Összenövőben az LMP?

2018 március 19 2:36 du.78 hozzászólás

Az LMP elment tárgyalni, majd valójában nem tárgyalt. Vagy tárgyalt, de nem jutottak sokra a Karácsony vezette, kormányváltást sürgető, szövetséghez. Szinte biztos, hogy mindkét fél majd jól elmutogat a másikra, de azért a részletek is elárulnak pár dolgot. Valószínűleg ezt is mindenki úgy értelmezheti, ahogy neki jól esik.

Az azonban egy érdekes eredményfelfogás, hogy Vágó Gábor szerint olyan gondjai voltak, miszerint a DK elnöke részeg volt, és a pogácsa meg közepesen száraz. Nem voltam ott, és elképzelem, hogy a pogácsa esetleg tényleg száraz volt. Azt sem vonom kétségbe, hogy Vágó Gábor a kilélegzett alkoholt kimutatni képes eszközzel felszerelkezve ment tárgyalni. Ebből azonban igen kevéssé derül ki, hogy mi volt az a kompromisszumos javaslat-csomag, amit lettek az asztalra. Kivéve egy pontot, amit a híradás is kiemelt. Azt, hogy Gyurcsány Ferenc nem akar a Jobbikkal, a választások előtt megállapodva, választási szövetséget kötni. Ami nem jelenti egyértelműen azt, hogy egy későbbi egyeztetésre sor kerüljön, de kétségtelenül kisebb értékű gesztus, mint az LMP egyértelmű összefogási szándéka a mostanság cukisodó, de eredeti önmeghatározása szerint a radikális jobboldalt összefogni akaró párttal.

Budapest, 2018. március 18.
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak nyilatkozik az ellenzéki pártok egyeztetése után a Demokratikus Koalíció (DK) központi irodája elõtt 2018. március 18-án. Mögötte Üveges Gábor, az Új Kezdet választmányi elnöke (b) és Vágó Gábor, az LMP országgyûlésiképviselõ-jelöltje (b3). A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetõit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezt az LMP-s gesztust ugyanúgy mindenki maga ítélheti meg, mint mindazokat a korábbiakat, amelyek közül nem egyről vol az az érzésem, hogy Orbán támogatására sem szervezhették volna jobban. Ahogy az a fajta hozzáállás is, hogy bár elmentek a megbeszélésre, de Vágó Gábortól leginkább a sértett mártíromságra tellett. Annak ecsetelésével, hogy micsoda áldozatot hozott, amiért elment a megbeszélésre, ez mennyire kimozdította a komfort zónájából. Ezt sem vitatom el tőle. Bár tekintettel arra, hogy Vágó volt már csak szimpla „magyar állampolgár” is, és hol kilépett az LMP-ből, hol visszalépett az LMP-be, azért nem aggódok komolyan a komfort-zónája miatt. Még akkor sem, ha a komfortzónás szöveget aztán Szél Bernadett is visszhangozta. Aki, miközben érzésem szerint kicsit nagyvonalúan kezeli az igazságot, alkalmasint közölte, hogy értékközösséget senkivel nem vállalnak, de egyedül ők akarnak kormányváltást.

Azért, szintén érdekes kérdés lehet az is, hogy annak milyen az értékvállalása, aki senkivel, se jobb, sem baloldallal nem vállal értékközösséget. Ettől számomra nem lettek népszerűbbek, mert érdekes értékrendszer az, amelyik tulajdonképpen önmagáért van, és nem vállal közösséget senki ember fiával. Kivéve egy zárt klubbot. Minden esetre ezzel az erővel az LMP akár anarchista pártnak, vagy érték nélküli masszának is definiálhatná magát. Ami nagyjából megfelelne az eddigi önszalámizásoknak, az olykor kormánypártinak tekinthető gesztusoknak, valamint annak is, hogy Szél az egyik legjelentősebb eredménynek az információszerzést tekintette. Ami nagyjából annak felelhet meg, hogy eleve nem kompromisszumos megállapodást mentek kötni, hanem a saját pökhendiségüket akarták teátrálisan demonstrálni. Úgy bele a komfort zónájukba. Azért az elgondolkodtató, hogy azzal a Jobbikkal leülnek tárgyalni, amelyik elég sokszor azt vetette a szemére Orbánnak, hogy lenyúlták a Jobbik programját.

Ugyanakkor az kétségtelenül megfontolandó mondata volt az LMP miniszterelnök-jelöltjének, hogy csak baloldalról nem lehet elérni a kormányváltást. Sajnos a sajtó részéről nem merült fel a kérdés, és az LMP részéről spontán nem mondtak arról semmit, hogy csak jobboldalról megvalósítható-e? Beleértve azt is, hogy egy Jobbik vezette, az LMP-vel szervezett koalíciónak meg lehet-e a parlamenti kétharmada? Amennyiben nem, akkor vajon hajlandók lennének-e arra gesztusra, amit a DK elnöke március idusán megígért? Arra, hogy a választások után leülnek tárgyalni a hogyan továbbról mindenkivel a Fideszt kivéve.

Mert jelenleg nincs valós közép-jobboldali párt Magyarországon. Van egy egyre radikalizálódó Fidesz, van egy eleve radikálisoknak szervezett Jobbik, és van egy a Fidesztől alig balfelé álló LMP. Az utóbbi ugyebár senkivel nem vállal érdekközösséget, mert ők az egyetemes igazság letéteményesei. Amellett szerények, és megalkuvók. A Jobbik és a Fidesz között pedig szép lassan elmosódott a programhatár. Sok szempontból a retorikai is. Annak hatására, hogy Vona elindult középre, Orbán pedig a szélsőjobb irányába.

Úgyhogy könnyen lehet, hogy az LMP mai, teátrális, sértődése, majd a jobbikos tárgyalása, különösen, ha azon megegyeznek egymással, nem több annál, mint hogy összenő az, ami összetartozik. Szentesítve egy jobboldali blokkot, amelyben ott maradhat a Fidesz, ha Orbánt leváltják, és amely simán uralhatja majd az országgyűlést. Mert lesz az a pénz, és hatalom amiért majd elmennek pörköltözni a megfelelő emberek. Ahogy emlékezhetünk arra a Fidesz-FKGP koalícióra, amelynek lehetőségét kizárták a választás előtt, de amelynek kertében Torgyán József miniszterelnök-helyettes lett. Orbán mellett. Azért szeretném remélni, hogy Hadházy Ákos tényleg a családjával töltötte a hétvégét, ahogy vágó Gábor emlegette. Amely programját véletlenül sem zavarta meg olyasmi, hogy a volt párttársakkal egyeztetett a fenti blokk lehetőségéről.

78 hozzászólás

  • Nem érdemes erre már szót se vesztegetni. De arra azért kíváncsi vagyok, hogy Gyurcsányék tényleg visszaléptetik a jelöltjüket Szél Bernadett javára? Mert ez – most már a legnaivabbak is láthatják – ugyanolyan balekság lesz, mint Fodor Gábor „futtatása”…

  • Hogy változnak az idők, hatalmas nevek állnak sorba a Jobbik kegyeiért.
    Nekem ma a legmulatságosabb Tóta W. Árpád meglepő interjúkérelme a Jobbik szóvivőjétől.
    Árpádunk barátságosan alákérdez Mirkóczkinak, aki logikusan elmeséli a mondókáját.
    Lassan mindenki a helyére kerül, és ennek nagyon örülök.

  • Orban megbuktathato

  • Nem lesz ebből az egészből semmi

  • Magyar tragikomédia

    Az ellenzékiek körbe utálják egymást – még ha csak körbe!
    Győzelmük esetén hogyan fogják kormányozni Magyarországot?
    Sehogyan? Káosz lesz? Kire szavazzunk?

  • Kalocsai Miklós

    Almási Alma
    2018 március 19
    3:10 du.

    A DK a múlt héten visszavonta Tóth Zoltán választási szakértőt, képviselőjelöltet, hogy Szél Bernadett maradjon az egyedüli demokratikus jelölt. Tóth Zoltán nem vonult vissza, hanem ott maradt a stábjával, Szél mellett kampányolni. Ez egyoldalú gesztus volt a DK és Tóth Zoltán részéről. Kérdés, hogy a többi érintett párt követi e a választók által is igényelt gesztusokat.

  • A mai második legmulatságosabb esemény, hogy Makulátlan Szent Ferenc vendégeket hívott hajlékába, ahol előre megírt kottából egy szép harmóniát kellett volna előadnia a kvartettnek, de sajnos elkezdett mindenki szólót improvizálni. Egy nagybajuszú másodhegedús „lerészegezte” Szentéletű Ferencet, aki ma fel is jelentette harcostársát a bíróságon.
    Jelenleg itt tart az összefogás.

  • Kis Ferenc
    2018 március 19
    4:21 du.

    TE szavazzá’ Lukasenkóra.
    Az azzé is jó választás, mert neki is ott áll a
    hivatali íróasztala mögötti polcon Hitler Mein Kampfja.

  • charlie
    2018 március 19
    4:51 du.

    Te akkor vagy a legundorítóbb amikor jópofának akarsz látszódni

  • @ Endre István Simay

    A hatalomra kerülésért mindenre még hazaárulásra is hajlandó és saját elveiket is ezért sárba tipró jellemszegény liberálisok vonzzák Hazánk egére a pusztító viharfelhőket. Mert akik baloldalról választási szövetségre lépnek a szélső jobboldallal, azokkal a rasszistáknak megbélyegzettekkel, akiket pár éve még fasisztáknak becéztek azoknak az elvtelen „politikusoknak” holnap az sem lesz probléma, hogy befogadjanak évi 10 vagy 20 ezer ellenőrizetlen inváziós katonát, akik a nyugati hatalmak számára használhatatlannak bizonyultak. Mert a kötelező elosztás nem atomfizikus professzorokat és szív specialistákat fog Magyarországnak juttatni, hanem kezelhetetlen csőcseléket, akik nem hajlandók beilleszkedni és a befogadó ország felvirágoztatásáért dolgozni, hanem ingyenélő hereként saját leszármazottakkal benépesíteni és gazdaságilag kiszipolyozni akarják és fogják a hasznos idióták társadalmát. Míg a munkában kifáradt magyar nyugdíjasok tengődni, addig a betelepítettek EU előírás szerinti luxus ellátásban fognak dőzsölni. Neked ez kell, mert nekem nem.

  • Egy idoben nagy módi volt mondogatni, hogy egy magyar kedvere sose tudsz tenni semmit, mert a magyar mindig es mindennel elegedetlen. Sajnos ez az ami egy jottanyit sem valtozott, es fenn fog akkor is allni, ha az egbol (bocs) ciganygyerekek potyognanak. Minden relacioban.
    Valasztok/jeloltek, jeloltek/jeloltek, valasztok/valasztok. A nepesseg tobbsege mindent csak kritikaval fogad, maga altal krealt teziseket allit fel, amit elfogadhatonak tart . És ha ennek valaki nem felel meg, az mehet a levesbe. Nyilvan olyan soha nincs vagy nem lehet, hogy megfeleljen akar megkozelitoleg is, mert ahany valaszto vagy jelolt, annyi tezis.
    Aztan amikor jon egy olyan csoport, amelyik leszarja mindezt (a kovetelmenyeket/kriteriumokat) es csak magaval torodik – meg tudja talalni azt a csocseleket, akik szinten barmit le/be-nyelnek. Na ebbol mindig megtalal 20-30 szazelekot.
    Ezeknek az erzelmeire kell csak hatni, barmivel, megfelelemlitessel, igergetessel, jopofizassal, disznoolessel, palinkazassal – sor vegtelen – es mar meg is vannak fogva.
    A legkonnyebb a csocselek effektust bevetni. Es jott egy Orban aki nem habozott, megszolitotta a csocseleket minden oldalrol.
    Igen, altaluk bebetonozta magat, es azzal is tisztaban van, hogy ha ezek kihallnak, onnantol vege a kiralysaganak, hacsak nem vezet be diktaturat. Amihez ki kell szallnunk az uniobol.
    Ez ellen a „szovetseg” ellen (csocselek/populista oprtunistak) nem lehet nyerni.
    Ez egy valosagos satani szovetseg, a csocselek mindig mindent visz. Mert nincs ellene esz-erv, finnyaskodas, kriteriumok – csak „bizonyos elvarasok”.
    A minimumot kell nekik mindig megigerni abbol amit elvarnak, szellemi es anyagi teren, es megigerni nekik hogy minden ellen meg lesznek vedve!
    Ciganygyerekektol az egbol, iszlam migrancsoktol, ENSZ-tol, Brusszeltol, idegen kulturaktol.
    (csak zarojelben – persze leginkabb minden kulturatol, nehogy meg a vegen kinyiljon a szemuk es lassanak)
    Ahogy tettek anno a romai csaszarok, Napoleon, Mossulini, Hitler, Sztalin…….és meg sok sok mas populista vezer.
    A tobbiek pedig, – az igazi nagy tobbseg – pedig ezalatt elmarakodik a maguk tokeletesebbnel tokeletesebb elmeileteiken, ideologiaikon.
    Meg a szaraz pogacsan.

  • Geyza
    egyetertunk a neo-charlie-val kapcsolatban

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 március 19
    4:51 du.
    Kedves Charlie, figyelmedbe ajánlom Bartus László cikkét:

    https://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-az-lmp-komfortzonaja/

    Ha ez az LMP „civilizált” tárgyalási stratégiája és morálja, akkor mi az esélye annak, hogy a másik ideológiai ellenfelével(a Jobikkal) nem fogja ugyanezt eljátszani vagy a dorgálások miatt szinleg korrektnek látszva már másnap nem fogja öket is hátba döfni?

  • Geyza
    2018 március 19
    5:13 du.

    Ne légy már olyan.
    Charlie mindent megtesz, és Te leszólod. Menjél és jelentkezz be szépen a Jobbik kegyeiért. Mint nagy név 🙂
    Szél, mint nagy név…. Viccnek kicsit gyenge.
    Amellett anno a náci párt és dolfi is nagyon népszerű volt. De arról még nácik.

  • Gyurcsány illuminált állapotban nyilatkozik.

  • Kalocsai Miklós

    Lalika
    2018 március 19
    7:16 du.

    „Mert akik baloldalról választási szövetségre lépnek a szélső jobboldallal,…”

    Először is illenék tisztában lenni a fogalmakkal, ugyanis baloldalról senki sem beszél választási szövetségről a Jobbikkal. Sem a DK-Szolidaritás sem az MSZP-Párbeszéd. Egyedül az LMP mutat hajlandóságot csicskásnak szegődni a Jobbik mellé, de őket nem nevezném baloldalinak, mert megalakulásuk óta erősen vonzódik a szélső jobbhoz. Mivel a felmérések szerint egyik ellenzéki párt sem képes megszerezni a kormányzáshoz szükséges többséget, ezért szót kellene váltaniuk néhány dologról. Vasárnap többek között arról lett volna szó, hogy a parlamentbe jutásra esélyes pártok nyilatkozzanak, nem segítik ki a Fideszt sem koalícióval, sem külső támogatással. Az eredményt ismerjük, a jobbik el sem ment, az LMP mindenről beszélt, csak erről nem. Továbbra is nyitott kérdés, hogy a Jobbik és az LMP komolyan gondolja e a diktatúra leváltását, vagy csak a választók megvezetésére mondogatják.

  • Elemér köszi, elolvastam.
    Bartusnak hetente más megoldási javaslatai vannak, más más párt kezdi inspirálni, mozgalmakba, mozgalmárokba szeret bele, aztán ábrándul ki, leír egy követendő taktikát, aztán pirossal áthúzza, de egy hónap múlva visszautal rá, hogy ő már akkor megmondta a frankót.
    Sajnálom, hogy sosem tudott otthonra találni egy közösségben sem, magányos, megkeseredett figura.
    …….
    Az LMP-nek nincs mit „eljátszania”, vidéki, Jobbikra átszavazó bázisa nincs, emiatt politikailag a választások előtt értéktelen, szerintem csak „fügefalevélnek” használnák Vonáék, ahogyan pl. a sváb, piaristáknál tanuló Kunczét az SZDSZ.

  • Pökhendiék találkoztak. Vona kicsit megcsicskáztatta Szélt, majd elhajtotta.

  • Emberek, Tóta W. Árpád, a HVG kipróbált újságírója, a liberális Klub Rádió röntgenszemű megmondóembere összeszedte magát: reklámcikkeket ír a Jobbiknak és meg is jelenteti a balos sajtó anyahajóján.
    Árpi, ugyan gyűlölködéseidet nem felejtjük, de a gerinchibákkal foglakozó könyvekben javaslunk egy fejezetet rólad is..

  • Lalika
    2018 március 19
    7:16 du.

    LEA*
    Ezt a hülyeséget melyik FIDESZ párt-brossúrából olvatad ki?

    Az még nem lenne baj hogy te becsócsálod ezeket a hülyeségeket,

    de miért próbálsz minket is beetetni vele?

    *LEA=Lalika Eddzett Acél úgyimint kemény tökű kislány hehehe

  • NHC*
    Szerinted pont rád szorulunk abban a kérdésben, hogy megtaláljuk azokat az írásokat, melyek érdekelnek minket?

    Mit erölködsz már?

    Nevetséges vagy

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli

  • Andrew_s
    2018 március 19
    8:54 du.

    Az azzé van me én egy velejéig romlott baller-libsibibsi gyumcsányista komenista komeneiista istentelen ateista teknokrata hippy porember vok.

    Ebből is láthatod nekem semmi nem szent.
    Pl. a Mein Kampftól is hányingerem van, holott sokan ma a párnájuk alá teszik.

    Momentán azzal fexenek, azzal kelnek.
    A kettő között meg álmukban verik rá heheheheeeeheeh

  • charlie
    2018 március 20
    6:38 de.

    Jut eszembe TÉGED hányszor rugott ki Laciúr Mr. Bartus az oldaláról?

    A szar náci propagandád miatt ?

    (Te is egy amolyan „ezerarcú hős” vagy )

  • A „demokraták” egyetlen reménye itt a FLETÓ, no meg a pártja. Simay megint mellészövegel, mert Gyurcsány kifejezett bánatára a JOBBIK nem megy el hozzá. Pedig hívja. A Jobbik 20 százaléka nélkül (ami átszavazásilag legfeljebb csak 10) nincs „demokratikus” rendszerváltás, az egyéni körzetek nem billennek balra…
    A FIDESZ (ha csak 101 mandátumot szerez is)a JOBBIKKAL
    és az LMP-vel már 2/3-os többségre képes!!! Kár a gőzért elvtársak…!

  • NAGY István
    2018 március 20
    9:00 de.

    A FIDESZ (ha csak 101 mandátumot szerez is)a JOBBIKKAL
    és az LMP-vel már 2/3-os többségre képes!!! Kár a gőzért elvtársak…!
    _________________________

    Ez így van, kedves Nagy István! Vagyis, így volt tervezve a fidesz által. Csak persze még egy kis ideig – kb. még 2 hétig – tartani kellett volna magatokat a „hős ellenzék” szerepéhez. Most ez, mintha kipukkant volna, pláne, hogy már te is megértetted a lényeget (én már régóta tudom). Remélhetően a szavazók is megértik. És akkor talán nem is biztos, hogy így lesz.

    Valamikor a 60-as évek elején az anyukám kiment Bécsbe a barátnőjével. A vonaton a határ előtt jöttek a fináncok, akiket egy utas megkérdezett, hogy hová kéne dugnia azt a nagy csomag 100 forintost, amelyet ki akart csempészni, hogy az osztrákok ne vegyék észre. A finánc nevetett: „bácsi, azt előlem kellett volna eldugni!!!”

    Alighanem Bernadett is így járt. Az igaz véleményét a szavazóközönség előtt kellett volna még egy is ideig eldugni… 😀

  • Kalocsai Miklós 2018 március 20 3:44 de.

    Tetszik a stílusod, és megtisztelő hogy válaszolhatok Neked.

    “Először is illenék tisztában lenni a fogalmakkal, ugyanis baloldalról senki sem beszél választási szövetségről a Jobbikkal … stb.,” Köszi tesó a felvilágosításért. Sajnos, meg kell adjam Neked azt, hogy a szavak másként hangzanak, de …

    William Shakespeare már több mint négyszáz évvel ezelőtt megírta, hogy “What’s in a name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet.” Az általad kifejtett fogalom meghatározásra vonatkoztatva talán így fordítható: ~ Mit számít a megnevezés. Amit ma az ellenzék eszmecserének nevez az nem más, mint egy soha meg nem szervezhető választási együttműködésre irányuló szerencsétlen nyűglődés. ~

    Mert azt ugye Te is látod, hogy ha valami csoda folytán ez a nyolcfelé húzó hat szervezet meg tudná buktatni a Fidesz-KDNP koalíciós kormányt, akkor a konc feletti osztozkodásban már másnap egymás torkának esnének, mint az oroszlánok a leterített bivaly teteme felett.

    Nekem igazán az nem tetszik ebben a cirkuszban, hogy minden résztvevő elvesztette vagy szándékosan eldobta az addig hirdetett eszmei meggyőződését mellyel a híveit megnyerte és korábbi ellenségeikhez dörgölőznek az “ellenségem ellensége a barátom” gerinctelen elv alapján.

    “Vasárnap többek között arról lett volna szó, hogy a parlamentbe jutásra esélyes pártok nyilatkozzanak, nem segítik ki a Fideszt sem koalícióval, sem külső támogatással. Az eredményt ismerjük, a jobbik el sem ment, az LMP mindenről beszélt, csak erről nem. Továbbra is nyitott kérdés, hogy a Jobbik és az LMP komolyan gondolja e a diktatúra leváltását, vagy csak a választók megvezetésére mondogatják.” Ezen Te komolyan csodálkozol, mert nekem nincs ebben semmi meglepő.

  • Geyza
    2018 március 20
    8:54 de.

    Mr. Ősdemokrata László sokakat tiltott olykor.
    Engem pl. azért mert amikor elkezdte a gyurcsányszemétbojkottáljunk ámokfutást, akkor pontokba szedve, ahogy szoktam, levezetem neki, hogy az írása baromi hosszú. Mert különben marhaság.
    Aztán még páran megírták neki, és végén a hozzászólásokat, mint olyat tiltotta.
    Vannak itten páran onnan (is), mint pl. tisztelthölgyeimésuraim, meg ha jól rémlik rodeo meg még páran is.

  • Andrew_s :
    rodeo is ? hehe
    Mindig tuttam hogy romlott.

  • Lalika
    2018 március 20
    11:07 de.

    Mennyé le az uccára és válcsad meg a világot.
    TE biztos képes vagy rá. Acél eddzéssel és utcai harccal..,,

  • Geyza
    2018 március 20
    2:50 du.

    Rodeo-t a Varánuszról ismerem.
    De rémlik, mintha Bartusnál is lett volna néha.
    Amúgy romlott.

  • Charlie!
    Biztos vagy abban, hogy amit Almáról írtál az igaz? Mármint hogy nyugdíjas tanárnő. Nekem súlyos kétségeim vannak ezzel kapcsolatban, mert a tanárnők alaptulajdonságai a kedvesség, udvariasság, türelem, intelligencia, csak hogy néhányat említsek.

    Charlie!
    Gondolod, hogy ez mind automatikusan megszűnik a munkaviszonnyal együtt?

  • @ Gabriel 2018 március 19 7:24 du.

    Próbáltam kisilabizálni, hogy mit is akartál kifejezni itt de azon kívül hogy a Magyar Választó Polgárokat lecsőcselékezted sok minden nem jött ki a kissé zavaros kőrkörös mondataidból.

    A befejezés viszont kifejezetten kádári stilusra utal: „elvtarsak, nem zsemle kicsi hanem a pogacsa szaraz”

  • Látom, Lalika, barátkozni szeretnél velem. 😀

    Megmondom az őszintét: Ez sajnos nem fog sikerülni neked, mivel én megcsontosodott öregasszony vagyok, aki csakis olyanokkal beszélgetek szívesen, akik őszintén a saját véleményüket képviselik. Van ilyen baloldalon és jobboldalon egyaránt, így nekem ők elegendőek vitapartnernek. Akik másoktól átvett – mégoly igaz – gondolatokat mantráznak, ők nekem nem partnerek. Még humorban sem.

    Hát így hozta a sors, így esett köztünk. Nyugodj bele, Lalika.

  • Most kezdek reménykedni.Valamit tudhatnak a fijjug, amit nem kötnek az orrunkra, mert már – mentik az irhájukat. Naná,hogy megint ez a szegény debreceni ma…,macsó lépett bele a kupakba,ezzel az örökségmesével.
    Csak nem az 1340 milliárdos (1340000000000!) örökség az alap, hanem az a 800 milliócska.
    Mert: nem túl gyakori, de lehet ekkora örökség. De az kizárt,hogy ez befektetésre váró készpénz legyen,amit majd meghoz harminc kamion, és leborítja a csengeri kert végébe.
    Az a valószínűbb,hogy összegyűlt abban a tárca nélküli miniszterségben, meg előtte párszáz millió, aminek …hát nincsen rendben a pedigréje.(Ha havi 2 milliós legális jövedelemmel számolunk, akkor több mint 33 év alatt jön össze 800 millió.) Hát akkor majd ennyit kapunk ajándékba kiváló befektetési tanácsaink fejében,és kész,legális az a pénzecske. De hogy ne érje szó a ház elejét bennfentesség miatt, ezt inkább kapja ajándékba anyuka.
    Hogy miért kellett ezt közjegyzői, hiteles papíron rögzíteni? Könyörgöm: ez volt a lényeg! A PAPÍR! Ami igazolja, hogy az a 800 millió legálisan került a családba.

  • Andrew_s :
    Mit ér az ember ha nincs benne valamennyi romlottság?
    Akik szentek és hófehérnek tüntetik fel magukat,mindig gyanúsak

  • LEA*

    TE most partnert keresel a náci Charli személyében egy harmadik alázásához?

    Szar ember vagy

  • Nakéremszépen.
    ITT a fényes példája, hogyan talál egymásra a csontnáci pártideológiát terjesztő JOBBIK aktivista a FIDESZ választási kampányszövegével itt megjelent FIDESZ-es dumagéppel.

    Lalika
    2018 március 20
    8:47 du.

    Lalika nick, akit Alma picit megkritizált az ócska FIDESZ-es kampány-szövege miatt, most megpróbálja Charli segítségével mintegy „karaktergyilkolni” őt.

    Ebből látszik -itt csak kicsiben- hogyan dolgozik össze a FIDESZ és a JOBBIK.

    A rohadt narancs két oldala.

  • Lali, tökéletesen igaz, hisz hozza a karakter minden jellemzőjét, kezdve ugye a „tanóráját szétziláló renitensek” napi szintű rendszabályozásától, a megírt, de szavatosságát már rég elvesztő tantervhez való elvhű ragaszkodásig.
    Vitriolos humora azonban mellette szól.
    ……
    Összefoglalva: ajánlott, izgalmas fórumtárs.

  • Namitmondtam.
    Egymásra találtak.

  • Mondjuk..volt bennem egy csepp kétkedés, hogy Neonáci Hitlerista Charli, aki nem rég még beudvarolt Almának, talán nem fog leállni egy ilyen szar ember mellé mint ez a LEA*.

    Dehát az elvi azonosság ezeknek fontosabb mint a becsület.

    Szar ember vagy te is NHC*

  • @ Almási Alma 2018 március 20 9:46 du.

    Alma! Te valami súlyos szereptévesztésben vagy. Azt hiszed, hogy olyan vonzó vagy, hogy mindenki Veled akar barátkozni. Nekem semmi szándékom és semmi szükségem nincs sem Veled sem másokkal barátkozni ezen a bloggon. Tehát a megállapításod „Látom, Lalika, barátkozni szeretnél velem. „ 1-es (elégtelen ~ bugyula).

    Ennek következtében a sajnálkozásod is felesleges, legfeljebb Önmagadat sajnálhatod, mert elesel egy intellektuálisan stimuláló politikai eszmecsere lehetőségétől. Bár ahogy saját magad jellemezted, és ha igaz is, amit természetesen én nem tudok, akkor egy „megcsontosodott öregasszony vagy” ami minden bizonnyal kihat a szellemi állapotodra is, nem pozitív módon.

    Azt viszont minden kétséget kizárólag beigazoltad, hogy a hozzászólásom leverte a maszlagokon alapuló liberális eszme majmolásodat, mert nem a témát vitattad, hanem a karakteremet támadtad, ami egy jól ismert bal liberális recept. Mint korábban is említettem ezzel nem mész túl messze nálam. De korodra való tekintettel megkíméllek a viszonzástól, a viselkedésedet az elharapózó érelmeszesedés mellékhatásának tekintem és Rád hagyom a mániádat.

    Az, hogy Te hogyan méred fel fizika nyugdíjas tanárként (ha ez igaz) hogy kinek milyen véleménye van az még megfejtésre vár, mert mint világosan látható, Nálad a szellemileg fogyatékos véreb – aki itt szüntelen nyüszítéssel próbálja magára vonni a figyelmemet- agysejt mennyisége a felső mérce. Élvezzétek egymás IQ társaságát, nem irigylem tőletek. Csak vigyázz nehogy megharapjon 

    Az, hogy engem Te partnernek szeretnél tudni már az első megnyilvánulásodkor eldőlt negatívan, „Még humorban sem” amit ha Önmagadra értettél, akkor ezen még gondolkodj el egy kicsit, hátha ráébredsz, hogy nyomelemei sem voltak a humornak a bemutatkozásodban.

    „Hát így hozta a sors, így esett köztünk.” Ez megint egy félreértés, mert közöttünk nem esett semmi, legfeljebb Te estél arcra, hogy nem sikerült magad alá gyűrni, de ez már másokkal is megesett.

    Nyugodj bele, almás vagy.

  • charlie 2018 március 21 6:00 de.

    Charlie! Neked elmondom titokban, de ha tovább adod letagadom, hogy kifejezetten stimulálnak a „vitriolos humorú” emberek, mert nekem is van ebből a méregből egy jókora tartalékom. De ….
    Ahhoz hogy valakitől elfogadjam, ahhoz először udvariasan be kell mutatkozni, nem a vitriollal kezdeni.

    Ha az említett személy megtanul velem tisztességesen kommunikálni és témákra vonatkozó eszmecserében, nem karakter támadásokban hasznosítani képességeit, biztos lehetsz, hogy nem zárkózom el. De aki leviszi a küzdelmet a szőnyegre az számoljon azzal, hogy Ő is a szőnyegre kerül és a két vállra fektetés két esélyes! Persze lehetséges hogy szeretne a hátán fekve alulra kerülni? 🙂

    Remélem, hogy a vinnyogó seggberúgott véreb sértegetései nem hatnak Rád, mert itt ez a szellemileg visszamaradott csúszómászó a figyelmem felkeltése érdekében most már Téged is az acsarkodása tárgyává tett.
    ……
    Összefoglalva: élvezd az Életet, mert az egyszeri és megismételhetetlen!

  • Geyza
    2018 március 21
    7:40 de.

    Nekem az, aki közli, hogy nem akar ugyan konfrontálódni, de minden kritikát, vitát elutasít, és a tutit hirdeti, mindig gyanús

  • Lalika
    2018 március 21
    10:01 de.

    Az veled a baj kedves LEA* hogy te a Mama kedvence vagy,
    Még szoknod kell hogy a kis életed nem fenékig rózsaszín leányálom hehehe

    *LEA = Lalika Eddzett Acél ugyismint ideges kisleányka

  • LEA*:

    Lalika
    2018 március 21
    9:42 de.

    TE tényleg a Mészáros Lölö lehetsz.
    De itten csak annyira vagy partnert amennyire egy kugligolyó partnere a játékosoknak.

    *LEA = Lalika Eddzett Acél ugyismint szószátyár sértődős kisgyerek.

  • Lalika
    2018 március 20
    8:57 du.

    Szteem tök jól lehet Gabrielt érteni, azért mert TE egy szövegértési problémákkal küszkölődő gázszerelő-ivadék vagy, még nem kell hisztizned miatta hogy nem érted.

    Mennyé vissza Felcsútra Lölö DDDDDDDDDDDDDDDd

  • Lalika
    2018 március 21
    10:01 de.

    Van neki tartaléka vitriolos humorból

    Ezt felírom itt a házam oldalára heheeheehehehehe

    TARTALÉKA van neki

    Ráadásul HUMORBÓL

  • LEA* álvitriolos álhumorából ennyi jött ki :

    „Ha az említett személy megtanul velem tisztességesen kommunikálni és témákra vonatkozó eszmecserében, nem karakter támadásokban hasznosítani képességeit, biztos lehetsz, hogy nem zárkózom el. De aki leviszi a küzdelmet a szőnyegre az számoljon azzal, hogy Ő is a szőnyegre kerül és a két vállra fektetés két esélyes! Persze lehetséges hogy szeretne a hátán fekve alulra kerülni? 🙂”

    HAHAHA VITROLOS HUMOR !!!!!!!!!!

    Nekem inkább egy sértődött, elhúzódó pubertáskorban leleddző mamakedvencének a jajveszékelésének tűnik amit itt előad napok óta.

  • talalom
    2018 március 20
    10:25 du.

    Biztosak lehetünk benne hogy kifogják húzni a vén hazudozó seggét a slamasztikából.

    Már annyira hozzászoktak a hazudozáshoz hogy fel sem tűnik nekik.

    A jelszó:
    „meg kell csinálni amit a Gazda mond, aztán a kétharmaddal meghozzuk rája a törvényt”

  • Alma ??

    Te öreg asszony vagy???
    Akkó kűgyed vissza a 100 szál La France rózsát, amit a múlthéten küldtem Hozzád át az inasommal.

  • Andrew_s :
    MINDENKI gyanús.
    Én pl. tervezek egy jó kis önfeljelentést.
    Minnyá Bruxellesben, hogy nagyon telljen a drága idő.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 március 20
    10:25 du.
    Kedves Margitka, lehet hogy túlságosan beleélted Magad egy élvezetes kielégülést okozó kabátlopási ügybe, ha nem lennél ennyire elfogultan kárörvendő, akkor nagyon sok ellentmondást fel tudnál fedezni, legelőször is azt, hogy abból a 800 millióból egy kanyi fillér sem került a család birtokába, amit Te lelki szemeiddel Kósa anyu pitvarában felkupacolva láttál, abból még csak -legfeljebb, ha igaz!- egy közjegyő által hitelesített igérvény van náluk. Valaki által sikeresen megtörtént a hihetőnek tűnő beetetés, de derülhetnek ki még nemvárt, keserű csalódást előidéző fordulatok is, ez esetben képes lennél-e hősiesen eszkuzálni Magad?

  • Hát, Geyza, én legjobban azokat szeretem, akik 9 darab 10 soros (SOROS!) bekezdésben közlik, hogy nem kívánnak velem szóbaállni… Mint ez a Lölöke… 😀

    A 100 szál rózsát már nem tudom visszakűdeni, mert megettem… Köllött a vitamin…

  • Lalika, „Remélem, hogy a vinnyogó seggberúgott véreb sértegetései nem hatnak Rád..”
    Dehogy, Geyza jó haver már évek óta, segíti a kisebbrendűségi komplexussal küzdő fórumozók önbecsülését erősíteni, amolyan nulla pont a mérőlécen. Betonbiztos viszonyítási alap.
    …….
    „Ha az említett személy megtanul velem tisztességesen kommunikálni..”
    Ajjaj, Alma a legélesebb kés a baloldali fiókban, saját értelmező kéziszótárral, gyönyörű feladat valamiben is egyetértésre bírni, szurkolok neked és figyelem a technikádat. 🙂

  • Alma:
    Reméltem is mert marcipánból volt mind !

    Ellenben egy kérdés:
    Szerinted ez a Lölöke meddig kívánja még
    elsírdogálni fűnek-fának hogy nem kíván itten komunikálni?

    Nekem azt mondta hogy napi 1 válaszra fog méltatni,
    mikor pedig udvariasan komoly kérdéseket teszek fel nekije.

    Mondjuk..még az is sok.(lehet neki sokk hehehe.Attól idegeske.)

  • Orsóskám tutti ideszántad Kósáék „kabátlopási” ügyét?

    (nemakarnék nakképűsködni, de magantól idéztem hehe)

    A 800 millió a mama számlájára került ki. Ezt Kósa, ki pénzedet mossa, kötötte ki egy szemtanú szerint.
    (Biztos a Gyurcsányiak embere volt )

    És fura módon pont akkortájt lett a Kósa-mamának egy olyan fél sertéstelepe, amit előtte eléggé bonyolult pénzügyi manőverek árán lehetett olyan helyzetbe hozni hogy megvásáolható legyen.

    Adatok a NET-en.

    ” Idösanyám, IDÖSANYÁM háá mit vett mán megenn?
    Mit mit fijjam hát egy fél diznyó-telepet mit..buta kérdés..”

    https://www.kephost.com/image/Jp9N

  • Orsós 10:25. Valamit nem értesz. (Sokmindent egyébként, de ez most mellékes.) Nem azt vélelmezem, hogy ezzel a papírral megy is 800 millió a miniszteri családhoz. Hanem azt: Lapul arrafelé valahol 800 milliócska forintocska, de nincs neki eredete. (Illetve van, de nagyon ciki lenne, ha kiderülne.) Ezért kellett ez a bőrpapír, hogy igazolja: ajándékba jött ez. Mellesleg: kíváncsi leszek, ki rója le az ajándékozási illetéket, mert az létezik nálunk. Valószínűleg nem is érkezik már meg ez a pénzecske. Még mindig jobb, ha mohó hülyének nézik a minisztert, aki egy szélhámos légből kapott milliárdjait akarta megcsapolni, mintha azt firtatnák: ugyan miből takarékoskodott olyan serényen? (Havonta 2 milliós megtakarítással több mint 33 ÉV alatt gyűlik össze ekkora összeg.)

  • Nézzenek oda!
    NHC* a szerkesztője itten a jó emberekkel való bánásmódnak!

    Ez elörevetíti azt is, hogyha majd meglesz a kétharmadjuk
    (szerinte már közel járnak hozzá mert elébb is huszonöt mandátum-lehetőséget vagy mifenét izét szereztek)
    akkor majd ő kapja a nemes feladatot a stadion-béli eljárás-tervezet pontról pontra való megszerkesztésének.

    Mert az nemmindegy kérem hogy egy kápó mikor használ botot, ostort vagy bikacsököt.
    Mindenki beláthatja, EZT szabályozni kell.
    Csak holmi primitív Gulágokon volt divatba valami kis ad-hoc félholtra-verés,ráadásul nem raktárból vételezett „műszerrel”.

  • Háát Alma..
    Minden jel arra mutat hogy
    Charli fiú barátkozni akarna velünk.
    Szegény ember..Azzé eléggé kínos lehet neki.
    Egy másik lelki toprongynak kénytelen elsírni bánatát.

    Még talán megláthatjuk,
    valami kisül LEA* és NHC* románcából”.
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Aszongya:”Lalika”
    Tedd hozzá: „te kis mókusfijjú” Höhö..

  • akarki
    2018 március 19
    9:55 du.

    Ez a Vágó vagy kicsida utóbb elnézést kért .

    amúgy az egészről a vvéleményem teljes3en megegyezik Bartuslaci véleményével:
    https://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-az-lmp-komfortzonaja/

  • akarki 2018 március 19 9:55 du.

    Mert Ő szeret előre inni a medve bőrére hátha a vadászat eredménytelenül végződik és akkor nincs pia 🙂

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 március 21
    2:52 du.
    Bocsánat, lehet hogy Neked van igazad, én most már teljesen belegabalyodtam százféle média százhuszféle hírébe vagy álhírébe, de ha Lajoska benne van nyakig, akkor valószínű nem fog kiderülni az igazság.

  • Lalika
    2018 március 21
    4:49 du.

    Ezek szerint absztinens ez a LEA*, akárcsak Boda, aki már délben elkezd sörözni.

    LEA* vajon mikor kezdi nyitogatni absztinens szándékkal az ampullákat?

    (Gyanús nekem aki azzal szarakodik hogy politikai ellenfele, vagy az akit útál,piás. Gyanús. Nagyon gyanús.)

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 március 21
    2:52 du.

    „Orsós 10:25. Valamit nem értesz. (Sokmindent egyébként, de ez most mellékes.)”

    Igazad van, hogy sok mindent nem értek, de én a sertéstelepről teljesen megfeletkeztem, ami nem mellékes.
    Ha tényleg megérkezett az a bizonyos sikerdij anyunak, akkor annak nyoma van, de semmit nem ér a hozzá tartozó szolgáltatás teljesítésének igazolása vagy más variáció szerint ajándékozási szerződés nélkül. Viszont ha tényleg nem érkezett meg a pénz vagy nem bizonyítható, akkor az a hitelesített igérvény semmit sem ér és Lajcsika akár nyilvánosság előtt szét is tépheti, miáltal makulátlan átvertnek híresztelheti magát. Na, akkor jön annak kivizsgálása, hogy akkor anyuka miből vett egy sertéstelepet! Ezen kívül még számtalan variáció -a Tieidden felül is- előfordulhat, de én speciel nem vagyok ügyvéd, ezért az ilyen gazemberségekhez nem értek! 😀

  • Charlie 2018 március 21 2:23 du.

    “Ajjaj, Alma a legélesebb kés a baloldali fiókban, saját értelmező kéziszótárral, gyönyörű feladat valamiben is egyetértésre bírni, szurkolok neked és figyelem a technikádat. 🙂”

    Félreértettél ebben. Én nem akarok senkit „egyetértésre bírni” mindössze egymás tiszteletben tartására. Ha az megvan, akkor lehet intellektuális vitákat folytatni és a tényeknek átadni a meggyőzés lehetőségét. Értem én azt, hogy megcsontosodott álláspontokkal kell szembenézni és azt is, hogy talán esélye sincs az álláspontok közelítésének, de mindez ne ad okot egymás gyalázására. Különleges technikám pedig nincs, de nincs is rá szükség, mindössze egymás tiszteletben tartása szükséges a kommunikáció létrejöttéhez.

    Az, hogy a nyüszítő seggberúgott véreb mire jó vagy mire nem az engem a továbbiakban már nem érdekel, mert számomra nem is létezik. Azt láthatód, hogy a teljes lenullázása olyan mértékben őrli fel az idegrendszerét, hogy féktelen őrjöngésében már saját farkát harapdálja.

  • több nincs? 😀

  • Lalika
    2018 március 20
    8:57 du.

    Hirtelen nagy kezdobetukkel irtad le hogy Magyar Valaszto Polgar!
    MI TORTENT VELED? CSAK NEM MOST JO FIU VAGY?

    Igen baratocskam, sajnos neked is van egy szavazatod, mint minden csocselekhez tartozonak is.
    De te valoban, jeles nagy betus kepviseloje vagy ennek a „jeles tarsasagnak” mint ahogy irtam, akar a regi romaban, akik arra szavaztak akik tobb ingyen buzat igert nekik, es tobb cirkuszt epitett.
    Mintahogy a viktorunk, aki tobb stadiont igert barkinel es be is tartja.
    Nero meg romat is felgyujtotta, hogy ujabb cirkuszokat epetsen.
    Bar neked ennyi mondat mar nehezen ertheto, ugyhogy rovid leszek:

    Te kis takonypoc, aki arra vagy csak kepes hogy koros holgyek „szonyegrevitelevel” fantazialsz, es meg viccesnek is tartod, kezd velem, en nem fekszem sem foled sem alad a szonyegen, hanem belevaglak ugy, hogy a pincefodemet is atviszed.

    Gondolom, hogy a Chris nem vag ki innen, mert „erdekes” minden velemeny, de tanulj mar meg viselkedni, ha apad nem vert pofon.

    Ez itt nem csavargo csocselek bloggja, hanem egy ujsag, ahol a cikkekhez hozza lehet szolni, velemenyezni.

    De nem a masik hozzaszolokon gunyolodni a legalparibb, legtahobb stilusban.

    IGEN, EZ AZ ALLAMPOLGAR A CSOCSELEK EGYIK JELES MEGTESTESITOJE

  • Gabriel:
    LEA* a betű-harcos.
    Ő virtuálisan seggbe rúg.
    Ő karakterekkel megaláz duplán
    Ő a kéjbord ördöge DDDDDDDDDDDDDDDD
    Mert ő a „virtuális tér” tüzében acéllá eddződött!

  • Gabriel 2018 március 23 7:57 de.

    „Hirtelen nagy kezdobetukkel irtad le hogy Magyar Valaszto Polgar!”
    Te nyálas gyalázat! Nekem ne tartson nyelvhelyességi előadást az akinek a beíásait rejtjel-fejtőkkel kell átiratni, hogy olvasható legyen!

    „Igen baratocskam, sajnos neked is van egy szavazatod, mint minden csocselekhez tartozonak is.”
    Én viszont nagyon remélem, hogy, miután te nem Magyarországon élsz, neked nincs szavazatod!

    „Te kis takonypoc, …. kezd velem, en nem fekszem sem foled sem alad a szonyegen, hanem belevaglak ugy, hogy a pincefodemet is atviszed.”
    Kifejezett bolsi duma. Nem akarlak felbíztatni, de ezt nekem már mondta ember is és attól sem ijedtem meg.

    „…. tanulj mar meg viselkedni,…”
    mondja ezt az az unintelligens bunkó aki a szavazókat csőcseléknek titulálja csak azért mert nem arra szavaznak akit ő szeretne bent látni a kormányban. Te aztán egy igazi liberális demokrata vagy, aki az igazság letéteményesének képzeli magát és hirdetni szeretné az igét. Kár hogy nincs rá vevő!

    „De nem a masik hozzaszolokon gunyolodni a legalparibb, legtahobb stilusban.” Na most dönts el, hogy kinek akartál itt válaszolni, mert attól tartok, hogy másoknak üzented ezt. Vagy belenéztél a tükörbe?

    „IGEN, EZ AZ ALLAMPOLGAR A CSOCSELEK EGYIK JELES MEGTESTESITOJE”
    és ha ebben semmire sem hasonlítok rád, akkor büszke is vagyok erre.

    Végezetül engedd meg, hogy korábbi megjegyzéseimben már többször kifejtett, a karakter támadásaiddal szembeni totális immunitásomról biztosítsalak. Talán a nyüszítő véreb mellé feküdj be a kutyaólba és vonyítsatok együtt. Hátha valaki meghallja és megszán bennetek egy kis velős csonttal Csak össze ne vesszetek rajta!

  • Lalika
    2018 március 23
    12:28 du.

    „Végezetül engedd meg, hogy korábbi megjegyzéseimben már többször kifejtett, a karakter támadásaiddal szembeni totális immunitásomról biztosítsalak. Talán a nyüszítő véreb mellé feküdj be a kutyaólba és vonyítsatok együtt. Hátha valaki meghallja és megszán bennetek egy kis velős csonttal Csak össze ne vesszetek rajta!”

    LEA*
    Már megint mi a baj kislány?
    Rászóljak az illetőre hogy ne báncson?
    ANNYIRA szomorúvá tesz hogy midig panaszkodni látlak.
    Naaa jóóól van..fejezzed be szépen a szipogást,fel a fejjel

    (Géza most megsimózza LEA* buksiját,mert Géjza egy yo ember)

  • Talalom:
    Úgytűnik TE hamarább átláttad ennek az egész Kósa históriának a mozgató-rugóját.

    HÁT PERSZE HOGY A MAMA NYOLCSZÁZMILLIÓCSKÁJÁNAK A KIFEHÉRÍTÉSE LEHETETT A CÉL

    Mert ekkora pénzt azért még egy miniszter sem tud összeszedni nehány év alatt, még akkor sem ha előtte polgármester volt meg ami azzal jár svarcban ugyebár.

    Csakhát ez azért nagyon gáz magyarázat az egészre…hogy örökölt a vidéki jóasszony akkor pénz-tömböt, ami már egy ország szempontjából is jelentős.

    Érdekes módon Németországban nincs nyoma annak hogy az utóbbi időben meghalt volna egy olyan milliárdos akinek ekkora készpénz állománya lett volna.

    Úgytűnik Mosthatalmonlévőék ANNYIRA megszokták már az ezermilliárd Forintos tételekkel való labdázást, hogy elveszítették az itélőképességüket.
    Valószínűleg azért csinálhatta meg Kósa ezt a kis kabátlopást:
    A nyócszázmilliócska kimosását.

    De..mindez csak feltételezés.
    Meglehet tévedünk és minden igaz.
    A nő meggondolta magát és inkább a német tank-gyártásba fektet be.

  • Andrew_s:
    Népszerű volt a Dolfi nagyon!
    Választáskor, cresscendóból elcsukló hangon,szívére tett kézzel azt fuvolázta a kábult tömegnek szemforgatva :
    „Csak nyolc évet adjatok és nem fogtok ráismerni Németországra”
    Ebben igaza is lett.
    Ugyan 12 évet kapott, de a végén valóban rá sem lehetett ismerni az egykori Németországra.
    (Már ami megmaradt belőle)

  • Geyza!

    Hagyd ezt a taknyos kolkot, ember sem lessz belole, nemhogy ferfi.

    Mert minden szavamba belemert kotni, de a lenyeget elsunnyogta.

    Az Almaval valo mocskos heccelodesevel nem mert elohozakodni.

    Tipikusan reagalt, a nyul kiugrott a bokorbol.

    De olyan gethes, hogy meg a Semjén Zsolt se löne se%%be se.

    Ezeknek mindig kell egy vezerürü, akinek a kongatasat halljak, a mindenhato nagyfonok, akiert begetnek es akinek nyalhatnak.

    Nem tudom Te emlekszel-e a Kadar-Brezsnyev vacsorara a paprikas haleszlebol. Tudod amikor a Kadar eldugatta a csipos paprikat.

  • Gabriel:
    Dehát ő egy harcos !
    (igaz hogy uccai, de akkor is! )
    A harcosokat muszáj respektálnia a magunkfajta porembereknek

  • Analfabéta vagy Lölőke?

    2018 március 23
    12:28 du.

    „Nekem ne tartson nyelvhelyességi előadást az akinek a beíásait rejtjel-fejtőkkel kell átiratni, hogy olvasható legyen! ”

    hehehe ydeges vagy?
    Hamár kyoktatósdyt yáccol legalább tanuly meg magyarul.
    Te tanyasy yrástudatlan.