
    3:22 de.

    ” Márpedig maradnak, azért hozták létrea Jobbik nevű távolról sem fasiszta pártot. Ők nácik.
    A kettő ideológiája eltérő, de a diktatórikus módszerekben nem válogatnak.
    Csak még nincs itt az ideje.”

    Geyza, szerintem teljesen jól látod, én (is) ugyanezt gondolom a „Fidesz-Jobbik tengelyről” – erre kellene minden változást akaró, ám demokratikus szellemben gondolkodó polgárnak odafigyelni! A Jobbiknak egyetlen célja van, valami módon a hatalom közelébe jutni, és miután pontosan tudják, hogy erre egyedül nem képesek, jelenleg azon dolgoznak, hogy a fideszt amennyire csak tudják gyengítsék, pontosan annyira, hogy az szintén ne legyen képes egyedül semmire, és szükségük legyen rájuk! Dehogy akarnak ők kormányváltást – kivéve, ha erre egyedül módjuk lenne, de mint tudjuk ez nem így van – ezért alig várják, hogy kormányzópárt ölébe simulhassanak, és annak jobbkezeként ők is „tényezők” legyenek! Lerágott csont, de így van: összenő ami összetartozik!

  • Gerti Hollósy

    Kis Ferenc,(márc.16. 8.30. de.)

    Ezt külön köszönöm, sajnos senki nem figyel rá! (pedig komoly veszélyt rejt)

  • a torontoi magyar haz vezetese es tagsaga a „fatol nem latja az erdot”,-eppen mint a megvezetett fidesznyik magyarok az o-hazaban

  • Laszlo
    2018 március 16
    8:43 du.

    Probálkozás sosem árt 🙂

  • Geyza, legalább az ATV-t nézd, én is nézem időnként
    https://www.atv.hu/videok/video-20180316-szakado-esoben-vittek-az-orias-zaszlot

  • NAGY István
    2018 március 17
    3:12 de.

    Geyza, tényleg peches ember vagy… Pedig mintha láttalak is volna ott mint zászlóvivőt! 3/4 1 körül a Köröndnél egy orkánkabátos szimpatikus kisnövésű uriember vált ki a (“zöld-oldali”) sorból

    Sajnos Gexza kettszázhuszonhárom centi magas… Úgyhogy tévettél…

    😀 😀 😀

  • „orban leszamolassal fenyeget….”
    orban ur a valasztast meg nem nyertek meg! onnel es sleppjevel ugynugy le lehet szamolni!
    ezt eszben kene tartania hozonges elott…

  • Bar-lev

    Koszonom!

  • re: 3:12
    Hihetetlen ! Nem szoktam 50 centinél többet tévedni…

  • Almási Alma
    2018 március 17
    9:37 de.

    Két eset lehetséges.

    1. Vagy ismered Gézát.

    2. A másikba bele sem merek gondolni …:)

  • Besancon
    2018 március 17
    5:36 de.

    Erről a Fidesz-Jobbik tengelyről elég régóta pofázunk páran….
    Komoly politikai szemtengely és gerincferdülés kell ahhoz, hogy ne lássa valaki a több rőfre kilógó röfilábat.

  • lámpa, bátran gondolj bele…
    Tudod, gondolni MINDENT szabad… 😀

  • NAGY István
    2018 március 17
    7:27 de.

    Geyza, legalább az ATV-t nézd, én is nézem időnként

    https://www.atv.hu/videok/video-20180316-szakado-esoben-vittek-az-orias-zaszlot

    _________________

    Szabad remélnünk, hogy a látvány következtében most még sokkal igazabb magyar lettél, mint eddig? 😀

  • Itt a jovo nemzedek, a fiank, lanyaink!

    https://www.youtube.com/watch?v=TXJ-muRnF-U

    Ugyhogy VENSZAROK, mint szikszaik, boda marcsik fekudjetek bele a koporsotokba, ott varjatok arra amig az Orbanotokat a poltpeterrekkel a pintersanyikkal, semjenekkel, nemethsanyikkal, az idiota gazszerelovel, az eszet-lelket elivott es eldrogozott deutchtamasokkal, az utcan hoborgo, elbutitoot ven szaros banyakkal es nyomorult ven-puhapöcsü idiotakkal egyutt el lesztek asva!

    UGYHOGY VAN UJ NEMZEDEK – VAN JOVO

  • Ha ez igy megy tovabb, eljon az ido amikor Marcsi unokaja is Londonbol fog hazajarni, kizarolag az unnepekre ha megteheti. Vagy nem fog, mert MArcsi hazaarulozni fogja es gyogyulast kivan neki, hisz a part az igazi csalajda.

  • Gabriel
    2018 március 17
    1:12 du.
    Ne remenykedj, nem lesz az amit elkepzeltel.!
    Mar megprobalta, Sztalin Rakosi es a vegen Kadar, de egyiknek sem sikeult.
    A kommunizmus megbukott Orsoszorszagban, Magyarorszagon es mindenutt a vilagon. Amit Kina hirdet az allami kapaitalizmus.
    Ahogy a nacizmus megbukott, ugy kovette a a masik embertelen rendszer , a Kommunizmus, lehet szebben mondeni, a szocilizmuas. SEnkinek sem kell mar, esetleg egyes almodoknak.

  • A fiatal lany szovege nem fogott meg, talan nem is tudja mirol van szo. \csak a lecket mondja fel, amire felke;rtek.

  • Meghalllgattam Orban beszedet most.
    Nincs sok kozzaszolasom, csak annyi, szerencsejuk van a magyaroknak, hogy van Orban Viktoruk.

  • Gabriel
    2018 március 17
    1:12 du.

    Meghallgatta Orban beszedete? Tud jobbat?
    Nem hinnem. T.i. egy dolog van Orbannal, van batorsaga, akar mi lesz a kovetkezmenye. Ezt hallottam meg anno, azon a temetesen ,mikor elso beszedet mondta, es a magyar nep is meghallotta.

  • En nem hallottam azt, hogy mindenkivel el fog szamolni stb.
    Nem hinnem , hogy ha valoban elszamolas lenne, koncepcios perek es borton lenne a folytatatsa a beszednek.
    Eseteleg nem engedi azokat hatalomra.
    Mikor ertik mar meg, hogy az a diktatura megszunt ami embereket igy buntetett.?

  • Figyelo!

    Nem is neked szolt a bejegyzesem, ennyi idos korban mar ugysem gyogyulsz meg, ha eddig nem sikerult, de abban remenykedem, hogy mi hamarabb elveszited a szavazokepesseged, es a gyerekeimnek nem keserited sokaig az eletet.
    Viszont orulhetsz, boldogsz lehet, hogy 50 evet kiszakitottal az orszag eletebol.
    Viszavetettek az orszagot arra a szintre, ami a rakosi idokben volt.

    Te engem komunistazol, te egy idiota barom vagy! Mikor szalltal te szembe a komunistakkal? Meg a KiSZ-be se leptem be, amikor meg kiosztottak a tagsagi igazolvanyt az iskolaba, osszeteptem! Aztan hivatalosan is bejegyeztettem a kilepesemet! 15 evesen!

    Erted?
    Nem hogy én, se a nagyapaim, se az apam soha nem hajolt meg SE a komunistaknak, SE a fasisztaknak!
    Nem tudom hogy erted-e, hogy ez mit jelent?

    A komunizmus es a fasizmus egyforma, arra epit hogy van egy olyan sotet, vak, megujulni keptelen emberfajta, akinek a szelleme kisebb mint egy birka-csordáé = EGYENLO VELETEK!
    Azokat feltuzeli , felbosziti valami vaklarmaval, es azok mindent bevesznek.

    Azoknak a diktaturaja akik megpusztultak mar igy vagy ugy, igen, azoke megszunt. Horthyé, Rakosie, Kadaré, – de most itt van egy ujabb kis-Gömbös aki meg érezte hogy az orszag tele van ilyen kivert koborkutya lelkuletu, mentalisan lepusztult szellemu sotet emberekkel, mint te.

    Ez most megragadta az alkalmat, hogy rajtatok keresztul ujraepitsen egy kézivezerlesu orszagot, amiben ugy lop, ugy csal ahogy akar.

    Ugyhogy remenykedem, hogy minel hamarabb mentek alulrol szagolni az ibolyat, es nem szavaztok tobbet ilyen mocskokra. Persze ha nem szunteti meg addigra teljesen a demokraciat, ami nagyon elkepzelheto, es ha bekovetkezik az SAJNOS NEKED IS KOSZONHETO LESSZ

    ERTITEK?
    MINDAZ AKI MOST ORBANRA SZAVAZ AZ EGY ORSZAGPUSZTITO, ORSZAG-GYALAZO, SZELLEMI ES LELKI CSOKEVENY – CSAK HOGY TUDD.

    AZOK IS AZOK VOLTAK, AKIK GYURCSANYT VALASZTOTTAK, MINDENKI AKI A VOLT MSZMP-ÉSEKRE SZAVAZOTT, (BOKROS ES TARSAI) AVAGY FOG SZAVAZNI, NEM MÁS.

    OPORTUNISTA, PARAZITA EMBEREKRE BIZNI A KORMANYZAST, OLYAN MINT ELADNI JEZUS-KRISZTUST 30 EZUSTPENZERT.

    Egy valosagos ocska balkant csinaltatok az orszagbol, lejjebb zullesztettek mint romania, hogy nem sul le a kepedrol a bör?

    Majdnem azt hittem, hogy lehet veled normalisan beszelni.

  • Azert remelem hogy azon a masik videon latott kislany – amit ezelott feltettem – megmarad a most valosztott utjanal – vele nem esik meg az ami ezzel a „bagazzsal”

    https://www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow

    Azert, hozza tennem azt, hogy nem voltak tul jo eloerzeteim veluk kapcsolatban, es aztan 1990-ben, a Taxis-blokad idejen – vegkepp kimutatta a fogafeherjet – szamomra persze.

    Azt mondta akkor ez a szakallas csotany, hogy a magyar nep eretlen a demokraciara. Ez igaz volt, de szamomra ez bekapcsolta a szirenat: tudtam, hogy innentol le fogja nyulni a hatalmat, mert ki fogja hasznalni, rajott hogy becsaphatja buntetlenul a tomegeket. (jogot tanult)

    Akkor barkinek mondtam, kirohogtek, es sajnos ma is ott van mellette az a sok hulye – mostmar kivenult tyuk es kiaszott szarvatlan kos, es maig ajnarozzak. Ezeknek mindig kell valami vezerürü, maguktol csak zabalni, bofogni es fing@ni kepesek.

    Ez a ravasz roka, aljas kigyo felismerte ezt.
    A Fodor Gabor egyeduli volt, aki akkor meg hiteles volt, (oszinten hitt is benne amit mondtak) – ki is valt toluk, de sajnos a mocskot mar sosem tudta es nem fogja tudni lemosni magarol. Besarozodott.

  • Koszi, ma megkaptam a magamet. Bantottam valamivel? Csak kerdem, azt hiszem, hogy nem. Egyszeruen, leirtamm a velemenyem, mint itt mindenki, egy temaval kapcsolatban.
    Nekem, eddig, meg senki nem, irt ezen a hangon kiveve most.
    Rosssz korban el, valamelyik diktaturaban kene elnie, ahol veres, bosszujat kielhetne..
    Mikor szalltam szembe A KOMUNISTAKKAL? 17 EVES KOROMBAN. mI VOLT AZ EREDMENYE? KIcsaptak az orszag osszes iskolajalbol.
    FELEVES AVH KIHALLGATAS, EGY EV BORTON A FIATALKORUAK FOGHAZABAN, UTANa GYARI MUNKA. Ez volt az eredmeny. Remelem tetszik .

  • Majdnem elefelejtettem,
    meg nem k;eszulok a fold ala, igy meg varnia kell egy darabig. Vegsofokon, mi a baj, nem tetszik Orban? Tud jobbat? Gyurcxsany jobban tetszik,? Ot is megismertem , egees kozelrol 2OO6 ban. a Magyar forradalom 5O.evfordulojan. Azaz a rendoroket, kiket rank eresztett, pedig mi csak megemel;keztunk az evfordulon.

  • re: 7:27 ALMA
    A „látványban” a magam szerény eszközeivel részt is vettem. Idős apósommal és az egyik menyemmel (négyen vannak…) le is gyalogoltuk azt a bizonyos két kilométert, teljesitve a 3×2 métert zászlóvivéskor, némi kurucos hangulatban, a zuhogó esőben. És igenis „magyarabbak” lettünk.
    Nekem még az is fáj egy kicsit, hogy itt a KMH-n már meg sem említetett a március 15-i kis házi ünnepség. Pedig biztosan volt !

  • Figyelő
    2018 március 17
    4:36 du.

    En nem hallottam azt, hogy mindenkivel el fog szamolni stb.
    ________________

    Úgy is kell, csak azt kell meghallanod, ami neked tetszik – mármint Orbánról. Gyurcsányról meg fordítva…

  • Gabriel, miután tisztességben megőszült asszonyokkal bátran „kiemberkedted” magad, nekem is válaszolhatnál az „eszter a magyar” polémiánknál. Vagy ott már elfogytak a nagybetűid? 🙂

  • Figyelő
    2018 március 17
    4:36 du.

    A naivitásod határtalan.
    Hát nem emlékszel Hitler hatalomra jutására?
    Ezer munka és kiadvány készült róla.
    Senki nem hitte el hogy meg fogja valósítani azt amit leírt a Mein Kampf-ban.
    Még Sztálin sem hitte el !!!!!!!!!!!
    Pedig a szlávok külön meg vannak benne említve mint kiirtandó „faj” .

  • Figyelő:
    A rendőr azért van hogy fernntartsa a rendet.
    2006-ban a RENDŐRSÉG SZARUL VÉGEZTE A DOLGÁT !!!!!

    Svédországban is volt jópár évvel ezelőtt egy hasonló náci megmozdulás, szintén bevetették a rendőrséget.

    A mérleg:
    Pár halott, persze a randalírozoók köréből.
    És után SENKINEK NEM JUTOTT ESZÉBA BASZOGATNI A RENDŐRSÉGET!!

    Nálunk mi történt?
    A félhülye szoci kormány kezdte az eljárásokat a zsarujai ellen .
    Ahelyett hogy mindet kitüntették volna aki résztvett benne.

    AKKOR még lehetett győzni parlamenti választásokon, tehát a 2006-os „megmozdulás” egy művi úton generált, alkotmánymegdöntési célzattal keltett balhé volt.

    MA már lehetetlenség a FIDESZT választásokon leváltani, Alkotmánya sincs az országnak csak egy FIDESZ-es pártszabályzata, amit a kétharmadukkal a népra erőltettek.
    Volt is ellene egy „kisebb” 100 ezres spontán tüntetés, ami az „operaházi tüntetés” néven híresült el.
    Akkor, az Alaptörvényüket ünneplő bátor utcaharcos Orbánt és sleppjét valami rejtett alagúton menekítették ki az Operaházból, annyira fostak a feldühödött tüntetőktől.

    Ha MA megismétlődne egy 2006-hoz hasonló dolog, az jogos lenne.Van mi ellen tiltakozni.
    De 2006-ban gyakorlatilag a JOGÁLLAM ELLEN VONULTAK UTCÁRA A NÁCIK !

    Nem voltak túl sokan de kitartóak voltak, a Rendőrség pedig felkészületlen volt és nem is léptek fel ellene kellő eréllyel.
    Nyilvánvalóan valahonnan volt pénz a napokig tartó balhésorozat finanszírozására.
    Találd ki honnan lehetett.

    De mégis mit vártál volna?
    Hogy hagyják felgyújtani az egész Várost?
    Így is elég nagy károkat okoztak!
    Vagy hagyni kellett volna hogy bemenjenek a Parlamentbe és agyonverjék az MSzP-s képviselőket?

    Kedves Figyelő próbálj már meg felülemelkedni az érzelmeiden.
    Gondold végig Kanadában mi történne ha a szélsőjobb
    elkezdene gyújtogatni !
    Amint hallom, a vöröskabátos Kanadai Lovacsendőrség seperc alatt képes lerendezni az ilyesmit
    https://i.pinimg.com/originals/b0/c7/4e/b0c74ee53c93fb93a959b63af71bafb3.jpg

  • Nem tetszes kerdese a valasztas, hanem merlegeles!

    Leirtam.

    Amikor kormanyt valasztunk, ra bizzuk arra a csapatra mindenunket, az eltunket is. Ez nem szimpatia, vagy nem szimpatia kerdese!

    Hogy lehet ennyira korlatolt, az ember minel idosebb, annal bolcsebb kellenne hogy legyen, nem pedig az ellenkezoje

    AZ AGY 60 EV FELETT KEZD IGAZAN MUKODNI, 70 EVES KORBAN MAR HASZNALJA EGYSZERRE MIND A KET FÉLTEKÉJÉT.
    CSAK EHHEZ AZ KELL HOGY MEGTANULJON BEFOGADNI, ES MERLEGELNI MINDEN INFORMACIOT, NE CSAK A MAR BENNLEVO LEJART, KARCOS LEMEZEKET HALLJA MEG BENTROL – HANEM KINTROL IS BEENGEDJEN MINDENT, DE TUDJON MERLEGELNI, SZELEKTALNI – EZERT MUKODIK MAR MIND A KET AGYFÉLTEKE EGYSZERRE.

    AHOGY JEZUS MONDTA – LEGYEN FULE A HALLASRA!

    AKKOR NEM GYURCSANYOZNA – AZ MAR REG ELMULT!

    Hogy lehetnek meg mindig, emberek, akik még mindig hallgatjak es kovetik, nem tudom. DE HA TE ILYENNEL JOSSZ, AKKOR BIZONY TITOKBAN, A LELKED MELYEN ÖTET HALLGATOD!
    Mert a szaj azt hozza elo, ami a szivében benne van!

    En nem tudom merre jar az a szelhamos, es nem is akarom tudni – se komunistakrol se fasisztakrol se SEMILYEN „ISTAKROL” vagyis fals, hamis ideologiak moge bujtatott populista hazugsagokat hirdetokrol nem akarok tudni!

    Aki kormanyra akar kerulni, arrol azt akarom tudni, hogy mi a kormany-programja! Mert az en hazam adminisztraciot bizom rá! És ezzel az eletemet, a gyerekeim jovojet!
    Mit kell meg mondjak, hogy ertheto legyen??????????

    Aki becsapott, aki atvagott, aki eltapsolja a rabizott javaimat, aki visszaélt a bizalmammal, azt megegyszer valaszthatom a cegem, uzletem vezetojenek?
    Nyilvan nem.

    Hogy valaszthatok akkor valakit az egesz orszag vezetojenek, aki hasonlokeppen tett az orszaggal, ha csak nem vagyok teljesen bolond?

  • Meg annyit, hogy igen, BANTOTT!
    Nyakamra hozza a veszedelmet, amikor a kertek alatt behozza a hazamba a tolvajt!
    A tolvajt, aki ellopja a nyugalmunkat, aki ellopja a becsuletunket, aki ellopja a jovonket.

    EZ EGY ALNOK, VESZETT TOLVAJ, AKI CSAK A SAJATJAT NEZI, AKI CSAK AZT LESI, HOGY HOGYAN TUDHAT OMAGA MEGGAZDAGODNI AZON KERESZTUL, HOGY ODA LETT ENGEDVE A NAGY KONDERHOZ, AZ USTHOZ!

    De rosszabb, mert meg a jatekszabalyokat is o tudja megallapitani, mert nemcsak kormanyt valasztunk, hanem torvenyhozza testuletet is, aminek o a fonoke egyszemelyben!

    A magyar alkotmany bun rossz, egyszeruen nem demokratikus, ezt latni kellene, ennyi evesen mar erteni!

    Ugyhogy nem szimpatia jatek – hogy most az EDDA a kedvencem, vagy az OMEGA!

    Azokat akkor kapcsolom ki vagy be, amikor kedvem van.

    De a hatalmat nem, arrol amikor dontottem es rabiztam magam, akkor atadtam a dontest nekik az eletemrol.

    Hogy ezt nem lehet felfogni, nem ertem!

  • Na meg egy gondolat, Figyelo, figyelj

    Ezekszerint akkor tizenhetevesen te is csak egy lecket mondtal fel? Az akkori hatalom ellen?

    Idezlek:
    „A fiatal lany szovege nem fogott meg, talan nem is tudja mirol van szo. \csak a lecket mondja fel, amire felke;rtek.”

    Ha magad peldajabol jott ez a meggyozodesed, akkor kár is vesztegetni barninemu szot tovabb, de gondold at kerlek, es ha a bensod tiltakozik, mert magadbol volt a szabadsag-szereteted, es tiltakozasod az eroszak ellen, akkor most probald hasznalni az elettapasztalatodat, es HALLGASD ILY MÓDON
    MEGEGYSZER azt a lanyt.

    En a huszeves egyetemista fiamat lattam annak helyében, aki pár napja ugyanigy beszelt velem, a sajat szajan át a sajat szivebol szolt.

    Ilyen egyszeru (lehetne)

    És még mielott engem vadolnal bosszuszomjjal, hát nem én vagyok az, aki lihegek verszagtol megvadulva – a sajat imadottad („fan”) mondta:
    „Erkölcsi, jogi, politikai ELÉGTÉTELT fogunk venni a választások után” – vagyis meg fogjak bosszulni mindazt, amit serelemnek éreznek.

  • (Charle) Karcsikam, maradjunk ennel a nevnel inkabb, igy talan magyarosabb!

    Ha nem ertetted meg, hogy az Estee Lauder (Eszti) még a holocaust utan is magyarnak valotta magat – vagyis magyar sziv dobogott benne, pedig a magadféle „igazmagyar” honfitarsaid kegyetlenul, konyortelenul a halalba kuldtek sokszazezer magafajtajat, a maradek jo reszet kiuldoztek az orszagbol.

    Ezek utan van kepetek azt allitani, hogy magyarok Nobel-dijakat nyernek, hogy magyar szineszek vilaghiruek es igy tovabb, holott AZOK MINDANNYIAN – A MAGADFAJTAK SZERINT (szerintetek) –
    csak „NYOMORULT LIBSIK”
    Hat ez a bajom.
    Vagy talan az sem tudod, ki a fene az az Estee Lauder?

    Nem szegyelled magad, mint ember? Nem sul le a kepedrol az osszes rinocerosz-bör!

    Az sem tudod persze, hogy a Istvan kiraly a velencei dozse fiat, a playboy unokaoccset nevezte ki kiralynak, de a meg eletben maradt magyar vezerek hamarosan elzavartak (persze a baior nagyherceg, nemet-romai csaszar nagybatyja uradalmaban keresett menedeket) ES MEGESKUDOTT, HOGY MINDEN MAGYAR FOURAT KIIRTAT, ES HELYUKBE NEMETET TESZ.
    Ami sajnos kesobb reszben sikerult is neki (a nemet-bajor seregekkel)

    Az Istvan kiraly gyilkos kezeitol megmenekult fourak pedig Aba Samuelt koronoztak kirallya. Aki pont veletlensegbol amugy zsido volt, mint rendes Kazar four. Mert a magyarok es a kazarok kozos birodalomban eltek evszazadokon at. Vagy ez nem jon le, ugye? Igen, a kazarok zsidok voltak.

    Vagyis a zsidok Arpaddal egyutt foglaltak hont.

    Es azt is figyelmedbe ajanlanam, hogy a harom magyar kiegeszito torzs a hét mellet, BÖSZÖRMÉNY volt, akik iszlamok voltak, akkor.
    Ez sem jon le ugye?

    Szoval, Arpad magyarjai nem romai-katolikusok voltak – ES ZSIDOKKAL, ISZLAMOKKAL EGYUTT KOZOSEN FOGLALTAK HONT!

    A MAGYARTOL A RÓMAI (VATIKANI) VALLAS IDEGEN, AZ A VALLAS AKI GYULOL MINDEN MAST, AKI KIREKESZTO, BOSSZUALLO.

    MI MAGYAROK NEM VAGYUNK EBBOL A VERBOL!

    Vegezetul, Figyelo (nickname) asszonysag lehet hogy becsuletben oszult meg, de hogy ki lessz az orszag adminisztratora, az nem maganugy. Megkerdezte, hogy artott-e nekem! Igen, ha egy aljas, semmirekello zsarnokot akar az EN ORSZAGOM VEZETOJENEK, AZZAL A SIRASOJA AZ EN HAZAMNAK, ES A GYEREKEIM JOVOJENEK!

    TUDOD, IGY NAGY BETUVEL!

    Ha csak arrol lenne szo, hogy maga-magat erintene a butasaga, kedves baratom, szivesen vitaznek vele, orommel probalnek segiteni ha kell (ha szukseget erezne) Sot en is szivesen hallgatnam AKAR MEDDIG.

  • hol a hozzaszolasom????

  • ENNYI – IGY NAGYBETUVEL – MINDENKI MEGNEZHETI A VIDEOT

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=680&v=ILxGCoxsnZ8

    1933-BAN : ADOLF HITLER HATALOMRA KERULT – TELJES GOZZEL BEINDULT A REVIZIONISTA POLITIKA (3. BIRODALOM HELYREALLITASA)

    MAGYARORSZAGON AKKOR EGY KIMUSTRALT TENGERESZ, DE ANNAL INKABB HATALOMMANIOS FELKEGYELMU VOLT HATALMON, AKI HASONLOAN NAGY-MAGYARORSZAG VISSZAALLITASAVAL ETETTE A NEPET.

    REVIZIONIZMUS => VILAGHABORU

    2000-BEN : VLAGYIMIR PUTYIN KERULT HATALOMRA – TELJES GOZZEL BEINDULT A REVIZIONISTA POLITIKA (A VOLT SZOVJETUNIO/SZOVJET BIRODALOM HELYREALLITASA)

    REVIZIONIZMUS => VILAGHABORU

    MA MAGYARORSZAGON EGY IDIOTA FELKEGYELMU, DE ANNAL INKABB HATALOMEHES ZSEBDIKTATOR VAN HATALMON, AKI UJRA HASONLOAN EGY NAGY-MAGYARORSZAG VISSZALLITASAVAL ETETI A NEPET.

    AKINEK VAN INTELIGENCIAJA LE TUDJA VONNI A PARHUZAMOT.

    MAGYAROK NAGYISTENE – KEZEDBEN A HAZANK SORSA.

  • Gabriel, a magyarok akartak , hogy ott legyen, es nem is eloszor. Miert, mert szeretik. Tudod miert szeretik? Mert nem Gyurcsany es nem fel.
    Mondom ismet mert bator. Hisz magaban es hisz abban, hogy gyozni fog. Lehet, hogy minden hibaja igaz, de nem fel ellenallni Europanak, sem es a baloldaltol sem
    Mondom, en meg emlekszxem az elso beszedere, pedig akkor meg Orosz megszallas alatt voltunk.

  • Gabriel, miután te mostanában már nem társalogni, témákat végigbeszélni akarsz, hanem hangszórókkal megtömött úthengerként végigtaposni a fórumon, ebbéli élvezkedésedben most magadra hagylak. Szólj, ha újra visszatértél.

  • Geyza
    2018 március 18
    6:05 de.
    Bocsi, ezt csak most latom., En is a tomegben voltam,. Elejetol fogva mert az egyetemistak gyulesere mentem eloszor.
    Az eelso meglepetes ott ert, mikor rajottem, hogy Pestre nem megy at a kozlekedses, sem busz, sem villamaos. Csak a metro mukodott egyedul reggel.Az is megallt kesobb. Tehat Gyurcsany es Budapst polgarmestere igy dontott. Szerencsere a metroval attudtam menni a Kossuth terig. Ott mar gyulekestek az emberek, mikor mar a tomeg jo nagyra nott ertunk el az Astoriaig. Ott megalltunk, es mindenfele beszedek volta, meg videon szavalatok. Senki sewm gyujtogatott a tomeg bekesen ballagot .A TV haz megtamadasa ELOZO nap volt. Szerintntem , aganprovokatorok csinaltak,. Az a tomeg viszont bekes volt es semmi rosszat nem csinalt. A rendor kordon mar bizony nagy volt..lovasrendorok. Akiket senki sem bantott.
    Meghallgattuk a beszedeket aztan elszeldtunk, mi a \kecskemeti utcaba mentunk vacsorazni , az egesz csaladom velem volt.Majd haza mentunk.A Tv ben lattam, hogy balhe volt az egyik hidnal, valami forrofeju hozongott.

  • Figyelő:
    Az Erzsébet híd pesti hídföjénél barikádokat emeltek a szélső jobbosok.
    Egy építkezésnek vagy minek az állványaiból meg amit összetudtak szedni.
    Őrákig néztek farkasszemet a rendőrők meg a randalírozók
    http://static.origos.hu/s/img/i/1506/201506232006-rendorseg-tuntetesek6.jpg?w=644&h=427

    De ird be Gugliba hogy ” 2006 erzsébet híd barikád ”
    Rengeteg oldal jön fel.

  • Figyelo, az az elso beszede egy nagy hazugsag volt, hogy kifele az oroszok! Amikor mar Horn Gyula mindenrol megegyezett Kohl kancellaral es Gorbacsovval. (Grosz Karoly csak bolintott, elfogadott mindent, amit Horn intezett)

    Orbanunk csak egy kis szaros paprikajancsi volt, semmi mas. Hogy kepletesen fejezem ki magamat, a lelött oroszlanba belerugott, hogy en az en zsakmanyom is am!
    En ismertem az ELTE Bibo-kollegiumabol, meg a Pipa-kocsmabol, a Nagyvasarcsarnok mellett, oda jartak le inni. Aztan az ELTE-koleszban folytatatk a dorbezolast, csajozast (orgiakat)

    En arra emlekszem tisztan, amikor kijelentette, hogy „EZ A NÉP ÉRETLEN A DEMOKRACIARA” es azota is csak majmot, bohocot csinal a magyar emberekbol

    ES KIKEREM MAGAMNAK, HOGY A MAGYAROK NEVEBEN BESZELJ, MERT NEM A MAGYAROK AKARJAK, HANEM EGY MAGYAR CSOCSELÉK. Es ez nagy kulonbseg am!
    Na de egyelore tenyleg van valami jog, mindenki azokhoz sorolja be magat, akihez akarja.
    Es neked ez a jogod meg is marad, mert Kanadaban elsz, de ez a utolso, senkihazi most szamolja fel eppen a Magyarorszagon a DEMOKRACIAT.
    4 evvel ezelott mar meghirdette, hogy nem egy szabad, hanem egy korlatozott demokraciat csinal az orszagban. (illiberalis)
    Mindegy hogy minek nevezzuk, ha nem szabad (nem liberalis) – mert akkor azt jelenti, hogy vege a demokracianak. Fabol vaskarika.

    Magyarul Ö, Orban Viktor mondja meg, hogy mit szabad. Nem a torvenyek, nem a kozakarat, hanem egy szuk klikk erdekeben dontenek es rabolnak es fosztogatnak.
    Es eladjak az egesz orszagot a keleti diktatoroknak, mint egy predat, mert javak mar nincsenek.

    Ha neked ez kell, ebben akarsz elni, akkor legy szives szavazz erre Kanadaban, es ne Magyarorszagon, OK?
    Magyarorszag az en hazam, az en fiaim ott elnek, ott szeretnenek jovot maguknak, es nagyon nem szeretem, hogy felmuvelt bunko csocselek megfosztja ettol oket.

    Vilagosabb ennel nem tudok lenni.

  • Charle!

    Odairtam, akinek van inteligenciaja ra, le tudja vonni a parhuzamot.

    Nezd meg a videot, magad vond le a kovetkezteteseket.

    Ha pedig valamit a valosag megmasitasank, hamisitasanak tartanal beleole, ird meg nyugodtan.

    Hiszen te a jobbik politikajat koveted, vagy mar kiegyeztel orban-vezerrel?

    Vagy a jobbik is atakarja jatszani az orszagot Putyinnak?

    Vagy most az a baj, hogy az elso valasztott magyar kiralyunk – Aba Samuel, zsido volt? Mellesleg Istvan sógora.

    Az Aba csalad egesz arpad-hazbeli idoszakunkban meghatarozo maradt.

    Vagy hogy iszlam torzsek egyutt foglaltak hont Arpaddal? A boszormenyek.

    Figyelovel valo vitamat, pedig hagyd ram, ok?

    Amugy ez „forumozas” a cikkrol valo velemenyunk kifejteserol kellene, hogy szoljon.

    Es en most azt teszem.

    Orbanunk, mint kepviselojelolt, es magyar miniszterelnokjelolt megfenyegette a rivalis partokat, jelolteket – akiket egyszeruen kozos nevezore hozva, ertektelen, szaros ellenzeknek nevezett – hogy a valasztasok utan valamennyiuket megbunteti – amiert kimertek hivni!
    Tudod, mint a bokszmeccsen – ertektelen es becstelen kihivoknak nevezte az osszes tobbi jeloltet, akiket majd a valasztasok utan, mint kormanyelnok, mint kormanyzo, meg fog fenyitettni.

    Tehat neked ez igy jo?

    Ez a megigert valasztasi programja. Errol fog szolni a kormanyzasa, vagy hogy ertsem maskent?

    Marcius 15-i unnepsegek alcaja alatt osszecsoditi a hiveit, megfizeti kozpenzbol a buszokat ( az allam kasszajabol partpropagandat finasziroz) vagy a diktatorok maskent szoktak?

    Szoval ismetlem sokadszor, akinek van inteligenciaja az vonja le a kovetkezteteseket.
    A száj pedig a sziv teljessegebol szol.

  • Geyza!

    tudod, az a baj, hogy Figyelo, es a hasonlo korabeli ösz „holgyek” anno beleszerelmesedtek az orbanba. Ami nem csodalnivalo, olyan „Don Juan”-os kinezete volt, ma inkabb playboy-nak mondjuk.
    De ezekben a holgyekben 30 evvel ezelott „felajzotta a vért”, (40-es 50-es korosztaly).

    Es rászavaztak (akkor nyilvan meg csak mint kepviselok jutottak be, messze voltak attol, hogy kormanyzati tenyezok legyenek – mintegy 30-40 kepviselojuk) – A kivenhedt volt MSZMP-es politikuson kivul akkor mindenki ismeretlen volt, es szimpatia alapjan szavaztak az emberek. (foleg a holgyek, es meginkabb ez a korosztaly)
    Tessek megnezni a szavazok osszetetelet, anno meg volt a statisztika, mindenhol kozzetettek.
    Ezeknek a holgyeknek a „szivuk titkos bugyraiban”, a csucskebn megmaradt ez a „szerelem”.
    Nyilvan vénulo ferjeiket is kesobb magukkal vittek (a velemenyben), amikor a volt-rendszerbol megorokolt partkatonak es oportunistak teljesen leszerepeltek.

    Ezutan volt az elso Orban kormany.

    Azalatt, es azutan hogy ujra elvesztette a kovetkezo valasztast, kitanulta, hogy itt tenyleg minden le van szarva, barki aki a hatalomhoz jut, az csak kihasznalja azt. 2010-re rendesen kipallerozta magat, es tudta, hogy ezekre a „regi szerelmekre szamithat”, csak a nyelvukon kell szolnia. Es onnantol mindegy, hogy mit csinal.

    Igen, altaluk bebetonozta magat, es azzal is tisztaban van, hogy ha ezek kihallnak, onnantol vege a kiralysaganak, hacsak nem vezet be diktaturat. Amihez ki kell szallnunk az uniobol.

    Ha nem, akkor pedig mindegy, akkor majd az o csaladja megy migrancskodni, a kulfoldi bankszamlai biztosan szepen ki vannak pallerozva arra, hogy meg az ukunokainak se legyen gondja. (kulhonban)

    En el tudom hinni, hogy igazan meg negy evet akar, az pedig meg kell minden gond nelkul. Azert mer fenyegetozni.

    A paksi beruhazasbol meg lehuz nehany szazmilliot, (dollarban) aztan csaó!

  • „MAGYARORSZAGON AKKOR EGY KIMUSTRALT TENGERESZ, DE ANNAL INKABB HATALOMMANIOS FELKEGYELMU VOLT HATALMON, AKI HASONLOAN NAGY-MAGYARORSZAG VISSZAALLITASAVAL ETETTE A NEPET.”

    😀 😀 😀
    Gábriel, most kihúztad a gyufát lámpánál is!
    😀 😀 😀

  • Gabriel kijelentő mondatokat írsz, és nincs kétséged afelől, hogy ezek igazak is. Ha „felmuvelt bunko csocselek”-nek gondolod az ország egy részét, akkor mit lehet erről megbeszélni veled?

  • Orbanfun
    2018 március 16
    3:51 de.

    Wááööőőóó NEKED Szokolod van?
    IGAZI EREDETI DISZNÓBŐR TOKKAL?
    Akkor Te tudod fogni akár az Alma Ata-i Rádiót is !

    Nekem csak egy ócska Videoton BZS-51 Madison-ra futotta.
    http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/mainhu.nsf/wcatalid/55A3ADEB4B00B6B7C12573E2005D01DB/$file/rad0979.jpg

  • NHC*:
    Hápedig jól mondja Gabriel:
    A mogyorik nemkevés része csak csőcseléknek nevezhető.
    Nézd meg pl. mit műveltek 2006-ban is.

  • Almási Alma
    2018 március 19
    4:53 de.

    Nem követtem a fenti zavaros eszmefuttatást, de neked szívesen válaszolok.

    A revíziónak három változatát képviselték a politikai pártok a Horthy-korban, ami manapság azért nem közismert, mert a szocializmusban ezt kifelejtették a tananyagból.

    Etnikai revízió, ez a BALOLDALI pártok szívügye volt, és ezért az első bécsi döntést nagy tetszéssel fogadták a baloldali parlamenti pártok is. Minek során színtiszta magyar területek kerültek vissza az országhoz a Felvidéken. Lsd. még Juhász Gyula Trianon c. versét. Babits Csonka Magyarország c. versét ezen a címen nem lehetett közreadni a szocialista cenzúra idején.
    Optimális revíziót Bethlen István képviselte, konzervatív liberális politikus. Vélhetően Horthy is ezt a vonalat követte.

    Teljes revíziót a Gömbös-féle jobboldali radikálisok képviselték, nekik talán voltak birodalomépítő ambícióik.

  • Charle!

    Igen, igy gondolom, mert ez az igazsag.

    Nem veletlen, hogy minden olyan kormanyzat – barhol a vilagon – aki nem demokratikusan kormanyoz, aki korrupt, annak az elso dolga volt hatalomra jutasakor, hogy az oktatasi rendszer szetveresebe kezd.

    Egy felmuvelt csocseleknek barmit belehet adni, a reggeli bogyoi melle!

    A te orban-bandadnak az elso dolga volt, hogy meg a miniszteriumot is atnevezte, na minek?
    EMBERI EROFORRAS MINISZTERIUMNAK!

    Amikor ezt meghalottam, a bicska kinyilt a zsebemben. IGEN. Innentol nekem nem kellett tovabb mit magyarazni. Megertettem, hogy szamukra innentol csak egy szavazat vagyok.

    De te baratom, ugy latszik beleillesz ebbe, te egy EROFORRAS vagy, EGY SZAVAZAT.

    Nehogy má’ az a hulye szavazogep meg gondolkodni is megtanuljon, abbó’ meg bajok is lehetnek.
    Kinyilhat a szeme.

    Miert nem gondolhatom magamrol, hogy latom az igazsagot, ha megtanultam gondolkodni.
    Szerencsere ez meg az elott volt, hogy a KULONFELE VEZEREITEK – gyurcsany, vona, orban – elkezdtek volna befolyast gyakorolni a A HAZA OKTATASI RENDSZERERE

    Nezd meg most hol tartunk, ha van rá szemed és kellö alázatod.

    A beka segge alatt nemzetkozi osszehasonlitasban, alulrol kozelitjuk az elmezonyt.

    Koszonheto ennek a csocseleknek.
    Akinek a VALOSAG-SHOW kell, akinek stadionok kellenek, kocsmak,
    trianon-mania, vitez-horthy-k, 10 ezer forintos erzsebet-utalvany, akinek a putyin mutogathatja a „kigyurt” testet.

    Ezek az anyókák (az apókákkal az oldalukon) a nemzetmento nagy orban-vitezre szavaznak.

  • Almási Alma
    2018 március 17
    9:37 de.

    NAGY István
    2018 március 17
    3:12 de.

    „Geyza, tényleg peches ember vagy… Pedig mintha láttalak is volna ott mint zászlóvivőt! 3/4 1 körül a Köröndnél egy orkánkabátos szimpatikus kisnövésű uriember vált ki a (“zöld-oldali”) sorból”

    „Sajnos Gexza kettszázhuszonhárom centi magas… Úgyhogy tévettél…”

    😀 😀 😀

    Mit nem mondasz Alma! Hát Geyzát is utolérte a nagypiszkos töpörödés? – hiába ez a fránya csontritkulás senkit nem kímél, ugyanis Geyzával nemrégiben együtt méreckedtünk a Nemzeti Szürkehályog Programon (tudod ingyenes szűrés a nyugdíjas rosszul hallóknak!) és akkor határozottan 228 centi volt! -:)))
    Az orkánkabátját meg jólelkűen felajánlotta a Budapesti Hadtörténeti Múzeumnak, így ez a két „bizonyíték” kizárja, hogy ő válhatott ki a köröndi tömegből 3/4 1-kor! Hi-Hi-Hi!

  • Almási Alma
    2018 március 19
    4:53 de.

    “MAGYARORSZAGON AKKOR EGY KIMUSTRALT TENGERESZ, DE ANNAL INKABB HATALOMMANIOS FELKEGYELMU VOLT HATALMON, AKI HASONLOAN NAGY-MAGYARORSZAG VISSZAALLITASAVAL ETETTE A NEPET.”

    😀 😀 😀
    Gábriel, most kihúztad a gyufát lámpánál is!
    😀 😀 😀

    Miért? lámpa a kimustrált tengerészekre, vagy inkább a hatalommániás félkegyelműekre bukik? Esetleg a kettőnek együtt kell jelen lennie? -:))))
    Na jó, máma már nem piszkoskodom többet! -:))))

  • Geyza!

    Nekem is van eredeti Szokol táskarádióm, még az anyukámé volt, valamikor sokat hallgatta, és ezért mániákusan őrzöm – bizony szép fekete bőrtokja van! Nem tudom jól emlékszem- e, de úgy rémlik, hogy annak idején nyolcszáz forintért vette a Kossuth L. utcai Keravill-ban! Nagy pénz volt ez valamikor…!

  • Charle!

    Meg valamit. Azt irod, hogy kijelento mondatokat irok, holott tele voltak kerdessel a hozzad intezett szavaim.
    Amivel ezek szerint magad megerosited, hogy azok kijelentesek.

    Tehat nincsenek is koztunk vitas kerdesek.

    A velemenyem miatt az orszag muveltsegi allapotarol nehogy azt hidd hogy valamifele onelegultseget erzek.
    Tavol legyen tolem.
    Sirni,orditani van kedvem, hogy ennyire lesullyedt az orszag.
    De nincs ezen mit reklamalni, a romai csaszarokat is mindig a csocselék valasztotta.

    Mossulinak, Hitlernek, de Napoleonnak se volt mas a tomegbazisa.

    Miert gondolod, hogy Orban nincs ezzel tokeletesen tisztaban?
    Miert gondolod hogy nem ezert plakatolja tele az orszagot a legnagyobb boduletessegekkel?
    Lehet, hogy ki se a birja a valasztas vegeig, belehal a rohogesbe.

  • Alma!

    Nem hiszem, hogy nagy baj lenne – hazai lampa ugyse olvassa el azt, amin egy kicsit is gondolkodasra kesztetne.

    Miota a Tungsramot ellopta Demjan Sandor, es mint lopott holmit bagoert eladta a GE-nek, aki felszamolta azt (hasonloan egy ocska kurvahoz, aki a „kliense” telefonjat is ellopja, es eladja 100 forintert)
    szóval miota nincs Tungsram, nem csoda hogy a „hazai lámpa”-ban sincs vilagosság.

  • Valahogy azt kellene felfogni, hogy Magyarorszag nem Amerika (USA)
    Nyilvan szuksege van partnerekre, szovetseges allamokra, rendszerekre.

    De meg az USA sem ugralhat egyedul, mint ahogy pont vilagossa valt az ugri-bugri Trump nekibuzdulasa altal is. Mar merfoldeket visszavett az agyarabol kulpolitika teren.

    Nekunk magyaroknak pedig a letunk a jovonk, sot mindennapjaink kerdese, hogy kikkel szovetkezunk.

    Milyen ember az, aki abba rug bele, akinek a tenyerebol eszik?

    Mar beismertek, hogy az „orosz-hitel” a legrosszabb konstrukcio ami letezik, EGY MASIK DEVIZAHITEL
    Csak most mar az egesz orszagnak ugy somma!

    milyen ember az aki arra kenyszerit bennunket, az orszag egeszet, hogy kozismert zsarnokoka legyenek a „NEMZET SZOVETSEGESEI – BARATAI”

    HAZAARULO NEM?

    HORTHY NEM VOLT AZ? MOSSULUNI ES HITLER NEM VOLTAK ORULT DIKTATOROK?

    Amerikai hadi (katonai) szovetseget kotott Sztalinnal, kifejezetten a Hitler es szovetsegesei elleni hadmuveletekre.

    Horthy kivel kototte meg a szovetseget?

    Ma Orban kivel koti meg a szovetseget?

    Orban nem hazaarulo?

    Aztan majd ha Putyinnak azt uzeni, hogy akkor most 200 ezres legiot a Rajna-mentere kell vezenyelni, vagy esetleg az Eufratesz volgyebe eppen, akkor majd ugy teszunk mint Horthy

    …..nye-nye, nya-nya edes anyicikam en nem is ugy akartam … igazan nanna, bruhuhu, a rossz putyin-bacsi (hitler-bacsi) akarta az egeszet….. nem is a magyar parancsnokok parancsoltak hanem az orosz (nemet) (szovjet) ….. bruhuhuhu…en olyan jo ember voltam… csak azok a nemetek csinaltak a lagereket, mi csak vonatra raktuk az embereket….. hiszen csak azt mondtak, hogy hianyzik a szappan a katonaknak mosakodni…

    Jaj a gulagokrol se tudtunk semmit – ma sem.

    nezzetek meg a videokat,

    az en kifejezokezsegem kisse komplikalt – a videok tobbet elarulnak a helyzetrol mint kene.

    Csak annyit, hogy AMIT GONDOLOK ES TUDOK A HELYZETROL nem ezekbol vettem, ezek csak egy nagyon egyszeru megfogalmazasu, jo aktualitasu prezentacioi a szituacionak, aminek a melyen vagyunk.

    Igaza van ennek a sotet gazembernek (OV) most sok minden eldol, lehet, hogy visszavonhatatlan dontesi helyzetbe kerul az orszag a kovetkezo negy ev folyaman.

    Nem lessz mindegy, hogy egy olyan kormany teszi meg majd ezeket a lepeseket, amire az orszag egeszenek tobbe mar nincs semmifele befolyasa, vagy egy olyan koalicio, ami ugyan lehet hogy szar, de pont ezert kenytelen lessz minden oldalt meghallgatni

    https://www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow

    https://www.youtube.com/watch?v=TXJ-muRnF-U

  • Geyza
    2018 március 18
    4:44 du.

    Errol irtam, fent.A hidon az osszeyuzes mar ejjel, azaz 11 fele tortent, amit a helyi TV is hozott es lattam. Az egy butasag volt.

  • Gabriel
    2018 március 18
    8:30 du.
    Szerintem akkor igaza volt. Valoban, a magyar nep nem erti a demokraciat , mert soha nem volt ott olyan. Honnan ismerne? Kanadaban, az USAban m,indig az volt. Mindenki abba szuletett.

  • Geyza
    2018 március 18
    6:05 de.

    „2006-ban a RENDŐRSÉG SZARUL VÉGEZTE A DOLGÁT !!!!!”

    Már a 2002-es hídfoglalásnál is.
    2006: Ha a TV-székház védelmét egy objektumvédelmi gyakorlaton (nem élesben) így szervezték volna meg ‘978 körül, akkor az operatív tiszt, de még a szakaszvezetők is évekig lapátoltak volna kavicsot a futkosón.

    Jó, 1-2 hangoskodó valószínűleg csuklóficamot kapott volna, de simán védhető lett volna az épület.

    Később kicsit összekapták magukat, de Révész Máriusz is kifejezetten olcsón megúszta. Két pofonnál többet nem kapott- A többi színpadi festék és színjátszás volt
    (a gumibot, de a vipera sem okoz annyira vérző sebet, mint amiket fotóztak arról a hólyagról. Ellenben zsilettel a fejbőrt megvágva simán lehet sérülést hamisítani a fotóhoz. Ha Máriuszt viperával vagy gumibottal verték volna meg annyira, hogy olyan véres legyen, akkor nem nyilatkozik utána, hanem temetik)

  • Ja, hazai lampa megszolalt horthy lovastengeresz mellett,

    „megvilagitvan” hogy nyilvan Bethlen „vonalat” kovette.

    A Zorbán is, meg Mossulinit.

  • Koszonom Figyelo!

    A kiegeszites teljesen jogos.
    Ezert kellene ragaszkodni a demokratikus eszmekhez, es nem feladni belole egy jottanyit sem

    Csakhogy ez az orban-megjegyzes kapcsan egy kicsiket hibadzik, megpedig ugyanabban a vonatkozasban, amire egy bibliai idezettel tudnek ravilagitani.

    Janos evangeliuma 12 fejezet.
    1.Jézus tehát hat nappal húsvét előtt elment Betániába, ahol Lázár élt, akit feltámasztott a halottak közül. 2.Vacsorát készítettek ott neki, s Márta szolgált fel, Lázár pedig a Jézussal együtt ülők között volt. 3.Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával. 4.Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt: 5.„Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?” 6.De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek. —-

    Orban sem azert mondta ezt, mert a nepert aggodalmasskodott, hanem azert mondta ezt a Taxis-blokad idejen, mert a nep kovetelte, hogya felelos kepviseloket vissza kell hivni.
    – Akkor meg ervenyben volt a regi (kadari) alkotmany, ami magaban foglalta, hogy alkalmatlansag eseten, vagy a koz akarata (valasztok) elleneben valo tevekenyseg eseten, a korzetben a kepviselo visszahivhato es uj kepviselot valaszthatnak.

    A kijelenteset igy folytatta: „…. – Mindenkinek tudomasul kell venni, hogy a kepviselot negy evre valasztjak, ezzel felhatalmazzak, hogy a sajat belatasa szerint tevekenykedjen ez ido alatt. Ha pedig ez a valasztok tetszeset nem nyeri el, majd a kovetkezo valasztaskor, masat valaszthatnak helyebe az uj negyeves ciklusra, ez a demokracia….”

    Hat en ebbol megertettem, hogy az akkor meg Orban playboy-fiu mit gondol a „képviseletrol” ugy altalaban.

  • Majdnem elefelejtettem,
    meg nem keszulok a fold ala, igy meg varnia kell egy darabig. Vegsofokon, mi a baj, nem tetszik Orban? Tud jobbat? Gyurcxsany jobban tetszik,? Ot is megismertem , egesz kozelrol 2OO6 ban. a Magyar forradalom 5O.evfordulojan. Azaz a rendoroket, kiket rank eresztett, pedig mi csak megemelekeztunk az evfordulon.

  • Gabriel
    2018 március 19
    1:28 du.
    Most nem latom igazan, milyen rosszat tesz a nepnek Orban, tehat nincs kepem, azaz eletismertem errol.
    Van aki imadja, van aki utalja. A tavolbol, nehez igzsagot tenni, kinek van igaza.
    Csak Gyucsanyra emlekszem, mert akkor otthon voltam.
    A heelyzet az, hogy nincs nagyon senki jelentkezo aki akarna a magyar politikaban vezeto szerepre. Nem csodalkozom.
    Mar mashol is irtam, ha Jezus Krisztus lenne az orszag vezetoje, az is rossz lenne. A magyar nep, mar ilyen.

  • Figyelo!

    Ebben bizony nem tevedsz, a vegkovetkeztetesben.

    A magyar nep mindig, mindennel elegedetlen.

    Es ezert alkalmatlan, keptelen kiegyezesekre, soha nem tud engedni egy keveset se, hiaba kapna erte a sokszorosat!

    Ugylatszik megis mi legalabb meg tudunk egyezni, megha kvazi egymast meggyépázva is.

    Ettol, ilyen vitaktol nem lenne szabad megfutamodnia a magyaroknak, de a tobbsege gyava es vagy megfut, vagy lemocskolja, lepocskondiazza egymast, es aztan annyiba is hagyja. Magaba fojtja es magaban duhong.

    A nemetek a haboru ota szinte egyfojtaban nagykoalicioban kormanyoznak.
    Alairom, nem konnyu folyamatason egyezkedni, foleg az elejen megegyezni. De odaszanjak magukat.

    Sok magyar velemenyet olvastam errol, akik gunyoskodtak ezen – hogya gyengeseg jele!

    Hat pont forditva van, a gyengek nem tudnak megallapodni, kiegyezni, mert felnek.
    Az erosek konnyen belemennek az egyezsegbe, mert van erejuk, velemenyuk, tudnak mibol engedni es nyerni.
    A gyengenek csak hangja van, kiabal utanoz nehany szlogent es ennyi.

    Koszonom, Figyelo.

    De nem orulok, mert sajnos az orszag, magyarorszag nagyon gyenge.

    Mikor lessz ujra egy Szechenyi Miklos, vagy egy Deak Ferenc kkvalitasu politikusunk, akiknek felig meddig sikerul erot venni ezen az allapotokon? Nem tudom.

    Isten amikor felfedezte hogy a Mozes altal egyiptombol kivezetett nepe mennyire gyava, visszavezette a pusztaba. Csak akkor hagyta belepni oket a Szentfoldre, amikor ez a gyava nemzedek elfogyott, ket embernek, Jozsuenak es Kalebnek adatott meg, hogy élvezhette az igeret foldjet. (legalabbis harcolhattak erte vensegukre)

    Nem kell szomurunak lennunk, en a fiaimban a jovomet latom, nekik meg fog adatni.
    Figyelo, nekunk mar nem fog, de Isten igy vegzi a munkajat.
    Persze, a lelek onzo, en is szeretnek reszese lenni nyilvan, de ha Isten maskepp dontott elfogadom.
    Az a feladatom, hogy olyan orokseget hagyjak az uj nemzedekere, hogy ok ne a megalkuvasokat, a gyavasagot tekintsek erteknek.
    Ertsek meg a kulonbseg a megalkuvas es a kiegyezes kozott.
    Kiegyezni lelekben szellemben erosek tudnak – a gyavak pedig megalkusznak.

    Ennek a valasztasnak ennyi ma az eredmenye – de a bizodalmunkat sohase veszitsuk el.

  • Mas, meellesleg a Tunsgram elobbi tulaja, azaz megalapitoja itt halt meg Montrealban. Jo baratom volt.
    Szikszai
    2018 március 18
    Valamikor, nagyon regen en is dolgoztam ott!

  • Mas, meellesleg a Tunsgram elobbi tulaja, azaz megalapitoja itt halt meg Montrealban. Jo baratom volt.

    Valamikor, nagyon regen en is dolgoztam ott!

  • Gabriel
    2018 március 20
    4:08 du.
    Valaszom a fenti szovegedre.
    A magyar nep az en szamomra egyszer megmutatta,, hogy nem gyenge es ha kell, akkor mer is szembeszallni egy uralkodo hatalommal. Ez volt szamomra az 56 os forradalom.
    Az lehet, hogy azt elvesztettuk, de akkor a nep egysegben volt, es ahogy most mentek at a hidon, ugy mrntunk mi is a Bem szobotol az Orszaghazaig. Szegeny Nagy Imrt koveteltuk, mert nem volt mas. Meg is bunhodott azert, hogy eljott es nem felt. Tudtuk, hogy o is kommunista, de azt is, hogy magyar.