Meghalt Székhelyi József

2018 augusztus 22 2:40 du.13 hozzászólás

Két hete beszéltünk utoljára személyesen…Mikor megláttál, megfogtad a kezem és azt mondtad minden bevezető nélkül: Meghalok, nem bírom tovább meghalok.

Drága Jóska a hangod a fülemben cseng. Adtál két puszi, de többet már nem mondtál, nem is tudtál, mert megállíthatatlanul köhögtél, alig kaptál levegőt…

Nem hiszem el, nem fogadom el, hogy elmentél…

Szívünkben örökre itt maradsz.

Legyen nagyon könnyű a föld.

13 hozzászólás

  • György Molnár

    R.I.P.
    Nekem van róla egy rövid saját készítésű videó felvételem a Fészek Klubból, amikor Tony Curtis lányával szemben ült az asztalnál és beszélgetett vele és a papájával is. 30 évvel ezelőtt készült. Amikor kb. 2 évvel ezelőtt a Bótával beszélgetett a FIX Tv-n, felhívtam és felajánlottam neki a felvételt, de végül nem jelentkezett a megadott telefonszámon. (Sok híresség volt ott akkor: Sztankay, Medveczky, Csurka László, stb.)

  • Nyugodjék békében

  • Yeah, a halal az elet utolso cselekdete. Soha nem halottam a nevet, de amikor olvasa Bea sorat az „allando kohoges”-t, rogton mondtam hogy dohanyzo volt. Felkersetem a nevet, s rogton adta az infot hogy tudorak olte meg. Remelve minden dohanyzos aki olassa ezt, soha tobbe nem szivja a halalt tudejebe !

  • Kár érte, nyugodjék békében 🙁

  • Érdekes..Nézem ezt a fényképet, tudom hogy Ö van rajta fizikailag látom de mégis..itt belül a kedves jóhumorú fiatal fickót látom mégis a képen.

    Például Kémeri szerepében.Vagy bármiben.

  • Kedveltem, mindig megmosolyogtatott. Isten nyugosztalja!

  • Isten nyugosztalja!

  • jani
    2018 augusztus 22
    5:37 du.
    Én is kedveltem amig a magyar Himnuszt át nem költötte, pedig a Szól a kakas már című népdal átköltése neki autentikusabb lett volna!
    Halottról jól(azaz igazat) vagy semmit! Isten nyugosztalja!

  • Egyike volt a sármos magyar színészeknek. Ez a sárm (charme) meghatározhatatlan vonzerő, nincs sok köze a testi szépséghez. Székhelyi sem volt az az adoniszi alkat. Mégis elbűvölt, lebilincselt. Rejtői figura volt. E figurák mélységes keserűségével is megáldva/megátkozva.
    Hiányzik.

  • Baruh Dayan h’Emet………..

  • Nyugodjék békében!
    Tehetséges,népszerű színész volt és emberként is sokan szerették,sajnos erős akarattal,kitartással sem tudta legyőzni
    a gyilkos kórt!

  • Sajnos, minden embernekek a sorsa, hogy meghal! Az utokor egy ideig gyaszolja es unnepli, majd elfelejti. Sok minden mastol is meghalhat az ember, nem csak a dohanyzastol. Elobb, utob mindenki elmegy.

  • Volt szerencsém ehhez a remek emberhez, Székhelyi Józsefhez mégpedig amikor „beszervezett” az akkori és általa alapított Kabos Gyula Tártsaság tagjai ill. támogatói közé, ahol sok más színész is felsorakozott annak érdekében, hogy a pesti Broway színpada és a magyar film legnagyobb kómikusát kiszabadítsuk amerikai utazásából, ill. az újvilág rá-oktrojált 50 éves kényszerturnéjából, hogy majd később hazai földbe temethessük el. A nagy művész mint mindenbe, amit elvállalt, az összes kapcsolatát és a teljes lelkét beleadta, hogy végül is a hazatért „Schneider” urat a többi hazatért klasszikussal együtt* magyar földbe temethettük. Állítom, hogy mindez a volt szegedi színigazgató, színész és rendező érdemeit öregbíti:
    nyugodjanak békében!
    .

    .

    *Kabos Gy. többek közt Bartók közelében nyert örök nyugodalmat.