Hajléktalan-törvény összecsomagolva?

2018 június 13 10:58 de.106 hozzászólás

A kormánypropaganda leporolta a hajléktalanság problémáját. Az, hogy papíron a Fidesz kéri a kormányt, az természetesen porhintés. Elég a kormánypárt vezetésének névsorára pillantani ennek igazolásáról. Ez a mozzanat feledhető. A lényeg azonban továbbra is az, hogy mi célt szolgálhat a kérdés elővétele.

A humánum előretörését aligha. Nem azért, mert nem lehetne a humánum oldaláról megközelíteni a kérdést, hanem azért, mert a kormány korábbi intézkedései, az immár kormányokon keresztül ívelő kommunikációs gyakorlat alapján erre lehet legkevésbé gondolni. Amelyben már öt éve is a demagógia volt az uralkodó. Ahogy azt is nehéz elképzelni, hogy hirtelen megoldások születtek ott, ahol hagyományosan az akták tologatása fedi el a valós tevékenységeket. Igen. A minisztériumokban és főhivatalokban. A látszattevékenységek bürokratikus fellegváraikban. Ahol gyakorlatilag a rendszerváltás óta zajlik annak a kérdésnek a passzírozása, hogy mi legyen a lakhatási joggal igen, de lakhatási lehetőséggel nem rendelkező emberekkel.

Sokkal inkább úgy tűnik, hogy a kérdés akkor kerül elő, amikor vagy el kell terelni a kommunikációt valamiről, vagy támogatókat kell gyűjteni valami mellé, ami egyébként nem örvendene túl nagy népszerűségnek. Olykor mindkét célból. Mert a hajléktalanság az, amivel nagyon sokan találkoznak. Azokkal a csendesen tengődőkkel is, akiket kikerülnek, átlépnek, illetve nagy ritkán megkínálnak egy kiflivel, levessel, bármivel. No meg azokkal is, akik olyan módon próbálnak pénzt szerezni, amitől kinyílik a bicska, viszketni kezd a tenyér, és rugásra feszül a lábikra. Mert azért ne feledjük, hogy abban is van valami, amit a hajléktalanság elleni optikai tuningolók emlegetnek. Abban, hogy nem egy helyen, nem egy esetben közbiztonsági problémát okoz az életvitelszerűen szerte heverők rétege. Ahogy közegészségügyi kérdéseket is felvet ugyanez. Nem csak a biológiai salak elhelyezésének problémájával, hanem fertőzésekkel is megfűszerezve. De valószínűleg másként tekintenek azok az aktivisták a kérdésre, akik autóval osztanak ételt, illetve ruhát, és a haszonélvezet jegyében viszonylagos védettséget élveznek, illetve azok, akiknek a gyereke az összeszart bokrok mellett kell, hogy közlekedjen.

Az utóbbiak támogatására bizton számíthat az, aki fellépést ígér a közterek felszabadítása érdekében. Sajnos akkor is számíthat erre a támogatásra, ha ezt olyan más intézkedésekkel csomagolja össze a hatalom, ami egyébként nem nyerne támogatást. Ezzel, mintegy, kompromittálva a kommunikációt, és csak tovább maszatolva a kérdést. Ellenben támogatókat gyűjtve. Akár csak hallgatólagos támogatókat. A többi üres fecsegés. Mert az unortodox workfare magyar közmunka-programja továbbra sem más, mint a szegénységi spirál hajtómotorja. A modern rabszolgaság generátora. A szálláslehetőségek sem bővültek, javultak ugrásszerűen. Így sokkal lényegesebb kérdés lehet, hogy a hatalom mivel csomagolja majd össze a kormánypárt kérésére megalkotni vágyott törvénycsomagot.

Egy füst alatt megnézni, hogy milyen területfoglalások fordulnak elő abból a kategóriából, ami csípheti a hatalom szemét. Olyanokra gondolok, mint például a Városliget védelmében kiköltözők. Lehet, hogy ezekre a kérdésekre választ keresve hamarabb találjuk meg a kommunikációs mozgatórugókat, mint akkor, ha leragadunk a hajléktalanok elleni hatalmi fellépésnél. Mert azt, szerintem, a leghülyébb fideszes politikus is tudja, hogy a szegény-gettók kialakítása, az optikai tuning nem old meg semmit. Na jó, engedékeny leszek, pár némethszilárd-osztályú politikus talán nem tudja. Majd ők fognak beszélni róla a Fidesz részéről.

106 hozzászólás

  • Chris Adam az angolnyelvu HFP-n kozolte az allitolagos Alaptorveny javaslatot hogy a kormany „alkotmany-ellenesse” ohajtja minositeni a ‘kozthasznalatra levo helyek alkalmazasait lakas celokbol’. Ami persze a hotelok, szinkazak, motelok, kulombozo mas koz-hasznalatra alkalmazahato helysegek.

    De Chris cikke jelezte hogy vannak Pesten a „homeless shelterek” amiket a helyi kormanyok tartanak fenn az adofizetok penzebol. Sajnos vilagszerte az „otthontalanok” visszautasitjak azt. New York City-ben, De Blasio (polgarmester) 60 ezer otthontalant a hotelokban szallasol. Meg a Waldorf Astoriaban is. Az utca-lakok ellenzik, tobbszor perelik a hatosagokat amikor azok alakalmazasait osztokelik.

    A kerdesem, hogy vajon miert a szocialista elvtarsak sem sikeresebbek az utcai lakosokkal ? Lenne valasza arra ? Az vilagszerti problema ma.

    Legyen oszinte, egy csomo utcalakok alatal az utcak hasznalata minden celokra, s ertve „minden celokat” az a kozosseg letenek, egeszsegenek, biztonsaganak lehetosegeit veszelyezteti. S hogyan az barki mas egyen bune ???

  • Sajnos, a tema vilagproblema. Mindenutt a vilag nagy varosaiban sokat talalni az utcan. Kanadaban is, pl. Montrealban. Mar csinaltak szocialis felmerest, segelyt. vannak hazak akik befogadjak ezeket, s kapnak is enni ott. Volt mar rendori razia, stb. T.i. ha itt valaki allami segelyt kap akkor TUD egy helyet maganak talalni az osszeg fedezi, sot meg enni is tud. Aki az utcan el, az sok esetben ott erzi jol magat. Telen van baj csak, akkor a rendorseg szedi ossze oket es viszi aazokat befogado hazakba. Egyszer, valaki megkerdezte egy ilyet miert nem marad a vedett hazban? Hat, mert a szomszed agyabol valaki kirabolhatja.

  • Sajnos, sok esetben mentalis problemaja van az illetonek.

  • Az a helyzet,hogy már éppen ideje intézkedni az utcán,az aluljárókban a saját mocskukban(gyakran a hányadékukban,székletükben fetrengő és többnyire részeg) hajléktalanok eltávolításában,elsősorban az ott lakó,vagy arra közlekedő lakosok,emberek érdekében,(főleg a fertőzésveszély miatt)meg ugye a hozzánk látogató turisták miatt is!(habár ők pontosan tudják a saját országukban is hasonló a helyzet!)

    Mielőtt többen is, a szokásukhoz híven …..a kormánnyal való elfogultsággal vádolnának (AMI NEM IGAZ!!) megjegyzem, hogy számtalan helyen van fürdési, tisztálkodási lehetőség ,nappali és éjszakai elhelyezés,szálló,amelyek kihasználtsága messze nem teljes,tehát sok üres hely van!!!!(még télen is volt!!!!)csak egyesek nem mennek be,mert még egymástól is lopnak!

    Emellett vannak szociális konyhát is,ahol naponta ételt osztanak!!!!!! Nem vagyok szociálisan érzéketlen, sokan nem tehetnek róla, hogy
    elvesztették a lakásukat, ahány élet annyi sors és nehéz helyzetbe kerültek, de nem az a megoldás, hogy az utcán fetrengenek.

    Nyugdíjasként(!!!)2 tiszta, rendes és józan hajléktalant támogatok rendszeresen (ők szállón laknak!) hol étellel, hol pénzzel, időnként ruhával is! Többször elbeszélgetek velük!

  • Kiegészítés!

    Látok olyan egészséges,fiatal kéregetőket is ,akik mellesleg dolgozhatnának….(lenne lehetőségük),.csak ugye nem szeretnek….Egyébként egy hosszú ideig általam és mások által is támogatott, beteg, hajléktalannak végre nyugdíjat folyósítanak (ha nem is sokat) örültem neki, elbúcsúztunk egymástól, mindent megköszönt (ami nagyon jól esett )és már hetek óta nem koldul!

  • FIGYELO igazi mutatasat nyujtotta a problemak nagy reszenek.

    Mindenfele az utacaiak az alkohol, drug, es psychologiai problemakkal kuzdok.

    A hurrikanok eleol a varosok rendorsegei osszeszedtek oket es vedett halyekre szallitottak oket.
    De azt kenyszernek nyilvanitottak es pereltek.
    Csupan az adofizeto lakossag fizette a perek koltsegeit is.
    Mert nem leheto senkit a sajat ohaja ellenere kenyszeriteni semmire.

    A halal es az adok a kivetel.De az adok nem erintik azokat.

    Vannak onkentes szervezetek mindenfele, visznek nekik eteleket, ruhatak, starakat, orvosi kezeleseket, sot meg sterilizalt injekcios tuket is a drugosoknak.
    Minden szuksegleteik letezo, de vissza-utasitjak eltavolitasaikat az utcakrol, parkokbol, stb.

    S a kerdes valaoban az minden szabad tarsadalokban, hogy mi alapon lehetne oket sajat akaratuk ellenere kenyszeriteni ugy elni es ottan ahol ok nem ohajtanak.

    Azert nem latsz otthontalanokat Eszak Koreaban.
    Azok a kenyszermunka taborokban kotnek ki hosszu idokre.

  • Sajnos, az elmeintezetet bezartak otthon. Itt meg nem is tudok ilyenrol.

  • Simay úrnak javaslom, hogy – mondjuk – két hétig álljon be szociális munkásnak. A nagy (és idegen) szavak pufogtatása helyett. Közelebb kerülne a valós élethez. Sőt a legtárgyilagosabbá akkor válhatna, ha maga is pár napig vállalná az (ál)haléknélküliséget, „munkásszálláson” lakhatna, majd kiülne a Móricz Zsigmond térre és kéregetne, ölében egy kiskutyával.
    S ezek után írna az Orbán kormány lélektelenségéről…!
    Az utcai „jelenlét” általában egy életforma. Furcsa visszaemlékezésem: Szeretek fotózni és utazni. NewYorkban a belvárosi Main Street egyik kapualja előtt lefényképeztem egy négert egy nagy darab kutyával, „vak vagyok” táblával , és 1 dollárért árult ceruát. Nyolc évvel később tök-ugyanott árult ceruzát a vak(?) fekete barátunk, bár a kutya mintha kopottabb lett volna…

  • „az unortodox workfare magyar közmunka-programja továbbra sem más, mint a szegénységi spirál hajtómotorja. ”

    Bezzeg mikor a rendszerváltó kormányok 23 ezer forint segélyt adtak meg a „családit”, a régi szép idők … A szegények három-négy gyereket szültek a „családiért” a gettófalvakban, és ezek a gyerekek most vannak szülőképes korban.
    Némelyikük 21 évesen már három gyerek szülője. Közmunkára csak azok alkalmasak, akiknek valami kis szakmai tudása van és megbízható, valamint nincs legyengülve fizikálisan. Ők a kilencvenes és kétezres években nőttek fel!

    És ez nem a kormány védelme, mert sokkal jobban is megszervezhetnék a programokat és az iskoláztatást. De amit a ballib propaganda előad Pesten a közmunkáról és a rászorultakról, annak semmi köze a valósághoz.

  • egyszer beszelgettem egy hajlektalannal!!
    kerdeztem miert iszik annyit?
    a valasza nrm csak meglepett de megutott erovel!!!
    azt mondta,; „amig reszeg elfeledni tudja egy kis idore a nyomort amiben elni kenytelen..”
    azt hiszem ez ertheto is!!
    arrol hogy ok leteznek egyaltalan a mindenkori kormanyok tehetnek!! ok szuntettek meg egesz vallalatokat munkas szallokat,stb-stb!!
    egyik hajleknelkuli se ment az utcara sajat onszantabol puszta hobby-kent!!!
    ezt azert jo lenne eszbe tartani!! es azt is OK is ugyanannyira ertekes EMBEREK mint barkik masok!!

  • Sehol, még egyetlen országban sem sikerült megszüntetni a hajléktalanságot, nálunk viszont „gyártjuk”. A friss hajléktalanok egy része a 2008-as válság áldozatai, akik „valuta-hitelt” vettek föl úgy, hogy a bankok forintban zsebelték be a hiteltörlesztéseket, amik mértékét viszont a hitelként megnevezett deviza-forint piaci árfolyamán számolták ki. Azaz hiába akarta volna valaki dollárban vagy euróban teljesíteni a törlesztést, a bankok ezt nem fogadták el, csak a forintot.

    A válság természetesen padlóra küldte a forintot, így nagyon sok adós került lehetetlen helyzetbe, ami nem hatotta meg a bankokat. Eleinte a követeléseik behajtását rábízták a végrehajtókra, de mivel emiatt nagyot zuhant a népszerűségük és a velük szembeni bizalom, így eladták „ügyfeleik” tartozását adósságkezelő/behajtó cégeknek, akik gengsztermunkát végezve -habár nem lövik agyon a fizetésképtelen adósokat – de ezzel egyenértékű bírói végzés birtokában végrehajtatják a kilakoltatásukat az árverésen megszerzett ingatlanból.

  • Julianus barat

    Mindegy, hogy milyen ok miatt kerul az utcara valaki, segiteni kell rajtuk. Barki kerulhet nehez helyzetbe es otthontalan lesz belole es akarata ellenere az otthontalanok koze kerulhet. Konnyu lecsuszni, de abbol a retegbol visszakerulni nagyon nehez. San Francisco utcai tele vannak hajlektalanokkal, ok jol erzik ott magukat, nem is tudnak a jogaikrol, mert tobbnyire a haborut poklat megjart volt katonak , akik ugyan nem kozveszelyesek , de nem is epelmelyuek es drogosok vannak az utcakon. A starbucks kavezok tele vannak hajlektalanokkal, nem szol rajuk senki, mert ez termeszetes , hogy beengedik oket es ott a fotelekben leulnek es azutan ujra kimennek az utcara. Nekik „jo” dolguk van, Kaliforniaban sosincs tel, nem fagynak meg. Az otthoni hajlektalanok mar sokkal rosszabb helyzetben vannak, sajnos lenezik oket es nem segitenek rajtuk az atlag polgarok, hanem azt vitatjak sokan miert kerultek abba a helyzetbe es meg is erdemlik a sorsukat, de ezt nem igy kellene egy kezlegyintessel elintezni, mert nem az szamit miert kerultek oda, hanem az, hogy a korulmenyeik embertelenek. A kormany is hibas, hiszen sokan a svajci frank alapu jelzalogkolcsony felvetele miatt lettek kilakoltatva, nem szamit kik, de utcara kerultek pici gyerekekkel is csaladok, az, hogy ezt a hitelt felvetettek a lakossaggal egy evtizeden keresztul es hagytak, annak ellenere, hogy tudtak ennek mi lesz a vege most
    kilakoltatjak a csaladokat. Emiatt a kolcson miatt mar az ongyilkosok szama is tobb lett mint haromezer. Ez a kolcson egy teagedia az emberek eleteben es nem az a megoldas , hofy mvel nem tudtak a megemelkedett kolcson torlesztoreszleteit fizetni, akkor most dobjuk ki oket az utcara, par napja kezdodott meg a kiakoltatas, 120 csalad kerult erre a sorsra. Ez tenyleg tragedia. Ezt a kormanynak meg kell oldania es mint az egyhazakat annak idejen segitettek a svajci frank alapu kolcsonokbol kilabalni akkor a szegeny allampolgarokat es segitsek meg valahogy, vannak lakasok falun es amelyek uresen allnak, oda segitsek legalabb oket elhelyezni, akik persze elfogadnak ezt az uj korulmenyt.

  • Julianus barat

    Ui: Az sem egy megoldas, hogy most azt keressuk kik a felelosek azert, hogy ezt az embertelen, ertelmetlen , kizsakmanyolo kolcsont bevezettek 2004 ben, a mostani krmany tud csak segiteni a raszorultakon, vagy a bankok sokkal nagyobb osszegu megadoztatasaval( ezt talalnam a legjbb megoldasnak) , vagy mas eszkozokkel es mindenkit kartalanitsanak akik ide kerultek, hogy nem tudtak fizetni a kolcsont.

  • Julianus barát!

    Részben igazat adok a hozzászólásodnak,de csak részben!!!!
    Vannak drogosok,részegesek,munkakerülők (fiatalok is)ma őket nem sajnálom és ugye vannak akik önhibájukon kívül (devizahitel,rossz válás stb )miatt kerültek ilyen szomorú helyzetbe,őket nagyon megértem!(ezek közül azért kevesebben isznak,és próbálnak kitörni
    a szerencsétlen helyzetükből,főleg,hogy nem ez a kormány,hanem az előző (szocik!!!)miatt kerültek ilyen helyzetbe és a mostani kormány lehetőséget nyújtott a régi hitel kedvezőbb forint alapú átváltására,amivel élhetnek,meg ugye kilakoltatási tilalom is létezik indokolt esetben!
    Azt is megértem,hogy sokan végső elkeseredésükben isznak is,de ugye azzal nem oldják meg a problémájukat és a hajléktalan szállón sem tűrik meg őket!
    Mivel mint írtam vannak nappali lehetőségek(tisztálkodás,ételosztás) és a hajléktalan szállók
    kihasználtsága messze nem 100 %-os még télen sem,így nem kell
    a normális (szerencsés…)többségnek elviselni a közterületeken
    őket!
    Nehéz probléma ,közérdekű téma,amit mielőbb meg kellene oldani,úgy hogy mindenkinek jó legyen!

  • arra nagyon kivancsi lennek hogy ha az itt (is) nagyszaju bodamarcsik es egyebek ODA Kerulnenek az utcara hajlektalannak (barmilyen oknal fogva!!!!!!) es rajuk mondanak mindazt amit most ok itt masokra!!
    erdekes lenne latni hallani a verigsertodesuket!!

  • NAGY István
    2018 június 14
    3:44 de.

    Már megint sikerült nem felfogni a cikket. De sebaj. Ezt megszoktuk. Legközelebb jobban figyelj a pártirodán, mert valamit félreérthettél.

    Egyébként meg nem érdemes hallomáson alapuló hülyeségekre alapozni egy hozzászólást. Ha ugyanis járna a Szent Imre városi Móricz Zsigmond körtéren, akkor tudhatná, hogy ott kiskutyával senki sem szokott kéregetni. Egy nő valóban szokott állattal az ölében üldögélni, de saját kerekes székében ül, és az állat egy cica.

    Ami az Orbán-kormány humanizmusát illeti, az pont olyan, mint viszonyuk a kereszténységhez általában. Szóbeli és messziről kitérő pályán van

  • hazai lámpa
    2018 június 14
    4:46 de.

    Amit írsz annak sem sok köze van a valósághoz. De ezt ugyanúgy megszoktuk, mint „Pittttyuukaaaa okoooos” beszólásait

  • Andrew_s
    2018 június 15
    5:55 de.

    „Amit írsz annak sem sok köze van a valósághoz.”

    Nincsenek statisztikák a kezemben, ahogy neked sem. Én még nem ismertem vagy nem hallottam olyan közmunkásról, pláne tömegesen, aki visszasírná a 23 ezres segélyt. Ha idehozol ilyen statisztikát, akkor elhiszem, hogy van ilyen a valóságban.

  • Julianus barat

    Tisztelt Simay Endre:-)) A kepen lathato hajlektalannak tiszta a cipoje es draga a szemuvege es a ruhaja is nagyon rendben van, eppen ujsagot olvas es elotte egy hasznalt Mc Donaldos poharral koldul. Meg hatizsakja is van:-))) A mi koldusaink nem igy neznek ki. Ez a „koldus ” egy turista lehet aki leult egy helyre az utcan es kesz. :-)) A mi koldusainknak nincs szemuveguk es mar irni sem tudnak, mert a tablettas borok miatt nem tudnak gondolkodni sem. De azert a cikke valoban nagyon fontos kozerdeket boncolgat, hogy ebben a mai vilagban, hogyan tudunk segiteni a raszorultakon. Boda Marcsika , nem szabad valogatni a koldusok kozott, mert aki az utcan el, azok mind raszorultakka valtak, hogy segitsunk rajtuk. A nagy kerdes az, hogy hogyan?

  • Orsós Elemér

    Julianus barat
    2018 június 15
    10:12 de.
    A képen látható frissen hajléktalan úr, aki lehet, hogy három diplomával rendelkezik és láthatóan már elmúlt 50 éves, még reménykedik, azért nem jutott még el a reményvesztettek nívójára. De sajnos el fog, mert a buta munkáltatók inkább a kis pénzigényü, de tapasztalatlan ifjú titánokra buknak.

  • Julianus barát!
    Részben igaza van,de amint leírtam,ugye azért vannak lényeges különbségek, bár nem akarok ismételgetni,de mint írtam többeket segítettem,támogattam.(ruha,pénz,étel)….persze egy alkoholista,mocskos embernek
    nem adok (voltak ,akik ocsmány módon még átkozódtak is..)ugyanis
    nem becsülöm őket és nyugdíjas vagyok…,de az aktívak sem adakoznak
    nekik!
    Különben a kapunk előtt is gyakran részegre itták egyesek magukat,és valahogy… be is jutottak ,lepisilték a lépcsőnket is többször…..na ebből nem kérünk!
    Összetett dolog!

  • Amúgy a képet jobban megnézve,valóban jó megjelenésű a pasi,lehet,hogy tényleg csak egy elfáradt külföldi,de nem látszik
    hajléktalannak!Talán hitelesebb képet is kereshettek volna….,de mindegy alaptalan uszításra a szöveg tökéletes….

  • Julianus barat!
    Tény,hogy segíteni kell a „valóban” önhibájukon kívül (!!!)hajléktalanná vált embereket,és hidd el sokan meg is teszik(!!),de a
    leginkább illetékes: a kormány is erre törekszik, a már felsorolt,intézkedéseivel,csak sokan nem élnek a felkínált lehetőségekkel,ami sajnálatos!

  • Marcsi. Valószínűleg az ön környezetében minden külföldi leül a piszkos kőre és a kis táskájából egy papírpoharat meg egy táblát tesz maga elé, miközben rejtvényfejtéssel múlatja a végeláthatatlan idejét. Ez nyilván a külföldiek ismérve és nem a hajléktalanoké a maga kis alternatív valóságában, tiszta sor.

    Mielőtt hiteles képért jajong elterelve a cikk lényegi mondandójáról a témát, legalább szemügyre vehette volna a képet jobban. Látja pénzgyűjtő pohár, meg tábla… de ÍGY CSAK MAGÁT JÁRATJA LE! 😀 (*De ismerős ez a mondat valahonnan :DDD )

    Ha ebből még mindig külföldi turistára gyanakodna, akkor
    a linkre kattintva láthatja, hogy a hajléktalan fickó táblájára ez van írva (angolul és magyarul is ráírta): https://i.imgur.com/gZMtxxE.jpg

  • hazai lámpa
    2018 június 15
    7:31 de.

    Az egy dolog, hogy ki mit fogad el, és egy másik, hogy egyébként abból meg lehet-e élni.
    A minap valami fideszes balfék kiállt és közölte, hogy a közmunka megalapozza az érintett lakhatását, és megélhetését. Na ezt a mókust zavarnám el közmunkázni, azért bérért, és az évi lehetséges közmunkakeret béréből várnám el, hogy megéljen. Lakbértől töpörtyűig.
    Nagyon gyorsan rájönne, hogy mit alapoz meg a közmunka.
    Még a diplomás közmunkabér sem elég semmire.
    A fiam kipróbálta, amikor hazajött egy ösztöndíról, és itthon nem kapott munkát. Pl. mert olyanok interjúzták, akiket eladott volna Sanghajban táncosnőnek öt perc alatt a tudásuk alapján. Amiben nem érzek túlzást, mert magam is voltam olyan szakmai interjún, ahol a HR-küldöttnek egy kitömött teknőst nem adtam volna a kezébe, nemhogy bármi komoly dolgot.
    Egy darabig próbálkozott, és tudom, hogy szülői beszállás nélkül fingra sem lett volna elég. Legfeljebb a teljes lerongyolódás látszat-lassítására. El is tiplizett közel egy évre ismét az országból, és kintről kezdte szervezni az itthoni leendő munkahelyét.
    De ezt nem igazán teheti meg az, aki már lerongyolódott, és nincs hol lakni.
    Volt szerencsém látni a Rózsa-szállót a Váci, Dózsa kereszteződésben. Aki szerint az olyan nagyszerű, költözzön oda.

  • Dózsa-szálló, de a lényegen nem változtat.
    A sok szájtépőt mind beutalnám egy-egy hajléktalanszállóra, és kényszeríteném, hogy közmunkából éljen meg. Nem egy közülük egy hét után sírva könyörögne egy liter pálinkáért, vagy egy erős kötélért.

  • HunCanada
    2018 június 15
    6:23 du.

    Marcsitól tényszerűséget elvárva csatlakozhatsz a végtelenül naív emberek csapatához.
    Az érvkészlete nagyjából kimerül abban, hogy a Fidesz jó, A Fidesz nagyon jó, és Orbán az ő prófétája.

  • HunCanada!

    Talán nézze meg figyelmesebben a képet,nem úgy néz ki a pasi,mint aki hajléktalan (nem csak én kételkedtem benne,pld.Julianus barát is…meg mások)amúgy a környékünkön bizony sok külföldi leül hasonló helyekre.
    Amúgy a cikk szerzője „gondolkozhatott” volna,hogy nem éppen ezzel a képpel kellett volna szemléltetni,de ugye csak az alaptalan uszításra koncentrált,mint Andrew is ismételgetve a valótlan állításait,amit már többször cáfoltam,na ő is a buta
    ismételgető,valótlan rágalmaival jön……
    Aki nem ért egyet a ballibsik rágalmaival,az ugye mind Fidesz
    alkalmazott….kész röhej!
    Mellesleg ha sokan elvállalnak közmunkát a megélhetésük érdekében,talán egy hajléktalannak sem lenne „rangon” aluli?
    Télen amikor hómunkásokat kerestek és megemlítettem egy hajléktalannak,felháborodott: csak nem képzelem,ebben a hidegben?…….Na sokan nem akarnak dolgozni,csak kéregetni!

  • Boda Marcsi
    2018 június 16
    4:26 de.

    Marcsi, megnyitotta amit linkeltem? Elolvasta a fickó tábláját?

  • Christopher Adam

    Érdekes, én is voltam „külföldi látogató” Budapesten több mint 15 alkalommal az elmúlt másfél évtized alatt…de én még nem jöttem rá arra, hogy a magyar főváros látogatói ilyen táblákkal és McD poharakkal szoktak ülni a bejáratok előtt. Ez valami új trend?

  • Chris legközelebb ülj le Boda lakhelyénél egy kőre, vegyél fel kinyújtott pólót, méretileg nem passzoló mások által már levetett farmert, szerezz egy koszos, mocskos sáros táskát meg egy 500 forintos kínai cipőt, és egy papír poharat meg egy táblát is tégy magad elé. Ezzel el lehetne érni, hogy egyszer az életben Marcsinak legalább egy mondata igazzá váljon 😀

  • HunCanada!

    Elolvastam a linket,de ugye semmiről nem győzött meg,és a fórum sem,nem „gondolkodtak” (mint máskor sem…)amikor ilyen képet közöltek,csupán az alaptalan uszításra koncentráltak…szokás szerint!
    Ha lett volna egy cseppnyi eszük,akkor nem ezt a képet közlik.
    Csak halkan jegyzem meg,hogy több külföldi ,mocskosan és mezítláb
    közlekedik a városban,köztük is vannak erősen lecsúszott,drogos
    alakok,saját szememmel láttam,meggyőződtem róla!
    Amúgy a témával kapcsolatban részletesen és több alkalommal leírtam a véleményem,se időm,se kedvem értetlen hiteltelen emberekkel vitatkozni,pláne olyanokkal akik nem is itthon élnek,csak néha „hazalátogatnak”…..
    Ma senkinek nem kellene az utcán élni(leírtam,hogy miért)és a többség nem is köteles a jelenlétüket elviselni!!!
    Se büdös részeg hajléktalanból,se kétes lumpen (esetleg bűnöző?)migránsból nem kér a többség,amit tudomásul kellene venni!
    Egyébként aki akar és tud az dolgozzon(van rá lehetőség!!!)menjen
    szállóra (ami szintén biztosított!!!)
    Ezt itthon a TÖBBSÉG (pártállástól függetlenül) így gondolja,az meg,hogy a kintiek tájékozatlanul és főleg a távolból miket is írogatnak,ugye nem oszt,nem szoroz!
    Na azt hiszem a témával kapcsolatban nincs több mondanivalóm!!!

  • ja csak a humor kedvéért: HunCanada kintről…..súgja már meg,hol is lehet ilyen jó cipőt venni „nálunk”….rögtön veszek egyet a fiamnak…..
    Na derűsen távozom,más jobb dolgom van!

  • Kiegészítés: mármint 500 Ft-ért?…..mert azonnal berohanok egy közeli kínaihoz….!

  • Boda Marcsi
    2018 június 16
    4:26 de
    Kedves Marcsi, azert NEM mindenki „jatsza meg magat”, vagy hazudik.Bizony, el kell fogadni, hogy a nagy varosokban sok szegeny es TEHETETLEN el valahogy. Nem lehet konnyu, hidegben, esoben keregetni az utszelen, planae, ha az illto jobb sorsra erdemes!
    Meg ha az italra is keri a penzt, az is ertheto, ha az embeben van termeszetes EMPATiA!
    Keresztenyi konyoruletessegrol, nem is beszelve!

  • Meg ma is emlekszem arra, hogy a haboru utan, az utcan sok, sok leszerelt, vagy nyomorek katona keregetett!

    Soha nem tudni a masik ember eletet mi okozta, hogy ilyen megalazo lepesre jutott, keregetni/

  • Christopher, mikor en otthon, Pesten jartam en sem lattam az utcan keregetot. Talan, van egy torveny otthon erre, hogy az mar tilos..

  • Marcsi. Akkor látta, hogy a képen a fickó táblájára az van írva, hogy „Hajléktalan vagyok”.

    Kérem ne hazudja azt tovább, hogy külföldi turista ücsörög a kövön. Ha ennek ellenére eltagadja, hogy hajléktalant látunk a képen, akkor nem a kép hiteltelen egy hajléktalan illusztrálására, hanem a maga szavai – újfent is.

    A téma lezárva, ezt tisztáztuk is.

  • Ha szeretne ilyen minőségű cipőt a fiának, akkor pl. a 3. kerületi Máltai szeretetszolgálatnál ennél akár még különb cipőket is begyűjtenek a rászorulók számára, és ingyen is hozzájuthat ha bemegy hozzájuk. A címük: 1033 Budapest, Miklós u. 32. Nem messze az óbudai főtértől.

  • HunCanada!

    A véleményem továbbra is fenntartom,meg a kínai 500 Ft-os
    valótlan árajánlata helyett,a most rögtönzött….újabb és szintén(!!!)”hiteles” ötletével sem kívánunk élni,mivel szerencsére fiam tud olyan cipőt venni,amilyet akar,ami tetszik neki!
    Nem vette észre,hogy újból „zűrbe”,hazugságba keveredett?…..és pláne kintről….!

  • Az meg,hogy a fickó táblájára mi is volt írva,őszintén nem érdekel,ugyanúgy nem hiteles, mint a fórum…..!én itthon élek és
    nyitott szemmel járok,nem tudnak etetni….
    Na ennyi,túlragoztuk!

  • Kiegészítés!

    Hogy ne tartson udvariatlannak, azért köszönöm a lehetőséget,az ötletet,csupán az „gondolkoztat” el kissé,hogy kintről…,(ha tényleg kint él?…)hogyan lehet ilyen tájékozott,naprakész,??…..,de ugye míg én nyitott könyv voltam eddig is,(itthon élek!!)addig mások titkolódznak,ködösítenek,de minek?….előbb utóbb minden kiderül!

  • 😀

  • De most mit akar mondani ezzel a hozzászólásával?

    Boda Marcsi
    2018 június 16
    4:06 du.
    „..Az meg,hogy a fickó táblájára mi is volt írva,őszintén nem érdekel,ugyanúgy nem hiteles, mint a fórum…”

    Talán azt, hogy a fotó egy megrendezett jelenet és egy színész játssza el amit a KMH rendelt meg? Vagy mi az ami nem hiteles Önnek a képben? :O

  • Christopher Adam

    Mindig színházi rendező akartam lenni… 🙂

  • Aljas egy perszóna vagy te Boda.

    Ostobán aljas.

    Az ilyenek közül kerültek ki a lágerek női szadista kápói.

  • Bodamarcsi

    oszinten remelem maga is ott vegzi kozottuk!! hajlektalanna valik!!
    kivancsi Leszek a sertodott nagy „szaja”-ra amikor magar mondjak mindazt es ugyanugy ahogy most maga teszi azt!!
    remelem magat is lekopdosik!!

  • az egekig hatolo aljas gyalazat ahogy maguk itt es a felelos kormanyaik elbannak a mindenhonnan kisemmizett jognelkuli EMBER tarsaikkal, csak mert nekik nincs hova menniuk!!!
    szivbol kivanom legyen reszuk benne!!

  • bar-lev!!

    Maga egy szerencsétlen leépült alak!(akárcsak idióta Geyza..)
    Rázza már meg a fejét(amiben nem sok ész van….)tanuljon meg olvasni többször is leírtam(!!!!)hogy van hová menniük,akár nappal,akár éjszaka!!!!
    Azt is leírtam,hogy többeket támogattam,ha tudnak olvasni felfoghatták volna!!!!
    Mellesleg minden kerületben vannak szociális bérlakások,amiket az arra a jövedelmük alapján rászoruló tisztességes,dolgozó,nem
    alkoholista,esetleg gyerekes családoknak utalnak ki,akik fizetni is akarják a lakás fenntartási költségeit!
    Én nem válok hajléktalanná,egész életemben dolgoztam,tisztességes
    nyugdíjam van(amit nem iszom el…)fizetem a rezsit stb.
    A többi kizárólag politikai okokból kötözködőknek,akik ugye értették amit írtam,….se időm,se kedvem magyarázni a hozzászólásaim,amit nagyon is értettek…!
    A kintiek,akiknek gőzük sincs az itthoni valóságról és uszítanak,csak azt tanácsolom „duguljanak” be,az itthoniak meg fogadják be a mocskos alkoholistákat!!!!!!
    Na ennyi (ne égessék tovább magukat,bár nem az én bajom!)!!!!!

  • Kiegészítés!

    Amúgy szociális bérlakásokat nem csak szegény családoknak,hanem
    például természeti katasztrófa következtében veszélybe kerülő embereknek is kiutalnak az önkormányzatok(földrengés,tűz,statikai probléma),de ugye ők megérdemlik,nem ingyenélő,alkoholista,drogos
    emberek(vagy inkább állatok…!)
    remélhetőleg felfogták?
    Különben a „régi szép szoci időkben” tilos volt az utcán élni,meg ugye közveszélyes munkakerülésért le is csukták sok embert….

  • Geyza!

    Nos szerencsére lágerekben nem „dolgoztam”(pláne, hogy akkor még nem is éltem…),de
    szerencsére zárt intézetben sem…..így sajnos nem tudom beadni neked
    a „szurit”,de sürgősen kérjed az ápolóidtól,a saját érdekedben…!
    Tudom az elborult elméd miatt antiszemita,fasiszta vagyok…..mint itt szerinted többen….,de az állapotodra való tekintettel elnézem az idióta megnyilvánulásaid(mint mások is!)

  • Nos, hamarosan megszületik a 21.századi Magyarország eddigi leggyalázatosabb törvénye.
    Semmi kétségem, hogy a lakosság jelentős része támogatja, másik jelentős hányada pedig közönyösen tudomásul veszi (ahogy a 20-ik században is tették az akkori gyalázatos törvényekkel).

  • Már vártam, Marcsi, hogy bebizonyítod, miszerint nem voltál kápó Auschwitzban…
    😀 😀 😀
    És mindezt a reklám alatt!

  • C.Á.!

    Ugye egészen más dolog hazalátogatni,mint folyamatosan itthon élni?….
    remélem ebben igazat ad?…….
    Minden eddigi véleményem,hozzászólásom fenntartom,mivel itthon élek,közelről és nap mint nap látom a szomorú valóságot(!!!) vagyis a sajnos siralmas helyzetet,amelyről és a valóban rászorultak lehetőségeiről tárgyilagosan leírtam a véleményem,amit továbbra is fenntartok!

  • Alma!

    remélem viccnek szántad a hozzászólásod?(bár egyes idióták még ennek a feltételezésére is képesek)…mert, ha nem akkor ugye
    komoly bajok vannak nálad,……
    Na van humorérzékem
    Elmentem,egy jó és szórakoztató filmet,vígjátékot nézek!

  • Alma!

    Nos mindketten értjük a humort szerencsére,de ugye itt többen vannak akik „nem viccelnek”….mint pld.Geyza…ő minden baromságát „komolyan” állítja,aki nem ért vele egyet az mind náci,fasiszta(szerencsétlen ürge)!

  • Julianus barat

    Hahaha Marcsika , Geyza :-))))) Marcsi otthon elni nagyon jo dolog, nem szamit, ha egy cent sincs a zsebemben, ha vegigmegyek a Vaci utcan es a varban es kornyeken, mivel mindig ott jatszottam gyerekkoromban a naataimmal boldogabb vagyok mint barhol a vilagon. Nem szamit gazdag vagyok e , vagy szegeny. Meg a dohos lepcsohazak illata is olyan jo erzessel tolt el. Bele is szoktam szagolni a levegobe mindig , ha otthon vagyok . Most is megyek haza majd ket honapra.

  • Julianus barat!

    Örültem a levelének,a jó kedvének,és annak,hogy szeret hazajönni,kívánom érezze itthon jól magát!

  • Julianus barat

    azert egeszen mas teszta kethonapra „hazamenni” mint az egesz eletet ott tengetni le lepcsohazakban,parkokban,meghuzva magukat mig el nem kergetik!! ez a jobbik eset,mert bizony a kergetes elott sokukat jol meg is verik!!
    te 2 honap utan visszamesz a joba!!
    ok sehova se tudnak menni!!
    milyen alapon mered te magadat az o sanyarusagukhoz hasonlitani??

  • bodamarcsi

    ritkan talalom szemben magam annyira aljas, rosszindulatu, alavalo szemellyel mint maga!!szegyellje magat amiert gyalazni mereszeli embertarsait akik ugynolyan magyarok-(sokuk szazszorta magyarabb!!)-mint maga!!

  • értetlen,buta,gyűlölködő bar-lev!

    Maga se itthon él itthon él, mint itt többen,így nem tudja az igazságot!Én igen!
    Minek játssza az „eszét”nem magának írtam és Julianus barat sem!
    Duguljon be!

  • bodamarcsi

    duguljon be maga!!

  • Andrew_s
    2018 június 15
    8:11 du.

    A legtöbb közmunkás előtte 23 ezer forintos segélyből élt, jellemzően vidéken, szakképzettség nélkül.

    Akiről te írsz, az a nagyvárosi képzett ember, akik jellemzően magasabb fizetésért dolgoztak előtte. De ők nagyon kevesen vannak. Teljesen fölösleges dolog az ő képük alapján megrajzolni a közmunkát, mert ez csak egy nagyon kis kört jelent a közmunkások között.

  • bar-lev!
    Én nem dugulok be nincs is miért,leírtam a véleményem, amit nem képes felfogni…….és amit továbbra is fenntartok!
    Amúgy a lumpen,részeg, esetleg narkós élőlényeknél kissé különbnek érzem magam szerencsére!
    Van egy ötletem fogadjon be (valahol kint?,ahol él..)pár hajléktalant,ha ennyire szívén viseli a sorsukat……!

  • Figyelő!

    Én mindig érdeklődéssel és figyelemmel olvasom a hozzászólásaid,de hidd el,hogy az itthoni helyzetet jobban,tárgyilagosabban látom.
    Az egy dolog,hogy valaki végső elkeseredésében leissza magát(más körökben is előfordul…időnként)de,hogy mindig és állandóan?
    Na ezt már nem fogadom el4
    akik ki akarnak törni a szerencsétlen helyzetükből,azoknak van lehetőségük,főleg ha van hozzá eszük,akaraterejük!
    Az eleve lumpen és munkakerülő alkoholisták ez alól kivételek!
    Hidd le tudok különbséget tenni és igazságosan cselekedni!

  • Boda Marcsi
    2018 június 19
    2:17 du.

    Neked nincs véleményed.
    Ahhoz egynél több sejt kéne a fejedbe.
    TE csak a számtalan szennyoldalról összekapirgált
    szemetet okádod ide kicsit átfogalmazva.Mert egy troll vagy.

  • Boda Marcsi
    2018 június 19
    2:17 du.

    „Amúgy a lumpen,részeg, esetleg narkós élőlényeknél kissé különbnek érzem magam szerencsére!”

    Aha.
    Csak éppen -saját bevallásod szerint”
    már délben elkezded nyitogatni a söröket.
    nincs is ezzel sewmmi baj, magam is szeretem
    jól leinni magamat a sárga földig ha úgy hozza a szitu,
    de nem minden nap mint TE és főleg nem okádom mások szemére.
    Te részeges mocskos nöszemély.

  • Boda Marcsi
    2018 június 19
    4:09 du.

    „hidd el,hogy az itthoni helyzetet jobban,tárgyilagosabban látom.”

    TE az „itthoni helyzetből” SEMMIT nem látsz.
    Annyit tudsz csak róla, amit azok a szenny-oldalak
    leközölnek róla, amelyeket felsoroltál a Facebook-oldaladon.
    Te idióta.

  • Boda Marcsi, valoban jpt tenne az itteni irasidban talalni egy kis empatiat, azaz emberi megertest es egy kis keresztenyi egyutterzet.
    Olvasd tobbet az Ujszovetsegben, Jezus peldabeszedeit!
    Ja, es kevesebb gyulolkodes is jo lenne maskep gondolkodok irant!

  • Boda Marcsi, valoban jot tenne az itteni irasidban talalni egy kis empatiat, azaz emberi megertest es egy kis keresztenyi egyutterzet.
    Olvasd tobbet az Ujszovetsegben, Jezus peldabeszedeit!
    Ja, es kevesebb gyulolkodes is jo lenne maskep gondolkodok irant!

  • boda-stb

    magaval befejeztem!!
    egy aljas nemberrel nincs mirol a tovabbiakban!! remelem oda jut ahova megerdemli!!

  • Geyza

    a bodanak facebookja? milyen nev alatt??

  • Bar-Lev:

    Hát ittvan.
    Nesze DD ! Csodáld..

    https://www.facebook.com/bodamaria

  • Geyza

    megneztem!
    majdnem elhanytam magam!! akar az ordog oreganyja!!

  • Figyelő!
    Eddig többnyire hasonló véleményen voltunk…bennem aztán van empátia ,segítőkészség,bőven adakoztam a valóban szerencsétleneknek,ahogy részletesen le is írtam,de részeg,drogos
    mocskos követelődzőket meg román „bérkoldusokat”nem támogatok a nyugdíjamból ezután sem,egyébként hívő vagyok és tiszta a lelkiismeretem!!!!!!meg ugye én itthon élek,míg Te nem!!!
    Az idióta gyűlölködő,hit nélküli és szintén nem itthon élő…..bar-lev nek !!!!meg nincs semmi mondanivalóm,és gondolom teljesen hiteltelen,talán
    a felém küldött átkozódásait kellene elítélned,ha már a hitre,vallásra hivatkozol!
    Amúgy nálunk a templomban gyakran osztanak ételt,segítik a rászorultakat,de a mocskos,részeg kéregetőket (akik mise közben
    jönnek molesztálni az embereket)kizavarják és teljesen jogosan!!!!!!!!!!!!!!!
    Mellesleg az emberek többségének joga van normális körülmények között élni,nem fertőzés veszélyben?……!
    Teljesen egyetértek az új rendelettel,mivel az utcán élők ellátását,elhelyezését a kormány maximálisan biztosítja!!!!!!

  • Figyelő!

    Az,hogy a templom előtt,vagy mellett rendszeresen koldulnak,az
    egy dolog,van aki ad ,van aki nem, de az ami pár hónapja a barátnőmmel történt MISE alatt!!!!,aki letett a pad mellé egy nagyobb táskát és a szemem láttára egy besurranó mocskos hajléktalan felkapta,ki akart surranni vele,az azért nem semmi,de észrevettem rákiabáltam,így ijedtében eldobta,a misét pár percre sikerült megzavarni”leállt”….talán hagynom kellett volna?,az összes irata,igazolványa,pénze benne volt!

  • Kiegészítés!
    Figyelő!
    Ha nem a barátnőmmel történt volna az említett eset,akkor is közbeléptem volna.(!!!)…..,egy lumpen bűnöző és egy becsületes kisnyugdíjas között azért van némi különbség?!!! és úgy gondolom,hogy ezzel együtt megmaradtam hívő és igaz kereszténynek!
    Ma a parlamentben nagy többséggel(!!!)megszavazták a hajléktalan
    törvényt,ami így igazságos!!!!!Ebből nem kellene ügyet,cikket csinálni ,pláne politikai alapon az amúgy is leszerepelt ellenzéknek!
    Aki meg ezzel nem ért egyet akárhol is él(kint,vagy itthon)fogadja be őket az otthonába,vagy mint Gyurcsány „négyévente” látványosan vegyen részt a baloldali …ételosztásban,amivel eleget tesz a „szegény,szerencsétlenek”támogatásában!

  • bar-lev
    2018 június 20
    11:01 de.

    Há nemtom DDDDD
    Ő azt mondta magáról hogy fiatalkorában őbenne megvolt a Claudia Cardenale-t megközelítő szépség.

    (Majdnem azt írtam hogy „a fiatalkofában” hehehehe )

  • Boda Marcsi
    2018 június 20
    3:08 du

    „Amúgy nálunk a templomban gyakran osztanak ételt…”

    Aztán szoktál e haza is vinni abból amit a temlomban kiosztanak?
    Gondolom a csókosoknak azt mondod:”Kutyának, macskának, vendégnek” , stb…

    Kell is öreganyám mert ha naponta már délben kezded nyitogatni a söröket,(ahogy itten leírtad nekünk)
    akkor nem nagyon fussa ételre a nyögdíjjadból..

  • Boda Marcsi
    2018 június 20
    3:08 du.

    Marcsi! Megismétlem Figyelő sorait, mert úgy tűnik nem ment át:
    Figyelő ezt írta: „Olvasd tobbet az Ujszovetsegben, Jezus peldabeszedeit! Ujszovetsegben, Jezus peldabeszedeit!

    Marcsi nem attól hívő valaki, hogy azt mondja mint MAGA, hogy az! Ez csak egy üres szöveg. Hanem attól amit és ahogyan cselekszik. Maga totál ellentéte mindabban amit az Úr a Biblián keresztül kinyilatkoztatott. Mindenben.

    Pontosan abban leledzik a könyörület és irgalmasság, hogy olyat tesz, olyat támogat akit a nehezére esik amúgy de mégis megteszi. (mert „részeges”, „drogos” stb…ahogy maga fogalmazott), Isten magatartása normává és mintaképpé válik a hívő ember számára. A könyörület hozzátartozik az igaz emberhez (Zsolt 37,26). A Könyörületesség Istent dicsőíti (Péld 14,31).

    Isten annyira szerette a világot és benne a bűnös embereket, hogy a saját fiát adta, hogy az embereket megváltsa bűneik alól. Hol van ehhez képest egy hajléktalan bűne az ember bűneihez mérten?

    Nem először tesz Marcsi tanúbizonyságot arról, hogy fogalma sincs mi az a kereszténység. Egyetértek Figyelővel. Ha keresztény szeretne lenni olvasson Bibliát és értse is meg az üzeneteket.

  • Idióta Geyza!
    Én nem a prérin,hanem a belvárosban élek és mind az utcákon,mind a tereken,mind az aluljárókban „élőben” és nap mint nap látom a valós helyzetet!
    Ez tény és a tapasztalataim, minden politikai elfogultság,pártszimpátia nélkül írom!!!!!amivel nem vagyok egyedül…….sok a házunkban,ill.a közelben élő ismerősömnek is ez a véleménye(a tárgyilagos és szintén érintett baloldaliaknak is!)
    Akik ebből pártkérdést csinálnak:hazudnak és szánalmasak!

  • Figyelő!

    Egyébként a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából,ami
    februárban volt,most a napokban új emlékművet állítottak fel,avattak Óbudán,ami szép dolog,és mindezt a mai kormány,aki
    természetesen a holokauszt áldozatairól is ugyanúgy megemlékezett!!!!!!
    Na ennyit az igazságos és főleg a történelmet,a múltat is jól ismerő …tárgyilagos,a tragédiák előtt fejet hajtó kezdeményezésekről,intézkedésekről napjainkban……amit persze ez a balliberális fórum elfelejtett megjegyezni,talán tévedésből,vagy szándékosan…..???
    Teljesen mindegy,de le lehet vonni a konzekvenciát!

  • Boda Marcsi
    2018 június 20
    4:05 du.

    „Én nem a prérin,hanem a belvárosban élek…”

    Szegény Belváros…

    A „kommunizmus áldozatai” meg mi vagyunk.
    Hogy egy ilyen idiótát kinevelt mint te.

    Megjegyzem „kommunizmus” sosem volt.
    Sztálinizmus volt.
    A kettő nem ugyanaz.

  • HunCanada
    2018 június 20
    3:57 du.

    Tudod mikor fog ez az elvadult idióta végletesen aljas és gonosz banya bibliát olvasni?

    Majd akkor ha a Metrót kiviszik Felcsútra.

  • HunCanada!

    Érdekes most egyetért Figyelővel…….???…na nem mindig!!
    Na tőle sem fogadok el mindent(bár sok dologban hasonló a véleményünk,de magától meg pláne nem vagyok kíváncsi és főleg vevő a tanácsaira!!! Ha netán …elolvasta a hozzászólásaimat,véleményemet,talán megérti és nem erőlködik feleslegesen!pláne,hogy Figyelővel szöges ellentétben maga egy megrögzött és feltételezésem szerint
    fanatikus balliberális!

    A vallásom,a hitem a meggyőződésem,a tapasztalataim és a tények !!!!!!! alapján,fogok dönteni ,szavazni és érvelni a jövőben is!!!

    Azt hiszem kimerítettük ezt a témát?….!
    Részemről így gondolom!

  • HunCanada!
    Az meg egy vicc,amivel az idióta Geyza magát szédíti!pláne,hogy
    sem magáról,róla meg nem feltételezem,hogy a Bibliát olvasnák,ezt talán rám kellene bízni…..ha nem is olvasom naponta,sokkal különbnek becsületesebbnek és főleg keresztényebbnek érzem magam,mint az itteni ,semmiben sem hívő csupán feleslegesen észosztó,hit nélküli és hiteltelen acsarkodók!

  • Julianus barat

    Barlev , en nem hasonlitom a magam eletet a homeless emberek sorsahaz. En csak megprobalom aterezeni azt es tudom segiteni kell rajtuk, bar szerintem sok emberen is akikon nem latszik a depresszio es megis azok, egyszer csak azt halljuk a teveben ongyilkosok lettek, mint a napjaonkban meghalt hires Anthony Bourdaines chef es egy divattervezo, Kate Spade. Pedig ok meg nem is voltak szegenyek. De Te honnan tudod, hogy hogyan elnek ok? Hiszen Te Izraelben elsz ? Hat persze, hogy visszajovok , szerinted mit kene csinalnom, hogy melto legyek az altalad nagy tiszteleted erdemlo homelesshez? Koltozzek be en is otthin a Battyanyi teren egy bokorba, vagy mi a granatot kene csinalnom? En mindig adok nekik penzt, annyit nem tudok adni, hogy vegyenek maguknak egy hazat.

  • Boda Marcsi:
    „amivel nem vagyok egyedül……”

    Igen, Ön ezt nyilván érvnek véli, hiszen állandóan erre hivatkozik.
    Én elhiszem, hogy Ön egymaga is hatan van.:-) Nagy az Isten állatkertje…

  • Boda Marcsi
    2018 június 20
    5:10 du.

    Marcsi, valóban nem mindig értek egyet Figyelővel, és nem is kell mindenben egyetértenünk. Mi ebben a furcsa? Bátorkodtam megjegyezni és nem először Figyelőnek, hogy jó a meglátása.
    Szabad megjegyeznem még, hogy Ön hihet bármit, lehet az a meggyőződése, hogy keresztény, de amíg a cselekedetei, a hangneme, a kultúrája az ellenkezőjét adják, addig ezt egyedül csak Ön gondolja így saját magáról. De ezzel saját magát hazudtolja csak meg.

    Így van, ezt a témát is kimerítettük. Köszönöm a diskurzust.

  • Szerencsétlen idióta bar-lev,Geyza!
    Nagyon melléfogtatok,mert a facebookon nem én vagyok látható,(nem Boda Máriaként alkalmazom)többször is írtak,hogy közöljek képet,de nem tettem fel,akik ismerőseim,barátaim azok úgyis ismernek.Hülyékkel,hazug kötözködőkkel nem töltöm az időmet,és Geyzával ellentétben soha nem iszom annyit(csak mértékkel),hogy részeg vagy egyáltalán csak spicces is legyek…..így nem is lehetek olyan sötét,mint ő aki bevallottan alkoholista.
    Idős beteg,nyugdíjas vagyok és már csak pár gyógyszer miatt sem
    iszom rendszeresen,mint ő akin meg is látszik!!!!
    Na a többi hülyeségére már nem is reagálok,ugyanis szerencsére
    más dolgom,teendőm,programom is van,mint itt egyeseknek!
    A lelkiismeretem tiszta és a hajléktalan probléma megoldása nem az én dolgom,a témával kapcsolatban a véleményem (többször)leírtam és azt fenntartom!!!!

  • Egyébként én sem látom sokak képét szerencsére…..de enélkül is
    hányingerem van tőlük,de az is lehetséges,ha látnám őket hánynék is….!
    Na ettől megkímélem magam!

  • OIM* .-mal az a probléma hogy osztódással szaporodik.
    Ezért érzi úgy hogy mindig egyre többen és többen van.

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • Ez az istenverte topic gyakorlatilag megint erről az OIM* ról szól…

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • HunCanada!

    Én Figyelővel társalogtam,neki válaszoltam,hívő keresztény vagyok,ahol tudok segítek!
    Tény,hogy nem olvasom naponta a Bibliát,de imádkozom!
    Azon meg különösen csodálkozom,hogy olyanok mint maga és többen
    mások,akik esetleg nem is keresztények,nem is hívők és „távolról
    sem” a szentírás szerint élnek,viselkednek osztják a tanácsaikat!
    Na ne….

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    6:16 de.

    Értem, hogy Figyelővel társalgott, de én pedig arra válaszoltam, ahol engem szólított meg és velem társalgott. Ugye megengedi, hogy reflektáljak?

    Nem „osztottam tanácsot”, hanem elmondtam a véleményemet és meglátásomat abban a tekintetben amire Figyelő is felhívta a maga figyelmét. Érti, vélemény… nem kell mindent támadásnak venni Marcsi.
    Ha már megkérdőjelezi az én kereszténységemet is, ésezt mondta: „… “távolról sem” a szentírás szerint élnek,viselkednek…” Na látja Pont erre hívta fel a MAGA figyelmét Figyelő. Egyszer csak leesik a tantusza:)

    Téma lezárva, minden felvetődött kérdésére válaszoltam.

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    6:16 de.

    OIM* és a kereszténység…
    Ugyan…

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • HunCanada!

    Köszönöm a válaszát,mindketten megírtuk amit akartunk,semmi gond és szerintem Figyelő megértette a reagálásom!

  • Az oldal idióta Geyzájának,csak azt üzenem,hogy megint nagyon lebőgött….(nem először)mint írtam a facebookra nem töltöttem fel fényképet,nem tartottam szükségesnek,bár nem kell szégyenkeznem a külsőm miatt 70 évesen sem!
    Amúgy egy számomra teljesen ismeretlen,idős,de normális külsejű asszonyt
    sértegetett,ócsárolt „észtársával”(bar-lev-vel) együtt,csupán azért ,mert
    azt hitte én vagyok…..
    Ennyit a hitelességükről,tisztelettudásukról és mellesleg az „agyukról”…..!!!!!!
    Vegyék már észre,hogy egyre szánalmasak és undorítóbbak!!!
    Na pá! Kapjanak be valamit……hátha használ!

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    2:01 du.

    Megértem hogy kínos neked.
    Ilyen fizimiskával ahhoz a mérhetetlen nagy arcodhoz..

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    1:53 du.

    „…megértette a reagálásom…”

    OIM* :
    Te nem „reagálsz” hanem vagy pampogsz vagy mocskolódsz.
    Néha segget nyalsz holmi volt komcsiknak akik most nácik vagy fél-nácik.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • HunCanada!

    Csak rövid kiegészítés: sem a cselekedeteimben(adakoztam rendszeresen és sokat !),sem a hangnememben(nem vagyok ok nélkül sértegető)sem a kultúrámban (nem bunkó stílusban írok,mint itt többen)nincs semmi kivetnivaló,ezt határozottan állítom!
    Akik másképp gondolják,azok tévednek, és nem tárgyilagosak!!!
    Na ennyit!

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    3:52 du.

    Neki ” kultúrája” van…
    Há baszki mostan majdnem félrenyeltem a törkölyt.

    Kultúrája.
    Aszongya „a kúltúrámban”

    Az.
    Az van neki.
    Kettő taligával.
    Egyenesen a marha-istállóból.

  • Marcsi, tudod mit mondott meg Jezus?
    „Cseledeteirol ismered meg Oket!”
    Ennyit a temarol.

  • Marcsinak Szeretettel:

  • Figyelő!

    Köszönöm,szépet küldtél és azért remélem megértetted ,amit a témával kapcsolatban írtam,soha nem voltam közömbös a valóban rászoruló és önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő,de kitörni akaró szerencsétlenekkel szemben(sőt mint írtam rendszeresen támogattam is őket,több módon)!
    Az itthoni helyzet sajnos annyira katasztrofális e téren,hogy
    a nagy többség(akik szintén nem lelketlenek!)egyetért a kormány
    intézkedésével,mind a hajléktalan törvény,mind az illegális bevándorlás tekintetében,arról már nem is beszélve,hogy minden téren igyekszik a hajléktalanokon segíteni( éjszakai,nappali szállás,étkezés,tisztálkodási lehetőség stb.)
    Na ezért is szavazták meg nagy többséggel a parlamentben az új törvényeket,alkotmány módosítást!

  • boda
    mamar ne igyon tobnbet………….eleg lesz!!