A konzervatívok beépíthetik Toronto zöldövezetét

2018 április 30 2:02 du.29 hozzászólás

Ha a progresszív konzervatívok diadalmaskodnak a tartományi választásokon június 7-én, átadhatják a Toronto körüli zöldövezet jelentős részét ingatlanfejlesztőknek. Doug Ford, a Progresszív-Konzervatív Párt kormányfőjelöltje már februárban magánbeszélgetéseket tartott az építőipar képviselőivel. A minap kiszivárgott videó szerint 800 ezer hektárnyi zöldövezet szűnhet meg a város körül. Ide épülhetnek új lakónegyedek és elővárosok. A videón Ford elmondta, hogy szerinte ez a terület ma nem más mezőgazdasági föld, így nem tulajdonít neki túl sok környezetvédelmi jelentőséget. Ford szerint elsősorban azért van szükség erre a lépésre, mert a torontói és Hamilton városi ingatlanpiaci árak ma már olyan magasak, hogy egyre nehezebben tud családi otthont vásárolni egy átlag házaspár.

„Adjanak földet és építkezni fogunk, ez által pedig le fogjuk szállítani az ingatlanpiaci árakat. Ez az én lakhatási tervem”–mondta még februárban a magánbeszélgetésen Ford.

Hétfőn, amiután kiszivárgott a felvétel, Ford megerősítette, hogy valóban van ilyen terve. Ford hangsúlyozta, hogy az újonnan beépített zöldövezeti területet valahol máshol helyettesíteni fogják–így elmondása szerint továbbra is akad bőven zöldterület a város körül. További részleteket azonban nem árult el.

A liberális kormány környezetvédelmi minisztere – Chris Ballard – elmondta, hogy Ford titkos megállapodást kötött a nagy építkezővállalatokkal. Szerinte amint elfoglalja a kormányfői széket, Ford simán „ledózerolná” a zöldövezetet. „A legnagyobb lakófarmmá alakítaná át a zöldterületet amit valaha is láttunk ebben a tartományban”–figyelmeztetett Ballard. A miniszter szerint egy Ford kormány az elővárosok korlátlan terjeszkedését ösztönözné, ez pedig erdőket, az állatvilágot és a folyókat is veszélyezteti.

(Torontói és dél-Ontario-i zöldövezet. Illusztráció: Ontario tartomány kormánya)

Jelenleg egy 2005-ben, az akkori liberális kormányfő, Dalton McGuinty által elfogadtatott tartományi törvény védi a Toronto körüli zöldövezetet. Egy Progresszív-Konzervatív többség azonban módosíthatná az adott törvényt.

A torontói agglomeráció lakossága jelenleg meghaladja az 5,9 millió főt. Egy átlag családi otthon ára Torontóban 2018 elején 1,2 millió dollárt volt.

A legújabb, április 30-án közzétett Mainstreet Research pártprefenciás felmérés szerint még mindig vezet a PC Párt, de a jobboldal előnye csökkent az előző hónaphoz képest. A PC Párt 44.9 százalékos támogatottságot élvez, ami több mint 5 százalékpontos csökkenést jelent. A Liberális Pártra 28,2 és a markánsan baloldali Új Demokrata Pártra 21,3 százalék szavazna. A Zöldpárt támogatottsága 4 százalékon áll.

A PC Párt áll első helyen Ontario összes régiójában, kivéve Torontóban, ahol a liberálisok a legnépszerűbbek.

29 hozzászólás

  • a „progresszív” (szvsz: degresszív és szívató) konzik rohadt dögök, egy detouched home overhead felső hangon $3-3,2 / sqf ami egy 850 sqf házra (kétszintes mert a lépcsők élhetetlenek és járhatalnaok csak nyaktörésre alkalmasak de overhead: $1,25/sqf
    ez összesen $272000 / detouched (elöl 15 feet wide 4 feet deep, backyard 15 feet wide 7 feet és a két detouched között van 2 feet doistance, hogy a tűz biztosan leégesse az egész barakkot…olyan stílus légifelvételen (Google Earth) mint egy szaharai katonai barakk tábor mindezt eladják 1,2 millióért a hasznon amibe a kam atos kamat 30 évre is benne van a developer és a bankja osztozik azaz egy egy detouched (ezt imádom amikor pofátlanul detouched nak van nevezve ennél már csak a townhouse nagyobb baromság és útonálló rablás) bevételi árából 3,6-4 darab új építhető pláne ha a telket lopják a közösből

    ezt nevezem én pofátlanságnak alsó hangon, felső hangon köztörvényes útonállás

    ez várható a régen megbukott és most populáris igéretekkel házaló hazug és rabló bewarethedoug

  • Tehat ez is a „dogmak” es a „pragmatika” kozotti versenyharc lesz majd.

  • Bendeguz79
    2018 április 30
    2:43 du.

    gyugyuka, részleteznéd? dogmatika????

    pragmatika???

    nem lenne jobb új falvakat létesíteni a prérin és a tar sands helyett amelyek önfenntartóak és boldogok a progress szívtelen konzervatív rablóbanda nélkül?

  • Ezek a konzervatívok ilyen fanyűvők?

    Jókai írja a Fekete gyémántokban, hogy a jóistennek újra kellett gondolnia a teremtést, mert a hatalmas fák elborították a földet. Ezért teremtette utólag az embert, mert kellett egy lény, aki irtja a fákat…

  • Csillagászati? Attól függ, mi az „átlagos” családi otthon Kanadában? Az USA-ban úgy tudom, megőrülnek a hatalmas területekért. Egy könyvben olvastam, hogy a fiatal házaspár – gyerek nélkül! – kénytelen volt bezsúfolódni egy 80 nme-es lakásba… Ott állítólag 300-400 nm-es lakás az „átlagos. (Atyám, hogy mossa föl az ember az ilyet?
    1,2 millió CAN – kb 240 millió forint. Nem is vészes: ma a Belvárosban egy 40 nm-es, egyszobás lakás 40 millió forint! Buda jobb részein, pl.Pasaréten simán van 240 millió egy 120 nm-es sorházi lakás, pici kerttel. A jövedelmek meg…
    Bár úgy tudom, a kanadaiak nem annyira elszálltak, mint az usákok.

  • talalom
    2018 április 30
    5:44 du.

    keress tovább az itteni adataid kőkorszakiak…a mikor a hivatalos polityika is elismeri, hogy sem a bérleti se törlesztő részleteket nem lehet kigazdálkodni a jelenlegi jövedelmekből (nem azokról van szó, akiknek van 8 db condo juk és 5 házuk és annak bérleteiből még valós adófizetés után is vidáman megélnek) a kormányzatnak interveniálnia kellett hogy az árak ne szálljanak még jobban el…és némi csökkenés tapasztalható… de egyelőre nincs megoldás a thebewareofthedoug csak a számokról nem beszél, sem kamat, sem árszabályozás, sem jövedelmi változások csak kavarja a telikübli tartalmát és már büdösch…a buta szavazói meg elhiszik neki az utolsó konzi kormányzatot kiseprűzték ontario ból és azóta nem tudnak lábra állni…most újabb demagógiával próbálkoznak…aki rájuk szavaz öngyilkosságot követ el, csapda

  • Az ingatlan aratol fugg hogy menyit koltenenk annak hirdetesere.

    Mint pl. a Trump Towerban elado 5-15 millios lakasok hirdetesere par-szaz-ezer dollar hirdetese nem iges tulzott.

    De a harom-haloszobas,ket-furdoszobas es ket-garazsos kertes kaz amit megvasarolhatsz pl. 50 ezerert azon nem fog senki sokat kolteni hirdetni. S amiatt csupan csak az ottani helyi hirdeteset latod. Ami nem mas mint egy egyszeru „for sale” tabla a jarda szelen.

    Minden szuksegleti aru koltseget a keresett kovetelmnyek szabjak meg. Ami nagyban keresett, az tobbet hoz a szabad piacon.
    Menj a messze nyugatra, s vasarolhatsz foledet % 50-ert acrekent, sot meg sokkal kevesebbert is. De ott nem talalsz masik elo embert 50-km. kornyekben.
    Manhattanban fizetsz millio dollart csupan egy-par-col teruletert.

    A lakas epitesenek koltsege , „atlagban”, egy-orai munkaber negyzet-labbankent.
    Az epeitesi koltsege a leg-kevesebb.
    A torvenyes eloirasok alatali koltsegek 2-5-szorosse az epeites koltsegenek.A helysegtol fuggoen.

    Minden „szocialis”, az az politikai celokbol es okobol eredo koltsegel, amiket a varosi es a megyei adokbol fedezve mindenutt. Ami fokent az ingatlara kivetet adoztatasokbol ered.

    Ugy a szukseges „infrastructure” koltsegei (utcak, viz, szenny-viz, jardak, villany, haz, stb. vezetekek, es azok fentartasai, szolgaltatasai.

    Aztan a helyi kormanyok fentartasai. Mint a varosi, megyei intezmenyek, rendorseg, tusoltosag, iskolak, minden mas szukseges szervek koltsegei csupan az ingatlanokra kivetet adokbol eredhetok.
    S azok koltsegei es alkalmazottak fizetesei es „juttasai”, nem mint magyaraorszagon am.

    New York, California, s nehany mas liberalis-szocialis orszagok es varosokban az ingatlan adok magasabbak mint maga az elhaszthatalanszuksegu ingatlanok arai. Mint a lakasok.

    S ahol a lakossag nagyszama az u.n. „welfare” lehetoseget kihasznaljak ottan az is tobbszorositi a varos, megye, sot meg az orszag kiadasait. Ami csupan az adoztatasbol ered.

    Lasd pl. ma a „Golden California” esetet. Ahol kormanyzo Jerry Brown es kormanya nyilt-karokkal varja a jelenlegi del-amaerikabol indult „caravanokat”. Ahol tobb millio torvenytelen van eltartva az adofizetok koltsegen.
    Nem is emlitve kiadasokat mint a sok drug-users, stb.

    Mind azon kiadasok a laksok koltsegeit emeli.
    Ma California lakossaga mashova koltozik nagy szamokban.
    1849-ota, amikor aranyat talaltak Californiaban, az emberiseg zome mint a hangya-jaras ment Californiaba. Ma epp ellenkezo iranyba.

    Persze a Kanadai varosokban a kormanyok alatl elkoltott penzt id csak az adokbol kepesek beszedni.Ami emeli az ingatlano arait, es a lakasok koltsegeit.Aakar vasarolsz lakast, akkar berelsz. A politikusok szeik az adokat.
    Mint a regi mondas, ebben „az eletben csupan az ado es a halal ami orokkevalo.

  • talalom;

    Kanadaban az ingatlan-lakasok arai nem „csillagaszati-magassagban” vannak.
    Hanem csupan nehany nagy varosokban, ahol a liberalis kormanyok koltesegeik a „csillgaszati” magassagban vannak.

    Kaphatsz Kanadaban „home-stead-at ingyen. Csak laknod es elned kell azon.
    Hasonloan a USD-ban is. Egy „section” fold-teruletet teljesen ingyen !!!
    S ottan nagyon varjak a jelentkezoket az ingyen foldekert.
    Mert remelik a lakossag altali be-nepesedeset az orszagnak.

    De ahol valaki masok tulajdonat ohatodd megvasarolni, azert fizetned kell a szuksegleteinek aranyaban.Mint minden masert.

  • Bendeguz79
    2018 április 30
    9:17 du.

    bucika, hol? hadd rohanjak oda és vegyek 12 darabot:
    „De a harom-haloszobas,ket-furdoszobas es ket-garazsos kertes kaz amit megvasarolhatsz pl. 50 ezerert ”

    van még ilyen tréfád, egyre mókásabb leszel, mit szedsz? nagyon erős lehet, ha ilyen röhögényeket hoz ki belőled…

    vidám perceket szereztél,…vastaps és: egy derűs puhafalu szoba egy nagy kertes házban ami általában zöldre van festve kivéve, ha sárga

    ugye nem babaházra gondoltál pappundeckliből és celofán ablakokkal?

  • Pakundekli-celofanos Rodeo;

    Kaphatsz nem csak lakast, de teljes hazakat INGYEN olyan varosokban mint Detroid es meg Puerto Rico-ban is ahol talan igazan otthon erezned magadat.

    Ottan ahol a liberalis-balszocialista kormanyok allandoan csak koltekeztek, adtak sok mindent ingyen, amit a lakossagaik nem voltak kepesek magas adoikkal fizetni. S csak kolcsonoztek tobbet es tobbet allandoan.
    Ma a City of Ditroid, s hasonloan Porto Rico is teljesen bankrupt.
    Aki csak kepes volt eltavozni az mar regen el is ment mashova elni.
    Ditroid-ban barmely elhagyatott haz a tied lehet teljesen ingyen!
    Hasonloan Porto Rico-ban is.
    Ottan a klima a leg-kivallobb, minden-nap 75-85 fok kozott es szep napos. Nincsen soha hideg, ho, fagy, csak neha hurrikanok.
    S ha eleg-gyorsan tudod roppogtatni a P-ket es az R-okat, talan meg-is-ertenek majd ottan vertestvereid.

    Minden panaszaidnak vege lehet azzal.
    Csak menj ! Ugorj a repulore es menj.
    Tedd mind a Kanadaikat boldogga tavozasoddal !!!

  • Majd a kinaiak felvasaroljak!
    Egyik lanyom Vancouverben el, a masik Torontoban.
    Vancouverben, minden lakas , telek mar kinaiaknal van!
    Nem laknak ott csak, megveszik. Befektetik a penzuket.

  • Szerintem, ez a tartomanyi vezetok es a miniszterelnok bune, hogy engedik!

  • Bendeguz79
    2018 május 1
    8:29 de.

    Tetszett!

  • Bendeguz79
    2018 május 1
    8:29 de.
    nem vágyok egyiokre sem útálom a trópusokat és a patkányokat detroitban

    meghagyom neked

  • FIGYELO’

    Mi az hogy „engedik” ?

    Szabad orszag ! NEM ?

  • RODEO;

    Igen nagy ostobasagokat allitassz.

    Halvany fogalma sem letezik a real estate lehetosegeken.

    Meg a „Villages”-ben is talalsz kivaltsagos lakohazakat es Condokat is meg szaz-otven-ezren alul is.

    S nem talalnal hasonlo communitit Canadaban mint a Villages.

    P.S.
    Ami Ditroid=ot es Poeto Rco-t illeti, lessznek majd akik milluiokat es billiokat nyernek azzal.
    Persze szukseges egy kis esz, ertelem es valalkzokepesseg ahoz.
    De aztan majd csak szidod azokat a „gazembersegukert.”! Hm ?

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 1
    10:19 de.

    „Szerintem, ez a tartomanyi vezetok es a miniszterelnok bune, hogy engedik!”

    Azt nem tudom, hogy bűn-e? De Magyarországon már ez megy a rendszerváltás óta! Pesten már kínai iskola is van, mert annyi a kínai betelepülő, hogy külön iskolába járnak a gyerekeik. Lehet, hogy egyszer majd kínai negyed is lesz.
    De nemcsak maguknak vesznek lakást, hanem ahogy írod, befektetésként veszik a lakást és az áruházakat.

  • Bendeguz79
    2018 május 1
    5:54 du.
    bizonyosan így van, pláne ha te mondod…a Village be soha többet…aki odaköltözik megérdemli,… Puerto Rico-t a hurrikán letarolta kőkorszak van és már fél éve nincs villany a turizmus pang vagy nincs más megélhetés nincs…tehát számomra ez nem befektetés, hanem pénzkidobás…te hány házat vettél a Village ben? és Puerto Rico ban? csak a miheztartás végett, hogy tudjam, egy csilliárdossal vitatkozok hülyeségekről
    és hogyan hessegeted a patkányokat?

  • Bendeguz79
    2018 május 1
    5:54 du.

    bucika, te itt összekevered a Greenwich Village et lepukkant iraqi és szíriai városokkal…de oda sem akarok menni és befektetni sem

    a világ azon része nem érdekel sem ilyen sem sok más szempontból

    hány házad van „a” Village ben?

  • Remelve a magyarok tanulnanak majd az ottan elo Kinaiaktol.

    Azok nagyon szorgalmas es kepes lenyek.Sok ezereves gyakorlataik alapjan kovetik tarsadalmi rendszeruk sikereit.

  • Itt is van kinai iskola British Columbiaban,

  • Hazai Lampa!

    Csak a magyaroknak furcsa hogy a kinaik elarasztjak a vilagot. A vilag masodik legnagyobb gazdasaga – es gazdagsaga.

    Kozel 10%-ot fejlodik evente, mar 30 eve, a magyar rendszervaltas kezdete ota.
    Voltak evek, amikor ketszamjegyu volt a fejlodes, a 15 %-ot is elerte.

    Magyarorszag ezido alatt lenullazodott, az utobbi evekben a massziv Unios penzeknek a segitsegevel probal visszakapaszkodni.

    Magyarul a magyarok ugy bamulnak a kinaiakra, mint borju az uj kapura.
    Nem csoda, hogy nem ertenek semmit, de meg az sem, hogy sok kanadai magyar sem.
    Mig mi itt a magyar hagyomanyok szerint egymas marcangolasaval vagyunk elfoglalva, azalatt Kina menetel.

    Pedig a rendszervaltaskor ott volt a sansz nekunk is, hogy felzarkozzunk a vilag elvonalahoz.
    Helyette ujraalapitottak – PLAGIZALTAK – a lovagrendeket, az volt a legfontosabb, hogy milyen cimerunk legyen.
    Hat ennyi, gratulalok az osszes ostoba – de erre nagyon buszke magyarnak.

    Amikor az USA-ba es kesobb kanadaba is olasz imigransok millio erkeztek, es az olaszok a maffiat is exportaltak, az jobb volt?

    En nem latom, hogy a kinaik maffiat alakitananak, hogy a drogpiacba szallnanak be, hanem penzt visznek, befektetnek es dolgoznak mint a kisgüzü.

  • A kinai negyedben Montrealban van egy ettermuk ahol 10- talan ma mar 20 dollarert annyit ehet barki ami belefer, Egyszer itt, „turista vezeto” is voltam es elvittem oda egy 20 tagu magyar turistat enni. Annyit ehettek ott a fantasztikus nagy valasztekbol, amit birtak enni. Nagyon tetszett ez a tarsasagnak.

  • RODEO;
    Mindeg bolndokabakat es bolondokabakat irsz.

    A „P” es az „R” ropogtatasa a Hispanikok, kulonosen a Porto Rcoiak beszedmodja. Veltem volna hogy tudtal volna anyit.

    A „Villiges”-ben nem elnek semmiert, sot meg arra menni is utalom.
    Nem tetszik nekem a pokhendi New Yorki milliomosok magatartasai, sem mind a golf-kocsik szaldgalasai az utcakon az auto forgalomban.

    Go es Google ;”The Villages”, mielott irsz tobb butasagokat.

  • GABRIEL;

    Kezd mar Gabriel ertelemzni nehany dolgokat, oszinte meglatasa utan.
    Igy tovabra is Gabriel, majd jutsz oda.
    Remelven sokkan masok is kovetnek mgondolkodas-mododat.

  • Bendeguz79
    2018 május 2
    1:03 du.

    nem árt ha tudod x éve egyik anyanyelvem a castellano, benne az argentin, Carib térségi, némi chilei, és a portugálom meg sampai lévén tőzsgyökeres Floripa ban

    ezek után -tánmegérted- nem értem mi is a bajod

    Puerto Rico így kell írni és „kiejteni” is, a „portorico” (kicsit riodejaneiroi kiejtése ugyanannak) az valami szleng és én nem használom!

    most még csak azt akarom kérdezni, hogy mit is akartál mondani? miért ajánlod a „villidzset” nekem? már mondtam volt: az az ország ott Mexico tól északra és Kanadától délre nem érdekel se’ hidegen sem melegen

  • Rodeókám:

    Ez a Bendegúz itten egy valóságos „polihisztor”

    Én még olyen támát nem láttam itten bárki által felhozni,
    amibe azonnal ne kotyogta volna bele az „okosságait”

    Általában mindent jobban szokott tudni.

    Val’szeg a Google háziasszonyoknak lefrappánsított egyszerű magyarázatait veszi alapul az okoskodásaihoz.

    Ha most elkezdenél mesélni az összhangzattanról, azt is egyből jobban ismerné és meghazudtolna tégedet.

  • Rodeo

    Most Sampa, vagy Floripa?

    Vagy akkor nem ertem

  • Geyza
    2018 május 2
    3:04 du.

    igen, egy érdekes paca… az különösen tetszett, hogy (bár szót sem ejtettem róla) kioktatott a spanyol nyelv rejtelmeiről amit
    -minden valószínűség szerint- meg sem ugat

    nincs ezzel -sem- egyedűl itt laplaphátán…