Első nap az Iskolában (Parlamentben)

2018 május 14 2:28 du.20 hozzászólás

Első nap az Iskolában (Parlamentben):

1. Reggel a villamoson rájössz, hogy otthon hagytad a belépődet és már nincs időd visszamenni érte. Persze megoldod, de kicsit furán néznek rád a bejáratnál (nah, még egy bolond a házban).

2. Rogán úr, megmondja hogy régen is minden oké volt és ezután is minden rendben lesz, sőt még inkább. Kérdésre nem válaszol, vagy csak félig, de bár ne tenné. Gyomorideg indul.

3. Palkovics úr, elmondja hogy valójában tényleg nagy a baj, de majd minden rendben lesz. Kérdésre elmondja, hogy az oktatásban minden oké, nyilván ezért kell innovációs minisztérium, ami azért kell hogy jobb legyen az oktatásunk… Tikkel a szemem.

4. A harmadik bizottsági ülés előtt (persze kaja szünet óhne) elmegyek mosdóba. Mire visszaérek laptop sehol. Pánik indul. Fél óra keresés, a tisztelt ház őrségének riasztása után, kiderül hogy egy igen tisztelt szintén ellenzéki kolléga véletlenül az enyémet vitte el. Véletlenül. Az enyémet.

5. Mivel éppen a laptopom után rohangásztam, lemerült a telefonom. Így nem tudok dolgozni két órán keresztül, pedig ilyenkor a legsúlyosabb a helyzet. Mire bekapcsolom másfél óra múlva, 10 nem fogadott hívás.

Holnap, újra próbálkozok. Laptop táskát nem viszek, telefon töltőt igen. Délután megkérdezem a Varga Mihálytól, hogy hogyan lesz nekünk 2.500 eurós fizunk 12 év múlva? Szerintetek mi lesz válasz? Lesz egyáltalán?

Székely Sándor

Székely Sándor

20 hozzászólás

 • humorba ágyazott keserűség és a tettek teljes hiánya és mindezek eredménye ma jól látszik arrafelé levédiabasznádon…alcsútbasznádtól pontosan 1 nanosecondra abban a világmodellben amelyben az idő mint olyan nem létezik és akkor a záraivámosi fivérek eléneklik a “megállazidőazégennémaállócsillagok” című rockbúsongót és mindenki táncra perdűl, mert már 50 éves kortól lehet bözsi utalványt kapni

  szóval? nagyon szép ahogy ferencjóska aszon’ta anno: mintennattyonszepmintennattyonjó

  és taps

 • a határátlépő helyeken, ahol ki van (e?) írva: istenhozott a mi szép országunkban amelyet mától “TIKITBASZKI” országnak fogok hívni…ugye BKK az egy kedves közlekedési vállalkozmány és kiadta albérletbe a jegyellenőrzési tevékenységet…azok meg, mint al (mint az én hátsó alfelem) vállalkozó nagyon kultúrált módon szólítja meg a messziről kideríthetően külföldit: tikitbaszki…majd elveszi tőle és azonnal megbünteti mert nincs jegye mert az semmi módon nem bizonyítható, hogy volt neki

  na ilyen is az… és akkor volt vörösiszap mindjárt az uralkodásának első hónapjában de nem sikerült azt elérnie amit akart de lett nagy izé és ez így megy azóta és a bürgék meg tikitbaszki országban vidáman halnak éhen meg hagyják magukat kilakoltatni ma saját házukból (én mondjuk felrobbantanám és felégetném azután elmennék külhonba…egyevegyeezazéntestem alapon)

  ha nem olvasom odavalósi újságban akkor el sem hittem volna

 • Letezne valami informacio, adatok, napi jelentesek az ottani Parlament napi tevekenysegeirol, ami kovetheto a pontos vitakon, javaslatokon, hatarozatokon?

  Nem velemenyeket, sem elbeszeleseket csupan eredeti adataik a kovethetok lehetne.
  Mint pl. itten az ESPN, es PBS csatorna 3.3 (Florida Channel).

  Amely allandoan kozvetiti ugy a torvenyhozo-testuletek (Haz es Szenate)kormanzo es kabinetjenek minden tetteit, s a legfelsobb nirosag minden ugyeijnek a vitait a delek alatal.

  Ugyszinten kozlik minden bizotsagok minden mukodeseiknek a mukodeseit.

  Hasonloan az ottani kormany (allmahatalom minden szerveiknek a mukodeseit ???

  Remelnem hogy letezo ?!

 • Mi a magyar kepviselok fizetese ?

 • Bendeguz79
  2018 május 14
  3:30 du.
  this is again is written in: “piréz”? or what language? what Idiom?

 • Ez hihetetlennek tűnik: ellenzéki “kolléga” lop. Azt hitte, a sajátja a laptop, mi?! (nem tűnt neki föl, hogy nem a saját üléshelyéről viszi el?)

 • Bullfighter !

  Velhetoen a cenzor “javitotta ki” a soraidat?

  De teljesen ertelmetlen.

  Szedd az orvossagodat !

 • Oh Draziri, tudod hogy az csak egy ellenzekeskedo “nagyitas” volt, es nem valosag !

 • Christopher Adam

  Bendeguz79,

  Nem árt ha az ember legalább a cimzett nevét helyesen irja.

 • Christopher Adam
  2018 május 14
  8:35 du.

  nagy tömpe újjaival csapkoggya a zokostelóját aminek 2×2 inches a képernyője és eccerre legalább 5 betűt csap le a system meg szűri…ettől lesz olyan de amit mondani akar azt sohasem fogjuk megtudni mert titkolja

  kis ügyeske
  de sokat izél a “drága” és, ami a legfontosabb: mindent jobban tud és kölési mániája is van a viszketegségén kívűl
  hagyd
  én eredetiben akarom mert akkor az igazi…

 • Rodeo:
  Úgy előttem van:
  Amint a nagy tümpe ujjával
  csapkoggya a kabátgombnyi képernyőt..

 • Christopher Adam;

  Maga allitgatja ismetelten hogy atmegy es “javitgat” hozzaszollasaimon.
  Tehet mi joga lehetne engem vadolni barmi kozolt sorokert amit maga ,a sajat bevallasai altal, ismetelten bizonyitja hogy valtoztatta, az allitolagos es ismetelt “javitasaival”. Hm ?

 • Bendeguz ne pampogj.
  Örülj inkább hogy van egy mártír
  aki idejét feláldozva olvashatóvá gyúrja a
  szó-zagyvalékokkal kifejezni próbáló gondolat-törmelékeidet

 • Bendeguz79:
  “Christopher Adam;Maga allitgatja ismetelten hogy atmegy es “javitgat” hozzaszollasaimon.
  Tehet mi joga lehetne engem vadolni barmi kozolt sorokert amit maga ,a sajat bevallasai altal, ismetelten bizonyitja hogy valtoztatta, az allitolagos es ismetelt “javitasaival”. Hm?”

  Mr Bendeguz79!
  Értem a panaszolkodását, ezért egy kompromisszumot javasolnék Önnek. Írja a hozzászólásait olyan nyelven, amelyet ismer! Annyi érdekes, szép nyelv van a világon, biztosan akad közöttük néhány olyan, amelyeken Ön is is tud érthetően fogalmazni, írni.

 • Belzebub:
  ez a Mr. Gáz Bende
  írhatna pl. pirézül is.
  Amilyen okos,nem esne nehezére.
  Nékünk is jobb lenne mert nem kéne olvasni.
  Saja ennek a Mr Gáznak a betű-zagyvalékjai annyira
  azért nem zagyvalékosak hogy az ember önkéntelenül is ne
  próbálná meg kihámozni az esetlegesen benne rejlő értelmet
  Ilyen az ember:Kényszeresen olvassa amiben csepp logikát lát.

 • Sajnalom BELZEBUB (Canaani-ordog).
  Az NEM panaszkodasom volt !
  Az egy kerdesem volt.

  Mint maga is talan allitani probalta hogy nem kepes megerteni soraimat.
  Talan mert Mr.Adam “javitgatja” azt. A sajat sorai alapjan.

  Tehat alapveto kerdes, hogy talan az teszi erthetelenne.

  Ertheto az Belzebub-nak ?

 • BELZEBUB;

  Jobban beszelek mint apukajuk Rakosi Matyas. Aki csak 4 evet elt idegen foldon.
  Nincsen gyakorlatom a magyar nyelvvel, 60 ev hianyaban.
  S nem idegen kiejtessel beszelem mint Horthy vezeruk.

  Tehat mi a fenet panaszoknak ?

  Honapokig a pontokat hianyoztak, de mindent megertettek, csupan amit nem akarnak megerteni, nem ertenek.
  De akkor hogy a feneben reagalhatnanak ?

 • Hat mar ketsegtelen az hogy senkinek nincsen semmi adata, tudata a kerdezett ugyeken.
  Senki nem tudja hogy mit fizet a kepviseloje Parlemantben valo leteert.

  Hasonloan, tobb mas eseteken is amikor kerdeztem valami, barmi adatokra vezetheto informaciot, soha senki nem volt kepes nyujtani semmit.

  De mindeg a leheto-legerosebben allitjak vadaikat minden alanyon,ami semmi mas csupan elkepzeleseik.

  A tudatlansag valoban a magyarok legjelntosebb hatalma !

 • Bendeguz79:
  “Jobban beszelek mint apukajuk Rakosi Matyas. Aki csak 4 evet elt idegen foldon.
  Nincsen gyakorlatom a magyar nyelvvel, 60 ev hianyaban.
  S nem idegen kiejtessel beszelem mint Horthy vezeruk.”

  Kivételesen válaszolok a szamárságaira, hátha tanul valamit.

  Önnel ellentétben már csak életkorom miatt sem volt alkalmam az Ön tanítómesterének, jó Rákosi elvtársának a beszédeit hallgatni. (Ez épp oly kevéssé hiányzik nékem, mint az Ön szövegelése.)

  Rákosi a Keleti Nyelvek Akadémiáján tanult, utána 1912-től Hamburgban, majd Londonban dolgozott egy nagy szállítmányozási cégnél. 1914-ben, a háború kitörésekor jött haza, hogy tartalékos tiszti kötelezettségének eleget tegyen. 1915 elején orosz fogságba esett, onnét 1918 végén tudott visszatérni Magyarországra, ahonnét 1919 őszén emigrált. 1924-ben illegálisan visszatért, 1925-ben letartóztatták, 1940-ben az oroszok kicserélték, 1945-ig ismét a Szovjetunióban élt. Akárhogy is számolom, ez összesen nem négy év, hanem egy évtized. Nagy gazember volt az Ön kedvenc tanítómestere, de a visszaemlékezések szerint jól, ízesen beszélt magyarul, és kifogástalanul másik 4-5 nyelven.

  Hogy Horthy nem tudott jól magyarul, az is csak egy urban legend, állítólag az Ön édesapja, Rákosi Mátyás rezsimjében terjesztették, hogy Horthyt ezzel is lejárassák. (Előttem ugyan nem járat le valakit, ha nem tud jól magyarul, hiszen én is csak az apanyelvemet beszélem elég jól, az anyanyelvemet valamivel gyöngébben.) Minden esetre, nem igaz, hogy az egykori kormányzó nem tudott kifogástalanul magyarul, ő is jó beszélt állítólag 4-5 nyelven.

  Hogy Ön hat évtized alatt meglehetősen elfeledte a magyar nyelvet, ez érthető. Vannak olyan WEB-sitek, amelyek pont ezt, a nyelvtanulas, nyelvgyakorlás érdekében történő levelezést szolgálják. (Régebben én is használtam ilyenek pl. a norvég gyakorlására.) Kommentelni szerintem talán célszerűbb olyan nyelven, amit rendesen tud használni az ember.

  Persze ez csak tanács. Nekem mindegy, hogy Ön milyen nyelven kommentel, legföljebb nem olvasom el.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.