Megmondók féligazság-parádéja

2018 június 12 9:23 de.84 hozzászólás

A mai magyar „ellenzék” néhány igen érdekes tagja igen érdekes megnyilatkozásokat képes produkálni. Tényleg. Olykor önmagukban, olykor összefüggéseikben válnak érdekessé. De inkább furcsává. Juhásztól Hadházyig. Még akkor is, ha pár napos eltérések azért akadnak.

Parade of Octopi / David Weinholtz

Juhász Péter pár napja adott, a 444.hu oldalán megjelent, interjút a saját szerepbizonygatása jegyében. Amelyet a címben azzal a kiemeléssel közöltek, hogy szerinte emberileg egyedül a politikailag megbukott párt maradt talpon. Ami nagyjából azt is jelenthetné, hogy amennyiben jobb eredményt érnek el a választáson, akkor szar emberekké is válnak? Esetleg, akkor mégsem. De akkor miért nem? Alig hiszem, hogy bárki jelleme a begyűjtött szavazatok számától függjön. Legfeljebb fordítva. Bár azt látva, hogy kik mindenkik kerültek be az országgyűlésbe, azért lehetnek kétségek a két tényező kapcsolatáról. Miközben persze igaza lehet Juhásznak abban, hogy a kormánypárt ellenzékben ülő látens szövetségesei aligha biztosítékai egy valós ellenzéki működésnek. Mely utóbbival kapcsolatban nem állítanám biztosra, hogy Juhász a Fidesz embere. De arra számos eset fordult elő, hogy nem egy lépése sokkal joban segítette a Fideszt, mint az ellenzéket. Ettől még nem lesz kormánypárti ügynök. Lehet, hogy szimplán ostoba. Politikailag.

Esetleg szimplán csak keveri a bukás óta keserű trutyit az éjjeliben. Bízva abban, hogy kiloccsanás esetén lesz olyan, aki viharnak látja. Mert elenged ugyan egy olyan szöveget, hogy szerinte immár nem kósza hír az MSZP-ben meglevő Fidesz-irányítás, de ehhez azért kevés tényt csatol. Márpedig némi bizonyíték nem ártana. Nem azért, mert az ellenkezőjében biztos vagyok, hanem azért, mert pont az ilyen maszatolások azok, amelyek felvetik a jellemmel kapcsolatos kérdések egy részét. Juhász esetében. Ha ugyanis biztos benne, akkor tegyen le egy listát nevekkel, bizonyítékokkal, és segítse hozzá az egész ellenzéket a tisztánlátáshoz. Ha ez elmarad, akkor mi értelme? A zavarkeltésen kívül persze. Legfeljebb azokat a gyanúkat visszaigazolva, amelyekből magam is többet szóvá tettem az elmúlt években. Botkáig bezárólag.

Mely utóbbi egyébként az LMP-vel kapcsolatban is felvethető lenne. Jó ideje emlegettem a választások előtt is, hogy láthatóan kialakult egy hallgatólagos Jobbik-Fidesz-LMP tengely. Még az is elképzelhető, hogy Vona bukása sem független ettől. Azzal ugyanis pont ezt sérthette meg, amikor befurakodott a politikai közép irányába. Ezzel ugyanis valós konkurenciájává vált a Fidesznek, miközben elveszteni látszott azt a szerepet, hogy a Fidesz jobbszéléről leszakadó, ott kínossá váló erőket maga mellé gyűjtse egy esetleges koalíció reményében. Mely koalícióra a jelen felállásban nincs a vezér rászorulva. Ahogy arra sem, hogy a mérsékeltebben zavaros LMP-vel egyezkedjen. Amely esetében Juhásznak szintén meg lehet az a gyanúja, hogy a Fidesz érdekében politizál. De ezt a gyanút is többször emlegettem már. Más is. Az újdonságértéke tehát csekély.

Ahogy annak is, amikor az utóbbi párt nevében Hadházy a Fidesz, illetve Orbán unió-fóbiáját emlegeti. Pontosabban azt, hogy a bíróságok elleni támadás a kilépés kikényszerítésének az egyik jele. Mert fél Orbán egy uniós ügyészségtől. Amiben persze lehetne is valami. Akkor, ha ennek az egyelőre nem igazán hatalma teljében működő szervezetnek lenne bármi hatalma a hazai igazságszolgáltatás apparátusában. Addig, amíg ez nincs így, addig Orbánnak nem igazán kell félnie attól, hogy egy uniós szervezetben azt mondják, hogy „Ejnye!”. Még akkor sem, ha felemelt mutatóujjal még azt is hozzáteszik, hogy „Bejnye!”. Miközben jelenleg nem érdeke a kormánynak az a kilpés. Még jön pénz, és az unió felé nyitott határok remekül levezetik a feszültséget. Amennyiben a nyűgösebbje kivándorol, ha jobban tele van a hócipője, mint a pénztárcája.

Ugyanakkor azért persze lehet némi alapja az uniótól való függetlenedési vágyaknak. Jórészt egyfajta duzzogás gyanánt, amiért Orbánt még nem választották meg a földrész császárjává. Másrészt egy kommunikációs előkészítéseként annak, amikor majd szűkülnek az uniós pénzforrások. Legyez ez egyszerű gazdasági ok, vagy politikai eszköz egyaránt. Mert azért Orbán, és brigádja, remekül berendezkedett arra, hogy az unió fizet, és ők zsebre rakják. Baksist adva a tömegeknek. Elhitetve velük azt, hogy a kormány kegye az, amit kapnak. Amiben szintén lehet valami. Amennyiben az egészet a haveroknak osztva valóban nem lenne. A kohéziós alapok esetleges szűkülése ezért növeli a szűkölési koefficiens mértékét a kormányfői holdudvarban.

Mert azért azt Orbán is tudja: a diktátorok pénzügyei előbb utóbb kiterítésre kerülnek. A történelem tanúsága szerint, néha, néhanap, a diktátorral együtt. Ennek lehetőség szerinti elkerülése sokkal inkább motiválhat alaptörvény-változást, bírósági befolyásolást, kommunikációs ellenségkeresést, mint egy jelenleg inkább homályba vesző uniós ügyészség. Ugyanakkor, amikor majd az orbáni kommunikáció azt fogja harsogni, hogy egyre több követője van Orbánnak az unióban, akkor egy másik szempontot is érdemes lesz hozzávenni. Azt, hogy a nemzeti bezárkózás éppen a közös pénzalapokon fog leginkább meglátszani. Lehet tehát, hogy minél büszkébben fogják állítani a sok követőt, annál kevesebb pénz jut az országnak. Mármint akkor, ha tényleg terjed majd a nemzeti önzés politikája. Mert az uniós polgárnak azért bőven elege lehet abból is, hogy ő pénzel egy országosnak hazudott családi vállalkozást.

84 hozzászólás

  • „Mert az uniós polgárnak azért bőven elege lehet abból is, hogy ő pénzel egy országosnak hazudott családi vállalkozást”

    A Kelet-európai országoknak (így Magyarországnak) folyósított un felzárkóztatási eu-s források 80%-a klf csatornákon vissza áramlik Nyugat Európába.
    Ennek ellenkezőjének állítása unalmas demagógia.

  • Kis Ferenc’

    Nagyon kivancsi vagyok hogy a feneben lehetne „visszaramlik” az EU koltekezesei mint a foci-stadiojok es a kisvasut koltsegei barmely nyugati orszagnak?

    Azok mint a „carrot a szamarnak” levo csaletokok volt hasznalva.

    De sajnos a magyar-dolgozo-adofizetoknek kell fizetni mind a fentartasai koltsegeiket.

    Penzt kolteni barmire is ami nem hoz jovedelemt az NEM BEFEKTETES, csupan a penz-vesztes-szetszorasa.

    Csupan az idiotak nem kepesek azt felfogni.
    Azok az ottani politikusok az elsok kozott.

  • Kis Ferenc
    2018 június 12
    10:42 de.

    O.K. Sikerült eldurrantanod valamit a semmibe. Mint unalmas demagógiát

  • -es aztan ugy megùmondja hogy azota is ul erte!!

  • Kiss Ferencből bolond szél fúj.

  • Kalocsai Miklós

    Kis Ferenc
    2018 június 12
    10:42 de.

    „A Kelet-európai országoknak (így Magyarországnak) folyósított un felzárkóztatási eu-s források 80%-a klf csatornákon vissza áramlik Nyugat Európába.
    Ennek ellenkezőjének állítása unalmas demagógia.”

    Na kérem! Ez a tömény demagógia!Bizonyítás nélkül állítani valamit, s aztán az ellenérvek ismerete nélkül előre demagógnak nyilvánítani az esetleg érvekkel, adatokkal cáfolót!

  • KIS FERENC talan maskent ertelmezte megjegyzeset.

    A nyugati cegek jelentos jovedelmeket nyernek portakajuk arusitasaval magyarorszagon.

    A fogpiszkalotol a wece-papirig minden nyugatrol importalva.
    S azon jovedelmeznek mind azok a cegek.

    Azert ertelmeztem az EU „felzarkozasi penzek” mint a „sarga-repa a nyuszknak” volt a csaletkek.

    A focistadionok csupan kiadasokra kenyeszeriti a magyar-adofizatoket, de a nyugati cegek mind eladjak termekeiket ottan joaron. S abbol jovedelmeznek.

    Tehat ezen a vilagon semmi nincsen „ingyen”.

    Az mind a „nesze semmi fogd meg jol” lett.

    Beugrott a magyar ostoban.

  • Röviden: a mai magyar ellenzék (megmaradó része …)nagyom szánalmas ,saját párttársain kívül(verekszenek,pereskednek…) a még létező….többi ellenzéki pártot is szidja,ócsárolja!Na egyre többen a végleges megszűnésüket „igyekeznek” előkészíteni !
    Ha a megújulás,netán a normális,hiteles és a többséget képviselő hasznos célok nélkül kívánnak a jövőben érvényesülni,akkor semmi
    esélyük!
    A ugye hamar kiderül,ah egyesek csupán kétes politikai tevékenységből kívánnak saját részükre profitálni……
    Az emberek többsége ezt pontosan érzékeli és elutasítja!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi, nem tudom észrevette-e, hogy szerzőink rendszeresen kritikával illetik az ellenzéki pártokat, mert aki nem pártkatona, az képes a „saját oldalát” is birálni. Mikor fog egyszer valami konkrét kritikát megfogalmazni a Fidesszel szemben? Szerintem ez érdekesebb és elgondolkodtatóbb lenne, mint az állandó verbális diadalmenet.

  • C.Á!

    Na kibujt szög a zsákból…Én a cikkhez szóltam hozzá és mellesleg az itthoni tapasztalataim,a pártok egyenes Tv.adásban történő nyilatkozatai,vitái,egymás ócsárlásai alapján!

    Maga vajon milyen tényekre? alapozza a véleményét…honnan informálódik? Hiteles forrásból:.???…

    Amúgy a Fidesszel sem vagyok elfogult,többször írtam kritikát észrevételt,amit esetleg ezzel a szélsőbaloldali,és hiteltelen gyűlöletkeltő fórummal és az általuk képviselt pártokkal,ugye nem osztottam meg……!mert ők ( a kormány)nem hazaáruló,haszonleső söpredék ,mint kint a jellemtelen Soros,itthon meg Gyurcsány…..akinek köszönhető a baloldal csődje…

    Amit írtam,az igaz,tény és az is,hogy egyre több ellenzéki párt szűnik meg,vagy közelít ahhoz!Nem ártana ennek utánanézni,meggyőződni a valóságról,mielőtt lejáratják magukat (nem kicsit,hanem nagyon) a magyar származásáról már nem is beszélve…..!

  • C.Á!

    Amúgy ha csak „egyszer” is tárgyilagos,hiteles lenne higgye el,nem lenne kevesebb,sőt……(pláne a szülei örömére…)!!!
    Én többször korrigáltam,ah netán tévedtem……de ugye megmaradtam magyarnak,aki itthon élek és kicsit..többet tudok a valóságról mint maga,aki nm itthon él!

    Egyébként nem ártana,sőt javítana a fórum és a maga renoméján,ha helyretenné a nemcsak a fanatikus és bunkó ,hanem az idióta „áll -ellenzéki”
    trágár viszálykodókat,sértegetőket!

  • Kiegészítés: lehet,hogy nem figyeltem,de nem vettem észre,hogy a fórum valamikor is bírálta volna az ellenzéki pártokat?(nem
    meggyőzően……) lehet hogy csak az zavart,hogy rögtön a győztes Fideszt támadják …(?????)
    annak ellenére ,hogy nem vagyok a tagjuk,lekötelezettjük,amit kb
    100 x leírtam ezerszer többre becsülöm őket(na nem a választási
    győzelem %.a miatt!!!) hanem az egész ország képviselete,érdekében kifejtett politikája miatt !!!!!!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 június 12
    2:37 du.
    „Na kérem! Ez a tömény demagógia!Bizonyítás nélkül állítani valamit, s aztán az ellenérvek ismerete nélkül előre demagógnak nyilvánítani az esetleg érvekkel, adatokkal cáfolót!”

    Kis Ferenc állítása még kicsit sem demagógia, mert:
    – Magyarország gazdasádának 80 %-a külföldi kézben van, tehát nem a miénk, ezért, ha mi autópálya építésre kapunk az EU-tól x milliárd Eurót azt nem a már felzabált Betonútépítő Vállalat fogja megépíteni, hanem a Strabag, ha vasúti fővonal felújításra és villamosításra kapunk x milliárdot azt a Swietelsky és a Siemens fogja elvégezni nem a néhai Magyar Vasútépítő Vállalat, mert már azt is bekebelezték, sőt, ha ezeket meg kell tervezni, akkor a tervezési díjat sem az UVATERV fogja kapni, hanem a magyarországi monopol helyét megkaparintó külföldi tervező vállalat, a Duna hidakat sem az egykori Európa hírű Hídépítő Vállalat fogja megépíteni, ha a lerombolt 16 cukogyárunkat újra fel kellene építenünk Eu pénzből azt sem valamelyik Állami Építőipari Vállalat csinálná, hanem valami helyére betolakodó fancia, német vagy belga cég, ha a kecskeméti Globus Konzervgyárat romjaiból vagy hült helyéből eus pénzből fel akarnánk éleszteni, azt is egy másik eus cég csinálná a mi állítólagos EU dotációnkból……etc., etc., etc.! Na, most jöhet a duma, hogy igen, de ezeket a létesítményeket a magyarok fogják használni, már ha marad itt mazochista magyar aki, el nem menekül ebből az agyondotált Kánaánból!

  • Boda Marcsi
    2018 június 12
    4:38 du.

    TE nem „hozzászóltál” a cikkhez hanem hozzá röfögtél.
    Általában azt sem tudod miről
    szólnak ezek a cikkek.
    Csak röfögsz.
    Te ostoba.

  • Orsós Elemér
    2018 június 12
    5:30 du.

    Hát ez télleg kéccségbeejtő.
    Adnak pénzt vonatra , mi meg nem vehetünk belőle stadiont.
    De ne aggódj ! Amijónagyuronk okos ember !
    Kimódolja hogyan lehet szerencsére mégiscsak stadionra költeni a hülye brüsszeliták hülye pénzének a jórészét.

    Me kell nekünk a stadion !

    Nem értem ez a hülye Brüxel mit erőszakoskodik vonattal meg autóúttal.

    Mi, mogyorik eddzett nép vogymuk.
    Tudunk járni autóinkkal a mezőn is.

    Nézzenek oda.
    Hülye Brüsseliták.

  • Boda Marcsi
    2018 június 12
    4:38 du.

    Mit tekint kend hitelesnek. Pesti kölykök? Magyar Id-k? Királyi TV-k. S akkor tekintsünk el attól, hogy a személyes tapasztalata valószínűleg ezek, és a pártirodáról kapott szórólapok metszetében van.

  • Boda Marcsi
    2018 június 12
    5:24 du.
    „fórum valamikor is bírálta volna az ellenzéki pártokat?(nem
    meggyőzően……)

    Kedveske! Elég, ha az emberek, a hozzászólók meggyőzőek. Magácskának semmi sem meggyőző, amin nincs rajta Orbán Viki puszija.
    Te tuggya mit? Meséjjen, hogy akár számunkra nem meggyőző módon mikor gyakorolt kritikát Viktor-baron és klánja kapcsán bármiről.

    Pl. Mi a véleménye Mészáros Lőrinc síbolásairól? Mi a véleménye Viktor vagyonkájának őszinteségéről? Mi a vélemény az Orbán család saját lábáról. Rogán Tóni és baráti köre bizniceiről. A bárkit letelepedni engedő kötvényüzletről.

    Mert akkor, ha ez magácska szerint mind a legnagyobb rendben van, akkor kend vagy mafla, vagy pártmegbízott.

  • Tovább a „demagóg úton”

    Bendezguz79
    Ténybeli tévedés: A stadionok – amik ilyen mértékű építésével nem értek egyet – nem(!) EU-s felzárkóztatási alapokból épülnek. Tessék jobban tájékozódni-:)

    Andrew_s
    Semmi konkrét cáfolat?

    Géza
    Válaszra nem érdemes

    Kalocsai Miklós
    „Csak három bizonyíték”
    1) Orbán különleges (titkos) un stratégiai szerződései a nagy nyugati befektetőkkel, vállalatokkal.
    2) Günther Oettinger (EU-biztos): „A Kelet Európának adott felzárkózási pénzek 80%-ban vissza csorognak – elsősorban német cégekhez”.
    2) A nyugati beruházók adózása sokkal(!) alacsonyabb, mint a magyar kkv-é.

    ps: A 80%-on felüli EU-s összegek jelentős része a fideszhez közeli cégekhez, személyekhez jut. Ennek helyessége v. helytelensége külön téma lehet.

  • Orsós Elemér
    2018 június 12
    5:30 du.

    Kedves Elemér, amiket ebben írtál, az gyakorlatilag ostobaság. De elgondolkodtam rajta, hogy mégis miért tartják okos emberek is alapvető igazsságnak?

    Hát igen, mégis csak más, ha Orbánunk veje épít, és teszi zsebre a pénzt, mint ha valami gaz külföldi építtető. Meglehet, a mi vőnk többet lop belőle magának, meg nem is építi meg rendesen, csak úgy látszatra, az meg pláne nyilvánvaló, hogy az így megszerzett pénzt nem fekteti be újra semmibe, hanem aranytéglát vásárol valami svájci bankban… De mégis, ugyebár, ő a MI VŐNK…

    Mielőtt ledorongolnál, hogy te állami vállalatokról beszéltél, jelentem, észrevettem. Azt is tudja, aki az átkosban élt, hogy ment a munka az állami vállalatoknál. Igaz, hogy elkészültek a dolgok, talán olcsóbban is – bár ez nem biztos – de legtöbbször elég silányan, mivel nem volt „gazda”, akinek a szeme hízlalná a jószágot.

    Amit itt kifejtettél, az tipikus „nemzetállami” gondolkodás. Nem a javak az érdekesek, amik létrejönnek, hanem az, hogy ki keres rajta. Az mindenesetre derék magyar ember legyen! A globális államban viszont globlis cégek keresnek – alkalmasint lopnak is, bár óvatosabban, mivel a többi globális cég szemmel tartja őket, vagyis van egy „sikk”, amit be kell tartani.

    Nekem meg, eccerű magyarnak mi a fontos? Legyen használható világítása városban, fogadjon fel a gyártó cég eccerű magyar munkásokat a feladat elvégzéséhez (a leggazabb multi sem fog hórukkembert Kínából idehozatni, ugyebár…)?

    NEM! Nekem, eccerű magyarnak az a fontos, hogy MAGYAR ember lopja el a pénzt, akár úgy is, hogy mindössze 80 centi magas „kilátót” épít…

    Ugye, Elemér?

  • Goebbels is egy ilyen „megmondoember” volt!!

  • Andrew-s!

    Én többször is írtam észrevételt,egyes intézkedésükre bírálatot,amire kultúrálltan reagáltak,volt,hogy többnyire igazat is adtak.
    Hogy mit is írtam nekik,arról ugye nem vagyok köteles beszámolni itt ezen a fórumon.
    Az a különbség,hogy igazat,tényeket írtam,maguk meg csupa rágalmat,alaptalan uszítást!
    Egyébként a figyelmesen olvassa a cikkeket,bizony felfogná,hogy több esetben bírált egyes ellenzéki pártokat ,kénytelenek voltak
    több esetben elismerni,hogy az ellenzék hibája,hogy itt tartanak…….ezt egyébként nap mint nap maguk is belátják,TV-ben nyilatkozva!

  • Kis Ferenc
    2018 június 13
    3:47 de.

    Kedves Feri,
    Mit írtál, amit cáfolni kellene? Illetve miért kellene cáfolni bármit?

    Ha azt írod, hogy a tenger mély, akkor cáfold hogy a benne levő algákban a klorofill zöld.
    A kettőnek köze sincs egymáshoz, de azért cáfolgasd.

  • Boda Marcsi
    2018 június 13
    5:11 de.

    Természetesen nem köteles beszámolni arról, hogy másnak mit írt.
    Azonban azt itt sajnos, vagy hál’Istennek nem olvassuk. Így pont annyi értelme van arra hivatkozni, mint Ferinek bizonygatni a mélytengeri planktont

  • Almási Alma
    2018 június 13
    3:50 de.

    „NEM! Nekem, eccerű magyarnak az a fontos, hogy MAGYAR ember lopja el a pénzt, akár úgy is, hogy mindössze 80 centi magas “kilátót” épít…”

    Valahogy így…..
    S mint itt is olvashatod.., még tapsikálnak is hozzá páran….

  • Kisském:
    Az a te szerencséd hogy nem is kell válaszra méltatnod hozzád intézett megjegyzéseimet.

    Ha baromságot írsz és én ezt megjegyzem arra nem is kell már mit mondanod.

  • Boda Marcsi
    2018 június 13
    5:11 de.

    Oroszul fogom most véleményemet leírni:
    Igyijotyka.

  • Andrew-s!

    Maga nagyon is kíváncsi volt,hogy mit is írtam a Fidesznek(kérdezte)nos nem titok,és többek nevében írtam,de se
    fórumra se magára ugye nem tartozik,és míg én tényeket írtam maguk meg szánalmas,hiteltelen rágalmakat kínjukban,így nem akarok feleslegesen
    ötleteket adni az újabb uszításukhoz……
    Változatlanul fenntartom,hogy a fórum többször írt (és kivételesen igazat)…az ellenzéki pártok egymás közti háborújáról,ami ugye valóság és nem titok.
    Amúgy a Jobbik szétesőben van,az LMP -én belül szintén egymás nyírása folyik,füttyös Juhász” lemondott,az Együtt feloszlott.
    Az idióta feltételezés ellenére egyik sem olvad bele a Fideszbe,már csak azért sem,mert az utóbbi nem kér az ilyen alakokból,nem járatja le magát,meg ugye „nélkülük” győzött.
    Azt hiszem a témát kimerítettük,részemről legalábbis igen!

  • Egyébként az idióta oroszul =idiótskij
    de tök mindegy,mindkét nyelven ugyanazzal az értelemmel bír……!
    Aki hülye az se magyarul,se oroszul nem fogja fel,hogy mit is jelent!…..

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 13
    3:50 de.
    Lehet hülyének nézni, de ha magyar cégekkel tudnánk a beruházásokat kivitelezni, akkor az összes eus pénz -nem csak annak egy elenyésző hányada- nálunk maradna és nem azoknál az európai multiknál, akik esetleg nyugati munkalehetőség híján tönkremennének. Bejön egy csomó eus pénz beruházásokra, majd a tönkrevágott vagy ellehetetlenített építő kapacitásunk hiánya miatt mindjárt át is vándorol agyondotált eus kivitelezőkhöz, akik anyaországát belső befektetések és erőfeszítések nélkül gazdagítja.

  • Andrew_s

    Ha nem világos, megismételem:
    Az un EU-s pénzek 80%-a nem marad Magyarországon az vissza csorog a nyugati multikhoz – elsősorban a német nagy vállatokhoz.
    Ez teljesen nyilvánvaló – már akinek-:)
    Persze a tényeket is lehet tagadni, de nincs értelme.

  • Géza

    Eddig csak rosszindulatú személyeskedésekre voltál képes, értelmes párbeszédre nem.
    Ergo:
    1) A bejegyzéseid magadat minősítik
    2) „Részeggel v bolonddal nem szabad vitatkozni” – nem is teszem.

  • egyébként a barom oroszul= ckot…
    angolul= stupid …
    ……..
    aki az, persze magyarul sem érti !

  • Alma! Azért sem értem az ilyen Orsós-féle ökörségeket, mert közben az itteniek már rájöttek: sokkal jobb multinál dolgozni, mint „magyarvállalkozónál”. Igaz, harmadát fizeti, mint Németországban – de azt legalább kifizeti, és a levont adókat, járulékokat meg befizeti, nem csalja el.
    Tetszik nekik, hogy a közszolgáltatásokat már teljes egészében lenyúlták – tudod, mi lesz itt, nem „rezsicsökkentés”. Vezéürüjük kb. másfél éve lengette be, hogy most a kiskereskedelmet kell magyarítani. Ezzel persze óvatosabban kell bánni, mert a tömegnek mindegy, hogy felszámolták a vallásszabadságot, a jogegyenlőséget, a szabad szerveződés és gyülekezés jogát. De kiütné a biztosítékot, ha a savanyúkáposzta megint drágább lenne, mint a hús (ahogy a hetvenes években előfodult), vagy baksist kellene adnia hentesnek a pacalért.

  • Kiss Ferencnek teljesen igaza van Geyzával kapcsolatban(!!!)sajnos ő legtöbbször részeg,hogy bolond is az meg
    nála végleges állapot! Többször megfogadtam, hogy nem reagálok a bunkó , idióta és főleg zavaros irományaira, de időnként nehéz megállni….meg ugye nem tud nélkülem létezni a szerencsétlen ürge!

  • @Kis Ferenc

    Az miért fontos, hogy a pénz Magyarországon maradjon? Különös tekintettel arra, hogy a pénz egy eszköz, aminek a segítségével mindenfélét létre lehet hozni. Ha viszont már létrejöttek a dolgok, a pénz továbbmegy (tovább forog), és újabb dolgokat „hoz létre”… A pénz külföldről jön, elvégzi a munkát, és külföldre távozik. Amelyik pénz „itt marad”, vagy bárhol „marad”, az megszűnt létrehozni bármit, az döglött vagyon egy trezorban. Már csak annak érték, aki ellopta.-

  • Kis Ferenc
    2018 június 13
    12:51 du.

    A részeg igaz.
    Bolond viszont akkor lennék ha a magadfajtákkal leállnék vitázni.

  • hehehe
    Idióta nácikkel „párbeszédet” folytatni.
    Ez volt a nap vicce.

  • Kisboda:
    Te magyarul is idióta vagy.

  • Kis Ferenc
    2018 június 13
    12:48 du.

    Szerintem is !

  • Almási Anna

    Kissé nehezen értem az EU-ból érkezett pénz „működését” de ez valószínűleg az én hibám.

    Amit én írtam (másként): Az un EU-s pénzek nagyobbik része (80%) vissza áramlik így, v. úgy azokba a nyugati országokba, amelyek állampolgárai „adták azt áldozatosan”. Nem nekünk adták – különösen nem ajándékba(!), hanem lényegében maguknak adták.

    ps: Ajánlom Önnek és mindenkinek a figyelmébe a néhány hónappal ezelőtt megjelent Günther Oettinger nyilatkozatát e témában, aki ugyanezt fogalmazta meg, mint én.

  • Nem stílusom az otrombáskodás ezért most leírom:
    Nem fogok olyan véleményekre reagálni akik a normális, értelmes érvekkel, ellenérvekkel való és kultúrállt polémia helyett gyalázkodnak (hülyéznek, náciznak, stb).

    Ilyen véleményező: Geyza (nem az egyetlen)

  • Kis Ferenc
    2018 június 13
    12:48 du.

    Megismétlem. Amit írsz az lehet igaz, de baromira nem mindegy, hogy a visszacsorgás közben az egész társadalom folyóján csurognak át, vagy egy elrekesztett csatornán, kizárólag az Orbán-klánnak hasznot hajtva.
    Ezért írtam, hogy baromság és mellébeszélés amit írtál. Egy demagóg fröccsenés a semmibe.
    A cáfolatkérésednek pont annyi értelme volt, mint a planktonnak a tengermélység cáfolatában.

  • Boda Marcsi
    2018 június 13
    12:17 du.

    Nem tartozik rám, hogy máshova mit ír. Kritikát vagy feljelentést. De az, aki a mások itteni írásait minősíti és nem vitatkozik, az viselje el, hogy őt is minősítik, és nem a nem ide írt véleményével vitáznak.
    Magácskát egyszerű Fidesz-trollnak tartom. Az, hogy ezt pénzért űzi vagy lelkesedésből, mint az imaláncot szervező kielégítetlen vénlányok, az is a magánügye.
    Amíg viszont trollként viselkedik, addig viselje el, ha ostoba trollként kezelik.

  • Andrew_s
    2018 június 13
    10:31 de.

    Almási Alma
    2018 június 13
    3:50 de.

    “NEM! Nekem, eccerű magyarnak az a fontos, hogy MAGYAR ember lopja el a pénzt, akár úgy is, hogy mindössze 80 centi magas “kilátót” épít…”

    Helyesebben 40 centi az a kilátó!
    A tapsikálás viszont tény! -:))))

  • Kis Ferenc
    2018 június 12
    10:42 de.

    „A Kelet-európai országoknak (így Magyarországnak) folyósított un felzárkóztatási eu-s források 80%-a klf csatornákon vissza áramlik Nyugat Európába.”

    Azért csurrant-cseppent valami a kelet-európai oligarcháknak is, ne szerénykedjünk …

  • Orsós Elemér
    2018 június 12
    5:30 du.

    Az EU lehet, hogy a mi pénzünket használja vagy lefölözi a hasznot, de nem ez a lényegi kérdés szerintem.

    Hanem hogy elő tudja írni, hogy mire használjuk a pénzt. Pl. a magyar állam felzárkóztatásra soha nem költött volna magától.

    A gond az, hogy az EU azt képzeli, hogy nálunk nyugat-európai viszonyok vannak. Segíteni kell a vállalkozókat az EU szerint.
    (Más kérdés, hogy a hazai kormány a kis és középvállalkozókat mennyire tekinti partnernek.)
    Pl. a kisebbségeket nemcsak munkahellyel kéne támogatni, hanem valahogy oda is kéne jutniuk a munkahelyre! Lakás és alapvető megélhetési, utazási problémáik is vannak. De pl. szociális lakásépítésre semmi pénzt nem ad az EU, esetleg ha a panziókat lakásnak tekintjük …

  • Orsós Elemér
    2018 június 13
    12:39 du.

    Szerinted a Mészáros és Mészáros agyondotált eu-s cég?

    Ezt csak a konteóhívő, szerencsétlen, szenilis nyugdíjas jobberek veszik be, akiknek méltó párjai az EU-ban nem pénzkifizető, demokratikus jótékonysági intézményt látó, megvezetett mszp-s nyuggerek …
    Bocs, ha megzavartam a terméketlen, sehova nem vezető, de mindig ugyanúgy lejátszódó „eszmecserét” …

    Én inkább hanyagolnám a Ki jár jobban az EU-val, a nyugati multik vagy a keleti-európai oligarchák? c. vitaestet. Ugyanis cseppet jobban érdekelne a Hogyan járnak jól a többiek az EU-val?, mert talán nem árulok el titkot, sajnos nem vagyok se külföldi, se hazai milliomos …

  • Kalocsai Miklós

    Orsós és Kiss!

    Ha igazatok lenne a 80-20%-al, már akkor is 20% tiszta haszon marad az egyéb nyereségeken túl! Ahogy ti gondolkodtok, nem kellett volna belépni az Unióba, vagy ki kellene lépni onnan. Azonban van egy rossz hírem a számotokra, a multik akkor is itt lennének, mint szerte Európában, és a nagyvilágban. Nektek nehéz megérteni, de ezek nem üres kézzel jöttek, tökét, gépeket, technológiát hoztak magukkal. Ha csak az Ut-Vasút Építőt nézzük, a rendszer váltáskor még kézi krampáccsal tömörítették a zúzott követ, a Svitelsky 200m hosszú gépláncot hozott. Hasonló változás volt a többi építőipari cégnél.

  • Kalocsai Miklós
    2018 június 14
    7:54 de.

    Neked is azt tudom írni, hogy hadd ne én aggódjak már, hogy a nemzetközi multik vagy a hazai oligarchák járnak-e jobban? (Különben az oligarcha külföldön ugyanolyan „mocskos kizsákmányoló”.)

    Egy esetben lenne igazatok: néhány haszonélvezőn túl, miért lenne fontos egy európai polgárnak, hogy a német helyett egy kínai vagy arab gazdagodjon az itteni beruházásokon?
    Egyébként a ballib propaganda, amely jótékonysági egyletnek tünteti föl az EU-t, nagyon kontraproduktív. Erre épül a fideszes propaganda, amely viszont pénznyelőnek állítja be az EU-t.
    A hazai politikai elitet mindkét oldalon ugyanaz mozgatja, saját maguknak lefölözhetik az EU-s támogatásokat, és nem kell szétosztani az alsó középosztály között. Az EU eddig ezt elnézte, és ahogy áll az EU-s ügyészség ügye, ezután is nyugodtan alhatnak az EU kitartottjai.

  • Kalocsai Miklós

    Önnek is ajánlom Günther Oettinger (Eu költségvetési biztos) gondolatait a kelet európai felzárkóztatási alapokról, ill. azok áttételes vissza forgásáról elsősorban a német nagy vállalatokhoz.
    Nem velem vitatkozik 80-20%-ról-:)

    ps: Én is tudom, hogy a multik kereskedelmi-, gyártási-, stb kultúrát hoztak Magyarországra de egyáltalán nem jótéteményként, hanem zsíros üzlet reményében (olcsó munkaerő, új nagy piacok megszerzése, stb).

  • Kalocsai Miklós

    hazai lámpa
    2018 június 14
    9:51 de.

    „A hazai politikai elitet mindkét oldalon ugyanaz mozgatja, saját maguknak lefölözhetik az EU-s támogatásokat,…”

    Aki egy kalap alá veszi a most elmúlt nyolc évet, és a korábbi nyolc évet, azzal nem érdemes vitatkozni, mert csak az összemosás a szándéka!

  • Amúgy a cikkhez: egyáltalán nem csodálkozom,hogy a füttyös Juhász
    „visszavonul”,pártja az Együtt megszűnt,várható volt és ugye nem ők az utolsók?….
    Na ezen többeknek el kellene gondolkozniuk, és a fennmaradásuk érdekében változtatniuk!

  • Andrew-s!
    Tisztázzuk nem vagyok troll-ja senkinek sem,nem kapok fizetséget senkitől,nem abból élek ,mint itt többen,…..arról meg végképp
    nem tehetek,hogy egyesek értelmi szintje annyira alacsony,hogy nem érti meg amit írok!
    Egyébként nem vagyok vénlány…(csupán idős ,de szerencsére épeszű nyugdíjas) hosszú ideig férjnél voltam,de szerencsére rég elváltam,amit egy percig sem nem bántam meg!
    A jelenlegi állapotomról meg ugye nem vagyok köteles beszámolni…!
    Na erről ennyit!
    Na erről ennyit,sajnálom ha a baloldali elfogultsága „akadályozza” ennek megértésében!

  • Kalocsai Miklós

    Kis Ferenc
    2018 június 14
    1:48 du.

    „… de egyáltalán nem jótéteményként, hanem zsíros üzlet reményében…”

    Mi a gond, Feri? A piac így működik! A vállalkozások a haszon reményében működnek. Ha nincs haszon, nincs értelme a vállalkozásnak.

  • Egyébként mind a fórumon,mind itthon vannak, akik értenek….,az itthoniak meg ismernek is,tudják ki vagyok,nos ez a lényeg!
    Soha nem volt és most sincs mit szégyellnem!
    Az értelmetlen ,fanatikus és főleg valóban”troll” kötözködök meg nem osztanak szoroznak!
    Hozzászólást,véleményt írok,amihez jogom van és ugye itthoni tényeket,meg
    „mellesleg” normális,kulturált hangnemben(sokakkal ellentétben)!
    Na elmentem!

  • Kiss Ferenc:
    „Az un EU-s pénzek nagyobbik része (80%) vissza áramlik így, v. úgy azokba a nyugati országokba, amelyek állampolgárai “adták azt áldozatosan”. Nem nekünk adták – különösen nem ajándékba(!), hanem lényegében maguknak adták.”

    Biztos így van. Igen, szerintem is sokkal jobb lenne ha bissau-guineai vagy eritreai cégek telepítenék Magyarországra az ottani korszerű, fejlett technológiát és szervezést.

  • Boda Marcsi:
    „Egyébként mind a fórumon,mind itthon vannak, akik értenek….”

    Hát igen, Ön úgy ír, mint Stendhal, „a boldog keveseknek”. S Önnek igaza lehet, hiszen írva van: „boldogok a lelki szegények…” 🙂

  • Kis Ferenc
    2018 június 14
    2:25 de.

    Ha nem tetszik a véleményem öreg, el is mehetsz.
    A szélsőjobbos ámde komcsi-beütéses ma-gad-sem-tu-dod-mi-fé-le
    i-den-ti-tá-sod-dal együtt.

    Ha meg mardsz. viseld ódiumát kritikámnak, melyeket direkte úgy fogalmazok meg hogy neked már ne is kelljen rá válaszolni.

    Mert elvakult szélsőjobbossal (vagy félkegyelmű szélsőbalossal) vitázni kb. annyi értelme van mint odamenni egy fához és megmagyarázni neki a Darwinizmust.

  • Ennek az OIM* – nak van féltucat szava és azokat ismételgeti évek óta.
    A mondanivalója meg a Facebook-jában felsorolt szélsőjobbos WEB-portálok tartalmát mantrázza, kicsit primitívebben mint amilyen az eredetiben volt.
    (Jaa meg még van neki egy rakás írásjele, amiket nem tudni miféle megondolásból nyom be a buta mondataiba.
    Amiktól aztán azok a buta mondatok még butábbá válnak hehehe)

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája.

  • Géza

    Utoljára neked:
    Gyárilag vagy ütődött, v. menet közben ütött meg valami/valaki?
    Ne válaszolj, bírd ki.

  • Kalocsai Miklós
    2018 június 14
    2:46 du.

    „Aki egy kalap alá veszi a most elmúlt nyolc évet, és a korábbi nyolc évet,”

    Egy példa. Szerinted lenne ennyi műkedvelő, milliárdos műkörmös mezőgazdász az országban, ha nincs az EU földalapú támogatása? Nem akarlak megbántani, de az mszp ugyanúgy lecsapott az EU-csatlakozáskor a sok támogatásra, mint a mostaniak.

    Ha pl. a tényleges művelők kapnák a támogatást, akkor sokkal több családi gazdaság is lehetne. Utána hajítanák a szegényeknek a földet, ha nem járna érte 70 ezer ft támogatás hektáronként. Ezer hektár esetén az hány forint?

  • Boda Marcsi
    2018 június 14
    3:45 du.
    „Tisztázzuk nem vagyok troll-ja senkinek sem,”
    Írtam volt: amíg úgy viselkedik….
    Ha önerőből, hát önerőből 🙂 Ha kétlem is ezt az önerőt 🙂

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 június 14
    7:54 de.
    Te valamit nagyon elfelejtesz, csak nem érintettség folytán? Ezek a gazdasági erőforrásaink a rendszerváltozás előtt -ha nem is Marshall segélyekből is feljavított nyugati minőségben- BŐVEN MEGVOLTAK, a nyugati befektetők a zsebre kijátszott „spontán” privatizáció hazai -kötélrevaló- kiárúsítóinak köszönhetően lepusztítva -hogy olcsóbb legyen, mert akkor nagyobb a hálapénz- olyan nyugati „befektetőkhöz” kerültek, akik felvásárlás után nyugati cégeket csináltak belőlük olcsó magyar bérrabszolgákkal vagy csak egyszerűen lebontották a megvásárolt erőforrásokat, hogy monopol helyzetbe kerülhessenek a baksisért elkótyavetyélt keleti blokkban. És ezek a drága jó hazaáruló urak még most is böntetlenül -de most már jól megvastagodva- osztják az észt és az eus pénzeket, egymás közt és a volt baksisadóiknak!

  • Andrew-s!
    Az,hogy maga mit is hisz az a maga dolga,a lényeg,hogy aki ismer
    tudja ki vagyok és azt is,hogy tisztességes munkából(40 év!)és nem pártokból éltem,Hát maga?…de ugye nem igazán érdekel!
    Különben nem ez az első cikk, amelyben esetleg „régi lecsúszott pártkatonák”kötekednek,(akiknek ma már nem jut dinnyeföld)persze feleslegesen,nem osztanak nem szoroznak!

  • Kalocsai Miklós

    Orsós Elemér
    2018 június 15
    11:54 de.

    Persze Feri! Te már csak tudod!

  • Andrew -s!

    Ha nem vette volna észre és kulturáltan vitatkozom érvelek(mint szerencsére többen!!), és általában nem minősítek(kivéve ha a megjegyzéseikkel,hazugságaikkal rászolgálnak!)azt a magukhoz hasonlók teszik,alaptalanul és többen
    primitív stílusban!

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 június 15
    2:09 du.
    Te hol éltél 1982-től mostanáig, hogy ezt nem láttad, nem tapasztaltad? Most az egyszer ezt áruld el nagyon őszintén! Én 1950-től végig Magyarországon kedves Béla!

  • Boda Marcsi
    2018 június 15
    2:33 du.

    „…kulturáltan vitatkozom érvelek…”

    Kulturáltan.
    Ő.
    És „vitatkozik”.
    A idiótája…,,-

  • még ez hiányzott, megkapta a világ, a hollókausztika meg a tonizsidó után még ez, lelepleződött végre:
    Israeli Lawmaker Proclaims Supremacy of ‘Jewish Race’

    Likud’s MK Miki Zohar says Jews are the smartest in the world, so know Netanyahu isn’t corrupt

    a részletek is hozzáférhetők, most nem adok linket

  • Belzebúb!

    vegye már észre,hogy nem a TÖBBSÉG-et nem képviselik,meg ugye a kisebbségben lévők között vannak a fanatikus félrevezetettek,+ ezen kívül a hazudozók,+ mindennek tetejébe(!!!) ezen túl az erősen terheltek…..(mint pld. Geyza…aki nincs egyedül)
    Na sorolják be magukat ki hová is tartozik,(?)azt meg nem várom el mindenkitől,hogy meg is értsenek…..szerencsére a normálisok
    vissza is jeleznek a hozzászólásaimra,vagy hasonlókat írnak,mint én!
    Miattam nem,csak maguk miatt kell aggódniuk!

  • Nos a szerencsétlen Geyzától,aki éjjel nappal (!!!)szolgálatban van,annak az egyszerű szónak az értelmezését,hogy „kulturáltan”!
    sem lehet elvárni,mert értelmi csökkent szegény,a lényeg,hogy a többség ért és engem igazol!Sajnos ő teljesen kimerült,lemerült…..innen már nincs visszaút (a tudomány mai állása szerint,)amit többen is igazoltak eddig is!
    Mindezt a reklám alatt!

  • Kiss Ferenc!

    Szerintem Geyza „gyárilag” (gyártási hiba…)ütődött,de az is lehet,hogy csak később lett abnormális…
    Nos a”kórlapját” nem láttam,de nem is érdekel,sajnos a tények azt igazolják,hogy nem komplett szerencsétlen,de ugye ennek eldöntésnem a mi dolgunk?……akik meg utána járhatnának,azoknak
    nem érdeke,mind addig,míg a cikkek,a fórum céljait,érdekeit szolgálják!
    Ilyen egyszerű,de mellesleg szánalmas……!

  • Boda Marcsi
    2018 június 15
    1:56 du.

    A régi, lecsúszott pártkatonkából a Fideszben szinte a legnagyobb a hatalmi felhozatal.

  • Andrew-s!

    Én nem így gondolom,a régi lecsúszott pártkatonák,főleg a fanatikusok…még mindig az utóbbi időkben még jobban és folyamatosan lecsúszó (vagy már nem is jegyzett)balliberálisok
    maradék „táborát” erősítik…..aminek itt a fórumon hangot is adnak,de ugye minek?!kinek?!

  • Pontosítás:
    Megszűnőben lévő,vagy már régebben eltűnt pártokra gondoltam,amiről a megrögzött,fanatikus balosok nem képesek tudomást venni!
    feleslegesen erőlködnek…..!

  • Amúgy egy hiteles és főleg nem csupán (esély nélküli!!!)hatalomvágyó ellenzéki párttal szimpatizálnék, akkor is ha én bevallottan jobboldali érzelmű vagyok,(és az is maradok,több okból)de ugye ilyet nem
    igazán találni manapság!

  • Rodeókám:
    Mindenütt vannak hülyék.
    Miért pont Izrael lenne kivétel?
    A baj akkor kezdődik ha az össz-arányuk elér egy bizonyos %-ot

    Mint itt, Árvalányhajlandban.

  • Boda Marcsi
    2018 június 18
    4:32 du.

    Volt amikor a kommunistáknak nyaltál ezerrel.
    Te jobber.Meg baller. Meg mikor éppen milyen szél fúj.

  • Geyza!

    Te szerencsétlen idióta….lehet,hogy te igen,mert egy senki
    vagy(!!!)semmire se vitted!Én mindig utáltam őket,már a legsötétebb hülye is megértette volna,hogy tanultam,vezető beosztásban dolgoztam,soha nem voltam és most sem vagyok párttag!
    Az,hogy te belőlük éltél amíg lehetett és mostanra egy senki lettél az a te bajod!
    Egyáltalán az is kétséges,hogy a 8.általánost kijártad…

  • Geyza, és Marcsi!
    Nem vagytok ti véletlenül férj és feleség?

  • Alma!

    Na most (és nem először!!!)ismét humorodnál vagy,amit díjazok…..!!!
    de ugye ha ez a szerencsétlen ütődött,hiteltelen,hazug ,bunkó alak a férjem lett volna,akkor már rég elváltam volna tőle,vagy ha az nem sikerült volna,biztosan zárt intézetben lenne….(vagy nem élne…)
    Szerencsére köztünk nagyfokú ész,és jellembeli,valamint „kulturális” különbségek vannak……
    Sokan nem válaszolnak neki,de ugye nekem az időmbe időnként belefér……!

  • Alma:
    heheheehehe
    Állítólag (saját bevallása szerint)
    ő volt valamikor a Duna-Tisza közének a Claudia Cardinale.-ja.
    Mostmár leginkábbcsak ha az ábrázattyát nézem,akárhogyis nézem
    a Zorbán jut róla eszembe.Rája emlékeztet.Mint a régi viccben:

    Ifjú házasok,első vacsora.
    A férj óvatosan közelíti a problémát:
    -Szívem ez a tejbegríz valahogy nem lett jó…
    -De drágám.Az nem tejbegríz, hanem pörkölt!
    -Ja,az más.Annak jó…

    Na..hát ez a Marcsi is.
    Nőnek ugyan nem jó de Orbánnak elmegy.
    (Igy is meg úgy is DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD )

  • „de ugye nekem az időmbe időnként belefér……”
    Hja, a reklámok… 😮

  • Kac-kac megszakadok a röhögéstől……
    Elmentem,nem érek rá!