Valahogy az ellenzékhez nem jutott el a választási eredmény…

2018 május 22 9:47 de.89 hozzászólás

Valahogy az ellenzékhez nem jutott el a választási eredmény. Vagy ha eljutott, akkor… hát minimum kötözni való bolondok. Még mindig nem a kooperáció jár a fejükben, hanem azon gondolkodnak, hogyan tudnák még apróbb, még kisebb frakciókra szabdalni magukat.

(Ignorance is bliss / start-static – DeviantArt)

Az LMP kezdte el, történetük legjobb választási eredményét interpretálták úgy, hogy két pártra is elég lesz az a a hét százalék: egy schifferista Fidesz-szatellitre, és azokra, akik valódi ellenzéki pártot akarnának. Ez utóbbiaknak igazuk volt talán, hogy a volt pártelnök a visszavonultság biztos fedezékéből vastagon kivette a részét az összefogás mentes ellenzéki szereplésből.

A sort folytatta a Jobbik, Toroczkai László lett Vazullá. Mint ahogy István korabeli elődje hitte, hogy a magyarság, az ország végét jelenti az idegen keresztyénség felvétele, a lovagi, a nyugati életmód térnyerése; pont úgy hisz Toroczkai abban, hogy a Jobbik elveszíti magát és elveszíti a magyarságot a néppártosodás útján. S pont ugyan úgy téved, hisz, a mérsékelt jobbik adhat menedéket mind azon konzervatívoknak, akiknek elegük van a nyílt gyűlöletkampányból.

Nem mellesleg az új elnök, Sneider Tamás helyében nem igazán sírnék Toroczkai után. Ásotthalom polgármesterére még nagy jövő állhat Orbán és kommunikációs szárnysegédje, Bayer Zsolt társaságban. A néppartosodás talán még nem hozott számszerű eredményt, de nem is tette tönkre a pártot, legrosszabb esetben is azt mondhatjuk, hogy a pártnak legalább annyit hozott, amennyit vitt.

A Jobbik szakadása mellesleg a néppártosodás kezdete óta várható, hisz a párt előbb vagy utóbb le kell hogy számoljon szélsőséges múltjának árnyaival. Ugyanakkor az is igaz, hogy a szakadás után a néppártos vonal lesz az, ami tényleg a jövőt jelenti.

Nem maradhat ki kedves MSZP-nk sem egy ilyen illusztris negatív felsorolásból. A párt mára teljesen elvesztette párt jellegét. Igaz, a magyar politikai múmiák gyűjteménye már nem egyszerűen szakadni szeretne, hanem – legalábbis az alkoholban tartósított, brüsszeli emigrációra kényszerített Szanyi Tibor szerint egyszerűen végleg fel kéne számolni. S amint a szólás fogalmaz: a gyerek és a részeg mindig az igazat mondja. A pártnak ez már a sokadik elvetélt kísérlete arra, hogy pártként viselkedjen, és a szociknak ez látványosan nem megy. Nem tudják elmondani, hogy mit képviselnek, kiket képviselnek és miért képviselik azt. Ilyenkor tényleg jobb felszámolni méltósággal egy pártot,mintsem további tisztújításokkal hosszabbítani a régi mamut kínokkal teli haláltusáját. Mert egyenlőre a komolyan vehető jelölteknek sincs semmi a kezükben, amivel ismét pártot tudnának csinálni ebből a gazdasági-politikai-erkölcsi válságból, amit ma Magyar Szocialista Pártnak neveznek – ám se nem szocialista, se nem párt.

Így mondhatjuk a helyzet összegzése az, hogy Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója lesz a legerősebb ellenzéki párt, pedig nem szolgált rá. Nagyon nem. A DK-t még mindig a Ferivel azonosítják, és teljes joggal. A párt inkább „langyi”: van a Feri, aki erősen odamond és egymaga próbál fogást találni egy korlátlan erőforrásokkal rendelkező NER-en és vannak a többiek, akik szívesen dolgozgatnak a főnök keze alá, de képtelenek saját témát képviselni, saját témával bekerülni a sajtóba, ott maradni, képtelenek egy politikának nevezett színfóniát kitalálni, vagy épp a főnök nélkül egy látványos, közös munkát bemutatni.

Egyszer szeretnék látni egy olyan DK rendezvényt, ahol csak annyi szerepet kap az alapító-elnök, hogy végre leírhassam: a Demokratikus Koalíció az a párt, ami túl nőtt Gyurcsány Ferencen, ami nem függ Gyurcsány Ferenctől, végre önmagban is életképes. Ám ekkor retteghet a NER csak igazán.

Vagy akkor ha az ellenzék összefog. De most őszintén, szerintetek melyik a valószínűbb? Egy teljes ellenzéki összefogás, egy Nemzeti Demokrata Párt, vagy az, hogy az DK végre túl nő az elnökén?

Így vagy úgy, de az összkép rendkívül elkeserítő. Sokan azt hiszik pártjuk annyira megnyerte a választást, hogy az eredmény két pártra is elegendő lenne. Többen – mint az LMP-s Hadházy – a beépült ügynököket, belső ellenséget keresnek, ami vagy igaz, vagy egyszerű indok a leszámoláshoz a politikai ellenfelekkel. Miközben a valódi megoldás keresői kisebbségben vannak, és azok, akik az ellenzék szavazói bázisát adnák, riasztóan nagy mértékben adják fel és költöznek külföldre.

Eddig egyedül Mellár Tamás viselkedett felelős ellenzékiként, aki a Fodor Gábor családja és üzletfelei által alkotott Liberális Párt Kft. alkalmazottja Bősz Anett és a Karácsony-féle Párbeszéd közti szakadást hidalta át azzal, hogy gesztus értékűen belépett a Párbeszéd Frakciójába. Miközben Fodor Gábor ezzel kiírta magát – remélhetőleg végleg – a demokratikus ellenzék tagjai közül, Mellár Tamás ezzel a lépéssel kiérdemelte az elmúlt hat hétben a „Demokrácia Bajnoka” címet. De ez valahogy engem nem vigasztal, gyanítom egyenlőre őt sem, téged sem.

Lőrincz István

*

A szerző mottója: „Mi magyarok két dologhoz értünk nemzeti szinten: a focihoz és a politikához. Mind a kettőt el is toljuk rendesen.” Blogja itt olvasható.

89 hozzászólás

  • hááááááááááááááááát, az lehet, hogy az ellenzék olyan…és mi van akkor?

    azokról nem kellene megemlékezni akik a NER-t tartják életben pedig a fidexkft (alibabaésa400000rabló) program nélkül indult már sokadszor és azzal nyert…akkor jobb az egész bolhacirkusz, legalább lehet röhögni a sok senkiházin amint „politikusként” mindösszesen fidexbenne a jövedelmeikért nem kell tenniük semmit de …és ide olyanokat írnék amiért Chris kitiltana, tehát nem teszem

  • Az ellenzéki pártok előtt ott van a siker példája, a Fidesz. Tanúlhatnának belőle. Csak egy kapitális, diktatórikus rablóvezér által szigorúan irányított, a leleplezés és bűntetéstől való félelem miatt összetartó bűnözők szervezete tud érvényesülni, korrupcióval minden pénzt megszerezni, hatalmát azzal fenntartani.
    Utánozzák a viktort és a Fideszt. A magyarok többségének ez a fajta politika és kormányozás imponál, erre szavaznak legtöbben.

  • Vajon mi tortenhetett a szerzovel?
    Micsoda mottot talalt fel.

    Talan talalna a szerzo valami alanyt amiben a magyarok meg rosszabbak is lehetnenek, mint a „foci” es a „politika” ???

  • Mindegy, továbbra is várjuk a Messiást.
    De nem jő..
    Csak az egypárt-rendszer.
    (Vagy az már itt is van ?)

  • Orsós Elemér

    Gyula Bognar
    2018 május 22
    11:04 de.
    Nagyon igazad van és akár már Horn druszádnak is megadatott volna ez a lehetőség, de Neki még nem voltak a vadkapitalizmusról ilyen hasznos tapasztalatai mint Orbánnak, ezért Ő még egy kicsit idealista volt és túl jóhiszemű az erőszakos koaliciós partnerével, akikre valójában nem is nagyon lett volna szüksége, mert lehet hogy bárki mással -akik mind irányíthatóbbak és naivabbak voltak- LEGALÁBB még egy ciklust kapott volna!!! Na de ezt a vetélést már bottal üthetjük, meg persze könnyű távlatokból okosnak lenni! (Akkor természetesen én sem így láttam, mint most, mert bevallom Horn Gyula nem volt a szívem csücske, akkor még -rossz, megélt tapasztalatok híján- nem nosztalgiáztam vissza a legvidámabb barakot, pedig „szenvedtem” benne!)

  • Orsós Elemér

    Szerintem a cikk mondanivalója majdnem mindenben igaz, de a legnagyobb probléma az, hogy azért nincsenek Mellártok, mert a pártosodás provokált túlburjánoztatásával sikerült a fejekből a nemzetben gondolkodás kiirtani.

  • Orsós Elemér

    Pardon: nemzetben gondolkodást!

  • Orsóskám ne dícsérd a Gyalut,
    me’ minnyá ríva fakadok.
    (Öreggéjzabátsi most
    egy könnycseppet
    morzsol széjjel
    szemesarkában)

  • gondolom az usa ket part rendszere jol mukodik talan nem is maffia allam amig tucatnyi part indul a fidesz ellen garantalt a fidesz gyozelem

  • norma2
    2018 május 22
    2:43 du.

    hahahaha vetésforgó: azaz 1 pártrendszer soha semmikor sem változott semmi csak a headhoncho neve a dilisek listáján

  • „Az ellenzekhez nem jutott el a valasztasi eredmenye”.

    Ejnye, ejnye, latod mi tortenhet amokor valakik nem olvassak a sajat blogjait .

  • Lehet,hogy Mellár T.törekvése,célja jó?…mindenesetre dicséretes,a kérdés csak az,hogy az ellenzék érti-e,?képes túlnőni
    Gyurcsányon,?képes-e tanulságot levonni,?képes-e megújulni?,képes-e összefogni,?képes-e tárgyilagos lenni,?képes-e őszintén és főleg
    kulturáltan a hazáját képviselni,?képes-e érvelni????
    Bár jobboldali érzelmű vagyok,de egy a fentiekben leírt problémákat leküzdő,változásra képes ellenzéknek gratulálnék és tisztelném őket !

  • NORMA2;

    Nem ket part-rendszer !
    Van tobb mint 100 politikai part !

    Elnok valasztaskor poersze csak kb. 8-10 part kepes mind az 50 orszagokban regisztralni, es a politikai bersenyges anyagi loltseheit fedezni.
    Az elnok valasztas nem kevesebb mint egy billio follarba kerult a lehetoseggel versenyzoknek az elmult versenyeken.

    Itt a ahatosagok NEM fizetik a versenyzoket az termelo-adofizetok penzebol !!!
    Minden versenyzonek a sajat erdeke a szuksegs penzt atamogatioktol kerni es kapni.

    S mivel hogy a gyoztesnek a tobbseg-szavazatot szukseges nyerni hat az csupan ket-versenyzore szorosodik.

    Azert vannak az „elozetes valasztasok”.
    Az le-keskenyiti a versemgest.
    Pl.2016-ban Trump aki NEM Koztarsasagi Parti, de azon a part-jegyen szaladt, 17 ismert es magas-rangu koztarsasagiakat vert el a vita-versenyeivel.

    A Demokrata partban is Bernie Sanders, aki Demoratic Szocialista, de a demokrata jegyen szaladt.
    A Demolrata part szervezett csalasaval Hilary nyert Sanders ellen.
    A part elnoki versenyenek vitajara, a part vezetosege elore nyujtotta Hilarinek mind a vita-kerdeseit.
    Nem tisztesseges de nem torvenytelen.

    Az elnok-nyertesnek a 538 elnokvalasztasi korzetekben minimum 270-ben kell nyerni. Trump 306-ben gyozott.

    Azert ma a koztarsasagi politikusok ellenzik nagyban, a Demoratak meg megolnek.

  • Elnézést,hogy nem dicsértem meg a szerzőt,ugyanis ez végre egy
    elgondolkoztató ,tárgyilagos és nem „vakon”,érvek nélkül a baloldallal fanatikusan elfogult cikk!
    Na az ilyen cikkeken lehetne vitatkozni,véleményt cserélni,ami
    talán sokaknak hasznos lehet!

  • Magyarországon 2011 óta gyakorlatilag egypártrendszer van.
    Aki mást mond az vagy bolond, vagy nem tud olvasni, vagy festi magát.

  • Nézzenek oda..OIM* drukkol az ellenzéknek.
    És ellátja őket jótanácsaival.

    Szegény ellenzék…

  • Norma2:
    A tucatnyi párt mind Orbán mester kezéből eszik.
    A hazai álellenzék a FIDESZ kottájából játszik.

    2011 óta itt ellenzéki törvényjavaslat nem valósult meg

    2011 óta itt ellenzék által kezdeményezett népszavazás nem volt

    2011 óta itt ellenzék által, FIDESZ politikus ellen sikkasztásért csalásért kezdeményezett ügyészi eljárás nem indult.

    2011 óta a parlamenti FIDESZ többség HOZZA A TÖRVÉNYEKET !
    Holott nem az a dolga.Neki csak jóváhagyni vagy elutasítania lehet egy Kormány által benyújtott törvényjavaslatot.
    De olyan itt nem történik.
    EGYÉNI KÉPVISELŐI INDÍTVÁNYOZÁS ALAPJÁN BENYÚJTOTT TÖRVÉNYJAVASLATOKAT HAGY JÓVÁ A PARLAMENTI KÉTHARMAD !!!
    Vagyis a parlamenti kétharmad hozza a Párt által ilyen-olyan módon megkreált törvényeket.

    Ami ma itt folyik kísértetiesen emlékeztet arra az egypártrendszerre amit 1988-ban elvetett a magyar társadalom.

    Itt kérem, tetszik nem tetszik egypártrendszer van 2011 óta.

    És az ilyen szarházi Tótok meg Gyuri10-ek nagy pofával próbálják elnyomni azokat a halk hangokat amik igyekeznek feltárni a helyzetet.

    Ezek a trollok itt a FIDESZ meghosszabbított karmai.
    Gazdáik mindent meg akarnak kaparintani.

    Pénzt, vagyont, a gyerekeinket ésmég a lelkünk is kéne nekik.

  • Bendeguz79
    2018 május 22
    4:54 du.

    bucika: sorold fel! 1-100 és a részleteket hadd tanuljon a sok hülye

    a vetésforgó műxik…sohasem lesz változás nem a párt irányít…hanem a…

    hahahahahaha
    asszittem te elég vén majom vagy, hogy ne essél le az ágról álmodban

  • Bendeguznak adok igazat! Minek kell 25 part egy kis orszagnak?
    A tobb mint 36O millios USA nak eleg ketto.
    Multkor ossze szamoltam az itt felsorolt partokat!

  • Nekem ebből az jön át, hogy a vállalható ellenzék, egy főre csökkent, és Mellárnak hívják, aki tovább nem osztható csak Önmagával…
    Persze Ő is a Fidesz melegből sunnyogott elő..

  • hehe mit találtam:

    http://nepszava.hu/cikk/1160355-ingyen-busz-ingyen-jegy-csak-nezze-vegre-valaki-a-felcsut-meccset

    Érdemes elolvasni a kommenteket is DDD

    Valahogy a jónép nem vevő minden szarra.

  • Nem tartozik szorosan a témához, de István király hatalmát két oldalról fenyegette a belső ellenzék.

    1. Visszatérés a pogány világhoz.
    2. Áttérés a bizánci kereszténységhez.

    A kettő annyiban függött össze, hogy a bizánci kereszténységben nem írták elő az uralkodói cím öröklését, ha jól tudom. A nyugati keresztény, feudális királyságokban az elsőszülött fiú örökölte a királyi címet.
    A térségben mindkét irányra találunk példát. A szerbek és a bolgárok a keleti kereszténységet vették föl, a lengyelek és csehek a nyugatit.
    Hozzájön, hogy a nyugati irány a Német-római császárság felsőségét jelentette. Bizánc bukása után Moszkva lett a keleti kereszténység középpontja.

    Sokszor, sokan megjósolták már a nyugati és a keleti civilizáció bukását is. Jelen állás szerint a demokratikus ellenzék a „rothadó Nyugat”, Toroczkai a „Kelet Nyugatja”, a néppártosodó Jobbik pedig a „Nyugat, de melegházasság nélkül” c. táborokban találhatóak.

  • Geyza
    2018 május 23
    6:03 de.
    ez mind azért van, mert ott a stádijony előtt még nincs egy 15 méter magas bronzba öntött orbánvitya (én ezt úgy képzelném, hogy mikor megvan a forma beleteszik a vityát és ráöntik a bronzot)

    meg repülőszőnyeg közvetlen járat a lebetonozott Városligetből alcsútbasznádra…Népliget felkészül (lebetonozásra) agylúdtalp!

  • hazai lámpa
    2018 május 23
    7:48 de.

    Az kimaradt, hogy a honfoglaló magyaroknál mindig a család legidősebb tagja örökölte a fejedelmi címet. A lázadó magyar urak, akiknek többsége szintén keresztény volt, a régi szokás jogán követelték a trónt Géza halála után.

    Géza azért is választotta a nyugati kereszténységet, mert az ő birtokai a legnyugatibb megyékben feküdtek. Végül a német lovagok támogatásával az ő fia nyerte el a fejedelmi címet, de ez nem azért volt, mert ő annyira „haladó” lett volna, a többiek meg maradiak. Vélhetőleg a bizánciak hadereje vagy diplomáciai ereje gyenge volt ahhoz, hogy a Kárpát-medencében megszilárdítsák a befolyásukat.

  • Rodeo ne adj nekik ötleteket.

  • Hazaikám:
    István úr hatalmát mások is fenyegették:
    Egy vendég fizetés nélkül akart távozni és még a hamutartót is elakarta lopni.
    Még jó hogy mindannyian mentünk segíteni Istvánnak, a főúrnak, csépelni a fószert.

    És mindez a Kékgolyó nevű vendéglátóipari egységben történt.

  • Mar valahol irtam, hogy a magyarok oruljrenek, hogy Orban miniszterelnok foci rajongo!
    Ismerek es hallottam orszag vezetokrol, akiknakk sokkal rosszabb es kegyetlenebb hobyja van.

  • azai lámpa
    2018 május 23
    7:48 de.
    Ez a homoszexszualtis egesz Europaban ellterjedt, de tudomasom szerint, mindig is volt, mar a gorog idoktol.
    Sajnos, a vallas es az Isten hit kihalt Europaban., a II Vilaghaboru ota. Tehat nincs semmi szellemi iranyzat ami ezt megallitana!

  • hazai lámpa
    2018 május 23
    7:48 de.
    Ez a homoszexszualtis egesz Europaban ellterjedt, de tudomasom szerint, mindig is volt, mar a gorog idoktol.
    Sajnos, a vallas es az Isten hit kihalt Europaban., a II Vilaghaboru ota. Tehat nincs semmi szellemi iranyzat ami ezt megallitana!

  • Figyelő
    2018 május 23
    2:56 du.
    kár, hogy nem ismered a zorbán történetét, kitől és miért kaptra a diplomamunkáját? kis buzigyerek a nonokisszakállas csinos kis hímringyó vánnyadt testét árulta, hogy legyen diplomája a sok részeges dorbézolás közben nem jutott neki ideje tanulni

    te meg homofób vagy? meg rasszista?

  • Figyelő
    2018 május 23
    2:56 du.

    Persze, ez igaz van rosszabb.. Pl Duterte imád gyilkolni a Fülöp szigeteken DE ne ez legyen egy elvileg jogállami Magyarország tekintetében a viszonyítási alap, hogy „van rosszabb vezető, örüljüónk ennek ami van…”. Buta hozzáállás.
    MERT hallottunk olyan miniszterelnökről vagy Presidentről aki viszont focidrukker, vagy más sport rajongója, de mégsem herdálja el a közpénzt saját hobbijára. Amiben a herdálás ellenére sincs eredmény, sem válogatott szinten sem klubcsapat szinten.

  • figyelo most attol retteg nehany ellenzeki bohoc hogy a stadionokba fogja oket internalni oket orban mert olyan mint pinochet tiszta crazy house ez a politikai elet budapesten

  • Figyelőkém ha homoszexualitásról akarsz hallani, tanulmányozzad a katolikus egyház házatájáról hallható információkat.

    Aztán magyarázzál.

  • Rodéjó:
    Ne báncsad a Zorbánt Figyelő kollegina előtt.
    A zokogástól nem fog bírni aludni.
    Ha ilyent mondasz rája.

  • slapaj
    2018 május 23
    2:25 de.

    Nem baj Slapaj, majdcsak meggyön a Messiás.
    Lehet hogy 2500 év múlva, de kivárjuk.
    Ha kell fél lábon állva is.
    Mijaz a Magyarnak..

  • Rodeo36-11
    2018 május 23
    4:20 du.Gondoltam, hogy az ellenzek minden meset elterjeszt Orban ellen, Az utobbit, most olvastam eloszor!
    Ha igaz lenne, nem lenne egy okos felesege es 5 gyereke!

  • Geyza
    2018 május 23
    6:19 du. Hat errol is tudok. Mi massal lehet lejaratni egy vallasi szervezetet? Kituno tema. En viszont apacakhoz jartam iskolaba, ott ezt nem vettem eszre, a csalad tobb papot ismert, naluk sem volt ennek tunete.
    Szemelyesen ismerek nehany papot, szinten ez nem problema.
    Kulonben, minden nagy szervezetben vannak ilyenek, A katonasagrol, miert nem hireztel errol a tarsadalom? biztos koztuk is van ilyen.

  • Figyelő
    2018 május 23
    8:28 du. nem lennél a „fidel”-Ő ha nem ezt írtad volna …hülye

  • Figyelő
    2018 május 23
    8:28 du. az okos felesége nélkül nem lenne senki! az ő kapcsolatai tették azzá a belügyi kémhálózatban amivé lett botanikai ismereteid is hiányosak hát meg a biológiaiak: attól, hogy a zorbán buzi még képes nemzeni de a te szellemi sötétségeden semmiféle tudomány és valós ismeret nem hatol át mint egy betonfalon
    lásd még a kisfiát aki apucira ütött de őszintébb
    hahahahahaha

  • Figyelő! A fenét se érdekelné,hogy mi a magyarországi kormányfő hobbija, ha nem közpénzek százmilliárdjait öntené erre. A települések teljes lakosságának két-háromszorosát befogadó stadionok düledező, tornaterem nélküli iskolák mellé épülnek.
    Ráadásul konganak az ürességtől! El tudod képzelni,hogy a magyar bajnokság meccseire átlagosan 3000-3500 néző kíváncsi? Nem véletlen: a válogatottat csak az a csapat nem verte még meg, amelyikkel nem játszott.
    Nem is értem, hogy a rajongóinak miért nem tűnik föl: ha az a szenvedély, ami saját bevallása szerint is leginkább érdekli, amire ennyi pénzünket áldozza, ennyire sikertelen, eredménytelen, akkor valami nem kerek? Ha nyolc év alatt a milliárdok ellenére nem sikerült egy válogatottnyi jó focistát kinevelni, akkor ott hibázik a rendszer?
    Szzegény,méltatlanul meggyalázott Puskás Öcsi sem gondolta, hogy nagy pénzt is el lehet cseszni, mégse lesz belőle nagy foci.

  • HunCanada
    2018 május 23
    5:38 du.

    „MERT hallottunk olyan miniszterelnökről vagy Presidentről aki viszont focidrukker, vagy más sport rajongója, de mégsem herdálja el a közpénzt saját hobbijára..”

    Ennek többféle oka is lehet, már azonkívül, hogy maga a miniszterelnök, vagy a President felfogja, hogy mire való a közpénz – Orbán jól láthatóan nem fogja fel!
    Másik lehetséges ok, hogy ha ezek a Presidentek egyébként hajlanának is a közpénz herdálására, egyszerűen nem tehetik meg, mert nem engedik nekik – kvázi odafigyelnek, számonkérnek, és elszámoltatnak! Kétszer egymásután nem választanak meg olyat, aki rendre a közpénzekben vájkál, sajátjaként, a saját kedvtelésére hobbijára, családja boldogítására és gyarapítására fordítja, nálunk, meg oda se neki, jöjjön harmadszorra is! Tátott szájjal figyeljük, hogy tünteti el a milliárdok százait, ezreit, és eszünkben sincs akkorát csördíteni az enyves mancsára hogy belezavarodjon! Miért is ne tenné – ha egyszer megteheti?

  • Figyelő
    2018 május 23
    8:38 du.

    És akkor még nem beszéltünk arról a VALÓBAN elpusztított kb 100 millió emberről, akit a „Krisztusi szeret jegyében” pusztítottak el kínhalállal, máglyákon meg forróvizben megfözve és más módokon, meg akik a Vatikán által generált, évszázadokon át tartó végetnemérő vallásháborúkban pusztultak el mind a katonaság, mind a védtelenek köréből.

  • Geyza
    2018 május 24
    10:29 de.
    Ne nevetess! Hany eve volt ez ?
    EN errol is tudok, de ,mivel a XX es XXI. szazadban elek en errol beszelek, melyben en is uldozott voltam!

  • talalom
    2018 május 24
    8:11 de.

    Bocs, de nagy tévedésben élsz, ebben is.

    Nagyon sok focitehetséget mutató gyereket összegyűjtenek, akik a labdarúgó akadémiákon tanulnak. Ha te alsó-középosztálybeli szülő lennél, és a gyereked felvennék egy ilyen akadémiára, te nem adnád oda, csak mert utálod az Orbánt?

    Az más kérdés, hogy a focisportban nem jegyzik Magyarországot, vagy hogy a gyerekek többsége az iskola folyosóján ugrál tornaterem hiányában. Akinek a fociakadémiára jár a gyereke, az sajnos nem fog ellene tiltakozni.

  • Geyza
    2018 május 24
    10:29 de.

    Ahogy azt Bartus magyar hangja elképzeli …

    Föntebbi hozzászólásomhoz akartam írni, de ide is passzol. Bizonyára sokan olvasták Popper Péter vallásokról szóló könyvét. Abban kifejti, hogy a reformáció utolsó bástyája Európában Magyarország (vagyis a latin kereszténység határa). Vagyis a tőlünk keletre és délre fekvő területeken ilyen nem létezik.
    Ez nagyjából a görög-kereszténység területét fedi le. (A keresztény egyház István uralkodása után szakadt szét keletire és nyugatira).

    Ugorjunk át időben a liberális demokráciákhoz. Ennek két olyan újítása van, amit az egyéb államrendszerek soha nem tudtak lemásolni. Nem a többpártrendszer és az általános választójog.
    1. A hatalmi ágak szétválasztása. Törvényhozó, végrehajtó, bírói hatalom szétválasztása, ahogy azt Montesquieu leírta.
    2. A társadalmi mobilitás. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy szolidárisak vagyunk, és egy-két nagyon tehetséges gyereket beengedünk az úri-polgári világba. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az alsó társadalmi osztályokat elismerjük, és megbecsüljük a kulturális tőkét, amivel rendelkeznek. Ez a volt szocialista kelet-európai országokban csak részben valósult meg, pedig ezt hirdették magukról. Pl. a skandináv országokban jobban megvalósult a társadalmi egyenlőség, és nem a fegyverek árnyékában, és nem csak átmeneti időre.

  • Figyelő
    2018 május 23
    3:19 du.

    Mi korunk atombombája? A melegházasság.

    Az ötvenes években a pártvezetés a lehetőségek közé sorolta, hogy Magyarországra ledobják az atombombát. Mindenfelé atombunkereket építettek a vezetőség számára. Miután a Szovjetuniónak is lett atombombája, sokan a nyugati világban szinte biztosra vették az atomháborút. Az országok azzal néztek szembe, hogy egy háború esetén akár meg is semmisíthetik egymást.

    Manapság az atomháborútól való félelem átalakult. Eszerint a fehér embert azzal ítélik kihalásra a neoliberálisok, hogy elterjesztik a melegházasságot a nyugati világban. Ráadásul, a melegek házasodhassanak, lehessen gyerekük örökbefogadással vagy mesterséges megtermékenyítéssel.
    Ez talán azzal kezdődött, hogy a népszerű hollywood-i filmekben megjelent a kedves, vicces, ártalmatlan meleg férfi figurája. Tehát inkább Amerikából indult ez a divat.
    Aztán a felvonulásokkal és a bárokkal az utcán is megjelentek a melegek.

    A melegjogi szervezetek arról ismerszenek meg, hogy a jóléti társadalom termékei. Éhező, hajléktalan vagy elvált, gyermekét egyedül nevelő meleg nem létezik a propaganda világában, csakis jól szituált, jól kereső, közép vagy felső középosztálybeli melegek, lehetőleg diplomával.
    Ahogy a jóléti társadalom átalakul, úgy szorul majd háttérbe sok mondvacsinált probléma, hogy pl. van-e joguk felvonulni? A régi rend visszaállítása, a túlzottan megkülönböztető törvények, a bigottság valószínűleg ugyanúgy nem vezet sehova, mint a közelmúlt agresszív melegjogi reklámkampányai.

    Egyébként a szexuális forradalom idején attól féltek a forradalom ellenzői, hogy majd kihal az emberiség az élettársi kapcsolatok meg a válás miatt. De végül nagyon sok fiatal lehiggadt és családot alapított a végén. Kivéve, akik szerencsétlenül elpusztultak valami összeszedett nemibetegségben …
    Végül a legnagyobb veszélyt a több gyerek szülésére a jóléti társadalom elvárásai okozzák, hogy jó iskolába, jó autóval, jó ruhákban kell járatni a gyerkőcöt, és ezért csak egy gyereket vállal sok középosztálybeli fiatal vagy egyet sem.

  • A fociakadémiákra toborzással kerülnek be a gyerekek, és a távol lakók abba a városba is költöznek, ott járnak iskolába és kollégiumban laknak, ha jól tudom.

    http://www.origo.hu/sport/futball/20160712-megvan-a-legjobb-es-a-legrosszabb-magyar-fociakademia.html

    https://24.hu/sport/foci/2017/11/20/lenyugozte-a-romanokat-a-csikszeredai-fociakademia/

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    9:09 de.

    ez egy nagyon termelékeny és hatékonytalan iparág, csak még azt nem tudtam kiszaszerolni, hogy mit is termel, mert…

    az akadémikusok amelyeket kitermel sem írni sem olvasni nem képesek és beszélni is csak tőszavakban

    olyan tök fölösleges bullshit (persze csak szvsz)

  • Mindig fel fel röhögök mikor ezt a szót látom-hallom:
    FOCIAKADÉMIA
    Ez a módi manapság.
    Van már akadémiája kolbásztöltésnek és a zabszemelgetésnek is.

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    4:58 de.
    A homoszexualitas mindig az intelligencia, a muvesz vilag otthona volt. En nem ismertem =gy munkas meleget sem,
    Azt mondjak ez a degeneracio.
    Szerintem, nyugaton divatba jott es a fiatalok kezdik magukat vizsgalni hajlamok szerint.
    Eszrevetelem ebbe az iranyba az, hogy 17 eves korban hatarozodik meg az orientacio. Ezt valamikor egy 17 eves fiu meselte akinek egy pszichologus magyarazta. Lehet benne valami.
    En a bortonben a lanyok kozott talaltam ilyen hajlamut.

  • Figyelő
    2018 május 25
    1:59 du.

    „A homoszexualitas mindig az intelligencia, a muvesz vilag otthona volt. En nem ismertem =gy munkas meleget sem,”

    A fodrászok közt is van, és ahhoz sem kell diploma.

    Az biztos, hogy Nyugatról jött, mert Keleten ez be van tiltva mai napig. A volt szovjet államokban börtönnel büntették az ilyen cselekményen rajtakapott embereket.

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    5:11 du.
    be van tiltva mai napig? nem lehet betiltani, mert nem attól van, hogy megengedik, ez a gének mutációinak egyik eredője és nem csak az emberre igaz!

    az, hogy bizonyos vallások (mindegyik mert sohasem létezett agyficamokban „hisz” és azt önmaga fölé emeli, hogy a gaztetteit megmagyarázza: A FENNSŐBBRENDŰ PARANCSÁRA TETTEM és amíg van társadalom amely ezt elfogadja, addig normális emberi lét sohasem lesz háborúk és gonosz kínhalál viszont egyre szaporodik az FENNSŐBBRENDŰ PARANCSÁRA MERT A NEM HÍVŐ UGYE NEM TAGJA ENNEK A KLÁNNAK AMELY BIRTOKOLJA A JAVAKAT ÉS NEM AKARJA MEGOSZTANI SENKIVEL azután jön egy másik hit és az elviszi az egészet minden a MAMMON ról szól az anyagi javak

    és a másság is kiszorítani a társadalomból mert annyival több jut a „normálisoknak” akik ettől (és csakis ettől) sokkal normálisabbak lesznek

    ha te magad „normális” vagy mi a bánat közöd van és miért zavar ha valaki „nem normális” egyébként ki az aki meghatározza hogy ki és mi a normális és ki nem?

    jaaa, hogy a regnáló hatalom kőfejű aljas senkiháziai?
    akkor elérkeztünk a kígyó megharapta a saját farkincáját

    de legyetek boldogok ezzel az agyficammal …kár még mindíg a kőkorszakban élni és okostelóval felhívni a Magna Mater -t

  • Rodeo36-11
    2018 május 25
    9:18 de.

    BÁÁÁÁMMMMMEEEGG de hülye vagy te DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Akadémikusok MI ? heheeeheeheheheeheheheehehehe
    Oszt nemtudnak írni meg olvasni DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

  • Szánalmas, hogy valaki egy másik ember szexualitását „bírálgatja”. Attól még, hogy tilos, volt, van, és lesz homoszexualitás. Keleten is, meg nyugaton is. Sőt, úgy sejtem, minél többen leszünk a Földön, annál több lesz SZÁZALÉKOSAN IS a homoszexuális ember. Ez az evolució…

  • Rodéjjó:

    Akadémia hülyegyerekeknek.
    Memmondotta már Hofi művészúr is
    Peg akoriban még nem is voltak akadémikusok ezek.

    mennyé 8 perc 10 másodpercre.
    (De legjobb az elejétől)

  • Igen, a fodraszokat kihagytam.
    Senki sem mondta, hogy ehhez diploma kell. Viszont , valtozatlanul,. sem a parasztoknal, sem a munkasoknal keveset talalni.

  • Rodeo36-11
    2018 május 23
    11:25 du.
    Kehetseges lenne, hogy nekem tobbe semmirol se irjon? Elore is koszonet.

  • Figyelő
    2018 május 25
    8:03 du.

    nem lehetséges

    amíg agyficamod van, megpróbállak ki egyenesíteni a ficamodból van jégbehűtött kalapácsom hozzá

  • Geyza
    2018 május 25
    7:52 du.

    kösz… még mindíg velem van az élő előadása a Madách Kamarában

    pedig akkor még csak kezdő volt…

    magam részéről a bodaelvtársnőt és a figyelőelvtársnőt addig csépelem, amíg ki nem hullanak… nagyon betegek de mióta nem lehet Párnázott falú kis csendes és derűs szobákba rakni az ilyeneket azóta ütöm vágom …nincs mentség a tudatos seggségre

  • Rodeo36-11
    2018 május 25
    6:52 du.

    Nem rémlik, hogy írtam volna a „normálisakról” és „nem normálisakról”.

    Az ténykérdés, hogy ahol törvényileg tiltják, ott is létezik, csak éppen nem lehet nyilvánosság előtt vállalni.
    Az érintettek nyilván örülnek, ha nem üldözik őket. A melegjogi szervezetek szerint viszont bármennyi reklám kevés, és nem nézik a társadalmi vonzatokat.
    Pl. a szexuális forradalomban a szerencsétleneket, akik valami nemibetegségbe pusztultak bele, a tb-nek kellett gyógyítani. Sőt, már szegény Ady Endre is csúnyán belebetegedett a szifiliszbe, a halálát is annak szövődménye okozta.

  • Figyelő
    2018 május 25
    7:58 du.

    „Viszont , valtozatlanul,. sem a parasztoknal, sem a munkasoknal keveset talalni.”

    A mai ipari nagyvárosokban dolgozó munkások ma már mások, mint a régi, hagyományos környezetben.
    Van egy amerikai sorozat, magyarul Ments meg! a címe, ott a tűzoltók között van ilyen. Aztán az ír családapát a gutaütés kerülgeti, hogy nem lehet kirúgni az ilyen „korcsokat”.

    Aztán a tudomány által ismert tény, hogy évekig zárt, egynemű közösségekben felerősödhet a hajlam, pl. katonák lövészárkokban. Hitlerről is rebesgették, aki ugye négy évig volt a fronton az 1. v.háborúban, és saját bevallása szerint is az volt életének négy legboldogabb éve. Aztán talán ezt az elfojtást vetítette ki a „buzikra”, akiket gázkamrába küldött.

  • Hazai:
    Arra emlékszem:
    „Leszbikus transzvesztita tűzoltó” volt az egyik hős benne.

    Vagyis olyan nöiruhát viselő,magát nőnek érző férfi, aki, mert ugyan nőnek érzi magát de mivel leszbikus, így a nőket kedveli.

    Minekutána napi nyolc órában keményen oltották a tüzet és vízből mentettek meg macskákat a villanykaró tetejéről,
    mindenki átöltözött civilbe.Ez a fószer is átöltözött egy szolíd női ruhába, vette a ridiküljét és az egész banda lement műszakutáni sörözésre.
    A bajtársak nem röhögtek rajta, kis ugratásoktól eltekintve elfogadták ilyennek.

    Mint a mesében hehehehehehee

  • Rodeó:

    ” Az.Az a hülye ákác.Az a hibás.Mert nem szögletes hanem hengeralakú.Igy a labda kifelé pattant róla”

    Fijatalkoromban ez volt a kocsmai társaságunkban a jelmondat.

  • hazai lámpa
    2018 május 26
    5:31 de.

    el vagy ám rugaszkodva?

    „Pl. a szexuális forradalomban a szerencsétleneket, akik valami nemibetegségbe pusztultak bele, a tb-nek kellett gyógyítani. Sőt, már szegény Ady Endre is csúnyán belebetegedett a szifiliszbe, a halálát is annak szövődménye okozta.”

    hát mi a bánat fizesse, ha nem a tb? arra való vagy lábizzadás és a szifilisz az két különböző kategória és…szerinted ki fizesse ha a betegnek van tb je akkor az!

    egyébként az Ady szifiliszéhez mi köze a „másságnak” és a másság az miért olyan más? kőkorszak vagy agyficam?

  • Párbeszéd a Néphadseregből, amikor esti portalanítás után három szem port talált az előljáró a szobaparancsnok ágya alatt :

    „Hát mit akarnak az elvtársak? Azt akarják hogy a tizedes elvtárs szifiliszt kapjon?”

    ( Szifilisz = szilkozis hehehe mert a katona nem érti a bonyolultabb szavakat.)

  • Geyza
    2018 május 26
    8:17 de.

    mindenfajta ilyen izének ez a quintessenciája (esse’ tuggya kimondani) ezért hozzák létre
    ha mindenki agamemnon lett volna sohasem lett volna trójai háború

    ahhoz a névtelenek tömege kellett azok akik egyikének αλέξανδρος ο μεγάλος aszondá vala: Hic Rhodas hic salta (ez egyik kedvenc aranyköpésemmé is vált az idők során) orbánbasinak kellene beszólni ezzel, mikor a Magyar Fodbal Válogatott kikap Jönköping II. től a Gödöllő melletti lankákon a cinkotai mezőkön létrehozott fehérmárvány stadijonyban

    és persze a szögletes akácfa rejtelmei címen kiadott Tömjén Zsó’ti encik Lika 47. parragra Fusában található hogyan vonjunk köbgyököt a π -ből és kinőtt a rezeda című konczzsuzsi szám hagedűre és balzsamra

  • Rodeo te csak ne báncsad a Jinköping II csapatot.
    A norvégok nagyonishogy rendes gyerekek.
    Kár hgy bűnözők.Norvég-bűnözők.

  • Geyza
    2018 május 26
    2:01 du.
    csak nem? ők azok? és még nem sikerült? hááát, hogy mik vagynak…
    akkor kjallahulladellbullaskratchywar Ízlandról ez a vulkánfíber neve ahol füst szokott meg egyéb nyalánkságok…, tudod a finom túrósrétes ízűek…spékelve

    gonoszok és azoktól isch?

    hát még kitől nem?

    jaa, nem figyelted csevejbe bonyolódott a két megértő leszbikus a fidelő meg a bodácska és azóta már egészen szorosan … mint Gobbi Hilda…

    hová fognak még fejlődni?

  • Rodéjjó:
    Mostan tágítani fogom irodalmi ismereteidet.

    Norvég folytatásos regény :Erlund Aldörsön
    Első rész.

    Grod Ürgebõr,akit röviden csak Lkanak hívtak
    a faluban,áhítatos szívvel ballagott a
    templomdomb felé.
    A dunnalúd már elkukorékolta a
    negyed hatot.
    A Kjelebrekkor felõl már fujdogált
    a brõnbjörg szél.
    Ekkor szembejött a klivkegardi pap,
    szelíden csóválta a fejét,rá is szólt:
    -Ejnye Lk,hol az imádságos könyved,hát azt akarod,hogy
    az ördög farából nyomják beléd az estebédet?

    Folyt.Köv

    /Frederick K. : Í.I.T./

  • Geyza:
    „továbbra is várjuk a Messiást.”

    Jó nyugis és nyugdíjig tartó munka. 🙂 Nem?

  • Orsós Elelemér:
    „a párosodás provokált túlburjánoztatásával sikerült a fejekből a nemzésben gondolkodást kiirtani.”

    Érdekes gondolatmenet.
    Ja, bocsánat, lehet, hogy nem teljesen pontosan olvastam. 🙂

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2018 május 26
    5:52 du.
    Éhes disznó makkról álmodik! 😀 😀 😀
    Egyébként a pontatlan olvasatod is találó:D 😀 😀

  • Geyza
    2018 május 26
    5:18 du.
    tudtam (a tudat alattimban) hogy mi hiányzik nekem: Erlund Öldersön és a bálnazsíron csúszkáló pinguinek amint lassú tangóra lejtenek a Spitzbergákon és lazaccal dobálóznak

    epedve várom a: folytköv következő edícióját

  • Figyelő:
    „Minek kell 25 part egy kis orszagnak?
    A tobb mint 36O millios USA nak eleg ketto.”

    Minek egy alig 360 milliós országnak két párt? Az állítólag 1 394 232 858 lakosú (becsült adat) Kínai Népköztársaságnak elég egy. 🙂

    „Wir wollten alle Parteien loswerden. Die schlimmste ist geblieben”
    (O. Spengler)

  • Rodeó:

    Csak ennyit írt Fricibácsi Mr Karinthy ))))

    De igy a szép nem ?

  • Belzebub:

    egy 10 milliós országnak minek 1 párt, mikor elég 25 is ?

  • Belzebub
    2018 május 26
    5:52 du.

    Idézed Orsóskást:

    “a párosodás provokált túlburjánoztatásával sikerült a fejekből a nemzésben gondolkodást kiirtani.”

    Az én hozzászólásom :

    Az b..szna be ha a népszaporulat kedvéért dugnánk.

  • Geyza
    2018 május 26
    6:36 du.
    mint a zsenik…Ő volt az aki Sétált a koponyája körül?

    sajnos -mint az kiderült- nem olvastam minden alkotását de volt viszont amit színpadon is előadtam a rossz tanuló magyarázza a bizonyítványát…hogy az idő hogy rohan? mikor is volt…kituggya ma már

  • Rodeo36-11
    „volt viszont amit színpadon is előadtam a rossz tanuló magyarázza a bizonyítványát”

    A színpadon.. És? Erre olyan büszke? Én az életben és élesben adtam elő! A kislányom pedig most folytatja. Nincs szebb, mint a családi tradició! 🙂

  • Belzebub
    2018 május 26
    8:19 du.

    tudod én ezt az életben soha, mert én az iskola eminense voltam, ha néha 4-est kaptam, akkor elolvastam a házifeladatomat miután megírtam, mert otthon sohasem magoltam kivéve verseket, egszer elolvastam az anyagot és amikor felelni hívtak akkor a többiek felzizzentek, ha kimaradt egy „és”

    persze mindenki azt játszik élőben amire predesztinálva van

    :),:),:)

  • Rodeó:
    Nomeg a „Bukott Férfi” hehehe ….
    Amikor elkeserédésében és efelett érzett könnyelműségében
    nem tud dönteni hogy utolsó pár krajcárján mit vegyen:
    Törmelék-csokoládét, vagy „mustkolbászt”.
    Ami már régóta izgatta a fantáziáját, de régebben mikor még volt remény racionálisabban gondolkozott.
    Takarékos volt.Bár TUDTA hogy a kis gőzgépet (vagy hasonlót)
    soha meg nem veheti, de hátha? Talán mégis?

    De most már?..mostmár teljesen mindegy.

  • Belzebub:
    TE is „Bukott Férfi” vagy ? DDDDDDDDDDD

  • Geyza
    2018 május 27
    5:59 de.

    ez felkeltette az érdeklődésemet: „BUKOTTFÉRFI”

    azaz Ló Traviátó…
    mindig akkor bukik amikor egy köcsöggel többet ad…vagy kap? ezt mindig összekeverem… és hogy a „köcsög” miből is van?

    a „mustkolbász” is izgalmas lehet csak nem tudom milyen ló szőréből készül?

    és boldogok voltak amíg meg nem haltak és a lelkeik ott kerengenek és a Belze meg Buby vigyáznak rájuk, mind a hárman

  • Rodeo36-11
    „ha néha 4-est kaptam, akkor elolvastam a házifeladatomat miután megírtam, mert otthon sohasem magoltam kivéve verseket, egszer elolvastam az anyagot és amikor felelni hívtak akkor a többiek felzizzentek, ha kimaradt egy “és””

    Ja, ha valaki megírja a házi feladatát, elolvassa a tananyagot, a verseket bemagolja, úgy nem nagy művészet az iskola eminensének lenni! Pláne ha még esze is van valakinek, úgy nem nagy művészet! Próbálta volna meg az én kevés eszemmel! 🙂

    Nem emlékszem rá, hogy valaha is elkészítettem volna az otthoni leckét, elolvastam volna a tananyagot, pláne bemagoltam volna a verseket – mégse buktam meg soha. Félév előtt egy-két héttel behívatták az apámat, közölték vele, hogy 3-4 tárgyból bukásra állok. Következő hét végén apám elvitt kirándulni, vinnem kellett a tankönyveket is. Apám leültetett, mondta, hogy most pedig olvassam el a könyveket. Megtettem. Ettől éltanuló ugyan nem lettem, de végül a stabil kettes-hármasom meglett minden tárgyból, egyből-kettőből pedig mindig jeles.

    Ja, és végül persze sikerült is elvégeznem a nyolc évet, négyszer az elsőt, négyszer a másodikat. 🙂

  • Belzebub
    2018 május 27
    3:22 du.
    ebből is látszik, nem vagyunk egyformák, és ez normális! ki mint veti ágyát úgy alussza álmát!

    azért -csak úgy mellékesen- szeretném megtudni, mire használtad azt a gyermekkori idődet amit nem direkt tanulással (a tananyag direkt tanulás vannak indirekt formák is és nem is kevés) töltöttél…
    én inkább az estéket akár „petroljomlámpa” (néha gyertya) segítségével is leckéimmel töltöttem, mert másnap ha délutánosok voltunk irány a környék kertes vadvidéken laktunk és én a természetet élőben ismertem meg nem (csak) a biológia könyvekből meg egyéb izékből bár azokat sem tettem a hátam megé… és ott volt a Szabó Ervin is közel és a szatyor amiben a könyveket hordtam haza elég nagy…
    te mivel töltötted a „szabad” idődet?

  • Belzebub
    2018 május 27
    3:22 du.

    ja ugye nem volt tv (assem tudtuk mijaz!) valami népszuper rádiónk volt majd baráti alapon „szereztünk” egy orion világvevőt hatalmas drótokkal a padláson, hogy begyűjjék a SZER azután már nem hallgattuk mert nagyon recsegett és egyébként sem csináltak mást, mint szájtéptek…és 1956 ban elárultak mindenkit és azt is aki sohasem gondolt volna rá de nélkülük lett jobb és akkor a rövidhullámokat már nem nagyon használtuk szép zenei műsorok voltak majd a nagyhatalmas jólét közepén lett egy fekete fehér Munkácsi (nagyképernyős majdnem három tenyérnyi na jó kicsit nagyobb) tv-nk és akkor azt a pár órát ami adás volt megnéztük és családtagokká váltak a szereplői…

    szóval a mai gyerkőcök a zokostelóikkal sehol sincsenek hozzánk képest, de én és sokan mókásan láttuk vidáman az egészet és éltük gyermekkorunkat a tanaraink is sokat segítettek tantóbácsi tantónéni kivéve a tornatanár akivel én személyes …és…majdnem rossz vége lett (ki nem állhatom a diktátor típusokat és mindent elkövetek, hogy megpukkaggyanak és dús fantáziám van)

  • Figyelő!

    hiába is kérsz „szívességet Rodeótól ….(mármint,hogy ne írjon…)ugyanis ő egy fizetett,elmebajos,fanatikus hülye…és ezzel sajnos nincs egyedül ezen a fórumon!
    Ne izgasd magad,lapozz tovább a normálisokra…
    Ilyen egyszerű!

  • Belzebub
    2018 május 27
    3:22 du.

    Megírni a leckét?
    Hátammeg miféle felesleges időpocsékolás?