In hoc signo vinces

2018 június 19 9:33 de.139 hozzászólás

Ugye közismert a leírás az „E jelben győzni fogsz” megnyilatkozás körülményeiről? A napokban kicsit nagyobb figyelmet kapott az, hogy az ország keresztény kultúrájának védelmét kötelező érvényűnek gondolják előírni. Ez alighanem egy igen fogas kérdéskört fog érinteni. Tekintettel arra, hogy amit ma vallási alaptétel-gyűjteménynek ismerünk az, a ma ismert szöveggyűjtemény alapjait illetően, egy rég elporladt római császár hatalmi ambícióinak védelmét, megalapozását szolgálta.

Raffaello Sanzio: In hoc signo vinces (részlet)

Orbánról nem tudni, hogy valaki megsúgta-e neki: „In hoc signo vinces”. Azt azonban jó érzékkel megérezte, hogy az ellenségkép keresés egy pontján célszerű letenni a garast valamelyik vallási ideológia mellé. Ő, illetve a kommunikációs csapat a kereszténységet választotta. Azt a vallást, amelynek alaptanításai sokkal inkább a humánumot tartják szem előtt, mintsem azt a regnáló magyar kormány, valószínűleg, szeretné. Mert a hivatalos propagandáról sok minden el lehet mondani, de a „humanizmus” címkével lehet talán a legkevésbé ellátni. Például, az évek óta tartó, szinte az eretneküldözésekkel párhuzamosnak látszó, ellenség-keresés aligha tekinthető humanista megnyilvánulásnak. Még akkor sem, ha találnak olyan egyházfit, többek között Erdő Péter személyében, akik nagy ívben tesznek a keresztény alapértékekre. Alkalmasint a pápa véleményére is. Alkalmasint a pápa véleményére a KDNP környékén előforduló politikusok is tesznek nagy ívben. De a KDNP is csak a nevében keresztény meg párt, meg ilyesmi. Úgyhogy a pártos kereszténységgel kapcsolatos véleményük nem játszik.

Még akkor sem, ha az erős emberük olykor a fegyverével játszik. Vélhetően Szent Ferenc emlékének adózva. Kigúnyolva az állatokat is pártoló szent emlékét. Akinek a nevét a pápa is viseli a pápaságban. Aki arról ugyan alkotott véleményt, hogy a menekülteket pártolni kell, de arról kevésbé, hogy a házi-rénszarvasokat kilőni kell. Helikopterről. De Semjén ettől még biztos jó keresztény. Ahogy Orbán Viktor is. Elvégre ők, valószínűleg azt mondják magukról. Ahogy sokan mások is a kormány környékén. Meglehetős hivalkodással emlegetve „keresztény értékeket”, meg „keresztény kultúrát”. Amelyekről valószínűleg csak azt hallották, hogy valaki már látta leírva, hogy van ilyen. Ugyanakkor, ahogy azt Szabó Zoltán összeszedte a Facebook-on, mégis lehet előre mutató kezdeményezés az említett fogalmak alaptörvényesítése. Elvégre elejét veheti a menekültek intézményes üldözésének, a hajléktalanok gettósításának, a szegények folytatólagos megvetésének. Többek között.

De talán a vallásos hivalkodásnak is. A Bibliában ugyanis van olyan kitétel, hogy a hit nem a nyilvános kivagyiságot kell, hogy szolgálja:

„5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.”

(Máté Evangyélioma 6. rész)

Különösen, mert a történelemben legtöbbször a vallás nevében gyilkolók kezdték azzal, hogy magukat valami kiemelt törzsnek képzelték. A hitük alapján felülemelkedettnek, magasabbrendűnek képzelve magukat. Olyannak, akinek kilövési engedélye van mindenki másra. Ez a kereszténységre is igaz. Még a kereszténység egyes irányzatainak képviselői is lelkesen gyilkolták, illetve üldözték egymást a történelem során. Ahogy mindenki mást is. A kereszténység jegyében, amit nyugodtan használtak az érdekeltek fedősztoriként. Ahogy az olyan szerzők műveit is, mint a császári látomást csak pár évtizeddel követő Hippói Szent Ágostonét. Akinek a nevéhez köthető az egyházi antiszemitizmus ideológiai alapjának a megírása. Olyan hatásosan, hogy a hivatalos zsidóüldözést alig ötven évvel ezelőtt iktatták ki jogilag a spanyol törvénykezésből. Fél évezred után, és másfél évezreddel Hippói Szent Ágoston korát követően.

Orbánról nem tudni, hogy valaki megsúgta-e neki: „In hoc signo vinces”. De szinte biztos, hogy számára a kereszténység nem annyira Jézus humanizmusát jelenti, mint amennyire keresztes lovagok kardját, és az inkvizítorok parazsát. A saját szemében valószínűleg ott áll egy ostromlott végvár mellvédjénél, és rohamot vezényel a kereszt védelmében. Nem értve, hogy azok a csúnya bácsik a fehér köpenyben nem értik meg az ő nagyszerűségét, és zsebpénzt is egyre fanyalogva adnak. Pedig neki sok zsebbe kell pénzt tenni. Elvégre a zsoldosokat meg kell fizetni. Mert a végén nem vele üvöltik majd a kereszténység védelmében kitalált jelszavait, hanem a fehér köpenyeseknek szólnak: lehet vinni a hideg zuhany alá.

139 hozzászólás

 • a KDNP rettenetesen messze all mindenbtol ami kereszteny!!

 • Mi van az ellenzéki táborban?

  “Minden voltunk, semmik lettünk” – ez lehetne a hivatalos ideológiájuk. Ahol a legteljesebb nihilizmus, primitív vadkapitalizmus, darwinista versenyszellem az uralkodó nézet.
  Persze, hogy még egy álkeresztény formáció is könnyen lenyomja az ilyen ellenzéket.

  Szerintem sok igazán vallásos embert is zavar, ami a hivatalos pártjukban zajlik, de ezt nem a nihilista, álliberális ellenzékkel fogják megbeszélni. “Ne vidd a vitáitokat a kívüállók elé, mert megfordulnak, és benneteket is eltaposnak”, szól a bibliai ige.

 • “In hoc signom vinces”.
  Az Latin, de a romai biridalom hivatalos nyelve a Constantine idejeben is a Kaino Gorog volt.

  Csupan Teodosus ideje utan a VI szazadban lett a Latine es a Romai kereszteny vallas allamvallasa es torvenyes nyelve teve.

  Tehat a tenyek hamisitasa volt meg akkor is.
  Nem csoda hogy valtozo rendszerek valtoztatjak a tortenelmet a mai napig is.

 • Nem ártana tisztázni már az elején, hogy mi tartozik a keresztény kultúrába? És mik azok, amik nem férnek bele a keresztény kultúrába?

  Talán vehetnénk kiindulási alapnak a Bibliát, s valaki hozzáértő idézné belőle a keresztény kultúrát, s mivel kezd manapság divatossá válni, a keresztény nemzet fogalmát.

  Talán a tanítványok, vagy maga Jézus mondta/leírta mindezeket a miheztartás végett.

  A magam részéről, akinek a felmenői több nemzedékre visszavezetve római katolikusok (nekik még bejegyezték a születési anyakönyvükbe), s tinédzser koromtól gyakorló ateista vagyok, csupán azt gondolom, hogy a kereszténység egy vallás. Mellette létezik még plusz négy világvallás.

 • ” lehet vinni a hideg zuhany alá.”
  István : ezt sok sok más is megérdemelte volna már régen még a régvilágban,meg János bácsi idejében—nem lettek volna talán akkora nagyurak belőlük.
  üdvözletével

 • Bar-Lev:
  Vonatkozik rá a Murphy-törvény.(A KDNP.-re.)

  “Amire az van írva hogy gazdaságos, az gazdaságtalan.
  Amire az van írva hogy könnyen használható,az nehezen használható.
  Amire azt írják hogy egyszerű,az bonyolult”

 • tóth péter
  2018 június 19
  11:07 de.

  Bla.Blabla.

 • Drizari
  2018 június 19
  10:50 de.
  kereszteny az, akit szuletese utan megkeszteltek. Van refpormatus , azok akik a Reformacio utan kileptek es uj vallast letesitettek. Luther es Kalvin peldaul, nem katolikusok, aztan van kisebb vallasok is, mint a Babtistak, eszak Amerikaban foleg, meg Jehova testverek stb.

 • Most olvasom, hogy “az ukrajnai Ternopilban a helyi képviselők a városi tanács ülésén meghallgatták és figyelembe vették kollégájuk, Volodimir Hringya javaslatát, melynek értelmében a nagy vallási ünnepek ideje alatt betiltanák a fehérnemű kereskedelmet.

  Hringya képviselő papként úgy véli, hogy a bugyik értékesítése nagy keresztény ünnepekkor rossz szokás.”

  Kérdezem : ez a keresztény kultúra része?

  (forrás : https://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/200005052-az-ukrajnai-ternopilban-vallasi-unnepeken-betiltanak-bugyik-arusitasat )

 • “Mi van az ellenzéki táborban?”
  Állítólag nincs is ellenzéki tábor…
  Csak ilyenkor, amikor köll egyet gyalázkodni…
  😀 😀 😀

 • Figyelő,

  nem ártott volna, ha a kérdésemre válaszolsz.

  Így viszont hülyének tartalak. 😀

 • Bendeguz79
  2018 június 19
  10:46 de.

  hallgattál volna…. hahahahahaha = LOL

  In hoc signo vinces é a tradução latina da frase grega “ἐν τούτῳ νίκα” (en touto nika) e significa “Por este sinal conquistarás “. Segundo a lenda, Constantino I adotou essa frase grega “εν τούτῳ νίκα” (in hoc signo vinces) como lema.

 • Rodeo36-11
  2018 június 19
  2:33 du.

  a mellékelt kép (az egész részlete) jobb felső sarkában mint egy égi jel lebeg a görög szöveg (görögül) “en touto nika” a sárkány alatt!

  vannak más “kritikáid” is?

 • Drizari
  2018 június 19
  12:01 du.

  hahahaha
  ha krump lee aszonta, hogy minek foglalkozni az ukránokkal, mikor az a világ legkorruptabb országa, és ki más a Földön tudná jobban mi is az a korrupció…másrészt amit a hringya mond az maraggyon “hringya”

  humoruk sincs, mert akkor a felvonuláson a zászlókra bugyikat kötnének de főleg a templomi zászlókra!

 • Az hogy Figyelő “butuska” bejegyzéseket tesz már megszoktuk, de amúgy önmagában szeretetreméltó.

  Hazai Lámpa viszont már megint vagdalkozott egy jót, de nem tudom minek.

  A cikkben foglaltak viszont annál inkább odafigyelésre méltóak, nagyon megfontolandók.

  Különösen érdemes odafigyelni erre a szakaszára:

  “…..Különösen, mert a történelemben legtöbbször a vallás nevében gyilkolók kezdték azzal, hogy magukat valami kiemelt törzsnek képzelték. A hitük alapján felülemelkedettnek, magasabb-rendűnek képzelve magukat. Olyannak, akinek kilövési engedélye van mindenki másra. Ez a kereszténységre is igaz. Még a kereszténység egyes irányzatainak képviselői is lelkesen gyilkolták, illetve üldözték egymást a történelem során. Ahogy mindenki mást is. A kereszténység jegyében, amit nyugodtan használtak az érdekeltek fedősztoriként…..

  Tavaly évege fele – okt. 15-én a Ferenc pápa 30 volt katolikust avatott szentté, akiket “Cunhaú e Uruaçú mártírjaiként” jegyeztek be. Anno ezeket a holland kálvinisták 1645-ben – írd és mond ezerhatszáznegyvenötben tömeg-gyilkoltak le – egyik egyik misen. Összesen valami 160 személyt, de harmincat azonosítottak be.

  Mi értelme van vajon a más felekezetűekkel folytatott harcokra és gyilkolásokra így emlékezni, ha egyszer ma már “elvileg Ökumenizmusra” törekszenek az egyházi vezetők???

  Egyszerűen azért mert az ellentétek szitásan van hangsúly valójában. A többi egy nagy mezes-mázos hazudozás.

  A vallásukon keresztül hatalmas tömegeket lehet befolyásolni. Főleg az ilyen elvekkel mint a Figyelőé. Megkeresztelték, “oszt innen ugyééé!!! – innentől keresztény”.

  Hát nem, Soha!
  Ha nem él keresztényként, akkor csak egyszerűen katolikus, protestáns, hites vagy valami hasonló, de nem a krisztusi “keresztény”, hanem a HIVATALOS, AZ ELISMERT EGYHÁZHOZ TARTOZÓK.

  AKIT A HATALOM ISMER EL – A TÖRVÉNYEIBEN.

  Ezek lesznek az IGAZ, hűséges szavazók, sőt a gyűlölködők, kirekesztők, akik akár “massacre” gyakorlására is képessé kell hogy váljanak a “hitük” és “nemzetvezetőjük” nevében és akaratából.

  Nem kell mindjárt muszlim “élő-bombára” gondolni. Az “igaz-jó keresztény” puskával, gázzal is képes gyilkolni.

  Valóban nincs ellenzéki tábor – vannak a kirekesztök (a hithűek – fides-ek) és vannak az összes többiek, a potenciális ellenségek.

 • Drizari
  2018 június 19
  12:01 du.

  hehe
  HRINGYA ??
  Nomen est omen.
  (Amint a svédek mondják)

 • Rodeo36-11
  2018 június 19
  2:41 du.

  Jó h. mondod
  me’ én aszittem az a tábla
  ott a képen egy Toyota-reklám részlete.

  Na hallod?Manapság??

 • Orbán a zsidó-keresztény kultúr-körröl:
  – „mi kitartunk amellett az Európa mellett, amelynek az Ótestamentum is és az Újtestamentum is, a zsidóság és a kereszténység is a része”. „Ebből a kultúrából nőtt ki az az Európa, amely nekünk fontos, és mi ebben az Európában szeretnénk élni”
  Mit nem lehet ezen érteni ???

 • Geyza
  2018 június 19
  4:00 du.

  gonocc vagyol! még várom @#bendegizi reakcióját de “szegény” Raffaello t ezzel megvádolni? bár tegnap láttam Beyoncé és hímnemű társa akinek nevében van egy “Z” reklámozták azt amit “művelnek” a Louvre ban és megálltak a Mona Lisa előtt és ott illegették magukat (a kornyika miatt nálam ilyenkor nincs hang)…azóta bármi lehet…és az aki bemutatta eme “jelenséget” -tipikus süsü jelenség- az bejátszotta hogyan reagált minderre a Mona Lisa…na azt képzeld el

  egyébként ha a toyota elég szellemes ki is használja ezt mert ugye sárkánnyal toyotát az már mindent visz…

 • Figyelő
  2018 június 19
  11:47 de.
  Írod volt:

  kereszteny az, akit szuletese utan megkeszteltek. Van refpormatus , azok akik a Reformacio utan kileptek es uj vallast letesitettek. Luther es Kalvin peldaul, nem katolikusok, aztan van kisebb vallasok is, mint a Babtistak, eszak Amerikaban foleg, meg Jehova testverek stb.”

  Amiből következik, hogy nagyjából fogalmad sincs a fogalmakról.
  A keresztény nem azonos a katolikussal. A katolicizmus pont olyan szekta, mint az összes többi ágazata annak a hit-családnak, amit gyűjőfogalomként “kereszténynek” hívnak. Ami ugyebár nem azonos egyesek szerint a keresztyén-nel.
  Jézus valószínűleg az egész bagázst elhajtotta volna.
  Az Úr meg nem kettő, de kettőszáz angyallal is kereshetné az igazakat, míg bele nem őrül a meddő keresésbe. Mármint akkor, ha az angyalok a templomokban kotorásznak.

 • Geyza
  2018 június 19
  3:59 du.

  Nagyon helyes Geyza,
  Húsvét táján a rendes lányok “nem vesznek” bugyit, úgy várják a locsoló fiukat.

 • Bendeguz79
  2018 június 19
  10:46 de.

  Problémáiddal keresd fel I azaz Nagy Konstantint, és kérd rajta számon, hogy mit hazudozott szerinted össze 312-ben

 • hazai lámpa
  2018 június 19
  10:37 de.
  Írod: “Ne vidd a vitáitokat a kívüállók elé, mert megfordulnak, és benneteket is eltaposnak”, szól a bibliai ige.

  Forrást is megadnád, ha már idézel. Mármint bibilait…..

 • slapaj
  2018 június 19
  4:18 du.

  Csak annyi, hogy Orbán és a slepp.alja sem Mózes törvényeit nem tartják be, sem Jézust nem követik

  Tehát se nem zsidók, se nem keresztények.

  A többi stimmel.
  Olvasd el a korábbi bejegyzésemet.

 • Hát, Slapaj, nem egészen. A mai európai kultúra a klasszikus görög kultúrából nőtt ki. Nem véletlen, hogy egy csomó ponton a kereszténységet a klasszikus pogány kultúrához kellett igazítani (például a szentek esetében, vagy mondjuk például lásd a Grál legendát a régi keltáktól átvéve…).

 • Drizari
  2018 június 19
  1:27 du
  .Koszonom a bokot, ugyan igy < gabrielnek is!
  T.i/ Butanak MEG eddig nem hivtak, bar mar sok minden masnak igen!
  A bugyi arusitas , csak egy kiragadott pelda, hogy manapsag vasar es unnepnapokon az uzletek nyitva vannak, es EZ nem tetszik egyeseklnek Ukrajnaban. Nekem sem, itt is minden uzlet nyitva van Kanadaban, es az USA ban.

 • Andrew_s
  2018 június 19
  4:47 du.
  Tevedes, olvass kis vallastortenelmet. T.i. Szent Pal ota mar a katolikus allami vallas lett. Ez volt Magyarorszagon is, Szent Istvan ota, aki behozta a papsagot.A Reformacio az 15OO evekben kezdodott Krisztus utan , ahogy fentebb irtam, Kalvin es Luther kozremukodesevel.

 • folytatas; Kalvin a reformatus vallast hozta letre, Luther az Evangelikust.
  Tehat, a keresztenyseg tobb vallasra szakadt szet a modern idokben.

 • DE ha tetszik, ha nem a katolikus egyhaz dominal mg ma is, hala a sok miszionariusoknak, akik elmentek teriteni mindenutt a vilagban.

 • Gabriel, igen, mindenki tud a “Keresztes haborurol”, meg a butuska Figyelo is.
  Mikor is volt az, csak kicsit gondolkodni kene es olvasni errol is.
  Nincs velemenyem errol, mert az emberiseg letezese ota mindig volt hasonlo haboru. Pl. En a kommunizmusban szenvedtem meg, igen is, egyszeruen a hitem miatt. Pedig az sokkal odebb volt a keresztes haborutol !!

 • Gabriel, nem ismerem Orbant es nincs is velemenyem rola. Gondolom, sokan gyullolik es ezert vedekezik. Lehet, hogy ezt a temat rosszul fogta meg.

 • slapaj
  2018 június 19
  4:18 du.

  Hát csak azt hogy ez úgy baromság ahogy van.

  A Vatikán évszázados tervét igyekszik megvalósítani,
  vagyis viszatérni a Szt.Ágostoni állam-alakulathoz, szemben a Felvilágosodás-korabeli Montesquieu féle államelmélettel, ami KIMONDJA és SZÜKSÉGSZERŰVÉ teszi az Állam és az Egyházak SZÉT-VÁ-LASZ-TÁ-SÁT !!!
  A fasizmus ( nem tévesztendő össze a nácizmussal mert az nem vallási alapokon áll) melegágya a Szent Ágostoni államelmélet.

  Édesapám jobb lenne ha szócséplés, meg hülyeségek ide írogatása helyett tanulmányoznád ezeket a dolgokat.
  Hamár pénzt áldoztak beléd (nem tudni mi okból) az adófizetők zsebéből.

  Mert szemmel láthatólag agyilag igencsak sivár vagy.

 • Rodéjjó:
  Naná hogy gonosz vok.
  A jók mára már mind a temetőben vannak.

 • Még mindig a kép:

  Jók azok a gyárkémények ott a háttérben.
  Vajon mit gyárthatnak? Talán alumíniumot ?

 • Még mindig a kép:
  Ottan egy szenvedő arckifejezésű fószer amolyan kerek jelvényeket emel a magasba, minnyá’ a Toyota reklám alatt.
  A legfelső jelvény pediglen a lengyel FSO autógyár emblémája.
  Itt látható egyik kiváló termékük, rajta a jelvény:
  http://keletiblokk.mindenkilapja.hu/html/23145472/render/fso-polonez

 • slapaj
  2018 június 19
  4:18 du.

  semmit!
  megmagyaráznád? kifejtenéd bővebben? ennek se filesefarkincájasőtpajeszaaköcsögbajszi sincs

 • Andrew_s
  2018 június 19
  4:47 du.

  Bandi (ha szabad?) hagyd ezt…akkor hány egyigaz ‘sten létezik a sok …ben? olyan jól meglennék emberként, ahogy szerte szana elfogadtak és befogadtak és ápoltak és …néha igazán szerettek is

  minek ehhez egy agyficam? csak akkor válaszolj, ha el tudod -csak nekem- magyarázni -schlagwortokban_ a szentháromság quintessenciáját meg hogy hol van most?

 • DRAZIRI;

  Nem volt “Biblia” akkor. Csupan a Niceai zsinat vegevel amiklor Constantine elrendelte a sageket hogy tegyek elveiket egy irott formaba.
  Constantine maga nem szavazott annak sszetetelen, de jova gafyyta azt. Az volt a kb. 130 kulombozo iratokbol osszeallitott 77 reszes Biblia.
  Az csupan negy evvel kesobb totrtent.

  De legalabb Gallius kegyetlensegeinek veget vetett az uj csaszar.Egy reformmal probalkozott.
  A birodalom jott-szet az osszeallitsaoknak, mint a mai tarsdalmak.
  Constantine meg a fovarost is keletre tette. De az sem tett semmi jelentos valtozast.
  Azzal jot letre kesobb a Byazanitne birodalom, vagy ahogy akkor hivtak a kelet-romai-birodalom.

 • Constantine Miyta imado volt. SOHA nem lett kereszteny.

  Az csupan vallasi propagandak voltak.
  Apja romai tabornok volt,Tribune to Britaniaba.
  A Mitraismust a romai legionusok szedtek fel valahol a keleti tartomanyokban. Bizonyara Babyloniaban.
  Mitaismus a Legiok ill. legionistak vallasava valt.
  Az jovedelmzo volt a romai legiok reszere es Roma katomai erdekeben. Bajtariassagot es batorsagot fejlesztte a hadakban.

  Constatine ugyes volt mindeg eltunni amikor Gallius merenyloi az elete-utan mentek.
  Gallius az egyik leg-nepszerutlenebb csaszar volt. Kegyetlen mint Caligula es Nero.

 • Andre_s;

  Minden vallas amely a fital rabbi elvei lapjan velik hituket azt a “kereszteny hit” kovetoiknek nevezve.

  Persze van ma kb. tobb mint 500 kulombozo szektak vilagszerte a “kereszteny” hit elvei alapjan.

 • 2018 június 19
  4:47 du.
  Figyelő
  2018 június 19
  11:47 de.


  kereszteny az, akit szuletese utan megkeszteltek. Van refpormatus , azok akik a Reformacio utan kileptek es uj vallast letesitettek. Luther es Kalvin peldaul, nem katolikusok, aztan van kisebb vallasok is, mint a Babtistak, eszak Amerikaban foleg, meg Jehova testverek stb.”

  Igen, már mindjárt avval kezdik, hogy megbélyegzik a csemetét, hogy bűnben születtél és bűnben fogsz meghalni. Hát mit mondjak, kurva jó kezdés. Kivételesen a Jencinek igaza van. Az intézményesített agymosodáknak semmi közük a kereszténységhez. Ezek inkább amolyan luciferi ihletésű gittegyletek hüjítésre és sötétségben tartásra.

 • Tisztelt Teológus Kollégák ! Szomorúan olvasom a nagyképü nivótlan és tudatlan eszmefuttatásokat. (Az ateistákét és a hitükhagyott zsidóként egyaránt.) Pl, valaki magyarázza már meg, hogy kik azok a BABtisták! Évek óta lejárok a nagykanizsai zöldség piacra, imádom a zalai tarka babot…

 • Slapaj

  ez a “zsido-kereszteny” szoveg egy akkore de akkaora boduletesen nagy baromsag hogy meg!!
  annyi koze a zsidosagnak ahhoz hogy a tobbseguk -(akik az “evangeliom-okat irtak)- eredetileg israelita hituek voltak!! persze amiket irtak -(mar ughye az eredeti o-heber es arami szovegek)-az kozel sem ugyanaz a szar amirol ma szol!
  az elso zsinat-on elegettek joreszuket es atirtak a korai egyhaz erdekeit szolgalora szinte mindegyiket! vagy hozzairtak ezt-azt!
  nem csak 4 evangeliom volt!
  meg a “10 parancsolat”-ot is atirtak!! jo pelda erre az amelyik ma azt hirdeti “ne olj”!!
  ez azert kellett hogy a felduhodottek vagy lazadok ne merjenek egyhazi szemelyekhez nyulni hanem turjenek turelemmel!
  az erdeti parancsolat igy szolt szo szerint,; “ES TULELSZ A KARDOD ALTAL”!!!
  alapvetoen egeszen masrol van szo!!
  nem szabad semmikeppen sem elfeledni hogy ezeket az igeket,parancsolatokat kizarolag a zsidok kaptak meg az UR-tol a har Horeb-en a sinain!
  az UR veluk kotott szovetseget es nem masokkal!!
  vagyis az osszes parancsolat kizarolag nenkik szol!!
  tetszik vagy sem ez az igazsag!!
  minden kesobbi dogma csak ocska hazug aljas kepmutato duma!!

 • az a “nazareti jezus” akirol ma szolnak SOSE LETEZETT!!!!!
  1,; Nazareth varosat jo 300 evvel kesobb alapitottak!!addig ismeretlen volt!
  2,; a nemreg elokerult pilat procurator levelek,tanusitjak hogy akit eliteltek keresztre azt ugy hivtak “yesha bar yossef” es az illeto arami volt,a nasarenus szekta tagja igehirdetoje!

  ez a szekta az esszenusokbol valt le akik messiasvarok voltak es beture betartani kivantak a parancsokat!
  —————————————————————
  az egesz mai “jezus story”-t a korai kopt egyhaz a regi egyptomi “horus tortenetbol” vette at!-ez jo 2000 evvel korabbi tortenet!
  a horus tortenet roviden,;
  1,; horus szuletik egy szuz lanytol Amon-Ra segitsegevel!
  2,; horus megmeritkezik a szent nilusban!
  3,; horus maga melle vesz 12 tanitvanyt!
  4,; horus keresztrefeszitve hal martyrhalalt!
  -megyszer ismetlem ez a tortenet jo 2000 evvel korabbi mint maga a keresztenyseg!

 • no de majd jon a “bendeguz-stb” es bele fog pofazni ebbe is!! mert o mindenkitol mindent jobban tud! a “yehovaja” sugdos neki ket marihuanas-pipa kozt!!

 • Most találtam, nem lehet hozzászólni, ennek ellenére 20 ezres az olvasottsága. A szerző 72 éves édesapja mentővel került kórházba, akit a nővérével azonnal fölkeresett. A tapasztalatait így summázza:

  “Ha pedig beteg leszel, kerüld el a kórházakat kedves fideszes, takarodj el az egyik stadionba, és Kásler javaslatára mondj el egy imát, mert te, attól fogsz meggyógyulni…

  Hát minimum ezért kellene Orbánt fellógatni az első lámpavasra gondolkodás nélkül. Mert egy ország, ami jobban teljesít, ami egyáltalán működik, abban kurvára nem így kellene hogy menjenek a dolgok. Mert ami most van az egyáltalán nem normális, nem civilizált, nem emberséges.”

  Megjegyzem, írója nőnemű, és dolgozatának teljes terjedelme itt olvasható:

  http://kendoereje.blog.hu/2018/06/19/oregseg_betegseg_elmulas_meltosaga?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=index2

 • Almási Alma
  2018 június 19
  12:27 du.

  Hívhatod gyalázkodásnak a tényeket, de azok akkor is tények maradnak. A régi ellenzéki pártok szavazótábora stagnál vagy fogy.

  Lehet azt mondani, hogy a ti táborotokba azok tartoznak, akik a szekuralizáció hívei. Csakhogy ez nem igaz. Azok szavaznak a régi demokratikus ellenzékre, akik megszokták, hogy az mszp-re szavaznak (DK majdnem ugyanaz).
  Az ellenzéki pártok amellett, hogy nyíltan gyűlölik a vallásos kultúrát, még identitás nélküliségben is szenvednek. Azt még el lehetne fogadni, hogy valaki nem hisz semmi túlvilági dologban. De az az erkölcsi nihilizmus, cinizmus, ami ballib oldalon dívik, minden normális embert taszít.

  Csak az a szempont, hogy nekik meglegyen a jó kis középosztálybeli életük, a szegénység vagy fenntarthatóság le van szarva. A történelmi jóvátétel, kibeszélés nem számít, a magyarok éljenek politikai szekértáborokban, oszt jónapot.
  Nemhogy hazafias nevelés nincs, de állampolgári nevelés sincs. stb.

 • Andrew_s
  2018 június 19
  4:47 du.

  “Mármint akkor, ha az angyalok a templomokban kotorásznak.”

  Szerinted hány szocialistát találna az Úr angyala, ha az mszp székházban kotorászna? Talán a portást.

  Tudod a magad szeméből szedd ki a gerendát először! Nyilván egyedül is ki tudod keresni, hogy melyik bibliai részből idéztem.

 • gabriel
  2018 június 19
  4:51 du.

  Mér?
  Hogy könnyebben viszont-locsolhassák őket?

 • Geyza
  2018 június 19
  6:47 du.

  Géza, semmi kifogásom az ellen, ha valaki meggyőződésből ateista vagy materialista. De nem vagyok benne biztos, hogy itt sokan valódi tudás alapján dobálóznak a nagy szavakkal.

  “A Vatikán évszázados tervét igyekszik megvalósítani,”

  Kezdjük ott, hogy a katolikus egyház valamikor a magyarok honfoglalása után alakult meg. Addig a bizánci meg a római egyház nem volt elkülönülve hivatalosan. A bizánci feudalizmusban egyeduralkodó volt a császár, és ott nem alakult ki a rendi társadalom, ahol a nemesek is szavazhatnak az országgyűlésben. Európában a császár és a pápa osztozott a hatalmon, és hűbéri láncolatban voltak a nemesek.
  Vatikán az újkori találmány. A középkorban pápai állam létezett és sok kis olasz államocska. A középkori pápa igen sokat költött pl. a török elleni harcra, és emellett a reneszánsz kultúrára is.

  “viszatérni a Szt.Ágostoni állam-alakulathoz, szemben a Felvilágosodás-korabeli Montesquieu féle államelmélettel”

  A katolicizmus azért maradt fenn, mert a jezsuiták segítségével megreformálta a papság az egyházat, ez volt az ellenreformáció (barokk korszak).
  Akkoriban abszolút monarchiák léteztek, mint a Napkirály francia királysága a hatalmas Versailles-i kastély pompás épületeivel a háttérben. Angliában viszont alkotmányos királyság volt már akkor is, amit Locke angol filozófus a legjobb államformának tartott.

  Na most ebből kiragadni azt, hogy az egyház és az egyházellenesek harca uralta a történelmet, ez túl nagy leegyszerűsítésnek tűnik. Pl. ki támogatta volna Róma kiépítését, ha nem lett volna a pápa? A pápai összefogás nélkül ki harcolt volna a török ellen? stb.

  Persze, aki meg szabadkőműves ellenes, az azt fogja állítani, hogy amit 1792 óta feltaláltak a tudományban vagy filozófiában, az mind a zsidó világösszeesküvés eredménye, oszt jónapot.
  Teljesen elszabadult ez a topik, és ebben az indító cikk nem volt szerencsés. Szerintem pl. Chrisnek, aki történész, kéne megírni egy ilyen indító vitacikket az európai történelem nagy áramlatairól. De majd úgyis jön Belzebub, és megállapítja, hogy itt mindenki szembe megy az autópályán, csak ő nem.

  Olyan kommentelőket, mint Starchild, aki “biztos” forrásból tudja, hogy az egyházak “agymosodák és gittegyletek”, azonnal törölnék, ha nem úgy kezdi a mondatot, hogy “szerintem”. Persze, ha az a hírlap célja, hogy vicclappá alakuljon, akkor én kérek elnézést, hogy szóltam.:)

 • Fentebb egy nácizós aberrált, “Édesapámnak” titulált, aki intellektuális deficitjét ide öklendezni nem rest!
  Próbálkozzon, ilyen fogalmaknak utána nézni
  mint :
  – Vallástörténet
  – Kultúrtörténet
  – Művelődéstörténet
  – Társadalomtörténet
  – Politikatörténet stb.. stb. – Ezeknek a marxista magyarázata is ad néhány fogodzót, akár mekkora ökör is valaki

 • Figyelő
  2018 június 19
  5:41 du.

  Neked nagyon-nagyon komoly szövegértési problémáid vannak.
  Amúgy csak megerősítetted amit írtam, és ennek még nem is vagy tudatában. Szomorú….
  Megerősítetted, hogy a katolicizmus egy, a politikai hatalmat előtérbe helyező keresztény irányzat.
  Gratulálok…
  Még azt sem érted, amit Te írsz….

 • hazai lámpa
  2018 június 20
  7:08 de.

  Okvetlenül idézd szövegkörnyezettel, ahol példaként hoztam, hogy “bezzeg a többiek….”
  Ha ilyet nem találsz, akkor oltsd el a lámpát, és pihenj rá az indulataidra….

 • Rodeo36-11
  2018 június 19
  7:19 du.

  Hagyd a St3Ágot…
  A vallás meg kell…
  Az ember egy hordabéli állat. Kell neki egy alfahím. Esetleg több. Esetleg csak alfa. Akinek a seggét nyalja, és vakon követheti. Cserében minden felelősség az övé. Az alfáé.
  Ld. még “parancsra tettem”. “a hitet szolgáltam”

 • Andrew_s
  2018 június 20
  8:27 de.

  Mi a kérdés? Én azt írtam, hogy arra ne számíts, hogy keresztények majd itt elismerik a keresztény párt simlis dolgait! Ugyanis a vallás tiltja, hogy a közösség dolgait pogányok elé vigyék. Ráadásul a ballibek tényleg csak gyalázkodásra használnák a kritikát, mint azt tették a pl. a keresztény értelmiség szövegével.

  Például Pál első levele a korinthusiakhoz.

  “A keresztények peres ügyei.
  61Ha valaki közületek pereskedik, hogyan merészeli a hitetleneknél keresni igazát és nem a szenteknél? 2Nem tudjátok, hogy a szentek ítélkeznek majd a világ fölött? Ha a világ fölött ítélkezni fogtok, a legszerényebb bírói székre méltatlanok vagytok? 3Nem tudjátok, hogy az angyalok fölött is ítélkezünk majd? Akkor mennyivel inkább a mindennapi ügyekben? 4Ha mindennapi ügyekben pereskedtek, olyanokat tegyetek meg bírónak, akik a közösségben jelentéktelenek. 5Azért mondom ezt, hogy szégyenkezzetek. Nem akad közöttetek értelmes ember, aki testvérei ügyében döntőbíró lehetne? 6Ehelyett testvér a testvérével pereskedik, ráadásul hitetlenek előtt. 7Már az is kifogásolható, hogy pereskedtek egymással. Miért nem viselitek el inkább az igazságtalanságot? Miért nem tűritek el inkább a károsodást? 8Ehelyett ti követtek el igazságtalanságot és okoztok kárt, mégpedig testvéreknek. 9Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten országát? Ne ámítsátok magatokat! Sem tisztátalan, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjenc, sem kicsapongó, 10sem tolvaj, sem kapzsi, sem részeges, sem átkozódó, sem rabló nem örökli Isten országát. 11Néhányan bizony ilyenek voltatok, de megtisztultatok, szentek lettetek, és megigazultatok Urunk, Jézus Krisztus nevében, Istenünk Lelke által.”

 • Andrew_s
  2018 június 20
  8:27 de.

  “Okvetlenül idézd szövegkörnyezettel, ahol példaként hoztam, hogy “bezzeg a többiek….””

  Nem írtál ilyet, mivel arról sunyin hallgatsz, hogy mi a választék? Németh Szilárd vagy az ebola? Fidesz vagy a béna ellenzék? Ez a választása a magyar szavazónak.

  Azt csinálod végig a cikkben, hogy a keresztény-nemzeti pártot, amiről a legtöbben úgyis tudják, hogy képmutató (nincs is mérhető szavazóbázisa), pellengérre állítod. Meg Ferenc pápával példálózol, mint Alföldi Róbert.

  Miközben tudjuk, hogy az ellenzéknek ez is csak egy ürügy, igazából magasról tesznek rá, hogy mi van Ferenc pápával vagy az igaz kereszténységgel.

 • Geyza
  2018 június 19
  6:47 du.

  aaaaaaaaaaaaaaaaaa zélet ilyen nem levédiabasznád

  https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/kilenc-kiskacsat-fogadott-orokbe-egy-labrador/

 • slapaj
  2018 június 20
  8:01 de.

  “Idegen szavakat pediglen ne használj ha jelentésőket nem isméred vala”

  /11.-edik parancsolat/

 • Hazzay:
  Ha nem tudod 3..na jó..5 mondatban öszefoglalni hogy mit akarsz, akkor ne fárasszál.

  Ott a másik duma-gép, bizonyos Bendeguz.

  Vele tárgyald ki azt hogy hol szorít a fapapucs..

 • slapaj
  2018 június 20
  8:01 de.

  Édesapikám.
  Ha én ezt a rakás tohovabuhut, amit felsoroltál,
  mindet tanulmányozgatnám az összes aspektusából,
  (függően attól hogy melyik politológus vagy más seggfej bölcsész-palánta ,vagy egyébb szócséplő fogalmazta meg)
  akkor nem hogy házam meg kocsim nem lenne de még hideg vízre is úgy kéne kölcsön kérnem.

  Ha már tanlmányozni kell valamit akkor maradok a félvezetők elméleténél,a hullámvezetők fizikájánál és egyébb evilági hívságoknál.

  A lila gőzből meg zabszemelgetésből való diploma-szerzést meghagyom a magadfajta dologtalan, adófizetők pénzén külhonban a seggüket meresző senkiknek.

 • slapaj

  -fontebb egy…..edesapamnak titulmalt!!
  ki? hol? mutasd!!!
  ne ajulj el onmagadtol!!

 • Kik a BAPTISTAK, mint valaki kerdezte.

  A magyar-ana-baptist-akrol erdedo protestans keresztenyek

  BPATISMO az vizbemeritest jelent, azon modu “keresztles”-t.

  Izrael tortenelmebenm csupan egyetlen szekta gyakorolta azt.
  A “Hassid”-ok. Soha senki mas nem.

  Olvasva a szoveget a fiatal rabbi unokatestvere “Janos”, volt a szekta vezetoje.

  A fiatal rabbi neve, eredetileg “Yoshuja ben Yosif” volt.
  Az az “Josua Jiozsef fia”.

  A szekta megszunt meg a szazad vege elott teljesen. A bibliai szovegbol az is tisztan ertheto.
  Egy csoportjuk ment a Mesopotamiai obolvidekere Manda nevu egyen vezetesevel. Ma mint Mandanitak ismerve. Azok maig is a “vizbemeritest” gyakoroljak mint a szabath-napi Istentisztelet.

  HORUS az al-vilag , a halal istene volt.

  Persze barki akit erdekel azon tenyek, konnyen kattinthatja barmely venet vagy szot a browserjaban, venne idejet olvasni a letezo es megbizhato adatokat.
  Mielott bunkom ragalamaikat kezdenek !
  Mint a Wikipedia, Britanica, vagy barmely electrocikus konyvtarakban.
  Ne legy lusta !
  Mint a mondas; “Tanulj borju, okor lessz beleloled”.

 • Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre : hogy mi tartozik a keresztény kultúrába? És mik azok, amik nem férnek bele a keresztény kultúrába? És kik tartoznak a keresztény nemzethez?

  Úgy tűnik, sokan csak papagáj módjára ismételgetik ezeket a szavakat, de fogalmuk sincs mit jelentenek, ezért nem vállalkozik egyetlen fideszes érzületű itt csellengő se az ismertetésükre.

 • Rodeo36-11
  2018 június 20
  9:08 de.

  Ezt most nem is láttam !!
  Ezért a “Stop Soros” értelmében súlyos büntetésre számíthat a kuttya.
  ‘Gyanis a kiskacsák migráncsnak számítanak kuttya-körökben !

  De az is lehet hogy szépen felneveli őket aztán beosztja magának reggelire, vacsorára, mikor mit kíván meg az étrendje.

 • bar-lev
  2018 június 20
  10:49 de.

  Ez a horpadtagyú Slappantyú azt képzeli tényleg az édesapámnak tekintem őt.
  Ekkora egy idiótát…

 • A retardált, Slappantyúzik…édesapám, ekkora vén gyíkot…
  Dugdossa a banándugóit, a 380 Woltba..
  -Ha már az idegen szavaknál tartunk:

  tohuvabohu /így kellett volna leírni/

  – ‘zűrzavar, összevisszaság’.
  A bibliai héber tohu va-bohu kifejezésből, amely 1Móz 1,2-ben a teremtés előtti állapot neve: ‘puszta és üres’.

 • hazai lámpa
  2018 június 20
  8:58 de.

  “Okvetlenül idézd szövegkörnyezettel, ahol példaként hoztam, hogy “bezzeg a többiek….””
  A válaszod…
  “Nem írtál ilyet, ”
  Rendben. A többi csúsztatás. Nem érdekel, hogy te mit gondolsz arról, hogy valamiről mit gondolok. A gondolataidért Te vagy a a felelős. A hazug, szemét, ostoba, rasszista gondolataidért is.

 • Andrew_s
  2018 június 20
  8:25 de.

  ES
  Drizari
  2018 június 19
  1:27 du.
  MIvel hulyenek, butanak tartanak, azt ajanlom, ne irjanak hozzam tobbe, mert nincs szuksegem a velemrnyukre.!
  Mevagyok egesz jol , ilyen hulyen es butan, mar 86 eve!

 • Geyza
  2018 június 20
  7:17 de.

  há’ mer’ a torvény asszongya, hogy valami vallás ünnepén bugyit venni nem lehet.

  Húsvét az bizonny ilyesminek valló. Vagy nem?
  ha már úgyis hús-vét(ség) ünnepe. Sok karakán legényke locsolgatja a husika-kat

  Az “eredetiben” ugye sátort is kell állítani, és abban alukálni.

  Sok ökör tépi a száját azon, hogy ki a keresztény, zsidó, stb.
  Mivel mindegyik abba temetkezik bele, hogy melyik papnak (pópának, rabbinak) adta már előre oda a gázsit a temetési beszédre. Oszt abba hisz.
  Kápás lenni egymást is megnyuvasztani – csakhogy ki kapja a gázsit.
  Jáj de fáj!
  Oszt már a hippik is kihaltak – pedig ott még hittek a szeretet vallásában.
  A Constantinusok, meg Orbánok csak röhögnek a markukba – a Semlyén meg elmegy vadászni.

 • Figyelő!

  Nem kell megsértődni.

  Itt a nagy többség játszik csak, hála istennek.

  Van egy-két trollkodó, aki csak a választási propagandát nyomja változatlanul.
  Akad valódi nácista, aki soha nem fogja elfogadni, mert nem érti

  Sajnos ez az a dolog, amit kegyed már úgysem fog megérteni, nem a koránál fogva, hanem mint írtam már két emberöltő ideje, hogy távol van az országtól.

  A politizálást hagyja másokra – a többiek sem értik, de legalább benne élnek – még egy darabig.

 • slapaj
  2018 június 20
  4:57 du.

  Ideges a Slappantyú.
  Most magyarázkodik…

 • gabriel
  2018 június 21
  9:10 de.

  Mindezt a családok érdekében teszi Senmjén mert ő tudja mi kell a keresztényi hithű Európának, benne Európa legnemesebb fajtájának a mogyoriknak.

  Árvalányhaj is kell.
  Már épül rája a kombinát.
  Nyolcezermilliárdért építi Lőrinc.
  Kisvasúton fogják kihozni onnan a bálákat.

 • Gabriel, sajnalom! en csak azt tudom adni, ami lenyegem!

 • gabriel
  2018 június 21
  8:47 de.
  Husvet, Jezus kereszthaLALANAK ES FELTAMADASANAK UNNEPE.!

  A magyar nepszokas a locsolkodas, piros tojas stb. gabriel
  2018 június 21
  8:47 de.videkrol eredo nephagyomany, mise utan a legenyek bekopognak a lanyos hazakba , hogy meglocsoljak vizzel, vagy illatos kolnivel a lanyokat! Mindegyik kap egy festett kemenyrefott tojast , kulonbozo szinben es diszben. Mindez, altalaban videkiesemeny.Hagyomany.
  DE Budan mikor lany voltam hozzam is jottek az ismeros fiuk locsolni,. ok is kaptak tojast. A magayar nepmuveszetben ismert a husveti tojasok muveszi alkotasai es hagyomanyai.

  Bugyirol, sehol sincs szo! HMivel Husvet a feltamadas unnepe, altalaban,.az uzletek zarva vannak, Kanadaban is. Ez KERESZTENYSEG MASODIK LEGNAGYOBB UNNEPE. AZ ELSO AZ kARACSONY.

 • Geyza
  2018 június 21
  10:49 de.
  tE NEM SZOKTAL LOCSOLKODNI?

 • gabriel
  2018 június 21
  8:47 de.
  ki hozta és hol a “bugyitörvényt” hol lehet ennek az ügynek a mélyére ásni…és tiszta e a bugyi? nagyon bonyolult ügy ez a bugyi? egészen megvisel…és gatya törvény nincs? vagy gatyában lehet esetleg a kapca meg a bugyi alatt puhított…?

  segíts ebben, egészen tudományos ez a bugyitlan vallás?

 • Figyelö!

  En kegyedet elfogadom így önmagában, bármilyen elvárás nélkül,
  Mert respektálni valakit ezt jelenti.

  Ha megkritizálok valamit, az a mondandó volt, és a mondott dologról nyilvánítok véleményt.

  Csak tanácsoltam, hogy a magyar politikai helyzetről való vitákat hagyja inkább azokra, akik abban benne élnek, veszekedjenek azok arról.
  Akkor nem fogja magát felesleges támadásoknak kitenni.

  Hiszen azok sem fognak megegyezni úgysem akik benne élnek.
  Amíg mindenki “elvi kérdést” csinál belőle, és nem racionálisan gondolkodik.

  Azt hiszem semmit nem változott azóta a 17 éves korabeli kislány óta. 🙂 🙂 🙂
  Ugyanilyen szókimondó volt, nem gondolta meg egy fél-pillanatig sem, hogy baja is lehet abból amit kimondott.
  Szeretem, nagyon szeretem … 🙂 🙂 🙂

  Miért is kéne most megváltoznia? Kinek?
  Így élte le az életet sokak megelégedésére, és így szerették sokan, így volt és van egy elképzelhetöen kedves családja!

 • Geyza
  2018 június 21
  10:49 de.

  Bizony ez a szomorú, mert nemcsak “azoknak nincs rá látása” hogy mire megy ki a játék, akik úgymond akik a “behülyített” oldalon állva védik az “alfa-himüket”, – hanem azok jó részének sem akik látszatra a másik oldalon – ellenzékben lennének.

  Ellenzékben(?) – elvileg. Nyilván, mert azoknak a címer-állatjait is (a politikus elit) csak a pénz és még több pénz motiválja.

  En éltem olyan helyen – ahol a házammal szemben a mezőt árvalányhaj borította be minden évben. Sokszor igazi tettlegességig fajult a küzdelem, hogy a szemetet, sittet ne ott borítsák ki.

  Mindig akadtak emberek, akik nem értek sokat.

 • Rodeio

  Lemaradtál az elejéről a bejegyzéseknek:
  Keresd vissza ezt a bejegyzést:
  Drizari
  2018 június 19 12:01 du.

  Mivel a húsvét egy “fontos” vallásos ünnepként van bejegyezve, ebből egyenesen következtetettem, hogy nem lehet bugyit “venni”

 • gabriel
  2018 június 21
  11:59 de.
  Kedves Gabriel, koszonom ezt az irasat!
  Visszaadta az on-becsulesemet!

 • SLAPAJ

  SA “tohu va bohu” nak tobb ertelmezesei es forditasai is vannak.
  Inkabb a teljes semmisegbol, a rendellenesegbol, a nem letzhetokbol okozva a letezoket, a rendbelisget, stb.

  Tisztan adva ertelmet hogy semmi nem letezheto volt azelott.
  Az a Termetes, es nem az atalakulast mutatva.

 • Figyelő:
  “Husvet a feltamadas unnepe… Ez KERESZTENYSEG MASODIK LEGNAGYOBB UNNEPE. AZ ELSO AZ kARACSONY.”

  Melyik felekezetnél? A róm. katholikusoknál? Ezt sem tudtam, úgy tudtam, hogy náluk is – akárcsak a kálvinistáknál, egy sor más protestáns felekezetnél, de az orthodox kereszténységben is – a Húsvét a legnagyobb vallási ünnep, a Karácsony “csak” a második.

 • Bendeguz79
  2018 június 21
  6:10 du.

  az amit “termetes” … címén itt berittyentettél az az igazi “tohuvabohu”:a Ká Osz

  hahahahaha

 • Bendeguz79
  2018 június 21
  6:10 du.

  tohu-bohu
  nom masculin invariable
  1.
  vieilli
  Désordre, confusion de choses mêlées.
  Le tohu-bohu des voitures.
  2.
  Bruits nombreux entremêlés.
  sinônimos:
  tintamarre

  Traduzir tohu bohu para o português

  1. confusão citadina

 • Andrew_s
  2018 június 20
  6:47 du.

  Mit csúsztattam?

  Te értelmesnek gondolnád azt a cikket, amit egy keresztény-nemzeti írna, és a liberalizmus elvei alapján fikázná a ballib oldalt?
  Hogy a ballibek egyáltalán nem tartják tiszteletben a szólásszabadságot, ez mennyire értelmes érvelés egy fideszestől?

  Ugyanezt csinálod, Ferenc pápa szavai alapján kritizálod a KDNP-t.
  Én szívesen olvasnék végre egy értelmes érvelést, hogy tulképp. mi a bajod a keresztény állammal. De mint Drizari írta fentebb, itt válaszok nincsenek, de egyik oldalnak sincs, tegyük hozzá!

 • Geyza
  2018 június 20
  9:25 de.

  “Ha nem tudod 3..na jó..5 mondatban öszefoglalni hogy mit akarsz, akkor ne fárasszál.”

  1. Szerintem nem létezik Szent Ágostoni államelmélet.
  2. Bartus összeesküvés elméleteinek a felét sem kell elhinni, mert nem hiteles történelmileg.
  3. Franciaország abszolút monarchia volt a francia forradalom kitörésekor, ennek az égegyadta világon semmi köze nem volt a pápához.
  4. Kelet-Európában nagy hatalommal bírtak az egyeduralkodó dinasztiák (a római és a moszkvai egyház támogatásával), Habsburg, Romanov, őket az 1. vháború (és az antant közreműködése) söpörte el.
  5. A demokratikus országokat ma a többpólusú világrend fenyegeti, amelyben az illiberális államrend dívik. Kínához, Oroszországhoz mi a túró köze van a Vatikánnak?

 • hazai lámpa
  2018 június 22
  5:37 de.

  kanócot kellene cserélned, ez nagyon füstös és nincs lángja, teljes a sötétség
  ez az agylúdtalp a ballib és libsi és a ki kicsoda körüljárása nagyon részegre sikeredett! mit iszol? nagyon erős lehet

 • hazai lámpa
  2018 június 22
  5:27 de.

  Mit csúsztattam?

  Olyasmit állítottál, amiről később magad is elismerted, hogy nem igaz. Majd ennek az állításnak az alapján fektetted le a kritikádat. Szigorúan érzelmi, és alig tárgyszerű alapon. Ez mi, ha nem csúsztatás?

  “Te értelmesnek gondolnád azt a cikket, amit egy keresztény-nemzeti ”
  Nem. Mert a kereszténység éppen-hogy egy nemezetek felett álló, hitelvű ideológia. Ahogy a szocializmus is. A keresztény-nemzeti pont olyan, mint a nemzeti szocialista.

 • Ez a cikk es beiroinak tobbsege bizonyitja regi meglatasomat, hogy a magyar tarsadalom kette oszlott, maradt a jobb es baloldal. Koztudomasu, hogy a baloldal ateista filozofiat koveti nagy mertekben. Ezt vette eszre Orban is, aki szinten atheista volt, amig a felesege meg nem teritette. Az atheizmus elve visszamegy egeszen az 5O es evekig, mikor ez volt a “divat!”

 • Belzebub
  2018 június 21
  6:49 du.
  Valasz erre a kerdesere: Minden kereszteny szamara.

 • Figyelő:
  “Valasz erre a kerdesere: Minden kereszteny szamara.”

  Igy van, feltéve, hogy Ön a kálvinistákat, a többi protestáns felekezet nagy részét, az ortodox keresztényeket nem tekinti kereszténynek. Ja, és valószínűleg a róm.kath. felekezetet sem.
  Egyebekben stimmel a válasza. 🙂

 • Andrew_s
  2018 június 22
  9:49 de.

  Na jó, hagyjuk. Már azt sem tudom, mi az eredeti kérdés, de azt látom, hogy imádod a szavakat kiforgatni …

  Összegezve. Végig az álszent kormánypártot szidod, miközben elhallgatod, hogy milyen a választék.
  Állítólag ballib vagy, de egy érvet se soroltál föl, mint Géza, hogy mi a tényleges kifogásod a keresztény állam ellen.

 • Rodeo36-11
  2018 június 22
  7:56 de.

  Örültem volna, ha valami történelemben jártas megbírálja a soraimat, ha esetleg nem írtam jót.

  Kiegészíteném. A katolikus egyház szerepe szerintem eléggé különbözik a középkorban és az újkorban.

  1492 (vagy 1620) előtt az egybehangzó vélemény szerint (kivéve a népszavás Bartus) fontos szerepe volt a kat. egyháznak a középkori Európában. A kolostorok révén terjesztette a latinos műveltséget, a kultúrát. Mint régebben kifejtettem, persze nem szimpatikus, hogy betiltották a fürdést, és még egy-két ismert dolog.
  Lsd. Szent Margit legendái.

  Amerika felfedezése után, a barokk korszak fénykorában az abszolút királyságokban nagy pompa és gazdagság volt. Ez abban is megmutatkozott, hogy a király hatalma nőtt, a jobbágyság jobban élt. A törököt kiverték Európa nagy részéből pápai összefogással.
  A felvilágosodás korában az uralkodók terjesztették a műveltséget Kelet-Európában.
  Ebben az időszakban hatalmas egyházi birtokok alakultak ki, a papság politikai szerepet játszott, pl. a jezsuiták uralkodók gyóntatói voltak.
  A polgárságnak ez nem tetszett, és ez vezetett a francia forradalomhoz, majd az 1848-as népek tavaszához. Ennek jelszava a kiváltságok eltörlése, és a törvény előtti egyenlőség, vagyis a régi uralkodó osztályok hatalmának megszüntetése.

  Magyarországon a polgárság szerepét a liberális nemesség vette át a reformkorban. A nagy hatalmat élvező Habsburg uralkodót próbálták alkotmány kiadásra szorítani, aztán az oroszok és az osztrák császár eltaposták a forradalmat.

  Szóval nem lehet mondani, hogy a katolikus egyház haszontalan lett volna. De a jobb helyzetben lévő középosztály (úri vagy polgári) nem tűri az atyáskodást, amit a jobbágyság elvisel. Példa erre a Misszió c. film, amit máskor ajánlgattam. A jezsuita misszió menedék az indiánoknak, mégis fölszámolják politikai okokból.
  Különben ez a kommunizmusra is igaz, hogy az általa fölemeltek szerették azt a rendszert, és nem ők robbantották ki a forradalmakat.

 • hazai lámpa
  2018 június 24
  4:03 de.

  nagyon jezsuita hangzásod van, szükségesnek látnám áthangolásodat

  kanadai indiánoknak egészen más véleményük van -mai napig és a kormány nem győzi kártéríteni az indiánokat a jezsuiták helyett- a jezsuita menedékről

  nekem
  is

  és sok minden másról is más a a véleményem amit ismeretek alapján alakítottam ki

  evvan

 • En a temat leegyszeritenem, van sok magyar atheista, de van sok magyar vallast koveto.
  Persze az elobbinek fo okozoja volt a magyar szocialista rendszer 1945 tol. talan napjainkig…….!
  Vallasos magyar mindig elleg sok volt, viszont vallastalan azert keves.
  Loszonheto ez az elmult renszereknek.

 • hazai lámpa
  2018 június 24
  4:03 de.
  Rodeo36-11
  2018 június 22
  7:56 de.

  Örültem volna, ha valami történelemben jártas megbírálja a soraimat, ha esetleg nem írtam jót.

  te kis dogmatikusz! a jesszusiszták ilyenek (manapság már nem, mert rájuk szólnak a libsik)

  egyébként ajánlom figyelmedbe a Verdi Don Carlos III. felvonás ban a királyi gyóntató (az operában Főinkvizítor) “beszélget” a királlyal akinek szóló szavai között a legenyhébb az, hogy: én már 7 királyt emeltem e trónra a birodalmadban sohasem nyugszik le a nap és akkor te Földi Társra vágy, kinek koronája égig ér?

  hát ha ez nem az amire én gondolok (mármint a mai fasiszta süsülandia az ő kedves baráttyával a fasiszta netán yahoo val) akkor …dehát Verdi a Risorgimento ban sok minden mást is ki mert mondani és arcul csapni a társadalmi tévelygéseket

  ki kell merni mondani azt ami a szívünket nyomja: a szarnak szar a neve, nem tudom másként nevezni…te igen?

  itt próbálkozol de a sikertelenséged teljes…nyögvenyelős

 • Figyelő/Gábriel
  11:47 / 3:49

  .
  Sőt, mi több:
  Adolf Hitler is egy, a
  “születése után megkeresztelt”
  keresztény, k a t o l i k u s * volt.

  .
  Mert, mi számít vallásosságnak, az egyén őszinte(!) hite, vagy a keresztlevél?

  .

  * Ezt egy másik cikk, ill. bejegyzése után már bizonyítottuk Figyelőnőnek, de ő mint papagály, egyre csak hajtogatja az igét. Ti. ott – a katolicizmust mentesítendő – azt állította, hogy Hitler lutheránus volt. És kiderült, hogy megkeresztelt(!) katolikus.., aki ministrált is és templomi kórusban is énekelt. 🙁

 • UI.:

  A katolikus (papi) szemlélet szerint az ember bűnössége nem itt a földön dől el, hanem “Az égi bíró előtt” kell számot adni a bűneinkről…

  Ennek megfelelően 1945. 46. és 47-ben mindenféle rendű és rangú katolikus egyházi személyek komoly szervezést és anyagi feltételeket igénylő körülmények között mentetettek ki Amerikába (É + D) kis és és nagyobb, rettenetes tömeggyilkosokat is… Mengele, Eichmann, Barbie (Lyoni mészáros)… stb. Utóbbit 40 éven keresztül kolostorban bújtatták Equadorban…

  .

 • hazai lámpa
  2018 június 22
  5:27 de.

  Válaszokat pedig bizony sokat adtak, de kegyed ezeket nagyvonalúan “átlépi”.

  De amíg a világot, benne a történelmet, a mai magyar helyzetet, a vallást is nem csak félremagyarázod hanem valami torz szemüvegen keresztül nézed es értelmezed addig bizony mindegy hogy mit válaszolnak neked.

  Nem akarnád elárulni, hogy hol venni ezt a szemüveget?

  A történelmi “nézeteid” kapcsán mar írtam neked a Pótcselekvéses Trianon-kesergő cikk alatt.

  Olvasd el kérlek.

  A vallás témájában elsőnek olvasgasd a bibliát. Aztán az egyházak történetet, de ne csak a Wikipédián. Hanem úgy általában, hogy miket cselekedtek. Aztán a többi vallásról is.
  Van sok-sok, nemcsak a muszlimok, buddhistak, brahmanistak – volt és van meg sok másféle hit és annak követői.

  Az o könyveiket, és aztán a nevükben tovább-ügyködők tetteit.

  Ha elolvastad Marx műveitől kezdve Hegelen át a görög filozófusok írásainak jo részét, de ne hagyd ki például Konfuciust sem, aztán a Mein Kampf-ot sem akkor majd kezdhetsz elgondolkozni ideológiákról, úgy publikus esz osztás szinten.

  De azt az ize csoda-szemüveget vedd le, ha lehet.

  Amúgy meditálni, elmét pallérozni jó tett magaddal, mert lelkileg világos maradsz.

 • gabriel
  2018 június 25
  7:27 de.

  kösz, már olyan magányosnak éreztem magam és …ről nem is beszélve

 • Figyelő:
  “kereszteny az, akit szuletese utan megkeszteltek.”

  Hej, de jó ez a fórum, itt mindig tanulok valamit! Most például Figyelőtől azt, hogy akik elutasítják a gyermekkeresztséget (pl. a baptisták) azok nem keresztények. 🙂

 • Rodeo36-11
  2018 június 24
  6:06 du.

  Én úgy tudom, hogy még a marxista történelemszemlélet szerint is, a KÖZÉPKORI katolikus egyház szerepe pozitív.

  Erre több bizonyíték is van, pl. az István, a király rockopera állami támogatása a Kádár-korban. Az államalapító István alakját még a kommunisták se üldözték, mert hasonlóságot láttak a szocialista társadalomszervezéssel.

  Mint máshol kifejtettem, az ÚJKORI katolikus abszolutista királyságokat a kommunisták még jobban utálták, mint az imperialista angolokat. Erre példa egy ifjúsági regény a spanyol-angol háborúból. Ebben a spanyol Habsburgokat rosszabbnak mutatják be, mint az angol királynő kalózait.

  Összegezve. A katolikus egyház korszakait és eredményeit többféleképpen lehet értékelni még a marxizmus szerint is!, nemcsak negatívan. És fordítva, akik most a katolikus (világ)uralomra vágynak, azok a felvilágosodásnak csak a negatívumait emelik ki.

 • gabriel
  2018 június 25
  7:27 de.

  Esetleg a topik témájához volna valami érthető hozzászólásod?

  Pl. ha egy átlagszavazó olvassa a topikot, akkor a keresztény(-nemzeti) és a ballib pártok vitáira kíváncsi, de talán nem egyetemi szinten. A fidesz keresztény-nemzetinek hirdeti magát, az ellenzék meg egyből a keresztes lovagokat látja maga előtt, mint itt a szerző a fenti cikkben.

  Azt leszámítva, hogy a keresztes lovagokról is sokféle vélemény lehet, már az is vita tárgya lehetne, hogy Orbán tényleg annak látja magát? Előbb jut róla eszembe egy újkori szerzetes, aki jártas a politikai intrikákban …
  Ezért írtam, hogy az európai kereszténység kb. ezerötszáz éves történelmének is sok arca van. Nem kéne a fürdővízzel a gyereket is kiönteni. De ha ez vicclap, akkor nyugodtan folytassátok a szócséplést, elnézést, ha közbeszóltam.

 • Rodeo36-11
  2018 június 24
  7:28 de.

  “kanadai indiánoknak egészen más véleményük van -mai napig és a kormány nem győzi kártéríteni az indiánokat a jezsuiták helyett- a jezsuita menedékről”

  Nem jártam apácák iskolájába, ha erre célzol, és nemcsak azért, mert akkoriban nem volt katolikus lányiskola.

  Kanadai missziókat nem ismerem, de az tudvalévő, hogy az Újvilág felfedezése során a jezsuiták irányították a külföldi missziókat. Védték a rabszolga-kereskedőktől a dél-amerikai indiánokat. Talán ezért is, az egykori spanyol gyarmatok lakói mai napig erősen vallásosak.
  Mikor Európában betiltották a jezsuita rendet, ezek a missziók akkor számolódtak fel, lakói szétszóródtak. A jezsuiták iskolarendszere vagy az egyes szerzetesek attól még végezhetnek kiváló munkát, hogy esetleg a rend alapítója a katolikus államot akarta kiépíteni.

 • FORTIMBRAS

  Pontosan ezek azok amik a legvilágosabban mutatják, hogy a hitnek és vallásosságnak az égvilágon semmi köze egymáshoz.

  Es arról pedig ne is beszéljünk, hogy mit jelent egy vallási szervezet.

  A “vallási vezérek” pont azt használjak ki és használták ki mindig a történelem folyamán, hogy az “átlagember” nem képes ezt átlátni.

  Nem értelmileg nem lenne képes felfogni, hanem szellemileg nem látja át. Ahhoz hogy ezt megértse, el kellene merülnie az ilyen dolgokba – nyilván kevesek azok, akik erre szánják az idejüket.

  Ezert működik a MEGTÉVESZTÉS a világ egészén – és működött a történelem teljes folyamán.
  És sajnos fog is, annyira, hogy a XXI. sz-ra elérkeztünk arra a pontra, hogy a Föld (a világ egésze) vallásos irányítás alá fog kerülni.

  A háború elkerülhetetlen, úgy tűnik.

 • FORTIMBRAS!

  Ha nem gondolná “véresen komolyan” Hazai lámpácskánk azt amit leírt Rodeónak a fentiekben, még lehet hogy könnyeimmel küszködve halálra is röhögném magam rajta.

  De inkább sírni van kedvem, mivel pontosan ékes bizonyítéka ez előző soraimnak, vagyis annak hogy mennyire el lehet butítani az embereket!

  Milyen könnyen “be lehet vinni az erdőbe” a nagy tömegeket (többséget)

  Szűzmariska, el ne hagyj!

 • gabriel
  2018 június 25
  10:20 de.

  Gábruska, először talán tanuld újra a magyar történelmet!

  Mert amit itt előadsz, ahhoz képest Figyelő négyes fölé európai és világtörténelemből!

  Az a szerencsénk, hogy ilyen érzelmi fogyatékos analfabéták, mint te nem rontják itthon a levegőt! Ha te itthon élnél, már a fidesznek négy harmada lenne!
  Nélküled az ellenzék nem elég hülye, ezért nincs a fidesznek teljhatalma!
  De ha egy kicsit besegítesz Orbánnak külföldről, akkor még sikeresen nekifuthat a következő választásnak is … !

 • gabriel
  2018 június 25
  10:20 de.

  Elsőnek Romsics Ignác: A múlt arcai c. könyvet ajánlanám.

  Vagy inkább vegyél föl láthatósági mellényt, és akkor visszaverődik a sötét fejedről valami kis fény! Ez egyszerűbb lesz …

 • Lámpa!

  Kérlek, hagyjál “lógva”

  Hol élsz Te?

  Milyen átlagszavazókról beszélsz?

  Vége van a választási cirkusznak.

  És kérlek szépen engem ne kívánj besorolni se ballibnek, se keresztény-nemzetinek, kikérem magamnak!
  Egyszerű magyar vagyok, voltam, és akarok maradni.

  Vagyis sem fasiszta, sem kommunista bérenc nem vagyok, se nem voltam, és családom felmenői között sem volt soha egyik sem.

  Ma sem tudok olyan rokonomról, aki valaha is náci vagy kommunista párttag volt.

  A nagyapám a bent parlamenti irodájában Munich Ferenc előtt “kikopott” amikor az felajánlotta neki, hogy lépjen be a pártba.
  De amikor a csendőrök Kárpátaljának a bukovinai részén is zsidókat akart elhurcolni, akkor a zászlóaljával a csendőröket elfogatta.

  Vallási vezetőkről se tudok a felmenőim között – hála Istennek.
  Még akkor sem kívántak ilyen “pályákra” lépni, amikor ezzel lehetett “jó előmenetelekhez” jutni.

  Végül kiderül, hogy Te is valami troll vagy itt ezen az oldalon, akik provokálják az olvasókat???

 • Rodeo36-11
  2018 június 25
  7:57 de.

  Ilyen ez a világ Rodeo
  Nem tudom mi lenne velünk nők nélkül…

  Észak-Vietnamba például a kínaik átjárnak lányokra vadászni, vagy a vesznek 10 ezer dolcsiért a szegényebb hegy falvakban.
  Mikor 20 evvel ezelőtt az akkori “Nagy népi Vezető” kitalálta, hogy max 2 gyerekben limitalja a “gyerekáldást” akkor a szülők többsége fiú utódokat “tartott meg”

  Most bizony óriási lány-hiány van egész Kínában.
  Úgyhogy férfiaknak nem ajánlom a Kínába migrálást, viszont a hölgyek előnyben vannak.

  Bár ha háború lesz….. az is egy megoldás …

 • hazai lámpa
  2018 június 25
  10:38 de.

  Jóasszony a mellényt nem a fejre veszik fel.
  A mellény arra való hogy beakasszák a szekrénybe, mert az elengedhetetlen darabja az úridivatnak.

  Tudnod kéne, hisz régletűnt áporodott korok történéseit tanulmányozgatod.

 • gabriel
  2018 június 25
  11:12 de.

  a lámpának saját valósága van és azt hordja körbe körbe még nem szédűl? a világ ilyen és egyre ilyenebb lesz
  a nem lehetünk némákban szóltam a világ esze bendegizi hez ha érdekel majd nézd meg amikor majd Chris beengedi

  a természet megoldja, nem vár a zemberre…a zember előtt is és utána is lesz világ és így sohasem tudja meg a “világ” hogy hol volt a Big Bang (mármint milliméter pontosan) és mikor (mármint másodpercre pontosan) és hogyan nézett ki az egész az uccsó előtti 1 jiffy ben

  dúl a fasizmus csak ma demokráciának hívják azoknak akik olyan tájékozottak, mint a Lámpuska azoknak úgyis mindegy…és tapsikolnak neki

  néhányan meg merjük nevezni a dolgocskákat annak amik azok valóban…másoknak ez a HITGYÜLI (A NÉMETH SANYA FŐPRÉDIKÁTOR MÁRIS KINYILATKOZTA, HOGY A MESSI & CO. AZÉRT OLYAN AMILYEN MERT AZ EGYETLEN IGAZ IZRAELLEL NEM ÁLLT KI VB ELŐZETESBEN…MEGJ TŐLEM: MERT FASISZTÁNAK TARTJÁK ARRAFELÉ IS, MÁRMINT IZRAELT)

  ilyenkor Galillei marad: eppur si muove

 • gabriel
  2018 június 25
  10:56 de.

  Ércsük Gábriel, Te egy eccerű magyar-magyar vagy.
  Hát látod én inkább lennék mongyuk svéd-magyar.

 • Geyza
  2018 június 25
  12:41 du.
  milyen a V iszonyod a svédtornához?

 • Rodéjjó:
  Pofoszkonni akarsz ?

 • Geyza
  2018 június 25
  4:18 du.

  nem, azért sem mert az esetek többségében én pofoztam az utolsót…

  de nem szeretek pofozkodni olyan snassz, de téged elképzeltelek olya lila harisnyanadrágban és zöld spandex trikóban kis balettpapucskában amint hajlongsz a nagy tüker előtt és…

  elfogottaröhögés! spárgát már tucc? vagy bokafogást?

 • Rodeo36-11
  2018 június 25
  12:41 du.

  “a lámpának saját valósága van és azt hordja körbe körbe még nem szédűl? ”

  Lehet engem csesztetni vég nélkül, de azért jó lenne, ha olyanok írnának, akiknek egy pici rálátása van legalább, hogy a mai Magyarországon hogyan mennek a dolgok!

  Nyilvánvaló, hogy Orbán nem azzal fog indítani, hogy pl. betiltja az abortuszt, mint azt “rendes” katolikus államokban szokás. Próbáltam volna a történelmi hátteret megalapozni, hogy egy kis elképzelésünk legyen arról, hogy hogyan mennek itt a dolgok.

  A liberális demokrácia, amit 1990-ben bevezettek, mit hagyott itt maga után? Van egymillió mélyszegény, ők örülni fognak annak, hogy ha segély-rabszolgából végre közmunkás-jobbágyot csinál belőlük valaki! Nekik tehát a segélyes korszak után felemelkedés lesz a “jobbágyság”.

  Elvileg van ugye középosztály, de a gyakorlatban nem léteznek, mint nyomásgyakorló tényező. Ők örülnek, ha valamelyik egyházi iskolába bekerül a gyermekük, mert onnan nagyobb az esély valamely egyházi egyetemre bekerülni. Tudvalévő annak, aki itt él, hogy ma az egyházi iskolák rengeteg állami (EU-s) támogatást kapnak. A fideszes oktatáspolitika zászlóshajóinak a nemzeti-egyházi egyetemek vannak kijelölve, az eddigi liberális iskolák helyett. Aki oda szeretné a gyerekét bejuttatni, az nem fog olyan apróságokon fönnakadni, hogy minden reggel misére kell járni, vagy bemutatni a keresztlevelet.

  És ott vannak az oligarchák, akik elvileg a rendszerváltás nagy ígéretei voltak a ballib politikusok szerint, hogy majd ők viszik a vállukon a kapitalista gazdaságot. Hát azok kussolnak, és lelkesen támogatják a nemzeti futballcsapatokat, és örülnek, ha nem jön rájuk az apeh. Tehát semmi értelme nem volt az oligarchákra építeni a rendszerváltást, mert ők aztán az elsők között hódoltak be a NER-nek, és dobták a liberális demokráciát.
  Erre senki nem kényszerítette a ballib pártokat, ezt teljesen maguktól cseszték el. Most aztán igyák meg a levét!

 • Figyelő/ Hazai

  Az itt kialakult vita során felvetődött “a keresztény állam” történelmi szerepe és fejlődésének kérdése…

  Először is, ami a . k a t o l i c i z m u s t . illeti, annak alapvető hitvallása . o r s z á g o n k é n t . hirdeti: isten, haza és család hangzatos hazugságát. Csakhogy, a bibi már önmagában véve e fölvett, illetve e fölvállalt katolikus, azaz . e g y e t e m e s, illetve a mindent felölelő, avagy modern kifejezéssel a . n e m z e t k ö z i . jelző hazugságában hibádzik…

  Tehát a keresztény államnak már a nevében sem stimmel a nemzet(i) jelző, merthisz’ vagy egyik vagy a másik. Valami vagy egyetemes, vagy nemzeti. Ezt a feloldhatatlan ellentmondást számtalan történelmi példa bizonytja. Ti., e két fogalom összekötésével mindjárt le és el is választja magát, mondjuk a szomszéd, teszemazt egy másik keresztény államban élő keresztény testvéreitől, az azokkal való együttműködés lehetőségétől…

  Már a jóval korábbi, középkori, de az Első és a Második Világháborúk is megmutatták, hogy még testvéri katolikus államok is tudnak egymásnak ádáz ellenségei lenni anélkül, hogy a papság békét teremtene közöttük. Katolikusok is tudták egymást a csatatereken a legválogatottabb haditechnikákkal és a legaljasabb praktikákkal irtani úgy, mintha az a másik fél akár mohamedán szaracén lett volna…

  Tehát háborúban a “nemzet” éthosza már jóval erősebb kötődésnek bizonyul még a legszorosabban vett keresztény testvéri szeretet parancsánál is. Az isten és a család pedig, mint a történelem során olyannyiszor bebizonyosodott, mindig alábbvaló a . h a z a , valami birtokot, vagy (saját) tulajdont jelképező “fenkölt” fogalmánál.

  Kerszt(y)ények irtották így egymást a . h a z a . nevében Bécs alatt 1485-ben, Segesvárnál 1849-ben, a francia harcmezőkön 1914-ben, de a doberdói fennsíkon is 1916-ban, stb.stb.stb…

  Egy biztos, a kereszt(y)ény egyházak papjai olyan független elfogulatlanságot mímelve minden oldalon meg-és fölszentelték a gyilkos fegyvereket és a csapatokat, látszólag fölmetve ezzel őket a katolikusok ötödik parancsolata Ne ölj! szigorú(?) kötelme alól.

  Talán egyfajta kivétellel; amikor forradalomról, v. népi felkelésről volt szó. Olyankor a Katolikus Egyház, úgy a Jakobínus “összeesküvés”, mint az ’48-49-es Forradalom és Szabadságharc esetén a kaszák kapák helyett inkább az udvar czifrább fegyvereit részesítette előnyös áldásban…

  .

  .

  UI:

  Viszont felekezet ide, felekezet oda, tény, ami tény, hogy a amikor világi urak, hatalmasságok szükségesnek látták, bizony összefogtak még, a különben örök ellenségnek kikiáltott pravoszláv “bizánci”* kereszténységgel is, amikor a Katolikus Egyház teljes támogatását élvező Habsburgok bizony igénybe vették a Róma részéről megvetett őskeresztény rítust követő, orthodox vallású orosz cár seregeinek a támogatását… Ez volt aztán igazi egyetemes, azaz katolikus együttműködés keresztények és keresztények között. Persze azért, a levert forradalom áldozatai még megkapták a maguk utolsó kenetét, ami még az aradi vértanúknak is kijárt a katolikus klérus részéről…

  .

  .

  * Bizánci: itt szitokszó. 😀

 • Geyza
  2018 június 25
  4:18 du.

  figyu, levédiab…don nagy gond van…nem szaporodik a nép:

  Valahogy nem akar sikerülni ez a gyerekcsinálási program. Mi lesz így a magyarral?

  privatbankar.hu/makro/magyarorszag-megallt-az-orban-almahoz-vezeto-uton-319567

  muszáj volt szaktanácsot adnom, neked is van ha jól sejtem?
  íme:
  “mint már máshol is mondám, Mother Nature mindig megoldja a problémákat ha tetszik az egy OGV nek ha nem, sőt, egyáltalán senkit sem kérdez, hanem megoldja…
  ez is egy megoldás

  a spitzbergáktól a Horn fokig és a bahamáktól a kurili szigetekig terjedő Nagy Magyarországot be is kellene b…ni, (gyengébbeknek: tölteni lakossal) de ahhoz sok minden hiányzik, ha még tükörben sem látja a szőrtől akkor e’vvan, és a migráncsok meg a CEU máris nem gyünnek, a CEU megy Labancokhoz Willkommen dort…!

  nem eccerű ez a népességi polityika pláne ha Kásler szerint (Ő az aki az ügyeletes mindentgyógyító a biblia felütésével kezel mindent):elég betartani(?), de ha nem mozgattya akkó’ milössz?

 • Rodeó:
  A mogyorik b..sznak b..szni ?

 • FORTIMBRAS
  2018 június 26
  5:50 de.

  Szerintem volt összefogás a keresztény táborban, pl. a török háborúk idején.

  Bécs ostroma alatt tényleg összejött a keresztény világ. A pápa ezután olyan propagandát fejtett ki, hogy még a francia király se merte hátba támadni a Habsburgokat.
  Így szabadult fel Buda 1681-ben nemzetközi, keresztény összefogás révén.
  Más kérdés, hogy a felszabadítás nem volt humánusabb, mint a török háborúk, de ilyen volt akkoriban a haditechnika.

  Más kérdés, hogy a Habsburgok nem pusziért szabadították fel az országunkat, hanem hogy birodalmukat kiépítsék. A 18. század az ő századuk volt, a rizsporos hajú hercegek és főpapok barokk kastélyaival a háttérben.
  Aztán a hosszú 19. században a nemzetek szétfeszítették a birodalmat.
  A világháború után az önkéntes egyesülés irányába mutatott a békevágy.

  Nagy kérdés, hogy a mai magyarság mire vevő? Orbánnak sincs biztos receptje, ő is csak próbálkozik. A hideg polgárháborúból és a vadkapitalizmusból elege van a népnek. Ha ez ellenzék nem kínál szociális megoldást és ideológiai megnyugvást, akkor marad Orbán és a viszonylagos jólét és nyugalom, amit teremtett (EU-s támogatásokkal).

 • Orsós Elemér

  Rodeo36-11
  2018 június 26
  7:26 de.

  “figyu, levédiab…don nagy gond van…nem szaporodik a nép:

  Valahogy nem akar sikerülni ez a gyerekcsinálási program. Mi lesz így a magyarral?”

  Hát valahogy rá kéne venni a még nemzőképes levédiab…….asznádiakat, hogy már az ovodában se egyenek káliumos sót és E jelü élelmiszer adalékokat, az így feljavított fogamzóképeseket meg, hogy ne csak a treni elektronikus kütyüket baszkurálják! 😀

 • Rodeo36-11
  2018 június 26
  7:26 de.

  Szoktam mezőgazdasági lapokat olvasni, de félreértés ne essék, nem a tenyészállatok szaporodásáról lesz szó.

  Szerbiai cikkíró azt írja a júniusi számban, hogy Szerbiában fogy a népesség. Egyedül az albán és bosnyák falvakban van “szaporodás”!
  A szerb fiatalok is elmennek Nyugatra, mert olyan alacsonyak a szerb fizetések. Konkrétan falvak halnak ki vagy öregednek el.

 • hazai lámpa
  2018 június 26
  9:33 de.

  lámpás> olyannyira be vagy savanyodva, hogy a tréfát sem érted…egyébként hivatalosan népszaporulatról beszélnek azaz ugyanaz a kategória mint a mangalica vagy vagy kacskaringós szarvú magyar marha hozadéka(!!!) malac vagy borjú ban mérve…

  és abban amit írtam a keserű valóság van: ez a fajta “gazdasági” keletkezmény ezt eredményezi: ez most éppen NER + illebárlis + hazaffhy + magyar keresztény zsidóság + az ősi skíta és turul “kalcsőr” maradványainak felélesztése (élesztő sincs?) + 50000 éves nagy hatalmas magyar múlt még a Szírius ról hozott kenyérmorzsák és piréz festmények meg kisplasztikák

  e’vvan…nem növexik a népesség mert nem éri meg neki azaz Madőr nécsör megolgya gebinben

  mi ezzel a gondod a szerbek ugyanabban a papucsban gyalogolnak a kihalás felé

 • + a FORIMBRAS 5:50-hoz

  .

  Bár közismert,de azért megjegyzem, hogy a Habsburgok katolikusok.

 • Geyza!

  A mogyorik?

  Ismeritek a régi mondást?
  …”Most aztán megb…tad b…meg, ugy hogy ráb…tál b…meg, innentől b…hatod b…meg”….

  Úgyhogy inkább nem b…nak b…meg!

  Lehet, hogy csúnya vagyok? Pedig Hofit idéztem.
  Tehát itt is minden abba a csúnya kemenista világba.. kezdődött.

 • V.O.V csak attól tart hogy nem lesznek akik adót fizessenek.

  Ha majd az EU elzárja a csapokat, akkor belülről kell “megoldani” vagyis fenntartani a nemzeti kassza bemenő oldalának forrását, aminek a kimeneti oldalára a svájci számlai vannak kötve.

  Na ezért kell a sok hülye keresztény, akik szaporodnak majd mint a nyulak.

  Aztán rendesen adót is fizetnek. Meg tizedet.
  Mert már a “szent-família” megoldotta a partikuláris tized(be)-szedést is.

  No de hát hiába alakította az Orbán-fiú a saját egyházát, ha nem lesznek báránykák akik az “oltárához járuljanak” majdan????

 • FORTIMBRAS
  2018 június 27
  3:44 de.

  A Habsburg-uralom, mint fentebb írtam, Magyarországnak előnyös és hátrányos is volt.

  A 18. sz. a császárok és főurak évszázada volt, ma is láthatóak a gyönyörű barokk kastélyok, amelynek talán jobbágyai is jobban éltek. Ezt a vonalat vitte tovább építészetileg és eszmeileg is a dualizmus, mikor a Budai Várat fölépítették egy királynak, aki nem is itt lakott. Orbán is ezeket az épületeket szépítgeti milliárdokért. Vagy a Liget-átépítés, ami már leginkább egy császári vadasparkra fog hajazni, mire elkészül. Már csak az idegbeteg arisztokrata macskák szanatóriuma hiányzik belőle.

  A 19. század a magyar liberális nemesség évszázada (lehetett volna). De a Franciék csúnyán kibabráltak Deák és Kossuth leszármazottaival. És ebben nem volt semmi igazság. A klasszicista, mértéktartó nemesi kúriákba beköltözött a szegénység, eladósodottság és nyomor. A szegény nép helyzete sokat rosszabbodott.

  Normális ember nem mondja azt a szegénynek, hogy éhezzen, mikor nem muszáj. Tehát a szegényekre nem számíthatott a nemesi közösség a Habsburgok elleni harcban. Az lett volna a menekülő út, hogy a nemzetiségnek, a munkásságnak és a birtokos parasztságnak megadják a választójogot. De sajnos ez különböző okok miatt nem jött létre.
  Manapság van általános választójog, de nincs szegénypolitikája az ellenzéknek. A középosztályt egyáltalán nem tudják megszólítani, se gazdasági programmal (hazai kkv-k támogatása), se az ideológiai szinten (komcsi-náci szembenállás megszüntetése).

 • gabriel
  2018 június 27
  5:50 de.

  “a dilis” nem érzékeli az “időt” mint olyant, a kőolaj és földgáz kialakulásához nem 25 év kellett… de elfogyasztásához 100-150 év elegendő

  a két VH után megfogyatkozott levédiabasznádi lakosság felszaporításához saccperkábé kellett 40 év és a lerohasztásához már sokkal kevesebb saccperkábé 25 azaz ma 2018 ban (időszámítás után) minima kal Kúló (eredeti nyelven culo) 2058 ig remény sincs arra…hogy mire? mitt’omén? a kis köpcös gyűrüttnadrágos zsebhokis akkor már minima Kál Culo 90 éves lenne (megéri e? nem éri meg mert máris sokba kerül) és akkor ugye sok faktor a számításból kimarad (Orosz László mondana rá valamit egy 24 ismeretlenes egyenletrendszer a makróból a nano ba hajló a parabola “csücskit” elemző ha ugyanazt fejre állítja akkor Gauss görbe lesz…és kiderül??? na mi is? hát, hogy beborul az egész cigánykordé a néppel együtt az útszéli vízelvezető árokba az ebihalak közé…

  aszongya krump lee a Harley Davidson nak, hogy (kurva dühös) hogyha offshore akkor a maradékot megfingatja adókkal…

  HD válaszainak leglehetségesebbje??? akkó’ a zegész offshore bácsi kérem bye bye zum voll und gesamtkunzt und Dafke Zee Groß

  Katzejämmer…

 • Rodeio!

  majd az egészet megderiváljuk a huszonnegyedik dimenzióban, odáig mar úgysem fognak bírni követni ezek a haszonlesők

  Bár 30 év – odaérve már én is csak íá-íá-zni fogok
  sajnos mi vagyunk a nagy-szamarak

  a mogyorik érdekes nép – ha ketten vannak belőle valahol, rögtön három pártot bírnak csinálni

  Tényleg nem bírják elfogadni, just se, hogy akkor is beesik az eső

  joga cal com pá – akkor aztán jön a macskajaj

 • gabriel
  2018 június 27
  4:35 du.

  szent krumpliföld! exclamo…jogando cal kkk >>> nós temos a mesma experiência?

  de a ketten három pártot “tétel” az én tapasztalatom szerint és mindjárt utána 4 frakciót is ugyanezekből és sohasem értenek egyet

  itt nagy titokban jegyzem meg, hogy Chris ha nem teszi meg nagy lehetőséget hagy ki: ki kellene adnia Bodamarcs összest és a Bendegizi összest velúrkötésben szíjjal átkötve, hogy az illetékes OPNI nak ne legyen már sok gondja utólag

 • gabriel
  2018 június 27
  4:35 du.

  ezt meg kellene tanítani “sokmindenkinek”: “joga cal com pá” …

  annyiféleképpen oda lehet tenni a “.”-ot ezzel, hogy meg is bolondul aki kapja… és a >#&°˘$ßbodácskáknak +++*** hasonszőrüeknek és nem “lefordítani”

  kkk >>> “endlösung” es wird einmal sind: “Götterdämmerung” oder weg: winzig Gott ist tot

 • Valaki feljebb megjegyezte, hogy a jezsuitak tanitottak a kanadai INDIAN gyerekeket az iskolakban. Tevedes, mar annyi kepet mutattak errol a TV -n, hogy lattam , a kalapos apacak tanitottak oket. Most a szulok Azt aktartak, hogy megtanuljanak angolul, leszarmazottaik zsaroljak a kanadai kormanyt most penzert. Mar rengeteget kaptak, de meg mindig nem eleg. Szerintem, az indian fonok teszi zsebre a penzt!.

  A bunuk az volt , hogy a gyerekeket elvettek a szuloktol, es zardakban tartottak oket.

 • Figyelő
  2018 július 4
  6:49 du.
  a hír amit idetolsz csak részben igaz, mint anno Moszkvában Moszkvicsokat osztogatnak…a valóságban: Moszkvában Moszkvicsokat fosztogatnak

  a ferihegyen rendőrök felügyelik a poggyászrakodó személyzetet (minden reptérre, a Pearson ra is kellene ilyen) mert kifosztyák a csoagokat

  erre is volt egy tréfa anno az átkosban a moszkvai repülőteret hívták: “semerremotyó” nak

  namost ott abban az angol tanításban sok gyermek meghalt (pontosvessző alkalmazása kapcsán?) szexuálisan meg lettek erőszakolva és éheztek, meg fáztak és ezt a szövetségi kormány Justin Trudeau nem is olyan régen a Nyugat kanaddai indián főnökök akik teljes törzsi díszben jelentek Ottawa ban a Parlamentben kért az állam nevében bocsánatot és ígéretet tett, hogy hasonló sem fog sohasem többé előfordulni

  a többit rádbízom…informálóggyál és bántsd tovább Justin-t

  ja, és valljál szerelmet harper nek aki most amikor a süsüék gyalázatosan viselkednek szépen titokban megjelent süsüéknél segget nyalni hazaárulás!!!!

 • Rodeo, Te azt hiszed es hirezteled amiben, Te hiszel!
  En meg arrol irok amiben en hiszek. Justint meghagyom neked!
  Nekem nem kell, sajnalom.
  Tudod miert? mert nagyon buta ember, sajnos nem orokolte apja eszet!

 • Figyelő
  2018 július 5
  9:35 du.
  azért ez már pofátlanság! Canada Parlamentje és a PM csinálta te meg aszondod ez az én hitvilágom

  te tényleg ennyire buta vagy?

 • Rodeo36-11
  2018 július 5
  10:54 du.
  Nem!
  A mniszterelnokot a kanadai NEP szavzta meg, az uj kormanyt viszont a miniszterelnok valaztotta es alakitiotta meg.

 • Figyelő
  2018 július 6
  12:52 du.
  nyugoggy le, még megárt, nem venném a lelkemre (nincs is lelkem!)

 • bendeguz te feleszu
  ezt is rosszul “tudod”!
  horus sose volt az amit idekormoltel!
  az egyptomi mitologiaban az alvilag fejedelme OSIRIS volt!!

This site is protected by Comment SPAM Wiper.