John Osborn–Dünöngő Ifjúság a Belvárosi Színházban

2018 március 17 12:58 de.1 comment

Jimmy Porter jazz trombitás, aki cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől, és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat. A szerző saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – ebben a forradalmi művében, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon.

Dühös fiatalok jelentek meg művében, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítástmegélt. Budapesten most először látható Nádasdy Ádám remek új fordításában.

(forrás: színház)

SZEREPLŐK

  • Szabó Kimmel Tamás
  • Kovács Patrícia
  • Járó Zsuzsa
  • Ötvös András
  • Papp János

Rendező: Znamenák István

Fordította: Nádasdy Ádám

Producer: Orlai Tibor

Fotók: Gergely Bea

 

1 Comment

  • Már tudom miért támadják a középosztálybelieket a világon,és Magyarországon ,azért mert ki akarnak lépni saját osztályuk középszeréből.Ezzel az erővel támadhatnák bármelyik társadalmi osztályt,vagy réteget is.Elég nagy marhaságnak tartom,a társadalmi osztályok lezüllesztését,még abban az esetben is,ha ez családi konfliktus miatt történik.A művek elgondolkodtatnak,de szerintem alkalmatlanok arra,hogy egy államot tönkretegyenek aktualításukkal.Veszélyesek is a művek ,nem csak élvezetesek szerintem .

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.