Kanada parlamentje egyhangúlag elítélte az amerikai gyalázkodást

2018 június 12 12:04 du.38 hozzászólás

Egyhangúlag fogadta el az Alsóház a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) indítványát, amely elítéli az Egyesült Államok által kivetett tarifákat a kanadai acél és alumínium ellen, támogatja a megtorló kanadai tarifák bevezetését amerikai termékek ellen és erősen elítéli Donald Trump amerikai elnök és két tanácsadójának személyeskedő támadásait, amelyekben Justin Trudeau kanadai kormányfőt gyalázták. A teljes kanadai politikai spektrum, a baloldal és a jobboldal egyaránt elítélte az Egyesült Államok magatartását.

„Elutasítjuk az ad hominem kijelentéseket amerikai tisztviselőktől, mivel ezek nem szolgálják a kétoldalú kapcsolatok építésének érdekét, továbbá nem járulnak hozzá a kereskedelmi konfliktus megoldásához”–mondta ki a kanadai Alsóház. Tracey Ramsey, Essex választókerület NDP-s képviselője terjesztette a Ház elé az indítványt és külön elmondta: nagyon fontos volt mutatni, hogy Kanada szolidáris és egységesen lép fel az amerikai elnök megosztó tevékenysége ellen.

A kanadai parlament kivilágítva

Stephen Harper, Kanada konzervatív kormányfője 2006 és 2015 között a jobboldali Fox News amerikai hírcsatornán jelent meg és ott mondta el a nézőknek, hogy Kanada az amerikai termékek és szolgáltatások legnagyobb vevője. Továbbá hozzátette: az USA többletet termel a Kanadával kapcsolatos kereskedelmi viszonyban.

Egyre többen beszélnek arról, hogy kanadai fogyasztók bojkottot hirdethetnek az amerikai termékek ellen és tulajdonképpen Harper is futólagosan erre utalt. John Ivison, a National Post című konzervatív napilap címlapján írt kedd reggel erről a lehetőségről. A lap információi szerint, a liberális kormány egy hazafias mozgalom elindításán gondolkodik, ami a hazai termékekre és a hazafias termelésre összpontosulna. Az egyik történelmi példa a II. Világháború idején Kanadában létrehozott „Győzelem kertek” (victory gardens). Kanadaiak saját kertjeikben zöldségtermeléssel járultak hozzá a kanadai honvédelemhez és a háborús erőfeszítéshez.

A bojkott helyi szinten azonban már elkezdődött. Halton Hills, egy település Ontario tartományban, arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék az amerikai termékeket.

Ugyanakkor súlyos károk érhetik a kanadai gazdaságot ha Trump valóra váltja legújabb fenyegetését Kanada ellen. Az amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy 25 százalékos adót vetne ki a Kanadában gyártott autókra.

Valószínűsíthető, hogy a kormányzó szövetségi Liberális Párt közvetlenül nem fog kezdeményezni egy bojkottot az amerikai termékek és szolgáltatások ellen. Inkább a háttérből erre fogja ösztönözni a tartományokat és önkormányzatokat.

38 hozzászólás

  • Hogy mondjak magyarul?

    „A kutya ugatasa nem hallatszik az egben.”

    Canada alkalmaz magas import adot, de ha mas teszi azt az elitelendo. A US kepes megszuntetni minden nemzetkozi kereskedelmet. S azon nem kevesebbet mint napi mas-fel-billiot $ nyerne, s azt minden egyes nap am ! A valosag hogy politikusokat,elnokoket,szenatorokat, kepviseloket a kulfoldi lobbystak jol lefizettek, s annak lehetosegeivel eltek tul sokaig. Ma annak vege ! Trumpot nem lehet lefizetni, „bribe”-olni politikai verseny-koltsegek adakozasaival. Tehat ki lessz a vesztes?

  • most látszik mekkora gyalázat az amit a developerek csinálnak a minikertekkel, még elővárosi kertek sem alkalmasak termelésre a tenyérnyi gyep és a libikóka vagy a gyerek mászókája, másrészt olyant is hallottam azért hagyja a saját kertjében a cseresznyét megrohadni és lehullani, mert nem tudja hogyan kell leszedni…minden detouched home hoz kötelezően járnia kell egy minimális teleknek amin a család az önellátását biztosíthatja marha és kecske meg birka és disznó csordák nem valók a városokba de az elővárosok még a baromfitenyésztést is megengedhetik, mindjárt sok otthonülő anya vagy apa el lenne foglalva hasznos dolgokkal és nem a tv t bámúlná hanem kiegészítő „háztáji” tevékenységet folytathatna és ez nem csak háborús időkben (bár a II.VH. kisebb volt5 mint a manapság a világban összességében folyó összes gyilkolászások)

    törvénymódosítás és a rossz kanadai szabványok vagy csak az elszabadult szabadrablás a developerek részéről?

    miért nem építhetek én magam saját házat developer nélkül? és miért nem lehet fél holdas kertem a házam körül? mert a developer maffia ellopja és utána 15 szörös áron eladja nekem aki nem is tudja élvezni de hasznosítani semmiképpen

  • AZ USA MEG EPPEN HOGY LESZARJA MIT ITEL EL KANADA.
    TRUDEAU VOLT AZ AKI HAZUDOTT.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    12:44 du.

    gizi:
    os cães ladram e a caravana passa

    kkkkkkkkkk

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    12:44 du.
    a próféta szóljon belőled ( a saját gazdasági szagértőitek sikoltoznak ettől, mert az autokrácia öngyilkosság és a teljes csőd meg a nyomor nem csak a lelki téboly ami már van)

    és valósuljon meg és mennyetek haza a Pécs Á ba

  • Rodeókám NE elégedetlenkeggyé’.

    Mint tudjuk, jelen Világunk a lehető legjobban berendezett Világ.

    (Már csak azér is , mert nincs másik.)

  • Geyza
    2018 június 12
    2:20 du.

    én igazándibúúúúúúúúúl nagyon élvezem (hidd el nekem) úgy ahogy van…tréfák, móka és kacagás valamint napok és hetek és hetek…a hátralévő 200 évem se legyen rosszabb… pláne mióta beköszöntött bende gizi…az még a móka és kacagás…kkk(ez portugál röhögés hogy nehogy félreértsd)

  • Geyza, lehet, hogy Trump egy náci (hisz német felmenői vannak !)

  • Christopher Adam

    Nagy István, az is lehet, hogy sokunknak abszolúte nem számit, hogy kik voltak valakinek a felmenői…

  • De arra mérget mernék venni, Nagy István úrnak a felmenői a Szíriusz BOLYGÓRÓL érkeztek ide, 30 ezer évvel ezelőtt.
    Lila bocskay kabátban.

  • Természetesen, én is Kanadának szurkolok, a „gazdasági hidegháborúban”, ami a cseppet sem vicces.. mert kezd eldurvulni… nagyon, kockázatosak az un. ” ellenintézkedések”

    -„Trump elsősorban a miatt lett mérges Trudeau-ra, hogy a kanadai miniszterelnök bejelentette, ellenzi az európai, kanadai és mexikói acél- és alumíniumgyártókra kivetett amerikai büntetővámokat, és júliustól megteszi az ellenlépéseket. „A kanadaiak udvarias és józan emberek, de nem szeretik, ha szórakoznak velük” – mondta Trudeau.

    – Trump azzal magyarázta, hogy jellemtelennek és gyengének nevezte Trudeau-t, hogy szerinte a kanadai vezető csak az után mert felszólalni az amerikai intézkedések ellen, hogy Trump már elhagyta Kanadát. Ottawa szerint viszont Trudeau Trump távozása után sem mondott olyat, amit ne közölt volna az amerikai elnök jelenlétében is.”,

  • Kanada egy fuggetlen onallo allam. Hatarozhat Parlamentje amit ohajt.
    Nem kell nekik a parancsra varni Mutti Merkeltol mint az europasiak.

    Az import ado nem buntetes, de azt erdemelnenek, mert kihasznaltak szomszedaikat.
    S az nem udvariassag am.
    A szbadkereskedelem nem nyujtblehetosegek masok kihasznalasara, kulonosen nem szomszed es varati nemzete eseten.

    Eddig canada elvezte a lehetoseget arra, de annak vegeenek kell hogy legyen.

  • Geyza!

    De nehogy kihagyd mar a azt sávos gatyát – izét lobogót.
    Nem, nem az amerikást, az árpádost!
    A Nagy Pistike a bocskaiban aztat lengeti Trumpért esedve a szíve bugyorában.

    Csak csizmája nincs hozza, így marad a bocskor meg kapca.
    Ha már úgyis kapca-betyár.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    8:30 du.

    a világ nem egy kiscsoportos óvoda és a kereskedelem benne nem a homokozó a kislapáttal és a kisvödörrel valamint a pisilővel amivel a homokba lehet pisilni és keményebb homokvárat „felhúzni” pedig a homok az nem is lendkerekes kisautó

  • Az a gond, hogy a kanadai politikusok, a kormányaik, nem csak korruptak, de nagyon hüjék is. Kanada az usa-nak közvettlen beszállítója és az usa nélkül itt semmi sincs. Ezt trumpli nagyon jól tudja. Ez a egész cirkusz csak arra van, hogy meggyöngítség a kanadai gazdaságot és miután a béka segge alá kerül, majd a nagy testvér „segítséget” nyújt, azaz, szarért-húgyért fogja dogoztatni Kanadát. Trumpli egy üzletember aki a „tudjuk kiktől” tanulta a szakma csínját-bínját. Ez amit ő csinál az nem más mint az árak leverése és a kiszolgáltatottság fenntartása. Ezek a kanadai balfasz vezetők már régen találhattak volna piacokat, de nekik, korrupt bandának egyszerűbb Kínának kiárusítani az ország kincseit remélve, hogy ebből nekik is lecsöppen valami az uzsora szintű adózásból.

    Christopher Adam
    2018 június 12
    3:24 du.
    „Nagy István, az is lehet, hogy sokunknak abszolúte nem számit, hogy kik voltak valakinek a felmenői…”

    Ezt jó lenne ha nagyon jól megjegyeznéd te is meg a csipet csapatod is….csak úgy mellékesen…

    Rodeo36-11
    2018 június 12
    1:31 du.

    „törvénymódosítás és a rossz kanadai szabványok vagy csak az elszabadult szabadrablás a developerek részéről?”

    Szerintem közjóban történik az egész. Az tartomány szavatolja a szar minőségű építkezési szabványokat minnél kisebb teleken, hogy a kedves tulajdonost egy életen át zsarolja magas adókkal és a végenincs renoválásokkal, mert ugye így több pénz forog e kitalált gazdaságban. Ebben az országban minden arról szól, hogy basszák át az embert, hogy aztán mindig valamiért fizessen. Mellesleg a property tax egy alapból illegális adóbehajtás….

    Bendeguz79
    2018 június 12
    8:30 du.

    „Kanada egy fuggetlen onallo allam. Hatarozhat Parlamentje amit ohajt.”

    Igen? Ne röhögtess. Az ország területe private property és az összes kormány(községi, megyei, tartományi és federális) úgy van regisztrálva mint corporation, azaz, szinte semmilyen felellősége nincs és úgy bassza el az emberek pénzét ahogy azt a páholyokból megsúgják nekik. Az átverás show abban rejlik, hogy a szavazókat használják a legitimitásuk indoklására. Az ilyen rendszert corporate maffiának hívják.

  • Nagyon ugyes Trump a diplomaciaban, szerintem. Tobb mnt 5O eve Vietnam „rossz fiu” volt. MOst azt is beszervezte Szovtsegesnek, ami eddig egy allamfonek sem jutott eszebe! Meg emlekszem vietnami haborura, mennyi amerikai katona meghalt ott.

  • A kanadai kulpolitika viszont nagyon gyenge, a mai miniszterelnoknek fogalma sincs , mit es hogyan kell csinalni.

  • Figyelő
    2018 június 12
    10:38 du.
    mi a büdös lópimpiliért mentek oda? csak nem öngyilkosok akartak lenni? ha most betartja azt amit mondott (kétlem!) miszerint nincs több warmongering ott a környéken akkor már jobb lenne…de majd hazaérkezése első 5 percében meglepik a legyek a fegyverlobby és a világuralomra törő senkiháziak és majd …
    és akkor fog a Kim gazán röhögni, mert hivatkozhat a „dokumentumra”

    te magad milyen szempontok szerint értelmezed a valóságot, hogy mindíg ilyen bugyuta baromságot tudsz leírni?

  • Justin Trudeau volt az aki hazudott az USa fele vam ugyekben!!
    pont!!
    ezert lepett vissza az USA!!
    az most lenyegtelen hogy mit Sirnak obegatnak Canada szerte!!

  • bar-lev
    2018 június 13
    3:50 de.

    mit hazudott? csak hogy világos legyen!

  • az amerikai export canada-i vamjarol hazudott!!

  • bar-lev
    2018 június 13
    10:27 de.

    mert? a canadai vám több, mint a süsü vagy fordítva?

    nem tudsz semmit…de sokat dumálsz…mennyi az annyi?

  • Sajnos, abban igaza van Trumpnak, hogy a kanadai allamfo gyenge, ezen mar nem lehet segteni! Ami a fejeben van, arra gondolok.

  • rodeo,stb

    a Canada-i vam az USA-bol jovo arukra tobb mint 50%-os!!
    ezt hazudta le Trudeau sokkal kissebbre 30%-ra!!
    ezert lepett vissza az USA az egyezmenytol!
    tobbet tudok errol mint hinned

  • bar-lev
    2018 június 14
    5:40 de.

    akkor most nem importálunk? evvan! van más hely (sok!) ahonnan lehet, nem vagyunk összenőve!
    hogy te mit tucc és mit nem az engem nem érdekel! csak a benyálazós beszólásaidat útálom

  • hekkmekükütyűűűű

    President Donald Trump seems to have demonstrated his trademark nuanced understanding of foreign politics when he reportedly told G7 leaders that “Crimea is Russian because everyone who lives there speaks Russian.”
    According to Buzzfeed’s usual anonymous sources, Trump made his remark after wading into a discussion on foreign affairs during a dinner at the G7 summit in Quebec, Canada last Friday.

    If true, Trump’s statement will likely have ‘Russiagate’ fans and the #resistance screeching. Russia’s 2014 reunification with Crimea, whose population is almost 60 percent ethnic Russian, is widely viewed in the West as an annexation, despite the fact that Crimeans voted overwhelmingly to join Russia.

    During the dinner, Trump reportedly questioned why the other G7 leaders were siding with Ukraine, telling them:“Ukraine is one of the most corrupt countries in the world.”

    nocsak nocsak és ájropppa néni a vén ribanc nem ért vele egyet?
    pedig én -most?- egyetértek a krump lee vel

    azt is mondta Kim nek az új haverjának, hogy a háborús játékokat és a pénzpazarlást ezekre abba kell hagyni és helyettük balettiskolákat és kórházakat kell építeni bennük ideggyógyászattal is nemcsak agylúdtalp elleni Dr Scholl receptekre bende gizi nek almapürét

    hahahahahaha

  • rodeo-stb

    ezt Apammal eljatszottad mar………….velem NEM fog sikerulni!!
    te egy nyomorult kis senki vagy Canada-ban!!

  • Valtozatlanul, ugyes fogas volt Trumptol, hogz kihuzta Eszak Vietnam fogat a haboruval kapcsolatban. Soha, egy amerikai elnoknek, ez nem jutott eszebe!
    A lenyeg az, hogy N>vietnam fenyegetozese belesett a tengerbe!

  • Julianus barat

    En csak annyit fuzok hozza, ha Amerika nem lenne, Kanada ehen halna. Minden munka es megbizas innen megy Kanadaba. Nem kell jajveszekelni, csak tisztessegesen viselkedni. Trump nyilvan nem ok nelkul lett duhos Kanadara. Most egyutt emlegetheti Kanadat a tobbi „shit country ” val egyutt. Amerika tisztessegesen viselkedett a vilag osszes orszagaval eddig, igy hat csakis onmagukban kell keresni a hibat mindenkinek! Most Eszak Koreanak is juttat munkat , az ottani ehezest munkanelkuliseget ezzel megszunteti , eddig csak egyszer lehetett egy heten enni az Eszak Koreaiaknak. Ne csodalkozzon senki, ha Donald Trump nobel bekedijat fog kapni . Lattam mennyi ehen halt ember volt az utcakon Koreaban . Ezzel megszuntette Trump, hogy Eszak Korea ki legyen szlgaltatva Kinanak, mivel Kina nem tudja mar tovabbadni majd koreanak az egy dollar alatti munkaberes munkakat, centekert. Na erre varrjanak gombot!

  • Julianus barat

    A vilagnak az eletszinvonala az USA nak a karan jott eddig fel. Ideje, hogy itt gyartsak azt amit itt vesznek az emberek. S remelem meg, hogy amit a Trump mondott , hogy visszahozza a katonakat a vilag minden reszerol az is meg fog valosulni.

  • bar-lev
    2018 június 15
    3:28 de.
    a stílus maga a bar-lev…csak személyeskedésre telik?

  • Orsós Elemér

    Julianus barat
    2018 június 15
    2:31 du.
    „S remelem meg, hogy amit a Trump mondott , hogy visszahozza a katonakat a vilag minden reszerol az is meg fog valosulni.”

    Ne légy ennyire naiv, az csak egy sikeres választási blöff volt, pedig jó lenne, ha betartaná! 😀

  • bar-lev
    2018 június 15
    3:28 de.
    rodeo-stb

    ezt Apammal eljatszottad mar………….velem NEM fog sikerulni!!
    te egy nyomorult kis senki vagy Canada-ban!!

    hahahaha, nem is tudtam, hogy ismerem „apádat”… az, tényleg „játékos” vagyok, de apáddal?

    hogy én mi és ki vagyok Canada ban (vagy bárhol szerte a világban) arról neked halvány lila fingod sem lehet, de bármi is… semmi közöd hozzá…te meg egy „nagyágyú” vagy de hol…mert akár a Zöldfoki szigeteken, akár Los Azores, Sumatra-n vagy a South Pole -on az engem hidegen hagy, úgy általában véve egyáltalán nem érdekelsz még akkor sem ha énekes kódis lennél valami forgalmas aluljáróban

    ami -persze csak addig, amíg elolvasom- a hekkmekükütyű -t részedről, az meg felfuvalkodott senkiházi voltodat mutatja be a nagyérdeműnek … hogy mik vannak?

  • Orsós Elemér
    2018 június 15
    6:36 du.

    bar-lev
    2018 június 15
    3:28 de.

    Julianus barat
    2018 június 15
    2:31 du.

    Military Industrial Complex Fears Trump N Korea Policy: Senators Move to Prevent Trump from Removing US Troops From South Korea

    A pair of Senate Democrats introduced a bill Wednesday that would prevent President Donald Trump from unilaterally drawing down the American troop presence on the Korean peninsula – not necessarily because he’s said he will, but because they don’t want to rely on his word that he won’t.

    Other measures that also tie the president’s hands, but don’t go as far, are already closer to being passed as part of an essential military policy bill.

    The new legislation, from Sens. Chris Murphy, D-Conn., and Tammy Duckworth, D-Ill., would prevent Trump from withdrawing troops from South Korea unless the secretary of defense says it’s in the interest of national security and that it would not undermine the security of allies in the region.

    “U.S. troops are not bargaining chips to be offered up in an off-handed manner,” Duckworth said in a statement.

  • Julianus barat
    2018 június 15
    12:48 du.
    te olyan mértékben vagy idióta, hogy arra nem is érdemes reagálnom

  • Julianus barat

    Rodeo
    Akkora marha vagy, hogy amikor az allatkertbe mesz a baratnoddel,a kapuor azt mondja neki: „Koszonjuk, hogy visszahozta!
    Es olyan buta vagy, hogy felfele sikítasz a hullamvasuton.
    Ne ugralj mar, mint szerb paraszt a Lopakodon.!
    Mikor legutóbb valami hozzad hasonlot lattam, lehuztam a WC-n.

  • Julianus barat

    Rodeo bemasol egy csomo cikket az internetrol, egyik sem er egy kalap szart sem , azt hiszi ezzel a goglizassal most elokelobb lesz es mivel a forumon paran nem tudnak albertaiul, igy fel akar elottuk vagni a dilise. Mi van becsorog a hole Rodeo? Vagy ciganygyerekek potyognak az egbol?

  • Julianus barat
    2018 június 20
    7:31 du.

    te is fejedben hordod a bölcsek kövét kkk