Merénylet Torontóban — Legalább tízen meghaltak

2018 április 23 4:14 du.162 hozzászólás

Egy fehér kisteherautó belegázolt több mint 16 járókelőbe Torontóban, a Yonge és Finch kereszteződésnél helyi idő szerint 13 óra harminc perckor.  A kisteherautó vezetőjét rendőrségi őrizetbe vették, ugyanakkor cikkünk írásakor még nem adták ki az elkövető nevét, esetleges motivációját, sem pedig a sebesültek és halálos áldozatok pontos, végleges számát. Eddig összesen tíz halálos áldozatról számolt be a torontói rendőrség. Szemtanúk számos elütött és mozdulatlanul fekvő áldozatot láttak letakarva lepedővel a járdán, a Mel Lastman tér környékén. A torontói tömegközlekedési vállalat leállította a földalatti 1-es számú vonalát a Sheppard and Finch közötti szakasznál. Egyértelmű, hogy nem egy autóbalesetről van szó, hanem szándékos merényletről. Eddig hét sebesültet szállítottak a Sunnybrook kórházba. A Toronto Star című lapnak beszélő mentősök szerint rettenetes „vérontás” történt.

(Yonge és Finch, Toronto. Fotó: Jon Tam)

Úgy tudjuk, hogy amikor a gyanúsítotthoz értek a rendőrök, a férfi azt kiabálta nekik, hogy lőjék le, „lőjenek főbe.”

A Sunnybrook kórház biztonsági megfontolásból teljesen lezárta sűrösségi osztályát–így oda most nem lehet bejutni, illetve nem is távozhat onnan senki. Eddig csak annyit tudunk, hogy négy sebesült életveszélyes állapotban van.

(Toronto–a merénylet helyszine. A fotót Phil Zullo, az egyik tanú készítette.)

Fejlemények

8:00 PM: A gyanusított neve Alek Minassian. A 25 éves fiatalember Richmond Hill környékén lakik és a Seneca College nevű főiskolán tanul. A CBC információi szerint Minassian nem tagja semmilyen terrorista csoportnak.

5:45 PM: Torontói olvasóink akik esetleg aggódnak családtagjaik iránt, a következő számot hívhatják: 416-480-4940.

5:05 PM: A torontói kórházak jelentik:

  • Sunnybrook: Tíz sebesült érkezett–köztük jelenleg öt páciens életveszélyes állapotban van.
  • North York General: Négy sebesült érkezett–köztük jelenleg egy páciens életveszélyes állapotban van.

5:05 PM: A torontói rendőrség megerősítette: 9 halálos áldozatot követelt a merénylet, 16-an pedig megsérültek. Peter Yuen a torontói rendőrség részéről megerősítette: „ez egy összetett rendőrségi vizsgálat lesz,” a rendőrök pedig napokig vizsgálják majd a merénylet helyszínét. Aztán Yuen arra kérte a torontóiakat, hogy imádkozzanak. „Kérem, hogy Torontó városa imádkozzon valamennyi áldozatért”–mondta a rendőrfőnök-helyettes. Saunders rendőrfőnök jelenleg New Yorkban van, de ma délután visszaindult Torontóba.

4:55 PM: A rendőrség lezárta a Mel Lastman teret–John Tory polgármester mindenkit arra kér, hogy kerülje a teret, illetve Yonge Street Finch-hez közeli szakaszát. A polgármester továbbá arra kéri a Lastman tér, illetve a Finch és Sheppard között lévő, Younge-on elhelyezkedő üzleteket és éttermeket, hogy zárjanak be és ma, illetve ma este már is nyissanak ki. Az önkormányzat egy ingyenesen hívható telefonvonalat hoz létre az elkövetkező percekben, hogy aggódó helyiek információt szerezhessenek hozzátartozóikról.

4:45 PM: Kathleen Wynne, Ontario tartományi kormányfője „nyugtalanítónak” nevezte a torontói incidenst, aztán hozzátette, hogy a tartomány együttműködik szövetségi, valamint önkormányzati partnereivel. Ez azt is jelenti, hogy az RCMP, Kanada lovasrendőrsége szintén vizsgálja a merényletet.

Kathleen Wynne, Ontario kormányfője április 23-án, a merénylet után. (Fotó: Meagan Fitzpatrick – Twitter)

4:30 PM: Kanada közbiztonságáért felelős miniszter – Ralph Goodale – elmondta: „egy rendkívül súlyos incidens történt Torontóban.” A miniszter és Toronto polgármestere, John Tory, kapcsolatba léptek, szintén felkereste az Ontario közbiztonságáért felelős tartományi minisztert. Toronto városi rendőrsége vezeti majd a vizsgálatot. Eddig úgy tűnik, hogy nincs olyan információ, amely azt jelezné, hogy Toronto vagy Kanada közbiztonsága, illetve nemzetbiztonsága további veszélyben lenne. Ezért a nemzetbiztonsági felkészültségi szint jelenleg változatlan.

162 hozzászólás

  • Gyávák merénylete a gyanútlan, mit sem sejtő emberek megölése.

  • Egy aljas és elvetemült gyilkos az aki ezt tette az ártatlan járókelőkkel, akik teljesen értelmetlen halált haltak! 🙁

  • Nagyon sajnálom ami történt,és főleg az áldozatokat!!!!
    Remélhetőleg kiderül az őrült lekövető személye és indítéka?…
    Talán holnap több hír jelenik meg az esetről?…..

  • nézem a tv ben a tv megszakította normál adását…hatalmas sokk 9 halott és a 16 többiből nagy részük életveszélyben a Sunnybrook ban amit lezártak…kár találgatni de a tény az, hogy bűntett ről beszélünk

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    „Talán holnap több hír jelenik meg az esetről?…”

    Szeretném megnyugtatni. Nem talán, hanem egészen biztosan.

    Különben, mindenhol vannak őrültek, Magyarország az egyedüli kivétel e törvény alól, mint azt a legutóbbi választási eredmények is alaposan bebizonyították. Christopher Adamra számíthat, asszonyom. Ö másnap is tudósít arról ha valaki(k) egy nagy őrültséget követnek el – sőt néha akkor is tudósít amikor ő maga is másnapos, de ezt az anyukája nem helyesli. Magyarországról pedig elsősorban azért tudósít nap mint nap, mert mióta oda befutott a Nemzeti Együttműködés Rendszere, olyan rend és bölcsesség uralkodik,nap mint nap, mint sehol másut a világon.

  • Boda Marcsi
    2018 április 23
    5:17 du.

    „Talán holnap több hír jelenik meg az esetről?…..”

    Döglik a nyanya a rémes hírekért.
    Ezek adják meg nyomorult életének savát-borsát

  • Borzasztó! Ilyen támadás még nem volt Toronto történelmében.

  • https://www.youtube.com/watch?v=X_tXqQlFdcQ

    Beethoven azt mondta (sohasem írt semmit h-mollban) az az öngyilkosok hangneme

    Jézus: ahogy élsz úgy ítéltetsz

  • Sajnos ezek a remtettek a mai napok abrazoloi.
    Ez tortenik naponta vilagszerte.

    De ha oszintek vagyunk az nem csoda hogy az emberiseg kegyetlensegei naprol napra csak fokozodnak.

    Amikor az emberiseg zome teljesen bisszautasiyja ,sot nevetsegesnek velik azokat az alapveti emberi-alapszabalyokat amit Moses 3,500 eve kobecesett,hat mi mas kovetekzmenyeket varhatnank.Ki mas kovetne el hasonlo kegyetlensegeket teljesen ismeretlen embertarsai ellen?

    A novekvo emberiseg szmai, az ellenzekeskedesek es eroszakos modszerek szelesedesei, sajnos mind ezek a kovetkezmenyeik.

    Mint az osi mondas, amit vetsz, azt aratsz.
    Logikusan veve, alig is lehetne maskent.

    A tortent eset ketsegtelenul terror cselekedet volt. Hogy mi celbol, vagy okbol az ma meg nem tudhatjuk. De a hatosagok dolgoznak azon.
    S mint Ms.Boda jelezte, talan holnap, vagy a kovetkezo napon mar tobb fog kiderulni.

    De az is biztos, hogy ez nem az utolso terror cselekedett volt.

  • Éppen 5-600 méterre voltam onnan, amikor a szirénázó kocsik tucatszámra odasiettek… 2 km-re van a ház, ahol lakom.. Le vagyok taglózva…

  • Toronto ma oly sokszor kritizalta izraelt!!
    most megtudtak-megtudjak milyen erzes ugy elni hogy EZ barmikor barhol bekovetkezhet!!
    sajnalom az artatlanul es ertelmetlenul meghaltakat es csaladjaikat!!!
    ez uton is,;-” Baruh Dayan h’Emet…”
    -az O;-rokkevalo adjon vigasztalast a gyaszoloknak vegye oket korul az UR gondoskodassal!!

  • Szerintem, Christoher jelentese teljesen reszletes, meg a gyilkost is mrgnevezte. Nincs szukseg tobb reszletre.

    Az aldozatokat es csaladjukat igen sajnalom. Artatlanok. A tettest elfogtak. Az ugy ezzel be is zarult. Holnap sem tudunk tobbet. Sajnos Eszak Amerikaban IS, sok eelmebejos ember el es konnyen jutnak fgyverhez, e z itt a foproblema.
    Vegig neztem mindezt TV -n. majd felhivtam egyik lanyomat, aki Torontoban el. Hal Isten, messze attol a kerulettol.

  • Túlszaporodtunk. Különösen a városokban nagyon összeér a személyes életterünk, és ez mindnyájunkat hiszterizál. Aki gyengébb, az könnyen átbillen a tűréshatáron. Pláne, ha ehhez még hozzáadjuk a feleslegesen sok ostoba, semmire se jó információt, ami elborít mindenhonnan, és ami – lássuk be – nagyon is torzítja az egészséges gondolkodást.

  • Az újfent kitiltott, példásan humanista Szikszai barátunk pont ezeket a tragédiákat szerette volna elkerülni a vétkes politikai rendszer ostorázásával. Erre őt teszik talonba, a felelősök meg ilyen szöveggel próbálnak sunyítani: „Őrültek mindenhol vannak.”
    Persze őrültek mindenhol vannak, csak jobb helyeken elkülönítve őrzik őket, nem kapnak iskolapadot, pozíciót, katedrát, médiát, nem lázíthatják a még normálisakat az őrületükkel.
    Ha mégis ezt teszik, akkor a törvény szigorával kell szembenézniük, hisz jobb helyeken a tragédiáknak van felelőse, kitervelője, végrehajtója, a tettesnek felbujtója, és ezek meg is vannak nevezve.

  • charlie
    2018 április 24
    5:00 de.

    A magadfajta
    nyilas és horogkereszteseknek
    barátja volt a Szikszai, alias Moshe Akiva
    de nem nekünk.Ezt tartsad meg az árpádsávos eszedben
    Ha idefirkálsz.
    http://www.atv.hu/belfold/20150605-hungarista-zaszlo-a-jobbik-trianon-megemlekezesen

    Vagy esetleg Gjurytyz barátodnak mondogasd.
    Szégyenszemre ő is kedveli az ilyesmit.

  • Almási Alma
    2018 április 24
    3:48 de.

    „Túlszaporodtunk.”
    És azt hogy döntjük el, ki a felesleges? Pénzfeldobással?

    Még nem tudjuk, ki a merénylő. De az amerikai Atkinson-könyvben is megírták, hogy amióta a szent liberalizmus jegyében bezárták a nagy elmegyógyintézeteket, a „bolondok” elárasztották az utcát.
    Ők az ún. forgóajtós elmebetegek, akik mindig leromlott állapotban kerülnek vissza egy kezelésre. Közben meg ki tudja, mit követnek el az utcán.

    Megjegyezném, hogy mintha Amerikában súlyosabb merényleteket követnének el. Itthon inkább „csak” a feleségüket, esetleg szomszédjukat verik agyon a magányos ámokfutók. (Elnézést a kifejezésért, de ezzel az áldozatok száma közötti nagyságrendet akartam érzékeltetni.)

  • bar-lev
    2018 április 24
    2:55 de.

    neked is ugyanazt…
    Jézus: ki mint él úgy ítéltetik

    addig jár a …. kútra amíg szétlövik (elgázolják?)

  • @lámpa
    ne félj, a ritkítást majd a háború elintézi, nem kell sorsot húzni…

  • Drága agymenéses barátom geyza.
    Te valóban egy lelketlen vagy.Ennek ellenére a te idióta szövegeidet szeretném olvasni gyakrabban, de ha lehet amikor ilyen tragikus eseményekről tudatnak, tartsd súlyban a mocskolódásaidat. Dugd a szép és okos kis fejed a rumos hordóba és csak akkor gyere vissza, ha én hívlak.

  • éppen ilyenem van és el kezdtem elemezni a közelmúlt történelmét…
    mióta a makaróni a gall főkolompos és résztvesz, mióta theresa a májusi a brit főkolompos azóta nem volt egyetlen terrorista támadás sem arrafelé…a justin (rossz zoknit vett fel?) meg nem kötelezte el magát de megpróbált keményen beszélni

    közben 30 milliós kártérítési per van folyamatban a kanadai kormányzat ellen, mert az 50 -es években kiadtak bennszülött gyerekeket „fehér” családoknak, hogy neveljék őket és azok nem élték túl, vagy olyan lelki sérülésekkel és nemileg megerőszakolva meg megalázva és a talajba taposva kerültek ki onnan…és most pereskednek…a kormányzat önként nem mondja, hogy bocs, mennyi kártérítést akartok? és szó nélkűl kifizeti és kussol, nem, perbe bonyolódik

    és közben emberi jogokról papol az álnokságnak is van ám …

  • ugyanolyan, mint a netán yahoo kiutasítja a néger menekülteket, mert nehogy már tejeskávé színű egyedek legyenek ott a siratófal tövében?

    emberbarátság netán yahoo a neved, meg még mi?

  • Almási Alma
    2018 április 24
    8:51 de.

    Az jó, mert én már azt hittem, hogy te akarod eldönteni …

  • Alma:
    Gondolod hogy lesz háború?
    Hát tán csak nem….
    Az USA ANNYIRA erős katonailag, hogy 70 éve miattuk nem bír kitörni a Harmadik.

    Pedig a Vadkelet erősen készülődne:
    Oroszok Kina Irán É-Korea
    Eddig még szerencsére kevesek voltak hozzá.

  • Rodejjo:
    vannak csont néger izraeli állampolgárok.
    Csak szólok.

  • Sok ilyen példát láthatott ejrópában!Talán onnan merítette az „ötletet”.
    Csak nem migráncsos vót?Csak egyenlőre titkolják.
    Akár honnan van az eredője ez egy borzasztó dolog.Erről győzködünk már hónapok óta!Mert ha nem is onnan ered akkor is példát ottan látta.Ettől félünk mi itthon-már akik ezt értik-és ezt nem akarjuk.-akármi is legyen az ára!
    Elítélendő!
    Túl egyszerű lenne mindent az elmebetegekre fogni! ez a legegyszerűbb! És akkor már nem is vagytok semmiért felelősek,minden el van hárítva.És addig kerülgeti a korsó a kutat amíg már más lesz a hibás és ki fogják deríteni,hogy elmebeteg csinálta!
    A ” letaglózott állapot” egy lépéssel közelebb van a megértéshez!!!

  • A ” leteglózott álapotba ” kerülés valami olyasmi,mint ahogy Kerekes Úr járt a nizzai esettel.Amikor közel van a baj és e lényt is érinti–másként kezdi látni a világot!De kérdés visszazökken-e a régi kerékvágásba a gondolkodás?Mert ha igen akkor minden mindegy esete forog fenn.

  • Az itthoni híradó is közvetítette,meg azt is,hogy a magyar kormány részvétét fejezte ki Kanadának!
    Lehet,hogy egy simán bekattant őrült?….többet nem árultak el egyenlőre és vajon elkapták,ha tudják,hogy ki?

    Annak viszont nagyon örülök,hogy az idióta,(főleg velem)mocskolódó Geyzából már a többségnek elege van(ez nem pártállás kérdése!)ő már egy súlyos klinikai eset,akinek még ilyen szomorú helyzetben is van képe és gyűlölködni és pláne ok nélkül……degenerált,lelketlen aljadék!!!!

  • Geyza
    2018 április 23
    5:49 du.
    Dügő-kém !!! Egy ilyen esemény kapcsán is jó DÜGŐ-nek lenni?

  • HUNT*
    Richmond Minassian a neve te barom

  • Geyza
    2018 április 24
    10:43 de.

    inkább borulj bele mégegyszer a rumoshordóba, akkor nem dumálsz ekkora ökörséget

    méghogy nincs háború 70 éve…hol nincs?

  • A hírekben bemondták,hogy szerencsére elkapták a gyilkos gázolót,de további részletek nem derültek ki,mi volt az indítéka,egyedül követte el?……
    Mutatták,hogy sokan gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére!
    Isten nyugosztalja őket!

  • Rodeo:
    Tuggya a fene.
    Kinézek az ablakon oszt nem látok tankokat.
    Még…

  • HUNT*
    Kevés vagy te Orbánhoz képest.
    Neki sikerülni szokott a hasonló eseményekből
    hasznot kreálnia,TE csak nevetségessé válsz az erölködéseiddel

  • A velemenyem, , hogy minden merenylo ma mar kopizza a hires europai mfrnyleteket, melyek sok helyen voltak mar Europaban.
    Az autoval torteno gazolas prldaul.

  • Boda Marcsi
    2018 április 24
    12:58 du.Egyedul kovette el azaz , azautojat egyedul vezette mikor alegazolta az embereket a jardan. Az inditeka nem szamit, mert csakis elmebajos lehetett.

  • Boda Marcsi
    2018 április 24
    12:58 du.Egyedul kovette el azaz , azautojat egyedul vezette mikor elgazolta az embereket a jardan. Az inditeka, nem szamit, mert csakis elmebajos lehetett.

  • Kedves Göllner!
    Bár az tény,hogy itthon is vannak „saját” bűnözőink,őrültjeink,de szerencsére se a kanadai,se a szomszédos nyugati országokban elkövetett merényletekhez még csak hasonló sem történik,na ha semmi másért,de már csak ezért is jó,hogy maradt az előző kormány!
    Szeretnénk itthon békében,biztonságban élni és ezt a „feldarabolt” ellenzék nem tudta garantálni,sőt még az ellenkezőjéről „sikerült” meggyőzni az embereket!
    Hát ez van,ez az igazság!

  • Christopher Adam

    Tóth Péter,

    ne próbáljon olyat belekeverni ebbe az ügybe ami eleve nincs. Alek Minassian egy 25 éves örmény származású kanadai, aki Kanadában érettségizett és itt járt főiskolára. Azt lehet tudni róla, hogy haragot érzett a nők iránt és egy amerikai tömeggyilkost dicsért korábban az interneten.

  • Geyza
    2018 április 24
    1:23 du.

    jaaaaaaaaaaaa, van ablak? kilátsz rajta? rossz ablak és rossz nézés…mennyél az usá ba középiskolába lövöldözés idején! Young & Finch séta közben, Nizza a sétányon ne le nézzél az ablakból
    hanem felnézz az ablakra és máris

    a rumoshordóról nem is beszélve

  • „Alek Minassian egy 25 éves örmény származású kanadai”..tízszeres gyilkos.
    Szikszai meg egy 65 éves magyar-zsidó származású kanadai..
    Az utóbbi kitiltva, megbélyegezve humanizmusáért..

  • Geyza
    2018 április 24
    1:23 du.
    alek minassian nevűekkel sem jó inkább a rumoshordó…szerelmi bánatában meg kihollott a hajzattya és egyébként ideje is volt meg hülyesége is

    és ezt most nem lehet arra ítélni, hogy beássák nyakig az erdőben és egy kanál mézet kenjenek a fejére

    a többit a hangyák elintézik

  • hehehe NHC* is kezd becsavarodni.
    Akárcsak a kis csicska Lalicska barátja.
    Hát hiába. Gyengék szoktak lenni ezek a gyobbágyok.

  • Redejjó ne terejjé’

  • HUNT* -nak az a dolga itt
    hogy a maga „símaképű” modorában
    alattomosan hazudozzon.Gondolom erre van szerződtetve.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Magához a cikkhez:

    Nem attól érzi át az ember mások tragédiáit,
    hogy álságos módon közhelyeket pufogtat és belekever
    mindenféle egyéb személyes érzelmi problémákat.
    (Lásd Tóth és Charlie meg Boda „fuvallatait”)

    Lélekben ott kell lenni de ez belső dolog, magánügy.

  • charlie
    2018 április 24
    2:44 du.

    Kedves Csárli!
    Mi történt Veled?
    „Szikszai…kitiltva, megbélyegezve humanizmusáért”
    Szikszai meg a humanizmus? Csak nem megsütött a Nap?
    Azért ekkora csúsztatás még tőled is szokatlan 🙁

  • Almási Alma
    2018 április 24
    3:48 de.
    „Túlszaporodtunk. Különösen a városokban nagyon összeér a személyes életterünk, és ez mindnyájunkat hiszterizál.”
    Kedves Alma!
    Nem nehéz háború nélküli megoldást találni. Egyszerűen meg kell valósítani a városok falusiasítását. (tapasztalatom szerint az erre irányuló kísérletek már igen előrehaladt állapotban vannak, persze szigorúan a humánum jegyében)

  • Hat Ms.Bodanak igaza volt tegnap.
    Ma mar egy kicsit tobbet tudunk a rettenetes kegyetlensegrol.

    Az illeto csak a noket utalta. Csupan nokre celozott gyilkolni.

    Nem volt mgehatarozava elme-bajosnak, de mindenki aki ismerte allitotta hogy valim modon igen „furcsa” volt az urge.

    A Yahoo kozolte profiljat,igazi intelingens kinezetu ferfi;))

    Veleheto talan hogy valami head-shrinker beiratna csupan arcikfejezese alapjan a pshycho-ward-ba.

    Sajanalatosan ez is tomeg-tragedia lett.

  • Tlajos:

    Ott a jó példa:
    Pol-poték megoldották a nagyvárosok elfalusítását.

    Igaz közben megmurdelt háromillió állampolg..izé..háromillió állam-rabszolga, de a cél teljesült.
    És a cél szentesíti a mit is??

  • Tlajos:

    NHC* -nak most zokog a gyobbágy lelke .
    Egy megbízható jóemberét kell nélkülöznie.
    Igaz, sajnos csak ideig-óráig.
    Sok sok néven volt már itt az illető.
    És rombolt.
    NHC* is rombol, de ketten (vagy hárman) mégiscsak vidámabban megy munka…

  • tlajos tett egy jelentos megjegyzest !

    Monden adatok mutatjak hogy amikor barmi varos lakossag a atlag 100 ezret tulhaladja, minden csak a negativakra fordul.

    Kozlekedes, buntettek, adoztatasi koltsegek, iskolaztatas, egeszseg-ugy, munkalehetosegek, stb.stb.

    Talan szuksege lenne a varosok mereteit korlatozni torvenyek alatal. 100 ezer folotti varosokat szetvalasztani, mint egy 10 km. szeles termeszet ovezettel.Vagy valami hasonlo modon csak kis-meretueknek tartani.

    Persze ma vannak tobb varosok vilagszerete amik a 20, sot a 30 milliot is tulahaladjak.

    Kotelezo pirula lehetne az egyszeru megoldas vilagszerte.

    Sajnos a „harmadik vilagban” a szuletett gyermekek 2/3 nem eri meg eletuk 3-ik szuletesnapjat sem.

    De a vilag remesen tulszaporodik, ill. mar is tul-szaporodott.

  • tlajos

    „Egyszerűen meg kell valósítani a városok falusiasítását.”
    __________________

    Tudom, hihetetlen 😀 , de nem értem…

  • Christopher Adam
    2018 április 24
    2:33 du.
    Kíváncsi vagyok hová alakul az ügy , sikerül-e kideríteni,hogy mi volt a valódi ok.
    Ha ez valóban megtörténik készségesen elismerem majd.De az szerintem biztosra,vehető,hogy a híradásokban megjelenő hasonló esetek nagy hatással vannak,lehetnek az ilyeneket elkövetőkre.Bár ezt sosem lehet rájuk bizonyítani,csak ha kézzel fogható nyomokat hagynak maguk után.
    Ha egy amerikai tömeggyilkosról vette a példát( de vajon erről mindent őszintén elmondtak az illetékes emberek? ) az sem kisebb szennyember mint azok akik ejrópában elkövetnek hasonlókat.
    Mert ezek is itt tömeggyilkosok.
    Üdvözlettel.

  • Geyza
    2018 április 24
    3:20 du.
    Ha ezt az Oldal Idióta Pacákja ,egy DÜGŐ = Dühöngő Őrült mondja —–akkor bizonyosan úgy van , neki csak igaza lehet.
    Nagyon Baráti,barátságos üdvözléssel Nagyon Kedves Nagy Barátomnak.

  • Göllner András
    2018 április 23
    5:44 du.
    Az utolsó két sorral talán még egyet is lehet érteni???
    Üdvözlettel

  • Almási Alma
    2018 április 24
    4:31 du.
    Kedves Alma!
    Amennyire lehet őszinte leszek. Én sem értem, miért van erre szükség, de meg tudom magyarázni. 🙂

  • Geyza
    2018 április 24
    4:17 du.
    „És a cél szentesíti a mit is??”
    Nem tudom Geyza, vagy a szentet, vagy az acélt, de mindenképp valamelyik eszközt a kettő közül 🙂
    Akárhogyan is van, sajnos az elhunytakat egyik sem hozza már vissza!

  • Tlajos és Alma:
    A suttyósítási folyamat sikerrel járt.
    Épp tegnap hallom
    hogy az általánosból kikerültek 70 %-a
    gyakorlatilag 3 dolgot nemtud:
    írni , olvasni, számolni.

    Talán nem meglepő
    hogy ezen rétegek közül kerül ki
    a FIDESZ masszív szavazóbázisa

  • Tóthpetya rázza magát mint egy arab táncosnő a lebujban DDDDD

    Csakhogy -Rejtőtől tudjuk- a dühödt légiósok olyankor rohamkéssel fenyegették hogy hagyja abba.

    Merthogy zavarta őket az összeesküvésben heheeeheheheeh

  • charlie
    2018 április 24
    5:00 de.

    „Az újfent kitiltott, példásan humanista Szikszai barátunk pont ezeket a tragédiákat szerette volna elkerülni a vétkes politikai rendszer ostorázásával.”

    PPFFFFffffff…fffff….fff…. )))))))))))

    Mert majd a Szikszai.
    Az példásan megoldotta volna.
    Ha orvul, előre megfontolt szándékkal
    nem tiltódik ki innen.A ballerek a hunyók.
    Azok tehetnek mindenről.Erről is.Mohácsról is.Mindenről.

  • Bírom mikor egy ,
    a náci kötődését nyíltan felvállaló akárki
    „humanizmusról” papol

  • Rodeo36-11
    2018 április 24
    12:30 du.

    Hogyhogy hol nincs háború?
    Hát mindenhol nincs !

  • Úgy néz ki eddig hogy ez még egy Marc Lépine ….. még ha nem is célzottan nőket ölt meg…. 🙁

  • A tiszazugi meregkevero asszonyok 1911–1929 között körülbelül 300 embert mérgeztek meg.
    Akik nem halottak a tortenetrol, keressenek rá az interneten, nem lessz nehez ratalalni a tortenetre.

    Gondolom oket is Soros berelte fel!

    De Seress Rezso is Soros felbuzditasara irta a szomoru vasarnapot, ha vilagszerte tizezreket kergessen ongyilkossagba!

    Mindig voltak „bekattant” emberek, es amig vilag a vilag, lesznek is.

    Csak a szazevvel ezelott csak alig tobb mint 1 milliard lelket szamolt a fold, mostanra elertuk a 7 milliardot!

    Csak sima szorzassal is 7x annyi.

    Viszont 100 evvel ezelott kezdodott a hangos telefonnal a hiradas.

    Ma meg minden kis tini lany direkt modon kotodve van a vilaghalora.

    Es sajnos a bekattant (sérult) ifjuemberek is.

    (Seres eseteben nem maga volt bekkattant – bar a veget tudjuk)

  • Geyza
    2018 április 24
    6:06 du.
    bömbölményedből kivillan, hogy megtaláltad a rumoshordót…

    úgy szépen csendben jegyzem meg, hogy a scientológusokat és akik hallgattak rájuk az elmegyógyintézetek bezárásával kapcsolatban össze kellene zárni ilyen elmekórtani esetekkel… személyes tapasztalatom, hogy anno az OPNI csodálatosan működött azt akit (majdnem gyilkosságig fajuló megnyílvánulásai miatt beutaltattam oda azt kényszerzubbonyban kellett elvinni és pár héttel később mikor meglátogattuk egy derűs vidám ember volt, de az orvosok azt mondták nem szabad soha többé kiengedni, mert otthon nem tudják kezelni és az egész kiújul ugyanannyi idő alatt, mint amennyi idő alatt meg tudták szüntetni…egy egész családot és baráti körét meg a rokonokat is tönkre tette )

    és akkor itt Kanadában arról papolnak álszentül, hogy nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk és nem fordítva…emlékezz a villamosra nagy konyhakéssel felszálló őrültet akit a rendőr végűlis lelőtt és most nem az édes anyukája a hibás aki szabadon póráz nélkül tartotta, hanem mindenki más… valahogy ez a nagyméretű „emberijogok” című maszlag felülvizsgálatra szorul, mert mert aki beteg azt orvossal kell kezeltetni és ha nem akarja akkor kényszeríteni is lehessen a környezete védelmében

    autóbuszra felszáll egy 3 mázsás 2 méter magas őrült és mihelyst leül torka szakadtából ordibálni kezd valami maszlagot mert van valami rögeszméje és mindenkinek tűrnie kell ahelyett, hogy a busz megállna rendőrt lehetne hívni és elvitetni mint közveszélyes akárkit (mongyuk én a következő megállóban leszálltam)

    most van ez miknakjaki kuki aki …hát ejnye bejnye most engedjék ki és hadd legyen szabad mert csak kicsit icipicit elmebeteg?

  • Látszólag teljesen igazad van, Rodeo…
    Csak itt ugyanaz a baj van, mint az eutanázia esetében: Ki dönti el, hogy halálos beteg vagy, és nem az örökösök türelmetlenek? Ki dönti el, hogy elmebeteg vagy, és nem a feleséged szeretne téged örökre diliházba csukatni? Így aztán a helyzet az, hogy minden valódi elmebetegnek van egy dobása. Voltaképpen azért, hogy téged az asszony ne csukathasson diliházba csak úgy…

  • rodeo-stb
    a hulye ebben is te vagy,raadasul tudatlan kis barom is!!
    vannak izraeelben „csont feket” zsidok is) az ethiop falasha zsidok de ott vannak a yemenite zsidok is!
    de majd te jobban tudod!-(a szomszedom itt cfat-on is egy fekete falasha zsido csalad)-

  • Rodejjo:
    Ez mind semmi.
    Én láttam télapókat nyáron!
    Fényes nappal !! Kis piros hátizsákkal !!!

  • Göllner András

    És akkor Matuska Szilveszter mi volt? Csak egy magányos farkas? Akik 460,000 zsidót bevagoníroztak hogy Auschwitzbe gázolják el kik voltak ? Rendes keresztény, fehérbőrű magyar ifjak ? És aki ma a Horthy féle átverést Felcsútról, a stadion árnyékából Isteníti,aki az Európai adófizetőket úgy fosztja ki a pénzükből mint Houdini az mi ? Egy naspolya vagy egy segédhernyó ? Azért mer a magyarok nagy többségét kómába tartja Viktátora, nem kellene mindenkit hülyének nézni, Maaaaarcsi.

  • Almási Alma
    2018 április 25
    1:19 de.
    az esetek nagy többségében koporsó a vége a gonosz némbert meg addig kell ütni amíg nem mondja hogy kótyomfitty

    ez ugyanaz a teveszar mint a metoo MOZGALOM VÉLEMÉNYEM ÉLJEN VELÜK SZEXUÁLIS ÉLETET A HARAPÓS LÓ

  • Geyza
    2018 április 25
    4:41 de.

    éééééééééééééén is! beeeeeeee, de az enyémnek kéksapkája vó’t és lila előkéje meg a korpa hullott afejiről a vattacsomagok alól

    sőőt én a Belfegor t is láttam ottg húzta belit a zandrásshy-n

    seholsevagy, tudod?

  • bar-lev
    2018 április 25
    3:53 de.
    az igaz, hogy én még cafatban nem voltam, és nem is arról beszéltem, hanem arról, hogy néger menekülteket toloncolnak ki és mielőtt kitoloncolnák holokauszt táborokba zárják őket és izrael a szaúdi demokráciával karöltve a süsüék árnyékában bombázza yement az összes ottragadt négert zsidó vagy fárszi vagy huti vagy huttalan válogatás nélkűl tiszta hollóyemen, hollópalesztina, meg holló szomália és a leghollóbb a teljesen néger szír ellenállók mármint azok az ellenállók akik ellenállnak a demokratikus bombáknak és még demokratikusabb tankoknak a legdemokratikusabb F-35 ös zsidó beszállók vagy átszállók ról nem is beszélve

    csupa emberbarát és lóhere ami leesett emikor lebombáztátok

    jaaaa tudom azzal kezdődött, hogy ti viasszaütöttetek a prteventív k…nyukátokat aszt!!! nektek is

  • Geyza
    2018 április 25
    4:41 de.

    azok a gonosz verebek aztatatatatat ciripelllik, hogy ugye a 3 hőscincérnek álcázott fegyveres rabló: gallkappan, süsüasárkányvörösparókában és billentősrózsiősz parókábanéskiskosztümben belelőttek szíriába mert aznap nem volt flipflop a kaszinóban csak rakéták és a 72% ami még a levegőben szét lett lőve csúzlival a maradékról meg a verebek mutogattyák, nem értek célba csak úgy leestek és aszon’ták: bumm de nem ilyedt meg senki már mexokták, hogy a kedves demokraták ilyen aranyosak és tejjelmézzelfolyó…ja az nem az

    akkó’ nemtom’

    de nagy a riog gatyás

    és mtennap ezek ott az oválosban szexuálisan is…olyan szépek már csak a balzsam hiányzik róluk

  • rodep-stb

    1,; eloszor is a te tetves jokurvanyadat!!!!!!

    2,; senkit se toloncoltak ki mert a legfelsobb birosag ellene van! es senkit se zartak lagerekbe mert nincsenek itt lagerek!! tele van veluk egesz tel-aviv,beersheva,natanya,rosh-h’nikra,rishon letsion,petah tikva,stb-stb varosok!!!
    baromi ugyetlenul HAZUDOZOL te szellemi toprpngy!!

  • na kiderult n,em is iszlamista merenylet volt a torontoi es hogy egy kanadai feher boru allampolgar kovette el!!
    lehet ugatni

  • Rodeo:
    Naná hogy nem.
    tanulatlan tulok vaok.
    Ha megkérdik láttam e már villamost?
    egyből mondom:Persze ! A mi vasalónk NDK hőfokbeállítós

  • Rodejjo:

    A hutik meg tuszik irtják egymást más nemzetek segítsége nélkül is.

    tudod ők olyanok mint Ráhel asszony :
    Megállanak a saját lábukon.

  • A cikkhez!

    Bemondták,hogy elkapták az elmebeteg merénylőt,és az is,hogy örmény származású és azon dühödött fel:nem vonzódnak iránta a nők,így az akcióját kifejezetten ellenük követte el,amely több halálos áldozata és sebesültje van….!
    valószínű,hogy „csupán” egy közveszélyes őrült és nem terrorista.
    Vagy elmegyógyintézetben,vagy börtönben a helye!

  • bar-lev
    2018 április 25
    1:30 du.
    jé a nemzetközi sajtó és a zsidó fiatalok tüntetései nem erről szólnak, úgyhogy jobb ha lenyeled…egyébként is a te szavad meg a valóság??? hahahahaha

  • Geyza
    2018 április 25
    2:05 du.
    teccik tucci nem kellene bepermetezni demagográciával és akkor abbahagynák…dehát a’vvan, hogy tudod a moderált (cisz moll ból kandúrba) mérsékeltek szíriában akik ugye

    és akkor persz az én k…edvesanyukám…tudom mekksepróbá’dd

  • Geyza
    2018 április 25
    2:03 du.
    azért te egy nagy „dög” vagy, nem árulod el hol van a rumoshordó, nagyon önző vagy

  • Rodéjjó
    A tucik meg hutik vagy huszik
    képesek irtani egymást bármiért is.
    Addig amik a ruszkik meg kínaial ellátják őket
    Kalásnyikovval, terepjáróval, kézigránáttal kézirádióval.

    Mert igy sokkal emberbarátibb a gyilkolódás.
    Nem fájdul meg az ember csuklója a kardforgatástól,
    nem reked be a torka a parancsok ordibálásától.
    Általában, endkívül humánus dolog igy a hadviselés.

    A rumoshordó meg olyan mint költőnek a téma:
    Az uccán hever.
    Lásd:

    Rumba fojtom bánatom
    Legyen még jó pár napom
    Aztán jön a gázszámlás
    Lesz sok Forint számlálás…

  • Geyza
    2018 április 25
    3:53 du.
    szóval te is fijjam gejzza?

    szóval nem a zsidók bombázzák yement meg a szaúdiak? hanem az a gonosz putyin? hogy az milyen gonosz…és mennyire szereti a jó oroösz pezsgőt?

    kalasnyikovot a süsüék is gyártanak az nem ruszki kiválcság

    de csak igyál rumot…mert az megláccik rajtad

    ne nyúlj a bar lev hez mert ragályos

  • Geyza
    2018 április 25
    3:53 du.

    majomszex és annak gyermekei és hogy vigyorogtak hozzá (semmi óvszer nem volt alkalmazva?)

    Macron: It doesn’t look like Trump will stay in Iran nuclear deal

    Makaróni kellemes szexuális élvezetei krump lee vel átalakultak egy nagy dildóvá amit most nem tud kirángatni (megint átb…szták a palánkon, ahogy az szokás arrafelé ott süsülandiában)

    Ah… let’s petit garcon is brighter than I thought… quicker to realise his gift of an attack on Syria is never going to be repaid even with any small acceptance of advice!
    Oh well , perhaps he will not be keen to bend the table and take it up le derriere next time…
    his relationship specials was a one night stand… and now it’s morning… Macron must make his personal ” walk of shame „

  • megegyszer es utoljara!!
    a „SZIKSZAI” nem zsido es meg csak nem is zsido szarmazasu!!
    az anyja nem zsido volt!!az apa mi volta itt lenyegtelen ha az ANYA NEM AZ!! pont!!
    —————————————————————————————–
    ez a „rodeo-stb” egy ugyanolyan szarkevero yehovista troger mint ketto masik itt!!

  • Aszongyák többen is (pl:Tlajos), hogy „meg kell valósítani a városok falusiasítását”. Szép álom.

    Gondoljunk csak bele! A „kertesházak utcái”, mennyi területet is vesznek el a természettől sőt, az élelmet előállító mezőgazdaságtól? Miközben ugyanezek gyakorlatilag ugyannyi közművet, csatornát, vízvezetéket, utakat, stb. használnak (el), mint a többszörös lakosságot kiszolgáló többemeletes, bár nem oly kellemes, de mégis lakható telepek…

    Békásmegyer „lakótelep” negyed az ő átlagosan 10-emeletes házaiban mintegy 200’000 ember él, míg a szomszédos Csillaghegy nevű villanegyed legalább kétszer akkora területén ennek még az öt százaléka se, lakóinak száma nem éri el a 10’000-et… ( ! )

    Ha mindenki falun élne, a szárazföldet teljesen betakarná a falusi, kertes települések sokasága…

    .

  • +1
    Egy más lapra tartozik a városok kellemesebbé tétele, a zöld, fás(!) területek növelésével és gondozásával.

    Nem úgy ahogy a FidSS teszi. Csak a Kossuth Lajosról elnevezett, ország főterén vágtak ki mintegy száz öreg fát és szüntették meg a füves területeket. Ahol megvetik a lábukat fákat irtanak..
    A mármár őspark jellegű Városliget – Budapest Centrálparkja – tönkretétele már folyamatban van, a gépek már rombolnak… Az évszázados fák kivágása folyik, hogy aztán majd beton kolosszusokat telepíthessenek nagyanyáink pihenő negyede, Pest tüdeje helyébe, valamiféle kamu ideák előhozatalával… Az egyetlen őszinte érvük, hogy a Budai Várba a múzeumok helyébe készül felköltözni majdani Őfelsége felcsúti Felcsúti Orbanini – máris uralkodó – dinasztia alapító királyunk. Hát annak kell a hely…

    .

  • Rodeo:

    Jó gyerek a Bar-Lev.Azt nem tudom
    szereti e a szatmári szilvát,de szerintem de.

  • Geyza! 10:43

    Azt írod az USA-ról, hogy

    „a katonai erejének köszönhető, hogy 70 évig nem tört ki a háború”.

    Ez a „logika” bizony nem csak egy tényezőben sántít.

    1./ A hidegháborút az USA és GB indította el, abban a pillanatban, amint végetért a II.Világháború. Minthogy – és ha már – annyira belejöttek a fegyvergyártás szépségeibe, valamint az arzenál raktárkészletek is fenemód foglalták a raktározó helyeket, hát pótolni kellett a kihullott vesztest. Csak az ellenségképet kellett megváltoztatni. Hitszegő módon* mi (ki) más is jöhetett kapóra, mint az addigi szövetséges. Indokul pedig, a Jaltában mindössze 1 évvel korábban korábban még meghitt szövetségesi hármasban Churchill, Roosewelt és Sztálin megkötötte Jaltai Egyezmény következtében kialalkult európai status quo, helyzet szolgált…

    2./ A hidegháború logikája valóban az, hogy a tőkés termelési és érdekeltségi viszonyok között kialakított katonai doktrina ösztönzőleg hat nemcsak a haderő állandó és folyamatos korszerűsítésére, nemcsak a hadiparra [értsd: mindenre, amire a seregnek szüksége van], de éppen ezen keresztül az egész gazdaságot tartja formában és jó kondícióban. …És ami ebben a viccben a fő-poén, a csattanó az az, hogy a teljesn más gazdasági rendszerű SzU esetében ez a (fegyverkezési) kényszer az általános gazdasági fejlődést tekintve éppen ellenkező hatást gyakorol, mégpedig azzal, hogy teljesen elvonja nemcsak az energiákat, de a figyelmet is a fő célnak tekintett szociális feladatok elől… Utóbbi hatást Churchill, már azóta tudhatta, amikor a huszas évek Szovjetoroszország elleni ellenforradalmi intervencióban résztvett. Tudta, hogy a SzU-val egy, bár erős hadsereggel rendelkező, ám pontosan az utóbbi háborúban teljesen lerongyolódott gazdaságot öröklő országgal kell valahogy tovább lépnie. A néhai Rooseveltet leváltó új elnök Truman viszont egy, éppen a háború által immár jól prosperáló gazdaság a világ legerősebb gazdasága továbbvitelében volt igazán érdekelt ahol a fegyver továbbgyártás volt a legfontosabb tétel.

    3./ Ilyen feltételek között Indította az USA a Hidegháborút, amelynek politikai feltételeit szinte önmaga az amerikai állam rendszer biztosította… (Csak egy ebből: a „katonai-gazdasági komplexum” kiépítése és annak folyamatos önműködése, sőt uralma az egész gazdaság és pol.rendszer felett.) A SzU pedig, kénytelen kelletlen bár, de a korszerűsítésben és újratermelésben mindig elment a falig – ismerjük… – De történelmileg csak addig, ameddig a gazdasága, a szociális törekvései ellenére ezt kibírta…

    4./ Azt azonban senki nem állíthatja, még Te sem, hogy világbéke fenntartása érdekében az USA tartotta fenn a katonai egyensúlyt, mert ez nem igaz.
    Az (orosz) rendszerváltás váratlan helyzet elé állította az amerikai, de az angol héjákat is – a katonai-gazdasági komplexum „békefenntartó” hidegháborús aktivistáit. Mi több, meggszűnt az az fő érv, amely SzU-t, mint ideológiai rendszert tekintette elsőszámú célpontjának és maga, a fegyverkezés indokának. Propagandájuk ma már egyre inkább valamiféle nacionalista céltáblaként láttatja, állítja be az immár, ha egyelőre még nem is demokratikus, de már ugyancsak kapitalista – mint ők maguk – országot. Ma már minden limonádé James Bond típusú filmjük leggonoszabbja „az orosz” kém, vagy az „orosz” gengszter – a keresem a párom népi játék jegyében.

    .

    .

    * Churchill Fultoni Beszédét Truman „meghívására” és az iránta kifejezett „gesztus” gyanánt monda el az elnök szűkebb pátriájában. Azonban mégnagyobb valószínűséggel az őt – a Jalta miatt is – gyötrő depressziója hatástalanítása végett, ahol Ő és Sztálin közötti, asztal alatt egy hevenyészett cédulán írogatott; áthúzva, majd újra átírva osztották fel az elkövetkező évek új európai status quoját… Ezt a cédulát Churchill a zsebébe csúsztatva távozott Jaltából, amely azért lényegében egyezett a nemzetközi egyezmény betűjével és szellemével. Így tehát neki igenis jelentős szerepe volt a kialakult – ám az általa utólag tagadott – helyzetben és természetesen a 40 évig tartó hidegháborúban…

    [Irodalom: Churchill és Sztálin levelezése (doku.) Kossuth, v. Zrinyi kiadó.]

  • Geyza! 10:43

    Azt írod az USA-ról,hogy

    „a katonai erejének köszönhető, hogy 70 évig nem tört ki a háború”.

    Ez a „logika” bizony nem csak egy tényezőben sántít.

    1./ A hidegháborút az USA és GB indította el, abban a pillanatban, amint végetért a II.Világháború. Minthogy – és ha már – annyira belejöttek a fegyvergyártás szépségeibe, valamint az arzenál raktárkészletek is fenemód foglalták a raktározó helyeket, hát pótolni kellett a kihullott vesztest. Csak az ellenségképet kellett megváltoztatni. Hitszegő módon* mi (ki) más is jöhetett kapóra, mint az addigi szövetséges. Indokul pedig, a Jaltában mindössze 1 évvel korábban korábban még meghitt szövetségesi hármasban Churchill, Roosewelt és Sztálin megkötötte Jaltai Egyezmény következtében kialalkult európai status quo, helyzet szolgált…

    2./ A hidegháború logikája valóban az, hogy a tőkés termelési és érdekeltségi viszonyok között kialakított katonai doktrina ösztönzőleg hat nemcsak a haderő állandó és folyamatos korszerűsítésére, nemcsak a hadiparra [értsd: mindenre, amire a seregnek szüksége van], de éppen ezen keresztül az egész gazdaságot tartja formában és jó kondícióban. …És ami ebben a viccben a fő-poén, a csattanó az az, hogy a teljesn más gazdasági rendszerű SzU esetében ez a (fegyverkezési) kényszer az általános gazdasági fejlődést tekintve éppen ellenkező hatást gyakorol, mégpedig azzal, hogy teljesen elvonja nemcsak az energiákat, de a figyelmet is a fő célnak tekintett szociális feladatok elől… Utóbbi hatást Churchill, már azóta tudhatta, amikor a huszas évek Szovjetoroszország elleni ellenforradalmi intervencióban résztvett. Tudta, hogy a SzU-val egy, bár erős hadsereggel rendelkező, ám pontosan az utóbbi háborúban teljesen lerongyolódott gazdaságot öröklő országgal kell valahogy tovább lépnie. A néhai Rooseveltet leváltó új elnök Truman viszont egy, éppen a háború által immár jól prosperáló gazdaság a világ legerősebb gazdasága továbbvitelében volt igazán érdekelt ahol a fegyver továbbgyártás volt a legfontosabb tétel.

    3./ Ilyen feltételek között Indította az USA a Hidegháborút, amelynek politikai feltételeit szinte önmaga az amerikai állam rendszer biztosította… (Csak egy ebből: a „katonai-gazdasági komplexum” kiépítése és annak folyamatos önműködése, sőt uralma az egész gazdaság és pol.rendszer felett.) A SzU pedig, kénytelen kelletlen bár, de a korszerűsítésben és újratermelésben mindig elment a falig – ismerjük… – De történelmileg csak addig, ameddig a gazdasága, a szociális törekvései ellenére ezt kibírta…

    4./ Azt azonban senki nem állíthatja, még Te sem, hogy világbéke fenntartása érdekében az USA tartotta fenn a katonai egyensúlyt, mert ez nem igaz.
    Az (orosz) rendszerváltás váratlan helyzet elé állította az amerikai, de az angol héjákat is – a katonai-gazdasági komplexum „békefenntartó” hidegháborús aktivistáit. Mi több, meggszűnt az az fő érv, amely SzU-t, mint ideológiai rendszert tekintette elsőszámú célpontjának és maga, a fegyverkezés indokának. Propagandájuk ma már egyre inkább valamiféle nacionalista céltáblaként láttatja, állítja be az immár, ha egyelőre még nem is demokratikus, de már ugyancsak kapitalista – mint ők maguk – országot. Ma már minden limonádé James Bond típusú filmjük leggonoszabbja „az orosz” kém, vagy az „orosz” gengszter – a keresem a párom népi játék jegyében.

    .

    .

    * Churchill Fultoni Beszédét Truman „meghívására” és az iránta kifejezett „gesztus” gyanánt monda el az elnök szűkebb pátriájában. Azonban mégnagyobb valószínűséggel az őt – a Jalta miatt is – gyötrő depressziója hatástalanítása végett, ahol Ő és Sztálin közötti, asztal alatt egy hevenyészett cédulán írogatott; áthúzva, majd újra átírva osztották fel az elkövetkező évek új európai status quoját… Ezt a cédulát Churchill a zsebébe csúsztatva távozott Jaltából, amely azért lényegében egyezett a nemzetközi egyezmény betűjével és szellemével. Így tehát neki igenis jelentős szerepe volt a kialakult – ám az általa utólag tagadott – helyzetben és természetesen a 40 évig tartó hidegháborúban…

    [Irodalom: Churchill és Sztálin levelezése (doku.) Kossuth, v. Zrinyi kiadó.]

  • Bocsánat a duplázásért ! A technika ördöge.

  • Geyza
    2018 április 26
    4:27 de.

    te csak hagyd a bár levét…maraggy a rum nál a szilva sem rossz, de

    kurvajó ahogy szó nélkül maradt ősnasszsága lehet, hogy lélegzetet sem kap, az pedig jó, bár lével

  • Voronyezs:
    Mindent aláírok, de világháború mégsem tört ki.
    És ez nem az oroszokon meg kitudja miféle őrülteken múlott.

  • Almási Alma
    2018 április 24
    3:48 de.

    És egyre növekszik a
    „Digitális bestialitás”
    Lásd Lalikácskát és hasonszőrű barátait.

  • Rodeo-stb

    ANYAD……
    ———————–
    Geyza
    a „bar-Lev csak a 78°-os Passower Sligowitz-ot issza meg!! a tobbi lofing nem erdekli!!

  • Bar-lev ne szórakozzá’ most szereztem egy kis 45 fokos barackot aszittem ennél nincs feljebb

  • Geyza
    az csak pacsmag!!
    mondtam vagy a jo 78°-os passower sligowitz……….vagy semmi!!
    vagy………esetleg ha tenyleg mas nincs az ukran 67°-os „hlbnuj daar” vodka!!

  • lehetne fo cimet cserelni hogy pl „AMOKFUTAS TORONTOBAN” miota kiderult NEM Merenyletrol volt szo!!

  • bar-lev
    2018 április 26
    8:55 de. stb…
    a tied!

  • és akkor kitört a béke és hatalmas lángjai és füstye égig érnek…mert megérkeztek a béke rfelkent lovagjai lásd még bár lében vagy csak ázik a löttyben?
    El papa Francisco condenó este martes la propagación de noticias falsas con fines políticos y económicos y defendió el periodismo que promueve la paz en el mundo, según consta en un documento publicado por el sitio oficial de la Santa Sede.

    Las ‘fake news’ revelan la „presencia de actitudes intolerantes e hipersensibles”, con el mero efecto de „extender el peligro de la arrogancia y el odio”, expresó el sumo pontífice en un mensaje escrito con motivo de la 52.ª Jornada Mundial de las Comunicaciones Sociales, convocada por la Iglesia católica para este 13 de mayo.

    Manipular las emociones
    La finalidad de la desinformación es „engañar o incluso manipular al lector” para lograr determinadas metas, „influenciar las decisiones políticas u obtener ganancias económicas”, continúa el documento, titulado ‘La verdad os hará libres’.

  • bárban és lében ezeket nem lehet hallani ott füst van és köd meg éjszakai setétség és lőnek mindenre ami ehető

    https://www.vaticannews.va/es/papa-francisco/audiencia-papal/2018-04/audiencia-general-25-abril-2018-video.html

  • marketing NATO módra, el kell adni a nato fegyvereit mert abból lesz a cserebogár és a háború és nem abból, ha a törökök (milyen pofátlanok, nemdebár?) oroszt vesz, mert az jobb… vegyél krumplit Idaho ból mert ha nem akkor Majdan letarollak…hahahaha

    De cara a la reunión del Consejo del Atlántico Norte a nivel de ministros de Exteriores, el secretario general de la OTAN, Jens Stoltenberg, reafirmó este jueves la sugerencia de Estados Unidos de no adquirir material bélico a Rusia en referencia a la compra por parte de Turquía de los sistemas antiaéreos rusos S-400.

  • Bar-Lev:
    Nekem vigyázni kő a zegésségemre.
    Még annyi minden van előttem.
    Nem vok még 140 éves és még nem váltottam meg a Világot.
    A Galaktika leigázásáról már nem is beszélve.

    Deazzé lehet hogy beszerzek valami jóféle 50 fokost.
    Nem 50 darab fokost,hanem a pálinkát.Az az 50 fokos.

  • Rodeo:
    A NATO nem gyárt feyvert.
    És el sem is adja őket.

  • Nos sokan teljesen eltávolodtak a cikk témájától,ami nem az első eset és nincs értelme,de a különösen terhelt Geyzának,csak azt tudom tanácsolni,hogy a „magvas”,részegen írt mondanivalóját,idióta humorizálását talán a kocsmában kellene társaival megosztani,ugyanis a cikk szomorú tényeihez semmi köze!

  • Geyza
    2018 április 26
    2:50 du.

    akkó’ má’ megvó’t a zötven fokos ????

    és akkor a stoltenberg miért árúl rakétákat ahelyett, hogy paradicsomot árulna afganisztában az út szélén szőnyegről?

    más híreid? aszongya a hírharang, süsüasárkánygazdaságiszakértyő: hogy ha az északi áramlat megvalósul és már befejezése felé tart akkor ukrajna elsűllyed a Majdan ban és – 30% GDP mert ugye oda nem a LNG hajók nem jutnak egyébként 1 hajó Latviának 2 órai szükségletét fedezné hány hajóra van szükség csak a litván ellátmányhoz és akkor bratankik és a zukrajnyákok meg a többi baltikumosok (rumosok?) hol maradnak és hol fog úszni?

    és ????$$$$$$$$$$$$$$$$$$ több mint a gonosz putyin gáza (belefingott a nulláslisztbe és most mindenki vegyen stratatomahuukk rakétákat India vett S-400 és nem kérdezte meg a stoltenberget, hogy az az india milyen egy hülye?

  • Göllner András
    2018 április 23
    5:44 du.
    Maga is olyan mint Móricka, csak Magának mindenről Magyarország ócsárlása jut eszébe!

  • Rodejjó:
    Hát mittomén mér árulja.
    Biztos a rakétának volt ott az ideje.
    Inkább hagyta volna meg poshadni őket?

    Végy egy szép, érett rakétát,
    gyújtsál alája és meglátod milyen
    szépre kisül (tőle két-háromszáz ember)

  • Kedves …Göllner!

    Csak halkan jegyzem meg nem a magyarok többsége van kómában,hanem az idióta leszerepelt kisebbségben és a megszűnés határán lévő ellenzék…..
    Ugye normális esetben nem az értelmes,józan többség a hülye és a vesztes,hanem a kisebbség?…..!
    Ezt mindenki tudja,csak magában nem tudatosult eddig sajnos sajnos,de kénytelen lesz elfogadni!

  • Boda Marcsi
    2018 április 26
    2:55 du.

    Te meg már eltávolodtál mindentől ami emberi

  • Különben ha lenne egy „cseppnyi” esze (de sajnos nincs),akkor ebbe a cikkbe nem keverné bele a politikát!

    Na ennyi,elmentem,nehogy elkapjam az agybajt….

  • Búcsúzóul!

    Bár régen nem kellene egy „emberszabású” idiótának válaszolnom(többek tanácsára!),de kénytelen vagyok,szegény nincs olyan állapotban,hogy eldöntse mi is az emberi és mi nem……mivel egy szomorú esemény kapcsán az ő elmebeteg,gusztustalan „viccelődéseivel” szemben én részvétet nyilvánítottam!
    Na erről ennyit,Geyzának minimum a detoxikálóban,vagy legalább pszichiátrián lenne a helye!De ugye a fórum görcsösen ragaszkodik az ilyen „értékes és hasznos” emberekhez!
    Pá!Részvétem!

  • Olyan vagy te Boda,
    mint majomfaszán a pántlika.
    Szép is meg mutatós de mi értelme van ?

  • Na mielőtt lefekszem… a nem „egyedüli szerencsétlen” Göllnertől
    kérdezném,hogy Matuska Szilveszternek ugyan mi köze is van,volt.. a sajnálatos torontói eseményekhez? ugye semmi,!!!de azt azért nem feltételeztem,hogy ő is ennyire leépült több társához hasonlóan…Részvétem!
    Na kíméljen meg a válaszától,nem tartok(tartunk..)rá igényt!

  • Boda Marcsi
    2018 április 26
    4:36 du.

    ugye eme bömbölményed azt jelenti (többek között), hogy a matematika sem auklides -i sem semmilyen más formában sem igaz azaz 2*2=17,5 persze csak ha megfelelő többséges szemügén át szemléljük, ha kisebbségi lencsét hordunk akkor ha 17,5/2=log12.087^77 és ha ezt mind megérted akkor még le kell belőle vonni a konzekvenciákat ami 34.87 liter és kaphatsz 26,91 unciát

    remélem ez segít eligazodnod a bozótban ahová betévedtél és most éppen az Easter Bunny néz veled farkasszemet és nagyon rángatódzik a bajúsza

  • Rodejjo DDDD
    Majd megkérjük Almát
    dolgozzon ki ehhez egy modellt.
    Ő fizikus, megvannak rá a módszerei.

  • Geyza 8:26/ Voronyezs 7:00

    Technokrata szemléletmód…

    Mert az állandó készenlét és farkasszem-nézés jóvoltából sokszor egy hajszálon múlott, hogy nem tört ki a III.VH. Az egész lényege a hisztérikus hidegháborús politika által létrehozott kettéosztott világ két fele közötti feszültség élezése és folyamatos fenntartása… Ugyanakkor az így kifejlesztett fegyverzetet helyi háborúkban valahogy mégiscsak illett kiselejtezni… (ld.Vietnam,Kambodja: ahol az USA többekközt még II.VH-s bombákat is felhasznált..)

    Az USA (a NATO) ahol csak tehette, a SzU határait mint „veszélyforrást” támaszpontokkal* spékelte meg, s ha néha „véletlen” mégis a bekerített tett őhozzá hasonló lépést, hát mégis majdnem sikerült kirobbantani. Lásd pl. kubai rakétaválság. Ott Kennedy és Hruscsov lélekjelenlétén (ld.forró drót!) múlott a béke azzal, hogy a SzU végülis visszavonatta a rakétákat… Szegény Kennedynek ezt sem bocsátották meg háborús feszültségben gazdaságilag . é r d e k e l t(!) hazai héják…

    Tehát ez az egész hadi-gazdaság >c a p i t a l y . g a m e<, egy a korszerű fegyverkezési versenyre kiélezett borotvaél volt, amely az egész világ . l é t é t . fenyegette. Ma, amikor már nincs "ideológiai casus belli", az USA mégis hangos hisztéria közepette csörgeti a kardot. Ugggyan mijért is ?

    Na, hát üdvözlégy Geyza ! 🙂

    .

    * Többek közt Törökországot is ezen az alapon fegyverezte föl, amivel újjáélesztette az oszmán nemzeti ösztönt is. Nosza mindjárt el is foglalták Ciprus felét. Most aztán láthatjuk, alig lehet ezt a szellemet a palackban tartani… De beszélhetnénk a Stinger rakétákkal stb-vel általuk immár "jól" fölfegyverzett, ma már az USA ellen harcoló, akkor még cserébe ópiummal fizető, vad Tálibokról is.
    A rendszer tehát erősen hasonlít egy, a saját farkát kergető kutyához…

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    „elmentem,nehogy elkapjam az agybajt”

    Nem tudja, asszonyom, hogy amikor elmegy, sokkal veszélyesebb dolgokat is elkaphat mint az agybajt, és főleg akkor, ha gyakran teszi azt ? Sőt: még agybajt is kaphat, ha nem megy el óvatosan. Kérem ne essen nekem, mint tóth a nagymamájának. Csak segíteni akartam.

  • Göllner!
    Dolgos,tartalmas napom volt,most szeretnék kikapcsolódni,hasznosabb szórakozást találtam,(!!!) nem érek rá feleslegesen ,értelmetlenül vitatkozni, nincs is mit ragoznom,kedvem sincs hozzá ….,a véleményem továbbra is fenntartom,amivel szerencsére nem vagyok egyedül!

  • Amúgy csak halkan közlöm,(bárhol is él?)hogy itthon béke és nyugalom van,szerencsére!!!!!!
    Ennek ellenére a kinti merényletet maximálisan elítélem…..
    Remélem felfogta?…..
    Na pá ,fáradt vagyok,elmentem!

  • OIM*
    akkor mér vagy itt,,,

  • Voronyezs:
    Azért azt tegyük hozzá hogy Hruscsov kicsit átverte Kennedyt a Kubai Rakétaválság utáni tárgyalásokban.

    Csak úgy , „per blöff” még azt is kérte az amcsiktól hogy vonják ki az atomtültetűeket Törökországból.

    Kennedy válasza : „természetesen.” És kivonták.
    Utólag derült ki az oroszoknak nem volt tudomásuk a törökörszági USA atom-ütőerőről ))))))

  • Amúgy végezetül:nem vagyok „agybajos,mint itt többen….
    Na ismételt részvétem mind a merénylet miatt,mind az értelmetlen és érthetetlen sértegető hadováló szerencsétleneknek!

  • Marcsi,

    Arra gondoltam, hogy segítek magának egy technikai ötlettel:

    Ezt a legutóbbi hozzászólását bátran mindenhová be tudja illeszteni, ha kimásolja ctrl+c aztán beilleszti a ctrl+v gombokkal. perceket spórol vele egy-egy hozzászólásnál is.
    Csak azért gondoltam, hogy segítek, mert nagyjából minden egyes hozzászólása ugyan ezt tartalmazza, így egy rakás időt tudna magának spórolni a billentyűzés helyett. Szóval ezt a vastagon szedett részt mentse le, és csak illessze be mindenhová:

    „Dolgos,tartalmas napom volt,most szeretnék kikapcsolódni,hasznosabb szórakozást találtam,(!!!) nem érek rá feleslegesen ,értelmetlenül vitatkozni, nincs is mit ragoznom,kedvem sincs hozzá ….,a véleményem továbbra is fenntartom,amivel szerencsére nem vagyok egyedül!”

    még azt hozzá lehetne tenni, hogy:

    „TV-ben jó filmet nézek, úgyhogy Pá!”

    Remélem nem hurrog le, hogy egy ilyen praktikus TECHNIKAI tanáccsal látom el.

  • HunCanada:
    A nyanya nem ismeri a másolást.
    Aztán meg kéjes borzongást okozhat neki mikor
    büntetlenül ócsárolhat nálánál értékesebb okosabb embereket.

    Ennyi maradt ennek az ostoba macának.Ez az élete.

  • Geyza
    2018 április 27
    5:02 du.

    háááát, még majd egyetértünk? a Hruscsov tényleg egy hülye volt (hogy átverte a süsüéket azok meg lelőtték a John-t azután a Robert -et és még sokakat másokat is, azóta nem pályáznak)…
    a hruscsovnak ott kellett volna hagynia a rakétákat hajókon és tengeralattjárókon és a szovjet nagykövetség havannai épületének víztornyában (hogy abban mik vagynak?) és megvárni mi lesz?

    néhány vízmolekula bizonyosan…

    a süsüéknek sokkal kisebb puhapöcsük lenne mint ma…és már azok is kappanhangon mint a makaróni, orbán, OIM, sötöbö, és a szomszéd macskája mikor rájön, hogy mindjár tavasz lesz és még semmi sem volt, pedig tele van a zacsek

  • Rodejó:
    A Kruscsov bement egyszer az amerikai hadihajó börtönébe.
    Az egész bagázs (Amerikaiak, oroszok)röhögött mikor aszonta:
    „uraim ha most rámcsapnák az ajtót, soha nem kerülnék ki innen..”

    TV-ben láttam anno.Mikor ellátogatott Amerikába valami ENSZ közgyűlésre..

    De volt olyan is hogy az a barom a cipőjével verte az ENSZ-ben a pulpitust, úgy ordítozott.

    Azt találta egyszer mondani az amerikai ENSZ diplomatáknak:

    „Uraim, mi a gazdaságban utolérjük önöket, aztán túl is szárnyaljuk önöket..”

  • Geyza
    2018 április 27
    7:57 du.

    most a sok hülye hruscsov kapott,,, és az a statisztika

    haladnak

    a többi gombfoci
    beeeeeeeeeee

  • Voronyezs
    2018 április 26
    4:11 de.

    Szerintem ezt még nem tudjuk, hogy mivel jár a Városliget Múzeumnegyeddé alakítása, bár én nem fogok ott mindennap mászkálni, csak mint állampolgár írom.

    Nyilván kellett valami komolyabb felújítás, de most ott tartunk, hogy a múzeumnegyed másszon be a Városligetbe, vagy a liget a meglévő Múzeumok közé? Itt is a megosztottság.

    Ugye megint a dualizmus. Akkor kezdték a tudás klasszicista templomait a városszéli zöld terület helyére felépíteni. Na most ezt Orbán ott folytatja, hogy a Városliget múzeummal lesz tele! Egy kezemen nem tudom megszámolni, hány gyűjtemény kerül a föld alá és fölé!
    Különben ugyanez volt a Duna-parti Nemzeti Színházzal is, annak is tapsikoltak a színészek, meg a benne résztvevők. De ott legalább üres telket építettek be.

    A Rákosi-korban volt, hogy még meglévő épületeket is lebontottak a Ligetben, most meg az ellenkezője. Hogy kinek van igaza, az csak a jövőben derül ki. Nyilván van, ahol vészesen el fog satnyulni a növényzet az épületek körül.
    Viszont olyan lepukkant részek nem lesznek, amik az elmúlt évtizedekben alakultak ki, persze mert hagyták minél jobban leromlani.

  • Almási Alma
    2018 április 25
    1:19 de.

    Biztos voltak visszaélések, de ez még abban az időben volt, mikor a mentális betegségeket nem tudták gyógyítani, és egy kalap alá vették az elmebetegségekkel!
    Ma egy depressziós vagy kényszerbeteg jól elvan a gyógyszerekkel és egyébbel, és nem veszélyezteti önmagát.

    De vannak olyan elmebeli betegségek, amik állandó felügyeletet igényelnének. Pl. mert nincs betegségtudata az illetőnek, és amint kikerül, abbahagyja a gyógyszerszedést.
    Sajnos pl. a paranoid skizofréneknél előfordul, hogy bűncselekményt követnek el, vagy veszélyeztetik önmagukat vagy másokat.

    Aztán vannak pl. olyan hajléktalanok, akik rabszolgatartók kezébe kerülnek, vagy vészesen leépülnek, mert betegek. Rengeteget látok ilyet az utcán, amióta bejött a jó idő. Ténferegnek az utcán, de látszik rajtuk, hogy mentális problémával is küszködnek.

  • Geyza
    2018 április 27
    7:57 du.

    ebből az is kiderül, a Nyikitának jó humora volt… érdekesek ezek a dolgok és lehetne jókat röhögcsélni rajtuk, ha nem lennének véresek, egyre véresebbek és nem a „nyikitáék” akarják uralni a tejútrendszert majd iderángatni -az egyébként is közeledő- Andromeda köd -öt hogy ne legyenek kicsinyesek és ne aprózzák el…most ugye Ford ( a gyár) bejelentette, hogy megtakarít akárhány (északamerikában billiónak nevezett) milliárdot, mert bezár gyárakat és profilt tisztít…hogy több ezren utcára kerülnek emiatt az másodlagos kérdés…még egyetlen fegyvergyár sem lett gazdaságtalan egyre több a csúzli…

    ez is egy módszer ha nem is „emberi” de mindenki fekete seggű aki nekik nem hisz és nem tapsol, miért? mert: csak!

    a bundeska mit csinált a krumplee vel…megkapta a parancsokat?

    ájrópa teljesen önálló (lenne ha hagynák és akarnák)

  • Voronyezs
    2018 április 26
    3:50 de.

    Békásmegyer szerintem nem jó példa, mert mintha gettósodna, de nem ismerem közelebbről. Lehet, hogy manapság módosabb a lakóközössége, nem tudom.
    (Lakótelepek zöldítéséről. A nyárfa a szocialista időkben az egyenfa volt, mert olcsó és gyorsan nő. Ma már ahol tudják, vágják ki ezeket, mert allergiát okoz a szálló termése, és nehéz takarítani, ha beszáll az ablakon.)

    Nem szabad lebecsülni, hogy sokakban még ma is van egy ilyen feudális mentalitás, hogy a föld biztonságot ad. Ugyanis az kézzelfogható dolog, a tőzsde meg a pénz az elméleti dolog.
    Sajnos ma már a mezőgazdaság is egyre inkább eltávolodik az emberi léptéktől.

    Pl. a nagy búzatáblák, amit pár ember megművel a számítógép mögött ülve, egy laboratóriumból. Lefényképezik a táblát, az kimutatja, hol van hiány a tápanyagból, a gép beállítja az ekét, a műtrágyát stb. Ma már vezető nélküli traktor is van! Szóval a népesség nagy része nem azért kényszerül a városokba, mert úgymond sokat elvenne a háza a területből. Szerintem azért, mert a mezőgazdaság egyre kevesebb munkaerőt igényel.

  • Hazai Lámpa! 9:17

    Én úgy látom, maga nemm jól látja. Békásmegyer és Csillaghegy szomszédok, csak ezért jött kapóra az összehasonlításuk. A lakótelepen sokkal többen, többszörös arányban laknak – igaz ma már jórészt a végre nagyra nőtt nyárfák árnyékában, aminek a téma szempontjából semmi jelemtősége. Az egy lakosra jutó igénybevett közművesített terület terhelése viszont sokkal kisebb, mint a szomszédos jóval kevesebb lakosú ( tehát alacsonyabb népsűrűségű) kertnegyedben.
    Tehát az egy terület-egységre jutó környezeti terhelés a kertvárosban jelentősen nagyobb, mit a lakótelepen. Vegyünk példának egy 200 lakásos toronyházat, melynek alapterületén mindössze, és jó esetben 4 családi ház férne el…
    Hát persze, hogy mindenki, aki megteheti – meg aki nem, az is – kertvárosban, vagy falun szeret(ne) élni. Köztes megoldás az igények kielégítésére jelenleg a kisebb társasház…

    Falu:

    Bizony szorosan ide tartozik a kegyed felsorolta társadalmi, ill gazdasági jelenségek összhatásaként a mezőgazdaság el-arctalanodása, azaz a kistermelői lét kiszorulása a falusi életből. A mutatóba megmaradt, ma még nyugdíjas, egykor még földművelők* – téesz-parasztok – valamint ezek fogytával bizony sajnos, de lassanként kihal a hagyományos falusi lakosság, és velük együtt a régi értelembe vett falu is. A távoli borsodi települések (most nem a zsákfalukra gondolok) már nem is lassú sorvadása is ezt látszik igazolni… Ami a földbe való „befektetést” illeti, az is csak egy olyan liberális és nem konzervatív rendszerben képzelhető el, ahol a tömegeket is közel engedik a húsosfazékhoz és nemcsak az állampárt tányérnyalói jutnak hozzá a földhöz, mint most.
    Mind ehhez ráadásképp, nem akarás kérdése lesz, a „falun, vagy városban lakás” kérdése, különös tekintettel a nyugdíjkérdés közelgő (egyre konkrétabb) válsággal fenyegető kilátásait illető sötét fellegek miatt „a falu” inkább felszorul majd a városba és még több „lézengő” szegényembert termel ki…

    Sajnos.

    .

    * A nyugdíj mint idős kori biztonság a parasztság részére csak a felszabadulás után (akkor se azonnal) lett járandóság.

  • Voronyezs
    2018 április 28
    12:46 du.

    kár ezen szenvedned! van más megoldás és az emberibb, mint a felhőkarcolók és a betonrengeteg…a kapitalizmus egyik halálos betegsége is ez…bármilyen baleset az energiaellátásban százezreket gyilkolhat meg pár nap alatt, sem víz, sem kaja sem kijutás nem lehetséges a 78. emeletről, egy egyszerű seggfejség highrise ban a 25. emeletről a kedves dohányos kipöccintette az égő csikkjét az meg néhány emelettel lejjebb az erkélyen landolt ahol éghető kertibútorok és egyéb nyalánkság volt és az a lakás meg a körötte lévők a lakókkal együtt seperc alatt a szémonoxid és a lángok martalékai lettek, mire a tűzoltók odaértek már csak konstatálni lehetett…északamerikában (SIC) egy elektromos hálózati hiba az egész földrész északi részét kioltotta 5 napra (össze vannak kötve mert kapitalizmus így lehet szart drágán eladni) sekisebe és éheztek munka sem volt közlekedés sem volt szóval a teljes halál, egy hóvihar 25 napra kikapcsolt egy városrészt az életből mert leszakadtak légvezetékek és a trafók kiégtek…50000 ember kertesnek csúfolt házakban (előtte két méter mögötte két méter és közöttük 60 cm és ez kertes ház)

    most elemzik olyanok akiknek vannak valós adataik, hogy a kapitalizmus jelenlegi ár és bérpolitikája miért egy világcsőd… és akkor ha mexünik a petrodollár amit fegyverrel hoztak létre de röhögve tesznek tönkre akkor mi lesz 2,5 milliárd ember sorsa???

  • Voronyezs
    2018 április 28
    12:46 du.

    Én csak azt írtam, hogy a városba költözésnél sokadik szempont a környezetterhelés (ellenkezőjére van példa, tehát hogy falura költözik egy környezetvédő).

    Bizonyára vannak számítások, hogy a modern városok mennyi energiát használnak, mennyire fenntarthatóak. Pl. ha leszigetelik az épületeket (bár az tűzveszélyes is lehet). Az amerikai nagyvárosokról én is nehezen hiszem, hogy fenntarthatóak.
    Én inkább azokat a számításokat figyeltem meg, amik arról szólnak, hogy a modern gazdálkodás hogy teszi tönkre a természetet, pl. az amerikai prérin.
    Pl. kivágják a fákat, hogy haladhasson a traktor, vagy elszikesednek a szántóföldek.

    Végülis az emberi települések sokfélék lehetnek, de ha a mezőgazdasági területeket tönkretesszük, akkor kihal a terület lakossága. Ma ez a globalizáció miatt sajna világméretű is lehet. De állítólag már erre is van megoldás, kinyomtatják a bécsi szeletet vagy valami egysejtűt átsebészkednek bocivá, szóval ilyeneket hangoztatnak a mai őrült professzorok.

  • Vorhenyes, sajnos mindenhol a vil;agon a faluk megszunnek , mert a fiatalok nem akarnak mar „foldet turni:krokusz
    2018 április 30
    3:00 de.” es paraszt lenni, felmehy a fiatal a vaorosokba munkaert. Kerdes , hogy talal e? A gyarak mrszunnek lassan mindenhol a viaagon, mert Kina elarasztja minden szukseges dologgal. a ruhatol kezdve a butor, szerszam stb. vel.

  • Geyzám! Ja!

    Mán csak annyit onnand, hogy amennyiben „az oroszoknak” úgyse vótt tudomásuk a törökországi tőttetekrűűű, akkó az USA meg mi a fenét ért ott azzal, az ezek szerint láthatatlan atom-mumussal…? Csak nem az olyannyira áhított világbéke érdekében tárolta ott titokban ? Szegény JFK így húzta vóón ki a hidegháború egyik méregfogát, hogy benthagyta ? Érdekes. Vagy ez a béke-pajzs mégse olyan béke barát ?

    .
    +1

    Írod fentebb másnak címezve, hoyg a NATO nem gyárt fegyvert. No persze, legfeljebb az igényeivel tökéletesen szolgálja ki ama bizonyos Fegyver Lobby(k) [katonai-ipari komplexum] érdekeit, mely mérlegének dollárban kifejezett számai ezen a monitoron biza ki sem férnének.
    Az a probléma, hogy az így létrehozott arzenál, az avulást is beszámítva, csupán már a léténél fogva is veszélyt jelent a békére. Namost, a kialakulóban lévő orosz és a kínai érdekeltrségi kör = fegyverlobby, az elmúlt 1-2 évtizedes kapitalista fejlődés alatt még nem érhette el ezt a magas színvonalat… Most képzeld el azt, ha majd gazdaságilag is behozzák a fegyvergyártásban és lobbyzásban elszenvedett lemaradást… Akkóóó mi lösssz a világbékéveee, ha majd ezek az erőkülönbségek nivellálódnak ? Ja.

    .

  • Geyza ! Ja!

    Efelejtettem mondani, hogy már Hitler is – mint Führer – az akkor legkorszerűbb [az I. világháborús német] fegyverlobby gyümölcse volt.

    Szia: V

  • Legalábbis az egyenes következménye, ill. folytatása…

  • Kedves Mindnyájunk!

    Csak emlékeztetnék arra, hogy én egy kommentre reagáltam, amely a (természeti) környezet . t e r h e l é s t . taglata volt, az pedig annyit jelent hogy egy területi egységre hány terhelő tényező esik. Ebben elsősorban a lakosság száma, ill. a népsűrűség a mérvadó.

    .

  • Hazai Lámpa és Rodeo36

    Sokan vetik az egykori SzU szemére, hogy a környezeti terhelést és védelmet mennyire figyelmen kívül hagyták. Folyók tavak, stb…

    Ugyanezek elfelejtik pl. az USA szinte teljes egészében a harmincas években (1932. és 35.) történt fekete homokviharok katasztrofális mivoltát, amely milliókat kényszerített lakóhelyük elhagyására. Mindennek nem más volt az oka, mint a „szűzföldek” millió holdjainak feltörése, ill, haszonnövényekkel tőkés nagyüzemi bevetése.
    Addig a szűzföldek ősgyepei tartották a talajban a humuszt és a nedvességet, mignem jöttek a természetes szélviharok…
    De ott van a nevadai Hoover Víztározó is amelyet napjainkban fenyeget a kiszáradás réme, részben a legnagyobb pocsékoló fogyasztó Las Vegas és ugyanakkor a tőkés mezgazd. nagyüzemek, amelyek külön nagyméretű vízetékeken a saját földjeikre vezetik el az életet adó vizet, úgy hogy másnak nem adnak belőle, még a konkurenciának se…

    .

  • Csak benéztem ebbe a régebbi cikkbe,én elítéltem a merényletet,részvétet nyilvánítottam,többször is az áldozatok és
    a sebesültek miatt,erre egyes agy mosott idióták kötözködnek velem, szokás szerint,amire jogosan reagáltam
    HunCanada és Geyza alávaló alakok….én nem ismételgetem a a rágalmaikat,csupán próbálom lerázni az ilyen „lényeket”.
    Se eszük,se jellemük,se modoruk,csak magukat járatják le(nem először,és nem utoljára!)
    Szánalmasak,megvetendők!)

  • Marcsi, most velem mi a baja? Hiányoztam, vagy mit szólítgat meg? De most komolyan, mi az, hogy alávaló alak??? Mit ártottam Magának? :O Nem volt virsli és sör a majálison, vagy nem fért oda Thürmer Gyula társaságába, vagy mi a baja?

  • HunCanada!

    Ismét csak reagáltam,nem én kezdtem…..
    Amúgy nem voltam majálison,de Thürmer Gyula, ha baloldali is(kommunista párt) az egyetlen józan és értelmes ember,aki elfogadja és megérti (a sok idióta,a vereségbe belenyugodni képtelen baloldalival szemben!!!),hogy az emberek többsége miért is szavazott a Fideszre amely mellesleg 2/3-dal győzött még a külföldi szavazatok beérkezése előtt!!
    Ja mellesleg T.Gyula itthon él és megmaradt magyarnak,ami ezen a fórumon nem mindenkiről mondható el!
    Na erről ennyit!
    Jó lenne ha felfogná,hogy nagyon nevetséges,szánalmas amikor egyes „ápoltak” kötözködnek az ápolóikkal……

  • Boda Marcsi
    2018 május 1
    2:17 du.

    Én sem kezdtem semmit. Ja, hogy reagált egy technikai jó tanácsomra azzal, hogy alávalózik, mert ez esik magának jól, hogy bármire és mindenre gyűlölködhet? Hát lelke rajta Marcsi.

    Tudtam, hogy fogja Marcsi még nyíltan dicsérni az MSZMP jogutódjának a Munkáspárt elnökének, azaz Thürmer Gyulát, az egyetlen mai kommunista párt vezetőjének tevékenységét és véleményét. Marcsi annyira magába van ivódva az egypárti rendszer, a régi is az új is, hogy meg sem tagadhatná Magát Marcsi.
    Ezt is szokta énekelni még?
    „A párttal, a néppel egy az utunk, A jelszavunk (köz)munka és béke(menet). Mi kommunista szívvel indulunk, És bennünk a népünk reménye.” Ha ennyire szereti Thürmert aki imádja az orbáni pártállamot, akkor elkezdheti lassan újra énekelni.

    Egyszer csak észreveszi, hogy demokratikusnak álcázott pártállami rendszerben élheti újra boldog fiatalságát a jelenben. Bár engem az sem zavar, ha tudatlan marad és azt hiszi valamiféle jobboldal bitorolja a hatalmat. Csak az Országot és az embereket sajnálom benne.

  • Boda Marcsi
    2018 május 1
    2:17 du.

    Idézem magát: „Jó lenne ha felfogná,hogy nagyon nevetséges,szánalmas amikor egyes “ápoltak” kötözködnek az ápolóikkal……”

    Ehhez képest napokkal később elkezd itt velem Marcsi kötekedni…és még mindig nem értem mire fel „alávalózott” a kötekedésében.
    Marcsi, gondolkodjék akkor, hogy ki az „ápolt” ebben a bugyuta és elhibázott hasonlatában, ha ön jön ide vissza kötekedni… Na, menni fog? :))

  • Búcsúzóul!
    HunCanada! Jó ha tudja,hogy én nem én vagyok az ápolt,….de (helyesbítek) sajnos a gondozó sem,arra tényleg nincs képesítésem…..Na legalább nekem van önkritikám sokakkal ellentétben… Minden eddigi véleményem továbbra is fenntartom, és ha lehet szakadjunk el egymástól, ugyanis kissé fárasztó, értelmetlen és nevetséges ez a vitatkozás!

  • Boda Marcsi
    2018 május 1
    4:46 du.

    Látom az önkritika fogalmával is hadilábon áll. Akkor lett volna önkritikus ha beismeri, hogy Ön az „ápolt” a bugyuta hasonlatában. De nem tette, csak hadovál össze-vissza. Miért is lenne tisztában az önkritika fogalmával, ha semmivel sincsen?! Ne, ne válaszoljon.. 😀

  • Boda Marcsi
    2018 május 1
    4:46 du.

    Marcsi Önnek még nem volt itt az elmúlt 5 évben vitaképes VÉLEMÉNYE, úgyhogy a semmit azt nem nehéz fenntartani :))
    Ön szakadt rám ma is, ne engem, hanem saját magát kérje meg, hogy szakadjon le a hülyeségeivel!

  • OIM* maga a megtestesült semmi…./By Laszlo/

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    „Dolgos,tartalmas napom volt,most szeretnék kikapcsolódni”

    Jó van, na !

  • Csak azt tudom minden szerencsétlen ellenzékinek tanácsolni,nem kellene feleslegesen és értelmetlenül erőlködni,gyűjtsék az erőt,és gyakoroljanak némi önkritikát,hogy miért is jutottak idáig,van rá 4 évük!!!!
    Talán elég lesz?….!!
    Pá!

  • Kiegészítés!

    Az meg változatlanul szomorú,sőt elítélendő,hogy egy ilyen szomorú esemény kapcsán is csak ilyen,jellemtelen,idétlen vádaskodásra képesek,ami már rég nem tartozik a tárgyhoz…….!
    Magukról állítottak ki (sajnos…) hiteles bizonyítványt!

  • @ Boda Marcsi

    “Dolgos,tartalmas napom volt,most szeretnék kikapcsolódni”

    Az engedélyt megkapja, csak ne szórja már teli szeméttel ezt a szomorú eseményhez kapcsolódó cikket. Menjen, kapcsolódjon már ki, mi is ezt kívánjuk, higgye el! :))

  • Boda Marcsi

    “Dolgos,tartalmas napom volt,most szeretnék kikapcsolódni”

    Már ki van kapcsolva.
    A visszakapcsolás minden reménye nélkül.

  • Ma is sokat dolgoztam,értelmes,hasznos napom volt,csak most kapcsoltam be a gépet….nem úgy mint egyesek,akik egész nap
    a KMH már csontig lerágott cikkeit olvassák,más tartalmasabb,hasznosabb időtöltés nem jut eszükbe….na meg is látszik rajtuk!……..
    Jót derültem!

  • Vitatkozni,érvelni általában az értelmesebb emberekkel szoktam(több normális baloldali ismerősömmel is),de akik
    a képességeik és önkritika hiányuk és a fanatizmusuk miatt nem tartoznak közéjük,azokkal időpocsékolás!
    Nyugi!

  • Boda Marcsi
    2018 május 3
    12:57 du.

    Perfekt Marcsi, perfekt 😀

    Na látja, talán ha a saját szavait értelmezi és el is fogadja, akkor pont ezért nem vitatkozik már Önnel régóta senki. Volt idő, amikor lehetett volna egy normális Marika, akinek az ellentétes véleménye is érdekes lehetett volna. Bárki aki normálisan szólt Önhöz elszalasztotta azzal, hogy folyton gyűlölködik, mellébeszél, nem érti direkt, vagy csak azért mert ostoba azt a sokféle véleményt ami épp aktuálisan nem egyezik az önével. Önnel már rég nincs kedve „leülni” senkinek és értelme sincs érdemi vitára pont ezért:

    Vitatkozni,érvelni általában az értelmesebb emberekkel szoktam(több normális baloldali ismerősömmel is),de akik
    a képességeik és önkritika hiányuk és a fanatizmusuk miatt nem tartoznak közéjük,azokkal időpocsékolás!

    Jobban meg sem lehetne ezt fogalmazni, ÉS ha lenne Önkritikája érzékelné és magává tenné. De nem érzékeli. Úgyhogy gyerünk zúdítsa rám illetve a KMH olvasóira a szokásos blődségeit. Ne sajnálja, jöhet a főbelövéstől kezdve az alávalózáson át, kintizhet, bentizhet, hazaárulózhat is egy kicsit, mindenfajta gyűlölködés jöhet amit már megszoktunk Öntől és a ̶k̶e̶r̶e̶s̶z̶t̶é̶n̶y̶i̶ lelkébe benne van. Aztán pedig mondja el, hogy milyen jó dolga van a kommentelés helyett, és a TV-ben is jó a Film. Elköszönni pedig majd a végére egy angolosan lelépős Marcsis „Pá”-t kérünk. 🙂

  • Boda Marcsi
    2018 május 3
    12:57 du.

    Szokott vitatkozni.
    Érvelni.
    Ő
    Az értelmesebekkel.

    Kisanyám te nem vagy vitaképes.
    Te egy idióta vagy.
    Az Oldal Idióta Macája.
    Az vagy te.
    Nem pedig értelmes és vitaképes.Az érveid szart sem érnek.
    A magadfajta hülyékkel persze vitázhatsz.De itt ??

  • Aki nem tudja mi is a hibrid az nézzen utána és sorolja be magát,melyik tünetcsoportba is tartozik!

  • tóth péter

    Merénylet Torontóban — Legalább tízen meghaltak
    Na mi lett a végső megállapítás? tudja-e valaki pontosan hogy döntöttek,ki követte el , miért ??? stb..Aki a tűz közelében van mondja el legyen szíves.