Végleg bezárt az Oshawai Magyar Kultúr Klub

2018 június 15 10:35 de.2 hozzászólás

Eladták az Oshawai Magyar Kultúr Klub hallját, miután a helyi magyar közösség folyamatosan csökkenő létszáma nem tette többé lehetővé a közösségi helyiség fenntartását. Oshawa Torontótól 60 kilométerre keletre fekszik, a város lakossága meghaladja a 159 ezret. A 64 Albany Street alatti ingatlant Margaret Devecseri, a Century 21 ingatlanügynöke árulta és a meghirdetett eladási ár 590 ezer dollár volt. A 221 ülőhelyes közösségi hall májusban elkelt.

Az Oshawai Magyar Kultúr Klub épülete eladva.

Bár klubjuk már nincs, az oshawai magyar közösség Facebook oldala még él, ahol leginkább más közösségek híreiről olvashatnak. Továbbá a klub megtartja a „Picnic Grounds” néven ismert parkját, Oshawától keletre, a Hampton nevű térségben. A parkot elsősorban kiadásra ajánlják honlapjukon, különböző családi és közösségi rendezvények részére.

A napokban az Oshawa Fiesta Week, egy fesztivál, amely minden évben a multikulturalizmust hivatott ünnepelni közölte a szomorú hírt, hogy idén már nem lesz magyar jelenlét a fesztiválon. „Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy idén nem nyit ki a Magyar Pavilon. A csökkenő tagság miatt bezárták ajtójukat és eladták az épületet. Köszönetet szeretnénk mondani az oshawai magyar közösségnek, amely a Folk Art Council és a Fiesta Week szerves tagja volt több mint 40 éven keresztül, egészen a megalakulástól kezdve. Sok szerencsét kívánunk mindannyiótoknak és szeretünk benneteket!”–áll az Oshawa Fiesta Week közleményében.

2 hozzászólás

  • Ezen a Foldon semmi sem orokke valo, meg maga a Fold sem.

    S az uj-generaciok nem ohajtanak semmi kapcsolatot elodeik nemzetisegevel.

  • Arra magyarazom ezt a szomoru hirt, hogy az eredeti magyar bevandorlok lassan elmennek es utodaik, akik mar behazasodtak mas fele etnikumokba nem vesznek reszt a fenntartasaba.Tehat, sokat csokkent a z eredeti magyar lakossag es az utodoknak, mar semmit sem jelent.