Hurrá! Szavazunk! Mindjárt…

2018 április 7 1:41 du.35 hozzászólás

Lassan de bizonytalanul elfogyott az idő. Arra, hogy az emberek, a pártok mérlegeljenek. Hivatalosan nincs kampánycsend. Nem hivatalosan az emberek közül elég soknak van tele a töke a kampánnyal. Így a hivatalos kampánycsend hiányában is kontraproduktívvá válhat az, ha az utolsó pillanatig rágörcsöl valaki a térítésre.

Mert ebben a helyzetben meggyőzni már nincs kit. Akit meg lehetett, illetve sokszor inkább csak meg lehetett volna, győzni, azt már meggyőzték. Ha nem győzték meg, akkor már rég meggyőzte saját magát. Akár arról is, hogy elrugdalja magát voksolni. Nem egyszer jobb belátása ellenére. Mert a jobb belátás azt mondatná, hogy legfőbb ideje lenne valami mellett kiállni, és nem egy ellenszavazattal erősíteni azt, aki éppen akad. Még akkor sem, ha hangzatos szólamok szólnak arról, hogy a demokráciáért, meg az új választási törvényért, vagy a fene se tudja miért kellene szavazni. Miközben persze az emberek zöme, legalább tudat alatt, de tudja, hogy mindezekért a szólamokért egy szelet kenyeret sem adnak sehol. Legfeljebb a szavazóetetéseken.

Ahogy a nagy nemzetieskedő szólamokért sem adnak egy petákot sem. Az ilyen szólamokat visszhangzók közül többen haltak meg a különböző valós, és néha virtuális, csatatereken, mint ahányan jól laktak tőle. Kivéve a háborúk mindenkori haszonélvezőit. Akik viszont vigyáztak, hogy rohadt messze legyenek attól a helytől, ahol a pofonok csattognak. Nem lesz máshogy most sem. Aki a tetszőleges párt vakhitű híveként azt hiszi, hogy haszonélvezője lesz a szólamoknak, az nyisson plakátnyomdát. Akkor esetleg esélye lesz némi haszonra. Ezért lett volna hasznos, ha konkrét, számonkérhető programmal állnak elő a pártok. Konkrét, számonkérhető emberekkel.

Talán nem is véletlen, hogy ilyennek se híre, és hamva is alig. A maszatolás, a felelősség szétkenése, a keretmondatok sosem kedveztek a felelősséget messziről kerülőknek. Úgyhogy mindenki menjen el választani. Válassza azt, akit akar. Azt, akinek elhiszi, hogy kevésbé veri át, mint az összes többi szereplő. Mert megint eljutottunk egy olyan választási kampány hajrájába, ahol nem szakemberek szakmai, ha tetszik pragmatikus, programjai alapján lehet dönteni. Hanem érzelmi alapon. Hajrá!

A hajrában tehát háromszoros hurrá a hiteknek, a feltételezéseknek, a talánoknak, és a „szerintem úgy lesz jó” szintű döntéseknek. Számonkérhetetlenül. Ahogy ezt megszoktuk.

35 hozzászólás

  • Ez a cikk marha savanyúra sikerült, persze megértem, a rossz tapasztalatok, így jár akinek a sötét múlt tetszik a szebb jövő helyett. 🙂
    Nekünk ünnepnap a holnapi, bográcsozással, iszogatással egybekötött eredményvárás. Mindent megtettünk amit lehetett, várjuk a jó eredményt.

  • charlie,

    Ha Szálasi-testvéred hagyatékát tekinted szebb jövőnek, akkor az a Te problémád.
    Bográcsozzál, ha nyernek kedvenc fasisztáid nyugodtan.
    Csak amikor majd nem Te olvasod a névsort egyszer, hanem rajta leszel, mint az egykori drezdai pap, akkor ne csodálkozz.
    A vérvádazós, gárdás novákelődös pártodból sem lesz szalonna.

    Egyébként nem savanyú, hanem realista. Az latrina mellé sikerült odarakni több vödör sz..t, és most lehet választanai aszerint, hogy ki hiszi szebbnek a vödör zománcozását.

  • s most ne menjünk bele abba, hogy a Szebb jövőt a jobbik és a gárdák előtt a leventék használták és nem Szálasi, mert az utóbbi is támaszkodok a mosott agyú leventecsemetékre.
    Eszmeiségében a Jobbik elég közel áll ….
    Hagyjuk, menjen mindenki gulyást enni, és még egyszer utoljára holnap választani.
    Utána csak szavazni lesz kötelező

  • Andrew, kárörvendően poénkodnom illene, de nem teszem, mert átérzem a keserűségedet, én 2002-ben voltam így, ledöbbent miépesként.
    Sőt, még az is lehet, hogy én leszek a keserűbb hétfőn.

  • A Simai cikkeivel mar az elobbiekben oda jutottam,hogy csupan a hozzaszollasokat olvasom.

    S a hozzaszollasok mar is bizonyitjak amit veltem reges regen olvasva a KMH sorait.

    Vannak akik a jelen korulmenyek folytatasat ohajtjak, s azok akik valamely szelszoseges elkepzeleseket ohajtanak.
    Legyen az a ball-oladali tulzasok, vagy a jobb-oldali tulzasok kovetoi.

    No de az avolt a mgyar elete mar ezer eve.
    Tehat talan elfogadhatnak azt mint teremesztes.

    Sajnos a szelszosegesseg nem termeszetes soha, sehol, semmiben.
    Csupan a magyaroknak.
    Sajnalom azokat akik jobbat erdemelnenek.

  • charlie
    2018 április 7
    3:44 du.

    Tévedésben élsz annyiban, hogy a keserűség egészen másnak szól. Sokkal inkább annak, hogy 2014 után az ellenzéknek ismét csak a választás szinte tudatosan akaratlagos elvesztésére tellett.
    Valamint annak, hogy még olyanok, mint Margit is úgy reagál minderre, hogy mindezért nem az ellenzéki pártok a hunyók, hanem az a néhány piszok blogger, aki ezt meg meri írni.

    No meg annak, hogy az ország valószínűleg feladja a valós demokrációt a népi, esetleg nemzeti demokrácia kedvéért. Amiben a hozzád hasonló kriptofasiszták dönthetik majd el, hogy ki a magyar, ki a hazafi, ki a demokrata, és ki az akit nyugodtan deportálni is lehet.
    S hidd el, nem érdekel, hogy Te nem is, mert magad fejtegetted az ehhez való jogodat, ha emlékszel. Az ország kicsit kevésbé lesz élhető hely ebben az esetben.
    De tudod mit? Térjünk erre vissza akkor, amikor a Jobbik-MSZP-DK-LMP nagykoalíció alakulóülését követően beszéljük ismét át a választási eredményt. Amikor ez lezajlott, ünnepélyesen elnézést fogok kérni, amiért a Jobbikot és az LMP hatalomvágyó kétkulacsos pártnak tartottam.

  • Andrew, „De tudod mit? Térjünk erre vissza akkor, amikor a Jobbik-MSZP-DK-LMP nagykoalíció alakulóülését követően beszéljük ismét át a választási eredményt.”
    Ha ez bekövetkezik, akkor az öngyilkos merénylők és a mély apátiába zuhanó depressziósok ösvényén fogok kóvályogni sokadmagammal +a Margit, értelmes gondolatok híján. 🙂

  • charlie!

    Itt sorra és sürűn „öntik” a cikkeket,benne a bölcsességeket,nagy az igyekezet…de nem kell aggódni!

  • charlie
    2018 április 7
    4:36 du.

    Mivel a Jobbik önmagában valószínűleg nem lesz kormányképes, akkor marad a FIDESZ-Jobbik-LMP koalició.
    Már akkor, ha a hatalomba akar kerülni.
    Márpedig Vona akar. Görcsösen.

  • Boda Marcsi
    2018 április 7
    4:37 du.

    Hiányzott már a szakértői véleményed. A nagy semmi kinyilatkoztatása a nagy gondolataidról.
    Vagy a párirodádból. Holnap remélem szavazatszámolsz a Fidesznek. Egy ilyen aktivistára a fronton van szükség. Ahol csalni kell majd a PÁRTodnak

  • Buggyog benne a pártos honfi-vér

  • Bendeguz79,

    „A Simai cikkeivel mar az elobbiekben oda jutottam,hogy csupan a hozzaszollasokat olvasom.”

    Lehet a veget is olvasni, ott van a lenyeg. A tobbi csak ures clap-trap.

    De mi tortent veled, hogy ilyen forradalmian megjavult a magyar tudasod?

    A cikk kapcsan:

    A cikkiro erosen teved, ha azt hiszi az emberek erzelmi alapon valasztanak.
    Az igaz, hogy a holnapi valasztas az eddig egyetlen, ahol figyelmen kivul kell hagyni a partok programocskait, mert a lenyeg a muszlimok ozone, vagy annak hianya. A tobbi smafuva valt, mert nincs a FIDESZ-en kivul meg egy part, ami kiallna az orszag vedelmeben. (Ugyan feltetelezem, hogy a Jobbik sem akar betelepiteni bekeaktivistakat, de kicsit furcsanak talalom, hogy ugyanakkor a Nagy Nyugaton ennek az ellenkezojet mondjak.)

    Aki nem akarja, hogy a gyerekeit, unokait, vagy ot legyilkoljak a bekegalambok szavazzanak a FIDESZ-re!

  • Kalocsai Miklós

    .” Mert megint eljutottunk egy olyan választási kampány hajrájába, ahol nem szakemberek szakmai, ha tetszik pragmatikus, programjai alapján lehet dönteni. Hanem érzelmi alapon. Hajrá!”

    Úgy látszik botcsinálta politológusunk nem tud róla, hogy a Fidesz, és a kamupártok kivételével minden pártnak van választási programja. Arról sincs lila gőze sem, hogy ezeket a programokat hónapokon, éveken keresztül kiváló szakemberek készítik, véleményezik, aktualizálják, mire a kampányra sor kerül. Akit tényleg érdekel, és ez alapján akar dönteni, a választás előtt hónapokkal átnézheti, tanulmányozhatja, szakmai kérdésekben elmélyedhet. Az más kérdés, hogy a nyilvánosság szereplői nem ezeket vitatják a médiumokban, a könnyebb, bulvár témákat feszegetik, mert ahhoz nem kell programokat olvasni, összevetni, gondolkodni, érvelni. A nagyérdemű pedig ebből meríti tudását, tudatosságát. Tehát amit képességeik miatt képtelenek elvégezni, azt a pártokon és a választókon kérik számon.

  • A cikk vege valoban pesszimista hangnemet üt meg!

    Nem veletlenul. Maradjunk annyiban, hogy tobb is veszett mar Mohacsnal!

    A kulfoldi tortenelemkonyvek es terkepek szerint onnantol nincs magyarorszag, csak trianon ota.

    Hogy legyunk meg targyilagosabbak 1867 es trianon kozott feltunik a terkepeken az osztrak-magyar monarchia.

    Tudom, hogy ezt a „magyar-hazafiak” nem kepesek letolni a torkukon, de a vilag mar csak ilyen.

    Es nem veletlen, hogy azota a magyar magyarral kiegyezni nem kepes!

    Akkor mitol lehetne demokratikus kormanya?
    Nem veletlen, hogy trianontol idaig diktaturakbol diktaturakba estunk, mert az eltelt otszaz ev alatt nyilvan nem voltunk a „magunk urai”

    Uraim es Holgyeim!

    Sajnos ez az oroksegunk!

    Petofi volt az aki lelkesitette a magyarokat a rozsdas kardunk „fenyesitesere”
    Szerb apátol, szlovak anyátol! Apja nem beszelt magyarul.

    Es egy szlovak volt a Magyar forradolam vezere – Kossuth Lajos!

    Nem lenne jo, ha inkabb megegyeznenk, mi valasztok, es olyanokat valasztanank a kormanyzasra, akik feltehetoen nem csak a sajat javaik gyarapitasara akarjak fel- es kihasznalni az elnyert poziciot?

    Olyan szep is lenne!

  • most fog beteljesedni a XXI.ik szazad elso fasiszta allma Orban jovoltabol Magyarorszagon!
    mint valaki itt kitunoen megfogalmazzta jonnek a „kriptofasisztak” a tortenelem pocegodrebol buzlo szennyes lelkukkel megmetelyezni a levegot is!!
    majd ok mondjak meg ki magyar es ki nem!!
    !kerdes hogy mikortol fogjak azt is megmondani ki elhet es kik nem……..
    „ha” kijon az uj csillagrendelet, tessen valaki joelore megirni hogy ha utaznek arra nehogy hibadzon veletlenul!!

  • Nini!!!
    charlie írta:
    2018 április 7
    3:44 du.

    Andrew, kárörvendően poénkodnom illene, de nem teszem, mert átérzem a keserűségedet, én 2002-ben voltam így, ledöbbent miépesként.
    Sőt, még az is lehet, hogy én leszek a keserűbb hétfőn.
    ___________________________________

    Hát te már MIÉPes is voltál? Tán még bácsfidiánás is… na, nem, azok nem voltak „úriemberek”… Hanem Szabó Albert, az igen!

    Szegény „gyuribácsi” a Szófia utcából… hogy meghatódott az úriemberségedtől… Gratulálok, hogy milyen profi módon behízelegted magad nála. Persze, a Jobbik mostanság inkább cigányellenes, a kiskutyákat meg pláne nagyon szeretik, na de Csurkabácsi igazi ÚRIEMBER és igazi zsidózó volt!!! 😀

    Tudja fene, miért képzelem én másmilyennek a konzervatív úriembert… Bizonyára rossz nevelést kaptam…

  • Éljen a Párt-:)

  • Alma, „Hát te már MIÉPes is voltál? Tán még bácsfidiánás is… na, nem, azok nem voltak “úriemberek”… Hanem Szabó Albert, az igen!”
    ……..
    Igen voltam. Büszkén vállalom. Semmiféle becstelenség nem fűződik a nevünkhöz, lásd csak ellenben a kedvenc pártjaidat.
    Bácsfi és Szabó Albert marginális megjelenése a szocialisták titkosszolgálati művelete volt, nem véletlenül titkosították, tényleg ennek utána kérdezhetnél az ismerőseid körében, hogy megerősítsenek.
    Vagy még mindig rettegtek egy elhárító komcsi alezredes félhülye lányától?
    ……..
    Csurka „zsidózását” jó hogy említed, te mint a munkásságát jól ismerő, bizonyára tudsz olyan esetet, mondatot említeni, amiről kiderült, hogy hamis.
    ……..
    Gyuri bácsi megértette, hogy nem gonoszkodás vagy bántó szándék vezeti a gondolataimat, és nekem tetszik, ha velem szemben is így vitáznak. Személyemben sosem bántott meg, pedig őtőle lenne várható ilyesmi.
    ……..
    Alma, a nevelésed tényleg kiváló, sajnálhatod hogy egy hozzátartozó korszaknak vége lett. 🙂

  • Orban!!! sieg Heil….

  • Alma:

    Elmondom hol látom a problémát.
    Aztán leküldhetsz a konyhába elektronhéjjakat sepergetni.
    Szaal a Charli féle populasta és az általa vélt helyi „CSAPATA”
    egy kukkot sem ért abból az értelmiségi maliciózus véleményalkotásból, amitől pl. egy laboráns vagy doktorandusz mélységesen elgondolkozna és erősen hatna rá lelkileg.

    Ezek itt a következőhöz vannak szokva a B-közép „tanszéken” tanultak alapján”

    ” Hé Emberek !
    Örömhír !!
    Megint berugtunk egy cigány-portát
    és kirugtunk hétszázer migráncst”

    Kb ez a szellemi nívójuk.

    Ja meg hogy „Hajrá Magyarország”

  • bar-lev,

    „Orban!!! sieg Heil…”

    Orulok, hogy vegre megmutatod az igaza enedet nacikam!

  • Szikszai
    2018 április 8 4:12 du.

    Nagyon ganej ember vagy te, pedig mar majdnem azt hittem, hogy csak regi vagasu „falusikent” mindossze a dzsentry vilagot sirod vissza.

  • Gabriel,

    „Nagyon ganej ember vagy te,”

    Koszi, hogy ilyen reszletesen elmagyarazod miert. Igy legalabb ertelek.

    „” pedig mar majdnem azt hittem, hogy csak regi vagasu “falusikent” mindossze a dzsentry vilagot sirod vissza. „”

    Na ja, az az „aldott jo dzsentri vilag”, ami a szuletesem elott vagy 50-60 evvel korabban eltunt.
    Mi mast kivannek vissza, mint azt, amit nem ismerek, amiben nem eltem? De biztato, hogy rajottel eme otlet abszolut butasagara.
    Meg egy kis fejlodes es Brazilia miniszterelnoke lehetsz.

    Apropo, errol jut eszembe. Lecsuktak a bolgar komcsi lanyat Braziliaban, vagy eleg volt, hogy lemondott?

  • szikszai zsidovadasz testver!! kitartas…..
    majd guggoljal a gazdad ele a beredert!! kierdemelted!!!
    imadkozz hogy a fuhrered nehogy kemen,yet kakaljon azt sokaig kell ragnod!!

  • bar-lev,

    „szikszai zsidovadasz testver!! kitartas…..”

    Muszaj minden alkalommal bemutatnod, hogy mennyire imadod a nacikat es a nyilasokat? Mar mindenki ismer errol az oldaladrol, felesleges allandoan erolkodnod.
    Inkabb hazudj valami szepet, szokasodhoz hiven!

    „majd guggoljal a gazdad ele a beredert!! kierdemelted!!!”

    Nem is rossz otlet! Mennyit fizetnek?
    Te mennyit kaptal Soros Gyuri bacsitol?

  • Geyza
    2018 április 8
    1:48 du

    Kedves Geyza!
    Nem törődöm én ezekkel az ostoba uszítókkal, akár „úriemberek vagy úrhölgyek”, akár kopaszok. Csak mélységesen szégyellem magam helyettük magyarként és polgárként. És sajnos látom (sejtem) a jövőnket is, amit ők önzésből, hataloméhségből, harácsolási mohóságból és földbutaságból nekünk előkészítenek. Csak tudnám, mitől olyan nagy hazafiak? Inkább sajnos erősen a hazaárulással kokettálnak. Ha ma este lesz időm és kedvem, írok ide a KMH-ba egy kis választási elemzést, hadd okuljanak. Tudod, én a számok embere vagyok, tudom olvasni az „arab” számokat… 😀 1990 óta jegyzem az adatokat, majd megmutatom, micsoda furcsa dolgok jönnek ki belőle… DE CSAK, HA KEDVEM LESZ…

    Az 5 éves lányunokám tegnap kifejtette nekem (plakáton olvasta), hogy a mi egyik képviselő jelöltünk – nem fideszes – be fogja engedni a terroristákat, és azok majd robbantani fognak. Állítólag tegnap a nővérével elmentek az anyjukkal szavazni, és kétségbeesetten visítottak, hogy ne oda szavazzon…

    Ez egy ország? Nagyon dühös vagyok erre a sok szaremberre, akik itt is nyomják a fideszdumát… Remélem, valamelyik fideszkivételezett pénzes arab vagy ukrán seggbelövi valamelyiket, legalább legyen oka nyavalyogni.. Megérdemelnék.

    Elnézést, ha udvariatlan voltam…

  • szikszai zsidovadasz testver!! kitartas….
    mit imadok en te fatoku lepkevadasz???!!
    ott rothadt von mind a kurvannyaban tudod?! veled egyutt…

  • Barlev,

    Nem vetted meg eszre, hogy minden alkalommal naci, vagy nyilas koszontessel kezded? Ennek csak egy oka lehet, hogy rendkivuli modon kedveled oket.

    Az is sokat elarul rolad, hogy nagyon kedveled a zsido testvereit elarulo, a zsidok ellensegeit kiszolgalo Sorost. Hany zsido elete szarad a lelkeden nacikam? Vagy nyilaskam?

  • Szomoru nagyon ez az oldal. Egy valodi magyar sem irt ide, hiszen csak a beirasokat kell elolvasni! Magyar erzelem igen ritka. szavazni vagy nem szavazni? Mind poltika. A haza erdeke, jovoje senkinek sem erdekes.

  • szikszai zsidovadasz testverr!! kitartass..
    ez a koszontes teged es egy ket operetttnyilas fereg haverodat erint csak!! ti ezt erdemeltetek ki tolem! mutatom orszag vilag elott TI NYILASOK VAGYTOK!!
    ez csakl nektek szol! ezt erdemlitek !!
    aztan ha meg most se erted……………..lesz@rom!!

  • Figyelő.
    A magyar népnek
    ezzel a szavazással
    kb. újabb 50 évre befellegzett.

    (Bár ne lenne igazam !!!)

  • Almási Alma
    2018 április 8
    3:40 de.

    Charlie és a „poénok” ??!

  • Kedves Figyelő!
    Sajnálom, hogy nem tudlak megvígasztalni magyarság ügyben. Szerintem terítsd le az asztalt pirosfehérzöld asztalterítővel, tedd magad elé Orbán Viktor képét, gyujts mécsest, és imádkozz… Mást nemigen tehetsz.

  • Almási Alma:
    „Ez egy ország?”

    Kedves Alma!

    Persze, hogy az!
    Furcsa ország: haszontalan velőknek
    Százszor kell betörni ronda lakhelyük
    S minden halottat újból agyonütni.
    (Ady: Még mindig háború)

    „Nagyon dühös vagyok erre a sok szaremberre, akik itt is nyomják a fideszdumát…”

    Én nem vagyok dühös; az értelmesebbek tényleg szaremberek, de a többi szimplán ostoba vagy hülye. Kicsit unom őket, de hát a KMH-ért, beleértve a komment-pincét is, szerintem politikailag és erkölcsileg elsődlegesen a lap-tulajdonos-szerkesztője a felelős. Ha neki így jó… Tőlem nyugodtan tűrheti, ha a lapjának az alagsora bűzlő pöcegödörré alakul. Nekem mindegy.

    Almási Alma
    „Remélem, valamelyik fideszkivételezett pénzes arab vagy ukrán seggbelövi valamelyiket, legalább legyen oka nyavalyogni..”

    Kedves Alma, ugyan, ugyan! Arab vagy ukrán… Pfújj! Ilyen megalázó csúfságot nem szabadna kívánnod! Ha azt kívánnád, hogy valamelyik fehér, „nemzeti érzelmű”, igazi jó őshonos keresztény magyar férfiú lőjje őket seggbe, az mégiscsak más – azt örömmel vennék, még büszkék is volnának rá!

  • Almási Alma
    2018 április 10
    4:52 de.
    Tudod en senki sem vagyok. Mikor Budapesten, felsobbiskolaba jartam egyetem technikum stb. akkor sem a politikai vonalat tanultam, hanem a technikait , igy lettem technikus. Miert? Mert a kommunizmusban ilyen allasaom volt es a szaktudasra elore jutottam karrieremben. Viszont, engem mindig az irodalom, kolteszet, filozofia erdekelt. Kanadaban ujsagot is szerkeztettem, majd szerkeztosegi tagja lettem a helyi magyar ujsagnak is. Nagy tiszteloje vagok Christopher Adamnak, aki kivalo tehetseg., remekul ir..