Soros-lista: Van itt valami vita…

2018 április 20 8:31 de.79 hozzászólás

„Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten bíztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne is szégyellje azt bevallani sem.”

Ezt volt képes mondani a kormányfő a szégyenletes listázással kapcsolatban.

Néhány észrevétel. Nem „valami” vita van, „valami listázásról” – hanem egy olyan szégyenletes akció elítélése, ami a legrosszabb időket idézi. Aztán: a listázott neveket nem kellett „felszínre hozni”, a szereplők valamennyien tudottan és nyilvánosan hivatalos munkatársai – néhányan önkéntes alapon – Magyarországon a törvényeknek megfelelő módon működő szervezeteknek. A „külföldi pénzek elfogadása” is nyilvános: szerepel valamennyi szervezet bevételei között, a NAV listáján, de az éves beszámolókban is. Látható-átlátható – módon. Csak az kell, hogy lásson is, ne csak nézzen…

(„Cloud in the dark night” / Pracha)

Üdvözlendő, hogy az újságírókat arra biztatja a kormányfő, hogy „hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van”. Akkor nyilván a következő lapszámban alapos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kapunk arról, hogy a jelentős százalékban külföldről érkezett pénzeket mire költi a kormány, sőt, hogy miért pont arra, amire. Hogy honnan vesz föl tetemes összegeket Magyarország kockázatára, és visszafizetési kötelezettségére. Hogy hová tűnt a magánnyugdíj-pénztárakból einstandolt 3000 milliárd(billió) forint? Hogy miféle fantompénzek forognak itt ezermilliárd-szám miniszterei, bizalmasai és azok rokonai zsebei körül?

A „vita” kifejezést meg jobb, ha a kormányfőhöz hasonlók a szájukra sem veszik, hiszen még egy egyszerű kérdéstől is úgy elszaladnak, mint a nyúl. Még jó, hogy hozzátette: „valami”. Nyilván, hogy éreztesse, mennyire lekezel, megvet mindenkit ebben az országban. Azokat is, akik lelkesen megválasztják. Van itt valami 3 millió ember, aki Önre szavazott – ugye, miniszterelnök???

Meg van úgy 5 millió, aki nem.

De nem ártana arra is biztatni a sajtója munkatársait, hogy legalább a magyar nyelv viszonylag közismert „titkait” térképezzék föl. („…ki mit és miért csinál” – helyesen: ki mit, és miért csinál. Az és előtt csak felsoroláskor nem teszünk vesszőt. Ha összetett mondatban mellékmondatokat választ el, akkor kell az a fránya vessző.)

Csodálkozunk, hogy „nem sír a spekulánsokért”. Pedig legalább azokért aggódhatna, akik Magyarország közös pénzeire spekulálnak: azon élősködnek, ahelyett, hogy terveken spekulálnának, amik segítenének az ország, a nép boldogulásában. Hiszen a legtöbben szoros barátai, rokonai. De ez legyen az ő bajuk.

És. Ön jól spekulált, amikor arra számított, hogy sokan nem foglalkoznak „politikával”. Sőt, többször óva is intette az ilyen veszélyes tevékenységektől a népét. Ahogyan alaptörvény-szilárdságú alelnöke is fenyegetőzött már, hogy csak „képviselőknek szabad politizálniuk”. Világos: korlátolt, irigy, szúkkeblű – vagyis illiberális – szabad rendszerekben azt csinál az ember, amit szabad…

Kormányok megdöntésére spekulálni pedig sehol a világon nem tilos: kivéve persze a diktatúrákat. Illetve azok eltakarítására sem tilos spekulálni – csak esetleg kedvezőtlenül hat a tiltakozó jólétére, egészségére. Ahogy illiberális – korlátolt, irigy stb. – rendszerekben ez szokás.

Rátesi Margit

79 hozzászólás

  • Hol a „lista” ?

    Transparency azt jelentene hogy adva egy linket barki olvashatna azt.

    Remeve nem olyat mint a Kepviselok listajat amit kedves „talalom” tett lehetove itten.
    De aztan ertesitett, hogy az a lista is hazugsag volt.

    De letezne valami is ottan ami valosag lehetne ?

    Minden csupan csak a blah-blah es blah-k.

    Kezdek gyanuskodni hogy letezne egy helyseg a Foldon ami valoban Magyarorszag? Vagy mind az is csak hasonlo blah-k.

  • A Fidesz és a NER-lovagok részéről megszűnt az ellenzékkel történő társalgás.

    Az ellenzéki képviselők helyében, vagy ha ellenzéki képviselő lennék, most nem venném föl a mandátumomat, mert mint a kapcájukkal, úgy fognak velük viselkedni.

    Hivatkozási alapjuk a választási törvény szerinti kétharmados többségük, ezt kezeli Orbán és szolgái felhatalmazásnak mindarra, amit az új kormány fölállásától kezdve elfognak követni. És aki ez ellen szólni merészel, az a választói akarat elleni tettnek lesz minősítve.

    Erre készüljön mindenki, aki nem ért egyet velük.

  • @ Rátesi Margit

    Jó a cikked, csak vannak aprócska lyukacskák rajta, ami természetes, hiszen nem egy semleges írásról van szó, ezért azt nem is kritizálom. Nézzünk meg kettőt közelebbről:

    1./ “..a listázott neveket nem kellett felszínre hozni, a szereplők valamennyien tudottan és nyilvánosan hivatalos munkatársai – néhányan önkéntes alapon – Magyarországon a törvényeknek megfelelő módon működő szervezeteknek.”
    Szerintem sem kellett volna felszínre hozni a neveket, hiszen így mindenki megismerheti azokat, aminek következtében az érintett személyek nem tudnak úgy tevékenykedni, hogy az átlagembernek fogalma sincs arról, milyen érdekeket képviselnek. Ennek az a ’sajnálatos’ következménye lehet, hogy ezután az általuk kinyilatkoztatott ’igazságokat’ a magyar emberek nem veszik készpénznek, hanem keresik mögötte a külföldi érdekeket, amiket utána már nem lesz nehéz felfedezni.

    2./ „A külföldi pénzek elfogadása is nyilvános: szerepel valamennyi szervezet bevételei között, a NAV listáján, de az éves beszámolókban is. Látható-átlátható – módon. Csak az kell, hogy lásson is, ne csak nézzen…”
    Na igen, ezzel is meg tudok barátkozni csak azt nem tudom, hogy az átlagember hogyan tud hozzájutni ezekhez az információkhoz. Szerintem sokkal egyszerűbb, ha az ilyen szervezetek feltüntetik a propaganda anyagaikon, hogy nem az adófizetők 1%-ából fedezik a működésüket, ami azt is tudatja, hogy nem valami közérdekű szervezet, hanem egy külföldről finanszírozott és annak megfelelően külföldi érdekeket képviselő szervezet propagandájával találja magát szemben az állampolgár. Mert ugye az nem azonos értékű információ, ha egy gyógyszergyár hirdeti, hogy a fejfájás-csillapítója öt perc alatt megszünteti a migrént, vagy egy migrénben szenvedő mondja ugyanezt.

  • Koszonom Mr.Adam !

    Az a sajto altak kozolt szervezetek vezetotagjaik.

    De hol az a ,mondhatnank „fekete-lista”, akiket az Orban kormany kijelolt minmt „Soros-berencek” ?
    Allitolagos 2 ezer egyenek nevsora.

  • @ Rátesi Margit

    „Kormányok megdöntésére spekulálni pedig sehol a világon nem tilos: kivéve persze a diktatúrákat.”
    Na persze, csakhogy egy szabad demokratikus választási környezetben (tudom az ellenzék szerint nem tisztességes a választási törvény) nem a kormány megdöntésére kell szervezkedni, hanem a választási kampányt kell úgy lefuttatni, hogy a szavazók bizalmát szerezzék meg azok, akiknek nem tetszik a regnáló kormánypárt programja. És ez ugyebár nem ugyanaz. Nem kormányt dönteni, hanem választás útján leváltani kell a kormányt. Na ez az ami nem sikerült április 8-án.

    ”(„…ki mit és miért csinál” – helyesen: ki mit, és miért csinál.”
    Ez nagyon tetszik nekem. Amikor a tényértékű érvek elfogynak, akkor jön a helyesírás. Csak ne feledd a mondást, miszerint aki üvegházban lakik, az ne dobállózzon kővel:
    „Világos: korlátolt, irigy, szúkkeblű”.
    Nálunk ezt az utolsó szót helyesen hosszú ű betűvel írják. 

  • A kerdesem volt, s maradt is, hogy mi a magayar torveny ezen szervezetek es egyenekkel szmben ?

    Barmit is velnenek azon torvenyeken, de annak kovetese elmaradhatatlan.
    Maskent ugy jarhatnak majd mint Paul Manafort, itt a US-ban.

    Aki nem jelentette-be mukodeset sem jovedelmet. Ma bortonnel lahat szemben.

    A torveny az torveny. Csupan torvenyes modon valtozatathato !

  • Christopher Adam 2018 április 20 9:48 de.

    Köszi a linket. Hogy én ezt mit összekerestem eredménytelenül!

  • Lalika,

    okfejtésed alapján Orbánnak föl kellene fednie, hogy az Uniós támogatási pénzek szétosztásával Brüsszel érdekeit képviseli. 🙁

  • Lalika
    2018 április 20
    10:55 de.

    TE magadnak írogatsz?
    Nem miattad járunk ide.
    Beképzelt narancs-kardvitéz

  • Drizari
    2018 április 20
    10:34 de.

    Na igen.
    Vagy néha leszólnak a magas lórol.
    Mint itt ez az önmagától elájult kis kardvitéz.

  • Friss mai hír:

    „Klaniczay Gábor egyetemi tanárt, a Közép-európai Egyetem (CEU) Középkortudományi Tanszékének (Department of Medieval Studies) alapító tagját az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia (The American Academy of Arts and Sciences) tagjává választották – közölte a CEU. Klaniczay egyike volt azoknak a CEU-oktatóknak, akiket a Figyelő a választások után listázott.”

  • Kedves Margit!
    Én személy szerint az átláthatóság híve vagyok. De azt elvárom, hogy az átláthatóság mindenre vonatkozzon! Minden civil szervezetre, a kormányra, a kormányközeli és nem kormányközeli vállalkozásokra. Ez nem lenne megoldhatatlan, sőt további költséget sem jelentene, mert rendelkezésre állnak az ezt vizsgálni köteles hivatalok. Persze, ha csak besúgás és mindenáron folytatott harc a lényeg, akkor a javasolt megoldás, ahogy mondani szokták, nem játszik szerepet. Sajnos egyszerűbb uszítani, mint a megoldást végigvinni 🙁 🙁

  • Aaaaaaa… vegre mar tudom mi is az a „listazas”.

    Tehat a hazaarulokat irtak ossze. Igy mar rendben van.

    Sajnalatos, hogy csak ennyire futja. Ugy latszik a torveny nem tiltja a kulfoldi penzek elfogadasat politikai celokra.
    Meg kene valtoztatni a torvenyt, hogy ezeket le is lehessen csukni nehany ev (5-10) kenyszermunkara.

    Az csak a gond vele, hogy nagyon nehez lesz bizonyitani a dolgot, mert eppenseggel el tudjak ugy is intezni a „haladotarsak”, hogy legitim biznicnek nezzen ki az egesz, es aztan nem csak a valasztasok elott, hanem vegig, 4 even at dol a penz a kivalasztott „haladotars” biznicebe. Ami aztan a valasztasokkor mind atmegy egy part finanszirozasaba termeszetesen.

    De valahogy talan lehet modot talalni arra, hogy bevarrjak ezeket a gazembereket, amig az utolsonak is el nem megy a kedve a hazaarulastol.

  • Nyilvan Soros mindenkinek szorja a penzt a demokracia megteremtesehez, ezen nem szabad csodalkozni. O egy ilyen ember es igaza is van. Ez a legjobb allamforma. Ezt kellene mindenhol megteremteni a vilagon, a valaszttasi kampanyban resztvevoknek meg amennyit jonak lat annyit ad, mi ebben a bun? Nem ertem. Itt is Obamanak rengeteg penzt adott a kampanyara, senki nem kerte, hogy szamoljon el vele. A kozep Europai Egyetem, nem egyetem, hiaba tanitanak ott professzorok, az ott vegzett diakok nem lesznek egyetemet vegzettek es kesz. Lalika helyesirast ellenoriz:-)))

    Otthon a legnagyobb baj a korrupcio, na meg az adofizetes, konnyen le tudjak az adoellenoroket fizetni szinte mindenhol. Sehol nem adnak szamlat, mondjuk Borsodban, Miskolcon a Bukk aruhaz elott zoldseges akinek ezt szova is tettem, majdnem megvert. itt az IRS rogton csenget a lakasodnal, ha az adodat nem tisztessegesen fizeted be es visznek a bortonbe. Otthon Borsodban es mas szegenyebb megyekben a kft k , magan vallalkozok, olyan dolgozokat alkalmazak akiket asztal alo fizetnek a munkaadok, se tb t se nyugdijjaruleket nem fizetnek utanuk be, szerencsetlen aljalmazott meg nem mer szolni mert attl fel akkor a helyebe felvesznek mast dolgozni. Itt Amerikaban ilyen nem fordulhat elo. Na itt van a kutya elasva, ezen kellene valtoztatni, ismeroson 19 eves koratol dolgozott 64 eves koraig es mivel nem volt bejelentve 20 evig, a rendszervaltozas ota a kft nel, igy kap 60 ezer forint nyugdijat, na ez a szegyen ma Magyarorszagon, ezt nem lenne szabad hagyni ezt az oriasi korrupciot,

  • Julius jobak
    2018 április 20
    1:41 du.

    Nemtom találkoztál e a cikkel, de az ORIGO.HU elnevezésú undorító böccegödörben megint termett egy kétes virág,
    idézem a címét:

    „Soros fia elszólta magát:egész nemzeteket akarnak tönkretenni”

    Itt tart jelenleg a „Sorosozás”

  • Valójában mi a probléma a klf listákkal?

  • Julius jobak;

    Hat mi mast varhatna tobb mint felevszazados Istentelenseg, erkolcstelenseg, igazsagtalansag, kegyetlensege rendszere utan ?

    Mind az ami ma tortenik ottan, sot sok masfele a vilagban, ugyan azon korulmenyek eredmeneyi.

    Mint az osi mondas; ” Amit vetsz, azt aratsz” !

    S senki nem hajlando semmi jobbat vetni.

    Tehat mi varhato a jovoben is ?

  • Julius jopbak;

    Talan aolvasna a Czegledy Csaba ugyet.

    Mint a rabszolgakereskedelem volt annak idjene.

    De az ma tortent ottan, idos nyugdijasok leve a „szolgak”.

  • Tiszta szerencse, hogy az ilyen mocskos szájú uszítók, mint ez a Szikszai, nem itthon rontják a levegőt. De a fenyegetőzést, rágalmazást nem tűröm. Úgyhogy: Pfa súlyba!

  • Lalika!
    https://transparency.hu/
    Itt megtalálod pl. a Transpareny International Magyarország összes adatát: beleértve a munkatársak névsorát, az éves tevékenységüket és a pénzügyi beszámolót. Ugyan a 2016-os év az utolsó, de ez azért van, mert a közhasznú társaságoknak május végéig kell leadniuk az előző évről szóló jelentéseket. (Kb. 2 percembe került megtalálni.)

  • Julius jobak 2018 április 20 1:41 du.

    Kár volt engem belekeverned ebbe a zagyvalékba. Próbáld meg összeterelni a szétszaladt gondolataidat mielőtt elkezded verni a billentyűket.

    „Soros mindenkinek szorja a penzt a demokracia megteremtesehez, ezen nem szabad csodalkozni. O egy ilyen ember es igaza is van. Ez a legjobb allamforma. Ezt kellene mindenhol megteremteni a vilagon, a valaszttasi kampanyban resztvevoknek meg amennyit jonak lat annyit ad, mi ebben a bun? Nem ertem. „
    Na jó akkor megpróbálom elmagyarázni Neked és a veled azonos alacsony politikai fejlettségi fokon megállt okoskodóknak. Az, amit Te itt „legjobb államformá”-nak kiálltottál ki nem más, mint a PÉNZ URALMA. Ami pedig a magyarországi választást jellemezte az a szavazók akaratának az érvényesülése.

    „ A kozep Europai Egyetem, nem egyetem, hiaba tanitanak ott professzorok, az ott vegzett diakok nem lesznek egyetemet vegzettek es kesz. „
    Ebben egyet tudok Veled érteni. A CEU egy liberális kiképző tábor ahol a Soros doktrínát verik a tanulók fejébe melynek sikeres elsajátításáról kétnyelvű diplomát kapnak.

    Amit a borsodi helyzetről összevartyogtál az figyelemre méltó. De hogy ezt a világ legkorruptabb országának a felmagasztalásával próbálod alátámasztani az a valóságtól való teljes elrugaszkodottságodról tesz tanúbizonyságot.

    „Itt is Obamanak rengeteg penzt adott a kampanyara, senki nem kerte, hogy szamoljon el vele.”
    Ennek az lett az eredménye, hogy Obama 21 millió dolláros adóságot hagyott a Demokrata Pártnak.

  • talalom 2018 április 20 4:06 du.

    „Itt megtalálod pl. a Transpareny International Magyarország összes adatát: beleértve a munkatársak névsorát, az éves tevékenységüket és a pénzügyi beszámolót. „
    Köszi a linket. Tudnál egy teljes gyűjteményt összeállítani az összes magyarországi NGO-k weblapjairól?

  • Drizari,

    Na, egy bolsival tobb lesz az amerikai idiotak panteonjaban. Elvezzunk el!

    ——————-

    Margit,

    Orulok, hogy en vagyok a mocskos szaju uszito, ugyanakkor a nemzetkozi szarkevero altal fizetett hazaarulok mind rendes embereknek szamitanak neked. Ezt Kadar elvtarsadnak is elmondtad, amikor o szidta a Sorost es embereit, vagy ez uj, es csupan a “haladasod” eredmenye?

  • Lalika! Nem ismerem az összeset, keresd meg: barátod agugli. Azt tudom, hogy vannak pl. hátrányoshelyzetű gyerekeket támogató egyesületek (pl.Igazgyöngy alapítvány), vagy egy másik,amelyik (a neve nem jut eszembe) tanodákat tartott fenn pici falvakban úgy, hogy a tanítási időn kívül a szüleikkel(anyukájukkal) együtt mehettek a gyerekek leckét írni (meg fogat mosni tanulni). Pénzzel támogatta a Nyitott társadalom.

  • szereny velemenyem csak annyi hogy soros meg csak le se sz@rja mit ugatnak rola!!
    szerintem istenieket rohog rajtunk!!

  • Most itten tobben ismetelgetik a „transparency” jelzot.

    Igen erdekes, mert amikor irtam hogy itten ebben az orszagban ahol elek van az u.n. „SUNSHINE LAW”, „(Napasutes- torveny”).

    Amely alapjan barmi kozugyek emlitese is torvenytelen ami nem teljes mertekben a publikumok elott tortenik.

    Sot egy esetet is jeleztem ahol egy kis falu tanacs-gyulesen az egyik tag emltette a masiknak ; „..ez amit emlitettel nekem a multkor..”.
    Torvenyes bajokba kerultek, mert az bizonyitotta hogy koz-ugyeket a kettojuk targyalt maganban.

    Mindennek a kozosseg jeleneben kotelezo tortenni.
    A publikum hozzajarulas es hatarozata az elkerulhetetlen.

    De arra az elvtarsak a legdurvabb ragalmakkal reagaltak.

    Hat ott a pelda. Mi a fenerol panaszkodhatnanak akkor ma ?

    Meg a transparency otlete is elutasitva az elvtarsak altal.

  • talalom 2018 április 20 7:50 du.

    „ Azt tudom, hogy vannak pl. hátrányoshelyzetű gyerekeket támogató egyesületek …. pénzzel támogatta a Nyitott társadalom.”

    Ne érts félre, nekem semmi bajom nincs a jótékonysági adományokkal, de kifejezetten ellenzem a politikai beavatkozás céljából történő finanszírozást. Ha rajtam múlna (ami nem) akkor az 1% adományokhoz kötném az NGO-k működési jogát, mert ez az egyetlen megbízható mérce a társadalmi támogatottság megállapítására, és csak gazdasági jellegű tevékenységet tenném lehetővé a külföldről támogatott NGK-knak, a politikait megtiltanám mert aki fizet az rendel. Ez pedig semmi kétséget nem hagy ahhoz, hogy a külföldről finanszírozott NGO-k kinek az érdekeit képviselik, merthogy nem Magyarországét az kormány színtől függetlenül biztos.

  • Lalika csak lassal a testtel Te Lalika, elkenyeztetett hulye gyereke anyukadnak. En nem kevertelek bele semmibe sem, fosson teged le a tehen.

  • bar-lev,

    Nnnnnnna, olyan rakott krumplit csinaltam Sabat vacsorara, hogy a „haladok” meg a Soros labujjait is megnyalnak utana!

  • Bendeguz79
    2018 április 20
    2:56 du.

    Gőzöd sincs a Czeglédy ügyről
    Csak mantrázod a hivatalos hazugságokat.
    De mit lehet várni egy szenilis nagyokos(kodó)tól
    Csak emlékeztetőül a Bendegúz és hasonszőrű hazudozoók részére:
    Az ORIHO.HU ami ma a legszemetebb kormánypárti hazugság-gyár, HELYREIGAZÍTÁSRA kényszerült egy Bírósági határozat révén:

    http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html

    Helyreigazítás
    Origo2017.10.26. 19:41

    2017. augusztus 21. napján a http://www.origo.hu online felületünkön 09:56 perckor közzétett „Újabb piszkos dolgok derültek ki Gyurcsány és Botka ügyvédjéről” című cikkünkben valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta és azt is bebiztosította, hogy egy lebukás esetén ne őt, hanem a szövetkezeti vezetőket vegyék elő a hatóságok.

    Valótlanul híreszteltük, hogy Czeglédy, aki a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator igazgatósági elnöke, ajánlatot tett a DiákÉsz elnökének, hogy ügyvédi letétben történjen meg az elmaradt fizetések teljesítése.

    Ezzel szemben a valóság az, hogy Czeglédy Csaba, mint Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke az MTI Országos Sajtószolgálat által 2017. július 28. napján 09:08 perckor kiadott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján vette fel a kapcsolatot a 11 fő károsultat képviselő Fiák és Társai Ügyvédi Irodával, a DiákÉSZ elnökének semmilyen ajánlatot nem tett

    Valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy több millió forintot keres még mindig Czeglédy.

    Ezzel szemben a valóság az, hogy Czeglédy Csaba nem keres több millió forintot, 2017. június 13. napján zárolták a Human Operator Zrt. számláját, ezért már a 2017 májusi fizetését sem kapta meg.

    A cikkünk azon való tényt, hogy Czeglédy Csaba, mint helyi önkormányzati képviselő részére a szombathelyi önkormányzat továbbra is utalja a képviselői fizetését olyan hamis színben tüntette fel, mintha Czeglédy Csaba előzetes letartoztatásának ténye jogi akadálya lenne a képviselői fizetésének átutalásának.

    Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot.

    Ezzel szemben a valóság az, hogy a DiákÉSZ fentebb hivatkozott 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.
    ************************************************

    Naaa csak miheztartás végett !!!!!

  • A fenntiek alapján a kormányközeli hír-harsonákat a következő szorzókkal dolgoztatják:

    1:
    többszáz millió Ft-os „elcsalt” pénz = 0.8 millió Ft, amit a számla zárolása miatt nem tudott Czeglédy azonnal megfizetni.
    Később kifizette a károsultakat, saját zsebből

    2:
    „Több mint 1000 átvert becsapott idős ember” = 11 fő akiket Czeglédy később saját zsebből kártalanított.

    ENNYIKE kedves szarházzy hazudós Bendegúz barátom.

  • Te Jobák-gyerek.

    Asszem te alaposan benézted
    amit a Szír gáztámadások kapcsán írtam
    Tudod öregkém abban a bejegyzésemben kissé ironizáltam.
    Tudom, hülye szokás dehát mit tehetek? Hülyének születtem DDD

  • A magyar nép most szembesül azzal, hogy a külpolitikát is befolyásolni tudják lobbiérdekek, pl. Soros, Putyin stb.

    Ezt a tényt elmulasztotta a rendszerváltó „demokratikus” elit közölni, pedig sokkal előrébb lennénk. Pl. most a fidesz nem tudná pellengérre állítani az egyik féle lobbiszervezetet.
    Amelynek tevékenysége ellenzékben Orbán Viktort se zavarta egy cseppet sem, sőt jó viszonyban volt velük.

  • „Meg van úgy 5 millió, aki nem.”

    Fideszes hazugság-gyár ellenszere a DK-s hazugság?

    Én a cikkíróval szemben úgy tudom, hogy összesen kb. 5 millióan szavaztak, és annak fele a kormánypártra, a másik fele az ellenzékre.
    A kétharmad a győzteskompenzációval lett meg.

  • Julius jobak 2018 április 20 10:06 du.

    „Lalika csak lassal a testtel Te Lalika, ……… fosson teged le a tehen”
    Ez a ’kedves’ és ’tiszteletteljes’ beírásod feltárja az olvasók előtt, hogy gyermekszobádban egy tehén volt a fűtőtest és azt is, hogy mivel tartott melegen. A többire csak azért nem válaszolok, mert nem érdemled meg.

  • Valasz a „kancsi-piros-sutotok” soraira a Czegledy ugyon.

    Mind a blah-blah csupan felrevezetes celu maszlagok !.

    A valosag az ,hogy, a „MUNKA-KOZVETITES” elismert es becsuletes uzletkezeles.

    De az a munka-vallalo es az alkalmazo felhatalmazasa alapjan tortenik.
    Amiert akar a munka-vallalo, vagy a munka-ado hivatalosan elismeri a kozvetites koltsegenek fizeteset.

    A Czeglady cege, idos nyugdijasokat adott el munkara.
    Az altaluk vegzett munkaert Czegledy zsebelte a fizeteseket.

    Ugyan azon modon mint ment valah valami 200 evvel ezelott a ranszolgak alkalmazasaval.

    S mind azok dacara, Czegledi NEM fizette az idos dolgozokat.

    Az adatok szerint az 802,000 Forint osszget nem fizetet.

    De Gyurcsany Ferenc esku alatt az u.n. depoziciojan allitotta hogy sajat zsebebol adott 800,000 Ft.kolcsont bratjanak, Czegledinek.
    Tehat barmi allitolagos esetekre is valaki hivatkozna, de kapott penzt fizetni. De NEM fizette az idos dolgozokat.

    A masik vad amivel all Czegledi szemben az hogy a diakok munkakozvetiteseert ADO KEDVEZMENYT kap.

    DE nem az idosek berbeadasaert mint rabszolgak.

    Az NEM „HAZUGSAG”. Az a birosagi adatok !!!

  • Lalika
    2018 április 21
    10:24 de.

    Azért mert TE egy szerencsétlen kis újszülött vagy, még ne gondold hogy ezek a „viccek” újak.

    Mottó:
    „Nincs új vicc a Nap alatt.
    Egy újszülöttnek minden vicc új.”

    / L. Mötyi”

    Szaal ha itten vívni akarsz kis nyamvadt kardvitéz, találj ki magadtól valamit.

  • Bendeguz79
    2018 április 21
    11:03 de.

    TE télleg ennyire sötét vagy,
    vagy csak fested magadat?
    Nincs semmiféle ítélet és nem is tudtak ezidáig összehozni egy épkézláb vádiratot sem Czeglédy ellen.

    http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html

    Ennek a szerencsétlennek nem számít semmise.
    Még a FIDESZ leghivatalosabb szócsövének, az Origo.hu nevű oldalnak a Bíróság által kikényszerített Helyreigazítása sem.
    Csak mantrázza itt a végtelen baromságait.

    http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html

    Hiába no.
    Aki mértéktelenül le van pusztulva szellemileg, annak nem lehet megmagyarázni hogy a kék az nem zöld hanem kék, mert egyszer fiatalkorában a kéket zöldnek látta és igy maradt meg benne.
    És ez nála még párosul a hihetetlenül gyatra szövegértési képességével is.

    Úgytűnik ez a Bendeguz egy gyakorló fél-analfabéte.

    http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html

  • Geyza egy oraja azon nevetek ahogy elmagyarazad Czegledi Csaba ellen a kormanykozeli lapok
    altal kozolt szamokat, mar faj az arcom a nevetestol:-)
    Lalika en a Duna parton laktam egy 5 szobas polgari hazban es a Nagyanyam elso primadonna volt Lehar szinhazaban, o jatszotta a Vig ozvegyet. A nagybatyan az iro szovetseg elnoke volt( Rideg Sandor) es O irta az Indul a bakterhaz cimu konyvet. A tobbi minden stimmel, a pont es a vesszo, meg ilyenek.

  • OK „fel-analfabeta:

    tehat az osszeget mint 802 ezer Forintot irtam.
    De az 802,822 Forint volt.

    Tehat a kerekitesem 822 Fttal tobb.
    Tehat mi az, kb, 2 dollar ?

    A sajto mindeg mindenutt azonnal kozol amit eler, s az neha nem pontos. De a tenyek valtozatlanok.

    SENKI itten NEM irta ,hogy a birosag hozott vegso ITELETETT !!!

    Meg agy piros suto-tokk is kepes lehetne azt tudoamsul-venni.

    Az adatokat amit irtam pont amiket vitattunk az ugykezdeten itten.
    Hagyd a hzugoskodasodat, s ne vadolj masokat a sajat hazugasagodert !!!
    Olvasd az altalad csatolt weblapot, mielott rikacsolsz !!!

  • Lalika es ha mar a helyesirast nezegeted akkor nem art nezegetni a magadedat is, mert az adossag szot ket s betuvel irjuk. Na meg mindig utaltam az olyan ferfiakat akik becezik a sajat nevuket , legyel Lajos, az sokkal ferfiasabb mint Lalika.

  • Czegledi volt vadolva, azert lett letartoztatva.

    Sot en rikacsoltam itten hogy miert nem kaphatott valtsagdijjat?

    S hogy ugyved lettere miert nem alkalmazta a Habeas Corpus-t.

    Ami allitolag, magyar ugyvedek szerint jelen van a maguk Alaptorvenyukben.
    Nem ismerne fel, mert csupan mint egy propapaganda szlogan adva; „Mindenkinek joga van a szabadsaghoz…”

    Hogy a feneben letezne az mint a Habeas Corpus ?

    De az az ottani „alaptorveny”.
    „Nesze semi fogd meg jol” inkabb.

    Persze egy „kancsi-piros-suto-tok” nem ertelmezne azt, vagy nem tudna arra emlekezni. Hmmmm ???

    Csupan masokat vadolni „hazug”-nak, bunko pokroc modon.

    Az a maga nevjegye, amig azt dobalja masokra. Szegyenletes !

  • A fenti ‘eszme-cserekben’ az egyik ragalmazo hivatkozott az ottani sajto hibaira.

    Azt ohajtanam hozza adni, hogy azt tobbszor megfigyeltem a magyar-orszagi sajto eseten, hogy gyakran csak masolnak jelenteskete mas sajto kozlemenyeibol.

    S nem a sajat reportereik altal jelentett, felfedezett tenyeket, sem adatokat kozolnek.

    Ami olcsobba teszi a sajto-jelentes koltesgeit, de az „masolas”, s nem csak adat-lopas, hanem erkolcstelen es a szakma hivatastalansagat mutatja.

  • Lalika! Szerinted mi a „politika”? (szótári jelentése: az állam irányítására tett aánlat.) Görög szó, mai használatában azt mondanám: a közös ügyeink intézésének módjára tett ajánlat. Közös ügyünk a hátrányos helyzetű honfitársaink támogatása így a szó leszorosabb értelmében politizál az Igazgyöngy is,meg a többi, jótékonysági szervezet.
    Az államigazgatás, törvényalkotás átláthatóságának megteremtése, stb. a sokoldalú tájékoztatás ellenőrzése is politikai ügyek, persze. De egy társadalom minden egyes tagjának JOGA VAN A POLITIZÁLÁSRA.

  • Julius jobak
    2018 április 21
    12:18 du.

    Akkó lehet hogy javítottam Nálatok anno televiziót.
    Remélem adtatok jattot ???

  • Lalkikácskácskában az a mulattató,
    hogy amikor nyelvtan-náciskodik itten,
    akkó szokott heje sírásy hybákokat eyteni

  • Mostan látom csak:
    Lalikácskáéknál a kedves mama
    aképpen készíti el a forralt tejet
    hogy tehén farkát bedugja a kettőhúszba.
    (Tengerentúliak kedvéért: bedugja a száztizbe)

  • DRIZARI;

    Az Unios penzek nincsennek szetosztogatva a magyar kormany altal! Az EU biztsaganak szerzodese letezik az Altus Zrt. ceggel, evi 5 millios Euroert,mind a 28 orszagokban, javasolni mind azon projecteket, azok folyamatos ellenorzeset,stb. A szerzodes 2014-2021-ig van eletben. Az Orban kormany probalta azt felbontatni az EU alatal, de sikeretelen lett abban. Nem tudom, hogy a PM-nek lehetne-e lehetosege meg vetozni barmely projecktet is. Tehat az Altus nelkul az NEM tortenhettet 2014-ota.

  • Geyza:-)))) hahaha, ilyen jot mar regen nevettem:-)))

  • talalom 2018 április 21 1:30 du.

    „ De egy társadalom minden egyes tagjának JOGA VAN A POLITIZÁLÁSRA.”
    Amen! És itt álljunk is meg a szóra. A KÜLFÖLDI TŐKE menjen a saját országába politizálni és ne fizessen meg horribilis összegekkel szervezeteket a demokratikus rend felborítására. Ez nem új, láthattuk az arab tavaszt és annak a súlyos következményét, az ukrán narancs forradalom és annak gazdasági tragédiáját, a montenegrói felfordulásokkal kapcsolatos zűrzavart.

  • Julius jobak 2018 április 21 12:24 du.

    „Lalika es ha mar a helyesirast nezegeted akkor nem art nezegetni a magadedat is, mert az adossag szot ket s betuvel irjuk. Na meg mindig utaltam az olyan ferfiakat akik becezik a sajat nevuket , legyel Lajos, az sokkal ferfiasabb mint Lalika.”
    Köszönöm a helyreigazítást attól, akinek a beírásához tolmács kell.

    Egyébként Te nem vagy egy kicsit homofób?

  • Julius jobak 2018 április 21 12:18 du.

    „ Lalika en a Duna parton laktam egy 5 szobas polgari hazban es a Nagyanyam elso primadonna volt Lehar szinhazaban, o jatszotta a Vig ozvegyet.”
    Az enyém meg Napóleon volt a Háború és Béke filmben.

    „A nagybatyan az iro szovetseg elnoke volt( Rideg Sandor) es O irta az Indul a bakterhaz cimu konyvet”
    Na ez a stílusodon minden kétséget kizárólag kiütközik. Gratulálok.

  • -(a tejport meg ugy hogy nem kap inni a tehenke??)-

  • sorost erdekli a legkevesbe hogy fideszes es egyeb korok mit gondolnak rola!! szerintem sz@rik ra magasrol!!
    bar hozzateszem „ha” gerinces lenne a nagypofaju orban -(persze hogy nem az!!!!)- akkor visszafizetne sosrosnak az oxfordi oxsztondijat!!!

  • hehehe
    Lalácsicska itt a”Kis Napóleon”
    (Á’La „Vanakiforrónszereti”)
    Vagy legalábbis azt képzeli magáról

  • Lalika
    2018 április 21
    7:46 du.

    Te haver
    Figyeld már
    Marxista lett a narancsvitéz

    /Hofi után szabadon/

  • Lalika! „…és ne fizessen meg horribilis összegekkel szervezeteket a demokratikus rend felborítására”
    Uramisten, hányszor hallottam ezt úgy 50-60 éve! Csak akkor a munkáshatalom aláásásáról volt szó. És elég sokáig el is hittem. Tán ezért vagyok megértőbb, vagy türelmesebb azokkal, akik azt képzelik, hogy az a „demokratikus rend”, amit ők diktálnak.
    B79 5:22: az Altus Zrt. pontosan az összeférhetetlenség miatt NEM VESZ RÉSZT magyarországi projektek ellenőrzésében, monitorozásában.

  • Bar-Lev:
    És neki az az abszolút tüdő, mikor belefúj egy nagyot a tehén seggébe és a nagy fújástól kiegyenesedik a két szarva.

  • talalom 2018 április 22 5:26 de.

    „Tán ezért vagyok megértőbb, vagy türelmesebb azokkal, akik azt képzelik, hogy az a “demokratikus rend”, amit ők diktálnak.”
    Igen ebben igazad van. A baj csak az, hogy azok akarják diktálni nekünk hogy mi a demokratikus rend akik:
    1./ nem itthon élnek még ha itt is születtek és ezáltal jogosultak a magyar állampolgárságra,
    2./ akiknek annyi mocskos módon megszerzett rohadt véres dollár milliárdjuk van, hogy meg tudnák venni élősúlyban az egész ellenzéket,
    3./ a pénzükkel nemcsak a kormányt akarják leváltani, hanem a magyar nemzetet akarják ugyanarra a sorsra juttatni mint ahol most a svédek, dánok, franciák, németek, angolok stb vannak, vagyis ártatlan honfiainkat és honleányainkat a vágóhídra terelni,
    4./ mindezt a jótékonyság álarcába bujtatva a mit sem sejtő hasznos idióták (vagy a tudatos hazaárulók) aktív segítségével a többség akarata ellen teszik miközben minden sikeres akcióikkal tovább növelik a financiális erjüket hogy azt további aljasságok érdekébe állítsák (pl. arab tavasz).

  • Lalika
    2018 április 22
    9:54 de.

    Gyurcsányit kinehadd
    Idióta

  • talalom;

    A „politika” az a nemzet tarsadalmi es gazdasagi ugyeinek iranyitasaval es elosegitesevel foglakozo egyutmukodesek.
    S NEM az ellensegeskedesek !

    Az megy az u.n. „I scub your back if you scrub my back”.
    (megvakarom hatadat HA te vakarod az enyemet.)

    Gyakorlatban; egyutt mukodok veled, vagy veletek az XYZ ugyeben, HA te, vagy ti egyutmokodsz velem az ABC ugyben.

    Az egyik leg jobb peldat adom ittenrol, amikor Reagan elnok MINDEN javaslatait jova hagyta az ellenzekei par-taltali Congreszus.
    Igen, ugy a Szenat es a Kepviselohaz az ellenzeki part tobbsegenek kezeben volt.
    De a kozosseg erdekeben mind egyutt mukodott es ugy sikeresek lettek.

    Miert nem megy az ottan ???

    Miert csupan az ellensegeskedesek allandoan ?

    De annak am meg kell inniuk annak a levet !

    Belatjak azt ?

    Azert nem megy a nemzet a semmire sem !

    Arra igazan buszkek lehetnek.

  • Sajnalom LALIKA de a 5;26 de soraiban adott meglatasaval igen tevesen latja a dolkogat.

    Mert mind azok a tarsadalmak igen messze es elobbre vannak a mai Magyarorsag helyzetetol.

    A lakossag tobbsege inkabb irigyli azok eletet es lehetosegeit.

    Talan tul-lott a celon most !.

    Inkabb tanulnanak masok korulmenyeikbol, a sajat javukra.

    Talan a nemzetkozi szocialistak meglatasai ragalyos lett magara ?!

  • talalom a LALIKAhoz irt soraira;

    Javaslom olvassa az elvtarsno sajat szavait;

    http;//www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobrev_klara-az…

    A „Napi.hu 2015 Aprilis 19 en 15;41 du adata.

    Igen, Magyarorszag is benne van azon 28 orszagok kozott.

    Sot mar itten is volt vitatva az Orban regime folyamodvanya az EU bizotsagi elnokhoz, azt a szerzodest felbontani.
    Az 2021-ig ervenyben van. Pronto !

  • Lalika az en nagyapam Név: lovag Wipplinger József, Születési dátum1865 meghalt 1952 felesege, vagyis a nagyanyam Jobak Anna szinten a Fiumei uton a temetoben egy kriptaban fekszenek es mi a Budai oldalon, a Duna parton a Fo ut 23 szam alatt laktunk egy ot szobas polgari lakasban. En teged nem kerdeztelek, hogy neked kik voltak az oseid mert nem erdekel. Ellenben csak az az ember nem hisz el semmit a masiknak aki maga is hazudozik. Masoknak nem kell szotar ahhoz, hogy elolvassak es megertsek mit akartam irni, ellenben en nem kakalok a sajat hazamba es nem szidom azt ugy mint Te.

  • JULIUS

    Ne kozolj egyeni adatadat !!!

    Van rengeteg baj ugy is az internetten lopot es kihasznalt adatokkal bunozok altal.

    Sot meg Facebook is eladta 87 millio egyenek egyeni adatait itt a US-ban egyedul.
    S milliok egyeni adataik hasznalva bunozok alatal vilagszerte.
    Azert szuksedges a „hasznalati-nev” a sjat biztonsgaodat vedeni.

    Gondoltad mar hogy hany „hamis” Julius Jobbak lehet mar, sot hanyan azzal a nevvel kolcsonoket felveve? Hm ?

  • kedves Margit…jó, hogy felvetetted a témát…de a jelenlegi világszintű információáramlás és annak valóságtartalma már nem ilyen 38-75 éve!!!!!!!!!!!!

    mindenki a „másik” szempontjából hazug és, hogy kinek van igaza, az egy rébusz…

    nekem vannak gondolataim erről de nagyon hosszúak lennének ide és akkor jönne bendegúz

    lényeg,az amit mondani szeretnék az ember elveszítette (így múlt időben) emberiességét én nagyon tisztelem azokat aki bármilyen módon megpróbálnak emberek maradni (miközöttünk Christopher a példám) de sok minden elmosódik a pénzprofitért való küzdelemben és közben elveszíttyük önmagunkat

    most abbahagyom

  • Julius jobak 2018 április 22 8:55 du.

    ” En teged nem kerdeztelek, hogy neked kik voltak az oseid mert nem erdekel”
    Én sem kérdeztelek hanem Te kezdtél el hencegni (2018 április 21 12:18 du.)kérdezés nélkül, mert engem sem érdekelt hogy hol és milyen akólban laktál meg hogy kik voltak a nagyszüleid, mert ez mind nem játszik szerepet abban, hogy ekkora hülye lettél. Minden bizonnyal komoly megrázkódtatás ért a tengeri átkeléskor amit nem tudtál kiheverni ezért jársz ide utókezelésre.

  • Julius jobak 2018 április 22 8:55 du

    „az en nagyapam lovag Wipplinger József, …. a nagyanyam Jobak Anna” Tudjuk; lovagina. Te pedig megörökölted a Nagyvitézi Nagyvalag Rend Szivárvány szinű zászlaját. Értjük.
    Most már csak értelmesen kellene megtanulnod írni, hogy ne kelljen találgatni mire is gondoltál amikor elverted a billentyűzetet.

  • Bendeguz79 2018 április 22 4:02 du.

    “Mert mind azok a tarsadalmak igen messze es elobbre vannak a mai Magyarorsag helyzetetol.”

    Ez talán igaz, csak a történelmi hűség kedvéért éppen fordítva történt. Azok a társadalmak, amikre Te itt utalsz már régen jóval előttünk jártak hála a mi több mint 40 éves szocializmusunknak és most fordul velük a mókuskerék. Amit mi az 50-80-as években megtanultunk azt most majd ők fogják elsajátítani, röviden kuss vagy jön az ÁVH. A svédek és a németek már gyakorolják.

    Attól tartok kedves barátom, hogy valamit félreértettél, de nem baj.
    „Talan a nemzetkozi szocialistak meglatasai ragalyos lett magara ?!”

  • Bendeguz79
    2018 április 22
    9:33 du.

    Most akkora hülyeséget írtál (megint) ami még „benedeguzi” relációban is rekordokat döntöget

  • Jobák úr.
    Nem tudod Lalkiskecskécskét überelni.
    Most majd leírja ide nekünk hogy ö meg
    Dózsa György unokája.

    (Amekkora egy paraszt, még az is meglehet nem ismeri Adyt.Vagy ha mégis, akkor azt hiszi róla házmester volt a szomszéd házban.)

  • Jobak:
    Az én nagyapám neve:
    Lanxner Benedek, eredeti jiddisch neve „Ariel Israel”
    Született Brádon,valamikor hetven-nyolcvanban, (Erdélyben) meghalt negyvenötben Auschwitz-Birkenauban.

  • Hahaha Geyza, jol kezdodik a napom, ha olvashatom amit beirsz.

  • Chris,
    nagyon köszönöm ezt a soros listát.Ennyi szemetet Izraelben is össze lehet számolni.Valószínű,hogy a különböző Izrael ellenes civil szervezetek támogatásához az adóhivatalnak is lesz néhány
    szeretet teljes kérdése.Nem véletlen,hogy mi az Izraelben élő magyar kettős állampolgárok is tudtuk hova kell szavaznunk ápr. 8.-án. Miniszterelnökünk Benjamin Natanjhu sem tévedésből gratulált Orbán Viktornak.

  • Lalika
    2018 április 22
    9:54 de.
    Dollar milliok, nelkul is, a kulfoldi magyar szeretne, ha kis bekesseg lenne mar vegre hazajaban.
    A ” dollar milliokat” keves magyar szerezte meg, hanem elt hosszu ideig alacsony munkakorben, a megelheteseert, es mint bevandorlo sztuszt elvezte. Sot, 57-ben a ” menekult sztatuszt”, de nem hozott senkinek milliokat, hanem kemeny, alantas munkat, hogy megeljen.

  • Lalika
    2018 április 22
    10:30 du.
    Ezt az irasat csak most lattam.
    Az AVH mar nem jon oda tobbe, reg megszunt, A rendor sem jon, ha bva;a,mi csunyat mond a mai rendszerre, higgye el nekem. Viszont az en idomben, bizony jott,. ertem es sok eser magyarert. Adjaon halat , hogy az a kor elmult es oruljon a szabadsaganak, hogy kritizalhatja a rendszert!