Arrogáns politikusok — Minden relatív…

2018 április 3 10:31 de.30 hozzászólás

Hétfő délután úton voltam Ottawa felé. A Húsvétot Montreálban töltöttem és már egy ideje hagyománnyá vált, hogy amikor szülővárosomból indulok vissza a fővárosba, rendszerint a CJAD 800 montreáli angol nyelvű rádió politikai beszélgetősműsorait hallgatom a kocsiban a kétórás út alatt. Hawkesbury környékén voltam, amikor a műsorvezető – Evan Solomon – beharangozta, hogy a napokban mélységesen felháborító politikusi arroganciát tapasztalt Kanada környezetvédelmi minisztere, Catherine McKenna részéről.

Solomon pár napja interjúvolta meg a Trudeau kormány miniszterét. A beszélgetés elsősorban a szövetségi liberálisok által kihírdetett szén-dioxid kibocsátási adóról szólt. Az adót hevesen ellenzi Saskatchewan tartomány kormánya és szintén ellenzik konzervatív ellenzékiek Ontarioban, illetve Albertában. Az interjúban szóba kerültek azok, akik esetleg kételkednek a klímaváltozásban. Erre McKenna a következőket találta mondani:

„Egyszerűen nincsen időm olyan emberekre, akik azt mondják, hogy nem kell cselekednünk!”

Erre az egy mondatra Solomon – jó újságíróként – azonnal visszavágott. Miniszterként Catherine McKenna nem válogathat, hogy melyik kanadaival áll szóba és melyikkel nem. Miniszterként a népet szolgálja, a nép alkalmazza őt. Solomon határozottan helyére tette a valóban arrogánsnak tűnő minisztert, a liberális politikus pedig igyekezte korrigálni mondanivalóját. Ő állandóan találkozik olyan kanadaiakkal, akik nem értenek egyet a liberális kormány politikájával és továbbra is szívesen beszélget kritikus állampolgárokkal. Szerinte mondata a klímaváltozást tagadó „cinikus politikusokról” szólt. Solomon helyesen rámutatott arra a tényre, hogy ezek a „cinikus” politikusok is kanadaiak–ha valaki miniszter, rájuk is időt kell szentelni.

(Catherine McKenna és Evan Solomon)

Amiután Solomon bejátszotta az interjú ominózus részét, jöttek a telefonhívások hallgatók részéről. Szinte egytől egyik bírálták a miniszter hozzáállását, legtöbben a kormányzati arroganciára mutattak rá. A legtöbb betelefonáló nem tagadta a klímaváltozást mint olyat, ugyanakkor megkérdőjelezték a liberális kormány terv magabiztosságát, többen pedig jelezték, hogy Kanada ökológiai lábnyoma – nemzetközi összehasonlításban – így is viszonylag kicsi.

A felmérések szerint Justin Trudeau kormánya sokat vesztett népszerűségéből az elmúlt hónapokban. Ennek egyik oka az lehet, hogy miközben Kanada egy alapvetően középpárti, ideólógiailag nem túlságosan túlfűtött társadalom, a liberális kormány számtalan kérdésben kioktatónak, önteltnek, lenézőnek és túlságosan ideológusnak tűnt. Egy márciusi Ipsos felmérés szerint a kanadai lakosság 56 százaléka elégedetlen a 2015 ősze óta kormányzó liberálisokkal. A Konzervatív Párt 38 százalékos támogattságot élvez, miközben a liberálisok visszaestek 31 százalékra. (Az Új Demokrata Pártra 23 százalék szavazna.) Ilyen számokkal a konzervatívok alakíthatnának kormányt, ha „ma” lennének szövetségi választások.

Casselman környékén, a kis francia-Ontario-i településnél jártam mire végéhez ért Solomon műsora. Megálltam egy kávéra és nem tudtam eltávolítani azt a gondolatot, hogy mennyivel alacsonyabb a tűréshatár a kanadai társadalomban politikusi arroganciával szemben, mint Magyarországon. Itt elhangzott egy valóban lenéző mondat egy liberális politikus részéről–és egy alapvetően liberális műsorvezető kérte ezt számon rajta–és tette ezt következetesen, hivatásszerűen. Valahogy így fest egy egészséges társadalom.

30 hozzászólás

  • ki kell oket kergetni -(politikusokat)- a Saskatchewan kornyeki erdorengetgbe!! hatha megeszi oket a bigfoot ebedrre.

  • „A felmérések szerint Justin Trudeau kormánya sokat vesztett népszerűségéből az elmúlt hónapokban. Ennek egyik oka az lehet, hogy miközben Kanada egy alapvetően középpárti, ideólógiailag nem túlságosan túlfűtött társadalom, a liberális kormány számtalan kérdésben kioktatónak, önteltnek, lenézőnek és túlságosan ideológusnak tűnt. ”

    Inkabb azert mert tonkrettek Kanadat a „haladok” es akkor meg raadaul ezt a kenderszivastol elhulyultet tettek fel a tronra, aki lejaratja az egesz orszagot szerte a vilagban.

    „Megálltam egy kávéra és nem tudtam eltávolítani azt a gondolatot, hogy mennyivel alacsonyabb a tűréshatár a kanadai társadalomban politikusi arroganciával szemben, mint Magyarországon. Itt elhangzott egy valóban lenéző mondat egy liberális politikus részéről–és egy alapvetően liberális műsorvezető kérte ezt számon rajta–és tette ezt következetesen, hivatásszerűen. Valahogy így fest egy egészséges társadalom.”

    Tehat megvitattak, hogy hany angyal fer el a tu hegyen. Ettol egeszseges a tarsadalom.
    Az az aprosag, hogy a szen-ado tovabbi bizniceket hajt el Kanadabol nem szamit, es hogy nincs az a barom, aki Kanadaban akarna befektetni nem szamit. De hogy a miniszterno nem akar szoba allni ertelmes emberekkel, az turhetelen. Mintha az ado bevezetesekor erdekelte volna oket, hogy ki mit mond.

  • A szerzo legutolso mondatabol talan velheto lenne hogy nem velne a magyarorszagot a jelen politikai korulmenyek alapjan igen „egeszseges tarsadalom”-nak.?!

  • Érdekes, olvasva a történetet, nekem az jutott az eszembe, ha ezt az Evan Solomont szemtől szemben állva, valaki elküldené a picsába, ez a fazon ott helyben összeesne. 😀

    No persze, értem én, hogy Catherine McKenna mondata fölért egy kurvaanyázással, de annyit azért fejlődhetne Kanada is, hogy akik nem meggyőzhetők, mint például a laposföld-hívők, azokra időfecsérlés a párbeszéd. Hagyni kell őket békességben maguk között, mint ahogyan nem zavarjuk az elmebetegeket sem.

    Mottó: mindenkinek joga van hülyének lenni, így a klímaváltozásban kételkedőknek is.

  • A „klima valtozas panikja”ersze abbol ered hogy tull sok az emberi leny amely minden letezo es leheto korulmenyeket a Foldon csak pusztit.

    Mint mar jeleztem nehanyszor, amiert eros dorgalasokat kaptam tobbektol, de teny az hogy az emberiseg valoban „exploded” a kozel multban.
    Mikor en fiatal srac voltam a Fold emberi lakossaga a 2 billio (milliard) kuszoben alt.
    Ma 7 es fel billio (7.5 milliard). Es duplazodni fog a kovetkezo 40 evben,az az 15 billiora (milliardra megy).
    De a „szakertok” allitjak hogy 10 billio (milliard) a maximum emberi leny amit a Fold kepes eltartani.
    S azt el fogjuk eren a kovetkezo 16-18 evben.

    S mar is sulyos problemak tapasztal az emeberiseg minden jelentos vonalokon.
    Lasd a Capr Town esetet. Nagyon hamarosan egy csopp viz nelkul lehetnek. de az meg Californiaban, sot az egesz del-nyugati orszagokban, sot sok mas helyeken vilahszereti fenyegetes.

    Tobb emberi leny, tobb problemat jelent.
    S tobb kart a termeszeten.
    De mi a megoldas?
    Kina eroszakkal gyakorolta az „egy gyermek csaladonkent”i politikat, s lakossaga 1,500 milliora ugrott.
    Hasonloan megy Afrikaban, Azsiaban,Kozel es kozep keleten, stb.
    Tehat a problemak csak fokozodnak barmi otlete is letezo lehetne.
    Remelve nem az on-pusztist valassza az emberiseg.

  • Nagy a kontraszt a magyar es a kanadai polgarok kozott.
    De hat ettol „erettek” ott a demokraciara, magyar foldon pedig a „nep eretlen a demokraciara” – Orban Viktor nyilvanos, TV-riportban elhangzott megfogalmazasara kozel 30 evvel ezelott.

    Es mennyire alatamasztja a kontrasztot, hogy a kornyezetemben senki nem kapta fel a fejet, akkor sem. Csak az en „fulemet bantotta”

    Ma a magyar allapotok rosszabbak, mint akkor.

    Jo hallani a kanadai emberek azonnali reakciojat az ilyen nagykepu politikusok magatartasara.
    Ez orzi meg a demokraciat. Ha az emberek azonnal reagalnak, es szemleltuktol fuggetlenul a demokracia ertekeiert egyesegesen allnak ki, mert az mindenek elott.
    demokracia nincs szabadsag, szabad velemeny.
    A szabad velemeny nyilvanitas = konstruktiv velemenyek szabad felvetese. Ez egyenlo a fejlodessel, a joleti demokracia épitesevel.
    A tobbi hazugsag.
    Mivel az csak nehanyaknak – a kivalasztottaknak, es esetleg a holdudvarban lihegoknek, egymast taposoknak hozhat el nemi „prosperalast”

  • Vajon hogy reagált volna az újságíró, ha így válaszolt volna a miniszter: Kellemes Húsvétot! Nálunk naponta előfordul, hogy így szaladnak el a kérdések elől. Maj’ mindjárt jön valamelyik kos, és megjegyzi, hogy „azért, mert nem jót kérdezett!” Hááát, ez van. Itt, ha egy ellenzéki kinyomozza, hogy merre jár a miniszterelnök kampányolni, a hívei lökdösik el. Most először tartok attól, mi lesz nyolcadikán. Megyek megint szavazatot számolni, de az önkormányzattól semmi felkészítést, írott anyagot nem kaptunk. A jegyző szóban közölte, hogy három jelölt jelölését nem fogadták el, de már készen voltak a szavazólapok, így kézzel húzták ki a neveket De a neveket nem lehetett érteni, és három napja nyomozom, hogy kik voltak azok. Százezer szavazólapról van szó, nem kell rosszindulat sem ahhoz, hogy tévedjen valaki. Viszont akkor érvénytelen a szavazat. Itt esélyes az ellenzéki jelölt, 2014-ben 56 db szavazattal kapott kevesebbet, mint a fideszes. Az az érzésem, hogy ezért itt az érvénytelen szavazásra játszik a kormánypárt. Iszonyú aljasságok vannak.

  • No bar lev, a BIG FOOT nem enne meg oket.
    A politikusok toxic-ok. Sok a mereg bennuk !

  • talalom;
    Lehet hogy „aljassag” lehet hogy nem. De ketsegtelenul esztelenseg, sot mondhato hogy hulyeseg az egesz valasztasi modszereik.

    A HFP-n jeleztem mind azt reszletesen. Mi ertelme is van a maguk fele „valasztas”-nak. A valasztas elotti napokban a part-vezetok zart-ajtok mogotti alkuaival minden valtoztathato lesznek akik neve eltuntetve. S leszenek akik neve nem szerepel a valaszto listan sem. Mert mar a valaszto listak nyomtatva es kiszallitva a valasztasi keruletekhez. Tehat mint „talalom” jelezte csupan a valasztasi szamolok egyenileg kell majd kitalalni hogy mi is a valosag.

  • GABRIEL kezd rajonni hogy a dolgok nem stimmelnek ottan.
    Csak nem hajlando belatni mind a hibak okait.
    S az nem egy egyen, hanem a rendszer.
    De meg egy-egyen is a megfelelo eszme, celok es lehetosegek alapjan azon kepes lehetne valtoztatni.
    Sajnos senki nem hajlando a tomegek javait elolenditeni.
    Mindenkinek csupan magafele fordul a keze es erdekei.

  • le BIG FOOT nem enne meg oket??
    y’a des ours la aussi

  • GABRIEL:
    Nem a „demokracia” hanem az egyeni jogok lete es annak mindennapi gyakorlasa teszi azt lehetove. S az adva alehetoseget hogyn demokratikus modon a trasadalom, es allamigazgatas mukodhet.

    Annak ertelmezese az elso lepes abban az iranyban, nem az esztelen panaszkodasok ,kovetelesek. Csupan a tarsadalom tettei figyelemben tartva minden emberi leny jogait.
    Sajnos az ami nem csak ismeretlen, de a tomegeknek mint elfogadhatatlan, sot meg elkepzelhetetlen is ottan.

    Azert az itteni reagalok csupan „marhasag”-nak, „hulyeseg”-nek ,”bolondsag”-nak, „esztelenseg”-nek velik.

  • Chris, Aki Magyarorszagon szocializalodott annak ez elkepzelhetetlen vilag.

  • Drizari,

    „Mottó: mindenkinek joga van hülyének lenni, így a klímaváltozásban kételkedőknek is.”

    Nos hat akkor szeretnelek megkerni, hogy sorold fel a neveit azon teruletekenek, regioknak a Foldon, ahol az utobbi 100 evben a tropusi eghajlat megvaltozott sarkira, vagy mersekelt egovure, aztan azokat, amik mersekeltrol sarkira, vagy tropusira valtottak, illetve azon sarki ovezeteket, amik azota tropusiak, vagy mersekelt egoviek.

    Valaszolni persze nem fogsz, mert a te geniuszod nem engedi meg, hogy egy olyan hulyevel mint en foglalkozz, pedig csak egy egyszeru kerdest tettem fel – na meg azert, mert egyetlen olyan terulet sincs.
    Es akkor meg nem is beszeltunk arrol, hogy a klimavaltozos orultek szerint az emberek tevekenysege okozza az amugy sehol sem tapasztalhato klimavaltozast, holott a Fold tortenelmeben voltak igazi klimavaltozasok, es akkor meg nem elt ember a Foldon, vagy messze volt meg az ipari forradalom.
    No es a klimavaltozast legtobb esetben a kontinesvandorlas okozta (eszak, vagy deli iranyu elmozdulasok), de ez ne zavarja a geniuszodat. Csak hivj hulyenek mindenkit batran, akik ezerszer tobbet tudnak nalad ebben a temaban. (Azer’ megsugom, hogy a kontinensvandorlason kivul a klimavaltozasnak lehetett tobb mas (csillagaszati) oka is, de neked azokat sem kell tudnod a hulyezeshez.)

    Namost; globalis, vagy helyi melegedes es hules volt, van es lesz mindig is. De ez a legtobb esetben csak idojarasi anomaliakat okoz, es nem klimavaltozast. Illene tudni, hogy a klima es az idojaras nem ugyanaz.

    Ugyanakkor el kell ismernem, hogy klimax-valtozas van, bar engem meg nem ert utol.

    Vegezetul: Kezdem megerteni, hogy a „haladok” miert talaltak ilyen marha nagy baratra a muzulmanokban (azon kivul hogy toluk jon a le). Mindkettohoz rendkivul alacsony IQ, vagy a tudas szinte teljes hianya szuksegeltetik, ugyanakkor mindig keszen allniuk a tapsolashoz, amikor a Nagyvezir, vagy a Kedves Vezeto mond valami nagy baromsagot.

  • Gabriel,

    „Nagy a kontraszt a magyar es a kanadai polgarok kozott.”

    Ez szentigaz! A kanadait agymostak es kezesbarannya valt. Barmit be lehet nekik magyarazni.

    —————-

    Laszlo

    „Aki Magyarorszagon szocializalodott annak ez elkepzelhetetlen vilag.”

    Ez is igaz. El sem tudjatok Magyarorszagon kepzelni mennyire korrupt a kanadai allam (beleertve a provincialis es varosi vezetoket is), es hogy milyen sebesseggel rohanunk a vesztunkbe.

    ————-

    Bendeguz79,

    „” Lehet hogy “aljassag” lehet hogy nem. De ketsegtelenul esztelenseg, sot mondhato hogy hulyeseg az egesz valasztasi modszereik. „”

    Az amerikai modszert vettek at, hogy ne a nagyvarosok (elsosorban Budapest) lakoi dontsenek szinte egymagukban. Igy a valaszto korzetek szama szamit, ami azt jelenti, hogy a videki emberek szavazata is er valamit.
    Amerikaban is ellenzed ezt?

  • Magyarország barbár ország, a Balkán része. Horvátország és Románia már megelőzte, most Albániával lehet egy szinten.

    Magyarországon elképzelhetetlen koalíciós kormányzás, mert akkor kormányozhatatlanná válna az ország. A pártokban nincs egymással szembeni kompromisszumos képesség, készség végképp nincs. A turáni átok hat ma is.

  • Sokminden megfutotta a tudatom felszínét, miközben elolvastam a cikket és a hozzászólásokat.
    Többször kaptam kimoderálást amiatt, mert más keretrendszerbe (valóságba) értelmezetten mondom amit mondok, mint a „hivatalos” valóság (verziók).
    Minden modell annyira jó amennyire önellentmondások mentes.
    Amennyire ellentmondások mentesen értelmezhetők bele az újabb adatok (az adatokból értelmezésen keresztül lesznek információk).
    És amennyire jól lehet bennük tervezni és jövő absztrakciót (jóslást) csinálni.
    Most jósolni fogok:
    A választási paródia eredménye a parlamenti nagycirkusz szabályai szerint koalíciós kényszert fog eredményezi.
    Erősen valószínűsítem a nagy koalíciót. Kis esélyűnek látom, h ebből bármelyik parlamentbe jutott kimaradna. Bár jó fűszer lennének botrány gyártáshoz.
    – Volt aki nagyon rosszat írt Hazánk népéről. Neki azt mondom, a nép és a vezetőség nagyon nem ugyanaz.
    – Megint előkerült a széndioxid KACSA.
    A széndioxid a levegőben nem dúsuló gáz. Még a légnedvességből is szénsav képződéssel kiváló.
    A folyamatos termelődés és kiválás eredőjében van valamekkora helyileg is erősen változó koncentrációja.
    A széndoxid kiemelkedően nagy termelő komponense maga a bioszféra. Jelenleg a bioszféra nagyon lepusztított állapotban van. Az újraépülésével növekedni fog a levegő széndioxid tartalma.
    A bioszféra újraépülése javítja Földanyánk hőháztartását (ehhez lássátok az albedó témakört) ez pedig növelni fogja Földanyánk átlag hőmérsékletét.
    Így igaz a bejelentett klíma változás.

  • A tehenek az okai.
    Mert telefingják a levegőt.
    Tej helyett vizet, beefsteak helyett rántottbékscombot !!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 április 4
    2:15 de.
    Magyarország kurvára nem barbár ország, ámbár lehet hogy az utóbbi időben már véglegesen idetelepült németek, hollandok, franciák, angolok, olaszok rosszul tájékozódtak felőlünk, amikor a civilizált Balkán helyett minket választottak?

  • Drizari:

    Az !
    A piaszok Turán !!
    Az tehet mindenről !!!
    Hát mé kellett neki minket megátkozni ????

  • Hat, tobb dologtol fugg a problema.
    Osszehasonlitas a mnagyar es kanadai ember reakcijat nezve. Eloszor is, van emberi tempramentum. Az angol soha nem mondja ki, amit erez vagy gondol. Ellentetben a magyarral.
    Akkor van neveles is, ami befolyasol embereket felnottkorban is.
    Az angol mindenkor diplomatikus volt, van egy film ami most megy Churchill a cime, rdemes megnezni.
    Ami meg a kornyezet valtozast, azaz idojaras stb. erinti, a mi miniszterelnokunknek kedvenc temaja, es vallasosan hisz abba.
    Persze ez a tema, ami ” vallasnak” szamit, ha nem hiszel benne nem vagy liberalis es „halado”!

  • Meg annyit, Orbannak abban igaza vanb, a magyar nep mlg nemerett meg a demokraciara,.

  • Figyelő:
    „Orbannak abban igaza vanb, a magyar nep mlg nemerett meg a demokraciara,.”

    No ugye! Ezért is indokolt, hogy Orbán a szavazatával végre leválthassa a magyar népet. Ez a leváltás persze már elég régóta folyamatban van de Önnek is meg kell értenie, hogy nem megy nyolc év alatt. A nagy cél eléréséhez Örbánnak még szüksége rá, hogy még pár év vezérkedhessen. Szerintem a mostani választás továbbra ismegadja neki erre a lehetőséget.

    Egyébként egyet értünk; ha a magyar nép érett már érett lenne a demokráciára, akkor a mi szeretett Vezérünk már rég a Kárpártok Géniuszával beszélgetné meg ketőjük politikai tapasztalatait.

  • Figyelő,

    „” Ami meg a kornyezet valtozast, azaz idojaras stb. erinti, a mi miniszterelnokunknek kedvenc temaja, es vallasosan hisz abba.
    Persze ez a tema, ami ” vallasnak” szamit, ha nem hiszel benne nem vagy liberalis es “halado”! „”

    Csak jatszak azt. Egyik politikus sem hiszi el ezt a hulye dumat. A volt amerikai alelnok (Gore), aki azutan, hogy filmet keszitett a klimax-valtozasrol (vagy 20 eve) vett egy luxus-villat Kaliforniaban, valami 10 millio dollar ertekben, a tengerparton. Kozben a filmjeben azt josolta (20 eve), hogy a tengerek vizsszintje 10 ev mulva meg fog emelkedni 20 meterrel. Tehat vagy azert vette meg a 10 millios vityillot, hogy 20 melyen a viz alatt buvarkodhasson a nappalijaban, vagy azert mert o maga is tudta, hogy baromsagokat hordott ossze a filmjeben.

    Ezek mindenkit hulyenek neznek, es persze van is nemi igazuk, mert sok ember elhiszi ezt a baromsagot. Ugyanakkor ez semmi mas, mint egy ujabb formaja a lopasnak, meghozza 100 millios tetelekben.

    ” Meg annyit, Orbannak abban igaza vanb, a magyar nep mlg nemerett meg a demokraciara,. ”

    Ezt mibol gondolod? Szerintem sokkal erettebbek a magyarok, mint az agymosott, engedelmes birkava valt nyugat-europai es eszak-amerikai nepek, akikkel barmi anti-demokratikusat meg lehet tenni, es meg bargyu mosollyal tapsikolnak is hozza.

    A magyarok meg emlekeznek milyen volt a cocjalizmus. A nyugatiakat pedig szep lassan hozzaszoktattak, hogy a jogaikat, szabadsagukat szep lassan, de biztosan allando jelleggel csorbitjak, es meg orulniuk is kell neki.

  • Szikszai
    2018 április 6
    2:28 du.
    Sok kommentet olvasok a mgyaroktol, onnan veszem, hogy Orbant sokan kritizaljak.Persz,hiaba irom nekik, hogy ha Jezus Krisztys leenne a kormanyon azt is kritozalnak. Ilyenek a magyarok.
    Persze, azt is megertem, hogy rengeteg balos van itt kint es otthon aki ezt teszi. De mindg irom nekik, tudnak jobbat? a balos partok sokan vannak es igy a szavazatok szetoszlanak, ezt is megirtam nekik. Nincs a magyarokban osszetartasi hajlam, sajnos. A jpbboldal viszont imadja Orbant es ra szavaz egyontetuen. Ez van.
    <egertem a magyarokat, t,i. hosszu evekig az MSZP azaz szocialista part uralma alatt elt es nagyon jol tudja, mit varhat toluk.

  • Drizari
    2018 április 4
    2:15 de.

    Ebben igaza van,. Teljesen mas a kanadai politikai hozzallas. Magyar jobboldali nem ilyen . A magyar nem hisz a baloldalnak, eppen azert mert a muultban igen rossz emlekei vannak /

  • Figyelo,

    A haladok nagyon szeretnek nyuzsogni az interneten, azonban a szamuk Magyarorssagon keves. Ne tevesszen meg hogy nehany ugybuzgo 10-20 nevvel is nyuzsog egy-egy site-on.

  • Szikszai
    2018 április 6
    7:45 du.

    A FIDESZ-fanokra célzol.

  • Orsós Elemér

    Tudom, hogy most ez egy kissé csúnya dolog, de nem azért teszem ide, mintha azt kívánnám, hogy dögöljön a szomszéd tehene is! Nem nem, csak azért, hogy ne csak a magyarorsági beteg tehenekről kárörvendezzetek állandóan:
    http://mandiner.hu/cikk/201803010_mi_folyik_kanadaban?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201804

  • Orsós Elemér,

    Egesz jol leirja a cikk a kanadai helyzetet.

    Ez itt egy nagyon beteg tarsadalom lett, amiben minden fehernek kotelezo resztvennie.
    Ha azonban valami nem-kereszteny/nem zsido kisebbseghez tartozol hivatkozhatsz a vallasi „erzekenysegedre”, es akkor nem muszaj seggbedugnod senkit.
    Elsosorban a bekeharcosok kivetelek ez alol, oket nem szoljak meg semmiert. Kanadaban mar a tobbnejuseg is jo, a feleseg verese pedig szinte mar kotelezo – de csak ha bekegalamb csinalja. A legvadabb feministak sem veszik eszre az ilyesmit.

    Tehat a „haladas” is szelektiv, mert a muszlimokat nem szabad tonkretenni ezzel az aljassaggal, csak a tobbi embert.