Ez a tömeg nagyobb és erősebb Orbánnál — Mi vagyunk a többség!

2018 április 15 7:24 de.95 hozzászólás

Még sosem voltam ilyen sokan! Ezt éreztem szombaton este. Szerény számítások szerint százezernél is többen voltunk. És ami még ennél is felemelőbb: főleg fiatalok. Akik most megmutatták, hogy bár a pártokat messze elkerülik, nem mindegy nekik, hogy milyen lesz Magyarország. Mert, mint a szónokok is mondták, ők nem elmenni, hanem maradni akarnak. Magyarországon akarnak Európában maradni.

Tömegek az utcán. Jól érzik magukat, mert tudják, hogy sokan vannak. Jókedvűek, okosak, szépek. Komolyak és eltökéltek. Fiatalok.

Tudják, hogy mit akarnak: nem félázsiainak lenni, ahogyan Orbán mondta, hanem Európához tartozni. Ehhez Orbán hatalmát meg kell dönteni, el kell zavarni a diktátort.

Most megint léptek egyet előre. Megmutatták, hogy létezik még a normális Magyarország, vannak még itt olyanok, akiken nem fogott a rontás. Nem vették be a migráns-mantrát, a rezsicsökkentés meséjét.

Persze, a legfontosabb, hogy mi lesz ezután. Mert mára már kevés azzal búcsúzni, hogy legközelebb folytatják.

És akkor mi lesz, ha megint sokan leszünk? Ettől majd elmegy Orbán? Beadja a lemondását a legfőbb ügyész? Hányszor éreztük már az elmúlt években, hogy végre történik valami, hányszor hallottuk, hogy nem hagyjuk!

Aztán hagytuk, mert mi mást is tehettünk.

Az a tömeg, amelyik nagyobb és erősebb Orbánnál, már látszik – az a pártszövetség, amely nagyobb és erősebb lenne nála, még nem.

Orbánt és a Fideszt a jelenlegi választási rendszer keretein belül gyakorlatilag lehetetlen legyőzni. Nem kétharmad kellene hozzá, hanem háromharmad. Úgy alkották meg a szabályokat, hogy akkor is ők győzzenek, ha kevesebb szavazatot kapnak, mint az ellenzék. Hogy akkor is kétharmaduk legyen, amikor még ötven százalékuk sincs.

Ez a mostani, civilek által szervezett tüntetés valójában nem a hatalom, hanem az ellenzéki pártok számára volt igazi üzenet. Hogyha eddig nem értették, vagy nem volt rajtuk elég nagy a nyomás, hogy megértsék, most a saját szemükkel láthatták, hogy mit akarnak az emberek.

Például azt, hogy az ellenzéki pártok ne a saját pozícióikkal foglalkozzanak, hanem azzal, hogy kikényszerítsenek egy demokratikus választási rendszert. Ha másképp nem megy, a parlamenti politizálás bojkottjával. Aminek persze csak akkor van értelme, ha az összes ellenzéki párt, minden képviselője benne van.

Addig is, ameddig az ellenzéki pártok fölismerik, hogy nincs más választásuk, mint megváltoztatni az igazságtalan és egyenlőtlen választási rendszert, maradnak a tüntetések. Ha erre nem képesek, és nem szabadulnak meg azoktól a vezetőiktől, akik gátolják az együttműködést, akkor, akár tetszik nekik, akár nem, ugyanúgy eltűnnek, mint az a hatalom, amelynek most a főként fiatalokból álló tömeg megmutatta, hogy ki az igaz többség Magyarországon.

Föld S. Péter

95 hozzászólás

  • Sajnálom, T. Szerző! Nincs igaza: nem monolit tömbökből álló Magyarországot akartunk, hanem plurális, többpárti demokráciát, ahol különböző nézetek, felfogások, habitusok vitája során áll elő egy szintézis, aminek alapján intézzük közös dolgainkat, örökké készen állva a változásokhoz, új helyzetekhez való alkalmazkodásra.
    A bojkott az öngyilkosság maga. A szavazók pillanatnyi, számbeli többsége ezt a kormányt támogatja. Ha sértődötten bevonulunk a sarokba, milliók méltán hihetik: nocsak, biztos igazuk van a gyűlölködőknek, a beszari handabandázóknak.

  • Ha jól odafigyelünk,Föld S.Péter arra hívja fel a magyarok figyelmét,hogy bizony a Jobbik 25 mandátumával össze kell fogni a baloldal törpepártjainak Orbán váltást előidézendő!Ami számszerűleg is csak fikciónak felel meg.Ideológiailag olyan mintha annak idején együtt szavaztak volna a szocdemek és kommunisták az új hungaristákkal.Ami ideológiailag ma is lehetséges,de nem minden néprétegnek lenne tőle szebb jövő. (értsd ahogy akarod intelligenciádtól függően.)
    Kedves Föld S. Péter egyenlőre adjon hálát a Teremtőnek,hogy galabije,csadra,sáríjjá,erőszakolások,szurkálások,tendenciózus gázolások nélkül élhetik életüket.Egyetlen politikus sem szent. Orbán Viktor sem! Egyenlőre azért a hála és kézcsók Neki jár.

  • György Molnár

    Ez az alávaló felcsúti kripli bűnösebb mint Szt.Istvántól Gyurcsányig az összes magyarországi uralkodó együttvéve (beleértve az Anjou-kat, a Habsburgokat, a törököket, Hitlert, Sztálint, stb). Tízszeres halálbüntetést vagy 500 év életfogytiglant érdemelne, olyan amerikai módra…..
    A fiataloknak jó, mert ők megérik majd Orbán temetését!

  • Fold S. Peter mondandojanak a lenyeget csak olyanok tudjak megerteni akik maguk is fiatalok, vagy a szellemuk fiatal!

    A mondandojanak a lenyege egy a napnal is vilagosabb egyszeru teny:

    A partok akik ezen ezen az elvetelt valasztason nagy mellennyel szerepeltek – magukat a tomegek valamilyen kepviselojenek mutattak –

    – AZOK NEM KEVISELTEK MAST MINT NEHANY HANGADOT es a lejart lemezt ujra meg ujra fujo elvetelt korosztalyt.

    Mi is csak szinte az idonket vesztegettuk, akik az elmult idoszakban itt a KMH hasabjaihoz kapcsolodva „GYÜRTÉK” EGYMAST.

    Nem jutottunk elobbre semmiben.

    Azert mert ezek a partok anno amikor letrejottek, mar akkor azzal a szandekkal alapultak, hogy a POLITIKAN KERESZTUL TEGYENEK SZERT GAZDASAGI ELONYOKRE.

    Akarhogyan nem tetszik is az egyeseknek itt sem, es orszagosan sem, azon a partok kozul, akik a parlamentbe bejutottak egyes egyedul az LMP kepvisel valami mast.

    Nyilvan a soraikban is akadnak nehanyan, akik az elso tipusu (corrupt) fovonalhoz tartozik, de az vesse el az elso kovet, aki maga kepes lenne olyan csoportosulast letrehozni, ahol az ilyenek helybol kizarodnanak.

    Jezus krisztus maga szemelyesen valogatta ossze a csapatat (12 apostol) akik kozul 1 currupt, tolvaj arulonak bizonyult.
    Mas szamokkal 8,5%.
    Ha elfogadjuk Jezust, mint isteni tulajdonsagokkal biro es látó szemelyt, akkor hogyan varhatunk el jobb aranyokat egyszeru halandoktol?

    Vissza a lenyegre:

    Miert nem takarodnak mar el apolitikai palettarol ezek a „LESZEREPELT SZORNYEK”
    Nyilvan pontosan abbol az indittatasbol, amibol JUDAS is odaallt az elso sorba, hogy „KIVALASZTOTT” lehessen.

    Az vezeti oket, hogy kozel az usthoz, csurrani is, meg cseppeni is fog, ohatatlanul.

    Az orban, gyurcsany annyival rosszabb ezeknel is, hogy ok „nem is atalljak magukat MEGVALTOKENT eladni.

    Meg bizony, megvaltjak a lehetoseguket nem aproert, hanem busas haszonert.

    A gyurcsany a pszichopatakra jellemzoen konnyen megtalalja a konnyu karrierepites utjat, elssorban a megfelelo hazasodason keresztul. A 3-ikra kepes volt eljutni a pozicioihoz.
    A PARTON belul vezetest ugye nem Apro Antal lanyan, vagyis anyósan keresztul erte el?
    Ez a kerdes inkabb Almacska almajanak (lelkének) szol.
    Ez buzlo, utalatos szagu hinarokkal osszeszött „allam-gazdasag” nevu mocsar, ami a rendszervaltast kovette – ezeknek a tipusu szemelyeknek adott kivalo terepet. Ezek ottnon ereztek benne magukat.
    Dagonyaztak benne – a kulonfele osszekotettesek, titkos osszefonodasok reven. Amiket megfuszereztek itt-ott egy kis leszamolassal – kialakittottak a mai poziciokat.
    Hogy mondta a nehai (egyik fo cselszovo) Antall Jozsi?
    „Tetszettek volna forradalmat csinalni”.

    Ezt elkurtuk – huen idezve gyurcsanyt is – ugyhogy most benyelhetjuk az orban kegyeibol rankspriccelo „aldast”
    ALLJUNK FELRE, ES HAGYJUK MAR VEGRE AZ UJ NEMZEDEKET (AKIKET MI NEMZETTUNK) A MAGA MODJAN MEGVALASZTANI EGY NEKIK TETSZO UJ VILAGOT.
    Mentesen a mi orokolt fobianktol, kenyszer-beidegzodeseinktol, felelmeinktol es fals hipoteziseinktol.

  • Nem látni a fától az erdőt. Budapest 18 választókerületéből 12-ben az ellenzéki pártok nyertek, a Fidesznek mindössze csak hat jutott.

    Ezzel szemben vidéken az ellenzék nyert 3 választókerületben, a többit mind letarolta a Fidesz.
    Látványnak ez így néz ki:

    http://ocdn.eu/images/pulscms/NmY7MDA_/aa069d29d9f18ae82f65d75955739e77.jpeg

    És a 12 nyert választókerület eltakarja az országos látványt, és eltakarja ez a budapesti 100 ezres tömeg a vidéki tömeget.

    Ugyan figyelemreméltó ez a többnyire fiatalokból álló tiltakozó tömeg, de ők sem bírnak azonkívül mást tenni, mint újra összejönni a következő szombaton (amit állítólag már meg is hirdettek), meg a következő szombatokon, amíg ebben az évben el nem fogynak a szombatok.

    Ennek a tömegnek azt is föl kellene ismerni, hogy pártok nélkül nem jutnak semmire. A pártoknak meg azt, hogy ebből a fiatal tömegből találják meg az aktivistáikat. Ha előbb észbe kapnak az ellenzéki pártok, akkor talán bírtak volna küldeni a 10285 szavazókör mindegyikébe 2-2 aktivistát ellenőrizni a szavazást, és számolni a voksokat. De nem bírtak kiállítani 20570 önkéntes vállalkozót. És attól tartok, ezek a fiatalok se találják meg a pártjaikat. Politikusok nélkül azonban nem fogják itthon elérni a céljaikat.

  • gyuri10
    2018 április 15 8:21 de.

    Nem tudom, hogy te kis hanyeves vagy.

    De az biztosan kijott a mondandódból, hogy vagy azokhoz a szerencsetlen megfelelmlitettek csoportjaba tartozol, akik kitoro orommel vettek ket kezre az orban cuclijat, ami majd „vedelmet” ad. Nem tudom, hogy a leve, vagy a hite?

    Vagy azokhoz, akik szeretik a balhet – , megvetik az embertarsaikat, magukat ubermennek koze sorolva. – Ennek a betegsegnek van diagnozisa, kissebbsegi komplexusnak nevezik.
    A betegsegekbol ki lehet gyogyulni – a gyuleletet, utalatot, felelmekeket ki lehet az embernek vetni magabol.

    Te kis hanyeves, ha normalis egyszeru tobbsegu ketszintes valasztasi rendszer mukodne – ami a demokratikus orszagokra jellemzo, akkor ezek amugy valoban felig meddig megrohadt, megkorhadt magukat „ellenzekinek” elado partok is sima tobbsegbe kerultek volna ezen a valasztason.

    Ha pedig meg raadasul el is takarodtak volna mar a politikai palettarol, akkor az uj, hiteles mozgalmak elsopro folennyel nyertek volna az orszagban.

    A magyarok tobbsegenek nem kell se szocializmus, se fasizmus, mint ahogy europanak sem. ES FOLEG AZ IFJUSAGNAK NEM
    Ezek az europai ertekek – es nem az agyalagyult korona mania, a buzi pedofil papokkal. (akik a kisfiukat imadjak – nem akarsz egyet?)
    Tudom, en hogy a fiatalok kozott is vannak bajkeverok, akik imadjak a nazismust, mint heccet. Nezd meg, hanyan voltak ott a tuntesen. 100 ezerbol 100-an.
    Remelem nem ezek koze tartozol.

  • A hatalom gyakorlói legyintenek, a viktor megjegyzi,
    -Mi jobban tudjuk mi az ami nekik jó.
    A többiek fülig érő szájjal, alázatosan bólogatnak.
    -Igen, Ő tudja.
    Szétszélednek. Borsos jutalmaikat számlálják.

  • Drizari
    2018 április 15 9:58 de.

    Amint fentebb is irtam, ezeknek a lepusztult partoknak nem felkapni kell a fejuket, hanem menni a picsaba. De nem valami joszaguba, hanem a rohadtba.

    Ezeknek a palettan szerepelt partoknak multjuk az van boven, de jovojuk semmi.

    Mert ezek a multbol taplalkoznak, amiben jovo nincs, es igy semmit sem tudnak ajanlani, ami a jovot jelentene.

    Ezert ment tobb mint felmillio ember az orszagbol.

    A mult, amibol taplalkoznak, azok a totalitarius rendszerkepek, azoknak az eszmei, amik arrol szolnak, hogy majd nehanyan megmondjak, hogy mi a jo.

    Persze, ha mar ott vannak, akkor ketmarokkal behabzsoljak a hatalombol szarmazo gyumolcsoket, az orszag javait.

    Aztan a csutkakat odakopik az ehezo kenyszermunkasoknak – akarjak mondani: kozmunkasoknak.

    Milyen erdot nem latsz a fatol?

    Meg milyen fatol, attol amelyik a szemedet szurja?

    Minden tiszta es vilagos – a pofonnal is egyszerubb.
    Persze becsukott szemmel?

    Azoknak, akikkel a fidesz megnyerte a valasztast, van ajanlat. Azokat az embereket bizony ugyanugy meg lehet nyerni szavazoknak, mint ahogy a fidesz megnyerte.

    Csak tudni kell beszelni a nyelvukon, es tudni kell nekik ajanlani valamit.

    Vakok kozott felszemu a kiraly!

  • jo iras!! huen tukrozi a valos helyzetet ma!!

  • Nem hgiszek a szememnek olvasva „talalom” megjegyzeset !

    Talalolm irta azt? vagy valaki mas neveben csalosan ?

    Ketsegtelenul fejlodik !

  • György Molnár
    2018 április 15
    9:20 de.

    Ne izéjjé’ mán.
    Hol volt „uralkodoó” a Gyurcsány ?

  • Gyuri10 te időközben Jobbik-szimpatizáns lettél?

    Na gut…

  • Elemér Apó
    2018 április 14
    2:58 du.

    Hol lácc itt olyant ?

  • Borzasztó olvasni Gabriel fals, összevissza, hamis információkra épülő, valami távoli elefántcsonttoronyban megírt, részigazságokat kotkodákoló kommetjeit… Mint egy papagály…

    Tudnia kéne, de nem tudja, hogy Gyurcsányból az orbáni diktatúrák csinált „feketeseggűt”…

  • Most a civilek megmutatták, h sokkal többen, mint pártszervezésben, öneröböl, önszervezödve sokan, elegen vannak! Vagyunk!
    A jobbikosoktol minden demokratikus irányzatig ott voltunk civilek.

    Egy békés felvonulás volt. Nem piknikezés, ahogy egy sötét lelkü hozzászolo állitotta. És valoban, volt ott egy csapat jobbikos is a felvonulás közepén, normálisan vonulva.
    A Kossuth téren voltak a beszédek. A szovivö Egyböl az elején kérte: “a rendörök nem ellenségeink, hanem barátaink, segitenek a rendezvény kulturált, békés lebonyolitásában, kérjük, véletlenül se legyenek atrocitások. Ha bármilyen eröszakosság lenne, elöször a rendezöket veszik elö!”
    Különben többen voltunk, mint anno orbánék, mint amikor rátkay filipsz azt hazudta, h kétmillioan! Akkor ritkásan voltak a zemberek (visszanézhetö), most pedig sürün, mint a szardiniák, mert nem voltak végig kétoldalt kivetitök, hangfalak. Igy is a Bajcsiig kiért a tömeg és a Kossuth téren oldalra messze ki, annyira tömören, h amikor 8 után hátra, majd oldalra ki kellett volna menjek, nem volt rá lehetöség, még egyesével helyetcserélni sem!
    Orbánék anno a tér felét lezárták, igy ott fele ekkora helyen voltak hézagosan!
    Ha orbánék bejelentik a végleges eredményüket, akkor lesz akkora tömeg, mint most, vagy akár nagyobb is, föleg, ha botrányok is kiderülnek!
    Egy ujraválasztás viszont mégnehezebb lenne, mert már megszünt a Hir tv, a Magyarnemzet és a Lánchidrádio!

    Mégkevesebb esély lesz eljutni a szavazokhoz!!!

    Ha orbán marad, mi megyünk!!!

  • Gabriel,

    én látom az erdőt, egyetlen fa sem takarja a kilátásom/rálátásom. Sőt, írásaimhoz magyar ékezetes betűket használok. A Fidesz nem sokat beszélt a falvakban, csak a fideszes önkormányzatokon keresztül osztott tűzifát, tartós élelmiszercsomagot, ad közmunkát.

    A pusztuló (magyar lakosságban/lélekben/hagyományokban) falvak többsége csak állami pénzekből bír működni, mert nincs elegendő adóbevételük. Nincsenek mesteremberek, akik megélnének a megrendelésekből és fizetnék a helyi adókat (bognárok, cipészek, szabók, hentesek, kádárok, kerékgyártók, csizmadiák, kékfestők stb.)

    A néptelenedő és lakossági cserén áteső (cigányok betelepülése) magyar falvak lakosainál szavakkal semmire se lehet jutni, mert adományokat várnak. Várják az utak kijavítását, az árkok kikövezését, a munkalehetőséget, a tűzifát, a háziorvost, a gyógyszertárat, a tartós élelmiszercsomagokat stb.

    Akinek pénze van és ad nekik, arra szavaznak.

  • Bendeguz79
    2018 április 15
    10:59 de.

    Elhiszem hogy nemhiszel (a szemednek)
    hidd el mi sem a tiednek.
    Mindent”benézel”hehe

  • „Ez a tömeg nagyobb és erősebb Orbánnál”

    sajnos nem

  • Kedves Föld S. Péter egyenlőre adjon hálát a Teremtőnek,hogy galabije,csadra,sáríjjá,erőszakolások,szurkálások,tendenciózus gázolások nélkül élhetik életüket.Egyetlen politikus sem szent. Orbán Viktor sem! Egyenlőre azért a hála és kézcsók Neki jár.
    Hat ebben a par sorban van benne az igazsag. Igenis felnunk kell a bevandorloktol, mert ahogy hallom, Afrikaban is tapsolnak a politikusok, hogy megszabadulnak a fiataloktol es a gyujtogatojtol es tobb penzt kapnak az otthon maradottak a vilagjarojtol vissza , mint amit az Eu kuld nekik penzt. A masik pedig amig a toketlen idiota baloldal es ellenzeki partok csinalnak addg Orban folennyel fog gyozni, mert az ellenzek nem fog ossze, vagyis csak az utolso pillanatban amikor azt latjak egyetlen jarhato ut ha megis a jobbik egyesul az MSZP vel, szoval az ilyen visi vasi politikusokra nincs szukege az orszagnak.

  • Minden tüntetés Orbán rendszerét támogatja.
    Új választást követelnek, de minek? A Fidesz népszerű, megint nyerne.
    Akkor követeljünk új választási törvényt, de ez is értelmetlen, nincs olyan konstrukció, amelyben a társadalom lecserélné a biztosat, a nyugalmasat valami ismeretlenre, vagy nagyon is jól ismertre.

  • Kalocsai Miklós

    „Addig is, ameddig az ellenzéki pártok fölismerik, hogy nincs más választásuk, mint megváltoztatni az igazságtalan és egyenlőtlen választási rendszert, maradnak a tüntetések”

    Föld S Pétertől többet vártam! De addig is amíg Föld S Péter felismeri, hogy a választási rendszert Orbán uralma alatt nem lehet megváltoztatni, előbb a diktátort kell elzavarni, amíg az újabb bódulat elmúlik, a jelenlegi pártoknak küzdeniük kell a demokráciáért. Már elég sok civil megváltón túl vagyunk, az elmúlt években egymás után sorban feltűntek, majd letűntek, de a munka elvégzése a jelenlegi kiátkozott pártokra maradt. Meg kell küzdeniük egymással, a diktatúrával, miközben az ellendrukkerek által rájuk dobált sártól is meg kell szabadulni.

  • Nem ertem, hogy miert nehez elfogadni az eredmenyt?

    Egyreszt egyetlen ellenzeki partocskanak sem volt epkezlab programja, kiveve talan a Jobbikot.
    Ti mind ki akartatok szolgalni a „halado” Nyugatot ugyanugy, ahogy azt 1990-tol csinaltak a tobbiek, amibe belefert nem csak az orszag gazdasagi, de meg a demografiai tonkretele is.

    Eszre kene vennetek, hogy a magyar egyelore meg nem annyira agymosott, mint a nyugat-europai polgarsag, akiknek barmilyen aljas baromsagot be lehet adni.

    De ha nem tetszik nektek a relative biztonsagos elet Magyarorszagon menjetek Svedorszagba, vagy Franciaorszagba, ott majd megismeritek a „haladok” Paradicsomat.

  • Kedves Gabriel!
    Amit nekem írtál, azt elolvastam, és nem kívánok rá válaszolni.
    De amit gyuri10-nek írtál, arról azért hadd kérdezzelek meg. Ha nem tudod, ki ő, csak annyit állapítsz meg, hogy nyilvánvalóan egyetért Orbán migráncspolitikájával, akkor milyen alapon gyalázod? Na, nem vagy vele egy véleményen. Alihanem én méginkább nem, de tudomásul veszem a más véleményt. Te viszont most beálltál hirtelenében (eddig titkoltad?) a gyalázkodók közé. Mindez miért? Mert Bernike csak úgy lehet nagyember, ha minden egyéb politikus takarodik a pályáról? 😀 😀 😀

    Mindensetre köldök egy linket… CSAK NEKED!

    http://www.origo.hu/itthon/20180415-sallai-robert-benedek-kitalal.html

  • Szikszai
    2018 április 15
    1:41 du.

    Ha a haladó Nyugat, és a retardált Kelet közt kell választani…..

    Mert ugye azt Te, de a vezéred sem gondoljátok komolyan, hogy a két birodalmi centrum közé szorult cseresznyemagként fogjátok megváltani a világot? Mármint akkor ha a világ nagyobb, mint Mészáros Lőrinc elvtárs zsebe.

  • Szikszai
    2018 április 15
    1:41 du.

    „De ha nem tetszik nektek a relative biztonsagos elet Magyarorszagon menjetek Svedorszagba, vagy Franciaorszagba, ott majd megismeritek a “haladok” Paradicsomat.”

    El is mentek az utóbbi években szép számmal a „relative biztonságból”; immár többen mint ’56-ban…

  • gyuri10
    2018 április 15
    8:21 de.

    „.Egyetlen politikus sem szent. Orbán Viktor sem! Egyenlőre azért a hála és kézcsók Neki jár.”

    Na ja; mint Horthy kormányzó úrért is az ima ’44-ig… Amúgy a cikkben nem a Jobbikkal, hungaristákkal való összefogásról van szó: persze erre lehet következtetni, ha az újabban az európai újnácikkal fraternizáló, kormányon lévő izraeli (szélső-)jobboldal logikájából indulunk ki…

  • Amúgy egy ilyen iránytalan, céltalan, magamutogató ( persze csak a szokásos, a magyar liberális középosztályhoz méltóan ) belvárosi séta, nem fogja megbuktatni a fasiszta, puccsista bűnbandát. Akár a rezsim is szervezhette volna csőbehúzásként:

    https://nepszava.us/bartus-laszlo-az-illuziok-es-az-ures-fecsegesek-tuntetese/

  • Andrew_s,

    „Ha a haladó Nyugat, és a retardált Kelet közt kell választani…..”

    Mitol retardalt a „kelet”? Es mit ertesz kelet alatt?

    „Mert ugye azt Te, de a vezéred sem gondoljátok komolyan, hogy a két birodalmi centrum közé szorult cseresznyemagként fogjátok megváltani a világot?”

    Nem a vilagot valtja meg Orban, hanem Magyarorszagot vedi meg a bekeaktivistaktol.

    Viszont a beekelodes a ket faszfej tarsasag kozott valos problema, amire talan egy szorosabb es kibovitett Visegradi Negy (7-8, ha kell) jo valasz lehet. Ez mindegyik „utban levo” orszag erdeke, csak egyelore meg nem akarjak azt eszrevenni itt-ott, mert egyreszt Gyuri Ba’nak, masreszt az EU-nak akad jocskan penze baksisra.

  • nyuszika,

    „… persze erre lehet következtetni, ha az újabban az európai újnácikkal fraternizáló, kormányon lévő izraeli (szélső-)jobboldal logikájából indulunk ki…”

    Elfelejtettel repat ragcsalni megint. Az megnyugtatja meg az elmei alapon megheberedett nyulakat is! (Hogy igy mondjam.)

    Kik az uj nacik neked? Akiknek nem tetszik, hogy megeroszakoljak a lanyaikat, felesegeiket, vagy eppen egy teljesen ismeretlen not; akiknek nem tetszik a lovoldozes, a keseles, a szandekos gazolas, es a tobbi nyalanksag, ami egyuttjar a bekeaktivizmussal?

  • Kedves Mindenki! A mellékelt videónmeg lehet nézni, miért jár „köszönet és hála” a mai győztesnek”,és miért ellenezzük a külföldiek szavazati jogát. A HírTV riportfilmje a választás napján:
    https://www.youtube.com/watch?v=4AWQTyTd1rY
    https://www.youtube.com/watch?v=4AWQTyTd1rY

    Hogy lehet úgy beemelni, hogy rá lehessen kattintani??? (Ctrlc-Ctrl-V velcsináltam

  • Almási Alma,
    váratlan és nagyon tisztességes beírásodat köszönöm.

  • Az osszes ellenzek vezetoje lemondott. Most akkot mi van? Nincs ellenzek?

  • Geyza,
    ne beszélj badarságokat.Mi már több mint 100 éve harcolunk az iszlám gyilkosai ellen.Tőletek azért jár tisztelet és ha kell akár kézcsók is Orbánnak,mert egyetlen választás megnyerésével megállította az arab szennycsatorna beömlését hazátokba.Legalább is egyenlőre.Nincsenek terror gázolások,kávéházak és koncert termekben vérfürdők,feleségeteket,lányaitokat,unokáitokat nem erőszakolják meg a nyílt utcán és járókelőket sem szúrnak le. Ismersz már annyira,hogy segítség nélkül is rájössz,milyen tiszteletlen volt a jobbikkal párhuzamba hozásod.Üdv:Gyuri.

  • Eleftheriából nyuszikává vedlett és valamiféle Gábriel,
    elmúltak azok az idők amikor mindenkivel szóba álltam. Nálatok keményebb provokátorok sem ingerlik a klaviatúrámat.

  • Szikszai
    2018 április 15
    1:41 du.

    Szerintem te nem egy rottyant százéves kanadai aggastyán vagy, hanem valami beosztottja a fidesz bértroll hadseregének.

    Aki itt Miklós néven írogatott, még a rendszerváltás magyar pártjait sem ismerte. Te meg itt a visegrádi négyekkel nagyzolsz! Azt se tudod mit jelent, de azért azt ki mered jelenteni, hogy majd Németország helyett ők lesznek az új ellensúly, hehe.

    Svédbe egyébként mennek ki a magyarok, mert ott tízszeres fizetést kapnak. Ide meg már bejött vagy ezer menekült, és nincs garancia, hogy nem jön több.

  • gyuri10
    2018 április 15
    6:33 du.

    Gyuri, ne álszenteskedjen!:)

    Írja meg, hogy Orbán kitiltotta a buziházassággal kampányolókat az országból, és ezért küldi neki kézcsókos háláját.

  • Sokan azért mentek szavazni, hogy ne legyen meg a kétharmad.

    Ugyanis sok ember anyagi helyzete akkor se változna, ha nyerne az ellenzék.
    De azért az értelmesebb szavazókat már zavarja, hogy Orbán meddig éget még minket a Európában? Arra az asztalra szarik, amelyikről eszik.

    Ugyanakkor azt se szeretnék a normális ellenzékiek, hogy a kisóvodás módjára Brüsszelben árulkodó DK-s vagy más liberális kisebbség itt dirigáljon az országban.

  • „Kik az uj nacik neked? Akiknek nem tetszik, hogy megeroszakoljak a lanyaikat, felesegeiket, vagy eppen egy teljesen ismeretlen not; akiknek nem tetszik a lovoldozes, a keseles, a szandekos gazolas, es a tobbi nyalanksag, ami egyuttjar a bekeaktivizmussal?”

    Ja, tényleg nem is tudtam, hogy a nők elleni erőszak az arab és iszlám népek „kollektív tulajdonsága” és nem a patriarchális, hímsovén osztálytársadalmi viszonyoké… Nyilván nem-iszlám körökben ismeretlen a nemi erőszak, a nemek közötti diszkrimináció, a nők eltárgyiasítása a reklámvilágban, tömegkultúrában – https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_objectification – és a kizsákmányolás olyan útszéli formái, mint a prostitúció, pornográfia… A tömeggyilkos politikai és egyéb erőszakról nem szólván…

  • Drizari
    2018 április 15
    12:19 du.

    „(bognárok, cipészek, szabók, hentesek, kádárok, kerékgyártók, csizmadiák, kékfestők stb.)”

    Sajnálom, ha tőlem tudod meg, de az ilyen mesteremberek azóta nem élnek meg vidéken (sem), mióta az ipari forradalom begyűrűzött hazánkba, több mint száz éve.

    Manapság a szegénységet az okozza vidéken, hogy a magyar vidék túlnépesedett. Helyben nincs föld és munkaalkalom, miközben a magyar népesség nagyobb része ott lakik.
    A városokban lenne munkahely, de nincs elég, megfizethető lakhatási lehetőség.
    A képzetteknek lehetőség a kivándorlás. A többinek marad a szociális segély/közmunka.

  • Gyuri10:
    Nem vitázok veled.
    Másképpen látom a menekült-kérdést.
    És nem hiszem el a szentpétervári troll-gyár hazugságait sem.
    A svéd kérdéssel kapcsolatban nem találtam egyetlen svéd nyelvű weblapot sem ami igazolná a ruszki titkosszolgálat világméretű NET-es kampányát.
    A francia France 24 hircsatornát folyamatosan nézem de nincsenek tudósítások polgárháborús viszonyokról.

    Szóval nem vok vevő erre a hisztériára.

    A menekültek amugy sem akrnak ide jönni.
    Továbbá a FIDESZ kormány eddog -jópénzért-
    beengedett vagy 20 000 arab meg kinai kétes,
    Ámde vastag pénztárcájú kádert.ezek semmiképpen
    nem utazhattak volna be az Európai Únióba,de mostmár igen.
    Gyakorlatilag semmivé tették a sengeni határokat.
    A bűnözők és fél-bűnözők fegyver drog és leánykereskedők
    szabadon mozoghatnak Európában, hála Orbánéknak.

    De TE Gyuri10, csak csókolgassad Orbánék kezét.
    Csak vigyázzz..Könnyen más testrészén landolhat az a csók…

  • Szikszai
    2018 április 15
    5:30 du.

    Te honnan szeded az információidat? Radikális jobbos honlapokról, amik az EU-t próbálják bomlasztani? Hadd ne mondjam, mely nagyhatalmaknak az érdeke, hogy az EU bomoljon vagy a csicskás legyen.

    Figyelem, a honlap illusztrálja a radikális propagandát!
    http://www.magyartudat.com/visegradi-negyek-egyuttmukodesenek-kibovitese-v7-re/

  • Geyza
    2018 április 15
    11:21 de.

    A régebben csak az izraeli-palesztin/arab konfliktus kapcsán magát a területi engedmények ellenzésével, az oslo-i folyamattal szembeni – sok esetben akár jogos – szkepszissel definiáló, mostanság viszont egyre inkább szélre tolódó – és kormányon lévő – izraeli jobboldalnak van egy olyan különösen visszataszító tendenciája, hogy a – részben a Kreml által is támogatott – kelet és nyugat európai „új jobboldallal” igyekszik taktikai együttműködést kialakítani, az „anti-migráns”, anti-arab, iszlamofób és általában idegengyűlölő, rasszista ( pl. különféle fekete-afrikai menekültek kapcsán ), illetve bigott ( „családi értékek védelme” azaz homofóbia ) , „illiberális” eszmeiség alapján. Még ezen pártok sok esetben alig leplezett antiszemita, másodikvilágháborús tengelyszimpatizáns múltja ( jelene ) se zavarja őket. Érdekes ahogyan egy NetánYahooo https://www.haaretz.com/opinion/.premium-zeroing-in-on-soros-netanyahu-is-side-by-side-with-anti-semitic-scum-1.5792539 , Orbán, Putyin vagy akár Sayed Ali Khamenei ayatollah ( ! ) https://www.timesofisrael.com/top-leader-iran-will-slap-anyone-causing-election-unrest/ éppúgy meg tudja tenni a kilencven felé járó Sorost bűnbaknak… Csupa frankó csávók…

  • Geyza
    2018 április 15
    11:21 de.

    Érdekes, hogy Soros György Netánjáhu és az izraeli (szélső-)jobboldal szerint „anti-Izrael” míg Khamenei ayatollah és az iráni klerikál/feudálfasiszta rezsim szerint meg cionista ellenség… Hiába, bonyolult a világ…

  • talalom,

    „Hogy lehet úgy beemelni, hogy rá lehessen kattintani??? (Ctrlc-Ctrl-V velcsináltam”

    Ugy, hogy a link ala nem irsz semmit.

    ——-

    Figyelő

    „Az osszes ellenzek vezetoje lemondott. Most akkot mi van? Nincs ellenzek?”

    Gyurcsany is? De nem kell felni, az ellenzek megmaradt, csak kicsit fejetlen.

    ———–

    hazai lámpa

    „Szerintem te nem egy rottyant százéves kanadai aggastyán vagy, hanem valami beosztottja a fidesz bértroll hadseregének.
    Aki itt Miklós néven írogatott, még a rendszerváltás magyar pártjait sem ismerte. Te meg itt a visegrádi négyekkel nagyzolsz!”

    Kozben eltelt par ev, es ha ebben a korban kicsit nehezen is, de azert meg tudok tanulni ezt-azt.

    „Azt se tudod mit jelent, de azért azt ki mered jelenteni, hogy majd Németország helyett ők lesznek az új ellensúly, hehe.”

    Nem Nemetorszagra gondoltam. Valamit felreerthettel, vagy rosszul fogalmaztam. En a NATO orszagok es az oroszok kozotti zonara gondoltam. (Es tudom, hogy jelenleg Magyarorszag is tagja a NATO-nak.)

    „Svédbe egyébként mennek ki a magyarok, mert ott tízszeres fizetést kapnak.”

    Nagyon helyes! De ugye nem a magyarorszagi muszlimok elol menekulnek?

    „Te honnan szeded az információidat? Radikális jobbos honlapokról, amik az EU-t próbálják bomlasztani? Hadd ne mondjam, mely nagyhatalmaknak az érdeke, hogy az EU bomoljon vagy a csicskás legyen.”

    Hat errol van szo. En is ezt mondom. Csak azon kell elgondolkodni, hogy mely nagyhatalmaknak erdeke Nyugat-Europat tonkretenni. Nem kell hozza semmilyen honlap.

    http://www.magyartudat.com/visegradi-negyek-egyuttmukodesenek-kibovitese-v7-re/

    Orulok, hogy masok is gondolnak ra.

  • nyuszika,

    „”Ja, tényleg nem is tudtam, hogy a nők elleni erőszak az arab és iszlám népek “kollektív tulajdonsága” „”

    Ezt senki sem allitotta. Egyszeruen csak az a helyzet, hogy naluk amugy is surubben fordul elo, de amikor bekuldenek a hidzsra soran nehany millio bikat Europaba no nelkul, akkor meg jobban elojon a problema. Foleg, hogy a kufar no szamukra szabad predanak szamit.

    ” … mint a prostitúció…”

    Az zavar, hogy Angliaban a bekeharcosok viszik a primet a kurvak futtatasaban?

    No es hol van a tobbi nyalanksag? Megfeledkeztel a vallasi alapon torteno keselesekrol, robbantgatasokrol, lovodozesekrol, szandekos gazolasokrol? Azokrol miert nem tartasz eloadast?
    Csak nem a „haladok” teszik azt is?

    „”… izraeli jobboldalnak van egy olyan különösen visszataszító tendenciája, hogy a … kelet és nyugat európai “új jobboldallal” igyekszik taktikai együttműködést kialakítani, az “anti-migráns”, anti-arab, iszlamofób és általában idegengyűlölő, rasszista ( pl. különféle fekete-afrikai menekültek kapcsán ), illetve bigott ( “családi értékek védelme” azaz homofóbia ) , “illiberális” eszmeiség alapján.””

    Valami nem stimmel nalad. Miert lenne valaki altalaban idegengyulolo, csak azert mert nem akar gyilkosokat nagy szamban behordani az orszagaba?
    Miota egyenlo a csalad szeretete es vedelme a homofobiaval?
    Ha lehetne ezt fejtsd ki bovebben, bar sejtem, hogy te sem vagy kepes ures szajkozason kivul semmire sem.

    No es talan nem veletlen, hogy Sorost Izraelben sem kedvelik.

    „” Érdekes, hogy Soros György Netánjáhu és az izraeli (szélső-)jobboldal szerint “anti-Izrael” míg Khamenei ayatollah és az iráni klerikál/feudálfasiszta rezsim szerint meg cionista ellenség… Hiába, bonyolult a világ… „”

    Neked valoban. Kar foglalkoznod vele.

  • Szikszai
    2018 április 15
    1:41 du.

    Persze, te azért mentél ki Kanadába (állítólag), hogy a magyar szegény embert segítsed onnan, a rothadó kapitalizmusból …

    Sok magyar észrevette már, hogy az 1989-es rendszerváltás megbukott, mert nem értük el sem a politikai, sem a gazdasági célkitűzéseket (jóléti állam). A szomszédos, volt szocialista országokban hasonló, de akár jobb helyzet van némelyik területen.

    Sajnos, a szomszédok itt leginkább egymás kárára tudtak elérni sikereket a többiekkel szemben. Azt még nem vettem észre, hogy az emberek Oroszországtól várnák a jólétet és a fantasztikus kereskedelmi fellendülést.
    Az oroszoknak sok olaja van, de a hajukra kenhetik, ha az EU nem veszi meg tőlük.

  • kedves gyuri10!
    Legalább mi, hajdani terézvárosiak tartsunk össze! 😀 😀 😀
    (Azér’ amiket Orbánról írsz, azok szerintem emeletes marhaságok! 😀 )

  • nyuszika,

    A masodik videod cime jo, csak nincs befejezve:

    Az olasz falu haldoklott, mielott jottek a bevandorlok, (folytatasa) azota azonban mar halott.

  • az izraeli szelsojobb -(nem tagadom van olyan is…..)- semmifele kapcsolatot nem apôl europa nyuves ujnacikkal!!
    a zsido szelsojobb nem az ami az europai ujnacik!!

  • Mi vagyunk a többség! – hirdették a tüntetés szónokai és a sétáló tömeg, ami minden bizonnyal igaz a fővárosban, de nem igaz ez vidéken.

    A vidéket nem sikerült meggyőzni a fővárosi ellenzéknek és nagyon úgy tűnik, nem is találják meg hozzájuk a hangot. A Fidesz mára akkora befolyást szerzett a vidéki városokban és falvakban, hogy ezt még a régi pártoknak is nagyon nehéz volna fölülűberolni, nemhogy a frissiben (Momentum) alakultaknak.

    Az őstermelők és a nagygazdák jól elvannak, jövet-menet autókázva látom a földeket, nem maradt sehol parlagon szántóföld. Már gyönyörűen zöldell a tritikálé, ismerős gazda mondta nekem, hektáronként 6-7 tonna termést vár belőle. Ha szerencsésen alakul az időjárás, még étkezésinek is eladhatja, mivel bionak számít, nem szükséges permetezni, ellenálló a kártevőkkel és a betegségekkel.

    Tévhitekkel szemben a magyar falvak lakossága fogy, a városoké növekszik. A falvak népességének fogyása mellett egy új jelenséget lehet megfigyelni, ez a lakosság cserélődése, és egyes kisfalvak népességnövekedése. Az elhagyott vagy üresen maradt házakba cigányok költöznek. Ilyen például Móricz Zsigmond egykori faluja és öccse születési helye Prügy is, ami mára 35 százalékban cigányok lakta település. A lakosság száma is rohamosan növekszik 2011-től, holott a megye (Borsod-Abaúj-Zemplén) lélekszáma 1990-től megállíthatatlanul és folyamatosan csökken. Prügy népességnövekedése nyilván nem az új munkahelyek létesítésével hozható összefüggésbe.

    Véleményemmel, hogy az ellenzék semmit nem tett a vidék meggyőzésével, s hogy a fővárosi tüntetgetéseknek sok értelme nincs, nem vagyok egyedül. Ezt a témát nálamnál sokkalta jobban foglalta össze cikkében Dezső András újságíró:

    https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/16/a_fidesz_ellenzekben_megcsinalta_azt_a_munkat_amit_a_baloldal_nem/

  • nyuszika
    2018 április 15
    4:48 du.

    Már a Momentum létrejötte is olyan volt, hogy a Fidesz is szervezhette volna.
    Ezek az elkapkodott, és ezért tőből elvetélt tüntetések is ilyenek. Jó ideje…..

  • Szikszai
    2018 április 15
    8:25 du.

    ” a NATO orszagok es az oroszok kozotti zonara gondoltam.”

    Tehát kilép a V7 a NATO-ból (ehhez Ukrajnának is lesz egy-két szava), hogy ne kebelezze be Amerika. És Oroszország meg Törökország lesz az új Varsói szerződés? És ott a V7-et nem fogják csicskáztatni, vagy hogyan kell ezt elképzelni?
    Nekem gazdag a fantáziám, de az semmi ahhoz képest, amennyi csodát az Orbán Viktor ki tud találni.

    Summa summarum.
    Az Orbán-kormány
    társadalompolitikája.
    Körülbelül ezt tudná csinálni egy ballib kormány is, átlagbéren meg segélyen tartania tömegeket.

    Gazdaságpolitikája.
    A ballibek is hasonló gazdaságfejlesztést csinálnának, de nemzeti oligarchák helyett maradnának a bevált semleges oligarcháknál.

    Külpolitikája.
    Ez, ami 180 fokos fordulatot vett a rendszerváltás és a 2007-es Orbán Viktor óta. Orbán akkor majd meghalt az orosz jeges érintésétől, meg hogy hamm bekapja a Kelet …

    Belpolitikája.
    Szintén teljesen új az 1989-es pluralista szemlélethez képest. Akkor sem voltak rendben az egyéni szabadságjogok, de a többpártrendszer virágzott. Olyan nem volt, hogy egyik újság vagy párt nem működhet az adófizetők nehezen összekuporgatott adófillérjeiből.
    Most meg csak a fideszes lophat a saját lapja számára, a mi pénzünkből. És ezt Orbán röhögve vágja nem csak az értelmiség, hanem minden normális magyar ember arcába.
    Lsd. az általa kitett videót, ahol a nemzeti egyetem rektorát csicskáztatja. Megjegyezném, hogy nem minden diplomás ilyen szolgalelkű, de ugye az intézmények élére politikai kinevezések történnek.

  • Drizari
    2018 április 16
    4:59 de.

    „Tévhitekkel szemben a magyar falvak lakossága fogy, a városoké növekszik.”

    Ez nem igaz, mert nem nő a városok lakossága! Budapesten 300 ezerrel kevesebben laknak, mint a rendszerváltáskor.

    Az igaz, hogy falvakban kevesebb a fiatal, de még így is a magyar vidéken (kisvárosokban is) lakik a magyar népesség nagyobb fele, akiket nem tud a vidék eltartani.

  • Drizari
    2018 április 16
    4:59 de.

    „egy új jelenséget lehet megfigyelni, ez a lakosság cserélődése, és egyes kisfalvak népességnövekedése.”

    Jó reggelt, ennek a harmincéves folyamatnak végre eljutott a híre a pesti belvárosba is?
    Ezek az ún. etnikai gettók, amik Magyarországon vidéken vannak. Ugye ha ez a sok ember Pest szélén lakna egy bádogvárosban, akkor könnyebb lenne kimenni hozzájuk négyévente a szavazáskor. Csak ugye vidékre menekültek ezek a tömegek, mert ott még egyelőre elemi szinten fenn tudják tartani magukat.

  • Drizari
    2018 április 16
    4:59 de.

    „Az őstermelők és a nagygazdák jól elvannak,”

    Én is olvastam az index cikket. Benne van, hogy Orbán már 2007-ben jóban volt a helyi mezőgazdasági elittel!

    Sőt, én jobbat mondok. Orbán már 1998-ban megnyerte a vidéket, mikor bekebelezte a Torgyán-féle Kisgazdapártot. Onnantól kezdve a helyi hatalmasságok látták, hogy kivel érdemes jóba lenni.
    Az mszp éppen azzal volt elfoglalva abban az időben, hogy a zöldbárók kívánságait teljesítette. Pl. az EU-s mezőgazdasági támogatások nagyrészt a nagy termelőknek voltak ígérve, mikor még Kovács László szépeket szavalt az EU-s csatlakozásról.

    Akkor ugye a traktoros gazdákat a fidesz gyönyörűen maga mellé állította. Más kérdés, hogy azóta a gazdák is kiestek a kosárból.

  • Kedves Alma,
    lehetséges,hogy úgy általában „emeletes marhaságokat írok.”Vedd figyelembe,hogy már nagyon sok éve nem a Szófia utcában lakok, hanem a Zamenhoff utcában,tőletek +-3000 kilométerre.Fentebb egy barom megkérdezte,hogy a megfélemlítettek közé tartozok-e és hogy hány éveske vagyok.Nos mivel pimaszkodó agyamentekkel nem akarok kommunikálni neki nem válaszolok,de Neked elárulhatom,hogy ha M.O.-on élnék a”nyílt társadalmi” és „emberjogi” harcosok ellensúlyozására bizony nem szavaznék egy balos és jobbikos szatócsüzletre.Megfélemlíteni engem csak azzal lehet,ha bejelentik,hogy a Kozma utcai temetőben lerombolják a mártírok emlékművét,ahova Apám,Nejem Apja és fele családunk nevei vannak bevésve.Ennél többet még a KMH-ba idepimaszkodók sem árthatnak nekem.Ennek ellenére azért nem kívánom és nem is szeretném,hogy az V,VI,VII,XIII,XIV kerületekben vagy Újpesten arab legyen a hivatalos nyelv.Csupán azért,mert a füzeteimben sem írtam soha sormintával.Nektek pedig nyugodt emberhez méltó életet kívánok.Terrorista megszállók nélküli Magyarországot.

  • hazai lámpa,

    a hited az erősebb. Budapest lakossága 2011-ben 1729040 fő, és 2015-ben 1757618 fő.

  • Szikszai, ápr 15 8:27 du
    beírásod majd minden szavával egyetértek.Kár,hogy az elefth tapsifüleshez írod.Disznók elé szórod a gyöngyszemeket.Meg se próbálná megérteni.Izrael szapulásán és az iszlám seggek pucolásán kívül nincs ingere semmilyen témára.

  • Orbán megérdemelte a győzelmet – írja véleményében FAM, azaz Farkas Attila Márton bölcsész a 24.hu honlapján, és amibe nem bírtam belekötni.

    Írását a szokásos vesztes „meccs” utáni bűnbak-kereséssel kezdi, mármint annak sorba-vételét, hogy mi mindent hánytorgatnak fel most az ellenzéki pártok.

    Vitriolos szavaival nem kíméli a nyugati demokrata politikusokat sem, de fricskát kap a szombati tüntetés is.

    Érdemes elolvasni ezt a véleményt, ami szerintem eddig a legjobban közelíthette meg az igazságot, és amit ekképpen zár le: „Most elárulok egy nagy titkot, barátaim: ez a nép nem változott. Nem lett baloldaliból jobboldali. Mindig ugyanarra szavazott. Antall Józsefékre azért, mert ők voltak a nyugodt erő, a kiszámíthatóság, szemben a hőzöngő, radikálisnak tűnő, Kádár-korszakkal leszámolni akaró SZDSZ-szel, és a válság okaként megjelölt utódpárttal. Aztán, amikor csalódtak a rendszerváltásban, és az MSZP-re szavaztak, azt hitték, hogy Horn Gyulával visszatér a Kádár-korszak. Kapták helyette a Bokros-csomagot, ezért szavaztak később a Fideszre. Aztán, amikor a Fidesz polgári Magyarországát kapták Kádár helyett, szavaztak Medgyessyre, …” – érdemes tehát végig elolvasni elárult titkát és FAM írását teljes terjedelmében ezen a linken:

    https://24.hu/poszt-itt/2018/04/16/fam-orban-megerdemelte-a-gyozelmet/

  • Drizari
    2018 április 16
    7:40 de.

    És hogy jött ki a 30 ezres különbség? Pl. az ukrán betelepülők által, akik a csepeli szavazáson turistáskodtak?:)

  • Almási Alma
    2018 április 15
    8:58 du.

    Nemtom mi történhetett ezzel a Gyuri10.-zel.
    Amíg odavolt, érhette valami..
    Hogy ekkora FIDESZ-imádó lett.
    Valahogy kimehetett a fejéből pl. a Megszállási Emlékmű és még sok más dolog is.

    Az fel se tűnik neki hogy ezdáig majd’ minden robbantásról vagy egyébb cselekményről kiderült hogy helyben születettek csinálták illetve hogy a kölni meg egyébb balhéket a ruszki titkosszolgálat szervezte meg.

    Hááát…kár érte…

  • hazai lámpa
    2018 április 16
    9:33 de.

    Úgy tartják hogy a választási szoftwer leállása pont a kritikus pillanatban nem volt véletlen.

    Az idő alatt „történhetett valami” amig az arra „illetékes” szakemberek belenyúltak a szerverbe hogy ujra induljon a miskulancia.

    Hááát..fene tudja.

    Volt már ebben az országban számítógépes Lottó-sorsolás is.
    Aztán hogy hogy nem hamar felhagytak vele.
    Kárára vált az üzletnek,,,..-

  • Kedves gyuri10, rá se ránts!
    Én sem lakom már a Terézvárosban 40 éve.
    Azt a „rendszert” azonban, amit Miviktorunk létrehozott, nem kedvelem. Nekem nincs bajom, azt gondolok, amit akarok, és mivel önkényesen nem kapom meg az orvosi ellátást, amire 40 évig fizettem a biztosítást (mert tudod, újabban 75 év fölött nem minden kezelés jár), igyekszem egészséges maradni. Ha nem kapom meg esetlegesen a nyugdíjamat – mert tudod, törvény van rá, hogy már NEM JÁR, csak még kegyelemből (vagy a választás miatt) még osztogatják, kegyből, amire 40 évig fizettem járadékot, – majd eladom a kredencet… az is kitart egy hónapig…

    Te, szavamra mondom, ehhez képest néhány muszlim bevándorlás bakfitty, pláne, hogy Miviktorunk pénzért engedi be a terrorista vezéreket, akik itt persze ezért féken tartják az aktivistáikat, és nem szerveznek robbantásokat, hanem majd valahol Európában (Izraelben?) – de ez legyen a ti gondotok…
    😀 😀 😀

    Szóval minálunk békés vagyongyűjtés folyik fidesz részről, csupa kedvesség, ahogy a kórházakat, iskolákat letarolják, és a szemkilopás is kifejezetten fájdalommentes…

    Szóval, te csak félj az araboktól, nekem már tőlük nincs mit…
    Legfeljebb jól megerőszakolnak, na, zagson… 😀

  • Elolvastam a sok beirast, sokakkal egyetertek sok mindenben, de a FIDESZ (es ez a legjobb hazzaszolas )meg lett valasztva , nem volt jobb , nem kell es nem is lehet mar mit tenni. Jo volt a tuntetes, aranyosak voltak a fiatalok, szepek es okosak, legalabb felhivtak a FIDESZ figyelmet arra, mivel nincsen megelegedve az uj generacio. A kornyezo orszagokbol mutattak egy par videot(nyuszika) az ott elo migransokrol. Olaszorszag deli reszen a migransok nem mernek semmit sem csinalni, hiszen az ott elok csak megolnek oket egyszeruen. Valoban van kozottuk rendes , beilleszkedni akaro ember. Csak en azt nen ertem, hogy miert nem lehet a sajat hazajukban rendet csinalni es miert kell a vilagot elozonleniuk? Csak ennyi lenne a feladata a vilagnak, hogy segitse oket, hogy az otthonukban bekeben elhessenek es valoban a legjobb allamforma a demokracia, ettol nincs jobb. Alma ugy latszik egy Bostoni maraton futo versenyt meg nem elt at, ma van pont az evforduloja ahol tobb szaz resztvevo serult meg es harom halott, kozottuk egy kicsi fiu, nyolc eves. Sokan maradtak nyomorekok eletuk vegeig. Es azok a robbantok muzulman egyetemistak voltak.

  • Kalocsai Miklós

    Drizari
    2018 április 16
    8:59 de.

    Régen olvastam ilyen remekbe szabott fideszes propagandát. Tömény csúsztatás, megtűzdelve féligazságokkal, hogy hihetőbb legyen. Elkötelezett fideszesek, gondolkodni restek számára akár csemege is lehet.

  • hazai lámpa,

    „Tehát kilép a V7 a NATO-ból (ehhez Ukrajnának is lesz egy-két szava), hogy ne kebelezze be Amerika.”

    Ki beszelt itt bekebelezesrol? Mellesleg, Ukrajna is resze lehetne a szovetsegnek. Mindazok, akik nem kedvelik, hogy utban vannak akar az orosznak, akar a NATO-nak.

    ” És Oroszország meg Törökország lesz az új Varsói szerződés? ”

    Haaaaat… ha ok ugy akarjak… De ez hogy jott ide?

    „És ott a V7-et nem fogják csicskáztatni, vagy hogyan kell ezt elképzelni?”

    Lenyegeben az lenne a cel, igen. De nem csak gazdasagi, hanem katonai szovetseg is lenne.

  • almasi alma
    igazad van orban ezerszer veszelyesebb a csurhejevel mint ugyanannyi migrans!!
    ugyanis a migransok kozt akad szep szammal kitunoen kepzett szakember is,es tisztesseges polgar is!!

    mig orban es sleppje……………..no hagyjuk a tragar jelzoket az ujnyilasoknak!!

  • gyuri10,

    „beírásod majd minden szavával egyetértek.Kár,hogy az elefth tapsifüleshez írod.Disznók elé szórod a gyöngyszemeket.Meg se próbálná megérteni.Izrael szapulásán és az iszlám seggek pucolásán kívül nincs ingere semmilyen témára.”

    Ez egyuttjar a „haladassal” szerte a vilagon. Nagyon ugy nez ki, hogy arab penz all a nagy seggnyalas mogott.
    Ezt meg el lehet nezni egy idegennek, de kisse furcsa egy zsidotol, vagy „felzsidotol”.
    De aztan lehet az a baja, hogy nem alijazhatott, mert lusta, vagy tul buta meg beterni is.

  • Almási Alma,

    „… és mivel önkényesen nem kapom meg az orvosi ellátást, amire 40 évig fizettem a biztosítást (mert tudod, újabban 75 év fölött nem minden kezelés jár)…”

    Mik azok? Van errol valahol valami allami site-on?

    „Ha nem kapom meg esetlegesen a nyugdíjamat – mert tudod, törvény van rá, hogy már NEM JÁR, csak még kegyelemből (vagy a választás miatt) még osztogatják… ”

    Errol is lenne valami ismertetes?

    „Te, szavamra mondom, ehhez képest néhány muszlim bevándorlás bakfitty, pláne, hogy Miviktorunk pénzért engedi be a terrorista vezéreket, akik itt persze ezért féken tartják az aktivistáikat, és nem szerveznek robbantásokat, hanem majd valahol Európában (Izraelben?) – de ez legyen a ti gondotok…”

    Kik azok a terrorista vezerek, akiket a Viktorod beengedett? Mikor volt ez? Hanyan jottek? Van errol is valami elfogadhato, tenyeket emlito, nem csak ures szolamokat puffogtato iras?

    „Szóval minálunk békés vagyongyűjtés folyik fidesz részről, csupa kedvesség, ahogy a kórházakat, iskolákat letarolják, és a szemkilopás is kifejezetten fájdalommentes…”

    Nem tudom mi az a szemkilopas, de en ugy hallottam, hogy uj iskolakat es korhazakat epitettek az utobbi 8 evben. Te, vagy ok elnek egy masik Magyarorszagon?

  • Geyza
    2018 április 16
    10:09 de.

    én úgy hiszem, hogy volt abban Marslakó és Holdlakó is sőt a Belfegor unokája aki úgy ismeretes, hogy cia NOS a nyelve meg hazahorgya a maradék zsömlét a suliból…és két csínytevés között besegít a babevésbe, hogy legyen dupla fing kéznél amikor el kell kábítani a boldogtalanokat akik elhiszik…

  • Szikszai Évek óta nem társadalombiztosítási járulékot szednek, hanem adót. A különbség az, hogy a járulék fejében járadékra tarthatsz igényt,az adót a kormánytöbbség osztja el. Megszüntették a nyugdíjbiztosítási és a nyugdíjfolyósítási hivatalt is: besöpörtek mindent a nayykalapalá. A zalaptörvényükből kivették az állam kötelezettségeit, bekerült,hogy lehetőségeihez képest. Hááát, drága volt a stadion, nem jut nyugdíjra. Így jártunk.
    Viszont lőhetünk majd migrncsra, ha lesznek, egyelőre be kell érnetek a fejkendős magyar asszonyokkal, meg a szoliban pirított ribancokkal.

  • Szikszai, te élsz egy másik országban, ami állítólag szar, de vissza persze eszed ágában sincs jönni ide, a mi kis Kánaánunkba, ugyebár? 😀 😀
    Bocsánat, ha nem leszek most úrinő (általában igyekszem), de mi kamaszkorunkban ilyenkor csak azt mondtuk, hogy nyasgem.

  • Ja, és Szikszai, nézz utána a guglival, ügyes fiú vagy te…

  • Julius jobak,

    „Jo volt a tuntetes, aranyosak voltak a fiatalok, szepek es okosak, legalabb felhivtak a FIDESZ figyelmet arra, mivel nincsen megelegedve az uj generacio.”

    Legalabbis az importalt „antifa” fasisztak, akiket Nyugat-Europabol importaltak a tuntikere.

    ” A kornyezo orszagokbol mutattak egy par videot(nyuszika) az ott elo migransokrol. Olaszorszag deli reszen a migransok nem mernek semmit sem csinalni, hiszen az ott elok csak megolnek oket egyszeruen. ”

    Olvasd a hireket Olaszorszagbol. Egyaltalan nem fogjak magukat vissza a hidzsrasok, inkabb mindenki azon csodalkozik, hogy a del-olasz maffia miert nem uldozi ki oket.

    „Csak en azt nen ertem, hogy miert nem lehet a sajat hazajukban rendet csinalni es miert kell a vilagot elozonleniuk?”

    Mert kulonosebben nincs hol rendet csinalni. A ghanai, vagy nigeriai, szudani muszlim nem azert megy, mert haboru elol menekul, hanem azert mert nekik tilos kotont huzni a pocsukre, igy aztan tortent naluk egy kis „nepesseg-robbanas” az utobbi 30-40 evben, ami – hala a „haladok” segitsegenek – tovabbra is igy fog menni. Ha hagynak oket felismerni, hogy kicsit tul sok minden nonek az a 15-20 gyerek, talan meg megtanulnak azt is, hogy mi az a coitus interruptus. Bar az is tilos nekik.

    Ugyhogy ne izgulj, biztositott az utanpotlas meg nehany szaz evig. Persze mire Europaban lesz 2 milliard ember, addigra az is ugyanolyan iszlamista pocegodor lesz, mint ahonnan most jonnek a bekeaktivistak, es akkor meg fog allni az emberaradat.

  • Kedves Geyza,
    nem imádok semmilyen magyar pártot,de azért az sem baj,ha nem is gyűlölöm M.O.-ot. Nem szeretném,ha megszenvednétek az iszlám szennycsatorna beömlését.Mi uraljuk itt a helyzetet.A mai magyarokat nem szeretném hasonlítani az 1944-esekhez. Remélem megbocsájtod.

  • Orsós Elemér

    Julius jobak
    2018 április 16
    1:50 du.
    Tisztelt julius, hálásan köszönöm ezt a sokak számára kényelmetlen okfejtést, mert engem Drábikhoz hasonló, de tőle független véleményemért már egy éve náciznak, sovinisztáznak, revizionistáznak és a konteok beteges megszállottjának tartanak! Drábiknak vannak elképesztő elméletei, de a most idézett teljesen logikusnnak tűnik, ezért hatalmas ellentábora lesz most a globlizáció lekötelezettjei köréből.

  • Kalocsai Miklós,

    eddig senkitől nem hallottam, hogy a 24.hu kormánypárti fideszes szócső lenne.

  • Alma:
    Nem csak fiatalkorunkban mondtuk a Syxay – féléknek hogy
    ” NY A S G E M M M ”

    Nézd meg most is.
    burkoltan bár de a nácikat élteti.
    Akkor zsidó ez a rohadék amikor én a Dalai Láma.
    Ez a fazon bármikor a gázba küldene 1 Dollárért bárkit

  • Ezt a „gyöngyszemet” nem rég találtam, de sejtésem szerint van benne egy adag naivság is. Előzményekről röviden annyit, hogy a volt elnök a helyszínen vitatta az új elnökválasztás jogszerűségét, amit az ott lévő alelnök a szabályzatukra hivatkozva cáfolt. Ennek ismeretében talán ügyvéddel menni több sikerrel járt volna:
    .

  • Szikszai
    2018 április 16
    12:13 du.

    „Ez egyuttjar a “haladassal” szerte a vilagon. Nagyon ugy nez ki, hogy arab penz all a nagy seggnyalas mogott.”

    Na; ha már csak a töredéke fölött diszponálhatnék annak a lóvénak ami Amerika/Izrael és Szaúdia, illetve a többi öböl-beli monarchia ( Qatar részleges kivételével, amely még szomszédaihoz képest is gazdag és emiatt szomszédaiknak a vagyonukra fáj a foguk – hasonlatosan ahogyan Száddám Führer, Kuvait vagyonát irigyelte el… ) közötti üzleti kapcsolatok volumene… Vagy éppen Orbánbasi és öböl-beli cimborái között… Ha én gazdag lennék…

    A magánéleti részt illetően: KÖZE…???

  • bar-lev
    2018 április 16
    12:40 de.

    Sajnos évek óta van némi együttműködés az izraeli és európai szélsőjobb egyes figurái között… https://www.haaretz.com/1.5089872

    Mégpedig pont a migránsozó, sorosozó vonal mentén. Amúgy Orbánbasival nem kisebb személység fraternizál mint Benjámin „Bibi” Netánjáhu…

  • Kalocsai Miklós

    Drizari
    2018 április 16
    3:41 du.

    Ne csüggedj! Tőlem sem hallhattad. Én nem a 24.huról írtam véleményt, hanem a belinkelt cikkről. Segítek, hogy megértsd: Amikor itt a KMH-n megjelenik egy írás, és te hozzászólsz, akkor nem a KMH-ról mondasz véleményt, hane a megjelent cikkről. Stimmel?

  • Talalom,

    Koszi az infot. Ahogy hazamegyek utanakeresek. Ez meglep, bar mondjuk Kanadaban is mar regota csak adhato a cocjalis segely, es nem jog. A munkanelkuli segelyt pedig egyre rovidebb ideig adjak, egyre kevesebbet, es egyre nehezebb qualify-ozni ra, hogy igy mondjam.
    Nyugdij viszont meg jar, csak a nyugdijalapot nyultak le kicsit, viszont meg kapunk kolcsonoket.

    ——————

    Nyuszika,

    Ha te a Haarec nevu komcsi szennylapnak hiszel komoly baj lehet nalad.

  • Szikszai
    2018 április 16
    12:09 du.

    Az USA miért engedné el Ukrajnát vagy bárki mást? Mert te szeretnéd? Vagy ezt így hogy?

    Ukrajnában háború van évek óta, sajnálom, ha ezt tőlem tudtad meg most.

  • A cikkhez, Lehet, hogy a tunteatsen sokan voltak, de egyelore Orban a miniszterelnok. Van az ellenzeknelk megfelelo ellen jeloltje a vezeteshez? Persze Gyurcsanyon kivul, aki mar volt ott es nagyon lerjaratta magat eleg regen …..

  • Hazai lampa Kanada nem az USA.
    Az Ukranok vittajat ,miert ken az USA nak meoldani?

  • Figyelő
    2018 április 19
    4:41 du.
    Azért tudatlan hölgyem mert 5 milliárd dollárral ő indította be a Majdan projektet és tövénytelen puccsal polgárháborút, majd egyenlőre csak lokális háborút provokált, olyan félreérthetetlen ötlettel, hogy a ruszkik nyakára hághasson, csakhogy Iván sem most jött le a falvédőről, ezért rosszul kalkulálták azt a nyanvadt 5 milliárdocskát. Szerencsétlen ukránokat túlköltekezés és az éberen figyelő Szergejek miatt sem bekebelezni, sem a NATOba besegíteni sem tudják, viszont a fokozódó nyomor miatt népszerűbb keresztény migránsokat lehet belőlük faragni, mint a jó muszlim atyafiakból, ezért így látszólag kényszer nélkül ürül ki egy geopolitikailag ideális helyen elterülő hatalmas ország. Szép mi?

  • Seres Róbert
    2018 április 19
    5:48 du.
    Jo a fantazia, persze az 5 milliardrol kene kicsit masnak is tudni, nem csak az okos magyaroknak.

  • A cikk-cakk címéhez vissza kanyarodnék.Ismerek nagyon sok embert akik tömeg nélkül egyenként is sokkal erősebbek Orbánnál. Szerintem a választások nem egy nemzeti bikaviadalról szólnak.Az egész szóf@só áradatból az derül ki,hogy a mai magyar kormány nem akar meggyőzősdit játszani a különböző békeapostolokkal.Az arab terroristákat nem szűrni,hanem visszaterelni kell.Tisztában kell lenni azzal,hogy azt a kavicsot,amelyet egy hülye bedob a tengerbe 100″okos”(kodó)professzor sem tudja visszahalászni.

  • Alma, Gyuri azert lett Orban parti, mert Izrael dicserte a magyarokat a politikai ellenallasuk miatt, amit a bevandolok ellen fejtenek ki.

  • Ma ismét szép idő volt és ismét sétáltak az emberek. Ma nem voltak annyian, mint egy hete, de azért volt tömeg.

    Vonultak ellenzéki politikusok is, nem támadta meg őket senki, de miért is támadtak volna rájuk? Tudják ők is nagyon jól, hogy elszúrták.

    Előttem csak az nem világos, hogy tudják-e, milyen helyzetbe került az ország? Ugyanott vagyunk, mint voltunk 40 éve, csak most nem az imperialisták és az osztályidegenek a kijelölt ellenség. Mondják, az nem lehet, hogy ugyanott tartunk, mert több párt rendszer van. Az NDK-ban is az volt, aztán mégis keményebb diktatúra volt náluk, mint akkor nálunk.

    De mégsem tarthatunk ott, mint 40 éve, mert most magántulajdon van, és bármikor bármennyiszer szabadon utazhatunk külföldre. Már akinek persze erre van pénze.

    Ez utóbbi a mi szerencsénk, mert a nagyjából 50 ezres fideszes párttagság ugyanúgy uralja az egész országot, mint 40 éve a 800 ezer tagot számláló kommunisták. Övék a közigazgatás, a közoktatás, a közegészségügy, a versenysport, a rendőrség, a honvédség, az adóhivatal, az ügyészség, a média, az önkormányzatok túlnyomó többsége, egyszóval bármerre dobsz el egy követ, mindenhol egy fideszest találsz el.

    És már van listázás is, igaz, „csak” egy hetilapban, de később derül majd ki, hogy nagyon is komoly ez a lista. Orbán Viktor még buzdította is az ilyesmire kapható újságírókat, hogy fedjenek föl minél több Soros ügynököt. A valós veszélyt már megérezte a Nyílt Társadalom Alapítványok és Berlinbe költöznek. Hogy a mai séta résztvevői mennyire érzik a veszélyt, azt nem tudom. Egy biztos, a jelek a jövőre nézve nem a legbiztatóbbak.

  • Ezen élvezkedhetnek és körmöt rághatnak ellenségeink,az összes
    anticionista békegalambok:

    https://leharblog.wordpress.com/2018/05/01/izraeli-hirszerzesi-bravur/