Egy Bajkai nem győzhet itt

2018 április 8 8:11 de.30 hozzászólás

Megyek szavazni.

Engem is dühít, hogy választókerületemben (a budapesti 5-ös számúban) Moldován László, az LMP jelöltje a szombat délelőtti határidőig nem lépett vissza a szavazatomra okkal számító DK-s Oláh Lajos javára, mégse értek egyet azokkal, akik emiatt Bajkai István, a Fidesz-KDNP jelöltjének győzelmére fogadnának. Szerintem még Földes Péter is téved, aki közvetlenül a határidő lejárta után a facebookon arra tippelt, hogy az első helyen Bajkai végez, mögötte alig lemaradva Oláh Lajos lesz a második, Stummer János (Jobbik) a harmadik, Moldován pedig csak a negyedik.

Nézzék meg ezt a képet!

Ez egy kerületi közéleti magazinnak nevezett, 16 oldalas színes nyomtatvány első oldala, amelyen a terézvárosi polgármester mellett maga az erzsébetvárosi alpolgármester, a mai „választások tétje”, az ebben a körzetben kormánypárti jelölt Bajkai István tornyosul, aki biztató félmosollyal arcán azt állítja az olvasóknak, hogy ő a lakók érdekeit képviseli.

Ami nem igaz.

Mert lakó például a vele szemben jelölt Oláh Lajos is, akinek az érdekeit képviselni eszébe sincs.

Tanúskodik erről e nyomtatvány tizennegyedik oldalának legalján egy elképesztően aljasul tálalt „helyreigazító közlemény”, amely szerint a 2018. januári kiadásban a Körúti Korzó Közéleti Magazinban közzétett Nem elég? című cikkben valótlanul állították, hogy dr. Oláh Lajos „diákok pénzén kampányol”. A tálalás módja pedig nem csupán aljas, hanem szabálytalan és tisztességtelen. Mert egy helyreigazítást bárkinek a puszta kérésére (jelen esetben egy ügyvédi iroda kérésére) legfeljebb abban az esetben közölnek, amennyiben a kérés megalapozott. Amennyiben pedig a „kérelmező” ügyvédi iroda a valótlan állítással megrágalmazott Oláh Lajos megbízásából jár el, ezt nem tisztességes közölni az olvasóval.

És ha vastagított betűkkel az OLÁH LAJOS MEGBÍZÁSÁBÓL ELJÁRÓ CZEGLÉDY ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA kérésére közlik közleményt, az abban foglalt helyreigazítás tartalma helyett az kelt figyelmet, hogy a börtönbe visszavitt Czeglédy cége Oláh Lajos, az ellenzék jelöltjének megbízásából munkálkodik.

– Üdvözlöm, kedves Éva, ez és ez vagyok, úgy tudom, ön a Körúti Korzó szerkesztője.

– Nem. Én csak a lap fényképeit rendezem. Miben segíthetek?

– Én segíthetnék önöknek. Van néhány észrevételem.

– Írja meg őket az e-mail címünkre.

– Kinek?

– Nekem.

– Ki a főszerkesztő?

– Ezt nem mondhatom meg.

– Ki a kiadó?

– Nyugodtan írja meg nekem, én majd átadom, akinek kell.

A fenti sorok egy minapi telefonbeszélgetés lényegre szorítkozó részlete.

Amiből megtudtam, hogy az aljasságnak nincs felelőse.

A kiadvány impresszumából hiányzik a felelős szerkesztő és a felelős kiadó személy neve.

Meg a szerkesztőség és a kiadó telefonszáma.

A fenti párbeszéd előtt ezért kerestem fel a „havonta ingyenesen megjelenő közéleti magazin” szerkesztőségét, de a megadott címen (Budapest VII., Kazinczy u. 36.) lévő épületnek mind a négy ajtaja zárva volt. Nem adtam fel, kétszer is visszamentem, miután az épülettel szemben lévő vendéglátóhelyen nem csupán a táblával jelzett szerkesztőség tagjairól, hanem a kiadvány létezéséről se tudtak. És jól tettem, hogy visszamentem, mert az egyik ajtót – ahol a szerkesztőségi tábla volt, de egy másik tábla szerint az ajtó mögötti helyiség(ek) egyszersmind klubként is szolgál(nak) – tizenegy óra tájt egy hölgy kulccsal kinyitotta, s tőle tudtam meg az általa Évának ismert „szerkesztő” telefonszámát.

Akinek nem említettem, hogy a felelősök nevére azért kérdeztem rá, mert beigazolódni látszott, amit a kiadvány minden sorának elolvasása után gyanítottam: ennek az újságjellegű nyomtatványnak valójában nincs szerkesztősége, nincs főszerkesztője, nincsenek újságírói, szerkesztői.

Ez a kiadvány egyetlen emberé, akiről szól.

És aki – néhány más forrásból (blikkből, 888-ból, origoból) átvett írás, két keretes Orbán-idézet és a keresztrejtvény kivételével – mindent maga ír (mert nemcsak zongorázni tud Caramelnek, hanem tud írni is), aki a vezető interjúban szerkesztőségként a válasza ismeretében tesz fel magának kérdéseket, s a válasza („a lakók érdekeit képviselem”) magától értetődő.

Aki többes számban, azaz közös álláspontként „imerteti” a 2018-as választások tétjét: hogy „alkalmasok vagy alkalmatlanok” kormányoznak majd, mert „be kell látnunk, a stabilitás ma olyan érték, amit csak a jelenlegi kormányánypártok tudnak biztosítani” lévén „ma az egymással is acsarkodó ellenzék a legelemibb politikai kérdéseket se képes érdemben eldönteni”, s „addig van szerencsénk, amíg mindezt az ellenzékiség gyermekszobájában teszik”.

A legtöbbször – aláírás nélkül – egyes szám első személyben számol be látogatásairól, köszöni meg társasházak lakóinak a szíves fogadtatást, a kerület polgáraitól származó „nagy erőt adó” biztatást, az ingyenes tejosztásakor kapott tanácsokat és a munkáját segítő észrevételeket. Egy jelmezversenyről pedig, amelyen „közel 50 mosolygós gyermek vett részt a szüleivel közösen” azt írja, hogy az általa is „régóta támogatott Reményt a gyermekeknek Közhasznú Egyesület abból a 9,5 millió forintból szervezte meg, melyet a VI. és VII. kerület polgáraival közösen gyűjtöttek össze” egy múlt évi jótékonysági árverésen, „köszönet érte mindenkinek, aki hozzájárult, hogy szebbé tegyük a gyermekek és családjaik idei farsangját”.

Előfordul azonban, hogy kívülről láttatja magát például egy idősek otthonában, ahol „színvonalas műsorral köszöntötték a farsangot”, és ahol „a szereplők energiát, fáradtságot nem kímélve készültek a rendezvényre, melynek jól megérdemelt sikere nem maradt el”. Nos, itt köszöntötte – írja Bajkai István – „a résztvevőket és az otthon lakóit Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Erzsébetváros alpolgárnestere”, aki „megköszönte az invitálást és kiemelte, hogy a kormány kiemelten kezeli a nyugdíjasok helyzetét, amit az is hűen tükröz, hogy tavaly év végén történelmi lépésként, a rendkívül kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően nyugdíjprémiumot folyósított a kormányzat a szépkorúak részére”.

Másutt tőle tudhatjuk meg, hogy „a múlt szombaton is a Hunyadi téri vásárcsarnokban vásárolt be hétvégi ebédhez Bajkai István a Fidesz-KDNP országyűlési képviselőjelöltje”, aki „lapunknak nyilatkozott”. Ezt mondta: „Hétről-hétre meglep engem ez a csodálatos választék, és amiért külön nagyon szeretek itt vásárolni, az az, hogy mindig találok valami különlegességet.” Itt „arról is beszélt nekünk” – mármint a kiadványnak -, „hogy a vásárlás mellett főzni is nagyon szeret, feleségével együtt készíti el a vasárnapi ebédet”. Aztán persze „szóba került a piaccsarnok régóta várt, folyamatban lévő felújítása is, amely mind a kereskedők, mind a vásárlók jogos igényeit szolgája majd”.

Olykor külpolitikussá vedlik, és – nem elárulván a kilétét – „az ENSZ migrációs tervezetéről” értekezik.

Avagy belpolitikusként bevallottan maga gondolja elengedhetetlennek a szoros és rendszeres együttműködést a kerületi rendőrkaptánysággal, ami nékül az itt lakók biztonsága megőrizhetetlen, ezért is vett részt a Balesetmegelőzési Bizottág ülésén és kísérte el a kapitány urat és munkatársait az éjszakai járőrözésre.

A bulinegyed bezárásáról szóló erzsébetvárosi népszavazás sikertelenségét a két teljes középső oldalon „a politikai hasznot remélő” ellenzéki pártok, a „vörös csillagos aktivisták” és „a Hunvald György táskahordozójaként ismert DK-s Oláh Lajos” nyakába varrja, s talán ez az egyetlen oldalpár, amelyen nincsen róla készült fotó.

A Kárpátok Géniusza jutott eszembe róla, akiről szinte minden újságoldalon közölt fényképet az Előre című egykori romániai magyar nyelvű napilap.

Van sapkás portré dr. Bajkai Istvánról a magával folytatott interjú illusztrációjaként gyanánt, a Megoldásokat keresünk a lakók problémáira című képriportjának hét fotója közül haton sapkával és sapka nélkül is szerepel. A képriport oldalpárján felül három fényképen tejet oszt, lent a vázsonyi idősek otthonában zongorázik. A Jelentős fejlesztés előtt áll a Szent Rókus Kórház! című három nyomtatott sor fölötti fotók egyikén zöld orvosi köpenyben mutogat, a másikán pedig sötét öltönyben, a kórházfőigazgató társaságában figyeli az őket tájékoztató dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészégügyért felelős államtitkár urat. Látni őt, amint az Emberi Méltóságért díjat kapott Jónyer Istvánnal kezet szorít, s az egyik karjával Jónyert, a másikkal Klampár Tibort öleli azon a „nem mindennapi testnevelési órán”, amelyen „világbajnokkal játszottak a Baross sulisok”, s amelyen „egy páros mérkőzésbe még Bajkai István is bekapcsolódott”. Az Akiknek Magyarország az első címet kapott, Orbán Viktort is ábrázoló, és három tőle idézett mondatot is tartalmazó oldalon felül Bajkai mosolygósan szorítja magához a WBO veretlen cirkálósúlyú nemzetközi bajnokát, az öklét emelő Szellő Imrét, aki a képaláírás szerint „óriási akarattal és szívvel, egyhangú pontozással győzte le tíz menetben azt a Gyenyisz Gracsevet, aki 2013-ban – Bajkai szerint igazsátalanul – elvette Erdei Zsolt veretlenségét.

A tizenhat oldalon összesen huszonöt képen láttatja dr. Bajkai Istvánt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét a fotók nyomtatványba rendezéséért felelős Éva, a Körúti Korzó című kampánynyomtatvány tán egyetlen alkalmazottja.

Talán ő is örül, hogy a kampánynak vége van.

De lehet, hogy nem.

Aczél Gábor

30 hozzászólás

  • Szerintem nem érdemelt ez a fazon ennyi karakterleütést, ráadásul a kép alatti sorokban az alkotmánybíró nevét adtad neki.

  • Kedves Aczél Gábor!
    Az az igazság,hogy Dr,Bajkai István VI-VII kerületben dolgozik is,az emberekért, az országgyűlési képviselői feladatait is elvégzi,míg Oláh Lajos be sem jár dolgozni a munkahelyére(persze a fizetését felveszi…)mindezt önkormányzati ismerőstől is hallottam és pár napja öles betűkkel plakát tájékoztatott:
    „még mindig nem járok be a munkahelyemre” ezt a Hunyadi téren olvastam,amikor arra jártam!!!Persze gyorsan eltüntették a kompromittáló plakátot.
    Ma meg egy VI.kerületi lakó arról tájékoztatott,hogy Oláh a kőrúton próbált kampányolni,valamikor délután…..nem sok sikerrel!
    felveszi mind az önkormányzati,mind a képviselő „munka” nem kevés tiszteletdíját(az utóbbi havi 700.000Ft),csak éppen dolgozni nem szeret…
    Sajnos nincs egyedül ezzel a munkamorállal….és elgondolkoztató,hogy ha egy átlag polgár nem jár be dolgozni,ugye bért sem kap?…sőt előbb utóbb kirúgják!

  • Boda Marcsi
    2018 április 8
    11:51 de.

    nem jól kezdted.

    „Az az igazság a FIDESZ szerint hogy…stb..stb..”

    Így a helyes, ha a véleményedet prezentálod.
    Me’ neked nincs véleményed.
    Úgy általában.

  • Geyza!

    Nekem volt szerencsém megismerni Dr.Bajkait,az általad feltett újság igazat ír!
    Az a te „egyik”….legnagyobb problémád,hogy felsőbb utasításra eleve „visszavágásra” vagy beállítva,a tények, és ez esetben az említett személy ismerete nélkül!
    Na ennyi,most jó filmet nézek,majd később a szavazás eredményeit,szerencsére több mint 75 %-os részvétel volt!
    kapcsolódj ki,pihizz,egyebet úgysem tehetsz!

  • Ja : van véleményem, személyes tapasztalatom és nem bérmunkás…vagyok!

  • Kisboda:

    „Ja : van véleményem, személyes tapasztalatom és nem bérmunkás…vagyok!”

    Ezt naponta elmondod.
    Tudjuk: Az kiabál a legjobban akinek a háza ég.

  • Reklám alatt:

    Geyza nem én kiabálok és nem az én házam ég……..hanem esetleg másoké,…de természetesen együtt érzek minden szerencsétlen ….emberrel,aki önhibáján kívül lett az!

  • Kisboda:

    Ez igaz.
    Nem a házad ég.
    Te magad égsz, akár a Reichtag )))))

  • Geyza!

    kissé zavarodott vagy : én ebben a cikkben nem kezdtem így a hozzászólásom,hogy „az az igazság a Fidesz szerint”….enélkül,a saját tapasztalatom szerint írtam le a véleményem!
    Figyelj jobban!
    Vége!

  • Aczél Gábor

    Boda Marcsi
    2018 április 8
    11:51 de.

    „Az az igazság,hogy Dr,Bajkai István VI-VII kerületben dolgozik is,az emberekért, az országgyűlési képviselői feladatait is elvégzi…”
    Az az igazság, hogy Dr. Bajkai István nem országgyűlési képviselő, hanem az Orbán-család, jelesül Orbán Ráhel, azaz Orbán roppant gyorsan meggazdagodott veje nejének ügyvédje.Tehát országgyűlési képviselői feladatai nincsenek.

  • Kisboda tudom hogy nem úgy kezdted de ha úgykezdted volna élethűbb lett volna a hozzá-fröcskölődésed.

    Én csak segíteni szerettem volna.

    Hőbörgés helyett inkább megköszönnéd.

    Ez a baj veletek agy és gondolatnélküli gyobberekkel:
    Hálatlanok vagytok !

  • Gyerekek valaki elolthatná végre a Kisbodát.

    Az ő égése nem is hasonlítható a Reichtagére.

    Úgy ég már szegény mint az a bizonyos Pokoli Torony.

    https://kephost.com/image/Jboo

  • Aczél Gábor!
    Köszönöm a „tájékoztatást”,de ugye attól,hogy Bajkai a családban
    ügyvéd,még nem bűnöző?
    Amúgy gratulálok Oláh barátja sikeres szerepléséhez,remélhetőleg
    ezután dolgozni is fog a „pénzéért”? talán az önkormányzatban is…meg benéz néha a parlamentbe is….
    Amúgy az a lényeg,hogy a Fidesz 2/3-dal győzött!!!!!és még a külföldről bejövő szavazatokat nem összesítették,még most is érkeznek.
    Geyza agyament magyarázkodásával,ismételten belebonyolódott …a saját hazugságaiba,ő ég,nem kicsit hanem nagyon…
    Na én megnyugodtam,mindenkinek kívánok jó pihenést pár évig….

  • mármint,hogy az Orbán családban ügyvéd az nem bűn,és talán kissé
    más kategória,mint Czeglédy?……..

  • Aczél Gábor!

    Lehet,hogy nem lett parlamenti képviselő de a VI-VII.kerületben és a önkormányzatban is dolgozik,míg Oláh Lajos nem jár be,csak a fizetéséért,a parlamentben sem fog sok vizet zavarni…..de ezzel nincs egyedül,majd esetleg H.Ákossal repked…a gyűlések helyett,a lényeg,hogy a pénzét megkapja…

  • Egyébként Geyzát meg kell dicsérnem…..ő „megdolgozik” a pénzéért,bár eredményt nem tud felmutatni…..!
    Ő „nem mond le”,miért is tenné,?amikor újabb 4 évre meghosszabbították a szerződését…legfeljebb betegállományba megy,vagy végső esetben „zárt intézetbe”kerül…már most is ott lenne a helye!
    Még nem veszélyes az ürge,legfeljebb saját magára,vagy a környezetére,de ez nem az én bajom!

  • Kisboda:
    NE NYALJ !
    (túl reszelős hozzá a nyelved )

  • Boda Marcsi
    2018 április 10
    4:15 du.

    Úgytűnik OIM* öszetéveszti a színeket.
    Hiába öreg már.
    Romlik a látása neki.
    Keveri a narancsot a többi színnel DDD

  • Geyza, ezért ötös jár!!! 🙂 Lehet, hogy Szikszai így szereti? Szerintem a Maresz el is tudná fenekelni…

  • A narancsot a vörös „árnyalataitól”… minden normális meg tudja különböztetni,aki nem hülye és nem színvak,én egyik sem vagyok,na elmentem,mert én nem vagyok éjjel nappal „szolgálatban” csak akkor nézek be ide,ha épp reklám van,vagy jó akarok nevetni….!
    „Nyugodalmas” jó éjszakát!Holnap is lesz nap…

  • heheheeeh Szocdem
    Nem mindegy hogy keveri neki vagy kiveri Hö.Höhö.

  • Aszongya a Kisboda :

    „Na elmentem…”

    Rendben szépségem.
    De nekünk ehhez kiközünk?
    Az ilyesmi egyelőre még magánügy.
    Amig a kétharmad nem hoz arra is törvényt.
    Hogy nyilvánosan kell csinálni, Semjénzsóti örömére.

  • csak benéztem,….ma sok dolgom ,de jó napom volt,most pihizek és egy jó,tartalmas,szép filmet nézek,ahelyett,hogy egyes „értelmes”….mindig szolgálatban lévő emberkék szánalmas idétlenségein röhögjek(!!!!!)

  • Mai (de a hét legjobb!!)vicce:sajnos a képet nem tudom továbbítani…kár,képzeljék el!
    Gyurcsány fennakadt szemekkel ébred:
    Mit álmodtál Ferenc? kérdezi egy barátja
    Azt álmodtam,hogy Orbán Viktor vagyok,és nagyon,nagyon jó volt….
    (neki kár,hogy csak álom volt)
    Na egy kis derű reklám alatt a „tanítványnak”!

  • Christopher Adam

    Marcsi, kicsit mindig ledöbbenek a Fidesz-humor minőségén. Azért a Kádár-korban csattanósabb volt!

  • Orsós Elemér

    Christopher Adam
    2018 április 11
    4:16 du.

    Kedves Chris, hallottad volna a 70-es, 80-as évek fergeteges vicceit! Volt olyan kollágám, aki a nap bármely szakában tudott akár 10 különböző viccet is egymás után elmondani, mi meg fetrengtünk a röhögéstől! Sajnos eltűntek a viccek meg a humorérzékünk is, pedig a humor a szex után a leghatásosabb gyógyszer!

  • ” A humorban nem ismerek tréfát ! ”

    /Frederic Karinthy/

  • Vannak azé witzek :

    -Főnök ! Mennyi tételt veszünk?
    -Elégtételt veszünk…

  • Vannak.
    Egyet már többször is elsütöttem:

    – Ha Welsz Tamás haláláról érdeklődnek az újságírók, azt kell válaszolni, hogy már régebben is többször kisérelt meg öngyilkosságot!
    – De főnök, hiszen az úgy is volt! Csak azokban az esetekben sohasem találtuk otthon!

  • Aczél Gábor

    A drága ügyvéd úr vereséget szenvedett ugyan, de listán mégiscsak bekerült a parlamentbe, s így vagyonbyilatkozatot kellett tennie:
    Az Orbán Viktor ügyvédjeként emlegetett Bajkai István csak a parlamentben új, az üzleti életben nem – az állami beruházások is jól hoztak –, ennek megfelelő az anyagi helyzete. Bajkainak 68,5 millió forintnyi banki megtakarítása és 96 millió forintnyi „egyéb” követelése van, ezen túl 12 millió forintnyi nemesfémmel (nem részletezi, de gyaníthatóan ékszerrel), valamint egy kisebb ingatlanbirodalommal is rendelkezik.
    Autója nincs az Orbán-család ügyvédjeként is ismert képviselőnek, a foglalkozásából (márint az ügyvédiből) befolyó jövedelmére viszont nem panaszkodhat: a 20,1 százalékos tulajdonában álló SBGK Ügyvédi Irodától származó éves bevételeként 72,6 millió forintot tüntetett fel a politikus. Ez utóbbi annyira egyébként nem meglepő, ismervén, hogy a közbeszerzésekkel és nemzetközi joggal foglalkozó iroda egyedül és különböző összetételű konzorciumok tagjaként is több, egyenként is milliárdos összegű kormányzati megbízást kapott az elmúlt években. (Konzorciumi tagként például csak a Miniszterelnökségtől 13,5 milliárd forint értékben.)
     

    Az SBGK-n túl Bajkai a tavaly májusban alapított Aponius Consulting Kft. százszázalékos tulajdonosa is, amely rakétát megszégyenítően lőtt ki rögtön az alakulása után: az üzletviteli és egyéb tanácsadással foglalkozó cég csak az alapítása évében számos állami közbeszerzést nyert el, több mint féltucatot például a Fidesz alapító-társa, Szájer József felesége, Handó Tünde vezette Országos Bírói Hivataltól (OBH).
    http://hvg.hu/itthon/20180608_vagyonnyilatkozat_lazar_orban_kepviselo_valasztas