Eredményváró a KMH-ban — Kanadai magyarként miért foglalkozom a magyar politikával?

2018 április 8 2:47 du.174 hozzászólás

Számtalan csésze tea mellett követtem a télies Ottawából a magyar választásokat. Igyekeztem egész nap élőben bloggolni róla a KMH angol nyelvű testvérlapjában, a Hungarian Free Press-ben. Tudom, hogy Kanadában sok minden mással is lehetne foglalkozni, minthogy ennyi időt tölteni a magyar politikai helyzettel, illetve a magyar újságírással. Ez különösen igaz annak fényében, hogy én már Kanadában születtem, napi életemet angolul élem, viszonylag kevés kapcsolatot ápolva helyi magyarokkal és magyar közösségekkel. Magyarul leginkább hetente kétszer-háromszor beszélek, amikor anyukámat telefonon felhívom, illetve egy-egy hétvégén, amit kanadai magyar barátokkal töltök. Húgommal majdnem mindig angolul beszélek, munkahelyemen is angolul. A nevem révén és mivel nincsen akcentusom (legfejebb időnként kanadai) etnikai „inkognitóban” tudnék élni.

Mégsem tudom háttérbe szorítani vagy letagadni azt, hogy magyar származású vagyok. 1992 és 1999 között Budapesten éltem — igaz, alapvetően nem magyar, hanem amerikai iskolák révén külföldi közegben. Barátaim elsősorban amerikai, kanadai, ausztrál, brit és egyéb országokból származó külföldi gyerekek voltak. Kizárólag angolul tanultam, amerikai tanterv szerint–ha nem figyeltem az iskola falain kívüli világra, kicsit olyan volt, mintha az Egyesült Államokban lettem volna.

De figyeltem azért bőven a kis amerikai buborékon kívüli világra. Budapesten, az 1994-es választások idején kezdtem aktívan érdeklődni a magyar politika iránt. Ekkor 13 éves voltam. Lenyűgőzőnek találtam a sok-sok színű plakátot, a pártok különféle logóit, amelyekkel naponta találkoztam Budapest utcáin. Apámnak közértje volt, ahol a választások alatt – jó üzleti érzékét bizonyítva  – egy napig 3 forint 30 fillérért árulta a kenyeret. Aztán amikor Horn Gyula Magyar Szocialista Pártja nyert a választáson, le volt döbbenve és talán meg is volt egy kicsit ijedve. Mert egykori ötvenhatos menekültként nem igazán számított arra, hogy az előző rendszer pártjának reform szárnya tényleg ismét kormányra kerülhet. De végül többnyire békésen éltünk tovább Budapesten (leszámítva az akkor eléggé gyakori budapesti robbantásokat). Ez így volt azután is, amikor 1998-ban a Fidesz győzött. Annak ellenére is, hogy 1998-ben a MIÉP előretörése aggodalmat keltett kis amerikai-külföldi környeztemben.

A magyar politikával, a magyar közélet és rendszerváltás emblematikus személyeivel nőttem föl: Torgyán
Józseffel (és az Uborkában történő paródiákkal), Kuncze Gáborral, Horn Gyulával, Orbán Viktorral és az „Érik a narancs” feliratú választási plakátokkal (amit magyarul nem beszélő amerikai barátaim úgy értelmeznek, hogy van egy Erik nevű narancs Magyarországon). Igazán a kilencvenes évekbeli magyarországi politika volt az, amely végül a politikai történelem, a politológia, illetve a politikai újságírás irányába terelt.

Amiután 1999-ben visszaköltöztünk Kanadába, az internet hőskorában az egyetemi könyvtár gépein és internetes kávézókban igyekeztem követni a magyar politikai fejleményeket. Elsősorban a Magyar Nemzetet olvastam, amikor pedig a nyarakat egy ifjúsági táborban töltöttem monitor és később koordinátorként, a torontói Magyar Élet című hetilap járt nekem postán, fel a nyugat-québeci hegyekben lévő táborba.

2002-ben kicsit elkeserített a Fidesz váratlan vesztessége. Akkor még nekem a Fidesz jelentette azt a fiatalos, polgári konzervatív gondolkodást, ami számomra szimpatikus volt. Az MSZP-SZDSZ-ben egyszerűen nem láttam saját magamat, illetve az én generációmat. Azt sem láttam, hogy az akkori baloldal igazi érdeklődést mutatott volna a külhoni magyar közösségek felé. Hiányoltam, hogy nem rendelkeztek kidolgozott nemzetpolitikával.

Ugyanakkor ez volt az idő, amikor a Fidesz egy olyan irányt kezdett venni, ami számomra taszító volt. Agresszív, ellentmondást nem tűrő, demagóg hangok kerültek előtérbe. Amikor 2010-ben kormányra kerültek, nem sajnáltam az elbukott baloldalt, szerintem eljött az idő, hogy önreflexiót tartsanak. De a Fidesz győzelmének mértéke aggodalommal töltött el.

A magyar állambiztonsági iratok tervezett felszámolása a Fidesz által 2011-ben volt az első pillanat, amikor aktívan felszólaltam egy magyar politikai kérdésben. Előszor azt hittem, hogy szakmai vitában veszek részt. Gyorsan rájöttem azonban, hogy kritikámmal „kiharcolom” a hazaáruló, magyarellenes titulust. Miközben Kanadában akár konzervatív, akár liberális kormányzás alatt gond nélkül lehet kritikát megfogalmazni az adott kormány ellen, akár tiltakozni ellene, magyar viszonylatban e miatt az ember egyből ellenség lesz. Pedig szerintem nem volt ez mindig így–ez inkább az elmúlt évtizedben lett jellemző.

E miatt szünt meg kanadai magyar közösségi tevékenységem. Azelőtt hétvégenként tanítottam a Montreáli Magyar Iskolában, magyar ifjúsági csoportot szerveztem, aktív önkéntese, tagja voltam a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközségnek. Néhány évvel később – hála annak a közhangulatnak, amelyet a Fidesz Kanadába is importált – váltam ellenséggé. Például a lényegében Fidesz-párti Ottawai Magyar Házból hivatalosan ki is tiltottak — pártpolitikai okok miatt megvonták tagságomat. Tavaly őszi tagsági gyűlésükön két alkalommal is azt sejtették, hogy Sorosbérenc vagyok. Ez még a gyűlés jegyzőkönyvében is megjelent.

Mindenestre az elmúlt évek rengeteg pozitív élménnyel is jártak — éppen azért, mert felszólaltam magyar közéleti kérdésekben. Kapcsolatba kerültem lelkes, demokratikus és roppant szimpatikus civil aktivistákkal–itt Kanadában és Magyarországon egyaránt. Olyan emberekkel, akik a hétköznapi estéket és a hétvégeket nem lazítással, hanem sokszor hálátlan társadalmi tevékenységgel töltik. Minden évben legalább egyszer Magyarorzágra utaztam, ahol igazán lelkesítő, felelős magyar állampolgárokkal találkozhattam és barátságokat hozhattam létre. És ami számomra a legfontosabb: ez a 2004-ben alapított internetes újság egy ellenzéki, gondolkodó, önreflexióra is képes felületté nőtte ki magát–ami sokszor hídként köti össze a magyarországi és külhoni olvasókat, kommentelőket és írókat.

Szóval valószínű, hogy egyhamar nem tudok letenni arról, hogy közelről kövessem a magyarországi fejleményeket–és hogy időnként, szerény lehetőségeim szerint is, barátaimmal részt vállaljak azok formálásában. És ha a huszadik századi magyar múltat nézzük, feltételezem, hogy lesz majd egyszer egy olyan idő is, amikor talán lekerül rólam a „hazaáruló,” és a „magyarellenes” bélyeg.

Christopher Adam

174 hozzászólás

  • Hasznos munkát végzel, remélem figyelik és követik munkásságod a másod és harmadgenerációs magyar felmenőkkel bíró fiatalok.

    Ez az ellenségkép gyártás valóban magyar specialitás, gyökere a múltban, amivel képtelen ez a nép szembenézni. Vérig sértett Trianonért is, aminek azért van némi oka.

    A jövő biztató, a természetes fogyás feloldja majd a meglévő feszültségeket. Történelmi idővel mérve pár perc, azaz még két-három emberöltő, és elkezdődhet az ország lassú szellemi felemelkedése, ami majd maga után hozza a gazdasági fejlődést is.

    (nagyon kérdéses a Fidesz 100 mandátuma, talán kevesebb is lehet, ebben az esetben újraválasztás várható)

  • Christopher Adam

    Drizari, szoritok, de az Index mandátumbecslése sajnos stabil Fidesz-többséget mutat. Szerinted felülbecsülik a Fideszt?

  • Chris,

    sajnos a kiszivárgott hírek szerint a vidék marad a narancsnál. Belegondolva, sikeres a megfélemlítés. A falvak zöme fideszes vezetésű, az iskolázatlan lakosság elhiszi, hogy vereség esetén még a nyugdíjakat is elveszi egy új kormány.

  • Ez valahol jelzi a vidék elmaradottságát. Nem épülnek ipari parkok, ami munkát adna a környező falvak lakosainak. A magyar ipar padlón van, csak a beszállítás és az összeszerelés működteti lélegeztetőgép gyanánt. A polcokon nem látni magyar készítésű árucikkeket, még a fogpiszkáló is import. A falvak lakosai csak közmunkából bírnak pénzhez jutni, ami lehetőséget a fideszes önkormányzatoktól kapnak. Útmutatás szerint szavaztak, ha már a misén is megmondták, kire szavazzanak. Hiába titkos a szavazás, „Isten mindent lát”.

  • Chris,

    „” És ha a huszadik századi magyar múltat nézzük, feltételezem, hogy lesz majd egyszer egy olyan idő is, amikor talán lekerül rólam a “hazaáruló,” és a “magyarellenes” bélyeg. „”

    Ra se rants. Meg 8 ev Orbanbol, es te is hozzaszox, orulni fogsz neki.

    ————

    Drizari,

    ” A falvak zöme fideszes vezetésű, az iskolázatlan lakosság elhiszi…”

    Ez igen! Tehat szerinted a videki csakis bugris paraszt lehet. Azt tetelezed fel, hogy nincs koztuk egy sem aki elvegezte volna legalabb a gimit?

    Nem lehet, hogy pont az ilyen hozzaallas miatt nincs szuksege az embereknek ratok?

  • Drizari,

    Meg egy dolgot… Ha partfoiskolat vegzett volna minden videki, akkor iskolazottnak szamitana?

  • Azért vannak olyan hírek, hogy falvakban az orvos és/vagy a polgármester világosan megfenyegette az ott lakókat, hogy vagy fidesz, vagy munkanélküliség. Incl. közmunkanélküliség is.
    Az 5. illetve 11. kerületben nem egy olyan „átjelentkező” volt, aki valami tört magyarsággal próbálta kisakkozni, hogy melyik a Fidesz, mert neki azt mondták. Fél Marosvásárhelyet átjelentették az elmúlt 2 napban állítólag.
    A Fidesz olyan rendszerszintű csalásokkal operált, ami tisztességtelenné teszi az eredményeket. Függetlenül, hogy az ellenzék enélkül mire lett volna képes.

    Amit ellenben világosan megüzent:
    VÁLASZTÁSON, DEMOKRATIKUS úton nem engedi magát leváltani.

    Ezzel nem az a baj, hogy bebetonozza a Fideszt, hanem az, hogy irrelevánssá tesz minden kampányalapú ellenzékiséget.
    Előtérbe helyezve a polgárháborús stratégiákat. Akár hideg, akár meleg az a polgárháború.

  • Amúgy ez mutatja legjobban, hogy a Fidesz nagyon is tudja, hogy a pofonfával játszik:
    http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/rengeteg-rendor-szonoklo-gulyas-marton-es-duborgo-techno-a-parlament-kozeleben-110462

    Erősen csokicsikos a gatya

  • JÖJJÖN A FORRADALOM!

    Ezt az elcsalt rendszert DEMOKRATIKUS UTON NEM LEHET MEGDÖNTENI!

    Ezt bizonyitotta a mostani választás!!!

  • KÉTHARMAD!

    Ez már öngol volt!

  • DRAZIRI 4/8, 3;52 du megjegyzesere.

    Persze hogy magyaroszag kozgazdasaga a pincepadlojan all.

    Nincsen semmi nyersanayguk kesziteni bar mit is.
    Nem csak a fogpiszkalokat de meg a sot is importalniuk szukseges.

    Az egyedulli capital a lakossag kepessege es ambicioja.
    De az nincsen, s nem volt serkentve alkalmazni.
    Eppen az ellenkezojet gyakoroltak evtizedeken at.

    Az agrar foldek termelo kepessege lehetne egy gazdasagi lehetoseg, fokent HA az organic elelmiszerek termeleset vennek figyelembe. De az agrar munkat nem ohajtjak, azt lenezik.

    Na hat mi mas gazdasagi lehetosege lehetne a nemzetnek ?

    Csupan az olcso munkaberek ma az egyedulli gazdasagi lehetoseguk.
    Kina azon gazdagodott meg.
    S elobbikaben meg Japan is, Sot tobb mas azsiai nemzetek belatjak azt es elnek a lehetoseggel.
    De hajlando lenne ma a magyar azt kovetni ?

    Inkabb ingyent masoktol amit csak lehet.
    Na hat mi mas lehetoseguk lenne ?

    Oh, remnykednek majd az arany es gyement-banyakat felfedezni, talan az olajmezoket, stb.stb.
    Do not hold your breath !
    Tlan majd elhiszik azt ?

  • Demokratikus Ellenzéki Emberek!! Először illik gratulálni a nyertesnek, utána a 70%-os részvétel miatt bocsánatot kérni a csalás, a szükségállapot, a diktatúra és hasonló baromságok híresztelése miatt.
    Ezek után ki lehet osztani a késkészletet, és lehet leszurkálni egymást, hogy ki a nagyobb hibás és a fideszbérenc.

  • ORBANFUN irta;

    „…mar demokratikus uton MEGDONTENI nem lehet.”

    Allamhatalmakat, kormanyokat „megdonteni”, kulonosem amelyek a lakossag tobbseg alatal valasztott, ketsegtelenul nem a demokratikus modszer.
    A demokratikus modszer a lakossag szabad hatarozatai alpjan valasztani minden kozigazgatasi poziciok betolteset, alkotmany-modositasokat, kozvetlen torvenyhozasokat, barmi jelentos hatarozatokat a tarsadalom tobbsegenek a hatarozatai alapjan.

    Maga a mult rendszerek brutalitasait kedvelne tovabbra is?!

    Valaha is valtozhatna a magyar felfogasai ?
    Ohajtana valaha is egy civilizaltabb kozigazgatasi modszert ?

    A maguk mai kormanya mint a tukor, a nemzet altalanos eszme allapotata tukrozi.
    Semmi mast.
    Az alma a fa alatt, esete.

  • Christopher Adam

    Charlie,

    A baloldali ellenzék és a Jobbik egyaránt csúfosan elbukott. A Fidesznek kétharmados többsége van. A Jobbik néppártosodása kudarc volt, nem hozta az elvárt eredményt.

  • Megint igaza lett a Bartus Lacinak.

    Már négy évvel ezelőtt ezt prognosztizálta.

    Semmi okom nem volt rá hogy ne higgyem el amit írt

    így aztán most emiatt nem ért engemet semmi meglepetés.

    Ennek a véleménynek többször hangot adtam ezeken az oldalakon.

  • charlie
    2018 április 8
    5:22 du.

    Majd akkor gratulálok nektek szépöcsém,
    ha TI képesek lesztek úriemberhez méltó hangot használni az ellenzékkel szemben.

    Addig senkik vagytok.
    Parlamentbe beszabadult kocsis népség.

  • charlie
    2018 április 8
    5:22 du.

    Remélem már gratuláltál a nyertesnek. Mert a Jobbik is elbukott. Úgy nem mellesleg.
    Amellett a magam részéről nem szúrkálok senkit le.

    A történések azt igazolták, hogy a Jobbik legfeljebb egy Fidesz-es koalícióval kerül be a hatalomba, noha ezt Te roppant módon kikérted magadnak.
    Valóban nagyobb eredményt gondoltam a Jobbiknak ehhez. De az látszik, hogy a Jobbik szélkakaspolitikáját a választói megbüntették.

    Ugyanúgy, ahogy Talalomnak sem lett igaza, és a történések vele szemben is azt igazolták amit többször leírtam. azt, hogy az embereket meg nem szólító, programnélküli egymást áskáló gyurcsányozós botkizmus nem vezet sehova és az időveszteséget képtelenség behozni.

    Ez nem tölt el örömmel, mert örültem volna,ha tévedek.

    Az országgal szemben is tévedtem.

    Ünnepélyesen elismerem, hogy több százezer légy mégsem tévedhet.
    Magyarország szavazó többségének a Don-hoz számolatlanul katonákat küldő, kretén fasiszta, rasszista rendszereket gründolók és az ezeken, például a papírtalpú bakancsok szállításával, megggazadagodó korruptokleptokrata oligarchák szellemni és lelki utódainak uralma kell. Tiborczcal, Lázás kastéályával, Semjén vadászataival, Orbán keresztapaságával, stb.

  • Chris, a képviselőink száma hárommal nőtt, az országos támogatottságunk 2014-hez képest százezrekkel nőtt!!
    A belénk öntött milliók azonban nem hoztak kiugró eredményt, Vona már le is mondott.
    Az össz baloldal 18%-ot kapott, ami egyedüli örömteli hír nekem.

  • Nos, aki (NER-en kívüli) a jövedelemszerzését illetően valamiféle függelmi viszonyban van, az hétfőtől illegalitásba vonulhat. Vagy, ha teheti, használhatja az útlevelét.

  • A fidesz 2/3-al kormányoz tovább.

  • Bendeguz 79y

    Ha tényleg tisztán nyert volna, akkor megérdemelné a gratuláciot, de, ha nem, akkor a törvényenkivüliek lerendezését, ahogy jobb helyeken a terroristákkal járnak el- az elejétöl a végéig minden apro kis részletet kivesézve!

  • Orbanfun,

    ” JÖJJÖN A FORRADALOM!
    Ezt az elcsalt rendszert DEMOKRATIKUS UTON NEM LEHET MEGDÖNTENI!
    Ezt bizonyitotta a mostani választás!!! ”

    Ez az elvtarsak! Akarom mondani „haladotarsak”.

    Eddig azert sirtatok, hogy nincs Magyarorszagon demokracia, most meg mar „forradalmat” akartok, azaz a nep altal demokratikusan megvalasztott politikus eroszakos eltavolitasat.
    Es meg ti okoskodtok, hogy a magyar nem tudja mi az a demokracia. Persze, ha magatokra gondoltatok, akkor igazatok is van.

    De van feny az alagut vegen nektek is. Vegyetek egy repulojegyet Kanadaba, aztan amikor megerkeztek a repterre rebegjetek el a varazsiget „refjudzsi”, es maris nekiallnak intezni a kerelmeteket. Valoszinu 3-4 honap alatt kesz is lesz az elbiralas, es az eredmeny biztos; maradhattok. Csak a szokasos marhasagokat kell mindannyiotoknak fujni a „diktaturarol”, „fasizmusrol” es egyebekrol, es a jelenlegi kanadai kormany orommel fog titeket hozzaadni a kanadai „haladokhoz”, mert ti megbizhatoan a kenderszivastol „haladokra” fogtok szavazni 4-5 evvel kesobb.

    No es itt van is „haladas” boven, meg van fuszerezve Diver City-vel alaposan, hogy feher embert mar alig lattok, es kedvetekre keveredhettek, ha az a masik hagyja magat keveredni. Ha nem, hat akkor klonolni fogjatok magatokat a „haladas” jegyeben.

    Jertek Kanadaba „haladotarsak”, itt a helyetek!

  • Andrew, most baszkódhatunk a megoldáson megint négy évet. 🙂
    Mondjuk nekem már sok újdonság nem jut eszembe.

  • Biztos, mar mas is tudja, hogy most 69 % ra all a Fidesz . .A helyzet az, hogy a kanadai magyar tarsadalom tobb retegbol all, vannak nagyon oreg magyarok, akik bizony meg akkor jottek ki, mikor szegenyseg, uldoztetes es hasonlo emlekei vannak. Pl. aki a szovjet rendszerben , Rakosi korban bortonben volt es AVH kihallgatasra jart, az bizony Fidesz parti marad. A tobbi part, most realizaltam, hogy 8 part van jelenleg otthon. Eloszor is minek ennyi part? Meg emllekszem a demokracia betoressere otthon , akkor 3O part volt, hirtelen. Sok minden erthetetlen politikai eszme, vagy part annak hosszu elnymosnak a kovetkezmenye volt, amin a magyar nep atelt az utolso szazadban. Negyven evig egy part rendszer volt csak es az uralkodott minden vonalon.

    Ma Fideszen kivul nincs mas jobboldali part. A Jobbik tul szelsoseges, soha nem kerul tobbsegbe, azaz hatalomra.

  • charlie,

    „… a képviselőink száma hárommal nőtt, az országos támogatottságunk 2014-hez képest százezrekkel nőtt!!
    A belénk öntött milliók azonban nem hoztak kiugró eredményt, Vona már le is mondott.
    Az össz baloldal 18%-ot kapott, ami egyedüli örömteli hír nekem.”

    Be kell valljam tevedtem. Azt hittem, hogy koalicioban lesztek a FIDESZ-el, de ugy latszik erre nem lesz nekik szukseguk.

    Mindenesetre meglepo, hogy a Jobbik igy is eleg jol szerepelt, azaz annak ellenere is, hogy Vona megprobalt mas koreografia szerint tancolni. Sajat magat olte meg ezzel, viszont a mas fajta koreografiahoz neki mar joval korabban le kellett volna mondania ahhoz, hogy hihetobb legyen a Jobbik „uj utja”.
    De a francia LePen partjabol kiindulva meg lehet, hogy 10-15 ev mulva ti is eleritek majd ugy a 40%-ot.

    Az viszont tenyleg vicclapba valo, hogy a „haladotarsak” egyuttesen sem ertek el azt, hogy akar szoba alljanak veluk. Miert nem adjak fel ezek?

  • charlie,

    ” … most baszkódhatunk a megoldáson megint négy évet. 🙂
    Mondjuk nekem már sok újdonság nem jut eszembe. ”

    Tanulnotok kell a komcsiktol. Ok szerte Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban elleptek az eredetileg liberalis partokat, kineveztek magukat „haladoknak”, es belulrol romboljak a partot es az orszagot is.

    Ha tehat nyerni akartok be kell lepnetek a FIDESZ tagjai koze ugy, hogy ne hangoztassatok az igazi velemenyeteket, aztan idovel az egyikotok meg Magyarorszag miniszterelnoke is lehet.

  • Christopher Adam

    Csak, hogy magyarországi olvasóink tudják: Szikszaihoz képest messze elegánsabb az átlag kanadai.

  • Christopher Adam,

    „Csak, hogy magyarországi olvasóink tudják: Szikszaihoz képest messze elegánsabb az átlag kanadai.”

    Nocsak! Most mar elegansnak kell lenni? Azt hittem eddig az szamit, hogy kinek van igaza.

    Jo lenne azt is tudni, hol nem voltam kellokeppen elegans, de ilyesmiket errefele folosleges kerdezni, valasz ugysem jon ra.

  • Christopher Adam
    2018 április 8
    6:33 du.

    🙂

  • Figyelő
    2018 április 8
    6:11 du.

    Te azt csak hiszed.
    Borítékolva van még sajnos a Náci-Magyarország eljövetele.
    Mintahogy eljött 1944 körül is.

    ÓRIÁSI hibája a Rendszerváltás utáni
    (Fidesz kivételével mert tőle az ilyesminek pont az ellenkezője várható el )
    pártoknak hogy nem tanították történelemre a felnövő nemzedéket, nem tanították öket meg arra hogy mi a demokrácia , stb.

    „Ha egy nemzet képtelen tanulni múltbéli tragédiáiból, arra kényszerül hogy ismét átélje azokat”

  • Szikszai
    2018 április 8
    6:02 du.

    Vajon az nem csalás és nem ámítás, amikor az összes megyei lap a függetlenségét a Párt oltárán feláldozza? Amikor a közszolgálati rádió és televíziók csak és kizárólag egyoldalúan tájékoztatják az embereket, elzárva a teljes valóságtól őket? Vajon az, hogy az emberek féltik a munkájukat, a közmunkások a közmunkájukat a fentről jövő „irgumburgum ellehetetlenítelek, nem fogsz tudni megélni ha nem a Fideszre szavazol” utasítások azok nem torzítják el ezt a nagy általad demokratikusnak vélt rendszer látszatát?
    Vajon ez így tisztességes verseny, ami ebben az országban évek óta megy? Ez nálad demokrácia, hogy Orbán Viktor több mint egy évtizede nem mer kiállni sehová ahol élő adás megy, és kérdeznek is tőle, hogy elmondja mi a terve Magyarországgal? Az egy demokrácia ahol egy olyan párt nyer amelynek semmilyen hivatalos programja nincs és előzőleg sem volt, amit számon lehetne kérni tőle a következő ciklusban?

    Nem hiszem, hogy Te ezt demokratikus rendszernek tudod hívni. Én inkább úgy hívom, aminek Orbán is tartja: Ez egy illiberális autokrácia, demokratikus berendezkedésnek álcázva.

  • Szikszai egy rohadék.
    És ezt nem én állapítottam meg itt ilyen sommásan.
    De mélyen egyetértek e gondolat szerzőjével.

  • Mindenki aki nem az elvtarsak ohajai alpjan szavazott az mind „fascizta”, „naci”, „Horthista berenc”, stb.stb.

    Az orszag lakossagank elege volt a szelszoseges ideologiakbol amikk reajuk voltak kenyszerive az elmult 3/4 evszazadban.
    Azert visszautasitottak mind azt, s inkabb hajlandok a jelen rendszer tulzasait elturni.

    Irtam mar azt egy jo nehanyszor, de nehany ‘elvtarsaknak’ es elvtarsnoknek’ az csupan „marhasag”. „gazdember”, „hazug”, „gonosz” meglatasnak nyilvanitottak.

    El kell ismerniuk, hogy a mult elmult orokke.
    Ezen a vilagon semmi nem tart orokke, meg maga a vilag sem.
    Tehat fejlodni szukseges. Haladni a vilaggal, az emberiseg ohajaival.Kepenek kell lenniuk mindenkivel egyutt elni bekesen.
    Veget vetni az allando ellensegskedeseknek.

    A gyuloeteik soha nem vezetett semmire, meg a Sztalinizmusban is csupan a halalra.

    Be kell latniuk a valosagot.

  • Igencsak „mulatságos”, hogy az egykori MSZMP jogutódja a Thürmer Gyula féle Munkáspárt teljes mellszélességgel üdvözölte komcsi tempójú nagy testvérét, a Fidesz győzelmét.

  • Chris!légy büszke arra, hogy az ilyenek hazaárulóznak.
    2. A jóslatom az volt, hogy a néhai fiatal demokraták feles többséggel nyernek, és nem a Jobbik, hanem az LMP fogja kisegíteni a kétharmadban. Ebben nem lett igazam:a Jobbik gyengült, és a kormány aggálytalanul megszerezte a kétharmadot.De a neheze ezután jön, És nem nekünk, a polgári demokratikus, baloldali és konzervatív Magyarországért kiállóknak.
    2. Charlie!
    ,” a szükségállapot, a diktatúra és hasonló baromságok híresztelése miatt” Magyarország hat déli megyéjében majd három éve hivatalosan válságállapot van bevezetve, ami a szükségállapot első fokozata, de bármikor eszkalálható. A diktatúra nemcsak a kertek alatt settenkedik: a centrális erőtér első dolga volt 8 évvel ezelőtt a jogállami korlátokat lebontani,kezdve a szégyenletes vallási törvénnyel,a munka törvénykönyvnek kiherélésével, a nemzeti jövedelem minden eddiginél nagyobb részének a redisztribúció alá rendelésével, a büntetőjog (és a büntetőeljárás szabályainak) eltolása a megtorlás jelleg felé. Ezek nem fantazmagóriák: megszavazott törvények, és a koronának szánt,ám leginkább káposztakőként a társadalomra nehezedő alaptörvény igen világosan megmutatja: az állam felelősséget vár el polgáraitól, cserébe mindössze azt ígéri: figyelembe veszi e polgárokat – ha akarja.
    Ígérem, megy a reflexió hamarosan a választásokról: de április 7-én délelőtt 10 órakor keltem, és ma 9-ike van, éjjel három óra. Jóéjt…

  • HunCanada,

    „Vajon az nem csalás és nem ámítás, amikor az összes megyei lap a függetlenségét a Párt oltárán feláldozza? Amikor a közszolgálati rádió és televíziók csak és kizárólag egyoldalúan tájékoztatják az embereket, elzárva a teljes valóságtól őket?”

    Tudom, hogy jobban tetszene neked, ha csak „halado” agymosas menne a magyarorszagi mediakban, de szerencsetlensegedre ma mar van 2-3 jobboldali media is a temerdek „halado” mellett.
    Miben tajekoztattak az embereket egyoldaluan?
    Hogyan tudtak elzarni oket egy alomvilagbeli valosagtol? Van boven „halado” media Magyarorszagon, mindenki kedvere valogathat a hazudozo orultek kozott.
    De ha nem banod elarulhatod azt is, hogy mi is az a teljes valosag. Milyen teren? Tudomanyos valosag, muveszeti, politikai?

    „” Vajon az, hogy az emberek féltik a munkájukat, a közmunkások a közmunkájukat a fentről jövő “irgumburgum ellehetetlenítelek, nem fogsz tudni megélni ha nem a Fideszre szavazol” utasítások azok nem torzítják el ezt a nagy általad demokratikusnak vélt rendszer látszatát? „”

    Aaaaaa! Szoval most ez lesz az uj duma! Megfelemlitettek 5 millio szavazot ezek a gonosz FIDESZ-esek. A tobbi, akik nem a FIDESZ-re szavaztak, miert nem kakiltak be a gatyeszbe?
    Tegnap meg az volt a baj, hogy a valasztasi rendszer „igazsagtalan”. Valtoznak a szelek?
    Nehez beismerni, hogy butasagokban hiszel, es szinte senki sem vevo a butasagaidra?

    „Ez nálad demokrácia, hogy Orbán Viktor több mint egy évtizede nem mer kiállni sehová ahol élő adás megy, és kérdeznek is tőle, hogy elmondja mi a terve Magyarországgal?”

    Le kene szoknod a „halado” mediakrol. En ugyanis napi fel oras magyarorszagi hir-bongeszeseim soran talaltam hirt errol is.
    Ha abbahagyod sajat magad agymosasat talan meg fogsz tudni arrol is, hogy mi megy Magyarorszagon.

  • Bendeguz79,

    „El kell ismerniuk, hogy a mult elmult orokke.”

    Marx es Lenin elvtarsak is megmondtak, hogy a tortenelem kereket nem lehet visszaforditani. 🙂

    „Ezen a vilagon semmi nem tart orokke, meg maga a vilag sem.
    Tehat fejlodni szukseges. Haladni a vilaggal, az emberiseg ohajaival.”

    Na mondjuk „haladasbol” van eleg, csak az a baj, hogy nem a valasztok, a sajat nepuk ohajai szerint haladnak.

    ” Kepenek kell lenniuk mindenkivel egyutt elni bekesen.
    Veget vetni az allando ellensegskedeseknek. ”

    A francokat!!! Eljen a forradalom!!! 🙂

    ————

    HunCanada,

    „” Igencsak “mulatságos”, hogy az egykori MSZMP jogutódja a Thürmer Gyula féle Munkáspárt teljes mellszélességgel üdvözölte komcsi tempójú nagy testvérét, a Fidesz győzelmét. „”

    Nacsak! Tegnap meg diktator volt az Orban, a rendszer fasiszta, nyilas, naci. Most meg mar komcsi a Zorban.
    Ezt nevezzuk „haladasnak”!

  • Christopher Adam
    2018 április 8
    5:30 du.
    Geyza
    2018 április 8
    5:42 du.

    egy ország nem él légüres térben, benne kell hogy létezzen a nemzetközben! most kiderült, hogy a nagy „demokráciák” miért tartják fenn olyannak az uniót és ha tetszik a világot olyannak amilyen: mert erre van szükségük ahhoz, hogy jobban élhessenek (nem jól!!! hanem jobban ezeknél a szerencsétlen útszéli sarki prostituáltaknál) ami jó volt azt meg kellett szüntetni és helyette rabszolgamunka olcsón és ennek fenntartása…és mindenhol van egy olyan csoport amelynek piszkos anyagi érdekei fűződnek ehhez, a mai levédiaba…di „választások” és a Lula da Silva bebörtönzése is ugyanezt bizonyítja (nem is beszélve Lybia ról, Szíriáról és sorolhatnám) ma ez újra győzött…Orwell, Marx meg nézi mint Rozi a moziban és akkor most lehet majd József Attilát és Ady Endrét ídézni…arra vagyok büszke, hogy a kisujjamat sem mozdítottam semmilyen irányban… mert mindez már tegnap tudható volt de „hagyták” hogy sokan aszt higyjék, hogy, és közben röhögtek és nem csak a Kárpátmedence határain belül, hanem azon kívül is, sőt! elemezzünk tovább

  • Mr.Adam cikke egy igen nyilt oneletrajzat abrazolja.

    Irat ,hogy ” …az 1994-es valasztsok idjen …13 eves voltam.”

    Nem karnek udvariatlan lenni, de azon alapon ma csak 37 eves. A cikkevel kozolt kep kb. 8-10 evvel elobbi,amint saccolva.

    De igazan kivancsian hagy ,hogy ki volt az az osz-haju egyen ,a Kanadai Magyar Hirlap 2017, Julius 10-i cikkehez csatolt Ms. Garai felvetele a Csaszi Zsolttal eggyutt, a Koncepcios Per Anatomiajan ?
    A kep alatti megjegyzes Chris Adam neven jelolte.

    Lenn eitten valami felre-ertes, amit a kozolt fenykepei adna ?

  • Mr. Adam;
    Maga megdobbent hogy a magyarok Canadaban is magyarok maradtak?!

    Nem vettek boldogan hogy maga kritikus volt politikai meglatasaikon ?
    Azt nem erezte a multban ?
    Persze mert maga tul fiatal volt azt erezni a sajat boren.

    De mind akiket „ellensegnek” nyilvanitottak magyar honfitarsai nem tul sokkal azelot nem sokuk volt szerencses eletben meguszni azt az altalaonos magyarorszagi magatartasokat.

    Remlenem hogy tanul majd gyorsan nem csak magyar multbeli magatarrasaikbol, hanem kepes es hajlando lessz azt belatni es ellenal azonfajta befolyasolasoknak.

    Sorai alapjan egy kereszteny egyhaznak aktiv tagja, talan az befolyasolhatna erkolcsi szinvonalat meghatarozni minden szelszoseges edeologiak altali bergolyasolasokkal szemben.
    Mind az persze idot es gyakorlatot igenyel mindenki eseten.

  • Christopher Adam
    2018 április 8
    5:30 du.
    Geyza
    2018 április 8
    5:42 du.

    javaslom a számszerű arányokat és azokon belül is a mai magyar és a világ összessége arányait

    és ki fog derülni, hogy ott a Kárpát medencében a számszerűségek még jobbak, mint világszerte

    a nyugdíjas még biztonságban érzi magát még akkor is ha a nyomor szélén van, de él máshol ez másképpen van…

  • talalom,

    „… a büntetőjog (és a büntetőeljárás szabályainak) eltolása a megtorlás jelleg felé ”

    Mifele kene tolni a buntetojogot? Hogy kituntessek a tolvajokat es gyilkosokat?

    ————-

    Bendeguz79,

    „Maga megdobbent hogy a magyarok Canadaban is magyarok maradtak?!
    Nem vettek boldogan hogy maga kritikus volt politikai meglatasaikon ?
    Azt nem erezte a multban ?
    Persze mert maga tul fiatal volt azt erezni a sajat boren.”

    Ez mindenkivel elofordul, aki vagy itt szuletett, vagy kisgyerek volt amikor a szulei idehoztak, es aztan itt kapta meg a jo kis kanadai agymosast. Mert mar 40 evvel ezelott is csak egy rossz viccnek lehetett venni a kanadai „oktatast”, mara mar pedig hatarozottan buntenynek szamit.

    Az en gyerekeim sem ertik a csiziot, csak ketto szuletett beloluk Magyarorszagon, de az idosebbik is meg csak 4 eves volt, amikor idejottunk. Tokeletesen agymosva lettek a szemet-kulturaval (nagy resze amerikai), a tananyag hianyaval, illetve annak kaotikus voltaval, es a „halado” media altal. Neha csodalkozom, hogy nehanyan kozuluk tudnak irni es olvasni is az „oktatas” dacara.

    Kotve hinnem, hogy Amerikaban nem ugyanez a helyzet. Mar csak azert is, mert naponta olvasom a hirekben az elkepesztobbnel elkepesztobb hireket az amerikai „oktatasrol” is.

    „Sorai alapjan egy kereszteny egyhaznak aktiv tagja, talan az befolyasolhatna erkolcsi szinvonalat meghatarozni minden szelszoseges edeologiak altali bergolyasolasokkal szemben.”

    Ez kanadai kereszteny egyhaz, kicsit masabb, mint a magyar.
    Kanadaban mar hurcoltak meg egy papot csak azert, mert idezett a Koranbol. Ugyhogy nagy a kuss, mindenkinek egyet kell ertenie, a boldosag-index kiverte a plafont, es epul a bekeharcos cocjalizmus.
    Nem varhatsz csodakat.

  • Az olimpián, ha vki csal, annak nem gratulálnak, nem kap aranyérmet és ki is zárják.
    A választási rendszer hazug, csalásra buzdito, ezáltal aki csalással, hazugsággal él, azt jutalmazza.
    De azért már a hazug csaloknak ne kelljen gratulálnunk!
    Szégyen, ha az igazaknak kell ilyen esetben szégyenkezve felelösséget magukra vállalva elkullogniuk!
    Mindenki tudja, h orbán hazugságokkal és csalásokkal érte el ezt az eredményt, ami önmagában egy negativ állapot, de ennél sokkal fontosabb az a permanens tragédia, szervezett büntény, amit orbán maffiaállamot kreálva müködtet!
    Ezzel önmagát helyezte törvényenkivülivé, akit bünszervezetével bármilyen modszerrel kötelessége mindenkinek aki teheti lehetöségei szerint megszüntetni!
    Ezt nem lehet árnyaltan kimondani, és még azt is megkockáztatom, h az, aki ezt nem elismerve azt mondja, hogy lehajtott fövel készüljünk a 2022-as választásokra, félrevezeti az embereket, mert az is el lesz csalva, ahogy az eddigiek!!! Orbán játékszabályaival nem lehet megdönteni öket! Nincs értelme a homokozoba zárva egymást homokkal dobálni, mert ki kell lépni a homokozo orbán által kreált kereteiböl, hiszen orbán játszotere sokkal nagyobb, beletartozik a sarasgödör, a boszorkánykonyha, a trollok birodalma és a Sátán fészke is!
    Ki lehet álni szüzen, ártatlanul, mezittelenül, fegyver nélkül áldozati báránynak, de a gordiuszi csomot ök az életben nem fogják kibogozni, ahhoz Nagy Sándor kell!

  • Mo-rol ujbol meg fog indulni egy menekültáramlás.
    Föleg a vállalkozok, akik szembesültek azzal, h megölte öket orbán!
    Az alkalmazottak pedig orbán rabszolgái maradnak az EU finanszirozásában.
    De remélem, az EU befagyasztja a pénzeket és legfeljebb a szoros felügyeletük alatt enged ki bármennyit is! Az EU ügyészsége és az OLAF segitsége mellett!

  • Rodeo36-11
    2018 április 8
    9:32 du.

    Visszaolvasható, hogy gyakorlatilag az következett be, amit évek óta ugatok. Az, amiről legutóbb Botka kapcsán írtam.
    Az, amit ugyan megírtam, de amire pl. Talalom azt mondta, hogy marhaság, és alanyi jogon nincs igazam.
    B-verzió a reflektív bloggerek miatt bukja a választásokat a nagy semmivel induló ellenzék.

    Igazad van. Az ország nincs légüres térben.
    Bartus Laci remélem már megírta (még nem néztem az oldalát) azt a minimum 5 kolumnás sirámot, hogy neki meg alanyi jogon igaza volt, és bojkott kellett volna ezerrel. Ami az ő felfogásában az a passzív bojkott, ami úgy baromság, ahogy írni szokta. Ja, és nyilván gyurcsányahibás. De majd elolvasom a mi Lacinkat. Most csak prekoncepcióim vannak a korábbiak ismeretében.

    Szóval légüres tér. Alkalmasint a pártok sem légüresben léteznek. Amelyik párt nem képes, nem akar, nem tud azzal számolni, hogy a szavazó emberek, akik tömegben annyi ésszel rendelkeznek, mint a gázmolekulák, az halálra van ítélve. Az a párt, amelyik értelmiségi világfájdalommal néz a nárcizmus tükrébe, az bukik.

    Ugyanakkor az az országvezetés, amelyik nem képes tudomásul venni, hogy birodalmi működés nem kényelmi funkció, hanem kőkemény kényszer, az zátonyra futtatja az országot. Az emberek a zátonyra szavaztak, amikor az Uniós birodalom ellen szavaztak. Az Európai unió birodalmasodását Orbán kevés megakadályozni. Ellenben a mocsárba vezetheti az országot. Ebből a szempontból tökkmindegy, hogy a birodalom egy valós birodalom, vagy egy olyan metabirodalom, mint a katolikus egyházé volt a középkorban (akárháény páa volt párhuzamosan, mert a kisléptékű hierarchia egy volt akkor is).

    Az egyház mint birodalomszervező erő felett eljárt az idő és a technológia. A jelen állapotok Orbánt és rendszerét be fogják darálni. Akár nyugati, akár keleti a daráló.
    Orbán támogatásával a ma zömmel nyugdíjas korosztály a választáson a keleti daráló mellett tette le a voksát. Mert az egy ismertebb posvány. Egy olyan neokádárista bolsevik módszertan, amit ismer.
    De ettől még posvány, büdös. Amellett Magyarországon pont annyira nincs erőforrás az arányos részvételre ebben, mint a ’60-80 -as években.

  • Orbán Viktor (az elsöprő győzelem után): SOLI DEO GLORIA

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 április 8
    6:49 du.

    „ÓRIÁSI hibája a Rendszerváltás utáni
    (Fidesz kivételével mert tőle az ilyesminek pont az ellenkezője várható el )
    pártoknak hogy nem tanították történelemre a felnövő nemzedéket, nem tanították öket meg arra hogy mi a demokrácia , stb.”

    Ez igaz lehetne, HA lett volna valódi rendszerváltás, mert az, hogy az elvtársak átöltöztek hamuszürkéből csillogó díszmagyarba még nem tekinthető annak! Egyértelmű hogy, nem sikerülhetett a népi demokráciából valódi demokráciát eszkábálni, mert a piros könyv és annak haveri köre még mindig elevenen él és visszaél, sőt van pofája még szemérmetlenül melldöngetve dicsekedni is! Ha lett volna rendszerváltás ma azt sem tudnánk, hogy Orbánt eszik-e vagy isszák, de vonatkozik ez az összes eddig regnált kormányra az első kivételével!

    “Ha egy nemzet képtelen tanulni múltbéli tragédiáiból, arra kényszerül hogy ismét átélje azokat”

    Bizony, bizony!!!

  • Orsós Elemér

    Orbanfun
    2018 április 8
    4:59 du.

    „JÖJJÖN A FORRADALOM!”

    Az sajnos 29 évet késett! Namármost akkor lehet, hogy kigyelmednek is be kellett volna darálnia nagyhatalmu piros könyvét és hogy valami emlék azért maradjon róla, jó álca képen belerakni egy „kalocsai édesnemes pirospaprika” feliratu piros zacskóba, még ma is díszeleghetne a stelázsin.
    Nem demokratikus úton mit kell érteni egy demokratikus választás után?

  • Szabados Csaba

    Tisztelt Cím!

    Esélye sem volt más pártnak nyerni.. Minden igazolhatóan úgy úgy történt hogyan a paktumban le van írva. Ezek után felteszem a kérdést beszélhetünk tiszta választásról, ha közel egy éve meg lett mondva ki lesz a nyertes?

    http://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/politika-uj-vilagrend/cionizmus/item/4873-z

    Ez a választás minden volt csak demokratikus nem. Az itt élők nagy százalékának- ami jóval több mint amit a választás mutat- elegük van abból, hogy szabadon lopnak annyira gátlástalanul teszik, hogy az már elképesztő.. Az igazságszolgáltatás megvéve, a média a fidesz kezében. Ez nem jogállam, ez az ország a bűnözök paradicsoma, ez a nagy lehetőségek hazája nem Amerika A bűnözőknek mindenképpen az.

  • Szabados Csaba

    Félünk mert bosszút áll azokon akik nem értenek egyet a kifosztó politikájával. A nem fideszre szavazó lakosság részére eljött az üldöztetés a terror ideje..

    http://azonnali.hu/cikk/20180319_eleg-az-elegtetelekbol

    http://www.hetihirek.hu/?mod=news&cla=news&fun=shownews&cat_id=2&id=8002607&temp=base

    https://www.youtube.com/watch?v=X2C6gKUCI

    https://www.youtube.com/watch?v=X2C6gKUCIvo

    Érdemes elolvasni megnézni, hogy valódi helyzetet ismerjétek meg.

  • Orsós Elemér

    Drága jó emigrációban senyvedő magyar testvéreink, nálatok minden rendben?

    http://mandiner.hu/cikk/201803010_mi_folyik_kanadaban?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201804

  • Elolvastam itt a tegnap még nem láttam hozzászólásokat, érdekes felvetéseket tartalmaznak, amiknek semmi köze a valósághoz.

    Mi a valóság? Amit itt a kommentszekcióban az elején a harmadik és a negyedik kommentemben leírtam.

    A falvak röghöz kötött jobbágyai (közmunkások) megnyerték a kétharmadot a Fidesznek. Ehhez itt egy cikk:

    https://444.hu/2018/03/30/a-kiszolgaltatottsag-es-a-propaganda-letarolta-a-fidesznek-a-szegeny-videket

    A szerencsétlen iskolázatlan és szakmanélküli emberek felfogása szerint a Fidesz ad nekik munkát.

    A falvak lakossága legyőzte a fővárost, leegyszerűsítve ezt is lehetne mondani.

    Már hozzáférhetők a választási adatok, így megnéztem, hogyan szavazott a lakóhelyem. A választásra jogosultak 62,9% szavazott, közülük 64,3% voksolt a Fideszre. Az MSZP-re nem szavazott senki, és mint volt Jobbikos fellegvár, csak 28,5%-ot kapott a jelöltjük.

    Mondhatnám, bunkók laknak a falvakban és általában vidéken, akiknek távoli a fővárosi ellenzéki pártok sirámai. De az egyik vidéki nagyváros se nagyon büszkélkedhet, ha a fölteszik a járókelőiknek azt az egyszerű kérdést: mit szól ahhoz, hogy jövőre kötelezően bevezetik az Unióban az arab számokat? 😀
    .

  • Drizari
    2018 április 9
    7:02 de.

    Voltak olyan települések ahol MEGTILTOTTÁK a közalkalmazattoknak és közmunkásoknak meg egyébb jobbágyoknak hogy elmenjenek szavazni.

    Ennyire egyszerű.

    Ki meri kockáztatni hogy kiteszik a munkájából, utána aztán hamar elárverezik a házát?

    Nem bnyolult dolgok ezek kérem..-

  • Vidékinek nem csak a falusi lakos számít, hanem a kisvárosi is!

    Én itt többször is linkeltem Kovách Imre szociológus elemzéseit, akkor se érdekelt senkit. Most majd lesz ideje elgondolkodni az ellenzékieknek, már annak, aki még szokott gondolkodni…

    https://index.hu/tudomany/2018/03/26/az_orban-rendszer_mukodese_kovach_imre_interju/

  • Én jobbszeretném ha inkább a svéd számokat vezetnék be:

    https://www.kephost.com/image/JbmR

  • Geyza,

    nem lehetett annyi embert visszatartani, akkor nagyon sok helyen nem lett volna 50 százalék fölötti a szavazási kedv.

    Az meg végképp érdekes, hogy a legszegényebb településeken közel 100 százalékban szavaztak a Fideszre. Igaz, Csenyétén csak 48 százalék ment szavazni, de akik szavaztak, 79 százalékban a Fideszre voksoltak.

    Akit érdekel, itt megnézheti településenként a szavazati részvételt és a szavazás eredményét egyéni jelöltre és pártokra, szavazókörzetekre szűkítve:

    http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/TK/szkkivtka.html

  • Orbanfun
    2018 április 8
    4:59 du.
    Szóljál Miklósnak is : Ő szereti az ilyet!

  • Orbaanfan,

    „Mo-rol ujbol meg fog indulni egy menekültáramlás.
    Föleg a vállalkozok, akik szembesültek azzal, h megölte öket orbán!”

    Ez a het vicce. A FIDESZ kezdi helyrehozni a gazdasagot, es neked ez faj a legjobban.

    „De remélem, az EU befagyasztja a pénzeket …”

    Ez pedig elarulja, hogy ki es mi vagy igazabol. A sajat hazadnak akarsz rosszat, szivesen latnad romokban.

    ———–

    Drizari,

    Kivancsi voltam ki fogja eloszor feltenni ezt az „arab szamos” videot ide. Nem csalodtam…
    Az ilyen bugyuta kiserlet, hogy minel rosszabb szinben tuntessek fel az embereket csak a video keszitojet mutatja be arrol a bizonyos oldalarol.

    A link-ed a valasztasi eredemenyekrol pedig nem mukodik.

  • Geyza
    2018 április 9
    7:23 de.

    Ahogy voltak olyan, magyarul sem igazán beszélő „átjelentkezettek”, akik egy fénymásolt térképfecnire mutogatva keresték a választási helységet azzal, hogy a bekarikázott rézre mutogattak, „Fidesz, Fidesz” összmagyar tudással. Gondolom leszakadva a csoporttól.

  • Andrew_s
    2018 április 9
    3:45 de.

    kösz, hogy reflektáltál

    a kapitalizmus ( állatorvosi főiskola) (najó legyen egyetem, szamár doktorokkal)
    beteg lova az süsülandia (másnéven ussa) a beteg pónilova meg a zorbánlandia

    @szikszai írja (tudományos alapossággal):”Ez mindenkivel elofordul, aki vagy itt szuletett, vagy kisgyerek volt amikor a szulei idehoztak, es aztan itt kapta meg a jo kis kanadai agymosast. Mert mar 40 evvel ezelott is csak egy rossz viccnek lehetett venni a kanadai “oktatast”, mara mar pedig hatarozottan buntenynek szamit.

    Az en gyerekeim sem ertik a csiziot, csak ketto szuletett beloluk Magyarorszagon, de az idosebbik is meg csak 4 eves volt, amikor idejottunk. Tokeletesen agymosva lettek a szemet-kulturaval (nagy resze amerikai), a tananyag hianyaval, illetve annak kaotikus voltaval, es a “halado” media altal. Neha csodalkozom, hogy nehanyan kozuluk tudnak irni es olvasni is az “oktatas” dacara.

    Kotve hinnem, hogy Amerikaban nem ugyanez a helyzet. Mar csak azert is, mert naponta olvasom a hirekben az elkepesztobbnel elkepesztobb hireket az amerikai “oktatasrol” is.”

    ennél már csak a bányászbéka segge van!

    szikrázni akarok hogy lángralobbanjatok:
    Lybiát azért diktátortalanították, mert igazi beteges jólét volt, igaz a mű ez ZIN minden reggel 6 órakor 40000 Wattos erősítőkön át hangoztatta a hangszórókban (nem golyószóró nem lángszóró, hangszóró) hogy ébredjetek és tegyétek a rátok váró feladatokat…és leve! Cuba olyan amilyen de mióta…azóta már semmilyen és az organoponico -k azért még adják a mindennapi zőccséget a város közepén… és gilisztatenyésztési doktoátust is lehet szerezni, hogyan legyen műtrágya nélkűl ízletes …nincs Rolls Royce de Alícia Alonso nak sötétkék Volvo 740 ese van sofőrrel mert ő nemzeti kincs… és Nelson Mandela akit csak akkor kezdtek (álnok módon) szeretni amikor minden ellenkező próbálkozásuk ellenére kiszabadult és államfő lett belőle de a levelét obamacerkófnak nem merik leközölni a gaddafy testvér meggyilkolásáról…nem minden a demagográcia szerint kell, hogy létezzen az olyan beteges lesz mint orbán világa aki a putriból csak trágyadomb fölé tudott kinőni …lásd még a világ sok részét miért kell Venezuelának olyannak lenni amilyennek a John Bolton a perverz egysejtű agyhelyével elképzeli? meg a zbigniew brzsezsinszky nevű tömeggyilkos

    Kádár János csinált sok mindent amit orbán sohasem fog azaz nem MSZMP kikérem magamnak és nem is a KISZ amely nem az amelyik a zorbánt beajánlotta a sorosgyurinak aki felneveltette volna de nem sikerült csak egy tapló maradt belőle

    emlékezz a 13. Trójai háború van leírva az Iliászban azaz legalább 1400 éven át megdönthetetlen volt a sarcszedő útonálló semmi másról nem híres igaz Agamamnonék sem Phytagoras meg Aristótelés és a többi bortermelő hanem rablók az út szélén

    az egészen nagy Sanya is még akkor is ha Buké Fa Lósz

    szóval örömmel venném ha itt nyílvánosan megvitatnánk

  • Rodeókám:

    Azok a rohatt USAiaiak..

    Télleg olyan ciki mán.

    Most is 700 milliárd dollárja van ennek a Trumpnak hadikiadásokra.Az idén.

    Legalábbis eztetetet mondta a telefonnak, aminek a túlvégén Putyin füle volt.

    Mikor draku..granu..Dragulált neki hogy valami 70 akárhány százalékkal nyert a választáson.

    Ahogy az egy szolíd diktatúrában illik is.

    A péncrő’ meg azé beszélt neki , merthogy Putyin a fejébe vette hogy ilyen fegyverkezési hajszát indít.

    Gondolom a sárgahajú a térgyit csapkotta.
    A röhögés okán.

  • Szikszai!
    Te mentálistörpe!

    A Bajnai-Oszko kormány tette rendbe az országot a világgazdasági válság után. Annak eredményét orbán lerabolta.
    Orbán a gazdaságot csak lerabolta, de nem épitette, nem is fogja!
    Mi is emigrálunk! Aki vállalkozo teheti, az már elmenekült, v mostanában rákényszerül.
    Sokan csak azért nem tudnak, mert rengeteg befektetésük van már a vállalkozásaikban. De ahogy tehetik, megszabadulnak töle és elmenekülnek erröl a gyilkos vidékröl.
    Az EU-pénzek nekünk csak kárt okoznak, mert amit nem lopnak el, abbol olyan selejtes szarokat produkálnak, h utolag nekünk kell annak rendbehozatalát finanszirozzuk többszörös áron, hiszen a haverok nem dolgoznak csak normálhaszonkulcsért!
    Jelenleg az euspénzek tartják életben Mo-ot. Ha azok nem jönnek be, akkor az annak elrablására épülö odiktatura összeomlik!
    Akkor már csak az itthonmaradottak lerablása marad, az ingatlanjaik megszerzése, a bankbetétjeik inkasszozása, az ország jövöbeli eladositása, ami már igy is folyamatban van!

    Az, h ezt a szellemi törpék nemlátják, nem képesek felfogni, az nem az én hibám!Akkor lennék hazaárulo, ha erre nem hivnám fel a tudatlanok figyelmét!

  • Geyza
    2018 április 9
    4:04 du.

    kedves „gájza”

    amikor veszel egy házat, és a kert végében van a pottyantós budi…mint alsó saskatchvenben és annak falai halvány hupi lilára vannak festve akkor nem fogod az egész házat olyanra bekenni? és ráadásul a szomszédot sem kényszeríted tankkal és gépágyúval meg nukleáris pattantyúval arra, hogy ő is és mindehhez ordiblász a deszkakerítésen át mondván nekednek van 700 csilliárd fakaurid arra, hogy kényszeríccsed rá amit te akarsz és akkor előkerül a szomszéd, egy méterrel magasabb nálad, nincs narancssárga parókája és nem is dilinyós csak aszongya, hogy neki is van lövöldéje és egyébként is mennyél te a k….a anyukádba és a saját budiddal foglalkozzál

    ehhez miccócc, mint nemzetközi megoldáshoz?

  • Geyza
    2018 április 9
    4:04 du.
    ez vöröshagyma vagy túlérett paradicsom, ami a fejed helyén van az avatarodon?

    gájza, hát,hogy mik vagynak?

    Moscow wants to get rid of dollar & euro payments in oil trade with Turkey and Iran

    +
    Iran bans use of US dollar in trade

    hogy mik vannak?

  • A rohadt NATO mega ZUNICEF jövöre bevezeti a zarab számokat?
    És mint láttuk, h a vidék hogy tiltakozott ez ellen….
    Lehet vmi összefüggés a zorbánszavazatokkal is. Föleg, ha azt is elárulják, h a vidékieknek Gyurcsányi piréz szomszédokat akar betelepiteni.
    Nekem is van kettö, és csak ritkán van vitám velük! Bár eddig egy szavukat sem értettem….
    Orbanisták! Van köztetek, aki tudna segiteni a pirézforditásban? Vagy Ti mind rohadt tolvaj pedofilnak tartjátok öket?

  • Szikszai egy rohadék.
    Mindig
    mindenről
    mindenkinek
    H A Z U D I K ! ! ! !

  • A pirézekre arabs számokat tetoválunk és stadionba velük

  • Ez a Rodeo nem az a Rodeo.
    ez egy másik Rodeo.
    na mindegy..
    Rodeok jönnek, Rodeok mennek,
    de a NER marad !

  • Orsós Elemér

    Orbaanfan
    2018 április 9
    4:34 du.
    Balga jószág, te erről az egy évig regnáló csodagyerekről áradozol:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny
    Mégha csodarabbi lett volna, akkor sem lett volna képes az elődei huncutságait 1 év alatt rendbehozni, másrészről a nagymultu amerikai Lehman Brothers bank tudatos beáldozásával elindított műbalhét csak a balekok nevezik világválságnak!

  • Orbaanfan,

    Ugy latszik, hogy a Marson toltotted az utobbi 25 evet, mert vagy nagyon el vagy tajolva, vagy hazudsz, mint a vizfolyas.
    Bajnai tette rendbe Magyarorszagot??? Az a Bajnai, aki reszese volt Magyarorszag tonkretetelenek?
    Csak az utobbi evekben kezdett helyrejonni a gazdasag. De ez ne gatoljon meg teged abban, hogy Kanadaba gyere. Ugy nez ki, hogy ujabban nagy szuksege van Kanadanak butakra es hazudozokra, azaz „haladokra”.

  • Orsós Elemér
    2018 április 9
    5:07 du.

    Minden világos.
    Nem is volt Világválság.
    Csak ballibsibisi menedemonda volt.
    Mondd ezt a devizakárosultnak akit árvereznek éppen.

    De aztán szalaggyá ha kedves az életed…

  • charlie
    2018 április 8
    5:22 du.

    TE FIDESZ-bérenc vagy?
    aszittem a náci-párt ellenzéke neki…
    Mert arra lehetett következtetni mikor 75 %-ról ábrándoztál

  • Geyza
    2018 április 9
    5:26 du.

    2008 világválság és akkor most hadd röhögjek…………..

    ugye az ingatlanüzletek a hírhedt: real estate azaz a kapitalimus csimó Rasszója meg a bütykök és a rojtok rajta

    szóval ha Bel Fegor de Atburda Carolina néger dolgozó észak texasban vesz (akar venni) egy házat amiben a rojtos fejit nyugalomra hajthatja és az a „házikó” 867 négyzetláb ezt a developer (ezt én más szóval utcasarki rablónak szoktam hívni, teljes joggal) összegányolja $47 fakauriért négyzetlábanként…
    szorozd össze…de eladja $58317.00 -ért igenám de egy nagy lakótelep egy kerületben (vadiúj és kurvaszar) van 472 darab hasonszőrű és ebből csinál egy pakidzset és áruba bocsátja a tőzsdén (ott már mást is eladtak nemcsak ezt a szart)az már több mint 27 milla fakauri ($) és akkor az AIG meg hasonló rohadt alakok vesznek ilyen pakidzseket más pakidzsekkel keverve és ugyanazon a tőzsdén 500 millió fakauriért ajánlják mert van fedezete a Brünnhilda néger kisgöndör akit éppen akkor rúgtak ki a mu8nkahelyéről azaz totál fizetésképtelen de ez gyűrűzik tovább és mikor a Henry Paulsson kezébe kerül minisztersége utolsó napján már 5000 milliárd $ fakauriról van szó és ezt kellene megmenteni hagyták a léhmann brothers t (egyik a sok wallstreet i zsidó közűl) tönkremenni de a többit megmenti9 Bush elvtárs mert ki ha ő nem és sztálin knakutya nemi szerve sem volt hozzá képest

    és ebből lett világválság mert valakikn hnek ki kellett fizetniük az ellopott csiiliárdokat de egyetlen igazi károsult sem fizetett csak az adófizető

    hogy vagy Béla?

  • Rodeo36-11
    2018 április 9
    6:15 du.

    MOST EGY KIS NIAGARAI Chardonnay val a kezemben: Beethoven Missa Solemnis -ét

    neked is ugyanazt

  • Rodeo36-11,

    Megprobalom ertelmezni azt amit irtal, es ezert leroviditem. Remelem, hogy jol ertem, ha nem, javits ki, hogy mire gondoltal:

    ” ha … Carolina néger dolgozó vesz (akar venni) egy házat … és az a “házikó” 867 négyzetláb ezt a developer összegányolja $47 fakauriért négyzetlábanként…
    szorozd össze…
    de eladja $58317.00 -ért… de egy nagy kerületben van 472 darab hasonszőrű és ebből csinál egy pakidzset és áruba bocsátja a tőzsdén… az már több mint 27 milla fakauri ($)”

    Tozsden? En ugy tudom, hogy ezeket az uj, megvasarlasra szant hazakat, vagy apartment epuleteket akkor kezdik csak el epiteni, amikor mar van ra vevo eleve. Hogy kerulne ez a tozsdere? Ki lenne az a marha, aki tozsden hazat vagy lakast vesz?

    „és akkor az AIG meg hasonló rohadt alakok vesznek ilyen pakidzseket más pakidzsekkel keverve és ugyanazon a tőzsdén 500 millió fakauriért ajánlják”

    Kinek? Hogyan? Nem a bankok adnak hitelt mindenkinek, aki nem tudja zsebbol kifizetni a hazat, lakasat?

    ” hagyták a léhmann brothers t tönkremenni de a többit megmenti9 Bush elvtárs …
    és ebből lett világválság mert valakikn hnek ki kellett fizetniük az ellopott csiiliárdokat de egyetlen igazi károsult sem fizetett csak az adófizető ”

    Ez igaz elvileg, de ha azt nezed, hogy az USA is el van adosodva es minden evben novexik az adossaga, akkor nem igazan az adofizetok fizettek ezt ki, hanem csak siman penzt nyomtattak, vagy kaptak valakitol megint kolcsont.

    Ugyanakkor megint mondanam, hogy a bankok szivattak meg magukat, bizva a csodalatos „halado” gazdasagpolitikaban. Valahogy nem lattak, hogy a „haladassal” egyuttjar a gazdasag lerombolasa (is) es adtak kolcsont hazra-lakasra boldog boldogtalannak, akik aztan szep lassan sorban elvesztettek a munkaikat, fizeteskeptelenne valtak.
    No es a transaction ugye ugy megy, hogy a bank kifizeti a hazat/lakast az epito cegnek, tehat az a penz elmegy a banktol. Ha a kuncsaft nem tud fizetni a bank megszivta. Elveheti ugyan a bank a hazat de egyuttal a hajara is kenheti, nincs kinek eladni.

    Nem igy volt es lesz megint?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 április 9
    5:26 du.
    Kezdetben bizony nem volt világválság, de nagy leleménnyel az amerikai hitelbanki válságot sikerült a magánkézben lévő dollár mindenhatóvá pvivilégizált helyzetét kihasználva világméretűvé terebélyesíteni és utólag ez neves pénzügyi szakértők szerint sem spontán hanem megtervezett gazemberség volt! Mellesleg engem ne riogass a deviza hitelesek bosszújával, mert a nagyon kevés számú túlélők egy nem tipikus, isteni szerencsével(de inkább családi tagédiával) megmenekült egyede vagyok, ezért a rossz tapasztalatok ürügyén én is a fiktiv „deviza” hitelező bankok esküdt ellensége lettem!

  • Orsóskám:
    Jó amiket írsz.
    Kár hogy olyan „szeminárium” feelingje van.

  • A cikkből – mint afféle dióhéjba zárt krónikából – egy alapvető naivság tükröződik. Mégpedig az, hogy az akkori Fidesz más volt, mint a későbbi. De ez egy távol élőnek még megbocsátható hiszékenység, amely nem így igaz a hazai vazallus értelmiség esetében…
    Márpedig, ha Orbán és bűntársai pályafutását a kezdetektől szemléljük igenis feltűnően mutatják a „mozgalom” eredeti – jogi értelembe vett – anarchista vonásait. Ha csak azt a közös dolgozatot vesszük példaként, amit a Führer az ő Kövér barátjával 1987-ben volt pofájuk leírni, amelyben azt írják, hogy
    „a jog számunkra csak a bármikor felrugható parancsok halmaza”
    és akkor senki nem vett róla tudomást. Pedig ebben a mondatban . m á r . a k k o r . benne volt az azt követő tudatos maffiózó 30 év teljes programja, mondhatni, országos tragédiája az Ő kizárólag egyszemélyi hatalmát megcélzó akarat (a centrális erőtér) szuggesztiója, amelyhez kapóra jött az úgyszintén gátlástalan haver, a „jófej” Simicska, mint a fenti elmélet gyakorlati formába öntőjének, a „merjünk nagyot álmodni” gazdasági guruja… Természetesen mindennek biztosítékát a nevében is már eleve hazug Fidesz (a semnem Hűséges*, semnem Demokrata, semnem Polgár) propagandagépezete egyedül a maga személyes hatalmát szogáló demagóg politikája adta, amit minden tanult embernek, különösen a környezetüknek (tanáraiknak, diáktársaknak és mindenkinek akik szem és fültanúi voltak a viselt diolgaiknak) hivatásbeli kötelessége lett volna még időben, már annak koleszos bűvészcilinderből felismerni és leleplezni… De 1-2 kivételtől eltekintve nem ezt tették. E bűnös „í r á s t u d ó k” inkább betagozódtak a Cipolla alapította Nemzetiegyüttműködésrendszerének (később NER-nek) hazudott, Maffiállamot üzemeltető >f o g a d o t t . c s a l á d j u k< alattomos bűntársi, vazallusi, udvaronci és alattvalói köre, a camorra rendszerébe.

    Ezekre szavazott most a mi dicső magyar népünk.

    *

    FIDESZ=HŰSÉG de mihez? Legfeljebb a gyilkos Horthyrendszerhez.

    .

  • Szikszai
    2018 április 9
    11:12 du.

    én azt írtam le ami a valóságban történt, ennek utána járhatsz…az, hogy nyomtatnak zöld WC papírt vagy más módon „váltják meg” a csődbejutott spekulánsokat az ebből a szempontból mellékes…annyit mindenképpen vegyél figyelembe, hogy a bankok és építési vállalkozók össze vannak keveredve mint csícseri borsó a szárazbabbal a zsákban

    a trükk az, hogy az építési költség (overhead) 0,10-de a névleges árnak, de a névleges ár már eleve nem létezik, mert a hitelkonstrukció miatt azonnal még 2 vagy 3 szorosára nő az az összeg amit a delinkvens nyomorgó vásárló ki kellene hogy nyögjön így a számok alapján az a bizonyos $850000 a 25 vagy 30 év után már 2,30-2,45 millió amiért én sohasem vennék egy 85 négyzetméteres tyúkólat, mert ezek valóságos minősége (említém gányolás) olyan, hogy 10 év után teljes újjáépítésre szorulnak

    számoljál

    és akkor a tőzsde szerepe ebben hatalmas ténylegesen megtörtént a „csomagforgalom” és azt nem tudom (nem is valószínű) hogy a Lehmann Brothers ebben érintve volt azok más miatt mentek csődbe és nem is mentették meg őket de az meg jelzésértékű lett és emiatt született a TARP (olvasd el)

  • Szikszai
    2018 április 9
    11:12 du.

    rövidebben:
    én magam régóta ordibálom szerte széjjel, hogy a tőzsde puszta léte egy átverés…és a kapitalizmus jelenlegi végsőkig eltorzult aljas változata pénzhaszonra hajt azaz sem árú sem arany sem fedezete a hatalmas forgótőkének nincs az egyetlen ami a petrodollárt életben tartja, az, hogy fegyverrel az olajüzleteket uralják, amint a világ nem vesz olajat (vagy egyre kevesebben) $-ért hanem más pénzért akkor az egész összedől, mint mikor a teve belefingik a lisztes dézsába

  • Szikszai
    2018 április 9
    11:12 du.

    ez egy valaki egy hsz ben Palma de Mallorca -ról, azaz nem mindenki vak és süket mint sokan északamerikában
    íme:
    china jamas sera afectada ya que tiene un consumo interno de mas de 1000 millones de personas y las grandes companias son del estado, lo que esta realizando China es fomentar su mercado interno para lo que se viene que es la muerte del dolar, baja China los aranceles de importación pero les dice te pago en yuanes y no en dolares ni en euros como esta realizando con el petroleo funde al dolar ytodo el sistema monetario mundial, los tiene agarrado de los huevos China a gringolandia y a todos sos lacayos. intenta comprar yuanes tu en algun banco y veras como no te venden y es porque los bancos los estan apretando porque se viene la caida de los dolares y el auge del yuan

  • Rodeo36-11
    2018 április 10
    8:40 de.

    Én annyit tudok Palma de Mallorcáról, hogy mikor oda lemegyek, két fűszoknyás leányzó szokott engemet legyezgetni pálmaággal.
    A viszkiket is ők hozzák nekem ki a nyugágyhoz .

  • Rodeo36-11
    2018 április 8
    10:29 du.

    Melyik nyugdijas?
    Aki nem mert elmenni a FIDESZ-ed ellen szavazni
    a kis falujában mert attól félt hogy megvonják a nyugdíját?

    Nemtom hol voltál eddig,de az agyadat jól átmosták az tuti.

  • Geyza
    2018 április 10
    10:40 de.

    Óh Gájza Óh Gájza, mely bömbölményemet kritizálod? egyetlen „nyugdíjasom” sincs sehol, mit ittál? nagyon erős lehet…
    ídézz vagy szívd vissza eme sikoltványodat, plíííííííííííííz
    és soha (SIC) ne emlegesd az én nevemet a fidex -el egy könyvtárban, nemhogy egy lapon! plíííííííííííz

  • Geyza
    2018 április 10
    10:40 de.
    elolvastam, hosszas visszagörgetés után, és azt fenn is tartom…és abból a szempontból amiből ajánlottam szemlélni az eseményeket semmi sincs a „savazásról”! Mondjuk arról igen, hogy pl., Szíriában nem igen van nyugdíja vagy ha igen akkor minek mert ott a romok között ugye és lásd még Afganisztánt és+++ ahová bedózerolták a demagográciát és „aláhúzták” tankokkal és egyéb nyalánkságokkal…, na az levédiab…don az na az nem vala lévén…igaz a demagográcia tombol bár illi beri Zmus nak tyityulálják…és ezért soha külső beavatkozás nem is várható az ejjujjujjujjujj sem fog sohasem semmit sem tenni ellene még az OLAF sem…bár jól hangzik de légbekiáltott égő csipkebokor amiből kiszól a bokor, hogy hagyhattatok volna nem leégni…, beeeeeeeeeeee

  • Rodeo36-11,

    „annyit mindenképpen vegyél figyelembe, hogy a bankok és építési vállalkozók össze vannak keveredve …
    …de a névleges ár már eleve nem létezik, mert a hitelkonstrukció miatt azonnal még 2 vagy 3 szorosára nő az az összeg…”

    Ha ez alatt azt erted, hogy az epito cegek is bank kolcsonokkel epitenek igazad van, legalabbis abban, hogy ettol megdragul minden. Viszont honnan tudjuk, hogy minden epito vallalat bank kolcsonokre szorul?

    „” és akkor a tőzsde szerepe ebben hatalmas ténylegesen megtörtént a “csomagforgalom” „”

    Ezt meg mindig nem ertem. Miert adna at az epito ceg a kesz hazat/epuletet egy kozbenso embernek, aki semmit sem csinal, csak felveri az arat? Nem jarna jobban az epito ceg tulajdonosa, ha o maga verne fel az arat?

    Hogy az USA dollar esetleg megszunik vilag-valutanak lenni, elofordulhat. De mi lesz ha a „haladas” egyszer oda fog vezetni, hogy ha kell ha nem, minden orszag egy penznemet fog hasznalni?

    A tozsde szerepe mara valoban visszas lett, sok a swindli, az ellenorzes nagyon lagymatag lehet, vagy fizetnek azoknak, akiknek az lenne a dolguk, hogy megelozzek az atvereseket.
    Ugyanakkor a tozsde nelkul meg mindig a 17 szazadi allapotoknal tartananak.
    Valahogy ugyesebben, jobban kene szabalyozni, de mivel nem ertek hozza, otletem erre nezve nincs.

  • Rodeokám.
    Nehéz a Zélet.
    Pláne ha valakik
    World Trade Center robbantásra adják a fejüket.

  • Maestro Rodeo:

    Én?
    Kritizálni??
    ŐNT ??? hát hogy jönnék én ahhoz…,,-

  • Geyza
    2018 április 10
    9:17 de.

    szóval raffia (másnéven „fű”) szoknya Palma de mallorca -n nincs! és nem sok whiskey fogy mert spanyol brandy van és csodálatos spanyol borok meg sok tenger gyümölcse vagy a spanyol konyha remekei a remekbe készült füstölt disznóságok és pékárúk a sok csodálatos és zamatos zöldséggel (paprika paradicsom sötöbö)

    melyik helyen voltál ahol neked külön raffiaszoknyások is voltak kéznél? mi querido gájza dime como es la cuento de hadas? espero que que me escribes pronto y en detalles muy rico…, jajajajajaja salúd

  • Rodeókám:

    Hát csak itt jobbra, a képzeletembe’.
    de elég is volt egyszer-kétszer.
    tudod még így is marha nagy ott a drágaság DDDD

  • Na, na…. alakul a dolog!

    Bovult a butasagok tara mara. Dubois szerint Orban es „buntarsai” mozgalmanak anarchista vonasai vannak. Ugyanakkor o a fuhrer is, azaz naci.
    Mas szavakkal Orban a vilag elso naci anarchistaja, vagy anarchista nacija.

    De bovult az a tar a demagog, hazug, es maffiallam szavakkal is.
    Ez az fiuk! Mindent ra kell kenni az Orbanra, amit az elozo kormanyok politikusai csinaltak!

  • Geyza
    2018 április 8
    6:49 du.
    Szokjal mar le, arrol a tulajdonsagogrol, ha bejonn egy jobboldali part, akkor mar a nacikat latod. A nacizmus reg letunt a vilagban.Ez olyan, mintha en, mindig a komcsik bortonet latnam, ha a baloldal eler valamit.

  • szikszai
    2018 április 10
    5:00 du.
    tudomasom szerint, Orban apja kommunista volt es parttitkar. Orban is fiatalkoraban arra hajlott. Viszont okos es rajott arra, hogy ha sikeres allamfo akar lenni a magyaroknal, akkot konzervativnek kell adni magat. A magyar nagyjabol konzervarvativ erzelmu.

  • Figyelő,

    Lehet, hogy csak jatsza az Orban, de ez sem biztos.

    Csak azert, mert apuka kommunista volt nem biztos, hogy a kisfia is az lesz.

    Aztan tudjuk azt is, hogy a magyar „kommunistak” nagy resze csak azert lepett be a partba, hogy elobbre juthasson.

    Harmadikkent pedig ott van meg az a lehetoseg is, hogy valmikor megvaltozott Orban vilagnezete. Nem mindenki „szuletik” es hal ugyanazokkal a gondolatokkal.

  • Figyelő:
    Dehogy veszett ki !
    Ma Magyarország az európai nácik gyülekezőhelye.
    Ide járnak jamboree-zni mert otthon nem lehet nekik.
    És sajnos ezt nem magamtól találom ki, látni kell a híreket.

  • „A nacizmus reg letunt a vilagban.Ez olyan, mintha en, mindig a komcsik bortonet latnam.”

    Kedves Figyelő, de hiszen pontosan ezt csinálod, MINDIG a hajdani komcsikat hozod elő, ha a mai baloldalról esik szó…! 😀 😀 😀

  • Hazai!

    Kérem ne terelje Bar-Lev jogos és elementáris felháborodását valamilyen „kulturkapf” hamis mezsgyéjére. Itt nem úgymond népszokások, hanem történelmileg igazolt gaz . b ű n t é n y e k . kiáltanak az égre igazságtételért, amit az ilyen relativizáló védőbeszédek már eleve anullálnak…

    Akit pedig mindössze egy hajszál választott el a világon legmocskosabb haláltól, az joggal átkozódik azokra, akik még mindig – így 70 év után is – képesek ama szörnyű eseményeket viszonylagossnak beállításával, valamifajta ésszerű, „józan magyarázattá” egyszerűsíteni az Ő – és társai – megmagyarázhatatlan tragédiáját az Ő egész családja kiirtásával egyetemben…
    Kérdés, ha pl. a maga gyerekét hasonló, v. bármilyen inzultus érné, maga talán friss kenyérrel dobálná meg a tetteseket ? Hazai !
    Emlékezzék hha két vonat szerelvény összeütközik, ott pár-tíz, vagy párszáz halottal, hetekig arról cikkezik a sajtó, pedig az csak véletlen… DE EZ SZÁNDÉKOS JÓLKITERVELT NÉPIRTÁS VOLT, Hazai! Amelyre nics mentsége tettesnek, de még közreműködőnek se, de nincs enyhe vigasztaló hűs csepp sem az holt, sem pedig a véletlen megmaradt áldozatok számára sem… 5 éve volt a lakásom közelében egy súlyos, „mindössze” 1 személy életét követelő közlekedési baleset, a helyszínen még ma is friss virágot helyeznek el vázában az áldozat családtagjai és barátai…

    Hozzátéve:

    Mindez a kollektív gyilkosság nem ám „egy háború” velejárója, hanem nagy és kis gonosztevők százezrei fondorlatos összeesküvésének a terméke.

  • ÁÁÁááá dehooogy…
    Nem is voltak „komoly” gyilkosságok
    és Hazzay ennek a szar véleménynek az apostola.

    ígyaztán nem értem
    hogy miértnem érti hogy nem értjük őt.
    Az istenverte állandósult Horthy-fényezésével.

  • Dubois
    2018 április 11
    6:27 de.

    szóval: Szíria, Yemen, Szomália, Afganisztán, Vietnam, Japán, Dél Szudán, Venezuela, az mind smafu persze minden egyéb is csak a holló kausztika az na az sohasem…mikor kap anyagi kártérítést a yemeni anya aki elveszítette a gyermekét, a házát és saját magát is egy kis halálos…(ha már halál nem mindegy hogy mitől?) és egyébként is miért van ez a rasszizmus csak a zsidók fájdalma érdekes mindenki más tenger mélyen le van szarva?

  • Szikszai

    azt gondoltam, hogy nem valaszolok semmire a velemenyeddel kapcsolatban, amig meg nem valaszolod a korabbiakban feltett kerdesem.
    Tudva jol, hogy ugysem tudnad, pont ezert tettem fel, hogy ne kelljen szoba allnom veled.
    De mivel ilyen ilyen gyonyoruen megvallottad viszont az, hogy miert vagy fideszes, kenytelen vagyok nyugtazani!

    Hogyan is irtad, a te szavaiddal? Idezem:

    – „Aztan tudjuk azt is, hogy a magyar “kommunistak” nagy resze csak azert lepett be a partba, hogy elobbre juthasson.”

    Te mivel „tapasztalatodbol” tudod, hogy miert voltal MSZMP tag, es most miert FIDESZ tag es ezt vegre is megosztottad velunk;

    Koszonettel es boldogsaggal vesszuk todomasul.

    Csak hogy tudjuk hogy a velemenyed miert nem er egy hajitofat, vagy egy lukas batkat ezutan. (sem)
    A sok suletlenseg, hazug ervek utan jo hallani az igazsagot:
    Erdekem fuzodik hozza. Ennyi. Ez megertheto, baratom.
    Sok sikert a létrán!

    A zászló viszont áll, arra az esetre ha megvalaszolod a korabban feltett kerdesem, storno a fenti tetel, vagyis beszelhetunk.

  • Egyertelmusites!!!

    Hogy nehogy felreertse senki, szeretnem egyertelmusiteni, hogy az elobbi bejegyzesemben ismetelten korulirt kriterumom azoknak szol, (az okori magyar magyar hazanak es fovarosanak megnevezese) akik ki akarjak maguknak sajatitani a magyarsagot.

    Pusztan azon az alapon, hogy kiallnak egy olyan part mellett, amelyik az „egyetlen igazat” a ” es jot” hirdeti a nagyvilagnak.

    Tudom, hogy ez a „hit” nem igazan az o bunok, mert mar ket peldanyban is megjelent ilyen „mozgalom” a magyar palettan, akik:
    „…- kinyilvanitottak, hogy ök a haza kizarolagos kepvieseloi, es az ö kovetoik. Mindenki mas aki ezt nem teszi magaeva – az nem magyar, de legalabbis arulo. … –

    Ezek a magukat a haza megmentojenek nevezok haborut hirdetnek a „masok” ellen , magukat „vezernek” teve ebben a „dicsoges” csataban.
    Az se tevesszen meg senkit, hogy most az egyik lemondott, mert ugyis hamarosan visszaall a csata elere.
    Vagy tenyleg megelegelte – aztan atadja ezt a ketes dicsoget valamelyik masik orult harcos tarsanak.

    Ezert vetettem fel a fentiekt, mint egy kriteriumot.
    – Lassuk, hogy kulonb magyarok e valoban?

    Mar olyan ertelemben, hogy valamivel kulonb magyarok e, mint mondjuk Petofi Sandor, akinek meg az anyja se volt segitsegere hogy az „ekes” magyar nyelvet elsajatitsa. Vagy esetleg Kossuth Lajos, akire mint magyarabb magyarra kevesen nem mernenek hivatkozni. (Tótnak szuletett az istenadta)
    Folytassam a sort?
    Akkor mitol nem magyar az aki ebben a hazaban szuletett, es magat magyarnak vallja?
    Ja hogy nem szavaz a „kivalasztott” partra? Akkor ez mi, ha nem despotizmus es elmebeteg fanatizmus?

    akinek ez a fo programja, az egy ocska nyomorult gazember. Mindegy hogy mi a programja innentol, nem szamit!
    Innentol kezdve kepes barmilyen gyalazatot elkovetni a sajat nemzeten!

    Nezzuk mi van Kanadaban.
    Aki ott szuletett, es magat kanadainak vallja, lett legyen fekete, sarga, feher vagy tarka – kanadai nem?
    Usaban, Brazilban, Ausztraliaban es meg sorolhatnam!
    Ezekben az orszagokban ezert van demokracia, es mindenki akiben a jozan itelokepesseg megvan es erkolcs, az feltekenyen orzi ezt az allapotot.

  • Drizari
    2018 április 9 7:02 de.

    A video mindent elmond.
    Azt is, hogy miert szuntettek meg az OKTATASI ES KULTURALIS MINISZTERIUMOT.

    Nem kell kultura, tudas!
    A hulye szavazonak esetleg meg kinyilik a szeme, es innentol el van vesztve „mint huseges” szavazo (fides)

  • Dubois
    2018 április 11 6:27 de

    Minden hazai lampanak leirt szavadat en is alairok!

    Az utolso mondatot pedig ketszer is alahuzom:

    Minden nagy- es „kis”gonosztevok osszeeskuvese bizony, mert a „hallgatolagos tamogatas” sem kulonb semmivel.
    Aki nem emeli fel a szavat ellene, az cinkosa annak.

    Azert szukseges mar az elejen harcolni a „rossz” ellen, rogton amikor az megjelenik. Amikor mar dudva, nehezebb es amikor fava terebelyesedik lehetetlen.

    Ez a „jozan parasztok” uzenete, a gazt akkor kell kikapalni, amikor az a fejet feluti!
    Csak a lusta, tahó parasztok varnak vele!

  • Dubois
    2018 április 11
    6:27 de.

    Ezt nem a Felszabadulás c. topikba akartad írni?

    Ott már válaszoltam.

  • Rodeo36-11,

    „szóval: Szíria, Yemen, Szomália, Afganisztán, Vietnam, Japán, Dél Szudán, Venezuela, az mind smafu persze minden egyéb is csak a holló kausztika az na az sohasem…”

    Valamit nagyon felreertesz. A zsidok emlekeznek a Soah-ra, a Japanok az o sajat maguk vesztesegeikre … es igy tovabb.

    Hol lattad azt, hogy a zsidok protestaltak azert mert a Japanok megemlekeznek az atomtamadasra?
    No es aztan meg ott van az az aprosag is, hogy nem a zsidosag tamadt ra masokra, hanem ellenkezoleg. Mas szavakkal mondva ha Japan kimaradt volna a haborubol, nem lett volna atombomba sem.

    De meg lehetne vitatni azt is, hogy a Beke Vallasanak tagjai miert irtjak egymast (es masokat) ilyen elannal, ha az valoban a Beke Vallasa? De inkabb hagyjuk ezt, mert manapsag ezert mar borton jar „haladobb” helyeken.

    „mikor kap anyagi kártérítést a yemeni anya aki elveszítette a gyermekét”

    Kerje meg Szaud Arabiatol! Foleg, hogy mind muszlim testverek!

    „és egyébként is miért van ez a rasszizmus csak a zsidók fájdalma érdekes mindenki más tenger mélyen le van szarva?”

    Lasd fenn. Mi eszrevesszuk a tobbi aljassagot is, de mi speciel a zsidosag ellen elkovetett aljassagokrol emlekezunk meg. Soha egyetlen zsido nem mondta, hogy mas nepeknek nincs joguk az o ellenuk elkovetett aljassagokra megemlekezniuk.
    Hol latsz te itt rasszizmust?

  • Rodeo36-11
    2018 április 11 7:32 de.

    Mellesleg igaz. Igaz ugyan, hogy sem a holokausztrol valo megemlekezest, sem a karteritest nem vitatom, csak eppen jónak tartanam az örmény nepirtasrol (holokauszt) is megemlekezni.
    És nem megkoszoruzni „a nagy Ataturk, vagyis Torok Atya emlekmuvet.

    Egy nepirto emlekmuvet. Es meg itt, ezeken a hasabokon is egyesek kepesek felmagasztalni, mint a modern torok allam megteremtojekent.
    Az osszes tevekenysege pont az ellenkezoje volt, az iszlamizmust visszaallitva vérszomjas duhvel irtotta a keresztenyeket (ormenyek pechesek voltak, nem?) a gruzokat, kurdokat es mindenkit, aki eppen belefert.

    Persze, ebbe mar az is belefer, hogy Hitler is a modern Nemetorszag megteremtoje volt, hogy Horthy-rol ne is beszeljunk, mint a modern Magyarorszag megteremtojerol.

    Es majd jon a vegso megoldas – ahol majd mindenert Orbannak kell halasnak lennunk.
    Mar el is kezdte – a moderkori örmény-gyilkost (baltas iszlám hös) ki is adta az azeri Basának.
    6 milcsi volt az ára, dollarban.

  • Gabriel,

    „azt gondoltam, hogy nem valaszolok semmire a velemenyeddel kapcsolatban, amig meg nem valaszolod a korabbiakban feltett kerdesem.
    Tudva jol, hogy ugysem tudnad, pont ezert tettem fel, hogy ne kelljen szoba allnom veled.”

    Miutan a szervezetednek vegre sikerul lekuzdenie a sleep paralysis-t, ajanlanam, hogy donts be egy liter kavet (a teljes felebredes erdekeben) mielott nekiallsz hulyesegeket irni.
    Ugyanis en itt vegigneztem a hozzaszolasokat, es te semmit sem kerdeztel tolem. Azt csak akkor „lattad” amikor Succubus fekudt rajtad 69 formatumban.

    „De mivel ilyen ilyen gyonyoruen megvallottad viszont az, hogy miert vagy fideszes, kenytelen vagyok nyugtazani!”

    Egyreszt nem vallottam meg semmit, mar regota ugatom, hogy a FIDESZ-re szavaznek, ha Magyarorszagon elnek, masreszt ettol fuggetlenul nem vagyok FIDESZ-es.

    „” – “Aztan tudjuk azt is, hogy a magyar “kommunistak” nagy resze csak azert lepett be a partba, hogy elobbre juthasson.”

    Te mivel “tapasztalatodbol” tudod, hogy miert voltal MSZMP tag, es most miert FIDESZ tag es ezt vegre is megosztottad velunk; „”

    Ne felejtsd el beszedni a doktorbacsi altal eloirt dilibogyoidat! De vannak egyeb nootropics nevezett szerek is, amik elosegitik a cognitive function-t (ertelmi funkcio).

    Megprobalom megmagyarazni neked: Csak azert mert te tudsz arrol, hogy voltak/vannak nacik meg nem jelenti azt, hogy te is naci lennel. Igy most mar erted, te kis bumfordi?

    „A zászló viszont áll, arra az esetre ha megvalaszolod a korabban feltett kerdesem, storno a fenti tetel, vagyis beszelhetunk.”

    Hat ha lenne kerdesed talan meg menne is…

    „Hogy nehogy felreertse senki, szeretnem egyertelmusiteni, hogy az elobbi bejegyzesemben ismetelten korulirt kriterumom azoknak szol, (az okori magyar magyar hazanak es fovarosanak megnevezese) akik ki akarjak maguknak sajatitani a magyarsagot.”

    Remelem te erted ezt a zagyvasagot.

    „” Pusztan azon az alapon, hogy kiallnak egy olyan part mellett, amelyik az “egyetlen igazat” a ” es jot” hirdeti a nagyvilagnak. „”

    Mindenkinek meg lehetett az oka, hogy miert szavazott a FIDESZ-re. Nekem kizarolag az tetszik bennuk, hogy a hozzad hasonloan iq-ilag challenged, viszont nalad joval eroszakosabb hordakat tavoltartjak Magyarorszagtol.

    „” Ja hogy nem szavaz a “kivalasztott” partra? Akkor ez mi, ha nem despotizmus es elmebeteg fanatizmus? „”

    Hulyesegeket hordassz ossze, es azokbol levonod a vegso kovetkeztetest. Itt nincs kivalasztott part, csak van egy olyan, amelyik nem hajlando szandekosan tonkretetni a hazajat.
    Ha ezt nem tudod megerteni, akkor jobb ha triplajara emeled a nootropics adagodat. Bar ha eddig nem ertetted, ezutan sem fogod.

    „akinek ez a fo programja, az egy ocska nyomorult gazember. ”

    De a hazaarulo az talpig becsuletes ember, igaz?

    „Nezzuk mi van Kanadaban.
    Ezekben az orszagokban ezert van demokracia, es mindenki akiben a jozan itelokepesseg megvan es erkolcs, az feltekenyen orzi ezt az allapotot.”

    Oly annyira, hogy aki a szolasszabadsag mellett bekesen tuntet, azt letartoztatjak Kanadaban. De beszelhetnenk a csodalatos agymoso mediarol is.

    Talan erdemesebb lenne tajekozodnod a vilag dolgairol, mielott nekiallsz firkalni valamit.

  • Gabriel,

    „Es meg itt, ezeken a hasabokon is egyesek kepesek felmagasztalni, mint a modern torok allam megteremtojekent.
    Az osszes tevekenysege pont az ellenkezoje volt, az iszlamizmust visszaallitva vérszomjas duhvel irtotta a keresztenyeket (ormenyek pechesek voltak, nem?) a gruzokat, kurdokat es mindenkit, aki eppen belefert.”

    Nem vagyok biztos abban, hogy egyaltalan erdemes-e az egetrengeto tevelygeseidre valaszolni, mert nagyon ugy nez ki, hogy ha eddig nem tudtal tanulni, ezutan sem fog tudni.

    Miert nem olvasol utana dolgoknak, mielott velemenyt formalsz rola? Megartana a szepsegednek?

    Konyorgom, te „eszkombajn”, mar megint osszeteveszted a nacionalista motivumokat a vallasi motivumokkal.

    A Torok Birodalom tobbszaz eves fennalasa foszlott szet a 20 szazad elejen, mint fing a szabad levegon. Ataturk eszrevette, hogy az iszlamhoz valo merev ragaszkodas volt az egyik oka a bukasuknak, es reformokat vezetett be.
    De ez nem jelenti azt, hogy kozben teljesen elment az esze es nem latta miben mesterkednek a nagyhatalmak. Minel nagyobb orszagot akart maganak megtartani, ami az o szempontjabol ertheto is.
    Hogy kik kevertek akkor a szart a torok ellen csak sejteni tudom, viszont o szarkeveresre ugy valaszolt, hogy eluldozott, vagy legyilkoltatott bizonyos kisebbsegeket, hogy kesobb ne lehessen azokat proxy-nak hasznalni ellene.
    Ennek semmi koze az iszlamhoz, mert a muszlim kisebbsegeket is szivatta.
    Ez siman nacionalizmus es hatalomvagy, te tizenketokor!

  • Szikszai
    2018 április 11
    11:56 de.

    lásd még Gáza, Palesztina, Libanon és Szíria bombázása meg uszítás a perzsák ellen… az egész még a bibliai időkben kezdődött amikor is a zsidók a környező népeket irtották tűzzel vassal és még a nagy Egyiptomot is szét akarták kavarni de az nagy falat lett és ill a berek nádak erek…, mózes futó papucsban…ne is próbálkozott azzal kezdődött, hogy visszaütöttek hogy el ne röhögjem magam, pofátlanság csimborasszója

  • Rodeo36-11,

    „lásd még Gáza, Palesztina, Libanon és Szíria bombázása”

    Tehat ugy gondolod, hogy az izraeliek minden ok nelkul bombazzak a bekeaktivistakat?

    ” meg uszítás a perzsák ellen… ”

    A perzsak sem tesznek semmit Izrael ellen, igaz? A kulonfele terrorszervezetek tamogatasa a perzsak altal csupan a nemzetkozi beke mihamarabbi elerese celjabol tortenik. Ugye ezt akartad mondani? Az is erdektelen, hogy szinte naponta kozlik, hogy nemsokara elsoprik Izraelt nehany atombombaval?

    „az egész még a bibliai időkben kezdődött amikor is a zsidók a környező népeket irtották tűzzel vassal és még a nagy Egyiptomot is szét akarták kavarni de az nagy falat lett és ill a berek nádak erek…, mózes futó papucsban…ne is próbálkozott ”

    Biztos vagy abban, hogy a Biblia nepmeseinek lenne barmi koze is ahhoz, hogy manapsag a bekeaktivistakkal nem lehet bekeben egyuttelni sehol a vilagon?

    „azzal kezdődött, hogy visszaütöttek hogy el ne röhögjem magam, pofátlanság csimborasszója’

    Ki utott vissza es kinek?

  • Szikszai
    2018 április 11
    2:29 du.

    akkor részletezzed: mit csinál Perzsia?
    mi is van a Golán fennsíkkal? merre található a független autonóm Palesztína? Miért van befalazva Gáza? és nem utolsó sorban mi a bánatos pimpilit keresnek izraeli bombázók és vadászgépek Szír felségterületen…nincs vége, de ez csak példa akart lenni

    jó lenne kis listácska ezekről a békeügyi aktusokról

  • Nem szandekoztam beleszolni a vitaba,leven ma-
    Izraelben, megemlekezes a Holocaustrol.
    Holnap,d.e 10-kor megszolal a szirena,melynek hallatan
    minden izraeli megall,kiszall autojabol, megall az
    uzletben,ahol vasarol,vagy munkahelyen,nema tisztelet
    adassal a Holocaust aldozatainak.
    Jovo heten-hasonlo tisztelet adas-a Fuggetlensegi Haboruban,
    es Izrael honvedo haboruiban elesettek emlekere.
    Utana egy nappal- a 70-ik Fuggetlensegi Nap.
    Meglehet, hogy az „empressario,filosofo”,akibol
    mar csak a „fanatico” maradt, maskeppen latja
    a tortenteket {ezzel nincs egyedul},de mi-igy ertjuk.

    http://regi.sofar.hu/hu/node/25632

  • Izraeli
    2018 április 11
    5:24 du.

    és azok a „honvédő” háborúk azok milyenek és mikor és hol? nektek van a holo másoknak az sincs, ott Szíriában ahová beszálldostok (nem szálltok ki végre?) kedves bombákkal meg rakétákkal…mit csinált nektek Szíria, hogy ennyire kausztot csináltok benne?

  • IDEZEK:

    „” Ennek semmi koze az iszlamhoz, mert a muszlim kisebbsegeket is szivatta.
    Ez siman nacionalizmus es hatalomvagy, te tizenketokor! „”

    Jo, akkor mostmar megerthetjuk „szeretett” Horthy Miklosunkat is, hiszen az is csak „ugy gyilkoltatta le” a kisebbsegeket.
    Bar annyira nem tudott elmenni hogy milliokat gyilkoltasson le, az csak tole kapacitaltabbaknak sikerult

    es megerthetjuk valamennyi nagyra becsulejot is vele egyetemben!
    Le a kalapunkkal elotte, es elottuk.

    De aki elott igazan meg a foldet is megcsokolhatjuk, az az NAGY ORBAN VEZÉRUNK!

    Igen, ahogy mondod:

    Siman nacionalizmus es hatalomvagy, de minden okorseg nelkul.

    A valaszod varom am, a feltett kerdesre!

  • bemasolom a bejegyzesemet, amit egy masik cikknel tettem a HUNGARISTAK szamara, mivel egyes hungaristak reklamaltak, hogy nem talaljak.

    Az ajanlat tovabbra is el.

    Aki megadja az okori magyarhaza nevet a fovarosaval egyetemben – az kulonleges magyarnak vallhatja magat.

    Varom a valaszokat.

    itt az eredeti bejegyzes:

    Gabriel
    2018 április 9
    4:44 du.
    Megirtam, hogy nem lesz konnyen emesztheto a 2018 április 9 8:06 de. bejegyzesem.

    Nem is annak szantam, meg kevesbe vitanak.
    Elegge “nagykepuen” hangzik, de kijelentesnek szantam.
    Aki akarja, jegyezze fel, es amikor az ido eljon emlekezzen vissza rá.

    Nyilvan csak az, aki tuleli.
    Vannak kozottunk nehanyan, akik mar koruk miatt nem fogjak megélni, de a tobbiek emlekezni fognak rá, amikor majd eljon a napja.

    Aki akarja, konyvelje el nyugodtan, hogy be kell vennem a gyogyszerem, semmi baj, a bejegyzesem nem hozzajuk szolt.
    A szeles uton sokan jarnak, a keskenyet kevesen valasztjak.

    Vitaba nem kell velem szallni. Amit mondtam, azt nem is internetes cikkekbol ollozgattam ossze, sem a Nemzeti tv-csatornakbol es meg nem is az ATV-bol, nincs ertelme idezgetni sehonnan. Meg raadasul akkor mirol is vitaznank, a masok velemenyeirol? Eleg hulye felvetes.

    Az Erdogan ismertetoben is pont azert citaltam a wikipediat, hogy meg nagyon mesze se kelljen menni, még ottan is azzal inditanak, hogy “Iszlamista Allam” ujraepitoje.
    Pontosan az Ataturk szellemeben, az Iszlam Testvireseg szellemeben. (Orban megkoszruzta Ataturk – a nepirto emlekmuvet)

    Erdogan mar be is allt a nepirtok soraba.
    Tenyek.
    Termeszetesen, csak azok szamara, akik elott az igazsag nincs elrejtve.

    Lehet, hogy nehez felfogni, de en nem gyuloletbol szoltam, hanem figyelmeztetesbol. A tenyek ettol tenyek maradnak.
    Nyilvan csak azokhoz, akiknek van fule hozza.
    Mindenkinek jó szerencset – kinek igy, kinek ugy, de ne feldjetek, mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa.

    Es ha valaki tenni akar megis egy probat, ugy is hogy amugy megkattantnak tart, valaszolhat arra hogy hogyan hivtak a magyarokat az ókorban – ha ugy jobban tetszik, hol volt és hogy neveztek az okori magyar hazat, es mi volt a fovarosa?
    Egyszeru a kerdes nem? Aki valaszolni tud rá, arrol tudni fogom, hogy van hallasa, látasa.

    Lehet nem nyilvanosan is, e-mailben – [email protected]
    Kemeny szavak, nem? Kiallok ertuk – mert mi más tehetnek ha kimondtam, mint hogy bevallaljam?

  • Rodeokám:
    Izrael azzé szálldos Szíria felett, hogy vigyen egy kis vidám kék szint a nyamvattak egére.
    Amit totál beterítenek az oroszivánék szürke, de legalább kétfejú cári sassal meg ötágű vörös csillaggal ékesített gépei.

    beláthatod ennyi kell.

  • Rodeo,

    Nem mintha „naiv” kerdeseidre nem valaszoltunk volna mar evekkel ezelott, de ha neked jol esik a hulyet jatszani, hat miert ne…

    Iranrol fenn irtam, olvasd el ujra.
    A Golant egy vedekezo haboruban foglaltak el egy olyan ellensgtol amelyik evtizedekig lotte az izraelincivilket onnan. Mivel vedenced nem volt hajlando beket kotni Izraellel tobb evtizeden at sem a terulet annektalva lett. Igy jarnak az eroszakos tahok.
    Fuggetlen Molesztina nincs egyelore, mert az arab rablogyilkosok, akiket te p-vel hivsz, nem hajlandok beket kotni, kizarolag Izrael elpusztitasaert, illetve „szorakoztatasaert” vannak ott. No es ne felejtsd el, hogy az arab nepnek hatalmas terulet all a rendelkezesere, ott valahol kedvukre alapithatnak egy fuggetlen Molesztinat. Miert pont Izrael teruletebol kell nekik?
    Gazabol is mar 1949 ota erkeztek es erkeznek bekeaktivistak gyilkolaszo szamdekkal Izraelbe, es ha hiszed ha nem, a zsidoknak sem tetszik, amikor a gyerekeiket gyilkoljak agymosott barmok. Mivel a gazai vadaskertben elo vademberekkel maskepp nem lehet birni, hat lett egy kerites, kb ugyanolyan celbol, amiert Orban elrendelte a kerites epiteset Magyarorszag hataran.
    Sziraiaba azert ruccannak at neha, mert a mai napig is kuldik onnan az anyagot a hezballah nevu muszlim-naci gittegyletnek, es az izraeliek szerint azoknak mar igy is tul sok jatekuk van.
    Ami az izraeli honvedo haborukat illeti, volt egy 1948-ban, egy 1964-ben, es egy 1973-ban.

    Remelem ez alkalombol sikerul majd el is olvasnod amit irok neked. Ajanlanam, hogy nyomtasd is ki, mert lathatoan amnezias vagy, es akkor jovore csak eloszeded a cetlit es ujra elolvasod.

  • Gabriel,

    Horthy kapcsan:

    Te jatszod a hulyet, aki mindent felreert, vagy valoban ekkora cimeres okor vagy?
    Ki mondta, hogy a torokok tettei jogossa teszik valaki mas tetteit?
    Miert nem szeded a bogyokat? Nem azert irta azokat fel neked a doktorbacsi, hogy a wc-be szord!!!
    Mellesleg, Horthy senkit sem olt meg. De ez ne zavarjon teged.
    Es most allj neki okskodni a zsido torvenyekrol es a gettositasrol, hatha nem tudok roluk!

    Viszont vegre mar tudom mit kerdeztel. Nos en tudom a valaszt.
    Az okori magyar haza neve Krypton volt, ami a Tejutrendszer legnagyobb csillaga, es a fovarosat Buagnak hivtak, ami a buggyantagyu Gabriel roviditese. No es ezt a baromsagot mar csak azert is melloztem korabban, mert nekem nincs szuksegem arrra, hogy barkinek is bebizonyitsam mekkora magyar vagyok. Elsosorban azert te kis negyedesz, mert zsido vagyok.

  • Szikszai
    2018 április 11
    7:48 du.
    félcédulád most még előttem van, de nemsokára mögöttem lesz

    agyficam: elfoglalta mert védekezett, na ez már fidex mélységű
    tanmese röhögénybe csavarva

    nem szoktam megőrizni …hiába no majd leírod még soxor attól nem ficamodik vissza

  • Geyza
    2018 április 11
    7:38 du.

    nekem is vannak erről ötleteim, meg arról is hová szálldoshatnának még ezen kívül, a pirosfehércsíkos átszállásokat (nem váltottak jegyet rá) abban a csíkos rabruhában és dühöngve meg méreggel szintén kezelni kellene mint a kalauz annodecibel: kilyukasztani a kézi lyukasztóval és visszaadni nekik ajánlással hogy hová és hogyan!

    mivel itt csak szinkópában szabad, nem írom le a többi hatlatomat sőt a hétleteimet sem ugyanerről, bár én a magam részéről fel vagyok készülve arra, hogy mivel és hogyan fogaggyam a hivatlan betolakodót mindegy hogy milyen színű sisakban próbálkozik, még ha tollat is tűz …na oda

  • Rodeo:

    Kérdés:
    -Mi a különbség a szálloda meg a veréb között?
    -???
    -Hát az hogy a veréb száll ide, száll oda,
    de a szálloda nem veréb ide meg veréb oda…

  • Rodeo- filosofo
    Nezzuk, mi a velemenye – a Hamasz egyik
    alapitoja fianak- az „emberi jogok bajnokai”rol
    az ENSZ-ben.

  • Filosofo
    Es ehhez-mit szol?

  • Az ENSZ félig-meddig a muzulmánok uralma alatt áll.
    Nem véletlen hogy az USA -immár másodjára-
    kiléett az UNESO -ból.

    Ezzel gyakorlatilag az egész oktatásügyi al-szervezet a csőd szélére került.

    Az ok:
    Minden bennt lévő országnak 1 szavazati joga van.
    Függetlenül attól mennyit fizet be a kasszába.
    Namármost olyan lepukkant országok, akik csak pár dollárt fizettek be évente de egyetemük egy sem volt, rendre leszavazták az USA oktatásügyekkel kapcsolatos javaslatait. Holott az USA fizette a költségvetés javát.
    Csakhogy ezek az országok a ruszki zsebében voltak és vannak.
    Az oroszok meg zsigerből elleneznek mindent amit az USA szeretne.

  • Geyza
    2018 április 12
    2:43 de.

    ezért megérdemelsz egy töltött palacsintát hússal töltve és jófajta Radeberger rel…kunc kunc

  • Izraeli
    2018 április 12
    5:46 de.

    lebernyeges kaftános és kipás napokat neked is ugyanoda csak nagyobbat…

    más hülyeségeket is gyűjtesz vagy ezzel már vége van a rablómesének…freedom fighter -ek ki a bánatos lópimpili hívta őket oda és miért? hogy kavarják a lótrágyát tehéntrágyával rövidebben ugyanezt angolul: bulloshitto+++

    megsúgnád hogy utaznak ezek az alakok oda vissza lelőve és kigyógyítva és mennyi a zsoldjuk a Knesszet nek van erre félretett pénzalapja…

    ja persze aki veled nem ért egyet az mind…. gój (röhögény)…ha más a politika akkor neked mi a közöd ehhez, nem kellene otthon sepregetned a netán yahoo korrupciós botrányai és a sok hivatlan prókátorság mellett::.

    te csak írjál, én ránézek ki írta és máris görgetem…olyan könnyen gurul…már el is gurult

    bele vagy gárgyulva a filo Zsófiába??? vedd el áldásom rátok

  • Geyza
    2018 április 12
    8:01 de.

    hol olvastad, hogy a zusá nak van oktatása vagy politikája

    NBA, MLB, NHL, NFL doktorátusokat osztanak írástudatlanoknak
    és hatalmas nagy üzlet lett a szórakoztatóipari sportnak csúfolt csinnbummcirkusz majdnem eléri az ottani elnökválasztások színvonalát… az usa szeret lépegetni kilép azután belelép és fordítva sok sasszéval az UNESCO tól sajnálja a pénzt de a freedomfighterek -re (tömgegyilkos zsoldosai nekije) annyit nyomtat ami a teherhajóba belefér

    és kultúra a köbön ahogy ott vonaglanak a jövő hordozói dobpergésre és ágyudörgésre közben nyomkodják a smartphone -okat hogy csak szikráznak és megnézik benne milyen avatarja van Proteus nak aki pöszén befél mert azt sem tanult meg pénzhez nem kell semmi más mint költői szenvedély azaz elköltöm pont

    hogy vagy és a hegedűszólóid ott a sarkiban?

  • Rodeo:

    Ja, télleg.
    Azok ott analfabéták mind.
    Azok az USAiaiak.Írni olvasni
    a ruszki nagykövettől tanúlnak mind.
    Még szerencse hogy azok jó emberek,odamennek tanítani
    az amerikai bennszülötteket.Késsel villával enni meg ilysmiket

  • Szikszai
    2018 április 11 8:04 du.

    Nem veletlenul magyarazta nekem egy oreg moszados tabornok ismerosom anno:

    – a gojokban sose bizzal, az arabokban meg kevesbe. De aki igazan veszelyes az a hulye zsido!

  • Geyza
    2018 április 12
    9:56 de.

    te közelről ismered őket? onnan tudod?

    Sevilla ban a kastélyhotel éttermében a pincér a tájukra sem ment mialatt mi a jobbnál jobb falatokkal voltunk ellátva…megkérdeztem a pincért miért hagyja őket magukra:
    mert pofátlanok, neveletlenek és sohasem adnak borravalót pedig nekem nincs fizetésem én abból élek

    Páris a Rue Saint Honoré-n lévő étterem teraszán jóízűen falatoztam (ahogy azt én szoktam csinálni) a pincérnő nagyon kedves és egy idő múlva mikor odajött (hozva a hosszúnyakú üveget jófajta gall borral) mutat oda oldalra 3 páhollyal arrébb ahol két 20-on éves (mint a pincérnő tájékoztatott usasisisak) éppen kapaszkodott vissza az asztal alól a székeikre én meg kérdezem: és? hát azt rendelték, hogy mindent amit Ön rendel azt nekik is ugyanúgy és ugyanannyit

    nagy gasztrofilek…igaz az étteremben nem volt meki frencsfrájz…és tudtak enni …hát nem éppen késsel villával

    de azért…isten tartsa meg őket ott ahol vannak és sohase’ erőltessék másokra a seggségüket…

  • rodeo

    Nem vagyok Közel-kelet szakértő, nem is szándékozom a részletekbe beleszólni és azt sem hiszem, hogy meg tudnálak győzni. Naiv szemlélőként azonban azt látom, hogy a látszólagos izraeli agresszió ellenére, az alig Dunántúlnyi Izrael területe évtizedek óta nem változik. Én állóháborút látok, aminek szerintem nem az erők kiegyenlítettsége az oka, hanem az, hogy Izrael nem is akar hódítani. Ugyanezt az arabokról nem lehet elmondani. Ők „felszabadítani” szeretnének.

    A’nélkül, hogy belemennék a történelmi részletekbe, az arab-izraeli területi vitáról annyit, hogy engem úgy neveltek, hogy mindig a nagyobbnak, erősebbnek kell nagyvonalúbbnak lenni. A térkép elég világosan mutatja, hogy a méretbeli különbség az arabok javára többszázszoros. Én Szikszai magyarázatát találom logikusnak.

  • jani
    2018 április 12
    11:46 de.

    hááát? hogyismondjam? mondjam? ez a kacifánt ott a Mediterránia keleti partjánál már sokezer éve bűzlik! nem tudom ismered e a Startrek filmeket (a tv sorozatot) abban volt egy rész amiben megérkezik az embörökkel a zűrhajó valahová ahová korábban emberfia még nem járt, és ott az egyik bolygón azt találják, hogy a bolygó egy hatalmas fallal ketté van választva (lásd még gáza) és a két félen élők rohadtul útálják egymást, azaz halálos ellenségek, igenám, de panaszolják a zemböröknek, hogy halálos kór támadt és hullanak mint a legyek ősszel dérben…a zembörök megvizsgálják és kiderítik hogy a két térfélen élők génjeinek, vérének keverednie kell, különben mindenki elhullik

    azt a hatalmas sikolyt ami ott filmezve vagyon… és a két headhoncho megkérdezi „a” Kapitányt van e más megoldás…válasz nincs és a zemberűrhajó magukra hagyja ezeket a….szóval: őket

    ezzel a részletnek vége is lett

    szóval nekem valami hasonszőrű megoldás kering a fejemben (lehet, hogy már pudvásodik?) a Roddenberry ezért is volt egy szuperzseni (az író)

    a többit extrapoláld

  • Rodeo36-11,

    „agyficam: elfoglalta mert védekezett, na ez már fidex mélységű
    tanmese röhögénybe csavarva”

    Latom megzavarta a sorvado intelligenciadat a vedekezo szo.
    Hat akkor mondjuk ugy, hogy Sziria tamadt ra Izraelre, aztan valami rosszul jott ki nekik es rabasztak a sompolygasra. Ahelyett, hogy nyertek volna teruletet, elvesztettek az Izrael szamara strategialag fontos Golant.
    Igy mar erted?

    Azt mindjart sejtettem, hogy teged tortenelmi tenyek es logika nem lelkesitenek, mert a vak es intenziv zsidogyulolet elvette a jozan itelokepessegedet, vagy mondjuk ugy; az eszedet.

    Te mar abban is konspiraciot latsz, hogy a hatarhoz odatamolygo sebesulteket felveszi az izraeli mento. Ez mar a veg.

  • Rodeokám:
    ÉN mindenkit ismerek.
    A budapesti Shwarc nénit is..mindenkit..
    Rólad is took mindent.Ide van nekem felirva ni,
    a kiskocekás füzetembe.Bele. Halványlila ténta-ceruzával

  • Szikszai
    2018 április 12
    1:41 du.
    jaaa, tudom mindenki holló kausztikázik csak az ártatlan kis terrorista pátyolók azok csak az égő csipkebokor …és egyébként is
    miért hazudsz? kitalálsz dolgokat a történelmi valósághoz semmi köze

    ne csak azokat könyveket olvasd amit netán yahoo és bandája ír

    most hagylak csüngve…unalmas vagy

  • Rodeo,

    A keveredesi elmeleted csodas. Most menj el a Gazai es a Westbanki Vadaskertbe es magyarazd el nekik is. Minket ugyanis mar meggyoztel.

  • Siksay:
    Neked nem sok közöd van Izraelhez.
    Csak műmájerkedsz itten.

  • Rodeo,

    Ures kijelentesekkel operalsz, mint a „haladok”?

    Ha hazudtam, vagy rosszul tudok valamit a tortenelembol, akkor meseld el mik azok. Ha nem tudod miben tevedtem, akkor meg ne handabandazz, mert hulyenek mutatod be magad.

  • Szikszai
    2018 április 12
    5:39 du.
    csak nem képzeled, hogy ennél több betűm van arra, hogy a hülyeségeidet…unalmas és nem is érdekel pláne hazug

  • Rodeo36 7:32

    Szemüveget vegyen, hogy értse is a szöveget…

    Én nem vagyok a háború apostola, sőt az ellensége vagyok… Magam az ominózus hsz-emben éppenséggel többek közt az ellen szólalok fel, hogy egyesek szeretik a Holokausztot összekeverni a polgári lakosság valóban szörnyű háborús szenvedéseivel, a bombázásokkal, harcokkal és utcai összecsapásokkal, amelyek való szörnyűségek és idegenek az emberiesség alap elvárásaitól…

    A holokauszt az egészen más. Az egy rasszista alapon gyűlöletkultusz szelleméből valamiféle bűnös népként le és megalázott népcsoportot már évekkel sőt évtizedekkel korábban, jóelőre e l t e r v e l t és alposan m e g s z e r v e z e t t, üzemszerű, népirtó tömeggyilkosság áldozatává tesznek. Ezzel szemben a háborús polgári áldozatoknak legalább megadatik annyi, az a lehetőség, hogy . v é l e t l e n, v é t l e n, illetve ártatlan áldozatként tartsa számon őket a kortárs szakirodalom, a médiumok, és az utókor…

    A tettesek oldaláról, a háborús károk, a lakosság áldozatai a „hát istenem, ilyen a háború” sajnáljuk mentségét próbálják belemagyarázni. Viszont a bármely korosztály – csecsemőtől aggastyánig – kirabolt, majd földig alázott és halomra gyilkolt zsidóról legföljebb megengedően, úgy foghegyről csak annyit szólnak, hogy „azért ők is tehettek a sorsukról”. Ez utóbbi sztereotípia a számukra, a gyilkosok és kollaboránsok (no meg ezek mai fiai és unokái) számára, ama sötét lelkiismeretük megnyugtatására egyfajta fölmentést, ön feloldozást próbál megnyugtatólag belemagyarázni a történtek erkölcsileg és jogilag elfogadhatatlan mivoltára.

    .

  • Dubois
    2018 április 13
    12:29 du.

    melyik háború nem eltervelt és rasszista?
    lybia, irak, szíria? yemen, afganisztán, szomália, colombia (kérdem én itt is, hogy ki a bánatos lópimpilinek van joga arra ha egy ország vagy népesség marxista akar lenni és ahhoz hogyha nem gazsulál bizonyos aljas, pofátlan és szemét nagyhatalmaknak arra bármit is mondjanak, és szankcionálják meg lerohanják fegyveres erővel, felforgató egyedeket zsoldban tartva mondvacsinált politikai ellenzéket gyártanak és azt azért tréningezik meg fizetik, hogy szíriában lőfegyvert fogjon egy helyi elrabolt lakosra és kényszerítse arra, hogy azt mondja nem tud lélegezni mert vegyirfegyver ami a közelben 10000 km en belül nem volt és ugyanakkor egy szintén túsz orvos fecskendőt töltsön hogy megmentse a ilyen gyermekszínházi jelenetekkel azután előáll egy theresa may vagy bojo két rohadt háborús bűnös és azt meri mondani hogy

    ugyanilyen alapon tervszerűen és előkészítetten lebombázták földig a virágzó lybiát irakot és nem hagyják békén afganisztánt és mindenki mást aki „nekik” nem tetszik kik ők, hogy egyáltalán ezt kimondhassák és most abbahagyom mert útszéli kocsmai nyelven tudnám csak folytatni és itt a pentatónia a divat

    a hollo kausztika lejárt lemez azóta 100 milliók szenvedtek és szenvednek jogtalanul és ártatlanul…pont

  • Rodeókám.Há nem érti?
    A háború nagyon fontos dolog.
    Háborúk után az embernek sokkal több nő jut!!
    A nemek arányának megváltozása miatt.Csak tudni kell túlélni

  • Dubois
    2018 április 13
    12:29 du.
    nagyon röviden:

    erőszakos halállal halt két halott között nincs különbség. period

  • Geyza
    2018 április 13
    1:47 du.

    te még nem merültél el a „METOO” mélységeiben?

    ott a nőnek joga van követelni -természetesen minden indoklás nélkül-, hogy menet közben…miután megállapodtál vele előzetesen még a pozícióban is, hogy azonnal húzd ki mert már nem esik neki….szóval az ilyen mitúsok éljenek boldog nemi aktusokat a harapós csődörrel

    ennyit a háborúról háá? borúl? nem? majd később…ennél kisebb csetepaté is jobb ott dönkerknál? nemde?

  • Rodeo elvtars szeret relativizalni, hogy olyan piszkosul erkolcsosnek tunjon.
    Azt nem veszi eszre, hogy pont ezzel valik erkolcstelenne.
    Teszem azt egyenlosegjelet tenni egy masodik vilaghaboruban, Nemetorszagban meghalt civil, es egy gazkamraban kivegzett zsido koze csak egy komplett hulye tud.
    Amig a nemet civil fejere egy bomba esett, az azert esett, mert allama es kormanya ugy dontott korabban, hogy valogatas nelkul gyilkol angol civileket. A zsido allama es kormanya viszont semmit sem csinalt, elsosorban, mert nem volt neki olyanja.

    Namost: A civilek bombazasa ettol meg lesz erkolcsos tett, de az resze volt egy kegyetlen haborunak, ahol neha vissza is bombaztak, es talan a nemet felnek nem kellett volna elkezdenie azt.

  • Rdeo 63 !

    Az arabok – mert azok – ’64. óta . n e v e z t e t i k . magukat . p a l e s z t i n n a k. Azóta adják így elő „A béna, illetve a vergődő kacsa szomorú tragédiája” c. melodrámájukat mindenűtt a világ színpadán. Ennek a trükkös, ámbár hatásos mimikrinek Arafat – az egykori . n á c i . kollaboráns jeruzsálemi főmufti unokaöccse – a PFSZ elnöke volt az értelmi szerzője, mely álca sajnos annyira hat – mert hirdetői így akarják – hogy még ma is palesztinoknak nevezi őket a sajtó, a médiák és a velük csatlós világ…

    Az arab világ kb. 450-millió lakosa (+ az egész muszlim világ) áll a mindössze nyolc-és félmilliós Izráellel szemben, pedig

    Berzsenyi Dániel írta a Magyarokhoz,már 1807-ben felimerve,hogy:

    „… Nem sokaság, hanem Lélek
    s szabad nép tesz csuda dolgokat…”

    Mely nyilvánvalóan igaz megállapítás Izráel történetével kibővítve a leghelytállóbb példa lehetne az emberiség előtt 🙂

    .

  • Rodeo63! 1:40

    Azt írja, idézem:

    „… A > h o l l o – k a u s z t i k a < lejárt lemez…",

    mely kijelentésével ő a saját hatáskörében gyakorlatilag menti föl Hitlert és vérben boldogan fürdőző bagázsát, az einsatzgruppékat, a lagerparancsnokokat, az oberturm és más száz féle gyilkolásra kiagyalt führerét, a kócsagtollas prónayakat a szorgosan deportáló magyar csendőröket és a népirtás, a zsidótörvények összes szellemi előkészítőjét, a horthyakat, a klebersbergeket, a telekyeket, és a szálasiakat – illetve midezzel rehabilitálja az egész nácizmust, mint planétánk legalja emberellenes "filozófiai" és gondolkodásmód, végsősoron gyilkos ""rendszerét""…

    Egyszóval az itt is megnyilvánuló gyűlölettől átizzadt, miazmás mocsok szövegei alapján Rodeó egy izig-vérig nemzeti szocialista kamerád, aki joggal viseli írásai homlokzatán mozgalma horogkeresztjét, vagyis a saját lelkének durva és förtelmes kitüremkedését, mint annak legplasztikusabb jelképét… Talán márcsak az SS todenkopf hiányzik a sapkájáról – bár ki tudja…

    .

  • Szikszai
    2018 április 13
    7:49 du.

    sziksósi bajtárs bajban a jólét

    erkölcseid nincsenek az egész természetesen nem úgy volt, (és jobb ha tudod sem az első sem a második világháború valós oka nem az amit az olyan agymentesek hisznek mint te…dehát pont az ilyenekre számít a „hat alom” és mindíg be is jön) de ha te, mint Fősz Iksósi az Íliász helyett Offenbach Szép Helénájából
    akarod magyarázni -két kánkán között- a trójai háborút akkor jönnek ki belőled ilyen agymentességek, meg agyhúgykő, használj agypelenkát az talán használ és nem fertőzöl

    na erről ennyit, a többit majd donald twittler elmagyarázza neked a makaróni és a májusi tercsi segítségével azok még csak rohadt állatok

  • Szabados Csaba

    ” valamiféle bűnös népként ” Ok nélkül senkit nem gyűlölnek..

  • Rodeo,

    Nem a haboru valos, vagy valodi okarol beszelgettunk, hanem a civilek bombazasarol.
    Miert akarod elterelni a szot? Csak nem rajottel, hogy hulyesegeket hordtal ossze megint?

    ————–

    Szabados Csaba,

    „Ok nélkül senkit nem gyűlölnek..”

    Erre csak azt tudom mondani, hogy a tortenelem mar bebizonyitotta, hogy nincs szukseg zsidokra a zsidogyulolethez.
    Meg az irastudatlan braziliai oslakosokat is meggyozte valaki, pedig egy zsido sem volt a kornyeken.

    No es ennek most mar tobb mint 2000 eves multja van, aparol fiura szall, legtobb esetben minden utanaolvasas, tanulmanyozas nelkul.

    Pl. epp az elobb kezdtem el nezni Drabik egyik videojat, ahol egy szemmel lathatoan zsidogyulolonek nyilatkozik. 5 perc utan mar nem birtam a hulyeseget, lekapcsoltam. O is olyan dolgokat mond, aminek semmi alapja. Szerinte a Talmud azt parancsolja a zsidoknak, hogy az egesz vilagot foglaljak el, tehat Kanaan nem eleg.
    Ugyan en nem vagyok egy nagy Talmud chacham, de azert atolvastam ketszer is, az egesz Misna meg mindig megvan 7 kotetben, de en sehol nem lattam erre nezve parancsot. Arrol nem is beszelve, hogy a Talmud nagy resze rabbik beszelgeteseit rogziti, amikben a rabbik egymassal vitatkoznak. Csak azert mert a diskurzust kezdo rabbi mondott valamit, amivel masok vitatkoznak, meg nem biztos, hogy a kezdo rabbi, vagy masodik, vagy a harmadik velemenye az elfogadott. Ismerni kene a Talmudot es Sulchan Aruchot egyutt, hogy valaki erdemben hozzaszolhasson a temahoz, es oszinten szolva nem hinnem, hogy a Drabik nalan nagyobb Talmud chacham lenne.
    A Drabik is ugy adja elo a hulyeseget, mint itt a legtobb „halado”. Ures kijelenteseket tesz, semmit ala nem tamaszt.

    Nos, hat igy el es virul a zsidogyulolet, es bar egyik-masik zsido ad is ra okot manapsag a „haladasaval”, azert illene figyelembe venni, hogy a zsidok kozott is kisebbsegben vannak a „haladok”, meg akkor is ha nagy a pofajuk es oket engedi csak a media ugatni.
    Elitelni egy egesz nepet azert, mert nehanyuk idiota es aljas kisse meresz huzasnak tunik nekem.

    Gondolom neked sem tetszik, amikor a Barlev nevu komcsi itt ocsarolja az egesz magyar nepet.

  • Szikszai
    2018 április 14
    6:29 du.
    sziksósikám
    ki is bombázza a civileket? az elvtársaid!: csak nem a ma hajnali három rohadt háborús bűnös (=usa, GBR, gallkappan) ? ott szíriában? ugyanez a 3 rohadt irakban, afganisztánban, Yemenben, Szomáliában, és terroristát játszanak és olyankor a saját elvtársaikra is rátámadnak lőfegyverrel, teherautóval és halálra dumálják őket mint a cénéni meg a többi hírharang… tele hamis hírekkel és még a donald twittler is berzenkedik ellenük

    meg befalaznak népcsoportokat és lőnek rájuk mint mesterlövész célpontjára mint az pont tegnap megtörtént a zizraeli céllövő a távolban egy palesztin és célbavette és lelőtte ez volt az egyik aznapi céllövöldéje

    hááát nem kedves és bájos meg a …t neki

  • Rodeo36-11,

    „ki is bombázza a civileket? az elvtársaid!: csak nem a ma hajnali három rohadt háborús bűnös (=usa, GBR, gallkappan) ? ott szíriában? ”

    Katonai celpontokat bombaztak.

    „meg befalaznak népcsoportokat és lőnek rájuk mint mesterlövész célpontjára mint az pont tegnap megtörtént a zizraeli céllövő a távolban egy palesztin és célbavette és lelőtte ez volt az egyik aznapi céllövöldéje”

    A molesztin terroristakrol beszelsz? Hat azokat lelovik. Sajnos nem mindet.

  • Szabados Csaba

    „Erre csak azt tudom mondani, hogy a tortenelem mar bebizonyitotta, hogy nincs szukseg zsidokra a zsidogyulolethez.
    Meg az irastudatlan braziliai oslakosokat is meggyozte valaki, pedig egy zsido sem volt a kornyeken.”

    Erősen kétlem, hogy a brazil őslakosok tudják kik is a zsidók. Legkevésbé érdekli őket, hogy kik azok és mi történik velük. Azt meg főleg kétlem, hogy ok nélkül gyűlölnék. Ha elkezdték gyűlölni őket, akkor csak olyan ok lehetett ami miatt mások is. No meg a világnak elege van már abból, hogy mindenhol azt hallani szegény zsidók így meg úgy .. Van elég baja az emberiségnek és nem érdekli őket a zsidók vélt bajai. De erőszakosan nyomják.
    A cion „bölcseinek” jegyzőkönyveiről már hallottál ugye?

  • „Elitelni egy egesz nepet azert, mert nehanyuk idiota es aljas kisse meresz huzasnak tunik nekem.”

    Nem láttam, hallottam, hogy felléptek volna a zsidók azon zsidók ellen akik miatt az a vélemény és ítélet alakult ki róluk..

  • Szabados Csaba

    „Ok nélkül senkit nem gyűlölnek..”

    Dehogynem! Gondolkodjál már!Ezzel a szövegeddel felmentést adsz a magyargyűlölőknek is.

  • Szabados Csaba

    Erre reagáltál:

    “Elitelni egy egesz nepet azert, mert nehanyuk idiota es aljas kisse meresz huzasnak tunik nekem.”

    „Nem láttam, hallottam, hogy felléptek volna a zsidók azon zsidók ellen akik miatt az a vélemény és ítélet alakult ki róluk..”

    Csak ebben a lapban is tucatnyi ilyent olvashatsz.

  • Rodeo

    Ha igazságos akarsz lenni, nézz már utána a Koránnak és az iszlám ideológiának is. Szerinted annak idején mit kerestek Budán, aztán pedig Bécs alatt? Mi változott náluk az erőviszonyokon kívül?

  • Szabados Csaba,

    „Erősen kétlem, hogy a brazil őslakosok tudják kik is a zsidók. Legkevésbé érdekli őket, hogy kik azok és mi történik velük. Azt meg főleg kétlem, hogy ok nélkül gyűlölnék. Ha elkezdték gyűlölni őket, akkor csak olyan ok lehetett ami miatt mások is.”

    Erre irtam:
    „Meg az irastudatlan braziliai oslakosokat is meggyozte valaki, pedig egy zsido sem volt a kornyeken.”

    Akikrol szo van meg portugalul sem tudtak, de osszeszedtek oket a kornyezo oserdobol, mert olcson dolgoztak. No es a jelek szerint nem zsido volt a banya tulajdonosa, mert valakik hamar megtanitottak a bennszulotteket a zsidogyuloletre.

    „No meg a világnak elege van már abból, hogy mindenhol azt hallani szegény zsidók így meg úgy ..”

    Ezt ki mondja? Vagy azzal van bajod, hogy megemlekezunk a tragediainkra? Nektek szabad 56-ra emlekezni, nekunk nem szabad a Soah-ra, vagy az elso es masodik szamuzetesre?

    „Van elég baja az emberiségnek és nem érdekli őket a zsidók vélt bajai. De erőszakosan nyomják.”

    Mit nyomnak, es foleg mitol eroszakos az a nyomas? De eleg szomoru lenne, ha a „vilag” nem torodne azzal, hogy itt-ott egy-ket nepet kiirtanak. Nekem ugyanugy nem tetszik a nepirtas ha feketeket, sargakat, barnakat, vagy eppen fehereket irtanak.

    „” A cion “bölcseinek” jegyzőkönyveiről már hallottál ugye?””

    Volt szerencsem hozza, csak nem vagyok annyira utodott, hogy komolyan vegyem ezt a hamisitvanyt. Ha jol emlexem egy franciatol szarmazott az otlet, amit aztan egy orosz cari tiszt „tokeletesitett”. De ha neked tetszik, olvasgasd.
    Szerinted mennyire titkos egy olyan irat, ami szelteben hozzaferheto?

  • jani,

    „Ha igazságos akarsz lenni, nézz már utána a Koránnak és az iszlám ideológiának is. Szerinted annak idején mit kerestek Budán, aztán pedig Bécs alatt? Mi változott náluk az erőviszonyokon kívül?”

    Ha jol remlik a rodeo ismeri az iszlamot elegge ahhoz, hogy bunko seggfejeknek tekintse a kovetoit. Viszont a Koran egyik csodas sora szerint a zsidok a fogonoszok a Foldon, egy masik hasonloan csodas sora szerint majmok es disznok vagyunk, es aztan a Haditok egyikeben az is meg van adva, hogy ki kell minket irtani. (Koran 5:82, 5:60 es Bukhari 52:177)

    Ezekkel viszont a rodeo egyetert, tehat toleralja a bekeharcot.
    Legalabbis addig, amig ora is sor kerul.

  • „Akikrol szo van meg portugalul sem tudtak, de osszeszedtek oket a kornyezo oserdobol, mert olcson dolgoztak. No es a jelek szerint nem zsido volt a banya tulajdonosa, mert valakik hamar megtanitottak a bennszulotteket a zsidogyuloletre.”

    Ha nem tudtak portugálul akkor hogyan tanították meg őket a zsidógyűlöletre? Külön megtanulták a bennszülöttek nyelvét csak azért, hogy megtudják tanítani őket a zsidó gyűlöletre?

    „Ezt ki mondja? Vagy azzal van bajod, hogy megemlekezunk a tragediainkra? Nektek szabad 56-ra emlekezni, nekunk nem szabad a Soah-ra, vagy az elso es masodik szamuzetesre?”

    Például Én is mondom. A tévéműsorök lassan már másból sem állnak csak a holokausztról. Nekem mi közöm van hozzá? Egyszer megnézem, de hogy szüntelenül ez legyen a műsorban már unalmas. Minta sorosozás a fideszrészéről.

    Emlékezzetek kit érdekel, de engem ne vonjanak bele. Főleg ne úgy, hogy az én adófizető pénzemből mindenütt ilyen emlékmű meg olyan, de a magyar múzeumokra vagy egyéb emlékhelyekre nincs pénz. Zsinagóga építés milliárdokból miközben a pécsi népművészeti múzeum szinte omladozó falakkal. Na ez a gondom. Miért fizessek én egy idegennek és leszármazottainak életvégéig akikhez nekem semmi közöm? Az ok, hogy egyszer hadi kártérítést fizet a vesztes, de a harmadik és sokadik generációtól miért várják el, hogy fizessen?

    „Volt szerencsem hozza, csak nem vagyok annyira utodott, hogy komolyan vegyem ezt a hamisitvanyt. Ha jol emlexem egy franciatol szarmazott az otlet, amit aztan egy orosz cari tiszt “tokeletesitett”. De ha neked tetszik, olvasgasd.
    Szerinted mennyire titkos egy olyan irat, ami szelteben hozzaferheto? ”

    Tudod én olvastam és az abban írtak szépen ráillenek azokra a cselekményekre amit itthon tapasztalok. Nem szoktam mindent elsőre elhinni, de a tapasztalat meggyőzött arról, hogy amit ott leírnak az igaz. Például az igazságszolgáltatás megszállása. Nem is büntetik a bűnözőket. Csak azokat akik nincsenek benne a pixisben. De sorolhatnám még. Nem csak Magyarországon van ez így hanem a világ más országaiban is. S akik ilyen programot leírnak és azt a bibliájuknak tekintik azokat én joggal nem szeretem.

    Már nem titkos, de azt szeretnék, hogy ne az legyen.. de már kiszabadult a szellem a palackból. Ha figyelik az emberek a világban a történéseket a cionista program szerint zajlik.

  • Szabados Csaba,

    „Ha nem tudtak portugálul akkor hogyan tanították meg őket a zsidógyűlöletre? Külön megtanulták a bennszülöttek nyelvét csak azért, hogy megtudják tanítani őket a zsidó gyűlöletre?”

    Nem, a portugalul beszelo brazilok eloszor megtanitottak a bennszulotteknek a heber, vagy a hottentotta nyelvet. 🙂
    Neked tenyleg ennyire nehezen megy, vagy csak jatszod?

    „A tévéműsorök lassan már másból sem állnak csak a holokausztról. Nekem mi közöm van hozzá? Egyszer megnézem, de hogy szüntelenül ez legyen a műsorban már unalmas.”

    Valoban? Minden, es egesz nap a Soah van programon minden TV csatornan? Nem tulzol egy kicsit?
    No es ha nem tetszik, ne nezd.

    „Főleg ne úgy, hogy az én adófizető pénzemből mindenütt ilyen emlékmű meg olyan…”

    En szemely szerint nem talalom tul megleponek, hogy a magyarorszagi aldozatokra emlekezo emlekmuvet Magyarorszagon epitik meg. Te furcsallod?

    „Zsinagóga építés milliárdokból miközben a pécsi népművészeti múzeum szinte omladozó falakkal. Na ez a gondom.”

    A zsinagogak – amennyire en tudom – a zsidok adomanyaibol epul szerte a vilagon.

    „Miért fizessek én egy idegennek és leszármazottainak életvégéig akikhez nekem semmi közöm? Az ok, hogy egyszer hadi kártérítést fizet a vesztes, de a harmadik és sokadik generációtól miért várják el, hogy fizessen?”

    Senki sem varja ma mar el, hogy Magyarorszag fizessen. En sem. Kicsit tul keso, no meg azzal senki sem lesz feltamasztva. Az ellopott tulajdont pedig annak idejen a komcsik daraltak be, tehat nincs kitol kerni, vagy varni karteritest. Arrol nem is beszelve, hogy az nem az, hanem a nagyapam vagyona volt.

    „Tudod én olvastam és az abban írtak szépen ráillenek azokra a cselekményekre amit itthon tapasztalok. Nem szoktam mindent elsőre elhinni, de a tapasztalat meggyőzött arról, hogy amit ott leírnak az igaz. Például az igazságszolgáltatás megszállása. Nem is büntetik a bűnözőket. …
    S akik ilyen programot leírnak és azt a bibliájuknak tekintik azokat én joggal nem szeretem.”

    Eloszoris, erdemes lenne megertened, hogy a konyv egyik celja a regi, feudalis (cari) rendszer istenitese volt, emiatt lenyegeben egy Marxnal valamivel foldreszalltabb leirast adott az akkori „kapitalista” rendszerrol. Tehat nem csak elemezgette, hogy mikent mukodik a rendszer.
    Ez lenyegeben a polgari demokraciak hibainak felnagyitasa, mikozben a szerzoje mindazt ra akarta kenni a zsidosagra, feltehetoen csak a regi „jo”, szokasos zsidogyulolete miatt.
    Igy a demokraciak hibai „bizonyitottak” milyen jo is az a feudalizmus, es a „gonosz” zsidokra is lett ok vadaszni.
    Az is konnyen elofordulhat, hogy nehany zsido abban a korban szorgalmazta Oroszorszag megreformalasat, azaz polgari tarsadalomma valtoztatasat, es talan ez utotte ki a cari tisztnel a biztositekot.

    Ezt a marhasagot soha senki sem tekintette a Bibliajanak, maximum azok az orultek, akik el is hiszik, hogy van egy ilyen osszeeskuves.

    „Már nem titkos, de azt szeretnék, hogy ne az legyen.. de már kiszabadult a szellem a palackból. Ha figyelik az emberek a világban a történéseket a cionista program szerint zajlik.”

    Mi maximum rohogunk azokon, akik ezt a butasagot komolyan veszik.
    A polgari demokraciak pedig tovabbra is polgari demokraciak maradnak az osszes hibaikkal egyutt (amig nem lesz beloluk muszlim-cocjalizmus) igy tehat mindazt a korrupciot, hipokritizmust … stb… amit a konyv leirt akkor, ma is ugyanugy latod.

  • Szabados Csaba

    „Meg az irastudatlan braziliai oslakosokat is meggyozte valaki, pedig egy zsido sem volt a kornyeken.”

    Ezt azért elmagyarázhatnád, hogy hogyan csinálták, s főként miért? Mi oka lenne rá? Roppant érdekel mert nem életszerű.

    „Nem, a portugalul beszelo brazilok eloszor megtanitottak a bennszulotteknek a heber, vagy a hottentotta nyelvet. 🙂
    Neked tenyleg ennyire nehezen megy, vagy csak jatszod?”

    Nem életszerű és nem érthető, megint csak a fentiek..

    „Valoban? Minden, es egesz nap a Soah van programon minden TV csatornan? Nem tulzol egy kicsit?
    No es ha nem tetszik, ne nezd.”

    Valóban. Mivel a műsorok többsége ismételve van nyilván ezt is ismétlik. Ismered azt a szót, hogy elcsépelt? Nos ezt akkor mondják ha már valami érdektelen, nincs semmi hír értéke unalmas. Amikor a TV-ben, Rádióban, vagy egyéb helyen meghallom, hogy holokauszt már kapcsolok is el. Nincs kedvem az újabb zsidó ajvékolást hallgatni. Elég volt annak idején a szovjet háborús filmek tömkelegéből.. Tehát teszem amit mondtál. nem nézem. él számomra világos, sulykolni az emberekbe a holokausztot hátha bűnösnek érzik majd magukat és lesz lap az újabb kárpótlásra. Nos nekem a családomnak soha nem volt közöm hozzá így soha nem lesz bűntudatom emiatt.

    „En szemely szerint nem talalom tul megleponek, hogy a magyarorszagi aldozatokra emlekezo emlekmuvet Magyarorszagon epitik meg. Te furcsallod? ”

    Igen, sokat járom az országot és mára pusztában is emlékhelyek vannak a mi pénzünkből mert a kormány adja rá a pénzt. A híradóben nem úgy kommentálják fel, hogy a zsidó emberek adták össze a fizetésükből. Míg a mi hőseinkről nincs ha emlékművet akarnak állítani akkor a Magyarországon élő zsidók ajvékolni kezdnek.

    „Senki sem varja ma mar el, hogy Magyarorszag fizessen. En sem. Kicsit tul keso, no meg azzal senki sem lesz feltamasztva. Az ellopott tulajdont pedig annak idejen a komcsik daraltak be, tehat nincs kitol kerni, vagy varni karteritest. Arrol nem is beszelve, hogy az nem az, hanem a nagyapam vagyona volt.”

    A zsidóság elvárja, hoyg élete végig fizessünk. A magyar kormány többször híradóban jelenetette be, hogy x milliárd forint újabb kártérítést fizetnek a zsidóknak .
    Az ellopott tulajdont azon kérjék számon aki ellopták. s azok nem az adófizetők voltak. Tehát fosztogatnak minket. Ha meg nincs kitől kérni akkor a tisztesség azt mondja, hogy elveszett mint ahogyan nekünk is. sok magyarnak, és egyik sem kért élete végéig kárpótlást és a leszármazottainak sem. Akkora zsidóság miért is teszi, Hány nagyapád volt neked? 20-30 ? Ha már megkapat a (jogtalanul mert azoktól vették el akinek ahhoz semmi közük például nekem és még sokan másnak.) a kártérítést miért kér még újra? Kérdés amire várom a választ.

    Ezt kiragadtam, mert a szokásos módszer szerinti ködösítés. „Ez lenyegeben a polgari demokraciak hibainak felnagyitasa, mikozben a szerzoje mindazt ra akarta kenni a zsidosagra, feltehetoen csak a regi “jo”, szokasos zsidogyulolete miatt.”

    Annak köze nincs a demokrácia hibájához, hogy azt mondja a nem zsidó a „gój” az állat. és értéktelen. ugyan mi oka lett volna a zsidókra kenni azt amit a zsidók még a mai napig is szorgosan tesznek?

    „Ezt a marhasagot soha senki sem tekintette a Bibliajanak, maximum azok az orultek, akik el is hiszik, hogy van egy ilyen osszeeskuves.”

    Kivéve a cionisták akiknek a tettei igazolják, hogy a bibliájuknak tartják. A cselekmény a tett határozza meg, hogy mit gondolnak valakikről. Igaz ?

    Az orbán netanyhau paktum is tartalmaz olyan elemeket ami a cionista könyvben fellelhető.. Érthető, hogy a zsidók a könyv létezését szeretnék úgy beállítani mintha nem lenne igaz a tartalma -mert normális gondolkodású embereknek ez nem elfogadható-, de hát a cselekedeteik igazolják.. Hiszen az abban leírtak számukra előnyös.. S nem akarná egyetlen zsidó és te sem ha számodra sok előnnyel járjon minden? 🙂

    Szóval írhattok akármit a könyv létezik és a tetteik igazolják, hogy aszerint cselekszenek.

  • Szabados Csaba

    Nem árt, ha tudod, hogy Magyarországon a zsidók őshonosnak számítanak, tehát nem idegenek. Azt sem árt, ha tudod, hogy a keresztény magyar lakósok felmenőinek (a tieidnek is) legalább harmada csak a török kiűzése után érkezett. Tehát – ha megkapargatod – nem biztos, hogy az derül ki hogy te minden ágon „ősibb” vagy, hanem csak az, hogy a többségi.

    A magyarországi zsidók fénykorukban az ország lakosságának kb. 5 százalékát tették ki. Tehát, imaházaik, temetőik és egyéb intézményeik aránya sem lehetett (és ma sincs) ennél több. Ráadásul a Holokauszt során a zsidó lakosság jó része elpusztult, másik része Izraelbe vagy Amerikába vándorolt. Komolyan úgy gondolod, hogy a maradék zsidóság a keresztények rovására kap segítséget az államtól? 🙂 🙂 Egyébként, nem mindig, csak mostanában kapnak támogatást a történelmi egyházak.. Ja, azt sem árt, ha tudod, hogy a Kárpát-medencei zsidók többsége magyar anyanyelvű. Azok a vajdaságiak is, akiknek Szabadkán most újítják fel a zsinagógájukat. Én – mellesleg – katolikus vagyok.

    https://www.szepmagyarorszag.hu/magyar/oldalak/szabadka_szecesszio_komor_jakab_zsinagoga/

  • Szabados Csaba,

    „” “Meg az irastudatlan braziliai oslakosokat is meggyozte valaki, pedig egy zsido sem volt a kornyeken.”

    Ezt azért elmagyarázhatnád, hogy hogyan csinálták, s főként miért? Mi oka lenne rá? Roppant érdekel mert nem életszerű. „”

    Nezd, en egy cikket olvastam errol. Nem kozoltek reszleteket, de gondolom, hogy amint a bennszulottek megtanultak portugalul, hallhattak a feher brazilok egymas kozti zsidozasat. Semmi kulonosebb oka nincs ennek, ugyanugy, ahogy a vak zsidogyuloletnek sincs. Sajat peldadbol is tudhatnad ezt.

    „Ismered azt a szót, hogy elcsépelt? Nos ezt akkor mondják ha már valami érdektelen, nincs semmi hír értéke unalmas.”

    Probald meg megerteni, hogy meg ma is akad nehany tizezernyi zsido Magyarorszagon, es nekik ez nem unalmas. Legalabbis a tobbseguknek nem.

    „Amikor a TV-ben, Rádióban, vagy egyéb helyen meghallom, hogy holokauszt már kapcsolok is el.”

    Nagyon helyes.

    „… számomra világos, sulykolni az emberekbe a holokausztot hátha bűnösnek érzik majd magukat és lesz lap az újabb kárpótlásra.”

    Nem gondoltal meg arra, hogy csupan megemlekezesrol van szo?

    ” Nos nekem a családomnak soha nem volt közöm hozzá így soha nem lesz bűntudatom emiatt.”

    Nem is kell, hogy legyen. Arra pedig nem kell figyelni mit hordanak ossze az istentelen (ateista) „halado” zsidok es magyar tarsaik arrol, hogy allitolag Magyarorszag „meg nem nezett szembe onmagaval”. Ezt nem karterites remenyeben hazudozzak, hanem hogy a Nagy Halado Nyugaton nacinak, fasisztanak, nyilasnak … stb. mutassak be Magyarorszagot.
    Ez csak resze a nyugati „halado” popsik fenyesre nyalasanak egy kis baksis remenyeben. Es jon is a baksis…

    „Igen, sokat járom az országot és mára pusztában is emlékhelyek vannak a mi pénzünkből mert a kormány adja rá a pénzt.”

    Haaaat, ha azt veszed figyelembe, hogy a legrutabban a videki zsidok jartak, akkor nem csoda, hogy majdnem mindenhol van egy emlekmu.

    „A híradóben nem úgy kommentálják fel, hogy a zsidó emberek adták össze a fizetésükből.”

    En a zsinagogakrol beszeltem. Ezt nem tudom ki fizeti, de nem tartom rossz otletnek ha az allam fizeti, mert ez legalabb bemutatja mennyire hazudnak a „haladok”, amikor azt mondjak, hogy „Magyarorszag nem mer szembesulni a multjaval”.

    „Míg a mi hőseinkről nincs ha emlékművet akarnak állítani akkor a Magyarországon élő zsidók ajvékolni kezdnek.”

    Hat attol fugg kik azok a hosok.

    „A zsidóság elvárja, hoyg élete végig fizessünk. A magyar kormány többször híradóban jelenetette be, hogy x milliárd forint újabb kártérítést fizetnek a zsidóknak .”

    Mint mar irtam nem varja el a „zsidosag”. Lehet, hogy akad nehany, de a tobbseg ma mar nem var el semmit.

    „Hány nagyapád volt neked? 20-30 ?”

    Mint irtam se a nagyapaim, se az apam/anyam, se en nem kaptam karteritest, es nem is varok el semmit.

    „” Annak köze nincs a demokrácia hibájához, hogy azt mondja a nem zsidó a “gój” az állat. és értéktelen. ugyan mi oka lett volna a zsidókra kenni azt amit a zsidók még a mai napig is szorgosan tesznek? „”

    Az, hogy a cari tiszt sajat magat allatnak hivta, az az o dolga.
    Ha erdekel a tema, olvasd el ezeket. En nem fogok itt honapokig vitatkozni egy ilyen butasagon:

    http://www.urbanlegends.hu/2010/03/a-cion-bolcseinek-jegyzokonyvei/

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Cion_bölcseinek_jegyzőkönyvei

    .
    „Az orbán netanyhau paktum…” … 🙂

  • Szabados Csaba

    jani „Nem árt, ha tudod, hogy Magyarországon a zsidók őshonosnak számítanak, tehát nem idegenek. Azt sem árt, ha tudod, hogy a keresztény magyar lakósok felmenőinek (a tieidnek is) legalább harmada csak a török kiűzése után érkezett. Tehát – ha megkapargatod – nem biztos, hogy az derül ki hogy te minden ágon “ősibb” vagy, hanem csak az, hogy a többségi.”

    Új alapokra helyezed a történelmet:) A zsidók sosem voltak őslakosok az tény, hogy kezdtek beszivárogni, a középkorban, de az nem egyenlő az őslakosággal. A zsidók szeretnék elfogadtatni, hogy ők Európához tartoznak ezért mindent meg is tesznek. Még a történelmet is átírják. Ezek szerint törökök voltak itt előbb és nem is Magyarországot foglalták el hanem a zsidóiát. 🙂 Mi csak a törökök után jöttünk.. Annak idején még úgy tanultam, hogy azt se hidd el amit a zsidó kérdez. Valamiért kialakult ez az intelem. Alapja van.

    „Komolyan úgy gondolod, hogy a maradék zsidóság a keresztények rovására kap segítséget az államtól?”

    Igen Aránytalanság van és nem kicsi. Nem vagyok hívő tehát nem érdekel az egyház. De ne Én fizessem, hanem a tagok, ha meg nincs elég tagság akkor nem jól csinálnak valamit. Az én adófizető pénzem nem arra van szánva, hogy zsinagógák.
    épüljenek semmi közöm hozzá. Fordítsák az egészségügyre annak van értelme és egyébként is arra szántam.

    „Ja, azt sem árt, ha tudod, hogy a Kárpát-medencei zsidók többsége magyar anyanyelvű. ”

    Ez így logikus ha itt élnek a befogadó országban akkor nyilván elvárt, hogy beszéljék a magyar nyelvet. Mint ahogyan minden egyéb más országban ez elvárt. De az hogy beszéli a befogadó ország nyelvét nem jelenti azt hogy őslakos..

    Szikszai

    „Mint mar irtam nem varja el a “zsidosag”. Lehet, hogy akad nehany, ”

    Na ezeknek a tettei miatt alakult ki az a vélemény ami kialakult róluk..

    De a szokásos elterelés megy. Az utolsó kérdésem az volt, hogy miért is kell nekünk végtelen ideig kárpótlást fizetni? Erre nem kaptam választ.
    A zsidóktól nem is fogok nehéz beismerni, hogy így munkanélkül meglehet élni.

    Az a baj zsidósággal, hogy szeret rátelepedni másokra és csak a saját ajvékolásukat lehet hallani. Na pont ezzel érik el azt, hogy nem szeretik őket.

    “meg nem nezett szembe onmagaval”.
    Mit is kellene a múltunkban megnézni a zsidók szerint?

    „Hat attol fugg kik azok a hosok.”
    Ne akarja megmondani a zsidó más népnek, hogy kinek emelnek emlékművet szobrot. Miért szól bele a másik nép dolgába?

    “Az orbán netanyhau paktum…” … 🙂

    Erre ennyi a válaszod?
    Mert nem tudsz rá mit mondani.. Inkább hallgatsz, pedig ha a magyarországi sajtó tv híreket megnézed pontosan az történik ami abban le van írva..
    Lázad az ország a választási csalások miatt, a nyilvánvaló lopások pazarlások miatt.Most jön a bosszú a megtorlás.. ismerve a fideszt. Szerinted nem az történik ami abban le van írva?

    Nehéz a tényekkel szembesülni főleg olyanokkal amik arról szólnak, hogyan károsítsunk meg másokat. hogyan telepedjünk rájuk.
    Igaz ezért inkább mosolyogsz próbálod úgy beállítani, mintha nem lenne szóra sem méltó.. Pedig nagy gazságok vannak abban leírva a magyarság ellen.

    A cionista jegyzőkönyvre linkelt hivatkozásodra csak azt tudom mondani, illetve írni, hogy a wikipédiának nem erőssége hitelesség( mivel bárki írhat bele) A bizonyító erejű az ha megnézzük mi történik a világban és összevetjük a könyvben írtakkal. S lőn egyezés..

  • Szabados:Sikerült eléggé undorítóra összehoznod.Te Csaba.

  • Egyébként igaza lehet Szabadosnak, aki Csaba is:

    Hitlerék sem hitték el a szar zsidó Einsteinnek hogy

    átírta a fizikát.

    Mivel-pont úgy mint Szabados, aki Csaba is,- jól tudták hogy

    zsidónak a szavát sem szabad elhinni, elnevezték Einstein

    elméletét afféle ” Zsidó áltudomány”,.nak,

    És most kedves Csaba aki Szabados is, szard össze magad ezekkelaz ócska nézeteiddel együtt köszönöm : ))))))))))

  • Kedves Csabi aki Szabados:

    Azé jó ha tudsz róla hogy amikor a
    „Honfoglalás”.-nak elnevezett jamboree zajlott,
    akkor már Izráel népe 1000 (EGYEZER !)éve szét volt szórva az egész akkori ismert világban.

    Fel tudod ezt fogni sekélyes rasszista kis egysejtű agyaddal ?

  • „” “Mint mar irtam nem varja el a “zsidosag”. Lehet, hogy akad nehany, ”

    Na ezeknek a tettei miatt alakult ki az a vélemény ami kialakult róluk.. „”

    Eleg szomoru rad nezve, ha nehany zsidot nezve az egesz zsidosagot eliteled.

    „De a szokásos elterelés megy. Az utolsó kérdésem az volt, hogy miért is kell nekünk végtelen ideig kárpótlást fizetni? Erre nem kaptam választ.”

    Olvasd el megint: „”Mint mar irtam nem varja el a “zsidosag”.””

    Hozzatennem meg, hogy hulye kerdesre nem lehet erdemben valaszolni. Mintha azt kerdeznem meg toled, hogy: „Mikor haltam meg?” Tudsz ra valaszolni „eltereles” nelkul?

    „A zsidóktól nem is fogok nehéz beismerni, hogy így munkanélkül meglehet élni.”

    Az faj, hogy a zsidok kozott sok az orvos, ugyved, mernok, tanar… azaz ertelmisegi? Szerinted ok nem dolgoznak?
    A jelenlegi munkahelyemen minden nap latom az egyik ugyvedi gittegyletbol hazamenni az ugyvedeket estefele. A szemukon latszik, hogy majdnem elajulnak a faradtsagtol. Gondolod, hogy neked menne az ilyen „nem-munka” egyaltalan?

    „Az a baj zsidósággal, hogy szeret rátelepedni másokra és csak a saját ajvékolásukat lehet hallani. Na pont ezzel érik el azt, hogy nem szeretik őket.”

    Szeret ratelepedni? Nem gondolod, hogy volt egy kis szamuzetes kozel 1900 eve, amirol persze gondolhatod, hogy a zsidok szerveztek meg sajat maguk ellen, de en ugy tudom, hogy valamifele gentile-ok csinaltak.
    Ugyan 70 eve van egy orszagunk, de azt is egyes gentile-ok ugy inteztek, nehogy lakhato legyen 15 millionak, es azoknak se legyen egy nap nyugtuk, akik ott elnek.

    Tudod mit! Allj neki korteskedni, hogy a Nemzetek Ligaja altal adott „Palesztina” legyen a zsido nemzet hazaja (mai Izrael, Gaza, Westbank es Jordania – a Golan nelkul). Ha majd kiharcoltad ezt nekunk, akkor nyavajogj arrol, hogy miert nem megyunk haza.

    „Mit is kellene a múltunkban megnézni a zsidók szerint?”

    Ezt kerdezd meg a Geyzatol, Belzebubtol es a tobbi „haladotol”. Ok allitolag ertik.

    „” “Hat attol fugg kik azok a hosok.”

    Ne akarja megmondani a zsidó más népnek, hogy kinek emelnek emlékművet szobrot. Miért szól bele a másik nép dolgába? „”

    Mert o is ott el, es allampolgar. Bizonyos esetekben jogosan es okkal tart attol, hogy bizonyos ordas eszmek ujra fellangolnak nagy mertekben.

    „” “Az orbán netanyhau paktum…” … 🙂

    Erre ennyi a válaszod?
    Mert nem tudsz rá mit mondani.. Inkább hallgatsz, pedig ha a magyarországi sajtó tv híreket megnézed pontosan az történik ami abban le van írva..
    Lázad az ország a választási csalások miatt, a nyilvánvaló lopások pazarlások miatt.Most jön a bosszú a megtorlás.. ismerve a fideszt. Szerinted nem az történik ami abban le van írva? „”

    Hulyesegre – mint mar felul irtam – nem lehet erdemben valaszolni. Egyikotok Orban-Bibi paktumrol, a masikotok Orban-Putyin paktumrol hozong, es egyik megszallottat sem lehet meggyozni arrol, hogy butasagokban hisz.

    Mellesleg minden nap nezem az Echo TV egyik-masik adasat, tehat elegge jol ismerem a hiszteria mogotti mozgatorugot.

    „A cionista jegyzőkönyvre linkelt hivatkozásodra csak azt tudom mondani, illetve írni, hogy a wikipédiának nem erőssége hitelesség( mivel bárki írhat bele) A bizonyító erejű az ha megnézzük mi történik a világban és összevetjük a könyvben írtakkal. S lőn egyezés..”

    Ezert nem akarok errol vitatkozni. Te minden forrast, ami bemutatja mekkora baromsag az a „konyv”, kapasbol el fogsz utasitani, mint hiteltelent. Megszallottakkal nem lehet erdemben vitatkozni.

  • Csabi!

    Ne húzz fel! Nem azt írtam, hogy „őslakos”, hanem azt, hogy „őshonos”. Meg azt is írtam, hogy nálunk a zsidók fénykorukban voltak 5 százalék körül. Azért a török kiűzésétől említettem az etnikai változásokat, mert onnantól van anyakönyvezés, amiből már magad is ellenőrizheted az őseid.

    Azt pedig tényleg nem árt tudnod, hogy a 150 éves török uralom alatt a magyarok egy részét kiirtották, egy másik részüket elhurcolták. Tízezer szám vitték rabszíjon a magyarokat a Birodalom belsejébe. Helyükbe pedig a Balkánról hoztak szintén rabként telepeseket. Dalmátokat, sokácokat, bosnyákokat stb. Őket sem illik idegeneknek nevezni. A törökök már ittlétük alatt is nagyon megváltoztatták az etnikai viszonyokat. Mikor pedig elmentek, a kihalt országrészekbe a győztes Habsburgok hoztak német telepeseket. De a törökök elöl menekülve a Balkánról is tovább érkeztek a különböző népcsoportok, akik aztán elmagyarosodtak. Az utolsó hullámban jöttek meg visszajöttek a zsidók is. Ettől független – változó számban – de Szent István óta zsidók mindig éltek Magyarországon.

  • Szikszai
    2018 április 20
    2:36 du.

    Nem szégyenled magadat mondcsak?
    Ahogy nyalsz ennek az ócska rasszistának?
    Akár zsidó vagy ,akár nem vagy, tökmindegy.Undorító!

  • Nem baj Jani,
    A maradékot majd kiirtják a Szabolcsok.
    HA HAGYJUK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Upszi, megint vetettem egy hibat.

    Sajat magamnak valaszoltam, azaz arra mondtam azt, hogy “kerdezd meg a geyzat, vagy belzebubot….”, hogy “Magyarorszag meg nem nezett szembe onmagaval”, ami hazugsag.

    A Csaba azonban kisse mast kerdezett: “Mit is kellene a multunkban megnezni a zsidok szerint?”

    Erre az a valasz jarna, hogy mindig jo belenezni abba a multba, es a hibakbol tanulni, az aljassagot pedig meg nem ismetelni.