Az Orbán rendszert totálisan és örökre le kell bontani!

2018 március 19 9:48 de.70 hozzászólás

Arcvesztés nélkül összefoghatna a Jobbik és a baloldal, együttműködve a zöldekkel és a kispártokkal, ha egyetlen cél érdekében tennék ezt: megszerezni a szavazatok kétharmadát, új alkotmányt és választási törvényt létrehozni majd új választásokat kiírni és feloszlani.

Nem akarnék a magyar ellenzék megmondóembere lenni, főleg, mert szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki napról napra jobban csodálkozik azon, hogy egy viszonylag kézenfekvő dologról nem nagyon esik szó. Ez pedig a kétharmad megszerzése, alkotmányozó nemzetgyűlés keretében a NER totális lebontása új alkotmánnyal, választási törvénnyel, majd önfeloszlatással és új választás megtartásával.

Természetesen a gondolat nem az én fejemből pattant ki, korábban, mint lehetséges forgatókönyv gyakran elhangzott több fórumon, de aztán elhalt a dolog. Sok érv szól természetesen ellene, sok a kockázata is, de talán érdemes ezeket megfontolni, mert jobb ezen kockázatok bevállalása, mint egy nagyon béna kormányzás, legalább olyan sok totojázással, mint ahogy az ellenzéki tevékenység folyt. Azzal a különbséggel, hogy ellenzéki győzelem esetén a jelenleg kormánypártok igen kegyetlen kontrollt jelentenének a különböző érték- és érdekszempontok hálójában vergődő győzteseknek. Nem beszélve róla, hogy anyagi források is akadnak majd bőven, senki ne gondolja, hogy minden pénz magánzsebekbe vándorolt: én úgy látom, hogy súlyos milliárdok szolgálják majd ebben az esetben a Fidesz „alternatív államát”.

Az alkotmányozó nemzetgyűlésre való rágyúrás arra is lehetőséget ad az érintett pártoknak, hogy jelenlegi ellenérzéseiket legyőzzék, hiszen más együttműködni akciószövetségben, mint hosszabb távú, esetleg koalíciókényszeres szempontok szerint. Ez esetben a Jobbik szavazója könnyebben voksolna baloldalira és fordítva, mint ahogy a kisebb pártoknak sem kellene identitásukat félteniük kölcsönös visszaléptetések esetén.

Természetesen korántsem biztos, hogy ebben a formában összejön a kétharmad, mindenesetre a rendszer logikája szerint – a győztes mindent visz – össze kell jönnie. A folytatás már ízlés – no és a jogi lehetőségek – kérdése, mindenesetre a legfontosabb lépések: ügyvezető kormány felállítása, korrupcióellenes ügyészség felállítása, alkotmánymódosítás, arányos választási rendszer elfogadása, majd új választás kiírása és önfeloszlatás.

Ennek a modellnek az előnyeit nagyjából felsoroltam:

– Örökre meg lehet szabadulni a NER-től, más pártoknak sem juthat eszébe, hogy az illiberális keretek közt játsszák a demokráciát

– Arcvesztés nélkül foghat össze DK a Jobbikkal, LMP a szocival és így tovább, hiszen csak egy projektről van szó, nem értékválasztásról

– Ha mégis vannak az ellenzék soraiban fideszes ügynökök, küldetésüket nem tudják végrehajtani, hiszen így megszűnik a Fidesz hosszú távú hatalmát garantáló centrális erőtér

Vannak persze gyengeségek, hátrányok is:

– Nincs garancia arra, hogy a részt vevők megtartják a szavukat, az esetlegesen jobban szereplő pártok számára vonzó lehet a meglévő keretek közti kormányzás, így a megállapodás felrúgása

– A magyar választók megszokták, hogy alapvetően négyévente választanak Országgyűlést, nem megfelelő kommunikáció esetén nem értenék, miért van szükség rövid időn belül újabb voksolásra.

– A gazdaság esetleg nem díjazná az akár fél évig elhúzódó bizonytalanságot – Németország példája azonban igazolja, hogy kormányzás nélkül is jól elvan a gazdaság, igaz, a német cégeket nem az állami újraelosztás tartja életben

– Az elkeseredett és felhergelt Fidesz-hívők, illetve a jelenlegi kormányhoz kapcsolódó erők akár polgárháborús szintig fokozhatják az ellenérzéseiket

Természetesen mindkét érvrendszer kiegészíthető még, illetve adott esetben cáfolható, a poszt nem tudományos igénnyel készült, s arra sem számítok, hogy most valami nagy megvilágosodások következnek, viszont az sem esne jól, ha magamban tartottam volna ezt a lehetséges forgatókönyvet.

Korbely György

*

A szerző blogja itt olvasható.

70 hozzászólás

  • Utópia ez az elképzelés, bármennyire is kézenfekvő és szükséges lenne.

    Reálisan nézve, a legjobb esetben is csak a 2/3-os Fidesz győzelmet lehetséges megakadályozni. Ekkor változatlanul Fidesz-KDNP kormánnyal, Orbán Viktor miniszterelnökségével, rendeleti úton történne a kormányzás. Az országgyűlésben meg sokkal kevesebb törvényt alkotnának a ciklus alatt, mint eddig.

  • Christopher Adam

    Én sem gondolom, hogy ellenzéki kétharmadra esély lenne, az viszont talán lehetséges, hogy a Fidesz száznál kevesebb mandátumot szerez és így kisebbségbe szorul. Egy ilyen esetben, ha a Fidesz kisebbségből próbálna kormányozni, konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal lehetne új miniszterelnököt és kormányt felállítani.

  • Kalocsai Miklós

    Március 15-én Gyurcsány Ferenc erre tett javaslatot, amikor meghívta az ellenzéki pártok vezetőit vasárnap 17 órára egy beszélgetésre. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP elfogadta a meghívást, a Jobbik visszautasította. Itt egyértelműen kiderült, hogy az LMP a Jobbik csatlósa kíván lenni, a Jobbikkal való egyeztetéstől tette függővé a további tárgyalásokon való részvételét. A közös sajtótájékoztatón sem vett részt, külön tartotta némi botrányos közjátékkal fűszerezve.

  • Igen, a Republikon Intézet 51 választókerületben lát esélyt a nyerésre, amik bevonzanának szavazatokat a pártlistákra is.
    Ezzel megtörnék a Fidesz-kormányzást. De.

    Mindez kalkuláció, a valós kép viszont legfeljebb csak a 2/3 megtörését mutatja. A Republikon azt feltételezi, hogy lesznek átszavazások a legesélyesebb ellenzéki jelöltekre. A szavazó meg bedobja cetlijét az urnába, és másképpen döntött.

    A választás után térjünk rá vissza: nem lesz 2/3-a a Fidesznek, de mandátumokban, ha minimálisan is, de többségben lesz.

  • „Örökre meg lehet szabadulni a NER-től…”
    Illúzió. Egy új (akármilyen) választási rendszerben a fidesz is indulna jó eséllyel, mert nagyon nagy a magyar társadalomba való beágyazottsága.

    Christopher Adam
    „…az viszont talán lehetséges, hogy a Fidesz száznál kevesebb mandátumot szerez és így kisebbségbe szorul.”

    Ha nem lesz a fidesznek abszolút többsége (50%+1fő) minden bizonnyal találni fog koalíciós partnert maga mellé: mszp vagy a jobbik („a politikában soha ne mond, hogy soha” ld. mszp és az szdsz esete anno-:). Ha így lenne akkor már az mszp inkább, mint a jobbik.

  • Nyilván még kevés szó eshetett arról, hogy mi van ha az ellenzék győz. A szerző itt utal rá, de rengeteg feladat lesz. Mennyi időbe és pénzbe fog kerülni, hogy a teljesen fidesz képre struktrált gazdaságot átstruktúrálni? A teljesen egycélú és együgyű projektek leállítása és a termelő erők teljes átcsoportosítása. Csak ízelítőül ennyit…

  • asszem eppen most e cikk mottojakent aktualissa valna az a regi kommonista mozgalmi dal-!internacinale)- egy sora,;;-” a multat vegkepp eltorolni rabszolga had indulj velunk…”
    az orbani multat eltorlendo az altaluk foldonfutova tett rabszolgak…..

  • Ha minden így valósulna meg ahogy itt szeretnétek-akkor következne a zűrzavaros időszak,nagy káosszal. amit Ti nagyon szerettek.én ezt nemigen akarnám.
    üdvözletével

  • A cikk elsomondatat mar nehanyszor irtam, sot mint javaslatkent a koalicio alkotasan. S az lapveto szuksegesegeket mar reg ismetelem.

    De a problema pesze az lenne az elso mondat valositasabol, hogy akkot meg ha kepesek is lennek egyutt mukodni valami modon,valameddig is, de minden negyeveben mindeg mindent elkellene torolniuk es kezdeni elolrol, a valtozok elkepzelesek alapjain. De soha senki nem tudhatna hogy az hogyan alakulhatna.

    Tehat az egyedulli modszer a jelen Alaptorvany es letezo modonszerek alkalmazasaval valtoztatni ami valtoztatasokat kovetel az orszagot valahogyan mukodtetni.

    Mert ma az nem megy, csupan a vegnelkulli ellensegeskedesek naprol napra csak galvanizalodnak.

  • A Jobbik egy lépést sem fog tenni az intézményesített baloldal hatalomba való visszaengedéséhez, nevezzük ezt „alkotmányozó nemzetgyűlésnek” vagy „NER lebontásának”, vagy új választási törvénynek.
    Az MSZP a létezésének utolsó perceit éli, százmilliókkal van eladósodva, alapszervezetei megszűntek, rossz választási eredmény után végük.
    Gyurcsány maradhat, egyelőre növekedésre képtelen.
    A Jobbik lehet a mérleg nyelve, lehet a Fidesz kiábrándult szavazóinak gyűjtőhelye, lehet tanácstalan, magányos baloldaliak Orbán-ellenes szócsöve, szóval perspektíva bőven van, nem szabad „összeszocizni” magunkat.
    Persze ez csak egy szürke kiskatona vázlata a lehetőségekről.

  • Barmit is a hatalom megszerzaseert, de mi a fene lenne az orszaggal?

    Velhetoen csak egy elkpzelhetetlen kaoszt okozna.

    No de a hatalomra es szabad-lopasra ehes politikusoknak az nem szamit.

  • Orsós Elemér

    „Arcvesztés nélkül összefoghatna a Jobbik és a baloldal, együttműködve a zöldekkel és a kispártokkal,….”

    Ennél nagyobb baromságot még elképzelni sem tudok! A kedves szerző a Jobbiknak, a legnagyobb kormányváltásra esélyesnek a hátán sütögetné annak a baloldalnak a pecsenyéjét akik legalább akkora károkat okoztak az országnak mint a Fidesz! Legideálisabb az lenne, ha egyszerre kerülnének a süllyesztőbe, de ha már ez nem lehetséges, akkor nem kell mindkettőt egyszerre esküdt ellenséggé haragítania, mert akkor elvtársiasan összefogva a földbe taposnák! A Jobbiknak a zöldekkel és a kisebb pártokkal való összefogását még el tudnám képzelni, de csak olyan garanciákkal, hogy ne tudjanak később ellene fordulni vagy olyan zsaroló technikákat alkalmazni , mint azt a naivan jóságos MSZP-vel a túlkövetelőző miniatűr SZDSZ anno elkövetett!

    ” ….ha egyetlen cél érdekében tennék ezt: megszerezni a szavazatok kétharmadát, új alkotmányt és választási törvényt létrehozni majd új választásokat kiírni és feloszlani.”

    Na, ez mégnagyobb baromság, mert akkor a Jobbik nem az arcát, hanem a tagságát és a támogatóit veszítené el, ráadásul még a megismételt választások előtt az összes megsegített hálás párt is -kényszerű szünet után ismét- sűrű nácizások és antiszemitázások közepette ellene fordulna és úgy elsorvadna mint egykor az MDF! Ergo: a Jobbiknak egyik XX. századi, úgynevezett rendszerváltó párttal sem szabad közösködnie!

  • Kalocsai Miklós

    Kis Ferenc
    2018 március 19
    10:57 de.

    Igen nagyon úgy néz ki, két párt is pályázik a koalícióra, a Jobbik, és az LMP. A vasárnapi összejövetel egyik célja az lett volna, hogy az ellenzéki pártok kötelezzék el magukat, hogy nem segítik ki a Fideszt sem koalícióval, sem külső támogatással, de a jobbik el sem ment, az LMP mindenről beszélt, csak erről nem. Ebből nyilvánvalóvá vált, kik gondolják komolyan a diktatúra lebontását, és kik azok, akik a váltást sunyin, szavazat szerzésre hangoztatják, becsapva a szavazóikat.

  • Kalocsai Miklós
    2018 március 19
    4:16 du.
    nyilvánvalóvá vált, kik gondolják komolyan a diktatúra lebontását…
    __________________

    IGEN. És mivel egyedül a fidesz nem lesz nyeregben, van két koalíciós jelölt. A Jobbik és az LMP. Egészségükre!

    De én még más megoldásokat is látok…

  • @ Korbely György

    Ennek a modellnek az előnyeit nagyjából megálmodtad, merthogy a realitással még csak köszönő viszonyban sincs azt Te magad is leírtad a „Vannak persze gyengeségek, hátrányok is:” szakaszban.

    – Örökre meg lehet szabadulni a NER-től, más pártoknak sem juthat eszébe, hogy az illiberális keretek közt játsszák a demokráciát.
    Ebben két hiba van: 1./ örökre semmitől nem tudsz megszabadulni, 2./ mi akadályozhatja meg hogy más pártok liberális keretek közötti ildemokráciát játszanak (merthogy a liberális demokrácia az nem ugyanaz mint a valóságos demokrácia)?

    – Arcvesztés nélkül foghat össze DK a Jobbikkal, LMP a szocival és így tovább, hiszen csak egy projektről van szó, nem értékválasztásról.
    Na ez is sántít két helyen: 1./ az említett politikai kalandoroknak nincs arcuk amit elveszíthessenek mert pofátlanok, 2./ ha csak egy projektben gondolkoznak akkor az ország vezetésétől olyan messze kell tartani a bandájukat, hogy még a leheletük se érje el a miniszteri bársonyszékeket.

    – Ha mégis vannak az ellenzék soraiban fideszes ügynökök, küldetésüket nem tudják végrehajtani, hiszen így megszűnik a Fidesz hosszú távú hatalmát garantáló centrális erőtér
    Miből gondolod, hogy fideszes ügynökökre van szükség ahhoz, hogy ez az eleve széthullásra tervezett összeeszkábált tutaj vízrebocsátás után öt percen belül elsüllyedjen. Lári-Fári-Fleto ezt eleve betervezte és nem is csinált titkot belőle. Ha ez a szedett-vedett horda hatalomra kerülne az egyetlen, amit meg tudnának valósítani mielőtt egymás torkának esnének az EU kvóta aláírása és slussz passz. Jöhetnek a muzulmánok és az új választás.

  • Orsós Elemér,

    „” “Arcvesztés nélkül összefoghatna a Jobbik és a baloldal, együttműködve a zöldekkel és a kispártokkal,….”

    Ennél nagyobb baromságot még elképzelni sem tudok! „”

    Dehogyis baromsag. Gyurcsany jatszmajanak lenyege az, hogy „az en szerelmem ol”.
    Ha tehat a Vona valoban lenne akkora marha, hogy szovetseget kot a „haladokkal” akkor mar kezdhet is mas munka utan nezni.

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2018 március 19
    4:13 du.

    Tehát te úgy látod, hogy a jelenlegi fasizmusba hajló diktatúrát egy náci beütéssel kellene kiegészíteni. Maradjon az alaptörvény, maradjanak a kétharmados törvények, csak az ellensúlyt biztosító szervezetek élére Torockai féléket kellene ültetni.Szomorú!

  • hianyzik onnet egy jo kis polgarhaboru hogy elhulljon a fergese!!

  • Lalika
    azok a „muzulmanok” mennenek csak nemhozzatok hanam angliaba aki mar nem EU tag!!
    eszukben sincsen nekik -(moslim’s)-letelepedni onkent magyarorszagon!! tiusztaban vannak ok is a ti idegengyuloletetek es viceralis rasszizmusotok felol!!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 március 20
    2:49 de.

    „Orsós Elemér
    2018 március 19
    4:13 du.

    Tehát te úgy látod, hogy a jelenlegi fasizmusba hajló diktatúrát egy náci beütéssel kellene kiegészíteni.”

    Köszönöm a visszaigazolást, miszerint az általam előre vetített Jobbik nácizását már most elrelátóan elkezditek, pedig még semmi nem dőlt el, csak az hogy a „náci Jobbik” nem hajlandó a mult rendszer süllyedő hajójának a lékjét betömni egy másik süllyedő hajóból kivett léktömítéssel. Másrészről erős túlzásnak tartom a jelenleg regnáló hatalom lojális mameluk táborának kiépítését fasizmusba hajló diktatúrának vádolni, mert az előző hatalom is épen ilyen módszerekkel akart monopol helyzetbe kerülni, de akkor a vesztes nosztalgiázók közül érdekes módon senki nem fasiszta diktatúrázott.
    Mi az oka annak, hogy az ejtőernyős pártok nem képesek belenyugvással, bosszúállás nélkül veszíteni?

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2018 március 20
    8:19 de.

    Te vádolod a baloldalt bosszúállással? 2002-ben Orbán azzal a felkiáltással ment világgá, hogy „A haza nem lehet ellenzékben!” A minisztériumokban nem akarták átadni a kulcsokat, az eszközöket. 2006-ban Orbán zavargást szított, a Jobbik pedig végrehajtotta. Most is fenyegetőznek migránsokkal, vidéken a közmunkásokat zsarolják,Lázár szeretett városát fenyegeti, Orbán mindenkit aki nem hasal előtte! De úgy látom neked nincs félni valód, teljesíted a kötelességedet.

  • Orsós Elemér
    2018 március 20
    8:19 de.

    Most mit szépíted a dolgot?
    Miért véded a védhetetlent?

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

  • Kedves SZaR* kollega.

    Had kérgyem mán meg kikazok a „haladók”
    És ha igen akkó mitől és miért?

    Szikszai
    2018 március 20
    1:33 de.

    *SZaR = Szixai a Rohadék

  • Miklos Banfi
    2018 március 19
    10:58 de.

    És Chris:

    Ez az egész csak felesleges szóáradat.

    Ha FIDESZ 51 vagy picivel kevesebb mandátumot ér el, ott van neki a „B” terv : Kojalíció a nácikkal.A kétharmad kedvéért, amihez tudjuk : elegendő a leadott szavazatok kb 27 %-a.

    Ezért rángatta ki őket Orbán a seggiből annó.

    Vagyis marad minden a régiben, súlyosbítva a nácik méginkább népnyúzó elképzeléseivel és azzal hogy mostmár majd ők is le fogják fosztani azt ami megmaradt az országból.

  • LEA*

    Megint szószátyár voltál, de mit akartál mondani?

    Lalika
    2018 március 19
    6:30 du.

    Csobogsz itt mint egy bakfis a bálon hehehe

    *LEA = Lalika Eddzett Acél úgyismint keménytökű kisleány

  • HUNT* kollega:
    Ebben spec igazad van:
    Szeretnénk egy jó kis tájfunt ami a pokolba visz bennetekteket

    *HUNT = Humortalan Náci Tótpetykó

  • Orsóskám:

    Kalocsai Miklós
    2018 március 20
    9:04 de.

    Látod Elcsi.
    Látjuk ám azé ki is vagy!
    Csak elnézünk neked sokmindent mert ismered Rejtőt.

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 március 20
    9:04 de.
    Kedves Miklós, „ejtőernyős pártokról”, tehát többes számban beszéltem, mert az első kormányt leszámítva csak ez a két párt nyüglődött egymással, egymást váltogatva az ország kifosztásával, akik MSZMP-s szocialista proletárokból kibábozódva, bűntetlenül baloldali MSZPs és jobboldali Fideszes kapitalista pillangók lehettek egymást túllicitálva a harácsolásban, miközben a plebsz, akit ők 1989 előtt még az ország birtokosának tartottak(„minden a dolgozó népé!” címszóval) csak 4 évenkét 2 hónapig érdekelte Őket mézes-mázas igéretekkel, majd közéjük szórt egy kis üveggyöngyöt, hogy osszák be 4 évre.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 március 20
    9:26 de.
    OK Geyza, Rejtő Jenő ismerete valóban enyhítő körülmény, de azért azt is számítsd még hozzá, hogy a saját pártomat sem kíméltem amikor rászolgált, ezért nem vádolhattok fanatikus párt elfogultsággal. 😀

  • Orsóskám:
    Én nyolc éve azt mondtam a mutteromnak hogy a FIDESZ-re fogok szavazni.

    Mire idegbajt kapott szegény..

    Végül persze nem szavaztan rájuk.

  • Ezzel a szoveggel (a cikk) csak egyetlen baj van, hogy meg le se lottek, de mar kiverzett.

    Magyarorszagon nincs ellenzek.

    Az ellenzek szot a NER talalta ki, hogy osszemosson mindenkit, egy kalap ala, aki nincs benne a NER-ben, es ket fele ossza az orszagot, ugy valasztokat, mint jelolteket.

    — Van egyik oldal a jó, termeszetesen ök, es
    — van a masik a rossz, mindenki aki ellenuk van.

    Van – normalis modon egy csomo egyeb part, iranyvonal, amik teljesen normalisan sok szinuek, sot annyira sokszineuk, hogy egybe semmikep sem moshatok.

    Milliok elemeztek mar a valasztasi rendszert, amibol megallapitasra kerult, hogy ugy van kitalalva, hogy a sok kozul aki a legjobban szerepel, mindent visz.

    Tehat innentol az egesz vita, es a cikk felvetesei is csak meddo okoskodas, mindent realis alap nelkul.

    Mar bocs, de ilyen eszmefuttatast hozni a valasztasok hajnalan mero ostobasaggal er fel.

    Mint lathato is tokeletesen a hozzaszolasokbol.

    Ha itt ebben az amugy picinyke kozossegben meg nagyobb ellenteteket tamasztott (amit felfoghatunk egy laboratoriumi tesztnek) milyen meretu ellenteteket, ellensegeskedeseket general orszagosan?

    A magyar nep mindig, mindennel elegedetlen.
    Es ezert alkalmatlan, keptelen kiegyezesekre, soha nem tud engedni egy keveset se, hiaba kapna meg cserebe a sokszorosat!
    A nemetek a haboru ota szinte egyfojtaban nagykoalicioban kormanyoznak.
    Alairom, nem konnyu folyamatason egyezkedni, foleg az elejen megegyezni. De odaszanjak magukat.
    Sok magyar velemenyet olvastam errol, akik gunyoskodtak ezen – hogy a gyengeseg jele, hogy Merkel mar osszeomlott, mert ennyi idejig alkuszik.
    Hat pont forditva van, a gyengek nem tudnak megallapodni, kiegyezni, mert felnek.
    Az erosek belemennek az egyezsegbe, mert van erejuk, velemenyuk, tudnak mibol engedni es adni, a vegen nyerni.
    A gyengenek csak hangja van, kiabal utanoz nehany szlogent es ennyi.

    Aki ismeri a Bibliat, annak ideznek valamit, talan igy erthetobb:
    Isten amikor felfedezte hogy a Mozes altal egyiptombol kivezetett nepe mennyire gyava, visszavezette a pusztaba. Csak akkor hagyta belepni oket a Szentfoldre, amikor ez a gyava nemzedek elfogyott, ket embernek, Jozsuenak es Kalebnek adatott meg, hogy élvezhette az igeret foldjet. (legalabbis megharcolhattak erte vensegukre)

    Nem kell szomurunak lennunk, en a fiaimban a jovomet latom, nekik meg fog adatni.
    Es megertik majd a kulonbseget a megalkuvas es a kiegyezes kozott.
    Kiegyezni lelekben szellemben erosek tudnak – a gyavak pedig megalkusznak.

  • bar-lev 2018 március 20 4:27 de.

    Azt hiszem itt két dolgot szét kellene választani.
    Az egyik, amiben igazad van: „eszukben sincsen nekik -(moslim’s)-letelepedni onkent magyarorszagon”
    A másik, amiben sajnos nincs: ez nem rajtuk fog múlni. Őket is megerőszakolná az EU azáltal, hogy mint kiszolgáltatott alanyoknak megkérdezésük nélkül előírnák, hogy Magyarországon kell élniük. Tetszik, nem tetszik, ez van. És minden bizonnyal korlátoznák a mozgási szabadságukat nehogy visszamenjenek ahonnan áttelepítették őket.

    Az viszont kérdéses hogy a függetlenségünk védelmét hogy tudod „idegengyuloletetek es viceralis rasszizmusotok”-nak felfogni, de minden bizonnyal vannak régi sérelmeid, amiket így próbálsz enyhíteni. Megértelek, csak nem fogadom el a véleményedet. Ne feledd, hogy Izraelt (gondolom az a jelenlegi hazád) ugyanígy bélyegezték meg másfél éve a gerinctelen US elnök segítségével az ENSZ-ben.

  • Nem ártana, ha a diaszpórás magyarok elgondolkodnának ezen a mai híren:

    „Az Európai Parlament alkotmányügyi bizottsága szerint mély aggodalomra adnak okot a magyarországi fejlemények.

    A 15 igen szavazattal, négy ellenében, öt tartózkodás mellett jóváhagyott dokumentumban hangsúlyozták: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós alapértékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

    Az elfogadott szövegben aggasztónak nevezték a közelmúltbeli magyarországi intézkedéseket, amelyek veszélyeztetik egyebek mellett az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlenségét, illetve a véleménynyilvánítás, a sajtó, a gyülekezés, az egyesülés és a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódot, a szociális és a kisebbségi jogokat, valamint a migránsok, menedékkérők és menekültek emberi jogait.”

    Nem ringatom magam illúzióban: a diaszpórás magyarok többsége változatlanul Orbán Viktort és bandáját favorizálja.

    Azt gondolom, mára szomorú helyzetbe kerültek a külföldön élő jóérzésű magyarok: társaságban elhallgatják a származásukat.

  • Lalika
    2018 március 21
    10:27 de.

    Ócska FIDESZ duma.
    Te is tudod.

  • Lalika,

    „… ez nem rajtuk fog múlni. Őket is megerőszakolná az EU azáltal, hogy mint kiszolgáltatott alanyoknak megkérdezésük nélkül előírnák, hogy Magyarországon kell élniük. Tetszik, nem tetszik, ez van. És minden bizonnyal korlátoznák a mozgási szabadságukat nehogy visszamenjenek ahonnan áttelepítették őket.”

    No es emellett meg ott van a hidzsra „szent” ugye. Nekik mindenhova be kell vigyek az iszlammal jaro boldogsagot, mert az egesz Foldnek be kell ternie az egyetlen igaz vallasba. Az, hogy kicsit rosszabbak a korulmenyek itt-ott sosem gatolta oket. Afrika minden orszagaba is eljutottak mar, es nem nagyon lehet rafogni a legtobb afrikai orszagra, hogy bevandorlo celorszag lenne.

    De hat „haladoek” csak arra vannak, hogy kiszolgaljanak, nem arra, hogy gondolkozzanak.

  • Drizari,

    “Az Európai Parlament alkotmányügyi bizottsága szerint mély aggodalomra adnak okot a magyarországi fejlemények.

    Az elfogadott szövegben aggasztónak nevezték a közelmúltbeli magyarországi intézkedéseket, amelyek veszélyeztetik egyebek mellett az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlenségét, illetve a véleménynyilvánítás, a sajtó, a gyülekezés, az egyesülés és a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódot, a szociális és a kisebbségi jogokat, valamint a migránsok, menedékkérők és menekültek emberi jogait.”

    Ez az fijjug! Igy kell ezt csinalni! Gyorsan hozzuk letre az EU hadsereget es bombazzuk szarra Magyarorszagot, kapjuk el azt a gonosz, renitens Orbant es huzzuk fel az elso lampavasra!
    Turhetetlen, hogy egy europai orszag ma europai akar maradni!
    Le veluk!!!

    Remelem jo valaszt adtam. 🙂

    De van egy sokkal jobb vicc az EU-s viccnel, egy cikk ma az Aruc Seva-tol. Csak az elso ket bekezdes:

    From the looks of it, Trump is the only cool hand in a roomful of hotheads; namely Democrats for whom a Cold War is good, but a Hot War would be better.

    These are the same Liberals who need Safe Spaces and teddy bears if an opinion displeases them but appear quite willing to exchange missiles with Russia…and if Trump wants to prove to them, to people like Rep. Adam Schiff (D-CA), that he never did collude with Russia – all he has to do is start blasting away.
    (http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/21874?utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=nl)

  • Drizari:
    Légy erős:Már évek óta !
    A kinti magyarok jelentős része elhallgatja származását.

    Egy kinti fazon telefonált be kb 6 éve a Klubrádióba és mesélt erről.
    Merthogy olyan furán, megütközve néznek rá ha említi származását.Momentán kínos .

    De más :
    Mikor volt mostan a Téli Olympia megnyitója és felkonferálták a magyar csapatot, olyan süket csend támadt abban a marha nagy staionban.
    Az ott lévő kb 25000 ember egyszerre fogta vissza egy pillanatra a lélegzetét.
    Egy ilyen gálán amúgy állandó a háttér-zaj, az emberek beszélgetnek, tapsolnak, éljenzik a felvonulókat, de a magyar csapatnál hirtelen néma csend lett.
    Piszokul szégyelltem magamat !!!

  • Drizari 2018 március 21 1:44 du.

    Nem ártana, ha a diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy mik is azok az „uniós alapértékek” melyeknek a súlyos megsértésének kockázata veszélyezteti a magyar Népet. Mert azt már tudjuk, hogy mik azok az „alapértékek” amiket a Junker és nemzetáruló bandája fontosnak tart, például hogy békés alkotó osztrák családokat lemészárolhassanak a rossz passzban levő illegális állatok, de azt még sehol sem olvastam, hogy mik azok az „alapértékek” amiket az európai Emberek vallanak fontosnak nem a megvásárolt mocskos bürokraták.

    A diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy az USA után Ausztriában, Olaszországban és a V4 országaiban már lerúgta a népharag azokat a gerinctelen gazembereket, akik az EU „alapártékaiért” odalökték áldozatul azokat, akiket szolgálniuk kellene, mert a munkájuk verejtékével megkeresett jövedelmükből fizették a meggazdagodásukhoz hozzájáruló búsás jövedelmüket.

    A diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy ma Európában (és sajnos más liberális országokban is) azokat a gazembereket fizetik meg az adófizetők pénzéből, akik nem az adófizetők érdekeit szolgálják, hanem ellenkezőleg, azokat a vágóhídra terelik a NAGY ESZME érdekében.

    Ezt mi már láttuk Rákosi Apátok jóvoltából és a Magyar Nép ebből köszöni szépen, de nem kér repetát.

    És tudod még miből nem kér a Magyar Nép? Abból, hogy Brüsszelbe mondják meg hogyan éljünk, kivel osszuk meg a megtermelt javainkat és hogy a mi államrendünk és jogrendünk mit tartson elfogadhatónak illetve kívánatosnak és mit ne.

    A diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy a mai napig Európában egyetlen országban volt megadva a lehetőség arra, hogy a polgárok közvetlenül elmondhassák a véleményüket az európai emberek életében fontos faji, vallási, kulturális, hovatartozási és egzisztenciális normák lerohasztásáról. A nagy igazság osztogató szarháziak sehol máshol nem mertek a Nép elé állni, hogy meghallgassák azok akaratát. Valószínűleg azért nem mert az egy egyhangú „Menjetek a K anyátokba” lenne.

    A mocskos árulók, élükön a gyerektelen Banyával valami magasztos átszellemültségtől vezérelve odalökik az európai nőket az inváziós vadbarom bikák hadának, hogy csak nyugodtan erőszakolják meg őket a népesség gyors utánpótlása érdekében.

    Ezzel kapcsolatban a diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy 1955-ben a világ népessége 2.6 milliárd volt. Hol van itt az elnéptelenedés veszélye? Csak az összetétellel van baj, mert a fajtájuk gátlástalan árulói szerint a fehér fajnak el kell tűnnie. Ezért kellenek az ingyenélő hordák a Banyának meg a Selyemfiúnak, mit sem törődve azzal, hogy gazdasági fellendülés helyett gazdasági megsemmisüléshez vezet a kísérlet. A német stat szerint a 2014 óta beimportált 1.5 millió migráns közül 7,000-en dolgoznak. Ez 0.5%. Micsoda zseniális gazdasági húzás volt! A helyrehozhatatlan társadalmi kárról nincsenek statisztikák, azt majd a jövő évtizedek fogják bizonyítani.

    „Azt gondolom, mára szomorú helyzetbe kerültek a külföldön élő jóérzésű magyarok: társaságban elhallgatják a származásukat.” Azt hiszem, ebben tévedsz. Csak azt kell elhallgatniuk, hogy ha gerinctelen módon hozzá akarják segíteni a Haza belső ellenségeit a Haza külső ellenségeinek importjához.

    „Nem ringatom magam illúzióban: a diaszpórás magyarok többsége változatlanul Orbán Viktort és bandáját favorizálja.” Hogy a Próféta szóljon Belőled!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 március 21
    1:44 du.

    „Nem ártana, ha a diaszpórás magyarok elgondolkodnának ezen a mai híren:”

    A diaszpórás magyaroknak, jó lenne ha először Magyarországon majd Németországban, Svédországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban is -sajátszemüleg nem a lefizetett fősodor média szemével- körülnéznének, összehasonlítanák az integrálhatatlan migránsok és az őslakók valamint a velük békében élő zsidók életkörülményeit mielőtt ítéletet mondanának!

    „Az Európai Parlament alkotmányügyi bizottsága szerint mély aggodalomra adnak okot a magyarországi fejlemények.

    A 15 igen szavazattal, négy ellenében, öt tartózkodás mellett jóváhagyott dokumentumban hangsúlyozták: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós alapértékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.”

    És mi van akkor, ha a 15 igennel szavazó bele fog esni a saját csapdájába? Majd a 4 renitenstől fognak letelepedési engedélyért kuncsorogni, mert nem képesek még 10 évre sem előre látni?

    „Az elfogadott szövegben aggasztónak nevezték a közelmúltbeli magyarországi intézkedéseket, amelyek veszélyeztetik egyebek mellett az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlenségét, illetve a véleménynyilvánítás, a sajtó, a gyülekezés, az egyesülés és a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódot, a szociális és a kisebbségi jogokat, valamint a migránsok, menedékkérők és menekültek emberi jogait.”

    Ebben sok alapigazság van, de 80 %-kal sikerül túltúrbózni szegény megzsarolt vagy lefizetett Európai Parlamentnek a meztelen igazságot!

    „Azt gondolom, mára szomorú helyzetbe kerültek a külföldön élő jóérzésű magyarok: társaságban elhallgatják a származásukat.”

    Ha alapos megbizonyosodás nélkül ezt teszik, akkor hiszékeny agymosottak, nem kár értük!

    Nem vagyok Fideszes, ne is kisérletezzetek evvel megcáfolni megpuhítani vagy lejáratni!

  • Geyza
    2018 március 21
    2:48 du.
    Ne szegyeld magad. Osszesen 19 atlta vonult fel, zoldnek latszo ruhaban. Bizony furanak tuntek. Az aranyermet SEM magyar szarmazasu nyerte, csak a magyarokat kepviselte. NEM magyar nevvvel.

  • atletat akartam irni, bocsi.

  • Kanadabn NEM tudok arrol, hogyu a magyarok
    nem tartjak, mondjak magyarnnak magukat. Itt sok korbol szarmzo magyar el. Talan van meg olyan eleteben, aki a 2O as evekben jott ki, ok a szegenyseg elol jottek es ingyen foldet kaptak azt megmuvelni. A haboru keezdeten sok zsido menekult jott. Aztan a katonatiszztek, akiket viszont 1948 ban uldoztek,majd 1956 ban 39 ezer magyar menekultet fogadott be Kanada. Azota is szep szammal jottek , pl. Kadar idejebol. Ma aki jpn az nem menekult. Azokat foleg a rokonsaga hozza ki es tobb penzre vagyik munkajaert.

  • Lalika
    2018 március 21
    3:00 du.

    „Nem ártana, ha a diaszpórás magyarok azon is elgondolkodnának, hogy mik is azok az „uniós alapértékek” melyeknek a súlyos megsértésének kockázata veszélyezteti a magyar Népet.”

    Nem baj kisfiam azzé én inkább maradok az Európai Únióban.
    De te nyugodtan kampányolj tovább az Erdigani értékek mellett.

    A förmedvényed töbi része is igen undorító és aljas propaganda.
    tudod öreg, MI nem járunk el Kötcsére m3eg a többi szar jamoree-re, hogy tátott szájjal faljuk a jobbos ócska dumát.
    Mert okádnánk tőle.
    Erre pofátlanul idejöttök és beokádjátok.

    „A mocskos árulók, élükön a gyerektelen Banyával valami magasztos átszellemültségtől vezérelve odalökik az európai nőket az inváziós vadbarom bikák hadának, hogy csak nyugodtan erőszakolják meg őket a népesség gyors utánpótlása érdekében.”

    De most látom három nap alatt kedélyes FIDESZ propagandistából megveszekedett nácivá váltál.

    ” mert a fajtájuk gátlástalan árulói szerint a fehér fajnak el kell tűnnie”

    Aztaa…
    fehér faj..meg faj-árulók…te kis fasz gyeretgöbbels te

    „. Csak azt kell elhallgatniuk, hogy ha gerinctelen módon hozzá akarják segíteni a Haza belső ellenségeit a Haza külső ellenségeinek importjához.”

    HARCOL az idiótája.HAZA KÜLSŐ ÉS BELSŐ ELLENSÉGEI..
    Hát..erre mondja a népnyelv hogy ” nyilas-duma”

    Figyi te patkány:
    ha valaki itt ellenség, az TI vagytok, ti,a Jobbik nevű bűnbanda.

    Tudható hogy a krakélerkedő Irán pénzzel támogat benneteket.
    Putyin pedig pár éve azt mondta hogy neki természetes szövetségese Mo.-n a Jobbik.

    Szaal TI vagytok ismét ennek a szerencsétlen országnak a sírásói.

    Elnézést kérek minden jóérzésű FIDESZ-szimpatizánstól, legelőször azt hittem hogy ez LEA* valami FIDESZ propagandista csak.

    De már kibújt belőle a csontnáci.Faj-árulók mi??? szarházi.

  • Orsóskám:
    Úgy hallom a lengyelekkel szemben már kezdetét vette a „hetes cikkely” alkalmazása.

    Rólunk még csak vizáznak ezen.
    tudod ez azért van mert MI súlytalanok vagyunk az EU-ban.

    De félek ami késik az nem múlik.

    Gondold végig mi várható ha kiraknak minket az EU-ból.

    A NATO-ból már amugy is kinnt vagyunk féllábbal:
    Nem hívnak már meg minket a komolyabb megbeszélésekre mert ugy tartják -joggal- hogy minden, amiről tárgyalnak, Putyinhoz kerül..

  • Figyelő
    2018 március 21
    4:48 du.

    Én azt tartom hogy az a magyar aki itt él életvitelszerűen, ide adózik és elfogadja az itteni szokásokat, együttélési normákat.
    Régebben törvényeket is hozzátettem volna de mintha azok mostanában más célból íródnának.

    Mondok példát:

    olyan 22 évvel ezelőtt, láttam a TV-ben egy riportot.Egy golyófejű, koromfekete, villogó szemű srác volt a riportalany.
    Olívzöld gyakorlóruhájában éppen az általam is oly jól ismert módon hajtogatta a törülközöjét és helyezte el a körletben az ágyára.Ahogy az a Néphadseregben is előírás volt.

    Aztán ékes magyar tájszólással elmondta a riporternek hogy kiválóan érzi magát a Honvédségnél és alá fog írni továbbszolgálatot.Lehet hogy hivatásos lesz.
    Megkérdezték tőle dehát azt hogy lehet hiszen nem magyar?
    Mire mondta hogy már hogyne lenne magyar mikor itt született.

    Ez Eger mellett volt egy laktanyában.Akkoriban kezdett el virágzani a hazai nácizmus, ” skinhead mozgalom” néven.A központjuk pont Egerben volt.

    A riporter megkérdezte hogy nem fél kimenni a Városba esténként?
    Mire a srác:
    -Áááá hát rendes gyerekek azok.
    Én meg feketeöves karatemester vagyok.
    Rájuk nézek, mire elszaladnak”

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 március 21
    5:32 du.

    „Gondold végig mi várható ha kiraknak minket az EU-ból.”

    Te is gondold végig, mi lenne az EUs összeszereltető, bérrabszolgáztató, kiváltságokkal elhalmozott multikkal ha EUs vezércsicskásaik felfalnák az ő EUs támogatást nekik visszaosztó és aranytojást tojó V4-es tyúkjaikat.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 március 21
    5:32 du.

    „A NATO-ból már amugy is kinnt vagyunk féllábbal:
    Nem hívnak már meg minket a komolyabb megbeszélésekre mert ugy tartják -joggal- hogy minden, amiről tárgyalnak, Putyinhoz kerül..”

    Geyza, Te alulértékeled Putyint, ő előbb tudja, hogy a NATO miről akar értekezni velünk mint mi! 😀

  • Geyza

    Mar valahol irtam, nekunk lottek (magyaroknak) megint megyunk a levesbe.

    Hiaba na, a csocselek az „mindent visz” adu-ász.

    A csocselek eloszor kinevezi magat magyarnak, es az amugy dolgozo, adozo, orszagot-epito, fejleszto, (tudosok, irok, koltok, muveszek) nagy tobbseg, ugy 2/3 az ugye ne pofazzon.
    Nem hat, mert eteti a csocseleket.

    De mivela csocselek nem dolgozik, nem termel, nem fejleszt, nem kutat, nem tanul – mindenhol, mindig ott tud lenni.

    A csocselek kormanyanak ezek kellenek.
    Ezek akik legitimaljak.

    Ma orbant, holnap vonát, – tegnap a kadart, azelott rakosit, meg azelott gombost, horthyt, kunbelat.

    Mindegy – aki a soros nagyvezer – csak a sorost mert az csak cehhet állja.

    ;( 🙁

    Ady szavaival – Góg es Magóg fia vagyok

    Meg csak annyit, orban vagy vona mindegy – fasiszta – rasszista komunista – mi a kulonbseg?

  • Orsós Elemér
    2018 március 21
    6:42 du.

    Egy időben valóban tudta mert Oroszországot meghyvták a NATO-ba mint megfigyelőt.
    Bizalomerősítésképpen.
    Most képzeld csak el : ott ültek a tanácskozásokon, csak éppen nem volt szavazai joguk.
    Aztán a grúziai fegyveres beavatkozásuk után el lettek tanácsolva.

    Szaal azért ne értékeld túl őket.
    Csak Magyarország átjáróház a ruszki kémeknek. A lengyelek például tiszta suívből gyűlölik őket, a balti országokról már nem is beszélve.

    TE például tudtál róla hogy régen, Tallinban a villamoson egy észtnek ÁT KELLETT ADNIA A HELYÉT EGY OROSZNAK ??

    Ezt a saját szememmel láttam.

    Szaal azért el ne hidd a ruszki titkosszolgálat NET-en terjesztett dezinformációit. Csk szeretnének ők mindent tudni.
    Ez a mostani „tüzijátékuk” meg egyenesen nevetséges.
    A vízalatti drónokkal meg első kozmikus sebességel lecsapó rakétákkkal.
    A szomorú helyzet azonban az hogy az USA meg Anglia olyan 15-20 évvel jár technológiában az oroszok előtt.Ha nem harminccal.

  • Orsós Elemér
    2018 március 21
    6:34 du.

    Ne legyenek kétségeid effelől.
    Álljon előtted az IBM elüldözésének a példája.
    Peg akkor még a szocik voltak kormányon.

    Elregélem.
    Az IBM, a „Nagy Kék” hogy hogy nem úgy döntött hogy mitőlünk fogja ellátni az egész Világot merevlemezekkel. Japántól Izlandig.
    (mellékesen ennek következtében drasztikusan leestek a hazai merevlemez-árak)
    Aztán egy szép napon lejárt az eredeti szerződésben kikötött iparűzési adó vagy valamilyen más adó kedvezmény, mire a szoci kormány benyújtotta a számlát.
    Az IBM azt ajánlotta hogy „oldják meg okosba ” tekintve hogy ők az EGÉSZ VILÁGRA SZÓLÓ MAGYRORSZÁG REKLÁMOT BIZTOSÍTANAK !!
    Ugyanis, ha valaki vásárol egy merevlemezt. hát csak megnézi mi van ráírva nem?
    És ott állt jól olvashatóan hogy ” Made in Hungary, IBM Ltd”
    Erre mit mondtak a szocik? Hogy jó jó de akkor is fizessenek.

    Erre az IBM Hungary LTD hívott egy rakás kamiont és az egész gyárat elvitték pár határral odébb.
    Ennyike.
    Most megérte a keménykedés ?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 március 21
    9:00 du.

    „Ennyike.
    Most megérte a keménykedés ?”

    Sajnos sok ilyen keménykedés történt akkoriban meg menapság is. Ha jól tudom az IBM közben nevet és tulajdonost váltott és most Lenovo néven fut kitűnő minőségben, Made in China felirattal. Kár volt elengedni, bár valószínű nekünk nem lett volna miből felvásárolni.

  • Geyza!
    Hát itt ennel az IBM peldanal megtalaltuk az osszes eltemetett ebet. (kozel jarunk az allatorvosi lohoz)
    Nagyon jó.
    !989-ben Magyarorszagot foldrenges dontotte romokba, az azt koveto cunami pedig pusztitott, pontosan addig, amig szinte valamennyi addigi kis- es nagy-ipari uzemeinket, kis -es nagy-mezogazdasagi uzemeinket porra rombolta, a foldbe taposta.
    Hogy aztan megjelenjenek az IBM fele osszeszerelo uzemek akik 15 evre adomentesseget kaptak, ha szavukat adtak hogy letepednek a romokon.
    Semmilyen magyar vallakozas nem kapott termeszetesen semmilyen adokedvezmenyt, vagyis az allam koltsegeit azoknak kellett tovabbra is allni, akik az igat huztak. Akiknel meg a haszon maradt, vihették ahova akartak adozas nelkul, nem is kellett off-shorozni hozza.
    De mi volt ez a cunami?
    Kikialtottak a szlogent – MINDEN ELADO, SZAKMAI BEFEKTETOKNEK.
    A nagy „szakmai” befektetok megvettek az uzemeket, gazdasagokat szamukra nulla dollarert, meg mukodtettek egy darabig nulla befektetessel vagy olyannal ami rovid tavon, jo 10 ev alatt megterul es hasznot hoz, olyan berendezesek installalasaval ami mobil, majd amikor lejart az adokedvezmeny (ado nemfizetes) felszamoltak azokat es elhuztak a pitlibe.
    Barmilyen konkurenciat jelento vallakozast, uzemet gazdasagot pedig kovetkezetesen rogton felszamoltak, aztan mar huztak is a pitlibe.
    En mondanek egy masik peldat – Richter Gedeon gyogyszergyar privatizacioja.
    Az allami vagyonugynokseg 1993-ban levalasztotta a gyarrol a Fabulon termékcsalád és a Richtofit termékeket, ezek gyartasi joganak a megvetelere jelentkezett a Colgate-Palmolive. A dorogi gyárüzemben készülő termékeket továbbra is forgalmazta, azonban megszüntette az ehhez kapcsolódó magyarországi fejlesztést és elbocsátotta a tapasztalt fejlesztői gárdát. 2008-ban a Colgate-Palmolive bezárta dorogi gyárát.
    Azt hiszem nem kell felsorolnom a hosonloan járt evszazados magyar uzemeket (Ganz, Tungsram ……) de a legtobb uzemet sem. Mennyit nyert az orszag azzal, hogy Audi van a RABA helyett? A haszon nem a mienk, se a penz, se a paripa.
    Vissza a Richter sztorira:
    A gyogyszergyarto reszlegnek megengedte (1994-ben), hogy a privatizáció a Richter tőzsdére vitelével valósuljon meg ugy hogy minden dolgozo reszvenyt kapott es vehetett. (Egy jelentos hanyad akkor meg az APV-nel maradt.) Meg igy is erdekes modon a vezetők és minden munkavállaló legfontosabb feladata a részvényesi érték növelése, az állandó teljesítményjavítás és az átláthatóság. A cég központja Magyarországon maradt.
    Ma egy egy a vilagban ismert es elismert magyar nemzetkozi gyogyszeripari holding, raadasul olyan terepen amin nem akarki tud talpon maradni.
    2017-ben 1.436,8 Milliard € árbevételt ért el.
    Szoval milyen dicsoseget hozott volna, hogyha az IBM tovabbra is aztatat irja a vinyoira, hogy Madinhungary? Igen aztat, hogy mindenkinek meg vilagosabb, hogy egy szaros harmadik vilagbeli orszag vagyunk. Ahol a munkaero 0-t ér.
    Most ne menjunk abba bele, hogy az oreg RIchter Gideont a nacik lottek a Dunaba, vagy a Standart Electronic tulajat a kommunistak akasztottak fel, mindegy.
    A lenyeg amit mondtam – van egy irigy csocselek, akik parazita modon vegetalni akarnak, akik irigyek mindenre es mindenkire, akiknek a fejeben levo cseppnyi eszt barhova lehet transzformalni – legfokeppen a sajat polgartarsaik gyuloletere es meggyilkolasara – amikor megjelenik az egen vagy inkabb a haza mezejen egy szelhamos – aki magat hazamegmentonek, messiasnak es a legszentebbnek kialtja ki.
    (pedig a csavo csak a haza javait akarja haza transzformalni – marmint odahaza, felcsutra)

  • Almási Alma
    2018 március 19
    5:46 du.

    Kalocsai Miklós
    2018 március 19
    4:16 du.

    IGEN. És mivel egyedül a fidesz nem lesz nyeregben, van két koalíciós jelölt. A Jobbik és az LMP. Egészségükre!

    De én még más megoldásokat is látok…

    Mond el izibe, engem nagyon érdekel!

  • Gabriel:
    Igen, de azért hozzátennék egy gondolatot.

    Az IBM nem nevezhető „egy vállalkozásnak a sok közül”.
    Azért ők annál többek.
    Aztán tudjuk hogy a szoc.ideológia szerint oly nagy mértékben megvetett finánctőkei beruházások mennyire felemeltek olyan semmi országokat mint Malaysia vagy Délkorea.

    Had meséljem el Malaysia elképesztő példáját:

    A Texas Instruments, akinek a Holdraszállás miatt hirtelen felfutott a chipgyártás terén a megrendelésállománya és már nem tudta kielégíteni a piaci igényeket a szinte manufakturális gyártási körülményei miatt, Malaísiában építette fel az integrált áramkör-gyárát, valamikor a hatvanas években.

    (Olcsó nyersanyag, olcsó munkaerő, jó földrajzi elhelyezkedés az árú terítése szempontjából, adókedvezmények, stb..)
    Pont úgy mint nálunk az IBM !

    Emlékszem jól: Mekkora döbbenet volt mikor azt olvastam a méregdrágán megvásárolt IC.-ken hogy Made in Malaysia !

    Csakhogy..a malájok másik végéről nézték a dolgot:megvárták míg felnő a gyárban egy hazai szakembergárda és mostmár ezekről a szakmai-tudományos alapokról kiindulva megteremtették a sajá high tech iparukat.

    És PISZOK gazdag országgá váltak !!!
    Mikozben ugyanúgy folyik ott továbbra is a Texas Instrument alkatrészek gyártása.

    Mi meg szépen ittmaradtunk IBM helyett az árvalányhaj-szószos Turulmadár-becsinálttal.

  • Megkezdődtek az Orbáni elégtétel-vételek.
    A vártnál jóval korábbi időben, MOST !!!
    http://nepszava.hu/cikk/1155775-elegtetel—tizeneves-tuntetok-ellen-inditott-eljarast-a-rendorseg

  • A kioktató,elemében levő–kórházban felturbózott-kisnyilas,nácizó,volt mszmp-sügynök géza barátunk elemében van.
    Szegény azt hiszi mindenben ő az igazmondó,annak birtoklója.Nagy a tévedése –csak éppen nincs mit csinálnia.Szókincse a nácin kivül másra nem terjed ki , erre csak gerjed.
    megjárta a nyílasok sorait,majd a szélsőbaloldaliak sorait és most ő az aki mindenkit lehord mindennek.De neki sem kevesebbet mint amit ő másoknak—még mielőtt gondolatait leirja–ott és azonnal
    üdvözletével a baloldali ,nyilas szélsőségesnek.

  • Az Oldal Idióta Pacákja egy nagy durranás!!!

  • HUNT*
    Csillapodjál.

  • Geza!

    Malayzia lehet hogy ettol valt azza ami, mivel nekik megkellett tanulni a technologiat.

    De,: Te nem tudom, hogy mit tapasztal a muegyetemen, de anno en nem ereztem azt, hogy a magyarok technikai tudasa evezreddel el lenne maradna barkitol. Mar csak azert sem, mert tevelogesen benne voltam akkortajt. A programozast sem most tanultam, hanem akkor, amikor az a bizonyos hoskorszak kezdodott.

    Az ADSL kartyat is akkor gyartottam kozosen a tavkozlsi technologia tanszekesekkel, amikor meg senkinek sem volt ilyen.
    Es kapcsoltam a netre, direct, a BME-CERN osszekottetesre a telefonvonalon.
    1989-ben.
    Sajnos ezzel voltam elfoglalva, hasonloan sok johiszemu embertarsamhoz dolgoztunk es nem politizaltunk, hagytuk azt masokra. Es nem teteleztuk fel hogy valoban letezhet egy rakason ennyi mocskos ember, (politikusoknak allt parazitak) akik akkor a rendszervaltozas urugyen lenullaztak mindent.

    Vagy akkor lehetne meg igazad, ha a basic nyelvet mondjuk nem egy magyar irta volna, ha Bill Gates oldalan nem Charles Simonyi fejleszti ki az Excellt, illetve ezen kivul meg sok minden mast is – nem csak ugy veletlenul szoktak milliardossa valni tudos emberek.
    A programozast amugy magyar-honban kezdte tanulni sok mas magyar matematikus es fizikus mellet. Andrew Grove (Grof Andras) is itt kezdte – gondolom az INTEL-rol mar halottal.
    Hogy ha mar a szamitastechnikanal tartunk, akkor Neuman-rol sem illik megfeledkeznunk. A matematikanak es a programozasnak az alapjait itthon tanulta. Biztos gondolom, hogy sorolhatnank a neveket – de egy valami kozos van bennuk: hogy a nagyobb reszuket a magat „magyarnak” kinevezo csocselek eluldozte. Mar akiket nem nyirtak ki.
    Csak akkortajt a XX szazad vegefele, a kommunizmus magaba dolese utan nem kepzeltem, hogy ez a szaz-feju hidra ujra feluti a fejet, amit rasszismusnak neveznek. Ami megmergez, megnyomorit barmely nemzetet. A csocselek-effektus.
    A magyart meg kulonoskeppen.
    Geza baratom, jobb ha megbaratkozol vele, A CSOCSELEK NYERT, sikerult nekik lepusztitani, megnyomoritani a hazankat, ujra visszateperni a sotetsegbe.
    Olvasd el a hozzaszolasokat, hiaba latsz vilagossagot a jo nehanybol, nem szamit.
    A SOTETSEG, ami kiarad egy massziv magbol, az mindent visz. Mert ezek tomegbe szervezodnek, ezek hangosak es mindent lehörrögök, hozzajuk nem tudsz szolni se az esz oldalarol ervekkel, se a lelek oldalarol szeretbol es irgalombol.
    Nem fogadjak azt be semmikeppen.
    Csak erobol birsz szolni hozzajuk, azert meg ok haborodnak fel es jatszak a megsertodottet a vegen meg „martirok” lesznek. (komunistak, fasisztak minegy)
    Hogy jossz ahhoz, te akinek „szelid baranynak” kellene lenned, akinek „megkellene elottuk alazkodni” te elolepsz mint fenseges oroszlan? Na azt nem, mar meg mit nem?
    Ez a csordaszellem, a csocselek effektus.
    Es marad a „KALAPOS KIRALY” A NAGYVEZÍR. FELCSUTROL.

  • Gabriel,
    csak azt mondja meg, hogy ki az aki nem tartozik a csocselekhez? Meg fontosabb:
    Ki az akit szeretne az orszag elen, Orban helyett?

  • Azok kozott akik jeloltek, nagyon keves van aki alkalmas.

    Sajnos.

    Akiknek van „tomegbázisa” mondjuk ugy hogy mar leszerepeltek, biblia kifejezessel – „megmerettek es konnyunek talaltattak”

    Vannak olyan partocskak, amelyek esetleg tisztesseges jelolteket allitottak, de szavazojuk nem lessz, mert a „tömegek” füle a hazugsagra viszket.

    Innentol nem erdemes meg gondolkodni se.

    Ha azt mondanam, hogy a Szel Bernadett, itt is mindenki felkapna a vizet, mert elterjesztettek rola, hogy partolja a Fideszt. Masok pedig mas mocskot szornak fele. A Fidesz szerint sosrost tamogatja, a komunistak szerint a jobbikot, a jobbik szerint meg a komunistakat. Mindegy mivel, csak talajanak valamit hogy megdobaljak sz@rral azt aki, kepes lenne nö letere egy „allamferfi” modjara az orszagot vezetni.
    Utaljak, mert felnek tole.
    Utaljak, mert tudjak, hogy igazsagos lenne.
    Utaljak, mert tudjak, hogy veget vetne a korrupcionak.
    A nacik utaljak, mert a nacik masisztak – mind mácsó gyereknek akar latszani – ez mar onmagaban megmutatja, hogy mennyire csocselekek.
    Hogy nem egyezett meg a Gyurcsany nevu masik mániakus, pszichopata trógerral? En is messzire kikerulnem. Mert hogy lereszegeztek azt a bazari majmot?
    Igen en is azt mondanam egy holgy helyeben inkabb hasonlo szituaciaban, mint az igazsagot. Nem tudom mit mondott az a hazudozo, de jobb nem hallani inkabb.

    A lenyeg, tok mindegy, mert ez a valasztas az Orbane, es ezt mar semmi meg nem valtoztatja. O fogja elerni a legtobb szavazatot, a szavazatok szet lesznek oszolva ezer fele. Es sokan nem fognak szavazni, pontosan ezert.
    Ezzel pedig meg inkabb az eselye no.

    Ha az „ellenzek” ami az igazi ketharmad, inkabb haromnegyed, megtudta volna tenni azt, hogy az ev elejen osszehoz egy ideiglenes „nagykoaliciot” amiben megallapodnak, hogy nyeres eseten az alkotmanyt, a valasztasi torvenyeket visszallitjak a demokratikus jatekszabalyokra, es feleven belul, vagyis meg ebben evben uj valasztasokat irnak ki, akkor mas lenne a helyzet. Igy ez a hajo elment.

    De nem kerulom ki a kerdest, egy normalis szavazasi rendszerben a Szel Bernadettre szavaznek.
    Pontosan azert, amiket fentebb felsoroltam.
    Ja, es a holgynek kapacitasa is van rá, hogy valodi szakemberekbol, egy korrupcio-mentes kormanyt alakitson.
    A tobbi hazugsag.

  • Figyelo, csak meg egy idezet Szel Bernadettol, amit most olvastam:

    Demszky is házhoz ment a pofonért

    Üzent Demszky Gábor egykori főpolgármesternek, aki a „szélütött” – elég gagyi névviccként – jelzővel illette Szélt és az LMP-t, amiért a Jobbikkal tárgyalnak, de a baloldali ellenzékkel nem hajlandóak a kompromisszumra. Szél erre megint keményen reagált, nem említve szó szerint, de a BKV-s és 4-es metró körüli ügyekre utalva:

    ….”És még valami. Demszky Gábor újsütetű és némiképp váratlan színre lépésére pedig azt tudom reagálni, hogy nyugodtan bízzon bennem főpolgármester úr, az LMP-vel az elmúlt 28 év összes korrupciós botrányát feltárjuk és azok érintettjeit elszámoltatjuk. Nem lesz ott semmi hiba.”…

    Erted kedves Figyelo? Hogy miert utaljak minden oldalrol? Es ragalmazzak, hogy a sajat bün-taboraikkal, bün-barataikkal lejarassak. Mar attol is felnek, hogy mi lessz ha csak o a parlamentbe ujra bekerul.

    Erted, hogy mit jelent, – Amikor egy holgy nem szelkerek ellentetben az osszes tobbi ellenjeloltjeitol? (es pont a nevevel jatszadoznak, mert mast rafogni igazan nem tudnak.
    Mutass valamit, amivel igazan meg lehetne vadolni, a sardobalozasokon kivul, amikkel illetik?

    De a csocselek ezen el, ez a vitaminja, a gyogyszere, a ragalom, a hazugsag. A csocselek ezt imadja, ezt szivja magaba, mint az anyatejet.

    Az Orban mi nem volt ez idaig? Es mi nem lessz meg? A szivarvany osszes szineben pompazott mar, es korbeforogta mar magat hanyszor?

    A cikk itt van, ha erdekes lehet…..

  • Gabriel
    2018 március 22
    2:27 du.

    A magyar szellemi tőke óriási VOLT.(És még lehet is.)
    De mindig a Nyugatra kényszerült hogy kibontakozhasson.
    A mindenkori szűklátókörő magyar politikai elitet csak annyiban érdekelték a hazai kiváló koponyák, hogy hogyan lehet a hátukon meggazdagodni.

  • Geyza
    2018 március 22
    1:50 du.

    HUNT*
    Csillapodjál.
    ÁLLJ A TÜKÖR elé és ismételgesd magadnak,s rátalálsz önmagadra!

  • És nem csillapodik
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    HUNT* hát akkor pörögj.
    A búgócsiga sírvafakad ha meglát téged hehehe

  • Tóth Péter, te ne a tükörrel foglalkozz, hanem geyza fórumtársunk cikksorozatának első részével.
    Marcsira is kíváncsi leszek hogy reagál.

  • charlie
    2018 március 23
    6:07 du.

    Milyen sorozat?
    Tudom hogy nagypapó vagy de ennyire?

  • NHC*
    Valami tényleg lehet veled öreg.

    Spec. abból gondolom hogy
    a Marcsi véleményét tekinted helyi mércének.
    Én nemtom.Mintha napról napra romlana az ítélőképességed.

    Csak nem a győzelmi mámor?

    Szedd ösze magad messze még a távol.

  • Gabriel
    2018 március 22
    7:54 du.

    Jo neve van az illetonek. Remelem, hogy benne nem csalodnak egyesek.

  • https://planetaudit.eu/2018/03/05/magyar-ujjaszuletes-2018/
    Ne álljunk senki fölé, vagy alá, de álljunk minden közösségi jellem mellé, aki tiszta tudott maradni, aki nem manipulál!

    Ahhoz a 6-8 milliónyi ép magyarhoz szólok, akiket semmilyen eszközzel nem tudtak bűnrészessé tenni a jelenleg Népünk ellen folyó pusztításban. Kiállták a zsarolást, fenyegetést, média manipulációt, lekenyerezést… mégsem adták voksukat a honunkban 28 éve dúló jelenlegi “miniszterelnök” társaságára. Aki szavazatával, vagy más módon belemászott ebbe a bűntettbe, felelős és minden jogát eldobta, a lopott népvagyont vissza kell adnia, megszólalni nincsen joga. Jogosulatlanul olvassa jelen közleményemet is.

    Vitathatatlan, hogy legalább 3 évtizede nem volt nálunk manipulálatlan-, jogszerűnek tekinthető választás. Szerintem az csak kivételesen fordulhatott elő valahol a történelemben. Akik megszállva tartják Népünk kincstárát, minden nap szolgáltatnak annyi bizonyítékot Nép ellenes tevékenységükről, amiért egységesen kellene őket hatástalanítani ügyészségünknek. Ők nem tesznek eleget intézkedési kötelezettségüknek sok évtizede. Ennek megfelelően nem csak alkotmányunkat piszkálták meg jogosulatlanul semmilyen felhatalmazással nem rendelkező személyek, hanem az összes magyar Nép ellenes “törvény” hatálytalan, csupán hiedelemből tartatják be.

    Népünk pénzével kapcsolatban álló fogalmak már régen oly mértékben vannak deformálva, kiforgatva, hogy szükséges helyretenni, frissíteni valódi értelmüket. Az eredeti értelmezéseket újra hatályba kell helyezni a köztudatban. Mikor elegendően tudnak kilábalni a kómásításból és helyesen érteni/alkalmazni a fogalmakat, akkor lesz lehetőség kihasználni a mai lehetőségeket: véget vetni örökre az ép alkotó Nép rabosításának, helyreállítani a természetes értékrendet. Erre lehetőséget ad már a teljes nyilvánosság, melyet az információs, kommunikációs lehetőségek garantálnak. Valódi magyar közösségi webhely, az élő videó közvetítés teljes szabadsága az átláthatóság kiterjedése ki tudja zárni a korrupciót. Már van lehetőségünk valódi minisztereket hivatalban tartani addig a napig, amíg arra érdemtelenné nem válnak. Cselekvőképtelen-, ápolásra szoruló személyek több éves futtatása “törvényalkotóként” már csak a rémálmokban létezik és Budapesten.

    Az első számú közösségünk a Család. Jelenleg maximálisan támadva, pusztítva van. Legszentebb közösségünket minden erővel fejlesztenünk kell. Elsősorban a már kialakult, de erodált klasszikus erkölcsi értékrend helyreállításával, a Magok magasan fejlett közösségi magatartásának általánossá tételével.
    Nemzetünk létjogosultságát senkinek sincsen felhatalmazása megkérdőjelezni. A Mag népei közé tartozónak valljuk magunkat és sok jel igazolja is ezt.
    Épek nem támadnák a Családot és Nemzetet, de a legveszélyesebb elmeállapotúak tartják fogságban az Emberiséget. Ők élvezettel pusztítanak népet, országot, fejlett közösségi magatartást, kimagasló emberi kultúrát…
    Közösségeinket gyengítő-, megosztani akaró erőknek semmilyen létjogosultsága nincsen: pártoknak, vallásoknak, idegen diverzánsoknak, fedetten trükköző pusztítóknak.