Nem értjük, irigyeljük, hülyék vagyunk…

2018 augusztus 10 10:44 de.68 hozzászólás

A nyár közepén rendeletet hoztak az egyetemi szakok egy részének elsöpréséről. Megszüntetve, hatóságilag, a gender-szakokat. A képzésben az ELTE és a CEU a fő érdekelt. A CEU elleni hadjárat régóta ismert. Az ELTE meg így járt. A hatalom fogást akart találni, és KDNP által különösen hevesen utált szakok „személyében” megtalálta. Gondolkodni meg nem kötelező. A rendeletek alkotóinak sem.

Rétvári Bence (KDNP)

Mert azt a részét teljesen értem, hogy a hívek nagy részének a kocsmaszociológiai szinten teljesen világos a kép. Számukra a gender, a társadalmi nem, tanulmányozása „buzisimogatás”. Oszt’ jóna’ot. A banánhámozási verseny veszteseinek ez így teljesen jól is van. Megtapsolják a betiltását, és a KDNP néhány politikusa is elégedettebben csobban a hideg sörhabban. Elvégre az olyan zsenik, mint a KDNP ifjúsági szervezetének (IKSZ) az elnöke, már tavaly nyílt levélben támadta be az ELTE ilyen irányú képzéseit. Az IKSZ-től akkor sem nagyon vártunk volna magasabb szellemi színvonalat, és más ügyek kapcsán sem okoztak csalódást. Elég arra a 2016-os ötletre emlékezni, amikor „örömkommandók” segítségével gondoltak adózni a szaporodásnak. Talán a Vesta-szűzekre, esetleg az életforrás-projektre gondolva nosztalgiával. Ha kinézzük a történelmi ismereteket a KDNP holdudvarában nyalakodókból.

Ami a gender fogalmát illeti, arról valószínűleg halvány gőzük sincs. Arról sem, hogy a „társadalmi nem”, az nem azt jelenti, hogy mindenre nemet kell mondani, aminek köze van a társadalomhoz. Márpedig a hatalom nagyjából most ezt a „nem”- mondást gyakorolja. Ami túlmutat a saját szemellenzőiken az nincs. Alkalmasint ez még csak nem is liberalizmus, illetve az annak tagadásaként hirdetett hierarchizmus kérdése. A gender fogalmához, ha mindent bele akarunk érteni, akkor a nemi szerepvállalás, illetve az ahhoz tapadó sztereotípiák vizsgálata is hozzá tartozik. Ami lényegesen nagyobb halmaz, mint amit a KDNP olyan politikusai, mint Rétvári Bence, illetve Harrach Péter kommunikálni képes belőle. A nemi szerepekhez tartozó sztereotípiák például egyértelműen azt jelzik, hogy történelmileg, ha tetszik konzervatívilag, a katonaság, a hatalom „kezének” levés, az operatív utasításrendszer csúcsán trónolás kifejezetten férfi szerep.

Amikor a Fidesz klerikális lobbi-platformjaként működő politikai képződmény néhány prüntyőkéje kirohan a társadalmi szerepek elemzése, tanulmányozása ellen, akkor pár más kérdés kapcsán is érdekes lenne a véleményük. Érdekes lenne tudni a véleményüket a hatalom csúcsán igencsak hatékony Mária Terézia uralkodói szerepvállalásáról, az Egri csillagokban is emlegetett várvédő nők katonai szerepéről, illetve a szintén megfestett, a munkácsi várat a férfiaknak is példát adón megvédő, Zrinyi Ilonáról. Már csak azért is, mert a „szerepcsúszások” mindennapos esetei szempontjából egyáltalán nem lenne érdektelen a hatalom hozzáállása. Ha ugyanis a sztereotípiákat feszegető viselkedésnek már a szociológiáját is elutasítják, akkor elképzelhető, hogy mi a hatalom hozzáállása egy női csúcsvezetőhöz. Miközben gondolhatunk az olyan, nem egy esetben kényszerű szerepbővülésekre is, amikor egy valakinek fel kell vállalnia, legalább részben, a másik nem szerepét is. Például, a gyermekét egyedül nevelő nő, illetve férfi óhatatlanul abban a helyzetben találja magát, hogy számos, a másik nemhez kötődő családi szerepet is fel kell vállalnia.

A regnáló hatalom, amikor a társadalmi nemhez, a nemi sztereotípiákhoz kötődő képzéseket gondolja korlátozni, illetve magát a „társadalmi nem” létét is tagadja, akkor valójában állást foglal a női vezetők, a gyermeküket egyedül nevelők vagy akár az „óvóbácsik” ellen is. Nem mintha ez túl nagy újdonság lenne a kormány, illetve annak vezetője részéről. Az utóbbi péniszirigy pitiánersége már négy éve előrevetítette a szellemi langyosvíz iránti nemzeti vágyakozást. Ez azóta csak kiteljesedőben van. Akkor írtam, hogy a „kisstílű, fantáziátlan, állatias indulatokkal operáló, szellemi semmittevésbe süllyedő uralkodás az, ami nemzedékeket tesz tönkre, üldöz el, kényszerít szellemi pangásra”. Azóta már tudjuk, hogy zajlik az exodus az országból, hogy az oktatáspolitika nem szolgálja a fejlődést, hogy Orbán valójában csak a populizmus keretei között képes szerepelni. Két akkumulátortöltés között. Ahogy valóban a senkik hatalmát, a kisszer diadalát hozta be a kontraszelektált mindennapokba.

68 hozzászólás

  • amikor a rétvári bence kisasszony képét látom azonnal a guillotine jut eszembe amint a feje a tőkén és a kosár is oda van készítve

    annyi kérdés marad még, hogy „ezek” honnan szedik eme ötleteiket? van valami titkos klub ahol seggfejképzés folyik?

  • A genderelmélet szerint a nemek szerepei és a társadalomban elfoglalt helyük a tanult/tanított viselkedések miattiak.
    Pl. az újszülött kislánynak rózsaszín, az újszülött kisfiúnak kékszínű környezet (bölcső, ruházat stb) illik.
    A kislányok babával játsszanak és játékkonyhával, játékszobával, a kisfiúk játékkarddal és játékpuskával.
    Egy kislánynál természetes, ha sírva fakad, egy kisfiúra nézve ez szégyen. Nem sorom tovább.

    A KDNP elmélete a nő társadalmi szerepe a gyerekszülés és nevelés, a családi otthon ápolása (lakástakarítás, mosás, főzés stb), a férfi feladata a család védelmezése, ha kell fegyverrel, a család eltartása (pénzügyileg) és természetesen az utódnemzés.

    Na ez az, amivel szembemegy a genderelmélet és a genderkutatás, ezért veszélyes a keresztényi elgondolásokra nézve. Ezt a nézetet osztja Orbán Viktor is, így a pártja is. A harmadszori 2/3 feljogosítja, hogy kizárja a magyar oktatásból és tudományos kutatásból a genderelméletet.

  • Drizari
    2018 augusztus 10
    11:33 de.
    te kis kőkorszaki szaki

  • Parács Péter Pál

    Ez a cikk túl „dagályos”.
    Én még nem jutottam el a felsőoktatás politikai motivációjáig. Szerintem azok tudnak ténybeli értékelést mondani, akik közvetlenül érintettek. Azaz, a hallgatók.
    Nekem sokkal érdekesebb, hogy az általános iskolásoknak ingyenes a tankönyv!!!!
    Ez tény és való illetve le a kalappal előtte.
    Vagy mégsem???……………..?????????????
    Lesz-e ugyan szakértői hozzászólás erre a kérdésre?
    Nekem van véleményem, de kíváncsi vagyok ki mit gondol erről!!!
    P.P&P.

  • DRAZIRI;

    Az az u.n. megszokott utanzasa masoknmak.

    De oszinten, mit mondanal, lettel magad ferfi nagy no (vagy a harmadik nem) a nevelesed vagy a termeszet altal ?

  • György Molnár

    Hitler – Sztálin -Orbán, Mengele – Kásler – Rétvári….

  • Rohadt, selejt nemzet az, amely mindezt tapsolja és/vagy tűri.

  • A „gender” (a nem biológiai, vagyis „társadalmi” neműek tanulmányozása) jelentéktelen, periferiális ügy.
    Ennek a témának az egyetemi tanulmányozás kb olyan, mintha a csigák sebességét befolyásoló körülményeket elemeznék.

    Érdekes lenne megtudni, hogy a ceu-n ill. az elte-n hány „gender” évfolyam ill. hány hallgató van, továbbá a hallgatók milyen neműeknek tartják magukat.

  • Hamár a férfi-szerep kidomborításánál tartunk akkor :

    https://nepszava.hu/3004480_darabonkent-119-ezer-forintert-vesz-huszarcsakot-a-rendorseg

    Ilyen körülmények között érthetőek a KDNP aggályai.

    Há most hogy nézne ki
    a mindannyiunk által megszokott
    és gyakori fiatal jóalakú hosszú szőke hajú
    póni-frufrus rendörleány egy ilyen huszárcsákó alatt ?

    DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Kis Ferenc
    2018 augusztus 10
    1:27 du.
    kőbaltát letetted amíg írtál vagy csak áttetted a másikba?

  • Ne feledd am hogy az eletben mindennek van hatranya es negative kovetkezmenye is.
    S az a „gender-elmelet” is mar sulyos anyagi perekbe is keveredett.

    Mert az elmelet tanitasa lapjan kozzul akik nemuket valtoztattak, volt aki megelegedetlen lett uj-nemevel es karterites fizeteseert perelte az elmelt inditojaiat.

    Bizomy meg az is fogg ottan is tortenni am.
    Meg ha nem azonnal, de ami kesik az nem mulik.
    Mint minden nyugatrol ered, de az is.

  • Parács Péter Pál

    Úgy látom, hogy a cikk komolyságát tekintve nekem saját magamnak válaszolni.
    Nem tűnt fel a cikk írójának, hogy mi itt az alapvető probléma.
    Felsőoktatásban a hallgatók minden bizonnyal és közvetlenül is jobban tudják, hogy mi az esetleges sérelmük. Mi, kvázi kívülállók nem igazán vagyunk illetékesek benne.
    Ellenben az általános iskolával kapcsolatban senkinek nem merült fel a kérdés, hogy az ingyenes tankönyvek miért KÍSÉRLETI TANKÖNYV jegyzéssel vannak ellátva!!???

    Ezt a cikket innentől kezdve lezártnak tekintem a magam részéről, minthogy nem akarok belemenni további blablaságba. Tisztelettel a komolyságot motíváló hozzászólók kivételével.
    ppp

  • Parács Péter Pál
    Kihagytam a teljesen megérdemelt dicséretből,az ingyenes tankönyvvel kapcsolatban!
    Elnézést!!!!!!

  • Parács Péter Pál
    2018 augusztus 10
    3:56 du.

    Lehet, hogy csak azért nem válaszoltak korábban, mert van egy szint, ahol már nem érdemes.
    De lásd kivel van dolgod….
    A lényeg nem az, hogy tízen, vagy tízenketten végeznek a szociológia ezen ágazatából diplomázva. Mert Rétvári szerint a szociológia ugyan nem tudomány, de azért még az. Rétvárival ellentétben, aki nem tudós, hanem egy fenékbuksi.
    A kényeg az a sorok közti üzenet, amivel
    a/ a hatalom izomból bele akar ugatni abba, amibe a hatalom képviselői egyenként is hülyék. Együtt meg idióták;
    b/ a hatalom izomból utasítja el valaminek a létét is. Úgy, hogy közben alig hiszem, hogy Gárdonyit index-re tennék. Bár még előfordulhat.

    Ami az ingyenes tankönyveket illeti. Ha lehet választani az állam és az állami között, akkor az nem tankönyv, hanem politikai pamflet. Még jó, hogy ingyenes. Pénzért a kutyának sem kellene. akkor sem, ha az egyik garnitúrán esetleg egyházi pecsét és Erdő köpete szárad.

  • rodeo
    te niemand

    a guillotine-on nincsen „toke”!!

  • ha nem akarják leközleni a hozzászólásom,illene figyelmeztetni ill .közleni!

  • Christopher Adam

    Már korábban, több alkalommal figyelmeztettem. Több mint 6 éve ismételgeti ugyanazt a szöveget minden hozzászólásában („a normális többség” vs. leszerepelt, hiteltelen ellenzék). Irjon újat, másképpen többé nem jelenik a KMH komment rovatában.

  • bar-lev
    2018 augusztus 11
    3:15 du.

    neked sincs! hahahaha

  • Erre kíváncsi leszek… 😀

  • Boda Marcs
    2018 augusztus 11
    3:33 du.

    Nem az a baj hogy nem akarják leközölni, hanem az a baj hogy mi nem akarjuk olvasni a mocskolódásaidat.

    Kivéve a homokvári buckalakó imádódat.

  • Azért félve megkérdem a Szerzőt (aki biológiailag feltehetően „fiu”), hogy érezte-e már magát eddigi életében egyszer is úgy, hogy „lány” identitásu ? (A komplikáltabb „transz” ügyeket most felejtsük el…). Javaslok több LMB…harcosnak párhetes izraeli tartózkodást !!!

  • Andrew_s
    2018 augusztus 10
    5:55 du.

    „…alig hiszem, hogy Gárdonyit index-re tennék. Bár még előfordulhat.”

    Légy erős:
    Félig-meddig megtörtént.
    Jó pár évekkel ezelőtt kihagytak részeket az Egri Csillagokból mondván hogy a diákok nem értenék azokat meg.
    Magyarán : cenzurázták.

    Arra nem emlékszem melyik kormány alatt történt de benne volt a hírekben.

  • MICSODA ???

    Dr. Guillotine.-nek nem volt töke?

    Ez kettő dolgot vet fel.

    1
    vagy sikerült neki műszerének fejlesztési modelljével kisebb baleset következtében eltávolítani, vagy
    2
    nem is volt neki.
    ez esetben érhető miért fordult a derék doktor figyelme ilyen különös instrumentumok felé.

    Holott lehetett volna homokvári buckalakó is mint a mi igen tisztelt Gurltiz barátunk.

    Aki maga mesélte el több ízben miket (kiket) szeret.

  • Boda Marcs
    2018 augusztus 11
    3:33 du.

    „Leközleni”
    DDDDDDDDDDDDDD
    meg „hozzászólásom”
    Analfabéta.

    Aztsem tudja mi ír a fogalom-zavaros nyanya.
    Amit itt írt annak az az értelme hogy:
    Ha nem közlik le akkor illene leközölni.(Leközleni 😀 )

    És ezt a nyanyát
    sztárolja a mi Gurltiz barátunk.
    Amint írta:
    Mi itten a cipője talpáig sem érünk fel.
    Annyira senkik vagyunk hozzá képest.

  • Ms.Boda megjegyzesere;

    A vilagon semmi sem „ingyen”.Sem a tankonyv,de semmi mas sem. Csak mas fizet erte.

    Latja, latja, elhitte a Marxista maszlagot !

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 11
    8:55 du.
    bucika avagy &@&{@&###@bendegizi

    az nagyon jó ha minden pénzért vehető kiba… tudod a szot üdülőhajó…csak az a nagy kurva baj, hogy nem adnak a zembereknek annyi bért (vagy mongyuk jövedelmet) amennyiből a fizetett oktatást, egészségügyet, tömegközlekedést, gyógyszereket, mindenféle lófasz biztosítást ki is tuggya fizetni…
    a többi rablómese Marx hoz meg ne szólj hozzá mert a talpa szintjéig sem érsz fel és sohasem olvastál belőle egyetlen betüt sem

    ha a havi megélhetési kő’ccség süsülanda alsón (Florida balszélsőn) eghy 4 fős családra + kutya $5800 és az áldozat hazavisz $3787 + túlórát = $4512 akkor hiányzik $1288 amit a 3 hitelkártyájával egyenlít ki amire évente 24% kamatot fizet és az első év végén már csődben is van
    ha van más adatod akkor dobd be ide a köz nagy örömére cáfoljál meg

    egyébként jobb lenne ha balettoznál ahhoz jobban értesz (ez is csak gyanú)

    hahahahaha

  • Bendeguz:
    A Marxizmus nem maszlag.
    Aztsem tudod miről szól.
    Nagyokos.

  • Kedves Chris!
    Most Marcsi barátnőnk pártját kell fognom. Ő csak őszintén megírja azokat a csacskaságokat, amikkel az itteni sajtó teletömi a fejét.
    Sokkal kártékonyabbak azok a kedves hozzászólók, akik mindenféle jó hosszú, burkoltan értelmetlen rafinált hozzászólásokkal elárasztják főleg azokat a témákat, ahol valami érdemleges beszélgetés kialakul. Nem mellesleg rendkívül ízléstelen, témához nem tartozó káromlásokkal rontják el más fórumozók kedvét.

  • Almási Alma
    2018 augusztus 12
    9:17 de.

    Egy fenét.
    A Marcsi hazudik ahogy bír.
    Ezerszer lebukott már itt de az neki smafu.
    Valamely különös oknál fogva azt képzeli ő egy übermencs itt.

  • Christopher Adam irta:

    „Már korábban, több alkalommal figyelmeztettem. Több mint 6 éve ismételgeti ugyanazt a szöveget minden hozzászólásában (“a normális többség” vs. leszerepelt, hiteltelen ellenzék). Irjon újat, másképpen többé nem jelenik a KMH komment rovatában.”

    Ez mindenkire vonatkozik? Ugyanis amiota ez a blog elindult mindig ugyanazt a bla-blat nyomjak a cikkek iroi. Ok mikor fogjak befejezni ugyanannak a szovegnek ismetelgeteset?

    Csak nem cenzurazik egy jobboldali kanadai demokrata, ha neki nem tetszo hozzaszolasok erkeznek hozza? Roppant furcsa ez egy jobboldalitol kerem alassan.

  • Csikar
    2018 augusztus 12
    1:02 du.

    Nem kell hogy olvasd a cikkeket.
    De ha megengeded kérlekalássan, mi azért azt tesszük.
    Meg még jópárezer idelátogató. Úgye lehet? Ugye megengeded?

    Köffike 😀 😀 😀

  • Csikar
    2018 augusztus 12
    1:02 du.

    úgy tűnik neked két jobboldalad van de mind a kettő bal

    hahahahaha

    „Ugyanis amiota ez a blog elindult mindig ugyanazt a bla-blat nyomjak a cikkek iroi.”

    ékezetek Óh?

    egy két eklatáns példa, esetleg netántán? alma és álma ökörkörifőökör azt hogyan tudod leírni qwerty vel inglish éjbící vel?

    magyarázz Óh bölcs: Nagy Csökök Hatalmas Attya? vagy asse?

  • Csikar!
    Bár nem hiszem(sőt biztos),hogy megjelenik,honnan veszed,hogy
    C.Á.vagy a fórum cikkírói jobboldaliak?nagyon nagy tévedés(!!!!),amire
    hamarosan fény is derül!

  • Geyza
    2018 augusztus 11
    4:49 du.

    Hmm…..
    Magam még a nagyon régi kiadást ismerem az Egri csillagokból. Még a dédimnek volt meg annak idején….

  • Andrew_s
    Nekem is a régi változat van meg.
    Most hogy szóbakerölt, elő is keresem könyvtáramból 😀
    (Kedvet kaptam hozzá)

  • Csikar Tehát szerinted rendben van, hogy Boda vélemény helyet felmondja a leckét, és minden hozzászólásában lehülyézi az ellenzéket (ellenzek, aki mast gondol mint Boda gazdaja)? Az is rendben van, hogy folyamatosan kinyilatkoztat, es egyetlen érve a mások gyalázása? Az se zavar, hogy folyamatosan és nyíltan hazudik, torzít? Furcsa nézeted van a szólásszabadságról. A szólásszabadság a vélemény elmondásáról szól, nem a propaganda anyagának felsorolasarol. Nem fér bele a folyamatos sértegetés, mindenki felé aki másképpen lat, vagy tapasztal. Írhatnám mindenkit, aki okosabb nála. Te meg a lap tulajdonosát keres számon? Furcsa szerzet vagy. Boda egy irritáló szekertolo, aki hat éve ugyan azt a szöveget nyomja, megjegyezve, hogy mindenki senki, de a reklám alatt hajlandó minket lehülyézni, a többiekhez pedig törleszkedni egy jo szóért. Légyen hálás C.A. türelméért, más helyről úgy vágnak ki, hogy az orrán csuszna métereket. Esetleg a szólásszabadság is utána vágnák, a rosszindulatú, hazug nőszemélynek.

  • Alma!

    Köszönöm a kiállásod,akkor is ha nem is vagyunk hasonló véleményen,meg én csak hozzászólok,de nem én szoktam hazudozni,rágalmazni…..hanem Geyza,meg bar-lev!

  • „A Társadalmi nemek tanulmánya (Gender Studies) mesterképzés társadalomtudományi alapokon nyugvó interdiszciplináris program, melynek középpontjában a társadalmi nemek közötti viszonyok és a társadalmi struktúra közötti kölcsönhatások elméletileg megalapozott és szisztematikus módszertani apparátussal történő probléma-orientált vizsgálata áll. A mesterképzés kurzusai különböző tudományterületek oldaláról adnak fogalmi és gyakorlati megalapozást ahhoz, hogy a diákok az egymást keresztbe metsző társadalmi egyenlőtlenség-rendszerek (pl. kor, osztály, etnicitás, szexualitás stb.) mentén a társadalmi nemek szempontját fókuszba állító tudást tárjanak fel és ezt felhasználva képesek legyenek különféle szakmai megoldási javaslatokat, terveket felvázolni. A képzés során az általános és átfogó elméleti alapok elsajátítása mellett különös figyelmet fordítunk a társadalmi nemi egyenlőtlenségek magyarországi és kelet-közép-európai megjelenési formáira, a régióspecifikus magyarázatokra, elméletekre, megközelítésekre. A mesterszakos kurzusok oktatóinak sokféle diszciplínát átfogó háttere, és az egyetem karai közti együttműködés a garanciája a színvonalas és tartalmas képzésnek.” forrás: http://tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek

    Elképesztő, hogy az internetes keresés lehetősége ellenére hányan magyarázzák félre ennek a mesterszaknak az értelmét. Férfi/nő helyzetének a társadalomban sokféle vetülete létezik és Magyarországon, ott, ahol a nők helyzete ezerféle hátrányt szenved el, még csak vizsgálni és oktatni se lehessen az okokat. Nálunk a hatóságok nem nyújtanak védelmet a nőknek családon belüli bántalmazás esetén, senki nem akarja kiküszöbölni a munkaügy területén esett hátrányos helyzeteket, nincs segítség és támogatás, ha valaki fogyatékos vagy idős családtagot ápol, nincs esélyegyenlőség, de ezeket a problémákat nevesíteni sem lehet. És a téma hónapok óta központi figyelmet élvez, de még mindig vannak olyanok, akik ezt illemhelyi problémának- vagy szexuális devianciának tartják.

  • Boda Marcs
    2018 augusztus 13
    4:44 de.

    Alma!

    „Köszönöm a kiállásod,akkor is ha nem is vagyunk hasonló véleményen,meg én csak hozzászólok,de nem én szoktam hazudozni,rágalmazni…..hanem Geyza,meg bar-lev!”

    Na, látod Boda ha valamit, hát épp ezt nem kellett volna!

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 13
    7:39 de.

    ” És a téma hónapok óta központi figyelmet élvez, de még mindig vannak olyanok, akik ezt illemhelyi problémának- vagy szexuális devianciának tartják.”

    Zsófia, ez nem meglepő abban az országban és abban a közegben, ahol a regnáló miniszterelnököt megkérdezve az egyik nagykövetnő eltávolításának (bocs hazahívásának) okairól, azt a választ adja a sajtó munkatársainak, hogy „sajnálja, de NŐÜGYEKKEL NEM FOGLALKOZIK!” Mert az, hogy Szemerkényi Rékát eltávolíttatta a washingtoni nagykövetség éléről az nem külügyi, nem politikai, nem társadalmi stb kérdés, hanem nőügy! Ha a nagykövetet mondjuk Babérossy Leandernek hívták volna, akkor talán megerőlteti magát valami béna magyarázattal – magyarul hazudik valamit – de így csuda könnyű dolga volt, hogy Sz.R. épp a női nemhez tartozott mert az ő leváltását el lehetett különíteni a „komoly ügyektől” amivel foglalkozni kéne!

  • Még valamit a „dzsenderizmusról” – ahogy egyre gyakrabban hallom itt-ott. Tegnap de. fiamék a náluk vendégeskedő német barátaik kérésére elmentek a felcsúti stadionhoz, miután sokat hallottak róla, és szerették volna „megtekinteni!” A kis faluban elterpeszkedő monstrum építményt ahogy lehetett körbejárták, a németek csak hümmögtek, láthatóan nemigen értették sem a helyszínt, sem a méretet, de az igazi meglepetés a bejáratra függesztett jegyárakkal érte őket! Felnőtt jegy: 2000 ft, Kedvezményes jegyárak: Hölgyek(?) nyugdíjasok, diákok, 1000 ft. Könyvtárakban, múzeumokban, strandokon, közlekedési viszonylatokon stb létezik a nyugdíjas, és a diák kedvezmény – de hogy a Hölgyeknek (így nagybetűvel)50%-s engedmény járna egy- egy meccsen való részvétel esetén, ez új, nekem legalábbis! Netán a jó minie. így akarja megmutatni, hogy mi aztán tiszteljük a nőket, még hogy mi nem vesszük őket emberszámba, hát ni mekkora kedvezményt kapnak a felcsúti stadionban is ha meccsre jönnek…!

    Az már csak kis adalék hogy a jegyvásárláskor szükséges adatok a név, lakcím, születési dátum, anyja neve stb azt már nem tudom, hogy a szem, ig. szám is fel volt- e sorolva!

  • Besancon!

    Oda van írva, hogy a felnőtt jegy 2000 Ft.
    Minden egyéb – gyerek, öreg, nő(!!!) az félárú….

    Vagyis le van írva, hogy fél-emberszámba veszik (a nőket),
    vagyis nem teljes-emberszámba

  • Boda Marcs
    2018 augusztus 13
    4:44 de.

    Most is hazudtál.
    Azt hazudod hogy nem hazudsz pedig de.
    Minden harmadik sorod egy kisebb nagyobb hazugság.

  • Besancon
    2018 augusztus 13
    10:01 de.

    Az BME egyetemi Várklubbjában úgy volt régen hogy a fiúknak fizetni kellett a belépőért a lányoknak ingyenes volt.

    Hja kérem a hangulat fokozása minden pénzt megér…

  • Besancon :
    Fenntieket alátámasztom Vitéz Főátlóssy barátom egy örökérvényűen veretes ódájával :

    A Várclubban..

    Nyolckor láttam meg a lányt
    A büfénél sörre várt.
    Kérdeztem hogy mit szeretne,
    Mondta: Férfit, meztelent !
    Bólintottam, EZ IGEN !
    Van már szesz a vériben !
    Nem kell sokat beszélni,
    Nem kell sokat itatni,
    El is vittem…szobára

  • Tüske Zsófia:

    Nem „cicaviadal” vagy „kakasharc” folyik itten,
    hanem Gyuri10 elveszítette a józan eszét.
    Teljesen kifordult magából.
    Válogatás nélkül mocskol és pocskondiáz mindenkit
    aki szót mer emelni a NER és annak létrehozói ellen.
    Odáig elment hogy végbelének kinyalására és orális szexre buzdítja őket természetesen az ő szerszámán.

    Mindeközben pedig azt ecseteli hogy mi, rendszekritikusok
    nem érünk fel Charlie, Tóthpéter és Boda Marcsi cipőtalpáig sem, annyira senkik vagyunk.
    (A többi idióta neve most nem jut eszembe de mindegyiknek „beudvarolt” már)

    Hát evvan kérlekszépen.

  • Az ELTE most éppen máshogy gondolja.
    Talán most engedték meg nekik….

    http://endresy.blogspot.com/2018/08/conteo-az-elte-es-gender.html

  • Besancon, persze, hogy nem meglepő, ahol ugyanezen, általad említett egyén a kollégiumban párviadalban nyerte el asszonyát egy, az akkor kedves, szép és okos lánynál szintén érdekelt, történelmi nevet viselő vetélytárstól, hogy aztán később a nála tehetségesebb és szorgalmasabb évfolyamtársából (aki még vele ellentétben ügyvédi szakvizsgát is tett) egyszerű háziasszonyt és indulat-levezető boxzsákot csináljon. Így az ő példáján felbátorodva se szeri, se száma a nőket ért diszkriminációnak, aminek feltérképezésére a mesterszak két éve elegendő sem lenne.
    Geyzának a lányok számára ingyenes kádár-kori bulik terén igaza van, az ifiparkba is ingyen mehettek be, mindenesetre a felcsúti stadionban csak akkor van drukker, – nemcsak nő meg gyerek, hanem férfi is, ha a magasrangú szotyolaköpködő ingyenbuszokkal támogatja a végtelenül tehetségtelen játékosok kínszenvedését a pályán.

  • Geyza, szerintem Gyuri nem vesztette el az eszét, csak éppen fogalma sincs, mi zajlik itthon. Igaziból nem hinném, hogy az általad megnevezett egyénekkel árulna egy gyékényen. Nem kell vele szerencsére egyetérteni.

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 13
    6:49 du.

    Majd csak figyeld meg.

  • Zsófia:

    A mi Gyuri „barátunk” Kertész Ákos születésnapjára a következő köszöntővel rukkolt ki, idézem szószerint :

    gyuri10
    2018 augusztus 7
    7:07 du.

    “Ha nem kellene néha odafigyelnem az ordenáré,mocskos,neobaloldaliak szemétkedésére,több időm maradna a normálisokkal a beszélgetésre.Sajnos nem lehet,mert ezek mindenhova odarondítanak és némelykor helyre kell tenni őket. Persze ez a céljuk mindenhol.Nálunk is élnek a filibaszter lehetőségével,mint itt a KMH-n.Ha nem is figyelünk rájuk.”

  • Tüske Zsófia, egyetértünk.

  • Geyza, hát…. sajnálom és szomorú vagyok, Kertész Ákos az egyik legbátrabb író volt a szociban, akinek ráadásul jó könyvei is voltak. Mindenesetre sem Gyurinak, sem másnak nem kell olyasmire odafigyelni, amivel nem ért egyet. Legyen neki akkor charlie, tóthpéter meg boda. Egészségére.

  • kis, mulatságos adalék a hazai gender-oktatáshoz:
    https://444.hu/2018/08/14/gender-kepzest-folytato-egyetemet-hivott-magyarorszagra-szijjarto-peter

    na ez az, amit Figyelő és a többi, alcsúti irányában elfogult sosem fog felfogni, nevezetesen azt a mondatot, ami orbán lényegét adja: „ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem azt, amit teszek”

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 14
    8:42 de.

    Majd hön Kósa, Németh Szilárd, vagy valamelyik másik agyhalott és megmagyarázza.

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 14
    8:42 de.En eltem Gyurcsany uralma alatt is. Sot innen hazlatogattam tobbezer kulfoldi magyarral, akik meg akartak emlekezni 1956 rol. Mivel lattam sajat szemememmel a tobbsoros rendorsort gumibottal, sot volt akit vetek is,majd a Magyar etterembe vacsorazo vendegekat vertek , ki tudja miert.? Sajnos akkor sok kulfoldi is volt ott. Azota nem mentem haza! Orban vagy Gyurcsany nekem mindegy, hiszen hala Iaten 6 ezer km. tavolsagban lakom onnan.

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 14
    8:42 de. Tudod, itt is van gender politika, mint minden orszagban.

  • Figyelő:
    azt állítod a Gyurcsány idején is volt agymosás.
    Idézzél ide ötöt.Na jó..hármat.
    Elég lesz 1 is.

  • Figyelő
    2018 augusztus 16
    2:55 du.

    Pechetek volt.
    Amikor a FIDESZ nácijai felgyújtották a Belvárost, normális ember távol maradt a helyszínektől.
    Magadra vessél ha kellemetlenségeid támadtak.
    És ne az akkori Kormányt okold.
    Nem ők gyújtogattak romboltak.
    Az elvbarátaid voltak azok.
    Szerintem -sajnos- eléggé
    lagymatagon kezelték
    őket a rendőrök.

    Pár éve Svédországban is volt hasonló balhé.
    Eredmény : három négy halott.
    Persze nem a rendőrség köréból és valahogy nem indultak eljárások sem a rendőrök ellen.
    Pedig ott DEMOKRÁCIA van.

  • Figyelő, szerencsédre Kanadában éltél és nem itthon. Láttad a színpadon zajló eseményeket de nem láttad a hátteret. Akkoriban még megvolt az Index Polidili fóruma, ahol sok szem sokat látott, és azt meg is beszélték. A 2006-os októberi cirkusznak komoly előzményei voltak, ezek terítékre kerültek ott és jó előre kitárgyalták a helyszín és az ünnep logisztikai hátulütőit. Az Index és mások is egész nap helyszíni és online tudósítást biztosított, így gép mellett ülve mi többet láthattunk, mint te a Múzeum cukrászdában. Minden előzetes jóslat beigazolódott. Tudtommal a Magyar étterem környékét már nem érintette a balhé, a Curia utcában viszont égtek az autók, (emlékszem, aggódtam az Egyetemi könyvtár könyvei miatt) a Szabad sajtó útjának köveit felszedték, a Mátyás pince háza körül lévő építési állványokat lebontották és felgyújtották. De ezek nem a rendőrök voltak, hanem a streetfighterek, eltakart arccal. Ami a gender-politikát illeti, minden normális helyen van, nálunk is, csak negatív értelemben. Ne sajnáld, hogy azóta nem voltál itthon.

  • Geyza
    2018 augusztus 16
    5:12 du.

    Bár a fenének hiányzott, de 1978-ban besoroztak egy olyan állományba (előfelvételisként), ahol többek között objektumvédelemre is képeztek embereket.
    Annak alapján a 2006-os események idején működő operatív tisztikart simán elmarasztalták volna. 2-10 év futkosóra. Vétkes hanyagság miatt.
    Az egészet meg lehetett volna fogni, ha a TV-székház előtt, illetve előtte a Kossuth téren adekvát a fellépés.

  • Tüske Zsófia
    2018 augusztus 14
    8:42 de.

    „..En eltem Gyurcsany uralma alatt is….”

    Fel sem tételezem, hogy Ön szándékosan valótlant állít – kvázi „füllent” – de akkor miért ír olyasmit amivel abban a pillanatban hogy leírta, máris megkérdőjelezi annak valóságtartalmát?

    Gyurcsány Ferenc 2004 szeptember 29.-től 2009 április 14.-ig, azaz a lemondásáig volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke! Ezen intervallumban Ön Magyarországon élt? Vagy legalább valamelyik időszakában az említett négy és fél évnek Magyarországon, magyar állampolgárként, magyar fennhatóság alá tartozott? Valahol, valakinek az „uralma” alatt élni annyit jelent, hogy az adott időszaknak legalább egy tetemes részét az adott területen a fenti feltételekkel kell,hogy éljen, aminek alapján véleményt tud formálni!

    Rég tudott dolog, hogy Ön mindenkinek az uralma alatt mindent „átélt” – saját nyilatkozata szerint a „Kádár kort is átélte” (nem egyszer leírta) ezért nyilatkozik róla olyan vehemens szakértelemmel, de ez sem igaz, miután Ön 1956 novemberében elhagyta az országot! (Kádár 1956 október 25.-től 1988 május 22.-ig volt a Magyar Szocialista Párt főtitkára, azon belül 1956 november 4.-től 1958 január 28.-ig a Minisztertanács elnöke) Miről beszél hát? Oké, hogy Ön élt a „nácikorban” élt Horthy uralma alatt, átélte a sztálinizmust, a Rákosi kort, mindent látott és mindenhol ott volt stb – ezt nem vitatja senki, lelke rajta!
    De Ön kedves Figyelő sem a „Kádár korban”(ahogy említeni szokta) sem Gyurcsány alatt nem élt Magyarországon, miután saját akaratából novemberben lesz 62. éve, hogy elhagyta a hazáját – az, hogy a rendszerváltás után néhányszor hazalátogatott Magyarországra egy-két hétre, pl utazási irodán keresztül szervezett turistabusszal körbeutazta a Balatont, az minden csak nem valakinek az uralma alatt élni! Nem szokta visszaolvasni, leellenőrizni magát, hogy nem tévedett-e, mielőtt elküldi valamelyik hozzászólását?

    2006-ban hazatért ünnepelni, de sajnos ez sem jött be, mert az Ön idolja rendesen felforgattatta az országot Önös hatalmi/politikai érdekeinél fogva! Amit Ön látott, érzékelt ott a tömegben állva, az a dolgoknak egy kis szelete, sem az előzményekről, sem a kiváltó okokról, sem a tényleges elkövetőkről nem tud semmit – egyszer már kifejtette hogy nem is érdekli – de imamalomszerűen hajtogatja a rögeszmés tévedését, hogy Gy. verette szét az ünnepelni vágyó hazalátogatókat! Ám arra a kérdésre, hogy vajon miért tette volna, mi érdeke volt egy frissen megválasztott miniszterelnöknek, hogy egy nemzetközileg is számontartott, magas rangú politikusok, delegáltak által(is) képviselt eseményen (plusz a hazai megemlékezők) szétveresse a fővárost, gyújtogatásokat, minősített rendbontást idézve elő – na, az rejtély! Ezt én magam többször megkérdeztem Öntől, de még sosem adott egyértelmű választ, csak beszél bele a vakvilágba minden logikát és valószínűséget mellőzve!
    Tisztelem az Ön életkorát, és tudom, sőt meg is értem, hogy mindenre nem lehet emlékezni, de éppen Ön az aki a makulátlan szellemi képességeit rendre kikéri – hát akkor hogyan írhat ilyen butaságot, hogy „én éltem Gyurcsány alatt is?”

    .

  • Andrew_s
    2018 augusztus 17
    7:15 de.

    Hát igen.

    A Gyurcsány-kormány mindenáron békés megoldásokra való idiótikus törekvései.

    Annak köszönhetjük a jelenlegi áldatlan állapotokat is.
    Teret engedtek a náciknak, a balhékeltőknek az állami sajtóban nap mint nap hazudozóknak..

    Én spec emiatt nem kedvelem Gyurcsányt.
    Az Öszödi Beszéd viszont jó volt.
    Szteem 200 év múlva történelemőrákon tanítani fogják.
    Ha lesz még akkor Mo.

  • Továbbá Figyelő kollegina arra a kérdésemre sem képes választ adni, milyen volt a „Gyurcsány-féle agymosás”

    Peg többször is kértem, magyarázná meg ha már állítja hogy volt olyan.

    Mondjon öt..de nem is..3 példát.
    De nem tud.
    Pedig elég lenne egy is.

  • Geyza
    2018 augusztus 17
    10:38 de.

    Figyelő, Boda és páran rendszeresen el szoktak tűnni, ha tényszerű, szövegkörnyezetes érveket kérsz tőlük.

  • Andrew_s Hát persze. Mert érveik nincsenek.

  • Az exodus az EU-s csatlakozás óta folyik.

    Orbán 2010-ben valódi tömegtámogatással jutott hatalomba, és volt mögötte egy értelmiségi bázis.
    Aki esetleg nem ebben a világban él 2014 óta, annak megírom, hogy volt egy nagy törés az azévi áprilisi választások után. Azóta volt egy központosítás, és kicserélődött a fidesz szavazóbázis.

    Ami a gendert illeti, a régi ballib pártoknak ez az utolsó esélye a hatalomba kerülésre, hogy megszánják őket a szavazók. Ezért kell állandóan a katasztrófa hangulatot kelteni. Véleményem szerint a világ megy tovább, genderrel vagy anélkül. Híres transzneműek méltán lesznek elfeledve, mint anno a vécécsészét műalkotásként kiállító „modern alkotók”. Az illiberális rezsimeket is meghaladja a világ. De a rombolás és a megosztás, amit Orbán csinál liberális barátaival, még sokáig hatni fog az országunkra.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 18
    4:26 de.

    Felületes vagy mint mindig:

    WC-csészét nem állítottak ki műalkotásként. Piszoárt igen. A különbség ügyében kérdezősködj Bodánál. Bűr hatha neki állva is megy.
    A „ballib” pártokat nem kell megszánni. Főleg, mert a klasszikus liberalizmus nem baloldali ideológia, és az országot jelenleg egy ultraliberális barom vezeti.
    Híres transz, és homoszexuálisok elég sokan voltak a történelemben. Gyanítom, hogy a Queen számait akkor is hallgatni fogják például, amikor Téged már a kutya sem vesz figyelembe. Ahogy a tudottan biszexuális Julius Cézárt ma is ismeri a történelem.
    A Fidesz politikai törése nem 2010-ben következett be, hanem 2012 nyara körül. Igaz, ez is 2010 után volt. Amellett nem politikai törés, hanem egyfajta visszarendeződéses térnyerés volt sokak számára. Pl. Rogán.
    A 2010-es tömegbázis, meg értelmiségi támolygatás is megérne némi vitát, de nem érdemes. Főleg úgy, hogy az „értelmiség” fogalmát olyanokra is alklamazzák, mint a pefaszőrök batttyányegylete, akik zöme cipészinas sem lehetne, ha valóban az értelmüket venné valaki alapul.