Balog el. Jöhet a rinocérosz?

2018 április 24 9:19 de.44 hozzászólás

Lázár Jánost a jelek szerint Balog Zoltán követte. Azok sorában, akik felmentésüket kérték a nehéz szolgálat alól. Így aztán az emberi laposelemeknek is új felelőst kell majd keresnie Orbánnak. Már akkor, ha a történet nem fordítva igaz. Lázárral ellentétben Balogból nem igazán nézem ki a józan mérlegelést. Mert ebben az esetben, mint a feladatra teljesen alkalmatlan ember, már rég visszaadta volna a megbízást.

Balog Zoltán nevéhez ugyanis olyan emblematikus szereplők tündöklése, és bénázása is hozzá kötődik, mint Hoffmann Rózsa. Az olyan gesztusokról nem is beszélve, amikor gyakorlatilag nagyipari hatékonysággal nézett hülyének másokat. Vagy legalább megpróbálta. Egy füst alatt semmibe véve mindenki mást, aki nem eléggé orbánviktor. Mert, például, emlékezhetünk kellően dicstelen szereplésére a diáktüntetésekkel kapcsolatban. Nem csak arra, hogy úgy gondolta tárgyalni a diáksággal, hogy inkább nem tárgyalt. De arra is, ahogy az iskolai megtorló-akciókat is szó nélkül hagyta. Gyakorlatilag megerősítve azt a szemléletet, ami már 2012-ben is a diktatúra fejekbe verését szolgálta az iskolákban.

Amely utóbbihoz nyilvánvalóan kötődik a szekularizált iskolai oktatás alapjainak megbolygatása, majd az informálisan kötelezővé tett hittannal a szekularizált oktatási modell felrúgása. Mert hiába lehet elvileg alternatívát választani a hittan helyett, a nem-választás is megbélyegezhet. Különösen egy olyan országban téve problémássá a szabad vallásgyakorlást, illetve –nemgyakorlást , amelyben a vallási szólamokat a hatalomtechnika szolgálatába állították. Nem először a történelem során. De amely nyomásnak éppen egy lelkész tudhatott volna ellenállni. Mert egy egyházi embernek kellene lennie elegendő szellemi muníciójának ahhoz, hogy az emberség jegyében legalább állást foglaljon a történelemben sokszor csak kárt okozó szemléletnek. Még akkor is, ha a hatalom láthatóan, és Erdő Péter esetében sikerrel, igyekezett ledarálni az emberiességi szempontokat.

Balog azonban nem az az ember, akit az emberség megérinthetett volna, ha a hatalom fitogtatása lehetett a másik serpenyőben. Mert mi más vezérelhetett egy lelkészből szőtt minisztert akkor, amikor szegény sorsú gyermekekkel arcoskodott a Hiltonban. Netán akkor, amikor nyíltan is kiállt a diktatúra mellett. De legalább méltán kiérdemelhette a persely-páter bűszkétlen címét. Végső soron elérve azt a szintet, amikor már Orbán számára is inkább kínos a jelenléte a kormányban, mintsem előnyös. Még akkor is, ha valószínűleg nehezen tudja nélkülözni az ájtatos manóba oltott miniszter kétségtelenül vastag arcbőrét, és az ezzel számára előnyösen párosuló totális inkompetenciát. Mármint a szakmait, mert a nyalásit senki sem vitatja.

Ugyanakkor szinte biztosan lesz, aki váltani lesz képes. Kiváló jelölt lehet, például, Harrach Péter a szerepre. A bőre, mint a rinocéroszé, az embersége, mint egy csótányé, a gerince, mint a csigáé, és a gátlásai szóra sem érdemesek. Amellett nem egyházi személy, és a KDNP embereként is nagy ívben tesz az olyan szerinte antikeresztény figurákra, mint amilyen Ferenc pápa.

44 hozzászólás

  • heheheheee!! ez jooo „felmentesuket kertek”!!
    ja a fuhrer uzent hogy kerni kell!! igy mindjart hihetobben hangzik!!

  • Fel lettek mentve.

  • Pontos írás. Harrach azért szerintem már picit öreg ehhez, felveszi a fizetéseit és nyugdíjait, nem hinném, hogy akár látszólag is dolgozni akarna, de sok jóra nem számíthatunk…

  • Ez rasszizmus. A kisebbséghez tartozó ember pocskondiázza!

  • HUNT*
    Akarod hogy inkább téged?
    Megint túl magasra emeled lapos pillantásodat.

  • Egy képességek nélküli kirakatbábu volt. Azt tette, amit neki Orbán mondott. Ebben kitűnőt teljesített. És mi lett volna a feladata? Ez (idézet a wikipediából) :

    Az emberi erőforrások minisztere a Kormány alábbi területekért felelős tagja:

    – a családpolitikáért,
    – az egészségbiztosításért,
    – az egészségfejlesztési és betegségmegelőzési feladatokért,
    – az egészségügyért,
    – a foglalkoztatási rehabilitációért,
    – a gyermek- és ifjúságpolitikáért,
    – a gyermekek és az ifjúság védelméért,
    – a kábítószer-megelőzésért és kábítószerügyi koordinációs feladatokért,
    – az oktatásért, ennek keretében a közoktatásért, a felsőoktatásért, az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszáért,
    – a kultúráért,
    – a sportpolitikáért,
    – a szociál- és nyugdíjpolitikáért,
    – a társadalmi esélyegyenlőség előmozdítása keretében különösen a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek esélyegyenlőségének, valamint a nők és férfiak esélyegyenlőségének előmozdításáért, és
    – a tudománypolitika koordinációjáért.

    Elhiszi bárki is, hogy ez az ember önállóan bármit is képes lett volna végezni ennek a minisztériumnak az élén?
    Én biztosan nem.

  • Simay szokásos csótányozós cikke.(A stilus maga az ember). Nem bír magával az ürge, nem bír megmaradni a keresztelő Szent Jánost megelőző időben, az Ó-Szövetségnél ! Mert ugye a gyalázkodás csak egyirányban megengedett….

  • NAGY István
    2018 április 24
    12:04 du.

    Cáfolattal is próbálkozol, vagy maradsz ezen a nívótlan szinten?

  • Hát nem is nagyon végzett semmit.
    Ahogy elnézem ezeket a területeket.

  • Miklos Banfi
    2018 április 24
    10:43 de.

    Majd csak találnak egy hasonló „kvalitású” figurát. Gulyás Gergőt pl.

  • Ha mar mindenki otletel, nem lehetne a boda marcsat?

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Mivel gondolom az uj miniszter feladata mostmar az ifjusag teljes tudatlansagba es fuggosegbe taszitasa kell hogy legyen?

    Ez a gyalazatos padre igenis nem vegzett jo munkat, sot nagyon szart!

    Az ifjusagnak meg mindig van latasa, gondolkodasa! Hiszen kijarnak az utcara tuntetni, a „NAGY TESTVER” levaltasat kovetelik egyfojtaban.

    Ez lehetetlen! Olyan oktatasi miniszter, bocs, izé, akarom mondani eroforras miniszter kell aki mostmar a totalis sotetsegre nevel vegre! Valosagosan is!

    Hulye miniszter nem eleg, meg kell valositania a tanarok lecsereleset a boda marcsi altal elfogadottakra szellemi nezetekkel rendelkezokre!

  • Andrew_s
    2018 április 24
    2:52 du.

    hahahaha a GG az a kedvencem…annál undorítóbb féreg kevés van arrafelé persze a főnökét kihagytam

  • A fönti felsorolt 14 feladat közül egyedül és kizárólag csak a sport, azon belül a versenysport, pontosítva: a látványsportoknál mutatható ki előrelépés a stadionok, csarnokok, és pályák építésében. De ezeket is Orbán utasításaira, és miniszterelnöki rendeleteire hajtották végre.

    A sporteredmények, néhány klasszistehetség eredményein kívül, minden területen visszafejlődőben. A leglátványosabban a labdarúgásban, női-férfi kézilabdában, vízipólóban múlták alul magukat a válogatott sportolók.

    A minisztérium többi feladatkörében siralmas a kép, közülük is a legsiralmasabb az egészségügy és az oktatás.

  • Micsoda szó bammeg..

    EMBERI ERŐFORRÁS miniszter..

  • Újbeszél-nyelvből magyarra fordítva:

    Rabszolgaügyi miniszter

  • Balog tevékenysége az oktatásban:

    „Hiába van papírjuk a tanulási nehézséggel küzdő vagy éppen fogyatékkal élő gyerekeknek, sokszor csak a tanár jóindulatán múlik, hogy tényleg ad-e könnyítést a dolgozatnál vagy felelésnél. Néhány tanár olyan, mintha szándékosan szívatná a tanulási nehézséggel küzdőket például azzal, hogy kioszt egy ötödik egyest egy figyelemzavarosnak a tollbamondására vagy azzal, hogy nem azt kérdezi a dolgozatban, amiről a szülővel megállapodott. Még a fogyatékkal élő diákokra specializálódott iskolákban sem mindig segítenek a tanárok.”

    A cikk folytatása itt olvasható:

    https://index.hu/belfold/2018/04/18/viselkedjen_mar_normalisan_az_a_fogyatekos_gyerek/

  • A stadionokkal nem lehet tomegsportra, egeszsegre nevelni.
    Nem is volt a celjuk.
    A szurkoloi vena tovabbfejlesztese a lenyeg.
    Vagyis:
    Mindegy hogy hulye, tehetsegtelen a csapatom, de az enyem:
    Ugyanugy mint a partoknal!

    Mindegy, hogy milyen tehetsegtelen, mindegy mennyire arrogans, mindegy hogy lopnak, csalnak, hazudnak, de „az én pártom!”

    Aki masnak szurkol, azt le kell tepni, kovel megdobalni, a zaszlajat megtaposni – nem igy tanultuk a fradimeccsen?

    Es egy stadionepeitesnel mennyi szép kozpenzt el lehet sikkasztani – tehat a buli tuti!

  • En az egesz irasbol eloszor semmit sem ertettem, csak annyit, hogy az ujsagiro is egy narcissist Ez a görög mitológiában egy karaktert, aki beleszeretett a tükröződésébe, amikor egy vízgyűjtőn látta. Bár a narcisztikus személyiségzavar bonyolultabb, mint valaki, aki szerelmes önmagával, szokatlan érzést jelent az önérdekűség és a saját tehetségei és sikereinek megszállottsága miatt.

    Minek kell ennyi idegen szot osszeszedni egy cikkhez? Egy orat vett igenybe, hogy megertsem a cikket.
    Persze meg kell jegyeznem, sokat nevettem a vegen rajta, ilyen humoros cikket is ritkan olvas az ember.
    Geyza bezzeg jol fejezi ki magat, akarhany sort iszik is meg:-)))) vagy ez most az uj divat Magyarorszagon, igy kell beszelni? Vagy csak a kanadai ujsagirok beszelnek igy? Na mindegy, majd csak elboldugolok az „uj magyar nyelvvel” .

    Bezzeg Frank Tibor Ur cikket rgton megertettem, pedig neki van vagy szaz iskolaja.

  • Gabriel
    2018 április 24
    7:46 du.

    A stadionok multifunkcionális építmények.
    vö. Chile, Bosznia

  • A legkomolyabban: A Baloldal csak a sebeit nyalogatja, pedig sok jó fej van közöttük. Szólok én a Rogán Tóninak (az első felesége távoli unokahúgom), hogy hívja már fel Orbán figyelmét Simayra. Mindenki jól járna: a KMH, Simay főként, s talán még Magyarország is !

  • Julius jobak
    2018 április 24
    10:12 du.

    Magyarok is többször jelezték, hogy Endre cikkei valami olyan magyar nyelven íródnak, amivel még nem találkoztak sem a hétköznapi életben, sem az iskolában.

    A cikkei fontos témákról szólnak, de jobban jársz, ha elolvasod a főcímet és az utolsó mondatod, és abból kitotózod, hogy miről is akart szólni.
    Én például iskolaügyben már többször érdeklődtem, hogy ki lehet vendégszerző a KMH-n? Ugyanis fontosnak tartom a témát, és jó lenne, ha Chris minél több pályázónak helyet adna, hogy ezt a fontos témát körbejárjuk!

    A cikkhez. Ezzel itt nem leszek népszerű, de szerintem a KLIK kialakítása sajnos elkerülhetetlen volt. Sajnos olyan különbségek voltak az intézmények színvonala közt az önkormányzati rendszerben, ami súlyosan csökkentette a gyerekek esélyegyenlőségét.
    Más kérdés, hogy a fidesz általában a saját szabályait se tartja be, és nem azon dolgozik, hogy csökkentse a különbséget az iskolatípusok között.

    Pl. az egyházi iskolák hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az EU-s támogatások révén. Más iskolák meg papír és krétahiánnyal küszködnek.

  • Drizari
    2018 április 24
    6:29 du.

    Az integráció nagy ígéret volt a kilencvenes években, főleg a Kádár-korszak kisegítő iskolái után. Ahol külön iskolákban voltak a „problémás” tanulók (plusz cigányok), és a többiek.

    Természetesen már a liberális kormányzatok se biztosították a minden iskolának kijáró szakszemélyzetet, az iskolapszichológust, urambocsá’ iskolanővért. Kíváncsi lennék, Kanadában ez hogy működik?
    A fidesz kormánynak valószínű telne erre az EU-s támogatásokból, de amíg a gagyi ellenzék azzal van elfoglalva, hogy a KLIK ellen harcoljon, addig Balog a saját szabályaikat is ott szegi meg, ahol csak bírja.

    Tudomásul kellene venni, hogy állami fenntartású iskolák vannak, pont. De ettől még a kormány nem tehet meg bármit (elvileg). Ki a ballibek oktatáspolitikusa, a gyerekek szószólója? A leszerepelt Magyar Bálint, a láthatatlan, pösze Hiller, vagy a kótyagos Kunhalmi Ágnes, a súlytalan Bangóné? Na ez mindent elmond az ellenzékről …

  • NAGY István
    2018 április 25
    4:33 de.

    Látom edzel a „Nemzeti Besúgás Rendszerének
    kitüntetett oszlopos tagja” ótvar címére.

    Ráadásul még büszke is vagy rá.
    Így terem újra az ifjú gestapósok és ávósok új nemzedéke.

  • Andrew_s
    hogy is mondta anno Hofi?
    „nincsen kulon uttoro,nyilas vagy munkasor ing………melyik tiszta,azt veszi fel”-
    nos ez a Nagy-ra baromira igaz!! most epp a zold nyilas ing a tiszta……

  • Árvalányhajland hétköznapjai:
    https://nepszava.hu/cikk/1158378-szornyu-kinok-kozott-halt-meg-a-rokkant-ferfi—13-evet-kapott-a-gondozoja

    Amikor már nem „erőforrás” valaki,
    az Állam (így nagybetűvel) annyi fáradságot sem vesz
    hogy néha néha ránézzen hogy él e még vagy hogy mivan vele.

  • -Kit szeretnek ezek?
    Engem sem szeretnek.
    Éppen azért kell leváltanunk a Zotyót.
    Akkor majd örülnek kicsit, mert nem szeretik, és elfelejtik, hogy téged sem szeretnek.

    – Én sem szeretem őket.

    – De őket nem lehet leváltani.

    – Miért nem?

    – Hát… tőlük jön a pénz.

    – Ja, tényleg! Akkor váltsuk le a Zotyót, Árpi. Úgysem szeretik.

    – Ezt mondtam, Főnök.

    – Nem, Árpi, ezt én mondtam. Egyébként én sem szeretem. De kit nevezünk ki helyette?

    – Itt ez a Kásler. Azt mondja, hogy minden nigériai AIDS-es.

    – Ez tetszik!

    – Bizony. És nem hisz az Ősrobbanásban.

    – Ateista?!

    – Dehogy! Az Ősrobbanás, az egy tudományos hipotézis. A világegyetem keletkezéséről szól.

    – Azt a Világegyetemet nem elzavartuk végül?

    – Az a CEU volt. Mindegy. Szerintem a közoktatás igazgatására tökéletesen alkalmas.

    – És az egészségügyére?

    – Arra még alkalmasabb. Azt mondja, hogy a halálos betegségek nagy része elkerülhető a Tízparancsolat betartásával.

    – “Az úttörő bátor és fegyelmezett”?

    – Dehogy! Tudod, a Tízparancsolat… Isten, Biblia…

    – Persze, hogy tudom! Szóval, ha betartjuk a Tízparancsolatot, nem leszünk betegek?

    – Ilyesmi. Jó, mi? Az egészségügyi költségvetés nyolcvan százalékát odaadjuk az egyházaknak.

    – A fiamnak van egy egyháza…

    – Úgy van. Gyógyítsanak a Tízparancsolattal! Az orvosokat kirúgjuk, a kórházakat meg szépen eladjuk a Lőrincnek szállodának.

    – Remek! Hogy is van ez a Tízparancsolat, Árpi? Tudom én, persze, csak segíts egy kezdőszóval! Rám fér egy kis egészséges életmód a nagy kampányhajtás után.

    – “Ne lopj”…

    – Atyaég, Árpi! Rosszul vagyok! Azonnal hívj orvost!!!

    /Cikk a „Városi Kurir”-ból, Konok Péter tollából/
    https://varosikurir.hu/konok-peter-fonok-a-zotyot-le-kell-valtanunk-nem-szeretik/

  • NAGY István
    2018 április 25
    4:33 de.

    Büdös besúgó házmester-patkány

  • hazai lámpa
    2018 április 25
    5:21 de.

    A KLIK csak egy klikk.
    Az OKTATÁSBAN (így nagybetűvel) nem sokat használ.
    Az általánosból kikerülők 70 %-a csak 3 dolgot nem tud:
    Írni, olvasni és számolni.

    De azt tudják hogy ha Gyurcsányra szavaznának később akkor behozza nekünk a terroristákat.

  • Geyza! Óvodás anyag! Behozza a tejjojistákat!

  • Alma:
    Nakkó pláne.

  • Geyza
    2018 április 24
    11:33 de.
    A nyak fölötti baj az nagybaj! Így jártál,mint mindig!Rossz kórházban voltál! Államiba kellett volna menned.Ott kigyógyúltál volna megbetegésedből! Na látod ilyen egyszerű azegész!

  • HUNT* nem érti DDDD
    Az idióta.

  • Mi lesz velünk,
    EZEK miatt kifognak minket rugni az EU-ból,,,

    http://nepszava.hu/cikk/1158551-szijjartonal-elszakadt-a-cerna

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 április 27
    4:57 de.

    „Mi lesz velünk,
    EZEK miatt kifognak minket rugni az EU-ból,,,

    http://nepszava.hu/cikk/1158551-szijjartonal-elszakadt-a-cerna

    Ippeg úgy kibaszna velünk az EU a gazdi rákényszerített embargójával, mint az „élhetetlen” oroszokkal, akik a kívánt kihalás helyett -véres verejtékkel, de a szokásosan hatásos életösztönökkel- jól haladnak a teljes autarkia megvalósításához! Én drukkolok az EU-nak, mert tudom hogyan kell kapálni, kaszálni, lapátolni, ezért éhen halni nem fogok, a többi rest politikus, politológus, ideológus, mindenféle inproduktiv elméleti fotelpolihisztor is tanuljon meg dolgozni, mert az EU „felsőbbrendű” liberalizmusa nem ehető, nem iható, csak a majmok ideális bolygójához vezető zsákutca!
    Csak azt mondhatom, amit a papagály mondott a macska szájában: „nem kell beszarni!”

  • Nahálistennek, megvan az új Balog… Ekkicsit rosszabb, de sebaj…
    Fontos, hogy se BigBang nem vót – lényeges kérdés egy miniszter esetében – meg az Einstein féle E=mc2 sem igaz má’, de viszont minden betegséget meg lehet előzni a tízparancsolat betartásával, úgyhogy szerencsére a kórházakat is le lehet bontani, hiszen aki ugyebár beteg, az nem tartotta meg a tízparancsolatot, tehát megérdemli a pusztulást…
    És eztet mind sajátszájúlag mondta.
    A Főd meg lapos!

  • Almási Alma
    2018 április 27
    2:26 du.

    Alma tudod ugye, hogy ezek gumicsontok, amire az ellenzéki média sikeresen ráugrik?
    Meg sem szabadna ezeket hallani, mert Orbán direkt nevez ki ilyeneket, hogy addig se vele foglalkozzanak.

    Tény, hogy engem is szíven ütött, hogy Orbán a magyar embereket rákos sejteknek tartja, akik fölé onkológust kell kinevezni. De ettől még azt mondom, hogy várjuk ki a végét. Ha alkalmatlan az illető, az úgyis kiderül.

    Abban van igazság, hogy a betegségek jelentős részét okozhatják lelki problémák. Pl. asztma, cukorbetegség pszichoterápiával befolyásolható.
    Az ősrobbanást nyilván Isten beavatkozásának tartja, mivel katolikus. Ettől még nem mondta, hogy nem hisz a gravitációban vagy hogy a Föld ötezer éves.

  • Hazai Lampacska!

    Hat akkor ha van egy kis idod, hallgasd egyenesen a sajat szajabol:

  • És mi van a miviktorotokkal :Szigetvári Viktor
    ???

  • Alma:
    EZ MIND SEMMI v!
    Mert Elvis meg él !!!

  • HUNT* ne terejjé

  • Almási Alma

    Ez a Kásler jó húzás, mert jól tud minden tényt letagadni. És ha még kiegészítjük azzal a bűvésszel, hát tényleg remek lesz, mert még nyulakat és galambokat is kivarázsol nekünk a cilinderből, aztán csak nézel, ha a rántott prézliben semmi hús nem lesz…

  • tóth péter

    Geyza
    2018 május 3
    11:12 de.
    ez nem válasz!
    Erről hallottatok ? Igaz ez ? :
    ……””””””Megtiltaná az ottawai kormány a külföldről finanszírozott szervezetek kampányolását, valamint korlátozná az NGO-k politikai tevékenységének költségeit is

    Őry Mariann – 2018.05.05. 00:55
    Szigorítaná a választójogi törvényt a liberális kanadai vezetés, a cél többek között a külföldi beavatkozások elleni védekezés. Tavaly a sajtóban George Soros szerepét firtatták az előző, konzervatív kormány leváltásában.

    Javaslatot nyújtott be a hét elején a választójogi törvény módosítására a kanadai kormány, céljuk 50 napra rövidíteni a kampányt, korlátozni a kampányra fordított összegeket, valamint szabályozni a nem politikai pártként meghatározható szervezetek politikai tevékenységét. A törvényjavaslat egyebek mellett bejelentési, elkülönített számlavezetési és azonosítási kötelezettséget ír elő a politikai tevékenységet végző nem politikai szervezetek politikai jellegű hirdetési, közvéleménykutatási és egyéb tevékenysége vonatkozásában. A kampányidőszak előtti időszakban – tehát július elsejétől a kampányidőszak kezdetéig – a nem politikai szervezetek maximum 700 ezer kanadai dollárt költhetnek politikai tevékenységre, s választókerületenként sem léphetik túl a hétezer dollárt. A kampányidőszak ötven napjában maximum 350 ezer, kerületenként legfeljebb 3000 dollárt költhetnek. A külföldi nem politikai szervezetek részére a tervezet megtiltja, hogy politikai tevékenységet vagy reklámot finanszírozzanak. Emellett tilos a belföldi nem politikai szervezeteknek külföldi forrást elfogadniuk a politikai jellegű tevékenységük finanszírozására……..””””
    Na akkor ott lehet ? Na és akkor a liberálisoknak lehet?
    Nahát sok mindent nem értek! No persze geyza miatt.
    Már lassan a zorbánnak nem kell kitalálni dolgokat. Csak figyelnie kellesz és lemásolni a dolgokat( balról előző libiberálisokk)
    üdvözletével.

  • Almási Alma
    2018 május 4
    5:49 de.

    Mondtam én emlékszel?
    Egyesek nem ismerik el Einstein elméleteit.
    Hitlerék „zsidó fizikának” aposztrofálták, ez meg tagadja.

    nincs új a Nap alatt…

  • HUNT*
    Biztos érdekeseket írtál de TE csak három modatig tarthatsz számot érdeklődésemre.
    Az felett kollapszus-szerűen veszítem el érdeklődésemet gondolataid iránt.
    Reméle azzé nincs harag DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD