Leveszi-e a cipőjét, ha….

2018 május 20 7:37 de.20 hozzászólás

Lehet-e fontos kérdés az, hogy leveszem-e a cipőm? Az, hogy valaki leveszi-e a cipőjét? A kérdés filozofikus. Alighanem lehet gyűjteni akár egy egész konzultációnyi variációt. Akár a cipők típusára is kitérve.

Olyan kérdésekkel, mint:

Leveszi-e Ön akkor cipőjét, ha vendégségbe megy?

Leveszi-e Ön akkor cipőjét, ha imádkozik?

Leveszi-e Ön akkor cipőjét, ha hazatér a munkából?

Leveszi-e Ön akkor cipőjét, ha nagyon meleg van?

Leveszi-e Ön akkor cipőjét, ha mínuszok vannak?

De már ezek a kérdések is lehetnek alapvetően tévesek.

Mert abból indulnak ki, hogy van a megkérdezettnek munkája, illetve egyáltalán: cipője.

Ám mit pipáljon be az, akinek nincs? Mennyire van döntési helyzetben?

(Illusztráció: SKColeArt)

20 hozzászólás

  • csak akkor amikor házicipőre váltok ami könnyű és rugalmas, vagy papucsra mert áztatni akarom a családi kincseimet 5 féle szappannal és 3 féle shampoo val>..vendégségben? ha engem akarnak akkor a cipőmet is akarják vagy engem sem…egyébként is ez a cipőlecipőfel egy agyficam vagy agylúdtalp

  • Nekem a fiam ilyen agylúdtalpas. (Igaz lehet a mondás: rendetlen asszonynak rendes a gyereke.) Egyszer egy játék-babakocsit vettem az unokámnak. Ő persze mindjárt ki akarta próbálni: beleültette a kedvenc babáit, és a teraszra indult.(Nagy, majd 60 nm-es kövezett teraszuk van.)Mire az apja: Hogy képzeled! Aztán fertőtleníthetem a kerekeket! Csak néztem. Mondom: hagyd, majd veszek egy benti babakocsit is. De mondd, csináltok egy másik gyereket is, hogy legyen egy benti, meg egy kinti?

  • Hollósy Gerti

    Valami apropója biztos lehet ennek az írásnak.

    A kérdés szerintem csak onnantól fontos, ha valakinek nincs mit levenni.

  • Hollósy Gerti
    2018 május 20
    8:56 de.
    nem szó sincs erről azt „hiszik” hogy a zokni és a padlószőnyeg azok tiszták, a padlószőnyeg eleve halálos mérgező baktériumtenyészet bármivel is tisztítod 2 évenként fel kellene égetni az egész rothadó fatelepet amit háznak hívnak kanadában

    nem vagyok hajlandó a tiszt zoknimmal a cipőmbe vinni meg haza az ő fertőzéseiket, egyék meg csináljanak parkettát és mossák fel naponta de azon sem vagyok hajlandó zokniban mert ortopéd lábam van és szüxégem van a cipőmre vagy nem tudok járni

    ezek az agylúdtalpasok meg éljenek maguk között és cseréljék a bacijaikat, egészségükre

  • Simay Bandi:

    Honnan veszed hogy van cipőm ?
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Jaa most látom..Gerti már lelőtte a poént DDD

  • A „filosz” az benne, hogy az előtérben hagyott cipő jelképezi a kinti bajok-gondok levételét is, amit szintén nem visznek be a lakótérbe … a japánoknál. Egyúttal több más praktikuma miatt is általános a cipőlevétel, ami szokást ritkán csak néhány bunkó közép-európai sért meg.

    Elsősorban az esős időjárásuknak köszönhetően óvják a lakterüket a vizes/sáros cipőktől, mert a japcsik szeretnek a földön ülni és aludni, ezért rendkívül fontos nekik a tisztaság.

    A másik praktikum, hogy szellőzik a lábfejük, mert a páradús levegőben hajlamos a modern és divatos zárt cipőkben befülledni.

    Végül: nem kényszerítjük azonnali takarításra a háziakat.

    Szerencsére már nálunk is terjed ez a gesztus értékű szokás: a háziak papucsokat helyeznek ki az előszobába a vendégeiknek.

    http://blog.sudy.co.hu/wp-content/uploads/2015/11/K%C3%A9p-1.jpg

  • Julianus barat

    En mindig leveszem a cipomet , mert a szonyegek igen draga , kezi csomozasu perzsa szonyegek. Haat a kutyam az nem vette le a cipojet, se a ket macska nem vigyaz ra. Ki be rohangalnak a macska ajton es hordjak be az allatokat madarakat es jobb esetben az agy alatt, rosszabb esetben a szonyegen cincaljak szet oket. Neha kijonnek a szonyegtisztitok, ha mar nagyon piszkosak a szonyegek. Vendegsegben is leveszem, foleg ha latom pici baba van a hazban. Meg ha latom, hogy a szonyeg tiszta es draga volt. Mit akart ezzel a cikkel Simay Endre irni? Majd megmondja.

  • Hollósy Gerti
    2018 május 20
    8:56 de.

    Igen. Akinek nincs mit levenni, attól hiába kérded.
    Valahogy ilyesmik a nagy konzultációink is.

  • Hollósy Gerti, Geyza,

    Meg Pünkösd van….
    a sarus rabbira emlékezik a világ…..(egy része)

  • Drizari
    2018 május 20
    11:18 de.
    a pergamen és nádkonstrukciót kell is óvni a még az erősebb fingtól is…de az csak egy ország … én meg filótlan lelketlen nem hagyom kinn, mert akkor miért megyek be?

  • Julianus:
    Én meg azt csinálom hogy nem lépek rá a szőnyegjeimre cipővel vagy papuccsal.
    De akkor meg minek a szőnyeg ???

  • A cikk iroja, vagy reszeg, vagy almabol ebredt , hogy ilyen cikket irt. Arrol nem is beszelve, hogy lekozolte ezt a lap.

  • Julianus barat

    Igen Geyza, ez is egy megoldas.haha, ha az ember nem negykezlab jon haza a kocsmabol akkor kezen is ehet jarni a lakasban:-)) Ameddig elt a kutyam mindennap lementunk az obolbe futni ot kilometert. neha tiszta sar volt O is en is , ahogy hazaertunk Jacksont probaltam leslagozni, nem igazan orult neki, elszaladt . Igy ahogy voltunk bementunk a lakasba , en levettem a cipom, o behozta a sarat es persze az agyban aludt velem. Igy hiaba takaritottak nalam minden heten a mexikoiak delelott, delutan mar tiszta sar volt minden. Mar nincs Jackson meg, a kandallo felett van a hamva egy urnaban. Mar csak a macskak saroznak ossze mindent.

  • Julianus:Igen !!
    Azzé is támogatom az illuminált állapotot,
    mert akkor az ember, mivel nem tud lábraállni,
    kénytelen kézenjárva haamenni.Igy aztán nem kell bajlódni (részegen) azzal az istenverte cipőfűzővel.

  • Figyelő:
    Nem győzöm hangsúlyozni:
    Végy fel laza lelki tartást
    és próbálj meg mulatni a tréfán.

  • Hát ez tényleg egy „nagyon izgalmas” …..cikk!
    Nos én ha vendégségbe megyek alkalmazkodom az elváráshoz,többnyire leveszem.
    Én már az előszobámban leveszem és a vendégeim is,már ösztönösen…mert látják a tisztaságot,természetesen papucsot is kikészítek!
    Az utcán kosz,kutyagumi stb. van. Amúgy nálunk egyetlen katolikus templomban sem szokás levetni a cipőt! Azon meg kár „aggódni”,hogy valakinek nincs cipője…mert ugye itthon még a hajléktalanoknak is van! persze az is előfordul,hogy valaki annyira berúg,hogy elhagyja… Na azt hiszem,minden „égetően fontos” kérdésre válaszoltam?…!!!

  • Andrew!

    Így igaz valóban Pünkösd van,az persze más kérdés,hogy ez többeknek nem jelent semmit,….de szerencsére a számottevő TÖBBSÉGNEK igen,mos ez nem mellékes!

  • Geyza
    2018 május 21
    5:21 de.

    Úgy tűnik az írás igazi troll-siklató lett 🙂

  • Drizari
    2018 május 20
    11:18 de.

    hiedelmek miatt nem akarok lábgombát vagy mást kapni, a papucs is fertőzött kígyóbéka használta előttem

    agylúdtalp