Ontario választott: PC diadal, erősödő baloldal, liberális összeomlás

2018 június 8 11:42 de.58 hozzászólás

Egy dolláros sör, rezsicsökkentés, adócsökkentés, karcsúbb állam–ezekkel az ígéretekkel nyert többséget a június 7-ei Ontario tartományi választáson Doug Ford Progresszív-Konzervativ Pártja (a PC Párt). A populizmusáról ismert torontói üzletember és korábbi önkormányzati képviselő véget vetett a Liberális Párt 15 éves uralmának. A PC Párt erős többségi kormányt alakíthat Doug Ford kormányfő vezetésével, hivatalos ellenzéke pedig az előretörő, markánsan baloldali Új Demokrata Párt (NDP) lesz. Igy tehát az NDP-nek is van némi ünnepelni valója, bár úgy tűnik, hogy a felmérések kissé felülbecsülték a párt támogatottságát. A Liberális Párt ugyanakkor a lehető legrosszabb helyzetbe került. Oly annyira összeomlott a támogatottsága, hogy pusztán 7 választókerületben nyert a párt. A frakció alakításhoz viszont minimum 8 mandátum szükséges, ezért most megszűnik a Liberális Párt frakciója a tartományi törvényhozásban és a maradék liberális képviselő függetlenként fog szerepelni.

Az eredmények (Mandátumok eloszlása):

  • PC: 76
  • NDP: 40
  • LIB: 7
  • ZÖLD: 1

A szavazatok aránya:

  • PC: 41%
  • NDP: 34%
  • LIB: 19%
  • ZÖLD: 5%

(Doug Ford „a népért” június 7-én.)

Doug Ford pár héten belül átveszi Kathleen Wynne leköszönő miniszterelnöktől a kormányfői posztot Kanada legnépesebb tartományában. De vajon melyik választási ígéretet váltja valóra először a Progresszív-Konzervatív Párt és miből fedezik majd az ígért osztogatást és adócsökkentést?

Többek között ezt ígérték:

  • 12 százalékkal csökken az elektromosság ára háztartások számára.
  • Literenként 10 centtel csökken a benzin ára és megszűnik a széndioxid-adó.
  • 15 ezer új ágyat hoznak létre kórházakban és egészségügyi intézményekben.
  • Öt év alatt egy extra 3,8 milliárd dollárt költenek a mentális egészségre és a függőség elleni programokra.
  • 5 milliárd dollárt szánnak a torontói metró fejlesztésére, a metró fejlesztésért és fenntartásásért való felelősséget pedig részben átveszi a tartomány az önkormányzattól.
  • A személyi jövedelem adó második kulcsának 20 százalékos csökkentése.
  • A személyi jövedelem adó eltörlése azok számára akik minimálbérből élnek.
  • 1 dollárra csökkenti a kormány a sör minimális kiskereskedelmi árát. (Jelenleg tilos ilyen alacsony összegért sört árulni Ontarioban.)
  • A sör, bor és szesz árusításának liberalizációja. A most leköszönő liberális kormány lehetővé tette, hogy minél több szupermarketben is lehessen bort és sört vásárolni. A PC Párt tovább vinné a liberalizáció folyamatát.

Az oktatás területén is lesznek változások. A PC párt beszünteti a liberális kabinet által hatályba helyezett szexuális oktatási programot és egy korábbi programhoz térnek vissza.

Nem kérdés, hogy Doug Ford kormányfőként erős többséggel és határozott mandátummal, illetve felhatalmazással rendelkezik. Érdemes lesz majd figyelni a legnépesebb tartomány kapcsolatát a szövetségi liberális kormánnyal, illetve Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel.

58 hozzászólás

  • Tehat nem olvassva az „irast a falon” is telejes valasagga lett nehany-nappal ezelotti megjeguzesem !

    A bal-liberalisok teljesen „shut-out”, majd nem mint a ketfarku-kutya magyarorszagon.

    Talan Doug Ford is a ‘Make Ontario Great’ jelzot valta ?

    De mibe kerul Canadaban a sor-keszites?

    Hasonloan az uzemanyagaron is csupan az ADOK leszallitasa leheto.
    (Kezdheti majd RODEO esztelen orjongeset?)

    Na majd lesznek az elvtarsak akik csak a „fascista” es „corrupt” ragalmakkal kezdik a tamadasaiakat.

    Talan az Ontarioi lakossag is „deplorable”-ok ??? Ah, jon majd ottan is a ragalom es a tobb-millio-dollaros kivizsgalas, mert biztos az oroszok kozbejatszasa okozta ezt.

  • This fat old guy must have had something . Csinos fiatal-szoke-holgyek altal korulveve, mind rajongoi.

  • Christopher Adam

    Bendeguz, gondolkodjon egy kicsit. A lányairól van szó.

  • Göllner András

    @ Bende-goose

    „Ah, jon majd ottan is a ragalom es a tobb-millio-dollaros kivizsgalas, mert biztos az oroszok kozbejatszasa okozta ezt.”

    Szerintem van egy sokkal olcsóbb és gyorsabb megoldás. A te elmebajodat kellene kivizsgálni, tökkel ütött.

  • Bendegáz! Te még Magyarországon hülyültél meg, vagy már Amerikában, az emigrációban?

  • Bendeguz79
    2018 június 8
    12:07 du.

    nem baj gizi, majd elmúlik, ha másképpen nem, akkor veled együtt, de megpróbálhatnád szakemberrel kezeltetni magadat

    most jön majd az ébredés az utolsó véresen megbukott konzi fejének fia Mike Harris Junior is képviselő lett ebben a csárdáskirálynőre hajazó izében (igaz a zenét nem Kálmán Imre szerzette) két magyar származásu is van az újonnan választottak között az egyik az NDP „fejnője” Andrea, a másik a PC ben valami Bernáthegyaljai vagy hasonló „úrpamacs” kissé kopasz…

    a Ford dinasztia nagy multú a jövőjén meg gondolkodik a Sybilla (én is de nem fárasztom vele magamat)

    érdekes módon a bérek és a jövedelmek növekedéséről szóló PC kiskáté nem olyan módon tesz említést, mint ahogyan én vártam, mert az egész államháztartás arra épülne ha …hahahahahaha, ittkivágomottkivágomamottlevágomésmegnyírbálom az nem gazdaságpolitika, hanem a szarnak a palánkon való átdobálása

    a sör árának csökkentése az állami monopólium elvesztésével bevételcsökkenés

    egyébként is én magam azokra a dolgokra várok (hamarosan ki fog derülni portugál származású pénzügyminiszter helyett magyar származású lesz?) amiről hallgat (nagyon keményen hallgat) a „Dog” (SIC)

    abban van az eb elhantolva

    a GTA ban a közlekedés egy csőd és egyre inkább az lesz, már olyan hírdetések is napvilágra kerültek, hogy a döglődő hájvéjen dugóba szorult kiscsilliárd „menekült” csak az erdei ösvényen tud kihajtani és ott táborozik vidáman nem úgy mint az hájvéjen ragadt többiek akik az idegtől sem nem látnak sem nem hallanak ott vesztegetik az életük jelentős részét a TTC, a GO egy csőd de legalább ülve wifizve lehet (már akinek ilyenje van) lehet kivárni a következő zöld lámpát az egyik mellékutca kereszteződésében valahol pitypang alsón és akkor meg elfelejtenek elindulni… jó kapitalista szokás szerint hagyták szétrohadni a metrót az öreg, nehéz és nagyfogyasztású parkot lassan cserélik, mert Bombardier úrhölgy mással van elfoglalva (csak tudnám mivel?) és a kaszárnya meg barakk stílusú városkép a 35 négyzetméteres lakások égig érő áraival a townhause ok rettenetes anyagpazarlással létrehozott lakhatatlan csupajárhatatlanlépcső kialakításával és a zöldterületek pusztításával mert ott könnyebb „developerni” mint a meglévő penészes ragállyal teli ócska régit lebontva új várost csinálni Downtown Toronto ból amely olyan mint egy lerohadt patkánylyuk… és két kátyú között van aszfalt is… a lélegeztetett útburkolatot nem ismerik…és honnan lesz a pénz?

    nahát családi vállalkozás: Dog & ON Co. műxik e?

  • ez meg egy mozgalom véleménye Ontario ból:

    (a választási rendszer hibái idáig is vezethetnek)

    „This is not the email I was hoping to write you today. We fought hard to avert this reality. But now it’s here.

    Doug Ford is the new Premier of Ontario, and has a majority of power in the Legislature.

    It’s hard to find the words to express how many of us are feeling today. I know in the Leadnow office, we’re feeling a mix of things: deep frustration, disappointment, and a lot of nervous uncertainty.

    But we also know that the majority of people in Ontario rejected Ford at the polls. He doesn’t have a popular mandate to govern Ontario. It was our broken voting system — not the people — that handed him 100% of power, with only 40% of the vote.

    This signals a few things: first, that our voting system is deeply broken. First-past-the-post has delivered yet another blow to our democracy by giving total power and control to a party that didn’t receive a majority of votes on election day.

    But it also shows that there are way more of us — millions of us — on the side of progress and building a brighter future for everyone, than on the side of privatization, deep public service cuts, and policies to protect big money. Our organizing and campaigning does not end here. It just changes course.

    Finally, there are a ton of everyday people who oppose Ford, the politics he represents, and what he wants to do to this province, who are now activated by his broken victory, and are looking for ways to get involved. Please hold on to that today.

    We will continue to stand together to build the kind of province the majority of people voted for: a just, sustainable, and equitable Ontario. We will work together to combat Ford’s cynical agenda and contain the damage he threatens to bring upon families, working people, the environment, and our democracy. „

  • ez a „PC” milyen part??

  • A cikkben a nev „FORG”, de a sajat hirdetesen FORD.
    Tahat velheto hogy az valoban Doug Ford, conservative.

    Mi mi az a NDP ?
    Mi alapon jelenti „bal-oldal”-nak ?

    A Libik voltak a baloldaliak politikia ideologiaikban. Nem ?

  • Sajnalom RODEO, meg a leg jobb probalkozasaim ellenere sem vagyok kepes semmi ertelmet kibogozni vatyogasaidbol.

    Hasonloan mint legutobb az ottani ingatlan adokon.
    A leheto leg-egyszerubb dolgot kerdeztem, de kerptelen voltal arra adatot nyujtani.

    Csupan hazudtal ,hogy en allitolag irtam volna hogy az ado nem jo.

    Csupan teljesen ertelmetlen marghasaggal kotyogtal valami kamat szamitasodon a kezi-szamitodon.

    De kamatokrol szo sem volt mar legalabb egy eve.
    Amikor Orsos panaszkodott a bank-kamatan.
    Irtam hogy , kattinsd a http://www.bankrate.com-ot,
    S az osszget,kamatot, idotartamot, es az rogton adja teljes havi reszleteket.
    Nem kell terhelni beteges agyadat semmi szamitasokkal.
    De neked meg az is tul-nehez feladat volt.

    Csak ozonolheted marhasagaidat, en meg csak lapatolom neked vissza mint a ‘kancsi-piros-sutotoknek irtam.
    Ugy sem olvasom esztelensegeidet. S talan senki sem !!!

    Dobom vissza mind a szart neked.
    Az nem fenyegetes am , csupan igeret.

    Gepelhetsz amig ujjaid elfogynak a gepelesen !!!
    Vagy amig alulrol szagolod a fuvet !

  • NO,NO,NO Chris, ismet a IX. parancsolat !!! A valasztasrol volt a szo. Csupan az en megjegyzesem lett a podiumon levo csinos fiatal szoke holgyekrol. Veltem volna hogy talan valaki kozeli hozzatartozoi, inkabb „handlers”, de Hala Istennek nem nagyon hasonlitanak a papajukra !!!

  • bar-lev
    2018 június 8
    2:47 du.

    pc > progresszív conzervatíve (fából vaskarika)
    ndp> new democratic party
    LB> liberális party (Ontario ban most megszűnt parlamenti párt lenni, talán feltámad?)

  • Bendeguz79
    2018 június 8
    3:11 du.

    nem baj gizi, értelmes dolgot kérdeztél? Mikor?
    a valóságban az ontarioi banki mortgage az a 25 éves lejárati idő alatt az alapkamat, kötelező biztosítás, + banki költségek terhei összességében azt jelenti, hogy az ingatlanért az árának 3,5 4,2 szeresét fizeti ki a tulajdonos azaz az inflációval együtt sem kaphatja meg a beruházásának a töredékét sem, azaz nem kifizetődő de kényszer, mert valahol lakni kell, és a bérleti árak sem kedvezőek mert ott is rabolnak és semmit sem adnak érte

    ha ezt nem érted???
    kár semmit sohasem értesz és sokat csevejgesz és fölöslegesen,
    a mostani bejegyzésem a PC Csárdáskirálynő stílusú mézesmadzagról szól és arról, hogy a háttérben hatalmas átverések készülnek

    de veled „beszélni” olyan, mint lóval balettozni vagy krokodillal énekelni

    RIP

  • Megint elkalandolt az elmed valami teljesen idegen alanyon.

    A cikk az Ontaroi valasztasokkal foglalkozik.

    Hogy a feneben jutottal a bankokat vadolni ismet valaotlansgokkal.

    Nem vetted az orvossagoadat ismet.

    Ma az atlag kamatok, 3.5 es 4 szazalek alatt vannak.
    menj az adott http://www.bankrate.com-ra es lasd mire megy az 25 eves kolcson.
    Srop talking like a complete idiot !

    De ha , legalabb is veletlenul kepes lennel koncentralni barmi alanyon , probaldj a cikk alanyaval maradni.
    Vagy legalabb a hozzaszollasokra reagalj.
    Probald !!!
    Belatjuk hogy az neked igen bonyadalmas lehetne .

  • Bendeguz79
    2018 június 8
    8:18 du.
    aszongya ez a website nem létezik%!!!!

    hahahaha
    van még valami seggséged?

    egyszerű matematika számold ki példaként $10000 4,25% os kamatos kamatát 25 évre és írd ide be…utána beszélünk (le vagy szarva hahahahahaha)

  • PC: 41%
    Az ontarioi választók is hülyék, mint a magyarok-:)
    Le kell váltani a népet.

    Populizmus (definició):

    „Az az irányzat, mely nem a politikai elit, hanem az átlagember érdekeit tartja szem előtt”

  • Kis Ferenc
    2018 június 9
    2:16 de.

    vetésforgó??? vagy csak…. bekapták a mézesmadzagot nem látták mekkora horog van rajta… érdekes módon a zöldek kaptak egy mandátumot és már „gondolkodnak” azon, hogy koalícióra lépjenek e az NDP -vel

    hatalmas gond a minimálbér körüli szájtépés, a vállalkozók (lásd Tim Hortons milliárdos kis izé hahaha) nem akarják a profitjukat megosztani és amíg van neveletlen képesítés nélküli munkaerő addig lesz is olcsó munkaerő ugyanakkor panaszkodnak az ingatlan (egyáltalán a lakhatás) égigérő költségeiről amit egyre kevesebben tudnak kinyögni és az emberek mobilitása is csökken le vannak láncolva az adósságukhoz és nem tudnak költözni a hosszú utazások meg az életükbe kerül, hogyan lesz így élhető család és egyebek… mikor a csúcsidőben bemutatja a reggeli hírek, hogy Etobicoke ból Markham ba az autópályán a szokásos 22 perc helyett 50 perc az idő és akkor a közlekedési lámpákkal telerakott városban még nem is lehet kiszámolni az időveszteséget a zöld hullámot nem ismerik már a múlt század 70-es éveiben az NDK ban volt ilyen ki volt írva egy tizedes pontossággal, hogy mely sebesség mellett nem kell megállnia seholsem…dehát itt kapitalizmus van ott meg a rohadt kommunizmus volt…a Putyin 4.5 óra élő adásban kérdés felelt a tv ben itt a dogford még a kampányában is elkerülte a válaszokat csak a hadova ment, hogy márpedig vele mindenki kap egy aranytojást tojó tyúkot és bevették…most várom az olcsó sört a sarki kisbüdösben

  • GOLLNER ANDRAS irta;

    ” A te elmebajodat kellene kivizsgalani”.

    Latod, latod, milyen elorehaladott vagy te,a te „elembajod” reg megalapitva a szakertok vizsgalata alapjan.

    Egy „dupla prophessor” nem tuddna ertelmetlenebb es bunkobban reagalni, csupan mert szeretett bal-liberalis elvtarsait kirugta a szavazo lakossag.

    Azert minden bunko vadolasait kozli a lap, de valaszolni neki tilos, a „szabad-sajto” lapjan. Hm???

    100%-os fasisztak teljes gozzel az akcioikban.

  • SZOCDEM elvtars irta;

    ” te meg Magyarorszagon hulyultel meg, vagy Amerikaban az…”

    Valaszoltam kerdesedre, de azt a cenzor torolte.
    Egy teljes bizonyiteka annak hogy te is a lap alkalmazott troll-ja vagy !

    De mi a fene bajod van amit megjegyzesem tisztan nyujtott ?

    Talalhattal valamit abban ami talan nem a valosag lett volna ?

    Gollner atkozova lett, csupan mert jeleztem itt az USA-ban az elvtarsak az Oroszokat vadoljak Hilary vesztessegert.
    Mar masodik eve megy a kivizsgalas, de meg fogalmuk sem letezik hogy hogyan okozhattak volna azt az oroszok.

    Ha ketelen vagy az adott szovegen megjegyzest tenni, hat miert a bunko ellensegeskedu gyulolted ?

    Ket-eves kisgyerek, ha nem szeretei a ‘corn-chixet felezett-tejjel’ reggelijere, kepes mondani hogy akar ‘rollo-bart chocolades-tejjel’.

    Velem te mar idosebb vagy a ket-evesnel, de meg annal is ertelmetlenebb. Csupan bunko gyuloleteidet vagy kepes okadni. Hm?
    Persze azt a cenzor-elvtarsad vedelemzese nem engedne kerdezni.

    Ha nem tudsz valami ertelemesebb meglatast tenni a cikken, vagy a hozzaszollason, miert az atkozodasaid ?
    Nem vagy kepes semmi masra ?

    Igazi „magyar-ertelmiseg”-nek bizonyitottad magadat,a tobbi trollokkal eggyutt.

  • KISS FERENC;

    Igen, az a modszer manapsag.
    Ha a szavazo-lakossag nem ugy szavazna amint az elitek akarnak, hat csupan a szavazokat lehet vadolni.
    „Deplorable”-nek hirdetni.
    Pont az tortent a US-ban.

    Osszejatszottak az oroszokkal. Mert a kotelesseguk volt az „elitistara” szavazni.
    Nem a sajat hatarozataik alapjan szavazni.

    De aki azt merne megjegyezni, rogton az (allitolagos) magyarok altal, az „elmebajos”, „orult”, „hulye”, stb. az egyedulli reagalasaik,az igazi „ertelmisegek” jelkepei altal.

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    10:40 de.
    most még várom (a cenzor nem törölte) válaszodat egy darab számjegy képében a kamatos kamat rejtelmeiben elvesztél? de mindenki más hülye és troll, meg akármi csak te vagy gőzeke, szegény gizi, ha ráérnék sajnálnálak is, de így csak kiröhöglek

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    10:40 de.

    kis csínytevések, meg beavatkozásocskák…megputyinozták a hillaryhillaryhó-t és most élvezik az ingyencirkuszt a krump lee vel az élén, most éppen itt eszi a fene Kanadában…

    „Majdan” az ukrán államcsíny az volt az igazi: azóta jó az ukránoknak (???)a teljes csőd és a fagyhalál meg a lustaság…de jól beléjük avatkoztak és rögtön vettek másoktól levetett fegyverzetet mert azt akár késsel villával is uborkával reggelire

  • Rodeo36_11
    addig jo amig nem NPD!!! lasd nemetorszagban!!!

  • mennyibe’ fogadtok, hogy a @bende goose nem képes egy számértéket kiszámolni, és elsumákolja…van egy vödör söröm az olcsóbbikból erre

  • A vilag leg-ertelmetlen Matadoranak;

    Mar legalabb 15-20 szor irtam ; kattinsd az altalam nyujtott weblap adatokat.
    Nem ismetelem tobbszor. Az a mult-evi vita targya volt.

    Csipd meg a kover seggedet, talan az felebreszt majd!
    Get lost !

  • nem ertem, MIERT „CIKIZI” MINDENKI Bendeguzt!? Egy amerikai, aki ott el nagyon regen, nem tud jol magyarul, az nyilvanvalo.

    DE a velemenye egyeni, es ugy tudom ahhoz mindenkinek joga van!

  • KUlonben, orulok az ontarioi valasztasnak. Szegeny, Katherine
    nem volt nepszru Ontarioban, tobben utaltak!

  • Talan, ez az elso lepes arra, hogy levaltsak Kanadaban, a Liberalisokat! Itt az ideje.

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    1:42 du.
    MEGNYERTEM A VÖDÖR SÖRT… nem tudod, a web oldal nem létezik

    de te csak hörögsz ahelyett ide másolnád arról az oldalról az eredményt, de …ez @bende gizi

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    1:42 du.

    absolute hülye vagy!

    http://discountmortgagecanada.com/?gclid=CjwKCAjw9e3YBRBcEiwAzjCJuufKNysBobVSyYRjPYm0gvLMtuist3S-LQ9RlYnTdcua_Rg5yqgJXRoC64sQAvD_BwE

    ezen az oldalon csak a százalékértékek szerepelnek 5 évre rögzítve és ha te 25 éves mortgage- et akarsz, akkor 5 év múlva újra számolják és ami a legfontosabb, hogy ebből sem tudod meg mennyit is fizetsz ki a 25. év végén…csak a csali mert az olyan szép szám 3,0470% / évente 5 évre és azt mondja, ezzel évente meg tudsz takarítani $6750.00 -et ha egy olcsó házról beszélsz azaz $300000,00 a kikiáltási ár

    ennek alapján halvány lila fingod sincs arról, hogy az 5. év végén mennyit fogsz összesen kifizetni és legfőképpen azt nem, hogy a 25. év végén mennyibe kerül mindez a játék és ebben biztosítás meg a banki költségek nincsenek benne ez a csali

    de te csak őrjöngjél az adott számok alapján számold ki mennyit fogsz törleszteni a 25 dik év végén? hogy hülye vagy a számoláshoz? hát az a te agylúdtalpad

    és szégyellhetnéd magad ezzel a sok hőzöngéssel az üres semmit sem mondó badarságaiddal…irkáljál a cenzort dolgoztatod, de majd megunja, bár kabaré helyett is elmész, de a rosszabbik fajtából

  • Figyelő
    2018 június 9
    2:49 du.
    azért, mert seggségeket terjeszt!

  • Figyelő
    2018 június 9
    2:56 du.

    téged is többen utálnak mégis itt legyeskedsz!

    miért jó, hogy a liberálisokat „kiválasztották”? ki nyert vele?

    az előző konzervatív kormányt az NDP buktatta meg 4 év sajgás után tönkrevágták a provinciát és utána az NDP lett előválasztással kirugva mert azok nem voltak képesek rendbe tenni amit a konzik hátrahagytak, mint egy rakás elefántszart (ha láttál már olyat tudod miről beszélek) a liberálisoknak szél ellen 15 év kellett ahhoz hogy valami más és a népnek is jobb legyen (semmisem jó de jobb) most majd jön a kedves vállalkozók hasznának növekedése és a teljes boldogság gazdagéknál a többi meg le van szarva kapnak olcsó sört, hadd kábuljanak

    te honnan veszed a kanadai információidat?a Premier t nem szeretni kell, hanem dolgoztatni, mert közszolga és a Kathlyn keményen dolgozott… de te is csak a hülyeségeidet tudod ismételni mint egy bolond imamalom a bende gizivel rokonok vagytok?

  • Analphabeta Matador’

    Itt van;

    http://www.bankrate.com

    Csupan kattintanod szukseges.

    Kepes lennel arra ?

  • OK matador.

    Kattinttottam fel perc utan. Minden mukodik !
    S mindent kapsz amaire csak valaha eletedben szukseged lehetne a penzugyi dolgokoban.

    Ha kepes vagy atkozataidat gepelni, talan kepes lehetnel azt a web-cimet egyszeruen kattintani.
    Persze olvasnod szukseges am.
    S probald megerteni is, ha sikerulne.

    Ha az Angolt nem erted kattindhatod a Hispanikot is.
    Nem letezik magyarul, sem a te atkozati nyelveden !

  • Rodeo36-11
    2018 június 9
    3:40 du.
    Lehet, hogy Kathrine kemenyen dolgozott, de mindenki utalta, megvalsztottak mast, es Ot majd kiprobaljak. A demokracia igy mukodik!

    Ja, hogy engem is utalnok tobben?
    Ez nem erdekel igazan, nem a nepszerusegert irok ide, hanem szokasbol.

  • Bullfighter;
    Kattintottam a te Canadai mortgage hirdetesedet is.
    Az pont olyan elmebetegeknek celozva mint te vagy.

    Hat mi a feneert venne barki is, ertve normalis egyent, 5- vagy 10 eves fixed- mortgage-ot 6 % feletti osszgeet, amikor kaphatsz 20-25-30 eves fixed mortgagot is alig 3% felett.

    Lenne valkaszod arra ?

    Kattinsd a kuldott web-cimemet.

  • egy tweet a G7 egyik jelentős…lehet, hogy a világ tényleg ébredezik?
    a hozzávaló kép mindent elmond

    https://www.dailykos.com/stories/2018/6/9/1770602/-Merkel-and-Macron-have-finally-cornered-Trump

    a Bundeska honlapján jelent meg először a kép… és mint futótűz terjed (én hiányolom a mi Justin -unkat ahogy föléje tornyosulna mint a kanalas gém a békának, hogy: hammbekaplak)

    Limelite June 09 · 02:26:00 PM
    Angela leans in. “Look here, Mr. Twittyiot, we don’t need you any more. Come November, you’re gonna be nothing more than SpongeBlob GolfPants. BTW, Macron’s asking how your little hand feels. Squeezed, like your fat ass in that chair?”

    [Look at Bolton’s mouth hanging open. Gobsmacked.]

  • Bendeguz79
    2018 június 9
    4:06 du.
    gizi ez ugyanaz a bullshit am it én kivadásztam
    a „rate” mit eredményez? azt, hogy $10000 kölcsönödből lesz 36000 mire vissza fizeted azaz

    a többi

    te egy akkora seggfej vagy, mint soha senki a
    YOUR LOAN ESTIMATE
    30-Year Fixed Rate
    INTEREST
    4.375%
    APR
    4.456%
    PAYMENTS
    $919

    AMI AZT JELENTI, hogy a 300000 kölcsönre $3.639.240,00 et fizetek vissza azaz 12 szeresét 30 év alatt

    ez a te számítási metódusod alapján jött ki…ha azt mondom, te egy seggfej vagy az a seggekre nézve egy nagy sértés

    én csak 3,2-4,5 szeresétg mertmem, számolmni de a te a számításod alapján 12 szeres lesz a bűntett

    poloska vagy gizi

    te állat, barom teve, agylúdtalpas senkiházi aljas hazudozó

  • What is the purchase price of the new property?
    $220,001 to $240,000
    What is your estimated down payment?
    20% Down
    What is your gross annual household income?
    $50,001 to $75,000
    YOUR LOAN ESTIMATE
    30-Year Fixed Rate
    INTEREST
    4.375%
    APR
    4.456%
    PAYMENTS
    $919
    You can always change this later. Rate and approval pending your completed application.
    és itt van amiről beszélek

    te seggfej
    önmagadat lőtted le

    most megy a boldogság 30 évre vásárolni egy $240000 értékű valamit és kifizetni érte
    919*30*12=$3639240

    hahahahahahahaha

    olyan vagy mint egy darab tyúxar

  • Mert hülyén építkeztek.

    Normális ember úgy építkezik hogy megnézi mennyi pénze van és abból építkezik.

    Banki hitel nélkül persze.

    Autót is pont így kell venni.

    Hogy nyugodtan aludhassunk.Amig az autó a garázsban szintén nyugodtan alszik.

  • Geyza
    2018 június 10
    7:50 de.

    hahahaha, igaz… de itt olyan nincs! van kapitalizmusz meg a „deve LOP er” nek nevezett építkezési nagyon nagy vállalkozó (pl Quebec fel van osztva 5 maffiacsalád között parcella pontossággal -a percellák majdnem sírkerti nagyságúak, egy koporsó elfér rajtuk meg egy söröskorsó hogy elég kába legyen mikor aláírja és akkor kevesebb derót, csű meg járda meg élet kell hozzá és profit pedig növexik, mert) csinálja egyen kaszárnya sztájluszban van olyan, hogy két darab 2 1/2 emeletes ház között 2 láb távolság van (az 60 cm) a mcsak meggondolja hogy kóboroljon e arra…és így az előleg már kifizeti az egész haláltábort (nézz meg egy légifelvételt a Google Earth -ön) szépen sorba vannak rakva a gyalogok házai, a felhőkarcolók is olyan közel vannak, hogy nem a melletted levő ajtószomszéddal tudsz kommunikálni, hanem a szomszéd épületben éppen ….életet élővel

    meg van ez a kapitalizmusz szervezve, bolond barakk sztájluszban

    mit gondolsz a „világ esze” most mit fog reagálni? vagy éppen Dr Scholl-la tárgyal egy jobb lúdtalpbetétért? szegény doktor nem tuggya még de majd megtuggya

  • Geyza
    2018 június 10
    7:50 de.

    ez meg déli szomszédunk:
    (most kaptam)
    Would you rather be hungry or homeless? That’s the choice that low-income people are forced to make.

    Under the administration of Ben Carson, the Secretary of the Department of Housing and Urban Development, we’ve witnessed $31,000 being spent on office furniture. And on the other hand, little has been done to invest in our public housing infrastructure.

  • RODEO;
    Ketsegtelenul nem csal paranoid, hanem hazug is vagy te !

    Azon a 30 eves mortgaon te fizetsz $919 havonta 30- evig, az $330,740 a teljes visszafizetet osszeg.
    Tehat a 30 eves kamat a kolcson felere sem megy a $240,000 kolcsonnek. $ 90,740 a 30 evei kamat.

    S nem harom millio folotti. Az az NEM 12 szerese a kolcsonnek.

    Te ha hazudsz, biztos a legnagyobbat hazudod. Hm???

  • Geyza
    2018 június 10
    7:50 de.

    ha nem tudtad volna? ez a két ország süsülandia és kanatá már azt is meg akarja szervezni (itt demokrácia van és nem a korporációk diktatúrája, csakhogytudd), hogy mit és hogyan egyek…mindenre van egy szósz…és a húsoknak van cukortartalma, az egészen csípős füstöltnek mondott kalbász ban valamivel kevesebb a cukor mert itt tele vagyunk cukros bácsikkal az ingyen növő cukornád (az egy gaz, csak sarabolni kell) ból létrehozott occó cukrot el kell adni és ha zacsekban nem veszik akkor minden félkész és kész ételbe tesznek bele és kényszerítenek, hogy vedd meg…és már zőccséget és gyümölcsöt meg húsokat sem lehet csak úgy l’art pour l’art rendelni onlájn ból, hanem előkészítik a betegnek adagokban és adnak hozzá (megveszed b+) recepteket mert nehogy már olyat főzzél amit te önkényesen akarsz…mert itt dúl a demokrácia és a kereskedelmi perverzió… és akkor észak amerika hajórakományban gyártja az insulint és egyéb nyalánkságokat mert ezen rendszerben az a csoda ha valaki nem cukorbeteg… meg egyéb üledékes meg egyéb bajokban szenved…van ám egészség minél betegebb a lakosság annál gazdagabb az orvos

    bezzeg az a hülye Spárta 2000 évvel ezelőtt csinált egy olyan rendszert amely szerint az egészséges ember fizetett a doktornak adót a beteg semmit… képzeld milyen a fogászat csak drága de még szar is…és itt is van várakozási idő…beeeeeeeeee ha nem tudtad volna az biztosító társaságok meg mint a kis gömböc a pukkadásig vannak és van olyan bank (kegyes nem?) a fixre lekötött pénzed után 2,4% kamatot fizet (nem naponta hanem évente) az infláció meg 5,2-6,8% és a dolgozó nem képes (lást még bende gizi 2*2= circa 3,79-4,37-lal) van ám oktatás a sok celebnek készülő „zenész” 99,99%-ka az aluljárókban kalapoz…
    vidám barakk?

  • RODEO;
    Ha csak a % 4.457 kolcson adva neked az azt jelenti hogy rem rossz hitel-ertekelesed van.
    Talan soha nem fizetted szamlaidat idejeben.

    S ha evi jovedelmed $ 50,000. NEM kaphatsz 240,000 ingatlanvasarlasi-kolcsont.

    NE feledd, evi jovedelmed mas-fel-szeresse a maximum.
    Az csak $ 75,000

  • RODEO;

    Vedd Geyza utolso soraiban javaslottakat.

    Addig nyujtozkodj ameddig a takarod er.
    Maskent higlabad lessz !

  • Bendeguz79
    2018 június 10
    12:37 du.
    gizi már megint?
    én nem élek süsülandiában, a „nagy hitelek honában” a mellékelt izé az egy kanadai hitel számítása…és az egészet nem arra raktam be, hogy az én hitelképességemet fitogtassam, hanem arra, hogy semmilyen körülmények között nem éri meg a hitelfelvétel mert az semmi más mint az alacsonyan tartott jövedelmek teljes kifosztása úgy, hogy kényszerüljön hitelt felvenni, mert 300000 et sohasem azaz 10000 év alatt tudna megtakarítani

    az a „higlab” az milyen nyelven nem jelent semmit?

    ez a kapitalizmus (a szocializmusban másképpen volt) ott az emberek nagyon nagy többsége meg tudta oldani a lakhatását csődbejutás nélkűl, de az szerinted meg egy szar rendszer

  • Rodeo36-11
    2018 június 10
    12:16 du.

    Az a bay veletek, földlakókkal, hogj állandóan ennétek.
    Ytt nálunk, a Syryuson, my fénjt eszünk.

    Az a yó gjomorra, szyvre.

    Ygj aztán elélünk akár 30 000 évyg ys.

  • Bendeguz79
    2018 június 10
    12:40 du.

    Nézd öreg.
    TE csak ne nagyon hivatkozgassál rám.
    Foglalkozzál a mélységesen emberbarát Hitlerrel,
    akit a gaz libsi-bibsik rontottak meg orvul és váratlanul.
    Próbáljad feldolgozni azt a tényt, hogy idióta vagy.
    Tudom nehéz lesz, de menni fog hidd el nekem.
    Dolgozz rajta, nagyfiú vagy már.
    Rajta ne habozz.

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 június 10
    4:11 du.
    Az „átkos”(leánykori nevén szocializmus) hát az egy olyan fejletlen, primitiv rencer volt, hogy ott még a legegyszerűbb deviza hitelt, a THM-et, a rendszeres havi kezelési költséget, a rubel kockázati fedezetet, a közjegyző bélyegkopási és a takarítónő tampon költségeit sem voltak képesek kitalálni és a maximális 3 %-os kamat is végig fix volt, sőt elfogadható indok esetén a törlesztő részleteket is lehetett csökkenteni vagy halasztani a futamidő hosszabbításával, ja és az OTP-vel való kibaszarintás képen még a vállalat is adhatott kamatmentes hitelt a dolgozójának. Nem csoda, hogy csak vergődtünk a legvidámabb barakban.

  • Orsós Elemér
    2018 június 10
    5:54 du.
    csak nem?
    mindezen felül nem léteztek deve LOP erek sem, volt kőműves, ács, lakatos, víz és gázszerelő, esőcsatorna készítő, kertész és lehetett kalákában is családi házat építeni („valaki” nagyon csodálkozott, mikor az egyik ilyen kalákában az volt a gond, hogy a pinceként használandó házalap derékszögű legyen és függőleges, ugye előszedtem 3 darab deszkát rámértem a varázslatos 3,4,5 egységet és kértem egy spárgát pár méter hosszút és kötöttem rá egy nagy anyacsavart, probléma megoldva)

    lehetett maradék anyagokat kapni, fa, acél, meg csempe, és egyebek…volt a sok kiskereskedő, a Háztartási Bolt, a Keravill, meg a Vas és Edény és a gyógyszertárakban isteni illat terjengett, mert ott helyben elkészítették azt (sokkal olcsóbban mint a pharma korporéjsönök előregyártott és ezért nagyon drágán kötelezően…) ami kellett és volt Drogéria is ahová szintén ugyanúgy mint a Háztartásiba az illatok miatt is mentem… az a sok előregyártott placebo gyógyszerként eladva hatóanyag nulla de …va drága és kell beteget gyártani, hogy fogyjon…

    rohadt egy dolog az a szocializmus, átkom (sohase’) sújtsa

  • Geyza
    2018 június 10
    4:53 du.

    naaaaaa, végre valami: bendegizi sztájlusz a Syrijuss ról és milyen ízű a fény? frissen ropogósra sütve és párolva? és mit isztok ha vidámabbak akartok lenni és tánc ra perdülni?

    mesélj addig sem kell bende gizi összest

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 június 10
    10:49 du.
    „rohadt egy dolog az a szocializmus, átkom (sohase’) sújtsa”

    És tudod min röhögtünk a legjobban, hát azon, hogy a mértékadó elvtársak azt akarták belénk súlykolni, hogy a „rohadt kaptalista imperialisták” kizsákmányolják a dolgozóikat, namármost pont ezért kaptunk három évenként csak 50 dollárt, ha nyugatra akartunk menni 3 év sikeres lekáderezés után, hogy ezt a viccet ne tudjuk leellenőrizni. Mi hülyék csak anyagi kizsákmányolásra gondoltunk, ami tényleg csak vicc volt, de azóta világosan látszik, hogy az agyi kizsákmányolás viszont majdnem tökéletesre sikeredett nekik, amit kitünően illusztrál a mostani, Merkel melletti kiállások és a muszlim migránsok melletti szimpátia tüntetések sorozata, a valódi patrióták viszont simán nácik lettek, lásd AfD!

  • Orsós Elemér
    2018 június 11
    11:35 de.

    a következő napokban sok minden „kiderül” de általában beborul!

    a kábítószeres álomból felébredni nagyon kellemetlen… különösen a „kudlowat” érdemes nézni (hallgatni a magam részéről mellőzöm) amint véresre izzadja magát…

    Jules Verne írt egy A világ ura című regényt és a történelem során egyetlen próbálkozás annak megvalósításra sohasem sikerült…Marx meg kuncog (pláne mióta az is kiszivárgott a Rotschild vonal van a brexit mögött és még egy hatalmas konteo: déli szomszédunknak tényleg a gonosz oroszok választottak elnököt…és akkor iraq, lybia, yemen, afganisztán, szíria, palesztína, szomália, venezuela, panama, chile (pinochet mint szabadon odaválasztott és az általa okozott örömök) brazil, argentína azok igazán kismiska az putyinhoz képest ja(hogy el ne felejtsem) jugoszlávia megszüntetése, és európa katonai megszállása csupa kis kiscsoportos óvodai homokozás)

    várom mi lesz a „singa puro” kimenetele…valami olyasvalamire gondolok, hogy elhangzik, hogy SICC!

  • Orsós Elemér

    Rodeo36-11
    2018 június 11
    12:42 du.

    Még egy vicces jelenség az átkos rencer „borzalmas” utóhatásaiból: míg Nyugat-Németországban egyre halmozódnak a no-go zónák, az aktiv dolgozók előállította HARZ4 segélyen idegen nyelven élősködők, a békés lakosság és a rendőrség elleni támadások, az őslakók a hős vezéreik jó tanácsait megfogadva behúzzák fülüket-farkukat és átadják a terepet, a nemesebbik alfelüket és vagyontárgyaikat az afrikai, kelet-európai és ázsiai családi klánoknak, addig ezt az átkosban hazaszeretővé, önérzetessé, önfentartóvá és túlélővé nevelt kelet-németországi csúnya nácikok -Berlin kivételével- megtagadják és keményen ellenállnak a muszlim kecsegtetéseknek, úgyhogy ott nem is mernek próbálkozni a nyugaton már példásan bevállt módszerekkel a békeharcosok és persze ez a „megvetendő” mentalitás jellemző a volt keleti blokk „nácijaira” is.

  • Orsós Elemér
    2018 június 12
    4:36 de.

    jaaaaa? az én szerény személyes véleményem szerint a közelkeleten mindenkit a halál f…ra kellene zavarni azonnal aki nem állampolgár!!! és az összes „poggyászával” együtt ugyanez vonatkozik afganisztánra, yemenre, szomáliára, venezuelára, chilére, brazíiliára, argentínára és colombiára is…

    és alkalmazni a portugál felfedezők (érdekes módon őket kevésbé útálják a volt a gyarmataikon vagy éppen szívesen látottak: na terra onde vieres ter faz como vires fazer!!!) ezt törvénybe iktatni és aki müezzint akar hallgatni az menjen Mekkába hogy ott kábúljon meg és aki az AIPAC -ot beengedi a kongresszusba (hátsó ajtón sem és a kéményen át sem) azt azonnali felnégyelésre hazaárulásért akik a konfederációs zászlót lengetik azoknak fáj valami de még nem tudatosodott bennük, hogy nem a láncon oda kényszerített rabszolgák utódai a veszély a butaság az oktatás hiánya miatt ahol NBA doktorátust lehet kapni de 2*2=3,0189 vagy 7,203 (lásd még bendegizi őnagyságát pedig ő migráncs a drága) ott nem sok ébredés várható viszont viszket és sajog de nem tudja miért és ezért ordibál… és ez megy szerte széjjel

    ha Joe kőolajat akar szerezni iraq tól akkor ne bombázza le hanem fizessen olyan pénzzel amit iraq elfogad és ugyanez lybiai és más vonatkozásban is legyen igaz az a szabad kereskedelem vagy legyen barter egy paradicsom egyenértékű két dinnye süsülandiai katonával hátasztániában bakkancsban és schlafrok ban

    kanada elég gyorsan ébred de nem elég aktív…

    nem eszem meg a halízű texas i málnát hanem veszek egrest a németektől vagy skóciából

    jaaa és a kóreai félsziget denuklearizálása azzal kell járjon, hogy kezdő soraim alapján mindenki hazamegy a bőröngyével együtt a pécs Á ba… és japánban betiltani a sushit addig amíg emiatt kiírtják az összes bálnát a tengerből, egyenek algát és kagylovakat

    a teutonokon csodálkozok nagyon: a nyugati teuton teljesen meghülyült vagy csakbeoltották valami lószérummal ami hollóba és kausztikába meg tóniba van csomagolva amit az oltás után megetettek velük és most attól kábultak endékásítani kell az egészet és angéla helyett egy keménytökü zigfridet ikinevezni a nagy Nótunggal a kezében hahahahahahahaha

  • @Chris Adam

    Ha jól emlékszem valamelyik hozzászólásban azt írtad, hogy Te az ontáriói conzervatív pártban vagy ezért helyénvaló, hogy gratuláljak a szép győzelemhez.

    Most ugyanúgy örülhetsz ennek a választási eredménynek, mint mi itthon az április 8-inak tudtunk örülni.

    Hajrá Ontárió