Lázártalanítás

2018 április 21 9:21 de.16 hozzászólás

Lázár János jobbra el. A hírek alapján szinte ez az egyetlen biztos információ. A többi jórészt találgatás. Fel lehet tételezni azt, hogy kellően megszedte már magát ahhoz, hogy békésen elvonuljon a vadászkastély kies magányába. Ebben is lehet valami. Ha nem is csak a tele a zsák effektus. Miközben hatalomtechnikai, kremlinológiai okai is lehetnek a távozásának.

De sorba haladva, először azt a teliputtony, telizsák effektusra vessünk egy pillantást. Azzal, hogy Lázár kevésre tört volna, aligha vádolhatnánk a nemzeti főkaparnokot. Az alacsonyról felkapaszkodott suttyóra hajazó reakciói alapján az sem valószínű, hogy ne kaparna még egy kicsit, ha tudna. A hatalomvágya tekintetében sem érheti szó a háza elejét. Mégis gondolhatta úgy, hogy ideje megállni. Mégpedig akkor, ha Orbán rendszeréből már nem sokat néz ki. Sem anyagilag, sem annak túlélését tekintve. Esetleg egyikből sem. Így eljuthatott ahhoz a racionális megfontoláshoz, hogy ezt követően behúzza a féket.

Ezzel egyrészt lehetőséget teremt magának arra, hogy a már megszerzett javakat akár a piacon megforgatva fialtassa. Tekintettel arra, hogy Kósánál jobb kvalitásokkal rendelkezik, még ennek a hatásossága sem kizárt. Aztán már ő is hivatkozhat arra, hogy minden bevétele teljesen reális, és morálisan is rendben van. Legfeljebb az első milliókat, netán milliárdokat pedig ne kérdezze, feszegesse senki. Különösen, mert az azokhoz való hozzájutás kisebb-nagyobb stiklijei el is avulhatnak időközben. Így csak azt az időt kell kibekkelni, amíg ez az idő eltelik. Ennek alapján elég lenne az egyes tételek elévülését nézni ahhoz, hogy kiszámolhassuk a Lázár által Orbánnak becsült hatalmi időt.

Azonban a fentiek azt tételezik fel, hogy Lázár döntése valóban Lázár döntése. Miközben a pakliban benne van, hogy a döntés Orbáné. Korántsem feledve, hogy többször felmerült Lázár neve azok között, akik a Fidesz élén Orbánt leválthatnák. Feltéve, hogy mindazokat sikerül erről meggyőzni, akik a Fidesz bivalyaiként Orbánt a hatalmában tartják, és bomolni hagyják. Márpedig a kétharmad nem az Orbánt esetleg leváltani akaróknak kedvez. Így Orbán helyzete pillanatnyilag stabilizálódott. Nincs szüksége a trónkövetelőkre maga körül. Ugyanakkor Lázárnak az az erénye sem nyom most sokat a latba, hogy talán a legesélyesebb lett volna egy Fidesz-Jobbik koalíció letárgyalására. A kétharmaddal erre sincs Orbán pártja rászorulva.

Így Lázárra hatalomtechnikailag egyszerűen nemhogy szükség nincs a kormány környékén, de egyenesen problémás lehet a jelenléte. Ezért lehet, hogy fentebbről mondták meg: szereztél már eleget Janikánk ahhoz, hogy most állj egy kicsit takarékra. Már csak azért is mert Lázár a tipikus külső káder. Sem a bibós brancsba nem tartozik, sem Orbán falusi baráti körébe. Elég vaj lehet a füle mögött, hogy zsarolható legyen, és elég információja ahhoz, hogy ne lehessen egykönnyen elsűllyeszteni. De az informális háló ettől még elég likacsos lehetett alatta. Amiért azért aligha kell sajnálni szegény Lázárt, és aligha a főváros aluljáróiba fogja összetarhálni az aznapi felesre valót.

Attól meg Orbánt nem kell félteni, hogy nem fog találni egy szorgos talpnyalót. Aki hülyébb, mint ő, tehát nem veszélyes, és elég korrumpált ahhoz, hogy kézben tartható. Aztán Kósa helyre is majd csak találnak valakit.

16 hozzászólás

 • Ez az egyik lehetséges magyarázata Lázár háttérbe vonulásának, és van reális alapja.
  Nekem is legalább két hipotézisem van. A fenti az egyik.
  A másik alapja egy pár évvel ezelőtti kormányfői kijelentés, amely szerint szükség van a Lázárhoz hasonló, munkabíró fiatalokra. Ez azt az opciót látszott alátámasztani, hogy a terv szerint Lázár vinné tovább a kulimunkát, a mostani kormányfő meg a Vár éteri magasságából majd lenne valamiféle totemoszlop.
  De van egy harmadik is. Elismerem, nagyon halovány esély, de ne vitassuk el senkitől a jószándék jogát. (Simicska is mondott az ominózus káromlás mellett egy fontos mondatot: Nem erre szerződtünk, Viktor!)
  Eszerint az elképzelés szerint Lázárnak elege lett,és nem utolsósorban a hódmezővásárhelyi eseményekből is látva, arra a következtetésre jutott, hogy ebből a vicsorgó tahóságból sose lesz konszolidáció. Nem lehetett könnyű neki egy rezsiszilárd, meg kupakoskósa mellett állni. Nem is beszélve a soros-disznós boldogról, meg társairól. Úgy döntött hát, hogy szélárnyékban várja ki, mi lesz.
  A következő hetekben derül ki, melyik opció az igazi. Bár szerintem a három valamiféle kombinációja a valós.

 • Tényleg csak találgatni lehet, én inkább arra tippelek, hogy valamiben ellenkezhetett Orbán Viktorral, és ezért kell távoznia.

  Ezt Lázár egyik elszólására alapozom, miszerint 20 év múlva ő még csak 63 éves lesz. Ezt a minap mondta, amikor néhány mondatban tudatta távozási szándékát.

 • A fenti kep (foto) nem rossz.

  Talan osztonosen abban van az igazsag.

  A sorosozas meg ok volt, de a listazasban mar olyan szerepet kellett volna bevallalnia, ami nem ment.
  Don Pietro de Polte csak szettarja a kezeit:

  … – Janikam itt a lista, neked csak krealni kell a vidokat!
  … – Nem Don Pietro, nekem ez mar Beccsel se jolt sult elt, hagyjuk ezt inkabb fiatalabbakra.

  A fenti parbeszed talan fikcio, de elofordulhatott jo esellyel, hiszen magatol Simicskatol is tudjuk, hogy arrafele hasonlokeppen mukodnek a dolgok.

  Alku? Az megvan. A sajat hazatajan, meg most “rendbe is razhatja a szenajat” a polgarmester papiron mindenkivel nyitott a kozremukodesre – tehat minden fenekig tejfel.
  Vagyonka maradhat, preztizs maradhat, buntetlenseg garantalt – aki ezt most nem lépi meg, az tenyleg hulye!

 • https://m.facebook.com/vasarhelyiekavaltozasert/photos/a.172259123419283.1073741830.159446014700594/172259660085896/?type=3

  Lazarbol lett elege Orban Viktornak. Ez a nagykepu , poker arccal hazudozo urizalo kaparnok egy alszent politikus. Eppen ideje, hogy lekoszonjon es a kastelya szocialis otthonkent mukodhessen ennek a felkapaszkodott senkihazinak a falujaban az ottani idosemberek szamara.
  Ez persze csak az en velemenyem es almom.

 • Motto: A zsigerből való elfogult utálkozás téves következtetésekre visz

  Kastélytól, karórától, stb. függetlenül: Lázár tehetséges politikus (volt?). Kiválóan felkészült a kormányinfókra, kapásból tudott általában válaszolni az újságíróknak vagy ha nem akkor később írásban megtette.
  Lázár kvalitásait még politikai ellenfelei is elismerik.
  Ráadásul jó megjelenésű ember volt, talán ez sem tetszett a megkövéredett Orbánnak.

  Nem gondolom, hogy Lázár János végleg kivonul az országos politikából.

 • Kiss Ferenc az altalam betett link a kastelyat mutatja be es a kastelya korul mar az osszes foldet is felvasarolta hozza, amikor megkerdeztek tole kie a kastely? Azt a valasz adta , nem tudja, nem az ove. En nagyon sokszor lattam Lazart a teveben, o nem egy felkeszult politikus, o egy nagyon jo hazudozo. A poor nep , ha valamit mert szolni akkor mar masnap intezkedett arrol, hogy kidobjak az allasabol . Azt is hallottam a sajat fulemmel amikor azt mondta a napi nehez munka utan legalabb a kozmunkasoknak nem lesz ereje lopni. Azoknak a kozmunkasoknak akiket reggel szondaztak es neztek ittak e? Ha ittak elkoszonhettek a kozmunkaert kapott ehberert. Telen hidegben hoban, nyaron hosegben dolgoznak szerencsetlenek apropenzert. Sokan erre kenyszerulnek , majd minden rendben lesz a kovetkezo negy evben. Atalakitja a kormanyat Orban Viktor es az ilyen besarozodott emberektol ha megszabadul , a hianyossagokat is majd kikuszoboli.

 • Orbán nem fogja kiküszöbölni a hiányosságokat!
  Mert azok rendszer-színtűek.
  Sajnos.

 • “yesa” ott kurta el mikor azt mondta “lazar jojj ki”!!!
  azt kellett volna……….”lazikam ott rohadj meg ahol vagy…”

 • Geyza! Nem kicsit,NAGYON!!!!!!!!!

 • Jo látni, h senki sincs biztonságban.
  Minden diktatura eljut addig, amint orbán is, h paranoid modon a saját hübéres seggnyaloira támad. Egymást herélik ki, semmisitik meg!
  Ilyenkor kéne Simicskát és Lázárt keblünkre ölelni,megvenni és a vallomásaikkal megdöntve megsemmisiteni az orbándiktaturát!

 • Or+bán666
  2018 április 22 3:35 du.

  Ahhoz kellene egy valamennyire fuggetlen ugyeszseg, es meg azelott egy “fuggetlen” nyomozohatosag.

  Ezek lennenek az elso lepcsok. Orban is pont ezzekkel kezdte. Onnan bebiztositotta magat.

  Ahhoz valami nagyon nagyot kellene durantani, hogy ezen a kettos vedelmi vonalon valami atmenjen.

 • Nem “Mr Universe” van itt szo, ott peldaul Churchill a vilag egyik legjobb politikusa volt.

 • ˙

  LÁZÁRNAK csak az egyik nagy hibáját nem tudja megbocsájtani az ő

  Führere, mégpedig azt, hogy

  Ő NEM VOLT SOROS-ÖSZTÖNDÍJAS MINT Ő,

  MINT AKÁR KÖVÉR, AKÁR ÁDER, VAGY MINT

  SCHMIDT MÁRI,ÉS A TÖBBI BIBIS KOLLÉGISTA…

  Minden más megbocsátható gonoszsága, cinizmussal párosuló

  sznobizmusa FidSS körökben nagyon is kívánatos, különben csak a

  másodosztályú harcosok között vóóóóóóna-ja-hälye mint pl. az ő

  nevezetes Fónagy János alattvaló fővazallusa és tányérnyaló

  udvaronca. 😀

  .

 • Geyza 3,20

  “Rendszerszintű hiányosságok” ))))) 😀 (((((

  Gondolom. ezt Julius jobak 3,04-es kommetrjére írtad.

  Ugyanis az ő hangja a tipikus reménykedő orbánista hangja aki,

  mint anno egy másik autoriter vezető esetében asszogya:

  “Rákosi elvtárs ezekről a hiányosságokról nem tud,de majd ha…”

  .

 • Voronyezs:
  A megvezetett de nem rosszándékú németek is úgyvélték anno,
  hogy hát vannak nagyon csúnya dolgok a Birodalomban, de
  szegény Hitler (aki jó ember) azokrol biztosan nem tud.
  Mert nagyon sok dolga van neki az ország felemelésével
  és a beosztottak meg sokmindent eltikolnak előle.
  Bezzeg ha tudná, nem engedné..

 • Voronyezs:
  Pár hete valaki itt is pont ezzel a hülyeséggel jött.
  Hogy Horthy nemtudott Sztálin közeledési szándékáról a háborű előestéjén.
  Mertha tud róla, nem engedi a hadüzenetet.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.