Orbán dominói

2018 március 17 9:29 de.33 hozzászólás

Az éppen aktuális rettegészeti megfigyelések arra utalnak, hogy a Fidesz vezetőségében kitört a pánik. Kósa Lajos, illetve Gulyás Gergely megsejtett valamit. Nem Kósa pénzügyeinek intézésekor, mert azzal csak a tehetségtelenségét igazolta. Hanem azzal, amikor valami szervezettséget sejtetett a háttérben. Ha nem is valami sorosgyuribácsis összeesküvésről van szó. Inkább informatikaival.

A hasonlat szintjén. Mert szinte klasszikus mondás az informatikai biztonsággal foglalkozó órákon, előadásokon, hogy a rendszer legveszélyesebb ellensége nem a kívülről érkezett kiber-bűnöző. Neki ugyanis sok védelmi rendszeren kell áthatolnia, számos lebukási lehetőséggel. Ellentétben a sértett rendszergazdával, aki maga állítgatja a biztonsági rendszereket. Na, jó! Erős túlzásokkal. De a lényegileg mindig a motivációját elvesztett szakalkalmazott okozhatja a legnagyobb problémát. Úgyhogy, szerintem, a Fidesz vezetőségében most iszonyú kapkodás lehet. Egyrészt gőzerővel kereshetik a téglát. Másrészt nem kisebb emlékezetleltárazás folyhat arról, hogy a korábban megsértett, azóta kilépett, elüldözött emberek mit tudhatnak, mire emlékezhetnek, miről gyűjthettek bizonyítékokat. Nem Soros, hanem például Simicska.

Márcsak azért is, mert aligha tekinthető véletlennek, hogy a Kósa-dossziét éppen most fújta be a szél a médiába. Ahogy a következő dominó, Szita Károly is igencsak billegni kezdett. „Véletlenül” szintén a Fidesz-ellenes kampányt erősítve. Ráadásul elég jó időzítéssel. Akkor dobva be a függöny mögül, mire Kósa ügyeire lassan már csak legyintene valaki. Mert mi mást lehetne tenni egy olyan balfékkel kapcsolatban, aki a saját nyolcvan évesnél idősebb anyját teszi meg strómannak, és még egy kis pénzmosást sem tud rendesen megcsinálni. A volt debreceni Döbrögi a felmentést nem, de a sajnálatot megérdemli. Akkor is, ha abban a naív hitben ringatta magát, hogy a hatalom megvédi. Akár a sajátja, akár a pártjáé. A sajátját ugyanis már régen elvették. Kapott egy uli-buli miniszterséget, amivel kitörölheti. A pártja, illetve annak vezetője, és ezt tudhatta volna, simán odadob bárkit az oroszlánok elé. Bármilyen kínos is.

Már csak azért is, mert a választási adok-kapok során egyszerűen nem engedheti meg magának Orbán, hogy kiálljon az embereiért. Nem mintha eddig a bátorságáról lett volna híres a hívek előtt is golyóállóban makogó vezér. Az Elios-ügy, illetve a közvetlen környezetének viselt dolgai megbénítják. Nem nagyon mehet a napra a pártemberek ügyében, mert elég sok rokoni vaj van a füle mögött. Marad az a lehetősége, hogy csendben nézi a dominók eldőlését, és közben imádkozik, reménykedik, fekete kakast áldoz, vagy viaszbábút szurkál. Ízlése szerint. Azért, hogy a dominók elég sokáig billegjenek az eldőlés előtt, hogy kihúzza a választásokig. Ez tehetetlen kivárás azonban nem feltétlenül erősíti a párton belüli bizalmat.

Így Orbán Viktor valójában igencsak csőbe húzott helyzetben érezheti magát. Egyrészt folyamatosan erodálja a pártját a lassan adagolt dosszié-sorozat. Másrészt nem állhat ki az emberiért, ami a párton belül rendítheti meg a pozícióját. Márpedig elég régóta sejthető, hogy Orbánt a párton belülről lehet a legeredményesebben leváltani. Ez 2013-ban már világosan látszott. Azzal együtt, hogy ez a belső váltás, nagy valószínűséggel, egy „emberarcúbb” pókot jelentene csupán a hálóban. Kicsit kisebb személyi kultusszal, de alig kisebb hatalmi ambíciókkal. Nem véletlenül merült, és merül fel rendre Lázár személye. Mint olyané, aki elég technokrata akarnok ahhoz, hogy Vonával is meg tudjon egyezni.

Ebben a helyzetben Orbán leszámolós üzenete valószínűleg legalább annyira szólt a párton belüli ellenzékének, mint a „külsősöknek”. De leginkább valószínűleg azoknak szólt, akiknek a kialakult, a személyes tehetetlenségéhez vezető helyzetért felelősek. Szerinte. Talán nem is ok nélkül. Mert ezt a forgatókönyvet csak olyan(ok) állíthatta(ák) össze, akik nemcsak a dossziéról tudhattak, de Orbán Viktor gumidominóiról is. Így a vezér személyiségével is számoltak. Azzal a szétesőfélben levő állapottal, amelyet nagyon régóta jellemez a felelősségpánik, illetve a nyomás alatti racionalizmus-hiány.

33 hozzászólás

  • Azért valószínűleg nem csak Orbánt érdekelné, hogy Simicska, vagy bárki más még mi mindennel tud, bizonyítékokkal, előjönni.

  • „Keresd a nőt” (Cherchez la femme)
    Azaz keresd Simicska Lajost az egykori Orbán-oligarchát.

    Simicskának (mint a fidesz egykori gazdasági tótumfaktumának) tudnia kellett a Kósa-féle kb 1300 mrd Ft-os 2012-es ügyletről, sőt dokumentumai is vannak erről (ld Magyar Nemzet/?!/ publikációi)
    Simicska minden bizonnyal azt is tudja, hogy a Kósa-féle pénzről a kormány (Orbán Viktor, Varga Mihály, Matolcsy, stb.) is tudott. Ez arra az időre esett, amikor „minden fillérre” szüksége volt Magyarországnak: A költségvetési hiány 3%-on való tartásának kényszere, a bankok külön adóval való terhelése, a magán nyugdíjak államosítása, stb.

    „A nemzetközi helyzet fokozódik” folyamatosan április 8-ig. Azaz Simicska további dokumentumai (atom bombái) várhatók amelyek a kormány érintettségét lesznek hivatva bizonyítani. A kérdés, hogyan fogja ezt az Orbán kormány megmagyarázni a közvéleménynek. Szerintem felkészültek.

  • Úgy tűnik, van kívül mozgolódás: a Facebookon az egyik legnagyobb követőgárdával (1,3 millió) rendelkező Tibi atya kibukott Orbán Viktor fenyegetésére.

    Politikai megszólalása és állásfoglalása azért meglepő, mert nem politizál, és bölcselő szövegelései általában az ital és az italozás körül forog.

    Külön vezetett blogjában vehemensen támadja Orbán rendszerét, és mindenkit szavazásra buzdít a maga stílusában: „Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy undorodsz tőle, de április 8-án, ha a temetésedet kell elnapolni, akkor is vonszold magad a szavazóurnához!”

    Írása érdekessége, hogy bevezetőjében támadja Kossuth Lajost, akit egy pillanatnak élő, szennyeslelkű politikai kufárnak nevez. Ezzel utal Orbán Viktorra.

    Írása itt olvasható:

    https://tibiatya.blogstar.hu/2018/03/16/orban-viktor-azt-uzente-/49958/

  • Kis Ferenc
    2018 március 17
    12:21 du.

    Orbán a híveinek bármit, bármikor. Majd figyeld meg, hogy amikor megjön Boda a legújabb gondolattyaival…

    A köznek meg nem is akarják megmagyarázni, mert minél többet magyarázzák, annál tovább van fókuszban. Orbán most mindenben inkább érdekelt, mint ebben a tematizálásban

  • Az biztos, hogy a Staatsführert – a jelenlegi hazai viszonyok ismeretében – csak belülről lehet erodálni. Most már csak az Orbán bankbetétekről és utalásokról kell kiszivárogtatni pikáns dolgokat.

  • Nos Simicska tény,hogy egy ritka szemét alak,amikor Orbán figyelmeztette,hogy hol a határ (leállította)akkor megmutatta
    magát,és azóta is bizonyít.
    Minden pártban voltak,vannak ügyeskedők,szálhámosok,csak az a különbség,hogy van ahonnan repülnek,van ahol maradnak,sőt „törzstagok”….számítanak rájuk.
    Egy pártelnök,politikus sem felelhet mindenkiért!
    Amúgy Orbánnak semmi oka a pánikra,miután az ellenzékiekről derülnek ki naponta bizonyítható bűncselekmények(van aki be is vallja….)Ő nem felejtett el 150 milliót milliót bevallani,mint Gyurcsány…a többiről(Czeglédy ügy…Altus stb) ..már ne is beszéljünk….de lehet,hogy az ügyvéd fog?…
    ” gumidominó vagy egy parti sakk?” mondta Hofi Géza anno…
    Na ezt javaslom többeknek,akár a pszichiátrián,akár a börtönben!

  • Andrew!

    Kicsit gondolkozni,ha nehéz is……Ha Simicska tehetné,bizonyítékai lennének,már lépett volna!
    Egyébként mindig azt mondtam mindenki feleljen a cselekedeteiért,függetlenül attól,hogy melyik párt tagja!
    Csak ugye bizonyítani is kell a baloldalnak,ami nem megy nekik…
    Mivel kíváncsi volt…..reagáltam!
    Nekem nincsenek ügyeim,nyugodtan alszom,ami itt és a ballibsik

    háza táján nem mindenkiről mondható el…..
    Na nyugtatót bevenni!

  • Megint böfög az idióta.
    Szokás szerint baromságokat.

  • Gondolkodásról karattyol a borsónyi agyú DDDDDDDDDD

  • Boda Marcsi
    2018 március 17
    5:21 du.

    Ez a feleljen a cselkedeiért jó szöveg. Okvetlenül idézd, ahol elítélted Kósát, Simicskát Fidesz-pénztárnokként, Mészárost, Poltot, stb.

    Simicska lehet, hogy egy szemét alak. Szerintem is az. Egy opportunista csibész. DE! Orbán eltaktikázta magát és a szopórúd rossz oldalán találta magát vele szemben.

    „Ha Simicska tehetné,bizonyítékai lennének,már lépett volna!”
    Ismerve Polt ügyészségét? Ne viccelj. Nézd meg a Keselyű 3 napját. Esetleg a Közellenséget. Simicska azt az utat választotta, amivel a legmélyebben forgathatja meg a kést egy paranoid marha lelkében. Az adagolt pánikot.

    Alkalmasint egyáltalán nem zárom ki, hogy egy előre lejátszott táncrendet látunk a Fidesz trónkövetelői, a Jobbik és Simicska között. De ebben a táncban Orbánnak csak a muszájdzseki jut. Lázár simán félre fogja tolni. Lőrinc-bátyóval együtt.

    De nem félek attól, hogy mindezt megérted.
    „akár a börtönben!”
    Ne fenyegess senkit. Még akkor sem, ha a vezéred most ezt adta ukázba. Rosszul veszi ki magáét Te kis Wittner.

  • hehehe Andrew…DDDD

    „Kis Wittner”

    De Laszlo sem rossz:

    „Boda a megtestesült senki”

  • Marcsika,a Kosa Broker Lajcsi forumba be sem tetted a labad, pedig van ott eleg sok penzrol van szo. Ne csinalj ugy mintha az nem letezne. Tessek csak tessek, van ott mit menteni. Gyere Marcsi ott varlak napok ota.

  • Érdemes még

    A Putyin-Orbán találkozók hangulatára is odfigyelni. Videó felvételek tanúsága szerint – mert más bizonyítékok bizony 80 évre titkosítva kushadnak a bokorban – a mi Führerünk arcáról minden esetben valami iszonyatos megrendültség és gondterheltség, mondhatnók rettegésféle árad. Még a sajtótájékoztatókon is… Ez a félelem túltesz minden, az ő skizofréniájából fakadó – nevezzük normálisan – hétköznapiasan szemforgató és folyamatos, oldalirányú fej billegtető [ld.pl.: a márc 15-i „ünnepi” szitok-szóró beszéd alatt; ott kb. 25-ször] * kórtünetein is.
    Ez az ember tisztában kell legyen azzal, hogy nem csupán hol-mi Simicskák őrzik az ő legféltetteb titkait, ám a lebukástól való iszony – különösen az orosz titkosszolgálat birtokában lévő gránitkemény adatok még a KGB-s időkből – óriáspitonként fonják körül az ő amúgy is instabil, reszkető pszichéjét.
    Ez a tünetegyüttes ül ki vezérünk finom arcvonásaira, úgy az ő moszkvai raportjai során, de méginkább Vlagyimír-bátyuska minden . b a r á t i . látogatásakor. – Kész pszichiátriai tanulmány, tisztält hölgyejim és urajim. 😀

    .

    .

    * Kóros fejbillegtetése emlékeztet egy néhai amerikai elnök, Reagan beszédei alatt megnyilvánuló, az orbáni főingatással tök’azonos jelenségre, aki ezzel szemben végül maga ismerte be, hogy alzheimer-kóros és lemond…
    (Megj: Lehet hogy az egy beszéd alatt számlált koponya-ingások száma nem is volt 25, csak mindössze 23, de ez országunk első emberének . n y i l v á n o s . alzheimer szindrómáján semmit nem változtat azon, hogy ilyesminek egyszer sem szabadna előfordulnia, márcsak azért se, mert ő baja még az országot sodorhatja bajba…)

  • Ennek a Miviktorunknak mekkora malaca van! Most megint ott ugrálhat a „katasztrófánál”, és védelmezhet minket a szörnyű téli időjárástól, amit az ENSZ ránkhozott…

  • Andrew_s
    „A köznek meg nem is akarják megmagyarázni…”

    Az 1300 mrd huf ügyének a végét célszerű megvárni. A 800 millió „sikerdíj” sem feltétlenül törvénytelen.
    Fenntartom: A magyar kormánynak (Orbán, Varga, Matolcsy és Simicska!) tudni kellett a pénzről. 2012-től Kósa csak kezelte az ügyet (magánszemélyként) amíg nem realizálódik a pénz sorsa 2016-ig. Ami végül nem történt meg.
    Nem lenne meglepő, ha rövidesen az kerülne nyilvánosságra, hogy a „tiszta múltú” Simicska volt az 1300 mrd-os konstrukció ötlet gazdája – ismerve Simicsak „előéletét”.
    Orbán Simicskát fenyegette meg „erkölcsi, politikai és jogi” elégtétellel – szertintem.

  • Kis Ferenc
    2018 március 18
    5:42 de.

    Főleg akkor nem törvénytelen, ha törvényt hoznak rá 🙂
    Nem is azt mondtam, hogy nem kellett tudniuk a pénzről. Hanem az, hogy most Orbánnak nagyobb érdeke az ügyek altatása, mint az, hogy magyarázzák.
    Egyébként meg perszehogy a saját árulóinak szólt elsősorban a fenyegetés…. De azért némileg mindenkinek.

  • Vögelein
    2018 március 18
    3:37 de.

    Igen, ez nekem is feltűnt…

  • Andrew_s

    „…most Orbánnak nagyobb érdeke az ügyek altatása, mint az, hogy magyarázzák.”
    Ez nem biztos. Ha Orbánék szükségesnek látják, akkor előveszik a Simicska-dossziét. (Szerintem Simicska nem mérte fel jól az erőviszonyokat).

    „Egyébként meg perszehogy a saját árulóinak szólt elsősorban a fenyegetés…. De azért némileg mindenkinek”.
    Egyetértek, de nem „némileg”.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Almási Alma 4:51

    Remek mondatok ))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((

  • Alma!

    Már megint nagyot bőgtél……Orbán odafigyel az országra,emberekre ,mindenkire,a „balolokat” is óvatosságra intette az utakon…..,de nekik más téren sem árt egy kis figyelmeztetés……..
    Bezzeg Fletó nem féltette az embereket…. az ominózus katasztrófával végződő tűzijátékot sem fújatta le időben,sőt
    nem látogatott meg senkit.
    Na ne erőlködj feleslegesen és pláne nevetségesen….!

  • Helyesbítés:balosokat!

  • Na nem Orbánnak,hanem Simicskának lenne,ill,van félnivalója!.
    De csak fantáziáljanak,erőlködjenek tovább,már nem tart sokáig…

  • Ja és Alma egy miniszterelnök csak figyelmeztethet,jó szándékkal,az ellenzék lehet,hogy az árkot még észreveszi,de a szakadékot már nem….na az ő bajuk!

  • Kis Ferenc
    2018 március 18
    9:55 de.

    Ha Simicska pávatáncol és közvetítőt játszik a Fidesz 2. vonala és a Jobbik között, akkor neki is bejöhet

  • OIM*
    megint nagy baromságokat hordtál össze.

    Te idióta,

  • Kiss Ferenc!
    Bizony igazad van!Simicska ha tudna konkrétumokat…. bizonyítani,már rég megtette volna,de dühében csak arra képes,hogy gyűlölködjön,vádoljon bizonyítékok nélkül (amiért lapátra tették,megelégelték!)és támogassa a Jobbikot!
    Pechje van, mert róla az utóbbi már kiderült,és szerencséje,hogy nem minden…na ez van,ha valaki telhetetlen!

  • Csak azt nem értem,hogy Geyza miért erőlködik ennyire,amikor
    nem reagálok a hülye szövegére és másnak írok?……
    Na hamarosan rohama lesz,ha nem kapja be….amit kell!
    Az ő baja!
    Én köszi jól vagyok,jó napom van!!!!

  • Andrew 7:23
    „Alkalmasint egyáltalán nem zárom ki, hogy egy előre lejátszott táncrendet látunk a Fidesz trónkövetelői, a Jobbik és Simicska között. De ebben a táncban Orbánnak csak a muszájdzseki jut. Lázár simán félre fogja tolni. Lőrinc-bátyóval együtt.”
    Végre már, hogy valamiben egyetértünk, pontosan írtad le mi fog történni, ha nincs meg a kormányalakításhoz való többség.

  • Boda Marcsi
    2018 március 18
    11:03 de.

    Alma!

    Már megint nagyot bőgtél……Orbán odafigyel az országra,emberekre ,mindenkire,a “balolokat” is óvatosságra intette az utakon…..
    _______________________

    Megint borzasztóan igazad van, Marcsikám!
    Miviktorunk mindenre odafigyel és mindent a kezében tart. Nemrég Csaba László közgazdász – hajdan Orbán főtanácsadója – adott interjút, amelyben elmondta, hogy egy időben két éven át nem volt az operaház balettkarának vezetője, mert Orbán Viktor nem ért rá foglalkozni az üggyel…

    Hát látod, nemcsak az esőhöz meg a síkossághoz, hanem a baletthez is ő ért legjobban az országban… Nélküle mindannyian béna kacsák vagyunk… (Különösen a katasztrófavédelem, na, ott nincs is egy értelmes ember sem, aki tudná az eső mibenlétét…)

  • Alma, sajnalom. En utalom az arulokat, az fizett szemely, annak latszik.
    Mellesleg, NEM a miniszterelnok feladata, hogy az nevezze ki, az operahaz balettkaranak vezetojet, hanem a szakmabelinek a feladata. Ha, csak ennyi panasz van wgy orszagvezetojere, az nem sokat szamit az orszagnak.

  • Andrew_s
    2018 március 17
    7:23 du.

    Boda Marcsi
    2018 március 17
    5:21 du.

    “Ha Simicska tehetné,bizonyítékai lennének,már lépett volna!”
    Ismerve Polt ügyészségét? Ne viccelj. Nézd meg a Keselyű 3 napját. Esetleg a Közellenséget. ”

    Jajjj, ne bántsd már a Jóistent Andrew – hogy mit nézzen meg a Boda? Szerinted mi a fészkes fenét értene meg belőle? Nekem tegnap volt szerencsém hallani egy „ikertestvérét” – bár élek a gyanúperrel, hogy talán ő maga volt – mert elképzelni sem tudom, hogy ugyanezen a néven egy ugyanilyen korú és „észjárású”, hasonlóképpen „hitelesen tájékozott” hithű matróna még egy akadna az országban! Kissé unalmas pepecselős munkát végeztem tegnap de. a gépemen (nyomtattam) ezért halkan zümmögött a TV. Épp a fórum ment Somoskői A. vezetésével, ahol közéleti – politikai témákban mondják el a véleményeiket a nézők. Az egyik betelefonáló, bizonyos Marcsi, egy élemedettebb korú „rendkívül jól tájékozott és tisztán látó” hölgy volt – ömlött a szenny a mocskolódás, a vastagbetűs hazugság és csúsztatás a száján: bárkit és bármivel semmi perc alatt megvádolt, természetesen kizáró ok volt ebben, hogy kormányzati szereplő, politikus vagy maga Orbán legyen – ott ugyanis minden tuti – ám egyetlen pontosító kérdésre sem tudott, nem is akart választ adni! Somos egy rutinos és értelmes újságíró, nem kellett túl nagy rafináltság és ügyesség, hogy néhány kör után a hölgy már abban sem volt biztos, amit néhány másodperccel előbb ő maga mondott – olyanokat hablatyolt „bizonyítékképpen” hogy ezt „mindenki mondja” vagy hogy „ezt mindenki tudja” ám semmi konkrétum, csak a ferdített, mindent mindennel összemosó „tények” és a gyermekesen ostoba végkövetkeztetések – helyenként akadozva, belezavarodva a saját állításaiba többször visszakérdezett, egyértelmű okokból. Egész mentalitásában pontosan lefedte Bodát, ezért költői ugyan a kérdés, de mégis csak kérdés: mennyi a valószínűsége, hogy ugyanazon a néven és „meggyőződésen” két azonos korú hölgy mocskolódjon Budapesten „tök hiteles dolgokat” állítva? Hát ez bizony nagyon égő, nem kicsit nagyon!
    Egyébként a műsorvezető higgadtan, nyugodtan kezelve a dolgot szépen helyre tette!

  • Besancon
    2018 március 21
    2:32 du.

    „Boldogak a lelki szegények, mert övéké a Mennyek Országa”

  • Figyelő
    2018 március 19
    12:13 du.

    „Mellesleg, NEM a miniszterelnok feladata, hogy az nevezze ki, az operahaz balettkaranak vezetojet, hanem a szakmabelinek a feladata. Ha, csak ennyi panasz van wgy orszagvezetojere, az nem sokat szamit az orszagnak.”

    Azt hol olvasta kedves Figyelő, hogy „csak ennyi panasz van az országvezetőre?”
    Pontosan tudja, hogy ez nem így van, ezer és egy „panasz van” de bármiről ír bárki, Ön mindenre ugyanezt írja, így aztán olybá tűnik, mintha csak egy valami nem stimmelne, de ha a sokszor egyet összeadja, az nagyon sok! Főleg ha nem külön – külön nevesítjük, hanem összefoglalva szednénk pontokba, de akkora oldal nincs, mert lelógna még a Hősök teréről is! De hát tudja ezt Ön pontosan csak jól esik újra és újra eljátszani a tudatlant! Nem baj a tények makacs dolgok – ezt már elég régen tudjuk!

    Egyébként jól mondta, valóban nem a minie. dolga(lenne)a balett-mester kiválasztása és kinevezése, ezt minden normális ember így gondolná – kár, hogy maga a miniszterelnök nem tudja, vagy ha tudja, valamiért nem engedi a szakembereket a téma közelébe itt sem – és máshol sem!