Önéletrajz a jelenből: A Kereszténydemokrata

2018 július 11 11:35 de.61 hozzászólás

Mottó: “Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni” (Jézus Mt 5,17).

Repülőgépen mellém ült egy Úr. Kereszténydemokrata vagyok, mondta bemutatkozás közben én pedig kapásból a bibliáról kezdtem beszélgetni, nevezetesen Mózes első könyvéről.

A könyv megrázó történetek sorozata a bűnbeeséstől, Káin, Noé, Ábrahám és Lót történetein át egészen Józsefig. Tömény társadalomtudomány, több mint pszichológia, filozófia, metafizika, politológia. Mindez, meg még sok más, aminek nincs neve és mindezeken túl az egyistenhitet megteremtő írás. Az egymással küzdő, emberszerű istenek és démonok panteonjának helyére teremti az emberteremtő Istent, aki ismeri az előlünk eltitkolt abszolút jót; a jót, amire hívőként és hitetlenként is törekednünk kell. Megteremti a szkeptikusok cinizmusát tagadó Istent, akik szerint mindig a rossz győz; azt az Istent, aki Madách szavaival így beszél a rosszról:

„…Te, Lucifer meg, egy gyürű te is
Mindenségemben – működjél tovább:
Hideg tudásod, dőre tagadásod
Lesz az élesztő, mely forrásba hoz,
S eltántorítja bár – az mit se tesz –
Egy percre az embert, majd visszatér.
De bűnhödésed végtelen leend
Szünetlen látva, hogy mit rontni vágyol,
Szép és nemesnek új csirája lesz. – „
(Madách: Az ember tragédiája 15.szín)

Talán Józsefről beszéltem, ahogy megkötözve fekszik a kútban vagy épp dicsőségében áll a fáraó mellett, amikor kereszténydemokrata szomszédom, riadtan (őszinte riadtsággal) kérdezte: Maga zsidó? Nem! Mondtam csodálkozva, és utólag szégyenkezem a válaszon. Mért ne lehetnék (akár) zsidó, min változtatna? Tényleg min? Tudja, hogy Jézust a zsidók ölték meg? Kérdezte, miközben kutatva nézett rám, majd a ránk fagyott csendben elaludt. Jézust védte a zsidóktól.

Visszakérdeztem volna, hogy melyik zsidók ölték meg Jézust: Keresztelő Szt. János, talán Isten anyja a boldogságos Szűz Mária, vagy Péter, Pál, esetleg a többi apostol.

Illusztráció: Josie Jammet / The Guardian

Vajon, Ők -a megvédők- kitől akarják megvédeni a “keresztény kultúrát”? Tőlem, a nem hívőtől, vagy az ugyanabban az Istenben hívő zsidó és iszlám hívőktől, akik ugyanolyan kétségbeesetten keresik az abszolút -az isteni- jót mikén mi hitetlenek(?) esetleg a keleti vallások türelmet és békét hirdető prófétáitól(?) Buddhától, Lincsi apáttól(?) és kik ezek a megvédők? Talán Kereszténydemokrata utastársam, és hasonszőrű barátai, akik nem keresztények és nem demokraták, akik úgy hivatkoznak Istenre (a keresztény kultúrára), ahogy a második parancsolat tiltja: „Ne mond ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét” 5Móz 5,11.

„Isten, haza, család”, szól az egyik fő gonosz, az embermilliók halálától átokká torzult, szent szavakat hallva zúg a taps, mert a tapshoz elég, hogy az ördög élcsapata mondja hitető szavait. Mi pedig elszorult szívvel hallgatunk. Tudjuk, hogy az ellenség levágott fejét szokás zászlórúra tűzni és nem Isten nevét; azt is tudjuk, hogy a hazának polgárai vannak, akik egyenlők az egyenlők között és nem emberi erőforrásai; és azt is, hogy a család nem embertenyésztő telep.

Hazámban bőven termik mocskukat az „undor virágai” (Radnóti). Bőven öntözi a felső tízezer hatalomba szédült része; az ellenét gyilkoló, szelíd tekintetű úszómenedzser, a geciző mágnás, az Aranykéz utcai robbantó, az olajszőkítésen meggazdagodottak, a parasztok kifosztásából földbirtokossá vált urak, pontosabban a gazdagok hitványabb része, a hatalmukkal visszaélő hatalmasok és a hős, a jövőben bűnbakká váló vezér.

Tudom, tudjuk, hogy a keresztény kultúrát, és általában a kultúrát -és nem Istent- (A korlátlan hatalmú Istent védeni balgaság.) saját tévedéseitől kell megvédeni, mondjuk az inkvizíciótól, vagy labilis lelkű (vallásháborúkat kirobbantó) hívőinek más kultúrákat, vallásokat, filozófiákat lenéző (üldöző) gőgjétől, esetleg a leggazdagabbak demokráciát tagadó, kevély uraitól.

A baktériumtelepek jellemzője az együttműködés. Ettől telepek. Együttműködésükben hasonlóak az embercsoportokhoz (pl. a hazához). Vannak a táptalajjal kapcsolatban lévő táplálók, és a telep felszínén élő, védő nyálkahálót fejlesztő védők. A védőket a táplálók táplálják, ám mindig akadnak köztük renitensek, akik nem táplálják a védőket, és fennmaradó erőforrásaikat szaporodásra használják. Amikor a renitensek száma túllép egy határt a védők éhen halnak, a védőháló felszakad, aztán az első eső elmossa a telepet. Pusztul ártó és ártatlan.

Isteni törvény ez, ahogy az antilopgalopp. Kérlelhetetlenül lesújt, bukás nélkül nem szeghető meg. Az antilop csapat csak addig csapat, amíg a gyenge gida tempójában halad. Hiszen mindig lesz gyengébb és erősebb és a gyengét mindig könnyebbnek tűnik otthagyni (legyőzni), mint bevárni, megsegíteni. Amikor sok a renitens, a fosztogató, akkor a társadalom meggyengül, majd széthullik, épp úgy miként a gyengébbeket magára hagyó antilopcsapat.

A baktériumtelepnek van még egy jellemzője, a túlélőké. A túlélők újra összefognak és legyenek renitensek vagy táplálók, mindig etetik a védőket és a telep újra szép lesz, mígnem ismét…

Nem Isten haragja, hanem a madáchi vízió valósága ez: pusztulás és feltámadás. A harag nem isteni tulajdonság, Isten felkínálja a jót, de az ember szabad, és szabadon választhatja a rosszat. Lucifer egy „gyürű” Isten valóságában, Lucifer nélkül nem lehetnénk szabadok. Isten csak a jót tudja, Lucifer csak a rosszat, mi pedig választunk.

A mai valóság tragédia, mert tragédia az, ha „… Szörnyek diktálnak rendet”. (Goethe) Hinnem kell, hogy az ember bölcs, több tízezer éves tanúság szerint, előbb-utóbb ismét felül emelkedik Lucifer könnyű létet, sikert hazudó tanácsain, és ez a valóság csodája. Ahogy Goethe mondja „A csoda a hitből születő legszebb gyermek.”

Nem hiszek Istenben, de hiszek az ember -Isten tanácsolta- tisztességében, hiszek a tisztesség csodatévő erejében.

Sopron, 2018. július 10.

Szukits Rezső

61 hozzászólás

 • kedves Rezső… nagyon szép csak egyet felejtettél el leírni
  Lucifer az a latin LUCE szóból származok azaz a fénycsináló értelemben, tehát hiába Madách keserűsége az akkori jelen alapján jogosan de Lucifer az a FÉNYT képviseli és a fényt adja a sok szellemi sötétségben amit a vallások képviselnek
  ember isteneket teremt hahahahahaha majd alááll és fizet neki… meg áldoz

  a többi nagyon tanulságos de a bakelit is megkopik hát még a paírusz tekercsek egyébként az égő csipkebokorról mi az álláspontod? Ekn Aton – Amen Hotep kapcsán is bizonyosan van megjegyzésed?

 • A cikkhez.
  Az orosz megszallas ota Magyarorszagon elterjedt az isten tagadas gondolata.
  Az en ifjusagomban, Sztalin elvtars volt az “isten”! Latom, ennek szelleme meg ma is el es virul a magyaroknal! Aki ezt nem fogadja el, az ma is guny targya, mint regen, Sztalin meghalt, de az istentelen eszme meg ma is el! Egy baj van csak a felfogassal. Az emberi szabad akarat, amivel sokan nem szamolnak. Mindenkinek JOGABAN all, azt a hitet kovetni, amit akar! Sot, aki azokat gunyolja, csakis magara vet rossz fenyt!

 • A hatalom viszont, mindenhol a vilagon hasonlo! Szeretne, a hatalmon levo kormany azt a filozofiat meghonositani, amiben OK hisznek! Mivel 45 evig “Nepi Demokracianak” csufolt rendszer volt a magyaroknal, termeszetesen ehhez ragaszkdnak meg ma is egyesek! A nevvel nincs semmi baj, inkabba az akkori hatalom felfogasavaal es gyakorlasaval. Mar tobb helyen irtam itt, fiatalkori emlekeimrol ezzel kapcsolatba!

 • Figyelő
  2018 július 11
  12:41 du.
  zsuzsi, azért mert te kitaláltál magadnak egy olyat aminek alá lehet állni és sokba is kerül, az nem jelenti azt, hogy az a te fantáziádon kívül is létezik…de szabad akaratod van és azt csinálsz amit akarsz, csak az csípi a szememet, hogy mindenki más aki nem olyan mint te az meg gonosz és hülye

  ugye neked is csak egy véleményed van és az meg engem személy szerint nem érdekel

 • Rodeo36-11
  2018 július 11
  2:16 du.
  Megnyugtatlak, a tied sem erdekel engem!
  Mivel szabadsag vanm azt hiszed amit akarsz!
  Viszont, ne mond meg masnak, az mibe higgyen!

 • Ja, es SOHA SEMMIt nem irta, hogy ha valaki nem hisz az “gonosz es hulye!”
  Legfeljebb, Te kepzeled ezt!

 • Mélyenszántó, magasröptű gondolatsor…

  Kiemelést érdemel belőle a nyitány, ahol Mátétól Jézust idézi, aki ott az >5. 17-19< – ben kerekperec megmondta az utókornak (is), hogy Ő nem szándékozik . s e m m i f é l e . ú j . v a l l á s t . a l a p í t a n i . a mózesi Tórán – megfelelő fordításban: "a Törvényen" – kívül. Jézus az egész fellépésével, illetve rövid "működése" során ennek hagyománynak a betű szerinti, buzgó betartására buzdított. Még meg is fedte az abban foglaltakat be nem tartókat, de még a Törvényt másképpen, magyarul félremagyarázókat is.
  A nála harminc évvel később jelentkező Pál volt az, aki Jézust a Mt.5. 17-ben is meghazudtolva, hamis tanúságot tett a vele, és az általa való állítólagos küldetéséről, holott ezt az egész küldetést valójában a hódító Róma ösztökélte a mintegy 100 éves – és eredménytelen – megszállás rövidre zárása érdekében az úgymond makacs zsidók* "békés" megtörésére…

  .

  * Ez a "makacsság" aztán Páltól származtatva a következő kétezer évben, praktikusan igen-sokszor a szemükre hányattatik, miszerint [bigott vallási buzgalmukban] nem ismerték fel még a saját megváltójukat sem és úgymond, ehelyett megölték őt… stb. (Ld.pl.: a cikk elején a "kereszténydemokrata" úr keresetlen monológját…) Akik ezt hangoztatják, azok jelesen csak a Mt.5. 17-ről szeretnek elefeledkezni, amely minden Pál, illetve az Apcsel. által sulykolt vallásalapítási érvet magasan überel.

 • Kedves Rezső!
  Ez igen!
  Ezen érződik, hogy belülről jött. Kár, hogy nem publikál többet.
  BigSkorpió

 • Mellesleg és minden esetre, a legnagyobb bűvészmutatvány Saul-Pál részéről, hogy szemben az EGY-SÉG isteni parancsával és a monoteizmus tőkesúlyával a 2.számú;
  “Ne legyenek neked idegen isteneid a színem előtt! Ne készíts faragott képet, vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízek és a föld alatt van. És ne borulj le ezek előtt és ne szolgáld őket,mert én vagyok az Örökkévaló a te [ 1 ] Istened…”
  parancsolatával a kereszténység éppen Jézusból és ki tudja még kiből megteremti a szent HÁROM-SÁG isteni többletét…

  Nem is beszélve a bálványok, feszületek faragásáról, festéséről,stb. nem vitatva azok művészi értékét, amelyek előtt illik leborulni, vagy azt csókkal illetni, stb.

  Amennyiben ezek csupán csak hit kérdései, akkor pedig ebből a célból miért nem felelt meg az eredeti [a fönti 2.sz.] az .
  e g y e t l e n . isteni parancsolat előírása s azt is miért kellett gyökerestől kifordítani a tövéből – amelyben Jézus is hitt, és a Mt.5. 17-ben egyértelmű magyarázatával ki is állt mellette ?

 • Hát ez kiváló írás.

 • “…vizsgaelnöki dicsérettel sikeres szakmunkás lett.” (Egyébként Jézust az újszövetségi Biblia szerint – jeruzsálemi Főtanács hathatós közreműködésével – a rómaiak végezték ki, miután a zsidók a megfeszítését követelték, olyanokat kiabálva, hogy az ő vére rajtunk és fiainkon. Ez utóbbit hála Istennek, már teljesen elhallgatjuk. Megható Izraelben, ahogy a vallásos zsidók várják a Messiásukat, s péntek este az ünnepi vacsorakor az asztalnál egy üres teritéket hagynak.)

 • Szerintem mindenki azt idézi az írásaiban, amit sokat olvas, én pl. az Újszövetséget.

  Az emberek három-négy nemzedéken át élik meg személyesen a történelmi eseményeket vagy következményeit. Eddig van arra lehetőségük, hogy tetteikkel befolyásolják az eseményeket. Nyilván egy zavaros korban az első nemzedéknek kevés a tudása vagy tapasztalata ugyanarról az esetről.
  Pl. a holokausztot a kortársak el se tudták képzelni, még az áldozatok se hitték el. Manapság többet tudunk róla, mint a kortársak, hogy pl. egy pszichopatikus vezér hová tudja vinni a híveit.
  Ezért lenne fontos manapság a történelemtanítás, és ezt nem lehet fellengzős, nagy szavakkal pótolni.

 • Rodeo36-11
  Embertenyésztö telep, baktérium telep, antilopgalopp, repülö keresztény demokrata, Lucifer tanácsai stb….Apropó, Lucifer a héber Bibliában (Torah) (Lucifer a túlzott büszkeség)
  A héber Bibliában Ézsaiás 14:12-ben a helel ben-shachar (הילל בן שחר) kifejezés szerepel. Helel a Vénusz bolygó héber neve, ben-shachar jelentése „a hajnal fia”. Ézsaiás minden bizonnyal egy népszerű korabeli legendára utal
  a túlzott büszkeség veszélyeire figyelmeztet….

 • slapaj
  2018 július 12
  6:07 du.

  ha most sem ébrednek fel és nem lépnek ki ebből a szarból?

  But to portray the discrepancy as being due to chivalrous American defense of allies is a self-serving distortion.

  For a start, the United States’ gargantuan military spend is not out of altruistic commitment to “defending allies”. The gross misallocation of resources is a function of American capitalism and how its economy is dominated by a grotesque military-industrial complex.

  What Trump is seeking to do is to get other NATO members, the Europeans and Germany in particular, to in effect prop up the American economy through spending ever-increasing amounts of money on military industry. The anticipated purchase of US missile systems and warplanes – like the overpriced F-35 fighter jet – will feed into the American economy as a de facto subsidy.

  Trump and America’s priority is not about “protecting” allies. It is about protecting the US economy through ramping up contributions to American capitalism.

  Some observers noted that the behavior of Trump was like a gangster boss driving into a neighborhood, demanding that protection fees be hiked.

 • – Like today’s other populist leaders, Mr. Trump knows that his standing with voters hinges on making good on his most radical promises. For a populist leader to succeed, he or she doesn’t need to solve problems, nor outdo his or her predecessor.
  – All the populist leader has to do is be different from the mainstream — to do what mainstream politicians would never do…

 • Nem vitatom a szerző történetének valódiságát, de egyáltalán nem jellemző, hogy az emberek a repülőn, vonaton vagy bárhol egymásnak párthovatartozásuk szerint mutatkoznak be. Ahogy az sem, hogy utastársuktól néhány mondat után megkérdezik, hogy “zsidó-e ?”. Én eddig azt tapasztaltam, hogy az emberek először udvariaskodnak, ilyen-olyan semleges dolgokról beszélgetnek, aztán abból kerekedik ki valamilyen benyomás, amiből aztán lehet következtetni a másik pártszimpátiájára is. Aztán ki-ki eldönti magában, hogy belemegy-e kényesebb témákba vagy sem.. Az emberek általában – független politikai nézeteiktől – nem adják ki magukat rögtön . Tapintatból vagy óvatosságból, de rendszerint kerülik a konfliktusokat.

  Nekem az jött át, hogy a leírt valós vagy kreált “bunkó kereszténydemokrata” apropóján a szerző a keresztény világnézetet és a jobboldali pártokat támadja a megszokott közhelyszerű sztereotípiákkal. Ennek részleteibe most nem megyek bele.

 • BrunszvikTeri

  Figyelő 12:41

  Az egyszemélyi vezető imádata a személyi kultusz. A marxizmustól abszolút idegen sztálinista személyi kultuszt az SzKP XX.kongresszusa, de más pártok is határozatban tárták fel, ill. ítélték el…

  .

 • BrunszvikTeri

  Figyelő

  azt is írja, hogy

  “az emberi szabad akarat, amivel sokan nem számolnak…”

  Tessék már elárulni, hogy az alatt az alig kétezer év alatt, amikor a maga Katolikus Egyháza és a hűbérúri (földesúri) hierarchia diktálta az emberi akaratot, azalatt hol is volt, avagy hová lett az akarat szabadsága ?

  .

 • BrunszvikTeri

  Tóth Péter 2:31

  Eleddig nem is vettem észre, hogy a nagy elempéalapító, állítólag jogász Orbánnak göndör vóna a haja… Hmmmm 🙂

  .

 • Aczél Gábor

  Geyza
  2018 július 12
  9:40 de.

  Szerintem is.
  Húsz perce az alábbi mondattal kiegészítve osztottam meg a fészen:
  Szörnyek diktálnak rendet, avagy az isteni igazság, amit egy vallástalan roppant érzékletesen szemléltetett.

 • slapaj
  2018 július 12
  6:07 du.

  Látom a Gugle jóbarátod neked azé..

 • BrunszvikTeri
  2018 július 13
  6:04 de.

  Csodalkozni fogsz, de akkor is megvolt azemberi szabad akarat, meg a rabszolgasag idejeben is. Nem az eletkorulmeny egyedul hatarozza mef az egyen szabad akaratat, hanem a lelki hozzaallsa.
  En is voltam uldozoitt, bortonben is egesz fiatalon, de azt is magam hasznara viseltem el Igy vettele az idombol is.

 • Meg annyit, Teri, hogy nem “imadok” senkit, csaK Istent!
  Orbant nem ismerem 6 ezer km. tavolsagban elek, eleg regen! Az igaz, hogy nem vagyok baloldali,de itt sem!!

 • Ha nem sértődnek meg a hölgyek és urak, bemásolnék egy a “168 óra” nevű lapban megjelent cikknek a linkjét.
  A cikk címe:

  “A cserkészszövetségnél a romáknak megmondták, hogy sem a hitük, sem a származásuk miatt nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé”

  http://168ora.hu/eletmod/a-cserkeszszovetsegnel-a-romaknak-megmondtak-hogy-sem-a-hituk-sem-a-szarmazasuk-miatt-nem-illenek-a-magyar-kereszteny-cserkeszek-koze-152769

  Hát ennyit az Orbán kereszténységéről!

  Meg a Keresztény-demokrata-néppárt-nak hazudott mocskos csavargók bandájáról.

  És mindazokról, akik a voksukat rájuk adták – mert ezeket még annyira sem lehet emberszámba venni mint a bandavezéreiket, akik a magyar parlamentet gyalázzák a jelenlétükkel.

  A “kereszténységre” hivatkozva húztak karóba, égettek máglyán a századok folyamán, a múlt században gázkamrákban fullasztottak halálra és tüzeltek el milliókat.

  EZEK AZ EURÓPAI KERESZTÉNY “HAGYOMÁNYOK”

  Rodeio reklamált hogy a süsüék miért szállták meg Belgrádot a XX. sz. végén?!

  Csak azért mert ellenkező esetben Bosznia-Hercogovinából és Koszovóból egy nagy tömegsír lenne ma.

  Ott is a Belgrádi PÓPA állt a szócső végén, és uszította a szerb csetnikeket, hogy tisztítsák meg a nemzetet és a vallást: – “A SZENT ANYA ORTODOX EGYHÁZÁT”

  Söt, még ha ma kitennék a NATO-alakulatok a lábukat, akkor is ugyanott folytatnák.

  És a magyar “keresztények” ??? röhej – a FŐPAPSÁG MINDEN IDŐBEN, MINDENHOL egy velejéig romlott, egy minden erkölcstelenségre képes lelketlen PSZICHOPATA!
  Nyilván hogy a vallási HIERARCHIÁKBAN a lelkületükben tiszta személyeknek a leghalványabb esélye sincs, és sose volt, hogy hatalom közelébe kerüljenek.

 • gabriel
  2018 július 13
  9:40 du.
  nagyon szerényen és halkan jegyzem meg, hogy:

  #1.: a nato nak semmi köze népneveléshez, oktatáshoz, a nato gyilkol

  #2.: az uszítás nem egyenlő azzal a tömeggyilkossággal amit a nato csinált (=süsülandia katonai érdeke)

  #3.: nincs rá bizonyíték, hogy vallási alapon genocídium lett volna Jugoszláviában (ugyanúgy ahogy skripál, szíriai mérgezési ügyre sem ez utóbbiban az évek hosszú során egy soha meg nem növő -öregedő- 8 éves fiúcskát mutogatnak amint slaggal hideg vizet eresztenek a fejére …ma már másik KMH blogban tettem említést erről:
  “gabriel
  2018 július 13
  9:38 de.
  Londonban hejj, van számos utca és minden utcán van sarok…meg skripál

  csinnbummcirkusz krump lee nek a léggömb mellé, hadd játtszon a picike, csak a frizőrje ne kuszálóggyon

  megtalálták a mérges üveget (hogy milyen mérges, és csupa ideg)

  I bet it has a Prescription Label on it? “Poison” – FSB Drug Store – Moscow?”)

  #4.: minden genocídiumnak az ószövetség tanúsága szerint is vallási köntöst adnak(tak) lásd még a körülmetélési szomszédnépek kiírtását+++ és a történelmen végigvonul mindez

  AZ EGYI GAZ ISTEN nevében, érdekes módon ugyanaz a politeista vallásoknál sokkal kevésbé gyakori vagy zéró, viszont a monoteistáknál alapvető vallási kriteria….

  és ezért a &@{§°˘^$ß###@@@figyelmet lenke, &@°˛`˙>#&@@@bodamarcs +++ &{}]¤>#&@@@barlev, $ß÷˝äđ#&@@@izraeli, 0~|đä&>đ€]&@@@gyurcsinéni hsz -ei eklatáns példái mindennek (is és még sok minden más agylúdtalpnak)

  ha akarod (vagy bárki más rajtad kívűl) csodálatos zenei emlék van erre -szvsz a valaha komponált lexebb- JS Bach Máté passio. az utolsó előtti jelenet: nun ist der Herr zu ruh… kezdetű, melyben az élő áldozatot elbúcsúztatják és megköszönik neki a vér és hús áldozatot, és a zárókórus: wir setzen uns amely az életben maradottak körtánca: minden ellenségeskedésről megfeledkezve az életnek részegen kábultan örülve egy keringő ritmusra írt kavalkád összefogódzva (na ez nincs a valóságban!!! egyetlen monoteista egyházban sem)

  (jaaa…, és nincs benne feltámadás még egy fél szóval sem megemlítve)

 • gabriel
  2018 július 13
  9:40 du.

  szeretik egymást csak azt nem lehet eldönteni melyik szereti jobban, de azt bizonyosan, hogy melyik a Góliáth hahahahahaha (történelmi szerepcsere hahahaha)

  israhell tele van szeretettel, a knesszet kijelentette hogy ők a legokosabb legbölcsebb és legértékesebb az emberfajúak között vigyázzatok a magyarok sincsenek benne ebben…mindenki más gój de nem motorozik… békét nem lehet rakétával és nátóval sem…ahhoz egyetlen dolog elengedhetetlen: BÉKE

  na??? ha ez nem genocídium akkor mi az?

  The strikes, the army said, were conducted in response to Hamas-instigated violence along the security fence at the Israeli-Gaza border, and to the cross-border arson attacks which, the IDF claimed, damages Israeli land on a daily basis.

  During the Israeli raid, Hamas militants reportedly retaliated by launching 17 rockets, five of which were intercepted by the Iron Dome missile defense system. “Hamas is responsible for the events transpiring in Gaza and emanating from it and will bear the consequences for its actions,” the IDF said.

  When the sirens sounded in the Eshkol and Esdot Hanegev Regional Councils, the families woken up in the middle of the night only “had seconds to run to bomb shelters,” the IDF added, without elaborating on whether any of the Hamas projectiles caused any damage.

  hahahahaha ezt is belesorolom a fentibe:

  “Israeli jets strike Hamas in Gaza in response to ‘terror acts & violent riots’ at border (VIDEO)”

 • hahahahahaha
  krump lee kereskedelmi taktikája és stratégiája:
  Trash wars: US drowning in its own waste, blaming China for rejecting ‘recycled commodities’

  (milyen szép nevet is adnak nekijje: “recycled commodity”, hogy oda ne rohannyak) szemetet nem vesznek, pedig lehet, hogy arra nem tennének +25% import tariff -ot, hát milyen kedves?

 • Rodeo!

  Én a jugó történésekről beszéltem.

  Ami egyszerűen abból keletkezett (a “”semmiböl??!!””) hogy az azt összecementelő Tito bátyójuk meg birta magát halni.
  Semmi, de semmi köze se Nato-hoz, se süsü-hoz és ahogy tetszik.

  Én ott bóklásztam, én láttam. Én tudnék még hozzátenni részleteket a “hírekhez”. De nem vágyam.

  Maradjunk annyiban, hogy a süsüék ott nem bombáztak, hanem egyszerűen megbénították Szerbia energia-ellátását, és ebből kifolyólag és befolyólag kénytelen kelletlen azok elálltak a további gyilkolázásoktól.

  Vagy jobbnak láttad volna, ha tovább folytatják?

  Az uszításról meg csak annyit, hogy a Kreml-böl bizony harsányan biztattak őket, és a Moszkvai Pópa minden nap hangosan ájvékolt a templomában a szerb-testvérekért!

  A szerb atyafiakat ortodox-pópák hülyítik es ámítják, a horvátokat római-püspökséget “szolgálók” a bosnyákokat meg muszlim müzeinek. Hogy aztán tovább hgy bogozódnak, még ma is kacifántos.

  Egy az egy – amit Te óhajtanál (én is) azt ott a kevesen keresik – A BÉKESSÉGET.

 • gabriel
  2018 július 14
  12:44 du.

  rajtad és rajtam kívül senkinek sem “érdeke” a béke

  hahahahahahahaha

  ott sem

  nem gazdaságos, semmi profit, semmi extra profit, zéró sékel

 • Gábriel 9:40

  A cserkészségről, mint állítólag a gyermekek keresztény erkölcsi felemelkedését szolgáló “nemzetközi” ifjúsági szövetségről:

  Hogy mást ne is mondjak, 1920-tól Teleky Pál gróf volt a főparancsnokuk. Az a Teleky, aki Klebersberggel együtt a Numerus Clausus kidolgozásában vállalt oroszlánrészt, amely szerves részét képezte a két évtizeddel későbbi aktív közreműködésünket a Holokausztban és a II. Világháborúban is…

  Nem csoda hát, hogy most Orbán és bandája ifjúságpolitikájából . v i s s z a k ö s z ö n . ez az általad is joggal kárhoztatott rasszista elem egy legális iskolai közösség kiszorításaként a Magyar Cserkész Szövetségből.

  Tudniillik anno, abban a szépséges Horthy világban sem léphetett be pl.egy zsidó gyerek bármelyik cserkészcsapatba. Ők csakis külön csapatot alakíthattak. Még egy iskolán belül is. Cigányokról már ne is beszéléjünk, cigánynak lenni már akkor is kizáró feltételnek számított, ebből a kedves és
  . l é l e k n e m e s í t ő . Cserkészszövetségből…

  Hiába, a magyar jobboldalnak márcsak ez az ösztönös szellem az ő tradicionális nemzetpolitikája…!

  Ugyanakkor a látszat kedvéért, főleg a Horthyrendszer nemzetközi megítélése érdekében, abban az időben(!) egyfajta nemzetközi legitímitást, és színezetet adott ennek az egész .
  n a c i o n a l i s t a . é s . r a s s z i s t a . komédiának, az egyes rítusok, mint pl. a nevetséges “Jamborye”,[dzsembori 😀 ] egyenruha stb. olyan amerikaias hangzása, ill. megjelenése, ami sajnos még ma is képes a naiv demokráciák szemét és száját is tök’ elhomályosítani, illetve befogni…

  Pedig ezek a jelek már hiteles történelmi figyelmeztetések ! 🙁

  .

 • MÉG A SZÁNDÉK SE NEMES

  A holokauszt és a háború többekk közt, mint a hazafias és vallásos propaganda eszköze, a Cserkészszövetség történelmi szégyene is.

  .

 • Fortimbras!

  Az urak és hölgyek nem akarják megemészteni, hogy az Antall-féle pszichopata banda 1990-ben a Horthy-korszak legszégyenteljesebb sötét bugyraiba vivő VÁGÁNYÁRA ÁLÍTOTTA rá az országot.

  Alma kikérte magának Antall “becsületét” – Rosszabbul vette ki magát, mintha Horthy becsületéért hadakozna.

  Én személyesen ismertem néhány nem úriembert a köreikből, személyesen pedig nagyon is jól az építész Makoveczet, aki ismertebb – és egy kevéssé a Csurkát.
  A Lezsák Sándor egy pedofil tanár volt.

  Anno ezek egész életük folyamán azon voltak, hogy a kádár-rezsim elitjébe kerülhessenek, de még a tartalékba se vettek számba őket, csak a ott ácsingózhattak.
  Ezzel A “FAJDALOMMAL, MEGVETETTSÉG-ÉRZÉSSEL” élték nyomoronc napjaikat, amikor felfedezték, hogy “most eljött az órájuk”!
  és könyörtelenül rá is vetették magukat!

  Csakhogy nem véletlenül voltak ezek “félreállítva” mert ezekben a hatalomvágy buzgott, a “csendőr-csizma” meg a “kakastaréj” úszott álmaikban.

  Nyilván ennek szellemében restaurálták a cserkészetet is, a Hitlerjugend előiskolájává téve azt.

  Nagy baj van, bizony.
  Mert az Orbán ennek a szellemnek a farvízén hajózott be a hatalomba, és tisztában van vele, hogy
  1. A magyar nép éretlen a demokráciára
  2. Az 1. pont alapján senki és semmi nem képes demokratikus módon öt a hatalomból leváltani.

 • gabriel
  2018 július 15
  1:23 du.

  köszönöm eme soraidat (is), igen…anno ezek a poloskák nem rúgtak labdába és borzasztó volt számukra, hogy NEM!

  és a gyalázat azokra akik elhitték nekik és rájuk szavaztak, átkom sújtsa őket és az én átkom odaér ahová küldöm nincs ellenállás…hogy miért ér oda? ha nem tudod ne kérdezd… Elégguá nem mindenkinek válaszol és Obbatalá meg ugye…
  hahahahahaha
  és ezek itt átkozódnak a gyurka, barnelevne, zizraeli a sok hamir próféta a szarról…

  a VB béke és öröm és egyetlen netán yahoo sem volt az árnyékában sem…mert a béke az az ilyen poloskák halála

  hahahahaha vagy ahogy te is érted: kkkk

 • FORTIMBRAS mélyenszántó gondolatait kicsikét árnyalja, hogy alapvető szavakat sem tud helyesen…
  Teleky…… helyesen: Teleki
  Jamborye…..helyesen: Jamboree
  Klebersberg..helyesen: Klebebelsberg
  (folytathatnám)

 • Az igazsag az, hogy a cserkeszetet egy angol ur alapitotta a mult szazadban kereszteny eszmevel. Sok minden mas fiatal szervezet is megalakult azota, kulonbozo tortenelmi idokben,volt hitler yungen is, meg nalunk uttorok is. A nacikorban volt magyar levente alakukat is divat volt de mar idosebb iskolasoknak. A cserkeszetet Rakosi betikltotta anno. A cserkesz valoban kereszteny filozofian alaplult, a fiatalok videken taboroznak nyaron. A haboru alatt volt tabori mise is tartva nekik. Kanadaban ma is mukodik, legkisebb lanyom tagja is volt fiatalkoraban, es evente a tagok meg mindig talkoznak , a baratsagok fennmaradtak.

 • FORTIMBRAS
  2018 július 15
  12:06 du.

  Tudom, a magyar tortenelmet tobbszor mevaltpoztattak, azaz maskepp festettek le , mint a valodi igazsagot! Mind a nacikorban, mint a “nepi demokraciaban.”
  Mindkettot ateltem, ilyen oreg vagyok!

  De nem szabad az egyik vegletbol a masikba esni! A magyr cserkeszet seemmi rosszat NEM tett abban a korban,Tgy AZOK MEG ISKOLASOK VOLTAK. Ahogy, irtam az idosebbeket viszont a nacik leventenek egyesittetek, es nagyon sajnalatos, hogy azok kozul sok meg is halt a II.Vilaghaboruban, 17 eves koraban, A nacik beszerveztek oket a levente csoprtba akikat kivittek a frontra. A szomszed neni egyetlen fia is ott esett el 17 eves koraban! CSerkeszek mindig kis iskolasok voltak akkor.

 • Ma mar idekint van lany es fiu cserkeszcsoport, akik szeretnek egyutt nyaron taborozni!

 • Neha , elamulok, hogy mennyi karos, hazug hirezteleseket tanultak meg a magyarok az evtizedek alatt!

 • rodeio

  kkkkkkkrkrkrkr

 • Nagy Pistike

  Nagy-arcú vagy igen.

  Amikor a valóságot eléd tárják és nyilván képtelen vagy mit reagálni, akkor előjössz ilyen ócska helyesírási handabandával.
  Bizony a saját korában rendszeresen írták “y”-nal a nevét, mivel a sajtó szinte “mindenhol” “i” helyett “y”-t használt.

  de igazán nevetségessé te váltál mikor kinyilatkoztatod:

  “…Klebersberg..helyesen: Klebebelsberg…”
  🙂 kicsit sokat ihattál (bebe)
  Hidd el nyugodtan, a neve helyesen Klebesberg.

  A fentiek semmit sem változtatnak viszont ama szituáción, hogy mindketten rasszista, fajgyűlölő majmok voltak, bár családjuk eredete nem ősmagyar volt.

  Beleszorithatod abba a rasszista fejedbe, hogy nekem semmi bajom egyetlen nemzettséggel sem – annak ellenére, hogy az én génjeim a honfoglaló törzsekét őrzik.

  Csak – mint már sokszor mondtam – akik azzal akarják ősmagyarságukat igazolni, hogy gyalázatos rasszistává fajgyűlölővé válnak, azok számomra ócska értéktelenek emberek.
  Mindegy, hogy Telekinek vagy Telekynek írták a nevét, és még inkább egy olyan, akinek egy szimpla magyar se leírni se kiejteni nem képes a nevét.

  Szégyelld magad a sárga földbe bele!

 • nagy pityuka!

  Látod én is hibáztam, pedig átolvastam – a rasszista gazember valami KLEBERSBERG családból bujt elő

  csak az nem hibázik aki nem gépel …
  ilyen egyszerű ez – kiadóm volt, társ voltam nyomdában és rengeteg kiadványt készítettem el én magam is.

  Így tudom, hogy az aki csinálja, az elsőre biztosan hibázik.

  De nem az emberségben, morálban és etikában.

  Az vele kellene hogy járjon természetszerűleg mindenkivel, még veled is.

 • Nagy István:
  “Klebersberg..helyesen: Klebebelsberg
  (folytathatnám)”

  Javasolom, talán inkább ne folytassa, ennyi elég volt. 🙂 Gyanítom, gr. thumburgi Klebelsberg Kuno, ha élne, megsértődne.

 • NAGY István
  2018 július 15
  3:55 du.

  FORTIMBRAS mélyenszántó gondolatait kicsikét árnyalja, hogy alapvető szavakat sem tud helyesen…
  ………………………….

  Klebersberg..helyesen: Klebebelsberg
  (folytathatnám)

  “Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna” – a bölcs közmondás szerint…!

 • Gabriel, jól belezavarodtatok szegény Klebelsberg gróf nevébe, sebaj! Ami pedig a “géneket” illeti: Gyakran járok Kárpátalján, s koszorúzok a Vereckei Emlékműnél (s még a Himnuszt is elénekeljük). Összeismerkedtem Felsővereczkén egy szimpatikus idős hucul származásu tanárral, aki elbeszélte, hogy – a hagyomány szerint – kabar törzsek is kísérték Árpádékat, s ezek csupán azzal foglalatoskodtak, hogy kacagányt, buzogányt és más honfoglaló eszközt árulgattak… Valószinűleg mind a két fél jól járt!

 • a Fortimbras 12:01-06-hoz

  Amit még kifelejtettem, e . p o l i t i k a i . korrajzból, hogy a f ő c s e r k é s z i “rangot” is, mint sok más talmi kincset és jogosítványt maga Horthy kormányzó osztotta rá Tele-kIre, aki mintegy két év múlva egészségi állapotára hivatkozva lemondott erről. Ekkor vitéz . ő f ő m é l t ó s á g a . a “tiszteletbeli főcserkész” titulusával áldotta meg őgrófságát, mely hatalom birtokában 10 év múlva rendezte, szervezte meg és felügyelte azt a világraszóló Cserkész VilágdzsemborIt, amely – ismétlem – ugyancsak a Horthy ellenforradalom és . d i k t a t ú r a . nemzetközi . l e g i t i m i t á s á t . volt hivatva erősíteni… – Miközben Teleky, aki korábban már bejárta a tengerentúlt, sőt megírta Amarika Gazdságföldrajzát is, onnan merítette az ötleteit a cserkész romantika speciálisan megtévesztő, valamiféle nemzetközi ízt kölcsönző – amúgy a magyar jobboldal által előszeretettel kedvelt fals szóhasználatában
  “”a magyar néplélektől oly idegen”” 😀 – cserkészi kifejezésekre és szokásokra…

  .

 • Gabriel 7:17 és Belzebub 9:22

  Nagyon jó és igaz. Köszönöm!

  🙂

 • Pityuka!

  Ja, hogy ilyen bekattant vagy már.
  Milyen jó neked, és nekünk még inkább, ha ott is maradnál a hulucaid között.

  Betegség ez barátom, nem azzal foglalatoskodtok, hogy az ország jövőjét építsétek, hanem elmegyógyintézeti szintű múlt majmolásban élvezitek ki magatokat.
  Ez nekem, ugyanúgy nem számítana, minthogy az sem számít, ha valaki gay, vagy fehér-fekete-sárga, szóval mindegy, az ö baja nem az enyém.

  De hogy történelmi szintre akarjátok emelni az idióta ki-találmányaitokat, azzal lehuzhatnátok magatokat inkább a budin.

  Szóval attól, hogy vereskén csahoszkodsz nem lesznek meg a génjeid fizikailag úgysem.
  Akkor is csak az maradsz akinek születtél.

  Csak tudod, Isten előtt mindenki egyenlő, és akkor válik azzá, ha maga is azt vallja.
  Úgyhogy rossz úton keresed az identitásodat – bár ha Te inkább a pokolra vivo utat preferálod, lelked rajta!

  Történelemböl pedig olyan mérhetetlenül stupid vagy, hogy jobb nem is beszélni róla. Csak annyit jegyeznék meg, hogy a kazárok és a kazárok között van egy különbség.
  Árpád pedig kazár fejedelem lányát kapta feleségül, pajzsra emelték – ebben minden história és monda megegyezik, tehát Árpád ház jó zsidó anyától született.

  Hogy is van az a mondás – nem vagyok zsidó, csak az anyám az?

  Úgyhogy húzd magadra a szenes zsákot, aztán menj el mosakodni.

 • Nagy pista!

  Fentebb megint elírtam egy valamit, de hát ilyen ez már.
  Természetes intelligenciával ki lehetne következtetni, jószándéku építőszellemmel.
  Mindenesetre azért korrigálom így is írásban is:

  Azt írtam le véletlenül, hogy:
  “kazárok és kazárok között…”
  Nyilván értsd, hogy:
  Kazárok és kabarok között…

  Bár ha a fenti megjegyzéseddel a kabarok zsidó voltara akartál utalni??!! 🙂 🙂 – az biztos, hogy Aba Sámuel – aki majdnem Istvánt követve lett király, zsidó volt – és sógora egyben.

  Amúgy itt feltettem a kérdést, már többször, hogy valaki tudja-e a magyar törzs valós eredetét?

  Költői maradt…

  Pedig nem az, van rá pontos válasz, pont a valós válasz maradt eddig elrejtve a szemek elöl, mert pont ahogy lenni szokott, a napnál is világosabb …

  A keresztény magyar hagyományok — mit is akarnak ma ezzel lenyomni a torkán a honpolgároknak?
  Hát ez az utóbbi a bökkenő

 • Kedves Gabriel, köszönöm válaszodat, s örülök, hogy a másik(?) oldalon is akad valaki, akivel lehet normálisan véleményt cserélni !! Jut eszembe, hogy az Árpádházi királyoknak biztosan előnyükre vált volna, ha Aba Sámuel révén egy kis zsidó-vérrel keverednek… Üdv’ -n.i-

 • gabriel
  2018 július 13
  9:40 du.

  ILyen szoveget, mar kivulrol tudom.Ezt hallottam, olvastam anno, mar nem is tudom hany evig. Tudom, hogy van olyan, aki a vallast nep_butitasnak tartja! Meg babonanak stb. Engem mar nem lehet “megteriteni” , mert minden komcsi szoveget kivulrol tudok, es jot nevetek.
  Volt abban az idoben, egy kedvenc szlogam is.
  Mindez, csak kifogas volt a papokat, a kereszteny egyhazatuldozni! En is jartam kihallgatokra az AVH ra es lehuztam egy ev bortont hitem vedelme miatt!

 • Figyelö kedves!

  Meg kell cáfoljalak, abban a tekintetben, hogy mindent kívülről tudsz!

  Sajnos a HITRŐL, JÉZUSRÓL SEMMIT.

  A vallás, legfőképpen a magukat a vallás képviselőjének hazudó, de csak kincseket gyűjtő, a tömegeket nyomorban tartó papság az nem az Urat képviseli.
  Sem ma, sem a múltban!

  Aranyba, bíborpalástba öltöznek, pedofilok, csalók – és könyörtelen népirtók.

  Szájukra veszik az Úr nevét, de meg van írva, hogy az Úr nevét a szájára senki hiába ne vegye.

  Gyalázzák a Szent Lelket, de meg van írva, hogy mindenkinek megbocsátattik de aki a Szent Lelket megcsalja, annak sem a mennyben, sem ezen a földön.

  A Vatikánba összegyűjtötték a félvilág kincseit, de az Úr-Jézus megmondta, hogy a molyok megeszik, és a maradékát tűz emészti meg.

  Azon a napon majd sokan akarnak az Úrhoz menni, de az Úr megmondta, hogy távozzatok tőlem Sátánnak fattyai, soha nem ismertelek benneteket!

  Róluk beszélt Jézus, a bíborba, bársonyba, aranyba bujt csaló püspökökről.

  Ne ítélj, hogy ne ítéltess, ez is meg van írva.

  Bárkit, aki nem imádja a tolvaj, csaló gazembereket lekomunistáztol Te is!?

  Figyelő, az Úr Jézus nevére kérlek, gondold meg mit mondasz, kit mivel vádolsz meg!

  A Szent Lelket ne káromold!

 • BrunszvikTeri

  Figyelő ! 11:02 és 2:02

  Kérlek ne beszélj mellé. Nem arra válaszoltál ahol én a katolikus [és pravoszláv] szóval az egyházi kétezer évet hoztam fel példának, minek alatta a jobbágy “szabad akaratát” pl az abszolút röghöz kötését, az első éjszaka jogát, a tized meg a mittomén sokféle adó, meg az úrbéri egyéb kötöttségek és-stb. határozta meg a hűbérúr fojtón szoros, az ő akaratát teljesen lefogó ölelésében. Mindezt persze az egyház szentesítette annyi hazugsággal, amennyi csak elegendő volt a tanulatlan és analfabéta jobbágyokat vele kábítószerként elkábítani, s tette így őket ön-fel és megadóvá, egyszóval kezesbáránnyá… Úgymond Isten bárányává.

  .

 • BrunszvikTeri

  ÉS
  persze a jobbágy* igazi “saját” földdel sem rendelkezhetett, nem vásárolhatott és persze nem adhatott el, hisz nem is volt az övé a kétezer éves rendszer legfontosabb, minden viszonyt szabályozó értéke: a föld.

  Ez “a lelkület kérdése” a rabszolgáknál és jobbágyoknál, de minden kizsákmányoltnál, mint az embert és az ő szabad akaratát determináló egyetlen szubsztancia hatalmas dajkamese, amit éppen ők, a hűbéri és papi hierarchia agyalt ki, de még ma is dolgozik az ilyen – már megbocsáss, de – elcsavart fejekben is…

  Fenti értékelésből kifelejtettem a . d e r e s t , mint a meggyőzés végső eszközét, amely bizony még a XX.század elején is kellően funkcionált a földbirtokok világában, a volt jobbágyfalvakban…

  És még egy. Ugggyan, Budai Nagy Antal, Dózsa György, vagy Kolhász Mihály, de hogy ne menjünk túl messzire a Száva-menti horvát parasztfelkelések összességükben már milliós példái is arra mutatnak e, hogy csak az emberi lelkület, és nem a kenyér, nameg a föld határozná meg a szabad akarat szárnyalását?
  – Ezek vezetőit mind máglyán pörkölték meg a magyar nagyurak, természetesen egyházi segédlettel…

  .

  * A jobbágy szó itt megegyezik a földet művelő paraszt jogviszonyával, viszont tágabb értelemben, hierarchikusan a feudalizmusban mindenki a király jobbágya.

 • NAGY István
  2018 július 16
  4:05 de.

  Nomeg tősgyökeret és sátor alatt rotyogtatott gatyamaddzagot.

  /Karinthy után szabadon./

 • BrunszvikTeri
  2018 július 17
  6:50 de.

  A kb. kétmillió-háromszázezer
  GENETIKUSAN alattvalói lelkülettel bíró
  idióta MA megpróbálja az egész magyar népességre ráerőszakoltatni azt amit ők olyannyira szeretnek:
  a modernkori jobbágyságot.Úgytűnik nem kevés sikerrel.

 • gabriel
  2018 július 16
  6:14 du.
  Elnezest kerem, hogy azt irtam! DE engem uldoztek, bortonbe volltam 17 eves koromtol, mert vedtem a katolikus hitemet!
  A papsagot megszoktam, hogy mindenki szidja, most ujjabb kedvenc tema a pedofil veluk kapcsolatban.
  Ahogy otthon mondjak, “tele van a hocipom ” ezzel!\

  A komcsi korban is, hasonlo szovegeket hallhattam sok evig.
  Mit mondjak, kisse “umcsi” mar”
  En oreg asszony vagyok, sok papot ismertem ez ido alatt, de egyiket sem ismertem meg annak> fiam tobbszor ministralt miseken is.

 • BrunszvikTeri
  2018 július 17
  6:18 de.
  Kedves Teri ! A ” foldes ur”, mar nem letezik a XX. ik szazadban! Kelet Europaban megszunt ez a fogalom. Ne feledd a foldosztast sem.
  Ma mar, a modern vilagban a dolgok maskepp alakultak, mind Europaban, mind a vilagban. Meg Angliaban is, ahol ez a szokas kialakult.
  Magyaroknal mar eleg regen megszunt.

 • gabriel
  2018 július 16
  6:14 du.
  Ja es en nem karomoltam a Szent Lelket, csak szeretnek az igazsagnal maradni! Mar irtam, a pap egy hivatast tolt be, van aki jol, van, aki rosszul! Az egyhaz papapokbol all es van buta,nem jo pap is! Mint a tarsadalom altalaban. A politikusokrol is ez a velemenyem.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.