Narancsos LMP-bukta

2018 július 6 8:09 de.41 hozzászólás

A Magyar Narancs a napokban dobta be a köztudatba annak az igazolását, amit elég régóta lehetett sejteni. Azt, hogy az LMP tevőleges kompromisszum-képtelensége nem egészen a véletlen műve. Az, hogy ez a gyakorlatban Schmidt Márián keresztül valósult-e meg, végső soron akár részletkérdésként is kezelhető. Különösen, mert a Fidesz berkeiben mélyen beágyazott hölgy rokonságban van az LMP egyik prominensével.

Azt meg ugyebár nem lehet megtiltani, hogy egy anya szóba álljon a fiával. Ahogy fordítva sem. Amellett, hogy tudjuk: kihez fordulhatna egy fiú a kérdéseivel, ha nem az anyjához. Legfeljebb kap egy kis kampányzilálási tanácsot is. Rajta keresztül pedig a pártja is. Amit igazolni látszik, hogy egy korábbi információ alapján szándékegység látszott kialakulni Szél Bernadett és Ungár Péter között arról, hogy az LMP elszabotálja a kampányt. Az, hogy ezt a szándékot honnan fújta a szél, tulajdonképpen szintén szinte mindegy. Nem azért, mintha az irány meneten bármit is. Ellenben az, hogy az LMP sokkal inkább a Fidesz közép felé tolt alegységeként működik már elég régóta ismert tünet volt a hazai politikában. Magam is többször írtam erről.

Ungár Péter

A jelenlegi hírek legfeljebb a korábbi sejtéseket erősítik meg. Valamint azokat a gyanúkat, hogy a kormánypárt kinyújtott keze számos feléjük kinyújtott nyelvet tart kézben. Valószínűleg nem is mindig rokoni szálakon keresztül. Mert a pillanatnyi érdekek hálózata akár erősebb kötőerő is lehet. Nem véletlenül emlegettem egy másik ellenzéki párttal kapcsolatban, hogy a leginkább önjelölt miniszterelnök-jelöltjük és Orbán szegedi megbeszélésének valós tartalmát sem lenne kevésbé érdekes tudni. Annál semmiképpen nem kevésbé érdekes, hogy az LMP egyes vezetői vajon milyen kompenzációban reménykedve vetették alá a gerincüket a savas beavatkozásnak. Mármint akkor, ha az utólagos „megtérésben” hisz valaki. Mert az sem teljesen kizárt, hogy az egész LMP, mint olyan nem a sarki kocsmában született önálló ötletből fogant.

Mármint akkor, ha lehetőségként eltekintünk attól, hogy az alapítók a sarki kocsmában is megbeszélhették a Fidesz delegáltjával a párt megalapításának az ötletét. Annak érdekében, hogy a folyamatosan jobbra tolódó kormánypártról lemozduló, középre tekintgető rétegeknek kínáljanak egy Fidesszel rokonítható alternatívát. Ahogy alig lenne meglepőbb annak a kiderülése, hogy a Jobbik nem kevésbé a Fidesz berkeiben fogant ötletből született. A radikálisabb Fidesz-hívők megtartására. Még akkor is, ha mára sokkal inkább a határok elmosódottságát látjuk. Alkalmasint az LMP és a Fidesz között sem igazán volt éles a határ. Ezért is emlegettem többször egy LMP-Fidesz-Jobbik tengelyt. Nem egyszer igen komoly kritikákat kapva az egyes fórumokon. Amely fórumokon most valahogy nem akaródzik sokaknak bevallani: óriásit tévedtek, amikor az LMP-nek gerincet, bizalmat és politikai hitelt szavaztak.

A mostani, úgymond kiderült, információk közül inkább az meglepő, hogy „többen attól tartanak: jobboldali fordulat várható az LMP-ben”. Tekintettel arra, hogy vissza lehetne kérdezni: „mikor volt az LMP baloldali”? Csak sajnos akkor arra is választ kellhetne keresni, hogy „hol a baloldal mostanában”? Mert a „melósképviselet” elég gyenge lábon látszik állni. Ráadásul azokon a gyenge lábakon állva sem nagyon van mozgósító ereje. Amely helyzetet elnézve inkább csak jobboldali, és még jobboldalibb pártokat látunk. Már akkor, ha feltételezzük az ideológiai alapokat. Mert ellenkező esetben csak a képviselői fizetéseken, kampánytámogatásokon alig túl tekintő opportunizmust tekinthetjük mércének. Ez utóbbiban az LMP is igen jól teljesített. Ha valós kiegyezések mentén, akkor még az is kérdéses, hogy nem-e esetleg a kormánypárt segítette hozzá helyenként szavazatokhoz. Annak fejében, hogy megosztják az ellenzéket.

Azért persze a többieket, például az MSZP sajátos, botkásított, jelölt-állítási folyamatát sem feledjük. Könnyedén előfordulhat, hogy még pár csontváz kiborul a szekrényekből. Amelyek kiborításában, az ellenzék teljes hitelvesztésében reménykedve, a Fidesz is érdekelt. Könnyen lehet tehát, hogy Ungár és társai „lebukásához” is egy, a Fidesz-székházból egyengetett út vezetett?

41 hozzászólás

  • Konteo – avagy amatőrök találgatásai beleértve a média-munkásokat is.

    ps: Az mszp soraiban kell keresni az orbáni 2/3 okait.

  • Az LMP belefutott egy maflásba, mint a többi ellenzéki alakulat, de ettől, még korrektūl mūködik, a elvei szerint…emelt fővel vállalva a sorsát amit a szavazók megszabtak számára!
    – Minthogy a „Lehet Más a Politika (LMP) 2009-ben alakult magyarországi politikai párt. Alapítónyilatkozata szerint a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ”
    Simay Úr szamárságai, nem újak, de kontraproduktivak…

  • Az LMP-ről első perctől lehetett tudni, hogy a baloldal (MSZP, SZDSZ) semlegesítésére és helyettesítésére lett kitalálva… Biztosíték erre Schiffer, a pártalapító. Hogy aztán a fidesz mennyire volt benne a kezdetek óta, az már fantázia kérdése. Nekem van ilyen csúnya fantáziám.

  • slapaj
    2018 július 6
    9:11 de.

    Szamár maga fiam.
    Leülhet.

  • @Kiss Ferenc
    Igen, az MSZP-nek is vannak rothadó fidesz foltjai… Meg azon kívül vannak hülyeség foltjai is. De a 2/3 tényleg nem rajtuk múlt mégsem.

  • slapaj,

    Tíz deka parizert és egy doboz fecskét fiam..

  • Andrerw_s :
    Az ipse nemtuggya mijaza „Fecske”

  • http://nepszava.hu/3000573_terror-egy-ujbudai-ovodaban

    Hjakérem, mit lehet várni egy olyan kerülettől aminek a monstre méretű és értelmetlen Turul-szobor a fontos.

  • Geyza,

    Haggyjuk. Ott nőttem fel a kerületben. Hoffmann meséi elég rémmesék. A polgármester is.

  • Andrew:
    Én detto ott születtem.
    Fehérvári kispiac, BEAC-pálya,
    Duna-holtág más néven a Mautner-hotel..
    Folytassam ? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Ami a Magyar narancs cikkét illeti, hogy nem fizették ki Webert, arra csak annyit írnék, hogy minek kellett egyáltalán felfogadni?

    Ha más politikát akarnak, akkor nem kell nekik gyűlölet-propaganda tanácsadó.
    Az nem valószínű, hogy az anya rosszat akarna a fiának, tehát más lehet Ungár állandó szerepeltetése mögött, ami tényleg kontraproduktív. Vagy fideszes akció, vagy nagyon rosszul mérték fel a választók várható reakcióját.

    2. Az LMP alapítása hasonlóan történhetett a Jobbikhoz. A Jobbikot pl. töriszakos (szélsőjobbos) ELTE-s egyetemisták alapították, mikor még Simicska pártszékházat árult. Tehát köze nem volt a kettőnek egymáshoz, mert a rendszerváltókból kiábrándult értelmiségiek alapították mindkettőt.
    Az más kérdés, hogy a fidesz odaküldte az ejtőernyőseit.

    Arról is írjon a t. szerző, hogy a régi demokratikus pártokban hány fidesz ejtőernyős van?
    Hol pattogott a ballib elit, mikor a konzervatív jobboldali pártokat, KDNP, FKGP, MDF leszalámizták a fideszes ejtőernyősök? Vagy mikor az MSZP gyűlöletkampányt folytatott Weber „zseniális” tanácsai alapján, aminek nagyrészt köszönhető Gyurcsány bukása is?!

  • Nos az LMP a botrányaival,népellenességével teljesen leszerepelt,megbukott kívétel nélkül!
    Az LMP a jobb és a baloldal között politizált,tisztességesen (több dologban igaza volt)egészen ,addig amíg Schiffer András volt a vezetője,amióta ő kilépett a politikából és vissza ment….ügyvédnek,a párt lecsúszott,kapkod és a tagjai még egymással sem értenek egyet,sőt
    verekszenek,pereskednek…. össze vissza szervezkednek,na így nemigen rúghatnak labdába,és nem számíthatnak a jövőben sem sikerre!

  • Ja és erről csupán saját maguk tehetnek!!!!!!!!!!!!!

  • Kiegészítés!

    Az emberek nem hülyék,pénzéhes,hiteltelen és főleg önző,program
    nélküli,balhézó politikusokra nem szívesen szavaznak,főleg a tájékozott többség!

  • Amúgy az „összeesküvés”elméletek nagyon szánalmasak,minden pártnak önvizsgálatot,illetve önkritikát kellene gyakorolniuk,hogy miért is jutottak idáig,mit rontottak el,?és miért is győzött
    harmadszor is Fidesz…..ha ezt nem teszik meg,maradnak a mélyben,vagy eltűnnek!

  • Boda Marcs
    2018 július 7
    12:34 du.

    „Az emberek nem hülyék…”

    Persze hogy nem.
    Csak TE meg a hozzád hasonlók.

  • Geyza
    2018 július 7
    7:33
    En ott eltem a haboru utan, Fodor utca.

  • Geyza
    2018 július 7
    7:33 de.

    Kábel-strand. Gamma sporttelep.
    A Kafka uszodája (ott tanultam úszni)
    Igaz, már tétény-de a Háros-öböl.
    stb.

  • Nahát akkor földiek vagyunk 😀 😀 😀 😀

  • Figyelő, amennyiben a Fodor utcában élt, az még véletlenül sem az a környék amiről Geyza és Andrew a fentiekben beszélt!
    A Fodor u. a 12. kerületnek a Mártonhegy és az Orbánhegy közé eső része, Geyzáék pedig a 11.ker. Duna felőli részéről nosztalgiáznak – jó messze esnek egymástól a két kerület szóban forgó részei, bár tény, hogy mindkettő budai kerület.

  • Geyza!

    Andrew:
    Én detto ott születtem.
    Fehérvári kispiac, BEAC-pálya,
    Duna-holtág más néven a Mautner-hotel..
    Folytassam ? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Kicsi a világ! Én a Fehérvári úti piacra jártam évtizedekig a kolléganőimmel- bár mi Skála piacnak hívtuk, így értelemszerűen magába a Skálába is naponta előfordultunk, nagyon jó tágas és jól ellátott üzlet volt, kár hogy lebontották. A helyére telepített Allé már egy más világ, bár ott is szeretek ténferegni! Egy köpésre volt a hivatalom, így ebédidőben szinte naponta mentünk oda! Az említett sportpályán pedig időnként teniszeztünk a férjemmel, na ezzel már felhagytam. A Duna holtágához pedig a mai napig a futás köt. Konkrétan a Kopaszi gáton szoktunk futni – én csak amolyan kocafutóként 5-6 kilométereket, az „uram” azonban komolyabban, alkalmanként 16-18 km-t. Szeretem és ismerem ezt a környéket. -:)))

  • Besancon szerintem nyugodtan egy kalap alá lehet venni a XI. ik és a XII.-ik kerületet.

    A XII.-ben is őslakosnak számítok mert 20 évet éltem a Moszkvásnál mikor elköltöztem a Móricz Zsiga mellől.

    Mostmár hálistennek falusi suhanc lettem.
    Az azzé jó mert van hol parkolni !!

  • Besancon
    2018 július 8
    6:21 de.

    Én a Kispiaccal szemben laktam a fehérvári út túloldalán.
    A Duna-holtágra jártunk ki a kiscsajokkal smárolni.
    Kerékpárvázon vittem a leányzót de jó volt…
    Brahiból sűrűn át is úsztam !
    A víz alatt acél sodronyok voltak kifeszítve
    meg még kitudja mik.

  • Geyza 2018 július 8 10:35 de.

    “Mostmár hálistennek falusi suhanc lettem.”
    Szép öcsém, be nagy kár, hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.
    [Arany János után szabadon]

  • Geyza 2018 július 7 3:24 du.

    “Az emberek nem hülyék…
    Csak TE meg a hozzád hasonlók” paraszt suhanc Geyzával az élen.

  • @ Geyza

    Mi van paraszt suhanc loptál egy motort?

  • Orsós Elemér

    Arról már hallottam, hogy a Jobbik egy fideszes false flag kreálmány, nade hogy még az SZDSZ 2.0-nek látszó, SZDSZ csemetékkel felturbózott, magát zöldnek álcázó pártocska is az ő szülöttük lenne? NAhát erre még a gumiszobában sem gondoltam volna!

  • Ladiboy..pardon..Lalyboy ideges.

    Nem bír magával.
    Hja elmúlt a tavasz és semmi kapás.

    Kisköcsög miértnem mész MÁS oldalra.
    Ezzel a fekália-perverzióddal meg még kitudja miket titkolgatsz.

    Mi itt falun, falusi suhancok,
    csak leköpködjük az ilyet mint te.

  • Orsós Elemér
    2018 július 9
    10:33 de.

    NAhát erre még a gumiszobában sem gondoltam volna!
    _______________________

    Pedig bizonyám! 😀

  • Na csak benéztem,….de örömmel olvasom,hogy Geyza és a hozzá hasonlók megkapták a magukét, teljesen egyetértek az értelmes hozzászólókkal,akik helyretették őket,csak az a baj: nem biztos,hogy felfogják szegények!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 július 10
    2:15 de.
    „Pedig bizonyám! 😀 ”

    Hát ha Neked van igazad, -amit kezdek gyanítani- akkor Machiavelli magasan lepipálva! 😀

  • Besancon
    2018 július 8
    5:44 de.
    Igaza van@! Csak a Fehervari uti piac zavart meg! Eszek utcat akartam irni, ami a Fadrusz utcabol nyilik es elmegy a Fahervari utig. (Most azt maskep hivjak)

  • Figyelő, én úgy tudom, az Eszék utca ma is Eszék utca, a Fehérvári út pedig szintén maradt a nevén. Elég sokat járok oda/arra, nem csak a Fehérvári úti vásárcsarnok (piac) miatt, hanem mert az Eszék utca melletti Szabolcska Mihály utcában laknak barátaink. Az Eszék u. végén – elég rövid utca – a Feneketlen tó felőli részen van egy nagyon jó kis butik meg egy lakberendezési és ajándék bolt, jó sok pénzt elvertünk már ott a kolléganőimmel, ha épp nem a csarnokba, akkor a butikba mentünk ebédidőben, főleg karácsony előtt, napi szinten!:-))))

  • Besancon és Figyelő:

    Éppen múlt előtti héten motoroztam az Eszék utcában.
    A neve még a régi, de már minden haverom elköltözött onnan.
    (Én is jó nyegyvenévvel ezelőtt)
    A Demszkygábor is. Mindenki.
    De azért nagyon kedves hely a szívemnek DDDD

  • Boda Marcs
    2018 július 11
    4:45 du.

    Há biztos.
    Te idióta.

  • A ZÖDD PÁRT

    Nem is oly régi igazság, de igaz, hogy az LMP előbb Schifferestől és Szél Bernadettestől már eleve az ellenzék megosztására létrehozott párt-kezdemény volt a Keresztapa közvetlen közreműködésével. – Balról.
    Gondoljunk csak arra, hogy még egy éve sem létezett, amikor 2010-ben előbb 2%-os körülmények után egyszercsak gyanúsan – a felmérések szerint esélytelenek – 7%-ra, 2 százalék ponttal a parlamenti küszöb fölött ugrottak be a politika kellős közepébe, magukat másoknak és zöldeknek hazudva.
    Schiffer elnök mindjárt az elején bebizonyította, hogy esze ágában nincs ellenzékinek mégcsak látszani sem. Kollégáitól, akik komolyan gondolták, messze elzárkózott. Ezen aztán össze is vesztek az erlején még naiv jóhiszeműséggel belépő hivő tagság egy részével és kenyértörésre került a sor. Sokan kiléptek.
    Ekkor, ezek pótlására csinált a Szakasits-unoka Szél-ből úgynevezett társelnököt, aki kesztyűbáb módjára hajtotta végre a (szó szerint) orbánbarát ügyvéd minden igényét és utasítását a kamu ellenzékiség megjátszására – Ez lehetett az a . m á s . politika. – Amikor meg, Schiffer körül mégjobban megszorult az árulkodó hurok és ki, pontosabban lelépett a színről, akkor került a színre a valóban jóhiszemű és valóban ellenzéki szellemű Hadházy László, akiből a még hívő tagság Schiffer pótlására csinált társelnököt…
    Ebben a helyzetben mit volt-mit tenni FidSS részről? Sürgősen be kelett kooptálni a vezetésbe, egy látszólag ellenzéki, ám az édes anyján keresztül mélyen fideSS-elközelezett „fiataldemokratát”, aki Schiffer híján, Schmidt Márián keresztül taktikai és stratégiai direktívák útján biztosíthatta a kontaktust a Cosa Nostra legfelső szintjével, még Keresztapával is a háttérből általuk levezényelt és irányított bonyolult választási harc utsó pillanataiban is..
    Csak az a csoda, hogy a tagság még mindig hisz ebben az úgynevezett Más Politikában, nameg a tök-kamu Zöldpárt blöffben…*

    .

    .

    * Ne feledjük, hogy 2010-ig, váratlan feltűnésükig a Fiataldemokraták viselték ezt a hangzatos, a tömeg előtt még mindig nagy tiszteletnek örvendő, demagóg úgymond’ „zöldpárt rangot”. [A Hírtévé még mindig így aposztrofálja az LMP-t, miközben a tagjai már egymást verik zöldre.] A FidSS is csak a kormányra kerülésével adta át a kitüntető címet hozomány gyanánt a Legyenmás a Schiffer-pártnak. Kormányon ez a cím, úgyis csak kolonc egy kormánypárt nyakán, előbb, vagy utóbb még lebukáshoz vezethet az a sok hazugság. És mit ad’sten: Kossuth tér, József nádor tér, Liget, a Dagály strand letarolása, mint afféle z ö l d . jótéteményt a népnek: nesze nektek, meg a FidSS oligachiának egy párezer tonna tüzelő-fa, egyszer legalább hadd fűtsenek be a viskóikba szegények… 🙁

  • BrunszvikTeri

    Dongoló 1:31

    Írja, hogy a Hír TV most is zöldpártként aposztrofálja az LMP-t.
    Pontosítanám: ők az „ö k o p á r t” hazugsággal dekorálják a zöld fátyolban tetszelgő, ezt az ellenzék tudatos megosztására létrehozott álellenzéki irodista gyülekezetet…

    .

  • Azt a szarkeverést ami itt folyik nemhogy az átlagember, de még a magukat értelmiséginek mondó átlagemberek sem képesek felfogni.

  • BrunszvikTeri

    Geyza! 9:51

    Valaki keveri a meglévőt ? Ki az ?

    .

  • Geyza ! 9:51

    Ippeg mellik szarra gondolsz, amikor az LMP örvén szarkeverést

    emlegetsz ? ))) 😀 (((