A huszonegyedik századi „ősmagyarok” parádéjáról

2018 augusztus 27 9:52 de.118 hozzászólás

Először azt hittem, csak az elborult széljobb képes a kereszténységet, az istváni állameszméket keverni a sámánizmussal. De hát az a helyzet, hogy a mai kormányerő láthatóan teljesen elborult széljobbá vált.

A legszomorúbb ebben a zavaros örvénylésben, hogy a magyar ún. történelmi egyházaknak – a római katolikus, a kálvini tanokat követő vagy a lutheri szellemű gyülekezeteknek és az óhitű izraelitáknak ehhez szavuk nincs: némán követik az eseményeket, nyilván az „erre csörög a kassza” elve alapján.

Mi több: augusztus 10-én a magyar parlament épülete adott otthont e mára kétessé vált „törzsi gyűlés” megnyitójának. Sőt, az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor elnökölte az eseményt. Személyén nem nagyon csodálkozunk, bár úgy tudjuk, képviselői státuszát a mai kormányerő színeiben nyerte el, amiben – ha halvány függelékként, de mégis ott van a „kereszténydemokrácia” kifejezés. Akkor mit keres egy pogány, ráadásul nem is magyar hagyomány feltámasztásánál? Hogy egyezteti össze koszorús fejében – merthogy költő is az istenadta –, hogy 10 nap múlva meg éppen az ilyen hagyományokat tűzzel-vassal letörő kéz maradványa után menetel?

Nem sokat tudtam/tudok a kurultájról vagy kuriltájról.

Naná, hogy a neten bukkantam rá dr. Makai János Tatárjárás Kelet Európában című előadására.

A történész professzor több mint 1 órán át ismerteti, mi is történt a 13. század elején a Volga vidékén élő népekkel. Dr. Makai nem valami „marxista kurzustörténész”, ahogy az intézmény, ahol tanít, az esztergomi Eötvös Károly Főiskola sem egy libsifészek.

Előadása szerint ez az időszak volt azon a tájon a mongol/tatár Aranyhorda felívelésének időszaka. A Dzsingisz kán, majd unokája, Batu kán vezetésével mindent és mindenkit támadó horda elsőként a Rjazany óorosz fejedelemséget semmisítette meg. A megsemmisítés szó szerint értendő: a településeket lerombolták, a lakosokat kíméletlen kegyetlenséggel kiirtották, a kisdedeket is beleértve. Ugyanígy jártak el a térség legfejlettebb – már letelepedett, földet művelő népességű Volgai Bolgár Fejedelemséggel, és a szintén földművelő óorosz fejedelemségekkel: Vlagyimir, Novgorod, Kijev kivétel nélkül a Horda uralma alá került, nagyjából az 1230-as évekre.

Magyarokról – ugorokról itt még szó sem nagyon esik – bár Juliánus barát harmincas években errefelé tett útja során a krónikák szerint találkozott itt ősmagyarokkal, és a magyar őstörténet is Magna Hungáriaként tartja számon a területet. A professzor előadása szerint a magyarok/ugorok nomád nép voltak ezen a tájon, de nem a legerősebbek. A nomádok közül a kunok rendelkeztek számottevő hadi erővel – amit esetenként igénybe is vettek az egymással is viaskodó fejedelmek. Nos a kurultáj – vagy kuriltáj – a kunok, más néven kipcsákok törzsi gyűlése volt.

Ez sem lenne nagy baj, ettől még nyugodtan parádézhatnának vicces sapkáikban a huszonegyedik századi ”ősmagyarok”. Sőt, a látványos lovasparádé, a boszorkányos ügyességű íjászok bemutatója még szórakoztató – akár tanulságos is – lehetne.

De az a kétségbeesett aktualizálási szándék, ami ezt a régi történetet övezi, lehetetlenné teszi, hogy az ember zavartalanul élvezze a lovasok akrobatikus ügyességét, a ló és az ember együttműködésének – szinte összenövésének – bámulatos attrakcióját.

A Makai professzor előadásait is ismertető LyceumTv sorozatában több történész előadása is megtalálható, a német császárság történetétől az 1956-ot követő magyarországi megtorlásokig sokféle témakörben.

A tatárjárás korára egy Szántai nevű illető is kitér. Mivel kíváncsi lettem volna arra, hogy az Aranyhorda végül is miért fordult meg úgy Fehérvár környékén, és hagyott hátra csapot-papot (meg egy felégetett földet, jórészt kiirtott lakosságot), rákattintottam az illető a címében a magyarországi tatárjárás eseményeit ígérő előadására. Kb. hat percig bírtam. A szemüveges ember (jól érzékelik: direkt kerülöm a történész megnevezést) ugyanis nagy hévvel mesél a százezres migránshordák betöréséről, meg a sikeres magyar ellenállásról. A muhi csata végeredménye ezt a sikert ugyan némiképp megkérdőjelezi, de hát legyünk nagyvonalúak. Attól viszont nem tekinthetünk el, hogy régmúlt események ilyen ordenáré aktualizálása kormányzati segédlettel csak diktatúrák jellemzője – köze nincs semmiféle, pláne keresztény demokráciához.

Ui (ps): Túúúdom, hogy néhány évtizeddel a tatárjárás után, 1270-1290 körül IV. László király egy, vagy több kun törzset is letelepített. De nem a „migránshordák” betörése ellen, hanem a központi királyi hatalom megerősítésére, a magyar (meg morva, meg más nációjú) főurak letörésére.

Rátesi Margit

118 hozzászólás

  • Az eredeti magyarok büszke, a lóról visszafelé nyilazó emberek voltak.
    IStván király , minekutána „keresztbe törte” népét, megalázta és az urak fél-rabszolgájává tette őket.

    Ezekután kuvvául csodálkoztak mikor a honfoglaló magyarok harcmodorjával érkező tatárok ellen gyakorlatilag tehetetlennek bizonyult a hűbéri Magyarország megalázattokból összekényszerített hadereje.

    A magyar népnek a Hunyadiak óta gyakorlatilag nincsenek győzelemmel lezárt háborúi.

    Volt három fényes haditett-sorozat :
    a Rákóczi szabadságharc, 1848 és 1918.
    Ezek közül a kettő útóbbi a magyar felsővezetés szarakodásai és árulása miatt bukott el, eléggé dicstelenül.

    Most, a magyar neofasiszta rezsim (Definició by John McCain volt USA szenátor, Isten nyugosztalja)
    a szokásos múltbarévedéssel próbál keresni olyan „emlékeket” amikor még félték a magyarok nyilait Európa szeret.

    Csakhogy manapság ez a fajta ténykedés inkább közröhejt vált ki.

  • Három évvel ezelőtti írásból:
    „Talán, a teljes káosz kedvéért, még fehér lovat kellene áldozni a Bazilika oltáránál, és közben nyílzáporral lőni a teliholdat. A Jobbik szerint úgyis van magyar, magyarabb és még magyarabb történelem. S szerintük még akadémiai szinten is csak ebben a koordinátarendszerben lenne szabad szemlélni a világot.

    Az említett lóáldozás után Lezsák megjelenhetne talpig lajbiban, és megnyithatná a rokontudatúak közgyűlését. Valami dombon, egy kőkör közepén. Azt követően, hogy hittantanárok flagellista menetet tartanak Bugacra, ahol magukhoz veszik a jelen parlamenti fogadásáról maradt borospoharakat, és felhörpintik pezsgőjüket. Utána rögtön beiratkoznak a sámánhit tanerőit kitanító továbbképzésre, ahol a korona körbetáncolása kötelező mutatvány. „Hipp, hipp Orbán!” felkiáltásokkal tarkítva. S aki nem tapsol egyszerre, nem kap Turult estére. Illetve kaphat, ha ráugrik. A Turul. Bronzból és kőből megalkotva. Már akkor, ha a nagy madár beleun abba, amit az országban lát. Elmegy Máriához, hátára veszi a kisdedet, és elmenekülnek.”
    https://endresy.blogspot.com/2014/08/uton-saman-hittan-fele.html

  • Igen, mostanában ki van adva az ukáz (ami itt találó kifejezés 🙂 ) a nem éppen Magyarországon található ,,központból”, hogy a propaganda minden eszközével vetítsék az emberek elé a ,,terrorveszély, migránsveszély” fenyegető rémének képét. Tragikomikus módon az utóbbi hetekben bármilyen tatárjárással, török uralom korszakával foglalkozó történelmi cikk, film, művészeti alkotás alatt a Putyin-bérenc komment-kommandó rendszerint beindul, és elkezd ijesztgetni mindenkit, terjesztve a propagandát a muszlim vallás eredendő terrorista jellegéről, migránsveszélyről, az EU állítólagos ,,magyarellenes, migránstámogató” tevékenységéről.

  • jajjistenkeeem!!
    mar megint a multba revedes es kurultaj!! mi kell meg ugye a 21-ik szazadban 2018-ban!!?
    es most ez a „torzsi gyules”???!! te jo eg!! hat hova lehet meg sulyedni?-papi aldassal vagy anelkul??!! rohej na!!
    raadasul eppen Istvan kiraly volt az aki ki irtatta a magyeri torzsfok szine javat!!
    akkor meg mifele gyules ez ahol meg az utodok sincsenek jelen,mert anno csaladostol ki irtottak oket!!
    szegeny-szegeny Magyarorszag!! hat mit vetettel hogy ekkora allatokat kell hordanod a hatadon??!!!

  • erdekes lenne tudni hogy vajjon ez a Lezsak-(demokrata forumos)-melyik torzsfo szineiben tundokolt?
    es Orban? ugye nem az a kerti torpe lett ott Arpad vezer, netan Almos herceg!!??
    -a het vezer forog a sirjaban a rohogestol!!!
    Almos,Elod,Kund,Ond,Tass,Huba es Tohotum!!
    meg en is tudom es gugli nelkul!!

  • What do you know ? (Mit tudnal?, vagy mi sulhet majd ki?)

    Az a „Geyza” tudna normalis hozzaszollassal csatlakozni az itteni vitazasokhoz, HA csak a bunko gyalazkodasait es ocsmany neveket nem dobalna.

    Megjgyzesenek kezdetet a valosag bizonyitja.

    Vajk vezer a magyarokat nem csak elzalogositotta, de multukat, minden jellemzoiket a nyugati Feudalizmus aldozataiva kotelezte!

    Persze a „hadi tetteik” allitasaban teves volt !

    A magyaroknak nem volt semmi „hadi-sikereik” a 955 beli Ausburgh melletti masodik csata utan.
    Annak sikertelensegei okozta az uj-nemzet, vallas, irasmod, gazdasagi es tarsdalmi eredeteik elhagyasat.

    Hunyadi Janos , Sibinjani Jank egy szerb vagy horvath sarmazasu veg-vari kapitany volt.
    A Vatikan serkentese es tamogatasa alpjan ment harcba a torok ellen.
    A Rakoczy felkelse kudarc lett.

    Hasonloan 1848 is szugsegtelen tomeg-verontast es 20 eves remurapmat okozott.

    Az 1918-as hivatkozsa meg magyaroszag Roman katonai megszallasat es az orszag romanihoz valo ‘kozosuleset’ okozta.
    A Roman hadak Gyorig vonultak.
    A magyar koronat a roman kiralynak koveteltek.

    Csupan a nyugati ,az itten allandoan atkozott „anatant” szovetsegesek ellenzese sikertelenitette a Roman hadi-sikereket

  • Geyza
    2018 augusztus 27
    10:45 de.
    mekkéjnt magához szólította teremtője a Nagy Belze Bubi… a levédiabasznádiak meg keresik a sohasem volt múltyukat 1200 év vesztes háborúi és öngyilkosságai aljasságokkal keverve

  • Kár ennyi karaktert pazarolni erre a témára, úgy kell kezelni őket, mint a hajómodellezőket. Hobbi. Amíg nyíllal lövöldöznek és lovagolnak, addig se lopnak. Vagy ha nem is lopnak, de legalább nem ártanak másoknak. Egymásközt jól elvannak.

  • Claa Bencsics Figyelo

    Bendeguz79

    2018 augusztus 23
    11:32 de.
    hA AZ IRASAT olvasom, csak magyar kudarc a vegerdmeny, mindig.1
    ERdekes, mi maskepp tanultuk az iskolaban..

  • Claa Bencsics Figyelo

    Viszont, amit en is ateltem, a magyar forradalom is az volt

  • ClaaBencsicsFigyelo;

    De tudja mit tanitottak az iskolakban az 1956-or „fooradalomrol”?

  • Parács Péter Pál

    A kuvva életbe.!

    Már megint miért kell cikizni a magyarságot?! A „birka türelmet” nem igazán kellene megalázni. Inkább azt kellene megmagyarázni, hogy a magyar „népség” kinek ártott önszántából. A Magyarok pedig azért tudtak hátrafelé nyilazni a lóról, mert ezek a hülyék kitalálták a „lábtartót”, amit úgy tudom, hogy kengyelnek neveznek és ez adta meg a stabilitást a ló hátán. Azaz, nem két comb közé szorították a paripát.

    PPP

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 27
    12:23 du.

    Jóbarátod a Google…

  • talalom;

    Nem emlekszik arra hogy miert „hagyatak csapot papot hatra” a mongolok es elszaldtak ?

    A Khan meghalt, es demokratikus modszerekehez hasonloan haza rohantak a khan vlasztasara.

  • Az egyik hozzaszollo „nevetseges”-nek veli az osmagyarok szokasainak utanzasat, ill. annak bemuatatoit.

    Talan az lenne inkabb szorakoztato.
    Itten az oslakosok, az u.n. „natiive people”, magyarul az indianok szokasaik is bemutatodik.

    Senki, soga nem venne kerdore azt.

  • Parács Péter Pál
    2018 augusztus 27
    4:21 du.

    Mé?
    Csak dícsérni lehet?
    Arra itt van a rengeteg mélymagyar.
    Dícsérik a magyarságot de kifosztják és elüldözik a magyarokat

  • Geyza
    2018 augusztus 27
    4:40 du.

    mikor utazol?

    For Most U.S. Workers The Hourly Wage Has Same Purchasing Power As In 1978
    On the face of it, these should be heady times for American workers. U.S. unemployment is as low as it’s been in nearly two decades (3.9% as of July) and the nation’s private-sector employers have been adding jobs for 101 straight months – 19.5 million since the Great Recession-related cuts finally abated in early 2010, and 1.5 million just since the beginning of the year.

    But despite the strong labor market, wage growth has lagged economists’ expectations. In fact, despite some ups and downs over the past several decades, today’s real average wage (that is, the wage after accounting for inflation) has about the same purchasing power it did 40 years ago. And what wage gains there have been have mostly flowed to the highest-paid tier of workers.

    hahahahahahaha

    jó utazást

  • T. szerző valamikor szocialista volt, tehát tudnia illene, hogy a Szent István-kultusz barokkos formáját a Habsburg abszolutista uralkodók találták ki, és terjesztették a hozzájuk hű katolikus egyház segítségével.

    Az MTA tudósai a 19. századtól folyamatosan kutatták a magyarok uráli eredetét. Ennek egyik folyománya az ún. turanizmus, amely a magyarok közép-ázsiai származását hirdeti. Lezsákról már vagy tíz éve is volt fotó a Hócipőben, ahogy kucsmás kazah meg kirgiz stb. vendégeket kalauzol az Országházban.
    Ezt az ún. keleti nyitás miatt tartja fontosnak a kormány, ami szintén nem újdonság a magyar politikában.

  • Geyza
    2018 augusztus 27
    10:45 de.

    Inkább nem mondok semmit, mert feltételezem, hogy édesapádtól tanultad a történelmet. De annyit jeleznék, hogy nem egészen így volt.

    Pl. a Rákóczi-szabadságharc azért is tudott győzelmeket aratni egy ideig, mert a pestis ledöntötte a német katonákat a lábukról, a magyarok meg hozzá voltak szokva (morbus hungaricus).

  • bar-lev
    2018 augusztus 27
    11:23 de.

    „Almos,Elod,Kund,Ond,Tass,Huba es Tohotum!!”

    A hét vezér abban a formában, ahogy a Hősök terén állnak szoborba öntve, biztos nem volt ott a honfoglalásnál. Az ilyen dualizmus kori műalkotások Anonymous krónikájából (A magyarok bejövetele) dolgoztak. Ő nevekben nem volt jó, ahogy egy fiatal humorista mondta nemrég …

    Ennek ellenére több évszázadon keresztül ez határozta meg a magyar uralkodó osztályok identitását. A millenium évében különösen erősen jött ez divatba, és a zsidó iparmágnások is díszmagyart csináltattak maguknak. Ekkoriban már az arisztokrácia soraiban kevés volt az ősi család.

    Ez Trianonban megbosszulta magát, mert a csehek elhitették a franciákkal, hogy őket elnyomják a magyar főurak.

  • PPP
    kiket onszantukbol a magyarok?
    egyszeru a valasz!! a sajay zsidosagukat!!

  • Rodéjjó:
    Jővö héten utazok.
    A Bőregér csillagképbe, ahol a vallásom központi temploma található : a „Galaktikus Vallásé”.

    Muszáj mennem mert elromlot a 6 millió imamalomból az egyik.
    Ez egy kisebb kétszáz méter magas alkotás és atomenergia hajtja.Mondják hogy nagyon nyikorog.

    Viszek gépzsírt is !

    Két okból:
    1 enni
    2 eladni a helyieknek, szintén megenni.

  • Bendeguz79
    2018 augusztus 27
    12:23 du.

    Nem kéne átesni a ló másik oldalára! Attól még, hogy nem volt Magyarország mindenben sikeres, még lehettek sikerei!

    Különben veled nem érdemes vitatkozni, mert kiforgatsz mindent, és elferdíted az igazságot. Pl. igaz, hogy a nyugati feudalizmushoz csatlakozás áttérést jelentett a nyugati, lovagi harcmodorra! De nem ez okozta a magyar vereséget.

    Többek között az is a veszteséget fokozta, hogy nem volt jól kiépített kővár-rendszer! A falusi nép nem tudott a várakba menekülni, csak a falu széli kőtemplomokba! Rájuk gyújtották a tatárok a kis kőépületeket, ahogy azokra is, akik nem tudtak idejében elbújni, és rájuk gyújtották a tatárok a házat. Még az volt a szerencsés, aki erdőbe, mocsarakba elbújhatott. Sajnos utána még meghalhatott az éhínségben vagy az éhezés miatt terjedő fertőző betegségekben.
    A városi lakosság a kővárakba húzódott, és ott megmenekültek. Ahogy a fiatal király is, akit egy horvátországi városig üldöztek a tatárok. Ott aztán nem tudták a várat megostromolni.

    Tehát a király volt a hibás. Mert nem az apja által eladományozott birtokokat kellett volna visszakövetelnie, hanem kötelezni a főurakat, hogy kővárakat építsenek rajta! Ahogy ezt a tatárdúlás után törvénybe is hozta, de akkor már sajnos eső után köpönyeg volt …

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 28
    4:18 de.

    Szerintem kár hozzászólni akkor, ha a tudás erősen pontatlan.

    A „morbus hungaricus” a tüdőbaj volt, és Rákóczi már régen porladt, amikor gyakorlatilag járványossá vált a TBC a pocsék közegészségügy, és a zsúfolt városi szegénynegyedek „jóvoltából”

    A pestis szintén a lakott területekhez kötődik, mert a patkány bolhája a fő terjesztő. Többször felerősítette a háborúk hatását, de a Rákóczi-féle szabadságharc alatt is elősorban a városokban és nem a csatatereken pusztított. („http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/civilizacio/pestis-magyarorszagon”)

    Komoly háborút eldöntő járványok természetesen előfordultak. Nándorfehérvárnál pl. a kolera, az I. világháborúban pedig az influenza győzte le a csapatokat.

  • PPP

    torzsi gyules CSAK ott lehet ahol elnek meg a „torzsfok” leszarmazottai!!!
    Magyarorszagon ilyen NINCSEN, mert Istvan kiralyotok anno domini parancsba foglalta hogy a pogany torzsfoket es minden csaldaikat tuzzel vassal irtsak ki!!
    igy nem lehet torzsi gyulest tratani!! a torzsfo-i „allas” nem atruhazhato senkire!

  • a het vezer rohogve fentrend a sirjaban!!!!
    -(hirlik hogy ejfelkor eletre kel a szoborcsoport a hoisok teren es korusban rohognek rajtatok!!)-

  • Andrew_s
    2018 augusztus 28
    8:43 de.

    „Szerintem kár hozzászólni akkor, ha a tudás erősen pontatlan.

    A “morbus hungaricus” a tüdőbaj volt, és Rákóczi már régen porladt, amikor gyakorlatilag járványossá vált a TBC”

    Szerintem is kár hozzászólni, ha csak a kötözködés a cél. Rákóczi korában nyilván mást jelentett a m. h., amitől a császári csapatok szenvedtek. Ugye nem akarod bemesélni, hogy a TBC miatt gyengélkedtek a jól táplált császári katonák?

    Ahogy írtam, ez is egyik oka volt a kurucok sikereinek, ahogy a külpolitikai helyzet is, többek között.

  • bar-lev
    2018 augusztus 28
    9:15 de.

    Családfa kutatók már dolgoznak azon, hogy Orbán rokonságában kimutassák valamelyik törzsfőt. Mondjuk a kabarok törzsfőnökénél kutathatnának.:)

    Elvileg Istvánnak is lehet leszármazottja, és nem minden törzsfő harcolt ellene. És nem irtott ki komplett családokat, ha jól tudom.
    A Kurultáj nem törzsfőnökök gyűlése, hanem valamiféle törzsi találkozó, ahol vezért választanak. Kulturális rendezvény.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 28
    4:27 de.

    Szóval a történelem alapján sokat ártott nekünk a túlhajtott Szent István-i állameszme, és a szittya rokonság is, főleg ha a környező népeket ezzel próbáltuk lenyomni.

    De azért van más István-kép is a történelemben. Mátyás király koráig bezárólag középkori király kultusz volt, amiben István csak egy a nagy királyok között (Romsics). Pl. ilyen hármas királyszobrok voltak, amik a török harcokban megsemmisültek.

    Vagy a szocialisták István-képe, akik Istvánban egy újítót, modernizátort láttak, ami történelmi szükségszerűség volt. A komcsik által rendezett István, a király c. rockopera ezt a szemléletet közvetíti, és rendkívül népszerű születése óta.

    Csak a saját szerzőinek nem tetszett, mert ők az Alföldi-féle rendezést várták …:)

  • A szittya származás tulképp. az egész középkoron át tartotta magát, és a keresztény, nyugati krónikások könyvein alapult.

    A modern tudomány kialakulása ütötte ezen az első rést. Sajnovics jezsuita szerzetes kimutatta a nyelvrokonságot a lapp nyelvvel.
    Sajnos a halszagú rokonság akkor szégyennek számított. Ezért igen erős maradt a török/turáni tábor, amely a lovas nomád eredetet kutatta.

    Manapság a történészek igen erőteljesen hangsúlyozzák, hogy a finnugorokkal a rokonság csak a nyelvben állapítható meg. A félnomád, lovas életforma inkább az ótörök stb. népekkel rokonít minket.
    Kiemelik viszont a magyarság hosszú vándorlását, ami során több csoportra szakadtunk. Csak a Kárpát-medencei csoport érte meg az újkort, de rendkívüli demográfiai veszteségekkel.
    Ennek oka nem annyira István, hanem hogy nagyhatalmak érdekkörének határán feküdtünk az elmúlt ezer évben. Bizánc-Róma, német, török, orosz stb. Több kelet-európai kisállam hasonló gondokkal küzd.

    Azok a vezetők az ideálisak az ilyen népek számára, akik kímélik a magyar vért az ilyen összecsapásokban. Horthy, Kádár ezért is népszerűek, mégha nem is illik erről beszélni. István király már annyira régen élt, hogy nincs semmi emlék róla ilyen szempontból.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 28
    9:28 de.

    Mivel a morbus hungaricus kifejezést Te hoztad ide a császári csapatokkal kapcsolatban, ha valaki bármit be akar mesélni, az leginkább Te vagy 🙂

  • Geyza
    2018 augusztus 28
    4:39 de.

    jó utat, strandpapucsot vigyél és fecskét! egyébként Pagát Uhu, Tök terített durchmarsch és piros betli

    valamint a benenézz

    ez lesz a színvonalam a továbbiakban mert a „köz” esztet kívánnya és ki kell elégíteni a közöt… egyébként rakonca és kis szobába toppanék repült felém anyám és én félreálltam szótlanul és ő átrepült a szobán valamint kárikittyom édes tyúkom mégis van egy félpénzem

    hahahahahaha

    van ám színvonal…. hogy oda ne lessek?

  • Azért Horthyt nem sorolnám „a magyar vér kímélői”közé. Regnálása idején, 1944. október 16-ig mintegy 700 ezer magyar pusztult el. A kivégzett, agyontaposott vöröskatonáktól a 2. magyar hadseregen át a vagonokban elhurcolt százezrekig.

  • Lámpa írta:
    „Azok a vezetők az ideálisak az ilyen népek számára, akik kímélik a magyar vért az ilyen összecsapásokban. Horthy… ezért is népszerű…”
    Tuggyuk, Horthy gigaméretekben kímélte a magyar vért… 😀

  • Almási Alma:
    „Lámpa írta: “Azok a vezetők az ideálisak az ilyen népek számára, akik kímélik a magyar vért az ilyen összecsapásokban. Horthy… ezért is népszerű…”
    Tuggyuk, Horthy gigaméretekben kímélte a magyar vért… 😀”

    Kedves Alma:
    Ami engem illet, felfogásom szerint az emberi vér az emberi vér, van vércsoportja, RH-faktora és sok egyéb paramétere, de nincs nemzetisége és nincs vallása. Ezt nem mindenki gondolja így (sőt, Magyarországon – de nem csak ott – az utóbbi időben mind kevesebben), lehet, hogy HL-nek épp ellenkező a meggyőződése.

    Horthy meg valóban kímélte az emberi vért, olyannyira, hogy ha csak rajta múlik, akár kis is ürülhetett volna az ország.

  • talalom
    2018 augusztus 28
    6:10 du.

    Egy percig azt gondoltam, hogy tényleg vitatkozni akarsz a témáról.
    De szokás szerint csak ontod a dumát, amit a DK-ban magyaráztak. Önszorgalomból, vagy kapsz is valamit érte?

    Emlékezhetsz, a szoci kormány idején is történtek ilyen közeledések a keleti nyitás jegyében. Pl. Göncz Kinga kulturális konferenciákat szervezett az azeriekkel, mikor a bakui gáztárgyalások folytak.

    Majd ha a fidesz Szent Istvánt tömjénezi, akkor meg azt kell hallgatnunk, hogy te mekkora katolikus elnyomásban élsz. Vitatkozzál a szektás fideszesekkel, egymásnak valók vagytok …

  • Almási Alma
    2018 augusztus 28
    8:27 du.

    Cseppet se zavarjon, de Horthy idején világháború dühöngött, amiből kimaradni nem tudott egy közép-európai ország sem.

    De ha a különböző politikai pártokat megnézed, mindnek volt egy háborús politikája. A kormánypárt radikális jobboldali szárnya a német hadigépezet kritikátlan kiszolgálását hirdette. Horthy és a mérsékelt konzervatívok más politikát folytattak, mint az közismert.

    D hát téged a tények nem szoktak zavarni, ezt már megszoktuk.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 28
    9:38 de.

    „. Pl. ilyen hármas királyszobrok voltak, amik a török harcokban megsemmisültek.”

    A hármas királyszobrok Szent Istvánt, Imrét és Lászlót ábrázolták. Ezek idealizált alkotások voltak, amelyik az agg, az ifjú és a középkorú király ideáltípusát képviselték.
    A barokkos Szent István-kultusz akkor kezdődött, mikor Mária Terézia a Szent Jobbot egy horvátországi kolostorból elhozatta, és magát apostoli király címmel felruházta.

    A turanizmus a Horthy-korban rendelkezett először némi befolyással kormányzati körökben, miközben a megújított Szent István-i állameszme volt a fő irányadó. Eszerint a környező népek fölött állunk kulturálisan, ami politikai vezetésre jogosít minket. A turanizmus azért kapott állami támogatást, mert egyezett a kormányzat céljaival, pl. külpolitikai kapcsolatok építése.
    Nyilvánvaló, hogy a mai politikai pártok se kerülhetik meg ezeket a kérdéseket, legalábbis ha kormányzati szerepre áhítoznak. Valamilyen pozíciót el kell foglalni ezekben a témákban.

    A lényeg: a cikkben a volt szocialista szerző a barokkos szentkultuszt próbálja példaként állítani, miközben rasszista érveket hoz a turanizmus ellen. Így dolgoznak a szocialisták? Hol vannak az elvek, a tényeken alapuló értékek? Miben különbözik ez a fidesztől?

  • Andrew_s
    2018 augusztus 28
    3:50 du.

    A császári és a kuruc csapatok elfoglalták egymás elől a városokat, főleg a Felvidéken.

    Az Alföldön kevesebb város volt, de sok mocsaras terület a pusztákon. Úgy emlékszem, Tiszántúlon tartott ki legtovább a kuruc haderő, talán mert ott előnyben voltak.

  • Andrew_s
    2018 augusztus 28
    3:50 du.

    Meséről jut eszembe. Mikszáth-tól A fekete városban végigkíséri a történetet háttérben a Rákóczi-szabadságharc és a pestis.

    A nyolcadik fejezetben kiderül, hogy Rozáli nagynénje meghalt pestisben.

    „Ami különben fölösleges intézkedés volt, mert amint Marjákné kinyitván az alispán ajtaját, nagy óvatosan bedugta először az ostyasütő vasat a levéllel, Görgey utána kapott, még mielőtt Marjákné tiltakozhatott volna, s olvasta a következőket:

    »Kedves sógor! Mikor ezt a levelet írom, szegény Katalinunk Isten ő szent felsége kifürkészhetlen akaratából őhozzá szólíttatott vala, azon rettenetes nyavalyában, melynek pestis a neve. Én magam is érzem immár e pestis jövetelét, Szent Mihály lovának patkói dübörögnek ereimben. Intézkedtem is, hogy egyszerre temessenek kedves Katámmal. Ugyancsak e levelemet vivő csatlóstól küldém a rozsnyói káptalannak testamentumomat, melyben Rozáliáról megemlékeztünk. Bárcsak megélhettük volna lakodalmát. Nyavalyát behurcolá egy szmirnai fegyvercsiszár, ki Krasznahorkára menet, itten Osgyánban meghált és meghólt. Mindjárt az első hírnél Rozáliát elküldtük az erdőmesternéhez, aki első pesztonkája vala, ama bizonyos Marják Zsuzsihoz. Ezidőszerint Varga János erdőmester hites felesége, de annyira szereti Rozáliát, hogy az életéhez sem ragaszkodik jobban. A szabadkai erdőben, mélyen, fák közt elrejtve, oly tiszta levegőn laknak, hogy ilyen időben kész szerencse. ”

    A Sulinet cikke szerint ötször annyian haltak meg a pestisben, mint a szabadságharc csatáiban.

  • Belzebub
    2018 augusztus 29
    6:18 de.

    Nagyon fontos úgy csinálni, mintha nem értenétek a szavakat, aztán belekötni mindenbe. Nincs jobb dolgotok ugye?

    Mikor egy régi írásban a búzát életnek hívja valaki, a kukoricát meg tengerinek, akkor is játsszátok a hülyét?

    Horthy háborús politikájára céloztam, ami különbözött a kormánypárt radikális széljobb szárnyáétól. Aki a mérsékeltebb politikának köszönheti az életét, az nyilván le is írja, ha éppen nem tilos, és nem akar az asztalra köpni, amiről evett.
    Ettől még nem tilos azt sem leírni, hogy mindeközben kinek az életét nem kímélte a kormányzó politikája.

    De vannak itt olyanok is, akik csak köpködnek, pedig a nagyszüleik éppen köszönhetnek valamit a Horthy családnak. De inkább a szocialista propagandát fújják, mert azt a legkönnyebb, mint gondolkodni, mint az elvek mentén kiállni.

  • Akit érdekel a hazai turanizmus története, annak ismételten ajánlom Ablonczy Balázs Keletre, magyar! c. könyvét.

    Talalomnak előre szólok, hogy a szerző jobboldali, tehát köpje le a könyvet vagy szórjon sót a háta mögé, hogy elűzze az ördögöt olvasás előtt!:)

    https://index.hu/tudomany/tortenelem/2017/03/15/keletre_magyar_soros_anyuka_cukraszdajatol_az_osmagyar_ezoteriaig/

  • HL!Az nem elv és nem vélemény, hanem TÉNY, hogy 1920 és 1944 októbere között minimum 700 ezer magyar odaveszett különböző módokon.
    Ennyire irritál, ha valaki kiáll egy politika mellett?
    Majd szólok, hogy utalják Neked legalább a háromszorosát, mint nekem:)))
    (Mint tudjuk, a 0 bármennyivel szorozva 0 marad.)

  • Hazai:
    Vedd már tudomásul itt minket nem érdekelnek azok a dolgok amik téged érdekelnek.
    Miért erőlteted ránk ?

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 29
    7:46 de.

    miért „jó” ilyen izéket, mint a: magyar turánizmus megismerni…a világ tele van mindenféle „fertőzésekkel” főleg szellemiekkel és a celebkultúra olyan mint a pestis meg a filmek amelyeket nagyban gyártanak hetente legalább 3 -at az ún. művészfilmeket sem nézem mert azok meg egy sajátos egyszemélyes aspektusból tárgyalnak dolgokat és számomra az egyetlen „vita” lehetőség az, hogy nem nézem meg

    ablonczy elvtárs is kimarad életemből

    hahahahaha

    politikáról utólag vitázni? meg kell keresni az anyagi érdekeket minden lelki toprongy megett és akkor mingyárt másképpen látod a szentfazékságokanak beállított pofátlan benyálazásokat… az egyházak is anyagi vállalkozások és bár a Salvation Army egy csodálatos szervezet de az meg a sok kapzsi gazdag anyagi áldozatait „kezeli” ők azok akiknek (egyedül) a hálaadás napján nagyobb összegeket szoktam adományozni…azaz a mi (az áldozatok) pénzéből kezelik mások által okozott károkat… bezárták az ideggyógyintézeteket mert hogy mindenki szabad, azután a város egyből megtelt hajléktalan drogozó koszos büdös egyedekkel akikre így sokkal több pénz megy el mintha kezelnék mert a kezelés egyúttal tudományos kutatás is
    azt aki az OPNI t bezáratta felnégyeltetném

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 29
    7:27 de.
    kedves kandeláber megmagyaráznád a nagyérdeműnek (benne engem akit kiemelten érdekelne) hogy neked személyesen mi bajod van a szocializmussal (lévén, hogy az első szocialista Jézus volt és meg is gyilkolták miatta)

    na mesélj és gyújts világot eme sok setét „felyben”

  • „Cseppet se zavarjon, de Horthy idején világháború dühöngött”

    Kedves lámpa, egy cseppet sem zavar. Mi, kommunisták, szocik, kádáristák, libernyákok és más szörnyű népek már csak ilyenek vagyunk… 😀

  • Rodeo:
    „miért “jó” ilyen izéket, mint a: magyar turánizmus megismerni”

    Nézze, engem például egyáltalán nem érdekel az opera; jó, ha 6-7 opera van, amit szeretek, de – bevallom – azoknál se tudom, hogy melyik szerepet mikor ki énekelte. Tanulatlan bunkóságomnak erre a szegletére nem vagyok büszke, de olyan nagyon nem is bánom; vannak bizonyos (elvi? zsigeri?) fenntartásaim is a Gesamkunst-műfajokkal szemben. Hiányozni érzem belőlük (hogy Lukácsra utaljak) a műalkotás egynemű közegét. Ennek ellenére, amikor Ön operákról beszélget, legfeljebb átugrom kommentjének azt a részét (úgysem érteném!), de nem mondom, hogy „miért jó az előadók nevét ismerni”?

    Engem nem zavar, hogy Ablonczy úr (akitől sok-sok vonatkozásban nagyon-nagyon távol állok, de elismerem, hogy amikor – szerintem – ostobaságot állít, akkor is a tág értelemben vett tudományosság határain belül marad) a
    turanizmusról írt egy monográfiát, sőt örülök, hogy Hazai Lámpa utalt rá, elolvasom majd (mert nagyon keveset tudok a magyar turanizmusról), – ahogyan elolvastam jópár szélsőjobboldali, nyilas vagy náci könyvet is, pedig (akár hiszi, akár nem), a legkevésé sem rokonszenvezek a klf. egykori és mai szélsőjobbal. (Marx, az egykori tanácskommunisták, Emma Goldmann, a frankfurtiak, Ernst Bloch, de akár Foucault is sokkal közelebb áll hozzám).

    Ám nem várom el, hogy mindenki mást is épp az és csak az (tehát az állatgondozás-idomítás) érdekelje, ami engem.

  • Bocs, úgy látszik nem figyelek eléggé. Természetesen: „Gesamtkunst”

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    10:02 de.

    A zén felyembe ne gjutson semmytse.

    Turán.
    Az erősebb mint az urán ?

  • Hazai megint ‘tombol’

    Semmi nem számít neki csak a Horthy-propaganda.

  • Hazai valótlanságokat állít,
    csak hogy alátámasttthassaa Horthy-propagandáját.
    Pontosan tudja hogy sokan nem fogják ellenőrizni a mondókáját.

    Vagyis szimplán és tudatosan hazudozik.

  • *alátámaszthassa

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    11:36 de.

    hehehe
    ezen röhögök egész nap
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    11:36 de.

    és ehhez mit szóltok? a kétfarkúak egyre jobbak
    ______________________________

    Tévedés. A Kétfarkúak ugyanolyanok. Viszont az önkormányzatok kezdenek felnőni a feladathoz (amely nem más, mint lejáratni a kormánypártot). Senki se tudja kiverni a fejemből, hogy ezek direkt ilyen hülyék…

  • Belzebub
    2018 augusztus 29
    12:36 du.
    ez egy „kicsit” franciasalátásra sikeredett és jobb neked is nekem is ha nem veszem komolyan

    hahahahaha

  • talalom
    2018 augusztus 29
    8:05 de.

    „Ennyire irritál, ha valaki kiáll egy politika mellett?”

    Kíváncsi lennék végre, hogy mi az a politika, ami mellett kiállsz? Forduljunk mindig arra, amerre a szél fúj? Az egész cikkedből nem derül ki, hogy mi a franc bajod is van a keleti rokonsággal. Azonkívül, hogy vélhetően lenézed a birkaszagúakat.

    Én egy balliberálistól azt tartanám logikusnak, hogy az ott található politikai rendszerek miatt búslakodik, vagy ha egy hazai politikus azt kritikátlanul dicséri.
    Azon, hogy Keleten kucsmában járnak, akkor is ennyit aggódtál, mikor pl. Gyurcsány a Nabucco áramlatról tárgyalt? Vagy ez az aggódás csak most jött elő a birkaszagú prémkucsmák miatt?

    Lehetne normálisan írni erről egy cikket, de a tiedből most konkrétan nem derült ki semmi. Azon kívül, hogy Orbán takarodj! Nem kell megköszönni, szívesen segítettem.

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    10:02 de.

    Semmit nem írtam a szocializmusról. Azt írtam, hogy egy volt szocialista cikkírótól elég furcsa, hogy a Szent István-i állameszme jegyében riadozik a turanizmus térnyerésén.

    Azt is mondhatnám, Belzebubbal üti az ördögöt.:)

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    9:58 de.

    „miért “jó” ilyen izéket, mint a: magyar turánizmus megismerni…”

    Mikor a finnugor rokonságot kimutatták, akkor a halszagú rokonság nem volt elég megnyerő az arisztokráciának. Ma már a finnek néznek le minket vélhetőleg.

    Önmagában semmi gondom azzal, hogy van közös múltunk a sztyeppei népekkel. A gond az, hogy vannak esetleg olyanok, akik kitörölnék az elmúlt ezer évet, amikor szétváltak útjaink. Ezek a közép-ázsiai, iszlám vagy más vallású népek más utat jártak be. Nem fognak hozzánk alkalmazkodni, főleg mert kis ország vagyunk számukra.

  • Geyza
    2018 augusztus 29
    8:42 de.

    Mióta lett divat az elvek nélküli politizálás? Ha a kommunizmusban élnénk, megérteném, hogy Horthyt ütni kell. De harminc éve rendszert váltottunk, és vélhetően nem azért, hogy többet és nagyobbat hazudjunk.

    Azok a magyarok, akik egyáltalán ezen gondolkoznak a sok ferdítés és tabusítás miatt, szerintem mártírként gondolnak a Don-kanyarban elesett katonákra. A túlélő lelkifurdalását érzik velük szemben. Mi lett volna, ha egymillió embert irányítanak a frontra, ahogy Werth vezérkari főnök tervezte? Mi van, ha az én nagyapámat is besorozták volna a 2. magyar hadseregbe, és elesik?
    Az akkori konzervatívoktól egy reálpolitika volt, hogy ne haragítsuk magunkra Németországot. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy gazdaságilag kiszolgáljuk Németországot, de katonailag, politikailag meg kell őrizni a szuverenitást.

    Mai politikusoknak is ezt állítanám példaképnek, ha engem kérdeznének.
    Nem várom el, hogy megértsd.

  • talalom
    2018 augusztus 29
    8:05 de.

    „Az nem elv és nem vélemény, hanem TÉNY, hogy 1920 és 1944 októbere között minimum 700 ezer magyar odaveszett különböző módokon.”

    Sajnos inkább egymillió az a 700 ezer. Még a számokat se tudod pontosan, hogy a többi „információdról” ne is beszéljünk.

  • Belzebub
    2018 augusztus 29
    12:36 du.

    ez hol van Lukácsban leírva? a gesamtkunst ról szólód?

    (hogy Lukácsra utaljak) a műalkotás egynemű közegét.

    az milyen? és eszik e vagy isszák? leírnád csak nekem mint naivnak aki teljesen „hülye” ezekhez (felejtsd el a PhD met erről)

    Henry Moore műveiben ez hogyan helyezhető el (azok nem operák) és süketen is lehet „kavicsokat” elemezni aesthetica ilag… nem kell tudni, hogy a kan dúr ban hány „b” van és hol

    hahahahahaha

  • Almási Alma
    2018 augusztus 29
    11:02 de.

    „Mi, kommunisták, szocik, kádáristák, libernyákok és más szörnyű népek már csak ilyenek vagyunk… 😀”

    Tök mindegy, mi az illető, ha jellemtelen és hazudik vagy ha rendes és következetes. Azt hiszed, attól, hogy liberális stb. valaki, már jó vagy rossz ember?

    Szeretitek magatokat áldozatnak beállítani, hogy ti itt a liberalizmusotokban stb. vagytok támadva. Ilyen is van biztos. De bizony olyan is van, hogy a liberális sem tévedhetetlen. A szólásszabadság nem jelentheti azt, hogy a hülyeséget vagy téves eszméket szabadon kell terjeszteni.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 29
    4:23 du.
    magam részéről bullshit

    kkk

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 29
    5:34 du.
    ______________________________

    Mi, kommunisták, szocik, kádáristák, libernyákok és más szörnyű népek már csak ilyenek vagyunk… 😀

  • Rodeo11
    2018 augusztus 29
    7:02 du.

    Jóember, nagyon sok minden létezik a világban, ami téged nem érdekel, de attól még van. A világ nem állt meg a kétpólusú világrend megszűnésével.
    Azt hiszed, az nem kontraproduktív, amit te csinálsz? Rád nem vonatkozik az, amit Chris a moderációs topikban írt?

    Én mindenkinek nagyon tudom ajánlani az Ablonczy-interjút, mert ott van benne a lényeg. Nagyon sok rendszerváltás-sérült van Magyarországon, akik ráadásul nem a Rodeo által ajánlgatott szoci világban keresik a menekülést.
    Köztük vannak azok, akik a magyar ősvalláshoz térnének vissza, bármi is az.

    Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, nem fog visszatérni se a Szent Istváni dicsőséges állam, se a Turáni Birodalom, se a kommunista Szovjetunió, legalábbis nem abban a formában, ahogy volt. A magyarok gondolkozó része ugyanúgy keresi az identitását, ahogy ezt minden normális ember tette minden korban. Vannak leágazások, de van, amikor aljas, piszkos politikai célra ezeket kihasználják.

    A hazai liberálisok bűne, hogy a téves eszmék helyett a Semmit kínálják. 1990-ben beléptünk a liberális, kapitalista világba, és ezzel véget ért a történelem, ebbe vannak azóta is beleragadva.
    Lehet, hogy százezrével kóborolnak az utakon a munkanélküliek, de a Bartus-féléket ez nem zavarja, mikor kritikátlanul követelik, hogy a demokráciát nálunk védeni kell. És aztán az ilyenek mindent görcsösen a Horthy-kornak akarnak megfeleltetni, ami manapság történik.

    De az olyan öregurak, mint Kertész Ákos, aki kritikátlanul Kádár-korabeli őskövület, se segítenek sokat a magyar népléleknek.

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 30
    3:40 de.
    a világ nagy szerencséjére nem lehet mindenki olyan, mint te!

    ismétlem: mondottadról véleményem: bullshit

    hahahahahaha

  • hazai lámpa
    2018 augusztus 30
    3:40 de.

    „A hazai liberálisok bűne, hogy a téves eszmék helyett a Semmit kínálják. 1990-ben beléptünk a liberális, kapitalista világba, és ezzel véget ért a történelem, ebbe vannak azóta is beleragadva.”

    nambőr van: a kapitalizmus nem liberális! (ezt meg én mondom)
    a liberalizmus az egy alapvető társadalmi szükséglet de mindenfelé szépen ki van herélve és pofátlanul liberalizmusnak nevezik (lásd mindezt szerte szana a világban, jobban tisztelem az olyan országokat amelyek bevallják, hogy olyanok, amilyenek, mint azokat amelyek azt hazudják hogy ők már pedig mialatt véres elnyomás és kizsákmányolás van és még csak szó sincs szabadságról a szólásszabadság az szerintük kimerül abban, hogy bármit mondhatsz (ez sem igaz) de -egyébként- az ég világon semmi sem tgörténik lásd a süsülandia lelki toprongy rendszerét amelyben mialatt a hatalom (ez a gúnynevük, hatalom nélküli senkiházi dumafrancik) négy ága egymás haját tépi mint bolhacirkusz a hatalom tényleges birtokosai a tőke tulajdonosai szabadon teszik ami nekik több profitot termel

    ezzel vége is

    ugyanez van bár kicsiben levédiabasznádon is ott a főbohóc lop a legtöbbet azaz még a látszata sincs annak amit süsüék „megengednek” az eccerűknek

    erre kössél masnit

  • Rodeo11:
    „Ez hol van Lukácsban leírva? a gesamtkunst ról szólód?
    (hogy Lukácsra utaljak) a műalkotás egynemű közegét.”

    „Az esztétikum sajátossága” I. kötet (ha jól emlékszem, a hatodik fejezet, ám ebben nem vagyok biztos), de ezt a kategoriát már a fiatalkori „Heidelbergi mművészetfilozófia és esztétika” kéziratában is használta.

    Mélyen (de még milyen mélyen) tisztelt Doktor Úr!
    Sajnos, kényteen vagyok elismerni, hogy az oldalszámokat emlékezetből nem tudom megadni, a kötetek pedig e pillanatban nem elérhetők számomra.

    Rodeo11:
    „az milyen? és eszik e vagy isszák? leírnád csak nekem mint naivnak aki teljesen “hülye” ezekhez (felejtsd el a PhD met erről)”

    Mélyen tisztelt Doktor úr, a legalázatosabb tisztelettel tájékoztatom, hogy erre nem vállalkozom, egyéb sürgős elfoglaltságom van; Mackót, a kutyámat tanítom sakkozni, remélve, hogy a jövő nyárra eléri legalább a nagymesteri szintet. Mint többször írtam, nyolc általános iskolát végzett állatgondozó (na jó,felvágok:állatidomár!) vagyok, és az a föltevésem, hogy valószínűleg könnyebb egy átlagos képességű kutyából sakk-nagymestert nevelni, mint egy „anti-cionistát” (magyarul: antiszemitát) felvilágosítani, pláne meggyőzni. Az utóbbit már eredménytelenül kipróbáltam, mostanában inkább az előző kísérlettel töltöm a szabadidőmet.
    Igaz, emellett meg is van a véleményem az olyan fickókról akik egy internetes fórumon folyó eszmecserében, esetleg vitában a habil.PhD., Dsc., esetleg nagydoktori fokozatukra hivatkoznak.

  • Belzebub
    2018 augusztus 31
    4:58 du.

    vettem az „adást” üdvözletem a „blökinek” megjegyzésem az antiszemitizmus nem bűn, hanem egy vélemény

    a többi rád van bízva… izgalmas Liszt és Mahler zenék kötnek le meg Rossini

  • Rodeo11:

    Tisztelt Doktor úr!
    Üdvözletét dr.habil.,dr.hc.Mackó nevében köszönöm, amint majd tehetem, átadom. Sajnos, Mackó doktor úr most nem volt hajlandó a telefonhoz jönni, ti. ahogy öregszik, az lett a téveszméje, hogy a telefon a süsülandi zsidó összeesküvők találmánya a kutyusok ellen. Téveszméje lekűzdéséhez rendszeres pszichológiai segítségben, és szükség esetén pszichiátriai gyógyszerezésben részesül. 🙂 🙂

    Rodeo11:
    „megjegyzésem az antiszemitizmus nem bűn, hanem egy vélemény”

    Tisztelt Doktor úr, ebben tévedni méltóztatik. Az antiszemitizmus nem vélemény, hanem bizonyos habitus.

  • Belzebub
    2018 augusztus 31
    4:58 du.

    miközben edzed a blökit, hogy milyen lépésekkel verjen meg téged sakkban elemezd két gyalog lépés között, hogy hogyan is van az, hogy „a valakik” szerint van a zsidók világfájdalma és az összes többi le is van szarva? a II.VH nincs befejezve folyamatos azóta napjainkig és nem is várható a befejezés azaz az azóta folyó genocídiumok és kínhalálok (napalmmal elégetett egész falvak +++ gyermekek lebombázása Yemen ben, Myanmar ban egy teljes nép fizikai megsemmisítése, Afganisztán letarolása, Szíria lerohanása, Lybia szétbombázása, Cuba megfojtása, Venezuela megfojtása piszkos anyagi érdekekből, mostanában canada szétverése mint testvéri (NAFTA, TIPP) ejnyebejnye csak úgy cum trucc mert a valakik anyagi érdekei és a profitjuk megsokszorozása érdekében bárkit bármikor és akkor a netán yahoo véres szájjal fenyegeti a világot mert maga megett tudhatja a süsüék haderejét és a saját nukleáris harckészültségét)

    mindez szerinted csak úgy semmi és inkább mindenki anti meg holló és ha nem akkor gyorsan újjal rámutatnál, hogy márpedig dehogynem…

    #1 útálom
    #2 röhögény
    #3 addig jár a köcsög a kútra amíg el nem töri valaki

  • Belzebub
    2018 szeptember 1
    1:25 du.

    Dr, MSc Mackó-t üdvözlöm, előrehaladott korában az ember Mackó ja már elég bölcs ahhoz, hogy a kezelések leperegjenek róla, pláne ha balról visszakézből érkeznek!

    A „kábításra” is hasonlóan szoktak reagálni: ti. kiröhögik…, az jár a „kábítónak” tövig! többféleképpen lehet körüljárni a semmit: habituális véleménnyel, vagy bölcsen és kiröhögve a nyögvenyelős fessük az ördögöt a falra hátha a hangyák leesnek a falról röhögés közben

    jaaa, és amíg el nem felejtem „Mackó”ügyi személyes ismereteim azt mutatják, miszerint a Mackó van annyira bölcs, hogy a lerágott csontot elássa mert az már semmi másra nem is jó…

    ahogy anno bölcsen mondták:

    jogar uma pá de cal

    vagy ha nem akkor messzire bűzlik a csontonhagyott rothadó…
    és íme mik vagynak lévén: #@Belze Bubi „assziszi” de nem szent mert Belze Francisco… pedig orrfacsaró ez a mószer amellyel mindenki orra elé odatolod… remélem a Dr…Mackó 3 lépésben mattot adott

    részemről ennyi lenne ha nem lennél vele ilyen makacs és akarnád a … letolni… nem veszem be

    még egyszer Üdvözlöm Mackót aki sem nem anti, sem nem holló hanem Mackó…Köbükivel nem szoktál kommunikálni? ha még nem hívd fel Mézga Aladárt Ő majd rácsap egy nagyot a világvevőjére és akkor a delej odáig fog érni

  • Gusztustalan cikk.
    Elképesztő ez a magyarellenes szózuhatag ezen a portálon.
    Miért van egyáltalán a magyar népnév a portáluk címében???

    Végignézve a szerkesztő gárdán, a nagy részük zsidó. Ami nem is lenne baj, csak hogy önök legtöbbje magyarellenes, gyűlölködő szélsőbalos zsidó.

    A cikk írója, pedig kommunista megmondó néneként rikácsol. Gyomorforgató.

    Vegyék ki a Kanadai Magyar Hírlap elnevezésből a „magyar” jelzőt, mert ez hazugság. Ez a portál egy magyarellenes uszító lap, amely CSAK magyar nyelven ír, de ezen kívül nincs sok köze a magyarokhoz!

    Amit meg itt a tatárjárásról összehadoválnak és párhuzamba állítják a kurultájjal az már az elmebajt súrolja.
    A kurultaj az összes türk népnél a törzsi gyűlést jelentette, így valószínűleg a magyaroknál is. A magyaroknak SEMMI köze sincs az ugorokhoz. Ez egy újabb elmebaj! Valamit félreértett a cikkíró. A magyarok az ONOGUR törzsszövetségbe tartoztak. Az onogurok pedig NEM ugorok voltak, hanem türkök. És kurultajt tartottak.

  • Zoltánfi Tehat a baloldali rossz zsidó, a jobboldali jo zsidó? Ertem. Ha nem tetszik a cikk, lehet kulturáltan cáfolni, kiigazítani, de ez csak fröcsögő hőzöngés volt. Nem öregbítette a magyar jobboldal jo hírét. Nem gondolod?

  • Almasi Alma:
    „Mi, kommunisták, szocik, kádáristák, libernyákok és más szörnyű népek már csak ilyenek vagyunk… 😀”
    Tudom Alma, milyenek bvagytok, reszem volt benne!
    Felev AVH es egy ev Fiatalkoruak bortone”
    En ezt tapapsztaltam akkor!
    Viszont, mint krereszteny, NINCS bosszu vagy gyulolat benem irantatok!

  • Meg egy rovid velemeny, Ratesi Margit cikkehez!
    Igy kell ezt csinalni, hiaba! jol lehuizni egy neves torteneszt munkajat. Sot, nevetsegesse tenni!
    Akkor erzi jol magat Ratesi Margit!
    Ha majd meg tudja cafolni a tortenesz eloadast ERVEKKEL, majd akkor kritizalja meg!

  • Zoltánfi
    2018 szeptember 2
    3:42 de.
    Legyen szives ITT ne zsidozzon! AZ az ido mar elmult. Mindenki egyenragu, legalabb is Kanadaban!

  • Zoltánfi
    2018 szeptember 2
    3:42 de.

    igen nagyra t…t Gróf Zholthánffhy Edömér bár Óh

    szóvál: báncsák krahácsot meg cúna a cikk?

    eme szóid orbángazdhy ídézetek? a nagy nemzeti hurál és a még nagyobb nemzeti lét (a lé a legfontosabb az egészben) meg a Zeszme és a Nemzet Lelke Turulba merűlt múlttal és a Csaba Királyfi táltosvonta szekerén az égen át a mennyekbetermészetsen Csákóban amin sokféle tollak és árvalányhaj lengedezik és a rámás csízma meg a feszes nadrág ami hímzett és rajta panyókára vetett röhögény lila bársonyból és arany súlytásokkal és a Nemzetes Uraimék nagggyűlése avagy kurultáj (bármit is jelentsen ha nem Politbüró összeröffenés a koronázott Párttitkár Őfenséges elvtárssal?)

    a nemzethy lélek meg a hozsánna és hogyan legyünk hercegek a grófok között bár kilóg a zafrik

    hahahahaha

    van még ilyened? és még bővebben lé re eresztve mert ugye a lé a legfontosabb anélkül a lét sem létezik ha nincs lé nincs semmise

    lopjunk ma többet, mint tennap

    hajrá ugorok vagy becskerek esetleg besenyő józsi bácsi a portás rojtokkal

  • Belzebub
    2018 szeptember 1
    1:25 du.

    további baráti üdvözletem Mackó nak te meg ezzel sakk mattot kaptál az én szerény ismereteim szerint

    itt van a mai anti és a holló gyermekmeséje hülye gyerekeknek… így kell ezt csinálni és a sok idióta meg is zabálja… hahahahahahaha

    Indeed, journalists have led the charge in arbitrarily imposing an unspecified period of public mourning for McCain, berating as ‘insensitive’ or ‘heartless’ anyone who has had the audacity to bring up the many unpalatable aspects of his life and legacy.

    McCain insisted his use of the term was only ever in reference to his captors during his time as a prisoner of war, but the jury is out on that one. When McCain’s plane was shot down over Vietnam, securing his legacy as an American “war hero,” he was on his way to bomb a civilian light bulb factory — one of 23 bombing missions he flew as part of Operation Rolling Thunder, during which the US dropped 643,000 tons of bombs on the country.

  • Az ember azt hinné, hogy a hazai gondolkodásával már semmi sem veszi fel a versenyt elmaradottságban, mert aki saját bevallása szerint szegény jobbágy sarja volt (amivel semmi baj nincsen), abban a Horthy féle 2 évszázaddal visszavetett nemesi világban, és mégis azt sírja vissza, arra már nem is lehet mit mondani.

    Erre jön ide egy zoltan fia valahonnan az ősmongol (tatár hordákból) és az elmúlt, elcseszett ezer évet akarná újrakezdeni.
    Számára az a magyar aki azt dicsőíti. Nem az aki esetleg a nóbel-díjakat szerezte a magyar-honnak, akik mind zsidók voltak.
    Akik a zenéket, irodalmi alkotásokat írták, akik a híres festőink színészeink voltak.
    Ma már sehol sincs senki, mert a hozzá hasonló nyomorult alakok kiirtották.
    Tudom én hogy minden nemzetben van sötét, elmaradt, tanulatlan, bunkó, tele gyűlölettel, semmi erkölccsel – de már a világ nem itt tart!

    Vagyis az István (a király) előtti szinten tart.

    Vagyis szerinte azon az értelmi és szellemi szinten kellene tartanunk.

    A hagymázgőzös nyereg-alatt puhítós turulmadarát neki!

    Hát itt valóban az Orbán a király! A vakok között a félszemű.

  • Na Alma, most aztán komcsi lettél!

    Alma!

    A figyelő nem érti az iróniát – bár azt hiszem ezt magad jobban tudod nálamnál.

    Csak úgy megjegyeztem, bocs.

  • Zoltánfi
    2018 szeptember 2
    3:42 de.

    Ezt a büdös kis patkányt csak azért hagyták megjelenni hogy világossá váljon:
    Milyen a mai magyar közgondolkozás,

    Egyenlőre még fű alatt lappanganak a Zoltánfi féle szar senkik,
    de amint megkapják odafenntről a jelet, kiáramlanak a napfényre, mint csótányok a romlott parizerre.

  • gabriel
    2018 szeptember 2
    9:07 du.

    azért ha nem láttad volna „Do not mess with the Zohav” na az még valami … mintha a Knesszet ben készült volna nem mindig tudtam röhögni rajtuk ismerve az azóta eltelteket… de tanulmánynak nem rossz még akkor sem ha hóli vudi

  • Éppen ma olvasom a Népszavában hogy Mosthatolmonlévő Kirgiztánban vagy valami más lepukkant helyen kijelentette hogy a mogyorik a türkmén népcsaládból származnak.

    Ezért pofázik itt faszságokat ez a kis büdösnáci Zoltánfi-izéke.

  • Magyarország a Rendszerváltás óta sorozatosan sérti meg az általa is aláírt 1948.-as Párizsi Békeszerződést azzal hogy eltűri területén a nácizmus újbóli térnyerését, az irredentizmust és a Zoltánfi féle antiszemitizmust .

    https://www.lokal.hu/2018-09-ka%C2%ADto%C2%ADnai-puccs-a-job%C2%ADbik%C2%ADban-vol%C2%ADner-gar%C2%ADdis%C2%ADtak%C2%ADkal-sopri-ki-a-par%C2%ADto

  • talalom

    „Először azt hittem, csak az elborult széljobb képes a kereszténységet, az istváni állameszméket keverni a sámánizmussal…”

    Nem értem a koncepciód? Mi a bajod a pogány magyarsággal, illetve a sztyeppi kultúrával? Vagy ugyanúgy leszólod a görög illetve a latin népek kereszténység előtti történelmét és kultúráját is? A görög-római politeizmus mennyiben jobb, mint a sámánizmus? Egyébként, a magyaroknak nem sámánjaik, hanem táltosaik voltak. Úgy, hogy te kevered a dolgokat.

    De te nyugodtan öltözz pufajkába és tégy usankát a fejedre elől vörös csillaggal. Fel sem tűnnél a kurultájon. Az is egy (későbbi) sztyeppei viselet.

  • jani
    2018 szeptember 3
    10:08 de.

    Hát csak az a baj vele hogy a szélsőségesek kedvenc témája ez a gyepüsködő árvalányhajas turulizmus.

    A dolgot nem a helyén kezelik, hanem elméleteket fabrikálnak belőle, igazolandó saját szuperioritásukat.

    Mint Mussolini a rég letünt róma-kor nagyságából és a fascista jelképből.

    Most képzeld ek ha pl. a norvégok meg izlandiak elkezdenének pattogni mindenkivel és viking jelképeket lobogtatnának hogy ők mennyire rémületben tartották anno a fél világot.
    Tehát ők az übermencsek.

  • Rodeo11:
    „további baráti üdvözletem Mackó nak te meg ezzel sakk mattot kaptál az én szerény ismereteim szerint

    Indeed, journalists have led the charge in arbitrarily imposing an unspecified period of public mourning for McCain, berating as ‘insensitive’ or ‘heartless’ anyone who has had the audacity to bring up the many unpalatable aspects of his life and legacy.”

    Tisztelt Doktor úr!
    Olyannyira nem írtam soha egy büdös szót sem Mr McMain-ról, hogy míg Ön most felvilágosítani nem kegyeskedett, a leghaloványabb segédgőzekém sem volt az illető bombázópilóta létezéséről, életemben nem hallottam a nevét.
    Így aztán Doktor úr, tartok tőle, hogy Ön a nagy sötét erdőt borító ködben valahol eltévedt, s valaki másnak – talán a Vasorrú Bábának? – méltóztatott mattot adni.

    Mackó mesternek egy buksi-simogatás kísértében – amint a közeljövőben visszamegyek Hunnia úri trágyadombjára – természetesen átadom majd ismételt üdvözletét is.

  • Belzebub
    2018 szeptember 3
    12:27 du.

    további üdvözletem Mackó nak a blökinek aki neked 3 lépésben mattot adott azt a szöveget amit ide is idéztél!!!!! pontosan azért tettem be neked speciálisan mert ez a trükk a holló kausztika és az anti szemétizmus „alkalmazásának” trükkje is…
    de angol és egyéb nyelvi szövegértésed nulla…javasolnám -szívből- hogy mutasd meg Mackó nak aki Dr és Msc hogy magyarázza meg neked

    szerencsétlen egy gazdija van a Mackó nak és veled sakkozni? inkább ultizzatok a tök betli még menne neked?

    hahahahahahaha

  • Geyza
    2018 szeptember 3
    11:32 de.

    geyzuka most is tévecc, úton vissza vagy oda Kükloptidákról/ba?

    az übermencs az nem svéd és norvég hanem zsidó! eztetetetet meg a Knesszet nevű gittegylet és bolhacirkusz jelentette be a Nagyvilágnak hogy márpedig vegyék aztat tudomásul, mert nekik van isten ostora — jáhvé mennydörgése és villámlásai meg Johann Strauss trizz trazz polkája és Offenbach Kánkán ja a Orpheus az Alvilágban ból… az egy világ ez is és Hoffmann meséi a rózsaszínű szemügével össze is keveri Olympiát egy némberrel és meg is akarja de felébred mikor …szóval ott harap ahol…

    és te meg állandóan galaktikusan repkecc és pláne a reggeli pálinkaáldozat után és a táltos füstkígyó belengetésekor a Gerciliai Csilag Csömör mellől ott Cinkota alsón a fasorban tudod ahol a HÉV kanyarg kiesen mikor már nem tud Gödöllő felé gurulni

    essetunni?

    a reggeli áldozatodat meg kellene soxoroznod hátha akkor

    a kiválasztott és a világ leg … leg… leg…. és valag népe kijelentette két holló kausztika és egy anti a Józsi között ájvékolva

    le vagy maradva egy kiskátéval a tiszteletes úrtól kérhettél volna a legújabb friss nyomtatásúból Drögenyői Zéró doctor és undertaker bizonyosan…
    hahahahahaha

  • Rodeo11
    2018 augusztus 30
    10:54 de.

    Olyan se lehet mindenki, mint te!:)
    Én pl. keservesen megfizettem az illúziókért, amiket a rendszerváltó „liberálisok” elhitettek a néppel. Bár nem azonnal, hanem kb. tíz év múlva lettem szavazóképes.

    Most éppen a törzs liberális tagok itt kitalálták, hogy én a liberális eszméket piszkolom. Mintha bármi közük lenne azokhoz az eszmékhez …:)
    Na lényeg, hogy én azóta nem hiszek el semmit annak, aki azt hirdeti, hogy ez vagy az eszme majd megváltja az országot, és itt Kánaán lesz magyaroknak! Jobban hiszek a tudománynak, ami megmutatja a társadalmi valóságot, a tények alapján!

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 5
    4:39 de.
    nyugoggy le és kérjél tanácsot @geyza tól és ha már ő sem, akkó’ @gabriel től

    magam részéről a mekkekekekéjn temetési maceráján látott képek alapján semmilyen izében (igaz addig sem de ez azután) nem hiszek ahol demokraták és konzik egymást ölelgetve és szép női hátsófeleket (na ugye a szép fekete miniszoknya amiből kilóg az afrik az is tipikus temetési egyenruha) bámúlva együvé kerültek az mindent leleplez mekkora kabaré is az egész… és a gyalogok taszajtgatása a sakktáblán egyre kiesebb tájakra ahol még a szagát sem…, csak amit mutatni akarnak neki és ahogy a GWbush cukorkát csúsztat az obamáné kiskacsójába és sokáig szorongattya na az mindenről szól

    most itt másik „oszlopban” @gabriel kiderítette, hogy mindenki aki nem kapitalpista az csakis gonosz sikkasztó lehet, meg egyébként is alapvetően gonoszak mert annak születtek a Rioi favellákban, amit ők maguk hoztak létre… szóval meg vagyok most nevelve lehet hogy még marad néhány évtizedem, hogy felnőjek ehhez addig is mókás perceket és vidámságot meg sok finomságot és feledd a bút

    addig is javaslom újratanulmányozásra Marx műveit valamint szállj bele a vitába! a vita tárgya milyen foglalkozása is lehetett Istennek
    az orvos aszongya csakis orvos lehetett mert életet adott, a mérnök aszongya, hogy csakis mérnök lehetett mert létrehozta a világot a közgazdász beleszól, hogy csakis közgazdász lehetett mert különben ki teremtette volna a Káoszt

  • Rodeio!

    Szóval lassanként mindenhonnan kilóg a … honnan a lóláb, honnan a disznójé, honnan meg a maga-magájé – patkóval vagy anélkül.

    Szőrösen, vagy kopaszon – de előbb-utóbb.

    @gabriel kiderítette, hogy mindenki aki nem kapitalpista az csakis gonosz sikkasztó lehet, meg egyébként is alapvetően gonoszak mert annak születtek a Rioi favellákban, amit ők maguk hoztak létre… szóval meg vagyok most nevelve lehet hogy még marad néhány évtizedem, hogy felnőjek ehhez addig is mókás perceket és vidámságot meg sok finomságot és feledd a bút”””

    Sajnálatos, hogy ennyire egysikura sikerült venned a figurát.
    De talán azért mert a sok latin-amerikás városokban a feladatod a KGB részéről talán Gramsci tanainak a terítése lehetett? Vagy hogy is van ez igazából?

    Vagy ennyire bedőltél magadtól ennek az egyszerű agymosásnak?

    Ahogy tudom a mi kezdeteink (tied-enyém) nagyon hasonló töröl fakad, hasonló „anyatejet” vettünk magunkhoz.

    Semmit nem ismersz latin-amerikáról, semmit sem a kommunizmus valódi természetéről.

    Nem elég olvasni Marxot – én kerestem benne és találtam értelmet.
    Jobb integrálszámítási módszert talált, mint Richmann.
    Ha csak ezt publikálta volna, már többet tett volna az emberiségért mint így. Meg óvhatta volna a földet sok vértöl.
    Hogy drogosan vagy részegen írta össze azt a sok gyűlöletet, nem tudom.

    De legalább annyira tévedett, mint Judás. Az legalább a végen felkötötte saját magát a történet szerint. Mert belátta, hogy nem lehet úgy forradalmárkodni, hogy:

    EGY PARAZITA HELYÉBE ÚJABB PARAZITÁT ÜLTETEK!

    Mesélj már valami olyan történetet a megvalósult szocialista világból, ahol nem erről szólt a történet??

    Nézzük a kedvenced Cubát:

    Én jól emlékszem még amikor komplett kórházakat, iskolákat, kórházi felszereléseket, gyógyszereket szállítottunk a parazita tömeggyilkos Fidelnek – csak testvéri segítségből.
    Akkor amikor Magyarországon is hiányoztak a kórházból a korszerű berendezések – de oda „kellett” szállítani mert ugye a ronda kapitalisták embargózták az elvtársakat.
    Aztán amikor kiszáradtak az emlők, (a nagy SZU bedőlt) akkor a Fidel parazita rávetette magát a latin-amerikai országokra!
    Onnantól elkezdett Brazilián, Venezuelán élősködni!

    A kommunizmus csak annyiban tér el a kapitalizmustól hogy véres-erőszakkal osztja el a javakat ugyanolyan kevesek között, mint a kapitalisták!

    Az eszköze nem csak a pénz és az agymosás, hanem a gumibot is!

    (A fasizmusnak ugyanígy persze!)

    https://br.pinterest.com/gabrielkarikas/rodeio/

    Erre alapozva Te még határozottabban ferdíted el azt amit mások mondanak, beleértve engemet is.
    Nem vagy te a volt feleségem véletlen? – neki voltak ilyen kedvenc szokásai.
    Amit nem én állítok, hanem például mai napon a lányommal való beszélgetésünk során a lányom ecsetelte különféle aspektusokban.

    Nem igy mükszik barátom, hogyha nekem nem gyere be a „XYZ” – abból az következik, hogy én „ABC” imádója vagyok, vagy bármi olyan más, amit Te kitalálsz!

    Próbáltam már ecsetelni, hogy ha nekem nem kell a Katóka, akkor még létezik közel másik 3 milliárd (bilhão) alternatíva, és nemfeltétlen a Zsóka.

    Ok? ebből talán az is lejön hogy az azonos neműek számomra legalábbis nem jelentenek opciót.
    Sem a kiskorúak. Ok? ebben nagyon tradicionális vagyok.

    Soma: mocskosul facsarod, csűröd-csavarod a szavakat.

    èn sem adtam semmit a szádba, tehát légyszi Te se próbálkozz.
    marad egy: simple tentação

    Szomorú ha neked is csak szimpli kettős látásod van, vagyis nem látsz többet annál, hogy ha valaki nem kér tömeggyilkos kommunistákból, az csak kapitalista lehet.

    Még sokat kell tanulnod a világból, ha őszintén annak a megismerése útján andalogsz.

    Ha viszont simán mint provokátor a másik oldalról akarod „etetni” (provokálni) a jó-népet – akkor lekéstél.

    Még egy kis videó, most sült frissen:

  • gabriel
    2018 szeptember 8
    1:33 du.
    hahahahaha
    Karajan Pavarotti La bohem lesöpört téged a mezőnyről és most a többi kkk
    de írjál hosszan majd ha lesz rá időm Guglielmo Tell Rossini most és abban is kell tudni énekelni
    te nem tucc.>. sajnálom kkk

  • gabriel
    2018 szeptember 8
    1:33 du.

    egyetlen kérdés csakis neked!!!!
    mit hozott a kapitalizmus délamerikának és Afrikának

    mármint boldogság indexben számszerűen

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Rodeo11
    2018 szeptember 8
    5:50 du.

    és most megpróbálok térdre állni és kibírni 28 percig, mert Richard Straus Vier letzte Lieder következik (ezt én általában transban szoktam hallgatni remélem ma Schwarzkopf George Szell lesz vagy Karajan Jessey Norman a többiek nem rúgnak labdába…néha gondoltam Kiri te Kanawa ra, kkk
    de azért te magad szégyellhetnéd magadat de mint te nem sikerül?? kkk Winterreise ha tudod miről ????

  • gabriel
    2018 szeptember 8
    1:33 du.
    egy valami neked valahogy sehogy sem akar „átjönni” én téged nagyon nagyra becsüllek és kizárólag mondandódról burlározok! és nem is hagyom abba… csodálatos volt 1001 egyedszer a Vier letzte Lieder… és a hozzávaló 2 liter vörös! kkk
    azt vettem észre írásaidban, hogy a tények particuláris átrendezése által assziszed engem meg fox tudni hatni? nincs az a temetés én azon is tudok röhögni bármilyen temetésen…ne temesd el még meg sem született csak agyonlőtték még az anyaméhben és kiröhögték, hogy íme életképtelen mialatt még a levegőcsapot is elzárták előle…mert megtehették!!! és ezen van a hangsúly ez utóbbin kkk, már látszik (nem mindenki képes eme látásra) eredményes lesz nem az lesz amit bárkit jósolt, hanem valami 77. izé de van! nem lesz! van! és ha másból nem is de abból, hogy a kapitálpista őrjöng és retteg és be is van szarva (nem tudott felnőtt pelenkát venni kkk) az ennek a jele

    a többi düh és átok meg… akármi, de nekem Obbatalá azt mondá annó, hogy „mosolyalbum” ez nem pontos de a pontos nem is idevaló…mindenki pukkaggyon meg… és Elégguá kurvára kuncog

    Yemayá meg teszi a dolgát ….óvja aki ellen próbál

  • RODEIO!

    Na, várom a meséket arról a szép csodálatos szocialista világokról, ahol esetleg másról szólt a történet, mint a fosztogatott javak szétosztása után a halotti tor megülése.

    megülték – a kifosztottak javaiból a csőcselék egy darabig azt hihette hogy most aztán király lett – pedig nagyobb málhás szamár lett az elött – erre elkezdtek volna szétfutni, a kerités addigra kész lett – kifele senki.

    Néha lázongtak – akkor jött a „tömörített marxizmus” gumibottal, zsákbavarással.

    Most aztán lett szép újvilág – de mennyire, mindenkinek aki „teljes szívével és lelkével” szolgálta a NÉP NAGY VEZÉREIT – a többinek meg a tömörített marxizmus.

    Paraziták minden oldalon.

    Na most ha ez így nem gyere be, akkor csak addig jutottál el, hogy a süsü a kákán a csomó???

    A harcod a süsüvel megold mindent? ez a végső megoldás?
    Ja nem, mégis csak ott a bibi, ott Mória hegyén….

    Ennyire?

    Csak ennyi?

    Nincs több válaszod, még valami halvány-lila ködös keringés sem?

    Tagadni könnyű, de mutatni valamit, legalább egy halk sóhajt, az hol van?

    Marx legalább halandzsázott egy fél-könyvtárat – próbálta, próbálta, próbálta – de tudod milyen az mikor a gólyafos a levegőben csak keringett, keringett, keringett ….. jobb csak nem lett.
    Úgy csoppant le.

    Hogy majd a dialektizmus, meg az evolúció meg a história de classe….

    war of classes – jó nem?

    na ja … csak talán előbb rá kelletet volna találnia, hogy mi a különbség az animál és humano között …. ha van egyáltalán

    akkor már a Lucas a vödrével is jobb.

  • Rodeo11 Érdekes arc vagy. Te nem is zenét hallgatsz, hanem nagy neveket. Én Camerata Köln-től hallgatom Telemann mesterműveit ezen a héten, végre megjött. Igaz, ez nem olyan hangzatos mint Karajan és Sír Széll György, de hát nem a muzsika a lényeg?
    Nekem sok „Beethoven szimfóniák” albumom van, köztük két Karajan, Abaddo, Toscanini, van Ferencsik, egy felvétel amiről semmit sem tudok, és egy Paul Kletzky sorozat. Nekem Kletzky a csúcs (nekem Ő hozta el a „transt”), de hát ez sem olyan hangzatos mint Toscanini. Főleg, hogy a Cseh Filharmonikus Zenekar és Prágai Filharmonikus Kórus segíti, egy dinamikaszűrővel készült Supraphon hanglemezeken (Katalógusszám: SU40512). Sokan még azt sem tudják, hogy nem is cseh volt, hanem lengyel, mégis Ő áll a legközelebb hozzám. Egyébként 52-ben Ő is lemezre vette Richard Straus Vier letzte Lieder-ét Schwarzkopf-fal. De így sem olyan hangzatos. 🙁

  • Rodeio

    nem tartom magam irigynek, és nem is igazán szokott meghatni bárki bármi francos dologgal rizálhatja magáat elöttem. Még flancos csajt se irigylek – mert az jut eszembe, hogy lehet hogy már nagyon is unhatja (akár utálhatja

    Azért aztata két liter vöröset viszont irigylem töled, itt elérhetö áron max. chileihez lehet jutni – az is minimum 10 dollár, atszámitva a helyi fittyfirittyet. Egy jobb üveg már 20 dollárt kóstál.

    Ugyhogy a francba, máskor ne csak linket küddj, hanem egy kancsót is – ha lehet akkor

    FÉNYPOSTÁVAL

  • ITT MEG A JÖVŐ ZENÉJE…

    😉 😉 😉

  • RODEIO szerintem a geyza segit, ha nem menne a bekapcs.

    Hisz most itt szépen kérem …. Geyza legyszi!

    Ne legyél már mézga!!

    egy kis igazi hazai kékrankost, abbol a jobbikból
    lehet boglári is, soproni is

    fénypost küld!

    Turul szárnyán kumisz jön, az nagyon komisz dolog

  • Kenny
    2018 szeptember 9
    5:55 de.

    akkor maradj ilyen gonosz… nekem Ferencsik egy csúcs a sok közül…és Toscanini t nem igen kedvelem bár sokan oda vannak érte… de… általában a zenét szoktam hallgatni mert a karmester nem szól ki belőle

    kezeltesd a májadat… olyan rossz

  • gabriel
    2018 szeptember 9
    9:23 de.

    kösz a Mézga családért…a többit majd kialszom

    kkk

  • Rodeio

    szóval a kékfrankosról gondoskodjak továbbra is magamtól!!??

  • Rodeo11 Gonosz lennék? Sebaj.

  • Roeio

    Csak barátilag, ha már olyan aljas vagy, hogy sajnálod tőlem azt a kékfrankost;
    hogy azzal a kialvással meg csak óvatosan, inkább szedd ki a párnád alól azt a sok marxot, mert amellett hogy kemény, még sok rémálmot is hozhat

    Így aztán lehet akárhány éves az a soproni, nem segít

  • gabriel
    2018 szeptember 9
    10:54 de.

    Kenny
    2018 szeptember 9
    10:36 de.

    hahahaha +kkk

    már majdnem sikerült teljesen kialudnom benneteket… ha valaki mer nem egyetérteni veletek az már ki is van átkozva? de honnan? lehet, hogy „oda” én sohasem is akartam?

    és az jó leve

    mindenki azt iszik amije van nekem most ez van nektek meg az …

    és kuncog

    most éppen az x-edszer ismételt USOPEN női döntő hisztéria és női egyenjogúság mantra izét nézem és hatalmasakat röhögök amint a dagadt vesztes a rettenetes frizurájával vonaglik és ordibál és alig teniszezett de sokat sikoltozott… jó kis döntő volt el is dőlt

    ti meg nyugodjatok le vagy szeggyetek valami piryn-t az szokott használni írjatok még valami üdvöset arra is fogok majd mondani akármit …jaaaaa és ti is látogassátok a Máris doktor szomszédotokat annak van tévéje ahol látszik az…mi is? nem mindegy? nektek mindenre ugyanaz a válaszotok

  • gabriel
    2018 szeptember 8
    11:51 du.

    ez már majdnem „bendegizii” mélység… de sekélyes…

    majd ha ráérek mondok neked ezt azt de addig ápolgassad magad hogy hátha süsüék majd megóggyák… ha meg nem úgy óggyák meg ahogy te gunúttad akkó’ annyi…

    igyál valami jófajta chile it ha már más nincs…

    egészségedre de ezt a stílusodat még cizellálnod kellene olyan schnass ra sikeredett

  • Rodeo11 Te most mire válaszoltál? Csak úgy megint „humorizáltál”? Nem sikerült. Nem hiszem, hogy szeretném ha egyet értenél velem, mert egyre elvadultabb vagy. A franc sem átkoz ki, nekem jó ha neked jó ez a viselkedés. Elég messze vagyunk egymástól, nem okozol gondot. Csak nem értem, miért nem tudsz egy tisztességes mondatot leírni.

  • Kenny
    2018 szeptember 9
    1:18 du.

    kioktatási szeminárium és a hozzávaló kiskáté „kenny” kiadásban… én nem tartozom az egységsugarú píszíbe és ha ez neked (is) fáj, hát tegyél ellene… ki lett találva (ügyesen mint furfangos nyesztyerka?) és most mindenki (kivéve néhány normálisat amik közé magamat sorolom) megesz és lenyel és assziszi pedig át vagytok vágva a palánkon csak még nem akarjátok észrevenni

    maradtam tisztelettel és olvashatatlanul de azért mongyál átkokat és kritikákat, elfér

  • Rodeo11 Örülök, hogy normálisnak tartod magad. Boda Marcsi is ezt hiszi magáról. Jó ha valaki tisztában van magával. Ti a normálisak? Étvágygerjesztő klub.
    Akkor én jól érzem magam butának.
    Sajnálom, hogy ilyen nehezen viseled, hogy nem borulok le nagyságod előtt, de ahhoz sokkal több kell.
    Nem tudom ki vág át a palánkon, azt sem tudom, ki az aki le akar nyelni, de Te ezek szerint biztos tudod. A mindenki és minden sz@r biztos jó életfelfogás, de meghagyom Neked. Én a jót kerestem mindig az életben, és találtam is eleget. Lehetett volna többet? Biztos. Ettől nem esek depresszióba.
    Neked jó kifejlett üldözési mániád van, a „meg nem értett férfi” keserűségével. Egyszerűen a zenehallgatási módszeredet bíráltam egy csöppet, erre írsz nekem minden félét, amiről nem is volt szó. Látom Te is háborúban állsz mindenkivel, jó Fideszes módon. (Lámpa padtársa voltál)? Látom hatottak rád. Bármit írnak neked, Te írod a magadét.
    Miért mondanék rád átkokat? Ez az átok nagyon belemászott az agyadba. De volt egy hasznod, eszembe juttattad a jó öreg Kletzkit, és ha már, akkor vettem négy cd-t tegnap a saját szerzeményeiből. Látod, még a veled történő parttalan beszélgetésnek is volt haszna. Ma félrerakom Telemannt, és jön Kletzky. Persze nem Pavarottival és Karajannal, Ők nem alacsonyodtak le idáig. Nem baj, Nekem jó a Joseph Banowetz, Russian Philharmonic Orchestra • Thomas Sanderling társaság. Jó ha az ember meg tud alkudni. Van amiben meg kell. Én ilyen sekélyes vagyok.
    Látod, egyszerűen írtam egy mondatot a zenehallgatási módszeredről, és itt csépeljük a szót teljesen feleslegesen.
    Azért érdekes vagy, Te hazudtoltál meg, és azóta egyfolytában sértődsz. Tényleg fura arc vagy. 🙂 No megyek, mondaná a másik normális, van jobb dolgom is. Szia.

  • Kenny
    2018 szeptember 10
    4:40 de.

    hogy mik vagynak? szóval te megfejtetted azt én magam sem fejtettem meg magamról? zenehallgatási módszereim? … az, hogy mondtam néhány példát az egyáltalán nem jelenti azt, hogy semmi mást…dehát aki olyan gonosz mint te az rögtön gyárt egy elméletet és szépen hosszan rebegi a nagyérdemű meg…na jó én is mentem mert van más

  • Rodeo11 Menjél, jól teszed.