Állítsuk meg a Kúriát!

2018 május 7 7:34 de.94 hozzászólás

A Kúria is beavatkozott a választásokba. Ezt mondta Orbán Viktor magyar hangja, Havasi Bertalan. A miniszterelnök legtöbbször már csak szóvivőjén keresztül érintkezik alattvalóival, vele üzeni meg, hogy mi a véleménye az ország ügyeiről, a migránsokról, és minden másról, ami legalább annyira fontos, mint a Soros György és a civil társadalom elleni küzdelem.

Most a Kúria a soros, ez az a testület, amely Orbán-Havasi szerint azzal avatkozott be a választásba, hogy elvett a Fidesztől egy mandátumot.

A Kúria ármánykodásának fontosságát jelzi, hogy maga a miniszterelnök is megszólalt a Kossuth Rádióban: „Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk.” Orbán szerint mindez azért történhetett, mert „a Kúria nem nőtt fel a feladatához.”

Nekünk, akik nem vagyunk miniszterelnökök, csak sejtéseink lehetnek arról, hogy mi a feladata a Kúriának. (Amihez, Orbán szerint legalábbis, nem nőtt fel.) Józan ésszel úgy gondolnánk, hogy a Kúriának, más bírói testületekhez hasonlóan, az a feladata, hogy őrködjön a törvényesség fölött, és a peres ügyekben igazságos ítéleteket hozzon.

Amúgy mindenki másnak hasonló lenne a feladata, teszem azt, a Polt Péter vezette legfőbb ügyészségnek is. Hogyha valahol törvénytelenséget észlel, azt, hogy megkárosítják az államot, lopnak a közvagyonból, akkor ne mérlegeljen, hogy ki fia-borja az illető, hanem tegye a dolgát. Vagyis, nyomozzon, gyanúsítson, emeljen vádat.

Persze Orbán Viktornak ugyanúgy lehet véleménye a Kúria működéséről, mint bármelyik magyar állampolgárnak. De, ugyanúgy, mint a többi állampolgár, a véleményét ő sem mondhatja el a Kossuth rádióban. Magyarul ezt úgy mondják, hogy az állam nem avatkozhat be a tőle független testületek működésébe, döntéseiket, tevékenységüket nem minősíthetik. Otthon, a vasárnapi ebéd mellett persze mondhatja Orbán Viktor a feleségének, hogy menjen az anyjába a Kúria, mire Anikó válaszolhatja azt, hogy már megint mennyire igazad van Viktor, ezek tényleg nem nőttek fel a feladatukhoz.

De Orbán Viktor nem egy átlagos vasárnapi ebédelő, és a Kossuth Rádió sem a Seggem és Vidéke tájrádió, ahol bármi elhangozhat, mert a tulajdonos felel az ott elhangzottakért, hanem a magyar adófizetők pénzéből – több mint 80 milliárd forintunkba kerül nekünk ez a kis játék – fenntartott közmédia része.

Egy demokratikus országban a miniszterelnök nem nyilváníthat véleményt olyan dolgokról, amelyekhez miniszterelnökként semmi köze.

Föld S. Péter

94 hozzászólás

  • Mind ezek a velemenyek teljesen jelentektelenek.
    Csupan az ami szamot ado, hogy a mit szab meg az Alkotmanmyuk.

    Ah, de nincsen Alkotmanyuk, mert Magyarorszag nem egy Alkotmanyos Koztarsasag.
    Csupan egy Parlamenti Koztarsasag.
    Azaz hogy a Parlament az orszag hatalma.

    De ugyan akkor, mind az itteni elvtarsak meg azt a valosagot is csupan „marhasagnak” velik.

    De hat akkor csupan kovetniuk lehet a jelen es a mult utjain.
    Mert az elvtarsaik mmindeg csupan azzal eltek.

    De akkor felejteni szukseges am az Alkotmanyos Koztarsasag letet es a demokratikus modszerek alapjan mukodu rendszert.

    Amig a mult a cel, nincsen joguk semmi panaszra.
    Csupan elni mindeg a multban.

  • Nekem azután secko jedno – ahogy a művelt japán mondaná szlovákul-:) – hogy Orbánnak egyel kevesebb, v. több szavazata van, de a jogszerűségre illene figyelni a Kúriának, pontosabban kötelessége. Ezek után a Kúria minden döntése megkérdőjelezhető.

    Földes írja:
    „Egy demokratikus országban a miniszterelnök nem nyilváníthat véleményt olyan dolgokról, amelyekhez miniszterelnökként semmi köze”

    – Miniszterelnökként (talán) nem ildomos, és párt elnökként?
    – A Kúria törvényt sértett (ha nem is formálisan) és ez független Orbán 2/3-ától!

  • Kis Ferenc fordítva ül alován. Nem a Kúria sértett törvényt, hanem egy helyen bizonyítékok vannak arra, hogy a szavazatokat elcsalták(?) rosszul számolták? Ezért a Kúria megsemmisítette az ezzel szerzett mandátumot. Azt, hogy az adott helyen szándékos csalás, vagy csak véletlen mellé-számolás történt-e: nem a Kúria dolga kinyomozni. Arra kéne az ügyészség, hogy nyomozzon. Mert ha szándékos csalás történt, az bizony bűncselekmény, amiért börtön jár. (Csak feltételezés: az történhetett, hogy az érvénytelen szavazatokat minden párttól levonták, csak a fidesztől nem. De mivel az eltérés nem fordította volna meg a végeredményt, ezért a Kúria nem ítélte meg másnak a mandátumot: csak elvette a fideszét.)
    Egybodásoknak nyilván az lenne a megfelelő, ha felkentjük lehetne egyszemélyben a főbíró, a főügyész, meg a védő is. Olcsóbb is lenne – úgyis mindig azon siránkoznak, milyen drága a parlament. Szót sem ejtettek a megcsonkítása miatt. De amíg az Unióból ki lehet csavarni valamicske lét, addig szükség van a klónokra, meg csicskákra.

  • csak a rend kedvéért:
    Népünk szemefénye, a negyedik uralkodására készülő Őfenesége – ha lehet hinni kopp-mesterének a derék Havasi Bertikének – sk. „Az Alkotmánybíróság végzését áttanulmányozva ” emelkedett szólásra.
    Nos a dolog ott kezdődik, hogy nincs nahy szükség tanulmányozásra, mert az AB vonatkozó végzése: IV/758/2018. címe már árulkodó „AB VÉGZÉS ALKOTMÁNYJOGI PANASZ VISSZAUTASÍTÁSÁRÓL”!
    Igen elutasításról, mármint arról hogy a derék talárosék visszautasították a „A Kúria Kvk.III.37.503/2018/6. számú végzése elleni alkotmányjogi panasz”-t.
    Arról nem is beszélve, hogy az elutasítás mellé – igaz külön megjegyzésben – Sztyopa kiemelten rögzítette, hogy „az NVI által rendszeresített válaszboríték használata a levélszavazat eljuttatásának, s ezáltal a szavazat érvényességének tételes jogilag szabályozott feltétele”.
    Tessenek mondani mit tanulmányozott ez szerencsétlen retardált barom???

  • ja és:

    Egy felettébb jogos kérdés

    egy egyébként bugyuta, minden jogalapot nélkülöző hiszti kapcsán

    Persze mindenki tudja, hogy az egész balhé csak eszköz. Eszköz arra, hogy hangulatot keltsen „Egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba a Kúria, … a testület intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához” a maradék bírói függetlenség bedarálása érdekében.
    A „Nemzeti Választási Bizottság, majd a Kúria több mint négyezer határon túli szavazatot érvénytelenített, mert nem az erre rendszeresített borítékban adták postára, illetve mert sérült volt a boríték.”
    Nos tegyünk úgy mintha érdemi felvetés lenne.
    Egyfelől; a levélben szavazás során – jegyezzük meg az eljárást ők definiálták – egy sor un. biztonsági előírás van a szavazás törvényes keretinek biztosítása érdekében. Ennek megsértése alapos jogi indok ezen szavazatok negligálására. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy ha valaki egy WC-papírra ráírja, hogy ORBÁN, akkor azt is érvényesnek kell elfogadni.
    Másfelől; mint ismert az SzSzB-k több ezer szavazatot érvénytelítettek, annak következtében, hogy egy csomó szavazókörben nem a megfelelő szavazólapokon történt a szavazás.
    No, de a lényegre, mármint a jogos kérdés: Honnan tudja, hogy „a Kúria ezzel a döntésével egy mandátumot tőlük vett volna el”.
    Már az is kétséges, hogy – lévén a mandátumkiosztás az un. D’Hondt-módszerrel történik a pártlistás mandátumok esetében – ennek lehetett-e valós hatása.
    Ennél sokkal fontosabb és ez az igazi kérdés: Honnan tudja, hogy ezek mind rájuk adott szavazatok voltak! =))

  • Péter ! Nagy bánatod van úgy látom : elsírtad magad e cikkben ! Vegyél zsebkendőt és használd üdvözletével.

  • Hogyan lehet „Alkotmany-birosag” ahol nem letezik „Alkotmany” ?

    No de ahol a telny nem szamit, csupan a maszlagok es rokacsolasok.

    Hogyan lehetne itenli barmi torvenyesen le-nem-szogezett alanyon ?

  • Christopher Adam

    Bendeguz, Magyarországnak van alkotmánya–és korábban is volt. Most úgy hívják, hogy Alaptörvény (Fundamental Law, angolul). Az más kérdés, hogy milyen minőségű, miképpen készítették elő anno. De az országnak volt és van alkotmánya.

  • Mr.Adam;
    Ha mega elismerne az „Aalptorvenyuket” mint egyenlo erteku jogi alapszabaly, az allamhatalo es a kormany mukodesenek es alapvetobb szerkezetenek, az csupan a maga egyeni velemenye.

    De amig az „Alaptorveny”, az alaptorveny, s sehogyan nem alkotmany.

    De a kerdes jelentosege nem hogy valoban mi volt a multukban, hanem hogy mi az ami ma a nemzet jogos fundamentumanak velheto.

    Ha itten ohajtanank, multban meg Buharin alkotmanya is kozelebb jott a logikus temakhoz. A nagy problema akkor volt hogy maga az allamhatalom azt teljesen semmibe vette.

    Sot, az allamhatalom amely minden cselekedeteivel az ellenkezoket kovette el.

    De BAR MI IS LEHETNE ma a rendszer alapja, mind a hosszu 87 lapos mambo-jumbo nem hatarozzak meg az allamhatalom, sem a nemzet mukodesenek a legszuksegesebb alapszabalyait.

  • A cikk szerzoje adta;

    „Egy demokratikus orszagban a miniszterelnok nem nyilvanithat velemenyeket olyan dolgokrol, amihez a miniszterelnoknek semmi koze.”

    Honnan a fenebol szedte azt a szerzo ???

    De inkabb jelezne,hogy mi alapon lehetne a miniszterelnok egyeni allampolgari joga korlatozhato ?

    Nyilvanithat barmi velemenyt barmi alanyon is.

    Persze ha ostobasagokat fejezne ki velemnyevel, azert biztosan az ellenzekei igen erosen dorgalnak.

    A cikk szerzoje talan azt ohajtotta volna kifejezni, hogy miniszterelnoki hataskore korlatozott lehetne az Alkotmanyban lerogzitett szabalytol ?

    De mivel nincsen Alkotmanmyuk,semmi mas jogosan elismerheto szablyaik azon, hat az a kocsmai magatartashoz hasonlithato.

  • Tény,hogy a Kúriának nem volt joga beleavatkozni se a választásokba,se a rendbontó és felesleges tüntetések elleni jogos védelmi intézkedésekbe,rendőri biztosítás ellenzésére!
    A TASZ (nem itthoni,hanem kinti irányított szarkeverők) javaslatára történt a döntés
    Csak a sok hülye lefelejti,hogy minden mandátumát elfogadó párt képviselői (jobb és baloldal !!!)egyaránt ott lesznek parlamentben!Nincs senkinek joga a törvényes választások eredményeként (ráadásul 2/3.dal)megválasztott kormány alakuló ülését,eskütételét megzavarni!
    Remélem az illetékes szervek a helyükön lesznek,a csőcselék meg nem veri szét a várost,tönkretéve a békés lakosság nyugalmát,pártszimpátiától függetlenül!
    Remélem mind a kormányőrség,mind a rendvédelem teszi majd a többség érdekében kötelességét,feladatát!

  • Az új kormány megalakulása,eskütétel a program holnap!
    Aki ezt nem tiszteli azt el kell zavarni,vagy netán lecsukni!!!

  • A rendbontó randalírozó csőcseléket(ma a szétesett Jobbik,holnap meg a szerencsétlen Momentum és pár hülye,mint Hadházi Ákos tüntet,hőbörög,miközben Szél kisasszony volt párttársa bent fog ülni a parlamentben,röhej!!!!)….szétverik,elzavarják,vagy lecsukják jó hosszú időre!…..
    Próbálták volna ezt megtenni a régi komcsi,és a nem is olyan régi
    Gyurcsányi időkben……?

  • Marcsika írta: „A TASZ (nem itthoni,hanem kinti irányított szarkeverők) javaslatára történt a döntés”.

    Marcsika igen, hát persze, mert Önnek megmondták a hangok a TV-bők és a rádióból. De ugye akkor is „kinti irányított szarkeverők” volt a TASZ amikor Orbán Viktor jogi képviseletét látta el?! Hmmm? várom a szokásos irdatlan nagy hülyeségeit! Kivárom a reklámot is! 😀 ezt a marhát 😀 Vicc ez a nő, de hát ezért szeretjük 😀

  • Boda Marcsi
    2018 május 7
    2:52 du.

    2018 május 7
    2:52 du.
    Marcsikát idézem: „Az új kormány megalakulása,eskütétel a program holnap! Aki ezt nem tiszteli azt el kell zavarni,vagy netán lecsukni!!!” …vagy netán fejbe lőni..”
    Marcsi véletlenül lehagyta a múltkor kívánságát, ezért kiegészítettem a mostani gondolatát. Ne szégyellje újfent leírni.

    Egyébként ha olvasott ma korábban pl Figyelőtől véleményt, aki nem hiszi el, hogy a jelenlegi érában már nem csuknak le embereket a véleményéért, erre Maga pont leírja, hogy de bizony azt kell csinálni. 😀

    FIGYELŐ, látja, hogy ez megy. Lecsukni embereket a kormánykritika miatt, Boda még fejbe is lőné őket. :)))

  • Marcsi, hogy ne csak az idiótaságait javítsam ki, reflektálok a baromságára is. Az aztán nagy esemény lesz, amikor az új kormány megalakul és esküt tesz, amely egypártrendszerként fog törvényt alkotni a magyar Parlamentben mindenfajta gát és kontroll nélkül inkompetensen. Taps!

  • Szerencsétlen,jellemtelen és főleg hazug HunCanada!
    Már megint levizsgázott,leszerepelt!

    Már megint hazudott,mint eddig is!!!
    Aki elolvasta a hozzászólásom,az tudja,és igazolja,a jogos felháborodáson mellett sem írtam „kívántam”fejbe lövést”!!!!!Legfeljebb a volt komcsik ilyen esetre történő reagálására céloztam,ami ugye nagy különbség!!!!!!Ők simán megtették volna!!!
    Egyébként Figyelő sem állította ezt és nem is írta!!!
    Figyelő nem tartozik a kint élő hazaárulókhoz,akkor sem ha netán nincs teljesen „képben” és nem szavazott!!!
    Na napról napra egyre jobban lejáratja magát a jellemtelen hazugságaival,inkább arra lenne esze,hogy a hibrid jelentését megfejtse,de ugye még erre is képtelen,pedig sokan vannak kint
    Ákos bácsit is beleértve!
    Duguljon be és szégyellje magát!
    Majd holnap tájékoztatom,arról amit napok óta képtelen önerőből
    megfejteni!

  • Dehogynem kisboda.
    Régebben is tettél ilyen megjegyzéseket.
    Hogy le kellene lövetni akik ellene szegülnek a Hatalomnak.

    Nana kis hazug hülyém DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Sügér Marcsi, nem ma, hanem pár héttel ezelőtt kívánta a demonstrálók fejbelővését. Ha gondolja bemásolom. Tudja, az Internet nem felejt!

  • Marcsi, ennyire gyenge? Én már rég megfejtettem, csak betartatom magával az ígérgetését, hogy ne maradjon hazugságban. Inkább köszönné meg. 😀 Ja és nyugalom, ne kapja fel a vizet. Legyen tisztességes és gerinces, aztán máris nincs ok a feszültségére. Próbálja ki, hasznára válik.

  • Kis méregzsák 😀

  • Persze Marcsi a TASZ-os hozzászólásomra nem írt semmit, mert azon nem tud gyűlölködni és mondjuk kéne hozzá néminemű ismeret, tudás, olvasottság, tájékozottság… nevezzük bárminek, ami magának nincs. Nem baj, trenírozzuk tovább magát! Hátha felnő egyszer egy kétéves szintjére.

  • S Ü G É R
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Lattatok a Putin beavatasat ?

    Tultett a regi czarok pomapajan.

    Sot Putin bemutatta a legujjabb Limojat.
    Egy igazi oriasi luxux-luxus jarmu.

    De az utobbi napokban egyre tobb siralmas esetek jelentesei jonnek a vilaghirekben a Balkanrol.
    Ottan valoban kezd ismet a dolog ketesebb lenni.

    Szebia Kosovo bekebelezeset celozza. Hasonloan a Boszniai ellensegessegek is egyre erossodnek.
    De meg Bulgariaban is Moszkva befolyasa az EU es NATO megelozesere celozva.
    Remelhetoen nem lessz egy masik Szyriai mintaju tomeg-verontas ismet.

  • Nagyon osszeszedett es persze csipkelödös cikk.

    Reagaltak is rá rogton azok, akik a celpontjai voltak. Itten höbörögnek.

  • talalom

    A Kúria döntésére is igaz a szlogen: „Ha akarom vemhes, ha nem akarom nem vemhes”

    Igazak az Index cikkében megfogalmazottak, miszerint a Kúria döntésével Orbán Viktor „kapott egy pisztoly golyót” a bírói rendszer átalakításához.

  • A Putyin beavatása nem érdekel.
    Majd a BEAVATKOZÁSA lehet érdekes, mikor Izráel megtámadja Szíriát és az ott tartozkodó Iráni erőket.

    Még szerencse hogy ez a kissé lökött Trump eléggé elkötelezte magát Izrael mellett.

    Mert a szar ruszkiknak több évtizedes vágyuk Izráel felszámolása.

    Eddig nem sikerült nekik, a rongyfejű bábjaik által.

    És megsúgom: aki ilyesmivel próbálkozna, azzal kell szembenéznie hogy országa megsemmisül.

  • hazai lámpa

    Bendeguz79
    2018 május 7
    8:54 du.

    „Lattatok a Putin beavatasat ?”

    Szerintem arra hasonlított, mikor beiktatják az amerikai elnököt.

    Balkán. Amióta Koszovó megalakult, azóta Szerbia be akarja kebelezni. De ők hátul állnak a sorban.
    Majd ha a cézár visszaadja Erdélyt, esetleg Kárpátalját, utána kell aggódni, hogy mi van a Balkánon.
    Már a lengyelek is, pedig az egy velünk baráti ország, olyan paródiát csináltak Orbánról, hogy egyből fölveszi a telefonját, ha Vlagyimir hívja.

    http://comment.blog.hu/2018/05/04/a_lengyelek_megmutatjak_hogy_pitizik_putyinnak_orban?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2018_05_05&utm_campaign=index

  • hazai lámpa

    Bendeguz79
    2018 május 7
    8:54 du.

    Szíriát két-három nagyhatalom addig bombázta, hogy a menekülő tömeg elárasztotta a szomszédos országokat, sőt Európát.

    Az Európai Unió ennek következtében vészesen meggyengült. Lehet, hogy az itt lévő kis nemzetek traumáját is sikerül felkorbácsolni a nagyhatalmaknak, és azok elkezdik követelni a határok változását. Az Unió ennek most ellene van, lsd. katalánok.
    Az 1. vháború idején pont fordítva volt, akkor a határok megváltoztatása volt a célja a franciáknak. Akkor az USA és Oroszország magával volt elfoglalva.

    Ma az Uniónak a határok változatlansága az érdeke. Koszovó megalakulása nem európai kezdeményezés volt. Ukrajnában pedig évek óta háború van, de már senki nem tudja, miért is?

  • Bendeguz te csak szeretnéd hogy meggyengüljön tágabb hazám, az Európai Únió.

    De kár reménykedni nagyokos.

    A demokrácia problémákkal jár.

    A diktatúrában minden egyszerű,egészen addig amig az alattvalónak már egy rozsdás százas szög is nagy kincset nem jelent.

    De normális szabad ember ( nem olyenok mint te ) nem az államtól várják a megélhetést, az alamizsnát.

    Az csak az alattvalók vágyálma.

  • Kis Ferenc
    2018 május 7
    8:05 de.

    „Nekem azután secko jedno – ahogy a művelt japán mondaná szlovákul-:) – hogy Orbánnak egyel kevesebb, v. több szavazata van, de a jogszerűségre illene figyelni a Kúriának, pontosabban kötelessége. Ezek után a Kúria minden döntése megkérdőjelezhető.”

    Nagyot téved még akkor is ha átmegy „művelt japánba” mert úgy tűnik attól sem lett sokkal jobban informált, bár nem akarom sértegetni. Ám ez Önnek és hasonló véleményen lévő társainak még elnézhető, hisz felteszem „igazságérzetük” ezt diktálja, és megették amit a kormány média tálalt, egyebekben pedig nem olvasgatnak naponta sem jogszabályokat, sem azokon alapuló indoklásokat,így max. nem túl gilt elhamarkodott kijelentéseket tenni egy olyan fórum megítélését és szakmai hozzáértését illetően, melynek tevékenységével és feladatkörével láthatóan nincs tisztában!

    De, Orbán Viktor, mint az ország miniszterelnöke – tetejében maga is jogvégzett ember, aki ha túl sok mindenre nem is emlékszik már egykori tanulmányaiból- arra azért feltétlenül kell/lene, hogy ne minősítse a Magyar Köztársaság független bírói szervei által meghozott semmilyen döntést, ítéletet pláne hivatalból, mert az pontosan arra alkalmas amit pl Ön is bemutatott itt, többed magával. Azaz aláássa annak tekintélyét, legitim rendelkezéseit, miután megkérdőjelezi annak szakmaiságát, jogszerűségét. Kivált úgy, hogy az ügy egész jogi hátterét figyelmen kívül hagyja, vélhetően nem olvasta, nem ismeri de élből kijelenti, hogy a Kúria nem figyel a jogszerűségre, azaz a „kötelességére”, és ilyen formán a mint birói szerv valamennyi döntése kétes!

    Ezt az ország miniszterelnöke, miniszterei stb tehát nem tehetik, max. mint Földes is írta magánban, pl a strandon, sörözés közben, kártyaparti alkalmával haverok közt mondhatja, hogy „szerintem nagy barom ez az X vagy Y – nézzétek már micsoda ítéletet hozott a hülye” aztán ha a törvény adta kereteken belül kiderül, hogy mégsem, akkor sűrűn befogja! Erre vannak ugyanis a fellebbviteli szervek akinek feladata – sőt „kötelessége” – az adott határozat felülbírálása, aztán a végső döntést el kell fogadni mindenkinek, legyen az egy művelt japán, vagy akár az ország miniszterelnöke!(Ezt tette most a Kúria) Orbánnak azt is tudnia kell, hogy a személyes elvárásait (mi a kedvező neki) sosem szabad összekeverni a törvény biztosította igazsággal, ő pedig a fenti kijelentéseit, miszerint „a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladathoz” nem mint pártelnök tette a közmédiában, hanem mint miniszterelnök. Egyébként mint pártelnök sem ildomos, hogy ilyen kijelentéseket tegyen. Tovább megyek: ha a a Kúria Orbánnak kedvező döntést hoz, akkor felnőtt, és elfogadja- de ha az érdekeivel ellentéteset akkor nem nőtt fel?

    Ha esetleg úgy gondolja, hogy belefér egy kis tárgyszerűség, idemellékelem a pontos indoklást (levezetést) mely a Kúria döntését megalapozta.

    http://hvg.hu/itthon/20180507_Nem_igaz_amit_a_Fidesz_mond_a_Kuria_nem_vett_el_toluk_mandatumot

  • Geyza
    Irod:
    ———————————————————
    …”A Putyin beavatása nem érdekel.
    Majd a BEAVATKOZÁSA lehet érdekes, mikor Izráel megtámadja Szíriát és az ott tartozkodó Iráni erőket.

    Még szerencse hogy ez a kissé lökött Trump eléggé elkötelezte magát Izrael mellett.

    Mert a szar ruszkiknak több évtizedes vágyuk Izráel felszámolása.

    Eddig nem sikerült nekik, a rongyfejű bábjaik által.

    És megsúgom: aki ilyesmivel próbálkozna, azzal kell szembenéznie hogy országa megsemmisül.”…
    —————————————————

    Gondolom nem vagy bibliaolvaso ember. De….

    Eleg jol leirtad az „Apokalipszisbol” az armaggedoni reszt.
    Mostmar csak egy kerdes maradt, mi melyik oldalon veszunk reszt?

  • Besancon
    2018 május 8
    8:57 de.

    Sajnos hiaba az amugy tokeletes es vilagos levezetesed a „jogszerusegrol” mert a Kis ferenc fele „uraknak” falrahanyt borso marad, a nagyvezernek pedig pont arra jo, hogy ujjabb municiot adjon a jogallam teljes leepitesere.

    A „secko jedno” fele hozzaallas pontosan mutatja a rosszindulatu hozzaallasukat.

    Mivel a „secko jedno” az ertelmezeseben egyenlo azzal – hogy „ugyis mi vagyunk a nyerok”

  • Hazai Lampa!

    A lengyelek nem fognak tamogatni soha semmilyen orosz kozeledest, de meg a torokhoz valo kozeledest sem.

    Ebben a magyarok tevednek. Mar megint.

    Rakoczi-t is ezert NEM tamogattak kozvetlenul, mert az jo kapcsolatot tartott fenn a szultani udvarral.

    Lengyelek es oroszok kozott tortenelmi ellentet all fenn.
    Egyedul a lengyeleknek sikerult Moszkvat elfoglalni veszteseg nelkul, mikor Bocskai Istvan (erdelyi fejedelem) volt a lengyel kiraly.

    Becset lengyel csapatok mentettek fel II. Szulejman megszallasa ellen.

    Lengyelekkel lehet szovetkezni a nemet hegemonia letoresere, de nem az USA, vagy altalaban europa elllen.

    De a leg moszkva-ellenesebb europai allam lengyelorszag volt,es marad.

    A video errol az utobbirol szol! Orbant arulojuknak tekintik a Putyinnal valo „baratsaga” miatt

  • Gabriel:

    Hát nem sok választásunk van .
    Akár tetszik akár nem egyeseknek.
    (Az itt tobzódó kissé túlkoros Hitlerjugendre gondolok)

  • Fölényeskedő,idióta HunCanada!
    Képzelje!
    Pontosan tudom,hogy a TASZ 1994-ben itthon alakult,”civil” szervezet…tagjai nem lehetnek egyetlen párt tagjai sem,de azt is tudja itthon mindenki,hogy bizony az alávaló,jellemtelen Soros pénzeli(nem kevéssel…!!!)és uszítja őket(mint több más hasonló kétes civil szervezetet),mire is:
    Nos arra,hogy a szabad választásokon és törvényesen győzött kormánypárt ellen kövessen el merényletet.
    Ők a nem a szabadságjogokért,hanem a büntetlen randalírozás jogáért küzdenek,ami óriási különbség,na ennek a szervezetnek a hatására „akarta”.. betiltani a kordont,jogos rendőri védelmet a Kúria a parlamenti alakuló ülésén….amiből egyértelműen kiderül,hogy ugye a Fidesz nem vette meg,nem befolyásolja a sem a kúriát,sem a Bíróságot a baloldal hazug állításai szerint!
    Mellesleg ma informáltak arról,hogy a parlament felgyújtása, a föld alatti folyosók felderítése,Orbán lakóházának bekerítése a cél többek között,meg a belváros szétverése……na még szép,hogy nem hagyják ennyiben!
    Más országban a bukott ellenzék kussol,míg itthon uszít,persze kívételt képeznek a tisztességes baloldali politikusok akik egy demokratikus választás eredményeként,mandátumot nyertek és délelőtt ők is bent ültek az épületben!
    Amit a hőzöngő,uszító csőcselékről(Soros bérencekről írtam)az az interneten(facebok) és újságban is megjelent,nevekkel!!!!
    Na H.C duguljon már be egy kicsit

  • HAZAI LAMPA;

    Irod ismetelten velemnyeidet, de az csupan az ,a sajat elkpzeleseid a multbol.

    Az EU gazdasagi motorja a Nemet ipari fejletsege.
    Minden iparilag fejlett tarsadalmaknak szukseguk van piacra.
    Piac es nyersanyag utanpotlasra.

    Nemtorszag tul kicsi ahoz hogy egy nagy piacot is jelenthetne a sajat termekeinek arusitasaira.

    A nemet-iparnak ma is, ugy mint a multban, a kevesbe iparosodott keleti orszagok jelenti a piacot.

    A piac szukseglete miatt volt ket vilag haboru europaban.
    S NEM a francia hatar-erdekek miatt.

    Kelet es az elmaradotabb Balkan jelenti a nagy piacot a nemet iparnak.

    Azert megy a tomeg-gyilkolasok ma is Ukrajnaban.
    Putin mindenre hajlando es kesz megelozni az EU es a NATO terjedeset.

    Ha verontasok kezdodnek ismet Szerbiban, az nagyon konnyen at-loggyenhet hozzatok is.
    Kulonosen ha a te mododra a terulet hoditasokat beszelitek.

  • HAZAI LAMPA;

    Szyriaban a „nagyhatalmak” bombaznak. TEVES.

    A Szyriaia felkelest Assad ellen Obama teljes-mertekben visszautasitotta segiteni a lakossagot.

    Csupan Assad hadai gyilkoltak eveken at a sajat varosaik lakossait „hodo-bombakkal”.

    De a felkelok, a „Free Szyrian Army” sikeresen kozel jott a gyozelemhez.
    Assad kersere az Orosz legiero kezdte bombazi Szyriai varosokat. Fel millio civil lakost meggyilkolva.

    A US nem a Szyriai varosokat, hanem csupan a keleti sivatagban, ahol az ISIS foglalt hatalmat, az Kurdistani teruleten.

    A US csupan „dron”-okkal feldertve az ISIS vezetoit semmisitte meg azokat, a Kurd es Yazidi lakossag vedelmenek masodrendu celjabaol.
    ISIS-nek vege. A Kurdok es az Iraqiak elfoglaltak a teruletet. Ma szabadok az ISIS kegyetlensegeitol.

    De az oroszok maig is bombaznak es gyilkoljak a felkeloket, aki meg eletben van.

    Israel NEM bombazta Szyriat. Onvedelm celjabol a Hasbala hadait tamadja bar hol is leteznek, mert azok allandoan gyilkolnak merenyletekkel Israelban.

  • Egy kis kiegészítés!!…de nem kell válaszolni :én soha nem kívántam senki fejbelövését,(megint hazudik!!)csupán Gyurcsányra,a szemkilövésekre, és a tényleges,bizonyított rendőri brutalitásra
    …hivatkoztam,amik ugye megtörténtek?!de mellesleg pár s….g-be lövésen bizony nem akadnék ki,nem tiltakoznék….(.de a Fidesz ennél sokkal értelmesebb,higgadtabb,meg nem is lesz rá szükség,mert a csőcselék majd szépen kijózanodik, elsomfordál….)

  • Ja meg a híradó előtt!
    Itt Pesten nagy zivatar várható,óriási esőfelhők gyülekeznek…..remélhetőleg az idióta csőcselék időben elpucol …de az sem aggaszt különösebben,ha netán eláznak,mert attól talán „kijózanodnak”!
    Na pá,aki teheti nézzen itthoni csatornát,ha nem sikerül akkor is
    kapcsolodjon ki,vagy pihizzen!

  • Boda Marcsi
    2018 május 8
    12:25 du.

    Ha nem vársz választ,minek firkálsz ide?
    Van egy óriási javaslatom számodra:
    NE ÍRJ !
    Akkor tuti hogy senki nem fog a hülyeségeidre reagálni.
    Hidd el neked is jobb lesz !! Megnyugszik a pici gyomrocskád.

    Hát még ennyit sem vagy képes belátni?
    Te idióta.

  • Geyza
    2018 május 8
    1:25 du.

    Nyugodtan írjon csak ez a Boda Marcsi, én is tanulmányt írok róla a következő diplomamunkámhoz. Jó, hogy itt van egy ilyen különleges példány aki nem rest minden nap újabb és újabb idiótaságokat felmutatni és közben nem tanul a hibáiból. Ebből egyre inkább a pszichopata jellemjegyek egyikét és másikát is felfedezhetjük Marcsiban. Engem nem zavar Marcsi, szórakoztat és így hasznos is h tanulmány lesz belőle.

  • Geyza!
    Én abszolu nyugodt vagyok és jót derülök rajtad és társaidon,csupán a kinti tájékozatlan jó érzésű emberek miatt írok,no meg aákkez alacsony vérnyomásomnak is jót tesz,ha időnként ilyen idiótákkal „beszélgetek”!

  • Hun Canada:
    Tanulmány?
    Az más.
    Akkó had írjon.

  • HunCanada!

    Milyen „diplomamunkája” is lehet egy ilyen erősen terhelt,rejtőzködő „titokzatos”személynek,kérdezném,ha netán érdekelne és főleg igaz is lenne…de ugye megint hazugsággal próbál etetni,amiről eddig nem „vallott”,de ugye a hazugsága eddig sem igazán érdekelt!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2018 május 8
    1:13 du.
    Hihi Marcsi, szétverte a jégeső a makacsul kitartó nihilistákat, egy mosatlan, rasztás haju hős még egy díszlet alá is bebújt félelmében, úgy bepánikult, hogy még a rendőrök is alig tudták kikönyörögni onnan, végül 100 db steril kábitószer befecskendező injekciós tűért sikerült! 😀

  • Orsós Elemér

    HunCanada
    2018 május 8
    1:43 du.

    Tisztelt Hölgyem, Uram, vagy 3-mal kezdődő személyi számu!! (A megfelelő genger aláhúzandó!)
    Mely országban lehet ilyen 4 elemi szintű tanulmányokkal diplomát és milliókat szerezni, jó lenne ha elárulná, mert a 6 elemimmel szeretnék én is multimilliomos lenni!

  • LAMPA
    Az Orosz es a Lengyel megolo ellensegek voltak evszazadokon at.

    Most hogy szabadok es fuggtelenek, az ma sokkal erosebben napvilagra jon mint az elmult 500 evben.

    A lengyelek meg a szoviet emlekmuveket is eltuntettek. Minden emlekeiket eltorolni igyekeznek ma.
    Nem csak a multjuk, de fokent a Szoviet elnyomasukat nem hajlandok sem kepesek megbocsajtani.

    Ne feledd, miert a Szoviet leg-elsobb tette, ill. probalkozasa volt ismet Lengyelorszag elfoglalasa
    1920 Agusztusaban?
    A Warsoi csata volt a Voros Hadsereg leg-nagyobb veresege.
    Azt Moszkva soha nem volt kepes elfelejteni, no meg az elozo 500 evet sem.

  • Nahát…
    „Az Orosz es a Lengyel ellensegek…”

    Há bazzz ha nem mondod komolyan mondom hülyén halunk meg.
    Szerencsére itt vagy nekünk te..te…te kis mindenttudó.
    Te polihisztor.
    Te vagy a mi szellemi jótevőnk.
    Napi szellemi táplálékunk kikotyvasztója.
    Köszönnyük neked hogy élsz és dolgozol érettünk.
    (Csak túléljük baßa meg a pék..)

  • Bendeguz79
    2018 május 8
    4:28 du.

    A felszabadító Vörös Hadseregnek emléket állító szovjet emlékműveket Magyarországon nem távolították el kegyeleti okokból.

    Csodálkoznék, ha Lengyelországban, és a többi kelet-európai országban ne lennének ilyen emlékművek.

  • Bendeguz79
    2018 május 8
    11:11 de.

    „Putin mindenre hajlando es kesz megelozni az EU es a NATO terjedeset.”

    A NATO-t nem Németország irányítja, ha jól tudom.

    Az EU-nak semmi konfliktusa nem volt Oroszországgal vagy Ukrajnával. Onnan veszik a nyersanyagot.

  • Üdvözöllek Kedves DŰGŐ Gézukám!,Szeretem a HÚMOROD!
    Na és ehhez mit is szólsz? :::::
    ….””””Megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői – írta a református.hu portál…..””””
    Mit szólsz hozzá üdvözletével!( az 4 százezer lehet hogy l5 millió?).

  • Kedves Orsós!

    Hát nagyon díjaztam mindkét hozzászólását!
    Csak gratulálni tudok a szellemességéhez!(és még mondja ez
    a terhelt népség,hogy nem maradtak normális hozzászólok …és nincs kitartás köztünk?)!!!
    Tény,hogy sok értelmes,kulturált embernek hányingere,elege lett,mind a hazug cikkekből,mind a fórumból,(amit részben megértek)de szerencsére vannak és lesznek normális tárgyilagos és főleg tájékozott emberek,akik véleményt írnak és megpróbálják azokat hitelesen informálni ,akiknek erre kint,vagy itthon nincs lehetősége!

  • Marcsikám!
    „a szemkilövésekre”… 😀 😀

    Csak egyetlenegy (1 darab) szemkilövés volt VÉLETLENÜL, mert a rendőrök térd alá lőttek, de egy muki éppen lehajolt (talán egy kövecskéért?)…

    Minden más, amit te és Figyelő össze szoktatok hozni, legfeljebb ennyire igaz.

  • Na eltűnt egy hozzászólásom!
    Röviden C.Á célzott rá pár nappal ezelőtt,hogy őt is hibridnek tartom?
    Na nem,csak a nevelése ,szülei,származása,vallása csődjének(ezt egy hozzászóló már jó pár napja megírta)de valamiért nagyon megéri,hogy egy ilyen a ballibsi,trágár fórumnak a szerkesztője legyen…..!
    HunCanada egy aljas,jellemetelen,bunkó és idióta hibrid,míg én és itt többen értelmes,normális EMBEREK vagyunk!
    Még arra sem volt képes,hogy Kertész hibridtől tájékozódjon!
    Na téma kimerítve!

  • Hazai Lámpa:
    Vörös Hadsereg Hősi Emlékmű-kérdés :
    No meg nem is távolíthatják el.
    Megpróbálták!
    Bp.kissé fasisztoid főpolg. mestere kitántorgott Moszkvába Putyinhoz hogy engedje meg az eltávolítást, merthogy sokkal biztonságosabb helye lenne valami külvárosban ahol nincs annyi nyilas randlírozás.
    Putyint titkárságán azt mondták neki ebben a Genosse nem kompetens, menjen a kérelmével Moszkva főpolgármesteréhez.
    Az az illetékes ilyesmiben.
    Ott meg nem foglakoztak vele.Mondták maradjon csak ott ahol van.

  • Orsós Elemér
    2018 május 8
    3:49 du.

    Mire gondol pontosan?

  • OIM*
    inkább te tűnnél már el.
    Hidd el jobb lenne mindenkinek.
    Főleg neked.Már egészen kivagy idegileg DDDD

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Foldi, szerintem a demokraciaban, igenis joga van a miniszterelnoknek mindenrol tudni es itelkezni. Miert van akkor ebben a tisztsegben, ha nem lehat velemenye?

  • Foldi, szerintem a demokraciaban, igenis joga van a miniszterelnoknek mindenrol tudni es itelkezni. Miert van akkor ebben a tisztsegben, ha nem lehet velemenye?

  • Boda Marcsi
    2018 május 9
    11:47 de.

    Marcsi 😀 Igen a téma ki van merítve, mert az égvilágon nem mondott megint semmit, hanem általánosságban szitkozódott és szokásához híven gyűlölködött itt mondatról mondatra.

    árulja el szépen sorban, hogy mi az amiből

    – aljas,

    – jellemtelen,

    – bunkó

    – idióta

    – hibrid

    jelzővel illet?

    Mindegyikre kérek szépen példát, hogy ha igaza van ne kövessem el, hogy olyan legyek mint Maga!

    Köszönöm!

  • Tótkám hát ha harc, legyen harc:

    tóth péter
    2018 május 9
    11:07 de.

    Üdvözöllek Kedves DŰGŐ Gézukám!,Szeretem a HÚMOROD!
    Na és ehhez mit is szólsz? :::::
    ….””””Megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői – írta a református.hu portál…..””””
    Mit szólsz hozzá üdvözletével!( az 4 százezer lehet hogy l5 millió?).

  • HunCanada
    2018 május 7
    3:18 du.
    Nem tudom, miert kellett engem ideznie, mar mindegy. Egyet biztosan tudok, hogy ma mar nincs meg a magyaroknal sem, olyan diktatura, ami egyeneket, csupan velemenye miatt letartoztassak a Legfelso Birosagon eliteljek bortonre stb..
    Itt szeretnek, az Orban diktaturarol irni es beszelni. A rendszervaltas ota, nincs egyeni uldoztetes politikai hovatatrtozasa miatt. Ez 2O18ban,Europanak a nagy eredmenye, a tobbi semmi ehhez kepest.

  • Almási Alma
    2018 május 9
    11:23 de.Alma, a szemkilovest NEM lattam! De ami akkor tortent, az ugy igaz, hogy itt ulok a klavimnal.A szemkiloves kesobb lehetett, es azt elhiszem, hogy volt olyan forro feju is, aki kovet dobott a hatalmas rendor kordonfele. Ahogy az angol mondja, minden :” Two way street”!

  • Alma:
    Teljesen felesleges Bodának észérvekkel magyarázgatni.
    Ő hazudozni jár ide.
    Gyakorlatilag minden harmadik mondatában egy hazugság van.
    Ez a dolga.
    Szarik ő bele a valóságba.

  • HAZAI LAMPA;

    Nem csak hogy eltavolitanak szobrokat meg itten a US-ban is mar par honapja. Fokent az 1861-64-i polgar-haboru emlekeit.

    Sot meg egy Thomas Jefferson szobrot is eltavolitottak itten.

    A mai hirekben van,hogy Jersey City-ben a Kotyn-i tomeg-meszarlas emlekere emelt bronz szobrot is eltavolitjak.
    Allitolag csupan „karbantartas celjabol”.
    De a tuntetesek kezdodtek mert a tomeg nem hajlando azt elhinni.

    Szertenek egy mai hir-cimlapjat kozolni de tudom a cenzor rogton torolne.
    A kozeledo Novemberi valasztasokkal es a kozep-amerikai orszagokbol erkezo „karavanok”, es azok okozoinak tetteirol es financirozasarol.
    Ha google-oznad a „D.A.C.A.” nevet, az volt a „karavanok” kezdete az Obama evekben.

  • Figyelő
    2018 május 9
    12:42 du.

    Azért idéztem, mert egyik nap egy másik bejegyzésnél azt írta

    „Mondhatnak ram minden felet, de nem hinnem ,. hogy a mai”diktaruban” lecsuknak, egy evre,politikai kihallgatasokra jarnak , 17 eves diaklanyok, mert kritzaljak a mai
    rendszert!”

    Érdemes az alatta párral lévő hozzászólásomat elolvasnia, itt találja az Önét kedves Figyelő: http://kanadaihirlap.com/2018/05/04/fideszes-troll-mozgositas/#comment-267016

    Ezt az írását idéztem Boda Máriának, aki pontosan ezt hiányolja és szeretné, hogy ma ez mindennapos legyen a fentebbi hozzászólásában. 🙁 Sajnos. Szóval ez az idézésének története.

  • Figyelő: Bemásolom, hogy ne kelljen keresnie az ottani válaszomat az Önére. egyszerűbb így. Szóval a mostani hozzászólásához is passzol:

    HunCanada
    2018 május 7
    8:07 de.

    Kedves Figyelő. Hát hiszen tudjuk, hogy van ilyen. Hogy a rendszer ellen felszólaló diáktüntetőket vegzálják, hogy beviszik, hogy váratlanul otthonukban megjelenik hajnalban a hatóság és beviszik, lefoglalják az eszközeiket, a számítógépeit. Hogy aki részt vesz a tüntetéseken azokat tucatszámra igazoltatják és küldik nekik a magyar szinten nagy pénzbírságokat, hogy elrettentsék, megfélemlítsék elvegyék egy életre a kedvét attól, hogy hangot adjon a nemtetszésének. A nem diákokat pedig a munkahely elvesztésével tartják sakkban és ezért nem mernek kiállni egy-egy tüntetésre. Ez nehogy már új dolog legyen Magának és másoknak a mostani kormánytól? :O Pont ugyan az van amit Ön leírt, teljesen! Szóval ma jobban jár az ember ha nem hangoztatja a kormánnyal szembeni ellenvéleményét sehol, mintha hangoztatná. Magyarul jobb kussban lenni, akkor baj nem ér. Ez biztosan nincs így jól.

    Abban egyetértünk, hogy kettészakadt az ország de nem jobb és baloldalra, hanem kormánypártira és a kormányt kritizálókra. A kormánypártiak a legnagyobb kisebbség, így ők alakíthatnak mindig kormányt. Már rég nincs itt semminek semmi köze a jobboldalisághoz, vagy a baloldalisághoz.

  • Orsós Elemér

    HunCanada
    2018 május 9
    12:18 du.

    Arra gondoltam, hogy mások szubjektive vélt vagy valós hülyeségeiről tanulmányt írni és azzal üzletelni az legalább akkora gazemberség, mint a hirhedt Cezare Lombrozo fotóalbumát készpénznek venni, aki külső jegyek alapján „tudományosan” akarta már előre kiszűrni a bűnözésre hajlamos embereket a továbbtenyésztésből!

  • Orsós Elemér
    2018 május 9
    3:37 du.

    Értem, köszi a választ de ez csak az Ön interpretációja. Én nem üzletelek, nem is állítottam ilyet.

  • Orsós Elemér

    HunCanada
    2018 május 9
    4:02 du.
    Bocsánat, de én sem kifejezetten pénz szerzésre gondoltam, csak megsajnáltam egy olyan embertársamat, akit az agyára ment politikai elvakultságából ítélve nem biztos, hogy Ön jól jellemzett értelmileg. Na, most remélem egyik felet sem sértettem meg szemtelen köntörfalazásommal! 😀

  • Orsós Elemér
    2018 május 9
    5:30 du.

    Engem biztosan nem sértett meg. 🙂 Na de elismerem, biztosan előfordul, hogy a politikailag elvakult embertársunkat nem pontosan jellemeztem értelmileg. Ebben teljesen igaza van. Bizonyára az esetek többségében sokkal enyhébb állapotokkal szoktam jellemezni, mint amilyen valójában, mert én is sajnálom őt – mint egy embertársunkat – olyan jelzőkkel illetni, amit egyébként őt megilletne. :\

  • Hun Canada;

    Csatolta Shilling Arpad velemnyet, de mi a kapcsolat abban Figyelo elozo megjegyzesehez, ahol jelezte,hogy ‘nem hinne hogy ma ugyan azon modszereket gyakorolna az allam ,amint tortent Figyelovel 17 eves koraban’.
    Ami tisztan volt jelezve Figyelo altal mas hozzaszollasaban, hogy a Rakosi korszakban birtonre volt itelve mert nem mutatta lelkes tamogatasat a rendszerenek. Az az hogy nem tett „felajalnlast” Szatin szultesnapjara.

    De most en kerdezem Hun Canadat,tortenik, vagy tortenne az ma ?

    Mert HA az tortenik, akkor jogosan kiabalhat „diktatura”-t.

    Persze a torves-nyalapu kutatas ,ami a torenyes „felfedezes” resze. Az torvenyesen megszabva minden reszleteiben.

    Az tortent itten a US-ban is,pl. Micheal Chone ,Trump egyeni ugyvedjevel. Irodajat, lakasat es hotel-szobajat kutattak, s minden dokumentumait elkobozva a vizsgalo-ugyeszseg alatal.

    Sot az tortenhet meg Czegledy Zsolt-tal is ,aki Gyutcsany egyeni ugyvedje. Miert nem idezted azt is ?
    Mind az altalanos torvenyes eljaras. Tetszik az vagy nem !

  • Bendeguz79
    2018 május 10
    10:50 de.

    Nem csatoltam sem Shilling, sem Schilling Árpád véleményét. A többit meg nem igazán értem, tényleg nagyon nehéz olvasni sorait, pedig igyekszem értelmezni.

  • Tüske Zsófia

    Boda: tény az, hogy te sötét hülye vagy és lila fogalmad sincs a magyar igazságszolgáltatásról. A Kúriához mindazok fordulhatnak, akiket jogsérelem ért. Csak, hogy máskor ne beszélj hülyeségeket: http://ugyfelcentrum.fovarositorvenyszek.birosag.hu/book/export/html/18
    Tekintve, hogy a választás során érdekes dolgok történtek, 18 választókerületben tűntek el ellenzékre leadott szavazatok, a beadott panaszra a Kúriának KÖTELESSÉGE volt döntést hozni, és mivel a csalás megállapítható volt, ennek szellemében ítélkezni. A határontúli szavazatok kapcsán ugyanez érvényes.
    Már beláthatnád, hogy az itt jelenlevők kevés kivétellel nem vevők a primitív agymosási kísérleteidre, sem a gusztustalan ócsárló jelzőidre, annak a megfelelő közönséget a 888-on találod.
    Túl ezen utánanézhetnél – ha már – mi is a diplomamunka, mert láthatóan a legkisebb tájékozottság nélkül próbálod HunCanadát ezzel piszkálni.
    És ajánlom, keresd fel a háziorvosodat némi agyi vérkeringés-javító gyógyszerért, mert hosszabb távollét után feltűnik és riasztó a szellemi leépülésed. A dementia senilis nem szégyen, de ha rosszindulattal párosul, igen sokkoló tud lenni.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2018 május 8

    nem kell a rosszindulatú hazudozás, sem a félreinformálás. Az általad emlegetett rasztás zenészt a rendőrség a délelőtti tüntetésről vitte el, mindenféle drogos behatás nélkül, a jégeső pedig az este 6 órakor kezdődő utolsó fellépését mosta el.
    Fogalmam sincs, miért kell minden olyan megmozdulásra, ahol fiatalok vesznek részt drogokat vizionálni…. talán, mert a te köreidben és korosztályodban elképzelhetetlen az alkohol nélküli lét.

  • Zsófia:
    Miből gondolod hogy ennek az OIM* -nak van agya?

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2018 május 11
    1:44 du.
    Tudom kedves Zsófi! Ezzel a csak félig igaz álhíremmel a kommentelők éberségét akartam tesztelni, ezért gratulálok, hogy csak Te vetted észre a huncutságot! 😀 Másrészről, hogy az itt ismételten felbukkanó rasztás, rendőrök elöl bujkáló amorozó zenész lenne, azt valóban nem tudtam, de hogy egyik a rendőrök elől fára mászó ligetvédő harcosok közül, az a médiából egyből beugrott, meg az is, hogy a fája alatt elég sok használt tűt és emésztés utáni salakanyagot találtak a ligetvédő zöldek eltakarítása után! 😀

  • Orsós:
    Inkább csaz derült ki hogy nem nagyon olvasnak tégedet.
    Írjál érdekesebb dolgokról.
    Hátha fordul a kocka.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér: igaziból nem értem, mi a problémád a Liget védelmével. Budapesten az elmúlt években fák ezrei estek áldozatul annak az érthetetlen vegetáció-pusztító szenvedélynek, ami nem is igazán értem, mire jó. A Belvárosban kiírtották a fákat József nádor téren (mélygarázst építeni az arab olajsejk szállodájához) néhány hete áldozatul esett a Semmelweis utca összes fája a fűrésznek, nem tudni, miért. Az Etele úton 170 fa bánta a két villamosmegállónyi hosszabbítást. Az elmúlt héten engedély nélkül vágták ki a Margit-szigeten a tervezett teniszstadion helyén az évszázados fákat. Ugyanez történt a pesti oldalon a Dagálynál, 40-50 éves fák estek el. A Római parton többezer fát terveztek kivágni, hogy az engedély nélkül felhúzott lakóparkok mentesüljenek az árvízveszélytől, de ezt úgy tűnik, sikerült a helyieknek megakadályozni. Kivágták a fákat az Orczy parkban, a Liget fái azért kerültek végveszélybe, mert orbán ki akarja paterolni a múzeumokat és a Nemzeti könyvtárat a Várból és a pesti oldal egyetlen nagyobb összefüggő parkját szemelte ki a szar épületeinek. Te tényleg azt gondolod, hogy ez megfelelő cél? És ne láttad volna, hogy a Ligetvédő kislányt hogy ütötte le a Pintér tulajdonában lévő biztonsági cég a Valton embere? Ha már nem mész oda Budapest tüdejét védeni, legalább ne gúnyolódj azon, akinek fontos a zöldterület.Ami pedig az emésztés végtermékét illeti, [gondolom, bizonyítékod van róla, hogy az emberi és nem kutyaürülék] remélhetőleg ugyanígy pattogtál, amikort 2006-ban Satu úr és fizetett tüntetői a Kossuth teret szarták-hugyozták össze.

  • @Tüske Zsófia
    Ja… A hugyosforradalomban! 😀

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2018 május 12
    11:13 de.
    A zöld vegetáció megóvása nagyon fontos, de nem gyermeteg bohóckodással és pár nárcisztikus bérprovokátorral lejáratva kellene azt végrehajtani, mert nálunk ez még -a civilizált nyugattal ellentétben- nem jön be! A ligetvédő kislánynak és a rasztás orangutánnak, azaz a bérzöldeknek, bérhőzöngőknek busásan bele van kalkulálva a bérébe a performanszuk veszélyességi pótléka! Mivel pedig a feltűnő jegyei miatt könnyen megjegyezhető rasztás szépfiu már többször szerepelt a médiában nemcsak zöld, hanem politikai rendezvényeken is, felmerülhet annak a gyanuja, hogy a bájolgásait nem a természetért és a demokráciáért való aggódás motiválja, hanem hivatás szerűen a munkaideje alatt pénzért vagy más ellenszolgáltatásért csinálja.

  • Az.
    Kb EZ jellemző
    az egész Fidesztánra.
    Minden elpusztítása ami szép és emberi,
    helyébe meg a húgy és a szar be erőltetése.
    Bodáék és Orsósék és Figyelő pedig tapsikál hozzá.
    Aki szót emel ezek ellen az rohadt komenista idegenszívű.

    Hányinger ez az egész .

  • Tüske Zsófia 11:13

    …Folytatva. Nomegosztán, az a híres neves, magát zöldpártnak tituláló LMP hol a p…ba van ott, amikor a „hervad már ligetünk”* évszázados fáit a FidSS Fűrészes Bandák b…..gatják ? Sehunn…

    Megmondom, mert ők úgy ződdek, ahogy én hupikék vagyok, sehogy. Ezt a „címkét” is Schiffer kapta Orbántól – akár a pártját** – hogy csinnyájjék väle amit csak akarik… Annak előtte még állítólag ők vóóóttak a zőőőődddek… Ja!…

    .

    .

    * Berzsenyi Dániel azonos című verse után.
    ** Nemcsak az Lmp-nek, de már korábban a Jobbiknak is Orbán vótt a keresztapja.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 május 12
    5:58 du.
    Gratulálok, igazi trollos -lényegről elterelő- reagálás volt! Senki nem tapsikált hozzá, CSAK a lefizetett, „spontán” megszervezett, túlzott exhibicionista ripacskodással elrontott reagálás nem tetszett!

  • Orsóskám mondj 5..de nem is. 3 ellenpéldát.
    Mi az ami jó és emberi, és a te FIDESZ-edtől jött?

    Mert még ami jó (lenne) azon is horribilis pénzeket nyúlnak le az adófizetők pénzéböl.

    Ilyen, állami szintre emelt és törvényesített lerablása az országnak talán még nem is volt a magyar történelemben.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 május 13
    8:05 de.
    OK Geyza, csak egy ellenpéldát mondok, de az felér öttel: bármennyire is belém próbálod szugerálni, nem vagyok Fidesz birka! Ennek ellenére azt mondom, hogy a kedvenceinknek a törvényes rablásból mára csak morzsák jutottak, mert mohó elődeik már behabzsolták a finom falatok legjavát, így már csak tőlük tudnak lopkodni, mert amit a kedves „rendszerváltók” idegen kézbe játszottak át arra már a -szintén kedves- regnálók is örökre keresztet vethetnek!!

  • Geyza!Mindaz amit írtál,nem vagy emberi,….”a húgy,a szar és a többi (hazug )ocsmányság” meg belőled és a hozzád hasonlókból dől…persze nem vagy képes az állapotod miatt felfogni még a tárgyilagos és sem a jobb sem a bal oldalra nem elkötelezett emberek véleményét sem!
    Már többször megírtam és egyre inkább biztos,hogy te egy súlyos
    klinikai eset vagy,akit nem csak itthon,de kint (még Kanadában sem…)tudnak meggyógyítani,sajnos…!
    De csak írogass nyugodtan ha rád jön a roham,a többség megérti az állapotod,sajnálkozik(még gyakran a balosok is…) és egyben megvet,bár ha valaki hülye az ugye nem pártszimpátia függvénye…!

  • Kimaradt a lényeg:te tényleg nem vagy emberi….csupán egy káros
    és erősen terhelt élőlény….

  • Kedves Elemérem.
    Amit írtál az nem érv csak teória.Elképzelés.Prejudikáció.
    De legyen neked :
    1 azaz egy érvet kérek csupán már.
    (Nem tudsz mondani.)

  • Csitulj Kisboda.
    Még a végén agyvérzés kapsz.
    Mit mondasz majd a Pártáházban?
    Hogy hagytad magad felidegelni?
    Te idióta.

  • Geyzától nem várom el,hogy felfogja a hozzászólásom,ill,megértsen,mert ugye erre képtelen….kezeltesse magát!

  • Nos nem találom a cikket,ami azt állítja nincs Soros terv( pedig nagyon is van!!),(Lehet,hogy a napi újságokban olvastam. ezt..)de mindegy…!
    Mivel minden cikkben Soros dicsőítésével,a migráció elfogadásával és a kormány szidalmazásával vannak elfoglalva,így nem is keresgélem feleslegesen….(így itt írtam le a véleményem)haszontalan időpocsékolás, lesz aki érti és lesz, aki nem
    ez ész,tájékozottság ,tárgyilagosság kérdése…!