Magyarország, négy év múlva

2018 május 24 9:15 de.127 hozzászólás

2022-ben nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Nem a ma ismert ellenzéki pártok, és nem is egy ma még ismeretlen erő taszítják majd le a trónról – Orbánt az övéi fosztják meg a hatalomtól. Azok, akik idővel felismerik, hogy a vezér meggyengült, már nem ura a saját akaratának, szellemi képességei fogytán, fizikai bajai egyre nyilvánvalóbbak, olyannyira, hogy már nagy nehézségek árán sem lehet titkolni az emberek elől.

Négy év múlva Magyarország már utolsó napjait éli az Európai Unióban. Az uniós országok addigra végképp megunják, hogy az új miniszterelnök elődje, Orbán Viktor és kormánya folyamatosan sértegeti őket. Hogy csak a pénzük kell a magyaroknak, de az nagyon. Elzárják a pénzcsapokat, vagy az utalásokat átláthatósághoz kötik. Akkor meg ugye, minek az Unió a magyaroknak? Az értékeit megvetjük, csak a pénzük kell, de pénzt máshonnan is tudunk szerezni. Igaz, drágábban, de ezt nem kötjük a nagyközönség orrára.

Négy év múlva tehát kifelé tartunk az Unióból, fél lábbal már kint is leszünk belőle. Nem ők ebrudálnak ki bennünket, bár nagyon nem is marasztalnak – mi magunk hagyjuk ott a közösséget. Önként és dalolva.

Népünnepélyek kísérik majd országszerte a kilépésünket szentesítő népszavazást. A magyarok kétharmada a kilépés mellett fog szavazni. (Délelőtt 11 órakor elromlik a szavazatszámláló rendszer és csak órák múltán áll helyre. A Nemzeti Választási Bizottság túlterhelésre hivatkozik.)

Ezzel egyidőben belépünk a KGST-be, melynek az első időkben két tagországa lesz: Oroszország és Magyarország és felépülnek az első magyar-azeri balta-összeszerelő üzemek.

Magyarország új miniszterelnöke egyre gyakrabban beszél majd az Orbán-korszak visszásságairól. Nem nevezi bűnnek őket, ahhoz még túl közeli a Kedves Vezető országlása, de a negatív jelenségeket azért már időnként megemlíti. Hogy csak duma volt az államadósság elleni harc, és szemfényvesztés a rezsicsökkentés. Rogán Antalról cikksorozat jelenik meg a Magyar Időkben, leleplezik, hogy mennyit keresett a letelepedési kötvényeken. Rogán Cili férje Azerbajdzsánban kér menedéket.

Magyarország új miniszterelnöke tudja, hogy a szabadrablás ideje lejárt, amit lehetett, már szétosztották egymás között, ettől kezdve már csak kisebb, finomabb lenyúlások lehetségesek. Felépült már minden stadion, alig győzték az urak üdvözlő beszédekkel.

Mostantól termelni is kellene valamit, de termelni csak akkor érdemes, ha a terméket el lehet adni. Belföldön, ha van vásárlóerő, vagy külföldön, ha van rá szándék, hogy megvegyék a magyar árut.

Lesz ellenzék is persze, nem túl jelentős lélekszámú, de szabad szellemű, egymással vitázó emberek és pártok sokasága. Ők maguk nem is erőltetik a saját létezésüket, de az új miniszterelnök ragaszkodik hozzá, hogy legyenek, beíratja az Alaptörvénybe, hogy ellenzéknek lennie kell, mert attól látszik demokratikusnak egy ország.

Meg különben is: szórakoztatja őt az ilyen.

Magyarország új miniszterelnöke még bátorítja is az ellenzéket, a vállukat lapogatja, időnként pénzzel segíti a létezésüket. Lám, engem még az ellenzék is szeret, mondja majd az új miniszterelnök, miközben a mellvédről integet az őt üdvözlő célzattal kivezényelt negyedmillió állampolgárnak.

Ilyen lesz Magyarország négy év múlva. Vagy, ahogy magunkat ismerem, még ennél is ilyenebb.

127 hozzászólás

  • Nem! A leirtnál sokkal rosszabb!

  • Minden adott egy ilyen jövőképhez. Talán személycsere még nem lesz, négy év múlva Orbán még nem tölti be a hatvanat. Sőt. Még 2026-ban is maradnia kell, mert nem mehet nyugdíjba, fiatal hozzá.

    A fiatalságról jut eszembe, kerestem őket és nagy részüket megtaláltam a YouTube-on, akik youtubereket követnek és néznek. A lányok között legnépszerűbb Viszok Fruzsina, jelenleg 310972 fő csatornájára felíratkozóval rendelkezik, és videóit átlagban 150 ezren nézik. A fiúk között a „videómánia” noname névvel futó Dancsó Péter az első, őt jelenleg 842424-en követik, de lehetséges, hogy mire ezt a bejegyzésemet olvasod, már ettől is többen. Ez a 842 ezres követő azt jelenti, hogy Dancsó Péternek több az „előfizetője”, mint amennyi példányszámban megjelent a legjobb évében (1971-ben) a Népszabadság: hétközben csak 730 ezer, vasárnap meg 810 ezer példányt nyomtattak ki belőle.

    De hogy esetükben miről is van szó, nézzed meg Dancsó Péternek a tavalyi évben készített videóinak összefoglalóját, amire eddig 460 ezerszer kattintottak:

    http://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=z5q0AkzEWVE

  • 12 evre tervez a zorban majd meglatjuk jo jos volt e fold s peter josolni azt tud

  • A joslat eleg gyenge, de a cikk is!

  • Egy érdekes -és nem irónikus- adalék a cikkhez.
    Kis kitérővel kezdeném.
    A Suzuki gyár -ahol mint tudjuk a „Mi Autónkat” készítik
    kissé részt vett a korrupcióban, a következő módon:
    A Felcsúti Stadionban , ahol csak párszáz néző volt jelen, kiraktak rengeteg Suzuki autó-reklámot, nyilván horribilis pénzért.Ami a Stadion vagy annak üzemeltetőjének a zsebébe ment.
    Vagyishogy a nagy semmi kedvéért tette ki a Suzuki mérgdrágán a plakátjait.
    Tudjuk hogy Suzuki szan nem arról ismert hogy szar bizniszeket csinál.De nem ám !
    Mert rá kisvártatva állami segédlettel az akkor még haver Közgép ASZFALTOS UTAT ÉPÍTETT a Suzuki gyárhoz.
    Mondván hogy meg kell könnyíteni a Miautóink kiszállítását. Ez ország-érdek.
    A kapitalizmusban ez nem szokás.Egy gyár maga szokta rendezni a terepet a portája előtt.
    Itt tehát egy kis állami pénz dupla kisíbolása történt, mindenféle mákonyos magyarázatok kíséretében.

    Nademost!
    Most, ez a mindenhájjal megkent és mindenre kapható, szakszervezetet kitiltó, munkás-szipolyozó Suzuki
    KÜLFÖLDRE KÖLTÖZTETI AZ ÁRURAKTÁRJÁT !
    Mintha ez a Trabant-nívójú kisautó egyfajta értékes nyugati kocsi lenne.Ezentúl külföldről kell behozni a szervizekbe mindent.

    Véleményem szerint ez már egy intő jel.
    Ha a Suzuki elkezdi szanálni itt önmagát, pedig benn van erősen a „pixisben”, akkor sok jó nem várható a jövőben.

    Nyilvánvaló hogy betúnút ide, miautónk oda, esze ágában sincs a Suzukinak vámot fizetni majd, ha nem az EU-n belül termel.
    Felkészül a kivonulásra. Szerintem.

    A dolog pikantériája hogy 1990 körül Suzuki-szan azt javasolta a magyar Törvényhozásnak, hogy hozzanak olyan törvényt mely szerint büntető vámokat vetnének ki a Németországból vagy Svájcból behozott használt autókra.
    Mert a magyarermber járjon csak a Miautónkkal.

  • Hát ez megint egy nagyon gyenge….cikk!
    Föld.S Péter jóslással is foglalkozik?…..na szerintem abban sem nagyon sikeres….!
    Talán a mind a fórumnak,mind a szerzőnek a lecsúszott ellenzékkel kellene foglalkozniuk,vagy esetleg (ha lesz?)utánpótlással!

  • Nem magan velemnyemet fejeztek ki az alanyon, csupan egy tenyeken alapult meglatast, de meg azt sem engedne meg a fiatal cenzor.
    Igazan elvezi gyakorolni fizetett kivaltsagat, ami semmi mas mint megtagadni annak az alapveto emberi jogait akit talan annyira gyulol.
    Remelve hogy az emeli ego-jat egy meterrel magasabbra?!

  • Szukits Rezső

    Igen. Orbánt nem mi váltjuk le, hanem, akik oda,a hatalomba emelték. Idegen szóval létre jön (jött) a plutokrácia, vagyonosok totális uralma, amit a nekik kiszolgáltatottak tartanak hatalmon. A „kopaszok”, közmunkások a nyomorba döntöttek milliói.

  • Geyza,

    már megtörtént, megszűnt a Suzuki központi alkatrészraktára. Így ha bármi kell, külföldről hozzák be és a Swiftek gyártása is hazakerült Japánba, már nem készülnek Esztergomban.

  • Szukits Rezső
    2018 május 24
    5:00 du.

    „A “kopaszok”, közmunkások a nyomorba döntöttek milliói.”

    Aki a rendszerváltástól eltelt húsz évben huszonháromezer forint segélyt kaptak a demokráciában? És most Orbántól megkapják a negyvenhétezret, és maximum falevelet kell ezért gereblyézni? Most érzik magukat nyomorultnak, vagy a liberálisok alatt?

    Tegnap volt a hírekben, hogy még a fűkaszálásra is csak kis része alkalmas a közmunkásoknak! És nem lehet őket kényszeríteni, mert eldőlnek a motoros fűkasza alatt a gyengébbek és a nők, meg persze a szimulánsok is. Komlón ezért sok helyen gaz van, persze senki nem várja el egy ötvenkilós embertől, hogy kaszáljon egész nap.
    Az értelmetlen munka pont olyan hülyeség, mint a segély munka nélkül (hosszú távon).

  • Drizari:
    Hát akkor..evvan.
    Halad a karaván.Ha lassan is.

  • Nekünk húszéveseknek, szánalmas megtapasztalni, hogy a leépüléssel küszködő, a maguk „szocializmusában” hazájuk megnyomorításában, vitézkedő hiteltelen káderek aggódnak Magyarország jövője felől…
    Dohos, naftalinszagú, elavult szókészletükkel nem csak a jelent, hanem már a jövőnket is gyalázni méltóztatnak, amit jó ha megérnek, de semmi közük sincs hozzá…
    Hihetetlenűl, értékes generáció, igyekszik felvenni a fordulatszámot, az elkövetkező évtizedek küzdelmeiben..
    Inkább, bíztatni, kellene a jövőt vállaló fiatal lakosságot, mint hagymázas rémálmokkal traktálni…
    De legalább jópofa lenne…

  • Slapaj:
    Mennyé le inkább a dizsibe.
    Igyá’ Redbult.
    Pörögj öreg.

    Ezekhez a dolgokhóz láthatólag még kampó vagy.

  • slapaj
    2018 május 25
    7:40 de.

    Mivel húszéves vagy és vélhetőleg határon túli magyar, neked azért megbocsátható, amit a magyarországi szocializmusról írsz. Kb. ennyi esze van a cseh újságírónak is, aki talán ennyi idős és azt írja, hogy aszongya „Orbán visszahozta a gulyáskommunizmust”!

    A Jóisten adná, hogy így legyen! Akkoriban rengeteg lakás épült, ahol nagykanállal ették az emberek a gulyáslevest. Nem levesporból készített utánzatot ettek, hanem valódi húsból készült!
    Azóta többek között csökkent a húsfogyasztás, sőt az állattenyésztés is visszaesett, azóta sem értük el ebben a nyolcvanas évek szintjét. Családi házak is csak a csokosoknak épülnek.
    Azért van, amit vissza bírt hozni Orbán, de nem a gulyáskommunizmust vagy a fiatalságát …

  • Földes úr,álmodik a nyomor ! A Ludas Matyit kellene valahogyan ismét életre kelteni, s abba írogatni a demenciás szociknak… Bár a Munkáspárt meglepő értelmesen viselkedik!

  • Christopher Adam

    Slapaj,

    Én sem a szocializmusban nevelkedtem, a rendszerváltáskor nyolc éves voltam és Kanadában éltem. De azt tudom és elismerem, hogy Budapest újjáépítésében 1945 után azok a generációk játszottak kulcsfontosságú szerepet, amelyeket most szidalmazol és lekezelsz.

  • Geyza
    2018 május 25
    8:45 de.
    az „ilyen” slapajokból lettek anno a zomega zenekar, neoton família, konczsuzsi és tsai, zorán és dusán, semmit nem termeltek de jól éltek és ők voltak őfelsége ellenzéke mert ugye a nagykurva ellenállásban a zomega anno jobban élt mint manapság

    tudod ők testesítették meg a 3T ből a 3. kat hahahahahaha Aczél Gyuri elvtárs bölcs ember volt…KISZ klubból dizsi meg az állandó unalmas nyári balatoni ingyen táborozás már a fiatalság únta… 316 Ft -ért éves Mesterbérletem volt a zoperába (mert én nem akartam skarlátfoltokat kapni a zomegától és mikor eccer elvittek a MOM ba ott odaszorultam a hangfal mellé és 4 hétig kezelt a fülész utána…az volt első és utolső kapcsolatom „nagy művészekkel”)

  • NAGY István
    2018 május 25
    9:03 de.

    Világosan látható nálad miként ér össze a szélsőjobb a szélsőballal.

  • Chris:
    Nem baj, majd ezek elherdálják azt amit a háború utáni nemzedék nagy nehezen összekapart.

    Már nem sokat kell dolgozniuk rajta.

  • Christopher Adam
    2018 május 25
    9:14 de.

    Föld S. úr legfeljebb a tejeskávét szürcsölte a cumisüvegből, mikor a háború utáni Budapesten megindult az újjáépítés. Az ő generációja legfeljebb Budapest lerohasztásában játszott nagy szerepet, mikor megszűnt a sok gyár, és kialakult a munkanélküliek hadserege.

    Persze ez nem igaz az egész nemzedékre (szüleim generációjáról van szó!), csak egy szűk rétegére, pl. a rendszerváltó értelmiségre (tisztelet a kevés kivételnek). Ha slapaj rájuk célzott, akkor sajnos igaza van abban, amit országunk tönkretételéről írt.

  • Christopher Adam,

    igen, ez a legfőbb baj még az öregekkel is, mint pl. Figyelővel, hogy a hidakat, házakat, vasutat újjáépítőket is kommunistának nézi, mert ő elmenekült a helyreállítás elől.
    Ami büntetést kapott, amiatt biztosan nem végezték volna őt ki, tehát dolgozhatott volna ’56 után is a romeltakarításokban.

    A kormány és az állampárt sem egyenlő a magyar néppel, de ők mégis rájuk hivatkozva mennek szembe azzal az európai unióval, ahonnan az ország (és nem ők) kapja a támogatási pénzeket, amiket kizárólag saját maguk között osztanak szét.

  • Drizari
    2018 május 25
    11:15 d

    Nagy tevedes! Tudod kik epitettek a hidakat ujra? A politikai foglyok, a volt katona tisztek, akik a kommunizmusa=ban ” rossz kader volt”!

  • Sajnos a hazakat meg a mai napig sem hoztak rendbe!
    Utoljara mikor otthon voltam, meg mindig lattam lovedekek helyet hazfalakban!

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    8:57 de.
    Mar irtam mashol is. Kadar kort aki vissza sirja: konnyu volt akkor a kulfoldi penz segitsegevel! Te ezt mindig elfejted!

  • t.i. a gulyasleves is csak kulfoldi segitseggel volt lehetseges.

  • Tudomasom szerint a forradalom utan a Kadar kormany szep penzadomanyt kapott kulfoldrol , azaz nyugattol, a magyarok megsegitesere. Talan csak azert, hogy ne legyen egy ujabb forradalom.

  • Drizari
    2018 május 25
    11:15 de.
    A forradalom utan nem akartam kimenni, csak a volegenyem eroskodott. Nem akartam ott hagyni oreg nagyanyamat es apamt.

  • Sokszor irtam mar, Kadar nekem orokre gyilkos maradt mert kivegezte az igazi kommunistat, Nagy Inre elvtarsat!

  • Na szerencse,hogy mind a cikkírót,mind az egyes képben nem lévő,nem itthon élő éstörténelmi ismeretekkel nem rendelkező 20 éveseket még a
    többnyire elkötelezett baloldaliak is bírálják!
    Ez nagyon tárgyilagos volt!

  • Figyelőnek meg teljesen igaza van!

  • Amúgy a cikkíró egy kicsit el van tájolva(hol él?)…..a kormány támogatja az ellenzéket?(ez agyrém…)csupán kissé kulturáltabb és főleg,elnéző!(túlságosan is)
    Nos véleményem szerint a Fidesz 4 év múlva is győzni fog,ugyanis a normális emberek többsége nem szavaz egy széteső,zavaros,antiszemita szárnyú szélsőjobboldalra(Jobbik),de
    egy hiteltelen,gyűlölködő,perspektíva nélküli,egymást irtó és főleg „kétes” múltú ….és jelenű ….szintén szétszakadt baloldalra sem!
    Ilyen egyszerű a helyzet a jelenlegi állás szerint!

  • Figyelő
    2018 május 25
    12:27 du.

    Sokszor irtam mar, Kadar nekem orokre gyilkos maradt mert kivegezte az igazi kommunistat, Nagy Inre elvtarsat!
    ______________

    Szűzmáriaédesanyám… Neked Nagy Imre az ELVTÁRSAD volt? 😮

  • Almási Alma
    2018 május 25
    2:31 du.

    Alma ??!
    Fejezd be légyszíves.
    Nem bírom már DDDDDDDDDDDDD
    A röhögéstől ilyen ráncok maradnak a szám két szögletében.

    „Megölte Nagyimre elvtársamat..” DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Alma!

    Figyelőnek igaza van,Nagy Imre a kevés tisztességes kommunistákhoz tartozott és mártírhalált halt,míg Kádár J.ugye nem….Megjátszotta az egyszerű nép emberét közben igen nagy luxusban élt(a napokban jelent meg róla részletes cikk!!!)
    Egyébként Nagy Imre a forradalom idején bizonyított,a hazáját
    védte,híres mondása:”A kormány a helyén van”!
    Nos nem akarlak elkeseríteni,de a mai kormány is a helyén van és
    egyes jóslatokkal (Föld.S Péter…)ellentétben jó ideig ott is marad!
    Ne égesd magad,nagy elvakultságodban….!
    Amúgy nemrég T.Gyula a kommunista párt elnöke (!!!)is úgy nyilatkozott a TV-ben,hogy a Fidesz nem véletlenül győzött,mivel ők garantálták egyedül a kétes,bűnöző migránsok
    elleni biztos határvédelmet,és levonta a konzekvenciát a lecsúszott,hazaáruló szocikról……!
    Azért ez nem semmi elismerés!!!!

  • Egyébként Kádár igenis gyilkos és bűnös volt,akkor is ha anno kozmetikázták,…behívta az oroszokat,”ellenforradalmi”megtorlást rendezett(ÁVH)elárulta a népet!
    Ő nem a nép egyszerű gyermeke volt…..ez egy hazugság!
    Külföldi támogatásból biztosította az átmeneti jólétet,elkerülve az újabb forradalmat!

  • Boda Marcsi
    2018 május 25
    2:57 du.

    Azért TE elég jól jártál a Kádár-rendszer által.
    Például áskálódás és nyalizás révén megszerezhettél egy olyan állást amihez sem tehetséged sem szakértelmed nem volt.
    Így aztán most érdemtelen módon szép nyugdíjat húzol.

    Vagyis szépen beleszarsz a sajá fészkedbe.

    Nálad még a görény is különb lény, legalább nem a vackába piszkít.

  • Sötét,hazug,részeg Geyza!
    Én felsőfokú szakmai végzettséggel,párttagság nélkül voltam gazdasági igazgató egy iskolában közel 20 évig,egy megüresedett
    állást foglaltam el,amire felkértek!
    Ezt már egy teljesen hülye ember is megértené!te képtelen vagy rá!
    Te egy jellemtelen,hazug idióta vagy!Nem érdekelsz,sokaknak meg van a véleménye rólad,még a „tieid” közül is!
    Amúgy nagy ívben tojok rád!!!!!!!!!!!!!
    Dugulj be már végre szerencsétlen,senki nem hisz neked

  • Geyza
    2018 május 25
    4:00 du.

    ti még olvastok „bodát”…én tovább keresek mikor látom a nevét…
    vitára alkalmatlan agylúdtalp

  • Marcsikáááááám…. 😀 😀 😀

  • Nekem a szocik nem voltak a fészkem….neked talán igen!
    Tudod régen is szükség volt szakképzett emberekre,nem a pár elemit végzettek végeztek érdemi munkát…..
    No meg nem marxista egyetemre jártam a 8 általános után….
    Te nem görény,hanem egy csótány vagy,amelyeket el szoktak taposni,de te még megúsztad, szerencsétlen,ismételgeted a baromságaid ,amivel csak még jobban égeted magad
    te milyen karrierrel dicsekedhetsz?…na ne írd meg(semmilyennel)
    Dugulj már be,kezeltesd magad!!!

  • Marcsi, mi tagadás, szeretem olvasni, amikor kifejted a „pillanatnyi” politikai nézeteidet… Még egy nyamvadt svábbogár is jobban emlékszik arra, mi volt tegnap, mint te… 😀

  • Boda Marcsi
    2018 május 25
    3:53 du.

    „behívta az oroszokat”
    Azokat nem kellett hívni, ugyanis maguktól jöttek.

    „Kádár J.ugye nem….Megjátszotta az egyszerű nép emberét közben igen nagy luxusban élt(a napokban jelent meg róla részletes cikk!!!)”
    A jövő történelemkönyvei majd összehasonlítják Horthyt, Kádárt és Orbánt (ha Orbánnak is összejön legalább 20 év a hatalomban). Kettő közülük vadászott, egy nem. Egyik a Várban lakott, másik családi házban, harmadik budai villában. Mindhárom utazott külföldre, de csak kettő vitte a családtagjait is (Kádár a feleségét).

    Kettő közülük a szegény nép tagjának mondta magát, a harmadik ezzel nem is próbálkozott. Egyiknek szakmunkás bizonyítványa volt, a másik kettőnek diplomája. (Orbán még most is regnál, de az érthetőség kedvéért írtam mindháromról múltidőben.)

  • Figyelő
    2018 május 25
    11:43 de.
    „Drizari
    2018 május 25
    11:15 d

    Nagy tevedes! Tudod kik epitettek a hidakat ujra? A politikai foglyok, a volt katona tisztek, akik a kommunizmusa=ban ” rossz kader volt”!

    Nagy tévedés. Magyarországot a dolgozni tudó, szakmájukhoz értő emberek építették újjá. Nem a propagandát fújó szocialista pártvezetés, ás nem is a régi múlton merengő dzsentrik.

  • Figyelő
    2018 május 25
    11:52 de.

    „Mar irtam mashol is. Kadar kort aki vissza sirja: konnyu volt akkor a kulfoldi penz segitsegevel! Te ezt mindig elfejted!”

    Figyelő, nem kell beszarni, mert ha Orbán fölépíti a gulyáskommunizmust, akkor ott lesz a helye a Hősök terén a király szobrok között! Mint egy új vezér vagy honalapító.

    Én ettől nem félek, mert egyelőre nem úgy néz ki, hogy az országunk újra gulyásban fog fürdeni. A külföldi pénzt, amit az EU fizet meg egyebek, nem használhatja Orbán bármire. De ha szabadon használhatná, akkor se a népnek adná. Ugyanis a szovjet fegyverek árnyékában nem lehetett magánvagyont gyűjteni. Viszont a kapitalista rendszer csak akkor fenntartható, ha kifizetik először a multikat és az oligarchákat, akár Orbánnak, akár Hornnak hívják a kormányfőt.

    Orbánnak több esze volt, mert neki a családtagjai milliomosok lettek, a többi országvezető meg szegényen halt meg, pl. Kádár, Horthy.

  • Almásy!

    Én nem a pillanatnyi nézeteimet fejtem ki,meg ugye nem én vagyok a svábbogár….hanem sokkal inkább az általad is támogatott(NA NEM NAGY DICSŐSÉG SZÁMODRA…)a múltban és a jelenben is tehetségtelen,sikertelen,idióta Geyza,aki most hozzád hasonlóan,nevetségesen és szánalmasan nyilatkozik!
    Na pá!
    Jó műsor van,de ugye egy értelmes átlagember egyszerre több dologra is képes koncentrálni?…valószínűleg te sem tartozol
    közéjük,ami ugye nem az én bajom!

  • Bevadult az OIM* DDDDDDD
    A tyúkszemére léphettem neki nagyopn.
    Fáj neki az igazság.Teccett volna tisztességesen élni!

    De nem baj, majd gyön a náci-fan Gjurytyz és ékes szépmagyarbeszéddel megvígasztalja.

    Szaal nincs semmi „havária”

  • Figyelő
    2018 május 25
    12:09 du.

    Horthy minisztere, Bethlen István sok utánajárással megkapta a népszövetségi kölcsönt. Azt többek között a népiskolákra fordította!

    Kádár idején az állam támogatta a mezőgazdasági és ipari munkahelyeket, és nem adott állami segélyt, csak a rokkantaknak. Tehát a pénz értelmesen volt fölhasználva! Ma a kapitalista világban nem adnak bármire kölcsönt a nagy pénzintézetek vagy külföldi hatalmak. Olyanba kell beruházni, amiből a befizetőnek haszna van, pl. autógyár vagy vasútépítés a Balkánon.
    Közben a magyar ember lakásra, iskolai képzésre szorulna meg orvosi kezelésekre! De arra senki nem ad pénzt. Nem csak megszerezni kell a kölcsönt, hanem el is kell tudni költeni!

    Tehát Orbán részben tehetetlen. Másrészt szereti a látványberuházásokat, ami egy állítólagosan falusi származású embertől szokatlan. Egy falusi ember fenntartható, emberi léptékű dolgokra költi a megtakarítást. Mások pénzét monumentális látványberuházásokra költeni, ez a dualizmusban volt menő, akkor adósították el Magyarországot a politikusok és a vállalkozók meg a sok pofátlan pesti építész, akik a költséges hobbijuknak hódoltak.

  • Rodeókám:
    Nem kell olvasni,mert elég látni itt a nevét.
    Három vagy négy sztereotipiája van,azt variálgatja.
    Az ember már fejből tudja mitakar amikor itten bekotyog.

  • Boda Marcsi
    2018 május 25
    4:23 du.

    Méghogy „felsőfokú végzettsége van”
    Mikor egy olyan mondatot nem képes értelmezni amiben egy fogalom is van.

    Jóasszony ki beszélt itt „szocik” -ról.
    A Kádár-rendszerről volt szó.

    Abban szocializálódtál ekkora nyalógéppé.

  • Szavakkal alig lehet elmondani, hogy a rendszerváltó elit mit kapott, és ebből mit veszített el.

    Mindent megkaptak, pénzt, paripát, fegyvert az újrakezdéshez. Nem volt gazdasági világválság, nem volt háború, nem volt megszálló hatalom, és nem voltak végletekig polarizált társadalmi osztályok. És ők gyalázatosabban szerepeltek a történelem színpadán, mint Horthy és Kádár.

    Van egy egymilliós réteg, amely szinte funkcionális analfabétának nevezhető, szakmájuk nincs, az állam nélkül éhenhalnak. A középosztály nagy része nem tud tartalékolni, egyik napról a másikra él. Esélye nincs, hogy az iskolával kitörjön a gyereke a szegénységből, mert a szakmunkásképzőket gyalázatosan leépítették.
    A vidék halódik. Az emberek elmenekülnek vagy tengődnek.

    Az egész elmúlt harminc év megbukott, és ebben Orbán is benne van. Először eljátszották a történelmi esélyt, hogy társadalmi kibeszélésre kerüljön a 20. századi sok trauma. Egyik felől a sértett dzsentrik, másik felől a sértett holokauszt-túlélő leszármazottak, harmadrészt a demokráciába átnyúló komcsik nem engedték ezt.
    Orbán történelmi esélyt kapott erre, hogy ezeket a dolgokat jó irányba fordítsa, plusz az EU-s pénzek. Inkább fokozta a kultúrharcot.

    Oda fog kerülni mind, a rendszerváltó szocik, a konzik, a libek, ahová valók, a történelem szemétdombjára. Orbán azért tervez 2030-ig, mert az ő nyugger szavazótábora nagy része akkor már lélegeztetőgépen lesz, de addig is kikérik a mozgóurnát (szavazáshoz).
    A mélyszegények és a látványberuházások nem lesznek fenntarthatók egyszerre. Természetesen a szocik és liberálisok még legalább 4 évet szereznek neki a hatalomban …
    Végül Orbán után marad majd valami épített dolog, mint a dualizmus után a Budai Vár. A 2. vháborúban szétlőtték, majd könyvtár lett belőle.

    A háttérben persze egész Európa válságban van. Mint mindig, tisztelet a kivételnek!

  • lmási Alma
    2018 május 25
    2:31 du.
    Nem, Nagy Imre Kadar elvtarsa volt verbeli kommunista! Persze meg nem emitetttem a 36O magyar forradalmart sem, akiket Kadar kivegeztett!

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    4:40 du.
    Nem tudom, te hol voltal akkor, ismertem egy volt ornagyot aki segitett epiteni hidakat. T.i. a szerencsetlen ember, csak ott kapott munkat. Gentri? Ez a te rogeszmed, nem volt MINDENKI gentri.Csak meg akart elni napi munkabol, a gentrik reg kimenekultek mar Magyarorszagbol.

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    6:41 du.

    Kadar ideje utan a helyi kereskedelem fellendult, vegre latni lehetett KAPITATALISTA MAGAN cegeket, ahol probaltak az emberek gazdagodni, azaz sajat erejulkbol penzt csinalni. T.i. addig ez mind tiltva volt, csak allami vonalon lehetett dolgozni, keves penzert. En dolgoztam akkor , gyari munkas is voltam. Sajat erombol vegeztem el a Kando Kalman tecnikumot, hogy kikeruljek onnan. Majd technikus lettem es anyagbeszerzo. Mikor 57 ben elhagytam hazamat anyagbeszerzo poziciom volt.A magan szovetkezetek elterjedtek , ahol volt kapitalistak is mukodtek.

  • Hazai:

    Jó jó rendben van, nem rosz amit írtál.
    De Kádár miért „szerepelt gyalázatosan” a történelem színpadán?
    Mert mindent megtett amit az adott körülmények között meg lehetett tenni?

    Elnefelejcsed:
    Akkóriban még érvényben volt a Jaltai Szerződés !
    Lehetett volna Magyarországon akár Román-rendszer is !

    Például 1988-ban, mikor kinnt jártam párszor Prágában az ottani Ürkutatási Intézetben egy közös munka miatt, az intézeti ebédlőben elkezdem viccelődni azon hogy kinnt lóg a falon Gustav Husak méretes arcképe.
    A cseh kollegák rémülten intettek csendre hogy kussoljak már.
    Nem értettem hogy de miért?
    A válasz:” nem tudni ki mikor mit jegyzetel”
    MINDEZT 1988-ban !!!
    Ílyesminek azért itthon híre hamva sem volt a hetvenes évektől.
    És hát ugye Csehszlovákiára mindig úgy tekintettünk hogy nálunk valamelyest fejlettebbek minden tekintetben.

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    6:41 du.
    A penzt Kadarek kaptak meg, eloszor. Kezdett is az enyhules. Amit most kap az Eu tol a kormany, nem tudom mennyi.
    Ami meg a gazdasagot erinti, mar valahol megirtam. A magyar termeles, a gyarak mukodese mind meghalt. Miota a kinai aruk bejottek Europaba. T.i. olcso aruk ellen, meghal a hazai termeles.

  • Boda Marcsi
    2018 május 25
    3:53 du.
    Ebben, tokeletesen igazad van!

  • hazai lámpa
    2018 május 25
    6:41 du.

    sem a történelem, sem az idő nem állnak meg, te meg agnoszkálni akarsz?

    „Először eljátszották a történelmi esélyt, hogy társadalmi kibeszélésre kerüljön a 20. századi sok trauma. Egyik felől a sértett dzsentrik, másik felől a sértett holokauszt-túlélő leszármazottak, harmadrészt a demokráciába átnyúló komcsik nem engedték ezt.”

    nem engedték? mit? lépni kell, előre és új dolgokat alkotni!

    és ez nem történt: az egész libafosch amit ezek a senkiháziak MINDÖSSZESEN A POLITIKUSNAK ÁLLT SOXARHÁZI nem előre, hanem hátra és már nagyon közel vannak a kőkorszakhoz…

    a mtöbbi engem legalábbis hidegen hagy …minden valaminek a következménye …tény az, hogy az 1966-1998 = 32 évben Magyarország történelme során a legjobb jólétet érte el, és hogy ezt ma sokan benyálazzák…a kölcsönök vissza lettek fizetve azaz hitelgazdálkodás volt és az országnak egyre jobb hitelminősítése lett amit az antalljózsi nevű poloska örökölt az nulla adósság vagy akkor amit egy normális gazdaság könnyedén törleszt…

    a térkövezést és hasonló kirakatberuházásokat (pénzkidobások) nem lehet megenni és nem lehet bennük lakni és az egészsége sem lesz tőle jobb senkinek a Kádár olyan dolgokra költött ami a nép jobb létét biztosította és még létezett a berlini fal és a többi csatolt nyalánkság mégis a nyugati tőkének hitelfelvevőkre volt szüxégük és a kettő félúton találkozott mind a kettő megelégedett

    ma van hajléktalanság, nyomor, kábszerezés , bűnözés, nincs kultúra, nincs oktatás, nincs egészségügy de néhány szarházinak több háza és lakhelye is lett lopásból és csalásból és amiért sohasem tett semmit …

    vége

    ma van levédiabasznád Magyarország megmurdelt

  • Figyelő
    2018 május 25
    7:12 du.

    azaz te elhagytad az országot és azóta nyálazod és kenegeted szarral

    hülye agyament agyficamos némber

  • Geyza
    2018 május 25
    4:00 du. Ebben a temaban sincs igazad!

  • Figyelő
    2018 május 25
    6:56 du.

    „Gentri? Ez a te rogeszmed, nem volt MINDENKI gentri.”

    Figyelő, te olyan szelektíven olvasol, mint Alma. Ha írok valamit a gentryről, akkor te háborodsz föl, ha a szocialistákról, akkor Alma. Persze, mert mindketten a régi sérelmeitekben éltek! Csak azt veszitek észre! Mindig a másik oldal bűneit soroljátok. Alma azt, hogy mit követtek el a zsidók ellen. Te meg azt, hogy mit csináltak a kommunisták. Pedig itt mindenkinek voltak sérelmei.

    Én is háboroghatnék, hogy a parasztokat nem engedték be az egyetemre tömegesen! De én mindig hozzáteszem, hogy kiváló magyar népiskolai hálózatot hozott létre Horthy minisztere, Klebersberg (sváb!).

    Jézus mondta, hogy aki az eke szarvára teszi a kezét, és visszanéz, az nem méltó a mennyek országára! Ismered a Bibliát, biztos tudod, miről szól ez a példabeszéd.

  • Geyza
    2018 május 25
    7:24 du.

    „De Kádár miért “szerepelt gyalázatosan” a történelem színpadán?”

    Bocs, de nem egészen ezt írtam. Én ezt írtam: „gyalázatosabban szerepeltek, mint Horthy és Kádár” együttvéve.

    Horthyt és Kádárt legalább haláluk emlegette az egyszerű nép, nosztalgiával, Miért haltak meg, bezzeg akkor volt jó világ?! (nem a politikai üldözöttekről beszélek, hanem a népről.)

    De ki fogja a rendszerváltó értelmiséget (kulturális, gazdasági elitet) nosztalgiával emlegetni? A káromkodás jön az ember szájára, köpni vagy sírni támad kedve ha eszébe jut a kilencvenes évek sok politikai messiása.
    Nem volt ilyen nemzedék az elmúlt száz évben a magyar történelemben, amely ilyen sokból ilyen keveset hozott volna ki.

    Túl komolyan vették a vadkapitalista gazdasági mantrát, és borzasztóan el voltak telve maguktól. A múlt bűneit felnagyították, de a pozitívumokból semmit nem tudtak tovább vinni. (Énekeltünk, és nem táncoltatok, siratót mondtunk, de nem sírtatok, mondta Jézus erről a nemzedékről.)
    A fiatalok ezért nem követik őket (csak a fidesz, de azok is elég rég voltak már fiatalok …)

  • Rodeo36-11
    2018 május 25
    9:01 du.

    1998-ban már megkezdődött a mélyben a rothadás, de senki nem látta. Horn Gyulának ugyanaz volt a szerencséje, mint Orbánnak, jók voltak a nemzetközi gazdasági viszonyok. Azért „hasított” a magyar gazdaság. De ez nem fenntartható alapokra épült.

    Bár nem vagy bibliaolvasó ember, én kénytelen vagyok bibliai példával megvilágítani a traumákról írt kommentemet.
    1. A rendszerváltó nemzedék miért lett elhajtva a francba? (Majd Orbán is idővel.) Mert a fának rohad a gyökere, és a fejsze Jézus óta mindig a rothadó fák gyökerére van téve.

    Három-négy nemzedék mindig ugyanazzal a problémával küzd, és ha nem oldja meg, akkor kivágja a kertész. A rendszerváltó politikai és értelmiségi „messiások” csak néznek, mint a moziban, és nem értik, miért nem kellenek senkinek?
    Persze, mert nem bizonyultak különbnek, sőt rosszabbak az előző nemzedékeknél. Azoknak legalább kézzelfogható indoka volt, hogy miért üldözték egymást. De a kilencvenes évek megmondói rosszabbak a gyilkosoknál, mert igazából nem volt indokuk a sok nácizásra, komcsizásra, libsizésre.
    Én megvédem a szocialistákat is, ha igazságtalanul bántják őket. De nem fogom egyiket se szentté avatni, akiket ti imádtok. Kádár csak egy volt, és a saját korában játszott a történelem színpadán fontos szerepet. Aki a szocikat visszasírja, az is a múltban él, és képtelen előre tekinteni.

    2. Eddig a lelki alapokról beszéltem, ami nem pénzkérdés. Nézzük a gazdaságot! Csodát ugye nem tud tenni egyik se a félperiférián, akár a Nyugat Keletje vagyunk, akár a Kelet Nyugatja (bár akkoriban mi voltunk a legvidámabb barakk, és ezt nem becsülném le).
    Viszont itt a neokapitalista „elit” olyan (kilencvenes évek), hogy pápább akar lenni a pápánál, franciább a franciánál. Olyan, mint az egyszeri újgazdag ember, aki házhoz jutott a kertvárosban, és minden divatost bele akar zsúfolni egyszerre, pergolát, jakuzzit, kerti tavat és kerti grillezőt.
    Horn Gyula is azt hirdette, hogy az oligarchák és a multik kitömése után majd jut pénz a köznépre és a nyomorult emberekre is (persze, harminc év után harminc évvel, mire ezek megszedik magukat, és érdekükben áll a szegénynek is visszacsorgatni valamit, száz év múlva …)

    Nem lehet mindent egyszerre, de meg kellett volna próbálni, nem odadobni, és feláldozni az országot a semmiért … Ez a Habsburg Monarchia logikája volt, hogy Oszd meg és uralkodj! Orbán jó tanítványnak bizonyult, és innen üdvözlöm a V4-eket, ha Orbán a felújított Budai Héja-várban látja őket vendégül teára. 🙂
    Távol álljon tőlem, hogy a magyarság érdekei ellen beszéljek, ha esetleg esély lenne egy dunai monarchiára. De azért röhögni fogok, ha Orbán a szlovákoknak tart nemzeti konzultációt a Kossuth rádióban … 🙂

  • Hazai:
    Ilyen bonyolultakat ne írjá’ nekem.
    Tudod én „ipari munkás vok:állatszámadó”.

    /Idézet Fricibátsi Mr. Karinthytól/

  • Figyelő
    2018 május 25
    9:05 du.

    Kisboda pár éve maga mesélte az esetet.

  • hazai lámpa
    2018 május 26
    5:20 de.
    a 90-es évek elején jártam arra egy pár hónapra…az új gondolat kimerült abban, hogyha nem kapnak el és sikeresen lopok minden az enyém maradhat

    és ez nem a kádárérából nőtt ki hanem az orbán féle aljasságból

    hányingerem volt és maradt ettől a bagázstól korosztálytól függetlenűl, sok mindenük lehetett de valami semmiképpen, és az a becsület és munka eredményének öröme

    a többi rablómese
    ezek a senkik ma valakinek képzelik magukat és a Parkinson törvények megfelelő paragrafusa rájuk kiválóan alkalmazható aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok a sok sertés senkiházi egymást tartják hatalmon

    lelőni mind és újat ültetni a keltetőbe

  • hazai lámpa
    2018 május 26
    5:20 de.

    hahahahaha
    záró soraidra, valami magyar sajtpaíron láttam orbán álmai cím alatt a még nagyobb nagymagyarország térképét csak Ceylon és szumátra nem volt rajta, jaaaa és a bermudák (mert orbánbasi assem tuggya hogy az hun vagyja magáta)

    a: divide et impera nem habsburg találmány és a mai süsülandia alkalmazza eddig sikerrel bár záródik körülötte a gyűrű amiből majd nem tud kimászni, mert légüres tér lesz a vácuum önmaga

    azon a tébolyon nem igen tudok röhögni, hogy a kiskáté t minden pénteken beolvassa a kisérdemünek (a többiek nem hallgattyák) és abban még csak az androméda köd levédiabasznádosítása nem szerepelt… steve bannon nak tök igaza van abban amit zárt körben mondott, hogy krumplee előtt a krumplee jelenség már alkalmazva vagya levédiabasznádon és azt orbanizmusnak lehet keresztelni de szerintem máglyahalált érdemel

    a szlovákok nem is annyira hülyék mint sokan képzelik de a CSEHSZLOVÁKIA felpukkasztása a jugoszláv szétbombázás hasonszőrű gyagyasága sok kicsi semmire sem megy és ez a divide et impera lényege is

  • Figyelő!
    Csak benéztem,örülök,hogy sok dologban hasonló véleményen vagyunk!!!
    Ami pedig a szerencsétlen,hazug!!!!” sőt meghazudtoló”elmebeteg Geyza „erőlködéseit”,mocskolódásait illeti,tudom nem hiszed el…..tudod ő egy fizetett gyűlölködő,aki ráadásul elmebeteg,alkoholista is,amit többször még a baloldali elkötelezettek is kifogásolnak!sajnos Téged is többször „kóstólgat”,de oda se neki,szerencsére nem vagytok azonos szinten!
    Szép,jó,tartalmas,Oszkár díjas,siker filmet nézek,csak a reklám alatt néztem be!
    Minden jót!

  • Figyelő!

    Egyébként az ilyen primitív,sikertelen,lecsúszott idióta(meg pár hasonló társa)nincs abban a helyzetben,hogy akár téged,akár engem,akár más értelmes,tisztességes embert,tiszta múltú embert bíráljon!
    Az a legfőbb baja,hogy még a komcsik,szocik sem jegyzik……,legfeljebb az alkalmi gyűlölködéséért,hazugságaiért
    kap némi alamizsnát……amiből eltengődik!

  • Figyelő!

    Jobb ha tőlem tudod az igazságot!
    Az EU tagja vagyunk,mint több más ország,tagdíjat fizetünk,pályázatokra pénzt kapunk(mint a többiek!!)nem könyöradományt,és azzal mindig el is számolunk!
    Ez nem egyenlő a Kádárnak adott „politikai segéllyel”,nos ezzel akkor sikerült elkerülniük egy újabb népfelkelést,….és sikerült átmenetileg jobb életkörülményeket biztosítani,a jogos indulatokat megfékezni!Persze jóval később a rendszerváltást már nem tudták megakadályozni!
    Óriási különbség!Ezt mindenki tudja
    ,

  • Nos Rodeo 11 egy nagyon eltévedt,eleve (alaptalanul,tények nélkül) bíráló fanatikus ,míg hazai lámpa hozzászólásában van némi igazság,de ugyanennyi vitatható dolog is,tények…!
    Majd holnap reagálok,ma dolgos és fárasztó napom volt!

  • Boda Marcsi
    2018 május 26
    3:22 du.
    hazuccliba

    nem tucc ottmaradni a sokteendőd között és nem irogatni süket hazugságokat?

  • Boda Marcsi
    2018 május 26
    3:22 du.

    Micsoda irdatlan sületlenségeket ír az ostoba bany… DDDD

  • Boda Marcsi
    2018 május 26
    3:22 du.

    „Jobb ha tőlem tudod az igazságot!”

    Igazságot.
    Ettől a félkegyelmű hazudós nyanyától.
    Ez a nyanya biológiailag képtelen arra hogy igazat mondjon.

    Az egész élete, a munkahelyi előmenetele és az itteni
    „tündöklése” is mind hazudozásra épül.

  • Idióta,fanatikus,bunkó,lefizetett és főleg hazug emberekkel nem tárgyalok,vitatkozom,pláne az embernek álcázott (rovarokkal)”csótányokkal”,…(!!!!Ö)Akik tényleg ismernek,hitelesek és számítanak tudják ki
    voltam és vagyok,és ez a lényeg!!!!az ilyen hiteltelen,degenerált alakoknak, meg ugye nem kell bizonygatnom,érvelnem,ugyanis nem osztanak -szoroznak sehol(!!!)és mellesleg a fórum „erősen terhelt szégyenei”akiket el kellene tüntetni,vagy legalább moderálni!
    Na gyógyíttassák magukat!
    Köszi jól vagyok,csak benéztem a diliházba…….

  • Julianus barat

    Majd megkerdezem a piacon a ciganyasszonyt, hogy O is errol vajon mit josol? Vagy negy ev mulva kerul On szabadabra? Az emberek az utolso ket honapra meg emlekeznek, ugy hogy negy ev mulva ezt elmondhatja ujra kedves ujsagiro. Ott volt a Roosevelt is aki tolokocsiban ult amikor meg az USA elnoke volt. Orban Viktor negy ev mulva meg 60 eves sem lesz. Meg ereje teljeben lesz akkor amikor ujra meg fogjak Ot valasztani,

  • Julianus barat
    2018 május 28
    1:55 de.

    Orban Viktor negy ev mulva meg 60 eves sem lesz. Meg ereje teljeben lesz akkor amikor ujra meg fogjak Ot valasztani,
    _______________

    És akkor NEKED milyem JÓÓÓÓÓÓ lesz… 😀 😀
    Ez a lényeg…

  • Julianus barat

    Edes Alma, nekem mindig is jo volt es jo lesz. En megteremtettem a sajat uzetemet es abbol elek, sosem tamaszkodtam mas segitsegere es nem is fogok. Az en eletemben en megdolgoztam minden centert. Nem varok a kormanytol semmit, regen rajottem arra, ha magam ura vagyok es ugy dolgozom , nem tartozok mashoz , sokkal jobban jarok. Ezert jo Amerikaban elni. Itt meg lehetett valositani az almomat. Sajat muhelyem van es en abbol elek. Magyarorszagon tanultam ki a szakmamat es ebbol jol megeltem es megelek most s, egy dolgozo embernek mindig dolgoznia kell, barmilyen zaszlo is leng a hazaja elen. En egyedul nevelem fel a gyerekeimet mert a felesegem elhagyott egy tuzolto miatt:-))) mind a ket gyerekem egyetemet es foiskolat vegzett, alig multak el 16 evesek mar kocsit vettem nekik, jeepet es minden evben Hawaiin udultunk. Mindig tisztesseges voltam es mindig buszke a magyarsagomra. En Orban Viktort csakis az orszagert tett erdemei alapjan ismertem meg, hazalatogattam szinte mindig amikor mar lehetett. Gyonyoru a mi hazank es en ugy erzem neki sok koze van ahhoz, hogy kimasztunk egy kepzeletbeli godorbol. Slapaj nevu hozzaszolonak csak azt uzenem, hogy tanulja meg tisztelni az idosebbeket. En amikor ilyen idos voltam tisztessegesebben neveltek engem, sosem beszeltem ilyen hangnemben senkivel sem. Szegyelje magat!

  • „Ezert jo Amerikaban elni. ”

    Szóval te egy „migráncs” vagy… 😀 😀 😀
    Ha Orbán Viktor ottani politikus lenne, ellened hangolta volna az ottani őslakosokat, akkor mindjárt nem volnál annyira lelkes rá… 😀 😀 😀

  • Julianus barat
    2018 május 28
    1:06 du.

    Hozzad haza a bizniszedet.
    Ha VALÓBAN jó, akkor majd rövid időn belül rá fogja tenni a kezét valami „kormány-közeli potentát”
    te pediglen „worstcase” a sitten találhatod magadat mint Czeglády Csaba, akiről a Parlamenttel mondatták ki hogy bűnös.
    itt 1 cikk az esetről
    https://index.hu/belfold/2017/11/14/a_parlament_megelozte_a_birosagot_iteletet_hirdetett_czegledi-ugyben/
    Javaslom olvassál el mindent.
    Hogyan működött a Czeglédi cége, mit csinált, miért vált fizetésképtelenné és miért kentek rá kb háromezerszer nagyobb állítólagos csalási összeget annál, amit azért nem tudott -eleinte- kifizetni mert simán zárolták a cége számláját.
    (Később kifizette a károsultakat saját pénzből)
    Ma ennek a Czeglédinek a cégét az birtokolja aki az egyik kezdeményezője volt az ellene indított koncepciós eljárásnak.
    Vádirat kb 1 éve óta nincs. Még ki sem hallgatták azóta .

  • Alma:
    A Juliánusunkat ahogy olvasom,
    az gyön le hogy neki azért jó Amerikáben élni
    mert nekünk pillanatnyilag nem annyira jó ithon élni.

  • Julianus barat

    Az oslakossagot nem lehet kedves Alma befolyasolni, azok szabad embereknek szulettek. Torvenyen kivuliek:-)))

  • Nocsak Almácska..csak nem kint élsz? (ezt hazug módon eltitkoltad?),ha igen akkor meg minek is és milyen jogon
    szólsz bele az itthoni tájékozott emberek véleményébe?…..
    Na majd holnap megnézem a remélhetőleg normális és őszinte(??) válaszod!

  • Julianus barat
    2018 május 28
    3:38 du.

    Az oslakossagot nem lehet kedves Alma befolyasolni, azok szabad embereknek szulettek. Torvenyen kivuliek:-)))
    __________________________

    Na igen, mindjárt sejtettem, hogy teljesen hiteltelen vagy a magyar politikai élet tekintetében… 😀

  • Marcsi. Alma csak idezte Julianust.
    Alma otthon el es vedi a demokraciat.

  • Boda Marcsi
    2018 május 28
    4:01 du.

    Nocsak Almácska..csak nem kint élsz? (ezt hazug módon eltitkoltad?),ha igen akkor meg minek is és milyen jogon
    szólsz bele az itthoni tájékozott emberek véleményébe?…..
    Na majd holnap megnézem a remélhetőleg normális és őszinte(??) válaszod!
    ________________________

    Marcsikám, bocsáss meg, de te tényleg egy kis ostobácska vagy. Ami persze nem szégyen. A szégyen csak az, hogy butaságod rosszindulattal párosul…

  • hehehe Oldal idióta Macája megint sziporkázott

  • Geyza, én nem csodálkozom a Marcsin. Túl sokat foglalkozol vele, ezért megfelelési kényszert érez, és ő is „sziporkázni” akar. Szerintem hozzád is méltóbb lenne, ha hagynád a saját keserű levében forgolódni… (és lécci, olvass a soraim között is… 😀 )

  • Rodeo36-11
    2018 május 26
    7:46 de.

    A kisantant államoknak a nemzeti mítoszaikkal ellentétben, az államaik létezésének alapját az adja, hogy nem engedik vissza a Habsburg Monarchiát. Ezt ígérték az antantnak anno.
    Orbán mindent el tud adni, majd ezt is megmagyarázza valahogy, hogy ez miért nem jó. Én örülnék, ha végre külföldön is megtapasztalnák, hogy Orbán milyen meggyőző képességgel rendelkezik, és aztán már nem hülyéznék a magyarokat.

    Ha valaki a kormánypropagandát eszi, az szinte el is hiszi, hogy Magyarország ipara olyan, mint a német, életszínvonala, mint az osztrák, nagyhatalmi ereje, mint az USA-é.
    Patyomkin-propaganda.

  • És még valamit, Marcsikám!
    Azt ugye tudod, hogy kilátszik a kakis pendely a kötényed alól? Sokan írták, hogy fizetett bértollnok vagy itt, de én ezt eddig nem hittem – már csak azért sem, mert annyira gyenge a stílusod, ugyan ki fizetne ezért?

    De viszont az meg kétségtelen, hogy feltűnően érdeklődsz a fórumozók személye és lakóhelye iránt. Talán bizony ez a feladatod, megtudni, hogy ki az, aki otthonról ír, és esetleg otthon a fidesz borsot törhet az orra alá?

    Szóval vigyázz egy kicsit jobban arra, mit írsz… 😀

  • Alma:
    Olvasnék én a sorjaid közt ha tudnék..
    Dehát ismersz:
    Írni-olvasni alig tudok…

  • Julianus barat

    Szerintem a Geyza szereti a Marcsit, mert kulonben nem szexelne egyfolytaban vele . Marcsi meg a Geyzat, csak valahogy mindig veszekedbenk, de Boda Marcsi alig varja, hogy a Geyza megkerje a kezet. En leszek a tanu, meg a keresztapa.

  • Julianus barát!

    Bár értem a humort,de azért ez egy kicsit sok…(sokk)(Fekete pont!)
    Geyza egy degenerált alak,aki még alkoholista és bunkó is.
    Bár nyugdíjas vagyok(70 éves)de normális,tisztességes és előnyös külsővel rendelkezem,(bandzsa sem vagyok…)vele ellentétben!
    Nem tud érdekelni,felbosszantani ez a kretén,hazug alak semmilyen értelemben,aki egyébként nem csak velem,hanem másokkal is „próbál” szórakozni,időnként figyelmeztetem,kapja be a gyógyszerét…de azt is piával teszi,így reménytelen az ürge!

  • hazai lámpa
    2018 május 29
    4:17 de.

    „Orbán mindent el tud adni, majd ezt is megmagyarázza valahogy, hogy ez miért nem jó”

    Ezt kiegészíteném. Orbán mindent el tud adni, még a szlovákoknak a Nagy-Magyarország matricát is eladná! A külföld ezt még nem érti, de reméljük nemsokára a saját bőrükön tapasztalják, és akkor abbahagyják a magyarok hülyézését.

  • Drizari
    2018 május 25
    11:15 de.

    Christopher Adam,

    igen, ez a legfőbb baj még az öregekkel is, mint pl. Figyelővel, hogy a hidakat, házakat, vasutat újjáépítőket is kommunistának nézi, mert ő elmenekült a helyreállítás elől.
    Ami büntetést kapott, amiatt biztosan nem végezték volna őt ki, tehát dolgozhatott volna ’56 után is a romeltakarításokban.

    A kormány és az állampárt sem egyenlő a magyar néppel, de ők mégis rájuk hivatkozva mennek szembe azzal az európai unióval, ahonnan az ország (és nem ők) kapja a támogatási pénzeket, amiket kizárólag saját maguk között osztanak szét.
    Drizari
    2018 május 25
    11:15 de.

    Christopher Adam,

    igen, ez a legfőbb baj még az öregekkel is, mint pl. Figyelővel, hogy a hidakat, házakat, vasutat újjáépítőket is kommunistának nézi, mert ő elmenekült a helyreállítás elől.
    Ami büntetést kapott, amiatt biztosan nem végezték volna őt ki, tehát dolgozhatott volna ’56 után is a romeltakarításokban.

    A kormány és az állampárt sem egyenlő a magyar néppel, de ők mégis rájuk hivatkozva mennek szembe azzal az európai unióval, ahonnan az ország (és nem ők) kapja a támogatási pénzeket, amiket kizárólag saját maguk között osztanak szét.

    Ez pontosan így van – osztom a véleményedet, de nem sokkal egyszerűbb a távolból okosnak lenni és „helyretenni” a oktalan honiakat akik itt maradtak és részt vettek az újjáépítésben és helyreállításban? Figyelő pontosan tudja 6 ezer km távolságról is, hogy a politikai foglyok építették újjá a hidakat vasutakat- ezek szerint neki is kinézett volna egy kis romeltakarítás, bár ehhez nem kellett politikai fogolynak lenni, még csak katonatisztnek sem, mert az én szüleim, rokonaim egyik csoportba sem tartoztak, mégis bőven kivették a részüket a feladatból!

  • Drizari!

    Bocsi a dupla másolásért, nem vette észre hogy már egyszer megtettem. Az alsó „szegmens” az én szövegem!

  • Besancon
    2018 május 31
    6:23 de.
    Hany no veett reszt otthon a romeltakaritasban?
    Nem azert mentem el, hogy ne vehessek reszt abban. Azert mentem el, mert apam szerint, meg azon a heten ket civilruhas ur keresett. AZ mar mas lapra tartozik, hogy nem en akartam kimenni, hanem a volegenyem.

  • Besancon
    2018 május 31
    6:23 de.
    Kisse rosszindulatunak tartom iranyomba a beirasat.
    Eloszor is masik ember nem ismerheti az ember helyzetet. Tehat, a legkonnyebb itelkezni targyi tudas nelkul. Azt hiszem, mindent elmes;ltem ezen a forumon a multamrol(sajnos)!
    Tehat ismereetlenul kisse fura a masikrol itelkezni, kulonben a nok nem vettek reszt, sem a hidepitesben sem a rom eltakaritasban!

  • Rodeo-36 9:01

    Nagyon, de nagyon igaz ez a történelmi összefoglalód 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Figyelő 7:12

    Először is, maga a Kandó Technikumot [ill szakközépiskolát] nem a „saját erejéből” – mint azt dicsekedve és ezzel jó nagyot füllentve, olyan amerikaias pozitivitással magáról mindig állítja – hanem esti-levelező tagozaton, fizetett(!) tanulmányi szabadságok és vizsgidőszakok* ( egy tanéven belül több hónap) segítségével, ill. beiktatásával teljesen ingyenesen – mellesleg tandíj mentesen, azaz ingyen – végezte el. Talán még a könyveket is ingyen kapták… Ebből az egészből a saját erőt csak az egyéni tanulás képviselte, amelyet bármely tanuló bármilyen tanintézményben ugyanígy elmondhat magáról. Jól tudja azt maga, hogy ezt a lehetőséget a maga által annyit szapult . r e n d s z e r – ereje – biztosította a maga, és az erre vágyó többi munkás és parszt fiatal számára.

    A másik a szövetkezetek kérdése, amely nagyon is a Kádár rendszer által determinált út volt. Lehetett az kisipari(!) tehát termelő, keresekedelmi, ill.értékesítő, valamint a mezőgazdasági termelő szövetkezet. Tehát nyitva állt az ajtó a hozzáértő „”volt kapitalista” szakemberek előtt is, hogy tudásukat a köz-ért hasznosíthassák… A melléküzemágak pedig sok esetben már nyugati tőkések bevonásával végeztek ún. tőkés bérmunkát is…

    Később, a kilencvenes években, ezek a formák még tovább lazultak félkapitalista formációkká, pl. az állami vállaltok belső szerkezetébe beépült GMK-k szakember tagjai a vállalti gépek, eszközök és berendezések felhasználásával végeztek külső, pl nyugati megrendelésre különféle, úgymond tőkés bérmunkákat, gyártásokat stb…

    .

    .

    * A vizsgaidőszak és a tanulmányi szabadság időkeretét a >nem-továbbtanuló, többi, az alatt munkát végző dolgozó< kollégája munkateljesítményéből "gazdálkodta ki" a . r e n d s z e r . a tanulók javára. Ahogy Bendegúz olvtársunk szokta-volt mondani, semmi sincs ingyen, hát ezt sem adák ingyé", bár mindannyian tudjuk, hogy az országnak nagy szüksége volt a képzett kiművelt emberfőkre.

  • Figyelő írja:

    ” … kulonben a nok nem vettek reszt, sem a hidepitesben sem a rom eltakaritasban!”

    Ezen a fotón nőket lehet látni romeltakarítás közben a VIII. kerületi Dobozi utcában 1945-ben:

    http://download.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_30873.jpg

    Ezen a fotón meg egy hegesztő szakmunkás nőt lehet látni dolgozni 1949-ben a felrobbantott Erzsébet-híd egyik elemén:

    http://download.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_33677.jpg

    Figyelő a múltjára vagy már nem emlékszik jól, vagy hazudik.

  • Figyelő
    2018 május 31
    1:42 du.

    Besancon
    2018 május 31
    6:23 de.
    …Azert mentem el,(romeltakarításról van szó Figyelő beírásában)… mert apam szerint, meg azon a heten ket civilruhas ur keresett….

    Kedves Figyelő:
    Nem gondolod hogy ez már kicsit vastag?

    1945-46-47 ill. 1948 nyarán
    még nem nagyon járkáltak az ÁVH
    „civilruhásai” merthogy még nem volt meg

    Előtte meg polgári demokrácia volt itten.

    Amikor Rákosiék hatalomra vergődtek,
    addigra meg már azért a romokat nagyjából
    eltakarították. Még a „civilruhások” nélkül is.

    Ki más mint a városok falvak népe?

    A gyözteseket azért
    mégsem lehetett erre megkérni nemde?

    A vesztes országok népei meg nem értek rá mert a saját romjaikkal foglalatoskodtak.

  • Julianus barat
    2018 május 29
    10:09 de.

    Ha meg is kérem a kezét,
    csakis a hentesboltból.
    Bár..lehet kicsit rágós lenne
    az ölbéli házi-krokodilmnak,amit a kádban tartok.

  • KEDVES OLVASÓINK,
    MOST A HÉT VICCE KÖVETKEZIK ( by OIM* )

    Boda Marcsi
    2018 május 29
    1:03 du.

    „Bár értem a humort,de azért….”

  • Rodeo36-11
    2018 május 25
    9:25 de.

    Most mé?
    Jók voltak azok a zenék annó…
    Fiatalok voltunk, francot sem érdekelt
    a társadalmi magvas probléma-halmaz és adósság-spirál.
    Csak az, hogy a szürkületi, kicsit párás Balaton felett
    szálljon a gitár-szó a távoli szántódi kerthelyiség felől.
    (Csak negyed óra volt bringával.A sör is kuvvajól esett.)

  • Julianus barat

    Gejza es Boda Marcsika, halalra rohogtem magam:-)))))) csak mivel azt mondjak akik igy veszekednek azok valojaban imadjak egymast:-)))

  • Julianus barat

    Geyza es a fuszerboltban negykezlab jartunk, mert alul voltak az olcso asztali borok , a kocsis Irma:-))) masnap ujra kellett eleszteni minket, reggel azt sem tudtuk kik vagyunk. Nekunk mindegy volt milyen zene volt, csak lehessen ra tancolni:-)) igaz akkor meg nem volt ez az izestelen gepi zene .

  • Julianus:
    Én imádom ezt a dögöt..de ő mást szeret.
    A Zorbánt.
    BRÜHÜhühühüüűűű… ((

  • Julianus:
    Éjfélkor kirugtak minket a Kékgolyóból
    (me akkó volt a zárás)
    a hülye barátom meg részegen
    a kihalt sarkon felszegte az állát
    és elüvöltötte magát hogy
    ” Miszteeeer mooúúúnlááájt..”
    (Ahogy a Beatles-nóta első strófájában írva vagyon)
    mire ordítás harsant a hatodik emeletről hogy ” kuuuusss legyen”
    és megérkezett nehány friss zöldpaprika.
    Ez az állat barátom meg viszaordította hogy dobjanak már pár fej hagymát is, zsír van otthon.
    Legalább meglesz a vacsora.

  • Figyelő
    2018 május 25
    9:05 du.

    Geyza
    2018 május 25
    4:00 du. „Ebben a temaban sincs igazad!”

    Igen érdekelne, azt pl honnan tudja, hogy „ebben a témában” Gézának igaza van- e vagy sem? Ön 1957-ben 24 évesen végleg elhagyta az országot, Boda jó esetben 9 éves volt ekkor – 6 ezer km távolságból Ön honnan tudja eldönteni mégis, hogy Géza feltevései mennyire igazak? Behatóan ismeri Boda életútját?

  • Besancon:
    Boda maga mesélt pár éve egyet-s mást arról, miképpen szerezte meg az állását.

    Célzásokat tett arra hogy ő eljárt különféle társadalmi szervezeteknél mert véleménye szerint a hivatali elődje alkalmatlan volt a feladat ellátására.

    Nyilvánvalóan nem fogja leírni „egy az egyben” mit és hogyan csinált, mert annyi esze azért még neki is van .
    De annyi esze azért nincs hogy belássa itt nem olyan ostobák vannak mint ő maga.
    Csak mert nem szokott téma lenni, azért még mindenki ismeri a hivatali áskálódások fogalmát és mikéntjét.

    De ez a nő ANNYIRA ostoba hogy szépen felköhögte -talán abbeli olthatatlan vágyától vezérelve hogy itten nálunk elismerést szerezzen- hogy mennyire ügyes is volt akkor és ott ő.

  • Geyza
    2018 június 2
    9:29 de.
    Bocsi, de en nem hazudok. Mellesleg, a ket civilruhas ur, nem 1945 ben keresett. hanem, 1957 ben!

  • Besancon
    2018 június 2
    1:36 du.
    Bocsi, de en nem hazudok. Mellesleg, a ket civilruhas ur, nem 1945 ben keresett. hanem 1957 ben!
    Gezanak is megirtam.

  • Geyza
    2018 június 2
    2:58 du.

    Gondoltam, hogy nem a légből kaptad, hanem valami alapja lehet!
    De hát, mint már többen is írták itt, az internet nem felejt…

  • Figyelő
    2018 május 31
    1:54 du.

    Besancon
    2018 május 31
    6:23 de.

    „… Azt hiszem, mindent elmes;ltem ezen a forumon a multamrol(sajnos)!
    Tehat ismereetlenul kisse fura a masikrol itelkezni, kulonben a nok nem vettek reszt, sem a hidepitesben sem a rom eltakaritasban!”

    Kedves Figyelő, ellent mond önmagának amikor közli, mindent elmesélt a múltjáról – aztán „ismeretlenül” ítélkezéssel vádol úgy, hogy még csak nem is ítélkeztem, de ha tettem volna sem ismeretlenül, a jelek szerint! Megállapítottam, hogy megint pontosan tudja, hogy ki épített hidat, vagy ki takarította a romokat, a nyilvánvalót vitatva!

    Egyébként hagyni kéne már ezt az „azért mentem el” c. okfejtést, mert egyre szánalmasabb – elment és kész!
    Az nehezen megy ugyanis, hogy valaki egyszerre „menekült” is és kivándorló is! Miután kétszer is leírja egymás alá, (ez alatt a cikk alatt is)hogy „nem akart menni, mert az öregszülék stb stb de a vőlegénye azt akarta, hogy…stb!”

    Azt meg pláne nem tudhatta még 1956 novemberében amikor elment, hogy 1957 januárban majd két civil ruhás nyomozó fogja keresni Önt, feltéve, hogy nem látnok:

    „Azert mentem el, mert apam szerint, meg azon a heten ket civilruhas ur keresett. AZ mar mas lapra tartozik, hogy nem en akartam kimenni, hanem a volegenyem….”

  • Az hagyján de a mi Figyelőnk nem amiatt vett részt a romeltakarításban a Felszab.-ot követően hogy 1957-ben két civilruhás emner beszélt az apjával, hanem mert a fiúja is akart menni lapátolni.

    Legalábbis az eddigiekből nekem így jön le a sztori.
    Aminek amgúy se füle se farka heheheeeheheeh

  • Geyza, A romeltakaritas 45 ben volt es en akkor kislany voltam.felsem veteek volna a munkara.
    !957 ben, ne a fium vitt ki, hanem 3O km. gyalogoltunk a hatarig, dsok szaz mas magyarral egyutt, a mnenekuls es az elso szabad evek , bizony nem volt gyerekjatek, nagyon nehez volt!

    De casakl viccelodjenek a rovasomra. Ugy latszik nincs mas, jobb temajuk az uraknak!

  • Figyelő
    2018 június 3
    12:32 de.

    Besancon
    2018 június 2
    1:36 du.
    „Bocsi, de en nem hazudok. Mellesleg, a ket civilruhas ur, nem 1945 ben keresett. hanem 1957 ben!
    Gezanak is megirtam.”

    Kedves Figyelő, ha lehet próbáljon meg jobban odafigyelni, vagy inkább ne is válaszoljon, mert annak semmi értelme amit Ön itt előad! Olvassa újra a hivatkozott írásomat, miről is szól? (júni 2. 1:36 rövid)
    Hol és ki állította, hogy Önt 1945- ben kereste bárki? Senki nem írt ilyet, ez pusztán mesteri kiforgás egy adott kérdésből, amire már nem tud válaszolni, mert jól belegabalyodott.
    Olyasmivel szemben tehát nem kéne védekeznie, amivel senki nem vádolta!
    Tehát még egyszer, Ön azt írta “Azert mentem el, mert apam szerint, meg azon a heten ket civilruhas ur keresett.” Túl azon, hogy ha Ön 1956 novemberében elment (ezt is többször írta) 1957-ben meg keresték a „civilek” – az nem ugyanazon a héten történt – tehát Ön akkor mikor elment még nem tudhatta, hogy ki és miért fogja keresni 57-ben – eddig rendben? A későbbi keresés tehát nem lehetett ok a korábbi elmenetelre!

    Továbbá, azt kéne még helyre tennie, hogy miképpen lehet valaki egyszerre „menekült” és a „vőlegénye kedvére tevő menyasszony” amennyiben távozása valódi oka a vőlegénye mehetnékje volt, és ez az óhaj felülírta még az öreg hozzátartozókat is! Értse már meg végre kedves Figyelő, hogy az égvilágon senkit nem érdekel behatóbban az Ön legbensőbb magánügye, valóban nem kellett volna erről írnia semmit – és bár erre saját maga is rájött, mégis napi szinten vezeti elő a nem stimmelő részleteit – de! Talán nem kéne a menekültek szerepében tetszelegni, ha egyszer nem volt az!
    Kérem, hogy csak abban az esetben válaszoljon, amennyiben értően és célzatosan tud és akar is rá felelni, a maszatolásaiból már elég!

  • Besancon
    2018 június 3
    3:54 du.
    kisse faraszto mar a maga kotekedese. Mikor minden szoba belelkot valaki, azzal nincs kedve senkinek vitazni.Eloszor is nem tartozom BESZAMOLNI senkineK az en multamroL. Azt, oszinten elsmertem, hogy hogyan es miert hagytam el hazamat.
    Ezt is megbantam. Ennyi.

  • Mellesleg, nem az en hibam, hogy a „menekult „szot haszanltam, igy hivtak akkor azokat, 1957.ben, akik elhagytak Magyarorszagot. Volt minden nyugati varosban, „menekult” kozpont, iskolakban lakohely a magyar menekulteknek, gyujtes ruha , butor stb.a szamukra.
    Persze, vegsofokon en is menekultem, bar nem tudtam meg akkor, hogy kerestek is.
    Kulfoldon, nagy kommunista ellenes legkor volt akkor, ha ezt sem tudna.

  • Besancon
    2018 június 3
    3:54 du.
    Geyza irta, hogy azert nem takarittam a romeltaksaritasnal, mert ket ferfi keresett, az viszont 1957 ben vollt es nem 45 ben.T,i, akkor bizony sok rom volt Budapesten. A ket datum osz
    1957ben nem volt sok rom csak a belvarosbaban.
    A ket datum ossze lett keverve!

  • Azt gondolom, Figyelőt a múltjával kapcsolatban nyugodtan békén hagyhatjuk. Még akkor is, ha az általa elmondottak néha kissé zavarosak. Egyrészt tudjuk, az ilyen emlékek sokszor erősebben rögződnek, mint a valóság, és egy idő után a szépítéseket vagy egyszerűsítéseket a mesélő már maga is elhiszi, pláne, hogy egy idős hölgyről van szó. A ti emlékeitek is – meg az enyémek is – már csak ilyenek… Másrészt pedig NA ÉS? (Gyurcsány is képes volt kilőni a szemét, mégis lát… izé… Bocs Figyelő, én tényleg tisztellek és kedvellek, de ezt nem hagyhattam ki, olyan tréfásak a te 2006-os élményeid…)

  • Almási Alma
    2018 június 8
    3:08 de.
    Kedves Alma, csak azt kivanom es remelem, hogy a Te memoriad is igy mukodjon mint az enyem, ha elered a koromat.
    Nem szokasom valtoztatni a szovegeim tartalman, legfeljebb, ha valaki osszekeveri az idopontokat, csupa „jo indulatbol”!
    Mellesleg, az orvostudomany is memondja, hogy az oreg jol emr;ksziok a multra, de lehet, hogy nem emlekszik, hogy mit evett ebedre! Ezt „rovid” es „hosszu” memorianak hivjak.
    Emlekszem, mikor Anyam nagyon oreg volt, ezt viozsgaltak nala eloszor!

  • Almási Alma
    2018 június 8
    3:08 de.
    Kedves AlmAlmási Alma
    2018 június 8
    3:08 de.a, csak azt kivanom es remelem, hogy a Te memoriad is igy mukodjon mint az enyem, ha elered a koromat.
    Nem szokasom valtoztatni a szovegeim tartalman, legfeljebb, ha valaki osszekeveri az idopontokat, csupa „jo indulatbol”!
    Mellesleg, az orvostudomany is memondja, hogy az oreg jol emr;ksziok a multra, de lehet, hogy nem emlekszik, hogy mit evett ebedre! Ezt „rovid” es „hosszu” memorianak hivjak.
    Emlekszem, mikor Anyam nagyon oreg volt, ezt viozsgaltak nala eloszor!

  • Alma!

    Bizonyára igazad van – írtad valamelyik cikk alatt (talán a 2006-os eseményekkel kapcsolatos hozzászólásoknál)hogy F. vagy el sem olvassa, ha igen, kérdés érti-e, de egy biztos, 10 perc múlva elfelejti a válaszok tartalmát! Láthatóan van benne valami, ám függetlenül ettől, ahányszor módot ad rá, minden alkalommal szóváteszem, mert nem hagyhatom annyiban, ezeket a sorokat talán más is olvassa, olyan is aki nem biztos, hogy tisztában van azzal mi miért történt, és esetleg tisztul a kép, de legalábbis árnyaltabb lesz!
    A fenti szóváltásról annyit: nem igazán érdekel F. múltja, életének egyetlen részlete sem – ezt számtalanszor leírtam neki magának is, hogy nem kellett volna semmit sem írnia, és akkor nincs mellébeszélés – de ha egyszer megtette, bizonyos részletekre oda kell figyelni! Nem arra gondoltam, hogy ’45-ben vagy „57-ben keresték-e a civilek, ezt eddig is számtalanszor leírta, hogy ’57 januárjában, amikor ő már kint volt. 1945-ben 13 éves lehetett, naná, hogy nem disszidált még, és romot sem takarított.

    Hanem F. nem tegnap kezdte el a múltjával kapcsolatos dolgokat írogatni, és nem is tegnapelőtt! Évek óta teszi, változatlan intenzitással. Tudom, hogy mindannyian változunk, én is, te is, Ő is, mindenki és egy idő után a memóriánk sem a régi, bár ez is mindenkinél máskor és másként jelentkezik, ám – alapvető dolgokra emlékszünk, kivált F.-nek kellene, aki rendre büszke a szellemi állapotára!
    Tehát úgy gondolom, hogy F. akinek az elmúlt évek alatt ez volt az egyetlen és állandó témája – hisz az egész élete erre épült – alaptalanul titulálja magát „menekültnek,” ’56 áldozatának, „üldözöttnek” ha egyszer nem volt az! Létezik, hogy pont ő ne tudná, mi a különbség a menekült és a migráns között? ’56-ban rengetegen kimentek olyanok is akik valóban menekültek, és olyanok is akik csak úgy, bármi oknál fogva, disszidáltak – ha F. is ez utóbbi csoportba tartozott (tök mindegy hogy hány kilométert és hol gyalogolt) és valójában a vőlegénye ötlete volt, akkor mire „az életemet mentettem” c.sirám? Ezt is leírta többször. Úgy tűnik azonban most erre is némi fény derült, hiszen F. jelen esetben úgy magyarázta a dolgokat fentebb kettővel, hogy odakint mindenki menekült táborba került, nem vizsgálták, hogy ki mi okból ment, ténylegesen veszélyben volt- e az élete, hát egy idő után valószínű rájött ő is, hogy mennyivel nagyobb a respektje, ha saját magára is úgy tekintett és tekint azóta is. De eltelt azóta sok-sok évtized, ezalatt lerendezhette magában a dolgokat, itt vajon miért ragaszkodik az üldözött szerepéhez? A világban szerte széjjel több ezer disszidens él még, akik ezért azért, de kimentek annak idején – és akkor mi van?
    Amit F. tesz, az a tényleges menekültekkel, és ’56 valódi mártírjaival szemben méltánytalan – amennyiben tényleg nem volt veszélyben. Ezért zavar a folyamatos maszatolása – még emlékszem ugyanis, hogy hogyan nyilatkozott nemrégiben Göncz Árpádról, Mécs Imréről stb.

  • Kedves Besancon!
    Azt hiszem, írtam már valahol, én azokról, akik a kádárrendszer alatt nyugatra mentek, egyszerűen meg sem tudom – de nem is nagyon akarom – megállapítani, hogy menekült, vagy „migráns”. Én ezt a kérdést hülyeségnek, szőrszálhasogatásnak, vagy ürügynek tartom.

    Példa egy távoli rokonom: Ő kiment a 70-es években Bécsbe, és onnan Ausztráliába. Ha akarom, menekült, hiszen börtönben ült 10 hónapig előtte. Csakhogy nemi erőszak miatt ült (ami, ismerve őt és a körülményeket, BIZONYOSAN NEM IGAZ, de ezt a tárgyaláson a pszichológus is állította.) Csakhogy mégis: a nagykorú leányzó hiába egyezett bele a dologba a valóságban, a papája NEM EGYEZETT BELE, hogy ezt elismerje a bíróság előtt. Mivel pedig a papa valami főpártfunkci volt, akkor mégis csak menekült a srác?

  • Besancon
    2018 június 3
    3:54 du.NEM erdekel a maga, hogy elyemet hogyan analizalja.
    A romeltakaritast viszont ugy ertettem, hogy 1945 ben nem segitettem abban. Nehez ezt elmeben felfogni
    ? 57 ben meg nem volt sol rom Budapesten, mikor eljottem, nehany hazon esetleg.

    Ha mindenaron akar hibat talalni bennem, en egy hibat latok amit megbantam: hogy irtam a multamrol, amit szerencsesen sikerult osszekevernie es rosszindulatuan beallitania! Gratulalok!

  • Meg annyit, ha magat kicsapnak 17 evsen az iskolabol egy mondatert,., lecsuknak, AVOs kihallgatasokra jarna, maga is arrol irna!
    De igerem ,errol egy szot sem irok tobbet!