Parragh most a tudományt szakértette meg

2018 augusztus 3 8:00 de.205 hozzászólás

A formálódó, személyi kultuszos, kontraszelektált hatalomgyakorlás egyik legbiztosabb jele, ha olyanok kezdenek bátorságot meríteni az előttük tornyosuló fenékből, akiknek csak az említett műtárgy körbe és kinyalása a szinte egyetlen érdemük. Nem szakmailag, mert szakmailag akár jó iparosok is lehetnek. Ahogy a Fidesz ötös számú tagságijának a tulajdonosáról sem mondanám, hogy rossz publicista. Akkor sem, ha egy morális nulla. De most ne is róla szóljunk.

Már csak azért sem, mert Bayer Zsoltról más ír eleget. Meg aztán belőle csak egy van. Goebbels magasságába meg, talán még, nem emelkedett. Amellett, hogy minden „okosságának” kielemzése érdemtelen népszerűséget is eredményezhetne. Igaz, ebből a szempontból Parragh László legutóbbi alakítása is kérdésesen megemlítendő. De annyiban talán mégis érdemes az említésre, mert igazi állatorvosi lónak tűnik az, ahogy beszó’t az MTA-t érintő kérdések kapcsán. Amellett, hogy a korábbi megnyilvánulások alapján jó szakembernek is nehéz lehet tartani. Eltartania a vállalkozóknak meg mégis csak kötelessége a jelek szerint. Elvégre ő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ha valaki nem tudná abból, hogy hol az oktatáspolitikába, hol bármi másba ugat bele. Legutóbb például az alap-, és alkalmazott kutatás témakörében mondta meg a frankót. Frankón.

Egyben kijelentve azt is, hogy legfőbb ideje van annak, hogy Palkovics, mint miniszter, átalakítsa a rendszert. Amit ők, gondolom az iparkamaránál és szatócssegédéknél már régóta tudnak. Mármint azt, hogy át kell alakítani. Az MTA rendszerét. Azért érdekelne a véleménye arról, ha valaki egy kutatóintézetből kiszólva állapítaná meg, hogy ott, az iparkamrában is nagyon át kellene alakítani a rendszert. Többek között villanykörtékkel. Hátha kisebb lenne a sötétség. Már csak azért is mert Parragh, a nép hű rabszolga-képzési szakembere, azt hozta fel a leirat szerint példaként. Valahogy imigyen:
„Ha tudom azt, hogy ha egy drótba áramot vezetek, az fölizzik és világítani fog. A fejlesztés az, ha ebből létrehozok egy működő eszközt, az innováció, ha csinálok belőle egy villanykörtét, szabványosítom, ekkor belecsavarható a lámpába”.

Amely alapján az biztosan megállapítható, hogy a villanykörték, illetve elektromos világítótestek világát illetően nagy a sötétség. Ezzel az erővel azt is mondhatta volna, hogy a villanykörtéhez kell villany, meg körte. Azokat egymásba helyezve már meg is oldotta a problémát. Noha még akkor sem lett volna igaza. Az elektromosság kutatása hosszú ideig volt alapkutatás. Az is lehet, hogy Volta körbemosolyogja azt, aki a kíváncsisága kielégítését szolgáló kísérletezgetéseinek világváros-világítási jövőt ígért volna. De talán nem. Azért Volta oszlopától, Hérón labdájától eltelt némi, alapkutatásoktól sem mentes évszázad. Amelyeket Parragh szerint át is ugorhatott volna a tudomány. Esetleg ki is hagyhatott volna. Mely utóbbi esetben Parragh úr békésen rágódhatna a maga ejtette őz inas lábán. Miközben a barlangban leugatja azt, aki kőből pattintott kést használna a feldarabolására.

A villanykörtéről meg nem árt tudni, hogy az elsőkben nem drót izzott, és nem is messzire vezethető váltakozó áram izzította a szén-szálakat bennük. A szabványosítás sem túl régi keletű, és a szabványok nemzetközi nyilvántartása mögötti informatikai háttér megteremtése sem mentes az egykori alapkutatásoktól. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől talán várhatunk a nyújtott szellemi teljesítményhez képest. De Parraghtól várhatunk mást? Azok után, hogy szerinte a hazai képzést a félintelligens rabszolgák gyártósorává kellene alakítani. A hatalomtól várhatunk mást azt követően, hogy még meg is hallgatja? Aligha. Legfeljebb azoktól akik még meghallják ezeket a sületlenségeket. Villámgyors iszkolást. Mielőtt Parragh ki nem fejti, hogy szerinte milyen kutatás fog elvezetni az örökmozgóhoz. Amit a kamarája nagy erőkkel szeretne kutatni, majd innoválni és becsavarni. Vizes pokrócba, ha lehet.

Még akkor is, ha személy szerint, mint kontraszelektált hiper-hiearchiáról, nincs nagy véleményem a tudományos közélet vízfejéről. De azt hiszem, inkább vízcsapolásra és a kontraszelekciós spirálok megtörésére lenne szükség. Nem miniszteri, iparkamarai, illetve általában, a kontraszelekciót növelő, hatalmi beleugatásra. Akkor, talán, pár évtized múlva ismét elismerően csettintenének a nagyvilágban a magyar oktatásról és tudományos életről hallva. Nem úgy, hogy legfeljebb csak a katasztrófaturisták csettintenek az országról hallván. Mint bakancslistás helyre.

205 hozzászólás

  • Jézusom! Mi lesz ebből!? Ez a mindenhez értő Mekk Elek típusú „nagy ember” már a szakképzést is szakértette és leamortizálta. Valamihez a nyelve révén biztosan nagyon ért…

  • ” Azok után, hogy szerinte a hazai képzést a félintelligens rabszolgák gyártósorává kellene alakítani. ”

    Bezzeg, mikor Gyurcsány Ferenc idehozta az első német autógyárat (összeszerelő üzemet), az innováció volt! És hatalmas fejlődés a régiónak, mert … csak.
    Azokból az ígértekből is annyi teljesült, hogy ez ideig-óráig biztosítja több ezer embernek az átlagfizetést és munkalehetőséget. Semmi olyan nem történt, hogy ez beindítaná az adott régió felzárkózását hosszú távon. A szegények ugyanolyan szegények maradtak, és közmunkából élnek. A városok fejlődése nem indult be, néhol még romlott is.

    A valódi szakmunkások képzését állítólag majd segíti a sok autógyár, szajkózták a szocialisták. Na ebből egy nagy szakmunkáshiány lett. Ráadásul ott van a büfé főiskolások serege, akiket a munkanélküliség elől menekítettek oda a szocialisták, mert nem volt jobb ötletük.
    Az érettségit, de egyebet nem nyújtó gimnáziumok megélhetése biztosított, mert ha bezárnak egy sz.r gimnáziumot, akkor a ballib média szopránban sikít, hogy az fideszes rémuralom …

  • Nem lehet meglepi. Ugyanis szerepelt a választási ígéretek között ez is.

    Mármint az ország átstrukturálása egy „kormányozható” rendszerré.

    Értsd alatta, kézi-vezérlés.

    A kézi-vezérlés szigorú alárendelt rendszerek egymásra-építését követeli meg.

    Nem használható a mellérendelt rendszerek halmaza – annak logikája.

    Tehát szükséges lefejezni minden önálló rendszer-elemet, és a testét besorolni egyetlen „FEJ” alá.

    Akinek a seggit lehet persze kívülről nyaldosni, attól még több erőre gerjed.

  • Moslék úszkál a felszínen, mert könnyebb a víznél!

  • pour repondre ce ci,;
    -„misne Torah, Lois de Sanhedrin 24, 3.
    -„ce n’est pas a toi qu’incombe la tache de terminer le travail
    mais tu n’as pas les mains libres pour t’en dispenser”-
    —————————————————————–
    -(exgisence de fidelite a l’egard du „decret royal”)-

  • Egy személyes élmény: Sok évvel ezelőtt a Parragh Rt. fürdőszobafelszerelés boltot nyitott Budapesten a Körúton, közel az Üllői út sarkához. Az Üllői út 26-ban van az Orvostudományi Egyetem központi épülete. Nekem akkor ott volt szobám. Egyik reggel megszólalt az asztalomon a telefon, a Parragh Rt.-t keresték. Elmondtam, hogy ez a SOTE. A hívások aznap délelőtt ötpercenként jöttek. Átmentem a boltba jelezni, mi a helyzet, a vezető közölte, hogy a (vezér?)igazgató urat nem szabad zavarni. Attól más még intézkedhetne – mondtam, de másnap délig nem történt semmi. Nálam keresték a Parragh Rt.-t. Ismét szóltam, a válasz ugyanaz volt. Ekkor jeleztem: ha holnap valaki nálam keresi őket, azt fogom mondani: a cég csődbe ment és megszűnt! Egy órán belül megoldották!

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 3
    8:23 de.

    El vagy tévedve. A szakképzés szinte teljes leamortizálásának és az ehhez nyújtott Parragh-szakértésnek mi köze van a német autógyárakhoz? Egy szakipari gyártás betanított munkásainak köre és a szakképzési rendszerben érintett összes diákok körének halamza közül melyik a nagyobb, és melyik hat generációs távlatokban?
    Szerintem az utóbbi.
    Tudom: rég emlegetted Gyurcsányt, és már a nyelved hegyén volt. …. 🙂

  • Gabriel
    2018 augusztus 3
    9:00 de.

    Bárcsak az lenne Orbán legnagyobb bűne, hogy kormányozhatóvá tette az országot!

    Akkor idővel bekerülne a népi Pantheonba, mint Kádár János! Kádár idejében a „gulyáskommunizmus” azt jelentette, hogy az emberek építették a kulturált otthonaikat, miközben valódi húsból készült gulyásleves jutott minden család asztalára!

    Ettől Orbán még fényévekre van. Tulajdonképpen azért, mert az elmúlt harminc év politikájának ő az utolsó képviselője. Ennek lényege az ország leépülése minden téren, mégha vannak is esetleg részsikerek.
    Kialakult a rendszerváltáskor egy olyan réteg, amelynek romlott a helyzete. Van nyolcszázezer ember, aki a mindenkori kormányok nélkül szó szerint éhenhalna. A funkcionális analfabéták számát nem ismerjük, de érezhetően növekszik évtizedek óta. Nekik régen a tsz-ben volt munkalehetőség, megélhetés biztosítva, és bizonyos kulturális szint.
    A közmunka és a szociális rendszer nagyon messze áll attól, hogy ezt a réteget legalább alapszintre emelje.
    Van még további 2-3 millió ember, akiket ez a sors fenyeget hosszú távon.

    A többi, hasonló kelet-európai ország a kivándorlással próbál magán segíteni. Több millióan hagyták el a hazájukat, és mentek nyugatra. Próbálnak az oktatásba, kutatásba fektetni. Orbán inkább a külföldi tőkére épít, és elhanyagolja a belső reformokat. 2010 óta semmi változás nem történt az egészségügyben és a visszaállamosított nyugdíjrendszerben.

    Az oktatásban látszólag voltak reformok, de gyakorlatban ugyanaz van, mint a balliberálisok idején: vannak az elit iskolái meg a szar iskolák.

  • A rendszerváltás óta állandó téma, hogy reformokra lenne szükség az oktatásban és az eü-ben, de azóta se sikerült.

    Az oktatásban sajnos Magyar Bálint lejáratta a reform szót. Nem csak a bolognai rendszer rosszul sikerült bevezetésére gondolok. Bezárták a falusi kisiskolákat, de az összevont intézmények nem hozták meg a kívánt sikert, még digitális táblával sem.
    Harminc év alatt nem csökkent, hanem nőtt a gyerekek közt a különbség! Vagyis aki bekerül az iskolai rendszerbe, csak akkor tud előre jutni, ha a szülei képben vannak.
    Igaz ez a szakmunkás képzőkre is! A legtöbb gyerek csak melegedni jár oda. Szakmát, közismereti tárgyakat már húsz éve is csak nyomokban oktattak. De ez ellen nem lehet föllépni, mert ha szakmunkás-képzésről ír valaki, akkor a ballib értelmiségi „elit” már kórusban sikít, hogy szakmunkás= bérrabszolga. Pedig a képzettség nélküli 8 általános a kiszolgáltatott, belőlük lesznek a közmunkások általában.

    T. szerző nyilván ezért írta az egész cikket, hogy leírhassa a rabszolga szót …
    Az, hogy az MTA-t hogyan akarják letámadni, és van-e ennek értelme, hát az pont nem derül ki a cikkből. Nekem a médiából az jött le, hogy a fidesz nem a természettudományos kutatást akarja leállítani. Hanem pont csak a legígéretesebb irányokra akarnak pénzt adni. Csak ugye senki nem tudja, hogy a jövőben mi lesz az …

  • Namost ..itt..csak egy probléma van ezzel a cikkel.

    Hogy ideges lettem.

    Kerülöm ezeknek a semmirekellőknek a förmedvényeit, mert az jó a gyomromnak.
    Oszt most meg ráfutottam egy ilyen kitételre.
    „Ha tudom hogy a drót..etc..etc..”
    Ez kremássan BOR-ZASZ-TÓ !!

  • vitéz árpád(vámpír)utód a síp utca 11-ből,
    kipróbálhatod nálam a seggnyalást kívülről és belülről.Attól fogsz”még több erőre gerjedni”.

  • vitéz vámpír,
    kiegészítésként csak annyit,hogy az ajánlatom verbálisan értendő,mert úgy ránézésre elég undorítónak nézel ki.

  • Vámi István
    2018 augusztus 3
    8:11 de.

    A szakképzéssel komoly bajok vannak, amióta megszűntek az állam által fenntartott tanműhelyek és főleg a munkahelyek (vagyis a rendszerváltáskor).

    A fiatalok nagyon esetlegesen sajátítják el a munkakultúrát. A multinál nem a kreativitásra helyezik a hangsúlyt, hanem a másolásra. A nagyvállalkozók is a Bólogató Jánosokat szeretik.
    A kis vállalkozások, ahol tényleg kreatív, önálló fiatalok dolgoznak, előbb-utóbb tönkremennek, mert nem állnak be nyalni egy politikus seggét sem. Vagy fölszívja őket a multi.

    A cikkben amúgy az MTA-ról van szó. A fidesz a dél-kelet ázsiai kistigrisekhez hasonlóan most azt hiszi, hogy önteni kell a pénzt zsákkal a természettudományos központokba, mert az a jövő. Vélhetőleg a régi típusú professzorok nem osztják ezt a tényt, mivel még semmi bizonyítékot nem láttak erre. Hogy az ázsiai kistigrisek gazdasági ugrása együtt járna a társadalmi fejlődéssel.
    Ezért aztán lapátra kell tenni őket, hogy ne akadályozzák 1. Viktor nagyralátó terveit.
    Megjegyzem a balliberális értelmiségi elit se tett soha mást, csak a nyavalyás bölcsészeket fikázta, meg a közgazdászokat istenítette. Főleg a neoliberális közgazdászokat, meg hogy majd itt a verseny megold mindent.

  • „”Hazai lámpa””

    Látod ezért nehéz veled „”idézőjel kinyitva”” beszélgetni „”idézőjel bezárva””

    Mert nem érted, hogy mit jelent ami oda van írva.

    A ==kormányozhatóvá== szót idézőjelek közé tettem, amivel arra utaltam, hogy az ö sajátos értelmezésük szerint.

    Vagyis az ö számukra az ö módszerük jelenti a kormányzást, de az én számomra nem.

    Nem tudom, hogy érthető-e ez így magyarul a Te számodra, de tényleg, minden rossz mellék zönge nélkül próbálom magyarázni…

    Még magyarosabban – diktatórikus rendszerré alakítja át az országot.

    A többire nem tértem ki.

    Csak hogy tudjad – bár nem tudom, hogy meg fogod-e érteni:

    A diktatúra azt jelenti, hogy a diktátor leszarja, hogy valakinek van-e véleménye arról, hogy mit hogyan kellene csinálni az országgal kapcsolatban.

    Olyan emberekkel veszi körül magát, akik feltétlenül és minden zokszó nélkül csakis az ö elképzeléseit hajtják végre.

    HŰBÉRES RENDSZER – ha hallottál már róla.

    Pont emiatt olyan édes tökmindegy hogy ki mit írogat itt is, le meg fel.
    De mégis, – egy ilyen az országtól fizikailag távol álló helyre is – küldenek provokátorokat, valamint megfigyelöket arra nézve hogy ki mit írogat.

    Nem tudom, hogy ez utóbbit érted-e? Vagy inkább megérted-e, hogy mit jelent ez.

  • Tisztelt Hozzászólók!

    Sajnos, nagyon sajnos! Sok igazságot tártatok fel. De, ki és mikor tér már észhez, ha egyáltalán tud és van rálátása az oktatás fontosságára. Nem lehetne igaz, hogy egy hozzáértő nem tudja felmérni egy társadalmi közösség jelen és a jövő oktatási, képzési perifériáit. Egy „gyorstalpalós vörös diplomával” még talán elképzelhető a hozzá nem értés, de még abban a rendszerben is jobban és hatékonyabban működött az oktatás.
    Petro

  • Hazai lampa

    Csodálatos hogy mennyre nem vagy képes érteni amit mások írnak ….!!!

    Persze igaz is, hogy úgy írtam, hogy csak azok értsék, akiknek szól …

    Bocs…

  • petro

    ez mind szep!!
    csak az nem mindegy MIT es foleg HOGY tanitunk!!
    az igazat,…………vagy a nektek tetszore atirt verziot!!

  • Gabriel
    2018 augusztus 4
    3:04 du.

    „A diktatúra azt jelenti, hogy a diktátor leszarja, hogy valakinek van-e véleménye arról, hogy mit hogyan kellene csinálni az országgal kapcsolatban.”

    Kádár János leszarta, hogy mi van az emberekkel?

  • T.Gabriel!
    – Amidőn, Önök voltak hatalmon 40 évig, megalkotva a máig ható tahó-kollaboráns rendszerüket (innen a megfellebezhetetlen nagy diktatúra ismeret) ami bevalottan „proletárdiktatúra” volt, és nem átallották azt pofátlanul „népidemokráciának” nevezni…
    – Valóban, leszarták a lakosságot, a forradalmi munkás-paraszt kormányuk országlásával, szovjet fegyverek „védelme” alatt…
    – A „hűbéri” fogalomnak, utána nézhetne.. Jujj!

  • bar-lev
    2018 augusztus 5
    2:22 de.
    HAHAHA! Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű! Még az inkviziciónál is idétlenebb dogmával véditek az igazatokat, ami ha igaz lenne, nem kellene erőszakos törvényi szigor, csak sima kibeszélhetőség! Hahaha!

  • slapaj Azok a szovjet fegyverek sok mindent csináltak, csak nem védelmeztek.
    Sajnos a tahó-kollaboráns rendszerben igazad van, a mai napig tart (és még sokáig fog). Akkor miért is védelmezed körömszakadtáig? Mert hasznod van belőle?

  • szabojeno

    te majom!!
    ez a ti bajotok………..mindig azt firtatni hogy masok meg ugy!!
    csakhogy az NEM FELMENTES arra a szarra amit TI csinaltok!!

  • Kenny:
    Ez a Slappantyú haszonélvezője a NER.-nek.
    Azért pattog itt nekünk.

  • Szabó Jenő
    2018 augusztus 5
    8:55 de.

    Kikről ugatsz náci

  • gyuri10
    2018 augusztus 3
    12:27 du.

    Én azthiszem inkább egy hatalmas valagbarúgás az ami hiányzik neked.
    De mindegy…
    éljél csak tovább a homo-erotikus ábrándjaid között.

  • Slapaj gyerek, te kis sleppes anyámasszony-katonája, szarházi kis-köcsög!

    Hát nem sül ki a szemed, hogy ennyi ésszel és ilyen sötét rosszindulattal az állam pénzét magadra költeted, ami nem a kormányé, hanem az állampolgároké?

    Terád költi el a kormányzat a szerencsétlen tömegek véres verejtékével kiizzadt forintokat, és ide mersz jönni, és ilyet leírni

    „Hogy amikor önök voltak hatalmon…” !!!????

    Hát ennyire seggfej vagy?
    Egy szaros kis gárdista gyerek –
    a kommunizmusban voltak hasonló mocskok, csak akkor „vörösgárdistáknak, aztán ifjú-gárdistáknak hívták azokat buta semmirekellő, sötét kölköket.

    A Szálasi idejében Hitler-jugendeknek – most meg jobbikfasznak.

    Mennyi ész szorult tebeléd?
    Ha rólam azt hiszed, hogy én valamilyenféle hatalmon voltam nemhogy a kommunisták között, hanem bármilyen hasonló söpredék között. A szín nem számít.
    És te akarsz újságírói pályán mocskolódni a jövőben???

    Hiszen az ékes bizonyítéka annak, hogy neked a politizálás a hatalomhoz való tartozást jelenti.

    Vagyis egy kretén vagy.

    Ennyire lesüllyedt az oktatás színvonala újra, hogy ilyenek a jobbak????

    Nem szégyelled magad?

    Egy árva kukkot nem értesz az itt folyó beszélgetésekből, a hozzászólásodból ítélve.

    Menj apuskám a fradiBközepbe, annyi a te szellemi színvonalad – ott kiordithatod, kitombolhatod magad, miután a sárgaföldig leittad magad.

    Akik itt véleményt cserélünk nem azért tesszük, mert a „hatalomért” esedezünk, te kis nyomorult.

    Hanem egyszerűen el mondjuk a véleményünket az ilyen megbuggyant mániákusokról

    ÉS TEDD EL MAGADNAK – HOGY EMLÉKEZZÉL RÁ AZ ÉLETEDBEN, MIELŐTT KIBUGGYAN A LELKEDBŐL A NYOMURÚSÁG.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 5
    5:09 de.

    Az elején nem – akkor még felakasztatta, később csak börtönbe vettette azokat akiknek nem tetszett amit csinál, csak a diktatúrája vége táján volt az amikor már csak leszarta.

    Annak a néhánynak a véleménye (akarata) érdekelte, akik a pártfötitkárságát újra szavazgatták.

    És nyilván az, hogy Moszkvából milyen szelek fújnak.

    Ha tudsz valami mást, nosza elő a farbával…

  • Hazai

    csak okolásul

  • Gabriel
    2018 augusztus 5
    2:54 du.

    Kádár hatalma azon alapult, hogy viszonylag jó életszínvonalat biztosított széles dolgozó rétegnek (mindenki dolgozott).

    Ez volt a gulyáskommunizmus, amit már nem egyszer kitárgyaltunk itt. De lehet, hogy valaki visszaél a nickeddel, mert régen nem voltál ilyen tudatlan …

  • Geyzir,
    te kis delirium tremenses gójmotoros.Aki beszegte a füled,az tényleg seggfej lehetett.Persze annak idején nem tudhatta,hogy az jön ki amit betesz.Jobban járt volna,ha a falra veri és a nap szívta volna ki.Abból nem lett volna ilyen O.I.T.B,mint amivé te emelkedtél.Oldal-Idióta-Tehénszarkaparó-Bunkója.

  • „gy10”
    egy „igazi zsidos” valasz toled geyza fele!! megis milyenn alapon itelsz te barkik felett is? ki hatalmazott fel ra teged? SENKI!!
    ebbol is latszik,hogy ugy vagy te zsido ahogy en a dalai lama!!

  • Gabriel

    mit nem ertesz a „salapaj gyereken”?
    emlekezz a Hofi mondasara!!-(oh mily igaz es aktualis most is!!)-
    -„a magyaroknal nincsen kulon uttoro,kulon cserkesz,kulon nyilas!-……melyik ruha tiszta eppen!! azt veszi fel!!”-

  • SLAPAJ, Gábriel elevenébe tapintottál…. Ezektől a Foxi-Maxin felnőtt kiöregedett káderoktól, mint kívülállóktól, bátran meg lehetne kérdezni, hogy mi a véleményük az intelligenciáról ? (…meg a kultúremberi stílusról…)

  • Gabriel!
    -Köszönettel tartozom, ihletett,veretes soraiért, ahol „megvillantotta” számomra azt a mentális sötétséget, melyben Ön vegetál…
    -Aggódom, hogy fiait is kínálgatja, zavaros elméleteivel, könyörgöm ne tegye !
    – Nagyon átjött a „köcsögöző” szöveg… Gratulálok!
    Aki, nem tudja tíz sorban leírni a véleményét, az minden aljasságra képes…!

  • slapaj
    2018 augusztus 6
    2:58 du.
    Nyugodtan tegezd le, nem érdemli meg a kommunista multja miatt, hogy magázással add meg neki a tiszteletet!

  • bar-lev
    2018 augusztus 6
    11:52 de.

    Úgytűnik ennek a Gurltiz-nek fogalma sincs arról kik azok a Goj-motorosok és kinek a baráti illetve üzleti köréhez tartoznak.

    Mert ha tudná, akkor pozitiv stílusban nyilatkozna róluk annak dacára hogy meglehetősen antiszemita társaság.

  • NAGY István
    2018 augusztus 6
    1:33 du.

    Látom te is csak egy afféle fotel-entellektüell

    Más szóval, egyszerűsítve : INTELLLIGENCS. DDDDDDDD

  • slapaj
    2018 augusztus 6
    2:58 du.

    Ércsük.
    Szaal te vagy itt nekünk az értelmiség világító fáklyája.
    Kár hogy a tölteléked szárított csodaszarvas-szar.
    Csoda ide, csoda oda, eléggé büdös
    amiket ide villantasz.
    Nembaj befogjuk
    az orrunkat.

  • Kedves dalai láma,
    unom a kérdezetlen hülye szövegeidet.לכן: לך תזדיין עם החבר האידיוט שלך Üdvözöllek az Uránia fölötti lakásból: radak gábor.

  • geyza,
    nem az orrodat kell befognod.A mocskos dzsórádra kellene lakatot tenni.Az ABC tulajdonosai a gójmotorosok.Az ilyen kis senkicskék mint te a tócheszlekkereik.A provokátori szerepvállalásodért megtűrnek maguk között.Esetleg itt-ott közéjük raktad a repülős csajt,amikor még nem volt mintaérték nélküli.

  • Gurltiz:
    Áruld már el
    hogy viselnek el tégedet
    a csaldátagjaid?Ilyen embertelenül unalmas embert
    azért ritkán látni.Valami tanfolyamon sikerült ilyenné válnod?

  • Egyik bejegyzésemet a következő mondattal zártam: (*Gabriel 2018 augusztus 3 9:00 de.*)

    „”Akinek a seggit lehet persze kívülről nyaldosni, attól még több erőre gerjed.””

    Csodálatos, hogy mennyire megértették azok, akikre vonatkozott.
    Hirtelen kínjukban, mást nem tudva tenni le is kommunistáztak rögvest. Nagy egyetértéssel színre lépett a KMH názista bandája. (ugye mert mindig az kiabál rögvest, akinek a háza ég)

    De ha csak názisták lennének??!!
    Ugyanezek voltak Péter Gábor (vagyis Rákosi) verőlegényei:

    Idézet Kenedi János: K. belügyi iratfelmérő jelentése a Kastélyból, Magvető Kiadó, Budapest, 2000, 26–41. o.

    „”…Az épületben, és a nyilaskeresztes párt benne lévő irodáiban politikai rendőrség (PRO) már birtokba vette a hungarista pártok tagjainak nyilvántartását. A Belügyminisztérium Dokumentációs Osztálya (az Állambiztonsági Operatív Nyilvántartó sok-sok névváltoztatáson átesett jogutóda és a Történeti Hivatal jogelődje) 1990. május 25-ei dátummal ellátott leltára szerint 51 200 nyilaskeresztes belépési nyilatkozat, 4297 (magyar) „SS” belépési nyilatkozat és 4400 Volksbund belépési nyilatkozat áll, vagy állhatna a tudományos kutatás rendelkezésére. E közel 60 ezer, radikális jobboldali párttal rokonszenvező, militarista és a német etnikai kisebbséghez tartozó, de a magyar náci politikai többséghez igazodó személy számottevő része 1945-ben belépett a kommunista pártba….””

    Kimutatták a foguk fehérjét – amennyiben szükség lesz rájuk, a „rendszer” rendelkezésére fognak állni.

    A szerencsétlen és megtévesztett tömegekre viszont a jó példa Hazai Lámpácska kedves olvasó, aki tanúbizonyságot is tett rögtön látásáról (inkább mondjuk nem látás), ezért is írtam neki:
    **Gabriel 2018 augusztus 4 10:07 du.**

    „”…Persze igaz is, hogy úgy írtam, hogy csak azok értsék, akiknek szól …
    Bocs…””

    De a *lámpácskák* csak sodródnak az árral, megszakértik a semmit, de azt nagyon – és azt gondolják hogy „”képben vannak”” pedig mily messze…

    Akikhez viszont szólt a bejegyzésem, bizony egy-hanggal összefogtak, kórusban ugatnak, mint ahogy a csahos kutyák falkájához illik …

    Ma a Terror Háza Múzeum néven eljelesült és sok mindent látott Intézményben a rendelkezésre álló, fellelhető iratokat (listák, események) az a Schmidt Mária kezeli, tanulmányozza és dolgozza fel aki a háttérben Orbán Viktor mindenható ideológiai „tanácsadója”

    Nem gondolok semmi jóra – csak megjegyzem, nem ártana ezekkel a kérdésekkel bővebben foglalkozni…
    Vagy ez már egyenes harc lenne? – Hiszen csak egy elevenére tapintó bejegyzés mit tudott szülni?!

  • Csak kiemelném még-egyszer az előző bejegyzésemben Kenedi János Könyvéből idézettek utolsó mondatát:

    „”E közel 60 ezer, radikális jobboldali párttal rokonszenvező, militarista és a német etnikai kisebbséghez tartozó, de a magyar náci politikai többséghez igazodó személy számottevő része 1945-ben belépett a kommunista pártba….””

    Nazista=Komunista

    Persze mint igazi rablókhoz, maffiózókhoz, kalózokhoz illik a koncért a legkisebb hezitálás nélkül ölik-pusztítják egymást is, amikor a szükség úgy hozza.
    Vagy másképpen hiéna-kutyák sivalkodó falkája

  • gabriel
    2018 augusztus 7
    7:29 de.

    Egy nagyon kedves ismerősöm volt, akinek ávós volt az apja. Bizony sváb neve volt az apjának.

    Persze ő kis ávós volt, akit 1956 után elbocsátottak. A legutolsó hírek szerint a pécsi uránbányákban dolgozott, persze ez is már vagy hatvan éve volt. A családját elhagyta.

    Ezt, hogy a német kisebbség felülreprezentált lett volna a nyilas, majd a kommunista pártban, én még nem hallottam. Az bizonyos, hogy a háború előtt a Volksbundba nagyon törekedett egy részük, mert büszke népi német akart lenni.

    A magyar lakosságba különböző fokozatban olvadtak be, pl. a parasztságon belül nagyon elkülönültek. Értelmiségük a háború előtt asszimilált, de inkább németbarát volt, fontos tisztségeik voltak a hivatalnoki karban, a tisztikarban, az egyházban és a művészi életben (pl. Herceg Ferenc).

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 7
    8:48 de.

    Lámpa!

    Kérlek, ne érts bele mást, mint amit mondani akartam, és amit a tanulmány szerzője is leírt.

    Amikor arról beszélünk, hogy magyar názik, akkor sem a magyarok nazisták, hanem egy kis részük.

    Valahogy ugyanúgy, mint ahogy a német-sváb-bajor származásúak sem názisták, hanem csak egy kis részük.

    Nyilván, közülük sokan beléptek direkt az SS-be, Volksbundba, mivel a származásuk lehetővé tette.

    Ezek a hungaristák-volksbundosok-nazisták úgy 60 ezer főt számlálhattak.
    Minta mai időkben is.

    Persze az „”ártatlan támogatóik”” – szimpatizánsaik száma nyilván jóval több volt – mint a mai időkben is. Meg a kommunista időkben is.

    Mint ahogy most O.V. teszi a körülöttünk levő országok magyar leszármazottjaival, magyar állampolgárságot adva – hogy ezt a jövőben mire lehet felhasználni – Isten tudja, – de jobb lenne ha mégse tudnánk meg soha.

    A tény egyszerűen az az, hogy van egy „kemény-mag” a fradiBközép, aki szurkol, aztán ha kell sárga-csillagot fest, amikor úgy kell, akkor vörös-csillagot, amikor horogkeresztet, vagy vaskeresztet kell akkor azt pingálja – de amikor csak simán turulozási idők járnak – akkor keselyű lesz belőle.

    Dögkeselyű

  • Azoknak akik nem éltek a Kádári rezsim idején – itt egy bevágás a Tanú című film értelmezéséről.

    A szakértők fiatalok, tehát nem ismerik a történelmi hátteret, hogy miért készülhetett el ez a film 1969-ben.

    1968-ban a Kádár rezsim meghirdette az úgynevezett „”Új gazdasági-mechanizmust””

    Először Brezsnyev zöld utat adott, de az 1969-es belső orosz pártátrendeződések és a csehországi események miatt (68, prágai tavasz) végül mégis lőttek a reformoknak.
    (így a 69-re elkészült film is kénytelen volt dobozban maradni – akkor még egy nagyfilm forgatása hónapokat vett igénybe)

  • Es itt a teljes film, amiből sok-sok mindent megérthetnek akik persze akarnak.

    https://videa.hu/videok/film-animacio/a-tanu-teljes-film-bacso-peter-kallai-ferenc-L4sTPIZYcvGHLIJf

  • Fütyikém,
    én embertelenül unalmas,de EMBER vagyok.téged csak az embertelenül unalmasok közé lehet besorolni.Az sem biztos, hogy emberszabású vagy.Egyáltalán…te tudsz kétlábra állni vagy a rumos-négykézlábas a természetes testtartásod?

  • Gurltiz azért ritka
    hogy egy ilyen oldalon valaki
    állandóan a nemi szervével foglakozzon nyilvánosan.

    Te aranyapám ezek közé tartozol.
    Keress fel egy psichológust.Az majd segít.

  • geyzir,
    valójában csak veled foglalkozok. Pszichiátriai kísérletezésként. Nem szeretném,hogy ekkora nemi szervem legyen,mint te vagy.Akkor sem ha annak érzed magad.Ha véletlenül bárki is onanizálni akarna,biztosan téged kellene huzigálnia.Nem egyszerű dolog egy állandóan részeges fasszal bíbelődni.

  • Gurltiz igen azt észrevettem hogy nem a cikkek kedvéért jársz ide hanem csak mocskolódni kellemetlenkedni.

    Dehát te tudod..te buzi

  • Tisztelt Chris

    Tudom, hogy ami nem rám tartozik abba nincs sok jogom beleütni az orrom, ilyen például a hozzászólások szűrése.
    Nálam is kicsapják a biztosítékot nagyon sokszor a rasszista gyűlöletre uszító beírások – így válaszként sokszor hagyom direktbe folyni a durung-áramot.

    Na de hogy egyes beírók csakis minden morált és etikát mellőzve tegyenek bejegyzéseket – a kurucinfó hasábjaira emlékeztetően – azért az már sok.

  • gabriel
    100% EGYET ERTEK

  • ES UNTIG ELEG A YEHOVISTA HIT TERITOS PROPAGANDABOL IS

  • bar-lev
    2018 augusztus 6
    11:49 de.

    Te a Dalai Láma vagy?
    De jó hogy találkozunk..
    Mert én meg Gandhy vok innen a szomszédból.
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • gabriel
    2018 augusztus 7
    11:28 de.

    Hát nem tőled fognak történelmet tanulni a fiatalok, remélem. Bár a fidesz jó pénzt fizetne, mert úgy kavarsz, mint a fagyigép.

    Ha szerinted csak az a jó szakértő, aki a korban élt, akkor te milyen jogon pofázol bele az 1. világháborúba?

    Aki fiatal, az már hülye? Akkor műttesd meg az aranyeredet egy múmiával! Nyilván a fiatal orvos nem ismerheti az anatómiát, mert még nem volt aranyere …

    (irónia)

  • gabriel
    2018 augusztus 7
    9:58 de.

    „Kérlek, ne érts bele mást, mint amit mondani akartam, és amit a tanulmány szerzője is leírt.”

    Akkor minek írta bele, hogy „német etnikai kisebbséghez tartozó”? Ha mind sváb volt, akkor ahhoz a magyaroknak semmi közük. Vagy nem voltak svábok, de akkor meg minek írta azt?

  • Geyza, gyuri10, ennyi telik?
    Én szégyellném magam a helyetekben ilyen szövegeket firkálni. Mindennek van határa…

  • Hazzaykám csikorgós az „iróniád”

  • Alma:
    Akkor szólj a Gurl barátodnak
    hogy térjen vissza valami hungarista
    oldalra ahonnan ideszalajtotta magát „rendet csinálni”

    Te vagy vele rál-pertu viszonyban.

    Idézet őtőle.Irta hogy azért jár ide hogy rendet teremtsen a „neoliberálok” között itt mert tűrhetetlen hogy azok itt mindenfélét irkálhatnak.

    Még annyit:Vagyis világosan megírta:
    nem a cikkek miatt jár ide,
    nem a lap szellemisége miatt jár ide,
    hanem szívóskodni jár ide az oldal közönségével.
    Hogy megmutassa milyen egy tökös leány is ő heheheheeehehe
    Szakállas leány.
    Conchita.

  • תודא ראבע גדולא

  • Geyza, nem fogok köztetek igazságot tenni. Viszont van egy magyar közmondás: „okos enged, szamár szenved”. Gyerekkoromban ezt nem értettem, de most már igen, és pont a ti esetetekre lehet alkalmazni. Apám mondása is ideillik: nem az a kérdés, hogy ki kezdte, hanem hogy ki hagyja abba…

  • Alma

    MINDENT nem lehet csak ugy „elengefni”!!!

  • barlev,
    ne produkáld az ivrit klaviatúrád tudatlanságát.Három szót négy betű és egy fogalmazási hibával írtál le.Magyarul sem tudsz,de az ivrit tudatlanságod katasztrofális.Ne erőltesd ami nem megy.

  • Almási Alma, 4:36 de.
    Neked részint igazad van.Valóban szégyellem magam,hogy egy ilyennel szóba álltam.Az egész azon a tévedésen alapult,hogy túl nagy kreditet adtam.Emberszámba vettem(sic).Nos…ezentúl nem leszek ennyire naivan nagylelkű.A figyelmeztetést köszönöm! Üdv:Gyuri.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 8
    11:02 de.

    So’se állítottam hogy okos lennék…
    Azonkívül meg szórakoztat engemet ez a
    szenilis vén buzeráns ahogy itten erölködik keménykedik.
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

  • Gurltiz mit magyarázol te se tudsz ivritül.
    TE MAGAD magyaráztad minap, bár senki se kérdezte.
    Mostmeg hirtelen tanárává váltál.Csakúgy mint a töröknek.

    Te kis buzi.

  • Alma:
    Van egy másik mondás is,
    igaz nem apámé hanem a Mörfi Törv. K.-ből , idézem:
    „Amit érdemes véghez vinni azt érdemes túlzásba is vinni”

    Namármost ezt a vén kecskét
    itt kissé kikészítettem idegileg hehehe
    Időnként érezhető amint irás közben ugrál neki a gyomra.

    Akkor most miért kéne abbahagynom nemiga ? … : )

  • gyuri10, hiú vagy!
    Amit most írtál, azt úgy hívják, hogy „olaj a tűzre”. Remélem, Geyza sokkal okosabb lesz…

  • Hazay

    hazai lámpa
    2018 augusztus 8
    4:10 de.

    Atyaúristen

    Így szoktak a gyűlölet-keltök praktizálni: –

    Kiemelnek, kivágnak egy szövegből egy részt, aztán az alapján befeketítenek, megmásítanak

    Fárasztó vagy nagyon

    Ki a fasz állította, hogy csak a németek?
    Olvasd el az egészet – próbáld megérteni és felfogni – és aztán örülj neki.

    Ugye nem azért jársz te is ide, mint egyes mások, hogy az olvasókat fárasszák?

    A laptól eluszítsák?

    PROVOKÁTOROK

    Nem akarok ilyenben részt-venni, oksi?

    Menj a kurucinfós portálra ott a jobbikos barátaiddal jól erezheted majd magad
    Vagy fizetnek ezért az ocsmány munkáért??

  • Hazai

    hazai lámpa
    2018 augusztus 8
    4:07 de.

    Te tényleg sötét vagy mint az éjszaka – csak mindennek tetejében viszont még arrogáns is.

    Ráadásul ténylegesen valamiféle jobbikos mozgalmista bérenc
    Nagy okoskodásodban kibököd az igazságot.

    Senki nem okít senkit legfőképpen én nem.
    Ha meghallgattad volna a videót – akkor hallhattad volna hogy a filmet bemutató „kritikusok” – hangjukból ítélhetően ifjak – csodálkoztak, hogy hogyan engedhették akkor, 1968-ban megcsinálni ezt a filmet egyáltalán.

    Leírtam. Ennyi – gondolom egy árva szót sem értesz belőle – de nem baj.
    Úgyhogy kerülj, oksi?

    Én a KMH cikkeit szeretném olvasni – arról szükség szerint eszmét cserélni a hasonszőrű olvasókkal.
    A valódi olvasók személyes élményeiket, tapasztalatait társítják a cikkekhez – csak ennyi.

    Olvasói klub – így hívják

    Az lenne, ha nem rondítanál itt bele.

    Olyan nagy az Internet!
    Indítsd magad egy lapot – jó?? Ha annyira írni akarsz

    Ne terrorizáld a lap olvasóit – fölöslegesen – a sok sületlenségeddel.

    Senki nem nagyokos itt rajtad kívül
    (csak a bérért írogató arrogáns provokátorok)

  • Hazay

    Ja még annyit, hogy tetszett amit a filmről mondtak – mit gondolsz miért vágtam be?

    Koncnak? mint ahogy te szoktad a témákat??

    És illett hozzátennem a kiegészítésemet, mert véletlenül tapasztalatból tudtam.
    Nem érdemből, hanem egyszerűen mert benne éltem sok más hozzám hasonló egyszerű egyeddel együtt.

  • gy10

    halte dein klappe arschloch goy!!!

  • Almási Alma,
    kár,hogy a degenerált szeszkazánt próbálod egy nívón idézni velem.Ne próbálkozz,mert saját magadat húzod le,ö pedig még mélyebbre csúszna,ha még volna lejjebb is.

  • Bevallom, egyre kevésbé van kedvem az itteni kommenteket olvasni. Itt mindenki együttérzést követel saját magának, családjának, fajtájnak, nézeteinek…
    De ugyanakkor egy fikarcnyi empátiát sem hajlandóak mutatni a fórumtársak felé, a cikkekhez kapcsolódó véleményekről meg ne is beszéljünk, mert szinte nincsenek is.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 8
    8:22 du.

    Nem nem 😀

    Én buta vagyok.

  • Kedves gyuri10, pedig egy nívón vagytok. Geyza azért talán egy kicsit különb, mert felül tud emelkedni sajátmagán, vagyis nem gyomorból gorombáskodik, mint te, hanem csak frocliz téged és másokat. De persze egy bizonyos mennyiség után nekem már az is sok.
    Egy szó, mint száz, pocsék lett ez a fórum itt, de lehet, hogy egyeseknek ez a célja.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 8
    8:22 du.

    Kedves Alma

    Pontosan ennél a cikknél, egy fentebben bejegyzésemben „reklamáltam” is ennek kapcsán.

    Normálisan az úgy van, hogy az ember azt az újságot „veszi” amit kedvel.
    Mert kedveli a szerkesztőgárdáját, kedveli a cikkeiket.

    Aztán egy újság ki tud alakulni egy olvasói klub is, hasonló attitűdökkel teli személyekböl.
    Attól még lehetnek eltérő véleményeik az adott tárgyról, a világról – ez normális. Erről cserélnek véleményt.

    De míg a „valós világban” normális, hogy ilyen klubban megjelenő provokátorokat kitessékelik (először csak udvariasan távozásra kérik) addig a „virtuális világban” „teljes gátlástalansággal” lehet provokálni???

    Szerintem is kell határokat meghúzni.

    Rögtön az első hozzászólásaimnál kiakadtam ezen – aztán javasoltam is rögtön, hogy fel kellene fedni a valóságát a személyeknek – akár személyi számmal.

    Nem arattam sikert ezzel – de hát van más mód?

  • „Szeszkazán”..aszongya.
    Kis buzi absztinens Conchita.

    Közben meg -saját elmondása szerint- tabblettás bort fabrikál.
    És még van bőr az orcáján azt állítani hogy nem ivási hanem eladási célzattal csak.

    Erről egy reptéri vicc jut eszembe :

    Erdőben, eső után:
    -Bácsikám ! Az ott a kosara tetején! Az egy légyölő galóca !!
    -Nem baj fiam! Nem megenni , eladni lessz…

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 augusztus 9
    10:01 de.
    Kedves Geyza, bruhahaha, az utolsó szó egy darab s-el írandó turulzáptojásszagu mogyoriul! 😀 (ha már jiddisül vagy ivritül nem tudsz! 😀 )

  • Orsós Elemér
    2018 augusztus 9
    4:06 du.

    Ezen röhögtél??
    Hogy két S-el írtam a poént?
    Tiszteltetem a humorodat…

  • Orsós Elemér,
    nem tud ez semmit,hazudozáson,buzizáson kívül.A magyar nyelv is keresztben áll a szájában.

  • Almási Alma,
    csak azért nem írom,hogy Kedves,mert ez a beírásod egy nagyon barátságtalan lépés.Elsősorban az,hogy Te már meg is állapítod az én nívómat egy ilyen senkivel szóba állásom miatt.Másrészt soha nem próbáltam Belőled hülyét csinálni,dacára elavult és Izrael ellenes beállítottságodnak.Megértettem,hogy rosszkor és rossz helyen voltál amikor tanulnod kellett(volna)a történelem diktálta humanizmust.Nem tehetsz róla.Te csak a kiküldöttekkel kellett, hogy menjél.Remélem az objektivitásom,nem generál Nálad haragot. Üdv:Gyuri.

  • Orsós Elemér,
    hova gondolsz? A rumos hordó fenekén nem lehet sem ivritül,sem jiddisül megtanulni.Különösen nem pekenyócemász pikkölés közben.

  • Alma

    Nem ismerem közelről a mércéidet,
    De ahogy látom, (vagyis úgy tűnik) nem egyet használsz.

    Nyilván mint fizikus – csak úgy megszokásból – lehet kéznél több is.

    De hogy azt a gyurás10-et azonos nivel-re sikerült hoznod a Geyzával!!!???

    Hát nagyon sok buborék-kamrát kellett egyszerre igénybe venned …

  • gabriel
    2018 augusztus 9
    9:53 du.

    Mit nem hallok.
    Egy szintre lettem hozva valami Gyurival?
    Na jó jó…de ki az a „Gyuri-10” ?
    Seggfejek jönnek mennek itt,
    fene se tudja fejben tartani őket.

  • gyuri10
    2018 augusztus 9
    5:45 du.

    Te szarházi.
    Gondolom ezt ugyan Orsós kamerádodnak irtad de nekem címezted.

    Csak halkan kérdezném meg:
    Miért is hazudok ?

    Hátnem te irtad régebben (mikor még emberszám.-ba vettelek) hogy idézlek : „Forró csókokat” küldesz nekem?
    (Meg azokban a napokban még másoknak is).

    Aztán meg később teljesen váratlanul és témához nem illően nem te célozgattál arra hogy orális szex-kapcsolatot szeretnél kialakítani velem?

    Nézd öreg.
    Azért mert te kb 75 évesen nem tudsz uralkodni a libidódon
    még nem kellene nyilvánosan zaklatnod másokat a perverz vágyaiddal.Majd máskor jobban vigyázol.
    Megértem hogy megfelelő , kedvedre való csajt már nem kapsz.
    De akkor is…

    Te kis vén buzi.

  • Kedves Gabriel, nem tudom értelmezni, amit írsz. Itt nem mércéről van szó, hanem valamiféle elemi társalgási szabályokról, amit akármelyikünk megtanult hajdan az iskolában, vagy a szüleitől.

    Mit tudunk gyuri10-ről? Egy virtigli pesti magyar anyanyelvű hitehagyott zsidó gyerek, akit a sors (meg a hülyesége) Izraelbe sodort, ahol ismeretlen nyelvet, ismeretlen éghajlatot és tájat, ismeretlen emberek által létrehozott vallási és kultúrkatyvaszt kénytelen saját identitásaként elfogadni, sőt büszkének lenni rá.

    Unokatesóm Ausztráliába disszidált a nyolcvanas években, és ugyanígy járt: Vizsgát tett „ausztrálságból”, és azóta is kétségbeesetten bizonygatja nekem, hogy ő mekkora egy hatalmas ausztrál hazaszerető… És folyton azt magyarázza, hogy én meg „nem jól szeretem” – vagy talán nem szeretem eléggé? a magyar hazámat. Nyasgem, szoktam neki erre válaszolni… 😀

    Hát Geyza? Egy lökött fazon, aki túlzásba viszi a mások buzizását, meg hasonló primitív bosszantását. Miért? Csak.

    Mi a közös bennük? Hogy mindketten gorombáskodnak minden ésszerűség nélkül, és rontják a légkört. Gyuri10 a saját görcsei miatt, Geyza meg CSAK ÚGY…

  • Gyuri10-et megértem és együttérzek vele. Geyzán meg egy darabig röhögök, aztán tele lesz vele a hócipőm.

    Nincs itt semmiféle „mérce”.

    Gyuri10 jobb híján belémköt (mint most is az imént), és szelíden gorombáskodik. Mert pontosan tudja, hogy együttérzek vele és nem sértődöm meg. Sőt azt is tudja – én is tudom – hogy a lelke mélyén velem ért egyet, de ezt NEM ISMERHETI EL az imént kifejtett okokból.

    Bevallom, nekem minden egyes hozzászólóról, akivel szóba elegyedek, első perctől meg van az egyéni, toleráns, együttérző véleményem. Enélkül nem válaszolgatok semmire. Ám ezt a véleményemet rendszerint megtartom magamnak. Elég baj, hogy itt már annyira elfajult a helyzet, hogy kénytelen vagyok ilyeneket szóvátenni…

  • Almási Alma
    2018 augusztus 10
    5:29 de.

    Egyik célom nekem megnevettetni embertársaimat.
    És hát tudod:
    „Amit érdemes véghezvinni azt érdemes túlzásba vinni is”
    /Mörfi/

    A buzeráns Gurltiz meg felőlem akár fel is fordulhat.
    Önkontrollra képtelen szexmániákusokkal nem tudok foglakozni.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 10
    5:27 de.

    Azért azt tegyük hozzá hogy nem szoktam a számból segget csinálni.

    Ez a buzeráns Gurltiz pár hónapja váratlanul azzal kötött belém hogy én és az én -idézem- „GYILKOS NÉPEM” el akarjuk tőle venni Szenes Hanna emlékét.

    És ebből kifolyólag hosszasan alázott itt engem.
    Meg kell hogy mondjam Neked, köpni-nyelni nem tudtam és napokig be sem léptem ide miatta.
    Odáig eléggé kedveltem őt, bár nem tudtam hogy homokos.
    Mondjuk az nem is sokat számít, feltéve ha nem agresszív módon keres magának nyilvánosan partnereket.

    Most ehhez képest azzal nagyképüsködik hogy idejár nyaralni mert már undorodik az állítólagos hazájától.
    Mert az itteni („gyilkos nép”) között biztonságban érzi magát.

    Szerintem ez a homokos disznó egy ócska kis provokátor.
    Kinéz megának olyanokat akikről tudható hogy rendszerkritikus szemléletűek és mondvacsinált okokkal beléjük köt.

    Nézd meg milyen jó viszonyt ápol a nyíltan náci eszméket hirdetőkkel meg a világ legostobábbjaival itt.

    Azthiszi a seggfej hogy mert ismer néhány NET.-es marakodási módszert, már le tudja „uralni” velük az oldalt.

    Hát ez kuvva nagy tévedése neki mert én meg sokkal többet ismerek.
    Csak röhögök a gyenge próbálkozásain.

    Nemtudom láttad e mikor Bar-Lev -et bosszantotta.

    Lev kikért magának valami sértő jelzőt amit ez a buzi neki aposztrofált, ezek után csupa nagybetűvel folyamatosan beleszőtte az adott kifejezést Levhez irt förmedvényeibe.

    Ez egy régi , mára már elavult módszer: Szidjuk az „áldozatot” azzal ami láthatólag rosszulesik neki.

    Rutinos marakodó nem reagál az ilyesmire.
    Bar-Lev nem rutinos marakodó.
    Azt írja ami a szívén van.
    Ez a buzi meg kihasználja.

  • Almási Alma,
    Sok esetben tévedsz.Erre próbáltam felhívni többször is a figyelmedet.Többek között ez év június 15.-én 18:00 órakor is.Szó sincs semmiféle kötekedésre Veled szemben.Azt igyekeznék tudomásodra hozni,hogy az Ausztráliába disszidált unokatesód lehet akármekkora Ausztrál,nem tudom és Te sem,hogy milyen elvi,tárgyi vagy történelmi alapon lett nem magyar.Nem akarom fejtegetni az én ezen jogaimat.Ismerlek annyira,hogy megbízhatok a józan intelligenciádban.Csak egyetlen példának mondjuk annyit, hogy engem a nyelven és a magyar kultúrán kívül kizárólag a Kozma utcai temetőben a mártírok emlékművébe bevésett Apám és fél családom neve az ami Magyarországhoz köt. Nem akarlak itt gettó élményekkel untatni,mert azért ifjúságomban bizony voltak nagyon szép napok is.Amikor ifjúsági kajakbajnokságot nyertem,hát abban a korszakban nem kellett a megjelölt üldözöttséget érezni,de amikor a falra kiírva láttam, hogy:”Icig nem viszünk Auschwitzig” fel kellett ébrednem.Rá kellett jönnöm,hogy ez még Ausztráliában vagy Kanadában is megtörténhet.Izrael az egyetlen ország ahova minden feltétel nélkül alanyi jogon tartozhatok.Ezzel megkezdődhetett egy teljesen új identitás felismerése.Tehát megértheted,hogy nem tehetsz egyenlőség jelet közém és egy olyan közé,aki Ausztrál népbe születése miatt lett üldözött és kényszerült elhagyni a jányi gusztávok szenthazáját.
    Utólagos engedelmeddel geyzáról és kinövéseiről nem óhajtok Veled polemizálni.Ennél sokkal többre értékellek.Gy.

  • Almási Alma,
    nem szándékozok Veled kitárgyalni ennek a sajnálatra méltó Münchauzen geyzának az idiótizmusát.Annyit azért meg szeretnék tőled kérdezni,hogy szerinted valóban én úgy nézek ki ahogyan ez a szerencsétlen félresikerült engem szeretne beállítani?Ha Te elhiszed,hogy én buzi vagyok és egy ilyen lelki szegénynek küldözgetek forró csókokat emailben hát…Már sajnálom,hogy csak kettesben találkoztam veled.A feleségemmel kellett volna jönni.Ha együtt ismertél volna meg Kettőnket,eszedbe sem jutna párhuzamot húzni ezzel a delirium tremenses ürgével.Ez már azt is írja,hogy én ivritül sem tudok.Tulajdonképpen szegényt sajnálom,mert egyetlen életcélja a”polgár pukkasztás” és abban is”könnyűnek találtatott”.Elnézésedet kérem,hogy mégis,arról írtam Neked,amiről nem is akartam.Veled lehet normális,emberhez méltó témákról is beszélgetni.Gyere egyezzünk meg abban,hogy geyzáról és a hozzácsapódott kinövésekről(barlev,gabriel)többé nem értekezünk.Méltatlan Hozzánk,hogy etessük a disznókat.Meg találják a saját moslékukat segítség nélkül is. Üdv:Gyuri.

  • Áhhááá..Gurltiz barátunknak van irodalmi művelcsége.
    Kisbetűvel írja a nevemet DDDDDDDDD
    Molnár Ferenc után szabadon.
    Minnyá besírok 😀 😀

  • gyuri10
    2018 augusztus 10
    10:05 de.

    A „kinövésemmel” ne foglalkozzá’ öreg.
    Veled ellentétben én a nőket kedvelem.
    (Álmodozni azért lehet.Csak ne nyilvánosan)

  • Gurltiz ne hazudozzál.
    A forró csókokat ITT EZEN AZ OLDALON küldözgetted meg még másoknak is.

    Emilcimet neked soha meg nem adnék.

    Aztán meg hogy miként nézel ki..hát azmeg mit számít?
    TE öregem orális szexet akartál szintén ezen az oldalon, nem is egyszer.

    Ezek után egyértelmű a szexuális indíttatásod.

    Ráadásul a feleségével akarna menni találkára…
    ekkora egy lúzert DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Gurltiz: Feleséged tud a ferde hajlamaidról ?

  • Gyuri bácsi, minden szavaddal egyetértek.
    Ha kicsit több időm lenne, beszállnék melléd a pimaszokat helyretenni.

  • Ebből frigy lesz úgy éljek :

    A Neonáci Charli (Neocsárli)

    és a primadonna-természetű kiöregedett Conchita.

    Remélem gyereket azért még nem akarnak?

    Korunk orvostudománya ugyan lehetővé tenné nekik,
    dehát hogy nézne ki az a kölök nemiga ? … : )

  • Naa jól van.
    Térjünk át valami érdekesebbre.
    A diktatúrák ki vannak téve mindenfélének.
    Pláne ha nem tagjai tágabb Hazámnak, az EU.-nak:

    https://nepszava.hu/3004681_ketsegbeesett-lepes-erdogan-lira-vasarlasara-keri-a-torokoket

    Báár..ami azt illeti az új Honvédelmi Törvény nálunk is lehetővé teszi hogy elkobozzák az emberek arany és más ékszer tárgyait.
    Ha esetleg fokozódna a helyzet.

  • geyza,(csak így kis betűvel.értékrendbe rakva)
    mióta kikerültél a sittről jól megtanultál pimaszkodni. Zsebtolvajlásnál többet biztos nem csináltál,mert a szavaidból kivéve elég tehetségtelen bunkó vagy.Túl sokat nem spájzolhattál be,pedig nagyon vagánykodni próbálsz.Persze az is lehet,hogy vamzerkodtál a gyorsabb szabadulás érdekében.Elég hamar vissza tört ide a radai rosseb.Azt még nem mondtad el,hogy valamelyik Zala környéki sitten ültél vagy a váciba lettél leköcsögölve,mert a tény az tény.Ha nem így lenne nem fognád rá másokra saját élményeidet.

  • charlie,
    köszönöm.Nem látom semmi szükségét,hogy Te is bepiszkold a klaviatúrádat ezeknek a hulladékoknak a nevével.Elég szégyen számomra egyedül is,hogy ennyire fegyvertelenek ellen kell „harcolnom”.Ideérkezett ellenem a lumpenproletárok színe java. Síp utcától a zalai börtönig.Csak az ítéletek éveiről még hallgatnak,de a végén azt is kipofázzák büszkeségükben.

  • Erdogan pajtás keresi a külső ellenséget. Most azért esett a türkce Lira 17 uszkve 20 %.-ot mert az EU össze van esküdve ellene. Kíváncsi vok mikor kezdenek el ők is Sorosozni hehe

  • A Youtube.-n egyesek már ott tartanak hogy összehasonlítják Törökörszág és Izrael katonai képességeit.

    Feltételezem az orosz titkosszolgálat Szentpétervári Trollgyára van a dolog mögött.

  • Geyza
    2018 augusztus 10
    4:02 du.
    Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a lira „spontán manipulálálódása” miatt mikor fognak a törökök is belépni a BRICS-be!

  • Kedves Gyuri10.

    Vékonyka duma ez a „böriben voltál mikor szabadultál.”

    Ne röhögtessed már ki magadat ilyesmivel.

    Ellenben TE valóban homo dumákat eregettél itt.

    Kár tagadni kb 1500 idelátogató olvasta.

    Tudom kínos neked dehát evvan pajtás.

    Naon sajnálom.

    Gondolkoztál volna előre.

    Te buzeráns 😀 😀

  • Az „igazmondó Gyuri10” innen:
    http://kanadaihirlap.com/2017/04/10/lazad-budapest-vesszen-a-rendszer-vesszen-orban-viktor-vesszen-a-fidesz/
    *********
    gyuri10
    2017 április 12
    7:10 de.

    Ej Boda,Boda,
    te is olyan jó magyar veréb vagy,aki szeret a friss meleg lószar alatt kotorászni.Ott a biztonságos meleg és ideiglenesen van egy pár ehető búzaszem is.
    *********

    Csak hogy lássuk hogyan csinál segget a szájából a vén buzeráns

  • Látszik mennyire szenilis ez a Gurltiz
    ‘Gyanis a „Zalai évek” dolog igaz.
    Csak éppen nem sitt hanem a Petőfi Sándor laktanya.
    Ahol is fegyverrel a kézben szolgáltam a Hazámat.

    Itt írtam ezt régebben is
    erre ezt büfögi fel.
    A vén hülye buzi.

  • „Annyit azért meg szeretnék tőled kérdezni,hogy szerinted valóban én úgy nézek ki ahogyan ez a szerencsétlen félresikerült engem szeretne beállítani?”

    Kedves gyuri10, szó sincs róla. Geyza barátunk egyszerűen csak ugrat téged, és ez pontosan addig fog tartani, ameddig valóban ugrasz. Szóval csak rajtad áll… 😀

  • gyuri10
    2018 augusztus 10
    3:09 du.

    charlie,
    köszönöm.Nem látom semmi szükségét,hogy Te is bepiszkold a klaviatúrádat ezeknek a hulladékoknak a nevével.Elég szégyen számomra egyedül is,hogy ennyire fegyvertelenek ellen kell “harcolnom”.Ideérkezett ellenem a lumpenproletárok színe java. Síp utcától a zalai börtönig

    hehehe hogy hörög a buzi.
    Aszongya ” fegyvertelenek” meghogy ” Lumpenproletárok”
    Az idiótája.

    Ezt a „zalai” dolgot tölem olvasta itt:
    Jópár éve azt írtam (nem szószerint idézem magamat mert már régen volt fene sem emlékszik pontosan):
    „Voltam sitten is,
    egyszer háromnapot kaptam
    egyszer meg egy hetet.Zalaegerszegen, a hadosztályfogdában.Fegyelmezetlenkedés miatt.”

    Ennyi maradt meg a vén buziban.Hogy Zalában börtönben voltam.

    Ebből is kitűnik életében nem volt katona.
    Mert akkor tudná hogy nem katona az aki nem volt legalább egyszer fogdában.
    Ez -szerintem- a Világ összes hadseregében így van.
    Ez a buzi meg nem tudta értelmezni az írásomat DDDDDDDDDd

    Hogy a Síp-utcával mit akar állandóan..az rejtély.
    Egy ilyen szenilis öregember fejében különös képzettársítások és elmebéli bakugrások jöhetnek létre.
    Kilenc agyturkász közül 10 ezt állítja.

  • Orsós Elemér
    2018 augusztus 10
    4:13 du.

    BRICOSTORE.-t akartál írni.
    Bár..nem tudom mit lehetne kezdeni néhánymillió agyament illiberális törökkel a kertikapák meg vágókorongok között.

    A németek meg osztrákok ugyan vásároltak törököket kertikapák meg sövényvágógépek helyett, rá is fáztak.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 10
    6:41 du.

    Nagyon helyes Alma!!
    Vígasztalásra szorul szegényke.

    Hát nézzétek meg hogy sír neki a lelke.
    „Az a cúúúna Géjjza úgy de úúúgy bánt engemet mindig.Brühühüü”

    Vígasztalni kell a kis buzit.

  • Almási Alma,
    azt hiszem(megint)igazad van.Azért azt lásd be,hogy elég furcsa ilyen jelzőket és alattomos,aljas hazudozást eltűrni egy ilyen ordenáré börtöntölteléktől.Azt azért nem fogadom el,hogy „geyza barátunk”,mert akinek ilyen barátai vannak mint ez,az először is szégyellheti magát,másrészt már ellenségekre nincs is szüksége. Ne beszélj velem emberi hangon,mert még Te is megkaphatod tőle a beosztásodat.Addig egyetértek Veled,hogy tényleg felesleges,hogy etessem a disznót.

  • Van még néhány gyöngyszemem a Mestertől és régi barátságunk révén fel vok jogosítva a terjesztésére is.

    Hogy mást ne mondjak 11 éven át kinnt voltak a művei a saját Chat-oldalamon, a kultúr-rovatban. Már nem elérhető mert bezártam a boltot.Túl sokba került a fenntartása.

    Itt van 1 , csak neked :

    A Kovács-tanyán…

    Zöld a fű a Kovács-tanyán
    Ott volt tavaly fiú anyán.
    Lett belőle szörnyű botrány,
    Ma is sperma szaglik ott ám !!

    /Vitéz Főátlóssy/

    Kedves Almási Alma,
    geyza”barátunk” kultúrszínvonalát akartam neked bemutatni.

  • Ha már kúltúra akkor álljon itt egy másik ballada:

    Mikor a babám vodkát ivott.

    Ólmos eső hzull az égből
    Szódát veszek ki a jégből.
    Nagyfröccs készül szomjoltásra,
    Úgy gondolok a babámra.

    A babámra emlékezem,
    Nap csillan az emlékeken:
    Szép volt mikor mosolyogva
    Megkérdezte:”Van e vodka?”

    És volt vodka! El is fogyott!!
    Az én babám jól berúgott.
    Elvitte egy magas bajszos:
    Avval kavar mostan sajnos.

    /Régi barátom, Vitéz fóátlóssy Merőleges Béla engedélyével/

    Napersze a kis buzi Gurltiz az ilyesmit nem tudja értelmezni mert a férfiakhoz szokott.Inni meg csak Hunyady hashajtó-vizet iszik orvosi javallatra.

  • gyuri10
    2018 augusztus 11
    8:01 de.

    TE nem vagy feljogosítva a terjesztésre.
    A plagizálás meg undorító dolog.
    Csak a magadfajták gyakorolják.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 3
    11:53 de.

    Látom Orbán-fan lettél.
    Hogy mik vannak…

  • gyuri10
    2018 augusztus 6
    4:37 du.

    Honnan veszi ez a vén buzi az ún. „információit”?

    Radák meg Uránia feletti lakás meg Síputca meg még amiket itt összehordott idáig nevekről-címekről előéletekről?

    Ez a barom jólinformáltnak akar látszani aztán közben meg csak magát röhögteti ki.
    Ezelőtt húsz évvel még rá lehetett ijeszteni valakire hasonló dumákkal de ma ??!

  • gyuri10
    2018 augusztus 9
    5:45 du.

    „Orsós Elemér,
    nem tud ez semmit,hazudozáson,buzizáson kívül.A magyar nyelv is keresztben áll a szájában.”

    Neked buzikám meg más áll keresztbe a szádban
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • gyuri10
    2018 augusztus 3
    12:27 du.

    „vitéz árpád(vámpír)utód a síp utca 11-ből,
    kipróbálhatod nálam a seggnyalást kívülről és belülről.Attól fogsz”még több erőre gerjedni”.”

    Na tessék.
    És még azt meri állítani hogy nincsenek „hajlamai”
    Itt például egy ismeretlennek tesz undorító ajánlatot.

  • Milyen érdekes sztorit találam.

    1976. szeptember 6-án szenzációs hírt repítettek világgá a hírügynökségek: a Japánban lévő Hakodate város nemzetközi repülőterén leszállt a szovjet légierő egyik vadonatúj MiG–25-ös vadászgépe, amelynek pilótája politikai menedékjogot kért az USA-tól.

    A folytatást ITT olvashatjátok:
    https://www.jetfly.hu/regi-jetfly/3119-a-nagy-dobbantas

  • mar tudom ki „gurlitz” de nem mondom meg!!pedig font van a youtube-on is!!
    sokan itt hanynanak tole!!

  • nos…
    már hiányzott a börtöntöltelék titokzatos kinövése.Kellemes együtt hányást a nagy pofátokba.Gecvarek,még Cfátton rontod a levegőt vagy te is zalai félnótás vagy,mint a pekenyócemász zabáló gayza?

  • Nade Bar-Lev.
    Hát a francot sem érdekel ki az a Gurltiz !
    És magunk között legyen mondva:
    A francba mindazokkal akiknek az a neve,
    hogy Gurltiz .

    /Raymund Chandler után szabadon/

  • Nédda a buzit.
    Halandzsázik itt és azt hiszi
    attól majd mindenki megrémül.

    Mennyél Gurltiz és szopkoggyál le egy pasast.
    Ahogy szoktad.

  • gayza,
    te nem vagy ismeretlen.neked is felajánlom,hogy jó mélyen benyalhatsz.Ha lehet szüretkor,mert bár a bort nem,de a mustot szeretem.A féleszű barleves barátodnak,ne meséld el.tőle még jobban undorodok,mint tőled.neki nem teszek semmilyen ajánlatot. Intézzétek el magatok között,közös ügyeiteket.

  • Bar- Lev :
    Ezt komolyan mondod?
    A Face.-n ajánlgatja magát ez a buzeráns?

  • Vagy Jutubon, mindegy.
    A hülye homokvári buckalakó DDDDDDD

  • Kedves Alma!

    Szép hangos kardcsörtetést gerjesztett a hozzászólásod, amihez még részben én is hozzátoldottam a megjegyzésemmel.

    De mint láthatod csakis a feléd való megbecsülés késztetett a mércék taglalásara.
    Amit szeretnék továbbra is védeni – mert amiért felvetettem, inkább megerősítést nyert a pengeváltások után.

    Aláírom, hogy valóban a Geyza bejegyzései első olvasatra enyhén és finoman szólva is személyeskedésbe mélyülök.
    De hát ha már az adott urak évekre visszamenőleg is „pengét váltottak” -lehetne ezt valóban „humornak” is értelmezni – mint bármiféle gyűlöletkeltö vagy uszító megjegyzéseknek.

    Nézzük a másik oldalt:
    Na itt jön az, amiért felvetettem a kettős mércét – mivel Gyuri hozzászólásainak az abszolút rasszista felhangjai jönnek át – és ráadásul a még aljasabb „hungarista” kiszólások védelme, ami semmi esetre sem értelmezhető másképp, mint provokáció.

    Nem is beszélve abból a szempontból, hogy ha még sokszor a nyomdafestéket tűrő-határt súrolja is a nyelvezete, Geyza akkor is őszintébben képviseli Izraeli népének javát, mint a a saját fia.
    Mert aki viszont a rasszizmus élmélyítését pártolja, az bizony gyűlöletre uszít.
    És bizony innentől a zsidó létének, valóságának megkérdőjelezése is joggal felvetődik.

    Azzal zárod soraid Gyuriról, hogy:

    „”…Sőt azt is tudja – én is tudom – hogy a lelke mélyén velem ért egyet, de ezt NEM ISMERHETI EL az imént kifejtett okokból…””

    Ellent kell mondjak, miért ne ismerhetne el akármit is? Vagy mit kellene elismernie?

    És szomorú, hogy kora ellenére nem tud bölcs lenni. Engem miért támad, azért, mivel tudja jól, hogy a zsidóságot jól ismerem, és a zsidók is engem – már persze a személyes ismerősökről beszélek. A legidősebb fiamat anno a Leövey-be vették fel.

    Idézem tőle:
    „”…Gyere egyezzünk meg abban,hogy geyzáról és a hozzácsapódott kinövésekről(barlev,gabriel)többé nem értekezünk…””

    Köszönet végül is azért hogy egy földemről származó zsidóval hoz egy sorba.
    Mert mindennek a tetejébe még az is igaz, hogy én a Sip utcában nőttem fel, de szüleim a Szatmár-Bereg tájáról származnak, ahol a számos városban a zsidóság a 20%-ot is elérte, így nekem a zsidósággal együtt élni bárhol is világon a legtermészetesebb dolog a világon, mint ahogy arrafelé a többségnek az volt.

    Itt van egy szép és igaz tanulmány a Szatmár-Beregi zsidóság meghányattatásairól

    http://www.szabarchiv.hu/drupal/sites/default/files/SZSM_Tan_16_Zsidosag_2008.PDF

    Jó lenne a Gyurinak észrevennie, hogy nem a rasszista-hungaristákkal kellene nekije egy gyékényen árulnia ….

    Az csak még több sírt jelent minden oldalról

  • Kedves Almási Alma,
    Te vagy az egyetlen siratófal ezen az oldalon,akivel értelmesen lehet kommunikálni.Ezért akarlak emlékeztetni rá,hogy Gabriel volt az aki 1,2 alkalommal belém kötött.Ordenárén,vulgárisan „picsába”invitálva és azóta is többször lebuzizva.Nem is vettem észre és ez valószínűleg még jobban bőszíti ellenem.Sebaj,
    gayza barátjához hűséggel,megveszekedett ellenségemmé szegődött Legyenek valakinek bármilyen nézetei,hiszen Veled sem mindig utazunk egy vonaton,de az embernek kijáró tiszteletet mindig megadjuk egymásnak.Ebből keletkezett,hogy személy szerint nem szólítottam és nem is szólítom meg.Ugyanígy a barlevvel sem foglalkozok,mert egy félcédulás és még aljas hazudozó mesemondó is.geyza egy más tészta.Némelykor értelmes, nem tűnik megveszekedett ellenségnek.Azt hiszem nagy problémája, hogy fél az elvonó kúrától.Elnézésedet kérem amiért hozzád írok,esetleg olyasmiket,ami téged annyira érint,mint engem a pócsi plébános húsvéti miséje.Most aztán jöhet rám a buzizás.Remélem a soros alexanderrel nem fognak meggyanúsítani. Üdv:Gy.

  • gabriel
    2018 augusztus 11
    8:00 du.

    Szép és őszinte vélemény amit írtál
    de véleményem szerint megkövesedett gonosz
    vénemberekkel kár ember módjára értekezni.

    Akik ráadásul perverz buzeránsok is.
    Nincs más szava mint hogy szopjál le nyaljál ki csókolj meg.

    És..még amit eddig nem említettem:
    A NET-es közösségek világában létező , minden íratlan NET-es szabállyal szembe menő unkorrektséget űzi nap mint nap:

    A birtokába jutott vélt vagy valós személy-neveket és lakcímeket írogatja ki állandóan.
    Az ilyen szarházit ki kell közösíteni.

    Az emberek nem azért használnak nick-neveket hogy egyesek visszaélve a bizalommal kirakják a valós neveket vagy lakcímeket.

    Ezt úgy is nevezhetjük hogy személyes adatokkal való visszaélés.

    Nem értem Christ hogy miért nem távolítja innen el ezt a köpedelem alakot ?

  • Nahát..milyen érdekeset találtam a Youtuben.
    Egy riport arról, hogyan csinálnak az amerikai haditengerészek egy monstre házibulit a Carl Winson repülőgép-hordozó fedélzetén a helyieknek, a Da Nang haditengerészeti bázison, Vietnámban.
    Érdekes látvány mikor fedélzeti liften vadászgép helyett párszáz doboz sör érkezik fel a hadihajó gyomrából…

  • Chiris:
    Miért tűröd hogy egyesek szembe menjenek minden adatvédelmi szabállyal és mások nevét-lakcímét kiplakátolják?

    Lásd alábbi beírást pár nappal ezelőttről:

    gyuri10
    2018 augusztus 3
    12:27 du.

    vitéz árpád(vámpír)utód a síp utca 11-ből,
    kipróbálhatod nálam a seggnyalást kívülről és belülről.Attól fogsz”még több erőre gerjedni”.

  • GY10 /GURLITZ/
    LATOM TELITALALAT ES EL IS SULYEDT ELSO LOVESRE!!!!
    -„DAS LETZTE SCHWUL”…………SOKAT ELARUL KI IS VAGY TE TULAJDONKEPPEN!!!
    —————————————————————–
    EGY JO TANACS!! CFAT-RA NE GYERE SURUN!!!!
    ISMEREM A POFADAT ES A FIZIMISKADAT!!!NE AKARJ TE VELEM OSSZEFUTNI OTT!!

  • Geyza!
    hagyd el!!ertelmetlen!!gurlitz NEM ZSIDO!! sosem volt az!!
    olyasmiket ir es irt mar eddig is amiket egy igazi -(plane magyar askenazy)-zsido SOSEM tenne!!
    ott bukott le hogy NEM ERTI A YIDDISHER-t!! sooot ki is gunyolta azt!!
    elkepzeled te egy igazi askenazy magyar zsidotol EZT ? kigunyolni a szulei,nagyszulei nyelvet??
    ugyanmar!!!

  • Geyza

    gurlitz ezt irta szo szerint!! idezem!!-(majd letagadeja a szemet!!)
    -„a yiddis meg nem az en asztalom….”-
    vagyis o nem zsido!!!!!
    minden askenaz zsido -(igy vagy ugy)-erti valamennyire a yiddish-t!!ezt mi talaltuk ki a handler-nek!!
    dos iz unzer sproh!!zajt’ gezunt!!

  • Bar-Lev:
    Igen!
    Láttam azt a beírását neki !

  • kedves barlev, remélem azért az nem olyan nagy bűn, ha valaki „nem zsidó”… 😀
    Jobb, ha észben tartod, a pesti zsidó az valami más. Amit te itt előadsz magadról, az bizonyosan nem a „pesti zsidó”, hanem valami más. Én pontosan erről beszéltem a cionizmus-cikknél: ti, zsidók, egyáltalán nem vagytok EGY NÉP. Sem származásilag, sem kulturálisan, és még tartok tőle, hogy a vallási ritusokban sem. A ti zsidó nemzettudatotok, fölöttébb hamis, politikailag nem is olyan régen kreált valami…

  • Almási Alma
    2018 augusztus 12
    9:43 de.

    Még mindig jobb mint nácinak vagy fascistánbak lenni.
    Mint pl. a Te Gyuri „barátod”.

    (Hogy a kettő közül ő melyik,az egyenlőre nem egészen világos.)

  • Alma:

    Nem az a baj hogy valaki zsidó vagy nem zsidó.

    A baj az ha valaki folyamatosan döngeti a mellét hogy ő zsidó
    (vagy magyar vagy ruszin vagy piréz, mindegy)
    és közben állat módjára viselkedik lejáratva az adott népet.

  • Kedves Almási Alma,
    A meghatározásod tökéletes.Valóban nem bűn ha valaki nem zsidó.Én azért az vagyok.Az sem bűn ha valaki nem paraszt.Nos én bevallom őszintén,hogy pesti,sőt VI.kerületi,nem paraszt vagyok.Valójában izraeli zsidó.Mivel a mi állami és általam is tanult nyelv az ivrit,amit nagyon jól tudok elkövetni,itt Izraelben is azok közé tartozok akik a jiddist még csak nem is tartjuk nyelvnek,csupán egy innen onnan,német-szláv-román és itt-ott óhéber keveréknek. Nyelvnek nem azért nem tartom,mert én pesti zsidóként negyed,ötöd iziglen nem tudom,hanem még a magyar és egyéb zsidók közül is csak az enyhén szólva vidékiek ismerik.Iskolai vizsgákról,vagy még szótárról sem tud a fáma. Külön köszönöm Neked,hogy Veled beszélgethetek és ezzel megkímélhetem magam a söpredéktől,akik már Chrisnek is azért gazsulálnak,hogy engem rekesszen ki.Minden aljas hazudozásukat latba vetve is arra fognak ébredni,hogy a kezük a bilibe lóg.Az pedig,hogy mi nem vagyunk kulturálisan egy nép,az hála a teremtőnek,IGAZ.Megvéd engemet,hogy ilyen hazug senkiháziakhoz tartozzak.

  • Alma,
    még azt kihagytam,hogy ha észrevetted ez a szegény agymenéses fenyegető,már Cfát városából is szeretne kitiltani.A családom egy része ott él.Én csak 12 évet karatéztam,az unokám még csak 10 évet,mert még csak 25 éves.A fiam és a lányom fekete övesek.Hidd el, hogy mától fogva rettegésben morzsolgatom napjaimat.

  • almasialma

    miert lenne az bun??
    ne hidd mar hogy Medinat Israel-ben mindenki zsido!!vannak itt meg buddhistak es krisna tudatuak is!!moslimanok,keresztenyek,stb!!ez igy szep itt!!
    de az viszont bun ha annak adja ki magat ellenere annak hogy NEM az!!!
    ezt en nem fogom senkitol elturni!!

  • -„…laht der wind’n in kor’n laht un laht un laht!
    laht er op a tog a ganz’n mit a halber nacht….
    -dona-dona-donna…….”-

    ajn zer faj’n yiddisher zing bei uns in stejtele Kaliv!
    —————————————————————-
    youtube;
    kaliver rebbi sing holy melody!!-(MAGYARUL!!!!)-

  • gyuri10
    2018 augusztus 12
    11:29 de.

    Én eddig abban a tudatban éltem
    hogy akik közelebbi ismeretségbe kerültek
    a karate-sporttal azok lelkileg összefogottak és
    képesek uralkodni magukon. Lehet hogy nagyot tévedtem?

    (Vagy pedig csak hazudsz.)

  • bar-lev
    2018 augusztus 12
    12:42 du.

    Mesélj már kicsit mi a fene folyik ezekkel a drúzokkal?
    Hallom-olvasom nagyon sikerült a lelkükbe taposni.

  • Geyza,
    megint olyan vagy,mint mindig.Valamit hallottál és már azt hiszed,hogy tudod is.Kezdjük a félre tudásoddal.A karate nem sport!A karate életvitel.Egész életre szól.Ezen kívül nem vagyunk „összefogottak”.Azok ti vagytok.Mi türtőztetjük magunkat és nem viselkedünk mások akarata szerint.Ez benne van a mindenkori tréning előtti eskü tételben.Az pedig,hogy te milyen tudatban éltél eddig?!Hű… most nagyon megizzasztottál. Amit én mondok az minden hazugság.A tutit majd a faszfejű jídliző haverod mondja meg.Kérdezd meg tőle hallotta valaha azt a nevet,hogy: Denis Hannover,vagy a „krav mágá”-ról tud e disszertációt írni ékes magyar vagy ékezetlen jiddis nyelven? Ivritül még imádkozni se próbáljon,mert az aztán tényleg nem az ő asztala.Képzeld el,hogy amióta kitiltott engem Cfátról az óta állandóan a lakásomban rettegek.A nagy unokámon kívül van még négy.Tíz éven aluliak.Kettő kislány. A három és fél éves kislány már felajánlotta,hogy megvéd,csak már hagyjam abba a remegést.Azt hiszem elfogadom,mert ez a farok tóbiás nagyon félelmetes.Egyébként kérdezz rá a drúzokra ez a link mesemondó elmondja neked mindazt amiről halvány lila fingja sincs.Na…
    Jó mulatást pubi.

  • Kedves gyuri10!

    Én nem értek egyet Illyés Gyulával abban, hogy az a magyar, aki annak tartja magát. Elfogadom, hogy egy identitás meghatározása nehéz, de azt gondolom, semmiképpen sem szubjektív. Ez igaz a zsidóságra is, nemcsak a magyarságra.

    Ami pedig az itteni ellentéteidet illeti, amikor először ide bejelentkeztem, mindjárt feltűnt, hogy mennyire goromba vagy a többiekhez – és az is, hogy a többiek sem képesek veled normálisan kommunikálni. Fogalmam sincs, „ki kezdte”, de az biztos, hogy magad is ludas vagy benne. Engem is alaposan megsoroztál akkor, csak én – bevallom – erre teljesen immunis vagyok, mert tudom, hogy minél gorombább valaki egy fórumon, annál bizonytalanabb saját magában a valóságban…

  • gabriel
    2018 augusztus 11
    8:00 du.


    Nézzük a másik oldalt:
    Na itt jön az, amiért felvetettem a kettős mércét – mivel Gyuri hozzászólásainak az abszolút rasszista felhangjai jönnek át – és ráadásul a még aljasabb “hungarista” kiszólások védelme, ami semmi esetre sem értelmezhető másképp, mint provokáció.

    ____________________

    Kedves Gabriel!
    Nem tartom életszerűnek, hogy egy zsidó, vagy cigány, vagy bármilyen más náció tagja ne lehetne rasszista. Sajnos Izrael helyzeténél fogva manapság már nemigen tud NEM RASSZISTA lenni. gyuri10 és mások, akik állandó életveszélyben élnek az arab terrorizmus miatt, el sem tudják képzelni, hogy mi itt a Kádár rendszerben milyen problémamentesen éltünk együtt azokkal a muszlimokkal, akik itt tanultak, majd itt telepedtek le nálunk. gyuri10-nél és más Izraelben élő nem gondolkodó embernél magától értetődik a rasszizmus, mivel Izrael eleve ezen az úton indult el.

    Élénken emlékszem, hogy amikor Libanont elfoglalták, Dajan (azt hiszem, ő volt) egy sajtótájékoztatón mennyire hangsúlyozta, hogy ők csupán csak azért, mert a libanoniak bántották a szegény keresztényeket… Ezen irgalmatlanul nagyokat röhögtünk akkoriban… EZ A POLITIKA!

  • Summa summárum: ami arrafelé van, az sajnos eléggé logikusan következik az ottani katonai helyzetből. Elég nagy baj, hogy sokan (gyuri10 is) őszintén egyetértenek vele.

    Ehhez még csak azt tenném hozzá, Izraelnek ÉRDEKE, hogy a világban legyen antiszemitizmus, mert az ettől félő zsidó fiatalok gyakran alijáznak Izraelbe, katonának. Nekem is van konkrét ismerősöm ilyen, kettő is. Többek között emiatt is elítélem a cionizmust, bár – ismétlem – sajnos egy természetes csapdának látom, amiből nemigen látszik kiút.

  • Barlevet – bevallom – csak egy rossz provokátornak tartom, gyuri10-nek és Izraelinek azonban szerintem valódi problémáik vannak. Viszont engem az ő rasszizmusuk nem nagyon érdekel.

    Sokkal inkább zavar az itthoni magyarok rasszizmusa, amit a rendszerváltás óta fokozottan szítanak, először a zsidók és cigányok ellen, manapság pedig mindenféle muszlim bevándorlók ellen. Sajnos, hogy ennek megint rossz vége lehet egy-két évtizeden belül. De én már azt aligha érem meg…

  • Gurl10:

    „pubi” hehehe
    És még mondja valaki hogy nincsenek ferde hajlamai neki

  • Almási Alma
    2018 augusztus 12
    5:59 du.

    Eeegen…
    Továbbá a liberálisok ellen
    A baloldaliak ellen
    A filozófusok ellen
    A kommunisták ellen (hogy magyarázza meg Putyinnak az még nem világos)
    A Magyar Tudományos Akadémia ellen
    A nem FIDESZ-re szavazók ellen
    A szegények ellen
    Az uralkodásuk kezdetén HÁROMSZOR bedöntütt Forunt miatt hajléktalanokká váltak ellen (Ne feledjük épp hgy csak vége lett a Válságnak erre jöttek ők és mindent szántszándékkal tönkretttek)
    A „Norvég-bűnözők ellen(mert nem nekik adták közvetlenöl a pénzt)
    A Soros ellen aki szerintem nemnagyon érti ezt az egészet
    Megmég a fene tudja kket kreál meg ellenségnek csakhogy hatalmon maradhasson.

    De megnyugtatok mindenkit:
    A zsidók is sorra fognak kerülni ha eljön az ideje.
    Mert -a fenntiekkel ellentétben- a nép körében megvan rá az igény.
    Az lesz a végső adu-ász.

    Az a buzi barátod ezt fel sem képes ésszel fogni.
    Annyira szenilis már szegény.

  • Bar-Lev.-et nem tartom provokátornak.
    Nem vettem eddig észre hogy a Kormány pillanatnyi álláspontja szerint változtatná a véleményét.

    Ellentétben a buzi barátoddal.

  • Almási Alma,
    én megértem az elítélő rasszizmusodat Izraelivel és Velem kapcsolatban.A Te szemszögedből nézve igazad is van.Egyetlen ország a világon,melyhez fizikailag,lelkileg tartozunk. Szeretjük védjük ezt az Országot.Dolgozunk,védjük és gyerekeinket unokáinkat én már a (dédunokámat is)arra neveljük,hogy:”a nagy világon e-kívül nincsen számodra hely”. Ezt a rasszizmust egy Vörösmarty Mihály nevű általam nagyra becsült kiváló magyar költő írta.Aki még ráadásul zsidó sem volt.Javára legyen írva,hogy akkortájt még nem léteztek emberjogi,nyílt társadalmi,civil,stb összeverődések.Meg a rasszista szó sem volt közhasználatban.Sőt mi több:An blokk az egész magyar népet sem akarta egy és fél milliárd Habsburg elpusztítani.Két kérdést kellene még tisztázni. I.Szerinted csak Mi Izraeliek vagyunk rasszisták amiért élünk s ha kell meghalunk ezért az országért,mely ha bárkinek tetszik vagy nem a zsidó nép hazája.II.Szerinted az a magyar,német,angol,orosz, japán,svéd stb aki szereti és védi minden áron a hazáját azok is mind rasszisták? III.Légyszíves mondd meg hol élhetnék rasszizmustól mentes országban?
    Utolsó kérdésem ebben a tárgyban:Te azért vagy Ott Magyar országon,mert magyarnak lenni az nem olyan megvetendő, mint (borzalom kimondani is:cionista) izraeli vagy egyéb ország béli zsidónak.Ellenvéleményt idegen idetolakodóktól köszönöm nem kérek.A nem túlzottan kedves trollok kíméljenek meg Minket.

  • Tévedtem.Három kérdést tettem fel,de ne mélyedjünk bele,mert az további száz + kérdést igényelne.

  • almasialma

    -„av pesti zsido az valami mas volt…”
    ezt a baromsagot honnet szedte?? a varosokban eppen az uzlet miatt megjobban megtobben ismertek-beszeltek a yiddish-t!!
    a yiddisher nyelv azert lett kitalalva elsosorban hogy a handler-nek ne kelljen orszagonkent tolmacsra is koltenie!!a yiddish egy egyetemes nyelv………………kb mint kesobb volt az „esperanto” probalkozas!
    ezzel a „pesti zsidok masok”-al eppenhogy az en igazamat erositette meh!!
    gy10 NEM ZSIDO!!!
    annak adja ki magat csak!!

  • ejnye már…. mi van itt, cicaharc, vagy kakasviadal? nem hagynátok abba már ezt a magyarosch módszert a világ különböző sarkaiból, igazolva azt, hogy a magyarok elviselhetetlen és békétlen népek, egymást fertőzik meg gyűlölettel? ráadásul értelmes emberek és nem a bodafélék teszik ezt választékos magyar nyelven?
    idejöttem lazítani, aztán ezt kell olvassam?
    tessék abbafejezni a buzizást meg egymás ekézését rögönyöst!

  • Hogy mennyire igaz, amit Barlev mond,csak egy példa:

    Haifában található a Bahái Világközpont.

    A Bahai vallás (Baha´i) bár alig ismert Magyarországon, de a világ 170 országában vannak követői.
    A muszlimok tűzzel-vassal üldözik. (Iránban kötéllel)

    http://izraelben.com/2015/01/26/haifai-csoda-az-unesco-vilagorokseg-bahaii-kert/

  • Gabriel
    2018 augusztus 4
    3:04 du.
    mit kell mezen annyit részletezni: 1988 tól az volt az álom, majd a kapitalizmus és az önmaga megold mindent azt is ami nem létezett

    namost eljött a kapitalizmus annak vad és kegyetlen formájában azaz a valóság berobogott a hálószobákba és beleszart az ágyakba és a tányérokba

    ez a lényeg a többi ebből következik és az indításkor egy fél sánta magyar szakember nem volt aki ezt az új gazdaságot bele tudta volna adaptálni abba ami már addig működött minden szét lett barmolva és emellett még folyamatosan lopnak is
    a szemedet is ki

  • Alma!

    Javaslom, hogy olvassad el el kicsit több odafigyeléssel amit Geyza időnként „csak úgy bevakkant” 🙂 🙂 🙂
    Mert a dolgok ilyetén állása annyira egyszerű, hogy mennél jobban magyarázzák, annál bűzösebbé válik.

    Mit kellene azon magyarázni, hogy Izrael állam elfogadja az összes vallást??? Izrael területén, és nem csak hogy „megtűri” hanem megbecsüli.

    Hogy vannak fanatikus ortodox örültek is??!!

    Hát igen vannak – mint mindenütt – ahogy mondod.
    Például ez gurlitz – „a betegségét”, amit mint egyéni problémát meg lehetne érteni és pszichiáterhez utalni.

    Csak:
    NEM MINDEGY, HOGY AZ MILYEN TÁMOGATÁST KAP A MEGHATÁROZÓ POLITIKAI VEZETÉSTŐL, és annak támogatóitól.

    Sem Izraelben, sem Magyarországon.

    Viszont nem hinném, hogy az a tolerancia kategóriájába tartozna, hogy nyilvános támogatásban részesítjük a TÁRSADALOM ELLENESSÉGÉT – A FELBUJTÁST ERŐSZAKOSSÁGRA!

    Mert itt öntötted ki a gyereket a bilivel. (vagy fürdővízzel) ha érted.

    Engem nem érdekel, hogy ki köcsög vagy nem – jól meg tudok lenni mindenkivel – kivéve azokat, akik a fenti módon a megosztásra, gyűlöletre uszítanak – mert azok (érdekes) valami miatt maguktól nem „bírnak” 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Egyébként csak úgy zárójelben ez az ember sosem volt zsidó, a szövegeiben a „MI MAGYAROK” kifejezést egyszerűen lecseréli „MI IZRAELIEKRE”, ami valóban lehetne „MI DÁKOK” vagy „MI SR’BEK” vagy „MI PIRÉZEK” és akár „MI MUSZLIMOK”

    A lényeg hogy az a feladata, hogy provokálja a lap olvasóit.
    Hogy adatokat is gyűjt-e a lap olvasóiról, azt nem tudom, és hál istennek nem is érdekel.

    De a Te dolgod, hogy találkozgatsz vele, én a fentiek miatt nem tenném.
    Legfeljebb egy valódi moszados jelenlétében tolatnám le vele a gatyáját, mert az ott elárulná. Bár a fene se kíváncsi rá – oly mindegy, hogy milyen anyától látta meg a napvilágot, nem az anyja tehet róla.

    Amúgy úgy elárulta magát mint a sicc – nem kell ivritül, vagy héberül mondania- magyarul is kibukik a hazugság.
    😉 😉 😉 😉 😉
    Mondjam mivel? krkrkrkrkr

  • Tüske Zsófia

    A provokátorok pont azért lettek „kivezényelve”, hogy tönkretegyék a békés együttlétünket.
    Aztán időnként ide is beesik néhány kurucinfós „széplélek” is, aztán annyi is a napnak.

  • Gabriel
    2018 augusztus 13
    8:31 de.
    vallás és népbutítás nélkül nem megy a ren’cer? hahahaha kapitalizmus, Óh

    a nagy nikkel HINNIKKELL

  • gyuri10
    2018 augusztus 13
    4:51 de.

    Istenem..ezt szirupos melldöngetést…

  • Hogy mennyire igaz amit ez a szájfosásos állítólag cfáti münchauzen mondogat,arra tényleg bizonyíték lenne,ha az indiai baciháj vallás használná a jidlizést.A bachájok perzsák! polisi,munkácsi,mármarosi és egyéb paraszt-zsidók azok, akik abszolút kultúra mentesen tudtak egymás között seftelni ezen a mindenhonnan összegrabecsolt nyelven.Pesti zsidók általában németül is tudtak.Mi pedig már csak magyarul.Egy ilyen lökött, aki egyszerre három nagyon-sehogy sem tudott nyelven próbálja megmagyarázni a hülyeségeit igazándiból számomra nem tudja megadni a magasugrás szintjét.Az ő színvonala kimerül azzal, hogy nekem azt mondja,hogy én egy”siksza”gadolá vagyok. Aki ezt érti már nem is szorul további magyarázatra.Azt is mondta itt,hogy én mindenkinek nevét,nicknevét és email címét szétküldözgetem a KMH oldalain.Csak azért,hogy neki legyen igaza itt megadom az ő címét,de másokét nem,mert nem is tudom. Ez a barlev emailja: pö[email protected]
    Gabriel,
    azt hiszem,most először szólítalak meg.Azt is csak azért,mert élveztem a nálunk Perzsakertnek nevezett bacháj kertet,melynek annyi köze van Indiához,mint a pöcsfejű barátodnak az ivrit nyelvhez.Én négy évet éltem a perzsakert szomszédságában a Carmel központban Haifán és nem Haifában,1957és1961 között.A Carmelit felső végállomása a mi házunk előtt volt.Ennek ellenére azt hiszem az ide járó buzizóknak és mesemondóknak igazuk van,mert hozzájuk biztos,hogy nem tartozok.Csak tudnám,hogy hol és hogyan vesztettem el a fitymámat és hogyan tudnám vissza ragasztani.Persze az is lehet,hogy amikor a mohél levágta,elültette,meglocsolta és hagyta nagyra nőni.Amikor jól megnőtt és lett belőle egy akkora f…hogy már trollá változhatott elküldte,hogy legyen barlev. Nos…így is lehet megszületni.

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 13
    8:08 de.

    „..idejöttem lazítani, aztán ezt kell olvassam?
    tessék abbafejezni a buzizást meg egymás ekézését rögönyöst!”

    Kedves Zsófia, a magam részéről nem bánnám, ha kissé sűrűbben jönnél ide lazítani – mostanában alig lehet itt olvasni téged, pedig „nagy szüksége van most a te fajta gondolkodási módnak”(is)!

  • gyuri10
    2018 augusztus 13
    4:51 de.

    Almási Alma,
    én megértem az elítélő rasszizmusodat Izraelivel és Velem kapcsolatban.A Te szemszögedből nézve igazad is van.Egyetlen ország a világon,melyhez fizikailag,lelkileg tartozunk. Szeretjük védjük ezt az Országot.Dolgozunk,védjük és gyerekeinket unokáinkat én már a (dédunokámat is)arra neveljük,hogy:”a nagy világon e-kívül nincsen számodra hely”.
    ____________________

    gyuri10, engem ez tényleg egyáltalán nem érdekel. Tedd, amit jónak látsz, nincs hozzá közöm. És nincs semmiféle „elitélő rasszizmusom”, csupán csak együttérzésem van irányotokba. Nem tudtam, hogy ez baj.

    És most tényleg befejezem azt, hogy folyton a zsidó-problémát taglaljam. Ez a cikk a magyar politikai helyzetről szól, ahol pillanatnyilag jóval több probléma vár megoldásra. Zsidó kérdésekkel menjünk a „cionizmus” cikkhez… Ott esetleg válaszolok.

  • Hát nekem nem kimondottan hiányzott Tüske Zsófi,aki amúgy rendszeresen
    osztja az észt A HVG.hozzászólásokban……!..de biztosan hiányzott neki már a fórum ,így visszatért

  • Alma:
    A ” Cionizmus” topicot használhatatlanná varázsoltuk a rengeteg Youtube-linkkel 😀 😀

    Én kerülöm azt a helyet .

  • gyuri10
    2018 augusztus 13
    10:50 de.

    Szerinted ez a halandzsa,
    amit itt lelöktél, kia faszt érdekel?

    Szedd össze magadat.
    Mutasd meg hogy férfi vagy.
    Ne siránkozzál állandóan mint egy nyugdijjas mosónö.

  • Azt hiszi hogy mert kreált
    egy idiótikus Email-boxot és onnan
    ő maga válaszolgat az esetleges levelekre,
    persze lealázó dolgokat, ezt mi itt beszopjuk.
    Gurltiz lenéz másokat.De hogy milyen alapon, az nem világos.

  • gyuri10
    2018 augusztus 13
    10:50 de.

    Milyen egy undorító gondolkozásod van neked..

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 5
    5:09 de.

    NEKED mibajod van Kádárral?
    Elvette a dinnyeföldedet?

  • Hazzaykám:
    Kádár idejében a PÁRT diktatúrája volt, ami abban merült ki hogy úgy gondolták csakis az MSzMP irányíthatja az országot.

    Személyi kultusz egyáltalán nem volt és nem Kádárnak kellett mindent engedélyezni úgy mint mostanában.

    És nem ő hozta meg az Országgal kapcsolatos döntéseket.
    Persze ő írta alá őket de ez mindenhol így van.

    Térj már észhez.

  • gyuri10
    2018 augusztus 13
    10:50 de.
    Ez a rejtőileg és karinthyailag fergeteges hozzászólásod nagyon tetszett, de azért a „paraszt zsidókat” enyhe költői túlzásnak számítom be(legalábbis Magyarországon), úgy mint a viccben szereplő kéményseprőket! 😀 (Viszont Schwarz nevü hajdúsági kovács mester létezéséről hitelt érdemlően hallottam, akit sajnos családostul megsemmisítettek!)

  • Almási Alma
    2018 augusztus 12
    5:59 du.
    Barlevet – bevallom – csak egy rossz provokátornak tartom, gyuri10-nek és Izraelinek azonban szerintem valódi problémáik vannak.

    Szerintem meg ippeg az a valódi problémájuk, hogy valódi patrióták, mint a valódi magyarok, ami valódi szörnyűség a mai világban! 😀

  • Csak azt nem értem,hogy hol van ilyenkor a moderátor,a szerkesztő amikor
    a más véleményen lévő tisztességes hozzászólókat gyalázzák,idióta primitív és elfogadhatatlan stílusban?…..kivételesen nem rólam van szó!!!!4

  • Gayza,
    a kérdésed,hogy”ki a faszt érdekli”,már magában válasz is.A „ki a fasz”nevében már válaszoltál is.Azt majd rád bízom hogy fasztársaknak befogadod-e a gabrielt és a barlevet.Miattam akár érezzétek jól egymást.

  • Orsós Elemér,
    először is köszönöm,hogy ezen a sz….telepen még létezik normatív empátia is.Másodszor:Ne essél tévedésbe a kéményseprő vicc miatt.Igenis létezett paraszt zsidó.Ez különböztetett meg minket a barlevektől.Nem a náciknál,hanem saját kultúr köreinkben Az Izraeli és az én patriotizmusunkkal nincs és nem is lehet probléma,ameddig nálunk nincs balos veszély.Márpedig az egyhamar nem lesz.Ez a nép élni akar és nem fogja uralomra juttatni az ország ellenségeit.Látod,hogy még Magyarországon sem sikerül nekik.Pedig körülöttetek nincs is halálos ellenség.Bízzál benne,hogy a nép egészséges ösztönökkel rendelkezik.Az idejáró trollok minden valószínűség szerint nem ingyen kukorékolnak.Marad a körömrágás,de tövig.

  • Gayza,
    te mindent olyan jól tudsz.Csak úgy odavetem eléd,mint disznók elé az igaz gyöngyöt,hogy a Kádár rendszerben MDP volt,Nem MSZMP.

  • Gabriel, a B’hai vallás létezik Magyarországon, százegynéhány taggal bár, ahogy látom, őket is megfosztották egyházi státuszuktól. Csudás kertjük nincs, viszont a székhelyük a Ferenciek terén található, szemben a ferences templommal.

    Sajnálom, hogy Geyza és Gyuri itt karmolják, ütik, csípik és rúgják egymást, nem is értem… én sokszor nem értek egyet Gyurival, de nagyon élvezem csípős és keserű humorát és választékos magyar nyelven írt (bárcsak több ilyen lenne itthon, akik nemtetszésüknek nem szimpla k.anyázással adnak hangot) és számomra informatív hozzászólásait. Egy csomó olyat tudok meg belőlük, amiről más forrásból nem lehet értesülni.
    Geyzával meg inkább egyetértek, de ezen a buzizáson és Gyuri cseszegetésén már túl kellene lépni. Tudom, hogy te sem veszed ezt komolyan.
    Besancon, általában szívesen jövök ide, csak ez a rákosi korban bevésődött buta pártkanca talmi horthyzmussal befuttatott ócska ideológiai zakatolása borzol…

  • OIM*
    Szerinted számit bármitis hogy itt neked ki hiányzik vagy ki nem?

    *OIM = Oldal satöbbi satöbbi..

  • Orsóskám Gurl barinőd hozzászólásában annyi a Karinthy meg a Rejtő mint szarban a vitamin.

    De ezek szerint tes negyon ismered ezeket, vagy ha igen akkor roppant felületesen.

    Lehet hogy tévedtem régebben ?

  • Gurltiz:

    ez a bejegyzésed megmutatja a többi bejegyzésed valóságtartalmát is.

    gyuri10
    2018 augusztus 13
    6:22 du.

    „Gayza,
    te mindent olyan jól tudsz.Csak úgy odavetem eléd,mint disznók elé az igaz gyöngyöt,hogy a Kádár rendszerben MDP volt,Nem MSZMP.”

    Vagyis kb pont olyan idióta vagy mint Bendeguz barátod.
    Azzal a cseppnyi különbséggel hogy te nem vagy analfabéta.

    De a lényag ugyanaz: Hatalmas orcával terjeszted a nullánál is kevesebb valóságtartalmú semmit..

  • Gyuri, tévedsz. Rákosi idejében volt MDP, az 1956 után, Kádár alatt újjáalakult párt az MSZMP lett.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_Munk%C3%A1sp%C3%A1rt

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 13
    6:25 du.

    Gyuri10 benyalt a náciknak.
    Azoknak akiket pár hónapja még
    „nyilas ivadékoknak” nevezett.Most nyal nekik.
    Aki meg ellent mond a FIDESZ-imádó dumájának azt trágárul mocskolja.

    Meggárgyult szegényke. Ráadásul homokos dumákat is ereget.

    Nem érti senki de Charlie, Marcsi, meg a többi szélsőjobber tapsikál neki.

    Már várom mikor jön össze a másik félbuzival, aki ráadásul fekália-perverz is. Mert már ilyenünk is van.

  • „valódi patrióták, mint a valódi magyarok, ami valódi szörnyűség a mai világban!”

    Hát, ha az a patrióta, aki gondolkodás nélkül szajkózza, amit „pártunk és kormányunk” előír…

  • Geyza
    2018 augusztus 13
    3:26 du.

    +@alma álmai almásshy

    A SZOT(t) üdülőhajó, tudod a Rába Szot(t)

    még valami: süsüéknek nincs elég szállító kapacitásuk és nyersanyaguk sem olaj és gázexportra másrészt a saját termékeik ebben is egetverően drágák a világpiacon (egy GMC személyautónak nevezett kisteherautó 8,5 literes V8 motorral még úgy sem kell a kóbor kutyának sem, hogyha készpénzzel fizet akkor $8500 – 15000 engedményt kap az áldozat) tehát rá vannak szorulva az öböl országok főleg szaúd termékeire melyek jó minőség (majdnem olyan olyan jó, mint a venéz!) és olcsón kiszippantható feldolgozása is olcsóbb…(AZAZ AZ ÁRÁVAL LEHET SZABADON JÁTSZANI ÉS AKKOR IS HASZNOT TERMEL AMIKOR MINDEN MÁS MÁR NEM RENTÁBIOLIS) ennek fenn és megtartása létérdeke és a petro dollár létrehozása és fenntartása is(!!!) amint ezeket bárki bántani vagy legyőzni látszik az halálos ellenséggé lesz téve és hókuszpók, hollókausztika, antiszemétista és mindenféle pista lesz közben ott van ez a szabadtéri börtön amit bombáznak mert? csak cum trucc…

    A NAGY BEISMERÉS

    hahahahaha
    Haaretz Reports Israel Targeting Civilians in Gaza as “Collective Punishment”

    The admission in Haaretz is the ultimate expression of the IDF’s impunity, as its war crimes against Palestinians have been ignored for so long that it now openly admits that it is targeting civilians in the world’s largest “open-air prison.”

  • Geyza
    az a szar amit gurlitz bekormolt a sajat mailje lehet csaj!!
    az enyem itt van!!
    en vagyok annyira gerinces ember es ki merem irni!!
    -( [email protected])-
    gurlitz egy senki!! nem zsido!!egy kurucinfos kis nulla!!!orsos egy seggdugasz!!a boda meg egy szajtepo ribanc!!

  • bekuldom christopher adamnak a fotomat tegye be ide!!
    gurlitz ne hogy eltevesszen

  • Bar-Lev:
    Pontosan ezt írtam én is.

    A mocsok kreál egy fake-email boxot valakinek a nevében és aki oda ír annak „önlejárató” válaszokat írogat.

    Ez a buzi azthiszi ilyen 15 éves ócska trükkökkel ma is elérhet bármit.

    Megjegyzem nekem is volt kinnt itt fotóm. Aki akarta látta.

  • gurlitz
    akko nezze korul jobban!!
    ki beszelt itt a „bahai”-i kozpontrol?
    olvasni tanulj meg te analfabeta !!
    vannak itt krisnatudatuak,es buddhistak is!!semmi kozuk a bahai-hoz!!
    mindegyik csak egy szekta!!eppugy mint a nasareen,vagy az ujjalalkitott essenien!!

  • Geyza

    en istenieket rohogok az erolkodesein!! mar-mar kesz kabare!!
    persze milliard fenyevre az IGAZI fanyar yiddisher humortol!!
    egyszer kigyujtom a baromsagait es kiadom!!meg keresek is rajta!!

  • Gabriel

    igy igaz!!
    eszmeletlenul szep a haifai bahai kozpont!!
    bar megvallva az igazat, nekem azert a Bratslev kozpont jobban tetszik!!
    ott valahogyan vidamabban erzem magam,;
    -„na nah nahm nahman m’uman”-

  • Gabriel

    ha kedved es idod vann ra egyszer menj ki ukrajina-ba!!idozitsd ugy hogy kozvetlenul a zsido husvet-(pessah)-utan! Uman-ba menj!!
    ott lessz igazan nagy elmenyed mit jelent orommel,enekelve tancolva hirdetni az iget!!!!

  • Tüske Zsófi

    A valóság sajnos az, hogy az utóbbi időben a hozzászólások egyszerűen leredukálódtak arra, hogy a gyurinak fémjelzett úriember egyszerűen és valóban Gurlitz-e, hogy Barlev valóban egy beregi származású zsidó-e, aki istenem (miért is ne) beszéli a jiddisch-t.

    Na most ehhez asszisztálni egy kicsit furcsa.
    Én a Chris helyében lehet hogy ki is törölném ez erről szóló vitákat, mert semmi köze az adott cikkekhez, az újsághoz, DE MÉG-KEVÉSBÉ AZ ÚJSÁG SZELLEMISÉGÉHEZ

    Amit szeretek, becsülök és azért is lettem olvasója – hozzászólója és szívesen lennek tagja az olvasói körének.
    De ezek a típusú viták egyszerűen úgy értelmezhetőek, hogy a KMH követők között bomlasszon.
    Én nem tudom, hogy egyeseknek mik a valódi céljaik, de az biztos, hogy ezzel a kiadvány ellensége, mivel minden cikknél rögtön eltereli a figyelmet az eredeti témáról.

    A KMH MINT KIADVÁNY, KÉPVISELI AZ EGYETEMES EMBERI ÉRTÉKEKET – KIÁLL a RASSZIZMUS ELLEN, ÉS A CIKKEI NYILVÁN HOL KEVÉSBÉ, HOL ERŐTELJESEBBEN DE OSTOROZZA IS AZOKAT.

    FELHÍVVA A FIGYELMET ERRE A TÁRSADALMAKAT MEGMÉTELYEZŐ KÓRRA.

    Lehet, hogy sokan nem vallják ezt, nyilvánvaló (a napnál világosabb) hogy mindenki abban hisz amiben akar.

    Ezt már az 1568. évi tordai országgyűlés (Erdélyben) a vallások gyakorlásának szabadságában is kimondta, ma pedig szeretnénk elhinni, hogy az emberiség abba az irányba halad, hogy nem a „vallások törésvonalain” fog újra széthasadozni, és káoszba omlani.

    Sajnálom azokat, akik nem fogják fel ennek a súlyosságát, de hát nekik is szabadságuk van arra, hogy visszatérjenek a tordai országgyűlés előtti korokba.

    Én erre vagyok büszke magyarságomat illetően, hogy amíg Európa nagyobbik fele éppen az aktuális vallás-háborúit vívta, a magyarság még a török-habsburgi háborúk fojtogató béklyójában is képes volt akkor(!) előremenni a világban.

  • Christopher Adam

    Ezt a személyeskedő, teljesen értelmetlen és sokszor nyomdafestéket nem tűrő vitát be kell fejezni. Ez nem tartozik a nyilvánosság elé és degradálja a lapot, illetve a szerző cikkét.

  • rohadeo
    Ez nem az elso- es valoszinu nem utolso
    hazugsaga a „Haarec”nek.
    A valosagban- ez igy nez ki.

    https://twitter.com/israelproject/status/996160563599339520

  • Gabriel
    2018 augusztus 14
    10:26 de.

    Teljesen igazad van!
    Pontosan ezért járnak ide az ” illiberálisok” !
    Hogy el lehetelenítsék a lapot az állandó, végetérni nem akaró indulatokkal teli ellenséges szövegeik mantrázásával.

    SOHA NEM ADJÁK FEL .

  • Izraeli
    2018 augusztus 14
    11:51 de.

    jaaa, meg a térdig érő passzátszél és a Furfangos Nyesztyerka, valamint Hepcibach Kóhn és a Grűn a szomszéggya

    neked a kérdéseidet sem…meghát meleg van… és egyszerűbb görgetni

    add ki gyűjteményes kötetben akkó’ eccerre nem olvasomm el

  • Izraeli
    2018 augusztus 14
    11:51 de.

    kár a sok betűért,meg a véres lábnyomok a levegőben című netán yahoo összkiadásért… rólam lepereg
    egyébként hogy is van az ereszed? elereszed vagy nemereszed?
    és hogy még miket csinyácc ott ereszben? tiszta röhögény

    a ciónikusok, az anti sze..tika, a hollóka…tika, az közismert fegyver a zizraeli cionisták szájából kiejtve (a fogaikat ejthetnék ki a nyelvükkel egyetemben az jobb lenne) mikor olyan izé hangzik el szerte szana, hogy ők márpedig nem is ciónikusak, hanem fasiszták, apartheidesek és hazug pofátlan disznók…ezek a közbevett (na én nem vagyok „köz” következéskléppen sohasem veszem be) „érveik” és közben koncentrációs táborokat üzemeltetnek bombakráterekben drótkerítéssel és céllövöldében agyagbábuk helyett arrajáró embereket használnak és röhögnek hozzá…szóval e’vvan!

  • Kedves mindenki!
    Mivel mar elegge kibeleztetek egymast-
    van egy otletem- kuldjetek erdekes tajakrol,
    kirandulasokrol,szokasokrol,viseletekrol-
    stb. filmeket- minden honnan,ahol eltek.
    En Eilatrol kuldom,hogy lassatok ezt a csodalatos
    elovilagot. Sajnos, az iden nem voltam ott,de mar
    toltottem ott szep napokat nyugdijas tarsaimmal.

    https://www.youtube.com/watch?v=9FgalwiibBY

  • Izraeli
    2018 augusztus 14
    4:05 du.

    képzeld el (nincs link):
    Iguaçu, Jungfrau, Mont Blanc, Simplon, Niagara Falls, Szilvásvárad, Aggtelek, Lengyel Tátra a sóbányával, Páris, London GBR, Lisbõa, Coimbra, Algarve,

    válogass: Sampa…, Rio de Janeiro, Floripa

    nyugdíjhoz hahahahaha

  • rohadeo,
    Elobb legyen nemi dunsztod,hogy mi tortenik,
    mielott- kinyitod a „partgyulesi propagandat”.
    Errol- nem irt „szocsoved”- a Haarec??

    https://www.timesofisrael.com/netanyahu-had-secret-meeting-in-egypt-with-sissi-in-may-to-discuss-gaza-report/