A diktátor besúgásügyi székfoglalója

2018 május 5 7:41 de.40 hozzászólás

Orbán Viktor legutóbbi beszédéből a Magyar Narancs azt gondolta kiemelni, hogy indul a saját kémközpont szervezése. Nekem meg egy régi drezdai pap intelme jutott erről az eszembe. Valamint Tuskó Hopkins. Valamint azok a tendenciák amelyek alapján a mostani bejelentés elmaradása lett volna a meglepőbb. Ha a megfogalmazáson lehet is vitatkozni.

Az előzmények kicsiben kezdődtek. Ahogy Orbán sok más területen is apránként próbálta meg felpuhítani a rendszert. Annyira kicsiben, hogy szinte fel sem tünt. Holott a sorok között már ott lapult az ördög. 2015-ben is, amikor a Fidelitas akciójával már egész közel jártak a jelmezes főpróbához. Alágyújtva a kondérnak. Úgy, hogy még akár szimpla ostobaságnak is „eladható” lett volna, ha szükséges. Nem igazán volt szükséges. Noha akkor az egész Fidesz-frakció bemozdult az ifjú ügynöklista-készítők bevédésére. Aztán, közel egy év elteltével, a taxizók elleni kirohanás sem keltett túl nagy felháborodást. Talán azért, mert az Uber hiánya nem igazán karcolt meg tömegeket. Egyébként a besúgórendszer kapcsán nem is az Uber felszámolása a lényeges, hanem a telekocsizás elleni fellépés.

A szolgáltatás jellege miatt. Amikor meghirdették az ez elleni fellépést, akkor már világos volt, hogy ezt csak olyan, jobbára önkéntes bejelentőkkel lehet eredményre vinni, akik a szomszédjuk besúgására is hajlandóak. Így 2016 őszére már világos volt: a jogcímtől függetlenül, de épül a Nemzeti Besúgás Rendszere (NBR). Amelynek alapjai idén tavaszra már egészen biztosan álltak. Elég Orbán márciusi fenyegetődzésére gondolni. Részben a Soros-ügynöközésre, részben a későbbi, nagypénteki, kinyilatkoztatásaira. Így tulajdonképpen már március idusán bejelentette: az NBR köszöni, jól van, elkészült.

Amikor tehát pénteken azt mondta Orbán, hogy saját, központosított államot hoz létre az államban, és az közvetlenül alá lesz rendelve. Kihasználva a társadalom, nem kis részben neki köszönhető, megosztottságát, gyakorlatilag egy diktátori székfoglalót hallhattunk. A történelem során nem egy esetben volt megfigyelhető, hogy a diktátorok kifejezett hajlamot éreztek egy csak nekik szolgáló, csak nekik hűséggel tartozó, és számára minden piszkos munkát is elvégző szervezet, illetve hálózat kialakítására. Az, hogy ezt időnként testőrségnek, időnként elhárításnak, időnként nemzetvédelmi hatóságnak hívták, az gyakorlatilag részletkérdés. Attól, hogy hazánkban nem fogják hivatalosan is Nemzeti Besúgók Rendszerének hívni, attól még az lesz. Legalább azokkal, akik minden korban igyekeztek a maguk morzsányi hatalmát a lehető leggazemberebb módon demonstrálni.

Feljelentve a szomszédot, rokont, ismerőst, munkatársat, barátot, bárkit. Személyes bosszúból, a házastárs megszerzéséért, a vagyonka töredékéért, vagy egyszerűen „csak”. Csak, mert megtehetik. Miközben tudhatjuk: ennek hazánkban is komoly hagyománya van. Annak a megfogalmazásnak is, hogy a „nép ellensége” ellen kell fellépni. Amely ellenségek mindig azok voltak, akire a nemzeti pókháló közepéből ráuszították a hálózatot. Ellenzékiek, zsidók, kulákok… Mikor, kik. A besúgók pedig munkába lendültek, és közben valószínűleg nagyon bíztak benne, hogy mindig azon az oldalon lehetnek, ahol Tuskó Hopkins. Bízva abban, hogy ők olvashatják, illetve állíthatják össze a névsort. Elkerülve azt, hogy rajta legyenek. Akkor is, ha tudjuk, hogy nagyon sokszor kerültek fel névsorokra a korábbi lelkes árulkodók. Abban pedig nem mindig lehetett bízni, hogy az ügynöklisták titkosak maradnak. Ha pedig, mint hazánkban, alapvetően töketlenkedés indul a későbbiekben, akkor biztosak lehetünk benne: csak a hatalom változott, de a rendszer a mélyben nem.

Az rendszer, amelyik nagyban támaszkodik a hálózatra. Amely ellen ugyan fel lehetne lépni, de azt a drezdai intelemből tudjuk: az emberek többségét csak az zavarja, ha őt akarják elvinni. Ha pedig a társadalmi szalámizást profi módon, kellően előkészítve végzik, akkor nem nagy az ellenkezés. Márpedig Orbán csapatára sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy kommunikációa matőrök lennének. Még akkor sem, ha a végeken némethszilárd-szintű figurák nyomják le a maguk hülyeségeit. Amíg ugyanis rajtuk pörög a média, addig a háttérben a valós hatalmi tényezők vidáman sütögetik a pecsenyéjüket. Az egymásnak ugrasztott emberek indulatainak lángjánál, a társadalom zsírjára sütve.

40 hozzászólás

  • NAGY István

    https://www.youtube.com/watch?v=Hx0d1r_PdnY
    Nem kell félni Orbántól, nincs takargatni valónk, – s a sok panaszkodással még nagyobbá is tesszük….

  • Hat, a magyaroknal mindig vannak [besugok es feljentok, Tapasztalatbol tudom. Ronda egy tulajdonsag, az biztos.

  • A nacizmusban besugtak a bujkalo zsidokat, a Rakosi korban besugtak az ellen allokat!
    Ez mindig igy volt, miota elek.

  • Julius jobak

    Miota vilag a vilag mindig voltak besugok es talpnyalok. Amikor Gyurcsany „elvtars ur „volt hatalmon akkor neki hizelgett a nep es el voltak ajulva, hogy a fizeteset a
    alapitvanyi penzbe utalta es nem vette fel. Gondolom O kezelte az alapitvanyi penzt is:-))) Lattam a Rozsa dombon a hazat, elegge maskeppen festett, mint amikor garazsban lakott a mamajaval.
    Be akartam menni koszonni neki , de biztonsagi orok vigyaztak a hazat, pedig egy szep kockas inget szerettem volna tole kerni:-))) Most igazabol nem ertem ki lett volna a FIDESZ tol jobb amikor senki nem palyazott a miniszterelnoki cimre rajta kivul. Vona Gabor ? Aki az erdelyi magyaroktol ugy megijedt, hogy en szegyeltem magam O helyette. Csak mekegett mint egy kecske es mem tudott mit valaszolni a szekelyeknek. Vona Gabor mivel kivel palyazott volna az MSZP vel? Mert a vegen mar azis mindegy volt neki, csak miniszterelnok lehessen. Ha zsidozok es ciganyozok azzal nem fogom megnyerni a valasztast soha es az orszag jozanul gondolkodo polgarait sem. Szegyeltem magam itt Amerikaban amikor Vona sleppjet mutattak, akik olyan undoritoan neztek ki es zsidoztak meg ciganyoztak. Minden magyar nobel dijas Zsido szarmazasu, kiveve Szentgyorgyi Albertet, akkor most ok is „fuj koszos zsidok” ?
    Ha a nep valasztott , akkor megis azert voksolt a FIDESZ re , mert veluk latta a sajat jovojet biztositani. Hiaba akarki akarmit mnd egyedul ment be mindenki a szavazo fulkebe, senki nem csavargatta a kezet, hogy ott kire szavazzon. Hogy van aki ugy probal igyekezni, hogy talpnyalo ? Az O gyomranak kell ezt feldolgozni, nem hiszem, hogy ezert kulon dijat kap valaki.

  • Julius jobak

    Es ki mit sug be, hogy nezi a holdat vagy a napot, vagy lopja a holdat vagy a napot? Ha valaki egy kriminalis bunt csinal azt kotelessege megallitani , vagy bejelenteni. De ha tenyleg van egy ilyen besugo allas akkor irjatok meg , hogy hol kell jelentkezni, ha fizetnek erte? :-)))

  • Julius jobak

    kanadanak is fel kellene mar azzal hagynia, hogy az Angol kiralyno a Istenuk.

  • a viceházmester „rendszer” (aszongya nekem a vice, hogy a nagy középpesti…ott a Népszínház utcától kicsit kíjjebb, beszólt a nagyképűsködő kivagyi lakónak, hogy nekem mesélhecc, én viszem ki hetente 2-szer a szemetedet és ami és ahogyan kinéz az többet elmond rólad, mint bármilyen röntgen felvétel)

    szóval élvezettel csinálják, ennek is van megoldása, rengeteg sok álhír és hamis információ terjesztése önmagamról, és változtatni hetente, hogy bolonduljon meg ő is meg a rencere is

    és persze a normális embernek a szósálmédijában is csak ilyen izéji vannak, azután az Anál Iti Ka bolonduljon bele hogy mit és hogyan bogoz ki (már meg is szűntek, ami semmi mást nem jelent, már van más fedőnevük) az NSA, CIA, meg a többi a moszat, foszat, faszot, csipcsup és minden egyéb izé…másrészt meg bekaphattyák ha a koszos pofájukat kisvazzák és kilúgozzák előtte és öblítenek jófajta csapvízzel

    magam részéről ezeknek a nyasgem maradt

  • Jobák:Miért?
    Szteem tök jó fej a Királynő.
    Világháborúban valami katonai teherautót hajtott.
    És el kellett sajátítania az esetleges hibák elhárítását is.

  • Jobak:
    És igen udvarias hölgy is.
    Nekem pl. egyszer odaköszönt.
    Jött a konvoj a Krisztina Körúton
    én meg teljesen egyedül álltam egy sarkon.
    Mikor lassan elhajtottak mellettem, rámnézett.
    Én természetesen fejbólintással köszöntöttem őt és mosolyogtam.
    Ő szintén kedvesen elmosolyodott és vissza biccentett.
    Hát ez életem nagy élménye.Eleinte arra gondoltam többé nem is
    fürdök, nehogy lejöjjön rólam annak a napnak a pora DDDDDDDD
    De a feleségem ellenezte ezt az ideát.

  • hogy mik vagynak 1967 INTER MIRIFICA

    1967 óta a II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) sajtóról és kommunikációról szóló, „Inter Mirifica” kezdetű, 1963-ban kelt határozata értelmében erre a napra pápai üzenetet adnak ki, amely egy tömegkommunikációval kapcsolatos témakört dolgoz fel. Eddig azonban nem volt jellemző az, hogy a mindenkori egyházfő napi politikát vigyen bele az üzenetbe. Az esetek többségében a mindenkori keresztény egyházfő általános témákról beszél, ezért is más, és annyira jelentős a hivatalosan egy hét múlva vasárnap ismertetendő dokumentum.

  • előzőhöz, ugye nemcsak a zorbán egy G.? sokan mások is itt tőlem délre is van …néhány…mekkéjn és tsai mag nassolók klubja és a ciánozók balettintézete facipőben +++

  • Julius jobak

    Haha Geyza mar azt hittem elmentel Boda Marcsihoz majus fat allitani, ma nem is voltal meg itt. Pedig megismerlek a ruhadrol a csampas labaidrol es a keresztben allo szemeidrol.

    Vagy azert nem veszel fel mas ruhat, hogy megismerjunk Teged?

    Hja most itt van nalunk a kiralyno mert a Kentucky Derby van, en is azert vagyok csak itt mert visszaestem az influenzaba. Pedg esik az eso es olyan lo a favorit aki meg soha nem versenyzett, ilyen l csak 1880 ban nyert ilyen favorit lo a Centucky Derbyn. Te Geyza milyen jol elsoroznenk itt a versenyen.

    Hjaaa kicsit megoregedett azota a kiralyno, pont ma volt 25 eve otthon. Elment a Gundelba megebedelni.

  • Julius jobak,
    megnyugtatásodra:Szentgyörgyi Albert félzsidó volt.Remélem ettől még a paprikából nem menekül el a”C”vitamin.

  • Julius jobak

    Igen, Gyuri10 neki a papaja volt zsido, a mamaja katolikus. Nekem is a legjobb baratom zsido ezert aztan nagyon merges vagyok, ha szidjak oket.

  • Conchita* te meg ujabban nyalod a nácik hátsóját.
    Dehát te tudod…

    *Conchita = Férfiaknak csókókat küldözgető Gjurytyz

  • Jobák fiam, ma DOLGOZTAM !
    Ilyen fémmegmunkáló gépen csináltam teflony nevű műagyagból egy 6000 Voltra való egyedi konnektort.
    És az ilyesmi érdekesebb mint az idióták idiótaságain bosszankodni.

    Igen, a Királynő kedveli a lóversenyt.
    Hát istenem.Van aki a félkarú rablón veri el a pénzét.
    De itt egy fotó róla és a férjéről, 1968 ból.
    Ezen azé látszódik hogy milyen jó csaj volt még nemrég…
    http://kepkezelo.com/images/fmiidlgcuet2kcmcuo89.png

  • Nade a kis intermezzó után térjünk vissza a cikk témájához.

    Hát valóban.
    OIM* már nyíltan fenyegetőzött itt
    a múlthéten hogy majd megfelelő helyen
    az azt megérdemlőket jól jelenteni fogja.
    Ócska és undorító kis senki szarházi nőszemély.
    A kissé meghülyült Gyuri-10 mostani helyi főbarátnője.

    Összenő ami összetartozik.

  • Rodéjjó te olyan bonyolult dolgokat ismersz.
    Aztat is megtod e mondani van e élet a halál után ?

  • Pityi Palkó

    Hát igen – tudvalevő, hogy a magyarok között rengeteg az aljas, sunyi, spicli gazember……
    „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.” (Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.)

  • A paprika biztos nem menekul el – csak lassan mar az nem lessz aki termeszti.

    Nyilvan a kulfoldi olcsobb, hisz a paprika amugy évelo noveny, (cserje) es bizony ahol nem fagy ki, ott evekig terem, es a pirospaprika raadasul folyamatosan.

  • NAGY István
    2018 május 5
    9:08 de.

    A korábbi besúgó-coming-out-oddal szerintem ez nem a Te témád. Te csak jelentgess

  • Geyza
    2018 május 5
    6:49 du.
    van! de az már nem „ilyen” hanem „olyan” ti.: -szvsz- a hydrogen atom is „él” mert mozog és benne is mozognak…és néha össze is vesznek, olyankor csúnya dó’gok vagynak gondolj a „nehéz” vízre

    de a BM nek ne beszélj róla, meg ü és akkor le kell mosni, hogy újra zöld lehessen

  • Hulye Ur , Pityi Palko, lehet a Te oseid genmanipulalt moslekot zabalo disznok voltak , de nem nekem .

    Mehetsz kertesz kollegaddal kapalni a kertbe.

    Geyza, hat azt hittem foallasban a kocsmaban politizalsz , mellekallasban meg itt es a csajokat bamulod .

    Tenyleg jo csaj volt a kiralyno. En rouletten szoktam meg loversenyen elverni a penzemet meg regebben a csajokon.

  • Rodeo36-11
    2018 május 5
    10:29 du.

    javítom: …” (valami netördögrápisilt) de a BM-nek ne beszélj róla, mert meg kékül és akkor le kell mosni, hogy újra zöld lehessen”

    @bendegúúúúúúúúúúúúúúzzzal ellentétben én el szoktam olvasni, igaz nem elég gondosan

  • NAGY István

    Andris ur/et (alulvonás/fölülvonás), akkor szóljak a Pintérnek, hogy valami rossz fát tett a tűzre? (Adjon már tippet, hogy mit, mivel az itteni hozzászólásai a büntethetetlenségét garantálnák…)

  • hazai lámpa

    Julius jobak
    2018 május 5
    4:26 du.

    „Hjaaa kicsit megoregedett azota a kiralyno, pont ma volt 25 eve otthon. Elment a Gundelba megebedelni.”

    De nem csak a Gundelbe volt ám a királynő, hanem a magyar vidéket is meglátogatta! Főleg férje, Fülöp herceg kérésére, aki a magyar fogathajtókkal kiváló viszonyban volt. Akkoriban Magyarország világszínvonalú világversenyeket rendezett. Virágzott a lósport az országban, a gyerekeknek lovastáborokat szerveztek. Akkoriban.

    Ma is emlékeznek rá azok, akiket meglátogattak 25 éve. Akkoriban nem csak az egyébként nagyra becsült keleti rokonok látogatásával büszkélkedtek, hanem a „rothadó” Nyugat vezetőit is örömmel fogadták.
    Pont ma jelent meg a látogatás 25. évfordulója alkalmából egy írás.

    https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/25-eve-jart-kecskemeten-ii-erzsebet-brit-kiralyno-1300963/

  • hazai lámpa

    A másik topikban már beadtam a cikket arról, hogy Magyarország szervezte a fogathajtó világbajnokságot 1978-ban. Azokban az időkben a magyar fogathajtók kiválóan szerepeltek a világversenyeken.
    Fülöp herceg sportbarátságban volt a magyar fogathajtó világbajnokokkal, akik a szocializmus idején kiváló eredményeket értek el! Akkoriban virágzott a lósport és a mezőgazdaság Magyarországon. Bárhova mentél vidéken, szépen megművelt kereteket és gyümölcsösöket láttál. A hetvenes években.
    Illetve a kádári Magyarországnak fontos volt, hogy elfogadják az országot a „rothadó” Nyugaton. Talán ezért tudták kiküldeni később a Soros-ösztöndíjas fiatal jogászokat az oxfordi egyetemre, demokráciát tanulni.

    http://8danosnyugger.blog.hu/2014/06/19/az_elso_kecskemeti_fogathajto_vilagbajnoksag_hadtap_nezetben

  • hazai lámpa

    Julius jobak
    2018 május 5
    2:06 du.

    Most azt mondod, hogy a fidesz sikerének a titka, hogy náluk csak rosszabbak vannak?

    Fogathajtó verseny témában ajánlom mindenkinek ifj. Bozsik szereplését a Privátszférában. Ott kifejti, hogy 2010-14-ben a fideszre szavazott. 2018-ban a Jobbik támogatásával indult, mert nem ért egyet a fidesz politikájával. Ő nem Soros-ügynök, tehát ugye azzal kell vádolni, hogy a mocskos jobbik a mocskos Simicska-bérencek pártja.
    Te vagy nagyon hülye emigráns nyugdíjas vagy, vagy egy fizetett fidesztroll.

    Na pá! Itt egy egyperces videó Fülöp herceggel.

  • Ilyen sokan össze jöttetek?

  • Conchita*
    Elég sokan de hidd el
    veled asztán mán télleg csak többen vagyunk.

    *Conchita: Szerelmesz kisz puccikákat kűdözgető Gjuricika.
    (De ménem a Marcsájának küldözgeti?Mért a pasasoknak?Hülye ez vagy mi?)

  • Jobak:

    Reprint…Reprint…Reprint…Reprint..

    Nincsen pénzem, elvertem
    Ami volt mind feltettem
    Asszonyra és kerékre
    Szép hölgyek szerelmére

    /Géjza 2005/

  • Pityi Palkó
    2018 május 5
    7:37 du.

    Hát evvan.
    Szentistván óta sulykolják a magyarba az alattvalóságot.
    És az egykor büszke népet sikerrel tették ilyenné.
    Há most nézzétek meg:

  • Pityi Palkó
    2018 május 5
    7:37 du.

    Kertesz Akos, az en szemembe hazaarulo, szemelyes serelmei miatt. Szegyen ot idezni is. Hazament,de mar akkor nem szivesen fogadtak egyesek.
    Az en hazam sem volt jo hozzam 195O es evekben, de megis hazamnak tartom es magyar vagyok. Viszont, en nem megyek haza tobbe.Mar sokszor leirtam miert nem.
    Az embernek, csak EGY hazaja van, tehat nem ir, mond rosszat rola, ugy mint az anyjarol sem!

  • Pityi Palkó
    2018 május 5
    7:37 du.

    Meg annyit, hogy az NEM igaz, hogy nem akar a magyar dolgzni sem, csak mosllekot eszik srb. En, mig otthon ;ltem voltam munkas, , m uszaki ekllenor stb. Bizony az emberek erosen dolgoztak anno a gyarakban is. Azonkivul NINCS ilyesmi Kanadaaban, de otthon volt esri technikum es egyetem azok reszere akik nappal dolgoztak. :n is egy ilyenbe jartam, napi munk utan.

  • igyelő
    2018 május 10
    3:06 du.

    Minden világos.
    Csak nyalni lehet az olyan alattvalóknak mint amilyen te is vagy.
    Ha valaki tükröt tart elétek, rögtön le hazaárulózzátok.

  • Pityi Palkó
    2018 május 5
    7:37 du.

    Meg annyit, hogy az NEM igaz, hogy nem akar a magyar dolgzni sem, csak mosllekot eszik srb. En, mig otthon ;ltem voltam munkas, , m uszaki ekllenor stb. Bizony az emberek erosen dolgoztak anno a gyarakban is. Azonkivul NINCS ilyesmi Kanadaaban, de otthon volt esti technikum es egyetem azok reszere akik nappal dolgoztak. :en is egy ilyenbe jartam, napi munka utan.

  • Andrew_s
    2018 május 5
    8:40 du.

    Ez a Nagy István volt aki a múltkor
    itten fenyegetőzőtt hogy van valami
    nagyember-ismerőse a Kormánynál és majd
    jól odatelefonál hogy nézzenek a körmünkre ?

  • Nem a Nagy Gyula volt?

    (kuvvául keverem ezeket a neveket.)

  • Geyza
    2018 május 10
    3:20 du.
    Tevedsz, amit elenk tettek tukor az gorbe tukor volt. Rosszindulattal es szemelyes sertodesekkel gorbult igy el!