Orbán császári szék(let)foglalója

2018 július 30 4:47 de.54 hozzászólás

Orbán az erdélyiek előtt elhintette a demagógia morzsáit. Sok üres mondatot bírt kiejteni a száján. Az üzenete azonban több szinten is világos:

Orbán továbbra is csak az ellenállások szításában látja a hatalma zálogát;

Orbán gyakorlatilag Európa vezetőjeként vizonálta magát, bár orvosai véleményét erről nem tudjuk. Azért még lehet világszinten jelentős politikus. Elvégre Hitler is senkiházi majdnem-tizedesként (Gefreiter) kezdte.

Orbán meghirdette a határrevízió programját. Azzal, hogy visszahonosításról beszélt olyanok esetében, akik többségében talán legfeljebb a szomszéd házig csak mentek el. Nem ők jöttek Magyaroirszágra, hanem helyben vágtak hozzájuk egy állampolgárságot, és ezzel a jogot a mások életébe való beleugatásra, illetve a mások választásával való csalánverés jogát. Még jó, hogy nem üzent hadat Romániának, ha már arra járt;

Azért nincsenek kétségeim, hogy a híveinek tetszett Orbán beszéde. A neki dedikált, és fia által gründolt egyház is talán sok hívőt toborzott. Elvégre bőven lehetnek olyanok, akik most Orbánban és dinasztiájában láthetják azoknak a fenekeknek a tulajdonosait, amelyeket fényesre kell nyalni.

54 hozzászólás

 • Amúgy ahhoz már önmagában speciális lelki alkat kell, hogy valaki Romániában uszítson az idegenek ellen.

 • A cikknél csak a jó,magyaros fogalmazása és a helyesírása jobb.

 • szigoruan ellenorzott rendelet van arra hogy a “kiralyi kakit”……….-(ugye azon szerencsesek akiknek jutott belole!!)-arany szelenceben kell tarolni es naponta 3 szor halaimat rebegve ahitattal-(ajanlott a konnyekkel kuszkodes!!)-meg kell szagolni!!
  ezt ellenorzik szuro proba szeruen na kimondottan ezert fizetett udvari fullajtarok!!akit csalrdsagon,mulasztason kapnak reszkessen!!

 • Miért??

  -Probléma, hogy nem csak Amerikában élnek magyarok, hanem pl. Erdélyben is??!! Ráadásul Erdély igencsak nem áll messze a magyarsághoz, még száz év után sem. Ha nem tetszene az ott élőknek, akkor nem igazán ragaszkodnának az Anyaországi szimpátiához. Azaz, nem Orbánhoz, hanem a történelmi múltjukhoz!!

 • petro

  csak arrol felejtkezel el-(direkt?)-hogy erdely sosem volt vagy akart lenni magyarorszag resze!
  az mindig fuggetlen fejedelemseg volt!! meg a kozepkori roman fennhatosag alatt is szaszok lakta kivaltsagos resz volt!!

 • Orsós Elemér

  petro
  2018 július 30
  12:57 du.
  Bizony,Bizony! A másik véglet az Őrvidék(Burgerland) ahol a magyarok nem hogy az anyanyelvüket nem beszélik, de még a nevüket is “osztrákosították”!

 • Mellesleg, Orbant, ismet megvalasztotta a magyar nep nagy tobbseggel, az elmult aprilisban .

 • Erdélyben is úgy van a székely-magyarokkal, mint Farkas Flóri magyar(országi) cigányaival, aprópénzzel megfizetik a magyar “közpénzből”, hogy a fideszre szavazzanak. A többi meg duma. A jelek szerint a román vezetők még csak nem is lázadoznak. Azt gondolhatják: bolond lyukból bolond szél fúj. Az ottani magyarok, meg csendben elvannak.

 • petro,

  Különleges lelki-alkat kellhet ahhoz, hogy valaki Romániában uszítson a magyarság nevében . Az enyémban ugyan nem…

  Erre rossz érv, hogy a románok ki is tilthatnák. Miért tennék. Hatalmas szívességet tesz a roműn titkosszolgálatnak és a román szélsőségeseknek is.

 • Figyelő: Ezért kellene kiírni a magyar határra: Magyarország nem köztársaság, hanem Isten állatkertje.

 • Figyelő
  2018 július 30
  10:26 du.

  Úgygondolod?
  Mert akkor az nem jó gondolat…

 • Figyelö

  Aztat írod, hogy:

  “”Mellesleg, Orbant, ismet megvalasztotta a magyar nep nagy tobbseggel, az elmult aprilisban .””

  Aláírom itt most, hogy azokhoz képest, akik “még futottak” valóban “nagy többséget” kapott.
  Összességében ez már messze nem igaz – csak meghamisította a választási rendszert, ugyanúgy, mint annak idején Rákosiak.
  Ugyanúgy.

  De ez nem is érdekes – Hitlert is NAGY TÖBBSÉGGEL választották meg, és Mossulinit is.
  Romániában is voltak választások, a kommunista Csauseszkut mindig “nagy többséggel” választották újra.

  A tömeggyilkos postarabló Sztálint is nagy többséggel választották újra mindig!
  Mert választás az volt

 • Meghallgattam a beszédet.

  30 évvel ezelőtt még jól is hangzott volna.
  Ma halálos a jövőre.

  Aztat mondta:
  a globalizmus alternatívája a szabad-nemzetek szövetsége.

  Akkor az európai unió az rab-nemzetek szövetsége?
  Vagy mi a bűnbánat??

  Atya úristen, papot kell hívni. Feladni az utolsó kenetet.

  A liberális elit ellen harcot hirdetett.
  Erre a “szabadságharcra” a “keresztény-egyház” lenne a szövetséges.

  Uraim és hölgyeim – a viszontlátásra.

 • gabriel
  2018 július 31
  8:47 du.
  sokan akik még komolyan veszik a kisgömböcöt (nekem tök a krump lee re hajaz mintha a krump lee tanulmányozta volna és másolná)
  azok assziszik hogy van neki egy agenda-ja, szvsz bolhája meg agysérve van és egy undorító útonálló…

  az ejjujjujjujjujj az sokaknak útjukban van a nagy pocsolya túl oldalán de jól megszállták és éppen hogy mozdulni engedik de még néhány bőrt le akarnak húzni róla, ez most folyik, aszongyák tréjdvár (szerintem lekvár de mindegy)

  hogy is van a Kodály dal? forr a világ… hát már ki is buggyangat

  még 30 évig legyen béke…utána meg még békébb, hogy lopnak egymástól a gazdagok az kit érdekelne? a kóbor kutyát sem, és… én már régen mondom az a sok seggfej aki hazaffhyash neveltetése okán zsoldosnak áll és megdöglik ezekért az a bűnös, próbálják meg saját maguk a rotschildok, és a többiek kapára kaszára és foglalják el -mongyuk- schwaziföldet és az azores -eket még mielőtt elnyeli az óceán vagy egy órával előtte hahahahahaha

  milyen emberszabású aki zsoldosnak áll? vagy csak fehérjealapú organizmussz?

 • Rodeio

  Ezután a posvány beszéd után igazából nem nagyon kívánkozok már hozzászólni “köztémákat” érintő questionokhoz. Gondolom azért celebrálja ezeket tusványfürdön mert ott nép rögtön lefürödheti magáról.

  Bár az sem igazán érdekel – a lényeg nem más mint egy hatalmi vetélkedés, hogy ki férkőzhet közelebb a trezorok kulcsához, népiesebben az üsthöz, magyarosan a tűzhöz (amin a bogrács fő)

  Mindez az ocsmány színjáték pedig valóban nem létezhetne ezek nélkül a “fehérje alapú organizmusok” nélkül, akik valami aprópénzért cserébe – képesek magukat rendelkezésre bocsátani a gyilkolászó-gép szerepére.

  Enélkül ugye a Rotchildok se “lettek volna” mert ugye ez jelenti azt, hogy a háborúhoz pénz-pénz és pénz kell.

  Finanszírozni ezek zsoldját és a “felszerelésüket”

  Ja persze kell még egy fontos tényező:

  A közönség

  E nélkül semmilyen előadás nem létezik

  Hány ilyen “elemet” bírsz összeszámolni csak az ide beirogatók között is??!!

  Sokat. Ha 1-nél többen lennének, már sok lenne.

  ök persze, híveknek, támogatóknak stb hívják magukat.
  Véletlenül sem szurkolóknak.

 • Oszinten varom mar, hogy az Orban ellenfele megszulessen! Halalosan unom mar, az allando lebaszasat!
  Majd, ha lesz ilyen, akit a magyar nep tobbsegben megszavaz, akkor majd en is velemenyt mondok rola!

 • Figyelj FIGYELŐ!

  Ne haragudjon, de valahogy ki szeretném fejezni Tiszteletemet.
  Jó kérdés miért, de rögtönözve megmagyarázom.
  -Szóval!
  Becsülöm a “Figyelő” mindenkori hozzászólásainak tárgyilagos komolyságát, őszinteségét!

  *Álláspontom szerint teljesen igaz!
  Nem Orbán Vikit kellene személy szerint cikizni. Szerintem nem Ő lett megválasztva, hanem egy pártpolitika.
  Én sem vagyok “Éljen Orbán” típus, de a választások eredményeként személy szerint nem csak Ő, hanem a képviselt pártja is tartozik szolgálattal a polgárokkal szemben méghozzá az ellenzéket is tiszteletben tartva.
  Az, hogy mi lesz a jövőben soha nem tudta senki, annál is inkább, hogy Magyarország történelmi múltját tekintve nem igazán mondható el, hogy önállóak voltunk az utóbbi időkben.
  – Én is “kizárásos alapon” szavaztam jobb híján és nem Orbán Viktor személyére, hanem egy szimpatikusnak tűnő pártpolitikára.
  A FIDESZ, csak egy választás-nyertes. Ha őket “cikizik”, akkor értelemszerűen a többségi választópolgárokat is sértik, közvetetten a demokratikus értelemben vett “ellenzéki konkurenciával” egyetemben.

  Kedve Figyelő!

  Szóval, ha lesz olyan más irányvonal, mely többségi akaratot motivál, akkor én is véleményt mondok róla. Nemhogy véleményt nyilvánítani, hanem éppen ezért is kell saját magunk voksairól elgondolkodni egy ország polgárainak érdekét mérlegelve.
  Ellenzéki pozícióban pedig a “cikizés” helyett konkrétumokkal illik előállni. A blabla ellenzéki politika senki javát nem szolgálta soha, sőt kifejezetten árt a többpárti együttműködésnek, ami viszont logikusan is hátráltatja a globális közösség összhangjának lehetőségét.

  FigyelŐ!

  Üdv.!

  P.P.P.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  Parács

  – Orbán és FidSS-program egy és ugyanaz. Nélküle romhalmaz…

  – Jobb híján? Hát ne legyen életedben jobb favoritod, mint ez az Orbanini!

  – “A többségi választópolgárokat sértik”. Jó ha tudod, hogy az úgynevezett kétharmad az nem a választók kétharmada, hanem a 199 fős országházé. Tudniillik a megosztott(!) ellenzék részéről
  . t ö b b e n . s z a v a z t a k . O r b á n . ellen, mint mellette… Erre varjál gombot.

 • Figyelő
  2018 augusztus 1
  12:20 du.

  “Oszinten varom mar, hogy az Orban ellenfele megszulessen! Halalosan unom mar, az allando lebaszasat!
  Majd, ha lesz ilyen, akit a magyar nep tobbsegben megszavaz, akkor majd en is velemenyt mondok rola!”

  Figyelő kedves, ha Ön “halásosan unja már Orbán állandó lebaszását” tegyen ellene pl úgy, hogy nem olvassa a fórum cikkeit, ill. az arra érkező hsz-kat! Ez is egy megoldás, méghozzá elég egyszerű! De nehogy már elvárja, hogy mert Önnek nem tetszik és bántja az ingerküszöbét, bárki aki napi szinten, közvetlen közelről a saját bőrén tapasztalja, érzi és szenvedi el Orbán “politikáját’ az csakis azért fogja vissza magát, mert Figyelő már biztos unja! Az egy dolog, hogy Önben van egy nagy adag parancsolhatnék, ennek többször tanújelét adta már itt is, de azért lássa már be, hogy a világ nem egészen úgy működik, hogy sordinóra állítjuk azt ami Önnek nem tetszik? Ne a környezete alkalmazkodjon Önhöz, talán inkább fordítva! Maradjunk annyiban, hogy Önnek halvány segéd fogalma sincs a magyarországi politikai, társadalmi, és közéleti viszonyokról – ezt kevésbé hisztis állapotában el is szokta ismerni – tehát ne hőzöngjön illetéktelenül, mert a lehetősége épp megvolt rá, hogy itt éljen a honfitársaival együtt, de nem kért belőle! Hát akkor?

  Nem először írom kedves Figyelő, hogy talán egye haza a fene, éljen itt a “sorstársaival” úgy, és annyiból, ahogyan és amennyiből az átlagos 86 éves magyar kénytelen élni, élvezze a magyar népegészségügyet, nyugdíjrendszert, szolgáltatást, ellátást, tájékoztatást, közlekedést, stb nézze, hallgassa naponta a kormánya és annak feje vízióit, de nem ám két hétig mint egy előkelő idegen aki az utazási irodával szerződve szabadsága idejére “hazalátogat” és körbebuszozza az országot a légkondis turistabusszal( mint azt tette Ön pár évvel ezelőtt) hanem minimum négy évig, azaz egy kormányzati ciklus erejéig, aztán majd referáljon a tapasztalatairól! Addig szerintem nincs jogalapja bármiről is kioktatni a magyarországi magyarokat! Próbálja meg érvekkel megcáfolni a “lebaszókat” írja le, miért sérti Önt személy szerint rendre az Orbánt ért kritika, de az, hogy Ön a komcsik miatt ment el innen és Magyarországon mindenki komcsi, csak Orbán az egyetlen istenadta keresztény – na az érvnek egy kicsit soványka, túl azon, hogy nem is igaz! Persze ahhoz, hogy érvelni tudjon tényszerűen ismerni kellene honi dolgokat, anélkül nem megy, így marad a komcsizás…!

  Úgy mellesleg egy két dolgot szerintem a fórum többi írója/olvasója is halálosan unhat már Önt illetően, még sem “baxuk le” Önt folyton, csak néha figyelmeztetjük rá….!

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  Figyelő 12:20 ! szerint

  “Majd ha lesz ilyen, akit a magyar nép többsége megszavaz, akkor majd én is véleményt mondok róla.”

  Először is, a Vezért [értsd Führert]
  n e m . a . m a g y a r . n é p . t ö b b s é g e , hanem a szavazásra jogosult 8˙312˙000 emberből résztvett 70 %-ának [5˙796˙000-nek is] kevesebb, mint a fele, azaz
  csak 49,27 %,azaz 2˙856˙000 szavazott a FidSS-re.
  Viszont ellene–> 2˙941˙000 magyar ember, a z a z . 50,73 % .

  – Hogy akkor, miként lehetséges mindez ?
  A titok valahol Cipolla* saját alkatára maga szabta- bő bűvészkabátjában rejtezik. A csalást nem most kezdte, hanem már 2010-ben előre gondoskodott egy negyven éves berendezkedésben, ahogy a trükköt Mikola nevű adjutánsa anno, már 10 évvel korábban kikotyogta volt.

  [Egyébként viszonyítás végett, Magyaro. népessége, mintegy 9˙750˙000 ]

  * Cipolla: Thomas Mann Márió és a varázslójának gonosz bűvésze.
  . Ajánlom elolvasásra… 🙂

 • Petro:
  “Becsülöm a “Figyelő” mindenkori hozzászólásainak tárgyilagos komolyságát, őszinteségét.”

  Mindenre fel lehet nézani, Figyelő hozzászólásaira is. Ehhez csupán elég mélyre kell süllyedni.

  Figyelő hozzászólásainak az őszinteségét én sem vonom kétségbe.
  Nehéz, szinte lehetetlen valakinek szándékosan sorozatos valótlanságot írni, hogy ha fogalma sincsen a valóságról. Márpedig Figyelőnek lila gőze sincsen a mai magyarországi helyzetről, ergo nem lehet azzal vádolni, hogy nem őszinte.

  Jópár hónappal ezelőtt Figyelő valamit a képernyőre vetett, talán a magyarok, mint olyanok valamilyen tulajdonságával kapcsolatban. Rákérdeztem, kiket tarthatunk magyarnak, kiket pedig nem. Figyelő válasza: magyar az, aki külföldön támogatja a magyar kormány döntéseit feltéve, hogy a kormány nem baloldali. Világos álláspont, amiből bizony az következik, hogy – Figyelő szerint – bármely nem-baloldali magyar kormánnyal szemben soha nem lehet igazunk.

  Nem tudom, miért is jut eszembe hirtelen a kiváló protestáns teológus és filozófus, Søren Kierkegaard (1813-1855) egy gondolata. ti. hogy “Istennel szemben soha nem lehet igazunk”.
  Ez a megállapítás Kierkegaard gondolatvilágában helytáll.

  No, de hogy – Figyelő szerint – bármely nem-balodali magyar kormánnyal szemben soha nem lehet igazunk…

  És állítja ezt ma az a Figyelő, akit annak idején 17 éves gimnazistaként azért ítéltek egy év börtönre, mert Sztálin 75-ik születésnapjára (akkor Sztálin már 9 hónapja nem élt), nem volt hajlandó a gimnáziumban felajánlást tenni, hisz Sztálint nem tartotta Istennek. Stimt! Ám Figyelő manapság vajon nem isteníti -e a mindenkori nem-baloldali magyar kormányt, ha azzal szemben soha nem lehet igazunk?

 • AuróraBoreálisz

  Figyelő nagy bölcselkedve megjegyzi, hogy ő szintén “várja már, hogy Orbán ellenfele megszülessen…”

  Hát először is, mivel Orbánnál az a legtermészetesebb, hogy a politikai ellenfelét “ellenségnek tekintse és” – a maga sajátosan őszinte szóhasználatában – “megölje” azt, annak az újszülöttnek bizony nem sok jövőt jósolhatunk, hacsak a szülei ki nem menekítik, mondjuk Egyiptom földjére… Mindezt ő általában rém és hamis hírek terjesztésével valósítja meg, mert nála – kezében az egész államapparátussal és a teljes médiával – ez a leg kézenfekvőbb megoldás…

  Igen, ő az, a magyar NagyHeródes, aki keményen leszámol még a vélt ellenfeleivel is, s ha kell bármelyiken végrehajtja még a válogatott karaktergyilkosságai legaljasabb válfaját is… Ha kell törvényeket változtat és új, akár még személyre szabottakat is [ld.civilhetes/Lex törvények] szül még naponta, egyik napról a másikra is sőt, de visszamenőleges hatállyal is…(ld.pl.: Sukoró ügy, stb.)

  A mi Vezérünk és Kancellárunk legalapvetőbb tevékenysége és ezzel együtt célja is, tehát minden-áron az ő képzelt démonainak – vagyis a reális politikai ellenfeleinek – az eltűntetése a nyilvános színről. De ezt a “szabályt” űzi a maga legszűkebb pátriájában is. Ilyen történet például az az örök okvetetlenkedő “volt egyszer egy szegény birkapásztor” Al & Felcsút nagyközség közéletében, aki bíróság előtt is képes volt visszakövetelni azt az “önkormányzattól”, ami neki járt, ha úgy alakult, még a telkéről ellopott több tonna birka-trágyát is…
  Szóval aztán mindezek tetejébe, a miniszterelnöknek kijáró alázat teljes mellőzésével – ki hallott már ilyet – ez a legény képes volt pályázni, a Vezér strómanként elhíresült Mészáros Lőrés nevű falubéli haver-pajtásának* hűbéri ajándékként fentartott, polgármesteri cím hitbizományára is…
  – Na! Ma ez az “egyszeri juhász”, Várady András hogy s hogy nem, immár alulról szagolja az ibolyát… – Miután egy autó a választás előtti éjszakán( ! ) egy üres országúton elgázolta…

  .

  * Mellesleg az ún. Puskás Fociakadémia gázos igazgatója…

 • Belzebub
  2018 augusztus 2
  5:40 du.

  Peter egy régi-új Orban-fan itten.
  Régi lélek új köntösben.
  Csak tudnám miért kellett nicket váltania…

 • AuróraBoreálisz

  Figyelő 10:26

  Tévedés! Nem nagy, hanem . e g y s z e r ű . többséggel.

  DE még az se igaz. Itt “tisztelhölgyeimésuraim” a 3:06-os hsz-ében érthető számszakisággal elmagyarázza magácskának, hogy cseppet sem nagytöbbséggel választották meg a Fidess-t sőt a résztvevők többsége – 50,73 % – szavazott e l l e n ü k, csakhogy a választási törvényt és a szabályokat a Camorra már évekkel ez előtt úgy buherálta meg, hogy a pálya mindig csak nekik, az ő javukra lejtsen…

  Ettől és a már jól bevált úgynevezett “kétharmados” blöff-retorikájukkal alaposan megfűszerezve (közte a Maga és Marcsi is) érződik úgy, mintha ez egy nagytöbbség lett volna. Pedig ez nem igaz, tehát többek közt ez is az egyik aljas hazugságuk.

  .

 • gabriel
  2018 július 31
  8:47 du.

  “Meghallgattam a beszédet.

  30 évvel ezelőtt még jól is hangzott volna.
  Ma halálos a jövőre.

  Aztat mondta:
  a globalizmus alternatívája a szabad-nemzetek szövetsége.”

  ÚRISTENNNN !!!
  HÁT MÁR MEGINT ????
  ISMÉT ?

  A nóta első sora:
  “Szövetségbe forrt szabad köztársaságik..”
  Akit pedig a nóta dallama is érdekel, keresse a
  “Szovjetúnió Himnusza” cím alatt.

 • Geyza

  Ez a “fenevad” nem pusztul ki.

  Az uszítás a gyűlölet az irigység

  Az irigység az alap, amit a szeretetre nevelés elfojthat.
  De ha nem nem történik meg elég néhány uszító, aki ezt kihasználva uszít – é innen már meg is van a gyűlölet.

  Az uszító nagy hőssé lesz, aki “jóságosan” megvéd a gyűlölet tárgyától – jó szerep.
  (tudod mint a sárkányölő kis-királyfi aki azért ment mindig 7/7 országon is túlra sárkány-ölni, mert ott soha senki nem látta a 7-fejüt. )

  Máris lehet egybeforrasztani a “szabad – köztársaságokat”

 • gabriel
  2018 július 31
  11:10 de.Kedves Gabriel. Azert en nem hasonlitanam Orbant Hitler, Sztalin stb. hez. Senkit sem olt meg vagy tett birtonbe! Vannak azert kulonbsegek. De ahogy ezt az oldalt olvasom, latom, hogy sokaknak NEM nepszeru! De azert ne essunk tulzasokba!

 • Ismetlem magam, Orbant nem ismerem, szememben csak egy erdeme van, hogy NEM baloldali! Ami az europai nemzetek osszefuggeset es szolidaritasat latom, abba viszont NEM hiszek, csak kulsoseges, megjatszasa az allamoknak. Ebbe viszont Orban nagyon teved!

 • Ismetlem magam, Orbant nem ismerem, szemembe csak egy erdeme van, hogy NEM baloldali! Ami az europai nemzetek osszefuggeset es szolidaritasat latom, abba viszont NEM hiszek, csak kulsoseges, megjatszasa az allamoknak. Ebbe viszont Orban nagyon teved!

 • Belzebub
  2018 augusztus 2
  5:40 du.

  “Rákérdeztem, kiket tarthatunk magyarnak, kiket pedig nem. Figyelő válasza: magyar az, aki külföldön támogatja a magyar kormány döntéseit feltéve, hogy a kormány nem baloldali. Világos álláspont, amiből bizony az következik, hogy – Figyelő szerint – bármely nem-baloldali magyar kormánnyal szemben soha nem lehet igazunk.” -írtad aug. 2-án az 5.40 hozzászólásodban.

  Tökéletes a meglátásod, mert Gabrielnek írt válaszában aug.3.án 4.26.-kor Figyelő a következőket bírta írni: “Ismetlem magam, Orbant nem ismerem, szememben csak egy erdeme van, hogy NEM baloldali!”

  Hát így is lehet érdemeket szerezni, nem számít mit csinál, hogy gondolkodik, mekkora gazember valaki – ezek pusztán “részletkérdések” nincs jelentőségük azzal szemben, hogy nem baloldali! Ez a lényeg, függetlenül attól, hogy Orbán szerintem leginkább semmilyen oldali, mert alig hiszem, hogy a “hatalom bármi áron” elve bárhova is besorolható!

  A gond azonban nem az, hogy Figyelő miként vélekedik az oldalakról, ő már aligha fog belátni bármit is ami nem az ő elképzeléseit támasztja alá – ám sajnos nagyon sok Figyelő, és kevésbé figyelő ember él a világban akik ilyen “magas követelményeket” támasztanak a hatalom mindenkori képviselőjével szemben, itt is él vagy 2.5 millió példányuk. Na, és nekik is van egy szavazatuk!

 • Gabriel
  2018 augusztus 3
  9:41 de.

  Jobb népmesékben a királylányt elzavarják és leülmek sörözni.

  A királyfi meg a sárkány.

  Kutrucfalván.

  Kutrucfalva fallal védett,
  (Szüzből raktak bele négyet.)
  Falon belül királyi vár,
  Abban élt a királyi pár.

  A párnak van egy randa lánya!
  Gonosz sárkány mászott..mászott..
  (Úgy berúgott tegnap Vácott.)

  Nincs ronda nő, csak józanul.
  A rút sárkány feküdt alul.
  El voltak így addig amíg
  Elunta és ő volt felül.

  Majd aludtak, kéz a kézben.
  (Néha más volt a lány-kézben)

  Józan lett a randa sárkány
  Látta mily csúf a királylány
  Elszállt gyorsan szégyenkezve
  Jegyüzérnek Debrecenbe..

  /A ballada Prof.Vitéz Főátlóssy Merőleges Béla ,a merész alkohológus és egyben tanítómesterem munkája/

 • Besancon
  2018 augusztus 4
  5:40 de.

  szvsz már régesrégen semmi értelme a jobb bal megkülönböztetésnek, mert nem létezik ilyen a valóságban, egy példa (nagyon kirívó de élő) a süsülandiában demokratának nevezett párt 2016-os jelöltje ugy a hillári hollári clintonné volt aki személyében a legszélsőségesebb jobboldali majdnem aszon’tam, hogy fasiszta nézeteket képvisel a korábbi külügyminisztersége ezt bizonyítja és ezért ütötték ki a valós balos bernie sanderst aki szvsz csak egy középutas kis útkereső a mai odavalósi GOP az meg nem jobb hanem semmilyen oldali és az ottani “választások” a csinnbummcirkusz bruhahaha tipikus esettyei és vetésforgó 8 évenként hogy a loptt és lekenyerezési pénzekből mindenkinek egyformán jusson

  lásd még a levédiabasznádi kavalkádot ahol is semmilyen oldalak csak érdekcsoportok mármint anyagi érdekek szerint és azok dumálnak hülyeségeket a fidexkft már ezzel sem fárasztya magát eccerűen “folytassa kleo” alapon kapja meg a sok süketklótól a szüxéges csalást és marad hatalmon örökre(????) sok mindenki figyelőke aki ugye egy dilinyós nagy örömére mert marad a fidex amelynek csak oldalai vannak mint a tetraoktaédernek

 • Geyza
  2018 augusztus 4
  7:44 de.
  na látod ezt kell Oscar ra és más hasonlóra felterjeszteni és megkérni angol anyanyelvű magyarul beszélő egyedeket hogy csináljanak róla műfordítást

  Madách Az ember tragédiáját olyan csodálatos portugál fordításban olvastam, hogy ihaj, egy Sampa i páter és egy magyar író közös és több éves munkája de ma már ezzel sok millióan megismerhetik a művet a maga csodálatosságában

  és nagyon sok magyar zsenit lehetne -némi kooperációval- megismertetni a világgal és mingyárt kinyílnának a kapuk legalábbn résnyire a zorbáng…i és a szijjgyártó ananászfejű ebben léphetnének mert külkereskedni nem tudnak és egyébként is ketten nem érnek fel egy sánta macska firnyákságához

 • Rodeókám:

  Van még néhány gyöngyszemem a Mestertől és régi barátságunk révén fel vok jogosítva a terjesztésére is.

  Hogy mást ne mondjak 11 éven át kinnt voltak a művei a saját Chat-oldalamon, a kultúr-rovatban. Már nem elérhető mert bezártam a boltot.Túl sokba került a fenntartása.

  Itt van 1 , csak neked :

  A Kovács-tanyán…

  Zöld a fű a Kovács-tanyán
  Ott volt tavaly fiú anyán.
  Lett belőle szörnyű botrány,
  Ma is sperma szaglik ott ám !!

  /Vitéz Főátlóssy/

 • A népmesékről: ezek leginkább a “nép” lelki alkatát tükrözik.

  A jellegzetes magyar mese a csalimese (jött is, meg nem is, hozott is meg nem is…)

  A német mesében a leány szorgalmasan dolgozik, és ezért aranyeső a jutalma.

  A nyugateurópai mese a királyfiról szól, amelyik legyőzi a sárkányt.

  És a közelkeleti muszlim mese (Ezeregy éjszaka)? A szegény muszlim ül a patakparton, egyszer csak felé úszik egy ládikó, tele kinccsel…

 • Geyza
  2018 augusztus 4
  11:24 de.

  Valaki mesélte hogy látott valami Verdi operát, a főszerepben egy török előadóművésszel aki a saját nyelvén énekelte a szerepet.
  Állítólag nyögött a nézőtér a visszafojtott röhögéstől.

 • Geyza, Besancon, Belzebub, Andrew, Rodeio … és akik tudják, hogy miről szól a dal:

  Akinek pedig inge, vegye magára é jól gombolja be

 • Gabriel
  2018 augusztus 4
  9:30 du.
  hahaha

  de már pudvásak

 • Rodeio

  Rónai Pál (Paulo Rónai) nagyon ismert és elismert nyelvművelő, író és professor volt brazilban – bár pesti zsidóként látta meg a napvilágot.
  Számos brazil kitüntetése mellet a Párizsi Akadémia aranypálma díját és a francia becsületrendet is elnyerte.
  Nemcsak portugálra, hanem franciára is lefordította Madáchot.
  A magyar fordítások mellett francia írókat is fordított portugálra.
  Mellesleg jó-néhány maradandó saját művel is büszkélkedhet.

 • Rodeonak címeztem a török előadóművésszel kapcsolatos bejegyzésemet, nem magamnak.
  Csak elügyetlenkedtem a dolgot DD

 • Gabriel
  2018 augusztus 4
  9:30 du.

  Világos minden.
  A baj csak ottvan hogy Bródy kis prüntyögései távolról sem fognak akkora visszahangot kelteni mint anno az Illésék.

 • Gabriel
  2018 augusztus 4
  9:30 du.

  Köszi,
  S ezek tényleg ugyanazok. Nem egy esetben szó szerint is. Mert a zsíros sz.r a víz felszínén úszik. Akármilyen víz is van alatta.

 • Almási Alma
  2018 augusztus 4
  4:33 du.

  “A népmesékről: ezek leginkább a “nép” lelki alkatát tükrözik.”

  Én úgy tudom, hogy a népmesékben vándormotívumok vannak, amik évszázadokon át, több ezer kilométert vándorolnak. Pl. nagyon sok magyar (és európai) népmese van a népmese katalógusban, amelynek arab vagy perzsa gyökere van, vagyis az Ezeregyéjszaka kultúrköréből származik.

 • |Na, ez az oldal is jol elmosott engem. Mar irtam, hogy Orbant nem ismerem, eh NEM is imadhatom.
  ISmetlem?: miert nem jenhet meg a beirasom a Kanadai Magyar Hirekben?

 • Kanadai Magyar Hirlap mindig nem akarja kozolni irasaimat.

 • Klárika,
  ne törődj vele!Lényeg,hogy ideröfögjenek a disznók.Akik Itt is minden alkalommal”ugyanazok”.(gayza és kinövései)

 • Figyelő
  2018 augusztus 18
  12:11 du.

  Szerintem csak béna vagy.
  Gyuritiz barátod meg kihasználja a bénázásodat egy jó kis gyűlölködésre.
  Ennyi tellik ki tőle.
  Mert egy szar alak.

 • gyuri10
  2018 augusztus 18
  4:36 du.

  Úgye TE abban a téveszmében élsz hogy minden amit meglátsz az a tiéd.
  Valahogy kialakult cseppnyi agyadban az a halvaszületett gondolat is hogy TE és a hasonszőrű fasisztoidáknak van fenntartva ez a lap.

  Kuvvául nagyot tévedsz kisbarátom.
  TE csak egy penészfolt vagy itten.
  Vagyinkább olyan vagy mint egy szardarabka az aszfalton:
  Az ember röhögve átlép rajta hogy “néddmá egy barom ázsiából szalajtott szamojéd megint ideszaratta a kutyáját.”

 • Geyza Brody sokkal tobbet mond most, mint az Illessel. Csak kozben megsuketultek a magyarok. Erről nem Ő tehet.

 • Biztosan azért hogy a horvátoknak is jusson valami a jóból.
  Háát..ennyit bírtunk nekik adni.
  Elvégre mi nem vagyunk egy Krőzusok, nemiga ? .. : )

  Örüljenek hogy egyáltalán kapnak !

 • Székletfoglaló ?!

  Cikkírónk vátesznek bizonyult, ugyanis Császárunk nemes leánya Ráhel hercegnő többek szeme láttára néhány nappal ez előtt a horvát autópályán egy benzinkútnál(?) pelenkázván a dinasztia legkisebbik tagját, a használt és sz…ral teli gyolcsot úgy hajította át a . p a l á n k o n, ahogy az a nagykönyvben az efféle tartalomról meg-szokás írni, vagy mondani… – A horvát bulvársajtó és média örömére.

  Tulképp, a szeleburdi királykisasszony nem is gondolta végig, hogy micsoda értéket, ott az Orbánház génjeit hajigálja, holmi “mikutyánk kölykei” játékszeréül, azaz ebek harmincadjának tevé ki a mindannyiunk nemzeti kincsét. Holott az ilyen géneket meg illenék örizni, legalább a nagy ünnepeken körbehordozandó.
  De tényleg milyen szép is lehetne, erre Habony koronaőr parancsnoknál megrendelni egy hegyikristály kalickát, mint más királyi házak csonka dabrajaival szokásos nagy ünnepeken. Így aztat ugyanúgy körbe is hordozhatnák Budán, Pesten, sőt most meg, még gyalog is, a leapadt Duna medrén is hősiesen átgázolva… Legföljebb a nagy melegre tekintettel, az ereklyeőrök gázmaszkban teljestenék eme szent kötelességüket… Ugye, hogy de szép is lehetett volna, mondjuk már e hó 20-án, de hát már a felséges kéz már elhajította a lehetőséget ama holmi kies szlavón pusztaságban…

  Orbán a foci VB-n az egyik (német-horvát) meccsen a horvátoknak drukkolván elblöffentette, hogy azért drukkol nekik, mert azok is mi kutyánk kölykei. Ebből könnyelmű figyelmetlenségből még arra is következtethettünk, hogy akár a magyar gazdaságot infúzión tartó német autógyárakat is félrelöki, egy kis nemzeti szolidaritás kedvéért…
  De igazábúl miért is ?! Mert nekem meg rögtön az jutott az eszembe, hogy Császár őfelsége valójában Hernádi, a nemzetközi-körözött MOL vezér, s az ezzel bizony szorosan összefüggő miniszterelnöki renomé védelme, helyesebben megmentése érdekében dörgölődzik ezzel a fal barátkozós szöveggel a haragos szomszédhoz, aki ennek ellenére szigorúan ragaszkodik a
  10-m i l l ó . € kenőpénzes üggyel meggyanúsított Orbán-háver kiadatásához. “A mi kutyánk” márcsak azért is ennyire makacs a MOL vezér megjelenéséhez, mert immár az strassbourgi Európai Bíróság is úgy döntött, hogy biza ki kell adni Hernádit. [Ti. egy lefizetett horvát miniszterlnök 10éves börtönbüntetéséát tölti a MOL-INA ügyben.] Orbánék viszont azt állítják, hogy nincs is ügy, mert Polt Péter magyar főügyész aztat mondta, oszt annyi…

  Úgy tűnik a pávatánc már egyre csúszósabb talajon zajlik, ki és hol, melyik benzinkútnál sasszézott bele? És mibe is…? Itt már csak egy kislapát homok segít, hogy ne csússzon az az izé annyira. De mosmán ne a közvélemény szemébe szórja homokot Őfelsége! Ja! ))) 😀 (((

 • Mindazoknak, akik Rachel asszony szarospelenka ügyén csámcsognak: Még szép tőle, hogy fáradságot nem kímélve sajátkezőleg tette mindezt, sőt, férjurammal teljesen önállóan utazgatnak. Lehetett volna ugyanezt aranyhintóban, tollaskalapos testőrökkel, dadákkal, stb…
  De ők nem, ők csak mint egy eccerű proli házaspár…

This site is protected by Comment SPAM Wiper.